Serie 97: planlægning af lejligheder

Husene i 97-serien (111-97) hører både til Brezhnev-perioden og til den moderne. Husene i denne serie er store panelhuse og boligblokke. I husene i serien 97 (111-97) præsenteres 1-4-værelses lejligheder.

Fotohus serie 97 (111-97)

Lejlighed planer af huset af en standard serie 97 (111-97)

effektiviteten af ​​byggeprocessen, tilstedeværelsen af ​​ikke-rulle tag

udskiftning af loggier med balkoner, fællesrum, en elevator, der ikke når overetagen eller tjener ikke de sidste to overhovedet

Layout 97 Series

Historien om

Husets store 97-serie blev udviklet i Novosibirsk af instituttet SibZNIIEP i 1971. På et tidspunkt blev det anerkendt som et af de bedste i landet med hensyn til planlægning af parametre og økonomi. Bygninger i den 97. serie, i modsætning til de tidligere typiske, gav betydelige muligheder for byplanlægning manøvredygtighed i dannelsen af ​​mikro-distrikter og fik lov til at øge antallet af etager i bygningen.

De første beboelsesejendomme i den 97. serie i Krasnoyarsk blev bestilt i 1974 på Shevchenko, Krasnodar, Khabarovsk, Republikgaderne og Metallurgov Avenue.

Efter et stykke blev den nye standard af layouter kaldet "nyt" layout.

Massebyggelse af denne serie i Krasnoyarsk begyndte i begyndelsen af ​​1980'erne med opførelsen af ​​nye boligområder "Severny", "Solnechny", området Kopylov Street og nogle andre. Huse blev bygget i næsten alle dele af byen.

I 2000'erne har serien gennemgået en betydelig modernisering. Udvendige vægpaneler, gulvplader, tagpaneler, loftshøjde og andre elementer blev væsentligt omarbejdet. Som følge heraf fik gråbygninger nye, individuelle facader, et stort antal planlægningsløsninger og et øget antal etager.

I øjeblikket er huse baseret på denne serie bygget i store mængder. Bygninger er blevet mere forskelligartede og spektakulære udenfor, mere komfortable indvendige. Der var en bred vifte af layouter af 1-3 værelses lejligheder. Men desværre har nogle udviklere nægtet at bygge 4-værelses lejligheder, og nu, når der er 2 eller flere børn i mange familier, er der en klar mangel på sådanne lejligheder på ejendomsmarkedet Krasnoyarsk.

Karakteristisk for serien 111-97

Boligbygninger bygget på grundlag af den 97. serie fra midten af ​​1970'erne til slutningen af ​​1990'erne har et lille og begrænset antal layouter. Så, 1-værelses lejligheder her - 36-41 kvm. (et layout på 41 m² viste sig først siden 1990), 2-værelse-53 m². 3-værelse - 66-69 m² M., 4-værelse - 77-83 m² M., 5-værelse, som blev bygget før slutningen af ​​1980'erne, havde et samlet areal på 93 m².

Denne serie blev også brugt til opførelse af "små familier" ("forbedringer"), som blev bygget før 1990. Disse er ni etagers huse, der som regel består af en eller to indgange. 1-værelseslejligheder her er tre typer: 28/12/6; 31 / 15,5 / 6; 39/19/6 kvadratmeter, og to-værelse blev bygget kun i en variant - 42/27/6 kvadratmeter, separate værelser.

Bygninger i denne serie er bygget før 2001, ikke opfylder de gældende krav i SNP i den lave værdi af den estimerede R-værdi: udvendige vægge, vinduer, døre, loft gulv, gulv 1. sal.

Siden 2000'erne er antallet af lejligheder i denne serie steget. I nogle layouter steg køkkener til 16 kvm, store og store balkoner dukkede op. Bolig og samlet areal steg også:

1-værelses lejligheder - op til 46 kvm;

2-værelses lejligheder - op til 72 m².

3-værelseslejligheder - op til 93 kvm.

4-værelseslejligheder - op til 86 kvm.

I de fleste huse er der designet et stort teknisk gulv. På grund af dette går elevatoren til øverste etage.

I nogle bygninger i den 97. serie på gaderne i Vzletnaya, Menzhinsky, Novosibirsk, er 3-5 værelses lejligheder designet fra 103 til 145 m2.

Ulemper ved 111-97 serien:

• Interne vægforstærket betonpaneler med en tykkelse på 160 mm tillader ikke ombygning med en stigning i arealet af lokaler, køkkener uden stansning og forstærkning af åbninger i understøtende vægpaneler.

• dårlig lydisolering af vægge, gulve. Forstærket betonstrukturer har en god lyd.

• Muligheden for at fryse leddene mellempanel sømme på grund af et fald i tykkelsen af ​​ydervægspanelerne på leddene.

Planlægning: muligheder for tre-værelseslejligheder i husserien 111-97

Levedygtige lejlighedsprojekter - "skraldespand" til forskellige familier og forskellige indvendige opgaver

Nyheder fra vores partnere

Titlen på artiklen er vildledende. På nogle steder er skiftende møbler ikke en ombygning. Og hvis i disse hjem "interne betonelementer giver ikke mulighed for kapital ombygningen med en stigning i størrelsen af ​​værelser og køkkener uden stansning og styrke åbninger i bærende vægge", hvorfor såkaldte artikel?

Der var altid et princip i livet - hvert familiemedlem (uanset hvem det var) i et separat rum med et vindue. Det vil sige, der har aldrig været et soveværelse, stue, børnehave, kontor osv. Barnets rum, bedstemor, mor (selv katten havde også formelt sit sted - et stort kompleks). Inde i hvert værelse var der en zoneinddeling: et soveværelse, et arbejdsstue, en mini stue og en mini opbevaring. Altid ønsket at have lagerplads (omklædningsrum, ikke dynget og enkel, udarbejde, til loftet, U-formet, med et minimum af ting), et rum til vask, tørring, strygning, og at hver havde sit eget badeværelse. Det er sådan en ydmyg drøm.

Standard lofthøjde i panelhuse

Den mest mærkbare og betydelige forskel i panelhuse er den måde, de er bygget på. De består af separate blokke, der normalt kaldes paneler. Sådanne paneler fremstilles i fabrikker, og størrelsen af ​​lofterne i panelhuset afhænger af, hvilke størrelser panelerne vil have.

Forskellige husserier

Størrelsen af ​​lejligheder og blokke af hvilke huse var under opførelse eller er under opførelse afhænger af en serie af projektet. Der er mange af sådanne serier, og de har alle forskellige vertikale dimensioner af lokalerne. Det er sædvanligt at opdele standardhuse i flere hovedtyper, som afviger i arrangementet af området indenfor og i højdeegenskaberne:

"Khrushchev". Et af de mest almindelige boliger for nylig. Nu er nedrivningen af ​​sådanne bygninger gradvist på plads på grund af deres livs ende. Afstanden fra gulvet til loftet i loftet i sådanne huse er en af ​​de mindste og svarer til 248 centimeter.

"Uluchshenki". Et lille stort område af værelserne og et andet arrangement af dem på landingen er alle deres forskelle fra de tidligere. Væggene i lejlighederne er også små - 255 cm.

Standard "ni-etagers". Lejligheder af den mest almindelige type. Området er anderledes, og afstanden til overlapningen er 2 meter 64 centimeter.

Huse 606, samt en serie P-44K. Flere komfortable og lodrette dimensioner af væggene her også mere - 2 meter 70 centimeter. Meget populære huse på grund af de høje værelser.

Moderne 137-serien. Den mest rummelige blandt dem, der har et typisk arrangement af værelser. Standardhøjden af ​​lofter i et sådant panelhus når 2,8 meter eller 270 - i huse bygget i lang tid.

Nu køber eller vælger en mulighed for udveksling, folk har tendens til at vælge noget mere behageligt og de gamle huse omgå opmærksomheden. På det sekundære boligmarked kan du dog finde prøver af alle ændringer og års byggeri. Så når du vælger et fremtidigt hjem, kan du samtidig vælge, hvor rummelige værelserne vil være.

Effekt af rumhøjde

Trods det faktum, at mange vil sige - det ville være boliger, og resten vil følge, vil dette øjeblik stadig være af stor betydning. Fra hvad vil højden af ​​lofterne vælges som en mulighed for boligpanelhuse, afhænger af rummets visuelle opfattelse og muligheden for at modellere rummet under reparationen.

Reparation skal stadig gøres før eller senere, hvilket også betyder at reparere gulvfladen. Hvis den lodrette størrelse af lokalerne i moderne hjem kan du indstille forskellige ophængning af eller spænding belægning, så for eksempel afstanden fra gulvet til etageafstand plader i et panel Khrushchev gør det muligt ikke altid.

De mest populære spændbeklædninger kan monteres overalt, men i Khrusjtjov vil de spise de allerede små lodrette dimensioner af væggene. Der er ingen grund til at tale om gipsvægs efterbehandling her - i næsten alle tilfælde er det umuligt.

Desuden afhænger komforten af ​​at være i et værelse også af denne parameter. For lav overlapning vil medføre ulejlighed - visuelt "crush" på alle der er der. Det er derfor, mange designere arbejder på at finde egnede muligheder for afslutning af sådanne lokaler.

På sundhedsområdet kan denne faktor også have indflydelse. For eksempel i højden af ​​lofterne i standardpanelens ni etagers bygninger kan du indånde tilstrækkelig ren luft. Du kan ikke sige det samme om "Khrusjtjov" - ventilation og luftudveksling i dem er noget værre, og det tilgængelige luftmængde er hurtigt mættet med kuldioxid under vejrtrækning.

Det sidste punkt, som også kan have en stærk indflydelse på ejeren af ​​huset - prestige. De mest prestigefyldte boliger har høj loftshøjde.

Hjem serie

"Stalinki" - det generelle navn på de huse, der blev bygget i Sovjetunionen fra slutningen af ​​1930'erne til slutningen af ​​1950'erne under regeringstidens I.V. Stalin. I disse dage var det uacceptabelt at bygge "i hvert fald". Derfor ser disse bygninger stadig fundamentalt, monumental, imponerende og holdbar. Selv forsyningssystemerne er trods datoen for opførelsen af ​​sådanne huse i de fleste tilfælde i god stand.

Som regel har Stalins lejlighed et betydeligt antal værelser - normalt 3-4, oftere 2 eller flere 4. En-værelse stalinki blev bygget på et begrænset grundlag. Værelser kan enten være adskilte eller kombinerede (i tre-værelses "stalki" 2 værelser er normalt kombineret).

Placering: Bygningsområder af denne type - hovedsagelig Lenin Avenue, begyndelsen af ​​Gagarin Street, Metallurgiske distrikt i byen Chelyabinsk.

Arkitektonisk udseende: 2-7 - etagers bygninger, stucco lister og dekorative elementer, karre vinduer, "zoned" cornices og andre arkitektoniske dekorationer, med et loft, nogle gange med en elevator, i udformningen af ​​facader af bygninger. Væggene er bygget af rød eller hvid mursten, cylinderbinder, udenfor er en streng empire stil, bygningerne er massive, stærke og holdbare. Der er flere hovedindgange, tilstedeværelsen af ​​et teknisk gulv, et skrå tag eller et loft.

Et karakteristisk træk - fuldtidslejligheder. Særegenhederne af sådanne lejligheder - højt til loftet, balkoner er designet selektivt og er altid fraværende i stueetagen, separate værelser, rummelige korridorer, store arealer.

Det er vigtigt at forstå, at stalin linjer er opdelt i 2 typer. I nomenklatura-typen af ​​Stalin var der nødvendigvis et separat badeværelse med forhøjninger over 5 etager i bygningen. Der var elevator og bortskaffelse af affald. Udformningen af ​​sådanne lejligheder adskiller sig fra et stort rum og et køkken, så de kan henføres til boliger med højere komfort. Og der er stalinks af typen "working", hvor alt er meget enklere, mindre område, er gulvbelægningen af ​​træet, bortset fra trappeophold i højhuse og sanitære anlæg.

Der er en 1954 SNiP.

Lofter - armeret beton kombineret med træ (sidstnævnte efter genopbygningen kunne erstattes med armeret beton).

Loftshøjde: 2,95-3,25 m.

Khrushchevs huses huse (kammeraterne "Khrusjtjov" og "Khrusjtsjov" fra "slum") - murhuse (sjældent panel), massivt bygget i Sovjetunionen siden landets regeringsperiode af Nikita Sergeyevich Khrushchev og modtaget af folket hans navn.

Khrusjtsjov havde oprindeligt en beregnet ressource på 50 år; senere studier har vist, at ressourcen kan udvides til 150 år.

Beliggenhed: i hele byen, mange i Leninsky, Traktorozavodsky-området.
Arkitektonisk udseende: Som regel blev mursten, 4,5 - etagers huse, med et fladt tag, huse bygget fra midten af ​​50'erne til 70'erne.

Khrushchev huse sætte et nyt gennemsnitligt niveau af levering af faciliteter. En obligatorisk egenskab af badeværelset blev et bad, fordi badeværelset er kombineret med et toilet. Køkken Khrusjtsjov forudsat gaskomfur og "Khrushchev køleskab." Dette er et specifikt indbygget skab til opbevaring af produkter, tykkelsen af ​​ydervæggen i dette skab er en halv mursten. Gulvene i Khrusjtjov-huse er ikke brændbare, da de er lavet af armerede betonplader af industriel produktion.

Resultatet af kampen med arkitektoniske overskud var manglen på affaldshåndtering, elevator og loft. Lavprissede flade tage med lavt loftsrum, som normalt er dækket af isoleringsmateriale og kun har ventilationsåbninger udenfor (utilgængelige for katte, disse rum er blevet et fugleplads).

Hvorfor sådan et lille køkken? Der er en legende, angiveligt troede Nikita Khrusjtsjov, at en sovjetisk mand en dag ville gå til restauranter, og han ville ikke have brug for et køkken.

I mange Khrusjtsjov huse mellem køkkenet og badeværelset er der et vindue, hvorigennem en lille mængde lys kommer ind, hvilket gør det muligt for designerne at bruge toilettet og håndvask, hvilket sparer el.


En særpræg funktion - tilstødende værelser, kombineret badeværelse, bue mellem korridoren og rummet, i stedet for døren.

Som du ved, har hvert hjem sine fordele og ulemper. Utvivlsomt har planlægningen af ​​"Khrusjtjov" sine fordele. Lejlighederne er varmere, trods alt - en mursten. Folk bor i disse huse i lang tid, og derfor kender hinanden godt, der er en "menneskelig faktor". Men der er også ulemper: tilstødende værelser, lave lofter, små lejligheder med et samlet areal, køkkener på 5-6 kvadratmeter, trange gange og kombinerede sanitære faciliteter. Beboere på de første etager er berøvet af balkoner, dårlig isolering, utilstrækkelig isolering - køligt om vinteren og omvendt - varmen om sommeren (især på de øverste etager).

Folkene kom op med deres egne navne på lejligheder i sådanne huse, der opstod begreber: "trailer", "sporvogn", "vest". For eksempel er en to-værelses "trailer" en lejlighed med vinduer på forskellige sider af huset. Værelserne er tilstødende, arrangeret den ene bag den anden (virkelig ligner placeringen af ​​togvogne). Men hvad angår placeringen af ​​værelserne på verdens sider og tilsynet med et barn, der går i gården - dette layout er praktisk.
Layout: fire lejligheder pr. Etage. Lejlighederne er 1, 2, 3 soveværelser. På de første etager er der ingen balkon.
Vægmateriale: mursten, sjældent panel
Interfloor overlappings: armeret beton
Loftshøjde: 2,5 m, i panelhuse 2,7 m.
Udenfor en streng stil er der ingen dekorationer på facaden. 3-5 indgange.
Kun ét hovedmål blev forfulgt - så hurtigt som muligt, så mange som muligt med et tag over hovedet. Dette mål er nået.

hjem

Loft højde i panelhuset

Dataene nedenfor fortæller os, at lofthøjderne i de fleste panelhuse, både nye og gamle serier, ligger fra 2,48 til 2,71 m. Vi starter vores gennemgang med serien af ​​førstebyggede panelhuse.

K - 7 - fem-etagers ramhus (Khrusjtjov). Byggetid - 1959 - 1985 De første huse havde tag overdækket med skifer. Panelerne i dette hus er ofte dækket med lyse firkantede fliser. Sådanne huse havde 1-4 værelseslejligheder med en lofthøjde på 2,48 m. I 1995 blev det besluttet at nedrive denne serie i Moskva-regionen.

GI - serien blev bygget indtil 1961, fra store blokke, og derefter fra paneler med en række etager (5, 6, 8, 9), som først blev designet i 1950. Huset har kun 2 lejligheder på hvert sted. Køkkenerne i dem har et areal på 5 kvadratmeter samt kombinerede badeværelser på 2 kvadratmeter, med en lofthøjde på 2,5 meter.

I-335 er en fem-etagers, sjældent ni-etagers serie, godt spredt i Sovjetunionen og markeret som den mest uheldige af alle Khrusjtsjov. Lejlighederne har brede vinduer og på landingshøje vinduer. Fra siden af ​​bygningen er der en ekstern trappe til evakuering i tilfælde af brand. På stedet er der 4 lejligheder. Lofthøjden er 2,55 m. Denne serie havde sjældent 7 etager. I planlægningen var der ingen elevator og skraldespand. Byggeri fandt sted fra 1958 til 1980.

I-515/5 er et fem-etagers prefab hus fordelt over hele Rusland, som blev udviklet i 1950. Fås i planlægning1-3 værelse bolig med lofthøjde på 2,48 m., Og en teknisk gulv på loftet.

I-515 / 9sh er en ni-etagers multi-access kategori. Hver etage har 4 lejligheder (1-3 værelser). Der er en elevator til indgangen og skraldespanden. Opførelsen af ​​sådanne bygninger fandt sted fra 1966 til 1984. Lofthøjden er 2,55 m.

602-serien er en hyppig forekommende panel ni-etagers bygning med et enkelt design og 1-4 værelses lejligheder med en lofthøjde på 2,50 m. Byggeri fandt sted fra 1966 til 1981.

606 ser. - Ni-etagers panelhus af økonomiklasse. Det blev rejst fra 1966 til 1973. Der er ingen fire-værelses boliger i planlægningen, kun 1, 2, 3 værelser, med en lofthøjde på 2,70 m.

111-90 - stor-panel ni-etagers boligbygning. Ved indgangen er der en skraldespand og en elevator. Sådanne bygninger blev oprettet i 1971. Rumhøjden er 2,64 meter.

111-96 - Stor-serie serie designet til Ukraine. På gulvet er der 4 lejligheder - 2 tre-værelse og 2 to-værelses lejligheder samt en elevator med en bæreevne på 0,4 tons, og en skraldespand placeret bag elevatorakslen. Begyndelsen af ​​bygning af bygninger i 1975 og slutningen af ​​1996. Lofthøjden i projektet var 2,64 m.

111-121 - en storpanel kategori kan enten være med fem eller ni etager. Det første hus blev bygget i 1970 med en rumhøjde på 2,51 m.

111-134 - store panelhuse, begyndelsen af ​​bygningen kom i 1975. På en etage var der fra 4 til 8 lejligheder med en lofthøjde på 2,64 m.

II-32 er en panel serie af fem-etagers huse, der har 3 lejligheder på hver etage og en skraldespand. Lejligheder 1-3 værelser, med en hyldehøjde på 2,60 m. Balkoner er monteret på holderen. Sådanne bygninger blev ofte bygget - siden 1960.

BPS-6 er en seksten-etagers panelgruppe af huse med en indgang almindelig i byen Kiev. På hver etage er der 8 lejligheder - 4 et-værelses og 4 et-værelses. Der er en indgang fra begge sider til bygningen. Det meste af dets ikke rigdom betragtes som små værelser. Begyndelsen af ​​konstruktionen faldt i 1971, og blev afsluttet i 1982, med en lofthøjde på 2,50 m i lejligheder.

K-134 er et boligpanelhus med 2 eller 3 elevatorer i et afsnit. Det kan laves som 12 og 16 så 22 etager, med en højde på 2,71 m værelser.

P-46 er en panelgruppe på 12-14 huse med to elevatorer til indgangen og en lofthøjde på 2,64 m i lejligheder.

Panelhus - hvad er standard lofthøjde?

Den mest mærkbare og betydelige forskel i panelhuse er den måde, de er bygget på. De består af separate blokke, der normalt kaldes paneler. Sådanne paneler fremstilles i fabrikker, og størrelsen af ​​lofterne i panelhuset afhænger af, hvilke størrelser panelerne vil have.

Forskellige husserier

Størrelsen af ​​lejligheder og blokke af hvilke huse var under opførelse eller er under opførelse afhænger af en serie af projektet. Der er mange af sådanne serier, og de har alle forskellige vertikale dimensioner af lokalerne. Det er sædvanligt at opdele standardhuse i flere hovedtyper, som afviger i arrangementet af området indenfor og i højdeegenskaberne:

 • "Khrushchev". Et af de mest almindelige boliger for nylig. Nu er nedrivningen af ​​sådanne bygninger gradvist på plads på grund af deres livs ende. Afstanden fra gulvet til loftet i loftet i sådanne huse er en af ​​de mindste og svarer til 248 centimeter.
 • "Uluchshenki". Et lille stort område af værelserne og et andet arrangement af dem på landingen er alle deres forskelle fra de tidligere. Væggene i lejlighederne er også små - 255 cm.
 • Standard "ni-etagers". Lejligheder af den mest almindelige type. Området er anderledes, og afstanden til overlapningen er 2 meter 64 centimeter.
 • Huse 606, samt en serie P-44K. Flere komfortable og lodrette dimensioner af væggene her også mere - 2 meter 70 centimeter. Meget populære huse på grund af de høje værelser.
 • Moderne 137-serien. Den mest rummelige blandt dem, der har et typisk arrangement af værelser. Standardhøjden af ​​lofter i et sådant panelhus når 2,8 meter eller 270 - i huse bygget i lang tid.

Nu køber eller vælger en mulighed for udveksling, folk har tendens til at vælge noget mere behageligt og de gamle huse omgå opmærksomheden. På det sekundære boligmarked kan du dog finde prøver af alle ændringer og års byggeri. Så når du vælger et fremtidigt hjem, kan du samtidig vælge, hvor rummelige værelserne vil være.

Effekt af rumhøjde

Trods det faktum, at mange vil sige - det ville være boliger, og resten vil følge, vil dette øjeblik stadig være af stor betydning. Fra hvad vil højden af ​​lofterne vælges som en mulighed for boligpanelhuse, afhænger af rummets visuelle opfattelse og muligheden for at modellere rummet under reparationen.

Reparation skal stadig gøres før eller senere, hvilket også betyder at reparere gulvfladen. Hvis den lodrette størrelse af lokalerne i moderne hjem kan du indstille forskellige ophængning af eller spænding belægning, så for eksempel afstanden fra gulvet til etageafstand plader i et panel Khrushchev gør det muligt ikke altid.

De mest populære spændbeklædninger kan monteres overalt, men i Khrusjtjov vil de spise de allerede små lodrette dimensioner af væggene. Der er ingen grund til at tale om gipsvægs efterbehandling her - i næsten alle tilfælde er det umuligt.

Desuden afhænger komforten af ​​at være i et værelse også af denne parameter. For lav overlapning vil medføre ulejlighed - visuelt "crush" på alle der er der. Det er derfor, mange designere arbejder på at finde egnede muligheder for afslutning af sådanne lokaler.

På sundhedsområdet kan denne faktor også have indflydelse. For eksempel i højden af ​​lofterne i standardpanelens ni etagers bygninger kan du indånde tilstrækkelig ren luft. Du kan ikke sige det samme om "Khrusjtjov" - ventilation og luftudveksling i dem er noget værre, og det tilgængelige luftmængde er hurtigt mættet med kuldioxid under vejrtrækning.

Det sidste punkt, som også kan have en stærk indflydelse på ejeren af ​​huset - prestige. De mest prestigefyldte boliger har høj loftshøjde.

Layout af lejligheder i husene i KOPE serien.

Vægmateriale: panel
Antal sektioner (indgange): 2-6
Antal etager: 12-23, de mest almindelige muligheder er 18, 22
Loftshøjde: 2,66 m.
Elevatorer: 2 passagerer og 1 passager
Balkoner: loggier og / eller balkoner i alle lejligheder (KOPE-85, KOPE-2000). I den tidlige ændring af KOPE-80 1-værelse og nogle 2-værelses lejligheder uden altaner. I KOPE-2000 (siden 2002) er altanerne glaserede, plastikvinduer er på vinduerne
Antal lejligheder på gulvet: 4 (i separate bygninger - 2, 8, 12)

 • Områder i 1-værelseslejligheder (3 størrelser): i alt: 38-39 kvadratmeter. m., boliger: 17-20 kvadratmeter. m. køkken: 10-10,4 kvadratmeter. m. Der er også en lille størrelse modifikation med metrisk 33 / 14,8 / 10,1
 • Områder i 2-værelseslejligheder (6 størrelser): I alt: 55-62 kvadratmeter. m., boliger: 32-38 kvadratmeter. m. køkken: 10-10,5 kvadratmeter. m.
 • Områder i 3-værelseslejligheder (6 standardstørrelser): i alt: 75-82 kvadratmeter. m., boliger: 43-54 kvadratmeter. m. køkken: 10-13 kvadratmeter. m.
 • Områder i 4-værelseslejligheder (2 størrelser): i alt: 100-102 kvadratmeter. m., boliger: 65-70 kvadratmeter. m. køkken: 10,3-19 kvadratmeter. m.
 • Områder i 6-værelseslejligheder (1 standard størrelse): i alt: 133 kvadratmeter. m., bolig: 97 kvadratmeter. m. køkken: 19 kvadratmeter. m.
 • Alle værelser i lejlighederne i KOPE serien isolerede huse
 • Badeværelser: separat, bade: standard, 170 cm lang.


Trapper: Ikke-røget, med adgang til en fælles balkon. Affaldsspjæld: med påfyldningsventil på hver etage
Type komfur: elektrisk
Vægge: Ekstern armeret betonmonteret trelags paneler (betonisolering - beton) med en samlet tykkelse på 30 cm. Interrom og interrummet armeret betonpaneler 18 og 22 cm tykke. Skillevægge 14 cm tykke. Overlapninger - 14 cm tykke armerede betonplader.
Lejemurer: Alt interroom og mest interiør. Arrangement af åbninger i de fleste vægge er forbudt, i nogle KTZhS kun tilladt over 7. etage. Console loggias / balkoner, det vil sige at det er forbudt at bryde tærsklen
Type af sektioner (indgange): ende, linje (almindelig) og roterende (hjørne). Næsten alle indgange har en nødudgang fra den modsatte side.
Antallet af trin i sektionen (indgang): 7, trinbredde (afstand mellem to tilstødende lejevægge): 360 cm
Facing, pudsning af udvendige vægge: Vendt med firkantede fliser (tidlig ændring KOPE-80, KOPE-85) eller store rektangulære fliser (KOPE-2000). Blinde ender og balkoner - ubundet panel
Farveindstillinger til ydervægge: fliser: brun, beige, oliven, blinde ender, udragende kanter af paneler og balkoner - hvide, enkelte huse - en anden farve. I den nye modifikation af KOPE-2000: fliser: hvid, gul, havbølge, gylden oker, ultramarine, farve muligheder for uklare elementer er ikke begrænset
Type tag: flad
Særlige egenskaber: En typisk serie KOPE huse adskiller sig udadtil med udragende panelkanter (indlejret i produktionen for at forbedre suturledets egenskaber). Trelagsplader (mellem betonlagene indeholder polystyrenskumisolering) har høj varmeisolering. Siden 2002 er vinduer i KOPE-serien af ​​huse blevet glaseret med KVE (Tyskland) plastikvinduer. I alle huse af alle modifikationer serie KOPE 3 elevatorer
Øvrige fordele: i KOPE-2000 øget lydisolering, varmeanlæg med temperaturregulatorer, kobberledninger, automatisk røgfjernelsessystem. Alle vinduer i husene til alle ændringer af KOPE-serien, undtagen vinduer med balkondør, indeholder luftåbninger
Ulemper: begrænsede genopbygningsmuligheder
Producent: DSK-2 (en del af PIK koncernen)
Designer: Mosprojekt

Interiøret i en tre-værelses lejlighed 97-serien

Lejlighederne 97 er ret rummelige, de har oftest vaskerum - for eksempel et påklædningsrum eller spisekammer. Højden af ​​lejlighederne i 97-serien fra 2,5 til 3 meter. Da husene er præfabrikerede, er prisen pr. Kvadratmeter boligareal ikke høj. Uden at tage til en stor ombygning af en lejlighed i den 97. serie, kan du skabe et meget smukt og samtidig hyggeligt interiør.

Designstudio "Søvnløshed" passede perfekt til denne opgave og skabte et fantastisk interiør i en tre-værelses lejlighed 97-serie med et areal på 60 kvm. Projektet er lavet til en ung familie med en 3-årig datter. Ejerens største ønske - at designet blev lavet i nuancer af blå, grå, azurblå. Reparation skal være hurtig, økonomisk, med minimal ombygning.

På balkonen af ​​en tre-værelses lejlighed i den 97. serie er der et lille opholdsområde.

Lejlighed 97 serie design indeholder et smukt og komfortabelt indvendigt i et rummeligt badeværelse.

Stueindretningen i lejligheden i den 97. serie tjener som soveværelse, derfor er der ingen glasdøre og en hel del skabe.

Børnelokalet, som om Alice er et rigtigt eventyr, tabt i Wonderland, hører helt og holdent til barnet. På den ene side er det et "bord i cafeteriet", på den anden side et skrivebord og natborde til knickknacks. Sovesonen er indhegnet ved hjælp af gardiner, der lukker skabene om dagen, og om natten eller når de vil skjule, kommer de ind og danner et hus.

Køkkenet giver en anden seng (for gæster) - en lille sovesofa, der også er udstyret med et lille skrivebord til en bærbar computer.