Forskellen i akrylmaling fra vandbaseret

Æstetik, kvalitet, holdbarhed af den malede belægning afhænger af valg af maling og lakssammensætning. De mest anvendte to materialer - vandbaseret og akryl, forskellen mellem dem for mange forbliver ikke helt klart. For at bestemme hvilken mulighed for at give præference, er det nødvendigt at overveje egenskaberne, fordele og ulemper ved hver maling separat og sammenfatte.

Vandemulsionsmaling

Det er et generaliseret koncept af maling og lak produkter, opdelt i forskellige underarter. Indeholder pigmenter, polymere specialstoffer, vand. Nogle sorter indeholder akryl- og silikoneharpikser. At opnå den konsistens, der er nødvendig for at male overfladen, udføres ved hjælp af opløsningsmidler. Det nøjagtige malingforbrug pr. Kvadratmeter bestemmes af den overflade, der skal males.

fordele

Vandig emulsionsmaling er absolut sikker for mennesker, udsender ikke giftige dampe i det omkringliggende rum, og også:

 • ingen lugt efter tørring
 • forskellige overkommelige omkostninger;
 • enkel og nem at anvende.

Farvning kan udføres ved hjælp af rullen eller en børste af en kugle udseende. For at opnå den ønskede skygge tilsættes farvestofpigmenter til malingen.
Malingsmateriale er ideelt til indendørs dekoration ved en temperatur på 5 grader over nul. Hurtigtørring giver det dig mulighed for at anvende et nyt lag næsten umiddelbart efter den første.

arter

Fås i vandig emulsionsmaling af følgende typer: mineral, silikat, silikone og akryl. Hver enkelt er forskellig i sammensætning og anvendelse. Den dyreste sort er silikone, som perfekt ligger ned og holder.
Den mest overkommelige er vandbaseret mineralsk maling, hvis hovedkomponent er enten cement eller slagt kalk. Fordelen er, at den perfekt maler overflader, men har ikke lang levetid på grund af dens høje modtagelighed overfor negative faktorer udefra. Malingens specifikke egenskaber afhænger i høj grad af sammensætningen og underarten.
Akryl er faktisk en slags emulsion. Dens pris er i det gennemsnitlige prisklasse, og omfanget er ret omfattende. Det bruges til at male pudsede, mursten og træoverflader.

Akrylmaling

Det er en forbedret version af vandbaseret. Sammensætningen af ​​lakmaterialet indbefatter følgende komponenter: destilleret vand, polymer-akrylemulsion, farvestof. Polyacryler med copolymerer indeholdt i malingen udgør en særlig beskyttende film på overfladen, der skal males.
Maling og lakssammensætning for kvalitet og holdbarhed overstiger andre typer. Basen efter farvning bliver udtryksfuld og mættet farve, som ikke falmer under påvirkning af ultraviolette stråler, vaskes ikke ud af høj luftfugtighed. Vandbasen sikrer ingen lugt efter tørring. For at få en lys skygge bliver malingen påført i flere lag.
Akrylmaling er velegnet til kunstmalerier. De bruges til design af designelementerne og skabelsen af ​​originale interiører. Sammensætningen kan fortyndes med vand. For at få pastaen er fortyndingen malet med en særlig sammensætning. Malingsmateriale bruges ofte til at skrive kunstneriske malerier.

værdighed

Akrylmaling har mange fordele, som det er meget brugt til at male forskellige overflader:

 • sammensætningen hærder om en halv time og tørrer helt efter nogle få dage og meget hurtigere, hvis lufttemperaturen er høj;
 • belægningen giver overfladen et smukt udseende, modstandsdygtigt over for fading og skylning, hvilket garanterer en lang levetid;
 • Tilstedeværelsen af ​​en beskyttende film, som ikke kun giver holdbarhed, men forhindrer også rullning og revner;
 • Malingens alsidighed gør det muligt at anvende kompositioner til farvning, maling, skabelse af kunstneriske lærrede;
 • Fraværet af giftige stoffer i sammensætningen gør materialet helt miljøvenligt;
 • En række farver giver dig mulighed for at vælge farve eller skygge helt under et hvilket som helst interiør;
 • Fraværet af brændbare og brandbare komponenter gør maling brandsikker.

Den enkle og nemme anvendelse af akrylmaling muliggør farvning selv til en uerfaren person. Der er ikke behov for at involvere en specialist i sådant arbejde.

Hvad er ulemperne ved akrylmaling?

Ulempen ved malingen er selvfølgelig, at der er, men de er ret ubetydelige, hvis man tegner en parallel med fordelene. Ulemperne omfatter følgende punkter:

 • Omkostninger. Sammensætningen af ​​en rimelig pris, men den er højere end i nogle andre sorter. undtagen silikone. Men i betragtning af at der ikke er behov for at anvende mange lag, er strømmen meget mere økonomisk. Dette kompenserer for prisforskellen.
 • Lav dampgennemtrængelighed. Denne ejendom er ikke altid noget. Betonoverflader, der også har en lav dampgennemtrængningsegenskab, bruges næsten universelt i lofter.

Der er ingen alvorlige fejl i akrylmaling. Men hvis du vælger et lakeringsmateriale, skal du overveje formålet med sammensætningen, samt købe produkter fra dokumenterede mærker.

arter

Akrylmaling er universel, da de er tilgængelige i flere versioner, som hver især har sit eget formål:

 1. Vaskbar. Tåle fra 1500 til 3000 cykler til vådrensning. Indeholder latex for at modstå fugt. Perfekt til brug i køkkenet, badeværelset og køkkenet.
 2. Atmosfærisk. Designet specielt til udendørs maleri arbejde, præget af øget modstand mod eksterne negative vejrfænomener, herunder nedbør, høje og lave temperaturer.
 3. Intern. Designet til dekoration. De er præget af høj holdbarhed og slidstyrke.
 4. Facade. Bruges til maleri facader af bygninger. De er et glimrende alternativ til dyrere sidespor.

Valget af arter bestemmes direkte af hvilke overflader der planlægges at male. Dette sikrer holdbarheden og pålideligheden af ​​den malede overflade.

Forskellen mellem vandbaserede og akrylmaling

Vandig emulsionslaksammensætning anvendes til at male både små og store områder. Du kan male næsten alle overflader, men ikke metalliske. Mineral sorten passer ikke godt på tidligere malede baser. Akrylmaling, mere raffineret, er modstandsdygtig over for høj temperatur og fugtighed. Tilstedeværelsen af ​​akrylharpikser forhindrer slid, krakning, udbrænding på ultraviolet. Belægningen bevarer et attraktivt udseende i lang tid. Emulsionsmaling er forbudt til brug i lokaler med høj fugtighed, uegnet til eksternt maleri. Akryl, tværtimod er det muligt at male overfladen og indvendig og udvendig, uanset fugtighed og temperatur. Manglen på modstandsdygtighed mod fugt i vandbaseret maling er den største forskel mellem denne sammensætning og akryl, som bestemmer sin bredere fordeling og anvendelse end den første.

Anvendelse af akryl på toppen af ​​en vandemulsion

Det bliver kun muligt i de tilfælde, hvor overfladen ikke har nogen synlig skade, hvoraf det er losning og hævelse. Når basen er helt hel, udføres farvning uden problemer. Hvis den gamle vandbaserede maling skræler, hæves og beskadiges, anbefales det ikke at anvende en akryl sammensætning. Det er bedre at helt fjerne den gamle belægning for at sikre farvning af høj kvalitet.

Vandig emulsionsmaling eller akryl, hvordan er de forskellige, og hvilken er bedre

"Sig mig, hvilken maling er bedre, vandbaseret eller akryl? Jeg argumenterer med min datter om, at det er nødvendigt at købe akryl, fordi det generelt er det samme, men jeg har længe vidst, at vandbaseret maling er god og harmløs, og denne akrylmaling ved det. " Vores ekspert svar.

På grund af overfladefarvning modtager de omfattende beskyttelse mod det negative miljøs negative virkninger, og deres æstetiske egenskaber forbedres. Forbindelser med forskellige baser anvendes til dette - fra vanddispersion til latex. Ofte er køberne forvirrede i forhold til, at næsten alle grupper af lakmaterialer også har undergrupper.

Funktioner af vandbaserede maling

Størstedelen af ​​lakmaterialer omfatter linolie, opløsningsmidler og pigmenter af uorganisk oprindelse. Der gives specielt plads til vandbaserede kompositioner, der kun er udviklet i begyndelsen af ​​forrige århundrede. De skelnes af højere kvalitet.

Deres struktur indeholder almindeligt vand, uopløselige pigmenter i forbindelse med polymerer. Der kan være yderligere elementer til forbedring eller ændring af kvaliteterne.

Fuld tørring fører til fordampning af vandmolekyler, og polymerer forbliver på overfladen, hvilket gør laget meget pålideligt.

Forholdet mellem vandbaserede og akrylmaling

Nu vil vi finde ud af om vandemulsion og akrylbelægninger er forbundet med hinanden, hvilken af ​​dem er bedre eller værre, eller mellem dem er der ingen forskel?

Faktum er, at vandbaserede maling er en meget stor kategori, som omfatter akryl. Det vil sige, de er bare en slags vandemulsion.

Foruden akrylbaserede suspensioner omfatter denne gruppe også silicone-, mineral- og silicatmalinger, som foruden dispersion indbefatter flydende harpikser, sand og glas i strengt begrænsede mængder.

Akrylfarvestoffer er kendetegnet ved indholdet af et specielt polyacrylat. Ifølge de tekniske egenskaber er de mere stabile end almindelige vandbaserede blandinger.

De vigtigste forskelle i kompositioner

Akrylmaling kan defineres meget simpelt - det vil ikke blive vasket væk selv under påvirkning af stærke husholdningskemikalier. Traditionel vandemulsion er ikke så pålidelig og kan gå på pension selv uden brug af et opløsningsmiddel. Hvis vi taler om andre positive punkter, bør det fremhæves:

 • Let belægning overflader;
 • Hurtig tørring;
 • Der er ingen vedvarende ubehagelig lugt;
 • Modstand mod ultraviolet og fugtighed;
 • Langsomt falme.

Desuden er den sædvanlige vandbaserede emulsion ikke egnet til metaloverflader, men akryl passer perfekt på metalen. Det samme sker, når væggen allerede er malet med en anden maling. Den vandbaserede sammensætning vil falde meget dårligt, men der vil ikke være noget problem med polyacrylater - de kan anvendes over alle analoger.

Fordelene ved akrylmaling

Her er det værd at bemærke en række egenskaber:

 • Væsentlig grad af termisk stabilitet;
 • Alsidighed;
 • plasticitet;
 • Det er svært at antænde;
 • Kan bruges til dekorative malerier;
 • Økologisk sikkerhed, giftstoffer udskilles ikke;
 • Lang levetid (ca. 10 år);
 • Den bredeste farvepalette, der er relevant for realiseringen af ​​selv de mest dristige designbeslutninger.

Mange betragter ulempen ved en relativt høj pris, fordi almindelig maling bliver billigere. Men du skal forstå, at akrylkompositioner tildeler effektivitet - for at dække betydelige overflader med en rulle eller børste det vil efterlade en lille mængde.

Farvematerialer af denne type anvendes meget til indendørs dekoration. De er retfærdigt værdsat for, at væggene efter bearbejdning kan "ånde" (god dampgennemtrængelighed).

De er også anvendelige til facader, i dette tilfælde opretholdes lysstyrke og farvemætning i lang tid.

Typer og mærker

Vandbaserede maler er opdelt i flere underarter, afhængigt af ansøgningen, nemlig:

 1. Atmosfærisk - til aflejring på ydre overflader (hovedindikatoren - øget modstand mod temperatur ekstremer);
 2. Facade - også brugt til udvendig arbejde, tekstur - præget eller glat
 3. Til internt arbejde - modstandsdygtigt over for mekanisk belastning;
 4. Vaskbar - til brug på vægge i badeværelser, toiletter, køkkener.

De mest populære og velkendte mærker:

Det er vigtigt at foretage indkøb på specialiserede salgssteder, som giver kvalitetssikring og sikrer optimale opbevaringsforhold. Ved deres manglende overholdelse af maling bliver hurtigt uegnet.

Om det er muligt at anvende en akrylkomposition på overfladen over en konventionel vandbaseret emulsion: En lignende procedure er ikke kun tilladt, men i mange tilfælde den eneste udvej er det ikke altid muligt at slippe af med den gamle coating.

Ifølge vurderinger og statistikker er akrylbelægninger blevet de mest populære. De er modstandsdygtige over for fugt, ikke revner, kan med succes bruges til at male forskellige overflader.

Funktioner af vandbaseret akrylmaling

Vandig emulsionsakrylmaling har stor efterspørgsel efter arbejde indenfor og uden for rummet. Denne sort er resistent over for forskellige slags effekter. Naturligvis har materialet ud over mange fordele ulemper. Korrekt vurdering af egenskaberne ved denne sammensætning er nøglen til opnåelse af en pålidelig og holdbar overflade.

Forskellen mellem akryl og vandbaseret maling

Hvad er forskellen mellem disse materialer fra hinanden? Den vandige emulsionssammensætning er en stor gruppe af blandinger, hvor opløsningsmidlet er vand. Produktets endelige egenskaber afhænger af tilsætningsstoffer, de kan være polymere eller mineralske.

Akrylopløsning er en slags vandemulsion. Sammensætningen af ​​denne blanding: farvestof, polymeremulsion (i dette tilfælde akryl), destilleret vand og specielle additiver til forbedring af ydeevnen. Således viser det sig en mere moderne sammensætning, der har fremragende kvaliteter.

Forholdet mellem komponenterne i akrylmaling

 1. Vandemulsion er ofte forbundet med traditionel maling, som består af kridt eller hydreret kalk. Grundlæggende fremstilles sådanne blandinger uafhængigt ved tilsætning af PVA.
 2. Forskelle i GOST. Dette reguleringsdokument afspejler alle materialets tekniske egenskaber. Under nummer 28196-89 er der en vanddispersionsmaling, som ofte har et mere populært navn - vandbaseret. En sådan forvirring stammer fra, at udvidelsen af ​​GOST er meget langsom. De karakteristika, der blev opført i 1989, passer ikke længere til produktets sortiment på markedet.
Krav og standarder for maling i henhold til GOST 28196-89

Det viser sig, at akrylkompositionen er en forbedret type vandbaseret maling.

Tekniske egenskaber ved akryl sammensætninger

Akrylmaling har egenskaber der adskiller det fra klassiske materialer:

 • God viskositet. Løsningen løber ikke fra overfladen, hvilket sikrer ensartet fordeling og hurtig fixering.
 • Lav vægt. Dette eliminerer den samlede belastning selv på en skrøbelig basis, for eksempel gipsvæg.
 • God skjulkraft.

Sammensætningen påføres ved temperaturer over +15 og en fugtighed på 65-70%. Andre specifikationer er producentspecifikke.

Materiale fordele

Akryl vandbaseret maling har mange fordele:

 1. Alsidighed. Sammensætningen kan anvendes på alle typer overflader: loft, indendørs vægge og udvendige områder. Samtidig kan de male næsten alle materialer, hvorfra strukturen er lavet, hvad enten det er træ eller beton.

Sammenligning af maling på omfanget

 • Modstand mod temperaturændringer. Den resulterende belægning er i stand til at modstå alvorlige frost og lange perioder med varme.
 • Fleksibilitet. Temperaturudvidelse påvirker altid belægningen negativt, men denne kvalitet gør det muligt at undgå revner i materialet, når vejrforholdene ændres.
 • Holdbarhed. Levetiden er mindst 8-10 år. Dette er en god indikator, da belægningen i løbet af denne periode (især ved ekstern brug) er signifikant påvirket.

  Levetidens levetid

 • Anvendelsesegnethed. For at arbejde, behøver du ikke have erfaring eller bruge teknisk avanceret udstyr. Når du vælger det rigtige værktøj, får du en glat og smuk overflade. Hvis et stort område udsættes for farvning, så for at lette processen, kan du bruge en speciel sprøjtepistol med flere sorter.

  Tip! Vandemulsionens egenart er, at den ikke har en skarp ubehagelig lugt. Dette giver et mere behageligt arbejde indendørs, og der er ikke behov for kontinuerlig ventilation, hvilket gør det muligt at udføre processen om vinteren.

 • Hurtig tørring Du behøver ikke at vente længe, ​​som når du bruger olie maling eller emaljer. Hvis temperatur og luftfugtighed svarer til indikatorerne angivet af producenten, dækkes laget med en polymerfilm inden for en time.
 • Miljøvenlighed. Sammensætningen er fuldstændig sikker for menneskers og dyrs sundhed. Under drift frigives ingen skadelige stoffer, selv når de opvarmes.
 • Dekorative. Alle blandinger er tonede, hvilket giver en bred vifte af farver. Forskellige applikationsteknologier giver dig mulighed for at få det oprindelige resultat.
 • En række forskellige producenter. Til arbejde kan du afhente produkter baseret på priskategori. Indendørs maling af mærket "Expert" har vist sig godt, men udenlandske mærker, især finske, anses for at være de bedste.
 • Sammenligningstabel af de grundlæggende egenskaber ved maling

  Alle disse kvaliteter giver stor popularitet af materialet.

  Ulemperne ved akrylopløsninger

  Ulemper ved produkter ser ikke så betydelige ud på baggrund af fortjenester, men kan spille en vigtig rolle i udvælgelsen. Blandt de negative punkter skiller sig ud:

  • Høj pris. Prisen på en sådan sammensætning overstiger omkostningerne ved andre sorter, som kompenseres af malingens skjulkraft. Denne indikator reducerer antallet af krævede lag og blandingens forbrug.
  • Ikke for høj dampgennemtrængelighed. Men det er ikke altid en alvorlig ulempe. For eksempel har betonoverflader lav dampgennemtrængelighed, men de er dem, der oftest findes i loftkonstruktioner, der skal males.

  Ved valg af produkter tages der hensyn til alle tilgængelige funktioner.

  Blandetyper

  Der er flere sorter af akryl vandbaserede maling, som er opdelt efter formål:

  1. Facade. Bruges til at male de ydre vægge af bygninger.

  Egenskaber for forkanten af ​​akrylmaling

 • Atmosfærisk. Passer til forskellige ydre overflader og har forbedrede egenskaber.

  Vejrbestandig akrylmaling har god vedhæftning, driftsmæssig holdbarhed under forhold med høj luftfugtighed

 • Intern. Det anvendes til værker i værelser, har fremragende indikatorer for holdbarhed.

  Akryl indvendig maling Ekspert

 • Vaskbar. Den består af latex, som gentagne gange kan udføre vådrensning. Denne mulighed er designet til bestemte køkkenområder, hall og badeværelser.
 • Akryl vaskbar maling kan klare ca. 1500 - 3000 rengøringscykler

  Advarsel! Det vigtigste ved valget er at give fortrøstning til troværdige producenter og købe varer i specialforretninger.

  Er det muligt at anvende akrylmaling på vandbaseret maling?

  Et sådant spørgsmål står overfor mange, der laver reparationer i det gamle rum. Faktisk kan det endelige resultat af alle værker afhænge af rigtigheden af ​​beslutningen.

  Sådan farvning er tilladt, hvis der ikke er nogen skader, hævelser og aflejringer på overfladen, hvis ommaling er påkrævet, når den ligger i flere lag og med lighed af de anvendte sammensætninger. Faktum er, at akrylversionen anvendes uden konsekvenser for alle typer vandemulsionsblandinger.

  I andre tilfælde og i mangel af tillid til det endelige resultat er det bedre at rengøre belægningen helt.

  Hvad skelner vandbaseret maling fra akryl?

  Funktion af vandbaserede farvestoffer

  Mennesket opfandt maling for mange tusinder af år siden. I starten var de vant til at anvende forskellige tegninger: de var primært et middel til at vise den indre og ydre verden.

  Senere indså folk at ved at dække et bestemt materiale med et farvestof var det muligt at beskytte overfladen mod negative miljøpåvirkninger. Desuden forbedres produktets æstetiske egenskaber.

  Siden da begyndte befolkningen på planeten aktivt at bruge malinger, hvoraf de fleste består af tørring af olie, opløsningsmidler og uorganiske pigmenter. Disse omfatter olie og mange andre. Separat her er vandbaserede maling, som kun udkom i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Og det er en mere perfekt form.

  Sådanne farvestoffer i deres struktur indeholder almindeligt vand, farvepigmenter af uopløselig type og polymerer, der udfører bindingsfunktionen. Nogle andre elementer, der forbedrer eller ændrer kvaliteten, kan tilføjes.

  Tekniske egenskaber ved denne type maling er kendetegnet ved, at alle vandmolekyler efter tørring fordampes, og polymerlaget forbliver på overfladen med høj pålidelighed.

  Er der en forbindelse mellem vandemulsionen og det akrylbaserede farvestof?

  Nå og nu - hovedspørgsmålet: er vandbaserede maling og akrylmaling på en eller anden måde forbundet med hinanden? Eller måske er det det samme? Der er en forbindelse mellem dem. Vandig emulsionsfarve er et bredere koncept. Og akryl - bare hans undertype. "Forhold" her er det samme som med møbler med et bord, et træ med en pære, et dyr med en kat osv.

  Det vil sige, akrylmaling er kun en af ​​de underarter af vandemulsionen, hvoraf der er flere. Blandt dem er også silikone, mineral og silikat (i dem er til stede komponenter som glas, sand, flydende harpiks).

  Acryl typen er kendetegnet ved indholdet af specielle polyacrylater i sammensætningen af ​​vandemulsionen. Denne sort anses for at være den mest populære. Dens tekniske egenskaber er meget bedre end de almindelige vandemulsioner.

  De vigtigste forskelle mellem vandbaserede og akrylmaling

  Det er muligt at skelne akryl fra en vandbaseret maling primært fordi den første ikke kan vaskes ud selv ved brug af husholdningskemikalier. Den anden i denne henseende er ikke så pålidelig - den fjernes let uden opløsningsmidler. Generelt er alle midler baseret på vandemulsion karakteriseret ved følgende egenskaber:

  • brugervenlighed;
  • hurtig tørring
  • miljømæssig renlighed, sundhedssikkerhed
  • ingen ubehagelig lugt;
  • modstandsdygtig overfor sollys og fugt
  • langsom udbrænding.

  Men samtidig kan den sædvanlige vandbaserede maling, f.eks. En metaloverflade, ikke males. Men akryl til sådanne formål er ganske passende. Forskellen er, at vandemulsionen ligger hårdt oven på et andet farvestof. Igen kommer muligheden for polyacrylat til redning.

  Denne underart har andre fordele ud over de fordele, der allerede er nævnt ovenfor:

  • høj termisk stabilitet (modstår varme såvel som frost ned til -30˚C);
  • universalitet (passer til næsten enhver form for overflade);
  • fremragende brandegenskaber;
  • elasticitet;
  • efter arbejde med det tørrer hurtigt (fryser efter 30 minutter) ved en stabil temperatur;
  • bruges til at male forskellige elementer;
  • gastæthed;
  • miljøsikkerhed, manglende frigivelse af toksin;
  • varighed af driften (op til ti år)
  • det bredeste udvalg af nuancer, der giver mulighed for at udforme enhver designidee.

  Måske er den eneste ulempe ved akrylbaserede farvestoffer deres relativt høje pris. Andre typer vandemulsion er meget billigere. Men det skal bemærkes, at malinger, der indeholder akryl, er økonomiske - for at dække en tilstrækkelig stor overflade med en rulle eller børste kræves der meget lidt penge.

  Disse malinger bruges til indendørs arbejde i hjemmet design. De er perfekte til vægge, loft, gulv... Midler er også meget værdsat for, at de kan "trække vejret" (kendetegnet ved høj dampgennemtrængelighed). Men også for at dække facadeflader er en sådan maling egnet.

  Typer og mærker af akrylvandemulsionsfarvestoffer

  Der er flere typer akryl vandbaserede maling. Hver af dem har sit eget formål. Her er hovedkategorierne:

  • atmosfærisk - designet til ydre overflader (de er kendetegnet ved høj termisk og fugtighedsbestandighed);
  • facade - også brugt til maling udvendig af bygningen (kan have en relief eller glat tekstur);
  • Indvendige malinger (akrylbindemidler er de mest holdbare her, hvilket giver øget pålidelighed under mekanisk belastning);
  • vaskbar - designet til at dække væggene i badeværelser, toiletter, køkkener.

  Blandt mærkerne med gode tekniske egenskaber er der "Lacrit", "Derufa", "Tikkurila", "Ultraweiss".

  Det er meget vigtigt at købe malinger og lakker i pålidelige specialiserede centre, der sikrer produktkvalitet og ordentlige opbevaringsforhold. Faktum er, at akrylvandsmulsion skal beskyttes mod udsættelse for høje og lave temperaturer såvel som fugtighed. Hvis disse krav til opbevaring ikke er opfyldt, vil malingen snart blive ubrugelig efter påføring.

  Er det muligt at belægge det vandige lag med et akrylmiddel?

  Mange mennesker ved ikke, om det er muligt at male overfladen først med et almindeligt vandbaseret middel og derefter med akryl. Så: dette er ikke kun tilladt, men ofte den eneste mulige måde, da det ikke altid er realistisk at helt strikke den gamle belægning. Men hvis det første lag endnu ikke er tilstrækkeligt hærdet, så gælder akrylmaling oven på det umuligt. Det viser sig "grød".

  Akrylbaserede produkter er et glimrende alternativ til andre farvestoffer - emaljer, der ikke indeholder vand. De har mange fordele, og den relativt høje pris er fuldt ud begrundet i resultatet.

  I dag er der i løbet af byggeri og reparationsarbejde oftest brugt sådanne malinger. Og for at overfladen skal males kvalitativt, er det ikke nødvendigt at være en specialist overhovedet - midlerne er nemme at bruge. At klare arbejdet vil være i stand til nogen, selvom de ikke har meget erfaring.

  Ifølge statistikker og anmeldelser betragtes i dag den akrylversion som det mest populære materiale. Maling er meget modstandsdygtig over for fugt Den kan bruges til at male træ, glas, mursten og andre overflader.

  Vandemulsionen er egnet til mursten og betonoverflader. Det kan ikke bruges på våde områder, det kan ikke vaskes. Akryl udseende kan også bruges til maling af overflader og til kunstnerisk maleri af dekorative elementer af enhver kompleksitet.

  Så nu er det klart, hvad der er forbindelsen mellem disse farver. Også identificeret deres vigtigste egenskaber, fordele, omfang. Der er ingen "hvide pletter" i denne sag. Held og lykke med din reparation!

  Funktioner af vandbaseret akrylmaling

  Vandig emulsionsakrylmaling har stor efterspørgsel efter arbejde indenfor og uden for rummet. Denne sort er resistent over for forskellige slags effekter. Naturligvis har materialet ud over mange fordele ulemper. Korrekt vurdering af egenskaberne ved denne sammensætning er nøglen til opnåelse af en pålidelig og holdbar overflade.

  Forskellen mellem akryl og vandbaseret maling

  Hvad er forskellen mellem disse materialer fra hinanden? Den vandige emulsionssammensætning er en stor gruppe af blandinger, hvor opløsningsmidlet er vand. Produktets endelige egenskaber afhænger af tilsætningsstoffer, de kan være polymere eller mineralske.

  Akrylopløsning er en slags vandemulsion. Sammensætningen af ​​denne blanding: farvestof, polymeremulsion (i dette tilfælde akryl), destilleret vand og specielle additiver til forbedring af ydeevnen. Således viser det sig en mere moderne sammensætning, der har fremragende kvaliteter.

  Forholdet mellem komponenterne i akrylmaling

  1. Vandemulsion er ofte forbundet med traditionel maling, som består af kridt eller hydreret kalk. Grundlæggende fremstilles sådanne blandinger uafhængigt ved tilsætning af PVA.
  2. Forskelle i GOST. Dette reguleringsdokument afspejler alle materialets tekniske egenskaber. Under nummer 28196-89 er der en vanddispersionsmaling, som ofte har et mere populært navn - vandbaseret. En sådan forvirring stammer fra, at udvidelsen af ​​GOST er meget langsom. De karakteristika, der blev opført i 1989, passer ikke længere til produktets sortiment på markedet.

  Krav og standarder for maling i henhold til GOST 28196-89

  Det viser sig, at akrylkompositionen er en forbedret type vandbaseret maling.

  Tekniske egenskaber ved akryl sammensætninger

  Akrylmaling har egenskaber der adskiller det fra klassiske materialer:

  • God viskositet. Løsningen løber ikke fra overfladen, hvilket sikrer ensartet fordeling og hurtig fixering.
  • Lav vægt. Dette eliminerer den samlede belastning selv på en skrøbelig basis, for eksempel gipsvæg.
  • God skjulkraft.

  Sammensætningen påføres ved temperaturer over +15 og en fugtighed på 65-70%. Andre specifikationer er producentspecifikke.

  Materiale fordele

  Akryl vandbaseret maling har mange fordele:

  1. Alsidighed. Sammensætningen kan anvendes på alle typer overflader: loft, indendørs vægge og udvendige områder. Samtidig kan de male næsten alle materialer, hvorfra strukturen er lavet, hvad enten det er træ eller beton.

  Sammenligning af maling på omfanget

 • Modstand mod temperaturændringer. Den resulterende belægning er i stand til at modstå alvorlige frost og lange perioder med varme.
 • Fleksibilitet. Temperaturudvidelse påvirker altid belægningen negativt, men denne kvalitet gør det muligt at undgå revner i materialet, når vejrforholdene ændres.
 • Holdbarhed. Levetiden er mindst 8-10 år. Dette er en god indikator, da belægningen i løbet af denne periode (især ved ekstern brug) er signifikant påvirket.

  Levetidens levetid

 • Anvendelsesegnethed. For at arbejde, behøver du ikke have erfaring eller bruge teknisk avanceret udstyr. Når du vælger det rigtige værktøj, får du en glat og smuk overflade. Hvis et stort område udsættes for farvning, så for at lette processen, kan du bruge en speciel sprøjtepistol med flere sorter.

  Tip! Vandemulsionens egenart er, at den ikke har en skarp ubehagelig lugt. Dette giver et mere behageligt arbejde indendørs, og der er ikke behov for kontinuerlig ventilation, hvilket gør det muligt at udføre processen om vinteren.

 • Hurtig tørring Du behøver ikke at vente længe, ​​som når du bruger olie maling eller emaljer. Hvis temperatur og luftfugtighed svarer til indikatorerne angivet af producenten, dækkes laget med en polymerfilm inden for en time.
 • Miljøvenlighed. Sammensætningen er fuldstændig sikker for menneskers og dyrs sundhed. Under drift frigives ingen skadelige stoffer, selv når de opvarmes.
 • Dekorative. Alle blandinger er tonede, hvilket giver en bred vifte af farver. Forskellige applikationsteknologier giver dig mulighed for at få det oprindelige resultat.
 • En række forskellige producenter. Til arbejde kan du afhente produkter baseret på priskategori. Indendørs maling af mærket "Expert" har vist sig godt, men udenlandske mærker, især finske, anses for at være de bedste.
 • Sammenligningstabel af de grundlæggende egenskaber ved maling

  Alle disse kvaliteter giver stor popularitet af materialet.

  Ulemperne ved akrylopløsninger

  Ulemper ved produkter ser ikke så betydelige ud på baggrund af fortjenester, men kan spille en vigtig rolle i udvælgelsen. Blandt de negative punkter skiller sig ud:

  • Høj pris. Prisen på en sådan sammensætning overstiger omkostningerne ved andre sorter, som kompenseres af malingens skjulkraft. Denne indikator reducerer antallet af krævede lag og blandingens forbrug.
  • Ikke for høj dampgennemtrængelighed. Men det er ikke altid en alvorlig ulempe. For eksempel har betonoverflader lav dampgennemtrængelighed, men de er dem, der oftest findes i loftkonstruktioner, der skal males.

  Ved valg af produkter tages der hensyn til alle tilgængelige funktioner.

  Blandetyper

  Der er flere sorter af akryl vandbaserede maling, som er opdelt efter formål:

  1. Facade. Bruges til at male de ydre vægge af bygninger.

  Egenskaber for forkanten af ​​akrylmaling

 • Atmosfærisk. Passer til forskellige ydre overflader og har forbedrede egenskaber.

  Vejrbestandig akrylmaling har god vedhæftning, driftsmæssig holdbarhed under forhold med høj luftfugtighed

 • Intern. Det anvendes til værker i værelser, har fremragende indikatorer for holdbarhed.

  Akryl indvendig maling Ekspert

 • Vaskbar. Den består af latex, som gentagne gange kan udføre vådrensning. Denne mulighed er designet til bestemte køkkenområder, hall og badeværelser.
 • Akryl vaskbar maling kan klare ca. 1500 - 3000 rengøringscykler

  Advarsel! Det vigtigste ved valget er at give fortrøstning til troværdige producenter og købe varer i specialforretninger.

  Er det muligt at anvende akrylmaling på vandbaseret maling?

  Et sådant spørgsmål står overfor mange, der laver reparationer i det gamle rum. Faktisk kan det endelige resultat af alle værker afhænge af rigtigheden af ​​beslutningen.

  Sådan farvning er tilladt, hvis der ikke er nogen skader, hævelser og aflejringer på overfladen, hvis ommaling er påkrævet, når den ligger i flere lag og med lighed af de anvendte sammensætninger. Faktum er, at akrylversionen anvendes uden konsekvenser for alle typer vandemulsionsblandinger.

  I andre tilfælde og i mangel af tillid til det endelige resultat er det bedre at rengøre belægningen helt.

  Vandig emulsion akryl maling: typer og tekniske egenskaber

  Ikke alle kender forskellen mellem vandemulsion og akrylmaling. For at forstå, hvad forskellen er, skal du forstå alle funktionerne i sådanne kompositioner, deres typer og tekniske egenskaber.

  Akrylbaseret

  Folk køber akrylmaling til applikation til lofter, vægge, møbler, forskellige dekorative genstande. Denne maling består af destilleret vand, akryl, farvestoffer. Akrylbelægning er en speciel film, som beskytter bunden.

  Ved maling er emaljer på akrylbasis mange plusser.

  • Basen efter påføring af malingen tørrer hurtigt. Efter en halv time hærder belægningen, og inden for få dage bliver den helt tør. Hvis det er varmt nok indendørs eller udendørs, reduceres tørretiden.
  • Akrylbaserede maling og lakker er af høj kvalitet og holdbar. Sådanne overtræk forbliver lyse og mættede i lang tid.
  • På grund af den akrylbeskyttende belægning påvirkes basen ikke af høj luftfugtighed, høj temperatur og UV-stråling. Malingen ruller ikke og knækker ikke.
  • Akrylbaserede blæk er universelle. De er velegnede ikke kun til gennemførelse af færdiggørende værker, men også til kunstnerisk maleri.
  • Denne maling er sikker, miljøvenlig. Sådanne materialer udsender ikke stoffer, som har negativ indflydelse på menneskers sundhed. Akrylbaserede materialer er ideelle til indendørs dekoration.
  • Sådanne farvestoffer sammensættes hurtigt og nemt. Der vil ikke være nogen ubehagelig lugt fra akrylmaling, derfor behøver du ikke grundigt at flytte rummet.
  • Akrylbaserede belægninger er brandhæmmende.
  • Moderne producenter tilbyder akryl farve sammensætninger af forskellige farver. Du kan vælge den mest passende mulighed for ethvert interiør.
  • Prisen på akrylmaterialer er ret overkommelig. Da du nemt kan bruge dem selv, behøver du ikke kontakte specialister. Du får en ekstra mulighed for at spare.

  Vandemulsion

  Vandige emulsionsfarvesammensætninger består af specielle polymerstoffer, væsker og farvestoffer. De omfatter også akryl, silikoneharpiks. Særlige opløsningsmidler kan bruges til at ændre konsistensen af ​​lakmaterialet.

  De vandbaserede farvesammensætninger har også visse fordele.

  • Fraværet af skadelige stoffer i sammensætningen, sikkerheden, miljøvenlighed.
  • Brugervenlighed. Vandig emulsionsmaling er bekvemt at påføre med en rulle, børste.
  • Ingen ubehagelig lugt.
  • Rimelig pris.
  • En mulighed for at modtage forskellige nuancer, ved hjælp af specielle pigmenter til dette formål.

  Varianter og egenskaber ved brug

  På det moderne marked findes forskellige typer vandbaserede farvesammensætninger. De er silicat, akryl, silikone, mineral. Disse sorter er forskellige fra hinanden både i omfang og sammensætning.

  Den billigeste farve sammensætning - mineral. I sådanne lakmaterialer er der cement, det er muligt at bruge hydreret kalk.

  Disse belægninger er egnede af forskellige årsager, men har ikke lang levetid.

  Den mest alsidige løsning er akrylbaseret materiale. Det er velegnet til påføring på gips, træ, mursten. Den dyreste maling - baseret på silikone, den kan bruges af forskellige årsager.

  Det kan konkluderes, at akrylbaserede farvestoffer er en særskilt type vandbaseret emulsion. De omfatter en akrylharpiks.

  Vandbaserede maling og lakker kan bruges til gennemførelse af færdiggørelser i lokalerne. De tørrer på kortest mulig tid. Takket være dette kan et nyt lag maling anvendes næsten øjeblikkeligt. Mineralvandsmulsion er velegnet til maling af beton, mursten.

  Det er bedre at anvende malingen med en rulle eller en stor børste.

  forskelle

  Vandbaserede maling og lakker er velegnede til brug i både små og store værelser. Det skal tages i betragtning, at sådanne malinger ikke bør anvendes på metaloverflader.

  Sammenlignet med konventionelle vandbaserede emulsioner kan det bemærkes, at akrylbaserede farvesammensætninger er mere resistente over for høje temperaturer og væske. Du kan nemt afhente den vaskbare maling. Da sammensætningen af ​​sådanne materialer indbefatter acrylharpikser, forbliver sådanne belægninger lysere længere, er modstandsdygtige over for slid. De knækker ikke med tiden.

  Normal vandemulsion er ikke egnet til maling af overflader i værelser med høj luftfugtighed. Akrylmaling kan kaldes mere alsidig, de anvendes på en række baser. Sådanne overtræk forbliver så stærke som muligt og giver pålidelig overfladebeskyttelse.

  Akrylbaserede farvesammensætninger er opdelt i flere sorter. Når du beslutter, hvilket malingmateriale der skal købes, bør du overveje de oplysninger, som producenterne angiver i instruktionerne.

  • Vaskbar. Sådanne overtræk er kendetegnet ved snavsafvisende egenskaber. De kan rengøres ved hjælp af forskellige vaskemidler, som giver dig mulighed for at slippe af med forurening på kortest mulig tid. Sådanne materialer er modstandsdygtige over for temperaturforskelle, virkningerne af væsker.
  • Meget modstandsdygtig over for slid uudslettelig belægning. De kan vaskes, men det er ret vanskeligt at gøre, da der kan forekomme pletter under rengøringsprocessen.
  • Materialer egner sig kun til tørre rum. De er ikke stærkt resistente over for fugt.
  • Belægninger karakteriseret ved "modstandsdygtighed mod tørt slid." De kan rengøres med en støvsuger eller en tør klud uden at gøre en betydelig indsats. Det anbefales ikke at udsætte sådanne malinger for fugt.

  Vandig emulsionsakrylmaling - fordelene ved materialet og ydeevnen

  Akrylmaling er et alsidigt materiale, der anvendes til reparation og udsmykning af en række faciliteter. Der findes mange typer maling, der passer til individuelle værker og varierer i sammensætningen af ​​bindemidlet og additiver modificerende midler. De mest almindelige er vandbaserede maling, der indeholder akrylharpiks som hovedfilmdannende komponent. Til at begynde med vil vi tale om forskellen mellem akryl vanddispersion og vandbaseret maling.

  Hvad er forskellen mellem akryl vanddispersionsmaling og vandbaseret maling?

  Mange mennesker spekulerer på, hvad forskellen og forskellen mellem akryl-vanddispersion og vandbaserede maling er. For indenlandske og erhvervsmæssige formål er brugen af ​​begge vilkår tilladt. Forskellen mellem akryl vanddispersion og vandbaserede maling er kun i bredden af ​​begreber - dispersion indebærer tilstedeværelsen af ​​de mindste partikler (flydende eller faststof) i dispersionsmediet. Hvis disse partikler er væsker, kaldes dispersionen en emulsion.

  Suspensioner, der er dispergeret suspension af faste stoffer, i sammensætningen af ​​maling og lakker på acrylbasis, er ikke inkluderet. Alle acrylater tilsættes til maling i form af stærkt viskøse væsker og tilhører klassen af ​​emulsioner.

  Egenskaber og specifikationer

  Acrylater har en række nyttige kvaliteter, der har ført til deres brede fordeling inden for husstanden og fagområdet. De vigtigste fordele ved vanddispersionsformuleringer er:

  • modstand mod ekstern mekanisk påvirkning og sol ultraviolet;
  • immunitet mod fugt (bortset fra de billigste lavkvalitetsmalinger);
  • kort tørretid (et nyt lag kan påføres en time efter den forrige);
  • ingen giftige komponenter og lugt under drift.

  Driftsparametre for vandbaserede akrylmalinger og deres tekniske egenskaber er standardiseret ved GOST 28196-89. Standarden etablerer mærker af maling og regulerer tekniske krav til dem. Listen over overvåget parametre:

  • farve;
  • udseendet af polymerfilmen efter tørring af opløsningsmidlet;
  • Andelen af ​​ikke-flygtige stoffer (harpikser og pigmenter);
  • skjule magt;
  • lys modstand;
  • modstandsdygtighed mod vand
  • maling pH;
  • tørretid
  • frostbestandighed.

  Populære producenter og omkostninger til materialer

  Prisen på 1 kg akryl vandbaseret maling (blanding) er 70-90 rubler. og mere. De billigste formuleringer har svage styrke- og antistoffegenskaber, så de nemt kan tørres af mekanisk efter tørring. Blandinger af den gennemsnitlige priskategori (100-150 rubler / kg) produceres af mange private iværksættere og passer til de fleste anvendelser.

  Det er bedre at købe vandbaserede maling i specialforretninger, der giver passende opbevaringsforhold for lavtemperaturfølsomme produkter. Det overvældende flertal af vanddispersionsmaling eksfolierer under frysning og efterfølgende optøning, hvilket gør dem uegnede til videre anvendelse.

  Kendte og populære producenter af akryl vandbaserede maling omfatter:

  • "Lacrite" er en bred vifte af acrylatdispersioner, der dækker et væsentligt anvendelsesområde (sådan akryl vandbaseret maling er designet til indvendig og udvendig, restaurering, har en gennemsnitlig pris);
  • "Ultraweiss" resistent akrylmaling, der kræver kunstig farvning (fås i hvid emulsion);
  • "Tikkurila" refererer til de mest kvalitative sammensætninger, der er karakteriseret ved høj holdbarhed, holdbarhed og omkostninger;
  • "Derufa" er en af ​​de kendte maling i den indenlandske produktion, der danner slidstærk og æstetisk belægning.

  Under et så mærke som "Kaparol" fremstilles også akrylvandsbaseret maling som beskrevet i følgende video:

  Typer af sådanne produkter

  Der findes følgende typer af maling og lak:

  • atmosfærisk - modstår forvitring og er beregnet til ekstern anvendelse på overfladen af ​​bygninger og industrielle strukturer;
  • facade - bruges til at beskytte de ydre dele af bygninger og kan have en glat eller præget struktur af polymerlaget. En sådan facadevandsbaseret akrylmaling anvendes på lige fod med atmosfæriske
  • til internt arbejde - garanterer effektiviteten af ​​den dannede belægning, når du arbejder indendørs. Sådanne malinger er ofte universelle og bruges samtidigt til intern og ekstern anvendelse;
  • vaskbar - denne vandige emulsionsakrylmaling indeholder de højeste kvalitet akrylbindemidler, der danner en holdbar og vandfri polymerfilm. Almindelige malinger kan kun modstå rensning og kan "flyde" efter vådrensning;
  • akrylbaseret - hovedkomponenten af ​​bindemidlet i en sådan vandbaseret maling er acrylater. En række ikke-akryl vandemulsionsfarver kan fremstilles på basis af latex, vinylacetat og andre syntetiske polymerer. At sige helt sikkert, hvilken maling der er bedre at købe (latex, akryl eller anden emulsion) er ret svært, alt afhænger af dine krav.

  I dag er det ikke svært at finde akrylbaseret vandbaseret maling til mange typer overflader, herunder træ, på hylder af butikker, som beskrevet i materialevurderingen i følgende video:

  Dernæst vil vi tale om, om det er muligt at anvende akrylmaling på vandbaseret maling.

  Egenskaber ved anvendelse og blanding

  Så er det muligt at blande vandig emulsionsmaling med akryl? En af fordelene ved akrylvanddispersionsmaling er høj vedhæftning til en række overflader. Anvendelsen af ​​acrylater på toppen af ​​et frosset lag af vandbaseret maling tillades og er den vigtigste farvemetode, hvis aftrækningen af ​​den gamle coating ikke er mulig.

  Akryl vandbårne maling er en passende erstatning for ikke-vandbaserede emaljer. Tilgængeligheden af ​​formuleringer, ikke-toksicitet og kort tørretid tillader brugen af ​​acrylatblandinger til en bred vifte af økonomiske og industrielle formål.

  Hvad skelner vandbaseret maling fra akryl?

  Funktion af vandbaserede farvestoffer

  Mennesket opfandt maling for mange tusinder af år siden. I starten var de vant til at anvende forskellige tegninger: de var primært et middel til at vise den indre og ydre verden.

  Senere indså folk at ved at dække et bestemt materiale med et farvestof var det muligt at beskytte overfladen mod negative miljøpåvirkninger. Desuden forbedres produktets æstetiske egenskaber.

  Siden da begyndte befolkningen på planeten aktivt at bruge malinger, hvoraf de fleste består af tørring af olie, opløsningsmidler og uorganiske pigmenter. Disse omfatter olie og mange andre. Separat her er vandbaserede maling, som kun udkom i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Og det er en mere perfekt form.

  Sådanne farvestoffer i deres struktur indeholder almindeligt vand, farvepigmenter af uopløselig type og polymerer, der udfører bindingsfunktionen. Nogle andre elementer, der forbedrer eller ændrer kvaliteten, kan tilføjes.

  Tekniske egenskaber ved denne type maling er kendetegnet ved, at alle vandmolekyler efter tørring fordampes, og polymerlaget forbliver på overfladen med høj pålidelighed.

  Er der en forbindelse mellem vandemulsionen og det akrylbaserede farvestof?

  Nå og nu - hovedspørgsmålet: er vandbaserede maling og akrylmaling på en eller anden måde forbundet med hinanden? Eller måske er det det samme? Der er en forbindelse mellem dem. Vandig emulsionsfarve er et bredere koncept. Og akryl - bare hans undertype. "Forhold" her er det samme som med møbler med et bord, et træ med en pære, et dyr med en kat osv.

  Det vil sige, akrylmaling er kun en af ​​de underarter af vandemulsionen, hvoraf der er flere. Blandt dem er også silikone, mineral og silikat (i dem er til stede komponenter som glas, sand, flydende harpiks).

  Acryl typen er kendetegnet ved indholdet af specielle polyacrylater i sammensætningen af ​​vandemulsionen. Denne sort anses for at være den mest populære. Dens tekniske egenskaber er meget bedre end de almindelige vandemulsioner.

  De vigtigste forskelle mellem vandbaserede og akrylmaling

  Det er muligt at skelne akryl fra en vandbaseret maling primært fordi den første ikke kan vaskes ud selv ved brug af husholdningskemikalier. Den anden i denne henseende er ikke så pålidelig - den fjernes let uden opløsningsmidler. Generelt er alle midler baseret på vandemulsion karakteriseret ved følgende egenskaber:

  • brugervenlighed;
  • hurtig tørring
  • miljømæssig renlighed, sundhedssikkerhed
  • ingen ubehagelig lugt;
  • modstandsdygtig overfor sollys og fugt
  • langsom udbrænding.

  Men samtidig kan den sædvanlige vandbaserede maling, f.eks. En metaloverflade, ikke males. Men akryl til sådanne formål er ganske passende. Forskellen er, at vandemulsionen ligger hårdt oven på et andet farvestof. Igen kommer muligheden for polyacrylat til redning.

  Denne underart har andre fordele ud over de fordele, der allerede er nævnt ovenfor:

  • høj termisk stabilitet (modstår varme såvel som frost ned til -30˚C);
  • universalitet (passer til næsten enhver form for overflade);
  • fremragende brandegenskaber;
  • elasticitet;
  • efter arbejde med det tørrer hurtigt (fryser efter 30 minutter) ved en stabil temperatur;
  • bruges til at male forskellige elementer;
  • gastæthed;
  • miljøsikkerhed, manglende frigivelse af toksin;
  • varighed af driften (op til ti år)
  • det bredeste udvalg af nuancer, der giver mulighed for at udforme enhver designidee.

  Måske er den eneste ulempe ved akrylbaserede farvestoffer deres relativt høje pris. Andre typer vandemulsion er meget billigere. Men det skal bemærkes, at malinger, der indeholder akryl, er økonomiske - for at dække en tilstrækkelig stor overflade med en rulle eller børste kræves der meget lidt penge.

  Disse malinger bruges til indendørs arbejde i hjemmet design. De er perfekte til vægge, loft, gulv... Midler er også meget værdsat for, at de kan "trække vejret" (kendetegnet ved høj dampgennemtrængelighed). Men også for at dække facadeflader er en sådan maling egnet.

  Typer og mærker af akrylvandemulsionsfarvestoffer

  Der er flere typer akryl vandbaserede maling. Hver af dem har sit eget formål. Her er hovedkategorierne:

  • atmosfærisk - designet til ydre overflader (de er kendetegnet ved høj termisk og fugtighedsbestandighed);
  • facade - også brugt til maling udvendig af bygningen (kan have en relief eller glat tekstur);
  • Indvendige malinger (akrylbindemidler er de mest holdbare her, hvilket giver øget pålidelighed under mekanisk belastning);
  • vaskbar - designet til at dække væggene i badeværelser, toiletter, køkkener.

  Blandt mærkerne med gode tekniske egenskaber er der "Lacrit", "Derufa", "Tikkurila", "Ultraweiss".

  Det er meget vigtigt at købe malinger og lakker i pålidelige specialiserede centre, der sikrer produktkvalitet og ordentlige opbevaringsforhold. Faktum er, at akrylvandsmulsion skal beskyttes mod udsættelse for høje og lave temperaturer såvel som fugtighed. Hvis disse krav til opbevaring ikke er opfyldt, vil malingen snart blive ubrugelig efter påføring.

  Er det muligt at belægge det vandige lag med et akrylmiddel?

  Mange mennesker ved ikke, om det er muligt at male overfladen først med et almindeligt vandbaseret middel og derefter med akryl. Så: dette er ikke kun tilladt, men ofte den eneste mulige måde, da det ikke altid er realistisk at helt strikke den gamle belægning. Men hvis det første lag endnu ikke er tilstrækkeligt hærdet, så gælder akrylmaling oven på det umuligt. Det viser sig "grød".

  Akrylbaserede produkter er et glimrende alternativ til andre farvestoffer - emaljer, der ikke indeholder vand. De har mange fordele, og den relativt høje pris er fuldt ud begrundet i resultatet.

  I dag er der i løbet af byggeri og reparationsarbejde oftest brugt sådanne malinger. Og for at overfladen skal males kvalitativt, er det ikke nødvendigt at være en specialist overhovedet - midlerne er nemme at bruge. At klare arbejdet vil være i stand til nogen, selvom de ikke har meget erfaring.

  Ifølge statistikker og anmeldelser betragtes i dag den akrylversion som det mest populære materiale. Maling er meget modstandsdygtig over for fugt Den kan bruges til at male træ, glas, mursten og andre overflader.

  Vandemulsionen er egnet til mursten og betonoverflader. Det kan ikke bruges på våde områder, det kan ikke vaskes. Akryl udseende kan også bruges til maling af overflader og til kunstnerisk maleri af dekorative elementer af enhver kompleksitet.

  Så nu er det klart, hvad der er forbindelsen mellem disse farver. Også identificeret deres vigtigste egenskaber, fordele, omfang. Der er ingen "hvide pletter" i denne sag. Held og lykke med din reparation!