Akustiske stræklofter

Hvad ved vi om akustiske stræklofter? Mange mennesker tænker: Hvis "akustisk", så skal sandsynligvis reducere lydstyrken. Men hvor godt? Og hvor præcist: i lejligheden eller i naboerne ovenfor? Vi vil besvare disse og andre spørgsmål i vores artikel.

Hvad er akustiske stræklofter?

Akustiske stræklofter er almindelige strækstoflofter (se artiklen "Stofftækslofter"), PVC-film (se artiklen "Hvilket loft skal du vælge: mat, glans eller satin?") Eller fra den ene og den anden kun perforeret. Det vil sige, med huller, som undertiden endog er umærkelige for øjet (hvis de er små). Luften i disse huller reducerer lydbølgernes kraft, og de omdanner dem til termisk energi.

Akustisk lærred absorberer ikke lyd, men passerer det gennem sig selv. Lydisolering fra et sådant lærred er med andre ord uvæsentligt.

Nogle mener, at det akustiske strækloft sparer fra støjende naboer. Faktisk hjælper det kun med at sikre, at der ikke er ekko i rummet. Derfor installeres de hovedsageligt i klubber, restauranter, biografer, lejligheder med hjemmebiografer mv. Og hvis du vil have dem lydisolerede, læg et specielt materiale over loftet: Isover, Schumanet BM, mineraluldsklader mv.

Akustisk lærred er tykkere end normalt

Lydabsorptionseffektiviteten af ​​akustiske stræklofter afhænger af hullernes diameter, afstanden imellem dem, afstanden mellem bundloftet og stræklisterne og materialets tykkelse. Jo flere disse indikatorer, jo bedre lydabsorption.

Hvilke materialer er der til at isolere spændingsloftet fra støj - se linket: http://remontspravka.com/kakie-materialyi-dlya-shumoizolyatsii-nat/

Du kan også være interesseret i vores hjemmeside - Kombinerede stræklofter.

Om tyske stræklofter - læs her.

Mærker og priser

De mest populære varemærker i Rusland, der producerer akustiske stræklofter: clipso (Schweiz), descor (Tyskland), cerutti (Italien), saros (Frankrig) osv. Alle har større tykkelse end konventionelle stræklofter (se foto). Og farvepaletten er fattigere. Disse er hovedsagelig hvide, sorte og beige.

Egenskaberne af alle mærker er dog forskellige. For eksempel er clipo og cerutti fugtighedsbestandige og mindre varmekrympbare. Derfor er prisen højere.

Installation af hævet akustisk loft i lejligheden

Til dato er akustiske lofter eftertragtede, og populære akustiske lofter er for nylig kommet ind i vores liv, men er allerede blevet meget efterspurgte. De er installeret i lejligheder og musikstudier. De adskiller sig i deres kvaliteter fra hængende lofter. Ud over den dekorative funktion udføres lydisolering også. Det er praktisk og praktisk. Akustiske lofter giver dig mulighed for at slippe af med ekkoet i rummet på grund af lærredets struktur. De gør værelserne hyggelige, smukke og praktiske.

På grund af hvad er lydisolering stræklofter

Akustiske lofter er lavet af moderne materialer af høj kvalitet. Tekken er udstyret med mikroperforering. Det giver lydisolering, dulling og absorberende støj. Mikroperforering er ikke synlig for det menneskelige øje, kun med en stigning i webens struktur under et forstørrelsesglas.

Med hjælp af hvad er lydisolering:

 • Strukturen og densiteten af ​​lærredet;
 • Yderligere akustiske og termiske isoleringsmaterialer.

For at gøre en god lydisolering i rummet bør du vælge en høj kvalitet klud med mikroperforering.

Disse stræklofter er nogle gange installeret ved hjælp af ekstra materialer. De er i stand til at gøre værelset varmt og redde dig eller dine naboer mod støj.

For at gøre dette skal du bruge flisen, der er lavet af mineraluld. Det er et miljøvenligt brandsikkert materiale.

Yderligere materialer er placeret mellem det akustiske strækloft og loftsbeklædningen. De er skjult for nysgerrige øjne, men gør værelset komfortabelt og hyggeligt.

Hvis du kan lide at lytte til høj musik, spille musikinstrumenter og gerne lave lidt støj, så skal du tænke på at installere et sådant loft. Du vil ikke forstyrre naboerne, men de vil. De vil hjælpe med at løse problemet med stuetemperatur. Lejligheden vil altid være varm i den kolde årstid og stille.

Do-it-yourself installation: stræklofter med støjisolering

Du har besluttet at starte reparationer i din lejlighed. Du skal starte det fra loftet. Når du har valgt det samlede design af rummet, skal du vælge det passende materiale til et strækloft med lydisolering. For at gøre dette skal du gøre dig fortrolig med oplysninger om lofter, og hvilke producenter producerer højkvalitets stof til installation af stræklofter. Alle nødvendige oplysninger om producenten findes på internettet på de officielle hjemmesider for producenterne, som leverer og sælger materialer til installation. Selve arbejdet med at installere lydisolerede lofter sker hurtigt, effektivt og uden en stor mængde byggaffald.

Før du installerer stretchstoffet, skal du først lave målinger af loftet

Trin af installation af lydisolerede lofter:

 • Vi måler og beregner materialer;
 • Vi installerer en metalprofil (baguette) langs omkredsen;
 • Vi installerer yderligere lydisolerede materialer;
 • Installer spændingsstof.

Fastgørelsesmetalprofilen kan monteres på to måder afhængigt af rummet og kompleksiteten af ​​strækloftets design med lydisolering.

Baguette kan monteres på loftet eller væggen. Næste er installationen af ​​en belægning, der absorberer lyd. Det er fastgjort til væg eller loft. Efter forsigtigt strækker stoffet på det færdige design.

Valget af materiale til loftets fremtid afhænger af lydisolerede kvaliteter, farve, design og fabrikant. Nu er der et stort udvalg af materialer fra forskellige producenter af fremragende kvalitet. Eksempelvis har akustiske klæder fra producenten "Clipso" gode egenskaber. Materialet er holdbart, sikkert, ikke bange for vand og støv, absorberer støj og forhindrer dens indtrængning, det kommer i forskellige farver og design.

Højkvalitets akustiske stræklofter: forbrugeranmeldelser

Mange producenter af klæder til lofter er for tiden kendt. Men ikke alle er kvalitative til at udføre deres funktioner. Hovedfunktionen af ​​sådanne ophængte lofter er lydabsorption. De skal ikke kun opfylde denne funktion, men også være sikre og også smukke.

Der er et stort antal loftproducenter i udlandet, der leverer produkter til Rusland og andre lande.

Mange forbrugere påpeger, at det er bedre at vælge og installere strækakustiske lofter fra dokumenterede og pålidelige producenter.

Ecophon (Sverige) har specialiseret sig i fremstilling af materialer til stræklofter. Mange mennesker installerede lofter af dette mærke i deres lejligheder og efterlod meget positiv feedback. Materialer er dyre og ikke tilgængelige for alle.

Hvis du leder efter materiale at have råd til, er det værd at vælge en anden producent, for eksempel "Clipso". Kvaliteten er fremragende, og prisen på materialet er ikke den højeste, der for tiden eksisterer på markedet.

Lofter fra denne producent er meget populære på markedet. De har mange fordele i forhold til konkurrenternes produkter. Modtaget mange gode anmeldelser på websteder.

For at købe materiale til et stræk lydtæt loft, skal du følge følgende punkter:

 • Se anmeldelser af producenter på internettet på forskellige steder;
 • Vælg en passende producent og materiale til lærredet;
 • Find en specialbutik i din by (som sælger dette produkt);
 • Bestil det på forhånd eller køb straks det krævede beløb.

Afhængigt af din geografiske placering kan du købe materiale i en specialiseret butik i enhver mængde. Eller forudbestil det, og køb det.

Positive sider: Clipso akustiske stretchlofter

Akustiske lofter fra producenten "Clipso" leveres til specialbutikker i forskellige byer. Materialer fra denne leverandør er efterspurgte på markedet. Vi fik meget positiv feedback fra folk, der købte og installerede akustiske "Clipso" lofter i deres lejlighed eller musikstudio.

I dag er de mest populære og efterspurgte lofter fra producenten «Clipso»

Disse akustiske stretchlofter "Clipso" har mange positive kriterier:

 • Er sømløse;
 • Stoffet har en mikroperforation i sammensætningen af ​​dens overflade;
 • Har egenskaben af ​​en lydabsorberende membran;
 • Tilgængelig på markedet i forskellige farver;
 • Behøver ikke specialiseret pleje
 • Lavet af slidstærkt materiale;
 • Har lang levetid
 • De er modstandsdygtig over for vand og ild.

Du kan lave højkvalitets lydisolerede lofter med dine egne hænder. For at gøre dette skal du bruge de nødvendige materialer, værktøjer, tid og indsats.

Hvordan man laver lydisolering af loftet i lejligheden

Det er let at installere støjisoleringslofter, hvis du følger visse regler. Arbejdet foregår i flere faser. I første omgang skal du beslutte dig for materialer og det samlede design af værelse og loft. Forbered alt hvad du behøver for at installere loftet på forhånd, herunder det rum, hvor arbejdet vil finde sted. Fjern alle møblerne fra lokalet, så det ikke forstyrrer dig og ophober ikke støv på det i processen.

Vigtigt: Loftet skal passe til det samlede indre af rummet. I første omgang skal du lave en skitse af det fremtidige loft, tegne et diagram og beregne mængden af ​​materiale.

Kom i gang. Det foregår i flere faser afhængigt af det fremtidige lofts design. I dette tilfælde overvejer vi installation af suspenderede akustiske lofter.

Du kan selv installere loftet, det vigtigste er at forberede alle nødvendige materialer på forhånd og læse vejledningen.

Til installation af stræk lydtætte lofter skal du bruge følgende:

 • Metal profil;
 • Maskering tape;
 • Dowels og skruer;
 • Perforator og skruetrækker;
 • Forstærkningsringe til lamper;
 • Special lim;
 • Spænding klud;
 • roulette;
 • Bygningsniveau;
 • Forårsklemmer;
 • Trappestige.

Du har alle de nødvendige materialer og værktøjer, så du kan fortsætte til installationen. I første omgang laver vi markering ved hjælp af et målebånd og bygningsniveau. Efter fastgør metalprofilen på loftets omkreds. Løs det med en perforator, skruetrækker, dowels og skruer.

I anden fase skal du vedhæfte støjisoleringskort med lim til selve loftet. Lav derefter huller til belysning.

På tredje fase af arbejdet monterer vi lærredet. Forsigtigt strække det fra midten til kanterne. Fastgør med klip uden brug af en varmepistol. Så fylder vi det og retter det. Afskær det ekstra materiale.

Her og klar nyt akustisk loft. Installationsarbejdet tager lidt tid. Og du kan selv vælge materialer og design af det fremtidige loft.

Arbejdet fortsætter uden meget snavs og støv, hvilket er meget bekvemt. Når du ikke skal vaske gulvene i lang tid, som om dette skete under maling eller hvidvaskning af loftet.

Sådan installeres et suspenderet akustisk loft (video)

Stretch akustisk loft - den perfekte løsning på alle problemer. Du vil slippe af med overskydende støj, "ekkoffekt" i rummet, gøre værelset varmt, roligt og smukt. Stretch akustiske lofter har en række positive kvaliteter, er multifunktionelle, men vigtigst - smukke og praktiske. Derfor er det værd at tænke på at installere et lydtæt loft, hvis du kan lide at lytte til høj musik eller du er forstyrret af støjende naboer om natten.

Akustisk loft: typer, designfunktioner og installationsmetoder

Akustisk loft giver dig mulighed for at opnå god lyd i din hjemmebiograf og lydisolerede ethvert værelse i lejligheden. Vi sammenligner egenskaberne af sådanne lofter fra forskellige materialer og taler om teknologien i deres installation.

Akustiske lofter skal installeres primært i hjemmebiografer og værelser med musikalsk udstyr, der kombinerer dem med lignende materialer af høj kvalitet til vægge. Sådanne konstruktioner er imidlertid nyttige i nogle andre rum, for eksempel rummelige stuer eller studielejligheder med en lille mængde møbler, hvor de hjælper med at slippe af med lydstyrken for at gøre lyden af ​​tale mere forståelig. Imidlertid kan ikke hvert akustisk loft forbedre lydisoleringen af ​​et rum - både den, hvor den er monteret og placeret på gulvet ovenfor.

En af hovedtyperne akustisk loft er perforerede paneler, der spredes lavfrekvente lydbølger. Foto: Fantoni

Fiberplader belagt med åndbar maling er et overkommeligt og effektivt akustisk materiale. Foto: Woodline

Basiset for akustikloftet består af specielle lydabsorberende paneler eller en kombination af materialer af forskellige egenskaber - gipsvæg, mineraluld, skumgummi osv. Vi starter vores gennemgang med den enkleste installation af porøse paneler.

Loftets evne til at undertrykke ekko afhænger ikke kun af materialets egenskaber, men også på den geometriske form af strukturen: fremspringene, nicherne og lommerne fordeler lyden godt i et bredt frekvensområde.

For at skabe en bølget overflade ved hjælp af en tredimensionel ramme, justerbare suspensioner og fleksible paneler, såsom glasfiber. Foto: Ecophon

Akustiske lofter klasser

I overensstemmelse med europæisk standard ISO 11654 er akustiske og støjbeskyttelsesstrukturer tildelt en af ​​fem lydabsorptionsklasser - fra A (den højeste lydabsorption) til E. Ifølge metode til samme standard defineres et enkelt (vægtet gennemsnit for forskellige frekvenser) lydabsorptionskoefficient αw. interval fra 0 (fuld refleksion af lyd) til 1,0 (fuld absorption). I dette tilfælde afhænger lydabsorptionsklassen direkte af værdien af ​​αw (se tabel).

0,60; 0,65; 0,70; 0,75

0,30; 0,35; 0,40; 0,45; 0,50; 0,55

Lofter til diskant og bas

Mineraluld. Foto: SoundGuard

Test viser, at lydabsorptionen af ​​et bestemt akustisk materiale eller struktur ved forskellige frekvenser ikke er det samme. Der er mellemhøje, lavfrekvente og bredbånds lydabsorbenter. Den første er lette porøse plader og paneler (for eksempel fra mineral- og cellulosefibre, skumplast, akustiske felter). Ceiling caissons og bulk suspenderet moduler fyldt med karton honningkager og dækket med klud gør et godt stykke arbejde med lavfrekvente ekko. Bredbåndsabsorbenter kombineres med flere lag, såvel som strukturer, der for eksempel består af en gitterskærm og en blød fiberplade, der er skjult bagved den, monteret med et luftgab. Tynde perforerede paneler af metal og plast, selvom de kaldes akustiske, har ikke lydabsorberende evne - de bruges til at maskere porøse materialer.

Typer af akustiske lofter

Limlofter

Loftet på de limede trimelementer (i vores tilfælde akustiske paneler) er ikke kun nem at installere, men spiser kun 20-50 mm af rummets højde, det vil sige næsten altid mindre end ophængte og spændingssystemer.

Fugemasse. Foto: SoundGuard

Lette akustiske paneler (produkter af EchoKor, Flexakustik, Mappysil og andre mærker) er hovedsageligt fremstillet af skumplast. Glatte paneler med en tykkelse på 20-30 mm med åbne porer absorberer godt lyd ved høje og mellemfrekvenser og reliefskum ved lave frekvenser; lydabsorptionskoefficienten (αw) af disse og andre kan nå 0,9. I princippet kan paneler af forskellige typer kombineres med hinanden, men for dette er det nødvendigt at vælge produktets dimensioner (de varierer meget - fra 30 × 30 til 60 × 120 cm) og overvejer loftets design. Panelernes hovedfarver er hvide og mørke grå, men nogle producenter tilpasser dem i alle farver i RAL-paletten og endda overfører dem til en tegning fra designerens skitse.

Akustisk strækloft monteret efter reparationen; det danner en perfekt glat overflade, og perforeringen er helt usynlig for øjnene. Foto: Newmat

Bånd til ledd af rammekonstruktioner. Foto: SoundGuard

Der er betydelige ulemper ved limloftet - lav modstandsdygtighed over for mekaniske skader og evne til at opsamle støv. Endvidere afhænger strukturen af ​​holdbarheden af ​​klæbemidlets egenskaber. Som følge heraf kan fejl i udvælgelsen af ​​sammensætningens kemiske grundlag eller på grund af dens dårlige kvalitetspaneler bogstaveligt talt falde på hovedet et år eller to efter installationen. Derfor er det nødvendigt at følge instruktionerne fra fabrikanterne, hvoraf de fleste råder over brug af ethylen-vinylacetat-smelte.

Det er lige så vigtigt at forberede basen korrekt - rengør den fra gammelt gips og maling og fjern støv.

Ofte har panelerne en variation i størrelse og når 2 mm, så de skal installeres med huller på 5-10 mm, som derefter er fyldt med lim, farvet fugemasse eller cementmørtel til led. Denne proces er ret tidskrævende og kræver professionalisme. Som følge heraf kan prisen på 1 m 2 af loftet nå op til 3 tusinde rubler. (prisen på panelerne selv starter fra 1200 rubler pr. 1 m2).

Stålramme lofter

Mere holdbare og kraftige lydabsorberende paneler af ekstruderede mineral- og træfibre (Ecophon, Heradesign, Soundboard, Rockfon osv.) Kan ikke pålideligt holde fast. De monteres ved hjælp af en metalramme, der er fastgjort til gulvpladen ved hjælp af bøjler og stænger eller anker kiler.

Modulære og gipsvægskonstruktioner er ikke anvendelige i lejligheder med lave lofter. Her er lokale (ø) lydabsorber mere hensigtsmæssige.

Rammen opsamles fra profilerne af den T-formede sektion; Dimensionerne af dets celler skal svare til panelernes format (300 × 300, 600 × 300, 600 × 600, 1200 ×
× 600 mm osv.). Sidstnævnte er anbragt på vandrette hylder af profiler (åben ramme) eller fastgjort med riller i kanterne (halv skjult eller skjult ramme). Minimumsforholdet fra gulvpladen er i dette tilfælde 50 mm og maksimum - 500 mm. Jo større afstanden til overlapningen er, jo bedre er lydabsorptionen.

Med hensyn til holdbarhed taber strækloftet sig til gipspladen, hvilket lokal skade kan elimineres på en eller anden måde. Foto: KNAUF

Blandt fordelene ved suspenderede modulære systemer er et usædvanligt bredt udvalg af farver og teksturer af moduler. Det er også vigtigt, at fliserne og panelerne let fjernes for at blive udskiftet i tilfælde af skade eller for at få adgang til loftet over loftet, hvor ledninger og anden kommunikation ofte er placeret. Under hensyntagen til installationen koster bygningen 3-4 tusind rubler. til 1 m2.

Kassette design giver dig mulighed for at kombinere paneler i forskellige farver. Foto: Fantoni

Du kan ikke undvære metalramme ved montering af perforerede paneler (gipsplader, træfiber). I sig selv er de i stand til kun at undertrykke ekko i et smalt frekvensområde, men over dem på slagtekroppene kan du placere højtydende støjabsorberende mineraluldsmåder 50-100 mm tykt, f.eks. "Sound Protection" ("Saint-Gobain Isover"), "Acoustic Butts" »(Rockwool),« Shumanet-BM »(Acoustic Group). Dette design er ikke kun akustisk, men også lydtæt: i det rum, hvor det er installeret, vil stigningen i lydisolering være 4-8 dB, og i rummet over det skal være mindst 10 dB. Og hvis du monterer rammen ved hjælp af vibrationer dæmpning, så et sådant loft vil beskytte ikke kun fra luften, men også fra stød og strukturelle støj.

Sømløse lofter

Akustiske paneler er monteret med huller, og sådan et "rutet" mønster er ikke altid imponeret af designeren. Som svar på kravene til interiør mode har producenterne skabt et kontinuerligt (eller sømløst) akustisk loft. Rammen er monteret af U-formede profiler, og i et lille rum kan du lave uden loftsbøjler og kun "vedhæfte" til væggene. Dette design er lettere at installere og mindre modtageligt for at opbygge krympning og deformation af gulvplader.

Suspenderede akustiske moduler bruges både til lydabsorption og til maskering af loftkolonner. Foto: Fantoni

Særlige (med en tynd kant) perforeret gipsplader, f.eks. "SOUNDLINE-Acoustics", sys til rammen. Hvis hullerne i loftet er uønskede af designhensyn, bruger de højdensitets stenuldspaneler med et stofbelægning, for eksempel Rockfon Mono Acoustic (selvom de koster 4-5 gange dyrere end akustiske gipspaneler - fra 6 tusind rubler til 1 m2). Derefter limes leddene af plader (paneler) med papirtape og kittet, som når man installerer et konventionelt gipsloft. Derefter er overfladen malet åndbar indvendig maling. Der er ingen grund til at kigge efter kompatible komponenter: Som regel leverer producenten hele materialet som et komplet system.

Det er ikke svært at montere falshbalki fra en lysstråle i en bylejlighed. Der er en skjult fastgørelse til gulvet, samt muligheden for at lægge kabler inde i delene. Foto: Sound X Perience

Akustiske stræklofter

Akustiske stretchlofter er fremstillet af polyesterstof (Clipso) og PVC-film (Deskor, Saros Design, etc.). I modsætning til konventionelle akustiske klud og perforerede stoffer. For eksempel er der på hver 1 cm2 af Clipso Acoustic lærredet ca. 25 usynlige øjenhuller, hvorigennem lydbølgen er delvist spredt.

Installationen af ​​det akustiske strækloft er udført i to faser: For det første installeres rammen og pladerne af mineraluld, og derefter er baguetten og lærredet fastgjort.

Effektiviteten af ​​enkeltlags akustiske lofter er lavt - de tildeles normalt en lydabsorptions klasse D. Men et lag fiberplader kan placeres bag filmen (lærred), og så svarer designet til klasse C eller endda B. Det er sandt, at du skal bygge en gitterramme til dette ved at fastgøre det til loftet ved hjælp af hængsler og stænger. Nogle gange er pladerne fastgjort på gulvet med plastskålformede dowels (som i tilfælde af en varm facade), men denne metode er meget mindre pålidelig.

Omfattende muligheder for indretning giver akustisk stof. Foto: Asona

Cerutti NeXTs flerlags lærred (skumfodret), som dukkede op på vores marked for cirka 2 år siden, er noget bedre at vende ekkoet end den enkeltlagede. Men i betragtning af dens samlede tykkelse (3 mm) er det ikke værd at vente på mirakler fra dette materiale.

Valget af farver i akustiske loftmalerier og film, i modsætning til det sædvanlige, er ikke rig. Så, Clipso tilbyder lofter i hvide, sorte og cremefarver (kun matte), og Saros Design tilbyder hvide og sorte (matte og glatte) lofter.

Loftene er monteret ved hjælp af en aluminiums- eller plastpose, der er fastgjort til væggene omkring rummets omkreds. I modsætning til konventionelle spændingsstrukturer, som må installeres 10-30 mm fra loftet, anbefales det at reducere lyden med mindst 10 cm, så lyden dæmpes i loftet over loftet. Pris spændingsstruktur med installation - fra 2800 rubler. til 1 m2.

Akustisk indretning

Mange akustiske strukturer hjælper ikke kun med at bekæmpe ekko, men kan også blive en lys dekoration af interiøret. Sådanne er f.eks. De frie hængende Solo (Ecophon) paneler af presset glasfiber, som kan udstyres med lamper.

Skinnerne i det hængende loft er sat til niveau. Suspensioner er fastgjort med metalanker kiler. Suspensionskonceptet vælges under hensyntagen til strukturens masse og driftsbelastninger (fx med en vægt på op til 15 kg / m2, er suspensionsne placeret 100-110 cm fra hinanden). Stikmontering GKL - 250 mm. Foto: KNAUF

En anden type akustisk indretning er coffered lofter lavet af massivt træ eller lys bar af Shkom (efterligning af en bar lavet af krydsfiner, finer og udvidet polystyren som fyldstof). Caisson lofter fordeler lydbølgen (jo højere profil er, jo mere effektive er de) og perfekt kombineret med det klassiske interiør. Nå, grillet grillen passer ind i det moderne miljø - men for at bekæmpe ekkoet skal det være træ; metalstrukturer begynder undertiden selv at genopstå og blande sig.

Akustiske loftsdesign muligheder

To-niveau loft med en fælde lomme (a); nedhængt loft med et minimum i forhold til gulvpladen (b); selvbærende loft (c) 1 - justerbar hårnål suspension; 2 - støjabsorberende materiale (mineraluldplader); 3-bæreprofil; 4 - perforeret gipsplader plade 10,5 mm tykt; 5 - direkte suspension 6-kryds stik ("krabbe"). Visualisering: Vladimir Grigoriev / Burda Media

Armstrong lydabsorberende og lydisolerende lofter

Panelerne i denne serie bruges til at skabe akustisk komfort i værelserne.

Til forskellige krav er der plader med forskellige tætheder og dermed med forskellig lydabsorption og lydisolering.

Akustiske lofter Armstrong ARMSTRONG.

For at skabe akustisk komfort i værelser skal der anvendes loftsophængede systemer med specielle funktionelle egenskaber.

 • Universal eller standard
 • Lydabsorberende
 • lydisolering

En sådan karakteristika som den akustiske egenskab af loftpaneler skyldes lydabsorption og lydreflektans. Kombinationen af ​​disse to egenskaber giver dig mulighed for at vælge et hængende loft, der bidrager til skabelsen af ​​gunstig akustisk komfort.

ARMSTRONG akustiske loftsserier til standardlofter er løsningen til alle typer værelser. Det omfatter plader af familierne ULTIMA, PERLA, OPTIMA, SAHARA.

At skabe et akustisk miljø med individuelle krav, såsom fortrolighed, taleforståelighed, koncentration, loftpaneler til akustiske løsninger blev opdelt i tre grupper. Hver gruppe af plader har sine egne karakteristiske egenskaber, og den vigtigste er tætheden af ​​loftpladen, som er ansvarlig for de akustiske parametre.

Akustikpaneler til loftet. Universal

Disse er loftpaneler med en gennemsnitlig pladedensitet (afbalanceret) til standard loftsrumsløsninger. Lydabsorptionskoefficienten ligger i intervallet 0,6-0,7. Et lydisoleringsindeks 34-36db. Denne kombination af akustiske egenskaber gør det muligt at gøre tale i rummet læselig. Dette er den bedste mulighed for anvendelse af loftfliser ULTIMA, PERLA, OPTIMA, SAHARA i klasseværelser, samling og konferencelokaler, hvor det er vigtigt, at publikum klart hører højttaleren.

Lydisoleringspaneler "DB".

"DB" lydisolerende loftpaneler er højdensitetsplader med høj lydisoleringsevne. De giver et højt niveau af lyddæmpning, som forhindrer spredning af støj mellem tilstødende rum med en fælles sinus. Det bruges til at løse problemer med lydudbredelse mellem tilstødende rum, f.eks. I mødelokaler fra tilstødende kontorer.

Lydabsorptionspaneler.

Lyddæmpende loftsplader med lav densitet "OR". De er præget af høj lydabsorption. Dette hjælper med at kontrollere refleksionen af ​​for store lydbølger og forhindrer spredningen af ​​uønsket støj mellem arbejdspladser. Dette er yderst vigtigt i store åbne rum, som f.eks. Callcentre.

Et andet punkt at overveje, når man vælger loftfliser, er typen af ​​kant. Armstrong loftspaneler fås med kant til at skabe et synligt, halvt skjult og skjult ophængningssystem. Husk derfor, at loftpaneler med kanter til skjulte (SL2, K2C2) og semi-skjulte hæmmede systemer (Vector) øger lydabsorption og lydisolering.

Vores firma Ceiling Systems LLC vil altid hjælpe dig med at vælge det rigtige loftsystem med de optimale loftsfliser til dit projekt.

Denne type loftpaneler er altid tilgængelig i vores lager og kan købes uden at vente på levering fra producentens varehuse.

Ring til vores ledere:

 • i Moskva 8 (495) - 504-30-51
 • i Skt. Petersborg 8 (812) 454-45-75
 • i Nizhny Novgorod 8 (831) 429-02-30
 • i Rusland 8 (800) 333-02-53

Akustiske lofter

DUNE dB

NEEVA White

OPTIMA

PERLA

PERLA dB

PERLA OP

SIERRA OP

ULTIMA plus

ULTIMA plus dB

ULTIMA plus OP

For at sikre maksimal komfort i rummet, kan du kun styre tilstedeværelsen af ​​støj. For at isolere et rum fra forskellige lyde er der en moderne løsning - et akustisk loft.

Den ophængte konstruktion er konstrueret således, at lydabsorberende paneler baseret på mineraler installeres på rammen. Pladerne består af fibre, der er i stand til at absorbere lyde og forhindre dannelse af ekkoer. Ved hjælp af akustiske Armstronglofter isolerer de f.eks. Rum med overdreven støj (optagestuer, kinoteatorer osv.).

Hvert system præsenteret på webstedet har sine egne fordele. OptStroy LLC tilbyder til et overkommeligt pris akustisk loft Armstrong og Ecophon (Ecophon) - det mest populære på dette område. Et erfarent team af masters vil gennemføre installationen af ​​strukturer hurtigt og effektivt.

Armstrong og Ecophon akustiske lofter - Nøglefunktioner

De svenske produktionsplader har vundet anerkendelse blandt russiske forbrugere på grund af deres fremragende præstationsegenskaber. Ecophon akustiske lofter, hvis pris er acceptabelt for organisationer og ejere af private husholdninger, er fremstillet af glasfiber, der er kendetegnet ved høje lydabsorberende egenskaber. De fleste biografer i Rusland er udstyret med disse loftssystemer.

Ecophon akustiske lofter er også acceptable i boligområder. Materialet er giftfri, forårsager ikke allergier, brandsikker. Desuden er loftpladerne modstandsdygtige overfor dannelsen af ​​svampe og skimmelsvamp, som gør det muligt at montere dem i lige børns værelser og institutioner. På grund af deres modstand mod fugt anvendes akustiske strukturer i fitnesscentre, svømmebassiner, saunaer, sådanne lofter er en ideel løsning til værelser med høj luftfugtighed.

Akustiske lofter med de lydabsorberende egenskaber af Armstrongs mærke skelnes fra andre lignende strukturer ved forbedrede ydeevneegenskaber. Model serien Neeva er lavet på basis af mineraluld, hvorfor den har høje varmeisoleringsegenskaber. Praktisk installation, æstetisk appel, modstand mod høj fugtighed og temperaturændringer er også utvivlsomt fordele ved Armstrong akustiske lofter.

Bestil loftfliser og installation i firmaet OptStroy, skabe behagelige forhold for liv og arbejde.

Loftakustik: historie og omfang

Hylder den fashionable tendens til minimalisme og skjult installation, har producenter af reproduktionsudstyr gennemgået begrebet indendørs lyd. På grund af dette viste indbygget loftsakustik på markedet, hvilket væsentligt ændrede indretningen af ​​boliger og erhvervslokaler.

Akustik indbygget i loftet

Hvis du har til hensigt at udstyre dit hjem eller kontor med lydgengivende udstyr, så vil du helt sikkert møde valget af et eller andet højttalersystem. Og i færd med at søge loft indbygget akustik vil helt sikkert tiltrække din opmærksomhed med sin kompakte størrelse og høje tekniske parametre.

Historien om

Klassisk gulv eller boghøjttalere respekteres og respekteres af de fleste musikelskere.

 • moderne trends inden for indretning
 • popularisering af gipspladekonstruktioner i det indre;
 • den hurtige udvikling af telekommunikationsudstyr

bidrog til fremkomsten af ​​indlejrede modeller.

Indbygget hjemmebiograf højttalersystem

Derfor begyndte producenterne af reproducerende udstyr at eksperimentere med akustiske skaller, hvilket resulterede i:

 • ændrede sin form
 • muliggjort sin skjulte installation.

Wall akustik

I begyndelsen blev akustik produceret i lette tilfælde, hvilket bidrager til deres indlejring i væggens overflade. Højttalerkabelforbindelsessystemet blev også modificeret til arbejde under trange forhold.

Embedded Speaker Stand

Senere tog skaberne af akustiske systemer et mere radikal skridt og overgav helt bygningerne. Og for at akustikken kunne opfylde deres direkte pligter - for at reproducere lydområdet fra signalkilden, begyndte producenterne at levere deres produkter med anbefalinger vedrørende lydisolering og nichebehandling i væggen.

Dobbeltvejs indbygget akustik med beskyttelsesgitter

Loft akustik

Selvfølgelig tvang det tidligere "tomme" loft fabrikanterne af akustik til at se på ham. Og som følge af nøje undersøgelse ville det blive godkendt til montering af akustiske komponenter. Deres kabinetter blev også redesignet og lettet for mere bekvem installation.

Akustikloft i lukkede tilfælde

Tilhængere af traditionelle lofter:

 • under hvidvaskningen;
 • til maleri
 • under wallpapering,

lignende kabinet akustik til loftet passer, selvom det havde nogle ulemper. For at tilslutte et akustisk kabel var det nødvendigt at lave kanaler i loftet og væggene svarende til lægningen af ​​et elektrisk netværk.

Med udviklingen af ​​bygningsteknologi har loftsdesignet også gennemgået radikale ændringer.

Især moderne loftssystemer har vist sig:

 • gips;
 • stræk;
 • bordede;
 • Lim osv.

Det var ved popularisering af sådanne systemer, at akustik til loftet erhvervede deres massive udvikling. Efter alt, har et hængende loft system nok plads til at installere højttalerne og sikkert skjule alle forbindelsesledninger.

Indlejrede højttalere

Mærkning steder under akustikken ved hjælp af mønstre

De fleste producenter af lydgengivelsesudstyr besluttede, at akustik skal installeres i loftet lige så let som punktkilder til belysning, der er specielt designet til at arrangere hængende loftkonstruktioner.

Det er klart, at lydeffekten af ​​et højttalersystem uden et omhyggeligt beregnet internt volumen vil være langt fra ideelt.

Derfor begyndte akustik indbygget i loftet at blive produceret af producenter af to typer:

Åben akustik

Strukturelt bestod det akustiske system af åbent type af:

 • højttaler;
 • Monteringsramme;
 • Kontaktgruppe til fastgørelse af højttalerkablet;
 • Beskyttelsesgitter (grill).

Enkelt loft akustik

I sådanne systemer er en almindelig ulempe, at for at reproducere lydinformation, spiller legemets rolle af det indvendige af det nedhængte loft.

Og det er næsten altid:

 • mere volumen end den krævede specifikke dynamik
 • Det resonerer.

Derfor er forringelsen af ​​lydproducenter tvunget til at kompensere for de forbedrede egenskaber ved materialets dynamik, hvilket fører til en stigning i prisen på hele produktet. Eller anbefale ejerne af lokalerne at behandle indersiden af ​​loftet med specielle lydisoleringsmaterialer.

Lydisolering loft til installation af akustik af åben type

Tip: For de fleste moderne lejligheder i højhuse, vil sådanne ekstra omkostninger være berettiget, fordi lejligheden bliver mærkbart roligere. Dette vil især være mærkbart for at reducere støj fra naboer ovenfor. Så det er værd at bruge penge på lydisolering loftet, selv af disse årsager.

Selvfølgelig kan du uden lydisolerede materialer, når du installerer åben akustik. På et gennemsnitligt volumenniveau vil forvrængningen forårsaget af lydbølgens og takkonstruktionens resonans ikke være for mærkbar.

Åben type akustik er ofte indstillet til:

 • konferencelokaler;
 • klasseværelser;
 • klasseværelser;
 • kundeservicer (tjenester) mv.

Åbent akustik indbygget i loftet i konferencelokalet

Forsigtig: Det er bedre at bruge åbne konstruktioner, hvor talinformation oftest gengives. Hvis lydkilden er musikalske kompositioner eller en lyd serie af film (hjemmebiograf), så for at få lyd af høj kvalitet, kan du ikke undvære forberedende arbejde.

Lukket akustik

Og et helt andet princip demonstrerer en lukket akustik indbygget i loftet.

De stopper ofte deres valg på det:

 • rigtige kendere af lyd;
 • såvel som dem der ikke er tiltrukket af de massive kabinetter af klassiske højttalere og strække højttalerkabler fra forstærkeren til højttalerne.

Lukket akustik til loftet i et ikke-standardiseret tilfælde

Ofte dikterer valget af indbygget akustik:

 • mangel på plads i rummet;
 • eller ejerne ønsker at skjule akustikken, opløse det i rummet.

Samtidig er det klart, at ikke i hvert værelse kan du sænke loftet med 15-20 centimeter, men dette problem blev løst på en ret original måde.

Især begyndte skroget at producere:

 • kompleks form, så de passer ind i dimensionerne af underloftrummet
 • og samtidig var deres lydstyrke tilstrækkelig til nøjagtig gengivelse af lydinformation uden forvrængning.

Særligt loftkamouflageelement til montering af kabinets akustik

Hvor det ikke er muligt at gøre det fysisk, falder byrden for implementering på skuldrene:

 • bygherrer;
 • design specialister.

Med deres hjælp bliver originale ideer ofte født, der er belagt i loftkonstruktioner, der skjuler højkvalitetsakoustik på et højt niveau.

Til reference: Lukket type akustik bruges ofte til udstyr til pressecenter, hvor kravene til lydkvalitet er meget høje. Og den tekniske evne af sådanne systemer forbedrer signifikant kvaliteten af ​​optagelsen af, hvad der sker (rapport, tale, officiel erklæring).

Pressecenter med indbygget akustik under loftet med lydisolering

Monteringsmetoder

Til dato er der flere typer loftsystemer, hvor det er muligt at installere akustikken af ​​åbne og lukkede typer:

 • suspenderede gipsplader lofter;
 • Armstrong akustiske lofter;
 • stræklofter lavet af PVC film (akustiske stræklofter: sorter og typer);
 • stræklofter lavet af polyesterstof.

Fra det synspunkt, at der installeres akustiske systemer, er de enkleste af gipspladestrukturer. De er udstyret med holdbarhed og stivhed.

Akustik i gipsplader

Armstrong-hængende loftplader har derimod ikke tilstrækkelig styrke til at modstå vægten af ​​akustik. Derfor kompletterer producenter af reproduktionsudstyr deres produkter med specielle monteringsrammer.

 • monteret på indersiden af ​​loftet dekorative element;
 • Fordel belastningen på understøtningsstrukturen af ​​suspensionen.
 • monteret på en speciel monteringsring;
 • tilslutter højttalerkablet til højttalerkablet.

Armstrong akustisk loftsramme

Specielt til sådanne tilfælde tilbyder Armstrong-loftsfabrikanter akustiske loftspaneler baseret på glasfiber. De er mere stive og er desuden dekoreret med et præget mønster der kan skjule akustisk akustisk gitter.


Med hensyn til montering af akustik i loftslofter, skal du forudinstallere specielle fastgørelsesanordninger til akustik. Deres højde vil blive taget i betragtning af installatører af stræklofter, når du installerer baguetter rundt om rummets omkreds. Så at der i strækket tilstand ikke dannes folder på loftoverfladen.

Strekak med højttalere og spotlights

Konklusioner: Som det fremgår af denne artikel, har de tvunget til at flytte til loftet, de akustiske systemer omdannet til helt nye designs. Desuden blev akustik til loftet populært på grund af dets nye kvaliteter: nem installation og opløsning i rummet.

Hvad er et akustisk hæftet loft?

Det høje lydniveau i rummet er ofte den mest irriterende og forstyrrende faktor. En måde at bekæmpe dette ubehagelige fænomen på var at suspendere akustisk loft. Dens installation er enkel, og effektiviteten af ​​denne løsning er meget høj.

Hvad er sådanne konstruktioner

Faktisk er alt meget simpelt - systemet består af flere komponenter, der sammen øger den akustiske komfort i rummet. De er monteret på en suspenderet base, som de fik navnet "suspenderede akustiske lofter."

Til rammen anvendes en speciel metalprofil, som er fastgjort til bundbunden. På den er stablede eller vedhæftede detaljer af den ydre tætte, lavet af et specielt materiale. Det forhindrer spredningen af ​​lydvibrationer.

En lydbølge, der er i berøring med flyet af en sådan belægning, reflekteres delvist tilbage og absorberes delvist og omdannes til termisk energi.

Materialer til plader af sådanne lofter anvendes en række af. Ledende her er glasfiber og mineralfibre. På forsiden kan sådanne plader have en malet overflade. En anden designmulighed er præsenteret i form af paneler belagt med en speciel film, der forbedrer belægningens egenskaber.

fordele

Dette design har ikke kun fremragende isolationsevne fra uønsket støj. Nogle andre egenskaber vil også være meget vigtige:

 • Evnen til at skjule alle elementer i ledninger eller ventilationskanaler
 • Hastighed og nem installation
 • Godt udseende og evnen til at vælge det rigtige design
 • Lav vægt
 • God brandsikkerhed
 • Vandmodstand
 • Forøgelse af varmebesparelsen i rummet eller i lokalet

I betragtning af disse ekstra bonusser kan du seriøst tænke på, hvordan man monterer noget lignende i dit hjem. Afhængige lofter af denne type løser flere problemer på én gang, og det er økonomisk fordelagtigt.

producenter

Hver fabrikant stræber efter at gøre sine produkter unikke og på samme tid gøre det mest effektive. For ikke at forveksles med selskaber og modeller af paneler, er det nemmest at overveje dem særskilt.

Armstrong

Armstrong akustiske lofter har længe været kendt og genkendelig af alle. Der er næppe en person, der aldrig har set karakteristiske firkantede plader monteret på lofter i kontorer eller andre offentlige steder.

I udseende er det meget svært at skelne kun specielle lydabsorberende modeller fra de almindelige. De er standardiserede i størrelse og kan bruges sammen med konventionelle pladetyper. Fremragende lydabsorptionsegenskaber og de overordnede højeffektivitet af sådanne lofter har længe været årsagen til deres konstante efterspørgsel.

Belægninger fra firmaet Ekofon

Bliv et nyt fænomen blandt panelerne med lignende egenskaber. Deres unikhed er, at i tillæg til god lydabsorptions ydeevne har sådanne overtræk et unikt udseende.

Fra dem er det muligt at oprette volumetriske kompositioner på loftplanet. Udseendet af disse paneler gjorde det muligt at skabe akustiske lofter i et specielt design. Ud over disse fordele kan sådanne løsninger have andre yderligere fordele. Specielle overfladetyper er tilgængelige for hospitaler, sterile producenter og biografer. Sidstnævnte har en belægning, som minimalt afspejler lyset og øger komforten, når man ser film i hallen.

Isofon

Fabrikanten, der er kendt under mærket Isofon, leverer også sådanne belægninger til markedet. Dens paneler har en speciel overflade, der reducerer resonansoscillationerne betydeligt. På grund af dette fordeler de meget godt lydbølger og forhindrer dem i at trænge ind i lokalerne. Der er flere sorter af sådanne plader, der har forskellige egenskaber og varierer i udseende.

Rockfon

Grundlaget for loftpladerne produceret af firmaet Rockfon, er ikke simpel mineralfiber, men specielt behandlet basaltuld. Lofter færdige med sådanne paneler har lydabsorptionsegenskaber på 44 dB.

Ligesom den lige kendte fabrikant Ekofon, tog dette firma omsorg for udgivelsen af ​​en særlig serie materialer, som kan bruges i medicinske institutioner. Sådanne paneler har en speciel antibakteriel behandling.

Knauf

Knauf, et af de mest kendte efterbehandlingsmaterialer på markedet, stod heller ikke til side. For ikke så længe siden optrådte der specielle plader af gips på markedet. De er mærket "PPGSZ" og er specielle plader med perforeringer.

Det er tilstedeværelsen af ​​et perforeret plan, der gør sådanne gipsplader ark i stand til ikke kun at sprede, men også absorbere lydvibrationer. En vigtig fordel ved denne type gipsplader er evnen til at afslutte forsiden på alle de sædvanlige måder. Dette påvirker ikke belægningenes lydisoleringsegenskaber.

fund

Markedet for materialer, der kan bruges til at opbygge akustiske lofter, er ret omfattende. Du kan vælge ikke kun producenten, men også det materiale, hvorfra loftet bliver lavet.

På grund af omkostningerne til materialerne selv og nem installation, er det akustiske loft af høj kvalitet en af ​​de mest alsidige løsninger i designet. Samtidig kan to opgaver løses: de vil dekorere loftoverfladen smukt og modtage beskyttelse mod uønsket støj.

Hvilket er bedre: Installation af stræklofter med lydisolering eller akustisk loft?

Installation af stræklofter i præfabrikerede huse eller med støjende naboer kan ødelægge din rolige bolig i din egen lejlighed, så hvis du vil lave et strækloft, så tænk på forhånd om lydisolering. Dernæst vil vi forsøge at forklare, hvor vigtigt det er at beskytte os selv og deres kære fra fremmede lyde, sammenligne materialer til lydisolering og beskrive arbejdets rækkefølge, når den er monteret sammen med et strækloft.

Hvordan opnår man god isolering fra lyd og absorption i loftslofter?

Hvis du lige er bosat i en ny bygning, hvor naboerne fra toppen endnu ikke har lavet reparationer, eller en støjende nabo bor over dig, der kan lide at banke med en hammer om aftenen eller se fjernsynet højt, så vil kun isolering spare dine nerver. Det er ikke nødvendigt at gøre sin installation i hele lejligheden, men kun i de nødvendige værelser, især børnehave eller soveværelse. Stræklofter er meget bedre til at opretholde støj, fordi i et blødt lærred dæmpes lydens vibrationer, og i et gipsloft sender lyden ikke overfladen af ​​en stiv ramme. Derudover er mellem pladen og lærredet på strækloftet et rum, der kan absorbere noget støj.

Men hvilket materiale at vælge for lydisolering (bord), fordi installationen af ​​stræklofter allerede er på den forberedte overflade.

Hvad er teknologien for støjisolering over strækloftet?

Før du starter arbejdet skal du vurdere lydens omfang og hvor meget rumhøjde du kan hente under lydisolering. Hvis installationen af ​​stræklofter allerede er blevet gjort, og du tænker på stilheden i rummet efter det, har du intet tilbage at gøre, hvordan du demonterer lærredet, gør alt det nødvendige arbejde, og installer derefter lærredet igen. Dette sker, men mindre.

Lad os se på, hvordan arbejdet udføres for at sikre lydisolering inden installation af strækloftet:

 1. Alle revner i loftet skal forsegles (pudset).
 2. Montering af lydisoleringsmateriale med lægning i en ramme, der er lavet specielt til materialet, eller ved påføring af lim eller montering på et anker med en bred hat. Det vigtigste er at sikre en kontinuerlig ledning uden huller, for eksempel er mineraluld fastgjort med en overlapning.
 3. Installation af elektriske ledninger, ledning af ventilationsrør og montage af fastgørelsesanordninger til fremtidige armaturer.

Hvad er akustisk strækloft og hvordan virker det?

Men hvis du ikke vil bruge tid og penge på at udføre lydisolering af loftet, og er umiddelbart klar til at fjerne det fra det støjabsorberende stof, så er det muligt. Sådanne akustiske canvaser adskiller sig fra andre selv i deres udseende - en perforeret overflade. Sådanne åbninger omdanner materialet til en lydabsorberende membran, som opretholder op til 90% af støj, og installationen af ​​stræklofter lavet af akustisk stof er ikke forskellig fra den konventionelle installation.

Absorptionseffektiviteten af ​​dette materiale er forskelligt og afhænger af afstanden mellem hullerne og deres diameter, afstanden mellem spændingen og det hårde loft. Derfor vælges der for hvert værelse en speciel perforeret film.