Sådan vælges de indbyggede kolonner

Indbygget akustik i boligområder bruges normalt til mindre rod i rummet og ikke at bringe fremmedgenstande genstande ind i interiøret. Den første er især vigtig i tætte rum fyldt med genstande - køkken, badeværelse - og det sidste i interiør af laconic stilarter.

Indbygget akustik i stuen og badeværelset

Men få mennesker ved, at den indbyggede akustik også kan forbedre lydkvaliteten af ​​små værelser betydeligt med uvæsentlige akustiske parametre ved at bruge billige højttalere med et gennemsnitligt niveau af troværdighed i lydgengivelse. Hvorfor? De indbyggede akustiske systemer (AC) af en sådan betegnelse kan i princippet ikke fremstilles til salg med levering til installationsstedet, de skal gøres direkte i lokalet; som regel i rækkefølge af enkel byggeri reparation. Formålet med denne publikation er at give læseren information, der gør det muligt både at installere en købt indbygget højttaler korrekt og at bygge hjemmebelagt vægbeklædning, falsk loft, bue og andre gipsplader eller møbler.

design

Den indbyggede hjemmeakustik er opdelt i 2 store grupper i henhold til den måde, de er designet på: integreret og modulbaseret indbygget. Sidstnævnte er tilgængelig i form af højttalere i et fladt hus eller bredbånds monoblok lyddæmpere (IZShM), se fig. Modulære indlejrede højttalere med samme, formelle, tekniske data er betydeligt dyrere end separat installerede, og lyden er mærkbart værre. Årsagen er, at den samlede dybde af den modulære højttaler ikke bør være større end tykkelsen af ​​vægbeklædningen; som regel - 60 eller 80 mm. Derfor er det for det første i højttalerne til modulære højttalere yderst vanskeligt at anvende kraftfulde og komplekse magnetiske systemer, der giver et langt diffuserslag og den bedste lydkvalitet. For det andet er kroppens proportioner langt fra optimale. På den anden side udgør installationen af ​​modulære højttalere ikke det mindste problem: udskær åbningen i kabinettet i overensstemmelse med de dimensioner, der er angivet på højttalerens pas, fjern ledningerne fra det, tilslut det til højttaleren og sæt det på plads: sættet er forsynet med låse hvorigennem de presses ud om nødvendigt at demontere. Så med modulære indlejrede højttalere på dette og slut.

Modulære indbyggede højttalere og højttalere

IZSCHM - lydsystem af medium eller grundlæggende kvalitetsklasse. I en lejlighed bruges bredbåndslydemittere til at lyde små rummelige værelser: køkken, badeværelse, hall, hvor det ikke er fornuftigt at sætte høj klasse akustik. ISZhM fremstilles som regel til montering i gipspladerforing og har derfor også en lille konstruktiv dybde. Imidlertid kan lyden af ​​IZSHM forbedres væsentligt ved at indarbejde dem i møblerne; Et af eksemplerne vil blive diskuteret nedenfor.

Integrerede systemer

Det indbyggede højttalersystem af den integrerede type er uadskillelig fra det synspunkt, at det lyder med konstruktionen eller det møbel, hvori det er bygget, dvs. sidstnævnte er det akustiske design af den primære lydkilde (systempatogen). Den primære lydkilde kan enten være et ISZHM eller et normalt 2-3 bånd sæt GG højttalere (højttalere) i delende filtre og frekvenskanal dæmpere (i high-end systemer). Det er de integrerede højttalere, der leverer højkvalitetslyd i små værelser med middelmådig egen akustik, fordi Dimensionerne af det akustiske design er sammenlignelige med bølgelængderne af de laveste lydfrekvenser.

Design og frekvensrespons

Konstruktivt design af integreret akustik til hjemmet kan gøres på 2 fundamentalt forskellige måder. Hvis du sender et musikalsk signal til GG, ligger du bare på bordet, og basen (lavfrekvenser, lave frekvenser) bliver ikke hørt: lange lydbølger fra front- og bagsiden af ​​diffusoren vil straks konvergere i antifase og slukke hinanden. Det er umuligt at "jam" strålen bagud direkte på dynamikken: For det første, på grund af luftens høje elasticitet fanget i et lille volumen luft, vil den naturlige resonansfrekvens af GG øges så meget, at bassen forsvinder alligevel. For det andet vil diffusoren af ​​samme grund forsvinde og give lyde, dvs. Der vil være forvrængning af lyd ved mellemfrekvenser (MF) i form af hvæsen. Opgaven af ​​et akustisk højttalerdesign er netop enten at undertrykke strålingen fra diffusorens bagside uden at øge resonansfrekvensen af ​​GG'en væsentligt og tilbagetrykket til diffusoren, eller "dreje" den tilbage stråling med 180 grader ud af fase, omdirigere den fra forsiden eller, i det mindste fra et område fjernt fra højttalerens forside i en afstand, der er meget kortere end bølgelængderne af de lave frekvenser. Eksempler på akustisk design af 1. klasse er en lukket boks eller skærm (akustisk skærm) med lydabsorberende struktur; 2. fase inverter, labyrint, passiv radiator mv.

Bemærk: Højttalerens akustiske design er også kendt for den kombinerede handling - en åben boks, også med et akustisk modstandspanel (PAS), horn af forskellige typer. Åbne kasser er ikke egnede til moderne kompression højttalere, og såvel som horn, kan ikke bygges ind i objekter / strukturer, der er fladt i en enkelt koordinat. Derfor begrænser vi os til at nævne dem.

Ifølge ordningen i en lukket kasse udføres de indbyggede søjler i møblerne oftest. En lukket boks øger resonansfrekvensen af ​​GG en smule, men dens frekvensrespons (amplitudefrekvensrespons) falder mod de lave frekvenser monotont og blidt (til venstre i figuren), hvilket gør lyden mere gennemsigtig og blød. Dette er vigtigt i værelser med dårlig egen akustik - køkkener, badeværelser. Ikke mindre vigtigt er, at den lukkede boks kan gøres lufttæt: i kombination med en fugtighedsbestandig højttaler (se nedenfor) kan du få højttalere, der tåler hårde driftsforhold i lang tid.

Idealiseret frekvensrespons af samme højttaler i forskellige akustiske design

Med fase rotation

AC'er med rotation af backstrålingsfasen giver dig mulighed for at få maksimal lydudgang fra GG på LF, inklusive og ved frekvenser under sin egen resonansdynamik. Prisen på dette er et "humpbacked" frekvensrespons og dets kraftige fald i de lave frekvenser, til højre for fig. Med hensyn til indlejrede højttalere - også intensiv luftudveksling med lokalet (undtagen systemer med passiv radiator). Derfor er integrerede højttalere med en faserotation af backbølgen uønskede.

Bemærk: Hvis du er fan af Heavy Music (Dørgruppe), tidlig Pink Floyd, heavy rock og metal, så behøver du bare små lydhøjttalere med basreflex eller hornhøjttalere - de har den mest onde lyd.

Om højttalerne i loftet

Loft højttalere bruges i hjemmebiograf lydgengivelse systemer, som vi vil huske i slutningen. Men indlejring af højttaleren i loftet giver fuld mening og for at lytte til det sædvanlige stereoanlæg i en højde på højst 2,5 m. Baserne adskiller sig lidt bedre i kildens højde (på grund af resonansen i kropshulerne, forresten), men de skaber ikke den vigtigste stereoreffekt.

Udvidelse af stereo effekten zone ved at installere højttalerne under loftet

I små værelser er området med den fulde stereo effekt meget lille, pos. 1 i fig. Hvis vi løfter højttalerne op og lægger dem i en hældning, så vil stereohøjttalerens "hale" på grund af den samme løftning projiceres på gulvet (pos. 2), og den reelle stereoeffektzone udvides, pos. 3.

Stue, soveværelse mv.

For at gøre integreret akustik i stuer er det tilrådeligt primært økonomisk. Hvorfor - se priser på modulære højttalere. Endnu bedre, hvis væggen, som højttalerne placeres på, er isoleret udenfor eller ved siden af ​​det næste rum. Hvis akustisk paneler er gjort korrekt (se nedenfor), kan du simpelthen tage et bord (frontpanel) fra de gamle højttalere sammen med højttalere og afskærmningsfiltre og læg dem i væggen. Det nødvendige luftvolumen bag bordet opnås let ved at installere vandrette partitioner. Hovedopgaven her er at skære væggen, så gipsvæggen ikke resonerer.

Lathing ordninger til vægbeklædning med gipsvæg med installation af indbygget akustik

Diagrammer af kasser til gipsplader vægbeklædning med installation af indbygget akustik til musik og tv med en subwoofer (almindelig for begge kanaler af en basshøjttaler) er vist i fig. Kombineret akustisk design - et skjold med en absorberende struktur, den er dannet af perforerede kladder af slangen sammen med hulrum mellem dem og / eller en lukket kasse. Celleformet kappe - ikke mere end 400x400 mm. Gipsplader fastgørelsestrin - højst 80 mm. Hvis hulrummet bag huset er fyldt med mineralvand (helst med en sintone, se også nedenfor), vil lyden kun blive bedre. Hjørnesektionernes hældning i forhold til basisvæggen er 10-30 grader. Kassen er single-level, dens lameller skæres i krydset i halvtræet. Perforeringskanalerne i "holey" -battene skal være parallelle med væggen. Da der ikke er bashøjttalere med en konstruktiv dybde på 40 mm, er det nødvendigt at beskytte en forlængerboks fra faste skinner eller plader 40 mm tykke under en subwoofer. Højttalere acc. Kassecellerne skal monteres på brædder med en tykkelse på 20 mm eller mere.

Om volumen bag højttalere

Hvis højttalerne med filtre fra de gamle højttalere med faseomformer er installeret i den beskrevne akustiske opsætning, skal hele kassen samles fra faste skinner, og volumenet bag højttalerne skal justeres til dets værdi i den originale højttaler ved hjælp af vandrette partitioner, da ellers vil faseomformeren bryde.

Hvis højttalerne er installeret fra gamle højttalere som f.eks. En lukket boks, skal volumenet bag vinkelhøjttalerne i væggen genberegnes til det maksimale, der er tilladt ved en af ​​de kendte metoder, eller brug den forenklede (se nedenfor). Faktum er, at i produktion, inkl. I meget velrenommerede firmaer sætter designere, marketingfolk, økonomer og ergonomer ofte pres på designere og skubber dem til at lave højttalere - lukkede kasser med meget mindre end optimal lydstyrke. For eksempel producerede volumenet af en potentielt meget god 6AC-1 6,5 liter pr. Bestemt kategori af forbrugere og teknisk optimalt for disse højttalere - 30 liter. Lyden af ​​de samme højttalere med filtre i en passende boks ændrer sig utrolig - ikke værre.

badeværelse

Det faktum, at badeværelset har brug for fugtisoleret akustik er indlysende. Priser for dynamikken i "højere" kategori Hi-Fi i mærkepriser er også indlysende og kan forårsage en storm af forskellige følelser, men glæde. Så vi står over for udfordringen - at lave en høj kvalitet indbygget akustik til badeværelset, hvilket gør højttalerne mere tilgængelige.

Højttalere

Betjeningsforholdene i akustikken i badeværelset ligner meget dem i bilen. Forskellen er, at i badeværelset opstår 100% luftfugtighed ved forhøjet temperatur meget oftere, og regelmæssig spray af vand på højttaleren er mulig. Det følger heraf, at vi skal hente bilens højttalere i badeværelset, muligvis mere fugtighedshæmmende "fra ansigtet" og beskytte dem mod tåge og kondensat bagfra, som Det spiral- og magnetiske system, der er mest udsat for klimatiske effekter, er dele af enhver højttaler.

Bilhøjttalere egnede og uegnede til installation i badeværelset

Højttalerne til hjemmelavet akustik i badeværelset skal for det første have en plastdiffusor. De giver lyden til den fjerde (på en fempunkts skala) med et lille positivt tegn, men du kan ikke regne med det bedste i et hygiejnisk badeværelse. Vi forlader badeværelser med trim over kassen i stilhed: de er mere nyttige til bakterier og edderkopper end for mennesker. Med hensyn til driftsforholdene i badeværelset skal du være opmærksom på nogle af autohøjttalernes designfunktioner, og hvordan du vælger dem fra de tekniske data, se videoen nedenfor.

Video: Valg af bilhøjttalere til indlejring på dem. funktioner

For at øge højttalerens modstand til mikroklimaet i badeværelset, er det nødvendigt at bruge højttalere enten bredbånd eller monoblok ISShM; adskillelsesfiltre i højttalerkabinet bør ikke være. Hvis højttaleren er en IZShM, skal diffusorer af alle links (LF, MF, HF) være plastik eller metal (metalliseret). MF-HF-ledninger skal placeres på det fugtsikrede monteringsmodul, og ledningerne til dem skal være skjulte (til venstre i figuren) ; autodynamik, diffusoren af ​​mindst et led er cellulose, og ledninger til MF-HF åben (til højre i figuren) passer ikke på badeværelset, selvom de sang i bilens hytte, som Alexandrov-koret på Bolshoi Theater.

Beskyt de bageste højttalere fra badeværelset klimaet er muligt ved at anvende det akustiske design af en lukket boks. Indsæt AC-bokse vil have enten i hjørnerne, siden eller toppen, under loftet eller i badeværelsesmøblerne: skab, skab, toiletbord.

De korrekte proportioner af den lukkede boks til akustik er angivet i pos. 1-tal, og det mindste tilladte volumen for bredbånd og autodynamik med langvarig effekt på 6-20 W (20-60 W musik) kan omtrent tages (i liter) svarende til 1,4 langtidseffekt eller 0,47 musik (peak). Det maksimalt tilladte volumen er taget til 1,8 peak power eller 5,4 fra lang sigt. Bemærk, at højttaleren ikke er installeret nøjagtigt i midten af ​​frontpanelet: så det er nødvendigt at undgå lydforvrængning på grund af forstyrrelser inde i lydbølgekassen. Hvis boksens volumen er tættere på minimumet, vil lyden ved MF blive højere og klarere, men den nedre grænse for de reproducerede frekvenser vil bevæge sig op, dvs. dyb bas dæmpet eller dæmpet. Hvis tættere på maksimum - tværtimod.

Enhedens højttalersystemer type lukket boks

Bemærk: Med kraften i højttalerne skal du forstå specifikationen, fordi I notatet er der inkonsekvens. For eksempel er 10GDSh-1 blevet 10GD-36K på en ny måde, og "10" betyder sin langsigtede effekt i watt. Men ved 25GDN-1-8-80 er den langsigtede effekt også 10 watt.

Kropsmateriale - MDF eller krydsfiner 18-24 mm tykt. Dele fra den ene og den anden bliver gennemblødt 2-3 gange igennem med en vandpolymeremulsion. Montering af højttalersystemet "lukket kasse" til badeværelset er et spor. på følgende måde:

 1. Samler på silikone lim og korrosionsbestandig fastgørelseskasse uden forvæg (frontpanel);
 2. Et kabel ledes gennem den bageste (side) væg og bringes ud af åbningen med ca. 0,5 m, og kabelindgangen er forseglet med silikone;
 3. Fyldning er indlejret i huset (se nedenfor);
 4. I åbningen med en afstand fra kanten af ​​tykkelsen af ​​frontpanelet er fastgjort til det montering ramme af skinnen fra 20x20 til 40x40;
 5. Højttaleren er monteret på frontpanelet;
 6. Samlingen af ​​højttalerkassen og frontpanelet er forseglet med silikone;
 7. Ledninger er loddet til højttalerterminalerne. Indsæt ikke i almindelige klip! Og se polariteten (phasing), så vil du ikke rette det! Lodning beskyttet af nitro;
 8. Silikone lim påføres monteringsrammen med en slange;
 9. Frontpanelet med højttaleren er monteret på plads og sikret med forniklede eller forkromede fastgørelsesanordninger: i hjørnerne, midt på de korte sider og i 2 punkter til fastgørelse på de lange sider;
 10. Vinduet med højttalerkeglen strammes med et beskyttende mikrogrid, f.eks. Fra klappen af ​​kvinders strømpebukser på rammen;
 11. Monteret stænkbeskyttelse (se nedenfor);
 12. Højttaleren er lakeret to gange med akryllak og installeret på plads.

fyldning

Den indbyggede akustik til badeværelset skal være så kompakt som muligt, og et middel har længe været kendt for at øge skuffens fysiske volumen versus det geometriske. Til dette formål er en løs rulle polstring af polyester, pos. 2 i fig. Påfyldningen absorberer den indre lydbølges energi og forårsager, at den termodynamiske proces i kassen bliver isotermisk, snarere end adiabatisk. Dette svarer til at øge boksens volumen 1,4 gange (det adiabatiske indeks). Dvs. vi estimerer, som beskrevet ovenfor, boksens volumen, opdeler den med 1,4 og derefter ved den opnåede værdi og proportioner af kassen beregner vi dens indvendige dimensioner og af dem og tykkelsen af ​​materialet - de eksterne og dimensioner af delene.

Skodder-linse

Sammen med mikrogridet beskytter det højttaleren på en betragtelig måde højttalerne fra stænk fra skrå nedad under 45 grader af hårde fugtbestandige plader med en poleret (for at undgå lydforvrængning) overflade, pos. 3. Sæt blinds i hele bredden af ​​frontpanelet og på dens højde ud over vinduet under højttaleren - ubegrænset. Pladens installationstrin er 12-18 mm. Det vil også være rationelt at udføre persiennerne i form af en akustisk linse, der udvider området af stereo effekten, hvilket er vigtigt i badeværelset. Mønsterplader til persienner, linser på pos. 4.

Boks til frisky

Relativt billigt i fugtisolerende ydeevne bredbånds lavt strømforbrug højttalere med kort diffusor slagtilfælde; billig autodynamik er ofte af samme type. Amerikanske radioamatører kaldte sådanne højttalere ædru for lydens høje lyd ved lav strømindgang og den hårde, skarpe lyd. Årsagen til sidstnævnte er en stor ikke-ensartethed af frekvensresponset i hele arbejdsområdet.

I de senere år er lyden af ​​"højspændte" blevet meget bedre: Fabrikanter begyndte at tilføje fint hakket silketråde til støbeformen af ​​diffusoren, men denne løsning kan ikke anvendes til fugtighedshæmmende højt spirede. deres diffusorer er støbt af plast. Ikke desto mindre er det muligt at lave "hurtig" lyd på niveau med grundlæggende Hi-Fi. Ud over det dynamiske område, men i et lille badeværelse eller køkken er denne begrænsning ikke signifikant.

For det første forener de "frisky" højttalere i fase i firefiredobbelte quadruplets. Ud over nogle udjævning af frekvensresponset er firdoblet resonansfrekvens ca. 1,7 gange lavere end en enkelt højttaler ud af den. Dvs. en har 110 Hz, og firdoblet vil have 65 Hz, som allerede trækker på Hi-Fi. Men for at blive involveret i "reproduktion" af højttalerne er det ikke værd, fordi på samme tid klarhed og styrke, "elasticitet" af bas dråber. Hvis f.eks. 24 højttalere med en resonans på 150 Hz er pakket i en boks, vil den endelige resonansfrekvens være 20 Hz. Imidlertid vil kun et sinusformet signal korrekt reproducere denne samling, og hvis du giver musik, vil en usædvanlig uterin uhaniye gå, hvor musikken ikke forstår hvor den store tromme og kontrabassen er.

Ud over at kombinere fours kan "frisky" lydkvaliteten forbedres ved at placere en firedoblet i en trekantet krop med hensyn til form. For indlejrede højttalere er det så meget desto mere godt, at både side- og loftakustik er implementeret på denne måde. Tegninger udviklet af amerikanske radio amatører højttalersystem "Fire af frisky" er givet i pos. 5 fig. Bemærk at den firedoblede akse også er forskudt fra midten af ​​frontpladen. Dimensioner - på indersiden. Fyldning med polstring af polyester forbedrer lyden som i en rektangulær boks.

køkken

I køkkenet er det praktisk at lytte til musik fra en køkkenradio med almindelige højttalere, pos. 1 i fig., Som sandsynligvis er den samme "frisky" med silke. En sådan økonomi er generelt billig, og du kan få en ganske anstændig bas fra den ved at integrere højttalerne i bagsiden af ​​køkkenhjørnet, pos. 2. Hvis du har lyst til at lave et køkkenhjørne lige til dit køkken med dine egne hænder (som er helt inden for magten hos en almindelig husmester), tænk på denne mulighed.

Installation af indbyggede højttalere i køkkenmøbler

Hulrummet bag sofaens bagside er tæt indhegnet ovenfra, under og fra siderne, og i midten er det indhegnet af en hult skillevæg (pos. 3) for ikke at ødelægge stereoanlægget. Kassen er fyldt med polstring af polyester, og alt bagbord er syet med fiberplader. Så stereoen i et lille rodet rum var tydeligere, og lyden er juicier, det øverste hjørne over akustikken (under loftet eller et hængende skab) afrundes med gips eller krydsfiner, ovenover i pos. 2. En sådan teknisk løsning blev først anvendt i den engang velkendte AS "Kühetta". Desværre blev Kyuhetta stereo aldrig født: det havde brug for to helt gratis tilstødende hjørner på en kort væg, hvilket næppe er realistisk i moderne lejligheder.

5-1 og biograf

For hjemmebiografen, som du ved, bruges akustikken i 5-1 systemet med ekstra lofthøjttalere. Dens skaberen, en fremragende, selv uden overdrivelse, klagede den store lydtekniker Charles Dolby mere end en gang, at 5-1 var for ivrig eftertryk for kommerciel brug. Han opfandt akustikken 5-1 for fremtidens fulde biograf, hvor seeren i teorien vil kunne gå rundt på scenen og undersøge tegnene og miljøet fra alle sider. 3D-biografen er kun en illusion af lydstyrken; i det væsentlige er dette et avanceret stereopar. Ligesom 5D, 7D, 9D. Hvor der er fiktion fra fortiden med deres uheldige fjerde dimension. Men alle disse "D" er ikke mere volumetriske end billedet af en terning i isometri.

Lyd 5-1 kan selvfølgelig genoplive filmen på en fladskærm, men for dette har du brug for en helt anden produktionskultur, som endnu ikke er teoretisk. Og fornemmelsen af ​​en bil, der går gennem seeren eller trampe bag ryggen, når karakteren løber foran deres øjne, giver ikke andet end skade på deres mentale og gennem hans fysiske sundhed. Men tilbage til teknikken: Hvis nogen har et hjemmebiograf, så skal du justere akustikken under værelset korrekt, systemet 5-1 er meget kritisk for dette.

Installationssystem akustik til hjemmebiograf

Arrangementet af højttalere til et hjemmebiografsystem med et 5-1 lydsystem er vist til venstre i fig. Dens grundlag - såkaldt. Tegn højttalere (vist med røde pile), der danner et almindeligt akustisk stereopar. Opsætning af 5-1 for rummet foretages ved at vælge den rigtige placering, så det skal ikke udføres 5-1 lydhøjttalere med indbygget lyd, eller du skal i første omgang designe 5-1 for rummet. Hvad der kræves, er en komplet viden om elektroakustik i teori og i praksis eller meget, meget betydelige fonde.

For selvstændigt at lave akustik til et hjemmebiograf, skal tegnehøjttalerne laves på gulvet; For nemheds skyld er indstillingerne og evnen til at skjule dem blandt møblerne i form af lange, smalle søjler (vist ved de røde pilene til højre på figuren). Den optimale type akustisk design til en sådan sag er en labyrint, især da højttalere af labyrint-type kan laves med egne hænder, der kun har den mest basale viden inden for elektroakustik og det sædvanlige hjemmeværktøj.

Bemærk: Detaljeret information om den generelle teori og praksis med at designe højttalere med egne hænder anbefales at lære ved reference.

Indbygget akustik i lejligheden

Kolleger, del oplevelse! Hvem har erfaring med at installere det indbyggede højttalersystem i lejligheden?

Der er en tre-værelses lejlighed. Kravene til lydkvalitet er minimal.

Hvor skal man se, hvilke sten er under vand?

Hvis jeg lykkes i at indse det med det samme, vil jeg afskrive, hvordan og hvad jeg gjorde.

Og der er hvor man kan indlejre? Hvilken slags akustik er planlagt til d / c eller bare til baggrundsmusik?

web-rr skrev:
Kravene til lydkvalitet er minimal.

Og hvad? Brandalarm, eller.

Og hvad er problemet - i valget af akustik, eller i dens installation?

Kort sagt er emnet "problembetingelserne" ikke afsløret.

Hitgher skrev:
Og der er hvor man kan indlejre? Hvilken slags akustik er planlagt til d / c eller bare til baggrundsmusik?

Loftet er planlagt. Loftet er anstændigt højt, 285-290 bliver rent.
Klienten har brug for baggrundsmusik i hele 3-værelseslejligheden.

Alt er interessant generelt! Rapporterer, at "Jeg installerede det viste sig sådan, og at" jeg kan ikke se noget. Jeg mener her på forummet.
Enten sætter de alle de awesomely stejle systemer med sølvtråde og en gylden skærm (så er det forståeligt, hvorfor de holder stille), eller "de to bånd i hjørnet til mafonen" er begrænsede

web-rr skrev:
Loftet er planlagt. Loftet er anstændigt højt, 285-290 bliver rent.

gipsvæg og anstændigt sted bag det? hvis det er billigt og muntert, så vælger jeg en slags mere anstændigt indbyggede auto højttalere, en serie-parallelforbindelse, og til deres sædvanlige forstærker, flyver de andre muligheder på et anstændigt prismærke i

Til gipsvæg på 10-15 cm. kompakt automatisk dynamik skal gå. Jeg tænkte også i denne retning.

Jeg forstår det ikke selv, men jeg læser, at lyden af ​​en bilhøjttaler lider til fordel for vibrationsmodstand. En bilist audiophile sætter hjemmehøjttalere i sin bil og ændrer dem hver sjette måned.

Kravene til lydkvalitet er minimal.

Værelsesorienteret stereoakustik eller monolyd?

Jeg tror mono. Så der er færre problemer, og kunden forstår dette.

web-rr skrev:
Jeg tror mono. Så der er færre problemer, og kunden forstår dette.

og hvad er mono, alligevel, alle enheder med stereoudgang, på anstændige steder, kan du også placere et par højttalere, det er dårligt, at bilradio normalt er en fire-rums-en

Hvis du er mono, kan du bruge en tv-forstærker, lofthøjttalere og andre nyttige enheder fra InterM. Distribution af lydsignal gennem rummene med en tvetrådsledning til en spænding på 70 V. Hvis du ønsker det, vil du blive underrettet om en brand.

Glaen21 skrev:
Loft højttalere og andre nyttige enheder fra InterM

Kun her er lydkvaliteten ingen, og prislappen er slet ikke velsmagende, stilen er en la 80s

Glaen21 skrev:
Hvis mono, så kan du bruge en broadcast forstærker,

og stereo kan også gøres på broadcast forstærkere

Hovedværdien i transmissionsnetværket er transformatorforbindelse af højttalere til en fælles feeder med mulighed for uafhængig og individuel volumenkontrol af hver af dem. Som krævet af køretøjet - teknisk ikke kompliceret, men let at bruge fuldt funktionelt sæt udstyr til baggrunds-lydfyldningsrum. Hvis du ikke kan lide at overbetale for dette særlige mærke / stil, er der mange andre efterlignere med deres egne "markører".

Glaen21 skrev:
højttaler transformator tilslutning

Har du brug for det i lejligheden? Afstande er ikke det samme

Afstand er ikke det vigtigste, selv om det også er en klar fordel.
Det vigtigste - forbindelsen af ​​højttalere til motorvejen med høj impedans.
Fra dette nævnt i afsnit 13 nishtyaki.
Med hensyn til lydens kvalitet - dette udstyr bruges massivt til stemme, der handler fra kontorer til indkøbscentre.
Især ingen klager.

Bare bil til gipsvæg vil give frekvensresponsskurven og så mange overtoner, der sandsynligvis ikke kan lide det. De lagde bilens lyd i en gipsplademur - lyden var ubehagelig. Det er endnu bedre at isolere volumenerne for hver højttaler fra det samlede loftloftrum og lade skufferne skylles med loftoverfladen. Enhver bil eller ej det billigste center har 4 akustik, dvs. Problemet med to værelser er allerede løst, og ved at justere FADER er der mulighed for at "flytte" lyden mellem rum. Ingen undtagen budgettet forstyrrer ikke at lave et par uafhængige kanaler for hvert rum fra en enkelt signalkilde. Og endnu en ting: hvordan vil naboerne ovenfra behandle installationen?

web-rr skrev:
Til gipsvæg på 10-15 cm.

Meget bedre for højttalere i stedet for GRL bruger GVL. Færre problemer med ringetoner og parasitisk lyd.

web-rr skrev:
Hvis jeg lykkes i at indse det med det samme, vil jeg afskrive, hvordan og hvad jeg gjorde.

Kære web-rr-aktion, tak, var det muligt at gennemføre projektet? Jeg har en lignende reparationsplan, jeg vil også sprede kolonnerne i lokalerne i kasser med forsynings- og udstødningsventilation beklædt med gipsafbrydere, der forbinder dem med WiFi-radio / NAS, og forsøger at forstå, hvad faldgruberne, som hvad, hvordan vil jeg være glad for enhver information!

Mens der stadig er i gang. Det var fastslået, at værelserne vil have 2 højttalerinstallationssteder (i alt 6 højttalere).
Disse højttalere fra det centrale skærm er: højttalertråd 21,5, UTP kategori 5, strømkabel 31.5.
I første fase forbindes højttalerne til højttalerledningerne. I fremtiden vil der om nødvendigt være en lokal forstærkerkonverter, som via UTP vil modtage et digitalt signal fra en slags "hoved" og konvertere det til analog form til højttalere. Konverteren modtager strøm fra strømkablet.
Højttalerne har endnu ikke valgt.

På gipsvæg med indbyggede højttalere vil lyden være fra en papkasse under sko. På hver højttalermagneet skal du lægge et specielt akustisk skum med et magnethul (normalt sort skum), lyden vil forbedre betydeligt, men generelt hver højttaler i en separat sag. Alle gadgets sælges i auto installation butikker.

web-rr, på en eller anden måde alt dette er mærkeligt.
"Gå til disse højttalere fra den centrale skærm: akustisk ledning 21,5, UTP kategori 5, strømkabel 31,5" - hvordan er det?
Har du akustiske forstærkere installeret i centerpanelet? Jeg kender en sådan løsning, men det er en meget specifik enhed.

Generelt, atsky agiotagen i dette tilsyneladende mega-faktiske emne for reparationsperioden, jeg ikke så, hvis ikke at sige det modsatte, er det godt, at de ikke badede tomater og takke Gud. Nå, det lader til! Det er dejligt at have musik i hvert værelse, især på reparationstidspunktet, når alt er sprængt, selvfølgelig skal du ikke være skør, køb ikke raffineret kobber lydkabel med en varm rør lyd tyk i hånden, men blot smid en halv multi-højttaler på en 8 ohm højttaler og det hele korte.

ca. Så vil jeg dele mine / andres tanker om dette emne med tassats verden, ikke uden gode mennesker, men fra din side, kære eksperter, vil jeg være glad for enhver konstruktiv kritik, herunder under hensyntagen til vores George Tassat Omagh.

Målet er at lave en lydkilde fra en Wi-Fi / intern / NAS / netværk, og for at kunne sende lyd fra det til forskellige værelser i lejligheden (køkken, stue, soveværelse, badeværelse).

 1. Det viste sig at der var mange kilder til dem selv fra ebay selv fra ali selv fra DX startende fra aybuzov af en sådan type () med pris fra 3,5 tyr til Grace Digital Audio for ti og derover () vi tager fra dem enten lineær output eller lyd R / L og send det til splitteren i vores tilfælde af lydsignalet:
 2. den såkaldte splitter, såsom prisen på 3 sput
 3. derefter i hvert rum amp med lyd kontrol: 0,6-0,9 tyr. (og det er muligt endnu billigere på Yamahovskaya ordningen) og de er på:
  4. En fælles strømforsyningsenhed med en hastighed på omkring, hvis der i hvert værelse er 2 kolonner på 8 hver, så regner vi med rummet 5A eller multiplicerer i overensstemmelse hermed antallet af værelser (sådan) - det er min imho Jeg er ikke en særlig fysiker / elektriker korrekt, hvis beregningen af ​​strømforsyningen er anderledes.
 4. Talerne og mindst disse () vil de endda være i et vådt rum, selv i et tørt rum i hvert fald i badeværelset, hvide farver vil blive indsat i ethvert hvide hæmmede loft 37 mm dyb, 80 cm i diameter, ca. 1,3-1,4 tyr hver

De samlede omkostninger ved lydordningen er opnået for 4 værelser i lejligheden: 23 reservedele til hele lejligheden.
Praktiske overvejelser / konstruktiv kritik er velkomne.

PS: og hele periferien er skilt igen, 1,5 mm strandet, til dette formål er IMHO nok, Mouzon planlægger baggrunds jazz / blues, ingen vild bas er påkrævet.
PSS: musikelskere med en varm rørlyd og solgt megaaudiodevice og andre lyddrivere forbi.

Lydisolerende lejlighed

Lad os se, hvordan du indstiller opgaven for lydisolering af en lejlighed, hvordan du vælger egnede lydisoleringsstrukturer og passende lydisoleringsmaterialer.

Så moderne lydisolering af lejlighed kan løse problemet med næsten enhver støj. Men inden du vælger lydisoleringsmaterialer til en lejlighed, er det nødvendigt at indstille opgaven nøjagtigt. Det vil sige at bestemme hvilke lokaler, og hvilke støjkilder du vil isolere.

I de fleste tilfælde vælger kunderne en delvis lydisolering af en lejlighed fra deres naboer, når særskilt udvalgte lokaler udsættes for yderligere lydisolering: soveværelser, børneværelser, klasseværelser eller stuer. Samtidig, især i nye bygninger, er der hyppige tilfælde af komplet lydisolering af alle værelser i lejligheden - det betyder, at ejeren allerede har smagt de akustiske lækkerier i "hostel" i lejlighedsbygninger og nu ønsker fuldstændig fred og ro selv i opbevaringsrummet.

Valget af lydisoleringsforanstaltninger afhænger også af støjkilderne - disse kan være nøjagtigt kendte adresser (for eksempel inaktive naboer bag væggen fra lejlighed 45) samt alle potentielt mulige lyde, hvis vi taler om et nyt hus, hvor tilstødende lejligheder måske ikke engang er udsolgt.

Desuden skal ejeren i overensstemmelse med loven installere lydisolering i lejligheden fra støjbelastningen på gulvet i hans lokaler. Eller i tilfælde af at købe en lejlighed med en finish, at kræve dette fra bygherren eller den tidligere ejer. Mange ejere henviser til behovet for en struktur til at isolere støjen støjfrivilligt, da effekten af ​​det lydisolerede gulv følges af naboer nedenfor. Men de glemmer to ting. For det første kan en nabo ovenfra også uansvarligt behandle dem og gøre deres liv til et mareridt. For det andet er den retlige praksis i landet om dette spørgsmål allerede temmelig veletableret, og i mangel af det krævede krav til støjisoleringsisolering, der kræves ifølge loven, skal retten kræve montering af lydisolering i lejligheden, selv efter reparationen er afsluttet. Og da enheden er lydisoleret gulv - det er skjult og "vådt" arbejde, skal reparationer faktisk blive næsten fuldstændig omdannet.

Så den første opgave for alle lejligheder er enheden af ​​et lydisoleringsgulv i alle værelser. I dag anvendes systemerne af lydisolerede gulve af den "flydende" type hovedsagelig til dette, når udjævningen skrælmer under vægten hviler ("flyder") på laget af lydisolerende materiale og er ikke stift forbundet med andre bygningsstrukturer (figur 1). Den anden mulighed er enheden af ​​gulve på logs med deres støtte på pakninger af vibrationssikret materiale med påfyldning af det indre rum med lydabsorberende materiale. Den tredje variant af lydisoleringsgulvsenheden er brugen af ​​præfabrikerede lydisoleringssystemer til ZIPPS-POL gulvet. Et sådant system er et sandwichpanel, som hver har 8 punktstøtter lavet af elastomer. Måske er dette den hurtigste version af apparatet lydisolerede gulve i rummet. Når arealet af rummet er 15 kvm, om aftenen er opførelsen af ​​ZIPS-POL klar, og i 24 timer vil det være muligt at lægge en endelig beklædning på den.

Når tykkelsen af ​​laget af elastisk materiale er op til 20 mm, løser opførelsen af ​​et lydisolerende gulv kun problemet med at reducere støjen. Men hvis lagtykkelsen øges til 20-50 mm, øger en sådan konstruktion samtidig den luftbårne lydisolering ved overlapning. Dette kan være nyttigt i tilfælde af støjende naboer under eller potentielt høje lydniveauer i dit værelse. Ifølge effektiviteten af ​​at reducere niveauet af støjen fra systemet af flydende gulve, viser gulve på loggene og panelerne ZIPPS, afhængigt af tykkelsen af ​​det elastiske lag, værdier på 23 - 43 dB. Værdien af ​​yderligere isolering af luftbåren støj sådanne strukturer viser værdierne 6 - 12 dB (med en tykkelse af elastisk soja mere end 20 mm).

Til lydisolering af vægge og lofter anvendes i øjeblikket to versioner af strukturer - ramme- og rammeløse systemer af facings og loftslofter. Både de og andre håndter helt opgaverne, forudsat at designparametrene er korrekt beregnet, og installationen af ​​støjisolering i lejligheden er lavet uden krænkelse af teknologi. Hvis du ikke er sikker på din evne til at foretage en beregning korrekt, er det bedst at henvende dig til specialister. Samtidig tilbydes lejlighedens lydisoleringstjenester ofte af mennesker, der har ringe forståelse for dette emne. Derfor har Acoustic Group en gratis telefonlinje 8 (800) 707-20-77 til teknisk rådgivning. Vores akustiske ingeniører hjælper dig med at vælge den bedste løsning til din lejligheds lydisolering i dit tilfælde.

Retur til rammen og rammeløse systemer er det værd at bemærke, at den grundlæggende forskel mellem dem ligger i installationens egenskaber. Hvis du planlægger at udføre arbejde på lydisolering af lejligheden alene, er du bedre af med enklere og uhøjtidelige rammeløse løsninger. Desuden er deres installation betydeligt mindre tidskrævende. Derfor vil du for det første bruge flere gange mindre tid på at installere lydisolering i en lejlighed. Og for det andet vil du væsentligt reducere sandsynligheden for teknologiske fejl, der ofte opstår i leddene i de bestanddele af komplekse strukturer.

En fremtrædende repræsentant for rammeløse lydisoleringssystemer er Sound Insulating Panel System (ZIPS). Det er et arbejde lag af sandwichpaneler med en tykkelse på 40 til 120 mm, som efter at være monteret på en væg eller et gulv, er lukket med et finishlag af specialvægtet 12,5 mm AKU-line gipsplader. Dette system er produceret i det 17. år, og i øjeblikket er dets mest effektive repræsentant tredje generationens model af ZIPPS-Ultra med en samlet tykkelse på 55 mm. Ved den angivne tykkelse er indekset for yderligere isolering af luftbåren støj 11-13 dB.

Video om lydisolering panelsystem ZIPS-III-Ultra

Ved første øjekast er rammekonstruktioner til ekstra lydisolering af vægge og lofter meget ligner standard, kendt for alle bygherrer, beklædningsgenstande og lofter i gipsplader. Efter nærmere undersøgelse består strukturerne for lydisolering udover de generelle konstruktion elementer af et sæt specielle akustiske komponenter, som hver især tilføjer fra 2 til 5 dB til det samlede resultat. Hovedelementerne er den akustiske belægning af Soundline dB og vægtet AKU-line gipsplader samt vibrasjonsfaste fastgørelseselementer af rammen til væggene og loftet på Vibroflex-mærket. Samtidig er det materiale, der bruges til at fylde det indvendige rum af klædninger eller loftslofter, også vigtigt - de lydabsorberende plader af Schumant-modellerne BM eller ECO. Og når man monterer rammekonstruktioner af facings og hængende lofter, er det nødvendigt at adskille dem fra andre bygningskonstruktioner ved hjælp af Vibrostek-M pakninger, efterfulgt af forsegling af sømme med Vibrosil vibroakustisk fugemasse. Udtalte plus ramme konstruktion - muligheden for samtidig med enhedens lydisolering udjævning af overfladerne af vægge og lofter. Korrekt lavet loft med en total tykkelse på 130 mm øger isoleringen af ​​luftbåren støj med 19-21 dB under forudsætning af den indledende isolering af loftet - 49 dB.

Fig. 2 Skema af indirekte stier af støjudbredelse

I slutningen af ​​en kort gennemgang af foranstaltninger til yderligere lydisolering af en lejlighed er det nødvendigt at tage fat på spørgsmålet om en integreret tilgang til løsning af dette problem. I moderne højhuse er strukturelle elementer stift og fast sammenkoblet til en enkelt helhed. Det betyder, at lyden fra naboen bag muren også kan høres fra forvæggen, bag hvilken gaden og fra den indvendige skillevæg i din lejlighed, bag hvilken er et uskyldigt opbevaringsrum (figur 2). Og hvis du kun isolerer den fælles væg med dine naboer, kan effekten af ​​foranstaltninger være så lav som 2 - 3 dB, selv når du bruger de mest effektive materialer med 10-18 dB indikatorer. Fordi støj udbreder sig samtidigt i alle retninger og i alle strukturer. Passerer "omgå" en isoleret overflade, det vil blive udstrålet af sidevægge eller lofter. I sådanne tilfælde kræver alle "svage links" yderligere lydisolering. Disse er fysiske objektive love, og de skal tages i betragtning ved design af akustiske begivenheder i en lejlighed.

Indbyggede loft højttalere i lejligheden

Loftakustik er moderne lydkomponenter, der gengiver lyd, der er designet til skjult installation i loftdesignet, så du kan organisere effektiv lydgivning af rum (podzvuchku), mens du forbliver usynlig uden at optage plads.


For længe siden blev lofthøjttalere brugt til lydning af handelsgulve i butikker og kontorlokaler, som som det er almindeligt antaget, øger salget og øger produktiviteten.

Baggrundsmusik ledsager os i butikker, købmandsforretninger og endda på parkeringspladsen, hvor vi forlod vores bil. Ofte er det i sådanne tilfælde loftakustikken indbygget i lofterne, hvad enten det er gipsplader, armstrong eller andre.


Anvendelsen af ​​loftakustik i boliger eller huse, indtil for nylig, var ikke en populær løsning. Og der er en række årsager til dette, hvoraf det vigtigste er højst sandsynligt, at de ikke vil kunne erstatte de sædvanlige højttalere - hi-fi højttalere.

Faktum er, at en person er ret præcis, selv med sine lukkede øjne, kan bestemme positionen i lydkildens rum, det gælder for det meste af det hørbare lydområde - høj- og mellemfrekvenser.

Placering af højttalerne i loftet skifter vi automatisk "lydstadiet" op over os. Du må indrømme, at det ikke er meget behageligt at se en film på skærmen foran dig, men for at høre dialogerne fra tegnene fra loftet eller at lytte til en symfoni-koncert med følelsen af ​​at du er under scenen med musikerne.


Men har vi altid brug for perfekt lydkvalitet, nøjagtig positionering, perfekt frekvensrespons (amplitudefrekvensrespons) og andre egenskaber? Ofte vil vi bare have, at vi ledsages af vores yndlingsmusik fra afspilleren, så et interessant radioprogram ikke afbrydes, når vi flytter fra rum til rum, og man kan lide at synge mens du tager et bad eller vasker op i køkkenet. Alle disse fornøjelser kan give indbyggede lofthøjttalere, usynlige i det indre, men det mest effektive i lyden af ​​lokalerne.

Loftakustik i lejligheder og huse har modtaget særlig distribution med udviklingen af ​​komponenter i "smart home". I særdeleshed gør moderne multiløsningssystemer det muligt at placere mange lofthøjttalere i alle nødvendige værelser i en lejlighed eller et hus, og du kan styre alt fra din mobiltelefon: skift lydkilder, lyt til internetradio, musik fra en mp3-afspiller cd afspiller mv, tænder musikken og juster lydstyrken i hvert rum separat.


Sådanne innovationer giver os virkelig ubegrænsede muligheder for brug af indlejrede akustiske systemer i lejligheder. Jeg vil sige mere, afhængig af min praksis, i dag installerer mine klienter ganske ofte indlejret loftakustik i lejligheder og huse under reparationer, især i omklædningsrum, badeværelser, køkkener, spisestuer og mange andre værelser.

Desuden fremgår det indirekte, at det store potentiale ved anvendelse af loftsakustik fremgår af det faktum, at sådanne velfortjente grandeer på lydudstyrsmarkedet som BW, Klipsch, Bose, Focal-JMlab, Jamo og andre er involveret i produktion af sådanne komponenter af mediesystemer. Disse producenters akustik kan du være sikker på, at du vil være omgivet af høj kvalitet og behagelig lyd, selvfølgelig kun under forudsætning af, at resten af ​​den musikalske sti er passende.

Hovedtyper af loftakustik

Indbygget loftsakustik kan være - åben type - bodyløs og lukket skab. I det første tilfælde er højttaleren åben på begge sider og designet, når du spiller musik for at bruge hele rummets rumfang, fungerer selve loftet som akustisk design. I det andet er højttalerne og crossovers installeret i tilfælde med et bestemt, specielt beregnet volumen.

Derudover er indlejrede højttalere (akustiske systemer) opdelt i:

- wideband (En dynamisk hovedhøjttaler, gengiver hele spektret af lydfrekvenser)

- koaksialt (Består af en crossover og flere højttalere, som kun gengiver visse frekvenser, mens højfrekvenshovedet normalt er placeret på samme akse med mellemfrekvens / lavfrekvente højttaler)

- to og flere baner (som koaksial består af en crossover og flere dynamiske hoveder, der kun er placeret adskilt fra hinanden)

Valget af en enhed af det indbyggede loftsakustik afhænger af mange faktorer. Ofte vælges koaksial til de vigtigste opgaver for sådanne systemer, og mere krævende lydkødere tager to, tre eller flere højttalere.

Takket være det velovervejede installationssystem er det let at installere lofthøjttalere. Under hensyntagen til det forhold, at der ofte laves ophængt eller suspenderet lofter i lejligheder under reparationer, er det kun at integrere lydkomponenter i interiøret korrekt ved brug af indbyggede lofthøjttalere. De er ikke slående, du vil ikke tøve med dem, støv vil ikke akkumulere på dem, du vil kunne installere dem, hvor du ikke ville være i stand til at placere almindelige højttalere - i gangen, den smalle korridor, børnenes værelse mv.

Hvordan kan jeg nemt installere det indbyggede loft akustik selv ved hjælp af eksemplet på et BW højttalersystem, vil jeg fortælle dig detaljeret og vise det i næste artikel.

Hvis du har spørgsmål om brugen af ​​loft højttalere i lejlighedsforhold, lad dem være her, skal du sørge for at svare på alle!