Akmigran

Akmigran - linjen af ​​modstående materialer relateret til hængende og væg loft systemer, som havde særlig popularitet i Sovjetunionen. Det er et hvidfarvet mineralpanel baseret på granuleret bomuld med brug af forskellige bindemidler, som har en øget lydabsorptionskoefficient. Indtil midten af ​​det 20. århundrede var de vigtigste anvendelsesområder for disse materialer stats-, industri- og kontorlokaler. I det væsentlige, er identisk med Akmigran loft moderne loft typen Armstrong, men har en mere kompleks og bekostelig fastgørelsessystem, at med fremkomsten af ​​de nyeste på hjemmemarkedet af efterbehandling materialer, har ført til tabet af en konkurrencefordel. Til montering af Akmigran lofter blev fikseret til bunden af ​​ståldragere, der blev anbragt træ støtteskinner, og passer så metalskinner, hvor plante paneler selv. Et sådant system tog lang tid, og i øvrigt blev dens afvikling vanskelig, især i store lokaler.

Lofter Akmigran produceret i Krasnogorsk, hvor en af ​​de førende russiske virksomheder af den bekymring Knauf nu huse specialiseret herunder i produktion af akustiske væg og loft paneler på grundlag af GCR. I dette tilfælde udføres lofter i overensstemmelse med principperne for arbejde med gipsplader, hvor der skabes en metalkappe, hvor lydabsorberende paneler er mekanisk monteret.

I dag er produktionen af ​​Akmigran-lofter ophørt, og de er blevet erstattet af mere omkostningseffektive og miljøvenlige produkter, der kan opdeles i følgende typer:

Forskel Akmigran og Armstrong

GKL eller GVL - hvilket er bedre at købe til reparation.

GKL eller GVL - som er bedre at købe til reparation For at skabe det perfekte interiør, skal du arbejde hårdt på forberedelsesstedet. Ofte er det nødvendigt at niveauere væggene eller skabe.

Gipsfiberark har bred anvendelse til forbedring af lokaler til forskellige formål. Den bruges til både lofter, og til understøtningsflader og forskellige omslutningsstrukturer. Fysiske egenskaber tillader det at blive brugt i værelser med høj luftfugtighed, utilstrækkelig opvarmning, i lokaler, der kræver forbedring af lydisoleringen. Den kan bruges både i vægbeklædning, bygningskomponenter, montering af lofter og på gulvisolering.

Hvilken gipsvæg er bedre: Volma eller Knauf - sammenligning og anmeldelser.

Hvilken gipsvæg er bedre: Knauf eller Volma. Sammenligning af materialer, egenskaber, anmeldelser, anmeldelser, nyttige billeder og videoer. Tips om hvordan man vælger gipsplader til efterbehandling.

Gipsplader "VOLMA" er lavet med en tynd kant, takket være, at ledsamlingen efter at have udført kittens arbejde bliver usynlig. Formen af ​​enderne er rektangulær, overfladen af ​​arket er helt fladt.

Armstrong hævet loft: fordele og egenskaber.

Trods det faktum, at navnet på vores hævede lofter Armstrong er blevet et husnavn for vores forbruger, er det umuligt at endda alt mineral.

Armstrong farvet loft

Forskellen mellem fliser og porcelæn.

Flise - kaldet keramiske fliser i livet. Det er et solidt materiale, der anvendes i bolig- og boligområder. På grund af mangfoldigheden.

Flisen er ideel til vægge i badeværelset, den kan bruges som køkkenforklæde. Du bør ikke sætte fliser på gulvet på grund af dets utilstrækkelige styrke. Men hvis du beslutter dig for at gøre dette, skal du bruge en matte flise, idet glans slides hurtigt og taber sit oprindelige udseende, og når det bliver vådt bliver det meget glat, og du risikerer skade. På grund af lav vægt er fliser egnet til påføring på gipsvæg.

Konstruktioner af gipsplader - teknologisk produktionsrækkefølge.

Strukturer lavet af gipsplader - teknologisk produktionsrækkefølge. Gipsplader som byggemateriale skelnes af sådanne egenskaber som unikhed og alsidighed. Udfør.

 • Loft gipsplader;
 • Væggips;
 • Monteret loft GCR i to lag.

Knauf (Knauf) og Volma Gypsum tunge-og-rille plader - hvis tunge højderyg er bedre.

Knauf (Knauf) og Volma Gypsum tunge-og-rille plader - hvis tungen og rillen er bedre I dag anvendes højteknologiske og moderne materialer, som tidligere anvendes, ofte til reparationer og konstruktion.

 • længde 900 mm;
 • bredde 300 mm;
 • tykkelse 80 mm.

Det nedhængte loft på Grilyato er et stilfuldt og letvægts honeycomb loftdesign.

Hængende loft Grilyato - en stilfuld og letvægts cellulær struktur i loftet. Med lofter kan du få en glat overflade uden brug af pudsning og kittens arbejde. One.

Det er meget vigtigt at lave et installationsdiagram, fordi det med hjælp er meget nemmere at udføre arbejdet.

GVLV - Tekniske egenskaber og brug af materialet.

GVLV - Tekniske egenskaber og anvendelse af materialet Fugtbestandige gipsfiberark er et miljøvenligt, vejrtrækningsmateriale. Høje tekniske egenskaber gør området til dets.

GVLV ark (vægt - fra 39 til 43 kg) er en nyhed inden for reparation, som er udviklet som et alternativ til gipsvæg, men uden sine svage sider. Forstærkning af fluffmasse forbedrer materialets tekniske egenskaber og gør det mere foretrukket at forme gulve eller vægge.

Gipsplader ark - Magma - til efterbehandling arbejde: udvælgelseskriterier.

Magma gipsplader til efterbehandling: Udvælgelseskriterier Efter at have skåret gipspladerne kan du se to kartonlag, mellem hvilke der er et gipslag.

Flise på loftet: typer og funktioner ved installationen

I artiklen opregner vi hovedtyperne af fliser på loftet: fra hvilke materialer er det lavet, hvad der har fordele og ulemper, og hvordan det er monteret.

Sådanne lofter er normalt forbundet med kontoret. Men intet forhindrer at lave et flisebelagt loft og hjemme.

Typer af flisebelagt loft

Lad os først forstå, hvad der er fliselofter på installationsmetoden.

Under klistermærket

Disse lofter var meget populære i vores land omkring 15-20 år siden.

 • Klæbemiddelfliser af klæbende PVC er den enkleste måde at klare mindre overfladefejl på fra loftet uden større reparationer. Efter overfladebehandling med primer kan fliser limes selv på hvidvask.
 • Billigiteten af ​​sådanne reparationer er ringere end den samme hvidkalk kalk.
 • Reparationer ved hjælp af klæbende loftfliser kan udføres af en nybegynder, der ikke har nogen byggeri erfaring.

Sådan sættes en sådan flise på loftet:

 • Loftet er trimmet fra overfladen (se Sådan rengøres loftet fra hvidvaskning: effektive muligheder) og peeling gips eller behandlet med penetrerende primer.
 • En flise af polystyren eller polystyrenskum limes til overfladen med universel lim. Som regel hvid. Kanten af ​​fliserne kan være parallelle med væggene eller placeret diagonalt.
 • Hvis det er nødvendigt, anvendes fliser af fliser til loft og vægge til loftplint - også lavet af skum eller polystyren.

En simpel og billig måde at reparere loftet ved hjælp af skumfliser går ud af mode.

Nu er takfliserne under klistermærket svigtende, hvilket giver mulighed for at suspendere og hæve lofter.

Hvad er ulemperne med dette design? Hvorfor falder hendes popularitet?

 • Overfladen af ​​skum og polystyren samler støv, sod og fedt. Og hvis det er nemt at pudse støvet med en fugtig klud, er fedtet med sod næsten ikke vasket.

Bemærk: Polystyrenfliser med beskyttelsesfilm er fri for denne ulempe. Overfladen er nem at rengøre med et vaske- middel, undtagen slibemidler.

 • Loftet som helhed har et ikke meget præsentabelt udseende. Synlige sømme mellem pladerne. Strække eller gipsplader lofter ser meget bedre ud.
 • Endelig kan et sådant loft kun dække små overfladefejl. Desværre går bygherrer ofte bag et loft med en forskel i højden mellem pladerne på få centimeter. Klistermærker tynde fliser understreger kun disse fejl.

suspenderet

Men på denne slags loft lejer vi.

Hvad er dens funktioner?

 • Plader i loftet limes ikke. De er stablet på en speciel gitterramme, en smule fra loftet.

Flisen er simpelthen placeret oven på rammen.

 • I så fald kan afstanden mellem loftet og fliserne bruges til at skjule VVS-, lednings-, ventilations- og klimaanlæg.
 • Væsentlige højdeforskelle og overfladefejl vil også blive skjult. Før øjnene forbliver kun ideelt fladt overflade af loftet.
 • Den modulære konstruktion og lægning af flisen uden fastgørelse betyder, at en vilkårlig sektion kan repareres med lille blod uden involvering af bygherrer.

Det mest typiske eksempel på problemer, som et loft kan undergå, er, hvis vandet spildes på fliserne gennem loftet. Hvis flisen er limet, betyder det at du bliver nødt til at rive en del af loftsbeklædningen, putte overfladen og genlimme de allerede nye fliser.

Her fjerner vi simpelthen fliser med spor af pletter fra gitteret og sætter nye på deres plads.

For et malet loft betyder oversvømmelser også større reparationer.

 • Den største ulempe ved disse fliselofter er den samme som for alle de vigtigste ophængte strukturer. Værelset bliver lavere med 5 - 25 centimeter. Hvis det er tilfældet - i Khrusjtjov og Brezhnevka er det værd at tænke to gange før de bor på et sådant loft.

Typer af fliser til hævede lofter

Lofter kan variere ikke kun ved deres vedhæftningsmetode, men også ved selve flisens type.

Hvilke materialer kan bruges, når du opretter fliser til lofter?

Hvornår er det rimeligt at bruge dem?

 • Pladebeklædning med Akmigran eller Akminit plader anvendes, når det er nødvendigt at sikre brandsikkerhed og minimal hygroskopiskhed af loftet. Bunden af ​​pladerne er granuleret mineraluld og asbestfibre. Som bindemiddel anvendes kaolin - ildfaste ler.

Produktionsteknologien giver en vis mængde mikrokasser i materialet; Takket være dem er lydabsorptionen af ​​disse loftfliser forbedret.

Disse fliser kombinerer brandmodstand og lav hygroskopicitet.

 • Klædningen af ​​lofterne med АГШТ pladerne er først og fremmest nødvendigt for at øge lydisoleringen af ​​loftet og give den bedste akustik uden refleksioner af akustiske vibrationer.

Materialet er efterspurgt i teatre, koncertsale og konservatorier; basisplader - perforeret gipsmasse med et substrat af stof. Plader AGSh adskiller sig kun fra AGShT i fravær af dette substrat.

 • Plast dekorative fliser til loftet (normalt translucent akryl) giver illusionen af ​​dybden, hvilket gør rummet visuelt meget højere. Det kan skjule baggrundsbelysningssystemet, hvilket giver et diffust lys.

Gennemsigtig akrylfliser giver dig mulighed for at fremhæve loftet ovenpå.

Derudover er plastpladerne ikke bange for oversvømmelse: de vasker simpelthen med sæbevand, og udseendet vender tilbage til dets oprindelige.

Bemærk venligst: PVC-vægpaneler er i denne forstand ikke ringere end dem; mens de er meget billigere.

 • Træ dekorative fliser er meget dyrere end tidligere materialer. Derudover er dens præstationsegenskaber mærkbart værre: træet er bange for fugt, det brænder og nedbrydes. Efter behandling med antiseptiske forbindelser og lakering vil nogle af fejlene imidlertid blive glemt.

Enig, dette loft ser meget imponerende ud.

Den største fordel ved træloftfliser er dens fantastiske udseende. Derudover slukker korkfliser helt lyde, i det mindste ikke ringere i AGSH-pladerne.

 • Spejlglasflise. Det er det mest visuelt ekspanderende rum, men kræver en meget seriøs holdning til rammens styrke. En stor vægt og skarpe kanter af fliserne kan forårsage problemer, når det falder.
 • Metal. Det er holdbart og ikke bange for vand; men lydisolering giver ikke.

Aluminium loftsplader: næsten evigt materiale, der lader gennem alle lyde.

Funktioner ved installation af hængelofter

Hvad skal du være opmærksom på, når du installerer loftet (især rammen)?

 • Når man installerer hævede lofter, kan det bruges som en speciel profil af galvaniseret eller aluminium og træbeklædning. Det er dog umuligt at bruge træ i badeværelser og køkkener: Fugtighedssvingninger vil uundgåeligt føre til deformation.
 • Hvis du har et fladt loft, der sidder fast med brædder eller OSB - kan du uden profil. Flisen er simpelthen fastgjort til loftet med en bred spids skinne. Selvfølgelig vil erstatning af fliser i dette tilfælde være noget vanskeligere end i den klassiske version.
 • Hvis rammen bruges, er det bedre at orientere med sin suspension, ikke af afstanden fra loftet, men af ​​niveauet.

Loftet kan være ujævnt. Fokus på niveauet.

 • For at fastgøre rammen bør du ikke bruge wood chopik skruer. Brug kun plastdykler: de er ikke bange for udsving i temperatur og fugtighed, de falder ikke ud af hullerne om nogle år.
 • Det er ønskeligt at fastgøre profiler med en afstand på højst en meter mellem fastgørelsespunkterne.

konklusion

Installation af et flisebelagt loft er mere end simpelt og kan udføres selv af en person med minimal konstruktion færdigheder (se Tegl på loftet: typer og funktioner ved installationen). Du behøver kun et sæt simple værktøjer og en lille tro på dig selv. Held og lykke med reparationen!

Akmigran

Akmigran - vendende materiale i form af fliser på 300x250x20mm. Normalt hvidt, har en porøs ansigtsoverflade af forskellige teksturer. Den er lavet af granuleret mineraluld og asbestfibre med stivelse som bindemiddel. Lær Akmigran presning.

"Granulering af mineraluld" udføres ved at bryde bomuldsulden i strimler efterfulgt af rullning i granuler. Ved brud på bomuldsuld på strimler anvendes en lodret granulator. Granulatoren er en cylinder med en konisk udvidelse i den øvre del. På granulatorens centrale skaft er der knive og knive til at bryde og sømme mineraluld. Granulatoren har en åbning til ilægning af mineraluld i den øvre del og en spalte til udgang af granuler i den nedre del. Granulerne opnås som følger: Mineraluld er fodret til den øvre del af rørgranulatorens krop, hvor den er revet i adskilte stykker med en kniv.

Skraberen dråber dem ind i den cylindriske del af kroppen, hvor de bevæger sig i en spiral langs væggene og rulles ind i pellets. Regulering af graden af ​​rullning af granulerne udføres ved tryk på de nedre granuler ved de overliggende lag af knust mineraluld, det vil sige ved at ændre hastigheden for påfyldning og udgang af granulerne.

Under granuleringen adskilles en del af perlerne gennem de delvis perforerede vægge og bunden i en opsamlingsbeholder for perlerne. Det granulerede materiale gennem en slids med en justerbar ventil går ind i den mekaniske sigte, hvor der er en yderligere sigtning af perlerne.

Granulering af mineraluld i en vertikal rørgranulator har en række egenskaber, der adskiller denne metode fra eksisterende, som omfatter:
# granulering bomuldsuld med forskellig fiberdiameter og forskellig stivhed;
# Produktion af granuler af forskellig densitet og størrelser, som opnås ved fælles justering af materialetilførselshastigheden og størrelsen af ​​udløbet;
# mangel på en enhed til præ-fluffing eller skæring i stykker af mineral tæppe. Granulatoren kan behandle to typer mineraluld - klumpet og i plader.

Ændringen i størrelsen og densiteten af ​​granulerne giver dig mulighed for at justere de fysisk-mekaniske og akustiske egenskaber ved produkterne. Brugen af ​​granulat giver en struktur med to-modal porøsitet: små porer - inde i mineraluldkorn, store porer - mellem granulerne. Påfør granuleret mineraluld med en granulstørrelse på 5,12 mm og en bulkdensitet på 100. 150 kg / m3.

Tilstedeværelsen af ​​perler i små mængder i dekorative akustiske materialer er tilladt og forårsager ikke skade, men deres overdrevne mængde gør produkterne tungere, mens poleringspladerne, værktøjet og tekstureret overflade forringes.

Der er ikke behov for at fjerne perlerne fra granulerne, og tilstedeværelsen af ​​granuler i form af ikke-rullede klumper gør det muligt for dem at blive imprægneret med et bindemiddel hurtigere og mere effektivt.

Baseret på dette blev der anvendt en mekanisk sigte i industrianlægget til screening af kronerne, hvilket gør det muligt at adskille et for stort antal perler, medens granulernes fraktionskomposition holdes tilbage. Den mekaniske sigte installeres direkte ved granulatorns udgangsslids. Den består af en metalramme med et gitter (cellestørrelse 2,5-3 mm) og en drive shaking sigte med en frekvens på op til 100 tæller / min.

"Fremstilling af stivelsesbinder" omfatter følgende teknologiske operationer: opnåelse af en suspension af stivelse i koldt vand; Fremstilling af stivelse-kaolin suspension koge stivelse-kaolinbindemiddel ved en temperatur på 85.90 ° C; konsistent introduktion af additiver, der forbedrer produktets ydeevneegenskaber. Disse additiver introduceres i form af emulsioner (paraffin) eller opløsninger (borsyre) med konstant blanding af bindemidlet. Varme leveres fra elektriske varmeovne. Kontinuiteten i processen og pålideligheden i driften af ​​en sådan anordning gør det muligt at nægte store tanke beregnet til periodisk brygning af stivelse.

"Forberedelse af støbematerialet" er mætningen af ​​mineraluldkorn med en bindemiddelopløsning. Varigheden af ​​processen bestemmes hovedsagelig af tre faktorer: granulernes egenskaber, bindemidlets egenskaber, blandingsmetoden. Hovedkravene til støbemassen er bestemmelsen efter støbning og tørring af de færdige produkters høje fysisk-mekaniske og akustiske egenskaber. Dette kan opnås, hvis granulaterne er jævnt og i tilstrækkelige mængder imprægneret med en bindemiddelopløsning, og massen har den plasticitet, der er nødvendig for støbebetingelserne og holder bindemidlet uden dets adskillelse. Den fraktionerede sammensætning og densitet af mineraluldgranuler, bindemidlets koncentration og varigheden af ​​blanding har en signifikant indflydelse på opfyldelsen af ​​disse betingelser. Graden af ​​mætning af granulerne med bindemiddelopløsningen bestemmes primært af opholdstiden for granulerne i blanderen. På basis af eksperimentelt arbejde blev det konstateret, at mætningstiden for granulater (med γnas = 130-150 kg / m3 med en fibertykkelse på 6-8 mikrometer og en betinget viskositet af bindemiddelopløsningen på 60-80 sekunder) ved hjælp af mekaniske blandere reduceres til 1 minut og også koncentrationen af ​​stivelsespasta. Typisk strækker støbeformens fugtighed sig fra 230. 250%. Til fremstilling af støbematerialet anvendes der oftest padleblandere med kontinuerlig handling, som gør det muligt at justere alle ovennævnte betingelser.

For at regulere materialets bevægelseshastighed er knivene ikke stift fastgjort på akslen, hvilket gør det muligt at indstille dem i en given vinkel.

Tvungen blanding og evnen til at styre opholdstiden for granulaterne i blanderen tilvejebringer en homogen og godt imprægneret med en bindemiddelopløsning af støbematerialet.

"Støbeprocessen" består af en ensartet fordeling af volumenmængden af ​​støbeformen og fremstillingen af ​​materiale med den krævede densitet. Et yderligere krav til dannelsen af ​​Akmigran plader er at opnå en brudt tekstureret overflade på råmateriale. En sådan overflade kan tilvejebringes ved en anordning bestående af en tragt med fodring og formning af massen ved hjælp af et system af båndtransportører. Valget af denne indretning bestemmes af dets brede muligheder for at styre støbeparametre: støbematerialets strømningshastighed, forskellen i formetransportørernes hastigheder, størrelsen af ​​det specifikke tryk og dets fordeling over støbeformens område. Regulering af massetilførslen udføres ved at ændre bredden af ​​spalten mellem fødetransportøren 2 og formetransportøren 4, og densiteten af ​​det støbte materiale styres ved at skifte mellemrummet mellem transportørerne 3 og 4 med justeringsskruerne. De giver dig også mulighed for at ændre mængden af ​​tryk på støbningsområdet, hvilket også giver mulighed for regulering af intensiteten og dybden af ​​hullerne på overfladen af ​​produkterne.

"Tørring af præformerne" på et stivelsesbinder består i at omdanne kolloidale stivelsesopløsninger til en fast tilstand med fjernelse af overskydende vand. Tørring foregår i tørrekamre med konvektiv opvarmning af materialet til et restfugtindhold på 1%. Tørretiden afhænger af indholdets oprindelige fugtindhold varierer inden for 16-24 timer, den maksimale kølemiddeltemperatur er 160-1700 ° C.

Den konvektive metode til tørring gør det muligt at undgå ubehagelige fænomener, der ledsager tørringen, for at reducere skrothastigheden. Sådanne fænomener indbefatter svejseplader med afvigelser fra tørringsformer. Vridningen af ​​pladerne kan også elimineres ved brug af paller med perforerede bund og faste sider. Diameteren af ​​perforeringen er 5 mm og en stigning på 10 mm. Brug af faste sider gør det muligt at forhindre fugtinddampning gennem produktens ender.

Tørret billet "acclimatize" i butikken i 20-24 timer for at lindre stress, der opstår under tørring.

"De vigtigste færdiggørelser" er slibning, maling, opnåelse af tekstur, skæreemner til de angivne dimensioner. Slibeprodukter gør det muligt at rette mange fejl ved støbning og tørring (ujævn emballering af masse, krumning, forvrængning) inden for acceptable grænser. Hertil kommer, at slibning giver et færdigt udseende til produktets overflade, giver den samme tykkelse over hele området af pladen mv.

Hovedkravet for slibemaskinen er at sikre den specificerede tykkelse af produkter med en glat for- og bagside. Til dette formål blev et tosidet slibesystem vedtaget, hvor den translatoriske bevægelse af produktet tillader at opnå en kalibreret plade.

Ulempen er det hurtige slid på slibematerialet, som under yderligere arbejde fører til afvigelser i produkttykkelsen. Specielt hurtig slitage kommer på det øgede indhold af perlerne i produkterne.

Efter slibning, skærekanter, skærespidser på pladerne, dannelse af monteringssporet, afskærmning.

En af de sværeste finishprocesser i produktionen af ​​dekorative og akustiske materialer er maleri. Maleriets art bestemmer produktets udseende, dets akustiske egenskaber, påvirker styrken og holdbarheden.

Fremgangsmåden til påføring af maling på plader bestemmes oftalmisk af typen af ​​tekstur og viskositet af farvesammensætningen. Luftfri sprøjtning er den mest pålidelige i drift, selv når man bruger maling med høj viskositet (50-80 sek.). Samtidig forbliver et stort antal små porer åbne.

Betjeningen af ​​indretningen til luftfri sprøjtning er som følger. Dyserne placeret på oket udfører svingende bevægelser i et plan parallelt med pladen. Som følge heraf er overfladen af ​​pladen ensartet dækket med et tyndt lag maling. Halvdelen af ​​malingen påføres straks, produktet tørres, derefter udføres sekundærmaleriet og tørres igen.

Den mest acceptable fremgangsmåde til tørring af pladerne efter maling tørrer med infrarøde gasbrændere og en luftgasblanding med en varmebærertemperatur på 90-100 ° C. Tørringen af ​​malte plader afsluttes fuldstændigt inden for 10 minutter.

Plader er "pakket" i bølgepapkasser. Plader skal lægges fladt på to fødder. Mellem pladerne lægge indpakningspapir mellem fødderne af pladerne af pap. Når pakningsplader med dimensioner på 250 × 250 × 20 og 300 × 250 × 20 mm mellem de to hovedfødder ligger fladt, lægges en ekstra stak plader på kanten.

Akmigran loft hvad det er

Akmigran-plader er fliser af granulat eller glasuld med tilsætning af stivelse og uld, som er kendetegnet ved høj lydabsorberende evne. Akmigran lavet ved at trykke. Mineraluld granuleret, forarbejdet til partikler med en diameter på 2-15 mm. Derefter fremstilles bindemiddelopløsningen fra koldt vand, stivelse og hvidt ler. Alle komponenter blandes grundigt og opvarmes til en temperatur på 85-90 ° C.

En stabilisator, borax eller borsyre placeres i bindemiddelopløsningen. Til blandingen tilsættes granuleret mineraluld. Efter støbning opnås fliserne. De er dækket af microcracks. Dette er dog ikke en defekt. Tværtimod øger revner lydisolerende egenskaber hos accretive. Pladerne tørres i 16-18 timer ved en temperatur på 140 ° C. I sidste fase er de jordet, skåret i fliser med dimensioner på 300 x 250 mm, 300 x 300 mm, 600 x 600 mm, 800 x x 250 mm og 20 mm tykke. Fliserne er malede hvidt. Overfladen er porøs. Teglens tekstur kan rives, rives eller revnes. Akmigran anvendes til beklædningsrum med høj støjniveau.

Pladetype Akmigran loftsbeklædning

Materialer til konstruktion af lofter opfundet ganske meget, og ikke alle er velorienterede blandt de mange forskellige navne. F.eks. Vil udtrykket "mod loftet med plader af typen akmigran" sige lille til de uinitierede, men det er en meget interessant og funktionel finish.

Hvad er disse plader

Paneler, kaldet acmigran plader, er en speciel slags fliser lavet af en blanding af mineraluld, asbestfibre og ler. Under produktion dannes mange mikrokasser på overfladen af ​​sådanne paneler, hvilket ikke er en defekt. Tværtimod øger det funktionaliteten af ​​sådanne belægninger, da tilstedeværelsen af ​​mikrokaster øger materialets lydisoleringskvaliteter. Sommetider har overfladen en mikroperforation.

Installationen af ​​dækelementerne udføres på rammerne for alle Armstronglofter, der i vid udstrækning forener denne løsning. Som med alle materialer, der er bestemt til montering på sådanne grunde akmigran paneler er en mulighed afslutter mere egnet til at dekorere loftet i kontoret eller butiksareal, men dette udelukker ikke muligheden for deres anvendelse til udsmykning af lejligheder eller private huse.

Fordelene ved løsningen

En af fordelene ved at bruge en sådan finish er at øge loftsstrukturens lydisoleringskarakteristika, samt at øge brandmodstanden. Asbestfibre modstår perfekt til brænding, og produktstrukturen forbedrer akustisk komfort i rummet.

Den nemme installation giver mulighed for at installere strukturen alene uden involvering af eksterne eksperter. På samme tid, der vender mod loftet med plader af typen Akmigran, udføres meget hurtigt - til installation af dækket i et rum er en dag eller endnu mindre nok.

Derudover kan du ved at installere dele af belægningen give dem den ønskede form ved blot at afskære de overskydende dele. For at gøre dette har du brug for en almindelig hacksav. Ved arbejde er det nødvendigt at bruge en standard åndedrætsværn for at forhindre støv og savsmuld i at komme ind i luftvejene.

Materialet, der tjener som grundlag for fremstilling af sådanne dele, tåler helt fugt. Derfor kan belægninger anvendes i værelser af enhver art. Naturligvis er det bedre at bruge andre materialer, der er mere modstandsdygtige over for fugt, til bestemte rum, der omfatter badeværelser og lignende steder i huset.

Hvid farve på en belægning bliver samtidig en fordel og mangel. Fordelene er den alsidige farve - den er perfekt til ethvert interiør, og ulempen er, at hvid er næsten den eneste mulige. Ved den enkelte bestilling er det muligt at male paneler i enhver skygge.

mangler

Ulemperne, der er karakteristiske for denne type dekoration, kan kun henføres til behovet for at reducere rummets højde på grund af den obligatoriske konstruktion af rammebasen. Ellers er der ingen væsentlige ulemper ved denne metode til afslutning af lofterne. Det forfærdelige ord "asbest", der anvendes i beskrivelsen af ​​panelernes sammensætning, vil ikke være minus, da produktionsteknologien eliminerer muligheden for efterfølgende adskillelse af asbestfibre fra materialet.

Konstruktion samling

Hovedpunktet i installationsarbejdet er udviklingen af ​​en ordning eller tegning af det fremtidige loft. Det er nødvendigt at undgå irriterende fejl i de resterende stadier af sammensætningen. Det er nødvendigt at levere alle armaturerne og nøjagtigt bestemme deres installationsanlæg, da det vil være nødvendigt at lægge elektriske ledninger på forhånd for at forbinde dem.

Efter udarbejdelsen af ​​ordningen begynder installationen af ​​rammebasen. Den består af to dele: kraft, der bærer hele mekanisk belastning og dekorative, som tjener til at fastsætte de eksterne elementer af sammensætningen. Den første er kraftenheden, og derefter den dekorative.

Lejer dele i form af suspensioner er monteret på loftet med dowels, og de er forbundet med dekorative profiler, der tjener som forankring til paneler. I form ligner disse profiler skinner, mellem hvilke belægningens elementer er indsat.

Det er meget nemt at samle strukturen og endda en uerfaret person kan gøre det. Den sidste fase af arbejdet vil være installation af lamper og de nødvendige dekorative dele, hvis de er til rådighed i designet.

Afslutning af loftet med Akminit og Akmigran plader og dekorative gipsplader

Afslutning af loftet med Akminit og Akmigran plader og dekorative gipsplader

Ved arbejde på afslutning af loftet kan udføres på to måder: montering af fliselagte lofter i rammekonstruktion og loftbehandling med rammeløse byggeplader.

Installationen af ​​flislofter på rammestrukturen skal sikres ved tilstedeværelsen af ​​vandrette guider, som er forudinstalleret i loftet. Dette er kun muligt under opførelsen af ​​bygningens understøttende strukturer, det vil sige under byggeprocessen.

Hvis guiderne ikke blev leveret, er et sådant ophængt loft at montere uden hjælp fra fagfolk teknisk umuligt.

Tværtimod kan beklædningen af ​​ethvert loftrammeløs design gøre hver ejer. Samtidig kan værker udføres på to måder: ved hjælp af en grov ramme eller uden den.

Lignende kapitler fra andre bøger

Kapitel 3. Reparation og udsmykning af vægge og lofter

Kapitel 3. Reparation og udsmykning af vægge og lofter Det er muligt at anvende de samme materialer på loggierne og balkoner til reparation og udsmykning af lofter og vægge. fordi i

Dekorationsmaterialer

Dekorere med dekorative materialer. Loggiaets vægge og loft (balkon) kan dekoreres med forskellige dekorative materialer. Deres valg afhænger af funktionaliteten af ​​dette.

Enkelt loft finish

Afslutning af et loft på et plan Loftmaleri er en af ​​de billigste og enkleste typer af finish, men kun hvis loftoverfladen oprindeligt var planlagt med gipsplade eller gips. Ellers vil maleri kun understrege fejlene.

Endelig afslutning af loftet inden for rammerne af en given stil

Endelig afslutning af loftet inden for rammerne af en given stil. Klassisk loft. Klassisk loft er traditionelt fremstillet i hvidt med stuck, dækket af bronze eller forgyldning, hvilket vil tage flere centimeter plads, og hvis loftet ikke er højt nok,

Loft og væg dekoration

Afslutning af loft og vægge Loft og vægge er de vigtigste elementer i rummet, og der er mange måder at afslutte dem på. Det hele afhænger af din smag og lyst, og på dine økonomiske muligheder. Hvis du vil gøre ombygning, efterbehandling

Hvidvaske loft

Hvidvaskning af loftet Ideelt skal loftet fornyes samtidig med væggene, men det er dog bedre at udføre alt det snavsede arbejde inden reparationen af ​​gulvet og væggene begynder. Men hvis du lige bestemmer dig for kun at være opmærksom på loftet, passe på gulvets sikkerhed,

Hvidvaske loft

Ceiling whitewash Dette er den mest traditionelle version af loftet, men ikke det bedste. Nyligt vist, giver nye materialer os mulighed for at opnå en højere kvalitet end kridt. Og ikke kun kvalitet, men også holdbar - haste reparationer skal gøres

Loftfinish

Pas på prydplanter

Pleje af prydplanter I det første år af livet er prydplanter udsat for en hel kompleks af negative faktorer. Efter transplantation i åben grund fra drivhuse og containere oplever de mangel eller overskud af belysning,

Loft bund

Loftslofter Lofter, som vægge og gulve, er ikke altid ideelt lige. Ofte har de betydelige forskelle i højden, som kan overstige 2 cm. Før fliserne fastgøres til et stærkt skævt loft, er overfladen nivelleret med

CEILING FACING

Loftsbelægning Til loftbeklædningen ved hjælp af polystyren, skum, gipsplader, spånplader eller træfiber

1 Omfang

1.1 Anvendelsesområdet for hævede lofter af Akmigran-typen er bygninger til forskellige formål: administrative, kulturelle, boligmæssige, uddannelsesmæssige, industrielle, med en relativ luftfugtighed i rum på 60-70% og temperaturer fra 5 ° C til 30 ° C.

De bruges både i dekorative og i form af akustiske elementer i lokalerne, der rummer loftet over loftet, hvor forskellige tekniske netværk og kommunikation til klimaanlæg placeres, elektrisk belysning og lavstrømsindretninger mv. Og øger lokalernes komfort.

1. 2 Dette flowchart omhandler designet af dekorative loftslofter på en metalramme med forreste elementer lavet af "Akmigran" plader.

1. 3 Dekorative loftsplader "Akmigran" med en trimmet forflade er lavet af mineralsk granuleret uld, et stivelsesbindemiddel med vandafvisende, antiseptisk og andre additiver. Overordnede dimensioner af loftfliserne, mm: længde - 300, bredde - 300 eller 250, tykkelse - 18. Massen af ​​hver plade er 0,7 kg. Vægten på en kvadratmeter loftplade lavet af "Akmigran" plader, eksklusive emissioner, er 10,3 kg.

1.4 Designet af det hængende loft, der består af en "sort" og "ren" ramme med forreste elementer af Akmigran typeskilt, er vist i figur 1. Afstanden fra stålrammens vandrette stænger til niveauet af et "rent" loft afhænger af designet, er 160-320 mm eller 80-150 mm.

Den "sorte" ramme er lavet af vertikale udtag fra loftet og vandrette stålstænger eller hjørneprofilelementer fremstillet af VST3 stål svejset til hinanden. Udgivelser stablet under installation af gulvplader er lavet af rundt forstærkende stål. Afløbernes længde afhænger af loftets højde.

Den "rene" ramme består af bøjler med fastgørelsesanordninger og aluminiumprofiler, som de er indsat i og flyttes til designplaceringen af ​​den hængende pladeplade.

1 - armeret betonplade; 2 - frigivelse af forstærkning fra loftet 3 - Stålrammens vandrette stang 4 - forbindelsesplade; 5-guide; 6 - rytteren 7 - suspension; 8 - ophængsbeslag; 9 - nøgle; 10 - boltforbindelse 11 - plade "Akmigran"; 12 - kam.

Figur 1 - Strukturplan af et hæftet loft med forreste elementer af pladerne "Akmigran"

Udformningen af ​​hævede lofter fra Akmigran-plader blev udviklet af M Osproekt-2-instituttet.

1.5 Fastgørelse af ledningen fra aluminiumsprofilen til de vandrette stænger i den "sorte" ramme er lavet ved hjælp af en ophængning af galvaniseret stålplade i henhold til GOST 14918-80 *.

1.6 Akustiske plader "Akmigran" er sammenkoblet under installation ved hjælp af fiberdukker. Støtten af ​​pladerne langs konturen af ​​rummet er lavet på en metalstøbning (hjørne).

1.7 De små masser og størrelser af bygningselementer i hængelofter gør det muligt at installere arbejdet manuelt.

1.8 Den konstruerede løsning af det hængende loft gør det muligt at montere pladerne nedenunder og fjerne enkelte elementer på nogen del af loftet under reparation, installation og udskiftning af lamper.

2 Teknologi og organisering af arbejdet

2.1 Forberedende arbejde

2.1.1. Før installationen af ​​det nedhængte loft skal færdiggørelser i forbindelse med våde processer (pudsning, cementskrætning osv.) Udfyldes med om nødvendigt udarbejdelse af handlinger til skjulte værker.

2.1.2 Inden du installerer det hængende loft, udføres følgende arbejde:

- reparation af armeret betonplader (om nødvendigt)

- påføring af flammehæmmende gips på metalbjælkerne;

- dække med rød bly for to gange af alle ikke-galvaniserede metaldele;

- mærkning af rummet og mærker af loftet

- fastsættelse af rumets akser og ophængsledningerne af rammen af ​​det ophængte loft

- mærkning af installationsanlæg af lamper mv.

- sortering af loftet fliser;

- boring og trimning af huller i loftfliserne.

2.1.3 Lokalerne før montering af det hængende loft rengøres fra snavs. Når der placeres under overlapning af varmesystemer, skal rørledninger og kloakledninger før montering af et ophængt loft trykkes.

2.1.4 Før monteringen af ​​de hængende loftsplader skal temperatur- og fugtighedsforholdene i rummet svare til de operationelle. Om vinteren skal de lokaler, hvor installationen af ​​ophængte lofter udføres, opvarmes. Lufttemperaturen må ikke være under +10 ° C, og den relative fugtighed skal ikke være over 70%.

Ved andre temperatur- og fugtighedsforhold mister pladerne "A til migranterne" deres fysiske egenskaber og må ikke anvendes.

Bemærk: I våde rum svulmer og bukker Akmigran-pladerne. I tørre rum - krympe og jarre.

2.1.5 Forstøbte betonggulvkonstruktioner og rammeelementer, der kan ses gennem ventilationsloftgitterne og andre åbninger i loftslofter, er præ-malet i farver, som er koordineret med forfatterens tilsyn.

2.1.6 Rækkevidden af ​​lokaler til installation af ophængte loftsstrukturer bestemmes af en kommission udpeget af ledelsesledelsen med færdiggørelsen af ​​beredskabsrapporten.

2.1.7 For hvert job vælges det nødvendige udstyr, værktøj, armaturer, udstyr, tilbehør mv i overensstemmelse med anbefalingerne i tabel 1.

Tabel 1 - Gennemførelsesmetoder og de nødvendige værktøjer, inventar, inventar og udstyr til forberedende arbejde

Navn på udstyr, redskaber, inventar, inventar, udstyr mv.

Mærkning af rumsakser

Placering af mærker og mærkning af linjerne i "ren" loftet samt bunden af ​​de bærende profiler på væggene og søjlerne

Niveau, vandniveau, mærkningsledning, kridt eller maling

Markering gensidigt vinkelret aksiale linjer på væggene, hjørnerne, kolonnerne, udragende dele af lokalerne (arbejdet udføres straks i alle rum)

Theodolite - med et stort område af rummet. Træfirkanter og nylon tråde - med et lille område af rummet

Fastgørelse af akslerne i rummet og linjerne af suspensionerne af rammen af ​​det ophængte loft

Tråd eller nylon tråd (spænding til at slappe af)

Mærkning af installationssteder af lamper, anemostas m s osv., Der identificerer størrelsen af ​​friseplader

Tråd eller nylon tråd (det samme som til fastgørelse af rumets akser og ophængsledningerne på rammen af ​​det hængende loft)

Sortering af plader efter størrelse, farve, udseende på frontfladen.

Arbejdsbænk, skabelon, prøver af plader af forskellige farver og forskellige teksturer

Boring og skæring af hullerne fra projektet i loftet til installation af belysningsarmaturer og ventilationsgitter

2.2 Teknologisk arbejde

2.2.1 Montering af lofter omfatter følgende arbejder:

- enheden understøtende ramme;

- installation af suspensioner og guider;

- installation af aluminium hjørne på væggene i rummet;

- enhedens forreste overflade af loftet.

Tabel 2 - Gennemførelsesmetoder og det nødvendige udstyr, værktøjer, inventar, inventar og udstyr til installation af lofter

Navn på arbejde og metoder til deres gennemførelse

Navn på brugt udstyr, værktøj, udstyr, udstyr, tilbehør mv.

1 Enhed, der understøtter ramme

Svejsning til forstærkningsudgivelser af vandrette stænger af understøtningsrammen og dens justering

Elektrisk svejsearbejde, vandstand

Miniummaleri af elementer af lejerammen

Malebørster, minium

Layout af vandrette stænger til ophængning installation

Vandniveau, pensler, kridt

2 Installation af suspensioner og guider

Skærevejledninger (lavet, når du skal bygge)

Forlængelse af guider med stødplader (skal udføres med utilstrækkelig længde af guider)

Dyse ryttere på de øverste hylde aluminium guider

Plant de nedre ender af suspensionerne under rytteren

Vandniveau, kridt

Endelig vedhæftning af suspensionerne på guiderne

3 Montering af aluminium hjørne på rummets vægge

Mærkning af huller i væggene til træhætter

Vandstand, målebånd, kridt, maling

Boring af huller i væggene til træhætter

Montering af træpropper i væggen

Alabaster Solution Hammer

Borealuminiumvinkel (huller til negle)

Installation af aluminiumhjørne SPA 2062 til væggen til opiran og fryseplader

Hammer, negle, niveau

4 fjedringsmontering

Fastgørelsessuspensioner * til stålrammen (til den vandrette forstærkning ved stangen)

Fastgørelse af to suspensioner ** (til en vandret spænde og til en guide)

Tængernøgler

5 Enheden af ​​frontens overflade

Lægning af almindelige plader (de tænder slidserne på guiderne, fra begyndelsen af ​​profilen). De indsatte plader flyttes skiftevis langs styrene og fylder rækken mellem profilerne

Installation af nøgler i rillen vinkelret på styrene på hver plade

Racking loftet fliser

Mærkning og skæring af friseplader til størrelse

Meter, firkantet, kridt, sav

Lægning af friseplader (den ene side er lagt på styret og den trimmede side på hjørnet)

* I en afstand på 80 - 15 0 mm fra niveauet af "ren" loftet til de vandrette stænger anvendes en detalje - suspensionen. Suspensionen er bøjet.

** Med en afstand på 160-300 mm anvendes to dele - suspensionen og ophængsbeslaget, der er boltet sammen. Suspensionskonsollen er bøjet.

2.2.3 Ordningen med fastgørelse af aluminiumførerne til rammens vandrette stænger er vist i figur 2.

Figur 3 viser detaljerne i det hængende loft med dimensioner.

2.2.4. Installationssekvensen for elementerne i det ophængte loft i bygningens celler med dimensioner i planen 6 '6 m, vist grafisk i figur 4, omfatter følgende operationer:

- kontrollere placeringen af ​​overlappende udgivelser i den første celle

- svejsning i bygningens anden celle med dimensioner på 6 '6 m vandrette stænger og deres farvning samt farvning af problemerne fra overlapningen af ​​rød bly to gange;

- installation af aluminium guider på bøjler i den tredje celle i bygningen;

- installation i den fjerde celle af rummet aluminium hjørne på væggene (hvis nødvendigt);

- fastgørelse af suspensioner (endelige) til stålrammen i den femte celle;

- enheden af ​​en forreste overflade af et falsk loft i den sjette celle.

2.2.5 Ved anbringelse af et ophængt loft lægges der almindelige plader først, og den anden er friseplader. Hver fiberduge, som tjener til at forsegle de tværgående sømme af almindelige Akmigran-plader, skal hvile i begge ender på hylderne af sporene i to tilstødende almindelige plader.

a) ved hjælp af en enkelt suspension b) ved hjælp af ophængnings- og ophængningsbeslag

1 - Stålrammens vandrette stang 2 - suspension; 3 - ophængsbeslag; 4 - bolteforbindelse; 5 - rytter 6 - aluminium guide.

Figur 2 - Ordninger for fastgørelse af aluminiumskinner ved montering af lofter

1 - loftplade "Akmigran"; 2 - aluminium guide; 3 - forbindelsesplade; 4 - suspension; 5 - ophængsbeslag; 6 - rytter (forbindelsesbeslag); 7 - en bolt med en møtrik.

Figur 3 - Detaljer om det nedhængte loft

I - Udformningen af ​​frigivelse af forstærkning fra loftet II - svejsning af vandrette stænger og farvning af dem samt udgivelser I II - Installation af aluminiumskabler på suspensioner (efter 300 mm) i v - installation af en aluminiumsvinkel på vægge (om nødvendigt); V - Fastgørelse af suspensioner (endelig) til stålrammen; VI - indvendigt overfladeophæng i loftet.

P og Sunok 4 - Sekvens for installation af elementerne i det hæmmede loft på typeskiltene "Akm og Gran" i bygningens celler med hensyn til størrelse 6 '6 m

2.2.6 Med ikke-standardstørrelser af ekstreme friseplader er det nødvendigt at skære dem uden at beskadige kanterne og frontfladen.

2.2.7 Som arbejdsplads for installatører og beklædningsgenstande til installation af lofter er der hovedsagelig anvendt opstillings stilladser, stilladser eller tårne ​​i henhold til beslutningerne om bruddet.

2.2.8 Arbejder ved montering af hævede lofter på en metalramme med "Akmigran" ansigtsplader udføres af gulvet eller sektionen ved krog, bestemt af projektarbejdet.

2.3 Transport og oplagring af produkter og materialer

2.3.1 Alle elementer i hængende lofter skal leveres til byggeri i en komplet pakke, hvilket udelukker muligheden for deformation og beskadigelse af maling.

2.3.2 Transport af pladerne udføres ved vejtransport med beskyttelse mod fugt og mekanisk skade.

2.3.3 Aluminiumførere med en længde på 6 m transporteres i poser, der er strammet med metalbånd for at forhindre deformation eller i specielle beholdere.

2.3.4 De akmigran-hængende loftsplader skal opbevares i lukkede opvarmede rum med en relativ luftfugtighed på højst 70% på stativene i skuffer i skuffer med en højde på højst 1,5 m med pakninger af elastiske materialer.

2.3.5 Afstanden til loftets opbevaringszone til det fjerneste arbejdssted på loftarrangementet skal være rationelt tildelt ikke mere end 20 m. Materialematerialet skal fuldt ud give gribeområdet.

3 Krav til kvalitet og accept af arbejde

3.1 Kvalitetskontrol af indretningen af ​​hængende lofter udføres af specialister eller specialtjenester, der er en del af bygningsorganisationerne eller involveret fra siden, og udstyret med tekniske midler, der giver den nødvendige pålidelighed og fuldstændighed af kontrol.

3.2 Arbejdskvaliteten ved installation af hævede lofter leveres af produktionskontrol, der omfatter indgangskontrol af arbejdsdokumentation, strukturer, produkter og materialer, operationel kontrol af individuelle byggeprocesser og produktionsoperationer og acceptkontrol af anordningen af ​​hængende lofter.

3.3 Produktionskontrol af teknologiske operationer af anordningen af ​​svækkede lofter udføres for at sikre standardniveauet for kvaliteten af ​​hævede lofter og øge deres pålidelighed.

3.4 Ved indgangskontrollen af ​​arbejdsdokumentationen skal det kontrolleres, at den er komplet, og at de tekniske oplysninger, der er indeholdt i den for installation af hævede lofter, er tilstrækkelige.

Ved indgangskontrollen af ​​de medfølgende lofter, materialer og produkter, der anvendes til opførelse af hævede lofter, afgør ekstern undersøgelse overholdelse af kravene i standarder og andre reguleringsdokumenter og arbejdsdokumentation samt tilgængeligheden og indholdet af pas, certifikater og andre ledsagedokumenter.

3.5 Udseendet af "A til Migran" pladerne skal opfylde de godkendte standarder på den etablerede måde. Størrelsen og antallet af fejl i udseendet af pladerne er angivet i tabel 3.

Tabel 3 - Tilladte fejl i udseendet af pladerne på det hævede loft

Omkring hjørnerne, kanter

Teksturerede revner 5 mm brede og 4 mm dybe er tilladt.

3.6 Plader skal have en regelmæssig rektangulær form og en flad frontflade. Forsiden af ​​pladerne "Akmigran" skal være porøs, jævnt farvet, mat. Forsiden og bagsiden af ​​pladerne skal males for at undgå afskæring.

Dimensionerne af pladerne kontrolleres mod skabelonen. Tilladte afvigelser fra loftflisernes størrelse er vist i tabel 4.

Tabel 4 - størrelsen af ​​tolerancerne for pladerne i det ophængte loft

Tilladte afvigelser mm

Forskellen i længder af diagonalerne

Afvigelse af den forreste overflade fra flyet

3.7 Med hensyn til fysiske og mekaniske parametre skal pladerne opfylde kravene i tabel 5.

Tabel 5 - Fysiske og mekaniske egenskaber af plader af hængende loft

1 Fugtighedsplader ikke mere,% efter vægt

2 Bulkdensitet til g / m 3, ikke mere

3 Bøjningsstyrke kgf / cm 2, ikke mindre

3.8 Aluminiumførere leveres til byggeplads med en længde på 6 m. De bør ikke have en krumning på mere end 0,5 mm pr. 1 m og et snor på mere end 1 ° pr 1 m.

Hængelister, forbindelsesplader, ryttere, kamme skal være fremstillet af galvaniseret stålplade i henhold til GOST 14918-80 *.

3.9 Driftsbekæmpelse af den korrekte mærkning af lokalerne, der er indbyrdes vinkelret på midterlinien, markeringer på lofterne på installationsanlæg for beslag, mærker og mærker linjerne i det "rene" loft, mærkning af installationsstederne for lamper, anemostater mv. Skal udføres under arbejdet og sikre øjeblikkelig påvisning af defekter og træffe foranstaltninger for at fjerne og forhindre dem. Under operationskontrollen kontrolleres overholdelse af teknologien i alle processer og operationer ved installation af hævede lofter samt overholdelse af det arbejde, der udføres med arbejds tegninger, byggekoder, regler og standarder samt teknologiske kort. Resultatet af operationel kontrol skal registreres i arbejdsloggen.

3.1 0 Skjulte værker er underlagt certificering med udarbejdelse af en handling i formularen i tillæg 6 * i SNiP 3.01.01-85 *.

3.11 Ved acceptinspektionen kontrolleres kvaliteten af ​​de hævede lofter.

3.12 Kvalitetskontrol af arbejdet med ophængning af lofter skal udføres på alle stadier af deres fremstilling samt ved afslutningen af ​​installationen af ​​lofter.

Kontrol udøves af fabrikanten af ​​værker, repræsentanter for designerens tilsyn med projektorganisationen og kundens tekniske tilsyn.

Kontroloperationer udført ved anbragte lofter er vist i tabel 6.

3.1 4 Horisontalen på den forreste overflade af det monterede hæmmede loft kontrolleres med en tomåler kontrolskinne. En afvigelse på højst 2 mm er tilladt for længden af ​​styreskinnen.

Krumningen mellem sømene mellem pladerne må højst være 1 mm pr. 1 m. Højdeforskellen mellem to tilstødende plader må højst være 0,5 mm og 1 meter højst 1 mm.

Loftet skal være monofonisk. På overfladen af ​​loftpladerne skal der ikke være pletter, delaminationer, periferiske kanter, mangfoldighed samt huller i pladens parringsområder med søjler, lamper, ventilationsgitter osv.

Tabel 6 - Liste over teknologiske processer, der er underlagt obligatorisk kontrol, når der installeres lofter

Ansvarlig for arbejdet

Metode og kontrol

Lav et dokument op

1 Forberedende arbejde

Udtagning af mærker og mærkning af linjer med "ren" strømning

Verifikation af overholdelse af mærkeprojektet

Niveau, vandstand

Før afslutningen af ​​det forberedende arbejde

Handlingen med at acceptere varemærker og markeringer betyder "rent" loft

Fastgørelse af akserne i rummet og linjerne på ophængsrammen og ophængt loft

Kontrollér fastgørelse og spænding af ledning eller nylon ledning

Før udførelsen skal du forberede dit arbejde.

Akten om accept af fastgørelse af rummets aksler og suspensionslinjer

Sorter plader efter størrelse

Kontroller pladestørrelser

Før afslutningen af ​​det forberedende arbejde

Handlingen med accept af plader i størrelse, farve, i vores opfattelse af den forreste overflade

Sortering af plader efter farve, udseende på frontfladen

Ekstern inspektion af pladerne

Visuelt sammenlignet med en prøve af plader af forskellige farver og tekstur

Før afslutningen af ​​det forberedende arbejde

Boring og spaltning af huller i pladerne

Kontrol af hullernes placering og deres størrelser

Før afslutningen af ​​det forberedende arbejde

2 Enheden af ​​ophængsrammen loft

Svejsning til forstærkningsudgivelser af vandrette stænger af understøtningsrammen og dens justering

Kvalitetskontrol af svejsning og vandret stangbærerramme

N ivelir, vandstand

Under arbejdet

Arbejdslog

Miniummaleri af elementer af lejerammen

Malekvalitetskontrol

Under arbejdet

Arbejdslog

Layout af vandrette stænger til montering af suspensioner

Markup validering

Visuelt og vandniveau

Under arbejdet

Arbejdslog

3 Installation af suspensioner og guider

Kontrol af installation af suspensioner

Under arbejdet

Arbejdslog

Montering af aluminiumskinner

Kontrol af korrekt installation af aluminiumskinner

Under arbejdet

Arbejdslog

Justering af aluminium guider

Styring af vandret position af aluminiumskinner. Fastgør afstanden mellem aluminiumskinnerne

Montering af kamme gennem 1,5 m langs ledernes længde

Under arbejdet

Arbejdslog

4 Installation af et aluminium hjørne på rummets vægge

Fastgørelse af metalvinklen С П А-2062 til væggen til understøtning af frisepladerne

Kontrol af rigtigheden af ​​fastgørelsen af ​​et hjørne

Under arbejdet

Arbejdslog

5 Suspension Mount

Suspensionskontrol

Under arbejdet

Arbejdslog

6 Enheden af ​​frontens overflade

Lægning af private og friser

Site Manager, Master

Kvalitetskontrol af det færdige loft (vandret frontflade af det hængende loft, forskydning af loftplader lodret og i træk, krumning af sømene mellem pladerne, højdeforskel mellem tilstødende plader, pladens tone).

Visuelt, vandstand, linjal

Efter afslutningen af ​​loftinstallationen i rummet

Handlingen om accept af det færdige loft

Site manager, mester, kunde og projektorganisation repræsentanter

4 Krav til arbejdsmiljø og sikkerhed, miljø og brandsikkerhed

4.1 Installation af hævede lofter skal udføres i overensstemmelse med kravene til arbejdsbeskyttelse og sikkerhed i overensstemmelse med SNi P 12-03-0 1, SNiP III-4-80 * og særlige instruktioner fra organisationer, hvis krav ikke skal være i modstrid med reguleringsdokumenter.

4.2 Installation af lofter skal udføres i lokaler i bygninger i et begrænset rum - i trange forhold, både i højden og i de overordnede dimensioner af værelserne i planen. Dette kræver den særlige opmærksomhed hos alle byggedeltagere.

4.3 Arbejder ved installation af hævede lofter skal udføres under ledelse af stedleder, foreman, foreman, udpeget efter ordre. De er ansvarlige for gennemførelsen af ​​sikkerhedsforanstaltninger og industriel hygiejne og takster, arbejdsbeskyttelse, miljø og brandsikkerhed.

4.4 Personale skal trænes i arbejdssikkerhed i overensstemmelse med GOST 12.0.004-90.

4.5 Ved udarbejdelse og udførelse af installation af lofter er det nødvendigt at overholde elektriske sikkerhedskrav i overensstemmelse med SNiP 12-03-0 1, kravene til svejsning i henhold til GOST 12.3.003-86 *. Elektrodeholdere, der anvendes til manuel elektrisk lysbuesvejsning med metalelektroder, skal opfylde kravene i GOST 14651-78 * E.

Brandsikkerhed på arbejdspladser og arbejdspladser skal leveres i overensstemmelse med kravene i GOST 12.1.004-91 * og PPB 01-93 *.

4.6 Manuel elektrisk lysbuesvejsning med metalelektroder skal udføres ved hjælp af to ledninger, hvoraf den ene skal forbindes til el-holderen og den anden (omvendt) til emnet (basis), mens den sekundære viklingsterminal på svejsetransformatoren, til hvilken returledningen er tilsluttet, skal jordes (nulstillet).

4.7. Vedligeholdelse af elektriske svejsningsinstallationer er tilladt af specialister, der har et tilsvarende certifikat og ikke mindre end gruppe II om elektrisk sikkerhed.

4.8 Montering af hævede lofter udføres med stilladser, stilladser, tårne. Midter til stillads skal opfylde kravene i SNiP 12-03-0 1, GOST 24259-80 og GOST 24258-88. Strukturmidler skal have lige arbejdsgulve med et mellemrum mellem brædderne på højst 5 mm, og når gulvet ligger i en højde på 3 m eller derover, hegn og sideelementer.

4.9 Stilladser og stilladser op til 4 m højde må først anvendes efter at være blevet godkendt af fabrikanten eller mesteren og er registreret i arbejdsloggen og over 4 m - efter at være blevet godkendt af en kommission udpeget af bygge- og installationsorganisationens leder og udstedt af en handling.

På steder, hvor folk løftes på stilladserne og stilladserne, skal der være plakater med angivelse af belastningens størrelse og layout.

Skov under drift skal inspiceres af vejleder eller mester mindst hver 10. dag.

Hævning af arbejdere på stilladser er kun tilladt på stiger. Stiger skal være udstyret med skridsikre støtter og anbringes i en arbejdsstilling i en vinkel på 70 - 75 ° til en vandret overflade.

4.10 Kun elektrikere skal tænde og frakoble elektriske svejseprodukter fra den.

4. 11 Installationsarbejdet udføres ved brug af håndholdte og elværktøjer. Håndværktøjer skal være holdbare, pålidelige og praktiske, brug kun værktøjet til det tilsigtede formål.

4.1 2 Trimming af ansigtsplader inden for byggepladsområdet skal udføres i specielt udpegede områder med udstødningsventilation, hvor adgang for ikke-deltagere er forbudt. Afrimning af ansigtsplader skal laves i vanter og briller med sikkerhedsbriller. Ved skæreplader "Akmigran" skal du bruge handsker, briller, åndedrætsværn.

Hvis fiber af mineraluld kommer på åbne overflader af kroppen, er det nødvendigt at fjerne det forsigtigt uden at gnide det i huden.

De elektriske ledninger skal pålideligt isoleres ved installation af armaturer i falske lofter for at undgå elektrisk stød for arbejdstagere, der er involveret i installation af falske lofter.

4.1 3 Miljøsikkerheden ved installation af hævede lofter skal sikres ved at kontrollere de maksimalt tilladte koncentrationer af stoffer i arbejdsområdets luft samt niveauet for støj og vibrationer på arbejdspladserne i overensstemmelse med GOST 12.1.003-83 *, GOST 12.1. 005-88 og GOST 12.1.012-90.

Kontrol over overholdelse af hygiejniske normer for arbejdsvilkår skal udføres ved udførelse af certificering af arbejdspladser for arbejdsforhold i overensstemmelse med forskrifterne for proceduren for certificering af arbejdspladser for arbejdsvilkår inden for byggeri og boliger og kommunale tjenester SP 12-133-2000.

4.1 4 Ved ophængning af lofter skal kravene til forebyggelse af støv- og luftforurening overholdes; der bør ikke opsamles byggevald og affald. De må ikke lade sig slippe fra gulvene på bygninger og strukturer uden brug af lukkede bakker og opbevaringsbakker.

5 Behov for materielle og tekniske ressourcer

5.1 De små "A til migran" -elementerne har en lille masse, derfor kræves et lille antal relativt enkle maskiner, når der opbygges et ophængt loft. Opgørelsen af ​​de nødvendige maskiner og mekanismer er angivet i tabel 7.

5.2 Nødvendigt værktøj, værktøj, lager og tilbehør findes i tabel 8.

Tabel 7 - Erklæring om maskiner, mekanismer og værktøjer