Akrylforsegling til loftsplint

Akrylforsegling til loftsplint kan bruges til forskellige formål. Det er et glimrende alternativ til lim, såvel som uundværlig for efterbehandling efter installation og installation af fileter.

Materialegenskaber

Fra navnet på denne bygningsstruktur er det allerede indlysende, at dets direkte formål er at forsegle huller og revner mellem enhver bygningskonstruktion. I vores tilfælde er disse strukturer sektioner af loftfileter. Det er især vigtigt at forsegle leddene i hjørnerne - det er der, at huller og uæstetiske huller oftest kan danne sig. Efter behandling med fugemasse er det overordnede udseende af loftsbeklædningen afsluttet, og hele arbejdet ser pænt ud. Desuden giver tætningsmidlet overfladen, der skal behandles med uigennemtrængelighed og beskytter fugt mod at komme under soklen. Du kan bruge dette materiale med basisplader af ethvert materiale: træ, plast, PVC, skum, polyurethan.

Tætningsmiddel som et alternativ til lim

Linnedstifter er som regel fastgjort ved hjælp af byggemateriale, eller et materiale, der kaldes endelig gips. Tætningsmiddel anvendes sædvanligvis allerede som færdigmateriale i det endelige arbejde med installation af fileter i loftet. Imidlertid kan tætningsmidlet udføre alt arbejdet helt.

Lad os starte med at sige et par ord om forberedelsen til arbejdet. For at præcis klæbe soklen, skal du tydeligt dokke den i hjørnerne, for hvilke du skal rette snit i enderne af hjørnesegmenterne. I princippet er der allerede færdige hjørner, men de er oftest designet til standardvinkler på 90 grader.

Kort sagt, for den rigtige snit er det nødvendigt at måle væggenes konvergens, dividere den resulterende værdi i halvdelen og skære basispladen i denne halvvinkel. Du kan bruge forskellige værktøjer afhængigt af materialets tæthed - fra brevpapirkniven til kværnen. For mere præcis arbejde skal du også bruge et specielt værktøj til skæring i en vinkelkasse.

Før du begynder at klæbe soklen på tætningsmidlet, skal du også sørge for, at overflade af væggene og loftet er nivelleret, primet og fuldt behandlet, så der ikke er uregelmæssigheder, huller og smuldre områder på den.

Stedet, hvor baguetten skal fastgøres direkte, skal være fugtet med vand: dette forhindrer tætningsmidlet i at tørre ud for hurtigt. Derefter påføres en lille mængde af sammensætningen på fileten. Kan kun påføres den del, der er direkte limet til væggen, men hvis loftet ikke strækkes, kan du påføre begge fugemasser. Derefter skal du trykke fast soklen på væggen og fastgøre dens position. Tætningsmidlet vil hurtigt gribe med begge overflader, så du behøver ikke stå lang tid med hænderne op under loftet. Forblivelse af at krybe ud under fileten skal rengøres med en spatel, og på leddene tværtimod behandle alt med fugemasse igen.

Fordele ved at arbejde med akrylforsegling

Ved limning og slutbehandling af soklen med et akrylforseglingsmiddel øges pålideligheden af ​​arbejdet flere gange. Materialet er fastgjort til loftet, og væggen er meget slidstærkt, og på grund af tætningsmiddelets egenskaber bliver det også mere modstandsdygtigt mod fugt, syrer og salte, og temperaturændringer. Plint, behandlet med fugemasse, vil ikke deformeres og forværres i badeværelset eller i stærk varme.

På grund af dens elasticitet gør det muligt at symene flytter lidt uden at danne revner og hulrum.

Hvidt fugemasse kan altid males eller påføres ved blanding med farven af ​​den ønskede skygge.

Akrylforsegling: egenskaber, typer og anvendelser, forskelle fra silikone

Under byggeri og reparationsarbejde er det ofte nødvendigt at forsegle revner eller sømme, der dannes ved krydspunkterne for de enkelte elementer til hovedstrukturen. Til disse formål er der specielle sammensætninger fremstillet på en polymerbase. En af dem er et akrylforseglingsmiddel med fremragende vedhæftning til de fleste typer byggematerialer.

Karakteristika og sammensætning af akrylforseglingsmiddel

De komponenter, der udgør tetningsmidlet, gør det elastisk i længere tid, modstandsdygtige mod vibrationer. Efter tørring kan overfladen behandlet med tætningsmiddel males eller pudses. Akryl er velegnet til tætning af små huller, samlinger mellem stænger og revner af forskellige byggematerialer. Nogle typer anvendes som lim til loftsplint. Det er nok at udfylde midler i uddybning og at vente på tørring.

Strukturen indeholder følgende komponenter:

 • akryl;
 • calciumcarbonat;
 • titandioxid;
 • blødgørere og andre tilsætningsstoffer.

Alle stoffer i sammensætningen har fremragende vedhæftning til porøse overflader og er modstandsdygtige mod UV-stråler. Det er meget vigtigt sikker brug af akryl. Sammensætningen af ​​komponenterne har ikke giftige tilsætningsstoffer, der er skadelige for menneskers sundhed, hvilket gør det muligt at arbejde uden beskyttelsesudstyr.

På trods af komponenternes positive egenskaber mister tetningsmidlet efter tre år sine egenskaber. Dens struktur erhverver skørhed, mindsker vedhæftning, hvilket udtrykkes ved afskalning af akryl fra overfladen af ​​materialet. Anvendelsen af ​​akryl er bedst egnet til indendørs arbejde, da friluft og negative temperaturer gør det svært.

Komponenter tilsat tætningsmidler giver det plastiske egenskaber, der kan kaldes hukommelse. Efter strækning eller anden deformation erhverver det frosne lag den oprindelige form. Der er et sådant koncept, som bestemmer et materiales positive egenskaber som en begrænsende indikator for strækning ved maksimal effekt af stress. Det vil sige, at efter overskridelsen af ​​denne værdi gendanner den frosne sammensætning ikke sin oprindelige form. Så tyder konklusionen på sig selv, jo større værdiindekset er, desto bedre er materialegenskaberne.

Den maksimale værdi af forskydningsamplituden må ikke overstige 10% af strækningsindekset. Med disse data kan akrylværktøj anvendes til udendørs arbejde i fri luft.

Tekniske specifikationer

Bedre at kende akrylforseglingen hjælper dens egenskaber:

 • når der trækkes sømme, kan bredden være mellem 6 og 50 mm. Den optimale lagtykkelse er ½ af sømbredden. Hvis sammensætningen påføres bredere end 6 mm, brug en tætningskabel. Den fremstilles i forskellige diametre fra 6 til 50 mm;
 • tætningsmiddel sælges i forskellige pakker. Dens forbrug beregnes for sømme 10 mm brede og 6 mm tykke. For eksempel er 22 kg kapacitet tilstrækkelig til at håndtere 300 ppm, og fra et 325 ml rør kan du hælde 5 pm sømme;
 • Under arbejdet skal temperaturen på den behandlede overflade være i området fra +4 til +32 ° C;
 • opretholder omgivelsestemperatur fra -40 til +120 ° C;
 • 24-30 timer efter, at sømene tørrer ud, kan de males med latex maling;
 • For at bestemme, hvor meget tid der er behov for fuldstændig hærdning af sømme, starter de fra 10 mm tykkelse. Ved en temperatur på 25 ° C og en fugtighed på 50-60% tørrer et sådant lag i 24 timer;
 • Indstilling til enhver overflade tager mindre end 1 time;
 • sammensætningen bevarer sine egenskaber efter fem cykler af frysning og optøning ved en temperatur på -15 ° C;
 • Standardhastigheden for brud er 550%;
 • i et fugtigt miljø tørrer sammensætningen dårligt og klæber til overfladen. Ved arbejde i vådt vejr er sømmen dækket af folie. Det anbefales ikke at anvende akryl til våde overflader;
 • emballageforsegling sker i rør, spande, patroner eller små rør;
 • Opbevaring sker kun i en pakket form ved en temperatur på +20 o C ikke mere end 1 år.

Sammensætningen kan sælges enkeltkomponent, to- eller multikomponent. Klar til brug akryl er enkeltkomponent. Hvis det er nødvendigt at blande sammensætningerne, inden arbejdet påbegyndes, er disse multikomponentforseglingsmidler.

Der er 3 typer akryl, som bestemmer deres omfang.

Fugtbevis

Tætningsmidler af denne klasse anvendes til indvendig arbejde i værelser med et minimum af fugtighed. Dette omfatter lim til loftsplint samt sammensætninger til påføring af træ, gipsplader, beton, mursten. Det er umuligt at øge fugtigheden inde i rummet, indtil sammensætningen er helt tør.

Vandtæt

Brug en vandbestandig sammensætning er bedre i køkkenet eller badeværelset, hvor fugtighedsniveauet er forhøjet. Stoffer, der indeholder lim, er mere modstandsdygtige over for temperaturændringer og fugt, hvilket sikrer god vedhæftning til overfladen. Vandtæt akryl har fremragende vedhæftning med træ, keramik, skumbeton, og overfladen kan være glat eller porøs. På trods af at tætningsmidlet er vandtæt, skal det kun påføres på en tør overflade og bedre indendørs.

Frostbestandig

Strukturen til eksterne værker er stabil mod fjendtligt miljø og lave temperaturer. Frostbestandig forsegling er mere elastisk end analoger til internt arbejde. Det optimale driftstemperaturområde er fra -20 ° C til + 70 ° C. Under sådanne betingelser vil sammensætningen for ydre værker bevare sømmenes integritet efter mange cykler af frysning og optøning. Den koldtætte tætningsmiddel er velegnet til tætning af samlinger mellem træbjælker. Limen, som er en del, greb godt med træ og danner en hermetisk ledd.

Forskel efter farve

Udseende betyder muligvis gennemsigtig, hvid eller farve. Hvid farve anses for traditionel til VVS, da den passer til de fleste produkter, såsom dræn, badekar, toiletskåle mv. Den gennemsigtige version anses for at være en klassiker på grund af sin omfattende anvendelse. En farveløs søm er ikke synlig på en farvet overflade, hvilket muliggør inkorporering af revner af enhver art uden begrænsning af materialer. Hvis du vil markere samlingen eller vælge en skygge for en bestemt farve på objektet ved hjælp af en farvesammensætning. De mest populære fugemasse, efterligner træets farve. For eksempel er en skygge af kirsebær eller eg populær til tætning af sømme mellem tømmer.

Klar akrylforsegling

Fordele og ulemper ved forsegling

Fuldt vurdere fordelene og ulemperne ved akryl er kun mulig med den korrekte anvendelse.

Fordelene omfatter følgende positioner:

 • omkostningerne ved akryl betyder ca. 1,5 gange mindre end andre analoger;
 • Valget af typer tætningsmiddel er ikke så stort, men akryl er universelt. Med ham er der ingen problemer. Mens limen tørrer, kan den let repareres, og overskydende fremspring kan vaskes af med varmt vand. Hvis tiden går, og den unødige sammensætning frøs, skæres den af ​​med en skarp kniv. Desuden er der ikke på pletterne til skæring nogen pletter, der kræver behandling med opløsningsmidler;
 • Alle bestanddele af tætningsmidlet opløses i en vandbase, der ikke indeholder toksiner. Fraværet af brændbare og giftige stoffer bestemmer brandets sikkerhed og gør det muligt at arbejde uden beskyttelsesudstyr.
 • høj vedhæftningshastighed tillader sammensætningen at klæbe til højt porøse overflader. Hvis tiden er gået, og sømmen frosne forkert, kan den genoprettes og derefter males;
 • på trods af det faktum, at limen klæber tæt på overfladen, har akryl tendens til at lade damp komme igennem. Således akkumuleres ikke kondensat mellem vinduernes ledd;
 • Akryllag af høj kvalitet smuldrer ikke under UV-stråler, som ofte observeres med mange analoger. Gennem hele levetiden er der ingen manifestation af yellowness.

Som ethvert andet materiale har akrylforsegling sine ulemper. Ikke venlig til vand på grund af vand sammensætning, som opløses hurtigt, en gang i et vådt miljø. På emballagen skriver de altid om forbud mod eksponering af akryl til fugt, men betegnelsen "fugtighedsbestandig" kan stå ved siden af ​​den. Dette betyder, at tætningsmidlet efter en vis tid er hærdet i et tørt miljø, og kun så kan det komme i kontakt med fugt. Hvis vi taler om den konstante påvirkning af vand, så vil uanset hvor lang tid dette sker, egenskaberne for akryl forringes.

Ud fra de betragtede mangler kan det konkluderes, at akryl ikke er det bedste valg til brusebad, bade og andre våde genstande. Ansøgning i akvariet er generelt umuligt, for i løbet af kort tid vil leddet lække.

anvendelsesområde

Arbejde med fugemasse kræver ikke visse færdigheder. Det påføres på en tør og ren overflade. Anvendelsesmetode afhænger af emballagen. For eksempel er det presset ud af et rør for hånd, og en monteringspistol bruges til rør. Fraværet af opløsningsmidler i sammensætningen gør det muligt at arbejde indendørs uden beskyttelsesudstyr. Uanset hvor meget arbejde der fortsætter, vil der ikke være nogen ubehagelig lugt inde i det lukkede rum.

Hvis vi taler om, hvor lang tid det tager at hærde, så er der efter 15 minutter allerede dannet filmbelægning. Fuld polymeriseringstid er 24 timer.

Fra de betragtede egenskaber er det muligt at drage konklusioner om, at det er optimalt at anvende akrylmiddel til følgende formål:

 • tætning af samlinger mellem tømmer og reparation af revner på enhver træoverflade;
 • fyldning af sømme af armeret beton og betonkonstruktioner samt tætning af steder af krydsning af bygningsmaterialer til bygningens mur.

Under arbejdet skal man være opmærksom på svejsernes dybde og hvor meget tætningsmiddel der er brug for til dette. Nogle gange er det tilrådeligt at redde brugen af ​​forseglingsledninger. Mens den indlejrede ledning tørrer, kan den ikke røres, kun efter fuld polymerisering kan overfladen rengøres og affedtes.

Akryl er ikke kun et fugemasse. Det kan endda erstatte lim. Et simpelt eksempel er limning af en loftsplint. Sammensætningen påføres på overfladen af ​​produktet og presses det til loftet i en kort periode, indtil limen griber. Hvis overskydende fugemasse stikker ud under loftsplinten, vil skylning med vand ikke efterlade nogen mærker. Det er bekvemt at bruge fugemasse som en lim til en baguette. Da sammensætningen tørrer hurtigt, fugtes limepunktet lidt med vand, produktet smøres med fugemasse og presses mod væggen, hvilket giver den den ønskede position. Limning af loftet til en ujævnt overflade tillader tætningsmidlet at skjule store huller.

Ofte kaldes akrylforseglingsmiddel til træ en varm ledd. Fremragende elasticitet og vedhæftning med træ gør det muligt at forsegle huller mellem stillesiddende elementer. For eksempel er gulvbrædder konstant udsat for vibrationer, og uanset hvor meget de går på dem, vil tætningsmidlet altid være på plads.

Gør det rigtige valg

Fabrikanten tilbyder flere typer fugemasse, for eksempel til vinduer, døre eller universelle, og forbrugeren kan ikke altid afgøre, hvilket er egnet til ham. Forskellen i dem er lille, men der er stadig nogle forskelle:

 • For materialer med minimal vedhæftning til fugemasser, f.eks. PVC eller polycarbonat, skal du købe specielle formuleringer eller desuden bruge en primer som et link;
 • i et fjendtligt miljø tørrer kun fungicider. I køkkenet og andre steder, hvor der er kontakt med mad, kan et sådant fugemasse ikke anvendes;
 • forsegling akvarier udføre et værktøj, der er modstandsdygtigt over for aggressivt miljø, men samtidig sikkert for fisk og andre organismer;
 • tæthedsprækker i ovne, pejse og andre konstruktioner med forhøjede driftstemperaturer udføres med et tætningsmiddel, der er modstandsdygtigt over for temperaturer på op til +300 o C. Nogle formuleringer modstår temperaturer på op til +1500 o C og betragtes som ildfaste;
 • selvom det er skrevet på pakken, at produktet er fugtighedsbestandigt, anbefales det ikke at lukke vinduer udefra.

Ved køb af et af materialerne er det nødvendigt at spørge om kvalitetscertifikatet og omhyggeligt studere instruktionerne på emballagen. Fabrikanten angiver normalt formålet med tætningsmidlet, hvor længe det tørrer og andre egenskaber.

Forskellen mellem akrylforsegling fra silikone

Ofte når man vælger et akrylforseglingsmiddel sammenlignet med andre analoger. For at få klarhed, lad os prøve at finde forskelle med silikoneagenten:

 • Med hensyn til popularitet vinder silikoneforsegling over sin ven, men er signifikant ringere i værdi. Desuden kan akryl efter tørring males, og silikone kan ikke;
 • fugtbestandighed af silicone er bedre, og antifungale additiver tilsættes til sammensætningen af ​​acrylmidlet, som ikke tillader udvikling af sort form på sømene;
 • akryl tør søm kan opgraderes. Med silikone vil denne mulighed ikke fungere;
 • æstetik i akryl søm over. Selv en gennemsigtig silikonefund udgør en synlig hvid stribe;
 • Enhver begynder kan arbejde med en akrylkomposition, da ægteskabet let vaskes af med vand eller tørres af med en kniv. Silikone skal først afskæres, og de resterende spor skal vaskes i lang tid med opløsningsmidler og forskellige vasker.

Ved brug af akryl må vi huske, at det ligesom andre materialer har sine egne anvendelser.

Tætning af sømme af en cellulær flise fra udvidet polystyren

I denne artikel vil vi se på fusionsprocessen mellem skumpladefliser. For maksimal klarhed suppleres materialet med relevante fotografier og video.

Lidt tidligere betragtede vi processen med at klæde loftet med skumplastfliser. I dag vil vi overveje den sidste fase af arbejdet - tætningen af ​​sømme. Det skal bemærkes, at dette ikke er obligatorisk, men snarere en anbefalet begivenhed: uden at forsegle sømme, er fliserne ufuldstændige og ikke meget attraktive. Døm for dig selv:

Enig, ikke meget attraktiv. Nå, vi vil, som de siger, bringe "til sindet". Forresten, for at forstå alle detaljerne, anbefaler jeg at du opdaterer pastaeprocessen med fliser i hukommelsen - Sådan limes en loftsskumflise.

Forstøbning loftsplader - detaljerede instruktioner

For at udføre dette arbejde skal vi have brug for følgende materialer og værktøjer:

 • spatel;
 • lille kapacitet;
 • efterbehandling kit (tør blanding);
 • skum svamp.

Forberedelse af opløsningen: Vi samler vand ind i beholderen, tilsæt en finish til det, bland alt grundigt. Med hensyn til konsistensen skal opløsningen være ret tyk. Hvis han er "vandig" - at arbejde sammen med ham vil være yderst ubelejligt.

Dernæst samler vi en lille smule kitt på fingeren og fylder det jævnt med flisesømme. Det vigtigste her er ensartetheden af ​​forseglingen: tykkelsen af ​​kittens lag skal være den samme i alle leddene. Selvfølgelig kan det i starten uden praksis være ret svært. Men efter at have slettet nogle få fliser, vil du få fat i det og forstå kernen i processen.

Forsegler sømmen på 4-5 fliser, rengør forsigtigt sømme fra overskydende kittet med en skumsvamp dyppet i rent vand. Ved udførelse af dette arbejde trykker vi svampen med minimal indsats for ikke at vaske kittens fuger fra leddene.

Efter at alle sømene er udslettet, og kittens fuger er helt tørre (i almindelighed opstår fuld tørring i 10-12 timer), igen min skumflise. Vi bytter vand oftere for helt at vaske af alt snavs og kittestoffer.

Som lovet, er videoen af ​​hele processen med fugning af loftet fliser:

Det er alt sammen. Hvis du har spørgsmål til spørgsmålet om at forsegle loftspladens fliser, skal du spørge dem i kommentarformatet og være sikker på at du vil modtage et svar så hurtigt som muligt.

Sådan lukkes sømmen mellem fliserne på loftet

En populær metode til at afslutte loftet er flise. Det kan være en ægte udsmykning af værelset, hvis det skal installeres korrekt. I dette tilfælde har mange mennesker et spørgsmål: hvordan man forsegler leddene mellem loftfliserne, da deres tilstedeværelse kan ødelægge interiøret. I dag er der enkle og overkommelige metoder, der giver dig mulighed for at gøre disse sømme usynlige.

Den samme metode kan bruges i tilfælde af, at sådant arbejde er nødvendigt i badeværelset. Til reparationer vil den ideelle mulighed være en flise til et badeværelse med et mønster.

Behovet for at fjerne fejl

Ofte på loftoverfladen er der synlige sømme mellem gulvpladerne, hvilket kan ødelægge udseendet på det mest originale og dyre interiør. Dette gælder også for sømme mellem de dekorative fliser valgt som loftindretning. For at forhindre dette sker, er det vigtigt at vide, hvordan man korrekt reparerer disse mangler og ikke forlader denne fase af reparationsarbejdet uden opmærksomhed.

Hvad angår gulvpladerne, kan der forekomme mangel på synlige sømme på grund af krympning af bygningen eller under sæsonens bevægelser på jorden. Dette problem løses ved hjælp af dekoration med hængende eller spændingsstrukturer. Hvis dette ikke er muligt, er det nødvendigt at foretage en omhyggelig fastsættelse af de opståede mangler.

Synlig søm på loftet

Forsegling af leddene af flislofter

Før starten af ​​hovedværkerne følger en forberedende periode, herunder forberedelsen af ​​de nødvendige materialer og værktøjer. At arbejde vil kræve:

 • hvis sømmen er af lille dybde, vil cement NTS være egnet, som udvider under størkning og maksimalt fylder eventuelle sømme;
 • hvis sømmen er bred, er det bedre at bruge tætningsmaterialer;
 • primer;
 • kitt (det er bedre at vælge latex);
 • serpyanka (bredden skal ikke være mindre end 20 centimeter);
 • indledende og afsluttende loftkittet.

Som værktøj er det bedre at bruge brede og smalere spatler, en sprøjteflaske og en børste.

Workflowen består af følgende trin:

 • Når du har fjernet afdækningen fra loftoverfladen og grundigt rengør den med en vandspray og en spatel, er det nødvendigt at maksimere sømene. Hvis det er problematisk at gøre det manuelt, så er det værd at benytte sig af en perforator. Som følge heraf skal hakket være U-formet, hvilket vil gøre det muligt at rette kittet bedre;

Sømmen skal rengøres godt af støv og snavs.

 • Hvis sømmen er lille i dybden, så kan den forsegles ved hjælp af konventionelt monteringsskum. Sømmen er fugtet og skum påføres. Når skummet hærder, fjernes dets overskud forsigtigt med en kniv. For ikke bred, men dyb søm er det bedre at vælge skum, skummet polyethylen. For ham er udgravningen primet og tørret, hvorefter tætningsmidlet er fastgjort til det ved hjælp af et fugtighedsbestandigt tætningsmiddel;

Opløsningen påføres i en bred patel.

 • sømmen skal puttied. Det er bedre at vælge latex materiale, når det påføres, tilpasser det flush med fliseoverfladen. Til arbejde er det praktisk at bruge to spatler;
 • Efter ca. en dag, når den påførte opløsning er helt tør, fortsæt til kittet. For at gøre dette, læg en foreløbig kittelag, serpyanka fastgjort. Efter tørring af dette lag er den udjævnet med sandpapir og et lag af kittet påføres. Den næste fase er anvendelsen af ​​finish kittet. Efter tørring, slibning med fint sandpapir, kan du begynde at male;

Pre-putty bruger serpyanka

 • hvis der er et stort fald i gulvpladerne, så kan du ikke undvære gips. En gipsbaseret sammensætning og et forstærkende malingsnet vil være påkrævet.

Valg af kit

Da det er næsten umuligt at gøre tilslutning af plader ideelt, inden limning er det nødvendigt at skære over, hvordan man dækker sømme. Det er vigtigt at huske en uudtalt regel: Hvis du gør sømmen nogle få nuancer mørkere, vil hvert produkt skille sig ud, og hvis nogle få nuancer er lettere, vil belægningen fusionere. Det ses, at i hovedparten spilles en af ​​hovedrollerne af farve. Faktisk bør skyggen af ​​fugemasse og fliser være den samme.

Hvad angår hvilken slags fuger at vælge, importeret eller indenlandsk, afhænger det hele af kvaliteten. Husholdningsmateriale er billigere, selvom det antages, at en højere kvalitet tilhører den importerede producent. Der er fugtbestandige sammensætninger, dette er især vigtigt, hvis fugemassen udføres på loftet i køkkenet.

Med hensyn til hvad der skal forsegles sømme, kan det være svært at tynde, da det måske ikke er muligt at vælge en passende farve, men du kan selv gøre det. For eksempel kan du købe en hvid fugemasse og blande et farvestof ind i det. Det er svært, men muligt. Hvis alle disse ikke virker, er det bedre at bruge de såkaldte klassikere af genren, det vil sige hvide.

Men du kan bruge andre kompositioner i stedet for specielt designet til denne fugemasse, hvilket væsentligt letter essensen af ​​problemet:

 • efterbehandling kittet;
 • akrylforseglingsmiddel.

Typer af fugning fliser

Der findes en række materialer til sømme:

 • akrylforseglingsmiddel, skum eller bygningsgips;
 • udjævningsblanding, som kan anvendes som en opløsning af cementmærke NTS;
 • forstærkningsnet
 • latex kittet;
 • primerblanding eller speciel imprægnering.

Ethvert af disse materialer, hvis de anvendes korrekt, vil yde uvurderlig hjælp i tætningsled i loftet, uanset om de dannes som følge af forskydningen af ​​loftfliserne eller efter installationen af ​​færdigmaterialet.

Efterbehandling kittet

Du kan fortsætte til selve processen. Det er nødvendigt at forberede alle de nødvendige værktøjer og forberede sammensætningen.

Gab i sømene, når du limer loftfliser

Jeg lim loftet flise, små huller forbliver ved sømme, hvordan kan de limes?

Udseendet af huller mellem loftfliserne er ikke andet end en konsekvens af ujævn jord, som kan elimineres på flere måder.

Køb akrylforsegling af farven, at du har en loftsplade og forsegl hullet.

Eventuelle "huller", uregelmæssigheder, revner og andre problemer i loftet, såvel som i loftsplinten, er meget let at klare med hvidt silikoneforseglingsmiddel. Tætningsmidlet vil undgå sprækker og delaminationer, der kan opstå som følge af brugen af ​​forskellige slags putties i dette tilfælde.

Loftfliser uden sømme som en ikke-standard finish

Hver dag vises flere og flere innovationer på byggemarkedet, især med hensyn til efterbehandling. Der er mange muligheder for at dekorere vægge i dag, og der er ikke så mange lofter: maleri, tapet, stræk og hængende muligheder, dekorative paneler, fliser og gips. Men ret for nylig dukkede et helt nyt efterbehandlingsmateriale op - loftet fliser uden sømme.

Forbereder loftet og materialer til arbejde

Hvis der er sømme mellem fliserne, ser det ikke ud til at være meget smuk overhead. Keramiske fliser uden sømme i loftet vil ikke holde, da sømene niveauer fejlene i dens geometri og kompensere for forskellen i temperaturudvidelser af flisen og dens base.

Vægten i dette tilfælde er færdiggørelsen lavet på fravær af sømme, fordi det giver loftet et mere æstetisk og præsentabelt udseende. Producenter af dekorative fliser har fået en ny teknologi til sømløs styling. Polystyrenloftfliser vil gøre overfladen glat, fordi den skjuler højdeforskellene på overfladen. Lægning af fliser problemfrit - processen er enklere end forberedelsen til selve arbejdet.

Før pålægning er det nødvendigt at forsigtigt forberede loftet: uskarpt, fjern maling, tapet, limrester. Desuden bør de alvorligste fejl elimineres. Dette kan gøres med gips eller kitt. Derefter skal overfladen primeres.

To eller tre timer før installationen skal materialet udpakes, anbringes på en plan overflade og ligge i rummet. For at få et glat og smukt loft uden sømme, skal flisen sorteres, fordi det sker, at der opstår defekte kopier i partiet.

Loftsflise uden sømme - korrekt mærkning og omhyggelig fastgørelse

Inden du limer loftet uden sømme, skal du markere zonen korrekt. Først skal du finde centrum. For at gøre dette skal du markere midten af ​​længden og bredden og tegne to gensidigt vinkelrette linjer, deres kryds vil være midtpunktet. Således bliver loftet opdelt i fire dele.

Det er også værd at kontrollere diagonalen i rummet selv. Med synlige afvigelser anbefales det at vælge fliser med et lille reliefmønster. Den kan lægges på to måder: parallelt med væggene og diagonalt. Ved parallel installation skal du konsekvent fylde alle fire dele af loftmarkeringen; ved diagonal - den første flise skal klistres i midten, så alle hjørner tydeligt falder sammen med markeringslinjerne.

Til lægning af loftfliser anbefales det at anvende gennemsigtig vandopløselig lim eller flydende negle. Klæbemidlet skal knædes, efter vejledningen klart. Lim påføres omkring perimeteren og på fliserens diagonaler med en lille kam eller en smal trowel.

Endvidere limes hvert element i overensstemmelse med markeringen og presses mod hele planet i 10-15 sekunder. Derefter skal du fjerne overskydende lim med en ren klud. Gab mellem fliser bør undgås under efterfølgende installation.

Vi fjerner pludselige savner - vi lukker sømmen tæt op

Selvom teknologien kaldes sømløs, er der kun stramme sømme i teorien. De er stadig til stede med en tykkelse på op til 1 mm, og hvis loftet ikke har en klar diagonal, så endnu mere. Over tid vil sømmen mellem fliserne blive mørkere og fange øjet. For at undgå dette er det nødvendigt at lukke sømme.

Denne procedure tager ikke meget tid og kræfter, og de mørke huller ses ikke senere. Før du forsegler sømmen på loftet, skal du vælge en passende sammensætning. Sømene kan forsegles med en særlig fugemasse, akrylforsegling eller kitt.

Silikoneforsegling til disse formål er ikke egnet, da det over tid bliver gul. Sømmen er fyldt fra røret, hvis du bruger et fugemasse eller med en smal spatel, hvis du bruger en blanding.

Der skal sørges for, at hele sømmen er omhyggeligt fyldt, uden huller. Derefter rengøres overskydende sammensætning med en ren klud. Det endelige tryk er at lime loftsplinten, dekorative roset under lysekronen og male det om nødvendigt.

Akrylforsegling - frelse fra revner og revner

Ved reparation og montagearbejde er det meget ofte nødvendigt at forsegle hullerne og tætningen. Akrylforsegling er fremragende til dette formål. Vi vil fortælle om dets hovedtræk og egenskaber, anvendelsesområde.

Karakteristika og vigtige egenskaber af akrylforseglingsmiddel

Polymethylmethacrylat i form af en vandig dispersion er en slags "skelet" af akrylforseglingsmidler. I dag betragtes dette stof som en af ​​de mest holdbare plastmaterialer. Desuden indbefatter sammensætningen af ​​tætningsmidlet:

 • fyldstoffer;
 • fortykningsmidler;
 • ammoniakopløsning;
 • plastificeringsmidler;
 • defoamer;
 • overfladeaktive;
 • antiseptiske additiver.

Det akrylbaserede produkt mister ikke sin elasticitet i lang tid, det kan let tilpasses til partielle vibrationer og belastninger, og hvid maling kan også simpelthen males eller pudses. Ifølge eksperter er det bedst at rette op på problemområder ved hjælp af dette værktøj indendørs, fordi materialet bedre er i stand til at klare ændringer, der opstår, når temperatur og fugtighed falder.

Men den friluft påvirker værktøjet er meget værre: temperaturen under nul kan føre til udbrud af revner på det frosne materiale.

Dette materiale er mest effektivt i temperaturområdet fra +20 ° C til +70 ° C. Under disse forhold viser tætningsmidlet kun sine bedste egenskaber selv i fri luft, det vil let overføre flere frost og optøning og holde sømmen i sin oprindelige tilstand. Klassisk akryl har en gennemsigtig eller hvid farve, men i dag er det nemt at finde andre farver på hylderne, herunder nuancer af naturligt træ. Takket være det kan det anvendes under arbejdet med et træ.

Fordele og ulemper ved akrylforsegling

Brugen af ​​hvid akrylforsegling har både fordele og ulemper. For at forstå, hvor effektivt dette værktøj kan være, skal du gøre dig bekendt med de fordele og ulemper, som vi nu vil gøre.

 1. Omkostninger. Hvis du sammenligner akryl- og silikoneforseglingsmiddel, vil omkostningerne ved den første være 1,5 gange mindre.
 2. Brugervenlighed. For at forsegle sømmen er det bedst at bruge denne type fugemasse. Der er to forklaringer til dette. For det første anses akrylbaseret fugemasse som den mest alsidige blandt alle fugemasser. Den anden grund er, at det er tilstrækkeligt at vaske det af eller klippe det af med en skarp kniv efter størkning efter påføring. Dette er meget nyttigt, når man fjerner spor af hvidt tætningsmiddel på overfladen.
 3. Økologiske sikkerhedsmidler. Vandbasen af ​​det hvide fugemasse indeholder ikke toksiner og skadelige stoffer. Når du arbejder med akryl, behøver du ikke bruge beskyttelsesudstyr. Desuden er akryl brandfast, da det ikke indeholder opløsningsmidler.
 4. Evnen til at genoprette den færdige søm og dens farve.
 5. Akrylbaserede fugemasser giver damp gennem. På grund af dette kondensat i form af vanddråber vil ikke ophobes i sømme, hvilket vil reducere sandsynligheden for skimmel og meldug.
 6. Holdbarhed. Når du vælger højkvalitets akrylforseglingsmidler til leddene, kan du ikke bekymre dig om, at det efter et stykke tid bliver nødvendigt at forsegle hullerne igen. Og alt sammen på grund af det faktum, at dette værktøj er modstandsdygtigt mod sollys i modsætning til skummet, som kan knække under påvirkning af UV-stråler.

Det må naturligvis siges om manglerne. Den første og største ulempe ved akrylforsegling er, at materialet ikke er venligt med vand, hvilket forklares af, at produktet er baseret på vanddispersion. Ved kontakt med vand kan den let opløses. Derfor er det bedst at bruge akrylforseglingsmiddel til tætning af samlinger mellem vindues- og dørkarme, i træbelægninger - på steder hvor der praktisk talt ikke er fugt.

Der er dog vandtætte hvide fugemasser. I dette tilfælde vil tætningsmidlet ikke blive udsat for fugt kun efter tørring. Men under alle omstændigheder, med langvarig kontakt mellem sømmerne med vand, forringes alle produktets egenskaber, hvilket skal tages i betragtning. Derfor er det ikke det bedste valg at bruge denne type værktøj, når du forsegler sømene i badeværelset eller toiletet - efter et stykke tid vil bygningen stadig begynde at udleje vand.

For hvad virker fugemasse er bedst?

Som vi har sagt, kan akrylforseglingsmiddel kaldes et universelt middel. Det vigtigste er at forsøge at ikke bruge det i værelser med et højt fugtindhold. De vigtigste anvendelsesområder - grænserne for mobile og stillesiddende led, tætnings sømme.

Derudover kan den også bruges til at:

 • gendanne møbler;
 • genoprette træ gulv;
 • Udfør forseglingen af ​​laminatet
 • installere vindue og dørkarme, sokkel;
 • fjerne revner i væggene;
 • Udfør forsegling af rør og fliser.

Du må ikke være overrasket over, at hvid akrylforsegling ikke kun bruges som tætningsmiddel til søm og revner. For eksempel kan de erstattes med brugen af ​​lim ved arbejde med loftsplinter. Det bruges også til at fjerne hullerne mellem loftfliserne, som kan opstå som følge af en ujævn base. Derudover er der intet svært at arbejde med hvid akrylforsegling - ansøgningen kræver ikke specielle færdigheder og viden.

Alt, hvad der er nødvendigt for korrekt anvendelse, er en tør og snavsfri overflade til forarbejdning. Det er mest bekvemt at anvende produktet ved hjælp af en speciel monteringspistol, men du kan simpelthen klemme blandingen ud af røret. Bogstaveligt om 15-20 minutter strammes overfladen af ​​det behandlede område med en tynd film, og polymerisationsprocessen tager ikke mere end en dag, hvis alle de nødvendige betingelser er til stede (lufttemperatur + 23 ° C, fugtighed 50%).

Hvordan vælger man tætningsmiddel?

Når du vælger et tætningsmiddel, skal du fortsætte med, hvilke materialer du vil arbejde med i fremtiden. Når du arbejder med plastik (Teflon, polyethylen), skal du huske på, at dette materiale er kendetegnet ved et lavt vedhæftningsniveau til tætningspræparater. For at forøge vedhæftningen med en lignende overflade er det derfor ønskeligt at købe egnede tætningsmidler eller anvende primere.

Når du arbejder i et aggressivt miljø, er det bedst at købe midler, der indeholder fungicider. Glem ikke, at de er ønskelige at bruge i andre boliger. Hvis behovet opstår, er det bedst at bruge et gennemsigtigt eller hvidt fugemasse til akvarier, der ikke kun er vandbestandige, men ikke skadelige for levende organismer. Hvis du skal udføre arbejde under forhøjede temperaturer, er det også ønskeligt at købe et højtemperaturforseglingsmiddel med en arbejdstemperatur på mindst + 300 ° C.

Med dette værktøj kan du let forsegle sømme og revner i ildsteder og ovnkonstruktioner uden frygt for, at værktøjet vil tabe sin elasticitet eller revne under påvirkning af høj temperatur. Og glem ikke at kræve præsentation af et kvalitetscertifikat ved køb af akrylforsegling - dets specifikationer skal afspejles fuldt ud i dokumentet.

Sådan fjerner du spor af midler - de bedste metoder

Det vigtigste spørgsmål, der opstår efter forsegling af sømme, er, hvordan fjernes akrylforseglingsmiddel? Det skal straks siges, at det er meget lettere at fjerne spor, hvis det rengøres straks efter brug. Men hvad hvis acryl lykkedes at tørre ud?

Du kan fjerne værktøjet med et barberblad. Funktionsprincippet er simpelt: Fastgør bladet til overfladen, du vil fjerne, og skynd dig med en hurtig bevægelse af det uønskede fugemasse. Risikoen for at ridse overfladen er minimal. Og bare børste den resterende silikone. I stedet for bladet kan du tage en brevpapirkniv.

For at fjerne det tørrede middel skal du omhyggeligt afskære lag for lag. Du behøver ikke at forsøge at rive det tørrede akryl - med det kan du rive et stykke af bunden, som værktøjet sidder fast i. De resterende mærker kan simpelthen fjernes med en svamp og sæbevand.

Du kan bruge specielle opløsningsmidler til tætningsmidlet. Når du arbejder med dem, skal du bruge en beskyttende maske og handsker. 30 minutter efter påføring skal du blot fjerne resten med en serviet. Men det er meget vigtigt at kontrollere opløsningen af ​​opløsningsmidlet med den behandlede overflade.

Hvid ånd gør et godt stykke arbejde også. Til at begynde med skal du prøve at afskære det maksimale mulige lag af akryl med en kniv og derefter anvende hvid alkohol på det forurenede område. Efter et par minutter vil det tørrede forseglingsmiddel desintegreres, og det kan nemt fjernes med en træskraber.

Klæbemiddel til loftflise vs silikoneforsegling

På et andet forsøg på at klæbe loftet med en speciel lim til loftfliserne, sprang han simpelthen ud og tog silikonelim. Der er ingen forskel i kvaliteten af ​​limning. Jeg brugte nøjagtigt silikoneforseglingsmiddel på toilettet for at fremskynde limningsprocessen. Omkostningerne til silikone er cirka dobbelt så meget, men det kræves også dobbelt så lidt for binding, plus det sidder fast og straks, hvilket fremskynder processen.

Et andet interessant plus af silikone er, at når den strømmer ud fra under flisen, dækker den snavsede overflade af loftet og sømmen bliver umærkelig. Og på grund af den katastrofale krumning og ikke-sammenføjning af loftfliserne, vises store og ujævne sømme mellem leddene i loftet.

Generelt tror jeg, at det er bedre at en smule overbetale penge end en dag at stå med hænder rejst til himlen og fange faldende fliser. Forresten, fra lim til loft, er der en ubehagelig spindelvæv, der spredes gennem rummet. Derefter suger affaldet til denne web, og alt rundt bliver meget snavsere. Kort sagt, fordelene ved silikoneforsegling mere end lim til loftfliser. Minus på fugemasse kun en ?? det er nødvendigt at klæbe mere omhyggeligt, da det er limet med det samme og at flytte flisen i fremtiden vil ikke fungere. Og så vil jeg forsigtigt glide alle hullerne og sømme med samme fugemasse.

I øjeblikket holder jeg kun en del af de fliser, der ikke vil blande sig ind, men vil danne grundlag for installation af nogle ting, for eksempel til fastgørelse af lysekronens bund.

Hvordan vil du hurtigt afslutte denne reparation, men der opstår mange spørgsmål i materialernes pris. Delen er allerede der, men delen er ikke der endnu. Så jeg vil bruge hvad der er og på grundlag af disse materialer til at udføre det nødvendige arbejde.

Forresten vil jeg snart tage billedredigering af GCR fra kameraet. Mens ikke til kameraet.

Kommentarer

Aktivér JavaScript for at kommentere.

lofter

Hvis vi taler om loftplanets arrangement, så er der på dette punkt i denne henseende mange muligheder. Særligt populære var spændings- og ophængningssystemer samt design, der er lavet af træ. Men måske den mest udbredt fordeling til loftets fliser af skum. Et sådant materiale er relativt billigt. Og hvis du tilføjer muligheden for at arrangere et sådant loft med egne hænder, så kan vi trygt sige, at der ikke er nogen pris for et skumloft! Derudover kan du lime fliser lige eller diagonale. Ja, og designløsninger, der eksisterer i dag, tæller ikke på dine fingre!

Indhold:

Loftet fliser funktioner

Den nemmeste måde at gøre dit loft moderne på er at holde en skumflise på den. Loftfliser bruges universelt i boligområder, selv når flere og flere forbrugere vælger stræklofter.

Der er forskellige typer skumpladefliser, der hver især har fordele i forhold til resten. I deres form er fliser rektangulære, firkantede, diamantformede og sekskantede. Men de mest populære produkter er traditionelle firkantede former. Forsiden af ​​dem er lamineret eller simpelt, glat eller præget, malet til træstruktur, sten, stof, efterligning af træskærer eller lister. Det er tilrådeligt at bruge laminerede fliser i køkkenet, og for badeværelset og andre våde rum er det bedre at vælge vandtætte paneler.

Loftpladen af ​​skumplast kan også være af tre typer: Injektion, 9-14 mm tyk, der fremstilles ved støbning og sintring af råmaterialer i en form, presset (ekstruderet), som er 6-7 millimeter tyk og ekstruderet, presset fra en ekstruderet strimmel og malet eller overtrukket med standard 50 x 50 centimeter til kvadratiske fliser og 100 x 16,5 centimeter til rektangulære fliser.

Hvad angår pleje af skumfliser til loftet, er det i princippet ikke lunefuldt. Du skal bruge den sædvanlige svamp, som du plejede at vaske op til hver dag, samt sæbe og vand. Men husk at denne teknik kun er egnet til laminerede fliser, men almindelige skumpaneler i loftet skal tørres med en tør klud eller bare støvsuges. På ingen måde må du tørre et sådant loft med løsninger, hvor der er benzin eller opløsningsmiddel, da pegoplastfliserne på denne måde kan ødelægges.

Fremstilling af skumplader

Skumpanelernes produktionsteknologi giver to forskellige metoder til opnåelse af dette materiale: stempling og ekstrudering. Den første løsning involverer fremstilling af paneler ved hjælp af særlige frimærker, kilden til dette formål er fremstilling af skum.

Sådanne materialer er meget kornede og er normalt lavet i hvidt. Men sådanne fliser kan om nødvendigt dækkes med specielle vanddispersionsmalinger eller udsættes for laminering, hvilket giver materialet et mere raffineret udseende og forbedrer væsentligt forbrugeregenskaberne.

Materialet i det andet tilfælde er også skum, men smeltet tidligere. Fliserne er fremstillet af smeltet materiale ved vakuum termisk støbning. Materialer, der opnås på denne måde, kendetegnes ved lavere porøsitet, derfor er de mere modstandsdygtige over for mekanisk stress og kan forlænge deres brugstid.

Desuden er det på sæden af ​​produktion af fliser på denne måde sædvanligt at tilføre forskellige farvestoffer til arbejdssammensætningen for at fremstille produkter med et hvilket som helst farveområde. Men det skal bemærkes, at produktion af fliser med denne metode kræver høj præcision til fremstilling af produkter med de korrekte geometriske egenskaber.

Ved valg af fliser skal det bemærkes, at det ekstruderede materiale har en mere udtalt glans struktur, er nem at rengøre og kan bruges i næsten ethvert rum. Men sådanne fliser på grund af den glatte struktur kan ikke gennemgå farvningsprocessen, og de har mere synlige monteringsømmer.

Stemplede loftsskumplader er bemærkelsesværdige for højere støj- og varmeisoleringsegenskaber, som forklares ved større porøsitet og tykkelse af materialet, ligesom de er kendetegnet ved korrekte geometriske dimensioner. Dette giver dig mulighed for at lave et loft med næsten usynlige monterings sømme. Men udseendet af disse produkter er ringere end den første løsning.

Fordele og ulemper ved materialet

Fordelene ved plader til at skabe skumlofter er som følger:

 1. Loftsplader lavet af skum kan limes til næsten enhver overflade, der strækker sig fra bare beton og slutter med træflis.
 2. Da temperaturen på batterierne eller radiatorerne i lejlighederne ikke er mere end 80 grader, kan du installere sådanne fliser uden problemer i nærheden af ​​dem.
 3. Under normale forhold beregnes brugen af ​​skumfliser til loftet i år og årtier, fordi dette materiale ikke er bange for fugt.
 4. Loftsplader er ret tætte og har derfor fremragende varmeisolerings- og lydisoleringsegenskaber.
 5. Materialets lette vægt gør det muligt for disse formål at anvende klæbemidler, der ikke er meget holdbare og derfor dyre.
 6. Pladepaneler er godt skåret, så deres installation tager ikke meget tid.
 7. Polyfoam er let og miljøvenligt materiale.
 8. Prisen på skumfliser til loftet er ekstremt lille, du kan også spare penge uden at benytte sig af kommoderne.
 9. Loftsplader giver rummet et mere æstetisk udseende og kan i nogle tilfælde visuelt forstørre det.

Med alle fordelene ved skumlofter har mange ulemper. De billigste fliser er ikke meget holdbare, de bliver gul med sollys fra tid til anden, og nogle af dem tåler ikke fugt. Denne ulempe kan dog let korrigeres og blive til en dyd, fordi skumpladen kan males med almindelig vandbaseret maling.

Men den største ulempe ved skumloft - damptæthed - skum er i stand til at skabe en termo-effekt indendørs, hvilket gør det umuligt for vægge at absorbere overskydende fugt. Når man kombinerer et sådant loft, for eksempel med vinyl tapet, vil risikoen for, at svampen vil bo i et rum, stige flere gange.

Styrofoam er flammehæmmende, men det smelter let. Med vandvarmerør kan et sådant materiale tæt limes. Men panelets kontakt med lamper, især med kraftige lyspærer og en åben top, er meget uønsket. Det er bedre at forsikre og placere lamperne i en afstand på mindst 20-30 centimeter fra overfladen af ​​skumloftet.

Derudover skal man huske på, at skumplader let kan blive såret, det gælder også for stumme genstande. Overvej denne kendsgerning, når du transporterer materiale fra butikken, og når du arbejder på at indsætte loftfliser. Du vil også være ret svært at opnå indtryk af overfladens integritet på grund af dannelsen af ​​et stort antal sømme og sømme.

Beregning af overfladen under flisen

Det første, før du limer skumloftet, skal du fylde de nødvendige materialer. Til dette formål er det nødvendigt at måle området af loftet og købe materialer med en justering for lagerbeholdningen. Beregningen af ​​overfladen, hvormed du vil klæbe firkanterne af skum, fremstilles på følgende måde.

Hvis der er et rum med dimensioner på 3 til 2 meter, så er overfladen, der skal limes, 6 kvadratmeter. Til dannelse af en kvadratmeter kræver 4 fliser, der måler 50 ved 50 centimeter. Resultatet er 24 stk. Men det anbefales på det kraftigste at tilføje to fliser til det opnåede antal fliser, da rummet ikke altid har den rette form og præcise dimensioner.

Ofte viser det sig, at klistermærkerne efter proceduren forbliver på nogle sider af rummet, som du og udfylder med det købte materiale på lager. Og så - jeg vil ikke gå til butikken for at købe en eller to fliser. Vær opmærksom på dette, når du får et beregnet antal.

Valget af klæbemiddel til skum

Ud over skumfliserne selv skal du fylde med klæbemidler, som er nødvendige for at fastgøre materialet til loftet. Til klipning af firkanter kan du bruge "Moment - liquid negles", fordi det har en tykk konsistens og hærder i 15-25 minutter. Det anbefales ikke at bruge lim fra kinesiske producenter "Dragon", da den er for væskelig, er dens klæbende egenskaber meget lave, og firkanterne skal holdes på udstrakte hænder i lang tid - en ægte bespottelse af sig selv.

Til 24 kvadrater i loftet skal du bruge ca. 350-400 milliliter lim. Hvis du køber kompositionen i pakken under pistolen i 450 ml kapaciteten, så vil det være nok nok selv på loftpladen. Ja, og det viser sig billigere end 2 rør på 250 ml.

Til et ujævnt loft betragtes efterbehandlingstæt som den bedste lim - det er samtidig med at bruge det til samtidig at limme skumplastfliser og niveauer loftet uden at ty til enhver form for stiver og støtter.

Professionelle herrer gør det altid. For at gøre limen til loftet med dine egne hænder, skal du blande almindelig tørt finish i vand og derefter tilsæt PVA byggematerialet til den resulterende masse. Denne lim er påkrævet i proportioner på 200 gram pr. 1 kilo kitt.

Nødvendige værktøjer

I betragtning af letheden ved afsluttende arbejder for selvsamlende skum fliser på loftet skal et minimum af værktøj: maling linje til at trække loft akse, almindelige saks eller installation kniv til at skære fliser, murske for anvendelsen af ​​den endelige kit, måleinstrumenter, centrifugal pensel og klude at udslette fliserne og fjern overskydende lim.

Overfladebehandling

Det næste skridt er at forberede loftets overflade til arbejde. Husk at skumpladerne kan limes til næsten enhver flad overflade, der er forrenset af snavs og snavs samt fra den gamle finish (tapet, fliser, hvidvask).

Før den faktiske udførelse af arbejdet er det imidlertid nødvendigt at prale bundfladen ved hjælp af en dyb penetrationsforbindelse. Denne procedure er nødvendig for at forhindre spredning af skadelige patogener i hulrummet af skumpaneler og for at forbedre vedhæftningen af ​​materialer. Vær særlig opmærksom på store hulrum og uregelmæssigheder, hvis nogen.

Loftmærkning

Dernæst lav et loftlayout, der præcist angiver placeringen af ​​fliserne på flyet. Til mærkning skal du have en mærkningsledning - et almindeligt reb lavet af naturmateriale, der er tonet med et pulver type farvestof. Farve og snor kan købes på markedet eller i nærmeste bygning supermarked.

Ved udførelse af markeringer anbefales det at tage højde for den type arrangement af paneler på loftet - i langsgående eller diagonale rækker. Desuden vil i den sidste version af operationen være mere tidskrævende, men de vil visuelt øge loftoverfladen.

At markere loftet tiltrækker en ven. Spænd ledningen med en lille indsats fra et hjørne af rummet diagonalt til det andet. Tegn en lille ledning fra loftet og slip det, så dannes en af ​​diagonalerne ud. Det samme skal gøres for at få den anden diagonale. Efter disse operationer vil du modtage to diagonaler, der krydser i midten, dette vil være midt i rummet.

Derefter måler du med en målebånd den samme afstand fra det resulterende center langs fire linjer, der går til hjørnerne. For eksempel et og en halv meter fra centrum til hjørnerne, så lav et mærke. Tag derefter mærketråden og repel dem langs linjemærkerne for at skabe et rektangel eller firkant i loftet. Derefter måler de resulterende sider af denne figur, de modsatte linjer skal være lige lange (en fejl på 1-4 millimeter er tilladt).

Hvis de modsatte sider af en geometrisk figur afviger mere end 6 millimeter fra hinanden, betyder det, at du igen skal måle segmenterne fra midten, så de er de samme. Efter alt ved hjælp af roulette skal du finde midten af ​​siderne af det resulterende rektangel eller firkant. Brug en mærkningskabel til at markere linjerne gennem midten. Langs disse akser og skal limes fliserne.

Mange udviklere foretrækker at holde loftskumkort på diagonalen, som vist på skumloftets foto. I dette tilfælde er du nødt til at placere akserne lidt anderledes - de skal passere fra et hjørne til et andet og placeres i forhold til hinanden i en vinkel på 90 grader. Hvis vinklen ikke er klar, kan der opstå et kortfejl i et øjeblik.

Påføring af klæbemiddel på overfladen

Reglerne for klæbende skumplader kan variere lidt afhængigt af den anvendte lim. Lim skal påføres helt eller punkteret på fremspringene, der er på bagsiden af ​​panelet eller i hjørnerne og i midten.

For ikke at lukke de markerede akser, er det bedre at anvende kitt eller lim direkte på flisen - dette sker ved hjælp af en kam, der bruges til flisebelægninger. Hvis loftet har uregelmæssigheder op til en centimeter, skal du foretrække et værktøj med en stor tand, mindst 12 millimeter. Hvis dette ikke er nok, spred det desuden i loftet - dette skal gøres omhyggeligt, så at akserne ikke slettes. Loft og fliser skal smøres i modsat retning.

Hvis du bruger en speciel lim af typen ELTITAN, skal du stå i 10-15 minutter før du lægger fliserne. Det er bekvemt at påføre limet straks på 3-4 paneler, således at limet på den næste del af fliserne allerede kan limes på den første af dem. Det er ønskeligt, at et porøst loft pålægger et tykt lag af mastik.

Placering af loftpaneler

Efter mærkning af loftet kan du fortsætte med at indsætte firkanterne på overfladen. Hvis kvadraterne har en lindring, skal du se om det samme mønster er til stede på alle kvadraterne. Hvis det er det samme, skal det være nødvendigt at lime panelerne i et bestemt mønster, og hvis billedet er anderledes, så kan du lim produkter uden et sådant mønster.

Så du skal begynde at klæde med det resulterende center i rummet, som ofte i færd med at klide fliser, står mange over for svigtet i sømene mellem de enkelte fliser. Fyld hele overfladen gradvist. Installering af skumloft anbefales, når ledningerne er slukket og altid bærer handsker for ikke at plette panelerne. Lim den første flise, så det ene hjørne er placeret lige ved midtpunktet, hvor 4 centrale fliser skal mødes.

På dette tidspunkt kan der være fastgørelseselementer til lampen, i dette tilfælde skal hjørnerne af fliserne skæres. Stedet for nedskæringer vil blive dækket i fremtiden med en plade af en lysekrone eller et loftudtag. Panelens kanter skal være justeret med de tilsigtede vinkelrette linjer. Tryk fliserne fast, når de limer til loftet, men sørg for, at der ikke er nogen buler tilbage.

Følgende fliser skal arrangeres i parallelle rækker, tillader ikke dannelse af huller mellem kanterne. Skal styres af de trekantede pile, der er på bagsiden af ​​panelerne, skal de se i en retning.

De sidste rækker af paneler, oftest skal du skære med en kniv til den ønskede størrelse, og efter at have udført beslaget til at påføre lim. Efter at have udfyldt dette rum med pladser i loftet, blev der tilbage små huller på siderne, og for at fylde dem skal du have en ekstra plads, du har købt. Mål hvor bred en strikke er nødvendig, skær og lim som en almindelig firkant.

Lim ikke hele overfladen med det samme. Limet tørrer hurtigt, så du skal vaske det, ellers bliver du nødt til at skrabe limmen sammen med stykkerne af skumfliser. Det er nødvendigt at forsegle et lille område gradvist, forsegle sømene og tørre limresteret med en fugtig klud. Mellemrummet mellem de ydre paneler og væggen skal være dækket af en loftsplint.

Tætning af led mellem fliser

De fleste af fejlene i skumflisernes sømme skyldes deres forskellige størrelse - for at forhindre dette er det bedre at holde panelerne ikke på kort afstand mellem dem - 1-2 millimeter. Derefter forsegle disse sømme med samme kit. Det anbefales at male den limede loftsflise med pænt forseglede sømme umiddelbart efter tørring med vandbaseret maling for endelig at skjule alle fejl i arbejdet. Polyfoam kan males om 5-7 gange.

I princippet er et loftflise uden søm mulig. For at gøre belægningen til en enkelt helhed, og der ikke kan trænge vand ind mellem sømme, anbefales det at fylde hullerne mellem panelerne med tætningsmiddel. Silikoneforseglingsmiddel er modstandsdygtig over for temperatur og vand. Efter påfyldning af sømmerne anbefales det at flade det med fingrene eller en trowel, og fjern overskydende med en fugtig klud.

Sticker skumfries

Det sidste tryk på limning af skumfliser på loftet er et klistermærke af skumfrieser. De, som fliser, har mange forskellige former, teksturer og farver. For små værelser anbefales det at vælge smalle bundplader med et lille, diskret billede. For store værelser er det bedre at tage massive. Friser skal limes fra hjørnerne, justere langs væggen og lægge en indsats mellem den foregående strimmel og segmentet er allerede limet til hjørnet.

Du kan klæbe friserne før eller efter at indsættes med tapet. I det første tilfælde kræves der høj nøjagtighed allerede under proceduren for montering af tapetet selv eller ved brug af tapet dekorative frise. Nu kan du lime loftudløbet og skære et hul til lysekronen i midten.

Det er også muligt at dække skumloftet med maling. Lysfarver ser bedst ud. Samtidig kan du male og loft sokkel. I slutningen af ​​arbejdet skal du lukke dørene og vinduerne i rummet tæt for at forhindre bevægelse af luftstrømmen.

Vi fortalte dig om funktionerne, fordelene og prisen på plastfliser på loftet. Der er mange skumplastpaneler til loftet: rektangulære og firkantede, tynde og tykke, med og uden sømme, hvid og flerfarvet. Alt og tæller ikke, men de er forenet af en ret simpel installationsprocedure.