Akrylforsegling: egenskaber, typer og anvendelser, forskelle fra silikone

Under byggeri og reparationsarbejde er det ofte nødvendigt at forsegle revner eller sømme, der dannes ved krydspunkterne for de enkelte elementer til hovedstrukturen. Til disse formål er der specielle sammensætninger fremstillet på en polymerbase. En af dem er et akrylforseglingsmiddel med fremragende vedhæftning til de fleste typer byggematerialer.

Karakteristika og sammensætning af akrylforseglingsmiddel

De komponenter, der udgør tetningsmidlet, gør det elastisk i længere tid, modstandsdygtige mod vibrationer. Efter tørring kan overfladen behandlet med tætningsmiddel males eller pudses. Akryl er velegnet til tætning af små huller, samlinger mellem stænger og revner af forskellige byggematerialer. Nogle typer anvendes som lim til loftsplint. Det er nok at udfylde midler i uddybning og at vente på tørring.

Strukturen indeholder følgende komponenter:

 • akryl;
 • calciumcarbonat;
 • titandioxid;
 • blødgørere og andre tilsætningsstoffer.

Alle stoffer i sammensætningen har fremragende vedhæftning til porøse overflader og er modstandsdygtige mod UV-stråler. Det er meget vigtigt sikker brug af akryl. Sammensætningen af ​​komponenterne har ikke giftige tilsætningsstoffer, der er skadelige for menneskers sundhed, hvilket gør det muligt at arbejde uden beskyttelsesudstyr.

På trods af komponenternes positive egenskaber mister tetningsmidlet efter tre år sine egenskaber. Dens struktur erhverver skørhed, mindsker vedhæftning, hvilket udtrykkes ved afskalning af akryl fra overfladen af ​​materialet. Anvendelsen af ​​akryl er bedst egnet til indendørs arbejde, da friluft og negative temperaturer gør det svært.

Komponenter tilsat tætningsmidler giver det plastiske egenskaber, der kan kaldes hukommelse. Efter strækning eller anden deformation erhverver det frosne lag den oprindelige form. Der er et sådant koncept, som bestemmer et materiales positive egenskaber som en begrænsende indikator for strækning ved maksimal effekt af stress. Det vil sige, at efter overskridelsen af ​​denne værdi gendanner den frosne sammensætning ikke sin oprindelige form. Så tyder konklusionen på sig selv, jo større værdiindekset er, desto bedre er materialegenskaberne.

Den maksimale værdi af forskydningsamplituden må ikke overstige 10% af strækningsindekset. Med disse data kan akrylværktøj anvendes til udendørs arbejde i fri luft.

Tekniske specifikationer

Bedre at kende akrylforseglingen hjælper dens egenskaber:

 • når der trækkes sømme, kan bredden være mellem 6 og 50 mm. Den optimale lagtykkelse er ½ af sømbredden. Hvis sammensætningen påføres bredere end 6 mm, brug en tætningskabel. Den fremstilles i forskellige diametre fra 6 til 50 mm;
 • tætningsmiddel sælges i forskellige pakker. Dens forbrug beregnes for sømme 10 mm brede og 6 mm tykke. For eksempel er 22 kg kapacitet tilstrækkelig til at håndtere 300 ppm, og fra et 325 ml rør kan du hælde 5 pm sømme;
 • Under arbejdet skal temperaturen på den behandlede overflade være i området fra +4 til +32 ° C;
 • opretholder omgivelsestemperatur fra -40 til +120 ° C;
 • 24-30 timer efter, at sømene tørrer ud, kan de males med latex maling;
 • For at bestemme, hvor meget tid der er behov for fuldstændig hærdning af sømme, starter de fra 10 mm tykkelse. Ved en temperatur på 25 ° C og en fugtighed på 50-60% tørrer et sådant lag i 24 timer;
 • Indstilling til enhver overflade tager mindre end 1 time;
 • sammensætningen bevarer sine egenskaber efter fem cykler af frysning og optøning ved en temperatur på -15 ° C;
 • Standardhastigheden for brud er 550%;
 • i et fugtigt miljø tørrer sammensætningen dårligt og klæber til overfladen. Ved arbejde i vådt vejr er sømmen dækket af folie. Det anbefales ikke at anvende akryl til våde overflader;
 • emballageforsegling sker i rør, spande, patroner eller små rør;
 • Opbevaring sker kun i en pakket form ved en temperatur på +20 o C ikke mere end 1 år.

Sammensætningen kan sælges enkeltkomponent, to- eller multikomponent. Klar til brug akryl er enkeltkomponent. Hvis det er nødvendigt at blande sammensætningerne, inden arbejdet påbegyndes, er disse multikomponentforseglingsmidler.

Der er 3 typer akryl, som bestemmer deres omfang.

Fugtbevis

Tætningsmidler af denne klasse anvendes til indvendig arbejde i værelser med et minimum af fugtighed. Dette omfatter lim til loftsplint samt sammensætninger til påføring af træ, gipsplader, beton, mursten. Det er umuligt at øge fugtigheden inde i rummet, indtil sammensætningen er helt tør.

Vandtæt

Brug en vandbestandig sammensætning er bedre i køkkenet eller badeværelset, hvor fugtighedsniveauet er forhøjet. Stoffer, der indeholder lim, er mere modstandsdygtige over for temperaturændringer og fugt, hvilket sikrer god vedhæftning til overfladen. Vandtæt akryl har fremragende vedhæftning med træ, keramik, skumbeton, og overfladen kan være glat eller porøs. På trods af at tætningsmidlet er vandtæt, skal det kun påføres på en tør overflade og bedre indendørs.

Frostbestandig

Strukturen til eksterne værker er stabil mod fjendtligt miljø og lave temperaturer. Frostbestandig forsegling er mere elastisk end analoger til internt arbejde. Det optimale driftstemperaturområde er fra -20 ° C til + 70 ° C. Under sådanne betingelser vil sammensætningen for ydre værker bevare sømmenes integritet efter mange cykler af frysning og optøning. Den koldtætte tætningsmiddel er velegnet til tætning af samlinger mellem træbjælker. Limen, som er en del, greb godt med træ og danner en hermetisk ledd.

Forskel efter farve

Udseende betyder muligvis gennemsigtig, hvid eller farve. Hvid farve anses for traditionel til VVS, da den passer til de fleste produkter, såsom dræn, badekar, toiletskåle mv. Den gennemsigtige version anses for at være en klassiker på grund af sin omfattende anvendelse. En farveløs søm er ikke synlig på en farvet overflade, hvilket muliggør inkorporering af revner af enhver art uden begrænsning af materialer. Hvis du vil markere samlingen eller vælge en skygge for en bestemt farve på objektet ved hjælp af en farvesammensætning. De mest populære fugemasse, efterligner træets farve. For eksempel er en skygge af kirsebær eller eg populær til tætning af sømme mellem tømmer.

Klar akrylforsegling

Fordele og ulemper ved forsegling

Fuldt vurdere fordelene og ulemperne ved akryl er kun mulig med den korrekte anvendelse.

Fordelene omfatter følgende positioner:

 • omkostningerne ved akryl betyder ca. 1,5 gange mindre end andre analoger;
 • Valget af typer tætningsmiddel er ikke så stort, men akryl er universelt. Med ham er der ingen problemer. Mens limen tørrer, kan den let repareres, og overskydende fremspring kan vaskes af med varmt vand. Hvis tiden går, og den unødige sammensætning frøs, skæres den af ​​med en skarp kniv. Desuden er der ikke på pletterne til skæring nogen pletter, der kræver behandling med opløsningsmidler;
 • Alle bestanddele af tætningsmidlet opløses i en vandbase, der ikke indeholder toksiner. Fraværet af brændbare og giftige stoffer bestemmer brandets sikkerhed og gør det muligt at arbejde uden beskyttelsesudstyr.
 • høj vedhæftningshastighed tillader sammensætningen at klæbe til højt porøse overflader. Hvis tiden er gået, og sømmen frosne forkert, kan den genoprettes og derefter males;
 • på trods af det faktum, at limen klæber tæt på overfladen, har akryl tendens til at lade damp komme igennem. Således akkumuleres ikke kondensat mellem vinduernes ledd;
 • Akryllag af høj kvalitet smuldrer ikke under UV-stråler, som ofte observeres med mange analoger. Gennem hele levetiden er der ingen manifestation af yellowness.

Som ethvert andet materiale har akrylforsegling sine ulemper. Ikke venlig til vand på grund af vand sammensætning, som opløses hurtigt, en gang i et vådt miljø. På emballagen skriver de altid om forbud mod eksponering af akryl til fugt, men betegnelsen "fugtighedsbestandig" kan stå ved siden af ​​den. Dette betyder, at tætningsmidlet efter en vis tid er hærdet i et tørt miljø, og kun så kan det komme i kontakt med fugt. Hvis vi taler om den konstante påvirkning af vand, så vil uanset hvor lang tid dette sker, egenskaberne for akryl forringes.

Ud fra de betragtede mangler kan det konkluderes, at akryl ikke er det bedste valg til brusebad, bade og andre våde genstande. Ansøgning i akvariet er generelt umuligt, for i løbet af kort tid vil leddet lække.

anvendelsesområde

Arbejde med fugemasse kræver ikke visse færdigheder. Det påføres på en tør og ren overflade. Anvendelsesmetode afhænger af emballagen. For eksempel er det presset ud af et rør for hånd, og en monteringspistol bruges til rør. Fraværet af opløsningsmidler i sammensætningen gør det muligt at arbejde indendørs uden beskyttelsesudstyr. Uanset hvor meget arbejde der fortsætter, vil der ikke være nogen ubehagelig lugt inde i det lukkede rum.

Hvis vi taler om, hvor lang tid det tager at hærde, så er der efter 15 minutter allerede dannet filmbelægning. Fuld polymeriseringstid er 24 timer.

Fra de betragtede egenskaber er det muligt at drage konklusioner om, at det er optimalt at anvende akrylmiddel til følgende formål:

 • tætning af samlinger mellem tømmer og reparation af revner på enhver træoverflade;
 • fyldning af sømme af armeret beton og betonkonstruktioner samt tætning af steder af krydsning af bygningsmaterialer til bygningens mur.

Under arbejdet skal man være opmærksom på svejsernes dybde og hvor meget tætningsmiddel der er brug for til dette. Nogle gange er det tilrådeligt at redde brugen af ​​forseglingsledninger. Mens den indlejrede ledning tørrer, kan den ikke røres, kun efter fuld polymerisering kan overfladen rengøres og affedtes.

Akryl er ikke kun et fugemasse. Det kan endda erstatte lim. Et simpelt eksempel er limning af en loftsplint. Sammensætningen påføres på overfladen af ​​produktet og presses det til loftet i en kort periode, indtil limen griber. Hvis overskydende fugemasse stikker ud under loftsplinten, vil skylning med vand ikke efterlade nogen mærker. Det er bekvemt at bruge fugemasse som en lim til en baguette. Da sammensætningen tørrer hurtigt, fugtes limepunktet lidt med vand, produktet smøres med fugemasse og presses mod væggen, hvilket giver den den ønskede position. Limning af loftet til en ujævnt overflade tillader tætningsmidlet at skjule store huller.

Ofte kaldes akrylforseglingsmiddel til træ en varm ledd. Fremragende elasticitet og vedhæftning med træ gør det muligt at forsegle huller mellem stillesiddende elementer. For eksempel er gulvbrædder konstant udsat for vibrationer, og uanset hvor meget de går på dem, vil tætningsmidlet altid være på plads.

Gør det rigtige valg

Fabrikanten tilbyder flere typer fugemasse, for eksempel til vinduer, døre eller universelle, og forbrugeren kan ikke altid afgøre, hvilket er egnet til ham. Forskellen i dem er lille, men der er stadig nogle forskelle:

 • For materialer med minimal vedhæftning til fugemasser, f.eks. PVC eller polycarbonat, skal du købe specielle formuleringer eller desuden bruge en primer som et link;
 • i et fjendtligt miljø tørrer kun fungicider. I køkkenet og andre steder, hvor der er kontakt med mad, kan et sådant fugemasse ikke anvendes;
 • forsegling akvarier udføre et værktøj, der er modstandsdygtigt over for aggressivt miljø, men samtidig sikkert for fisk og andre organismer;
 • tæthedsprækker i ovne, pejse og andre konstruktioner med forhøjede driftstemperaturer udføres med et tætningsmiddel, der er modstandsdygtigt over for temperaturer på op til +300 o C. Nogle formuleringer modstår temperaturer på op til +1500 o C og betragtes som ildfaste;
 • selvom det er skrevet på pakken, at produktet er fugtighedsbestandigt, anbefales det ikke at lukke vinduer udefra.

Ved køb af et af materialerne er det nødvendigt at spørge om kvalitetscertifikatet og omhyggeligt studere instruktionerne på emballagen. Fabrikanten angiver normalt formålet med tætningsmidlet, hvor længe det tørrer og andre egenskaber.

Forskellen mellem akrylforsegling fra silikone

Ofte når man vælger et akrylforseglingsmiddel sammenlignet med andre analoger. For at få klarhed, lad os prøve at finde forskelle med silikoneagenten:

 • Med hensyn til popularitet vinder silikoneforsegling over sin ven, men er signifikant ringere i værdi. Desuden kan akryl efter tørring males, og silikone kan ikke;
 • fugtbestandighed af silicone er bedre, og antifungale additiver tilsættes til sammensætningen af ​​acrylmidlet, som ikke tillader udvikling af sort form på sømene;
 • akryl tør søm kan opgraderes. Med silikone vil denne mulighed ikke fungere;
 • æstetik i akryl søm over. Selv en gennemsigtig silikonefund udgør en synlig hvid stribe;
 • Enhver begynder kan arbejde med en akrylkomposition, da ægteskabet let vaskes af med vand eller tørres af med en kniv. Silikone skal først afskæres, og de resterende spor skal vaskes i lang tid med opløsningsmidler og forskellige vasker.

Ved brug af akryl må vi huske, at det ligesom andre materialer har sine egne anvendelser.

Akrylforsegling til loftsplint

Akrylforsegling til loftsplint kan bruges til forskellige formål. Det er et glimrende alternativ til lim, såvel som uundværlig for efterbehandling efter installation og installation af fileter.

Materialegenskaber

Fra navnet på denne bygningsstruktur er det allerede indlysende, at dets direkte formål er at forsegle huller og revner mellem enhver bygningskonstruktion. I vores tilfælde er disse strukturer sektioner af loftfileter. Det er især vigtigt at forsegle leddene i hjørnerne - det er der, at huller og uæstetiske huller oftest kan danne sig. Efter behandling med fugemasse er det overordnede udseende af loftsbeklædningen afsluttet, og hele arbejdet ser pænt ud. Desuden giver tætningsmidlet overfladen, der skal behandles med uigennemtrængelighed og beskytter fugt mod at komme under soklen. Du kan bruge dette materiale med basisplader af ethvert materiale: træ, plast, PVC, skum, polyurethan.

Tætningsmiddel som et alternativ til lim

Linnedstifter er som regel fastgjort ved hjælp af byggemateriale, eller et materiale, der kaldes endelig gips. Tætningsmiddel anvendes sædvanligvis allerede som færdigmateriale i det endelige arbejde med installation af fileter i loftet. Imidlertid kan tætningsmidlet udføre alt arbejdet helt.

Lad os starte med at sige et par ord om forberedelsen til arbejdet. For at præcis klæbe soklen, skal du tydeligt dokke den i hjørnerne, for hvilke du skal rette snit i enderne af hjørnesegmenterne. I princippet er der allerede færdige hjørner, men de er oftest designet til standardvinkler på 90 grader.

Kort sagt, for den rigtige snit er det nødvendigt at måle væggenes konvergens, dividere den resulterende værdi i halvdelen og skære basispladen i denne halvvinkel. Du kan bruge forskellige værktøjer afhængigt af materialets tæthed - fra brevpapirkniven til kværnen. For mere præcis arbejde skal du også bruge et specielt værktøj til skæring i en vinkelkasse.

Før du begynder at klæbe soklen på tætningsmidlet, skal du også sørge for, at overflade af væggene og loftet er nivelleret, primet og fuldt behandlet, så der ikke er uregelmæssigheder, huller og smuldre områder på den.

Stedet, hvor baguetten skal fastgøres direkte, skal være fugtet med vand: dette forhindrer tætningsmidlet i at tørre ud for hurtigt. Derefter påføres en lille mængde af sammensætningen på fileten. Kan kun påføres den del, der er direkte limet til væggen, men hvis loftet ikke strækkes, kan du påføre begge fugemasser. Derefter skal du trykke fast soklen på væggen og fastgøre dens position. Tætningsmidlet vil hurtigt gribe med begge overflader, så du behøver ikke stå lang tid med hænderne op under loftet. Forblivelse af at krybe ud under fileten skal rengøres med en spatel, og på leddene tværtimod behandle alt med fugemasse igen.

Fordele ved at arbejde med akrylforsegling

Ved limning og slutbehandling af soklen med et akrylforseglingsmiddel øges pålideligheden af ​​arbejdet flere gange. Materialet er fastgjort til loftet, og væggen er meget slidstærkt, og på grund af tætningsmiddelets egenskaber bliver det også mere modstandsdygtigt mod fugt, syrer og salte, og temperaturændringer. Plint, behandlet med fugemasse, vil ikke deformeres og forværres i badeværelset eller i stærk varme.

På grund af dens elasticitet gør det muligt at symene flytter lidt uden at danne revner og hulrum.

Hvidt fugemasse kan altid males eller påføres ved blanding med farven af ​​den ønskede skygge.

Klæbemiddel til loftflise vs silikoneforsegling

På et andet forsøg på at klæbe loftet med en speciel lim til loftfliserne, sprang han simpelthen ud og tog silikonelim. Der er ingen forskel i kvaliteten af ​​limning. Jeg brugte nøjagtigt silikoneforseglingsmiddel på toilettet for at fremskynde limningsprocessen. Omkostningerne til silikone er cirka dobbelt så meget, men det kræves også dobbelt så lidt for binding, plus det sidder fast og straks, hvilket fremskynder processen.

Et andet interessant plus af silikone er, at når den strømmer ud fra under flisen, dækker den snavsede overflade af loftet og sømmen bliver umærkelig. Og på grund af den katastrofale krumning og ikke-sammenføjning af loftfliserne, vises store og ujævne sømme mellem leddene i loftet.

Generelt tror jeg, at det er bedre at en smule overbetale penge end en dag at stå med hænder rejst til himlen og fange faldende fliser. Forresten, fra lim til loft, er der en ubehagelig spindelvæv, der spredes gennem rummet. Derefter suger affaldet til denne web, og alt rundt bliver meget snavsere. Kort sagt, fordelene ved silikoneforsegling mere end lim til loftfliser. Minus på fugemasse kun en ?? det er nødvendigt at klæbe mere omhyggeligt, da det er limet med det samme og at flytte flisen i fremtiden vil ikke fungere. Og så vil jeg forsigtigt glide alle hullerne og sømme med samme fugemasse.

I øjeblikket holder jeg kun en del af de fliser, der ikke vil blande sig ind, men vil danne grundlag for installation af nogle ting, for eksempel til fastgørelse af lysekronens bund.

Hvordan vil du hurtigt afslutte denne reparation, men der opstår mange spørgsmål i materialernes pris. Delen er allerede der, men delen er ikke der endnu. Så jeg vil bruge hvad der er og på grundlag af disse materialer til at udføre det nødvendige arbejde.

Forresten vil jeg snart tage billedredigering af GCR fra kameraet. Mens ikke til kameraet.

Kommentarer

Aktivér JavaScript for at kommentere.

Sådan lukkes sømmen mellem fliserne på loftet

En populær metode til at afslutte loftet er flise. Det kan være en ægte udsmykning af værelset, hvis det skal installeres korrekt. I dette tilfælde har mange mennesker et spørgsmål: hvordan man forsegler leddene mellem loftfliserne, da deres tilstedeværelse kan ødelægge interiøret. I dag er der enkle og overkommelige metoder, der giver dig mulighed for at gøre disse sømme usynlige.

Den samme metode kan bruges i tilfælde af, at sådant arbejde er nødvendigt i badeværelset. Til reparationer vil den ideelle mulighed være en flise til et badeværelse med et mønster.

Behovet for at fjerne fejl

Ofte på loftoverfladen er der synlige sømme mellem gulvpladerne, hvilket kan ødelægge udseendet på det mest originale og dyre interiør. Dette gælder også for sømme mellem de dekorative fliser valgt som loftindretning. For at forhindre dette sker, er det vigtigt at vide, hvordan man korrekt reparerer disse mangler og ikke forlader denne fase af reparationsarbejdet uden opmærksomhed.

Hvad angår gulvpladerne, kan der forekomme mangel på synlige sømme på grund af krympning af bygningen eller under sæsonens bevægelser på jorden. Dette problem løses ved hjælp af dekoration med hængende eller spændingsstrukturer. Hvis dette ikke er muligt, er det nødvendigt at foretage en omhyggelig fastsættelse af de opståede mangler.

Synlig søm på loftet

Forsegling af leddene af flislofter

Før starten af ​​hovedværkerne følger en forberedende periode, herunder forberedelsen af ​​de nødvendige materialer og værktøjer. At arbejde vil kræve:

 • hvis sømmen er af lille dybde, vil cement NTS være egnet, som udvider under størkning og maksimalt fylder eventuelle sømme;
 • hvis sømmen er bred, er det bedre at bruge tætningsmaterialer;
 • primer;
 • kitt (det er bedre at vælge latex);
 • serpyanka (bredden skal ikke være mindre end 20 centimeter);
 • indledende og afsluttende loftkittet.

Som værktøj er det bedre at bruge brede og smalere spatler, en sprøjteflaske og en børste.

Workflowen består af følgende trin:

 • Når du har fjernet afdækningen fra loftoverfladen og grundigt rengør den med en vandspray og en spatel, er det nødvendigt at maksimere sømene. Hvis det er problematisk at gøre det manuelt, så er det værd at benytte sig af en perforator. Som følge heraf skal hakket være U-formet, hvilket vil gøre det muligt at rette kittet bedre;

Sømmen skal rengøres godt af støv og snavs.

 • Hvis sømmen er lille i dybden, så kan den forsegles ved hjælp af konventionelt monteringsskum. Sømmen er fugtet og skum påføres. Når skummet hærder, fjernes dets overskud forsigtigt med en kniv. For ikke bred, men dyb søm er det bedre at vælge skum, skummet polyethylen. For ham er udgravningen primet og tørret, hvorefter tætningsmidlet er fastgjort til det ved hjælp af et fugtighedsbestandigt tætningsmiddel;

Opløsningen påføres i en bred patel.

 • sømmen skal puttied. Det er bedre at vælge latex materiale, når det påføres, tilpasser det flush med fliseoverfladen. Til arbejde er det praktisk at bruge to spatler;
 • Efter ca. en dag, når den påførte opløsning er helt tør, fortsæt til kittet. For at gøre dette, læg en foreløbig kittelag, serpyanka fastgjort. Efter tørring af dette lag er den udjævnet med sandpapir og et lag af kittet påføres. Den næste fase er anvendelsen af ​​finish kittet. Efter tørring, slibning med fint sandpapir, kan du begynde at male;

Pre-putty bruger serpyanka

 • hvis der er et stort fald i gulvpladerne, så kan du ikke undvære gips. En gipsbaseret sammensætning og et forstærkende malingsnet vil være påkrævet.

Valg af kit

Da det er næsten umuligt at gøre tilslutning af plader ideelt, inden limning er det nødvendigt at skære over, hvordan man dækker sømme. Det er vigtigt at huske en uudtalt regel: Hvis du gør sømmen nogle få nuancer mørkere, vil hvert produkt skille sig ud, og hvis nogle få nuancer er lettere, vil belægningen fusionere. Det ses, at i hovedparten spilles en af ​​hovedrollerne af farve. Faktisk bør skyggen af ​​fugemasse og fliser være den samme.

Hvad angår hvilken slags fuger at vælge, importeret eller indenlandsk, afhænger det hele af kvaliteten. Husholdningsmateriale er billigere, selvom det antages, at en højere kvalitet tilhører den importerede producent. Der er fugtbestandige sammensætninger, dette er især vigtigt, hvis fugemassen udføres på loftet i køkkenet.

Med hensyn til hvad der skal forsegles sømme, kan det være svært at tynde, da det måske ikke er muligt at vælge en passende farve, men du kan selv gøre det. For eksempel kan du købe en hvid fugemasse og blande et farvestof ind i det. Det er svært, men muligt. Hvis alle disse ikke virker, er det bedre at bruge de såkaldte klassikere af genren, det vil sige hvide.

Men du kan bruge andre kompositioner i stedet for specielt designet til denne fugemasse, hvilket væsentligt letter essensen af ​​problemet:

 • efterbehandling kittet;
 • akrylforseglingsmiddel.

Typer af fugning fliser

Der findes en række materialer til sømme:

 • akrylforseglingsmiddel, skum eller bygningsgips;
 • udjævningsblanding, som kan anvendes som en opløsning af cementmærke NTS;
 • forstærkningsnet
 • latex kittet;
 • primerblanding eller speciel imprægnering.

Ethvert af disse materialer, hvis de anvendes korrekt, vil yde uvurderlig hjælp i tætningsled i loftet, uanset om de dannes som følge af forskydningen af ​​loftfliserne eller efter installationen af ​​færdigmaterialet.

Efterbehandling kittet

Du kan fortsætte til selve processen. Det er nødvendigt at forberede alle de nødvendige værktøjer og forberede sammensætningen.

Gab i sømene, når du limer loftfliser

Jeg lim loftet flise, små huller forbliver ved sømme, hvordan kan de limes?

Udseendet af huller mellem loftfliserne er ikke andet end en konsekvens af ujævn jord, som kan elimineres på flere måder.

Køb akrylforsegling af farven, at du har en loftsplade og forsegl hullet.

Eventuelle "huller", uregelmæssigheder, revner og andre problemer i loftet, såvel som i loftsplinten, er meget let at klare med hvidt silikoneforseglingsmiddel. Tætningsmidlet vil undgå sprækker og delaminationer, der kan opstå som følge af brugen af ​​forskellige slags putties i dette tilfælde.

Tætningsmiddel til loftfliser

Udvalgte indlæg

Senest set 0 brugere

Ingen registreret bruger ser denne side.

De bedste artikler på IABs hjemmeside

 • Alle aktiviteter
 • vigtigste
 • Idéer til dit hjem
 • Materialer og strukturer
 • Tætningsmiddel til loftfliser

Du er professionel
arkitekt eller
en designer?

BII. Reparation og dekoration

Du er professionel
arkitekt eller
en designer?

IVD.ru-webstedet er et førende internetprojekt dedikeret til genopbygning og indretning af boliger. Hovedindholdet på webstedet er arkivet af bladet "Idéer i dit hus" - eksklusive forfatterartikler, højkvalitets illustrationer, praktiske råd og lektioner. Et team af fagfolk arbejder på projektet i tæt samarbejde med kendte designere, arkitekter og førende forlagseksperter.

På vores hjemmeside kan du finde omfattende designløsninger; se detaljerede markedsanmeldelser af byggematerialer, møbler, maskiner og udstyr; sammenligne dine egne ideer med design projekter af førende arkitekter; Direkte chat med andre læsere og redaktører på forummet.

Er du en professionel arkitekt eller designer?

Akrylforsegling - frelse fra revner og revner

Ved reparation og montagearbejde er det meget ofte nødvendigt at forsegle hullerne og tætningen. Akrylforsegling er fremragende til dette formål. Vi vil fortælle om dets hovedtræk og egenskaber, anvendelsesområde.

Karakteristika og vigtige egenskaber af akrylforseglingsmiddel

Polymethylmethacrylat i form af en vandig dispersion er en slags "skelet" af akrylforseglingsmidler. I dag betragtes dette stof som en af ​​de mest holdbare plastmaterialer. Desuden indbefatter sammensætningen af ​​tætningsmidlet:

 • fyldstoffer;
 • fortykningsmidler;
 • ammoniakopløsning;
 • plastificeringsmidler;
 • defoamer;
 • overfladeaktive;
 • antiseptiske additiver.

Det akrylbaserede produkt mister ikke sin elasticitet i lang tid, det kan let tilpasses til partielle vibrationer og belastninger, og hvid maling kan også simpelthen males eller pudses. Ifølge eksperter er det bedst at rette op på problemområder ved hjælp af dette værktøj indendørs, fordi materialet bedre er i stand til at klare ændringer, der opstår, når temperatur og fugtighed falder.

Men den friluft påvirker værktøjet er meget værre: temperaturen under nul kan føre til udbrud af revner på det frosne materiale.

Dette materiale er mest effektivt i temperaturområdet fra +20 ° C til +70 ° C. Under disse forhold viser tætningsmidlet kun sine bedste egenskaber selv i fri luft, det vil let overføre flere frost og optøning og holde sømmen i sin oprindelige tilstand. Klassisk akryl har en gennemsigtig eller hvid farve, men i dag er det nemt at finde andre farver på hylderne, herunder nuancer af naturligt træ. Takket være det kan det anvendes under arbejdet med et træ.

Fordele og ulemper ved akrylforsegling

Brugen af ​​hvid akrylforsegling har både fordele og ulemper. For at forstå, hvor effektivt dette værktøj kan være, skal du gøre dig bekendt med de fordele og ulemper, som vi nu vil gøre.

 1. Omkostninger. Hvis du sammenligner akryl- og silikoneforseglingsmiddel, vil omkostningerne ved den første være 1,5 gange mindre.
 2. Brugervenlighed. For at forsegle sømmen er det bedst at bruge denne type fugemasse. Der er to forklaringer til dette. For det første anses akrylbaseret fugemasse som den mest alsidige blandt alle fugemasser. Den anden grund er, at det er tilstrækkeligt at vaske det af eller klippe det af med en skarp kniv efter størkning efter påføring. Dette er meget nyttigt, når man fjerner spor af hvidt tætningsmiddel på overfladen.
 3. Økologiske sikkerhedsmidler. Vandbasen af ​​det hvide fugemasse indeholder ikke toksiner og skadelige stoffer. Når du arbejder med akryl, behøver du ikke bruge beskyttelsesudstyr. Desuden er akryl brandfast, da det ikke indeholder opløsningsmidler.
 4. Evnen til at genoprette den færdige søm og dens farve.
 5. Akrylbaserede fugemasser giver damp gennem. På grund af dette kondensat i form af vanddråber vil ikke ophobes i sømme, hvilket vil reducere sandsynligheden for skimmel og meldug.
 6. Holdbarhed. Når du vælger højkvalitets akrylforseglingsmidler til leddene, kan du ikke bekymre dig om, at det efter et stykke tid bliver nødvendigt at forsegle hullerne igen. Og alt sammen på grund af det faktum, at dette værktøj er modstandsdygtigt mod sollys i modsætning til skummet, som kan knække under påvirkning af UV-stråler.

Det må naturligvis siges om manglerne. Den første og største ulempe ved akrylforsegling er, at materialet ikke er venligt med vand, hvilket forklares af, at produktet er baseret på vanddispersion. Ved kontakt med vand kan den let opløses. Derfor er det bedst at bruge akrylforseglingsmiddel til tætning af samlinger mellem vindues- og dørkarme, i træbelægninger - på steder hvor der praktisk talt ikke er fugt.

Der er dog vandtætte hvide fugemasser. I dette tilfælde vil tætningsmidlet ikke blive udsat for fugt kun efter tørring. Men under alle omstændigheder, med langvarig kontakt mellem sømmerne med vand, forringes alle produktets egenskaber, hvilket skal tages i betragtning. Derfor er det ikke det bedste valg at bruge denne type værktøj, når du forsegler sømene i badeværelset eller toiletet - efter et stykke tid vil bygningen stadig begynde at udleje vand.

For hvad virker fugemasse er bedst?

Som vi har sagt, kan akrylforseglingsmiddel kaldes et universelt middel. Det vigtigste er at forsøge at ikke bruge det i værelser med et højt fugtindhold. De vigtigste anvendelsesområder - grænserne for mobile og stillesiddende led, tætnings sømme.

Derudover kan den også bruges til at:

 • gendanne møbler;
 • genoprette træ gulv;
 • Udfør forseglingen af ​​laminatet
 • installere vindue og dørkarme, sokkel;
 • fjerne revner i væggene;
 • Udfør forsegling af rør og fliser.

Du må ikke være overrasket over, at hvid akrylforsegling ikke kun bruges som tætningsmiddel til søm og revner. For eksempel kan de erstattes med brugen af ​​lim ved arbejde med loftsplinter. Det bruges også til at fjerne hullerne mellem loftfliserne, som kan opstå som følge af en ujævn base. Derudover er der intet svært at arbejde med hvid akrylforsegling - ansøgningen kræver ikke specielle færdigheder og viden.

Alt, hvad der er nødvendigt for korrekt anvendelse, er en tør og snavsfri overflade til forarbejdning. Det er mest bekvemt at anvende produktet ved hjælp af en speciel monteringspistol, men du kan simpelthen klemme blandingen ud af røret. Bogstaveligt om 15-20 minutter strammes overfladen af ​​det behandlede område med en tynd film, og polymerisationsprocessen tager ikke mere end en dag, hvis alle de nødvendige betingelser er til stede (lufttemperatur + 23 ° C, fugtighed 50%).

Hvordan vælger man tætningsmiddel?

Når du vælger et tætningsmiddel, skal du fortsætte med, hvilke materialer du vil arbejde med i fremtiden. Når du arbejder med plastik (Teflon, polyethylen), skal du huske på, at dette materiale er kendetegnet ved et lavt vedhæftningsniveau til tætningspræparater. For at forøge vedhæftningen med en lignende overflade er det derfor ønskeligt at købe egnede tætningsmidler eller anvende primere.

Når du arbejder i et aggressivt miljø, er det bedst at købe midler, der indeholder fungicider. Glem ikke, at de er ønskelige at bruge i andre boliger. Hvis behovet opstår, er det bedst at bruge et gennemsigtigt eller hvidt fugemasse til akvarier, der ikke kun er vandbestandige, men ikke skadelige for levende organismer. Hvis du skal udføre arbejde under forhøjede temperaturer, er det også ønskeligt at købe et højtemperaturforseglingsmiddel med en arbejdstemperatur på mindst + 300 ° C.

Med dette værktøj kan du let forsegle sømme og revner i ildsteder og ovnkonstruktioner uden frygt for, at værktøjet vil tabe sin elasticitet eller revne under påvirkning af høj temperatur. Og glem ikke at kræve præsentation af et kvalitetscertifikat ved køb af akrylforsegling - dets specifikationer skal afspejles fuldt ud i dokumentet.

Sådan fjerner du spor af midler - de bedste metoder

Det vigtigste spørgsmål, der opstår efter forsegling af sømme, er, hvordan fjernes akrylforseglingsmiddel? Det skal straks siges, at det er meget lettere at fjerne spor, hvis det rengøres straks efter brug. Men hvad hvis acryl lykkedes at tørre ud?

Du kan fjerne værktøjet med et barberblad. Funktionsprincippet er simpelt: Fastgør bladet til overfladen, du vil fjerne, og skynd dig med en hurtig bevægelse af det uønskede fugemasse. Risikoen for at ridse overfladen er minimal. Og bare børste den resterende silikone. I stedet for bladet kan du tage en brevpapirkniv.

For at fjerne det tørrede middel skal du omhyggeligt afskære lag for lag. Du behøver ikke at forsøge at rive det tørrede akryl - med det kan du rive et stykke af bunden, som værktøjet sidder fast i. De resterende mærker kan simpelthen fjernes med en svamp og sæbevand.

Du kan bruge specielle opløsningsmidler til tætningsmidlet. Når du arbejder med dem, skal du bruge en beskyttende maske og handsker. 30 minutter efter påføring skal du blot fjerne resten med en serviet. Men det er meget vigtigt at kontrollere opløsningen af ​​opløsningsmidlet med den behandlede overflade.

Hvid ånd gør et godt stykke arbejde også. Til at begynde med skal du prøve at afskære det maksimale mulige lag af akryl med en kniv og derefter anvende hvid alkohol på det forurenede område. Efter et par minutter vil det tørrede forseglingsmiddel desintegreres, og det kan nemt fjernes med en træskraber.

Loftfliser

Jeg rummaged på forummet, fandt ikke noget konkret om dette emne. Jeg sidder fast i en hvid "vask" flise i loftet. Mellem de fliser i steder meget mærkbar mellemrum 1-2 mm, fortæl mig ikke, hvad de skal glans over? I badet vil jeg limse flisen beige (allerede købt). Hvad skal man gøre med slots i denne sag?

Akrylforsegling af den tilsvarende farve. Solgt i hardware butikker og markeder.

gas2600 skrev:
Jeg rummaged på forummet, fandt ikke noget konkret om dette emne. Jeg sidder fast i en hvid "vask" flise i loftet. Mellem de fliser i steder meget mærkbar mellemrum 1-2 mm, fortæl mig ikke, hvad de skal glans over? I badet vil jeg limse flisen beige (allerede købt). Hvad skal man gøre med slots i denne sag?

Hvis flisen ikke er keramisk, risikerer du i tilfælde af brand at arrangere et gaskammer i dit værelse

Jeg er ikke ekspert, men mine keramiske fliser på loftet er farlige for beboernes liv og nerverne hos den der vil lim den

Loftet er ikke et ideelt firkant, men et rektangel, hvis længde og bredde varierer med 0,5-1 mm. Hvis dette ikke tages i betragtning under mærkningsprocessen, vises huller.

prvlad skrev:
Hvis flisen ikke er keramisk, risikerer du i tilfælde af brand at arrangere et gaskammer i dit værelse

Udtalelsen er tydelig - argumenterne i studiet. Argumenter - ikke rant!

I det væsentlige - akrylforseglingsmiddel og (IMHO) maling godt vand. male.

2 gas2600
2 Mihalychch
I en normal flise er alt i orden - en firkantet kvadrat. Det er nødvendigt at klæbe grundigt, så er der ingen huller.

prvlad skrev:
Hvis flisen ikke er keramisk, risikerer du i tilfælde af brand at arrangere et gaskammer i dit værelse

Noget er ikke mærkbart for forfatteren bedt om rådgivning om, hvorvidt man skal klæbe denne flise?
Jeg vil tilslutte mig den allerede udtrykte mening - akrylforseglingsmiddel. Eller gips kit, men det hvis ikke i badeværelset. I det mindste kløften i loftplinten af ​​det samme materiale smurt normalt. Men så vidste jeg ikke om tætningsmidlet.
Men på bekostning af beige. De siger, at der er farvede fugemasser, men de har ikke mødt.

Hvordan og hvad man skal klæbe i loftplinten: de bedste kompositioner

Montering af loftsplinten - den sidste etape af loftet. Dette element er monteret på flere måder, men det nemmeste er at montere det på limen til loftplinten. Hvilke typer og mærker er præsenteret på hylderne i bygningens butik, hvordan man vælger det rigtige valg og korrekt gennemfører værelset?

Hvordan man vælger lim

Loftplinten er designet til ikke kun at dekorere væggene og færdiggør finishen, men også at skjule mulige reparationsfejl og endda krumning af væggene. Og så varede han længe, ​​du skal vælge den rigtige lim.

Med alle de mange forskellige byggevarers rækkevidde opfylder kun nogle få klæbestoffer alle de nødvendige krav til et varigt resultat, når soklen fastgøres. Ved valg af klæbemiddel er det vigtigt at overveje følgende egenskaber:

 • styrke
 • brugervenlighed,
 • hurtig tørring
 • ingen skarp lugt
 • Produktet er beregnet til et bestemt materiale.

Til salg er der ingen speciel lim kun til loftplinten, men fagfolk anbefaler at være opmærksom på ovenstående egenskaber. Ved valg af lim skal du starte med, hvad det færdige element er lavet af. Loftplinten er normalt lavet af skumplast, polyurethan, polystyrenskum, træ, PVC, gips. Korrekt valgt lim vil ikke ødelægge materialet og gøre reparationer holdbare.

Titan

"Titan" - lim med et fremragende ry. Fordelen ved produktet ligger i sin alsidighed: den er præsenteret i en bred vifte. Sammensætningen er i stand til at lime ikke kun loftsplinten, men også linoleum, gulvbræt, gulvstifter og lige keramiske fliser. Vellykket vil arbejde med kunstlæder, spånplader. Titanium er ideel til limning af skumplanker.

Sammensætningen af ​​"Titan" - polymere materialer af den moderne formel, ingen fyldstoffer. Når du bruger det, behøver du ikke bekymre dig om dyre finishmaterialer, og alt takket være en gennemsigtig formel. I tilfælde af unøjagtigt arbejde kan overskydende lim let fjernes fra forside af filet, vægge og loft og ikke efterlade striber. Den eneste ulempe ved brugen af ​​en sådan lim: Du skal holde delen i nogen tid, så den klæber tæt, og dine hænder i hævet tilstand hurtigt bliver følelsesløse.

tid

Alternativet er Moment lim. Han forstår emnet på få minutter, hvilket følger af produktets navn. Der er ingen grund til at fastgøre soklen i lang tid, tryk den bare stramt i et par sekunder. Fordelen er, at lim perfekt fastgør ethvert materiale. Dette er en god prøve af lim til polyurethan bundplader (mere holdbart analogt skum). Men med produktets hurtighed og pålidelighed har dette produkt sine ulemper:

 • pleje og opmærksomhed er påkrævet, når du arbejder, fordi hvis limpartikler kommer på forkanten af ​​fileten eller loftet, vil det ikke være så nemt at fjerne dem;
 • høje omkostninger i sammenligning med analoger;
 • større udgift.

Tip! Fra Henkels produktsortiment til dekoration med baseboards, vælg "Moment installation express decor" lim.

Øko-Näset

Lim til loftsplinter af skumplast, i sammensætning og brug, svarende til Titan. Dens fordele er:

 • gennemsigtig sammensætning,
 • lav pris
 • øgede bindingsrater,
 • sikkerhed for mennesker.

Når du arbejder med "Eco-Nase" lim, skal du holde trimelementet et stykke tid for at sikre det. Men i tilfælde af en fejl giver dette en hurtig korrektion af soklens position og fjernelse af overskydende lim uden konsekvenser.

Flydende negle

Passer til stort set alle materialer, flydende negle er vellykkede i efterbehandling. Produktet er akryl eller neopropylen. Hvis limet "Titan" og "Eco-naset" ulemper hovedsagelig er i færd med at blive installeret, er de flydende negle en fare for mennesker med deres sammensætning. Dette gælder for neopropylenprøver: De har en meget stærk lugt. Den skadelige virkning strækker sig dog kun på tidspunktet for installationen, efter at den fuldstændige tørring forsvinder.

Fordelen ved ikke-propylen flydende negle over akryl:

 • har større styrke
 • resistent over for lave temperaturer;
 • vandtæt, er det tilladt at ansøge om installation af fliser i badeværelset;
 • hurtigere at gribe.

Fordele ved akryllim:

 • lav lugt
 • uskadelig for menneskers sundhed.

Silikoneforseglingsmidler

Disse stoffer er beregnet til at binde forskellige materialer og forsegle led og sømme. Den tætte masse af tætningsmidlet efter tørring opnår styrke og fugtresistens, tillader ikke uønskede stoffer at trænge ind i sømene.

Tætningsmidlet er baseret på silikongummi. Også i blandingen er der blødgørere, adhæsionsforstærkere (ansvarlige for adhæsion med overfladen), vulkanisatorer (tilvejebringe hærdning), farvestoffer, fungicider (forhindrer udvikling af svampe) og mekaniske fyldstoffer.

Til installation af loftplint anbefales det at bruge to fugemasser: gennemsigtig og hvid. Den første type bruges til at dække bagsiden. Hvidt tætningsmiddel håndterer led af fileter.

Ulempen ved siliconeforseglingsmidler er den høje pris og umuligheden af ​​efterfølgende farvning af soklen.

Ler gør det selv

Hvis der er tvivl om kvaliteten af ​​de tilbudte produkter, skal du forsøge at klargøre klæbemidlet selv. Det er ret simpelt og ikke dyrt. Det vil tage:

Stages af lim:

 1. Fortynd kittet med vand og rør til en tyk og homogen masse.
 2. Til den opnåede blanding tilsættes papirvarer lim i forholdet 1: 4.
 3. Bland sammensætningen, hold i 5 minutter. Lim er klar.

Ulempen ved dette materiale er dets lange hærdning. Det vil tage meget mere tid at klæbe bundpladerne, sammenlignet med industriel limningsprodukter. Men at arbejde med kitt er ikke forbudt indendørs, da det ikke har en stærk lugt. Et andet plus er, at det er i færd med at klæbe med en forbindelse, at du kan udjævne uregelmæssighederne på væggen. Påfør blandingen med en spatel, hvorefter en sokliste er monteret på den.

Regler for arbejde med lim og basisplader

Valget af lim er lavet, det forbliver kun for korrekt at anvende det. Sådan færdiggøres indretningen af ​​væggene og lim forsigtigt loftsplinten:

 1. Det første og vigtigste er at lave de rigtige beregninger. Påfør lim, der tørrer hurtigt, skal du straks inden tilslutning af efterbehandling til loftet. Korrekte markeringer udelukker uregelmæssigheder under installationen.
 2. Til limning af tunge bundplader (for eksempel fra træ) er det bedre at bruge flydende negle.
 3. Installering af loftet sokkel begynder med hjørnet af rummet.
 4. Skær fileten til samlingen anbefales i en vinkel på 45 grader. Kun en jordkniv bruges til at forhindre kanten af ​​objektet i at smuldre. Det er bedre at bruge et specielt værktøj til skæring.
 5. Lim på soklen påføres med en prikket linje.
 6. Glem ikke at håndtere limledsrør.
 7. Det er lettere at montere fileterne på tapetet, da det er ret svært at justere deres overkant.
 8. Hvis soklen er fastgjort til den ubehandlede væg, skal alle hullerne straks fyldes med tætningsmiddel eller kitt.
 9. Polyurethan sokler er tilbøjelige til at krympe, så de skal placeres så tæt som muligt på hinanden. Hvis hullet stadig er dannet, vil situationen korrigere silikoneforseglingsmiddelet.
 10. Pas på med plastikplanker, de er ret skrøbelige. Tryk ikke på dem med fingrene, fordel jævnligt under belastningen under installationen. Det er bedre at holde materialet til limning længere end ved et uheld at skubbe det igennem.
 11. Arbejd i et godt ventileret område. Indånd ikke dampene.
 12. Pas på forfalskninger, køb kun lim i specialbutikker.

Det rigtige valg af lim til loftplanker - nøglen til succes i afslutningen af ​​værelset. Det er kun for at måle og handle præcist i overensstemmelse med instruktionerne på pakningen med klæbemiddel.

Hvordan forsegler hullet mellem skumfliserne på loftet?

Selv med den mest omhyggelige limning af skumplader på loftet kan der opstå små huller eller revner mellem dem. Dette skyldes forskellige faktorer: ujævnt underlag, ikke højeste kvalitet eller af andre grunde. Under alle omstændigheder vil det kræve behandling af de huller, der dannede skumpladerne, når de limes til loftet.

Opsigelsesmuligheder

For at slippe af med de eksisterende huller kan du bruge forskellige materialer og derfor ændres ordens orden. Selve materialet, som vil blive ryddet huller, normalt valgt fra to muligheder:

Praktisk taget er der ingen værktøjer. Ud over en våd svamp og egne fingre. Du skal også forberede nogle rene filler for at tørre dine hænder og behandlede sømme.

Luting

Hvis det er kittet, der er valgt til at fylde hullerne i loftet med skumfirkanter, så er det bedre at tage finishversionen. Det har en finere struktur og er lettere at anvende end grovere blandinger.

Solgt som en klar og ufortyndet blanding. Forskellene mellem dem er minimal, og hovedkriteriet bliver prisen - en tør blanding kan være betydeligt billigere. Det er fortyndet med rent vand og intet kompliceret om det. Det vigtigste er at observere proportionerne angivet på emballagen i opløsningen.

Alt er enklere med klar kitt - du skal bare kontrollere dens konsistens. Hvis opløsningen er flydende, vil det være yderst vanskeligt at anvende det på loftet. For at få den nødvendige konsistens, skal du bare holde pakken åben lidt - fugtet fordampes hurtigt, og den ønskede tæthed nås ret hurtigt.

Når den valgte sammensætning er klar til arbejde, kan du begynde at forsegle hullerne. Som allerede nævnt er det bedste værktøj til at udføre en sådan simpel operation din egen finger. Nogle af sammensætningen rekrutteres på en fingerspids og fylder jævnligt det hul, der skal patches.

Ensartet påfyldning vil være det sværeste øjeblik. Det vil tage lidt øvelse, og alt vil begynde at vise sig som det skal. Men mens hånden ikke er "fuld", kan placeringen være lidt ujævn. Det er bedre at starte med et ikke meget mærkbart område af dækning.

Efter at have afsluttet en lille sektion af loftet, ca. fem eller seks fliser, kan man begynde den endelige trimning af sømene til det ideelle. For at gøre dette skal du tørre de fyldte samlinger med en fugtig svamp. Det er ikke nødvendigt at være nidkær med pres - du kan vaske kittens kittelag.

Når hele loftet er blevet behandlet, vil det forblive at vente 10 til 12 timer, indtil fugen er helt tør og derefter skylle forsigtigt hele flyet med vand. Vand bør ændres ofte nok, så der ikke er nogen kridtstrimmel på overfladen af ​​belægningen.

fugemasse

Med dette materiale er alt meget enklere. Det er kun nødvendigt at vælge et akrylforseglingsmiddel, som efter påføring kan males sammen med belægningens limede fliser. Selvfølgelig er det nødvendigt at vælge den skygge af fugemasse, der matcher den grundlæggende tone i loftet, men det er normalt hvidt, så der er ingen problemer.

Før du sætter loftet på skumfirkanter på denne måde, skal du fylde med klude til hænder og en fugtig svamp, som i den tidligere version af finishen. Derudover har du brug for en særlig pistol, som indsættes i røret med et fugemasse og som hjælper med at klemme det på det rigtige sted. Tuden af ​​røret med et mellemrum skal klæbes til størrelsen af ​​den tyndeste af leddene, der skal forsegles.

Beholderens tud bringes til samlingen, og den langsomme fyldning af sømmen med materiale begynder. Du bør ikke håndtere et stort område på én gang - kun en meter længde af leddene er nok. Herefter skal pistolen lægges til side og jævnt udjævne et lag af det påførte materiale med en fugtig svamp.

Tætningsmiddel fryser hurtigt nok, men det er ikke desto mindre værd at vente et par timer, indtil det er fuldstændig størknet. Så du kan håndtere ikke kun sømmen mellem fliserne, men også fylde kløften mellem bundpladen og loftbelægningen.