Hvordan man laver to lofter på to niveauer - de mest populære løsninger og den korrekte arbejdsgang

Sådanne lofter vil dekorere ethvert hjem.

Det er ingen hemmelighed, at de usædvanlige og smukke lofter i interiøret i dag oftest er lavet ved hjælp af gips. Og hvis man ser på skitserne, ordningerne eller fotografierne af interiøret, hvor der er komplekse fladtætte loftkonstruktioner, kan det virke, at det er umuligt at lave to niveauer gipsplader i egne hænder.

Dette er dog ikke tilfældet. Processen er selvfølgelig vanskelig, men meget reel. Og det er kompliceret hovedsagelig fordi mesteren skal have maksimal opmærksomhed, nøjagtighed og selvfølgelig omhu. Den praktiske del af læring er forholdsvis let, selvfølgelig, efter at have læst teorien tidligere.

Lad os tale om teorien.

Hvad du skal arbejde

Så for at kunne lave et loft på to niveauer på gipsvæggen så hurtigt og relativt let, vil mesteren have brug for en sådan "gentleman's set":

 • perforator og skruetrækker;
 • regere med et niveau (fortrinsvis mindst to meter) og et vandniveau
 • konstruktionstråd og polstring med en god holdbar maling;
 • blyant, målebånd og kvadrat;
 • stepladder og holdbar, bæredygtig konstruktion "geder";
 • en hammer og en kniv med knive til at skære HL;
 • hacksaw gipsvæg.

Tværtimod er det normalt, at gulvbelægning i to niveauer betyder kompleks belysning, hvilket betyder at du også har brug for et standard sæt værktøjer til elektrisk arbejde.

Hvad angår forbrugsstoffer, skal du bruge følgende materiale for at lave et loftslag på to niveauer med gipsplader:

 • plaster af gipsplader;
 • guide og carrier profiler;
 • U-formede suspensioner eller eger (hvad man skal bruge afhænger af, hvor langt rammen skal monteres fra hovedloftet);
 • metal skruer til gipsvæg af forskellig længde;
 • hurtig installation med en diameter på 6 mm.

I princippet har du sådan inventar og materialer, du kan begynde at arbejde. Men først, lad os definere et vigtigt punkt...

Hvilket loft plan at vælge

Faktisk er to-niveau gipslofter med hensyn til design så forskellige, at det simpelthen er umuligt at liste og overveje alle ordninger og muligheder. Derfor betragter vi flere af de mest populære og enkle løsninger af to-tier gipsloft, som er det nemmeste at implementere på egen hånd.

Første måde

Langs omkredsen eller i visse dele af rummet er der kun monteret kasser med eller uden visorer.

Muligheden for at montere kassen omkring perimeteren eller i midten af ​​rummet med en "ø" uden at have visirer til lysledningen er det nemmeste at implementere. Velegnet til værelser, hvor hovedplanet i loftet er ret fladt, og du skal bare trimme det. Det andet niveau er normalt nødvendigt for visuelt at opdele rummet i funktionelle zoner, eller for at skjule enhver kommunikation omkring loftets omkreds.

Boks uden visir

Det andet lag med et visir, hvor lygter eller lysledninger sættes i, ser meget flot ud, og kan faktisk ikke kun opdele rummet i zoner, men på et tidspunkt sætte den ønskede atmosfære til interiøret.

For eksempel, hvis et sådant andet niveau er lavet i soveværelset, så kan du, hvis det er nødvendigt, slukke for hovedlygterne og kun tænde ledningen i siden. På grund af det faktum, at ledningen selv ikke vil blive synlig på grund af visiret, vil belysningen blive dæmpet, diskret, og dette vil igen skabe en hyggelig og romantisk atmosfære i rummet.

Boks med visir til skjult belysning

Det skal bemærkes, at loftkassen på det andet niveau gipsplader kan fremstilles ikke kun rektangulært, men også for eksempel ovalt, rundt og i princippet af enhver form.

To-niveau loft - en kasse med lige linjer

Tip: hvilket design af gipsvægslofter at vælge afhænger naturligvis kun af den specifikke situation og om rummets egenskaber. Det er dog værd at huske på, at de glatte linjer i anden tier som regel er godt kombineret med et dynamisk interiør, som om det understreger dets dynamik. Derfor, hvis indretningen og farveskemaet i dit værelse er koncis, er det bedre at gøre det andet lag af loftet med lige linjer.

Buet linjeskrin

Anden vej

I modsætning til den første teknologi kan man ikke undvære oprettelsen af ​​gipsvæg og det første niveau. I de fleste tilfælde, fordi flyet i udkastet loftet er enten meget ujævn, eller der er en slags gammel belægning, der ikke kan patches. Nå, eller fordi der er for mange meddelelser over loftet.

Som regel er først hele bunden af ​​loftet monteret, og elementer på andet niveau syes på rammen af ​​første niveau.

Fastgør kassen på rammen af ​​den første tier

Eller kanalen er monteret, og på siden er en føringsprofil for loftets hovedplan fastgjort til den.

Fastgør den første tier på siden af ​​kassen

Men uanset hvilken metode der bruges, så ser det ud til, at to-niveauet gipsvægs lofter stadig ser sådan ud (i tilfælde af installation af en kasse med lige linjer rundt om rummets omkreds):

Den endelige finish

Derfor, hvilken type installationsteknologi, der skal vælges for at skabe det mest succesfulde indvendige af gipspladerloft, kan kun bestemmes direkte af ejeren af ​​rummet, idet der tages hensyn til rummets og budgetmulighedernes egenskaber.

Nå som et illustrativt eksempel, vil vi se på, hvordan et universelt standardgipsgips lofter laves med egne hænder - videoen i slutningen af ​​artiklen kan forresten være et godt supplement til denne korte "manual".

Så lad os begynde at lave loftet, hvis første trin er fastgjort på siden af ​​boksene på andet niveau.

Loftmontering

Selvfølgelig skal der påbegyndes to niveauer af gipspladelofter fra scenen, som kræver maksimal opmærksomhed, der bør ikke være fejl her!

mærkning

 • Tag et målebånd og en blyant, bestemm vægten på væggen, som vil være kilden til den vandrette linje i boksenes nederste kant.
 • Med hensyn til det indledende mærke, ved hjælp af vandstanden, overfører vi punkter til hvert indre og ydre hjørne af rummet.
 • Polstringskabel gør vandrette linjer mellem mærker.

Linjer langs væggen til hjælpelinjer

 • Tegn på loftet linjer, der vil være den langsgående indre grænser af den anden klasse.

Guide profil på loft og væg

Nu, på flyet af det resterende rum, inden for periferien af ​​de fremtidige kanaler, skal du tegne et gitter for suspensions af det første niveau. Ved skæringspunktet af linjerne i dette net, vil vi vedhæfte suspensioner.

Et sådant gitter er gjort enkelt: langs de langsgående grænser af to modsatte linjer placerer vi mærker i en afstand af 50 cm fra hinanden. Og på alle de resterende vinkelrette linjer sætter vi punkter 60 cm fra hinanden (ved krydset af alle linjerne skal vi få en ret vinkel).

Så vi markerede det fremtidige loft på to niveauer gipsplader, du kan nu gå videre til installationen.

Montering af kasser

 • Vi fastgør guideprofiler langs linjerne på væggen.
 • På loftet, på indersiden af ​​anden tier, fastgør vi også guider.
 • Vi måler afstanden fra profilen på loftet til linjeniveauet på væggene, trækker en centimeter og en halv og fokuserer på den resulterende figur, skærer CD-profilens stykker med en lille "læbe" fra den ene kant.
 • Sæt de skårne stykker ind i profilen på loftet og fastgør det om hver halv meter.
 • Til "læben" fastgøres, langs den nederste kant af de ophængte profils stykker, "ved niveau" en styringsprofil, hvis skarpe kanter vender mod væggen. Det vil sige, at du nu kan forbinde disse guider med stykker af bæreprofilen.
 • Skær i stykker af CD-profilen af ​​den ønskede længde, indsæt dem i styrene og fastgør dem.

Sidekant af kassen

 • Vi skærer bundpladen og sidekanten af ​​rammen med gipsvæg. Kasser er klar.

Det vigtigste er her: Når du skal lave et sådant loft på to niveauer lavet af gipsplader, skal du ikke glemme belysningen, hvad du skal planlægge på forhånd, hvor og hvad ledningerne skal gå, hvor lygterne skal installeres mv.

Og et andet øjeblik...

Hvis de to niveau gipsplader lofter er designet, så kasserne har en bredde større end en halv meter, skal midten af ​​hvert stykke af støtteprofilen fastgøres på suspensionen. Og rammerne bliver stive, og bladet bliver mere pålideligt fastgjort.

Det andet lag med suspensioner i midten

Men fra næsten enhver video om dette emne kan du lære at jo flere suspensioner i rammen, jo sikrere og bedre.

Vi fortsætter med at lave to-niveau lofter af gips. Vi fortsætter til næste og sidste fase.

Installation af første tier

 • Ved krydset af linjer på loftets plan fastgøres suspensioner.
 • På kanalens sidekant laver vi vandrette linjer på gipsvæggen - det vil være den nederste grænse for første tier. Vi lægger guider til disse linjer og fastgør dem med skruer.
 • Vi sætter ind i guiderne bærerprofilen i en afstand på 60 cm fra hinanden på to modsatte kanter. På de andre kanter af profilen skal placeres i en halv meter fra hinanden. Det vil sige, vi ender med en ramme med en celle størrelse på 50 x 60 cm.
 • Ved hjælp af strakte tråde eller regler med et niveau fastgør vi den ønskede position til støtteprofilen og fastgør den med bøjler.

Justere profilen til tråden

 • Skær nu hopperne fra samme profil, indsæt dem mellem alle parallelle bæreprofiler og fastgør dem (i en afstand af 50 cm fra hinanden).

Klar to-niveau ramme

I princippet er der på disse to niveauer gipsvæg lofter næsten klar. Det er fortsat at kontrollere, om alt er glat overalt, hvis det er nødvendigt - for at rette visse sektioner, og du kan sy rammen med ark.

konklusion

Hvis du stadig ikke rigtig har fundet ud af, hvordan du laver to niveauer af gipsplader, kan de videoer, der findes på webstedet, fortælle dig bedre.

To niveauer lofter lavet af gipsplader med egne hænder - instruktioner for enheden og installationen

Smukt, stilfuldt, originalt... mange flere epithets kan hentes og beundrer det smukke to-niveau loft fra gipsplader. At dette er det usædvanlige design af disse lofter. Det faktum, at hvert loft ser anderledes ut.

Og jo mere fantasi du viser, når du udvikler skitser på loftet, jo lysere vil det karakterisere dig og dekorere hallen, soveværelset, stuen eller køkkenet.

Sådan laves et loft på to niveauer af gipsplader

Ved første øjekast ser det ud til, at kun en tandem designer plus professionelle bygherrer kan skabe sådan skønhed. Men nej, for opførelsen af ​​lofter fra GK er der ingen grund til at færdiggøre en kunstskole, for at få en videregående uddannelse i specialbyggeriet. Ikke påkrævet og et sæt specialværktøjer. Det er nok at få en ide om, hvilken slags loft du vil lave og modtage. Og også for at vise noget kreativitet. Resten er et spørgsmål om teknik.

På trods af at alle lofter er visuelt forskellige, er forskellen givet af den endelige dekoration og et vellykket design. Nogen bekymrer sig mere om vejrværdien af ​​loftet, mens andre er mere optaget af designet, selv om disse processer kan være relaterede og supplere hinanden.

Teknologien til et to-niveau gipsloft loft er identisk for hver type (single-level, multi-level). Og for at gøre det nemmere for en nybegynder, vil denne artikel give trinvise instruktioner om, hvordan man installerer 2-niveau gipslofter. Men først en lille teori.

Hvordan man laver et to-niveau gipsplankloft - plan

Først og fremmest bør du overveje et par vigtige punkter:

 • højden af ​​rummet. To niveau loftsdesign vil reducere højden af ​​rummet. For beboere af moderne lejligheder i et panelhus er der endnu betydelige tab, selv 5-10 cm.
 • distribution af accenter. Ved hjælp af armaturer monteret i gipsloftets ramme, kan du zone rummet eller skifte fokus til enhver del af rummet.
 • rum fugtighed. Et sådant loft anbefales ikke at udstyre badeværelset, fordi pladen kan deformeres. Selv om der er fugtbestandig gipsvæg (GKLV), f.eks. Knauf, med korrekt installation og tilrettelæggelse af høj kvalitet ventilation, kan den tjene.
 • Tilstedeværelsen af ​​assistenter. Uafhængigt er en person til at udføre dette arbejde ikke i kraft.
 • design kompleksitet. Jo mere komplekse designet er, desto sværere er det at beregne mængden af ​​materialer og montere dem, og derfor vil arbejdet vare længere.

Gipsplader loftsprojekter

(single-level, to-niveau og multi-level)

Gipsplader loftsprojekter

Værktøj til montering af gipsvæg og profil

 • saks til metal;
 • slag eller bore;
 • maling kniv;
 • square;
 • målebånd;
 • styrtdykke;
 • bygning niveau;
 • gipsplader planer;
 • gitter til gipsvæg
 • spatel smal og bred
 • handsker og briller.

Gipsplader loftsmaterialer

Dette valg er nødvendigt, så du kan beregne og vide præcis hvad du skal købe, hvad et element ligner, og hvilket formål det bruges til. Vi håber at takket være en så detaljeret beskrivelse, vil du ikke købe for meget og spare penge og nerver.

Som regel anvendes loftgipsplader. Dens tykkelse er 9,5 mm.

For det andet lag, der ikke er beregnet til lamper og sidevægge, kan du bruge buet gipsvæg. Dens tykkelse er 6 mm.

UD Profil UD Profil

CD profil CD profil

Designet til splejsning af to cd-profiler.

Direkte loftsophæng eller ES-beslag. Direkte loftsophæng eller ES-beslag.

På den er profilen fastgjort til loftet.

Fjederophæng Fjederophæng.

Den bruges, hvis længden af ​​den direkte suspension ikke er tilstrækkelig til installation. Det vil sige, det andet loftniveau sænkes for lavt.

To-niveau stik To-niveau stik 2

For at forbinde cd-profiler på forskellige niveauer.

Gipsvægskrabbe

Krabbe til gipsvæg fast krabbe til gipsvæg.

Designet til at forbinde cd-profiler på samme niveau.

Sådan udskiftes en krabbe til gips. Tip.
Krabbe kan udskiftes. Hvordan man gør dette kan ses på billedet.

Hjørne profil stik hjørne profil stik.

Dens formål er at forbinde en cd-profil vinkelret og på samme niveau.

Dowel skrue til fastgørelse profiler Dowel skrue til fastgørelse profiler.

Ankerkile til fastgørelsesprofiler Ankerkile til fastgørelsesprofiler.

Valget afhænger af det materiale, hvorfra vægge og loft er lavet.

Den selvlukkende skrue til fastgørelse af plader af gipspap Den selvlukkende skrue til fastgørelse af plader af gipspap.

Skrue "loppe" skruer til metal 3,5 med 9,5 mm. - "loppe".

Serpyanka Ribbon Serpyanka (selvklæbende)

Til limning af sømme eller flizelin til limning af loftet helt.

Påfyldning af tætning af sømme og samlinger Fyldning af tætning af sømme og led.

Indbyggede lys Indbyggede lys
(loft, spot, halogen eller LED led).

Rådet. Ledninger under lysene starter op, før arbejdet begynder på foring af gipsvæg.

Planer og skitser af to niveauer gipsplader lofter

At vide, hvad du vil se på loftet, vil betydeligt forenkle din materielle beregning og arbejde.

Inden du laver tegningstegninger, skal du gøre dig bekendt med, hvilke typer af gipsplader i to niveauer der findes.

Belyset gipsplankloft - installationsmetoder

Den første metode er at bygge et andet niveau uden at montere den første. Bruges, hvis du har en ideel loftsoverflade. Og lampen skal placeres i rammen.

Ordningen med et loft på to planer lavet af gipsplader - den første metode

Tilgangen er den samme. Men lamperne er monteret på rammens side.

Ordningen for loftet på to niveauer lavet af gipsplader - den anden metode

Installation af to rammer. Lamperne er monteret i den anden af ​​dem.

Ordningen for loftet på to niveauer lavet af gipsplader - den tredje metode

Installationsmetoden er den samme. Men lamperne er placeret på omkredsen af ​​anden tier.

Ordningen med et to-niveau loft lavet af gipsplader - den fjerde metode

En lignende tilgang. Men for sidelamperne, i stedet for rammen, er arrangementet af polypropylenprofilen tilvejebragt, som limes til rammen af ​​andet niveau ved hjælp af kittet.

Ordningen med et loft på to planer lavet af gipsplader - den femte metode

Ved hjælp af en af ​​de fremlagte grundtyper af installation, kan du nemt lave sådanne skitser af et loft på to niveauer, der vil appellere til alle familiemedlemmer.

Sådan laves et loftsplade på to niveauer - installationsanvisninger

Det skal bemærkes, at blandt fagfolk er der uenighed i hvilken rækkefølge at implementere enhedens niveauer. Der kan skelnes mellem to måder.

 • I det første tilfælde begynder arbejdet med installationen af ​​rammen på første niveau. Og så suspenderes skeletet af det andet lag til det. Gælder, hvis området i det andet lag er ubetydeligt, fordi hele vægten af ​​den anden ramme faktisk falder på arkene af den første.
 • I det andet tilfælde samles skeletet af det andet lag først og allerede mellem dets elementer gør skelet af den første. Mere komplekst design.

Vi vil tale mere detaljeret om den første installation af et to-niveau loft. Dette giver dig grundlæggende installationsoplysninger. Den anden mulighed, mere kompleks, vil blive beskrevet nedenfor og illustreret på billedet.

Vi laver et loft på to niveauer af gipsvæggen konsekvent og i overensstemmelse med vejledningen, så arbejdet udføres kvalitativt.

Teknologien til fremstilling af 2-niveau gipslofter giver mulighed for at udføre arbejde i følgende rækkefølge:

 1. Forberedelse af loftet for gipsvæg (forberedelse af arbejdspladsen).
 2. Vi udfører mærkning af loftet under rammen for gipsvæg.
 3. Montering af ramme til gipsvæg - første niveau.
 4. Installation af rammen til gipsvæg - andet niveau.
 5. Afslutning af et to-niveau gipsplankloft.

1. Forberedelse af loftet for gips

Forberedelse af arbejdsområdet Afslutning af loftet er ikke som at skrue en pære - her kan du ikke undvære møbler.

Frigør rummet og tilgange til det, så det bliver lettere at installere. Det er vigtigt at forberede overfladen selv. Enig, det er bedre at gøre noget i et frit rum end konstant at bøje rundt, skære, vaske nogle rester. Alle løsgips skal fjernes. Nogle håndværkere forlader det, men alt, der ikke holder godt før eller senere, forsvinder.

2. Layout af loftet under gipsvæggen

Til dette skal du tage følgende trin:

Måling af hjørnernes højde - mål højden på hjørnerne i rummet

- bestem vinklen med den mindste højde.

Det vil tjene som udgangspunkt for mærkning. Når alt kommer til alt, har vi brug for designet til at være lige med hensyn til det horisontale;

Ceiling markup - lav markering.

På vægge til profiler betegner en flad linje. Vi sætter prikker på loftet for direkte suspension. Den ekstra markering er ubrugelig, det vil kun forvirre. Til disse formål er det praktisk at bruge et laserniveau eller vandniveau.

Hjemmelavet vandniveau Tip. Vandstanden af ​​den ønskede længde kan fremstilles uafhængigt ved anvendelse af en nylonslange (for eksempel fra en medicinsk dropper) med diametre på 10-15 mm. og fylde det med vand.

Det kan ske, at i dit værelse er ikke kun vinklerne forskellige, men også længden af ​​de modsatte sider. Prøv i så fald først at vandrette horisontalt. Og derefter tegne et klart billede på loftet og glatte designet rundt om kanterne. Så du kan visuelt centrere loftet.

3. Montering af ramme til gipsvæg - installation af første niveau

3.1. Installation begynder med installationen af ​​UD profiler.

De er guider og er monteret på væggen, langs hele strukturen. Monterings trin - 600 mm. Og også på loftet.

Metoden til at forbinde profilen på væggen Metoden til at forbinde profilen på væggen og i hjørnet er vist i billedet (henholdsvis til højre og venstre).

Vejen til at forbinde profilen i hjørnet

Hvis det er meningen at danne afrundede elementer, skal du tegne et billede på væggen, og fastgør UD-profilen langs den. Men først på profilen skal du lave hak.

Fastgørelse af en UD-profil på en mærkning Og at fastgøre på linjen trukket på loftet.

Suspension markup

3.2. Vi sætter en direkte suspension på de punkter, der er markeret i loftet.

Trin under suspensionen Samtidig overholder vi fastgørelsestrinnet - 600 mm.

Hvis overfladen af ​​loftet er perfekt til dig, så kan du springe over dette trin. Og start straks med installationen af ​​andet niveau.

Montering af CD-profilen på suspensionen

3.3. På den direkte suspension er monteret CD-profil.

Fast CD-profil på suspensionen

Den resulterende ramme vil have formularen præsenteret i diagrammet og billedet.

Fast CD-profil på loftet

Krabber på cd-profilen Stivheden af ​​rammen giver brugen af ​​krabber.

Vi syr rammen med plader af gipsvæg

3.4. Vi syr rammen med plader af gipsvæg.

Chamfer på gipsplader Ark.

Hvor arket blev skåret, er det nødvendigt at tilvejebringe en affasning. For at gøre dette skal du klippe med en knivdel af materialet fra et ark af gipsvæg.

Hvorfor skubbe på plader af gipsvæg Dette er nødvendigt for bedre at lægge kitt på sømmen. Og sømmen sælges ikke med tiden.

4. Montering af ramme til gipsvæg - installation af andet niveau

Dernæst fortsæt til overvejelse af den fasede installation af loftets andet niveau.

4.1. Rammens layout til gipsvæg.

Linjer under UD-profilen På denne måde tegner vi linjer under UD-profilen, og i loftet tegner vi en fremtidig tegning.

Tilstedeværelsen af ​​ordningen på loftet vil ikke blot forenkle installationsprocessen, men også hjælpe dig med at forstå, hvordan din struktur vil se ud efter færdiggørelsen af ​​arbejdet. Og derfor får du mulighed for at foretage de nødvendige tilpasninger.

4.2. Gipspladeramme

Gipspladeramme

Vi monterer loftrammen på en metalprofil (UD-profil), fastgør den på væggen og i loftet.

Vi ved allerede, hvordan man laver rammen af ​​den ønskede form (rundt profilen).

Materiale forberedt til webstedet www.moydomik.net

4.3. Vi sænker rammen til den ønskede længde.

Til dette har du brug for:

 • Afbryd cd-profilen for den længde, som du vil sænke rammen til;
 • På den ene side af disse stykker skærer du "tungerne". For at gøre dette skal du afskære profilens sider. Så det bliver lettere at montere dem.
 • Sæt de udskårne stykker ind i styret UD-profilen, som allerede er fastgjort til loftet. Har brug for at indsætte en flad side.
 • Fix stykkerne ved hjælp af en "loppe". Trinet mellem lige linjesegmenter er 500-600 mm. Et større trin vil gøre strukturen utilstrækkelig pålidelig, en mindre vil gøre den tyngre. Trinet mellem krumme segmenter er 200-300 mm. Dette skyldes, at det krøllede ark skal fastgøres oftere.
 • "Sæt" en UD-profil på de hængende stykker og reparer dem med en "loppe".

Sidevæg af rammen Som følge heraf skal du få rammens sidevæg, som denne.

 • Afskær CD-profilen med længden svarende til afstanden fra rammens sidevæg til UD-profilen på væggen;
 • sikre dem med "lopper" på begge sider.

Klar ramme Du har en færdig metalramme. Derefter skal den være klæbet med gips og fortsætte til efterbehandling.

4.4. Manufacturing arch af gipsvæg.

At lave en bueskive fra gipsvæggen Foto og billede viser, hvordan man bøjer gipsvæggen til buen og hvordan cd-profilen og gipspladen skal udarbejdes.

Gør buen af ​​gipsvæg Deres anordning er meget enkel, det er vigtigt at lave skår på arket, og ikke skære igennem det forreste lag af pap.

4.5. Facing gipsplader runde overflader

Hvis det er muligt at skære den ønskede størrelse fra et helt ark, er spørgsmålet let løst. Hvis ikke, skar segmenterne ud og monter dem i stykker.

Det skal bemærkes, at rammen i dette tilfælde skal være stivere. Fordi er hver skrue skruet ind i profilen.

Resultatet af gipspladeforing af runde overflader. Resultatet af din indsats skal se ud som det der vises på billedet.

5. Afslutning af gipspladens loft

Sealsømmer bånd serpyanku Sømme sy ribbon serpyankoy.

Sæt leddene med kitt. ​​Anvend en lille kitt på båndet med en lille trowel.

Tæt sømme og huller med kitt. ​​Også kitt på selvlukkende skruer.

Dette er nødvendigt, så rust ikke manifesterer sig over tid gennem maling eller tapet.

Generelt kittet Godt at vide.
Hvis du planlægger at male et loft på to niveauer på gipsvæg, er det bedre at zashpatlevat hele overfladen. Ellers vil der under malingen vise grimme sømme.

Forarbejdning og slibning Sømens sted (eller hele overfladen) gnides med et gitter eller kværn.

Kantbehandling og slibning Tip.
Gnid forsigtigt overfladen i hjørnerne. For at forhindre forekomst af laterale riller fra riven.

Den anden metode til montering af et to-niveau gipsbelagt loft

Som konklusioner, som vi lovede, leverer vi en fotoinstruktion om den anden version af loftmonteringen, når skeletet i anden tier er samlet først og allerede mellem dets elementer monterer førstes skelet.

Montering af et todelt gipspladeloft. Installation af et gipspladerloft loft af gipsplade Fastgørelse af gipsplader Installation af gipsplader Beklædning af rammen af ​​gipspladens profil Loftet, fastgjort med gipsplad P gipsvæg trim klar til færdiggørelse

Design af to niveauer gipsplader lofter - foto

Idéer og inspirationer til enhver farve og smag.

Hvordan man laver et todelt gipsloft med egne hænder To niveauer af gipsplader i loftet - originalt design Gør et todelt gipsloft Eksempel på et todelt gipsloft Design af et todelt gipsloft

To niveauer gipsplader lofter - video lektion

konklusion

I denne artikel så vi på, hvordan man laver et todelt loft fra gipsvæggen med egne hænder. Vi håber, at de oplysninger, der gives her, samt billederne der ledsager det, giver dig mulighed for ikke kun at udføre installationsprocessen korrekt og effektivt, men også for at nyde dette virkelig kreative arbejde.

Gør det selv - to niveauer gipsplader lofter

To-niveau gipsloft - en stilfuld og moderne løsning, der kan dekorere ethvert værelse Gipsvæg - i lang tid et af de mest populære materialer. Den er lavet af meget enkle designs, der kræver elementær montering, samt komplekse ophængningssystemer, hvis form kan være den mest bizarre.

Gipsvæg - er to lag, gips og pap. Det er miljøvenligt og sikkert for menneskers sundhedsmateriale. Du kan selv installere gipsvægsbygningskonstruktionen ved at have tiltrukket hjælp fra mindst en partner.

To niveauer selvfremstillede gipsplader lofter: teknologi

Før du udforsker et gipsplankloft, gå gennem et par vigtige punkter. Endnu en gang skal du sørge for, at du ikke overvejer andre muligheder for loftkonstruktioner.

To niveauer lofter med belysning ser spektakulære og luksuriøse

Hvad du skal være opmærksom på:

 • Højden af ​​rummet. Designet af to niveauer vil reducere det. Og hvis du er ejer af en lejlighed med lave lofter, selv 5-10 cm - dette er et betydeligt tab. I dette tilfælde anbefales en anden finish.
 • Accenter. Det betyder, at loftets konstruktion også skal være praktisk, det vil sige lamper, der er monteret i det nederste niveau, kan være rummets zoner.
 • Fugtighed i rummet. Gipsplader konstruktioner er ikke den bedste mulighed for badeværelset, ark deformation er mere end sandsynligt. Skal lave reparationer.
 • Designets kompleksitet. Lav diagrammer, tegninger, brug online beregningstjenester, angiv dimensioner der osv. Men hvis du vil gøre noget meget svært, om end på to niveauer, men du kan ikke klare det oprindelige udseende (og ikke bare en simpel rektangulær).

Et andet vigtigt punkt er trin-for-trin instruktion i hovedet og bedre ved hånden. At arbejde "stod ikke midt i vejen."

To-niveau gipsplankloft (video)

Sådan laver du et to-lags gipsvægs loft med dine egne hænder

Selv eksperter er uenige om, hvordan man installerer mere korrekt.

Det er sædvanligt at skelne mellem to måder:

 • Den første. I dette tilfælde starter arbejdet med installationen af ​​den første ramme, hvorefter det andet niveau suspenderes til det. Dette er sandt, hvis området på andet niveau er lille - vægten af ​​den anden ramme vil trods alt falde på plader af gipspapir på første niveau.
 • Den anden. Denne metode indebærer først at samle rammen på andet niveau, dette design er mere komplekst.

Før du begynder at installere et loft på to niveauer, skal du overveje alle trin til mindste detalje.

Den første mulighed er fornuftig at overveje, som det ofte er tilfældet, for kendskab til installationen er det mere vejledende.

Alt arbejde foregår i fem faser:

 • Loftsoverflade forberedelse;
 • Layout af loftet under rammen til gipspladen;
 • Rammeinstallation - 1. niveau
 • Monteringsramme - 2. niveau;
 • Afslutning af loftet med plader af gipsvæg.

Fjern alt løst passende gips, lad det ikke komme i fare.

Opførelse af et loftslag på to niveauer: mærkning og videre forløb af begivenheder

Først må du måle højden af ​​hjørnerne i rummet. Bestem derefter vinklen med den mindre højde. Dette er udgangspunktet for markering, så den vandrette konstruktion er niveau.

Marker op. På vægge til profiler markerer du en lige linje. Prikker i loftet til direkte suspension. Gør ikke for meget markering, det vil kun forvirre dig.

Ved hjælp af et to-niveau gipsplankloft kan du opdatere udseendet på rummet og give det originalitet.

Hvad hvis de forskellige vinkler i rummet er forskellige, men også længden af ​​de modsatte vægge. Så er det første at lave niveauet vandret. Derefter i loftet tegner du et klart billede og formaterer designet rundt om kanterne. Så du centreret visuelt loftet.

Ramme 2-niveau loft med gipsvæg med belysning: Niveau 1

Installationen begynder med installationen af ​​UD-profiler. Disse er hjælpelinjer, der er monteret på væggen. Monteringshøjde på strukturens omkreds - 600 mm. Monteret i loftet. Hvis du har brug for at oprette afrundede elementer, tegner du et billede på væggen og fastgør styrene på dette mønster. Glem ikke at tage et indblik i profilen.

Hvis du ønsker at lave et loft på gipspap med afrundede former, skal du først tegne et billede på loftet

Derefter udføres det første niveau som dette:

 • Vedhæft en direkte suspension til lofterne på loftet. Monteringsintervallet vil være 60 cm. Hvis du er en glad ejer af en ideel loftoverflade, er det fornuftigt at gøre det første niveau - straks gå videre til det andet.
 • På den direkte suspension er fast CD-profil. For stivhed af rammen anvendes sådanne fastgørelsesanordninger som krabber.
 • Det er stadig at sy op rammebladene af gipsvæg.

Hvor arket blev skåret, har du brug for en afskærmning. Skær et stykke materiale fra en gipsvæg med en kniv.

To-niveau gipsplade loft: trin for trin instruktioner, andet niveau

Ordningen er kendt - trække linjer på væggen under styringsprofilerne. Lav et billede på loftet. Detaljeret loftslayout forenkler altid installationen. Ja, og planlægge ordningen på loftet, vil du se, hvordan det endelige resultat vil se ud, det vil sige, du kan tilpasse ordningen.

Det andet niveau af gipspladens loft er så enkelt som det første

Yderligere er kurset som følger:

 • På væg og loft fastsætter metalprofilen.
 • Derefter skal rammen sænkes til den ønskede længde. For dette er CD-profilen afskåret med den længde, som du ønsker at sænke rammen.
 • På den ene side af disse stykker skæres såkaldte tunger. De laterale dele af profilen er afskåret. Det er lettere at montere.
 • De udskårne stykker sættes ind i føringsprofilen, der allerede er monteret på loftet. Indsæt den flad side.
 • Fix stykkerne "loppe". Trinet mellem segmenterne er 60 cm. Intervallet mellem krøllede segmenter er 30 cm.
 • UD-profilen sættes på de hængende stykker, den er også fastgjort af "loppen". Få siderammen.
 • CD-profilen er afskåret i længden, hvilket svarer til afstanden fra rammens side til UD-profilen, som er placeret på væggen. Det er fastgjort fra to sider af "lopper".

Resultatet var en færdig metalramme, hvorefter den var beklædt med gipsplader og fortsatte til finishen.

Niveaulofter - det er to, og tre niveauer, design der kræver tid og kræfter. Et sådant dobbeltloft ser godt ud i salen, såvel som i en studielejlighed, hvor zoneinddeling er nødvendig. Gør ofte gipsvægge på loftet.

Installation af et to-niveau gipsloft (video)

Gipsvæg er bedre end PVC-strukturer hvad angår naturlighed, fordi den består af naturlig gips og pap. Forenkle arbejdet med de videotips, der giver dig mulighed for selv at udføre installationen uden at involvere specialister.

Hvordan man laver et to-niveau gipsloft med egne hænder: en trinvis instruktion

Når man ser på sådan en imponerende loft struktur, som på billedet nedenfor, ser det ud til, at for at håndtere et så komplekst arkitektur kan kun erfarne specialister: triumf ikke-linearitet, geniale zoneopdelt belysning, dygtigt fremhævet af accenter i det visuelle udseende af lokalet. Faktisk alt går meget lettere: lave en to-niveau loft af gipsplader med deres hænder helt i stand til alle. Dette vil naturligvis tage tid, tålmodighed, passende værktøjer og materialer. Også - vores trin for trin guide, der afslører alle hemmelighederne af en vellykket og høj kvalitet loftmontering to-niveau, selv har aldrig set gipsvæg i det menneskelige øje.

Generelle egenskaber og valg af materiale

Det bruges med succes i konstruktionen og efterbehandling mere end 100 år, selvom toppen af ​​popularitet kom kun i dag. Årsagen til en sådan sen appel til en meget bekvem og billig udsmykning materialer på overfladen: det aktive udvikling af hele branchen - og som en konsekvens af dette fantastiske tilbud på markedet, der giver dig mulighed for at hente en gipsplade nødvendige egenskaber og farver.

 • åndbart materiale;
 • økologisk sikkert;
 • tilhører ikke brændstof;
 • Vedligeholder normalt for en persons fugtighedsniveau i rummet.

Den største ulempe ved gipsplader er ganske svag fugtbestandighed. Derudover er der hl-plader med en "pumpet" fugtmodstandsindikator til salg - de går normalt i grøn eller blå farve - men selv i dette tilfælde anbefales det ikke at bruge gipsvæg til udendørs brug. Derudover er han bange for frysende temperaturer og er skrøbelig.

Anvendelsesområdet for gipsvæg er bredt, men lofterne besidder et nøgleplade i det.

Køb det rigtige materiale for at lave et to-niveau loft på gipsvæg med dine egne hænder, kun i ord ser det ud som en elementær ting. Først skal du finde ud af, hvilke af de eksisterende typer der passer bedst til din reparation. Det bestemmes af rummets funktionelle formål:

 1. hvad er fugtighedsniveauet i det;
 2. hvor højt niveauet af brandfare
 3. hyppigheden af ​​forekomsten af ​​temperaturforskelle
 4. lavere og øvre temperatur tærskelværdi.

Sådan vælger du den gipsplader ordentligt for at lave en to-niveau loft af gipsplader med deres hænder, du fortælle vores bord, hvor hver type gipsvæg foran en henstilling om betingelserne for anvendelse.

Når du vælger materialer til montering af et loft på to planer, skal du også være opmærksom på følgende punkter:

 • dimensioner (normalt 250 cm i længden og 120 cm i bredden);
 • type sidekant (lige, tyndt, halvcirkelformet, afrundet);
 • arktykkelse (højst 9,5 mm).

De angivne dimensioner er standard, men du kan altid bestille produktionen af ​​ark til bestilling. I dette tilfælde skal du vente, men installationen af ​​et loft på to niveauer vil være meget mere bekvemt og lettere. Med hensyn til valget af typen af ​​sidekant ser det igen udelukkende af rent praktiske årsager, at valget af en halvcirkelformet eller tynde kant er optimal: mindre tid er nødvendig for efterbehandling.

Mest populære producenter:

 1. Knauf (Tyskland);
 2. Gyproc (Finland);
 3. Lafarge (Frankrig);
 4. Rigips (Østrig);
 5. Gips OJSC (Rusland).

Nødvendige værktøjer og materialer

At købe en gipsvæg alene vil ikke fungere, hvis du vil lave et to-lags gipsvægs loft med dine egne hænder. For at konsolidere de overtagne ark må du først bygge en ramme, og ingen har afbrudt efterbehandling. Lad os se på de værktøjer, der sikkert kan kaldes "mast hev" til installation af et to-niveau loft:

 • saks til metal;
 • bore skruetrækker;
 • en kniv;
 • nedstryger;
 • square;
 • målebånd;
 • laser niveau;
 • spartler;
 • beskyttelseshandsker;
 • sikkerhedsbriller;
 • en blyant
 • tænger;
 • maleri tråd;
 • montering tape serpyanka;
 • trappestige.

I videoen nedenfor forklarer en erfaren mester meget overbevisende, hvorfor hvert af de værktøjer, vi har nævnt, også er nødvendigt ved installation af et to-niveau loft, ligesom brændstofet for din bils fulde funktion.

Og selvfølgelig forbrugsvarer, uden hvilke dine værktøjer ikke kunne bevise deres nytteværdi:

 • UD guide profil;
 • loft CD profil;
 • krabbe stik;
 • direkte eller forårsbøjle (med en afstand på mere end 120 mm fra betonbunden);
 • forlængere til profilen (hvor bredden af ​​rummet er større end den normale længde af profilen);
 • plug;
 • Selvskærende skruer 25-35 mm;
 • primer;
 • kit;
 • maleri gitter.

Meget interessant video, der hjælper dig med at vælge de rigtige forbrugsvarer til installation af et loft på to niveauer fra listen ovenfor.

Vær opmærksom på profilens størrelse og deres formål - i billedet nedenfor.

Tæller mængden af ​​forbrugsvarer, der er nødvendige

 • ark hkl - divider bredden af ​​rummet ved længden af ​​arket, tilføj 5% til det modtagne nummer - den nødvendige margen - og runde op til et helt tal, tilføj det nødvendige beløb til brug af andet niveau;
 • vejledende profiler, igen under hensyntagen til rummets bredde og længden af ​​profilen, efter at have delt det første tal ved den anden og den efterfølgende afrunding får vi et helt tal af elementer, vi har brug for.

For at nøjagtigt bestemme antallet af visse forbrugsstoffer til montering af et loft på to niveauer, især skruer, skal du huske at for hver fast "krabbe" er påkrævet ikke mindre end 8 selvskærende skruer, og hvert loftbelte har brug for i 6 selvskærende skruer. Husk også om det trin, der observeres, når du monterer batten til et loft på to niveauer. Han er oppe mindst 50 centimeter.

Forberedelse af rummet og betonbasen

 1. Fjern rester af det foregående efterbehandlingsmateriale fra betonloftens bund: Sørg for at rense det af smuldrende gips og behandle det med et antiseptisk middel for at forhindre forekomst af svampe eller skimmelsvampe.
 2. hvis der er revner på bunden, så forsegle dem med cementbaseret kitt og derefter prime dem
 3. Tag de købte plader hl til at tilpasse sig temperaturforholdene i rummet i flere dage - det er bedst, hvis de er i vandret position;
 4. prøv at frigøre rummet så meget som muligt - fjern møblerne, og hvis det ikke er muligt på grund af dets størrelse, dækkes det med en film for at beskytte den;
 5. Overholdelse af sikkerhedsforanstaltninger er en prioritet, som du altid skal overholde, så juster din arbejdsplads til dig selv for at opnå det maksimale komfortniveau, tilbered sikkerhedsbriller, handsker, kontroller ladestoffets brugbarhed.

Og selvfølgelig kan du ikke undvære ekstra hjælp her, derfor vil du være enig med nogen på forhånd - ellers vil det være meget svært at montere et to-niveau gipsloft med dine egne hænder.

Værelseslayout

Den første handling, du skal udføre, er at markere rummet korrekt, så du i fremtiden kan opbygge en jævn og pålidelig ramme til et loft på to niveauer. For at gøre dette har du brug for en blyant, maling tråd, laser niveau. Hvis du beslutter dig for at lave et to-niveau gipsvægs loft med dine egne hænder, så skal du i dette stadium allerede have et udkast til projekt med en tydelig markering. Alt du skal gøre er at overføre idéerne fra papiret til udkastet til loftet.

 1. bestemm højden af ​​rummet i 4 hjørner, hvis resultaterne er forskellige - og det sker meget ofte - tag hjørnet med den mindste højde som udgangspunkt og sæt et mærke på det;
 2. Ved hjælp af laserniveauet laver vi lignende mærker i de tre andre hjørner og slår linjen langs omkredsen af ​​hele rummet med et maleri tråd;
 3. din markering er klar.

Det er bedst at gøre markeringen til det næste niveau med det samme - så du har mulighed for at vide præcis, hvor meget materiale du har brug for, og også for at gøre arbejdet meget hurtigere. Beslut dig om hvordan loftet på to niveauer vil se ud:

Derefter sætter du på bunden af ​​loftet på to niveauer, hvilket vil fremhæve andet niveau.

Monteringsramme 1. niveau

 1. installer UD-profil guider - de er fastgjort på væggen på det niveau, du har markeret med en maleri tråd, med et optimalt monterings trin på 60 centimeter;
 2. vi fastgør lofthængere på de punkter, der er markeret på bundbunden af ​​loftet med det samme anbefalede trin på 60 centimeter;
 3. indsæt den forberedte lofts-cd-profil og fastgør fasthængingen forsvarligt
 4. i sidste ende bør du have en så enkel, men meget praktisk ramme;
 5. For at det ikke skal sænke, bruger vi krabbeforbindelser - designet bliver meget stabilt.

Hele processen med at installere første niveau ramme til et to-niveau gipsplader loft med dine egne hænder er i billedet nedenfor.

Gipsplader ramme niveau 1

Kom til det mest interessante og vigtige. Selvom alle trin i installationen i princippet er lige så vigtige, men det er allerede tydeligt, at konturerne i vores fremtidige fundament er to niveauer.

 1. Vi fastgør gipsvæggen på profilerne ved hjælp af en skruetrækker og skruer, deres hætter skal gå dybt, men ikke overdrevent - for at forhindre beskadigelse af materialet;
 2. den korrekte sekvens - det første ark fra hjørnet på den modsatte side - det næste;

observere placeringen af ​​skruerne - højst 15 cm

 • i stedet for armaturerne på forhånd, lav de nødvendige huller og stræk ledningerne
 • det er ikke nødvendigt at fastgøre gipsvæg på placeringen af ​​loftets andet niveau, men husk at det skal gå ind i det med ca. 10-15 centimeter.
 • Installation af en ramme af 2. niveau

  1. Vi sætter linjerne på gipsplader, der vil hjælpe med at placere UD-profilerne korrekt;
  2. Fastgørelse af en forrundet UD-profil på væggen og på loftet - for at give den den ønskede form, er det nødvendigt at lave hak;
  3. afskær de nødvendige fragmenter af cd-profilen og indsæt med den flade side i den allerede monterede UD-profil, fastgør dem i trin på 50-60 cm for lineære segmenter og 20-30 cm for afrundede
  4. Hvis nogle stykker stikker ud, skal de lukkes med en UD-profil.

  Gipsplader ramme niveau 2

  Ofte forårsager et loft på to niveauer af gipsplader, hvis du gør det selv, vanskeligheder på scenen på anden niveau plating. I mange henseender skyldes det faktum, at materialet skal gives rundhed til fiksering på den buede struktur. På trods af den tilsyneladende enkelhed af de manipulationer, der er forbundet med dette, opstår der ofte triste tilfælde af arkforkølelse. For at gøre dette, for at eliminere en sådan irriterende mulighed, er det nødvendigt at lave hak på selve arket - kun omhyggeligt for ikke at beskadige den forreste del foret med pap.

  • komplekse buer kræver kedelig segmentering - skærer et antal fragmenter og monterer dem derefter på profilen;
  • Glem ikke at lave huller til armaturer, hvis sådanne er planlagt til at blive brugt, og fjern ledningerne til dem.

  Afslutning af loftet

  Så vi kom til den sidste del af installationen af ​​et to-niveau gipsvæg loft med vores egne hænder. Afslutning af finishen vil ikke give dig nogen vanskeligheder: Dette er en ret simpel scene, der er designet til at gøre de monterede lofter så præsentative og spektakulære som muligt.

  1. forsegle sømene serpyanka;
  2. tag en smal spatel og kittespalt langs hver tapet
  3. Sørg for, at alle skruer er forsigtigt forsynet med en kitt, så at rusten på deres kapper ikke kan ses efter;
  4. vi behandler hele overfladen med en primer;
  5. Vi udfører efterbehandling - hvidvaskning, maling.

  Som følge heraf skal du have et smukt to-niveau loft med en harmonisk lavet bue eller med en kompleks geometri med størstedelen af ​​de afkortede fragmenter. Har du ikke drømt om det, og startede denne kedelige (eller ikke så?) Installation?

  Kompileringsvideo af installation og efterbehandling

  Det er bedre at studere installationens egenskaber, og derfor kan du hjælpe nogle af nedenstående videoer til at lave et to-niveau loft på gipsvæg med dine egne hænder korrekt.

  Fotogalleri af de mest populære muligheder

  Tag et kig på, hvilke fine muligheder der opnås, når folk begynder at lave et to-niveau gipsvægsloft med egne hænder - og på ansvarlig måde henvende sig kreativt til deres forretning.

  konklusion

  Selvfølgelig er det en udfordring for enhver mand at lave et to-lags gipsvægs loft med egne hænder. I sammenligning med en konventionel single-level lofter, to-niveau design kræver langt mere tidskrævende, og en vis tålmodighed, fordi arbejdet har at gøre ikke kun med de simple lineære kasser, men også med interessante hvælvede konstruktioner (læs installationsmanual søskende gipslofter i artiklen: "Hvordan laver et loft på gipsvæg dig selv "). Men kompensation for alle anstrengelser vil være beundringen af ​​familien til det oprindelige loft på to niveauer samt deres egen tilfredshed med arbejdet. Og selvfølgelig besparelser på afslag på tjenesteydelser af specialister. Som kan investeres i et nysgerrig system med zonebelysning og gøre dit interiør endnu smukkere og interessant!

  Installation af et to-ters (multi-level) loft lavet af gipsplader med egne hænder: fotos og video

  Installering af et toplade eller multi-niveau gipsplankloft er en temmelig tidskrævende proces.

  Men det kan ske selvstændigt uden involvering af byggefirmaer.

  Vi vil fortælle dig hvordan man laver en gipsvægs loftstruktur smukt, pænt og med mindst tab af tid og økonomi.

  Fordele og ulemper ved nedhængte lofter

  Installation af et to-niveau gipspladloft med egne hænder løser flere problemer og har ubestridelige fordele, det er:

  • Gipsvæg ramme helt gemmer alle manglerne i den ru finish, leddene af pladerne, som hjælper med at opnå det perfekte loft;
  • al kommunikation er skjult for visning - det drejer sig om elektriske ledninger, klimaanlæg, alle typer kabler og luftkanaler;
  • Ved hjælp af et to-niveau gipsloft kan du nemt zone rummet, for eksempel ved at adskille køkkenet fra stuen visuelt;
  • at finde nye indvendige løsninger, ændre belysningens og højdenes højde
  • du kan omdanne geometrikken i rummet ved hjælp af flere niveauer lofter, ændre design af lokaler;
  • Det er muligt at oprette individuelle, unikke og multi-niveau belysningssystemer, der kombinerer forskellige typer lyskilder (LED'er, halogen, fluorescerende);
  • en bred vifte af design, der tillader brugen af ​​en række afhængige loftsstrukturer i ethvert rum;
  • Du kan gentagne gange male loftet i en anden farve, når du ændrer de generelle tendenser i interiøret, giver flere niveauer dig mulighed for at realisere denne mulighed fuldt ud.

  Der er nogle ulemper, de skal overvejes, når man samler strukturen, især på flere niveauer:

  • undervurdering af loftets højde, hvis det nedhængte loft har flere niveauer, så vil tab af højde være signifikant;
  • kompleksiteten af ​​montering og installation nødvendiggør fuldstændig loftsgrad, med den yderligere indsamling af kasser på flere niveauer;
  • Jo flere niveauer i den suspenderede struktur, jo dyrere vil det være;
  • en person vil ikke være i stand til at klare installationen af ​​endnu 2 niveau gipsplader lofter;
  • Jo flere niveauer af loft og lys, jo sværere vil det være at installere elektriske ledninger.

  Det er vigtigt! Det er bedre, hvis specialisten udfører elektrisk arbejde, da korrekt ledningsføring er sikkerhed og komfort i fremtiden.

  Hvis alt er gjort korrekt, under hensyntagen til mulige mangler og netop følge vejledningen til installation af et hæftet loft, vil resultatet være værts og værts gæster i mange år.

  Sikkerhedsforanstaltninger og beskyttelsesudstyr ved arbejde med gips

  Der er en række anbefalinger, du skal vide og overholde, når du arbejder:

  1. Ethvert installationsarbejde på installation af gulvbelagte lofter med flere eller to niveauer uden belysning eller med belysning er reguleret af SNiP 12-03-00 "Sikkerhed i konstruktion".
  2. Et ophængt loft af enhver kompleksitet, dens enhed, fremstilles, hvis der findes et særligt værktøj, som sikrer maksimal eliminering af manuel arbejdskraft, når man monterer rammen af ​​gipstak på flere niveauer.
  3. Ved montering af præfabrikerede strukturer er det ønskeligt at anvende sammenklappelige mobile arbejdsbænke eller stilladser - det er praktisk og sikkert.
  4. Det er nødvendigt at kontrollere alle brugte elværktøjer til brugsevne, ledningerne må være fri for beskadigelse af isoleringen, idet det er uacceptabelt at dreje ledningen. Selve værktøjets krop kontrolleres for skader (revner, bukser).
  5. Når du bruger en forlængerledning, skal du kontrollere den for funktionsdygtighed.
  6. Det er vigtigt at sikre, at elværktøjet er helt strømforsynet i slutningen af ​​hvert element af arbejdsprocessen, især bulgarerne.
  7. Når man arbejder med gips, er det bedre at være i tøj, der er tæt på hinanden, uden fremspringende elementer, det er bedre at bruge en arbejdskjole, håret skal fjernes helt under en hovedbeklædning, der passer i størrelse.
  8. Beskyt hænder med beskyttelseshandsker. Den skarpe kant af profilen beskadiger ubeskyttet hud og er ret stærk, ikke værre end et barberblad.
  9. Når der arbejdes med boring af vægge, lofter, polering, dannes der meget støv, som kan komme ind i øjnene eller luftveje, så det er bedre at bruge briller og åndedrætsværn (eller maske) og for at give tilstrækkelig ventilation på arbejdspladsen.
  10. I lokalet, hvor installationen arbejder på installation af et hæftet loft, bør der ikke være ekstra personer, børn eller kæledyr.
  11. Alt arbejde er bedre at lede sammen med en assistent.

  Efter arbejdet skal værktøjet rengøres af støv, skylles med spatler og børster. Hvis der ikke er brug for et værktøj, er det bedre at fjerne det fra det rum, hvor arbejdet er udført.

  Udarbejdelse projekt

  Ved loftets design og planlægning er et af de vigtige punkter at kompilere den korrekte tegning og bestemme mængden af ​​materiale, der kræves, samt fejlkalkulationen af ​​den finansielle komponent.

  Der er adskillige faser af designarbejde udført ved opførelse af et gipstak på flere niveauer med egne hænder:

  1. Tegningen er lavet på papir, det er bedre at bruge en 1:20 skala. Sheet gipsplader er normalt 1200 mm ved 2500 eller 3000 mm. Det vil sige, at du kan skære ud rektangler i passende skala og placere dem som beregnet til at blive gjort under installationen. Tegningen skal afspejle stederne for installationen af ​​bæreprofilen, lamperne og suspensionerne, plads til gardiner samt udformningen af ​​gipspladeloftet på flere niveauer.
  2. Beregn næsten den nøjagtige mængde materialer og metalprofiler op til fastgørelsesdele. Da planen er meget ønskelig at angive fastgørelsesstedet for direkte eller anker suspensioner, "krabber" og plader af gipsvæg. Ved køb af materialer er det sikkert at tilføje 15% til de beregnede tal, da der kan være fejl eller unøjagtigheder i beregningerne, kan der foretages ændringer i designet under installationen. HL ark og fastgørelsesdele kan bryde under drift.
  3. For at udføre en række beregninger skal du kende et par parametre for et kompetent design af et loft på flere niveauer lavet af gipsplader med belysning, såsom: nøjagtig bestemmelse af det niveau, som det er muligt at sænke hele rammen; eksisterende dimensioner (højde) fra gulv til loft. Det er nødvendigt at tage højde for afstanden fra gulvpladen til første niveau, den skal være mindst 50 mm, maksimal højde på et loft med to niveauer skal ikke være mere end 250 mm. Alle størrelser af kasser skal beregnes på forhånd. Ved design af en tre-tierstruktur er det vigtigt at forstå, at et sådant projekt bedst gennemføres i et rum med en passende lofthøjde.
  4. Hvis afrunding antages, skal deres placering angives, cirklernes radii skal beregnes, og alt skal kontrolleres på projektfasen, så senere vil det ikke være svært at oversætte ideen til virkelighed.
  Et af layoutordningerne

  Vigtigt at vide! Ved planlægning af hjemmearbejdere tæller selv antallet af selvlukkende skruer, hvilket anses for uacceptabelt i det faglige samfund. Det er bedre at købe selvlukkende skruer med en margen på to kasser på 1000 stk hver. det vil være nok (en type skruer til metal og den anden til gips). Det er tilrådeligt at købe plader af gipsvæg på forhånd om en uge, så de "bruges" til temperatur og fugtighed i lokalet, hvor arbejdet skal udføres.

  Efter udarbejdelse af en ordentlig, kompetent plan skal du udarbejde et detaljeret diagram over alle tekniske systemer og kommunikation. Det bør omfatte:

  • plads til en kasse, hvis der er flere lysniveauer, så vil en kasse ikke være nok;
  • type ledninger, tværsnit, omtrentlig længde af kabler;
  • måder at forbinde armaturer til - hvis lyset tændes og slukker samtidig, vil tilslutningsskemaet være enkelt, hvis du planlægger at implementere flere lys scenarier eller lysniveauer (øverste, midterste), så skal du indtaste controllere og føje enkelte ledninger til næsten alle lyskilder;
  • tilvejebringe spor til lægning af ledninger;
  • den skal holde luftkanalen eller udstødningen, så skal deres stilling på forhånd angives på planen for at vurdere det samlede billede efter afslutningen af ​​arbejdet.

  Hvilket loft plan at vælge

  Der er et stort antal variationer i gennemførelsen af ​​et suspenderet loft af gipsplader, men der er kun to typiske ordninger.

  Første måde

  Det første niveau er selve loftet, som tidligere er godt gipset.

  På væggene og i loftet laves en kasse med gipsvæg, i form af separate øer eller omkring omkredsen af ​​rummet, som giver dig mulighed for at vælge et bestemt område, som lyset og bøjningen af ​​loftet.

  Enheden selv af et to-niveau loft med gips er lavet inde i kassen, det vil sige alle ledninger, og ledningerne til lamperne er skjult indeni.

  En interessant løsning ville være at bruge LED-tape, det kan tændes som ønsket for at skabe yderligere accenter i interiøret.

  Denne metode kan implementeres med eller uden en cornice til belysning.

  1. Uden tagbøjler - er der fastgjort en profil på væggen til dybden, som definerer loftets andet niveau. På loftet er profilen fastgjort til dykkekilen, denne profil angiver formen. En profil er monteret på enderne af den vandrette profil, hvorefter de enkelte profiler af profilen er fastgjort til styret med selvlukkende skruer, de bliver grundlaget for at fastgøre profilen lodret. Det er tilrådeligt at forstærke den vandrette profil med ekstra bøjler.
  2. Med en cornice - denne metode adskiller sig meget lidt fra den forrige for at lave en lille cornice, hvor en ekstra lyskilde er placeret, bliver den vandrette profil forlænget med 5-10 cm. Ved fastgørelse af gipsvæggen på hele strukturen, en stribe ark om 3-5 cm

  Måden at skabe et dobbelt loft, når første niveau er et eksisterende loft, har en række fordele og ulemper, de er præsenteret i tabellen.