Vandig emulsionsmaling eller akryl, hvordan er de forskellige, og hvilken er bedre

"Sig mig, hvilken maling er bedre, vandbaseret eller akryl? Jeg argumenterer med min datter om, at det er nødvendigt at købe akryl, fordi det generelt er det samme, men jeg har længe vidst, at vandbaseret maling er god og harmløs, og denne akrylmaling ved det. " Vores ekspert svar.

På grund af overfladefarvning modtager de omfattende beskyttelse mod det negative miljøs negative virkninger, og deres æstetiske egenskaber forbedres. Forbindelser med forskellige baser anvendes til dette - fra vanddispersion til latex. Ofte er køberne forvirrede i forhold til, at næsten alle grupper af lakmaterialer også har undergrupper.

Funktioner af vandbaserede maling

Størstedelen af ​​lakmaterialer omfatter linolie, opløsningsmidler og pigmenter af uorganisk oprindelse. Der gives specielt plads til vandbaserede kompositioner, der kun er udviklet i begyndelsen af ​​forrige århundrede. De skelnes af højere kvalitet.

Deres struktur indeholder almindeligt vand, uopløselige pigmenter i forbindelse med polymerer. Der kan være yderligere elementer til forbedring eller ændring af kvaliteterne.

Fuld tørring fører til fordampning af vandmolekyler, og polymerer forbliver på overfladen, hvilket gør laget meget pålideligt.

Forholdet mellem vandbaserede og akrylmaling

Nu vil vi finde ud af om vandemulsion og akrylbelægninger er forbundet med hinanden, hvilken af ​​dem er bedre eller værre, eller mellem dem er der ingen forskel?

Faktum er, at vandbaserede maling er en meget stor kategori, som omfatter akryl. Det vil sige, de er bare en slags vandemulsion.

Foruden akrylbaserede suspensioner omfatter denne gruppe også silicone-, mineral- og silicatmalinger, som foruden dispersion indbefatter flydende harpikser, sand og glas i strengt begrænsede mængder.

Akrylfarvestoffer er kendetegnet ved indholdet af et specielt polyacrylat. Ifølge de tekniske egenskaber er de mere stabile end almindelige vandbaserede blandinger.

De vigtigste forskelle i kompositioner

Akrylmaling kan defineres meget simpelt - det vil ikke blive vasket væk selv under påvirkning af stærke husholdningskemikalier. Traditionel vandemulsion er ikke så pålidelig og kan gå på pension selv uden brug af et opløsningsmiddel. Hvis vi taler om andre positive punkter, bør det fremhæves:

 • Let belægning overflader;
 • Hurtig tørring;
 • Der er ingen vedvarende ubehagelig lugt;
 • Modstand mod ultraviolet og fugtighed;
 • Langsomt falme.

Desuden er den sædvanlige vandbaserede emulsion ikke egnet til metaloverflader, men akryl passer perfekt på metalen. Det samme sker, når væggen allerede er malet med en anden maling. Den vandbaserede sammensætning vil falde meget dårligt, men der vil ikke være noget problem med polyacrylater - de kan anvendes over alle analoger.

Fordelene ved akrylmaling

Her er det værd at bemærke en række egenskaber:

 • Væsentlig grad af termisk stabilitet;
 • Alsidighed;
 • plasticitet;
 • Det er svært at antænde;
 • Kan bruges til dekorative malerier;
 • Økologisk sikkerhed, giftstoffer udskilles ikke;
 • Lang levetid (ca. 10 år);
 • Den bredeste farvepalette, der er relevant for realiseringen af ​​selv de mest dristige designbeslutninger.

Mange betragter ulempen ved en relativt høj pris, fordi almindelig maling bliver billigere. Men du skal forstå, at akrylkompositioner tildeler effektivitet - for at dække betydelige overflader med en rulle eller børste det vil efterlade en lille mængde.

Farvematerialer af denne type anvendes meget til indendørs dekoration. De er retfærdigt værdsat for, at væggene efter bearbejdning kan "ånde" (god dampgennemtrængelighed).

De er også anvendelige til facader, i dette tilfælde opretholdes lysstyrke og farvemætning i lang tid.

Typer og mærker

Vandbaserede maler er opdelt i flere underarter, afhængigt af ansøgningen, nemlig:

 1. Atmosfærisk - til aflejring på ydre overflader (hovedindikatoren - øget modstand mod temperatur ekstremer);
 2. Facade - også brugt til udvendig arbejde, tekstur - præget eller glat
 3. Til internt arbejde - modstandsdygtigt over for mekanisk belastning;
 4. Vaskbar - til brug på vægge i badeværelser, toiletter, køkkener.

De mest populære og velkendte mærker:

Det er vigtigt at foretage indkøb på specialiserede salgssteder, som giver kvalitetssikring og sikrer optimale opbevaringsforhold. Ved deres manglende overholdelse af maling bliver hurtigt uegnet.

Om det er muligt at anvende en akrylkomposition på overfladen over en konventionel vandbaseret emulsion: En lignende procedure er ikke kun tilladt, men i mange tilfælde den eneste udvej er det ikke altid muligt at slippe af med den gamle coating.

Ifølge vurderinger og statistikker er akrylbelægninger blevet de mest populære. De er modstandsdygtige over for fugt, ikke revner, kan med succes bruges til at male forskellige overflader.

Forskellen i akrylmaling fra vandbaseret

Æstetik, kvalitet, holdbarhed af den malede belægning afhænger af valg af maling og lakssammensætning. De mest anvendte to materialer - vandbaseret og akryl, forskellen mellem dem for mange forbliver ikke helt klart. For at bestemme hvilken mulighed for at give præference, er det nødvendigt at overveje egenskaberne, fordele og ulemper ved hver maling separat og sammenfatte.

Vandemulsionsmaling

Det er et generaliseret koncept af maling og lak produkter, opdelt i forskellige underarter. Indeholder pigmenter, polymere specialstoffer, vand. Nogle sorter indeholder akryl- og silikoneharpikser. At opnå den konsistens, der er nødvendig for at male overfladen, udføres ved hjælp af opløsningsmidler. Det nøjagtige malingforbrug pr. Kvadratmeter bestemmes af den overflade, der skal males.

fordele

Vandig emulsionsmaling er absolut sikker for mennesker, udsender ikke giftige dampe i det omkringliggende rum, og også:

 • ingen lugt efter tørring
 • forskellige overkommelige omkostninger;
 • enkel og nem at anvende.

Farvning kan udføres ved hjælp af rullen eller en børste af en kugle udseende. For at opnå den ønskede skygge tilsættes farvestofpigmenter til malingen.
Malingsmateriale er ideelt til indendørs dekoration ved en temperatur på 5 grader over nul. Hurtigtørring giver det dig mulighed for at anvende et nyt lag næsten umiddelbart efter den første.

arter

Fås i vandig emulsionsmaling af følgende typer: mineral, silikat, silikone og akryl. Hver enkelt er forskellig i sammensætning og anvendelse. Den dyreste sort er silikone, som perfekt ligger ned og holder.
Den mest overkommelige er vandbaseret mineralsk maling, hvis hovedkomponent er enten cement eller slagt kalk. Fordelen er, at den perfekt maler overflader, men har ikke lang levetid på grund af dens høje modtagelighed overfor negative faktorer udefra. Malingens specifikke egenskaber afhænger i høj grad af sammensætningen og underarten.
Akryl er faktisk en slags emulsion. Dens pris er i det gennemsnitlige prisklasse, og omfanget er ret omfattende. Det bruges til at male pudsede, mursten og træoverflader.

Akrylmaling

Det er en forbedret version af vandbaseret. Sammensætningen af ​​lakmaterialet indbefatter følgende komponenter: destilleret vand, polymer-akrylemulsion, farvestof. Polyacryler med copolymerer indeholdt i malingen udgør en særlig beskyttende film på overfladen, der skal males.
Maling og lakssammensætning for kvalitet og holdbarhed overstiger andre typer. Basen efter farvning bliver udtryksfuld og mættet farve, som ikke falmer under påvirkning af ultraviolette stråler, vaskes ikke ud af høj luftfugtighed. Vandbasen sikrer ingen lugt efter tørring. For at få en lys skygge bliver malingen påført i flere lag.
Akrylmaling er velegnet til kunstmalerier. De bruges til design af designelementerne og skabelsen af ​​originale interiører. Sammensætningen kan fortyndes med vand. For at få pastaen er fortyndingen malet med en særlig sammensætning. Malingsmateriale bruges ofte til at skrive kunstneriske malerier.

værdighed

Akrylmaling har mange fordele, som det er meget brugt til at male forskellige overflader:

 • sammensætningen hærder om en halv time og tørrer helt efter nogle få dage og meget hurtigere, hvis lufttemperaturen er høj;
 • belægningen giver overfladen et smukt udseende, modstandsdygtigt over for fading og skylning, hvilket garanterer en lang levetid;
 • Tilstedeværelsen af ​​en beskyttende film, som ikke kun giver holdbarhed, men forhindrer også rullning og revner;
 • Malingens alsidighed gør det muligt at anvende kompositioner til farvning, maling, skabelse af kunstneriske lærrede;
 • Fraværet af giftige stoffer i sammensætningen gør materialet helt miljøvenligt;
 • En række farver giver dig mulighed for at vælge farve eller skygge helt under et hvilket som helst interiør;
 • Fraværet af brændbare og brandbare komponenter gør maling brandsikker.

Den enkle og nemme anvendelse af akrylmaling muliggør farvning selv til en uerfaren person. Der er ikke behov for at involvere en specialist i sådant arbejde.

Hvad er ulemperne ved akrylmaling?

Ulempen ved malingen er selvfølgelig, at der er, men de er ret ubetydelige, hvis man tegner en parallel med fordelene. Ulemperne omfatter følgende punkter:

 • Omkostninger. Sammensætningen af ​​en rimelig pris, men den er højere end i nogle andre sorter. undtagen silikone. Men i betragtning af at der ikke er behov for at anvende mange lag, er strømmen meget mere økonomisk. Dette kompenserer for prisforskellen.
 • Lav dampgennemtrængelighed. Denne ejendom er ikke altid noget. Betonoverflader, der også har en lav dampgennemtrængningsegenskab, bruges næsten universelt i lofter.

Der er ingen alvorlige fejl i akrylmaling. Men hvis du vælger et lakeringsmateriale, skal du overveje formålet med sammensætningen, samt købe produkter fra dokumenterede mærker.

arter

Akrylmaling er universel, da de er tilgængelige i flere versioner, som hver især har sit eget formål:

 1. Vaskbar. Tåle fra 1500 til 3000 cykler til vådrensning. Indeholder latex for at modstå fugt. Perfekt til brug i køkkenet, badeværelset og køkkenet.
 2. Atmosfærisk. Designet specielt til udendørs maleri arbejde, præget af øget modstand mod eksterne negative vejrfænomener, herunder nedbør, høje og lave temperaturer.
 3. Intern. Designet til dekoration. De er præget af høj holdbarhed og slidstyrke.
 4. Facade. Bruges til maleri facader af bygninger. De er et glimrende alternativ til dyrere sidespor.

Valget af arter bestemmes direkte af hvilke overflader der planlægges at male. Dette sikrer holdbarheden og pålideligheden af ​​den malede overflade.

Forskellen mellem vandbaserede og akrylmaling

Vandig emulsionslaksammensætning anvendes til at male både små og store områder. Du kan male næsten alle overflader, men ikke metalliske. Mineral sorten passer ikke godt på tidligere malede baser. Akrylmaling, mere raffineret, er modstandsdygtig over for høj temperatur og fugtighed. Tilstedeværelsen af ​​akrylharpikser forhindrer slid, krakning, udbrænding på ultraviolet. Belægningen bevarer et attraktivt udseende i lang tid. Emulsionsmaling er forbudt til brug i lokaler med høj fugtighed, uegnet til eksternt maleri. Akryl, tværtimod er det muligt at male overfladen og indvendig og udvendig, uanset fugtighed og temperatur. Manglen på modstandsdygtighed mod fugt i vandbaseret maling er den største forskel mellem denne sammensætning og akryl, som bestemmer sin bredere fordeling og anvendelse end den første.

Anvendelse af akryl på toppen af ​​en vandemulsion

Det bliver kun muligt i de tilfælde, hvor overfladen ikke har nogen synlig skade, hvoraf det er losning og hævelse. Når basen er helt hel, udføres farvning uden problemer. Hvis den gamle vandbaserede maling skræler, hæves og beskadiges, anbefales det ikke at anvende en akryl sammensætning. Det er bedre at helt fjerne den gamle belægning for at sikre farvning af høj kvalitet.

Vandig emulsion akryl maling: typer og tekniske egenskaber

Ikke alle kender forskellen mellem vandemulsion og akrylmaling. For at forstå, hvad forskellen er, skal du forstå alle funktionerne i sådanne kompositioner, deres typer og tekniske egenskaber.

Akrylbaseret

Folk køber akrylmaling til applikation til lofter, vægge, møbler, forskellige dekorative genstande. Denne maling består af destilleret vand, akryl, farvestoffer. Akrylbelægning er en speciel film, som beskytter bunden.

Ved maling er emaljer på akrylbasis mange plusser.

 • Basen efter påføring af malingen tørrer hurtigt. Efter en halv time hærder belægningen, og inden for få dage bliver den helt tør. Hvis det er varmt nok indendørs eller udendørs, reduceres tørretiden.
 • Akrylbaserede maling og lakker er af høj kvalitet og holdbar. Sådanne overtræk forbliver lyse og mættede i lang tid.
 • På grund af den akrylbeskyttende belægning påvirkes basen ikke af høj luftfugtighed, høj temperatur og UV-stråling. Malingen ruller ikke og knækker ikke.
 • Akrylbaserede blæk er universelle. De er velegnede ikke kun til gennemførelse af færdiggørende værker, men også til kunstnerisk maleri.
 • Denne maling er sikker, miljøvenlig. Sådanne materialer udsender ikke stoffer, som har negativ indflydelse på menneskers sundhed. Akrylbaserede materialer er ideelle til indendørs dekoration.
 • Sådanne farvestoffer sammensættes hurtigt og nemt. Der vil ikke være nogen ubehagelig lugt fra akrylmaling, derfor behøver du ikke grundigt at flytte rummet.
 • Akrylbaserede belægninger er brandhæmmende.
 • Moderne producenter tilbyder akryl farve sammensætninger af forskellige farver. Du kan vælge den mest passende mulighed for ethvert interiør.
 • Prisen på akrylmaterialer er ret overkommelig. Da du nemt kan bruge dem selv, behøver du ikke kontakte specialister. Du får en ekstra mulighed for at spare.

Vandemulsion

Vandige emulsionsfarvesammensætninger består af specielle polymerstoffer, væsker og farvestoffer. De omfatter også akryl, silikoneharpiks. Særlige opløsningsmidler kan bruges til at ændre konsistensen af ​​lakmaterialet.

De vandbaserede farvesammensætninger har også visse fordele.

 • Fraværet af skadelige stoffer i sammensætningen, sikkerheden, miljøvenlighed.
 • Brugervenlighed. Vandig emulsionsmaling er bekvemt at påføre med en rulle, børste.
 • Ingen ubehagelig lugt.
 • Rimelig pris.
 • En mulighed for at modtage forskellige nuancer, ved hjælp af specielle pigmenter til dette formål.

Varianter og egenskaber ved brug

På det moderne marked findes forskellige typer vandbaserede farvesammensætninger. De er silicat, akryl, silikone, mineral. Disse sorter er forskellige fra hinanden både i omfang og sammensætning.

Den billigeste farve sammensætning - mineral. I sådanne lakmaterialer er der cement, det er muligt at bruge hydreret kalk.

Disse belægninger er egnede af forskellige årsager, men har ikke lang levetid.

Den mest alsidige løsning er akrylbaseret materiale. Det er velegnet til påføring på gips, træ, mursten. Den dyreste maling - baseret på silikone, den kan bruges af forskellige årsager.

Det kan konkluderes, at akrylbaserede farvestoffer er en særskilt type vandbaseret emulsion. De omfatter en akrylharpiks.

Vandbaserede maling og lakker kan bruges til gennemførelse af færdiggørelser i lokalerne. De tørrer på kortest mulig tid. Takket være dette kan et nyt lag maling anvendes næsten øjeblikkeligt. Mineralvandsmulsion er velegnet til maling af beton, mursten.

Det er bedre at anvende malingen med en rulle eller en stor børste.

forskelle

Vandbaserede maling og lakker er velegnede til brug i både små og store værelser. Det skal tages i betragtning, at sådanne malinger ikke bør anvendes på metaloverflader.

Sammenlignet med konventionelle vandbaserede emulsioner kan det bemærkes, at akrylbaserede farvesammensætninger er mere resistente over for høje temperaturer og væske. Du kan nemt afhente den vaskbare maling. Da sammensætningen af ​​sådanne materialer indbefatter acrylharpikser, forbliver sådanne belægninger lysere længere, er modstandsdygtige over for slid. De knækker ikke med tiden.

Normal vandemulsion er ikke egnet til maling af overflader i værelser med høj luftfugtighed. Akrylmaling kan kaldes mere alsidig, de anvendes på en række baser. Sådanne overtræk forbliver så stærke som muligt og giver pålidelig overfladebeskyttelse.

Akrylbaserede farvesammensætninger er opdelt i flere sorter. Når du beslutter, hvilket malingmateriale der skal købes, bør du overveje de oplysninger, som producenterne angiver i instruktionerne.

 • Vaskbar. Sådanne overtræk er kendetegnet ved snavsafvisende egenskaber. De kan rengøres ved hjælp af forskellige vaskemidler, som giver dig mulighed for at slippe af med forurening på kortest mulig tid. Sådanne materialer er modstandsdygtige over for temperaturforskelle, virkningerne af væsker.
 • Meget modstandsdygtig over for slid uudslettelig belægning. De kan vaskes, men det er ret vanskeligt at gøre, da der kan forekomme pletter under rengøringsprocessen.
 • Materialer egner sig kun til tørre rum. De er ikke stærkt resistente over for fugt.
 • Belægninger karakteriseret ved "modstandsdygtighed mod tørt slid." De kan rengøres med en støvsuger eller en tør klud uden at gøre en betydelig indsats. Det anbefales ikke at udsætte sådanne malinger for fugt.

Funktioner af vandbaseret akrylmaling

Vandig emulsionsakrylmaling har stor efterspørgsel efter arbejde indenfor og uden for rummet. Denne sort er resistent over for forskellige slags effekter. Naturligvis har materialet ud over mange fordele ulemper. Korrekt vurdering af egenskaberne ved denne sammensætning er nøglen til opnåelse af en pålidelig og holdbar overflade.

Forskellen mellem akryl og vandbaseret maling

Hvad er forskellen mellem disse materialer fra hinanden? Den vandige emulsionssammensætning er en stor gruppe af blandinger, hvor opløsningsmidlet er vand. Produktets endelige egenskaber afhænger af tilsætningsstoffer, de kan være polymere eller mineralske.

Akrylopløsning er en slags vandemulsion. Sammensætningen af ​​denne blanding: farvestof, polymeremulsion (i dette tilfælde akryl), destilleret vand og specielle additiver til forbedring af ydeevnen. Således viser det sig en mere moderne sammensætning, der har fremragende kvaliteter.

Forholdet mellem komponenterne i akrylmaling

 1. Vandemulsion er ofte forbundet med traditionel maling, som består af kridt eller hydreret kalk. Grundlæggende fremstilles sådanne blandinger uafhængigt ved tilsætning af PVA.
 2. Forskelle i GOST. Dette reguleringsdokument afspejler alle materialets tekniske egenskaber. Under nummer 28196-89 er der en vanddispersionsmaling, som ofte har et mere populært navn - vandbaseret. En sådan forvirring stammer fra, at udvidelsen af ​​GOST er meget langsom. De karakteristika, der blev opført i 1989, passer ikke længere til produktets sortiment på markedet.
Krav og standarder for maling i henhold til GOST 28196-89

Det viser sig, at akrylkompositionen er en forbedret type vandbaseret maling.

Tekniske egenskaber ved akryl sammensætninger

Akrylmaling har egenskaber der adskiller det fra klassiske materialer:

 • God viskositet. Løsningen løber ikke fra overfladen, hvilket sikrer ensartet fordeling og hurtig fixering.
 • Lav vægt. Dette eliminerer den samlede belastning selv på en skrøbelig basis, for eksempel gipsvæg.
 • God skjulkraft.

Sammensætningen påføres ved temperaturer over +15 og en fugtighed på 65-70%. Andre specifikationer er producentspecifikke.

Materiale fordele

Akryl vandbaseret maling har mange fordele:

 1. Alsidighed. Sammensætningen kan anvendes på alle typer overflader: loft, indendørs vægge og udvendige områder. Samtidig kan de male næsten alle materialer, hvorfra strukturen er lavet, hvad enten det er træ eller beton.

Sammenligning af maling på omfanget

 • Modstand mod temperaturændringer. Den resulterende belægning er i stand til at modstå alvorlige frost og lange perioder med varme.
 • Fleksibilitet. Temperaturudvidelse påvirker altid belægningen negativt, men denne kvalitet gør det muligt at undgå revner i materialet, når vejrforholdene ændres.
 • Holdbarhed. Levetiden er mindst 8-10 år. Dette er en god indikator, da belægningen i løbet af denne periode (især ved ekstern brug) er signifikant påvirket.

  Levetidens levetid

 • Anvendelsesegnethed. For at arbejde, behøver du ikke have erfaring eller bruge teknisk avanceret udstyr. Når du vælger det rigtige værktøj, får du en glat og smuk overflade. Hvis et stort område udsættes for farvning, så for at lette processen, kan du bruge en speciel sprøjtepistol med flere sorter.

  Tip! Vandemulsionens egenart er, at den ikke har en skarp ubehagelig lugt. Dette giver et mere behageligt arbejde indendørs, og der er ikke behov for kontinuerlig ventilation, hvilket gør det muligt at udføre processen om vinteren.

 • Hurtig tørring Du behøver ikke at vente længe, ​​som når du bruger olie maling eller emaljer. Hvis temperatur og luftfugtighed svarer til indikatorerne angivet af producenten, dækkes laget med en polymerfilm inden for en time.
 • Miljøvenlighed. Sammensætningen er fuldstændig sikker for menneskers og dyrs sundhed. Under drift frigives ingen skadelige stoffer, selv når de opvarmes.
 • Dekorative. Alle blandinger er tonede, hvilket giver en bred vifte af farver. Forskellige applikationsteknologier giver dig mulighed for at få det oprindelige resultat.
 • En række forskellige producenter. Til arbejde kan du afhente produkter baseret på priskategori. Indendørs maling af mærket "Expert" har vist sig godt, men udenlandske mærker, især finske, anses for at være de bedste.
 • Sammenligningstabel af de grundlæggende egenskaber ved maling

  Alle disse kvaliteter giver stor popularitet af materialet.

  Ulemperne ved akrylopløsninger

  Ulemper ved produkter ser ikke så betydelige ud på baggrund af fortjenester, men kan spille en vigtig rolle i udvælgelsen. Blandt de negative punkter skiller sig ud:

  • Høj pris. Prisen på en sådan sammensætning overstiger omkostningerne ved andre sorter, som kompenseres af malingens skjulkraft. Denne indikator reducerer antallet af krævede lag og blandingens forbrug.
  • Ikke for høj dampgennemtrængelighed. Men det er ikke altid en alvorlig ulempe. For eksempel har betonoverflader lav dampgennemtrængelighed, men de er dem, der oftest findes i loftkonstruktioner, der skal males.

  Ved valg af produkter tages der hensyn til alle tilgængelige funktioner.

  Blandetyper

  Der er flere sorter af akryl vandbaserede maling, som er opdelt efter formål:

  1. Facade. Bruges til at male de ydre vægge af bygninger.

  Egenskaber for forkanten af ​​akrylmaling

 • Atmosfærisk. Passer til forskellige ydre overflader og har forbedrede egenskaber.

  Vejrbestandig akrylmaling har god vedhæftning, driftsmæssig holdbarhed under forhold med høj luftfugtighed

 • Intern. Det anvendes til værker i værelser, har fremragende indikatorer for holdbarhed.

  Akryl indvendig maling Ekspert

 • Vaskbar. Den består af latex, som gentagne gange kan udføre vådrensning. Denne mulighed er designet til bestemte køkkenområder, hall og badeværelser.
 • Akryl vaskbar maling kan klare ca. 1500 - 3000 rengøringscykler

  Advarsel! Det vigtigste ved valget er at give fortrøstning til troværdige producenter og købe varer i specialforretninger.

  Er det muligt at anvende akrylmaling på vandbaseret maling?

  Et sådant spørgsmål står overfor mange, der laver reparationer i det gamle rum. Faktisk kan det endelige resultat af alle værker afhænge af rigtigheden af ​​beslutningen.

  Sådan farvning er tilladt, hvis der ikke er nogen skader, hævelser og aflejringer på overfladen, hvis ommaling er påkrævet, når den ligger i flere lag og med lighed af de anvendte sammensætninger. Faktum er, at akrylversionen anvendes uden konsekvenser for alle typer vandemulsionsblandinger.

  I andre tilfælde og i mangel af tillid til det endelige resultat er det bedre at rengøre belægningen helt.

  Hvad er forskellen mellem akryl og vandbaserede maling?

  Til dato er akryl vandbaseret maling i stor efterspørgsel. Det er især berettiget, at disse malinger ofte bruges til udendørs arbejde, da de er særligt modstandsdygtige overfor de mest forskelligartede påvirkninger. Der er mange typer af sådanne sammensætninger, men de mest fremtrædende af alle er akryl og vandbaserede maling. For at forstå forskellen mellem disse sammensætninger er det værd at udforske deres tekniske egenskaber, fordele og anvendelsesmuligheder i detaljer.

  Vandig emulsionsblæk og dens træk

  En vandbaseret maling er lavet på basis af vand, og derudover omfatter den polymere stoffer og pigmenter. Nogle gange sammensætningen af ​​den vandbaserede harpiks baseret på silikone eller akryl. For at ændre sammensætningen i sammensætningen kræver anvendelse af visse opløsningsmidler, som skal blandes med vandbaseret emulsion.

  Malingen har følgende fordele:

  • Miljøvenlighed på grund af fraværet af giftige komponenter i sammensætningen;
  • Det område, der er malet i tørringsprocessen, og efter at det ikke udsender en skarp lugt, der er karakteristisk for andre malinger;
  • Nem og bekvemmelighed ved anvendelse, der kun kræver brug af børster og rulle
  • Evnen til at ændre farver ved hjælp af specielle pigmenter;
  • Tilgængelighed i prisen.

  Derudover kan vandbaseret maling, afhængigt af sammensætningen, være af flere typer:

  Mellem disse typer af forskelle i sammensætning og omfang. Af alle de nævnte typer betragtes et akrylbaseret middel som en universel forbindelse, da den anvendes til en lang række overflader.

  Detaljer om akrylmaling

  For det meste akryl maling bruges til væg og loft strukturer, og selv for nogle dekorative elementer. De omfatter følgende komponenter:

  • akrylpolymeremulsion;
  • nogle af farvestofferne;
  • destilleret vand.

  Overvej forskellen mellem akrylmaling fra andre værktøjer, dets fordele:

  • Sammensætningen tørrer temmelig hurtigt. Han stivner inden for en halv time efter påføring, og vil nå fuld styrke om et par dage;
  • Høj kvalitet og følgelig lang levetid;
  • Tilstedeværelsen af ​​en film, der udfører en beskyttende funktion mod fugt, temperatur eksponering og ultraviolette stråler;
  • Som en forskel er det værd at huske på materialets alsidighed, som kan bruges både til farvning under reparationsprocessen og til dekorativt maleri;
  • Økologisk sikkerhed, der tillader aktiv brug i boligernes indre rum
  • Let at bruge, der tillader brug uden ekstra udstyr og professionelle arbejdere.

  Forskellen i akrylmaling fra vandbaserede og andre sammensætninger ligger i sin alsidighed, høj kvalitet og holdbarhed. Den malede overflade bliver lys og mættet.

  Forskellen i akrylmaling fra vandbaseret

  Overvej forskellen mellem vandbaseret maling fra akryl. Alt er meget simpelt. Vandbaserede formuleringer er en mere omfattende form, opdelt i flere typer.

  Akryl sammensætning er en type vandbaseret maling. Takket være de ekstra komponenter i sammensætningen af ​​blandingen opnås en mere raffineret maling, som adskiller sig fra en konventionel vandbaseret blanding med mere praktiske kvaliteter. Det er også værd at bemærke, at de tekniske egenskaber ved en sådan sammensætning er mere positive.

  Akryl vandemulsionsammensætninger adskiller sig ved deres særlige modstand mod forskellige påvirkninger, de kan ikke vaskes af med vand. Denne gode materielle egenskab gør det muligt at bruge det selv udendørs.

  Den eneste væsentlige ulempe ved den akrylbaserede blanding er dens høje pris. Men det kompenseres også af effektiviteten i ansøgningsprocessen.

  Tekniske egenskaber ved vandbaseret akrylsammensætning

  Overvej de vigtigste tekniske egenskaber ved vandbaserede akrylmalinger (VEAK):

  1. Viskositet som følge af, at sammensætningen ikke spredes og er jævnt fordelt over overfladen;
  2. Let, der giver mulighed for at male frit selv de tyndere materialer;
  3. Skjulkraft.

  For at det farvede materiale skal tørre helt, er det nødvendigt at observere visse indikatorer ved reparation af lokalet:

  • lufttemperatur over 15˚С;
  • fugtighed inden for 65%.

  Afhængigt af formålet er vandbaseret akrylmaling opdelt i flere typer:

  • Atmosfærisk, bruges til arbejde udenfor;
  • Facade - maler murene på facaden af ​​bygninger;
  • Intern, der bruges til indvendig arbejde;
  • Vaskbar, der indeholder latex og giver dig mulighed for at vaske det farvede materiale gentagne gange.

  Når man vælger et materiale, er det bedre at give præference for maling af en dokumenteret producent. Ellers kan du "løbe ind" i en dårlig kvalitet, der vil forkæle det malede produkts udseende.

  Muligheden for at anvende akrylmaling på vandbaseret eller oliebaseret

  En anden vigtig nuance: Er det muligt at anvende akrylmaling på en vandbaseret maling og hvordan man gør det korrekt. Spørgsmålet opstår ved udførelse af reparationsarbejde i et rum med forældede malede overflader.

  Det viser sig, at det er muligt, men på betingelse af at overfladen er fri for blærer, chips og andre lignende skader. Også den foregående sammensætning skal ligne dens sammensætning som en acrylblanding. Efter tørring af det første lag af påført maling er det værd at genpåføje nogle få lag.

  I andre tilfælde er det ikke kendt, om det er muligt at male med en akrylsammensætning, da det oprindelige resultat kun kan ses efter farvning.

  Ofte rejser også spørgsmålet om at anvende en akryl på olien. Er det muligt at blande to sådanne forskellige sammensætninger? Dette vil kræve forberedende forberedelse: Slibning af overfladen med fint kornet lakpapir, dusting, belægning med et affedtningsmiddel. Efter at overfladen er helt tør, kan du anvende akrylmaling.

  Akrylmaling er en forbedret form for vandbaseret maling. Det er meget bedre end andre typer på grund af dets alsidighed, holdbarhed og kvalitet. Arbejde med denne sammensætning kræver ikke særlig viden og indsats, og derfor er det i stor efterspørgsel blandt forbrugerne.

  Funktioner af vandbaseret akrylmaling

  Vandig emulsionsakrylmaling har stor efterspørgsel efter arbejde indenfor og uden for rummet. Denne sort er resistent over for forskellige slags effekter. Naturligvis har materialet ud over mange fordele ulemper. Korrekt vurdering af egenskaberne ved denne sammensætning er nøglen til opnåelse af en pålidelig og holdbar overflade.

  Forskellen mellem akryl og vandbaseret maling

  Hvad er forskellen mellem disse materialer fra hinanden? Den vandige emulsionssammensætning er en stor gruppe af blandinger, hvor opløsningsmidlet er vand. Produktets endelige egenskaber afhænger af tilsætningsstoffer, de kan være polymere eller mineralske.

  Akrylopløsning er en slags vandemulsion. Sammensætningen af ​​denne blanding: farvestof, polymeremulsion (i dette tilfælde akryl), destilleret vand og specielle additiver til forbedring af ydeevnen. Således viser det sig en mere moderne sammensætning, der har fremragende kvaliteter.

  Forholdet mellem komponenterne i akrylmaling

  1. Vandemulsion er ofte forbundet med traditionel maling, som består af kridt eller hydreret kalk. Grundlæggende fremstilles sådanne blandinger uafhængigt ved tilsætning af PVA.
  2. Forskelle i GOST. Dette reguleringsdokument afspejler alle materialets tekniske egenskaber. Under nummer 28196-89 er der en vanddispersionsmaling, som ofte har et mere populært navn - vandbaseret. En sådan forvirring stammer fra, at udvidelsen af ​​GOST er meget langsom. De karakteristika, der blev opført i 1989, passer ikke længere til produktets sortiment på markedet.

  Krav og standarder for maling i henhold til GOST 28196-89

  Det viser sig, at akrylkompositionen er en forbedret type vandbaseret maling.

  Tekniske egenskaber ved akryl sammensætninger

  Akrylmaling har egenskaber der adskiller det fra klassiske materialer:

  • God viskositet. Løsningen løber ikke fra overfladen, hvilket sikrer ensartet fordeling og hurtig fixering.
  • Lav vægt. Dette eliminerer den samlede belastning selv på en skrøbelig basis, for eksempel gipsvæg.
  • God skjulkraft.

  Sammensætningen påføres ved temperaturer over +15 og en fugtighed på 65-70%. Andre specifikationer er producentspecifikke.

  Materiale fordele

  Akryl vandbaseret maling har mange fordele:

  1. Alsidighed. Sammensætningen kan anvendes på alle typer overflader: loft, indendørs vægge og udvendige områder. Samtidig kan de male næsten alle materialer, hvorfra strukturen er lavet, hvad enten det er træ eller beton.

  Sammenligning af maling på omfanget

 • Modstand mod temperaturændringer. Den resulterende belægning er i stand til at modstå alvorlige frost og lange perioder med varme.
 • Fleksibilitet. Temperaturudvidelse påvirker altid belægningen negativt, men denne kvalitet gør det muligt at undgå revner i materialet, når vejrforholdene ændres.
 • Holdbarhed. Levetiden er mindst 8-10 år. Dette er en god indikator, da belægningen i løbet af denne periode (især ved ekstern brug) er signifikant påvirket.

  Levetidens levetid

 • Anvendelsesegnethed. For at arbejde, behøver du ikke have erfaring eller bruge teknisk avanceret udstyr. Når du vælger det rigtige værktøj, får du en glat og smuk overflade. Hvis et stort område udsættes for farvning, så for at lette processen, kan du bruge en speciel sprøjtepistol med flere sorter.

  Tip! Vandemulsionens egenart er, at den ikke har en skarp ubehagelig lugt. Dette giver et mere behageligt arbejde indendørs, og der er ikke behov for kontinuerlig ventilation, hvilket gør det muligt at udføre processen om vinteren.

 • Hurtig tørring Du behøver ikke at vente længe, ​​som når du bruger olie maling eller emaljer. Hvis temperatur og luftfugtighed svarer til indikatorerne angivet af producenten, dækkes laget med en polymerfilm inden for en time.
 • Miljøvenlighed. Sammensætningen er fuldstændig sikker for menneskers og dyrs sundhed. Under drift frigives ingen skadelige stoffer, selv når de opvarmes.
 • Dekorative. Alle blandinger er tonede, hvilket giver en bred vifte af farver. Forskellige applikationsteknologier giver dig mulighed for at få det oprindelige resultat.
 • En række forskellige producenter. Til arbejde kan du afhente produkter baseret på priskategori. Indendørs maling af mærket "Expert" har vist sig godt, men udenlandske mærker, især finske, anses for at være de bedste.
 • Sammenligningstabel af de grundlæggende egenskaber ved maling

  Alle disse kvaliteter giver stor popularitet af materialet.

  Ulemperne ved akrylopløsninger

  Ulemper ved produkter ser ikke så betydelige ud på baggrund af fortjenester, men kan spille en vigtig rolle i udvælgelsen. Blandt de negative punkter skiller sig ud:

  • Høj pris. Prisen på en sådan sammensætning overstiger omkostningerne ved andre sorter, som kompenseres af malingens skjulkraft. Denne indikator reducerer antallet af krævede lag og blandingens forbrug.
  • Ikke for høj dampgennemtrængelighed. Men det er ikke altid en alvorlig ulempe. For eksempel har betonoverflader lav dampgennemtrængelighed, men de er dem, der oftest findes i loftkonstruktioner, der skal males.

  Ved valg af produkter tages der hensyn til alle tilgængelige funktioner.

  Blandetyper

  Der er flere sorter af akryl vandbaserede maling, som er opdelt efter formål:

  1. Facade. Bruges til at male de ydre vægge af bygninger.

  Egenskaber for forkanten af ​​akrylmaling

 • Atmosfærisk. Passer til forskellige ydre overflader og har forbedrede egenskaber.

  Vejrbestandig akrylmaling har god vedhæftning, driftsmæssig holdbarhed under forhold med høj luftfugtighed

 • Intern. Det anvendes til værker i værelser, har fremragende indikatorer for holdbarhed.

  Akryl indvendig maling Ekspert

 • Vaskbar. Den består af latex, som gentagne gange kan udføre vådrensning. Denne mulighed er designet til bestemte køkkenområder, hall og badeværelser.
 • Akryl vaskbar maling kan klare ca. 1500 - 3000 rengøringscykler

  Advarsel! Det vigtigste ved valget er at give fortrøstning til troværdige producenter og købe varer i specialforretninger.

  Er det muligt at anvende akrylmaling på vandbaseret maling?

  Et sådant spørgsmål står overfor mange, der laver reparationer i det gamle rum. Faktisk kan det endelige resultat af alle værker afhænge af rigtigheden af ​​beslutningen.

  Sådan farvning er tilladt, hvis der ikke er nogen skader, hævelser og aflejringer på overfladen, hvis ommaling er påkrævet, når den ligger i flere lag og med lighed af de anvendte sammensætninger. Faktum er, at akrylversionen anvendes uden konsekvenser for alle typer vandemulsionsblandinger.

  I andre tilfælde og i mangel af tillid til det endelige resultat er det bedre at rengøre belægningen helt.

  Vandig emulsion akrylmaling - blank skønhed uden revner og dryp

  Nødvendige værktøjer og materialer

  Vandig emulsionsakrylmaling er en forholdsvis ny "karakter" på reparations- og byggescenen med lyse udsigter i enhver forstand. Takket være en lang række operationelle talenter vokser populariteten af ​​sådanne malinger hurtigt.

  Vandemulsion - fordele og ulemper

  Vandemulsion (et andet navn - vanddispergeret) maling er kendt for menneskeheden siden stenalderen. Det var dem, der anvendte skematiske tegninger af mammutter i huler, afbildede scener om jagt, indsamling og landbrug. Oker, cinnabar og kobolt blev fremstillet af vores forfædre ved opdræt i vand, moderne vandbaseret maling har nøjagtigt det samme produktionsprincip.

  Reparations- og bygningsfordelene ved vandbårne maling omfatter:

  • Komfort og brugervenlighed og anvendelse. Det er helt muligt for en begyndende maleren at vælge den rigtige nuance, det er nok at have en forsyning af pigment, vand og en prøve af den ønskede farve. Sådanne maling kan på enhver passende måde anvendes - fra en tynd børste og børste til en bred rulle og en produktiv sprøjtepistol;
  • Økonomisk pris. Sammenlignet med nitro-maling og olie emaljer er vandbaserede farvesammensætninger flere gange billigere. Også med stor fordel er muligheden for delvis, faset maling af store overflader;
  • Stabil, smuk og blank farve underlagt teknikken til at male forskellige overflader;
  • Høj miljøvenlighed og sikkerhed ved tegning. Emulsionsformuleringerne er ikke-toksiske, indeholder ikke skadelige dampe, både i flydende form og efter farvning. Dette betyder, at der ikke er behov for at fylde på åndedrætsværn under arbejdet, der er ingen fare for at tændes med flygtig damp inde i malbeholderen, der er ingen hovedpine i at være i et friskmalet rum;
  • Efter anvendelse af vanddispergerede præparater fortsætter overfladen af ​​væggene eller loftet med at "trække vejret", dets mikroporer forbliver åbne. Derfor kan nymodede PVC-paneler til loftet eller samme gipsvæg ikke helt erstatte almindeligt hvidvask og vandbaseret maleri. Det er meget lettere at trække vejret og nyde at være i de renoverede "gammeldags" værelser.

  Ulemperne ved vandbaserede farvestoffer indeholder deres høje forbrug - for korrekt farvefarvning er det ofte nødvendigt at anvende flere lag. Med hensyn til modstandsdygtighed mod sollys er evne til at modstå skimmelsvamp og svampe mærkbart højere. Oliemaling og emalje er markant højere. Vandbaserede maling har høj fluiditet, hvilket fører til et mærkbart sprøjtetab under drift. Anvendelsen af ​​moderne malingssprøjter eliminerer imidlertid problemet med "overskydende spray".

  De vigtigste typer vandbårne maling

  Vandige emulsionsfarvepræparater er opdelt i fire brede klasser:

  • Mineral maling baseret på forskellige pigmenter og hydratiseret kalk (undertiden med tilsætning af cement, sand og andre fyldstoffer). Naturlige mineralsk maling er uovertruffen med hensyn til effektivitet, men farlig at fremstille og meget kortvarig efter farvning. Inden for et par år begynder en sådan overflade at skrælle og flyve rundt, så i moderne reparationer er kalkbaserede farvestoffer praktisk taget ikke brugt;
  • Silikatmaling er en opløsning af pigment, vand og flydende glas som fortykningsmiddel og et vandtæt additiv. Hovedproblemet ved silikatmaling er vejrforhold - grundlaget for farvning skal have mere fugt end den omgivende atmosfære (herunder under indendørs arbejde). Hvis denne betingelse er opfyldt, måles de malede overfladers holdbarhed i årtier, hvis det ikke er tilfældet, skal malingen foretages hvert par år.
  • Silikone maling har det mest attraktive udseende, på grund af deres tykkelse tillader de maling af ru overflader, de kan maske små revner og andre fejl på vægge og loft. De har fremragende slidstyrke - efter korrekt påføring af silikone laget kan du vaske det med en svamp og børster hundredvis af gange uden at påvirke udseendet. Fremragende til facader og gavler, men de er meget dyre og har et begrænset udvalg af farver.
  • Akrylemulsionsvand - er fremstillet på basis af specielle harpikser-polyacrylater. Det kombinerer de operationelle fordele ved siliconeforbindelser og overkommelige silicatanaloger, i udvendig reparation af bygninger og i indretning anvendes mere ofte end alle andre vandbårne maling.

  Akrylfarvepræparater kan indeholde yderligere additiver - latex eller copolymer.

  Jo større koncentration af latex, desto højere er resistensen af ​​akryl til fugt. Copolymeradditiver i maleriopskriften indebærer anvendelse i hjemmearbejde, i værelser med moderat fugtighed - i stuer, haller, korridorer.

  Vandbaserede emulsionsmaling i moderne reparation...

  ... bruges mere end bredt til udvendig og indvendig arbejde på følgende materialer:

  • På træbjælker, rammer og lofter;
  • Til spånplader og fiberplader;
  • Tapet kompatibelt med "farvningsprocedurer" og gentaget;
  • På pudsede og pudsede overflader af vægge, lofter og lofter
  • Til mursten, beton- og blokkeblokke - forudsat at samlingerne mellem de enkelte elementer er grundigt fordybet.

  Ved valg af en bestemt type farvestofsammensætning bør betragtes som reparations- og driftsforhold. For eksempel er akrylmaling uforenelig med fugtige vægge, derfor er det bedre ikke at bruge det i kældre og til maling af kælderens dele af facaden. Under forhold med høj fugtighed er det bedre at bruge silikat (og ved en budgetmulighed - og silikone) maling, hvilket vil tillade at anvende et slidstærkt malingslag på periodisk dæmpning af facader og kældre.

  Akryl vandbårne maling til vægge

  Akrylbaserede maling har længe været salgsledere blandt de færdige materialer. Og hvis de tidligere gjorde et fremragende arbejde med at male overfladerne inde i bygningen, har producenterne nu udviklet en akryl vandbaseret maling til vægge, som kan anvendes på facade af bygninger. Og vores online butik tilbyder det bredeste udvalg af lignende materialer fra de bedste producenter. Vi kan købe sådanne velkendte mærker som Bayramix, Olsta, Prorab, Decorazza.

  Akryl vandbaseret maling - pris og kvalitet fra førende producenter

  Vores hjemmeside indeholder en meget pålidelig akryl vandbaseret maling, som du kan købe til de bedste priser. Alle materialer har meget vigtige egenskaber:

  Lang levetid.

  Modstandsdygtig overfor fugt og sol.

  Elasticitet og nem anvendelse på overfladen.

  Disse egenskaber ved stål giver dig mulighed for hurtigt og præcist at male overfladen i lokalet til ethvert formål. Og for bygninger med øgede driftskrav tilbydes silicone- og latexbaserede produkter. På samme tid kan denne type materialer påføres overfladen:

  Metal mv

  Og den største fordel ved vores kunder er, at vi tilbyder akryl vandbaseret maling, hvis pris ikke indeholder mellemliggende omkostninger, fordi vi arbejder direkte med producenterne.

  Applikationsfunktioner

  Akrylmaling kan eliminere mange overfladefejl, herunder revner op til 1,5 mm. Men stadig for et perfekt resultat efter maleri skal du forberede overfladen godt inden afslutningsfasen af ​​finishen. Med kvalitet af høj kvalitet reduceres malingforbruget, og det er muligt at opnå en perfekt glat og ensartet overflade uden huller og dråber.

  Et sådant materiale er også egnet til malerier, der er placeret under dårlige klimatiske forhold, og derfor har du foretaget et sådant køb, vil du hurtigt og med succes fuldføre reparationen, og der vil helt sikkert ikke være behov for ændringer.

  Vores online butik tilbyder at bestille varer til dem, der bor i Moskva og beboere i andre byer, og vi vil levere den maling, du kan lide meget hurtigt, så reparationen ikke tager for lang tid.

  Vandig emulsionsmaling til vægge og lofter: funktioner, hvordan man vælger hvordan man ansøger

  Malearbejde - et obligatorisk trin på næsten enhver reparation. Efterbehandling vandbaseret maling er meget populær. Dette skyldes dets fremragende egenskaber sammen med en overkommelig pris. Det moderne marked for efterbehandling materialer stammer fra et stort udvalg. Vi foreslår at studere kvaliteterne af denne belægning sammen og vælge de relevante muligheder.

  Nøglefunktioner

  Malingen er nem at bruge, det er et glimrende alternativ til mange materialer til vægge og lofter. Emulsionen har flere fordele:

  - Tørrer hurtigt sammenlignet med andre typer maling

  - Meget sikkert og harmløst materiale. Blandingen er skabt uden brug af skadelige stoffer, derfor bruges den selv på hospitaler og rum til børn;

  - Malingen har ingen skarp lugt. Et friskmalet rum udsender en bestemt aroma, der ikke irriterer lugtesansen og slides helt ud af rummet inden for få uger;

  - Sammensætningen er virkelig universel - egnet til maleri stuer, badeværelse og køkken;

  - Farvekortet passerer uden stor indsats, dette efterbehandling materiale jævnt og godt passer på forskellige overflader. Værktøjet er perfekt rengjort, i modsætning til olie maling.

  Af de væsentligste ulemper kan kun fremhæves behovet for at overholde en bestemt temperatur, når man udfører malearbejde. For vandbaseret maling skal den ikke falde under + 5 ° C, ellers vil lagene ikke falde jævnt, eller malingen kommer til at afrives.

  Tekniske egenskaber ved vandbaseret maling

  Belægningen har specifikke egenskaber, som bør overvejes, når man vælger et efterbehandlingst materiale.

  1. Kompositionens egenskaber. Malingen består af en gruppe antiseptika, latex, fortykningsmiddel og et bestemt fyldstof.

  2. Meget viskøst materiale. Indikatoren afhænger af den nødvendige mængde vand for at opnå den korrekte blanding.

  3. tørrer hurtigt nok Med den rigtige indendørs temperatur tørrer malingen på kun 2-12 timer. Ideelle forhold - 20 grader varme og ca. 60% fugtighed.

  Typer af vandbaseret maling

  Malingen præsenteres i flere former, som hver især har sine egenskaber, fordele og ulemper. Lad os tale om dem mere detaljeret.

  Akryl vandbaseret maling. Den mest populære type emulsion baseret på akrylharpikser. Ofte suppleres sammensætningen med latex. Disse maling gør et fremragende arbejde med vådrensning.

  Et par lag maling af denne type kan skjule små uregelmæssigheder eller revner. Omfanget af en sådan finish er stor - træ, mursten eller beton, glas og jævnt metal (men med pre-priming).

  Silikone vandbaseret maling. Næsten helt i lighed med den tidligere version, men i dette tilfælde anvendes silikoneharpiks som base.

  Denne type er dyrere end akryl-modstykker, hvilket forklares af fremragende kompatibilitet med mineraloverflader, samt ved, at denne maling skjuler mere mærkbare defekter. Dette er en fuldstændig damptæt belægning, der slet ikke er bange for forskellige svampe.

  Silikat vandbaseret maling. De er lavet på basis af en vandig opløsning og flydende glas med tilsætning af specielle pigmenter. De vigtigste kvaliteter, som denne mulighed er værdsat, er høj modstand over for atmosfæriske forhold, damp og åndbarhed.

  Mineral vandbaseret maling. Sammensætningen er baseret på cement eller hydratiseret kalk. Det anbefales at anvende ved maling af beton eller mursten, men det bruges også til andre byggematerialer. På trods af mange fordele forlader levetiden af ​​denne type meget at ønske.

  Hvordan man vælger en maling

  Har du besluttet at bruge vandbaseret maling til at færdiggøre dine vægge eller lofter? I dette tilfælde er du nødt til at rette op til sit valg.

  1. Stol ikke udelukkende på salgsassistenter, fordi deres primære mål er at sælge produktet. Ikke i alle tilfælde regelmæssigheden "jo dyrere maling jo bedre" virker. En separat malingsblanding har sine egne specifikke opgaver.

  2. Et alternativt navn til denne type maling er vanddispersionsmaling. Gå derfor ikke glip af bankerne mærket "VD".

  3. Før du køber, læs navnet og vejledningen, hvorfra du kan få mange plader - bekostning, hvor meget det tørrer og andre egenskaber. Disse oplysninger vil ikke være overflødige.

  4. Forsøg ikke at spare for meget på malematerialet, fordi markedet er fyldt med forfalskninger.

  5. Vandbaseret maling af høj kvalitet er altid hvid. Tilføj farve til hendes hjælp specielle pigmentblandinger, som købes separat.

  Hvordan vælger du en farve

  Som du allerede ved, er emulsionsbelægningen altid hvid. Flere metoder bruges til at give farve. Du kan male det med en speciel enhed eller manuelt. Farvelægning er tilgængelig på mange salgssteder. Alt du skal gøre er at vælge den rigtige maling og det ønskede pigment. Derefter knækker specialisten blandingen, og den får den ønskede skygge.

  Hvis du ikke har fundet en passende butik, hvor du vil blive forsynet med denne tjeneste, eller har besluttet at gøre alt selv, er algoritmen ret simpel. Få farvestofpigmentet og bland det med bunden ved hjælp af en byggemixer. Dette gøres som følger: I en lille beholder blandes malingen med pigmentet og tilføjes gradvist til hovedburken. Sådanne handlinger vil bidrage til at opnå en perfekt og ensartet farve.

  Før du anvender direkte på væggen, prøv blandingen i et lille og ubetydeligt område. Lad det tørre helt og evaluere resultatet. Dette vil give dig mulighed for at forstå, hvad tonen faktisk ser ud, da i flydende form er blandingen meget lysere og rigere. Sørg for at overveje, hvor meget materiale du har brug for at forberede dig til at male hele det krævede område, for at opnå den samme nuance er det ganske svært, og det kræver erfaring.

  Væg forberedelse

  At male lå uden farvning og jævnt, skal du forberede væggen. For at gøre dette skal du anvende gips, primer og kitt med brug af specielle efterbehandling materialer. Før maling skal væggene være tørre, glatte og faste. Dette er nøglen til en ordentlig emulsionsbase.

  Helt inspicere overfladen til maling. Hvis der opdages revner eller uregelmæssigheder på det, er det tilladt at dække dem med alabaster. Spor af fedt eller skimmel fjernes med en syre eller alkalisk opløsning. Denne type maling anvendes ikke på tidligere malede, olieagtige eller lakkerede overflader samt til syntetiske materialer. Derfor, hvis overfladen blev malet eller pudset med tapet, så skal du helt rense det.

  Væg med betydelige dråber (fra 2 cm og mere) niveau med gips, hvis de er mindre, så anvendes kittet. Efter denne type arbejde er væggen nødvendigvis poleret, og støvet rengøres ved hjælp af en støvsuger eller vådrensning. Plasteret område skal tørre i mindst 3-4 uger, ellers vil vandbaseret maling ikke ligge jævnt på det, og du får ikke det ønskede resultat.

  Efter færdiggørelsen af ​​forberedelsesprocedurerne, fortsæt til primerarbejdet. De reducerer betydeligt forbruget af blækblanding, samt forbedrer ensartetheden af ​​den påførte maling. Glem ikke tiden for fuldstændig tørring af væggene.

  Hvis overfladen allerede har givet en fin finish, behøver den ikke at blive primet. I stedet skal du anvende det første lag maling fortyndet med vand.

  Ovennævnte forberedende arbejde giver dig mulighed for at male smidigt, smukt og korrekt.

  Sådan appliceres vandbaseret maling

  Til anvendelse af denne type maleri anvendes ruller, børster og svampe. Hvert af disse maleredskaber har sine egne formål og nyttige egenskaber:

  - Malerulle kan jævnt anvende maling på vægge og lofter. For vandbaseret maling skal du vælge mellemlang eller lang lur, men den skal være blød;

  - Det er bekvemt at male over hjørner og vanskelige områder med en børste;

  - Svamp giver en usædvanlig tekstur.

  For nemheds skyld fordeler vi ansøgningsprocessen i følgende trin:

  1. Brug malingbakken - dette er meget mere praktisk og sparer materiale. Hæld i lidt maling. Børste rundt omkretsen, og rul de resterende dele med en rulle;

  2. For at forbedre kvaliteten af ​​maling applikationen, blød rullen, og kør den derefter over pap eller papir. Dette vil tillade det at blive fordelt jævnt over bunken;

  3. Start maleri fra top til bund. Takket være denne sti kan du korrigere de dryppende dråber i processen.

  4. Hvis overfladen af ​​væggen eller loftet er dækket med efterbehandling gips, så påfør et par lag, fordi gipset absorberer malingen. Yderligere lag vil gøre farven friskere og rigere;

  5. Det er ikke nødvendigt at forsøge at anvende maling rigeligt i stedet for flere lag - dette vil ikke tillade at opnå det ønskede resultat, men kun forværre situationen. Det er bedre at bruge mere tid på 2-3 lag;

  6. Nye lag anvendes først efter fuldstændig tørring af den forrige. Fordelen ved denne type finish tørrer hurtigt. Hold lag væk fra støv og snavs.

  Emulsionsmaleri er en ret simpel opgave, der ikke kræver professionelle færdigheder. Det vigtigste - at vælge den rigtige maling, som svarer til rummet og miljøforholdene. Forsøg ikke at gøre det hurtigt, gør det omhyggeligt, og resultatet vil helt sikkert behage dig!

  Vandig emulsionsfarve i det indre foto

  Vi har samlet mange smukke og usædvanlige eksempler på brugen af ​​denne type finishmateriale. Nu, da du er bekendt med dets egenskaber, kvaliteter og egenskaber, vil det være meget nemmere for dig at forstå dette enorme udvalg af designløsninger.