Rackloft på badeværelset

Loftet, der er lavet af hængende dekorative lameller, er et ekstravagant af farver og lysspil. Den storslåede designløsning har fundet anvendelse i designet af loftrummet i badeværelser, køkkener, svømmebassiner, store haller og kontorlokaler.

I starten blev slattedækket udelukkende skabt til værelser med høj luftfugtighed og temperatur.

Panelplader er ikke bange for fugt, da de er lavet af et materiale eller helt uden korrosion eller af stål, dækket af et beskyttende lag.

Ophængt konstruktion af et slattedæksel til et badeværelse er enkelt og kan let monteres på en speciel understøtningsstruktur, selv af en ikke-professionel.

Især når det kommer til et lille badeværelse.

Klassificering af typer af rackloft

Korrekt vælg rackloftet i badeværelset vil hjælpe med at klare sin klassificering.

Materiale til fremstilling af skinner

Umiddelbart er det nødvendigt at angive, at badeværelset i badeværelset kan være lavet af polyvinylchlorid eller metal. PVC-lameller spredes ikke bredt på grund af tilstedeværelsen af ​​et mere praktisk og billigere alternativ af PVC-paneler monteret på galvaniserede cd- og UD-profiler. Derudover har konventionelle paneler, i modsætning til PVC-strimler, mulighed for et stort udvalg af farver og størrelser.

Racklofter i badeværelset anbefales at udføre i den metalliske version.

I rollen som metal er:

 • Aluminium. Ikke-jernholdigt metal er fuldstændig ligeglad med vand-, damp- og temperatur ekstremer. Aluminiumsladder til badeværelset garanterer upåklagelig service i mindst 25 år.
 • Stål. Et tyndt lag af stål, 0,5 mm eller 0,7 mm tykt, dækket af et pålideligt beskyttelseslag giver en sikker beskyttelse mod fugt i mindst 10 til 15 år. Samtidig er de vigtigste praktiske fordele ved stålplader deres meget lavere pris sammenlignet med aluminiumversionen.

Futuristisk udseende slats

Alle typer metal lameller er slående i deres visuelle evner.

Farveskemaet præsenteres så fuldt som muligt. Fabrikanter gør det muligt at udføre loftstativet på badeværelset i de mest uventede og fantastiske kombinationer. Meget ofte i loftets design er der guld- og krom nuancer af lameller og dekorative indlæg.

I henhold til graden af ​​glans er opdelt i:

Den reflekterende effekt af spejlet loftslofter for badeværelset medvirker til visuelt at øge rummets rum, skaber en unik følelse af at flyve i rummet. Det opnås ved at påføre på forkanten af ​​skinnekromet og forsigtigt poleret belægning.

Glatte paneler kan laves i enhver farvevariant eller deres succesfulde kombinationer. Denne visning sikrer en konstant følelse af fest. På grund af de fremragende lysreflekterende evner anbefales det, at belysningselementerne indbygges i loftet.

Matt- og halvmåtteplader skaber en roligere og mere fredelig atmosfære. Badeværelse med et slattedækk ser strengt og solidt ud.

Samlede forskelle

For korrekt valg og installation af slattedækket til badeværelset er det nødvendigt at kende de eksakte dimensioner af rummet og de overordnede dimensioner af de foreslåede paneler.

Skinnen er lavet i form af en lige, lang omvendt P-profil, hvis sidevægge skal monteres på understøtningsstrukturen nedenunder og som regel ikke overstige 20 mm.

 • Længde. På dette tidspunkt tilbyder producenterne 3 og 4 meter lameller. Brugerdefinerede længder kan være nogen længde, men heldigvis overstiger badeværelser sjældent standardværdier.
 • Bredde. Denne parameter har et meget større område, fra 25 mm til 400 mm. Stort breddevalg giver dig mulighed for at vælge skinnen så præcist som muligt for at undgå at skære den fra en af ​​kanterne af rummet. Det mest almindelige til badeværelset er parametrene for panelbredden 100 mm, 150 mm og 200 mm.

Ifølge konfigurationen til badeværelset bruger de lige lameller, men i udsmykningen af ​​store rum bruger de også deres bølgevarianter.

Til rent teknisk nødvendighed fremstilles perforerede lameller med specifikke teknologiske huller.

I dag er der på markedet allerede vist et suspenderet rackloft, enten i fabriksindstillingen, eller hvert element kan købes separat og oprette sin egen eksklusive version.

"International" navne på skinnerne

Når vi vælger et rackloft, vil vi støde på følgende forslag:

Udenlandske stater i navnet angiver ikke producentens tilknytning, men taler om tre typer af jernbaneforbindelse med jernbanen.

Visuelt ser man på loftet under, er det meget vanskeligt at skelne mellem forbindelsen. Loftet er glat, forbindelsesledningerne er meget tynde og næppe mærkbare i alle versioner. Alle forbindelserne af skinnerne med hjælpelinjer og forbindelserne mellem de inter-interline dekorative strimler er skjult fra det menneskelige øje.

Tysk rake

Den har en streng konfiguration og overensstemmelse med P-profilen.

Italiensk rake

Sidevæggene er lavet af en glat, afrundet form. I øjeblikket er den mest almindelige type på byggemarkedet.

Fransk rake

Fransk bath lofter i badeværelset er monteret med paneler, som med succes kombinerer de to tidligere muligheder.

Interstitielle forbindelser

Teknisk set er forbindelserne af skinnerne på loftet opdelt i:

 • Open. Når du installerer mellem lamellerne, skal du installere yderligere dekorative strimler for at skjule hullerne mellem lamellerne. Hvis loftet er placeret i en højde på 5 meter og derover, er det ikke nødvendigt at installere lameller.

Komponenter rackloft

Hovedelementerne i rack metalloftet er:

 • Dekorative lameller
 • Dekorative væg hjørner. Fås i to typer: med L-profil og U-formet visning. Fra et teknologisk synspunkt er der ingen forskelle i dem, de er beregnet til at maskere hullerne mellem lamellerne og væggene. Skinnernes kanter er i kontakt med de nederste stænger af hjørnerne.
 • Guide. Har forskellige navne, men den samme funktion. Fabrikanter kan kalde dem strengere, tværbjælker, dæk, beslag til monteringsskinner osv. Fremstillet af aluminium eller galvaniseret jern. Den nøjagtige overensstemmelse med fastgørelsen af ​​traversen til reiki-mærkning observeres. For italienske paneler anvendes en type jernbane, for tysk, den anden og for fransk - den tredje.
 • Justerbare beslag. Som regel galvaniserede strukturelle elementer, der sikrer hele konstruktionen til loftet på badeværelset.
 • Dowel, skruer. Kun galvaniseret anvendes.
Det er vigtigt! Det anbefales ikke at bruge skruer fra rent jernholdigt metal, når loftet installeres i badeværelset. Høj luftfugtighed og høj temperatur i badeværelset vil medføre accelereret korrosion af det ubeskyttede metal og dets ødelæggelse.

Rack loftsinstallation

Installering af et rackloft på badeværelset er meget simpelt og er en elementær designer, omhyggeligt gennemtænkt af fabrikanterne. Meget mere tid er taget af processen med at vælge et bestemt slattedrag i overensstemmelse med badeværelset og kravene til designløsningen.

Installationsprocessen selv udføres i følgende rækkefølge:

 • Forberedelse af rummets underloftrum:
  1. Loftet er rengjort fra peeling maling og gips. Om nødvendigt udføres gentagne plettering på stedet.
  2. Alt underloftrum, der vil blive dækket med et loftloft, behandles med antisvamp og antibakteriel jord.
  3. Monteret strømforsyningsbelysning.
 • Markeringen af ​​det fremtidige nedhængte loft udføres:
  1. På væggene markerede en kontinuerlig linje det nederste niveau af rackloftet. For den præcise bestemmelse er det nødvendigt at tage hensyn til højden af ​​rumbelysningselementerne monteret i loftet - der skal være et minimumsafstand på 1 cm mellem dem og loftet. Niveauerne kan nøjagtigt mærkes, laser eller vand.
  2. Vi laver et layout af placeringen på loftet af tværarmene, som skal være placeret vinkelret på skinneretningen. Fra ydervæggene skal styrene placeres i en afstand på 30-40 cm, mens den maksimale afstand mellem dem er 120 cm.
 • Montering af væg hjørne:
  1. Vi måler væg hjørner af længden og bredden af ​​badeværelset.
  2. Kværn med en cirkel til metal eller et hacksav til metal afskåret de målte vinkler. Langs kanterne af hjørnerne kan deres nederste dekorative strimler skæres i en 45 graders vinkel.
  3. Vi tilslutter i sin tur til hver væg, det tilsvarende hjørne af det og markerer de fremtidige armaturer. Det er ønskeligt, at fastgørelserne falder ind i midten af ​​flisen. Afstanden mellem fastgørelseselementer kan være 40 - 50 cm, mens punktet på den første fastgørelse fra hjørnet af rummet skal være i en afstand af 5 cm.
  4. Vi bor huller i hjørnerne med en diameter på 2-3 mm på markerede steder.
  5. Fastgør hjørnerne på væggene med dykker med galvaniserede skruer 25 - 35 mm lange.
 • Fastgørelse til loftet på traversummet:
  1. Mål og skær længden af ​​føringen, som skal være 1 cm kortere end afstanden mellem væggene.
  2. Vi anvender traverserne til loftet igen med en afstand mellem væggene på 5 mm langs de markerede linjer og på dem noterer vi stedene for fremtidig fastsættelse af beslagene under hensyntagen til, at de skal placeres i en afstand af 30-40 cm fra væggene, og grænseværdien mellem dem bør ikke være overstige 120 cm.
  3. Vi bor på de markerede punkter hullerne i loftet.
  4. Fix, dowels med galvaniserede skruer 55 - 70 mm, beslag med traverser på loftet af rummet.
  5. Juster traversstængerne vandret ved hjælp af beslagets justeringer. For at forenkle opgaven tager vi væghjørnerne som referencepunkt - traverserne vil hænge over dem i en højde på 0,5 - 1 mm.

Det er alt sammen. Det er ikke svært at installere på badeværelset et nyt, smukt slattedække selv.

Omkostningerne til metal rack loft

Priserne på stativtæppet i badeværelset varierer meget afhængigt af det materiale, der anvendes til fremstilling af skinnerne og typen af ​​dekoreret belægning.

Billigere typer er lavet af stål, belagt med en beskyttende lakbelægning. Omkostningerne ved sådanne loftslofter i badeværelset er ca. 400 rubler / kvadratmeter.

Traverses har et prisklasse på 170-600 rubler pr. Enhed.

Brackets forhandle fra 70 til 250 rubler.

De dyreste produkter er lavet af mad, poleret aluminium. En kvadratmeter af et sådant loft koster 1100-1400 rubler.

Men det er ikke den ultimative prisramme. Separate sæt, der repræsenterer klare loftslofter til et badeværelse, koster 35.000 rubler.

Metal rackloft har et godt design, der kan ændre badeværelset drastisk.

Installation af rackloftet i badeværelset: en liste over materialer og instruktioner til arbejdet

Det er en meget rimelig løsning at montere et loftplade på badeværelset, i køkkenet eller i et andet rum med høj luftfugtighed, da der under sådanne forhold ikke er nogen anden finish som holdbar.

Desuden vil den ophængte konstruktion have en perfekt flad overflade og give dig mulighed for at placere stilfulde indbyggede lys.

Vi tilbyder læseren at kende bekendtskab med teknikken til montering af rackloftet i badeværelset, som som han kan se, ikke er svært selv for en nybegynder.

Udvælgelse af aluminiumspaneler

Først og fremmest skal du bestemme, hvordan loftet vil være.

Aluminiumsplader fås i en ret forskellig ydeevne:

 1. Farve. En bred vifte af matt hvid til guld er tilgængelig.
 2. Form.
 3. Størrelse.
 4. Tilstedeværelsen af ​​perforering. Giver ventilation mellem lamellerne og gulvpladen.

Formen skelner mellem tre typer skinner:

 • klassisk rektangulær form uden afrunding (de hedder "tysk");
 • med afrundede hjørner (italiensk ");
 • med en speciel formular ("designer"): normalt lidt mere kompliceret at installere.

Længden af ​​skinnerne (standardområde - 2,5, 3, 4 og 6 m) skal vælges under hensyntagen til badeværelsens størrelse, så trimningen forbliver så lille som muligt.

Aluminiumpladerophæng

Bredden af ​​panelet er opdelt i:

 • bred (25 - 30 cm): ingen visuelt afgrænsende elementer, så overfladen af ​​loftet ser solid ud;
 • smal (85, 100, 150 mm): Har klart definerede kanter, så grænserne på hver skinne er let at se efter installationen.

Derudover kan du installere en række indsatser mellem smalle lameller, der gør konstruktionen af ​​konstruktionen mere spektakulær.

Hvad er nødvendigt for installation?

Udover skinnerne vil mesteren have brug for flere elementer såvel som værktøjer. Men først skal du svare på spørgsmålet: Hvornår skal du starte installationen?

Valget af tid til at installere strukturen

Et positivt træk ved slattedækket er, at dets installation ikke finder anvendelse på enten "våde" processer eller at beskidt generelt. Derfor kan du engagere dig i sin enhed i slutningen af ​​reparations epic.

Denne taktik er helt i overensstemmelse med den almindeligt accepterede rækkefølge af indretning: de starter normalt fra gulvet og bevæger sig fra bunden op til loftet.

Nødvendige materialer og værktøjer

Ud over panelerne skal du købe:

 • guider (metalstrimler med en speciel profil);
 • Traverse (elementer til hvilke lamellerne vil blive fastgjort);
 • suspensioner for traverse (i mængden 2 - 3 for hver passage);
 • dowels og skruer.

Den samlede længde af traversen bestemmes ud fra, at de vil blive installeret i trin på 1 - 1,2 m.

Alle materialer skal som altid købes med en vis margen. Det vil være nødvendigt, hvis nogle elementer ved et uheld bliver beskadiget under installationen, samt i tilfælde af udskiftning af beskadigede elementer i fremtiden.

Du skal også sørge for tilgængeligheden af ​​sådanne værktøjer:

 • niveau: det er bedre at tage ikke boble, men vand (to glasrør forbundet med en lang gummi);
 • markeringsværktøj: markør, ledning;
 • Punch;
 • skruetrækker eller skruetrækker;
 • konstruktion kniv (hvis PVC paneler anvendes);
 • saks til metal;
 • roulette hjul

Installation af perimeter guider

Arbejdet begynder med fastgørelsen af ​​guider til væggene, som samtidig fungerer som den dekorative indramning af loftet. Alle skal være placeret:

 • strengt vandret
 • i en afstand på ca. 10 cm fra gulvpladen.

Den anden ting er en anbefaling: 10 cm - det er den optimale værdi, som ikke reducerer højden af ​​rummet væsentligt og samtidig giver dig mulighed for nemt at placere alle elektriske og armaturer.

Om nødvendigt kan den justeres i enhver retning.

Hvordan opnår man en strenge horisontal position af guiderne? Det er ikke fornuftigt at afsætte lige afstande fra hovedloftet - der er ingen garanti for, at pladen selv ligger strengt i vandret plan. Du kan "danse" fra gulvet, da det altid er justeret med niveauet.

Men den mest pålidelige måde er at lave mærker med vandstand. Brugen af ​​dette værktøj eliminerer enhver fejl, der ville have været opstået, når afstanden blev forsinket med et målebånd eller ved hjælp af et laserniveau af bobletypen.

Vi markerer mærkerne lavet med lige linjer, afbrudt ved hjælp af en spændet ledning, hvorefter vi fastgør dykkerne langs guiderne langs dem (bred side). Monteringsfasen af ​​fastgørelsesanordninger er 40 cm.

Rack loftsinstallationsskema

Hvis guider er monteret oven på en flisebelagt foring, er det meget ønskeligt at undgå at fastgøre huller i sømene mellem fliserne. Hvis du stadig havde det, skal du bore et hul med en speciel øvelse til keramik og uden perforeringstilstand.

Hvis metalstangen skal trimmes, kan dette ske med metal saks.

I hjørnerne er guiderne indsat i den anden.

Blandt loftsystemer er lamperne i badeværelset valgt på grund af den relative let installation og æstetiske udseende af konstruktionen.

På hvordan man blæser loftet i badeværelset, kan du læse her.

Gipsvæg - et materiale, hvorfra du kan skabe et interessant dekorativt loft på badeværelset. Du kan læse mere om egenskaberne af gipsvægslofter.

Montering af suspensioner og traverse

Denne fase af installationen af ​​aluminiumsloftet er lavet i denne rækkefølge:

 1. På pladen slår vi af lige linjer vinkelret på skinnerne i det fremtidige loft. Afstanden mellem linjerne er 1 - 1,2 m, i samme afstand skal den første og den sidste af dem adskilles fra de nærmeste vægge. Dette er markeringen til transverse installation.
 2. Langs hver linje installerer vi ensartet 2 - 3 suspensioner, skruer dem på gulvpladen med to dowels. Efter at have fastgjort en suspension, skal begge "benene" bøjes ned.
 3. Mellem de øverste kanter af styrene mod hinanden, der tidligere er boltet til væggene, strækker vi ledningen eller tråden for at indikere horisontalplanet.
 4. Vi installerer traverserne, placerer dem mellem "benene" af suspensionerne i den ønskede højde og skruer dem med selvlukkende skruer. Traverses skal ligge langs flyet angivet ved anstrengte tråde. Således vil de være over guiderne installeret langs rummets omkreds. I længden skal hver traverse være næsten fra væg til væg (efterlade små huller). Den kan bestå af flere korte strimler, der sikrer hver af dem på deres egne suspensioner og holder dem sammen.

Enderne af "benene" af suspensioner under traversbøjningen opad (de ville forhindre installation af lamellerne).

Loftmontering

Så overvej hvordan man monterer og monterer et slattedæksel. Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

 1. Beskyttelsesfilmen fjernes fra strimlerne. Dette skal ske i sidste øjeblik for at forhindre skade på grund af uforsigtige handlinger af kanterne eller dekorative belægninger.
 2. Skær med en byggekniv (PVC-skinne) eller med et saks til metal (aluminium) et fragment af den ønskede længde.
 3. Hvis der monteres et armatur i dette panel, skal der skæres i et rundt hul: en cirkel er trukket, flere små huller bores gennem den. Mellemrummet mellem hullerne skæres, hvorefter kanten af ​​det resulterende runde hul er jordet.
 4. Den forberedte skinne vikles med begge ender i styrprofiler på modsatte vægge, og i midterdelen snaps til tværstængerne (de er udstyret med specielle tænder).

Visuel layout af rackloftet

Installation af armaturer

Lyskilder kan arrangeres på forskellige måder:

 • langs væggene omkring omkredsen;
 • langs kun lange vægge;
 • forskudt over loftet;
 • asymmetrisk med koncentration over arbejdsområder.

I tilfælde af PVC-paneler bør lamperne ikke udstråle for meget varme.

Lofter lavet af plastpaneler har fremragende fugtresistens, så de anvendes meget i badbehandling. Hvordan man laver et loft på plastpaneler, læses på vores hjemmeside.

Tips til installering af et loftsloft på badeværelset findes her.

I et fugtigt rum anbefales det at installere et lavspændingsbelysningssystem, for hvilket der kræves en spænding på 12 eller 24 V. Derudover er det mere økonomisk. Nogle halogenlamper er designet til en sådan strøm samt lamper af den nye generation - LED'er. Sidstnævnte er karakteriseret ved særligt lavt strømforbrug og betydelig ressource.

Fordele og ulemper ved aluminium lofter i badeværelset

Begynder at reparere på badeværelset, er det meget svært at bestemme designet. At vælge et bestemt materiale er også problematisk.

Da sortimentet af efterbehandling materialer på det moderne marked er ret bredt og varieret, er købere nogle gange tabt og kan ikke nå en endelig beslutning.

Loftet i badeværelset er måske en af ​​de vigtigste detaljer, ikke mindre signifikant end væggene eller gulvet. Loftets udsmykning gives undertiden utilstrækkelig opmærksomhed, de betragter dette problem som sekundært.

Mange kan ikke engang tro at denne del af rummet kan være en god tilføjelse til interiøret.

Hvad man skal vælge, hvordan man laver reparationer ser harmonisk ud, simpel og ikke dyr i form af penge? Du kan få svar på dette spørgsmål ved at læse denne artikel.

Hvad er det?

Lad os overveje, hvordan løsningen på spørgsmålet om interesse for os er loftet i et aluminiums badeværelse. Hvis du tager højde for dette rums specificitet, er dette materiale bedst egnet til afslutning af loftet.

Amatør kan synes, at et sådant valg ikke er troværdigt. Men enhver ekspert vil fortælle dig, at aluminiumslofter er praktiske, de er ikke vanskelige at installere, og det vigtigste er bæredygtigt og sikkert i drift. På grund af deres udseende kaldes de ofte "slatted". Hvordan ser et loft ud?

Disse er separate bjælker, hvis længde er 3 - 4 meter. Hvis bjælkerne er planlagt til at blive anvendt som færdiggørelseselement, tilpasses de let til den ønskede størrelse. Hver plank har en bredde på 10 cm. Der er lameller med tre modifikationer: åben, lukket og med indsatser.

Aluminium kan lamineres, for eksempel farven på træ, guld, sølv og så videre. For nylig er materialet blevet meget populært, og det har ført til stor konkurrence blandt producenter, der forsøger at tilbyde kunderne en række forskellige designformer og farver. Kort sagt, variationerne til udsmykning af værelset, en hel masse.

Der er flere typer af aluminium lofter:

 • Rack hængende - den mest populære på grund af nem installation og usædvanligt udseende. De er åbne og lukkede. Reiki er monteret på styringsprofilen ved at snappe. I dette tilfælde er det meget vigtigt at foretage præcise målinger, lamellerne skal tages lidt længere end loftet. Dette er den eneste måde at undgå revner.
 • Kassette - det installeres ganske sjældent. Et sådant loft er lavet af firkantede eller rektangulære plader. De sælges i sæt, som adskiller sig fra hinanden i designløsninger. Dette kan være skiftet af farve eller form af panelerne. Denne mulighed anbefales ikke til brug i små værelser. Ellers vil rummet virke endnu mindre. Dette design er ideelt til værelser med et stort loftsområde.
 • Designet af individuelle ordre (designer) - er ekstremt sjælden. Den dyreste og tidskrævende løsning. På egen hånd at gøre et sådant loft vil ikke lykkes.

Fordele og ulemper

Dette materiale har en række fordele.

Efter at have installeret et aluminiumloft på badeværelset har vi følgende fordele:

 1. Lethed. Dette design har en lille vægt. For at installere det, behøver du ikke at forstærke profilen og desuden installere pakningen. Hvis badeværelset ikke er stort, vil det være nok at montere tre tværgående profiler med låse og sidedekoration. For stærk fiksering af paneler og høj kvalitet installation af dette vil være nok.
 2. Holdbarhed. Disse paneler vil tjene dig i mere end et dusin år. Reparation kan være nødvendig i tilfælde af at kun meget "forsøge" at ødelægge det. Aluminium er modstandsdygtig over for forskellige mekaniske belastninger. Selv om det sker, at naboerne oversvømmer dig ovenfra, vil loftet ikke lide.
 3. Vandtæt. Aluminium vil ikke blive udsat for rust og oxidation som andre metaller ved kontakt med vand. Denne ejendom er meget vigtig for værelser som et bad, hvor luftfugtigheden altid er forhøjet. For yderligere beskyttelse mod fugt er materialet dækket med et beskyttende gennemsigtigt lag eller en speciel maling.
 4. Elementær pleje. Overfladen af ​​aluminium er ikke krævende med hensyn til rengøring. Det er nemt og nemt at passe på. Det vil være nok at tørre loftet med en klud fugtet med sæbevand. Rengøringsmidler, der indeholder slibemiddel, anbefales ikke. Da dette kan forårsage ridser.
 5. Enkelheden af ​​installationen. Hvis du følger instruktionerne og konsekvent udfører alle handlinger, kan du installere paneler selv i et stort rum i 1 - 2 dage. For at gøre alt rigtigt behøver du ikke nogen specielle færdigheder. Et meget vigtigt punkt - om nødvendigt delvis udskiftning af nogle elementer i loftet, kan det gøres uden at nedbryde hele strukturen.
 6. Aluminium har fremragende lydisoleringsegenskaber. Du kan slappe af i fuldstændig stilhed. Du vil ikke høre alt der sker på naboerne på gulvet ovenfor.
 7. Sikkerhed og miljøvenlighed. Med hensyn til sikkerhed har aluminiumpaneler vist sig at være gode. Dette materiale er ikke brandfarligt. Derfor bør du ikke være bange for utilsigtet tænding. Hvis der sker en brand, vil aluminiumspladerne ikke tillade ilden at sprede sig længere, og de afgiver ikke skadelige giftige stoffer under påvirkning af høje temperaturer.
  Før du kommer til butikshylderne, testes dette produkt grundigt for overholdelse af miljøbestemmelser.
 8. En række forskellige farveindstillinger til skinner giver dig mulighed for at lave flerniveauovergange i lodrette og vandrette planer. Du vil kunne bringe dine mest lydige indvendige fantasier til livs.
 9. Stort potentiale til at bruge installationen af ​​forskellige typer belysningsarmaturer. Belysningszoner kan adskilles fra hinanden. Systemets designmuligheder gør det muligt at gøre det.

Ulemper. Der er kun få af dem.

 1. Ved montagearbejde er det nødvendigt at håndtere aluminiumspaneler meget omhyggeligt, da de er let at bøje og kan blive beskadiget. Synlige bukser vil være meget svært at slippe af med.
 2. Ved installation af et design kan små huller forblive. Dårlig konstruktion vil være synlig på grund af intern belysning. For at løse problemet, sættes lamper på hætter.

Find ud af denne artikel, om du skal lave et loft i badeværelset.

DIY installation

Hvilke værktøjer har du brug for til dette:

 • bore;
 • Punch;
 • niveau;
 • saks til metal;
 • målebånd;
 • linje;
 • meget skarp kniv;
 • markør;
 • dowels og skruer.

Trinvise instruktioner:

 1. Installer guider rundt om badeværelset. Markér med en markør hvor stedet for det nye loft vil være. Fra den eksisterende afstand skal være 5 - 6 cm. Tag niveauet og overfør dette mærke langs omkredsen (trin 1m). Vi tegner en flad linje. Vi bruger mærkerne til at måle længden af ​​væggen og skære den nødvendige størrelse af vinkelprofilen med metal saks.
 2. Installer suspensioner. Med hjælp af roulette markere de steder, hvor lejedækene skal monteres. Det første mærke skal være i afstanden 35 - 40 cm fra væggen, den næste efter 1 meter parallelt med hinanden. Suspensioner er fastgjort med skruer med dowels. Nøjagtigheden af ​​deres installation skal kontrolleres efter niveau.
 3. Fastgør støtte dæk. Ideelt set bør afstanden mellem dem ikke være mere end 1 meter. Traverser er fastgjort til skinnerne vinkelret på linje med profilen, som du har spikret rundt omkretsen. Dæk er fastgjort til suspensionerne ved hjælp af en skruetrækker. På dette stadium af arbejdet bør ikke laves den mindste fejltagelse. Kvaliteten af ​​det fremtidige loft afhænger af det.
 4. Installer rackloft. Det første skridt er at frigøre lamellerne fra beskyttelsesfilmen og skære dem til rummets størrelse. Sæt lamellerne ind i styrene og smæk dem langs længden af ​​låsene. Alle lameller er installeret tæt på hinanden, så der mellem dem er der ingen huller og huller. Dækhøjden kan justeres. Dette opnås ved at ændre dybden af ​​skruer (hvis dækket er fastgjort til loftet) eller ved at anvende justerbare suspensioner. Den dekorative sokkel er den sidste, der skal installeres. Uden det vil loftet ikke se pænt ud og ikke have et komplet udseende.

Do-it-yourself installation er færdig. Du skal bare rense rummet.

Hvilken slags armaturer passer?

Lamper til denne type loft anvendes i flere sorter, de kan være:

punkt, forsænket, raster, LED, fluorescerende, halogen og glødelamper. Når du vælger en belysningsenhed, bør du være styret af følgende krav:

 • lampeffekt og dets spektrum bør være bedst egnet til et bestemt rum
 • Lampens størrelse skal se harmonisk ud med loftets niveau.
 • Lampen skal vælges for den maksimale arbejdstid. For ofte at afmontere strukturen for at erstatte den.

Pleje af loftet på aluminiumspaneler

Lethed og enkelhed ved pleje af aluminiumsoverfladen af ​​loftet er indlysende. Alt hvad du behøver for rengøring er en klud og en svag sæbeopløsning. Et par minutter brugt, og dit loft vil have et uberørt skinnende udseende. Det kondensat, der har lagt sig på loftet under tørring, vil ikke efterlade nogen mærker.

Hvordan vælger man en udstødningsventilator i badeværelset og installerer den korrekt?

Hvordan man designer et badeværelse med et toilet? Læs denne artikel.

Prisen på materialer og arbejde af mesteren

For at vide præcis, hvor meget et aluminiumloft vil koste dig, skal du udføre de korrekte målinger af loftet.

I dette tilfælde er det nødvendigt at tage højde for alle siderne og fordybningerne på væggene for at bestemme paneleretningen. For ikke at forveksle med målingerne kan du bruge en specialists ydelser. Det vil koste dig omkring 400 - 600 rubler.

Prisen på aluminiumpaneler afhænger af fabrikanten, skinnernes bredde, materialets kvalitet:

 • Et 3 meter panel kan koste 110 - 112 rubler, en 4 meter panel - 150 - 160 rubler.
 • Prisklasse guider kan variere fra 180 til 600 rubler per stykke.
 • Indlæg og dekorative baseboards vil koste dig fra 180 til 500 rubler per enhed.
 • Tilslutningsmekanismer koster fra 70 til 250 rubler.

Erfarne aluminium loftsinstallatører opkræver gennemsnitligt 500-600 rubler per kvadratmeter for deres arbejde.

Kan du lide denne artikel? Abonner på opdateringer via RSS, eller bliv afstemt med Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter eller Google Plus.

Vælg aluminium lofter til badeværelset: fordele og ulemper (10 billeder)

For mange af os er badeværelset forbundet med et rum, der skal skelnes af et højt niveau af design og i hvilken perfekt renlighed skal være til stede. Denne opfattelse af badeværelset stiller passende krav til indretning og interiør. Det trimmet loft på badeværelset i denne henseende spiller, hvis ikke nøglerollen, så en af ​​de vigtigste. Hvilke materialer anvendes i dette, og hvad skal der være konstruktion af loftkonstruktioner - en opgave med to ukendte.

Den første. Hvad skal man vælge for at arbejde med loftet? Og den anden. Vil loftet, lavet i badeværelset af aluminiumpaneler, den rigtige tekniske løsning?

Lad os se nærmere på, hvordan metalloftstrukturer ser ud, og hvor praktiske de skal fungere.

Aluminium badeværelselofter - er det et godt valg?

For at lave lofter af høj kvalitet i badeværelset skal du kende følgende:

 • lofter i badeværelset skal udføre teknologiske funktioner;
 • Skønhed og æstetik i lofterne i badeværelset bør ikke være en hindring for fremstillingen af ​​den færdige struktur;
 • Loftsoverflade i badeværelset skal være holdbart, bæredygtigt, miljøvenligt.

Aluminiumsloft på badeværelset er et af designmulighederne, som på mange måder opfylder ovenstående krav. Fra et praktisk synspunkt er badeværelserne et sted med komplekse teknologiske forhold, så ikke alle færdigvarer vil opføre sig normalt i en situation, hvor der er høj luftfugtighed inde.

Til noten: Badeværelset har en fugtighedsgrad på 90% og højere. Øget fugtighed og høj temperatur bliver et gunstigt miljø for udviklingen af ​​svampevækst og skimmel.

Først: Badeværelset med lette metallofter er altid stilfuldt og smukt.

For det andet: Paneletes racklayout og de eksterne data i den færdige loftsstruktur øger visuelt badeværelsens interne rumfang.

For det tredje: Aluminiumsloftet til badeværelset er holdbart, miljøvenligt og meget praktisk fra et praktisk synspunkt. Det er muligt at vaske og rengøre sådanne konstruktioner ved hjælp af almindelige rengøringsmidler, idet lofterne er så attraktive som altid og æstetik.

De vigtigste teknologiske egenskaber ved aluminiumpaneler

Populariteten af ​​metallofter er primært forbundet med de høje teknologiske egenskaber af aluminium selv. Fugtbestandighed er en af ​​de grundlæggende egenskaber ved aluminium. I sig selv overfører det hvide metal forholdsvis roligt kontakt med et fugtigt miljø. Afslutningspladerne lamineret af den anodiserede film overhovedet ikke underkastes korrosionsprocesser.

Bemærk: Aluminium er det mest inerte materiale af alle metaller, der anvendes til byggedesign. Aluminium reagerer ikke med vand, er dårligt ætsende og reagerer ikke på hurtig aldring.

Aluminium har en stabil struktur, så metalprodukter udsender ikke skadelige komponenter ind i det omgivende rum. I direkte kontakt med åben ild vil hvidt metalplader ikke brænde og frigive sundhedsskadelige.

Med hensyn til hygiejniske og hygiejniske standarder er anvendelse af hvidmetal til dekoration en ideel mulighed. Konstant våd rengøring med almindelige rengøringsmidler vil gøre overfladen af ​​lofterne i badeværelset næsten sterile.

Designegenskaber af aluminiumpaneler

Læg ikke efter de teknologiske egenskaber og designegenskaber af aluminiumfinisheringsmaterialer. Du bør vide, at aluminium er et af de letteste metaller. Dette forklarer sin popularitet inden for praktisk anvendelse. Aluminiumophængte konstruktioner behøver ikke en kraftig ramme. På grund af dens styrke giver aluminiumpaneler selv tilstrækkelig stabilitet og holdbarhed af lofter.

Glem ikke de højteknologiske dele og elementer af hvidmetal. Hvis du har visse færdigheder og viden, kan du selv gøre installationen af ​​loftdelen på badeværelset. For små værelser, især i en bylejlighed, tager installationen af ​​aluminium lofter ikke lang tid.

På dette stadium er det vigtigt ikke kun hurtig og nem installation af aluminiumstrukturer, men også demontering af paneler, hvis det er nødvendigt.

Det er vigtigt! Aluminium er et af de få metaller, der har et ædelt udseende, som tillader brugen af ​​dette metal i en række industrier. Derfor anvendes der ofte inden for design, aluminiumspaneler og andre dekorative elementer af dette metal af forskellige former, farver og typer.

I nogle tilfælde anbefaler eksperter inden for lejlighedskonstruktion brugen af ​​metaldele og elementer i kombination med andre efterbehandling materialer. Kombinerede lofter til badeværelset i dag er ikke ualmindelige, især da sådanne overflader har en række fordele i sammenligning med lignende produkter.

Typer af aluminium loftsdæksler

I de fleste tilfælde udføres monteringen af ​​loftbelægninger ved hjælp af metaldele på to måder:

 • oprettelse af stativsystemer;
 • sæt af kassette aluminiumsystemer.

I hvert tilfælde er forskellige teknologier til lægning og dermed udseendet af den færdige overflade. Overvej særskilt hver type af hvide metalloftkonstruktioner.

Et sæt kassetter af aluminiumstrukturer

Hvide metal kassetter er individuelle firkantede eller rektangulære fragmenter. Afhængigt af designmuligheden kan du med succes bruge metalmetaller eller perforerede produkter, der adskiller sig fra overfladens struktur og struktur.

Det er vigtigt! Hvidmetalloftkassettesættet kan monteres direkte på en åben eller lukket ophængt konstruktion.

Hvordan adskiller de sig, vi overvejer mere detaljeret:

Et åbent ophængningssystem (design) er en ramme bestående af T-formede aluminiumsprofiler. Profiler er indstillet på en sådan måde, at rammen er opdelt i celler. Aluminiumspaneler indsættes i de tomme celler, hviler på de profiler, der er åbne visuelt. I dette tilfælde udfører profilerne både installation og dekorative funktion.

Til notatet: Denne type af suspenderede aluminiumstrukturer anvendes temmelig sjældent til dekoration af badeværelser. Årsagen ligger i, at disse lofter ser godt ud i et stort område.

White metal rack strukturer

Hvis vi taler om massebrug af metallofter til badeværelser, tilhører primacy de rackophængte strukturer. Til forbrugerens disposition er i dag et ret stort udvalg af sådanne produkter. Og salget er præsenteret lameller af forskellige former og størrelser. Til slattede lofter er kun et egnet ophængningssystem egnet.

Der er også to typer ophængningssystemer: åben og lukket.

Til åbne strukturer fastgøres lamellerne med korte intervaller. De resulterende rum kan bruges til naturlig ventilation af den ru overflade og mellemrummet. Desuden skaber dette arrangement af panelerne en unik æstetik af udseendet af loftoverfladen. Hvis ventilation ikke er nødvendig, lukkes mellemrummet mellem lamellerne med plastik af forskellig farve.

Figuren nedenfor viser et eksempel på installation af et hvidt metalloft af rack typen med indsatser.

Til den lukkede type anvendes metalelementer med en speciel tunge. På grund af denne detaljer overlapper kanten af ​​den tilstødende planke. På grund af vekslen under et sæt metalstrimler af forskellige farver kan du få den originale version af designet.

Figuren viser to typer metalplader til ophængte strukturer af lukket og åben type.

konklusion

I betragtning af enheden, design, typer af lofter af aluminiumpaneler, designmuligheder, kan vi helt sikkert sige, at denne metode til afslutning af lofterne har ret til at blive realiseret. Sammenligning af omkostningerne ved suspenderede strukturer lavet af gipsplader og plastik installeret i badeværelset, vil aluminium lofter til badeværelset være dyrere. Investeringen er dog berettiget. Sådanne loftoverflader bliver den virkelige udsmykning af ethvert badeværelse, i et stort hus eller i en bylejlighed.

Kvaliteten af ​​materialet og metoderne til installation giver den nødvendige pålidelighed og holdbarhed af strukturer. Fra et teknologisk synspunkt er aluminium lofter meget praktiske og komfortable. Besidder et naturligt og attraktivt udseende, hvide metal går godt med malingen. For at opdatere lofterne i badeværelset kan du male den gamle ophængte struktur i enhver farve ved hjælp af silikat, akryl eller silikone maling.

Rackloft på badeværelset: hvordan man installerer gør det selv

Den ophængte struktur på badeværelset udfører en lang række tekniske funktioner: det maskerer defekten af ​​loftoverfladen, fungerer som en fremragende ramme for den indbyggede belysning og giver dig mulighed for at skabe et unikt projekt i den stil du kan lide.

Professionelle kan nemt klare både gipsplader og spændingsstrukturer, og for amatører er det bedre at starte med en enklere mulighed: at installere loftet i badeværelset på egen hånd - hurtigt og uden ekstra omkostninger.

Typer af suspenderede strukturer af skinner

Prototypen af ​​moderne plast- og aluminiumpaneler er den sædvanlige træforing, som stadig bruges til vægbeklædning og lofter.

Smalle lange lameller af forskellig længde er nemme at installere, så de bruges ofte til efterbehandling af huse, udhuse, kældre, loftsrum.

Med fremkomsten af ​​lysere og dekorative plastpaneler på markedet er valget af udsmykning af ophængte strukturer blevet udvidet - mest egnet til reparation af badeværelser, toiletter og køkkener.

Ifølge fremstillingsmaterialet er alle de populære paneler, som vores supermarkeder tilbyder, opdelt i plast og aluminium. PVC lameller har en standardlængde på 2,5 m - 3 m - 4 m (der er også 6 meter dele, men de vil ikke være nødvendige for standard badeværelser), men de varierer i bredde.

Paneler 25-30 cm brede efter installationen ligner en solid belægning, da de ikke har udtalt grænser eller indsatser. Vi vil dvæle på de elementer, der ligner smalle lameller, det vil sige de har en bredde på 85 mm, 100 mm og 150 mm.

Reiki afviger ikke kun i størrelse, men også i form. Blandt bygherrer er der "deres" opdeling i kategorier.

Eksempelvis er elementer med retvinkler og en klar konfiguration sædvanligvis kaldt tysk, med afrundede kanter, italienske og usædvanlige, karakteriseret ved en kompleks form og yderligere vanskeligheder under installationen, er designelementer.

Her er nogle typer dekorative plastpaneler:

Når man vælger disse eller andre detaljer, er det nødvendigt at fokusere på væggens beklædning, møblens farve, belysningsfunktioner og for at sikre, at skinnerne ikke strider imod den valgte stil.

Rackloft gør-det-selv: detaljerede fotoinstallationsinstruktioner

Overvej hvordan man hurtigt installerer et rackloft på badeværelset ved at bruge et minimum af billige reservedele. Denne vejledning er nyttig for begyndere at gøre sig bekendt med detaljerne i suspenderede strukturer.

Installationsproceduren er den samme uanset brugen af ​​aluminium, stål eller plastikdele.

Valget af tid til at installere strukturen

Glem ikke, at opførelsen af ​​et ophængt loft - kun et af stadierne ved reparation af et badeværelse, derfor er det på forhånd nødvendigt at bestemme sit sted blandt andre værker.

Konstruktionsaktiviteterne bevæger sig oftest i retning af bunden, det vil sige at lægge gulvet først og derefter revne væggene og endelig oprette en ophængt struktur. Dette er den mest korrekte og logisk forklarbare rækkefølge.

Montering af travers og montering af skinnerne er en hurtig og "ren" proces i sammenligning med, lad os sige, dekoreret med granitvægge. Der er næsten ingen snavs og snavs, og den sværeste begivenhed er den præcise installation af perimeteren og installationen af ​​suspensioner.

Afslutningsarbejde på loftet giver dig mulighed for at justere væggenes højde, maske fejlene i deres udsmykning. For eksempel er et lille mellemrum mellem flise og loft let at dække den hængende struktur.

Og her er det ikke overflødigt at huske en anden fordel ved rackloftet. Det kan altid gøres uden forudgående forberedelse, blot ved at installere en profil og "skrive" det nødvendige antal paneler.

Kort sagt, dette er en budgetversion af loftet, som kan bygges eller demonteres på et hvilket som helst tidspunkt i byggeprocessen.

Forberedende fase - materialer og værktøjer

Først og fremmest kræves der markeringsværktøjer, da korrekt målte afstande og intervaller er en garanti for et smukt resultat. Så er det nødvendigt:

 • markør;
 • square;
 • målebånd;
 • byggekabel (valgfri);
 • niveau (helst laser).

Ved hjælp af disse enkle armaturer kan alt forudgående arbejde udføres. Det første skridt er installationen af ​​en guideprofil, der løber langs hele rummet, så det er vigtigt at beregne højden af ​​den fremtidige struktur.

Vejledningen kan tjene som den øverste keramiske flise, og dens kant - en slags vejledning.

Hvis der er plastpaneler eller et lag af gips på væggene, skal du regne fra gulvet. Hvorfor ikke fra loftet?

Faktum er, at loftpladerne i nogle huse er ujævne, og hvis du fokuserer på dem, kan du lave et design med en hældning - denne fejl vil straks være tydelig.

Udover markeringsværktøjer skal du have en saks (eller en byggekniv), en boremaskine (perforator), en skruetrækker og en skruetrækker. Plast er let skåret med en almindelig byggekniv.

Men hvis du vælger aluminiumspaneler, bliver du nødt til at få specielle saks til metal. Som du kan se, er der få værktøjer.

Liste over krævede materialer:

 • loftpaneler - lameller af plast eller aluminium fra 85 til 150 mm brede
 • guide metal profil;
 • Traverse (støtte dæk til monteringsskinner) og suspensioner for dem;
 • dekorative sokkel;
 • fastgørelsesdele (dowels, skruer).

Før du køber, skal du beregne den omtrentlige mængde dele. Hvordan kan jeg spare? Vær opmærksom på længden af ​​produkterne.

Hvis badeværelsens bredde kun er en og en halv meter, er det fornuftigt at købe 3 meter dele, opdele dem i halvdelen og vælge et "cross" -design.

Beregningen af ​​transportørprofilen er som følger: Hvis badeværelsens længde ikke overstiger 2,5 m, er der 2 rækker nok, det vil sige maksimalt 5 m. Ved at kende antallet og længden af ​​dæk beregner vi rene suspensioner - med et let loft, 2-3 suspensioner pr. Dæk.

Ved køb af et sæt dele skal du tage vare på reservedele, der kan komme i brug ved næste reparation.

Installation af perimeter guider

Antag, at vi målte højden af ​​strømmen og markerede linjen langs hvilken styrene på alle fire sider ville passere. Afstanden til loftet - fra 10 til 20 cm.

Nedenfor er det umuligt, da værelset vil se trange, anbefaler de heller ikke det ovenfor, for at give plads til tekniske manøvrer - enheden af ​​belysningssystemet. Før installationen kontrolleres nøjagtigheden af ​​målinger med et niveau.

Skær lejeprofilen i segmenter svarende til længden af ​​siderne ved hjælp af metalskærer.

Hvis profilen er placeret oven på flisen, skal du sørge for, at mærkerne ikke falder på tværs af to fliser. I dette tilfælde er det bedre at bruge ikke et slag til boring, men en boremaskine og en speciel øvelse til keramik.

Resultatet skal være en flad ramme, der omgiver hele rummet. Det vil tjene som støtte til installation af skinner og udføre en dekorativ funktion.

Installation af suspensioner og traverser

Suspensioner (metalperforerede plader, på hvilke dæk monteres) er fastgjort på strømmen og borer huller i dykens overflade.

Hammer ind i de specielt designet huller med en dowel, så indsæt 2 skruer hver og stram dem med en skruetrækker eller skruetrækker.

Vi tager dæk, vi bringer dem til suspensioner og reparerer dem pålideligt med skruer i den krævede højde. De resterende frie ender af suspensionerne er bøjet opad, så de ikke forstyrrer fastgørelsen af ​​skinnerne.

Det sker så, at dækket ikke er nok til hele længden af ​​rummet. I dette tilfælde skal det øges. I slutningen af ​​den installerede traverse monterer vi en anden fjeder, lader ned det manglende segment og fastgør strukturen.

Ved dette udkast er arbejdet afsluttet, er det fortsat at samle loftet, og lægge lamellerne ud ifølge det planlagte projekt (langs, tværs, diagonalt, kombineret).

Loftmontering

Vi tager lamellerne ud af pakningerne, fjern beskyttelsesfilmen. Indtil dette punkt anbefales det ikke at udpakke plast- eller aluminiumpaneler for ikke at beskadige kanterne eller det øverste dekorative lag ved et uheld.

Skær i sektioner langs længden eller bredden af ​​rummet.

Den sidste rake passer ikke altid i bredden, nogle gange skal den trimme. Snap sidste detaljer - loftet er klar.

Det er fortsat at afslutte installationen af ​​belysningssystemet.

Installation af armaturer

Installationen af ​​lysekronen interesserer os ikke, da det ikke passer godt med stativtækket. Den enkleste og bedste løsning er et sæt spotlights. Deres placering kan være enhver:

 • omkring rummets omkreds;
 • langs lange vægge
 • diagonalt;
 • over arbejdsområder
 • forskudt osv.

Faktisk udarbejdes løveparten af ​​systemet på forhånd. Allerede inden fastgørelsen af ​​skinnerne er det nødvendigt at lægge ledningerne, bringe det til armaturernes fikseringspunkter og skære huller i panelerne i størrelse.

I dette tilfælde forbliver installationen af ​​loftet for at fastgøre lamperne og skrue lampen.

Udseendet af lampen kan være noget, men det skal kombineres i farver med panelerne og opfylde stilen på rummet.

De mest populære modeller er runde sølv eller guld, men der er hundredvis af originale lamper dekoreret med rhinestones, tjekkisk glas, farvede nuancer eller vedhæng.

Hemmeligheder af designet af slattedlofter

Efter at have besluttet at bygge et fladt loft i badeværelset eller på toilettet med egne hænder, tænk over dens design, selv før arbejdet begynder. Du kan opnå en utrolig effekt, i betragtning af tekstur eller placering af skinnerne.

Den enkleste løsning, der kan kaldes universal, er hvide paneler uden indsatser og tegninger, med indbyggede lamper. Det passer til et badeværelse i klassisk stil eller i en moderne version.

Sort loft med smalle indlæg af samme farve ser præsentabel ud, især på baggrund af forkromede tilbehør og skinnende VVS.

Populært rackloft med sølv eller guld accenter. Det har to fordele: det øger de dekorative muligheder i paneler af enhver farve og passer godt ind i fyldt med forkromede detaljer.

Hvis du har tilstrækkelig dygtighed til at installere suspenderede strukturer, kan du eksperimentere og skabe en kompleks kombination af design, lege med tekstur og arrangement af skinner i forskellige farver

Endelig - en af ​​mulighederne for at installere en kombineret ophængningsstruktur.