Akustiske stræklofter

Vælg hvilket akustisk loft du vil installere?

Akustiske stræklofter - dekorative og færdige materialer med forbedrede lydisoleringsegenskaber sammenlignet med andre typer malerier. De er vant til at forbedre lydisoleringen af ​​interfloor lofter for at give en behagelig lyd baggrund i rummet. Især relevant i lejligheder og kontorer.

Den mest effektive er den kombinerede anvendelse af akustiske lydisoleringsstræklofter med de sædvanlige metoder til lydisolering (klæbende overlapning med forskellige absorberende plader). Med den rigtige tilgang kan rummet være meget godt beskyttet mod indtrængen af ​​lyde ovenfra og fra den omvendte udbredelse af lydbølger og derved sikre den krævede beskyttelse af personlige oplysninger samt optimale betingelser for hvile og arbejde.

Omkostningsberegning

Brug online-regnemaskinen, og beregne omkostningerne til materialer og arbejder for dit objekt lige nu!

Funktionsprincippet for akustisk klud

Lydisoleringsmekanismen er baseret på lydabsorptionen ved et stort overfladeareal og en speciel struktur (mikroperforering over hele overfladen, hvor hullerne er fyldt med luft). En sådan tilsyneladende ukompliceret teknologi kan signifikant reducere materialets lydgennemtrængelighed i begge retninger. Med andre ord forhindrer perforerede akustiske stræklofter lydbølger i at komme ind i rummet, men forhindrer også, at lydene fra stuen spredes ud over grænserne.

 1. Afstanden fra udkastet til loftet til spændingen.
 2. Materialets tykkelse.
 3. Størrelsen af ​​hullerne og intervallerne mellem dem.

Desuden bør sådanne systemer installeres udelukkende af fagfolk, der har fornuftig erfaring og grundigt kender alle nuancer af installationsteknologi.

Farvematchning

Fordele ved akustiske stræklofter

Disse er moderne belægninger, der har en række vigtige fordele, hvoraf nogle ikke er indlysende og ikke fanger øjnene straks. Så akustiske lofter:

 • de blokerer udseendet af ekko i de rum, hvor de er monteret, hvilket er særligt vigtigt for rummelige værelser og studiolejligheder;
 • perfekt til rengøring og vask med almindelige husholdningsartikler;
 • miljøvenlig - baseret på det materiale, der forhindrer dannelsen af ​​skimmel og svampe;
 • antistatisk - støv sætter sig ikke på dem;
 • tilvejebringe et tilstrækkeligt niveau af luftcirkulation i takloftrummet, forhindre forekomst af fugt og den efterfølgende ødelæggelse af bygningens strukturelle elementer;
 • gøre et fremragende arbejde med forklædning af kommunikation og ledninger;
 • egnet til alle typer lokaler: svømmebassiner, lejligheder, indkøbscentre, caféer mv.
 • ikke udsat for brand - ved udsættelse for de højeste temperaturer sker smelte uden dannelse af åben ild.

Og det er kun de vigtigste fordele ved akustiske stræklofter. Det skal også bemærkes deres høje dekorative egenskaber, så disse materialer kan bruges som en spektakulær finish i absolut alle interiører.

Akustisk strækloft: Isolering i huset

Hovedformålet med brugen af ​​akustiske stræklofter er at øge lydisoleringen og forhindre overdreven støj i rummet (et andet rum). For længe siden forekom det, at en sådan effekt ikke kunne nås, men moderne teknologier tillader også at løse dette problem.

Særlige egenskaber

Det akustiske strækloft er forskelligt fra den sædvanlige brug i konstruktionen af ​​et perforeret materiale på en særlig måde.

Udviklere eksperimenterer aktivt med sådanne egenskaber af dette materiale som:

 • hul diameter;
 • afstanden fra loftet til stoffet;
 • tykkelsen af ​​stoflaget
 • kløften mellem hullerne.

Alle disse parametre har en direkte indvirkning ikke kun på produktets akustiske egenskaber, men også på dets styrke, sværhedsgrad, visuel opfattelse og omkostning. Ved at udvide hullerne kan du forbedre beskyttelsen mod fremmede lyde, men ingeniører overvejer også, hvordan dette vil påvirke de andre parametre. Muligheden for farvning er stor nok, du kan nemt vælge den rigtige mulighed for design af rummet i enhver stil.

De utvivlsomme fordele ved akustiske canvases kan overvejes:

 • høj fugt modstand
 • fremragende lydisolering
 • flad og glat overflade;
 • nem rengøring;
 • modstand mod mekanisk deformation.

Vi kan ikke sige om de svage punkter. Så den perforerede overflade opsamler støv lettere. Monter det sværere end det sædvanlige spændingsstof. Og af tekniske årsager vil det ikke være muligt at lave et PVC-stof, der er bredere end 2 m, det vil sige, man kan ikke undgå forbindelser.

anmeldelser

Blandt den ubestridte industri er ledere altid det schweiziske firma Clipso. Dens produkter fortjener meget positiv feedback. Niveauet af støjbeskyttelse er meget højt. Den eneste ulempe for mange er den høje pris, men kvaliteten af ​​produkterne berettiger fuldt ud omkostningerne.

Schweizisk stof anvendes til lydisolering i barer og kontorer, i biografer, andre steder hvor lydstyrken er meget høj. Og mens det pålideligt håndterer sin opgave, fordi:

 • overfører roligt til -25 og opvarmer til +60 grader;
 • kan bruges selv i åbne rum;
 • skaber ikke et ekko.

Derfor kan denne valgmulighed sikkert anbefales som en af ​​de bedste til brug i hjemmet.

model

Spændingsakustisk beskyttelse er repræsenteret af tre hovedmuligheder:

 • perforeret materiale med øget støjabsorption
 • særlige typer paneler;
 • flerlags lærred med forbedret lydforsinkelse.

Til fremstilling af akustik kan anvendes ikke kun polyvinylchlorid, men også polyester. Hullerne i dåserne slukker for støj ikke alene, men på grund af luften inde i dem, sænker tromseffekten af ​​det strakte stof. Den minimale afstand, der adskiller det strakte stof fra loftet, er 10 cm.

Lille perforering anses for at være den, i hvilken huller er skabt i 0,1 mm i diameter, med et hul på maksimalt 2 mm mellem dem. Den gennemsnitlige perforering er 1,3 mm i diameter, fra 0,9 til 1,5 mm langs bruddet og den største - 1,8 mm og 0,8 mm.

Store huller hjælper ikke kun med at forbedre beskyttelsen mod yderst støj. De forbedrer ventilationen af ​​den del af loftet, der er skjult af filmen.

Hvis et brandslukningsanlæg fungerer, eller et rør bryder igennem ovenfra, vil vandet lække frit, og strukturen vil ikke blive beskadiget. Men det er vigtigt at tage højde for, at hvis et betydeligt niveau af støjbelastning forventes, kan et loft ikke pålideligt beskytte sig mod det. Yderligere design og tekniske løsninger er påkrævet.

materialer

Polyvinylchloridfilm og satinstof er de vigtigste muligheder, der bruges i praksis til at tilvejebringe lydisolering.

Den matte type tekstur gør det lettere at passe loftet ind i det overordnede koncept for interiøret, hvilket giver det et stramt og tilbageholdende udseende. Glansoverfladen kan kun laves på basis af PVC, og dette er et stærkt argument, hvorfor du bør foretrække det. En sådan belægning ser trods alt meget imponerende ud og hjælper med at udvide rummet i rummet.

De vigtigste sorter af satin finish er nacre og metallisk. Fordelen ved denne løsning er den bedste beskyttelse mod mekanisk deformation sammenlignet med selv de mest pålidelige PVC-baserede film.

Stoflofter kan have en bredde på op til 5 m, som giver dig mulighed for at installere dem uden dannelse af sømme, samtidig med at du opretholder den højest mulige styrke.

Akustiske stræklofter

Hvad ved vi om akustiske stræklofter? Mange mennesker tænker: Hvis "akustisk", så skal sandsynligvis reducere lydstyrken. Men hvor godt? Og hvor præcist: i lejligheden eller i naboerne ovenfor? Vi vil besvare disse og andre spørgsmål i vores artikel.

Hvad er akustiske stræklofter?

Akustiske stræklofter er almindelige strækstoflofter (se artiklen "Stofftækslofter"), PVC-film (se artiklen "Hvilket loft skal du vælge: mat, glans eller satin?") Eller fra den ene og den anden kun perforeret. Det vil sige, med huller, som undertiden endog er umærkelige for øjet (hvis de er små). Luften i disse huller reducerer lydbølgernes kraft, og de omdanner dem til termisk energi.

Akustisk lærred absorberer ikke lyd, men passerer det gennem sig selv. Lydisolering fra et sådant lærred er med andre ord uvæsentligt.

Nogle mener, at det akustiske strækloft sparer fra støjende naboer. Faktisk hjælper det kun med at sikre, at der ikke er ekko i rummet. Derfor installeres de hovedsageligt i klubber, restauranter, biografer, lejligheder med hjemmebiografer mv. Og hvis du vil have dem lydisolerede, læg et specielt materiale over loftet: Isover, Schumanet BM, mineraluldsklader mv.

Akustisk lærred er tykkere end normalt

Lydabsorptionseffektiviteten af ​​akustiske stræklofter afhænger af hullernes diameter, afstanden imellem dem, afstanden mellem bundloftet og stræklisterne og materialets tykkelse. Jo flere disse indikatorer, jo bedre lydabsorption.

Hvilke materialer er der til at isolere spændingsloftet fra støj - se linket: http://remontspravka.com/kakie-materialyi-dlya-shumoizolyatsii-nat/

Du kan også være interesseret i vores hjemmeside - Kombinerede stræklofter.

Om tyske stræklofter - læs her.

Mærker og priser

De mest populære varemærker i Rusland, der producerer akustiske stræklofter: clipso (Schweiz), descor (Tyskland), cerutti (Italien), saros (Frankrig) osv. Alle har større tykkelse end konventionelle stræklofter (se foto). Og farvepaletten er fattigere. Disse er hovedsagelig hvide, sorte og beige.

Egenskaberne af alle mærker er dog forskellige. For eksempel er clipo og cerutti fugtighedsbestandige og mindre varmekrympbare. Derfor er prisen højere.

Installation af hævet akustisk loft i lejligheden

Til dato er akustiske lofter eftertragtede, og populære akustiske lofter er for nylig kommet ind i vores liv, men er allerede blevet meget efterspurgte. De er installeret i lejligheder og musikstudier. De adskiller sig i deres kvaliteter fra hængende lofter. Ud over den dekorative funktion udføres lydisolering også. Det er praktisk og praktisk. Akustiske lofter giver dig mulighed for at slippe af med ekkoet i rummet på grund af lærredets struktur. De gør værelserne hyggelige, smukke og praktiske.

På grund af hvad er lydisolering stræklofter

Akustiske lofter er lavet af moderne materialer af høj kvalitet. Tekken er udstyret med mikroperforering. Det giver lydisolering, dulling og absorberende støj. Mikroperforering er ikke synlig for det menneskelige øje, kun med en stigning i webens struktur under et forstørrelsesglas.

Med hjælp af hvad er lydisolering:

 • Strukturen og densiteten af ​​lærredet;
 • Yderligere akustiske og termiske isoleringsmaterialer.

For at gøre en god lydisolering i rummet bør du vælge en høj kvalitet klud med mikroperforering.

Disse stræklofter er nogle gange installeret ved hjælp af ekstra materialer. De er i stand til at gøre værelset varmt og redde dig eller dine naboer mod støj.

For at gøre dette skal du bruge flisen, der er lavet af mineraluld. Det er et miljøvenligt brandsikkert materiale.

Yderligere materialer er placeret mellem det akustiske strækloft og loftsbeklædningen. De er skjult for nysgerrige øjne, men gør værelset komfortabelt og hyggeligt.

Hvis du kan lide at lytte til høj musik, spille musikinstrumenter og gerne lave lidt støj, så skal du tænke på at installere et sådant loft. Du vil ikke forstyrre naboerne, men de vil. De vil hjælpe med at løse problemet med stuetemperatur. Lejligheden vil altid være varm i den kolde årstid og stille.

Do-it-yourself installation: stræklofter med støjisolering

Du har besluttet at starte reparationer i din lejlighed. Du skal starte det fra loftet. Når du har valgt det samlede design af rummet, skal du vælge det passende materiale til et strækloft med lydisolering. For at gøre dette skal du gøre dig fortrolig med oplysninger om lofter, og hvilke producenter producerer højkvalitets stof til installation af stræklofter. Alle nødvendige oplysninger om producenten findes på internettet på de officielle hjemmesider for producenterne, som leverer og sælger materialer til installation. Selve arbejdet med at installere lydisolerede lofter sker hurtigt, effektivt og uden en stor mængde byggaffald.

Før du installerer stretchstoffet, skal du først lave målinger af loftet

Trin af installation af lydisolerede lofter:

 • Vi måler og beregner materialer;
 • Vi installerer en metalprofil (baguette) langs omkredsen;
 • Vi installerer yderligere lydisolerede materialer;
 • Installer spændingsstof.

Fastgørelsesmetalprofilen kan monteres på to måder afhængigt af rummet og kompleksiteten af ​​strækloftets design med lydisolering.

Baguette kan monteres på loftet eller væggen. Næste er installationen af ​​en belægning, der absorberer lyd. Det er fastgjort til væg eller loft. Efter forsigtigt strækker stoffet på det færdige design.

Valget af materiale til loftets fremtid afhænger af lydisolerede kvaliteter, farve, design og fabrikant. Nu er der et stort udvalg af materialer fra forskellige producenter af fremragende kvalitet. Eksempelvis har akustiske klæder fra producenten "Clipso" gode egenskaber. Materialet er holdbart, sikkert, ikke bange for vand og støv, absorberer støj og forhindrer dens indtrængning, det kommer i forskellige farver og design.

Højkvalitets akustiske stræklofter: forbrugeranmeldelser

Mange producenter af klæder til lofter er for tiden kendt. Men ikke alle er kvalitative til at udføre deres funktioner. Hovedfunktionen af ​​sådanne ophængte lofter er lydabsorption. De skal ikke kun opfylde denne funktion, men også være sikre og også smukke.

Der er et stort antal loftproducenter i udlandet, der leverer produkter til Rusland og andre lande.

Mange forbrugere påpeger, at det er bedre at vælge og installere strækakustiske lofter fra dokumenterede og pålidelige producenter.

Ecophon (Sverige) har specialiseret sig i fremstilling af materialer til stræklofter. Mange mennesker installerede lofter af dette mærke i deres lejligheder og efterlod meget positiv feedback. Materialer er dyre og ikke tilgængelige for alle.

Hvis du leder efter materiale at have råd til, er det værd at vælge en anden producent, for eksempel "Clipso". Kvaliteten er fremragende, og prisen på materialet er ikke den højeste, der for tiden eksisterer på markedet.

Lofter fra denne producent er meget populære på markedet. De har mange fordele i forhold til konkurrenternes produkter. Modtaget mange gode anmeldelser på websteder.

For at købe materiale til et stræk lydtæt loft, skal du følge følgende punkter:

 • Se anmeldelser af producenter på internettet på forskellige steder;
 • Vælg en passende producent og materiale til lærredet;
 • Find en specialbutik i din by (som sælger dette produkt);
 • Bestil det på forhånd eller køb straks det krævede beløb.

Afhængigt af din geografiske placering kan du købe materiale i en specialiseret butik i enhver mængde. Eller forudbestil det, og køb det.

Positive sider: Clipso akustiske stretchlofter

Akustiske lofter fra producenten "Clipso" leveres til specialbutikker i forskellige byer. Materialer fra denne leverandør er efterspurgte på markedet. Vi fik meget positiv feedback fra folk, der købte og installerede akustiske "Clipso" lofter i deres lejlighed eller musikstudio.

I dag er de mest populære og efterspurgte lofter fra producenten «Clipso»

Disse akustiske stretchlofter "Clipso" har mange positive kriterier:

 • Er sømløse;
 • Stoffet har en mikroperforation i sammensætningen af ​​dens overflade;
 • Har egenskaben af ​​en lydabsorberende membran;
 • Tilgængelig på markedet i forskellige farver;
 • Behøver ikke specialiseret pleje
 • Lavet af slidstærkt materiale;
 • Har lang levetid
 • De er modstandsdygtig over for vand og ild.

Du kan lave højkvalitets lydisolerede lofter med dine egne hænder. For at gøre dette skal du bruge de nødvendige materialer, værktøjer, tid og indsats.

Hvordan man laver lydisolering af loftet i lejligheden

Det er let at installere støjisoleringslofter, hvis du følger visse regler. Arbejdet foregår i flere faser. I første omgang skal du beslutte dig for materialer og det samlede design af værelse og loft. Forbered alt hvad du behøver for at installere loftet på forhånd, herunder det rum, hvor arbejdet vil finde sted. Fjern alle møblerne fra lokalet, så det ikke forstyrrer dig og ophober ikke støv på det i processen.

Vigtigt: Loftet skal passe til det samlede indre af rummet. I første omgang skal du lave en skitse af det fremtidige loft, tegne et diagram og beregne mængden af ​​materiale.

Kom i gang. Det foregår i flere faser afhængigt af det fremtidige lofts design. I dette tilfælde overvejer vi installation af suspenderede akustiske lofter.

Du kan selv installere loftet, det vigtigste er at forberede alle nødvendige materialer på forhånd og læse vejledningen.

Til installation af stræk lydtætte lofter skal du bruge følgende:

 • Metal profil;
 • Maskering tape;
 • Dowels og skruer;
 • Perforator og skruetrækker;
 • Forstærkningsringe til lamper;
 • Special lim;
 • Spænding klud;
 • roulette;
 • Bygningsniveau;
 • Forårsklemmer;
 • Trappestige.

Du har alle de nødvendige materialer og værktøjer, så du kan fortsætte til installationen. I første omgang laver vi markering ved hjælp af et målebånd og bygningsniveau. Efter fastgør metalprofilen på loftets omkreds. Løs det med en perforator, skruetrækker, dowels og skruer.

I anden fase skal du vedhæfte støjisoleringskort med lim til selve loftet. Lav derefter huller til belysning.

På tredje fase af arbejdet monterer vi lærredet. Forsigtigt strække det fra midten til kanterne. Fastgør med klip uden brug af en varmepistol. Så fylder vi det og retter det. Afskær det ekstra materiale.

Her og klar nyt akustisk loft. Installationsarbejdet tager lidt tid. Og du kan selv vælge materialer og design af det fremtidige loft.

Arbejdet fortsætter uden meget snavs og støv, hvilket er meget bekvemt. Når du ikke skal vaske gulvene i lang tid, som om dette skete under maling eller hvidvaskning af loftet.

Sådan installeres et suspenderet akustisk loft (video)

Stretch akustisk loft - den perfekte løsning på alle problemer. Du vil slippe af med overskydende støj, "ekkoffekt" i rummet, gøre værelset varmt, roligt og smukt. Stretch akustiske lofter har en række positive kvaliteter, er multifunktionelle, men vigtigst - smukke og praktiske. Derfor er det værd at tænke på at installere et lydtæt loft, hvis du kan lide at lytte til høj musik eller du er forstyrret af støjende naboer om natten.

Hvilket er bedre: Installation af stræklofter med lydisolering eller akustisk loft?

Installation af stræklofter i præfabrikerede huse eller med støjende naboer kan ødelægge din rolige bolig i din egen lejlighed, så hvis du vil lave et strækloft, så tænk på forhånd om lydisolering. Dernæst vil vi forsøge at forklare, hvor vigtigt det er at beskytte os selv og deres kære fra fremmede lyde, sammenligne materialer til lydisolering og beskrive arbejdets rækkefølge, når den er monteret sammen med et strækloft.

Hvordan opnår man god isolering fra lyd og absorption i loftslofter?

Hvis du lige er bosat i en ny bygning, hvor naboerne fra toppen endnu ikke har lavet reparationer, eller en støjende nabo bor over dig, der kan lide at banke med en hammer om aftenen eller se fjernsynet højt, så vil kun isolering spare dine nerver. Det er ikke nødvendigt at gøre sin installation i hele lejligheden, men kun i de nødvendige værelser, især børnehave eller soveværelse. Stræklofter er meget bedre til at opretholde støj, fordi i et blødt lærred dæmpes lydens vibrationer, og i et gipsloft sender lyden ikke overfladen af ​​en stiv ramme. Derudover er mellem pladen og lærredet på strækloftet et rum, der kan absorbere noget støj.

Men hvilket materiale at vælge for lydisolering (bord), fordi installationen af ​​stræklofter allerede er på den forberedte overflade.

Hvad er teknologien for støjisolering over strækloftet?

Før du starter arbejdet skal du vurdere lydens omfang og hvor meget rumhøjde du kan hente under lydisolering. Hvis installationen af ​​stræklofter allerede er blevet gjort, og du tænker på stilheden i rummet efter det, har du intet tilbage at gøre, hvordan du demonterer lærredet, gør alt det nødvendige arbejde, og installer derefter lærredet igen. Dette sker, men mindre.

Lad os se på, hvordan arbejdet udføres for at sikre lydisolering inden installation af strækloftet:

 1. Alle revner i loftet skal forsegles (pudset).
 2. Montering af lydisoleringsmateriale med lægning i en ramme, der er lavet specielt til materialet, eller ved påføring af lim eller montering på et anker med en bred hat. Det vigtigste er at sikre en kontinuerlig ledning uden huller, for eksempel er mineraluld fastgjort med en overlapning.
 3. Installation af elektriske ledninger, ledning af ventilationsrør og montage af fastgørelsesanordninger til fremtidige armaturer.

Hvad er akustisk strækloft og hvordan virker det?

Men hvis du ikke vil bruge tid og penge på at udføre lydisolering af loftet, og er umiddelbart klar til at fjerne det fra det støjabsorberende stof, så er det muligt. Sådanne akustiske canvaser adskiller sig fra andre selv i deres udseende - en perforeret overflade. Sådanne åbninger omdanner materialet til en lydabsorberende membran, som opretholder op til 90% af støj, og installationen af ​​stræklofter lavet af akustisk stof er ikke forskellig fra den konventionelle installation.

Absorptionseffektiviteten af ​​dette materiale er forskelligt og afhænger af afstanden mellem hullerne og deres diameter, afstanden mellem spændingen og det hårde loft. Derfor vælges der for hvert værelse en speciel perforeret film.

Akustisk loft: typer, designfunktioner og installationsmetoder

Akustisk loft giver dig mulighed for at opnå god lyd i din hjemmebiograf og lydisolerede ethvert værelse i lejligheden. Vi sammenligner egenskaberne af sådanne lofter fra forskellige materialer og taler om teknologien i deres installation.

Akustiske lofter skal installeres primært i hjemmebiografer og værelser med musikalsk udstyr, der kombinerer dem med lignende materialer af høj kvalitet til vægge. Sådanne konstruktioner er imidlertid nyttige i nogle andre rum, for eksempel rummelige stuer eller studielejligheder med en lille mængde møbler, hvor de hjælper med at slippe af med lydstyrken for at gøre lyden af ​​tale mere forståelig. Imidlertid kan ikke hvert akustisk loft forbedre lydisoleringen af ​​et rum - både den, hvor den er monteret og placeret på gulvet ovenfor.

En af hovedtyperne akustisk loft er perforerede paneler, der spredes lavfrekvente lydbølger. Foto: Fantoni

Fiberplader belagt med åndbar maling er et overkommeligt og effektivt akustisk materiale. Foto: Woodline

Basiset for akustikloftet består af specielle lydabsorberende paneler eller en kombination af materialer af forskellige egenskaber - gipsvæg, mineraluld, skumgummi osv. Vi starter vores gennemgang med den enkleste installation af porøse paneler.

Loftets evne til at undertrykke ekko afhænger ikke kun af materialets egenskaber, men også på den geometriske form af strukturen: fremspringene, nicherne og lommerne fordeler lyden godt i et bredt frekvensområde.

For at skabe en bølget overflade ved hjælp af en tredimensionel ramme, justerbare suspensioner og fleksible paneler, såsom glasfiber. Foto: Ecophon

Akustiske lofter klasser

I overensstemmelse med europæisk standard ISO 11654 er akustiske og støjbeskyttelsesstrukturer tildelt en af ​​fem lydabsorptionsklasser - fra A (den højeste lydabsorption) til E. Ifølge metode til samme standard defineres et enkelt (vægtet gennemsnit for forskellige frekvenser) lydabsorptionskoefficient αw. interval fra 0 (fuld refleksion af lyd) til 1,0 (fuld absorption). I dette tilfælde afhænger lydabsorptionsklassen direkte af værdien af ​​αw (se tabel).

0,60; 0,65; 0,70; 0,75

0,30; 0,35; 0,40; 0,45; 0,50; 0,55

Lofter til diskant og bas

Mineraluld. Foto: SoundGuard

Test viser, at lydabsorptionen af ​​et bestemt akustisk materiale eller struktur ved forskellige frekvenser ikke er det samme. Der er mellemhøje, lavfrekvente og bredbånds lydabsorbenter. Den første er lette porøse plader og paneler (for eksempel fra mineral- og cellulosefibre, skumplast, akustiske felter). Ceiling caissons og bulk suspenderet moduler fyldt med karton honningkager og dækket med klud gør et godt stykke arbejde med lavfrekvente ekko. Bredbåndsabsorbenter kombineres med flere lag, såvel som strukturer, der for eksempel består af en gitterskærm og en blød fiberplade, der er skjult bagved den, monteret med et luftgab. Tynde perforerede paneler af metal og plast, selvom de kaldes akustiske, har ikke lydabsorberende evne - de bruges til at maskere porøse materialer.

Typer af akustiske lofter

Limlofter

Loftet på de limede trimelementer (i vores tilfælde akustiske paneler) er ikke kun nem at installere, men spiser kun 20-50 mm af rummets højde, det vil sige næsten altid mindre end ophængte og spændingssystemer.

Fugemasse. Foto: SoundGuard

Lette akustiske paneler (produkter af EchoKor, Flexakustik, Mappysil og andre mærker) er hovedsageligt fremstillet af skumplast. Glatte paneler med en tykkelse på 20-30 mm med åbne porer absorberer godt lyd ved høje og mellemfrekvenser og reliefskum ved lave frekvenser; lydabsorptionskoefficienten (αw) af disse og andre kan nå 0,9. I princippet kan paneler af forskellige typer kombineres med hinanden, men for dette er det nødvendigt at vælge produktets dimensioner (de varierer meget - fra 30 × 30 til 60 × 120 cm) og overvejer loftets design. Panelernes hovedfarver er hvide og mørke grå, men nogle producenter tilpasser dem i alle farver i RAL-paletten og endda overfører dem til en tegning fra designerens skitse.

Akustisk strækloft monteret efter reparationen; det danner en perfekt glat overflade, og perforeringen er helt usynlig for øjnene. Foto: Newmat

Bånd til ledd af rammekonstruktioner. Foto: SoundGuard

Der er betydelige ulemper ved limloftet - lav modstandsdygtighed over for mekaniske skader og evne til at opsamle støv. Endvidere afhænger strukturen af ​​holdbarheden af ​​klæbemidlets egenskaber. Som følge heraf kan fejl i udvælgelsen af ​​sammensætningens kemiske grundlag eller på grund af dens dårlige kvalitetspaneler bogstaveligt talt falde på hovedet et år eller to efter installationen. Derfor er det nødvendigt at følge instruktionerne fra fabrikanterne, hvoraf de fleste råder over brug af ethylen-vinylacetat-smelte.

Det er lige så vigtigt at forberede basen korrekt - rengør den fra gammelt gips og maling og fjern støv.

Ofte har panelerne en variation i størrelse og når 2 mm, så de skal installeres med huller på 5-10 mm, som derefter er fyldt med lim, farvet fugemasse eller cementmørtel til led. Denne proces er ret tidskrævende og kræver professionalisme. Som følge heraf kan prisen på 1 m 2 af loftet nå op til 3 tusinde rubler. (prisen på panelerne selv starter fra 1200 rubler pr. 1 m2).

Stålramme lofter

Mere holdbare og kraftige lydabsorberende paneler af ekstruderede mineral- og træfibre (Ecophon, Heradesign, Soundboard, Rockfon osv.) Kan ikke pålideligt holde fast. De monteres ved hjælp af en metalramme, der er fastgjort til gulvpladen ved hjælp af bøjler og stænger eller anker kiler.

Modulære og gipsvægskonstruktioner er ikke anvendelige i lejligheder med lave lofter. Her er lokale (ø) lydabsorber mere hensigtsmæssige.

Rammen opsamles fra profilerne af den T-formede sektion; Dimensionerne af dets celler skal svare til panelernes format (300 × 300, 600 × 300, 600 × 600, 1200 ×
× 600 mm osv.). Sidstnævnte er anbragt på vandrette hylder af profiler (åben ramme) eller fastgjort med riller i kanterne (halv skjult eller skjult ramme). Minimumsforholdet fra gulvpladen er i dette tilfælde 50 mm og maksimum - 500 mm. Jo større afstanden til overlapningen er, jo bedre er lydabsorptionen.

Med hensyn til holdbarhed taber strækloftet sig til gipspladen, hvilket lokal skade kan elimineres på en eller anden måde. Foto: KNAUF

Blandt fordelene ved suspenderede modulære systemer er et usædvanligt bredt udvalg af farver og teksturer af moduler. Det er også vigtigt, at fliserne og panelerne let fjernes for at blive udskiftet i tilfælde af skade eller for at få adgang til loftet over loftet, hvor ledninger og anden kommunikation ofte er placeret. Under hensyntagen til installationen koster bygningen 3-4 tusind rubler. til 1 m2.

Kassette design giver dig mulighed for at kombinere paneler i forskellige farver. Foto: Fantoni

Du kan ikke undvære metalramme ved montering af perforerede paneler (gipsplader, træfiber). I sig selv er de i stand til kun at undertrykke ekko i et smalt frekvensområde, men over dem på slagtekroppene kan du placere højtydende støjabsorberende mineraluldsmåder 50-100 mm tykt, f.eks. "Sound Protection" ("Saint-Gobain Isover"), "Acoustic Butts" »(Rockwool),« Shumanet-BM »(Acoustic Group). Dette design er ikke kun akustisk, men også lydtæt: i det rum, hvor det er installeret, vil stigningen i lydisolering være 4-8 dB, og i rummet over det skal være mindst 10 dB. Og hvis du monterer rammen ved hjælp af vibrationer dæmpning, så et sådant loft vil beskytte ikke kun fra luften, men også fra stød og strukturelle støj.

Sømløse lofter

Akustiske paneler er monteret med huller, og sådan et "rutet" mønster er ikke altid imponeret af designeren. Som svar på kravene til interiør mode har producenterne skabt et kontinuerligt (eller sømløst) akustisk loft. Rammen er monteret af U-formede profiler, og i et lille rum kan du lave uden loftsbøjler og kun "vedhæfte" til væggene. Dette design er lettere at installere og mindre modtageligt for at opbygge krympning og deformation af gulvplader.

Suspenderede akustiske moduler bruges både til lydabsorption og til maskering af loftkolonner. Foto: Fantoni

Særlige (med en tynd kant) perforeret gipsplader, f.eks. "SOUNDLINE-Acoustics", sys til rammen. Hvis hullerne i loftet er uønskede af designhensyn, bruger de højdensitets stenuldspaneler med et stofbelægning, for eksempel Rockfon Mono Acoustic (selvom de koster 4-5 gange dyrere end akustiske gipspaneler - fra 6 tusind rubler til 1 m2). Derefter limes leddene af plader (paneler) med papirtape og kittet, som når man installerer et konventionelt gipsloft. Derefter er overfladen malet åndbar indvendig maling. Der er ingen grund til at kigge efter kompatible komponenter: Som regel leverer producenten hele materialet som et komplet system.

Det er ikke svært at montere falshbalki fra en lysstråle i en bylejlighed. Der er en skjult fastgørelse til gulvet, samt muligheden for at lægge kabler inde i delene. Foto: Sound X Perience

Akustiske stræklofter

Akustiske stretchlofter er fremstillet af polyesterstof (Clipso) og PVC-film (Deskor, Saros Design, etc.). I modsætning til konventionelle akustiske klud og perforerede stoffer. For eksempel er der på hver 1 cm2 af Clipso Acoustic lærredet ca. 25 usynlige øjenhuller, hvorigennem lydbølgen er delvist spredt.

Installationen af ​​det akustiske strækloft er udført i to faser: For det første installeres rammen og pladerne af mineraluld, og derefter er baguetten og lærredet fastgjort.

Effektiviteten af ​​enkeltlags akustiske lofter er lavt - de tildeles normalt en lydabsorptions klasse D. Men et lag fiberplader kan placeres bag filmen (lærred), og så svarer designet til klasse C eller endda B. Det er sandt, at du skal bygge en gitterramme til dette ved at fastgøre det til loftet ved hjælp af hængsler og stænger. Nogle gange er pladerne fastgjort på gulvet med plastskålformede dowels (som i tilfælde af en varm facade), men denne metode er meget mindre pålidelig.

Omfattende muligheder for indretning giver akustisk stof. Foto: Asona

Cerutti NeXTs flerlags lærred (skumfodret), som dukkede op på vores marked for cirka 2 år siden, er noget bedre at vende ekkoet end den enkeltlagede. Men i betragtning af dens samlede tykkelse (3 mm) er det ikke værd at vente på mirakler fra dette materiale.

Valget af farver i akustiske loftmalerier og film, i modsætning til det sædvanlige, er ikke rig. Så, Clipso tilbyder lofter i hvide, sorte og cremefarver (kun matte), og Saros Design tilbyder hvide og sorte (matte og glatte) lofter.

Loftene er monteret ved hjælp af en aluminiums- eller plastpose, der er fastgjort til væggene omkring rummets omkreds. I modsætning til konventionelle spændingsstrukturer, som må installeres 10-30 mm fra loftet, anbefales det at reducere lyden med mindst 10 cm, så lyden dæmpes i loftet over loftet. Pris spændingsstruktur med installation - fra 2800 rubler. til 1 m2.

Akustisk indretning

Mange akustiske strukturer hjælper ikke kun med at bekæmpe ekko, men kan også blive en lys dekoration af interiøret. Sådanne er f.eks. De frie hængende Solo (Ecophon) paneler af presset glasfiber, som kan udstyres med lamper.

Skinnerne i det hængende loft er sat til niveau. Suspensioner er fastgjort med metalanker kiler. Suspensionskonceptet vælges under hensyntagen til strukturens masse og driftsbelastninger (fx med en vægt på op til 15 kg / m2, er suspensionsne placeret 100-110 cm fra hinanden). Stikmontering GKL - 250 mm. Foto: KNAUF

En anden type akustisk indretning er coffered lofter lavet af massivt træ eller lys bar af Shkom (efterligning af en bar lavet af krydsfiner, finer og udvidet polystyren som fyldstof). Caisson lofter fordeler lydbølgen (jo højere profil er, jo mere effektive er de) og perfekt kombineret med det klassiske interiør. Nå, grillet grillen passer ind i det moderne miljø - men for at bekæmpe ekkoet skal det være træ; metalstrukturer begynder undertiden selv at genopstå og blande sig.

Akustiske loftsdesign muligheder

To-niveau loft med en fælde lomme (a); nedhængt loft med et minimum i forhold til gulvpladen (b); selvbærende loft (c) 1 - justerbar hårnål suspension; 2 - støjabsorberende materiale (mineraluldplader); 3-bæreprofil; 4 - perforeret gipsplader plade 10,5 mm tykt; 5 - direkte suspension 6-kryds stik ("krabbe"). Visualisering: Vladimir Grigoriev / Burda Media

Akustisk ophængt loft

Blandt forskellige typer af lofter er et særligt sted besat af det såkaldte "akustiske strækloft".

Det akustiske strækloft har en lydgennemtrængningskoefficient tæt på 1, og det er visuelt uadskilleligt fra et simpelt sømløs strækloft. Efter installation af akustiske lofter mindskes det samlede lydniveau, og "echo-effekten" forsvinder.

Akustisk strækloft har særlige støjdæmpende egenskaber på grund af tilstedeværelsen af ​​mikroperforering på loftet, som ikke er synligt for øjet.

Yderligere varmeisolerende og akustiske materialer kan installeres mellem det akustiske loft og loftet, hvilket gør rummet endnu mere behageligt. Som et ekstra lydabsorberende materiale i akustiske lofter anvendes mineraluldsfliser hyppigst. Akustiske lofter med mineraluld er foretrukne, da de ikke kun skaber den nødvendige lydisolering, men er også mere miljøvenlige.

En anden fordel ved akustiske stræklofter er deres brandsikkerhed og bedre varmeisolering af rummet.

På vores marked af akustiske stræklofter - de mest almindelige akustiske lofter i firmaet '' 'Clipso' '. Seamless stretchlofter "Clipso Acoustic" er lavet af specielt stof "Clipso", som har mikroperforering på overfladen (ca. 250000 mikroholer / m2 med en tæthed på 190 - 210 g / m2) og har egenskaben af ​​en lydabsorberende membran.

Denne perforering er ikke synligt synlig og udfører en meget vigtig lydabsorberende funktion. På grund af det faktum, at lydbølgerne ikke afspejles fra strækloftet, men passerer gennem stoffet, forbedres de akustiske egenskaber i rummet, og "ekkoeffekten" forsvinder.

Fleksible loftslofter "Clipso Acoustic" virker som en slags membran, der opfatter alle lyde i rummet. Som regel sammen med akustiske lofter installeres specielle lydisoleringsplader i mellemrummet, som fungerer som hovedabsorberende højfrekvens- og midfrekvenslyde.

Akustiske lofter "Clipso" kommer i hvid, sort og beige. Efter installationen kan det akustiske spændingsloft ikke males med akrylmaling og forårsage tegninger, fordi det kan lide af mikroperforation og forringe lydabsorberende egenskaber.

Pas på akustiske stræklofter - ikke kompliceret. Eventuelt snavs og støv fra dem kan let fjernes med en blød fladsklud eller bruge en svamp gennemblødt i sæbevand.

Den største fordel ved det akustiske strækloft er, at den har høje akustiske egenskaber og effektivt absorberer omgivende og fremmede lyde ved høje og mellemstore frekvenser.

 • Til montering af det akustiske loft anvendes en fastgørelsesmetode uden brug af en varmepistol.
 • Du kan skabe et loft for enhver grad af kompleksitet.
 • Det akustiske lofts lærred er ikke bange for mekanisk påvirkning med ikke-skarpe genstande og kan modstå en række fysiske belastninger og påvirkninger.
 • Det sømløse akustiske strækloft understøtter ikke forbrænding og har et brandsikkerhedscertifikat
 • Akustisk strækloft har et hygiejnisk overensstemmelsescertifikat og kan bruges i offentlige og medicinske anlæg
 • Den er modstandsdygtig over for temperaturudsving (driftstemperaturområde fra - 40 til + 80) og kan bruges i uopvarmede rum
 • Akustisk strækloft har en høj varme- og lydisolering på grund af installationen af ​​specielle lyd- og varmeisolerende plader i mellemrummet
 • Stoffet i det akustiske loft er antistatisk og forhindrer støv i at sætte sig på overfladen.
 • Stof loftsstof ændrer ikke farve over tid
 • Muligheden for nemt at rengøre overfladen af ​​det akustiske loft

Akustiske stræklofter

I dagens verden bliver komforten inden for akustik skubbet til ledende rolle. Det opnås ved at reducere lydstyrken og omfordeling af lydbølger. Akustiske lofter vil bidrage til at skabe et behageligt miljø.

Over 1000 vellykkede projekter

Mere om akustiske lofter

Opnået effekten af ​​absorption og distribution af lydbølger gennem perforering af strækloftets materiale. Akustiske strømme absorberes delvist ved at kollidere med loftets luftgab gennem perforeringer og reflekteres delvist fra loftets overflade. Sådanne lofter bruges oftest til optagestuer og koncertsale, selvom de også er gode til boligområder.

Akustisk ophængte lofter: hvad er det?

Det presserende problem i boligblokke er at sikre pålidelig lydisolering. Støjende fester, små børn, hunde... Selvom dine naboer forsøger at holde sig stille, ikke altid tynde overlapninger beskytter dem mod at snakke - endsige mere kraftige lyde.

Akustisk strækloft kan være en god løsning. Lad os se, hvad det er, hvilken effekt det giver, og hvordan det kan bruges i indretning.

Akustiske loftsfunktioner

Akustisk lærred bevarer alle fordelene ved stretchcoating, men det har en væsentlig forskel: den er lavet ved hjælp af mikroperforering. For hver kvadratmeter lærred er der omkring 250 tusind af de mindste punkteringer.

Denne struktur giver absorption af lydvibrationer: lyden går gennem lærredet, men strækker sig ikke længere. Delen absorberes af den perforerede overflade, den anden er spredt mellem den og bunden af ​​loftet.

Det er nødvendigt at bemærke et vigtigt punkt: Det akustiske loft giver ikke kun fri for støj udefra, men forhindrer også dens indtrængning indeni. Beboere i lejlighedsbygninger med rastløse naboer vil sætte pris på denne kvalitet.

Derudover forhindrer disse lofter ekko i rummet.

Sådanne belægninger skelnes efter perforeringsmetoden: Dette påvirker deres egenskaber og evnen til at "slukke uønskede lyde". Overvej mere.

Perforeringstype

Tror ikke, at alle akustiske lofter er de samme.

En af de vigtigste forskelle er metoden til at anvende perforering.

På grund af forskellige metoder opnås en vis effekt.

Til salg er der:

 • Mikroperforeret klud. Hulene i dem er ikke mere end 0,1 millimeter, og de placeres med et interval på 2 mm. De er de mest almindelige. Belægningstykkelsen er ca. 0,17 millimeter - det er nok til at forhindre dannelsen af ​​ekko i rummet og forbedre dets akustiske egenskaber.
 • Ujævn perforering bruges mindre hyppigt. Huller er placeret i diamantform: Bredden er ni millimeter, og længden er ti. Tykkelsen af ​​filmen ligner den tidligere type belægning, men antallet af huller er mindre - kun femten tusind. På grund af dette viser lærredet at være tættere og overfører mindre lyd. Men dets akustiske egenskaber reduceres - rummet kan være en lille fonit.
 • De gyldne gennemsnitlige lofter med et reduceret antal perforeringer. Huller påføres i en firkant i trin på otte millimeter. Den samlede massefylde er ca. 25.000 huller. Dækbrønden har en lyd, der ikke passerer den udenfor eller ikke indeni.

Vælg denne indstilling afhænger af deres behov. Vi anbefaler, at du konsulterer bygherrerne, som vil foreslå den bedste mulighed for teknologiske egenskaber.

Fordelene ved akustiske stræklofter

Dette lærred er populært ikke kun på grund af dets høje lydisolerede kvaliteter - det har bevaret alle fordelene ved konventionelle stræklofter.

De bruges ofte til reparation på grund af en række fordele:

 • Udseende er ret forskelligartet. Du kan vælge både mat og blank finish, afhængigt af typen af ​​indretning og dine præferencer. Forskellige nuancer, fotoudskrivning, multi-level design... Fremragende muligheder for design kombineret med akustiske egenskaber.
 • Installation er også meget enkel - om nødvendigt kan du selv gøre det ved at læse instruktionerne i vores artikel. Hvis du vil have et komplekst loft på flere niveauer, er det bedre at stadig bruge professionelle tjenester.
 • Installationsfunktionen i akustiske stræklofter giver dig mulighed for at skjule alle ledninger, kommunikation og ufuldkommenheder i loftet.
 • Materialet er let at rengøre og kræver ikke specialværktøj. Et mildt ikke-slibende rengøringsmiddel og en fnugfri klud eller svamp er tilstrækkelig.
 • Muligheden for at installere forskellige typer belysning: fra standard lysekroner til spotlights og LED-strimler.

Derudover overfører de på grund af egenskaberne af belægningen fugtbrønd - de kan endda bruges på badeværelset eller i køkkenet, hvor rensning ikke altid er nok.

Valg af producent

Akustiske stretchlofter producerer flere mærker. Det er umuligt at sige, at en af ​​dem er bedre end de andre. Men alle de samme produkter har deres egne egenskaber og mærkevarer "chips", hvilket er bedre at vide, før du køber, end at møde dem under installation eller brug.

Det schweiziske firma Clipso Acoustic producerer mikroperforeret stof op til 250 tusinde punkteringer pr. Kvadratmeter. Denne tekstilcoating med en lydisoleret koefficient på 1 giver fremragende akustiske og lydabsorberende egenskaber. For større effekt mellem overlapningen og spændetøjet anvendes yderligere lydisolering - specialplader, skumplast osv.

Tilstedeværelsen af ​​en række profiler giver dig mulighed for at installere dem på væggene, som skillevægge og indvendige lofter. Loftet er let at installere, men kan ikke prale af et rigt farveskema i russiske butikker - oftest vil du blive tilbudt hvide, beige eller sorte nuancer. Hvis du vil have en anden farve, skal du bruge penge på fotoudskrivning.

Italiensk mærke Cerutti - akustiske flerlags stræklofter med lydisolering, der allerede er indbygget i dem, som spiller rollen som en skummet polymer. Tykkelsen af ​​lærredet - mindre end tre millimeter. Belægningen er fuldstændig miljøvenlig, så den kan bruges i badeværelser, i køkkenet og i børnenes værelser.

Fabrikanten kan heller ikke prale af farve sort - seks primære pastellarter, som om ønsket er trykt. Teksturerne af disse lofter satiner, ser godt ud i ethvert interiør.

En vigtig nuance: Akustiske egenskaber giver flere lag, så der er ingen perforering på lærredet.

Det internationale firma SAROS DESIGN bruger mikroperforeringsteknologi til fremstilling af sine akustiske lofter. Et sådant lærred kræver mindst 10 centimeter mellemrum, selvom du beslutter dig for at undgå ekstra lydisolering. Overvej dette, når du designer et værelse.

Det frie rum mellem belægningen og loftet giver dig mulighed for at lægge et ekstra lag lydisoleret materiale og forbedre dets akustiske egenskaber.

Selvfølgelig er der flere andre virksomheder, der producerer akustiske stræklofter. Men hvis du beslutter dig for et lærred med gode lydisoleringsegenskaber, er det bedre at kontakte de dokumenterede producenter.

Designløsninger

Det er ikke nødvendigt at antage, at en sådan belægning kun har en funktionel værdi. De fleste designere vil kunne tilbyde dig interessante løsninger, der kombinerer høje praktiske og æstetiske egenskaber.

Mulighed I. Stjernehimmel

Et af de klassiske designdesigner strækker loftet - en efterligning af den stjerneklare himmel.

Tilstedeværelsen af ​​perforering letter skabelsen af ​​effekten: Du skal bare installere interceiling belysning. Det vil forsigtigt bryde gennem hullerne, hvilket skaber effekten af ​​en natglød.

Du kan udfylde indtrykket ved hjælp af spotlights, LED strips og en rund flad lysekrone, der viser månen. Suspenderede lysstråler ser også smukke ud, men de passer ikke til noget interiør.

Advarsel: Lysekronen skal være udstyret med metalreflekterende paneler, ellers risikerer du at opvarme loftet og ødelægge det.

Modtagelse, med dens popularitet, betragtes stadig ikke som hackneyed. Den stjerneklare himmel ser meget smuk ud i ethvert rum: børnehaver, soveværelse, stue. Det er ikke engang nødvendigt at købe et mørkt dække til det. Bare forestil dig, hvordan magisk omdannelsen af ​​et blidt pasteltak i nattehimlen med starten af ​​aftenen vil se ud.

Mulighed II. Volumenbelysning

I rum i højteknologisk stil ser volumen neonbelysningen ud af de kolde nuancer af interceilbelysning meget imponerende.

Ved at bryde gennem belægningen bliver sådan lys mere struktureret, og det ser ud som om neonstråler forsøger at bryde igennem loftet. Det er nødvendigt at tage højde for, at en sådan løsning ser bedst ud i store rum.

Du bør ikke bruge det med et klassisk design - det vil medføre dissonans og ødelægge rummets overordnede stil. Selvom du foretrækker eclecticism, kan du tage en chance. Men i dette tilfælde er det bedre at rådføre sig med en god designer, hvem vil fortælle dig hvordan man blander stilarterne korrekt.

Mulighed III. En række stræklofter

Da mikroperforering ofte er umærkelig ved første øjekast, kan du bruge enhver designteknik, der passer til almindelige stræklofter.

Opret multi-level designs, brug dekorative og trykte elementer, vær ikke bange for at lege med farver og eksperimentere med forskellige typer belysning. Ved hjælp af et akustisk spændingsduk kan næsten enhver ide realiseres: fra klassisk stil til hi-tech.

Det vigtigste ved at huske er de grundlæggende principper for kombination og begrænsning, der skal overvejes ved udformning af stræklofter. Du kan studere problemet mere detaljeret i den relevante sektion af vores hjemmeside. I resten forbliver alt efter din fantasiers vilje.

Således kan støjabsorberende stræklofter ikke kun være et godt middel til at håndtere højt lyde og akustisk forvrængning i rummet, men også en værdig designerindretning til ethvert rum.