Er det muligt at male et hvidkalket loft uden at vaske hvidt vand

Fjernelse af en gammel hvidvask fra loftet er en meget besværlig opgave, der tager meget tid og kræfter. Derfor har mange ejere, når de udfører reparationer, et ønske om at male et hvidkalket loft, uden at vaske hvidt vand. Men vil malingen forblive i loftet, og skal det være lettere at arbejde for en sådan risiko?

Funktioner af vandbaseret maling

Vandig emulsionsmaling er et godt alternativ til hvidvaskning af kridt eller kalk. En af hovedfordelene er praktisk, for i modsætning til en hvidvaskningsopløsning er det ikke nødvendigt at forberede det på forhånd, da malingen sælges i en butik som færdiglavet. Derudover giver vandbaseret maling ingen allergi og er helt sikkert for helbredet. En anden fordel ved hvidvaskning er en bred vifte af farver og nuancer. Til hvidvaskning kan du bruge både blank og mat maling, som maskerer små uregelmæssigheder i loftoverfladen godt.

Malinger varierer ikke kun i en skygge, men også i sammensætning. Ofte på hylderne kan du finde fire typer vandbaseret maling:

Alle fire typer er lige så velegnede til at male loftet og afviger primært i deres værdi. Men nogle af dem har yderligere fordele.

For eksempel kan maling af loftet med latex vandig emulsionsmaling gøre det muligt at stramme små huller på overfladen, og loftet, der er malet med akryl, kan vaskes med vand.

I hvilke tilfælde er det umuligt at male loftet på hvidvask

Kalk, såvel som andre belægningsmaterialer, såsom kitt eller gips, kan danne grundlag for maling. Men i nogle tilfælde anbefales det ikke at male loftet med vandbaseret maling uden at vaske hvidvaskningen:

 • Der er dybe revner eller defekter på loftets overflade. I dette tilfælde skjuler malingen ikke kun fejlene, men gør dem også mere synlige. Derfor skal alle uregelmæssigheder repareres, inden du påfører malingen, og dette kan ikke gøres uden at fjerne hvidvaskningen.
 • Hvidvask forårsaget for tykt eller i flere lag. På grund af egenskaberne af dets sammensætning absorberer lime hvidvask meget væsker. Da malingen også har en væskekonsistens, begynder et tykt lag af kalk at absorbere det, hvilket vil føre til dannelse af revner og bobler og i sidste ende ødelæggelsen af ​​det indre lag af hvidvask.
 • Efter hvidvaskning opstod oversvømmende naboer ovenfra. I sådanne tilfælde forbliver karakteristiske pletter på overfladen af ​​loftet, nogle gange med tegn på rust. Selvom loftet er malet i flere lag, vil skyggen af ​​maling på disse steder mærkbart afvige.
 • Der er spor af mug eller mugg på loftet. Flere lag vandbaseret maling kan skjule formen i nogen tid, men de vil ikke helt ødelægge det, så i fremtiden kan udseendet af en svamp forekomme på det malede loft. I dette tilfælde må maleri kun udføres efter fuldstændig fjernelse af den gamle hvidvaskning og forarbejdning af loftet med en antifungel forbindelse.

Sådan forbereder du loftet til maleri

Inden du tager en endelig beslutning om at anvende vandbaseret maling over hvidvask, skal du omhyggeligt inspicere den gamle belægning og sørge for, at den opfylder følgende betingelser:

 • Loftet er hvidkalket med lime, ikke kridt. Hvis du løber fingeren over overfladen, vil kridtet efterlade mærkbare hvide mærker på det, i modsætning til kalk, hvilket efterlader næsten ingen mærker.
 • Belægningen påføres i et tyndt lag. Hvis der er lag eller "patches" på loftet, er det bedre at nægte at male på hvidvask.
 • Overfladen af ​​loftet er fladt, uden blærer og revner.
 • Farve hvidvask ensartet, uden pletter og blackouts.

Hvis alle betingelser er opfyldt, kan malingen påføres hvidvaskningen, men før det skal loftets overflade være primet. Dette kan gøres både med en færdig primer og med en opløsning af vandbaseret maling blandet med vand i et forhold på 5 til 1. Malingen kan kun påføres, når primeren er helt tørret eller ikke mindre end en dag efter færdiggørelsen af ​​det forberedende arbejde.

Sådan male hvidkalkede loft

Den nøjagtige metode til påføring af vandbaseret maling på loftets overflade afhænger af malingskompositionen og angives som regel af fabrikanten på emballagen. Hvis der ikke er nogen specifikke anvisninger, kan du male loftet på hvidvask på en universel måde, der passer til alle typer:

 • Dør børsten i en beholder med maling, tryk let og klæb kanterne af loftet omkring omkredsen ved krydset med væggene.
 • At skygge den malede overflade med en næsten tør børste.
 • Påfør det første lag maling med en rulle med et tyndt lag over hele overfladen. Loftet er malet med glatte striber parallelt med vinduet, der lyser rummet.

Når det første lag er helt tørt, skal du anvende det næste lag og holde strimlen med en rulle vinkelret på den forrige. Hvis malingen udføres med en sprøjtepistol eller sprøjtepistol, er overfladen glattere, og malingen er mindre. Lagene er dog tyndere end ved brug af en rulle, så det er nødvendigt at anvende mindst et ekstra lag.

Finesser ved påføring af vandemulsion på hvidvaskning

Hvidvaskning af lofter og vægge - den billigste type indretning. Til ham udvej, når de vil spare på reparationer. Hvidvaskning i moderne lejligheder er sjældent, da en sådan finish har mange ulemper. Det bedste alternativ til lime- eller kalkopløsning er vandbaseret maling. Efter at have besluttet at opdatere rummets design, kan der være et spørgsmål om, om det er tilladt at anvende vandbaseret maling på hvidvaskningen.

Fjerner jeg den gamle hvidvask?

Uanset om det gamle lag af kalk eller kalkholdig sammensætning skal fjernes, før der påføres vandbaseret maling, afhænger af den indledende tilstand af finishen.

Under ingen omstændigheder kan det gamle lag overlades, hvis:

 • Opløsningen blev påført i flere lag. Påføringen af ​​vandemulsionen vil have en negativ virkning på den tykke coating. Ligegyldigt hvor godt laget holder, når det udsættes for fugt, vil det svulme op og begynde at skrælle gradvist sammen med en ny finish.
 • Sprækker, hævelser eller andre defekter er synlige på væggen. Hvis du maler på en sådan finish, vil reparationen ikke være holdbar. Efter 1-2 måneder vil den nye belægning "falde af" med de gamle stykker.

For at få et godt resultat med det samme, tag ikke risici. Det er bedre at bruge tid og energi på fjernelse af whitewash end at betale for køb af nye efterbehandling materialer til en ny renovering i lejligheden.

Overfladebehandling

Så når du visuelt inspicerer væggen, har du bestemt, at den gamle belægning skal fjernes.

For at udføre det forberedende arbejde, fortsæt som følger:

 • Fjern ikke-pålidelige områder fra overfladen. Sådan arbejde er praktisk at producere med en byggespatel eller skraber. Fjern kun de områder, der er let "bag" væggen. Hvis laget er tyndt, kan du bruge en rulle eller børste til at fjerne det.
 • Sug uforstyrrede lime lag med varmt, sæbevand. Dette er den mest effektive metode til at lette hvidvaskning. Damp væggen med en blød, fugtig klud for at fjerne dækslet. Behandl overfladen, indtil kridt eller kalk begynder at "flytte væk".
 • Fjern resterende lag med en spatel.
 • Når væggen er tør, forsegl revnerne med en kitt og niveauer bunden.
 • Overtræk overfladen med en primer.

Alle disse værker (undtagen sidste fase) kan dog undgås, hvis laget var tyndt under visuel inspektion, og der er ikke nogen revner eller oppustede områder på overfladen.

Hvis du beslutter dig for at forlade hvidvaskning, skal du ikke forsømme primeren. Dette er et af de vigtigste stadier i processen, som skal tages ansvarligt. Eksperter anbefaler at erhverve jordformuleringer med dyb penetration på acrylbasis. Ved hjælp af en primer styrker du overfladen og reducerer dens absorberende egenskaber. Anvendelse af kvalitetsforbindelser fra dokumenterede producenter, er det muligt at reducere maling forbrug.

Værktøj og materialer

For at male væggene eller loftet med vandbaseret maling skal du:

 1. Vandemulsion. Enhver form for sammensætning vil gøre: akryl, silikat, mineral. Det vigtigste er at vælge sammensætningen i overensstemmelse med typen af ​​rum. For eksempel er det uhensigtsmæssigt at bruge maling med dårlig vandmodstand i badeværelser eller toiletter. Til efterbehandling af soveværelser eller stuer passer til enhver mulighed.
 2. Kohler. Det anbefales at ælte straks så meget maling som det kræves til overfladebehandling, da efterfølgende maling gør det svært at få præcis den samme nuance.
 3. Malerulle og børste til påføring af maling på overfladen.
 4. Kapacitet (kuvette).

Hvis du ønsker det, kan du bruge sprøjtepistolen (hvis du ved hvordan du bruger den).

Hvis der ikke er nogen erfaring med at bruge sprøjten, er det bedre at arbejde "på den gamle måde" med en børste og en rulle.

Ellers er der store risici for at producere ujævn maling af væggene eller loftet.

Maleri teknologi

Så efter at du har forberedt væggen til maling og dens komplette tørring, kan du komme til arbejde. Åben krukken med sammensætningen og bland det grundigt. For at gøre dette kan du bruge en pind eller en byggemixer med specialiseret dyse. Hvis det er nødvendigt, kan malingen males med farve eller fortyndes med vand til den ønskede konsistens.

Efter tilberedning af malingen hældes opløsningen i kuvetten og males:

 1. Dør børsten ind i emulsionen, og smør lidt overskydende maling ud på beholderens rillede del.
 2. Trim hjørner, nicher og andre "vanskelige at nå" områder.
 3. Mal overfladen med en rulle eller sprøjtepistol. Det er vigtigt at sikre, at malingen går jævnt. Hvis du mærker fnug, skal du straks slippe af med dem.
 4. Vent 6-8 timer for at malingen tørrer og anbring det næste lag analogt med den forrige.

Nogle typer af maling kræver anvendelse i henhold til en speciel ordning. Som regel gives oplysninger om metoden til anvendelse af sammensætningen af ​​producenten på emballagen eller på et særskilt instruktionsark. For at undgå fejl, før du maler vægge, læs disse oplysninger.

Fælles Hjemmelavede Fejl

Maling af vægge eller lofter med vandbaseret maling er et job, for hvilket det er nødvendigt at udføre et sæt regler korrekt. Resultatet kan være skuffende på grund af de forkerte værktøjer eller det forkerte tidspunkt at anvende lagene. For at gøre en god genopretning, bør du lære om de fælles fejl i "hjemmehåndværkere" og undgå dem, når de maler.

Hyppige "savner" omfatter:

 • Maleri uforberedte vægge. På den uvaskede og ubeskyttede kalkbase er der ofte støv, bunke fra børsten fra tidligere hvidvask, fede pletter og andre defekter. Under malingslaget vil alle fejlene "manifestere sig", hvilket ikke på bedste måde vil påvirke vægernes æstetik. Vi bliver nødt til enten at lægge op med en dårlig finish, eller slippe af med maling og forberede overfladen i henhold til "alle reglerne".
 • Fejl ved valg af værktøj. Forkert børste eller rulle kan forårsage ujævn farvning af overfladen. Til resultatet var perfekt, anbefaler bygherrer at bruge en rulle med en lang bunke (6-7 mm) ved påføring af basislaget. Ved genfarvning anbefales det at bruge en korthårsvals (1,5 mm). Han "vil hjælpe" til økonomisk at bruge sammensætningen og vil ikke forlade smudges.
 • Tegning kaotiske penselstrøg. Hvis du anvender sammensætningen lodret, så i vandret position, skal du ikke forvente en ensartet farvning af overfladen. Ved tørring er risikoen for udtværing høj. For at udføre en højkvalitets kosmetisk reparation, vælg en retning - på denne måde vil malingen falde jævnt over hele bunden.

Er det muligt at hvidvaskes på akrylmaling?

Hvis du af en eller anden grund skal blanke loftet eller væggene, eller endda en russisk komfur med en belægning af akryl vanddispersionsmaling, så er det muligt. Belægningen efter tørring af akrylmaling med vanddispersion vaskes ikke med vand, med andre ord: belægningen er bestandig over for vand. Og påført hvidvask på en sådan belægning afskal ikke efter tørring.

Hvidvask kan påføres akrylbelægningen. Og tværtimod er det umuligt at anvende akrylmaling på hvidvaskning med kridt eller kalk, da der ikke vil være vedhæftning med substratet. Opløsningsmiddel - vand, der er indeholdt i akryl vanddispersionsmaling, vil trænge ind i de dybe lag af hvidvask, en sådan belægning vil skrælle fra substratet og afskal.

Hvordan male på hvidvask

Men da vi alle vil holde op med tiderne, og foretrækker malede overflader, bliver spørgsmålet: Er det muligt at male på hvidvask? Hvordan og hvad skal man gøre? Du kan straks svare det, ja, men der er nogle nuancer. Overvej dem mere detaljeret.

Er det muligt at male på hvidvask

Maling, men uønsket, men mulig. Og kun i de tilfælde, hvis:

 1. Der er et meget tyndt lag af hvidvask;
 2. Det holder godt, knækker ikke og smuldrer ikke.

Ellers vil det, når det bliver malet, fjernes med rulle. Og til sidst får vi en dårligt malet og uæstetisk overflade.

Hvordan male på hvidvask

Før påføring af malingsoverfladen er belagt med en dyb penetrationsprimer. Derefter får hun tid til at tørre helt. Og derefter foretage en test på muligheden for farvning, ridser overfladen. Hvis det nemt ødelægges og fjernes, er det bedre ikke at risikere det og ikke male det. I dette tilfælde kan du ikke undvære en fuldstændig rensning af overfladen fra kridtet. Nå, hvis den primerede overflade har bestået testen, så kan du sikkert gå videre til maleriet.

Vandbaseret maling til hvidvaskning

Hvis vandbaseret maling er valgt som malingen til maling af overfladen, så kan du uden primer. Denne type maling selv vil virke som en primer, binde og sikkert fastsætte kritstykker.

Hvis et lag af kridt eller kalk er tyndt, holder tæt og ikke har blærer og revner, vil den vandbaserede maling, der påføres den, vare i mange år.

Når det er bedre ikke at male loftet og hvidvaskevæggene

Det anbefales stærkt ikke at anvende maling på kridt eller kalk, hvis:

 1. Der er et tykt lag af hvidvask med revner og oppustede områder;
 2. Hvis du planlægger at anvende olie maling eller emalje.

For ikke at risikere og som følge heraf ikke at få et dårligt resultat, er det bedre ikke at spare tid og kræfter, men at straks fjerne et lag kridt eller kalk. Så bliver resultatet meget bedre og vil vare i mange år.

Hvordan man ansøger maling på hvidvaskning. Måder at forberede loftet eller væggene til malingsanvendelse

Hvis det ikke er muligt at male loftet eller væggene på det gamle gulv, skal du rengøre det. Dette kan gøres afhængigt af tykkelsen, det påførte lag og kvaliteten.

Men i hvert fald den første ting du skal passe på alle møbler i rummet. Den skal lukkes med film og tape for at undgå skader.

Et lille lag kan fjernes med en fleecy rulle. Det er nødvendigt at vaske og rengøre loftet, lejlighedsvis skylning. Du kan også bruge en børste til dette formål.

Hvis laget er tykt, men ikke holder meget godt, kan det fjernes med en spatel, der tidligere er fugtet. Så skal du kaste alle revner og niveauere overfladen. Og først da kan du male og prale det og forberede sig på at anvende maling.

Og det sidste tilfælde: Kalk er påført med et tyndt lag, der holder godt. Ofte sker dette, hvis lim tilsættes til mørtel for styrke. Det skal fjernes med en slibemaskine.

Sørg for at overflade, inden du påfører maling, skal primeres. For at gøre dette kan du bruge en speciel primer, linolie eller tapetlim. Valget skal laves afhængigt af den maling, der vil blive anvendt senere.

Efter alt forberedende arbejde på loftet og vægge er færdige, kan du fortsætte med at male. Dette kan gøres med en rulle, bred børste eller sprøjtepistol. Anvendelse af det sidste behov for at anvende maling i tre lag, hvilket giver hver til at tørre.

Maling af loftet med akryl vandbaseret maling på hvid maling med en rulle og børste med egne hænder

Et af de sværeste skridt til at udføre renoveringen af ​​en bolig, som hvert hjem håndværker står over for, er loftet. Kalkstenen eller kalkvasketiden, som blev brugt indtil videre, bruges nu sjældent. Dette skyldes det faktum, at det snehvide loft først bliver forurenet over tid og bliver stygge.

Desuden kræver en sådan finish en betydelig mængde arbejde for at forberede overfladen til påføring af en topcoat. Maling af loftet med akrylmaling i meget længere tid bevarer et attraktivt udseende; omsorg for en sådan finish er ikke særlig vanskelig. Reparation er hurtig og nem, og maleri kan gøres med egne hænder.

Ideelt malede loft har absolut monotont overflade.

Vi forbereder os på at reparere loftet

Smukt malet loft vist på billedet. At male loftet uden skilsmisse skal udføre arbejdet godt forberedt. Først og fremmest bør du maksimalt frigøre rummet fra forstyrrende objekter. Så skal du forsigtigt fjerne den gamle finish fra loftets overflade.

Derefter skal den være kvalitativt nivelleret og fjerne alle signifikante højdeforskelle. På det afsluttende trin af forberedelsen påføres et lag af primer på belægningen for at forbedre klæbens adhæsion til substratet og gøre det mere økonomisk. Følgende materialer og værktøjer vil blive påkrævet:

 • Stigestige og film til dækning af indvendige emner;
 • spatel og malerulle eller bred børste;
 • slibemaskine og sandpapir;
 • primer og kitt;
 • beskyttelsesbriller, åndedrætsværn og en stram arbejdstøj;
 • vandtank og lanterne.

Fremhævning af lanterne, du kan nemt identificere de eksisterende uregelmæssigheder af belægningen. Det er mest hensigtsmæssigt at fugte overfladen med en sprøjtepistol eller en malerulle med en bred børste til at påføre en primer. Betragteligt lettere at gøre arbejdet ved hjælp af stiger. Mal en pensel hjælper med at male uden pletter.

Værelse forberedelse

Maleri overfladen af ​​loftet med akrylmaling kræver forberedende aktiviteter. Værelset bør være forberedt på udseendet af blot en utrolig mængde snavs og fint støv, der opstår ved fjernelse af den gamle belægning. Polstrede møbler kan håbløst forkæles af spredte stykker kalksten og kridtstøv fugtet med snavset vand. Som et resultat heraf skal sofaer, stole og andre møbler tages ud af rummet.

Det kan nogle gange af en eller anden grund være svært at gøre, i hvilket tilfælde alle indvendige objekter i rummet skal være dækket af en vandtæt film. Den kan fastgøres med et bredt bånd, som efterfølgende er let at fjerne.

Lysekroner og andre belysningsarmaturer demonteres fra loftoverfladen for at forhindre kortslutning, forsyningsspændingen fjernes fra de elektriske ledninger, hvilket er særligt vigtigt i badeværelset. Careless forberedelse hjælper med at male uden pletter.

Fjern det gamle låg

Metoden til fjernelse af den gamle belægning afhænger af hvilken slags færdigmateriale der tidligere blev anvendt. Den nemmeste måde at fjerne hvidvaskning med kridt: Den vaskes af med en blød svamp dyppet i vand. Hvis der i denne proces er vanskeligheder, er det nødvendigt at skrabe belægningen med en metalspatel.

Til en gang opløses et kilo bordsalt i en spand varmt vand, og den rensede del af loftet er fugtet med en sprøjtepistol, en bred børste eller en rulle. Efter at have ventet på, at hvidvaskningen bliver sodden, skrabes den af ​​med en spatel, som det er nyttigt at fastgøre en scoop med wire, hvor de smuldrende forureninger vil samle.

Kalkbelægningen fjernes på lignende måde. I dette tilfælde tilsættes 5 spiseskefulde sodavand til spanden varmt vand, ca. to skeer fint plantet sæbe, og en velblandet opløsning fugtes med en kalkbelagt overflade. Næste kommer spatelen. For mere information om rengøring af loftet, læs artiklen: "Sådan fjerner du det gamle hvidvaskemiddel fra loftet med dine egne hænder og vaskes det hurtigt uden for meget snavs."

De mest mærkbare uregelmæssigheder renses af med en spatel

I nogle tilfælde bruges tapet eller skumfliser til at afslutte loftet. Vådt tapet kan let adskilles fra bunden, og skumfliser bryder også let af. Reststoffer af lim i sidstnævnte tilfælde er det bedre at skrabe af med en metalspatel, brugen af ​​kemikalier kan forårsage skader på huden og de visuelle organer. Sotpletterne på overfladen fjernes ved vask med vand blandet med sodavand, rustflekter behandles med kobbersulfat.

Puttying og udjævning

Efter rengøring af loftets overflade udføres dens visuelle inspektion for at detektere uregelmæssigheder i belægningen. Storskårne revner er forseglet med et forstærkende net, hulrum er fyldt med en kitt og glatet med en spatel, fremspring er afskåret.

Sømmene mellem betongpladerne og leddene i loftet med væggene er banket for at detektere hulrum, som også er fyldt med kitt. Efter en grundig udjævning af overfladen påføres en primer på den med en pensel - pensel med to lag.

Velegnet sammensætning med antiseptiske egenskaber, som forhindrer den videre udvikling af patogen mikroflora. For højkvalitets tørring af primeren er det vigtigt at opretholde indendørs den korrekte tilstand af positive temperaturer fra fem til tredive grader Celsius.

Den endelige udjævning af overfladen inden afdækning af loftet med vandbaseret maling opnås ved at anvende kittet. Dens første lag er placeret i tværretningen til primerbelægningen, den anden - tværgående til den første. Belysning overfladen, der skal behandles med en lanterne, er let at opdage og eliminere selv mindre højdeforskelle, der vil skygge i nærliggende områder.

Efter tørring skraber ujævnheden af ​​belægningen med sandpapir. På badeværelset bør kittet påføres meget omhyggeligt. Malet beton vil tjene i lang tid med høj kvalitet base forberedelse. På badeværelset udsættes det malede loft for en ret aggressiv effekt.

Når en børste er god, og jo bedre er rullen

Børster og ruller bruges til højkvalitets maleri. Børsten er god til at male hjørnerne, leddene på parringsfladerne, varmebatterierne, rørledninger og andre lignende elementer. Det er praktisk at lave kalk hvidvask med en stor pensel, det er noget svært at bruge en rulle, når man arbejder med sådant materiale.

Det er bedre at bruge rullen, når man arbejder på store områder: Jo større overfladen er, desto mere effektiv er dens anvendelse. Dette er sandt i forhold til glatte overflader, buede objekter med komplekse konfigurationsmaling med en rulle vil ikke fungere.

Standard loft maleri kit

Det angivne værktøj kan bruges stående på et sted, hvilket gør et langt håndtag bevæger sig frem og tilbage, hvilket er vigtigt med vanskelig adgang til den behandlede overflade. Malingen påføres jævnt uden synlige mærker, og det er svært at opnå ved at arbejde med en pensel. Maler overfladen af ​​loftet med en rulle giver gode resultater.

Valget af rullen - et særskilt spørgsmål

Valget af rullen er et spørgsmål, der kræver særskilt overvejelse. Dette værktøj er tilgængeligt i mange forskellige størrelser til behandling af forskellige overfladeelementer. Der er også vinklede ruller, der har en arbejdsbelægning på slutdelen, hvilket er nødvendigt ved behandling af hjørnerne. Pelsbeklædningen kaldes belægningen af ​​arbejdsdelen, den er lavet af følgende materialer:

 • filt eller velour;
 • skumgummi eller mohair;
 • naturlig pels eller polymerer.

For at dække loftet med akrylmaling er en rulle med pelsbeklædning lavet af syntetisk materiale bedre egnet, og belægningen bliver jævn og uden striber. Det er muligt at arbejde med oliebaserede maling med næsten alle typer af dette værktøj. Det er uønsket at bruge et skumlag, da dette materiale forringes under påvirkning af opløsningsmidler, der udgør oliemalingerne.

Hvilken vandmaling er bedre

Før du går i butikken, skal du bestemme hvilken maling der er bedst til at male loftet. På det moderne byggemarked er der et stort udvalg af maling baseret på vandemulsion. De består af pigment- og polymerkomponenter opløst i vand. Afhængigt af det aktive stof skelnes mellem følgende typer vandbaserede maling:

 • inkorporering af flydende glas (silicat);
 • stærkt modstandsdygtig over for fugt (akryl);
 • resistent over for aggressive kemiske miljøer (latex);
 • kendetegnet ved alsidighed (silikone);
 • billig (polyvinylacetat).
Flere repræsentanter for maling til loftet

At afgøre, hvilken vandbaseret maling der er bedre i hvert enkelt tilfælde, er det muligt ved sammenlignende analyse af deres tekniske egenskaber. Det bør være baseret på overholdelsen af ​​prisen og kvaliteten af ​​denne type maling og lakprodukter.

Farve og farvning af akrylmaling

Akrylmaling er tilgængelig i standardfarvepaletter. For at opnå den ønskede skygge, der påføres dem. Det er en procedure til blanding af malings- og farvestofpigmenter for at opnå den ønskede nuance af maling og lakmateriale.

Farvning bruges, når der skal tilredes, hvis en del af belægningen er hævet eller afskallet, hvis der mangler maling for at udføre hele arbejdet eller behovet for at oprette en farvepalet i overensstemmelse med omgivelserne.

Ved farvning af malingen blandes grundigt.

Farvende pigmenter tilsættes til akrylmaling, såkaldte farvestoffer, fremstillet i form af tørblandinger, pastaer eller den samme maling. Grundlaget for dem kan være af organisk eller uorganisk oprindelse, organisk stof giver mere mættede farver, men de er ustabile til ultraviolet stråling. Uorganiske farvestoffer har god modstandskraft over for aggressive miljøpåvirkninger, men de farver, der er dannet med deres hjælp, er mindre lyse.

Hvis vi male på hvidvask

Tidligere blev hvidvaskning meget udbredt for at afslutte loftets overflade. Hvis det er nødvendigt at anvende maling over det, skal visse betingelser være opfyldt. Hvidvask skal anvendes i et tyndt lag, hvor der ikke er revner. Ellers kan partikler af hvidvaskning begynde at skrælle under malingen.

Takets primer er som smør, som ikke vil ødelægge grød

Prøven udføres ved at anvende et dybt gennemtrængende primerlag på den hvide overflade. Når det tørrer, bliver kontrolområdet fugtet med vand, og hvis belægningen ikke afskrækker, kan du anvende maling over hvidvaskningen.

Hvordan male med en rulle

Kvalitativt male loftet med en rulle vil hjælpe overholdelse af nogle enkle regler. Før du begynder at udføre hovedparten af ​​arbejdet, skal du male over hjørner og led i lofter og vægge med en pensel. Derefter hældes en lille maling i malkebrættet, en rulle er dyppet ind i det, overskydende fra pelsbeklædningen fjernes på den ribbe del af bakken.

Det første lag skal påføres fra vinduesåbningen i retningen vinkelret på sollysets forekomst, og det andet lag påføres efter det første lag tørres i tværretningen. Det er således muligt at undgå udseendet af lavfarvede områder, der er umærkelige ved første øjekast, men som vil manifestere sig over tid. Arbejdet skal startes tidligt om morgenen, da solens stråler på nuværende tidspunkt fremhæver alle uregelmæssigheder. De små fejl i den tørrede belægning, der opdages ved visuel inspektion, er trimmet med finkornet emery klud.

Du kan arbejde sprøjtepistol

Du kan male loftet, arbejder som airbrush. Dens anvendelse øger hastigheden hurtigt og letter processen i forhold til brugen af ​​en malerulle. Forberedelse af værktøjet til brug, sprøjten er rettet mod siden, og ved at lette overtrykket i systemet sikres det, at den udgående maling ligger i et ensartet og tyndt lag.

Når du bruger sprøjtepistolen, er det let at sikre ensartet farvning af loftet.

Overfladen af ​​loftet er opdelt i flere sektioner, og de vil blive konsistent malet, med malingstrålen rettet lodret. Sprøjten holdes i en afstand på mellem 30 og 50 centimeter fra overfladen, målesegmentet er dækket på cirka fem sekunder.

Det er nødvendigt at opretholde et ensartet arbejdshastighed, og forsinkelsen af ​​dysen på et tidspunkt vil føre til dannelsen af ​​et for tykt lag af maling, som strømmer ned. Det første lag påføres i retning af den tværgående forekomst af sollys, den anden - i længderetningen. Til dannelse af højkvalitets malet overflade, når der anvendes sprøjtepistol, skal der påføres tre lag malingmateriale. Hvert efterfølgende lag påføres efter fuldstændig tørring af den foregående.

Små tricks

Kvalitativt udføre farvningen af ​​loftet vil hjælpe lidt tricks til at arbejde. Således påføres det færdige lag af lakmateriale i retning af forekomsten af ​​stråler af naturligt lys, hvilket gør krydsningerne af tilstødende lag umærkelige.

Hvis der opdages en lokal, ikke fuldstændigt malet overflade, er det nødvendigt at dække det helt med et nyt lag maling; forsøg på at male over det defekte sted vil føre til udseendet af klart synlige pletter. Visuel inspektion fra forskellige synsvinkler hjælper med at identificere sådanne områder.

Mønster af bevægelser når man maler loftet

Under ingen omstændigheder bør ikke forsøge at forsømme primerens anvendelse. Sådanne forsøg på at spare penge vil føre til det faktum, at maling, der har dårligt overholdt basen, snart vil smuldre væk. Tøv ikke med, når du anvender maling, vil urimelige forsinkelser føre til, at det tørrede materiale holder fast i malingrullen, og arbejdet skal genstartes. Et for tykt lag af påført maling kan bringes tilbage til normal ved at køre den med en tør rulle, mens bunken på dens pels vil absorbere overskydende.

Hvordan male hvidkalkede vægge, og i hvilke tilfælde kan du gøre det

På trods af det faktum, at hvidvaskning i dag med en overflod af efterbehandlingsmaterialer på markedet anvendes meget sjældnere, kan den stadig findes ret ofte i lokalerne. Og under reparationen af ​​sådanne lokaler rejser det ofte spørgsmålet om, hvorvidt vandbaseret maling kan påføres hvidvaskningen uden at fjerne kalk fra væggen.

Emulsionsmaling på hvidt kalk - er det værd at anvende

Maling vægge, vi skal passe på at skabe den bedste kvalitet vedhæftning af malingen til overfladen. Derfor bør hvidvaskning, der klart ikke fremmer sådan vedhæftning, ifølge reglerne fjernes.

Eksperter anbefaler ikke at udføre sådan farvning, da hvidvaskning simpelthen skal skrælle fra væggen og forblive på rullen. Den eneste undtagelse er, at whitewash-laget er meget tyndt og holder meget fast.

Maling på hvidvaskning - brug en primer

Som vi sagde ovenfor, har malingen et godt greb på væggen. Ellers begynder det at falde af, hvis ikke umiddelbart, så netop efter en kort periode. For at sikre sådan vedhæftning er nødvendig primer, som påføres til hvidvaskeslaget. Når primeren er tør, skal du kontrollere lagets styrke ved lidt ridser overfladen. Hvis hvidvasket med primer forbliver stærk, kan maleri udføres.

Malvalg

Mange spørger om det er muligt at anvende vandbaseret maling på hvidvaskningen? Faktisk er dette færdigmateriale den eneste passende måde at male sådan en problematisk overflade på. Desuden kræver en sådan maling ikke anvendelse af en primer, der selv har den sidstnævnte funktion. Men igen er det nødvendigt at fastslå styrken af ​​whitewash-laget.

Hvis du planlægger at anvende olie maling eller emalje på hvidvaskning, er det bedre at afholde sig fra dette trin, da resultatet vil være beklageligt.

Når man ikke må male: hvordan man rengør væggene eller loftet på det gamle hvidvaskemiddel

Eksperter anbefaler ikke at male uden først at fjerne hvidvaskningen. Og så er den ideelle løsning i dette tilfælde at fjerne laget af denne whitewash. Der er ingen enkelt master klasse her, og det hele afhænger af tykkelsen af ​​dette lag og hvor fast det holder:

 • Tyndt lag Trods dens tyndhed er det ikke let at fjerne det. En betydelig indvirkning vil være påkrævet, og kværnen kan give den;
 • Den gennemsnitlige tykkelse af laget. Hvis det var han, der fik dig, så holder den så hvidt, sandsynligvis også godt. Det er dog stadig lettere at hente det op og rive det væk fra væggen. Vi bruger en rulle med en god bunke, der rigtig væder væggene eller loftet med det;
 • Tykke frakke. Som regel holdes et lignende lag hvidvaskning meget middelmådigt, derfor kan det i de fleste tilfælde fjernes med en sædvanlig spatel, idet den tidligere har fugtet den.

Nogle værktøjer til fjernelse af hvidvask

 • Indsæt. Denne metode gør det muligt at gemme væggen eller loftet ikke kun fra hvidvaskning, men også fra støv og snavs;
 • Sæbevand. Opløsningen fremstilles som følger: 2 spiseskefulde ristet sæbe og 5 skeer sodavand tages til 10 liter vand. Det er nødvendigt at tørre et lag hvidvask med denne opløsning, indtil sidstnævnte forsvinder fuldstændigt;
 • Remover for tapet. Påfør en vask på overfladen af ​​whitewash og lad et stykke tid gå. Derefter kan du arbejde med en spatel og rense væggen.

Husets ydervæg er hvidkalket. Kan jeg anvende en primer?

Det kan endda være nødvendigt. Maleriet, som er under påvirkning af mange naturlige faktorer, tæmmer trods alt store pres og vil ikke vare længe. Primeren, hvis vi taler om specielle frontmodeller, er ideel til dette.

Hvis du stadig skal male

Denne udgang bør kun anvendes, hvis hvidvaskningen påføres så tynd som muligt. Der anvendes ingen anden maling, undtagen vandbaseret maling. Alternativt kan du re-whitewash, men med tilføjelse af farve for at give væggene den ønskede farve.

Hvordan ruller og hvordan man maler loftet med akrylmaling efter hvidvaskning

Hvordan male loftet med egne hænder, og hvilken acrylmaling er bedst til loftet? Brugerne spørger sig ofte om et lignende spørgsmål, idet de tager hånd om hjemmet med egne hænder. Lad os overveje nærmere reglerne for valg af sammensætning, såvel som det fasede arbejde med at forberede loftet for maling med en akrylblanding.

Valget af akrylmaling til loftet

Den bedste løsning er en vandbaseret akrylharpiks. Den største fordel er lagets elasticitet og gode dækningsevne. Et stort udvalg af vanddispersion, vinylacryl, acrylsilicone og andre blandinger, hvoraf komponenter er forskellige copolymerer, er til salg.

Det er nødvendigt at vælge sammensætningen i henhold til det tilsigtede formål - dette er angivet på emballagen af ​​materialet. Der er også oplysninger om forbrug af produkter pr. 1 m2 overflade, andre data er nødvendige for mesteren. Farvesammensætninger sælges i færdig form, men ejeren kender ikke altid skyggen på forhånd, så det er lettere at købe hvid maling og farve det med det valgte pigment. Til farvning var perfekt, købes pigmentet i flydende form.

Efter blandingstype er opdelt i matte og blanke:

 • Matt akryl har det formål at øge rummet visuelt. Skjuler mindre defekter og overfladefejl.
 • Glansende sammensætning er mere bekvemt at dække store områder, for at tildele dele af loftrummet til zonerum. Det er vigtigt at justere overfladen perfekt, som glansen understreger, men skjuler ikke fejl.

Hvad skal man overveje, når man vælger produkter:

 1. Sammensætningerne varierer i densitet, dekorative, ydeevne. Det er nødvendigt at være opmærksom på producentens anvisninger: maling til tørre, våde rum, rum med variabel luftfugtighed.
 2. Graden af ​​hvidhed er bestemt: superhvid, hvid, mælkehvide. Det er sædvanligt at male lofter med en superhvid sammensætning, men hver fabrikant har sin egen skygge af hvidhed. For ikke at forveksle, kan du bede sælgeren om at åbne låget og se tonen, det skal svare til tonen i et ark kontorpapir.

Tip! Farvede loftsbeklædning ser fordelagtigt ud i en blank version.

Producenterne af produkter kontrolleret efter tid: Tex, Innetak, Dulux, Tikkurilla, Caparol, Supermatt.

Fordele og ulemper ved akrylmaling

Fordelene ved sammensætningerne indbefatter de følgende faktorer:

 1. Hurtig polymerisering. Efter påføring af sammensætningen på basis af en stærk elastisk film, der tørrer næsten øjeblikkeligt.
 2. Modstandsdygtighed over for slid, forurening, mekaniske og andre eksterne aggressive påvirkninger.
 3. God dækningsevne. Hvis du anvender flere lag maling, vil det "stramme" mindre defekter, revner (op til 0,2 cm dyb). Men det gælder ikke for glatte kompositioner.
 4. Ikke-modtagelighed for at falme under påvirkning af UV-stråler. Derudover brænder acrylharpikser ikke, ved høje temperaturer udsender ikke skadelige stoffer og udbreder ikke brænding.
 5. Vandmodstand. Maling af vægge og loft med akrylmaling er ideel til værelser med variabel luftfugtighed. Holdbar indretning opretholder basens integritet og forlænger levetiden.
 6. Nem pleje. Overfladen dækket med sammensætningen er nem at rengøre på konventionelle måder uden slibende partikler.
 7. Manglende kemisk lugt. Produkterne kan have en lys duft, der hurtigt forsvinder og ikke længere vises under nogen indflydelse.
 8. Nem prokrasa. Blandinger på akrylharpikser er vandbaserede, let fortyndet med vand, påført med en børste, rulle, sprøjtepistol.
 9. En bred vifte af farver, både færdige og individuelt udvalgte. Til nøjagtige brugere tilbydes hvide maling og et stort udvalg af farvepigmenter til salg. Kompositionerne blandes let, så du kan skabe unikke dekorative ornamenter, nuancer.
 10. Tegning på enhver overflade. Det er muligt at male med akryl træ, beton, glas, gips, det er kun vigtigt at vælge en sammensætning, som svarer til basen.

Fraværet af organiske forbindelser, miljøvenlighed og hypoallergen blandinger - yderligere fordele. Måling af loftet med akrylmaling er tilladt i områder med høje sikkerhedskrav: lægecentre, førskoleinstitutioner.

Hvad angår manglerne, er der praktisk taget ingen. Ulejligheden er den høje pris på kvalitetsprodukter op til $ 12 pr. Bank. Omkostningerne betaler dog lang levetid.

Forbereder loftets overflade til maling

Før du begynder at male loftet med akrylmaling med dine egne hænder, skal du forberede det nødvendige værktøj og overfladen af ​​bunden.

 • rullelejer;
 • malingbad til fordelingen af ​​sammensætningen på overfladen af ​​rullen;
 • pensel til vanskelige steder, hjørner, leddene;
 • et sæt puttere til anvendelse af kittet;
 • teleskopisk forlængelse til rullen - det er mere bekvemt at arbejde med det fra gulvet;
 • en stiv børste eller skraber for at fjerne den gamle belægning;
 • maskeringsbånd
 • bred pensel til primer.

Materialer påkrævet: Gips, kittet, dyb penetrationsprimer, akrylmaling.

Og nu, hvordan man forbereder loftet til maling med akrylmaling:

 1. Fri værelset fra møbler, indvendige genstande. Hvis det er umuligt at udholde noget, beskyt det med en film, læg gulvet, vindueskarme med det.
 2. Luk døråbningen med cellofan eller en fugtig klud.
 3. Forbered beskyttelsesudstyr: maske, beskyttelsesbriller, kjole, handsker.
 4. Rengør loftet. Den gamle belægning rengøres indtil bunden er udsat. Hvis det er hvidvask, gips, vandemulsion - overfladen er fugtet, holdes i et træk (ikke for lang tid), og så kan den gamle indretning let fjernes med en skraber.

Det er vigtigt! Hvis der er et lag maling på overfladen, der sidder fast, har ingen revner og huller, kan du male over det. Men med langvarig manglende reparation kan der under den gamle maling forekomme skimmel, der falder ud af gipslommer. Derfor er det tilladt at male loftet med akrylmaling på den gamle maling, men kun med perfekt bevarelse af det foregående lag. For små fejl er zonal stripping tilstrækkelig, udjævning (grænser) grænserne for området. Derefter er det muligt at male loftet med den gamle belægning med en akrylmaling, og for at vedhæftningen skal være perfekt, bliver overfladen forvasket og slibet med Emery nr. 8.

 1. Efter fjernelse af den gamle belægning skylles hele overfladen med rent vand. Der lægges særlig vægt på de gule zoner i loftet. Sådanne pletter har en ejendommelighed efter afslutning. For at fjerne fejl er det nødvendigt at anvende alle metoder, herunder dyb rengøring.

Tip! For at afgøre, om en plet vil blive vist efter maleriet eller ej, kan du gøre dette: Anvend flere lag akrylmaling på denne del af loftet, vent et stykke tid. Hvis fejlen ikke skiller sig ud, vil vi gøre uden dyb stripping.

 1. Uregelmæssigheder, revner og flisede overflader skal være dækket med gipsstikket (trowel). Beton og andre defekter bør slås ned med en mejsel og hammer.
 2. Samlinger, hjørner vaskes med en stiv børste.
 3. Efter at overfladen tørrer, er det nødvendigt at mætte basen med en primer og gøre det to gange. Det sidste lag påføres efter det første er helt tørret.
 4. Forberedelse af loftet for maling med akrylmaling indebærer slibning af overfladen inden belægning. Dette er nødvendigt for at sikre vedhæftning - maling ligger på et groft lag bedre. Skind bør være nummer 40-60.

Den sidste fase af forberedelsen er fastsættelse af de nødvendige dekorative elementer på loftet: rosetter til en lysekrone, grænser, baguetter. Og for ikke at pletter indretningen med maling, er den beskyttet med maskeringstape. For at hjælpe nybegyndere håndværkere maler loftet med akryl maling i videoen nedenfor med en detaljeret visning af overfladebehandling.

Maling forberedelse

Fra den korrekte forberedelse af sammensætningen afhænger slutresultatet af arbejdet. Især vil den tykke blanding ikke være i stand til at skjule leddene mellem malingsstrimlerne.

Flere regler til hvidvaskning af loftet med akrylmaling var perfekt:

 1. Fortynd med vand til konsistens angivet af producenten (omtrent som mælk), bland alt sammen med en blander eller en boremaskine med en dyse.
 2. Hvis vandtilsætning er påkrævet, skal det hældes i portioner, ikke mere end 5-10%. Nogle gange skriver de, at blandingen er godt blandet, især hvis malingen kun skal påføres i et lag.
 3. Filmen dannet på overfladen kan ikke blandes med basissammensætningen. Det skal fjernes, smides ud - det er en tør maling, som ikke opløses i blandingen, men kan eksfolieres og rives, så vises stykkerne på efterbehandlingsindretningen.

Tip! Det anbefales ikke kun at fjerne filmen, men også at spænde malingsresteret for at eliminere mulige rester af det tørre stof.

For at øge belægningens kvalitet og ydeevne er det tilladt at tilføje komponenter til maling mod biologiske livsformer (svampe, skimmel). Nu er malingen klar, det er fortsat at vælge, hvordan man måler loftet med akrylmaling.

Valg af ruller

Højkvalitetsmaling af lofter med akrylmalingrulle kræver omhyggeligt valg af værktøj. Ruller tilbydes af en række forskellige materialer, så det er vigtigt at tage højde for opgaven: enfarvet eller dekorative finish, brugen af ​​tekstureret værktøj. Den enkleste type er en træ- eller plastkonstruktion på håndtaget med et slidt dæk eller en dyse. Enkelhed har mange fordele:

 • forbedret ydeevne
 • en kvalitativ ændring i malingenes skygger
 • tegning blander på alle overflader.

Tip! Hvis du vælger hvilken rulle der er bedre at male loftet med akrylmaling, skal du tage højde for materialet på dækslet, så der ikke bliver lint, hår eller andre defekter på overfladen.

Typer af dæksler til ruller:

 1. Polyamidmateriale er egnet til anvendelse af opløsningsmiddelbaserede maling, vanddispersionsblandinger. Polyamid absorberer godt og giver maling, kræver ikke særlig pleje, er nem at rengøre og har den nødvendige modstand mod aggressive elementer, som er en del af blandingerne. Desuden betragtes polyamidet som et slidstærkt materiale, der ikke mister strukturen, når man påfører maling på en ru, ujævn overflade.
 2. Polyacrylhuset anvendes til vandbaserede maling og andre dekorative sammensætninger med en lille mængde organiske opløsningsmidler. Polyacryl besidder alle karakteristika ved polyamid, men betragtes som mindre slidstærkt.
 3. Polyester cover er ideel til akrylmaling lofter. Strukturens homogenitet minimerer risikoen for rester af materiale i loftet, men der er et minus-slid. Sådanne ruller er egnede til enkelt arbejde, men plus - den ideelle anvendelse af blandingen.
 4. Skumtaske er ikke egnet til emaljer, olieblandinger. Indkommende aggressive komponenter korroderer skumgummi, der forbliver stykker af materiale på overfladen. Men for vandklæbende blandinger passer skumgummi perfekt.
 5. Pelsbetræk har vist sig selv, når der påføres emalje, olie maling. For at sikre ensartethed af belægningen er anvendt merlushkovy rulle.

Der er også velour, strukturelle, pinch ruller, egnet til at dekorere overfladen, tvinger ud af luften tapet. Der er kommercielt tilgængelige ruller til oprettelse af en struktureret bundplade - de giver en ensartethed i mønsteret, men er ikke egnet som en rulle til at male loftet med en akryl sammensætning.

Rulle maleri teknologi

Nu, hvordan man male loftet med akrylmaling:

 1. Du kan forsøge at arbejde på et lille område for at justere niveauet af tryk, mængden af ​​maling trukket på rullen. I første omgang er det bedre at gøre klemmen ikke særlig stærk, da blandingen forbruges, gradvist øger trykstyrken, men uden fanatisme.
 2. Loftet er malet med akrylmaling med egne hænder, som i videoen nedenfor, fra hjørnet og områder af kontrast af vægpaneler.
 3. Tænker på, hvordan man maler loftet med akrylmaling, man bør ikke anvende sammensætningen til et sted flere gange - det øger risikoen for overtræk-heterogenitet.
 4. Særligt vanskelige samlinger, hjørner, overgange skal males over med en børste og undgår også flere lag af blandingen.
 5. Efter behandling af hjørner, led, behandles hovedfladen. Hvis området er stort, bliver det lettere at male med en airbrush: Den blandede blanding hældes i tanken og sprøjtes jævnt over overfladen. Værker kræver nogle erfaringer.
 6. Det er nemt at arbejde med en rulle: Anvend blandingen i ensartede striber, observerer retningen og ikke forlader tørre områder.
 7. Det andet lag af blandingen påføres kun efter fuldstændig tørring af den første, i vinkelret retning. For at fjerne leddene er de glatpresset rulle.

Tip! Efter påføring og tørring af det første lag af blandingen er der stadig mulighed for at eliminere manglerne, men du bør ikke lukke de ikke-færdige materialer med en tykkere sammensætning - dette vil skabe en spottende effekt. Det andet lag skal være så tyndt (flydende) som muligt, vaske væk og eliminere mulige defekter.

 1. Normalt anvendes 2-3 lag maling, sidstnævnte er vinkelret på vinduets åbninger eller mod midten af ​​rummet. Når du er færdig med maleri, skal du sikre dig, at der ikke er ledd mellem stregerne og andre mangler.
 2. Så snart indretningen er helt tør, er det nødvendigt at kontrollere konsistensen af ​​farven på alle overfladearealer. Hvis der findes pletter, vil fejlene blive korrigeret ved slibning. Du bliver nødt til at sand hele overfladen, ellers vil pletterne blive mærkbare.

I løbet af polymeriseringsperioden af ​​sammensætningen er det uacceptabelt at anvende varmeapparater, det er umuligt at oprette et udkast for at tillade direkte stråling. Det er bedre at gardinere, lukke vinduerne, dørene. Og nogle tips om, hvordan man maler loftet med akrylmaling:

 • Blandingen påføres ikke den friske gips, du skal vente 10-14 dage før udsmykning af basen;
 • optimal driftstilstand: + 5... + 27 ї;
 • Det anbefales ikke at male loftet med akrylmaling, der har passeret fryse / optøningscyklusen;
 • Hvis blandingen forblev i dåsen efter brugen, lukk beholderen tæt, pakk den i cellofan og læg den på et mørkt sted.

Hvis du stadig er i tvivl om arbejdet, hjælper vores instruktion med at håndtere nuancer af forberedelse og dekoration.

Er det muligt at male med akryl på det hvidkalkede loft?

Professionelle anbefaler ikke at anvende maling på hvidvaskning, men nogle gange sidder det kalkholdige lag på jorden og fjerner det - for at bruge en masse tid og kræfter. Er det muligt og hvordan man maler loftet med akrylmaling efter hvidvaskning? Det er muligt, men kun hvis det hvide lag er meget tyndt, vil det ikke knække og vil ikke dryppe.

Arbejdsfaserne er enkle:

 • rengør basen fra ru, skællede områder;
 • progranovat sammensætning af dyb penetration;
 • vent på jordens tørretid (angivet på pakken).

Nu testen: Hold overfladen med en stiv børste - hvis basen er let ridset, skal du fjerne hvidvaskningen. Ellers vises fejl under indretningslaget. Nå, hvis laget ikke er ødelagt, kan du sikkert male. Når du vælger en vandbaseret belægning som belægning, kan du uden primer - sammensætningen selv virker som en primer, binder og fastgør kridtlaget til en solid base.

Tip! Det anbefales ikke at male kridtlaget med olie og emalje blandinger - hvidvaskning vil helt sikkert bevæge sig væk fra fundamentet, du bliver nødt til at genoprette alt arbejdet.

Og endelig: Professionel maling af loftet med akrylmaling med en rulle har en lav pris, fra $ 2-4 pr. M2. Hvis du skal dekorere specielt store og komplekse overflader, bliver det lettere at bestille en service i virksomheden end at bruge meget tid og kræfter. Men i sidste ende får du en ideel overflade, der opfylder alle kundernes krav.