Er der et alternativ til skumplast og mineraluld?

Blandt bygningsisoleringsmaterialer og isoleringsmidler, udvidet polystyren (skum) og mineraluld, der har visse byggestandarder og nogle karakteristiske egenskaber, er hver især i sin rækkevidde afhængig af producenten særligt populær.

På trods af den almindeligt anerkendte anvendelse og eksisterende anvendelsesstandarder har begge typer af hjælpematerialer anvendt til byggeri visse ulemper.

For eksempel begynder skummet at miste egenskaberne og falde sammen efter nogle år under påvirkning af ultraviolet stråling, og desuden er dets toksicitet i tilfælde af brand et alvorligt argument med hensyn til sundhed og brandsikkerhed. Ved forbrænding af skum frigives dampe af styren, benzen, toluen.

Udvidet polystyren er en type termoplastisk skum, har en cellulær struktur, som i kontakt med organiske opløsningsmidler, olieprodukter (benzin, parafin, tjære osv.), Alkoholforbindelser er modtagelige for skade og endda fuldstændig opløsning. Polystyren er ustabil til ultraviolet stråling og forvitring, og kræver yderligere typer af beskyttelse, såsom gips, selv med intern isolering af lokaler.

Mineraluld, der indeholder nogle farlige kemiske komponenter, kan ikke kun være et stærkt allergen, men også en farlig kilde til formaldehydstoffer. Dette problem er særligt akut i opførelsen af ​​beboelsesejendomme, hvilke strenge krav til miljøvenlighed, termisk ledningsevne, holdbarhed og omkostning fremføres.

Baseret kun på ovenstående bør du søge et alternativ til sådanne almindeligt accepterede, men også usikre materialer til brug.

Blandt de mange mineralske og naturlige alternativer til isolering og isolering er der et værdifuldt alternativ, det er træfiberisolering, som har flere fordele i forhold til den populære tilgang af "skum-mineral" -isolering.

 • Træfiberplader sparer 1,5-2 gange mere energi end mineraluld eller skum af samme tykkelse.
 • Træfiberisolering er mere holdbar (minimum 50 års garanti fra producenten).
 • Miljøsikker for mennesker og miljø (udslip ikke skadelige stoffer og allergener, smidigt og hurtigt bortskaffes og om nødvendigt tjene som klare råvarer til genanvendelse og genanvendelse).
 • Effektiv varmebesparelse, med optimal dampgennemtrængelighed.
 • Et bredere anvendelsesområde for materialer og et passende udvalg af produkter (ikke kun inden for isolering og isolering, men også som byggemateriale eller understøttende strukturer (for eksempel Steico bjælker).
 • Enkle installationsbetingelser (uden særlig beskyttelse).
 • Den optimale pris.

Årsagen til den lave popularitet og den langsomme vækststart på markedet for bygningsisolering ligger i kompatibiliteten af ​​ressourcetilgængelighed og forbedring af teknologi til fremstilling af slutproduktet.

Takket være vores hjemmeside kan du få detaljerede oplysninger og købe materialerne selv til høj isolering og isolering i opførelsen af ​​boliger, offentlige, industrielle lokaler og strukturer.

Opvarmning af loftet i et træhus

Træhuse - miljøvenlige og smukke. Ved bygningen er det vigtigt at lave isolering af loftet i et træhus. En økonomisk billigere drift vil gøre værelset varmt og behageligt og vil spare betydelige midler på rumopvarmning.

Al opmærksomhed er på loftet

Opvarmning af loftet i et træhus, varm luft, som du ved, stiger. Fordi loftet i huset er det vigtigste punkt for varmeopbevaring. Det er meget vigtigt at isolere loftet med høj kvalitet, ikke at miste værdifuld varme og tilbringe mindre varmeoverførsel ved opvarmning af lokalet.

Start arbejde med isolering af loftet i et træhus, er det nødvendigt at bestemme materialet og vælge installationsteknologi. Kun højkvalitetsmaterialer og korrekt lagt materialer kan give den nødvendige isolering.

Hvad er nødvendigt for isolering af loftet i et træhus

Eksperter, der længe har arbejdet i retning af varmeisolering af lokaler, har etableret erfaring: Isolering af loftet på et træhus er bedst udført med mineraluld. Mineraluld har flere fordele.

 1. Dette materiale er dampgennemtrængeligt, det vil sige det danner et behageligt mikroklima i rummet - luften i værelserne vil være frisk og ikke stagnerende.
 2. Minvata er ildfast, fordi den er baseret på et specielt stenpulver. Derfor, selv som følge af en ild, vil ilden ikke spredes hurtigt rundt i lokalet.
 3. Dette materiale har fugtbestandighed, det vil sige fugtigheden i rummet og loftets lækage, isoleret med mineraluld, vil det ikke.
 4. Mineraluld har fremragende lydisoleringsegenskaber - det absorberer bogstaveligt lydbølger.

Men mineraluld alene er uundværlig. Det er også nødvendigt at købe et isolerende materiale som skum. Asfalt kræves til vandtætning.

Også til arbejde på isolering af loftet vil der være brug for lameller (10 til 20 millimeter), kantet bord (150 millimeter bredt, 30 millimeter tykt), negle samt monteringsskum. Opvarmning af loftet i et træhus

Der kræves også kvalitetsværktøjer: et elektrisk stiksav, en træ sav, en kniv og en hammer.

Forresten kan du ikke gøre uden dygtige hænder - kun kompetent udført arbejde vil sikre den rette effekt på varmeisolering.

Loftisoleringsteknologi

Overvej i detaljer arbejdet med isolering af loftet i et træhus

For det første skal du montere vandtætning. Til dette formål rulles en rulle glasin eller izospan over hele gulvet, hvorefter den skæres i strimler. Det er vigtigt, at bredden af ​​glassinbåndene er 10 centimeter mere end afstanden mellem bjælkerne på loftet. Det vil sige, du har brug for 5 centimeter på hver side af strålen.

Klipp strimlen placeres mellem bjælkerne i åbningerne og fastgør dem til sidens overflader. I tilfælde af, at strimlerne er nødvendige, skal strimlerne lægges med en overlapning på 10 centimeter.

Så skal du begynde at lægge skum. Sandt i begyndelsen er det også nødvendigt at skære det i bredden. Beregningerne i dette tilfælde skal være meget nøjagtige, da skumbåndets bredde skal være lig med rummets bredde mellem bjælkerne. Skummet skal tvinges ind i mellemrummet mellem bjælkerne og passe tæt på dem. Eventuelle mellemrum mellem skumstrimlerne skal fyldes med skum.

For at opnå den bedste effekt, skal du lægge et andet lag glasin efter at have lagt skummet lige på skummet.

Nu kom der mineralolle eller basaltisolering. Minvatu eller basaltisolering er lagt på polystyren dækket af glassin eller isospan. Ved lægning af mineraluld er det nødvendigt at sikre, at isoleringsmaterialet nødvendigvis når kanten af ​​loftbjælkerne. Det er bedre at lægge to lag mineraluld. Når du lægger det andet lag, skal du sørge for, at leddene med gulv af mineraluld i det første lag er dækket med strimler mineraluld af det andet lag. Minwat skal sikres omhyggeligt.

Der skal lægges særlig vægt på hjørner og led - de bliver de såkaldte koldbroer, det vil sige, kold luft kan strømme gennem små huller i hjørnerne.

forebyggelse af ulykker

Når du arbejder med isolering af loftet i et træhus, skal du overholde sikkerhedsforanstaltningerne. Navnlig skal en person, som vil føre isolering, forstå, at loftsbjælkerne nedenfor er hemmed med brædder, der ikke er designet til at modstå en person - falder ned er meget let. Fordi det er vigtigt ikke at træde på disse plader med din fod - de vil bede om, at negle trækkes ud af bjælkerne og falde ned.

Specialister i varmeisolering anbefaler i dette tilfælde, at træskærme eller brede brædder lægges på overfladen af ​​loftbjælkerne. Dette giver dig mulighed for sikkert at gå på loftet for at udføre det nødvendige arbejde på vejrtrækning.

Også i slutningen af ​​loftisoleringsarbejdet kan du lægge træplader oven på isoleringen. Dette vil danne det fremtidige gulv på loftet.

Fordele og ulemper ved loftisolering

Når man taler om valg af materialer og overholdelse af teknologi, må man ikke miste det faktum, at enhver handling har sine fordele og ulemper.

Fordelene ved loftisolering i et træhus er indlysende:

 • opholder sig indendørs bliver mere behageligt ved at øge temperaturen i værelserne;
 • reducerede omkostninger til opvarmning af et træhus.

Opvarmning af loftet har sine ulemper. Disse omfatter:

 • isolering af loftet og væggene inde i huset er ikke så effektivt, hvis træhusets ydervæg forbliver kold - bygningen bliver stadig afkølet ganske hurtigt nok;
 • kondens kan begynde at danne sig mellem isoleringen og loftet;
 • et træhus kan stoppe "vejrtrækning", det vil sige, at miljøvenlighed i bygningen er noget reduceret.

Generelt er ethvert arbejde med varmeisolering bedst udført i komplekset. Det vil sige, du bør isolere ikke kun loftet, men også vægge i et træhus. Derefter kan du opnå en bedre effekt på varmeisolering.

Opvarmning af loftet i et træhus: et alternativ til mineraluld

Hvis du skal udføre arbejde på loftets isolering, skal du gøre dig bekendt med alle de materialer, der er på markedet i dag. Desuden udvider deres sortiment hele tiden - hele tiden er der noget nyt med gode varmeisoleringsegenskaber.

I stedet for mineraluld kan du bruge ecowool, polystyrenskum, udvidet ler eller endda savsmuld med tilsætningsstoffer. Kort sagt, hvis du ønsker det, kan du finde et værdigt alternativ til mineraluld, som passer til kvalitet og værdi.

Af den måde kan nogle af de anførte materialer lægges ikke kun fra loftsrummet, men også fra indersiden af ​​rummet - den samme mineraluld er egnet til dette. Det er rigtigt, at det her er værd at overveje, at det er nødvendigt at stable profiler i en tilstrækkelig højde fra loftet for at sætte termisk isoleringsmateriale på dem. Disse profiler kan så søges, for eksempel med gips. Eksperter anbefaler stadig, at vi udfører arbejde på isoleringen fra loftet. Men i nogle tilfælde bliver lægger isoleringsmateriale fra værelset den eneste mulige mulighed.

Under alle omstændigheder skal du gøre alt for at gøre træhuset varmt og behageligt.

Hvordan og hvad at isolere gulvet i et træhus med egne hænder

Skal du varme gulvet hjemme? Har du ikke nok information? Vores artikel vil afsløre alle hemmelighederne ved udvælgelse og installation af isolering, der vil gøre huset mere behageligt og mere behageligt.

Vælg omhyggeligt materialet til isolering af trægulve

Næsten alle, der var involveret i at reparere eller bygge et hus, spekulerede på det bedste og hvordan man isolerer trægulvet. Mange faktorer påvirker valget af isolering: finansiel kapacitet, gulvmateriale, tid, som husets ejer er villig til at bruge ved installation.

Glem ikke: kvaliteten af ​​isoleringen påvirker kvaliteten af ​​opvarmning. Følgende punkter bør overvejes:

 • modstand mod temperaturændringer
 • dampspærre,
 • imprægnering,
 • fugt modstand
 • isoleringsvægt.

Du skal kende designet af dit køn. En stor mængde varme frigives gennem det i et træhus, så temperaturen under den er næsten lig med omgivelsestemperaturen.

Al isolering har fordele og ulemper. De mest populære materialer til isolering:

 • Mineraluld.
 • Skum.
 • Penofol.
 • Tør savsmuld.
 • Izolon.
 • Polyuretanskum.
 • Udvidet ler.

Overvej i detaljer hver af dem.

Mineraluld - nr. 1 i salget blandt varmeisoleringsmateriale

Hvorfor anses denne varmelegeme for at være den mest populære? Alt er meget enkelt - mineralulden har god modstand mod høje temperaturer. Dette er et miljøvenligt materiale, der ikke udgør en risiko for menneskers sundhed og det ydre miljø. Mineraluld - holdbar og næsten uforgængelig.

Hvordan opvarmes gulvet i et træhus med lignende materiale? Vigtigt råd: Når du installerer mineralulden med egne hænder, skal den side af materialet, der ikke er dækket af folie, være på bunden. Dampbarriere - en del af installationen af ​​mineraluld. Materialebeskyttelse er nødvendig for at forhindre kondensat i at komme ind i isoleringen.

Polyfoam - et godt alternativ til mineraluld

Polyfoam vil tjene i mange år. Det er et solidt materiale, der ikke påvirkes af miljøet. Den har høj fugtmotstand og lav varmeledningsevne. Ulemperne omfatter brændbarhed, hvor materialet udsender skadelige kemikalier.

Ny teknologisk opdagelse - Penofol

Penofol består af skummet polyethylen belagt med aluminiumsfolie. Dette materiale har endnu ikke fået sin anerkendelse på markedet, men går hurtigt i retning heraf. Kvalitet og pris på penofol påvirkes af materialets tykkelse. Eksperter anbefaler at købe en tykkelse på 0, 5 cm, da det er optimalt til prisen, og en sådan varmeisolator vil bedre beskytte mod fugt og kulde. Materialet absorberer ikke fugt, og netop dette gør det skiller sig ud mod andre varmelegemer. Det har en lav brandfare og opfylder alle sundhedsstandarder. Men penofol alene vil ikke være nok til isolering. Derfor er det som regel installeret med en ekstra varmeisolator på bunden.

Som i den gammeldags måde eller opvarmning af gulve med tør savsmuld

Sådan isoleres et trægulv med tør savsmuld? Denne isolationsteknik blev opfundet for mange år siden. I dag anvendes en sådan varmeisolator ikke i sin rene form, fordi de let er modtagelige for brand. Nu er tør savsmuld anvendt til fremstilling af økologi. Det kan nemt genoprettes, når det er vådt. Helt naturligt materiale.

Installationen af ​​ecowool er ret simpel. Der er to måder:

 • gør det selv
 • ved hjælp af teknologi

Ved mekanisk installation er der brug for et specielt apparat, hvorved materialet fastgøres ved tryk. Men det er ret urentabelt, fordi maskinen bruger 40% mere materiale.

Hvis den manuelle metode er mere ens, skal du rette materialet på bunden af ​​pladerne og lægge det mellem lagene.

Materialet i den nye generation - izolon

Dette er et tyndt materiale, som opfylder alle de moderne krav til gulvisolering. Izolon beskytter mod for høj fugt og tjener som en fremragende lydisolering. Dette er en stor isolering, der rummer et minimum af plads under gulvet. På trods af at izolon er et tyndt materiale, har en centimeter af en sådan varmeisolator en termisk ledningsevne af murvægge.

Polyuretanskum - en erstatning for skum og mineraluld

Materialet blev skabt på basis af mineraluld og skum og er i dag betragtes som en fremragende erstatning for gamle varmeisolatorer. Dette er en god dampspærre med lav varmeisolering. Eksperter hævder, at en sådan isolering passer til gulvet på alle etager i huset og i kælderen. Hvis boligareal isoleres, kræver polyurethanskum en yderligere varmeisolator nedenunder.

Egenskaber for ekspanderet lermateriale

Miljøvenligt materiale med høj styrke. Den har god modstand mod høj temperatur og frost, derfor anses claydite som en tæt isolering. Før installering af denne varmeisolator er at lægge vandtætning. For en ensartet udbredelse af ekspanderet ler er det korrekt at konstant overvåge gulvniveauet. Det er bedre at købe en blanding af sand, mursten og grus. Så du vil tillade små partikler af materiale at fylde porerne mellem den ekspanderede ler.

Instruktioner til gulvvarme med egne hænder

Hvordan opvarmes gulvet i et træhus med høj kvalitet og hurtig? Først skal du lave installationen af ​​lags. Så skal du rette dem på træskærme. Læg sengen fast og fyld sømmen med skum. Vandisolering påføres på isolerings- eller dampspærren. Fix de øverste trægulve. Glem ikke, at tykkelsen og densiteten af ​​isolatoren er direkte afhængig af klimaet.

Varmeisolering af et privat hus og lejlighed

Det er klart, at ethvert gulv kræver isolering, fordi fugt ophobes under brædderne og ødelægger materialet. Termisk isolering afhænger af formålet med det private hus. For vintersæsonen kræver en materialetykkelse på ikke mindre end 250 mm. Hvis dette er et landsted, vil 50 mm være nok.

Stadier af gulv et privat hus med egne hænder:

 1. Vi fjerner det gamle gulv og lægger bordet, som vil understøtte.
 2. Fastgør varmeisolatoren til det nedenunder. Glem ikke at lukke hullerne.
 3. Vi lægger polyethylenfilm som en isolator.
 4. Fastgør trædækslet.

Dette er hårdt arbejde, men gennemførligt. Enhver person, som i det mindste har den mindste oplevelse bag hans skuldre, vil være i stand til korrekt at oprette isoleringen af ​​et privat hus med egne hænder.

Lad os tale om lejligheder. I dette tilfælde er processen med varmeisolering endnu nemmere. Fjern det gamle gulv. Som regel er lags allerede installeret i lejlighederne, så du skal bare lægge isoleringsmateriale. Så installerer vi isolering og trægulve.

Forstå det dobbelte trægulvsystem

Et sådant system indbefatter nødvendigvis et undergulvet rå gulv, som kræver isolering. Alt afhænger af afstanden mellem lags. Som varmelegeme til undergulvet kan du købe mineralmateriale. Basaltuld og glasuld er ideelle til sådanne formål. Som regel køb rullet mineraluld.

Der er mange miljøvenlige isoleringer til undergulvet. Blandt dem er:

 • Træblokke. Det har kun naturlige komponenter, men på grund af det faktum, at det let udfører varme, skal det lægges i flere lag.
 • Savsmuldspiller. Et sådant materiale er populært på grund af dets høje modstand mod brand. Det har ingen skadelige virkninger for den menneskelige krop.
 • Opilkobeton. Navnet taler for sig selv. Materialet kræver yderligere vandtætning.
 • Træbeton Beton, der er letvægts. Det tager lidt tid at installere, let at arbejde med. Det absorberer fugt, så du skal dække materialet med en beskyttende belægning for at forhindre kontakt med fugt.

Mineraluld i lejligheden - vil der være nogen sundhedsmæssige problemer (alternativer)

Trærammen (50mm) af den indvendige skillevæg blev bygget og beklædt på den ene side med MDF paneler. dvs. Værelset er desværre og ikke så stort (17,5 m / kvm) opdelt i 2 ulige dele - et soveværelse og en korridor med en arbejdsplads. Naturligvis er den attraktive mulighed for ekstra støjisolering, som kan installeres i rammens kavitet, mens den kun er beklædt på den ene side.
I Kostorama er der for eksempel en slags akustisk (sådan noget) - mineraluldsplade på 5 cm. Som om alt er godt, men dette billede ser ud til at være - MDF er ret tyndt og spiller når man rører osv. dvs. der dannes en slags pumpe, som gennem hullerne langsomt driver luften frem og tilbage. Og i tilfælde af mineraluld driver den også mikroblokke af mineralfibre.
Hvor problematisk er det her? Overvejes sikkerhedsspørgsmålet, når der anvendes sådanne materialer i boligområder med lavt indhold?
Er der alternativer til Minwate? For eksempel, hvor godt vil en letvægts skumplade opføre sig i 5cm plader som sådan lydisolering?
Er der andre muligheder?
Tak!

KMK, der vil ikke være nogen følelse af sådan lydisolering. Men hvis du vil sætte disse plader, så undgår du at dække det, kan du dække dem med en film langs rammen.

synaps skrev:
Er der alternativer til Minwate?
Er der andre muligheder?
Tak!

Synaps, har du en skillevæg på gulvet eller på gulvet? Hvis gulvet er forvirret af bomuld uld osv. nul. Skum er ikke en lydisolator. Du kan pude op med filt eller løs fiberboard. Filt fra møllen skal beskyttes.

Tak.
Et mærkeligt spørgsmål om miljøvenlighed betragtes af en person - "Jeg ser på mineralulds ursa ren, den er angiveligt baseret på kvarts og akryl, det vil sige uden phenol og anden flygtig kemi." - hvilken nafik kemi der? Men mikrofiberglasstøv.
Måske dette - ubegrundet frygt?
Forresten, i linket er der omtale af hørmåtter. Hvad er det her? Det virker ikke opfyldt.

AndyMirror skrev:
Synaps, har du en skillevæg på gulvet eller på gulvet? Hvis gulvet er forvirret af bomuld uld osv. nul. Skum er ikke en lydisolator. Du kan pude op med filt eller løs fiberboard. Filt fra møllen skal beskyttes.

Skillevæggen er lige på gulvet. Det er en skam, at skummet er slukket af emnet
Tak.

Hvis partitionen er lige på gulvet, formidler gulvet bare størstedelen af ​​støj og lyde.

Skader bomuldsuld præcist i små nåle støv. De er mineralske men holdbare. Anvendelsen af ​​filmen hjælper med at minimere den.

synaps skrev:
Måske dette - ubegrundet frygt?

Grounded. Glas Minvatu kan bruges inde i lejligheden. Men uden fejl skal det lukkes under finer med en vindsikker film. Åndbart ikke-vævet materiale fra gartnere vil gøre - såkaldt. dækker materiale. Luft passerer igennem det, men glasfiberstøv gør det ikke. Jeg lavede sådanne skillevægge i min lejlighed - minvata (Light Butts) drukner virkelig skillevæggen ud.

Jeg ville ikke risikere det, alle de samme glasuld, selv en vindsikker film er ikke en garanti for, at glasmikropartikler ikke kommer ind i luften af ​​en lejlighed.

Pavel12 skrev:
Jeg ville ikke risikere det, alle de samme glasuld, selv en vindsikker film er ikke en garanti for, at glasmikropartikler ikke kommer ind i luften af ​​en lejlighed.

I kun halvdelen af ​​Finland ved det ikke, pichalka

Povstanez skrev:
i kun halvdelen af ​​Finland ved det ikke, pichalka

De ved ikke meget om hvad.

Kun jeg vil ikke gerne forlade politikken.

Mange tak for udtalelserne.
Vi bruger ofte teknologier og materialer, der ikke bruges i Vesten, fordi de finder ud af hvad der er. Derfor vil det ubetinget tro på de "finske" mærker på en eller anden måde ikke. Og det faktum, at filmen ikke er et universalmiddel, er også forståeligt. Hermetisk lukke alligevel mislykkes.

synaps skrev:
Mange tak for udtalelserne.
Vi bruger ofte teknologier og materialer, der ikke bruges i Vesten, fordi de finder ud af hvad der er. Derfor vil det ubetinget tro på de "finske" mærker på en eller anden måde ikke. Og det faktum, at filmen ikke er et universalmiddel, er også forståeligt. Hermetisk lukke alligevel mislykkes.

Ikke af hensyn til en tvist, kan du kaste konkret på "finske etiketter" / teknologier? - interessant

Povstanez skrev:
i kun halvdelen af ​​Finland ved det ikke, pichalka

Finland er en ting, de kan gøre, hvad de vil, og det er ikke et faktum, at de sender kvalitetsmaterialer til Rusland. Men det er alles forretning at bestemme, hvad der er bedre for dem.

Pavel12 skrev:
Finland er en ting, de kan gøre, hvad de vil, og ikke det faktum, at de sender kvalitetsmaterialer til Rusland

ja ja, hvilke forræderiske finere

Povstanez skrev:
ja ja, hvilke forræderiske finere

Næppe denne listige. Dette er anderledes.

Interessant nok, hvis mineraluld anvendes til opførelse af rammeboliger, hvor folk bor, hvorfor skal det derfor ikke bruges i en lejlighed?

synaps skrev:
Naturligvis er den attraktive mulighed for ekstra støjisolering, som kan installeres i rammens hulrum

Valgmuligheder: monolit g.B., mursten eller brædder. Allerede under gipset. Det vigtigste her er, at der ikke er huller i væggen, og det var massivt tykkere.

solo skrev:
hvorfor var det umuligt at bruge det i lejligheden?

Du kan. Bare for nogle er det kedeligt - det er det, de laver om finernes lidenskab.

synaps skrev:
Hermetisk lukke alligevel mislykkes.

Jeg gjorde det. Hvis du gør efter dit sind og ikke gør noget rod, så er der ikke noget problem.

For 13 år siden var der sådan materiale som penoizol. Vi købte sådanne terninger og skar dem med en guitarstreng. Nu ser jeg ikke dette til salg.
Der er også basaltmåtter. Alle er ikke glasuld.

solo skrev:
Interessant nok, hvis mineraluld anvendes til opførelse af rammeboliger, hvor folk bor, hvorfor skal det derfor ikke bruges i en lejlighed?

Som jeg forstår, går det først og fremmest som en varmeisolator til ydervægge.
Her er en anden opgave - den mest lyse indendørs partition.
Fra dette - og spørgsmålet og bekymringen.

synaps skrev:
Fra dette - og spørgsmålet og bekymringen.

Når det bruges korrekt, er angst overflødig.
Hvert materiale kræver anvendelse regler. Der er ikke sådanne materialer at gøre som Hosh: Hosh i sin mur, Hosh i en salat.

Ridset væggene i soveværelset Ursoy GEO) Bæredygtighed mv. Fabrikanten lovede ikke pålideligheden, Brick House - 9. etage er beklædt med grønt tæt technonicol, hvor det skinner gennem væggene, og alle mikropartikler af uld eller måske ryger dampene ind i soveværelset fra under gipset, nemlig det blæser ovenfra og i soklen blev tortureret for at skumme alt denne sag, der lider af åndenød, vejrtrækningsbesvær, gik efter seks måneders levetid i dette rum med bomuld til bronchoimmunologen, de sagde at bronchial astma udviklet Becklamethason var blevet hugget, det er konstant i rummet at astma udvikler sig ellers i andre rum er der intet sådan om sommeren bliver rummet forfærdeligt opvarmet, giftet fra Vata er skarpt og ulækkert, som om træet forsvandt primet. Jeg føler mig dårlig. Passerede tests for allergener. sagde kemisk forgiftning, fjern watt, rip off eller flytte. Der har du det. Ikke når ingen vil rådgive Denne muck, fyre isolerer alt andet end ikke bomuld, fuldstændig skraldespand. aldrig troede det så alvorligt på grund af hende. LIG IKKE! Alle sande.

Opvarmning af loftet med mineraluld. Er der alternativer?

Loftet i lejligheden skal rumme en betydelig del af varmen. Det er trods alt gennem de øverste etager, at den opvarmede luft har tendens til at komme ud. Termisk isolering af lofter er et bredt diskuteret emne. Nogen deler sin erfaring med at bruge stive materialer, nogen kan lide genopfyldning, og den mest avancerede har allerede værdsat fordelene ved sprøjtet polyurethanskum. Men på hjemmemarkedet er mineraluld stadig i spidsen.

Monteringsteknologi

Det er bedre at montere mineraluld fra loftet.

Det er bedre at montere mineraluld fra loftet. Men hvis dette ikke er muligt, kan du arrangere et loft i rummet og lægge måtterne i ledig plads. Nogle detaljer i processen:

 1. Dampbarriere. Uden dette vil isoleringen ikke vare et år. Filmen er anbragt på begge sider af mineraluldpladerne og sikrer fuldstændig tæthed. Varm luft er mættet med vanddamp. Hvis fibrene bliver våde, skal isolationen ændres.
 2. Yderligere materialer. Nogle gange til bedre isolering er måtter monteret i to lag. Men det er en opfattelse, at det er bedre at supplere et lag mineraluld med et lag skum (til isolering af loftet med skum, kan du læse i denne artikel: http://ecotermix.ru/pochemu-ne-stoit-uteplyat-potolok-penoplastom-v-chem- preimushhestva-penopoliuretana /). Det passer til anden række, umiddelbart efter dampspærren. Stiv ark skal skabe en yderligere dampbarriere.
 3. Yderbeklædning. Hvis isoleringen er lagt på loftet, er det fornuftigt at lægge undergulvet. På loftet rummer de ofte et spisekammer, med konstant gang går bomuldsuld hurtigt sammen, og der dannes huller i den.

Det er nødvendigt at tage højde for disse vigtige punkter, når du arbejder med materialet. Jo højere installationens kvalitet er, desto mere holdbar og mere effektiv vil isoleringen være.

Mineraluld som isolering

Mineraluld anvendes mere ud af vane. Ikke så længe siden var det praktisk talt det eneste isolerende materiale.

Nu er det værd at analysere årsagen til mineraluldens popularitet. Prisfaktoren her spiller en lille rolle, fordi højkvalitets fiberisolering er dyr. Mineraluld anvendes mere ud af vane, for kun for et par årtier siden var det næsten det eneste isolerende materiale til rådighed for den gennemsnitlige forbruger. Selvfølgelig har hun sine egne fordele:

 1. Brandsikkerhed
 2. Lethed.
 3. Miljøvenlighed.
 4. Ingen rådner.
 5. Nem installation.

Men jo længere mineraluld udnyttes, jo flere mangler det manifesterer.

Men jo længere mineraluld anvendes, jo flere mangler det manifesterer sig, især i sammenligning med mere moderne isolering:

 1. Afstøvning. Ved arbejde med materialet skal der bruges øjenbeskyttelse og åndedrætsorganer.
 2. Tendens til at caking og sagging. Mineraluld meget hurtigt mister sin form og evne til at bevare varmen. Fiber koagulerer selv under tyngdekraften, uden yderligere belastning.
 3. Følsomhed over for fugt. Når mættet med vand op til 5%, mister materialet halvdelen sine varmeisolerende egenskaber. Ved stærk befugtning forringes bomuldsulden, og denne proces er ikke reversibel.
 4. Følsomhed overfor deformation. Hvis matsene under installationen klemmer eller smelter stærkt, vil den forventede effekt af varmeisolering ikke blive opnået.

Også ved køb er værd at være opmærksom på producentens ry. Nogle virksomheder tilføjer industrielle slagger og skadelige organiske bindemidler for at reducere omkostningerne ved materialet. Disse kosttilskud kan forårsage allergier og alvorlig sygdom hos mennesker.

Ekotermix polyurethanskum har mange nyttige egenskaber, som nævnes i videoen nedenfor:

alternativer

Et godt alternativ til mineralulden i dag er sprøjtet polyurethanskum.

Et godt alternativ til mineralulden i dag er sprøjtet polyurethanskum. Kvaliteten af ​​varmeisolering og ydeevne egenskaber, det er meget bedre end fibrøse materialer. Her er blot nogle af dens funktioner:

 1. Vandtæt. Polyuretanskum passerer ikke og absorberer ikke fugtdamp, det behøver ikke vandtætning.
 2. Høj vedhæftning. Polymeren klæber tæt til alle overflader uden lim, dowels og kasser. Det kan anvendes på loftet fra både indersiden og ydersiden.
 3. Stivhed. Materialet bevarer sin form godt over hele levetiden (op til 70 år).
 4. Mekanisk styrke. Isoleringen sprækker ikke og stratificerer, den er fuldt ud i stand til at modstå et slag eller en svag deformation af basen.
 5. Miljøvenlighed. Polymerskum indeholder ikke og udsender ikke skadelige flygtige stoffer i luften. Det er sikkert for menneskers sundhed og miljøet.
 6. Tæthed. Belægningen danner et kontinuerligt jævnt lag uden sømme og koldbroer.

Opvarmning af loftet med mineraluld falder gradvist ind i baggrunden. Nyere og mere avancerede teknologier er opstået, der gør det muligt at gøre en persons liv i deres eget hjem mere behageligt. Derfor er det nu yderst vigtigt at vælge det rigtige materiale til at isolere loftet blandt forskellige nye produkter.

Vi anbefaler at se en video om loftets isolering med polyurethanskum fra Ecotermix for at få en ide om, hvordan dette sker, og hvorfor PPU betragtes som den bedste blandt andre varmelegemer

Priserne for serviceydelser fra vores firma findes i afsnittet COST

Eller bestil ekspertråd på et passende tidspunkt for dig!

Ansøgningen er helt gratis og forpligter dig ikke til noget!

Mineraluld som isolering

Se også:

På grundlag af GOST 52953-2008 indeholder et sådant begreb som "mineraluld" følgende sorter:

 • glasuld - isolering lavet af smeltet glas
 • slagge uld - lavet af smeltet højovne slagge
 • stenuld - lavet af smeltet sten (hovedsagelig basalt) sten

Mineraluld har fundet bred anvendelse i byggeri og i forskellige brancher af industriel produktion.

På trods af de ubestridelige fordele er mineraluld, ligesom enhver isolering, ikke uden visse ulemper, som vil blive diskuteret nedenfor. Derfor leverer vores firma CIS-landene med et mere moderne og effektivt materiale - airgelvarmer.

Karakteristik af isolering baseret på mineraluld

Fiberstrukturen af ​​det færdige produkt - mineraluld  afhænger af den type råmateriale, der anvendes til produktionen. Strukturen er indstillet teknologisk og kan være af følgende typer:

 • lodret lagdelt
 • horisontalt lagdelt
 • rumlige
 • bølgepap

Tilstedeværelsen af ​​disse typer fibre tillader brugen af ​​mineraluld i en række forskellige strukturer.

Her er en liste over egenskaber, som mineraluld har - en varmelegeme med ubestridelige fordele:

 • Den mest signifikante indikator er termisk ledningsevne. I mineraluld varierer varmeledningsevnen fra 0,039 til 0,045 W / m K, hvilket er en af ​​de bedste indikatorer blandt varmeisolatorer af denne type og sikrer høj energieffektivitet ved anvendelsen.
 • Høj modstand mod høje temperaturer og åben ild.
 • God modstand mod aggressive kemikalier.
 • Lydabsorberende egenskaber af mineraluld giver sammen med isolering mulighed for at løse problemerne med lydisolering af lokaler.
 • Nogle sorter af uld har gode styrkeegenskaber og er i stand til at modstå statisk belastning godt. Denne indikator påvirker også varigheden af ​​driften - jo mindre deformation af isoleringslaget, jo længere levetid er det.
 • Evnen til at passere par giver mulighed for naturlig "vejrtrækning" af væggene og forhindrer dannelse af mug, svampe og ætsende processer.
 • Miljøvenlig mineraluld er, at produktionen tager hundrede gange mindre energi end deres besparelser over tid.

Vi er klar til at besvare alle dine spørgsmål - skriv til os

Mineraluld - isolering til en lang række opgaver

Omfanget af mineraluldisolering, generelt, universelt, er ret bredt. Den er produceret i to hovedformer:

 • mineraluldsplader af forskellige faste størrelser
 • rulle måtter

Fibre af mineraluld selv kan modstå temperaturer op til 700 ° C, men for phenolformaldehydharpikser, der anvendes som bindemiddel, begynder ødelæggelsesprocessen allerede ved en temperatur på 300-350 ° C, mens mineralfibrene begynder at smuldre.

De grundlæggende krav til mineraluld, som varmelegeme, er reguleret i flere statsstandarder:

 • "Mineraluldsplader med øget stivhed på et syntetisk bindemiddel. Tekniske betingelser "- GOST 22950-95
 • "Mats stitched af mineraluldsisolerende" - GOST 21880-94
 • "Mineraluldsplader på et syntetisk varmeisolerende bindemiddel" - GOST 9573-96

Men disse krav har længe været moralsk forældede. Mange producenter bruger i dag deres egne tekniske specifikationer, der er udarbejdet af meget strenge krav i overensstemmelse med europæiske standarder.

Så hvor mineraluld anvendes:

 • til montering af et af de varmeisolerende lag (nederste eller øverste) af den såkaldte tagbeklædning eller selvisolerende isolering af flade og hældte tage
 • i termisk isolering af industrielle rørsystemer, varme- og vandforsyningsnet, tanke og udstyr
 • i fremstillingen af ​​sandwichpaneler og trelags armeret betonstrukturer.
 • i sandwich murværk som en indre kerne
 • i form af ikke-ladet termisk isolering i alle typer bygningskonstruktioner
 • til udvendig vægisolering med plastering
 • i ventilerede facader

Mineraluld kan således bruges næsten overalt. Teknologien i dens anvendelse giver dog den obligatoriske installation af damp- og fugtisolering, som er designet til at opretholde det nødvendige luftfugtighedsniveau inde i isoleringen. Hvis disse lag forstyrres, kan mineraluldens egenskaber, som varmeisolering, forringes, da det fugtes.

Er der et alternativ til mineraluld blandt andre varmelegemer

Vi kan helt sikkert svare på det - ja der er.

Vores firma tilbyder isolering, der ikke behøver beskyttelse mod fugt. Airgel absorberer ikke vand overhovedet og perfekt røg gennem sig selv. Disse unikke egenskaber ved airgel-baseret isolering giver sine høje varmeisoleringsegenskaber i hele driftsperioden, hvilket svarer til bygningernes levetid.

Desuden tager denne isolering næsten ikke, i modsætning til mineraluld, plads, og sparer således det brugbare rum i ethvert rum. På steder med vanskelig adgang og begrænset til brug af andre varmelegemer - det er simpelthen uerstatteligt!

Du kan lære mere om det unikke materiale Airgels egenskaber mere detaljeret:


For at glemme problemerne med opvarmning i mange år og få et solidt energibesparende, skal du bruge airgelbaserede materialer som universalvarmer.

For detaljeret rådgivning, kontakt venligst vores specialister. For at bestille produkter skal du følge linket

Endnu engang om mineraluld

Spørg bygherrer, private udviklere, sælgere på byggemarkederne - hvilken slags isoleringsmateriale er den mest populære? Og alle jer vil sandsynligvis svare lige - mineraluld. Og de vil være rigtige, for i dag er dette særlige materiale i stor efterspørgsel i Rusland. Producenterne af mineraluld vovede med hinanden for at rose deres materiale - det er ubrændbart, miljøvenligt og holdbart. Og hvordan er det virkelig?

Lidt om typer af mineraluld
Faktisk er begrebet "mineraluld" en generisk, der omfatter tre hovedtyper af materiale. Disse er glasuld, stenuld og slaggeuld.
Den sikreste er stenuld. Det er opnået fra smelte af sten, for eksempel fra basalt. Glasuld, som navnet antyder, er fremstillet af smeltet glas. Endelig produceres slaggeuld fra smeltet slagger jernholdig eller ikke-jernholdig metallurgi.
Uden at gå ind i de tekniske detaljer om produktionen af ​​mineraluld beskriver vi processen primært: For det første i en særlig ovn under særlige forhold bliver råmaterialet omdannet til en smelte. En væskeformet væske splittes i fibre (der er flere måder, hvordan dette gøres), hvorefter et såkaldt "mineraltæppe" dannes af fibrene. Der tilsættes et specielt bindemiddel til mineralulden, som tillader dannelse af mineralplader, og så er det allerede opnåede produkt skåret som det oprindeligt var beregnet.
I tilfælde af glasuld anvendes de samme råmaterialer som til fremstilling af den sædvanlige stele eller endda affald fra glasindustrien, kulden.
Hvorfor skal vi kende sådanne oplysninger? For at gøre det klart - meget i kvaliteten af ​​den producerede mineraluld afhænger af hvilket materiale der blev brugt som råmateriale og bindemiddel.
Det er absolut ikke nødvendigt at være en ekspert til at gætte, at stenuld og slaggeuld er meget forskellig i kvalitet, selv om det ikke er så nemt at skelne dem i udseende. Og til forskel fra hinanden, varierer også, og meget betydeligt. Og hvis de førende producenter, der bekymrer sig om deres omdømme, er ansvarlige for kvaliteten af ​​deres produkter, så kan det ikke siges om alle virksomheder og dermed om alle mineraluldsprodukter. Af hensyn til interesse spørg sælgerne på en eller anden måde på byggemarkedet, om de har de nødvendige certifikater. Du vil blive ubehageligt overrasket.

Åndedræt... farlig for helbredet
Hvilke overraskelser kan vente på køberen, hvis mineralulden ikke var meget god kvalitet? Desværre er der mange af dem, den ene er værre end den anden.
Mineraluld kan frigøre farlige stoffer, da kræftfremkaldende bestanddele kan indgå i sammensætningen af ​​dets fibre, og phenol-formaldehydharpiksemitterende phenol, der er farligt for menneskers sundhed, kan anvendes som bindende materialer.
Kun meget billige og lav kvalitet slags mineraluld har en karakteristisk giftig lugt, der minder om ammoniak. Typisk lugter mineraluld ikke, men udsender blot giftige stoffer, der er usynlige for det blotte øje. Det vil sige, at en person bare bor i hans hus og gradvist begynder at smerte: huden er påvirket - dermatitis opstår, øvre luftvej lider - rhinitis eller laryngitis udvikler sig, lider øjnene, bronkitis, bronchial astma, kræft udvikler sig...
Læger taler alarmen, men for tiden er de på en eller anden måde ikke meget lytter...
En anden ubehagelig "overraskelse" - hvis du "gnider" mineralulden, kan du se, hvordan dens små partikler begynder at "svæve" i luften. Dem vi kan se. Og så er der nogle meget små, som vores øje ikke kan genkende. Og ikke kun vores øje. De er så små, at selv en støvsuger ikke tager dem. Men de bosætter sig i vores lunger og fører til udvikling af sygdomme, som vi allerede har nævnt ovenfor.
Lad os sige et par ord om glasuld. Lad os for klarhedens skyld sige, at glasuld ikke er forbundet. Forestil dig den sædvanlige hverdagssituation: for eksempel brød en tyndvægget glasboble. Værtinden udsender normalt straks alle væk fra episoden og fjerner alt omhyggeligt, så små fragmenter ikke kan skade andre. Forestil dig nu glasuld, der består af de fineste skrøbelige fibre... Ved arbejde med glasuld anbefales det stærkt at arbejde i tyk tøj, i lærredshandsker, åndedrætsværn og beskyttelsesbriller...

Brænder det stadig?
Tror du stadig, at mineraluld er det bedste varmeisoleringsmateriale? Lad os derefter undersøge problemet yderligere. Det er let at antage, hvilke argumenter der kan gives i forsvaret - mineraluld brænder ikke, hvilket utvivlsomt er meget vigtigt. Men... er du sikker på, at mineraluld ikke brænder?
Det vil sige, at stenfiber i sig selv ikke brænder. Og de bindende komponenter kan godt brænde og brænde periodisk. Selv der er sådan statistik - brande i bygninger, isoleret med mineraluld. Rigtig imponerende statistik. Som brandmænd indrømmer, kan mineraluld brænde så godt, at slukning er meget problematisk.
Endelig en ting, som også er absolut værd at nævne. Mineraluld er meget hygroskopisk, det vil sige, det samler stærkt fugt. Begyndende på grund af lækager et sted at få vand - og det er alt, slutningen af ​​alle de isolerende egenskaber. Hej, skimmelsvamp, svamp og reparation.
Har mineraluld et alternativ? Det første, der straks kommer til at tænke på, er polystyrenskum. Desværre har dette materiale også en stor ulempe - når den udsættes for en flamme, udsender den akut røg, livstruende. Det tragiske og velkendte eksempel er ilden på Lame Horse...

Rimelig alternativ
Men der er et andet materiale, der er populært i Europa, og det øger konstant antallet af fans i vores land. Dette er polyurethanskum eller PPU. materiale:

 • absorberer ikke vand
 • rotner ikke
 • det opdrætter ikke svampe og bakterier,
 • udviser virkningerne af aggressive miljøer og temperaturfald,
 • I sine varmeisolerende egenskaber er det dobbelt så højt som mineraluld
 • har en lille vægt, som gør det muligt at forenkle og billigere byggeprocessen.

En type polyurethanskum PIR modstår temperaturer på 140 ° C. Materialet er svagt brændbart, selvslukkende, understøtter ikke brænding. En speciel matrix dannet på overfladen, når den udsættes for en flamme, beskytter de indre lag mod brandets indtrængning.
Hvor meget tid skal der gå, inden der træffes beslutning på statsniveau: Byggematerialer bør ikke udgøre en fare for mennesker! Men alle har ret til at vælge og kan bestemme for sig selv, brug noget sikkert materiale til sit hus.

Materiale leveret af ProfHolod.

Sådan udskiftes den gamle isolering

Udskiftning af gammel isolering med polystyrenskum

Relevansen af ​​problemet med varmeisolering af bygninger af forskellige typer vokser hver dag. De fleste forbrugere bekymrer sig ikke kun om maksimal varmebesparelse og miljøvenlig konstruktion, men også med omkostningsbesparelser. Hvad kan erstatte skum eller mineraluld? Et sådant spørgsmål opstår ofte fra ejerne af gamle bygninger. Et fremragende alternativ til skum og mineraluld er ekstruderet polystyrenskum. Denne variant af isolering blev foretrukket af beboere i Vesteuropa og af god grund.

Sammenligningsegenskab

Ved fremstilling af polyfoam og ekspanderet polystyren anvendes skummetoden. Imidlertid anvendes forskellige teknologier. Fremstillingen af ​​den første mulighed udføres ved skummende dele af basismaterialet (råmateriale) med damp. Fremstillingsteknologi med udvidet polystyren giver mulighed for anvendelse ved ekstrudering af polystyrengranuler og et specielt reagens (ved høje temperaturer). Det resulterende materiale har en lukket lukket ensartet struktur. Diameterne af cellerne er ca. 0,1-0,2 mm.

Sammenligningsegenskaber ved isolering:

 1. Brændbarhed. Udvidet polystyren er godt mættet med luft og imprægneret med specielle forbindelser (flammehæmmere). Sidstnævnte reducerer brændbarheden af ​​materialet. De giver det selvslukkende egenskaber. Styrofoam Penoboard (i modsætning til skum) tilhører klassen af ​​brandbarhed G1. Det er lidt brændende materiale.
 2. Fugtabsorption. Ekstruderet Penoboard-isolering overgår den skumrede version - 0,2% mod 2% om dagen. På dens præstationsegenskaber påvirker ikke afrimningsfrysningen. Ekstruderet polystyren har en høj temperatur anvendelsesform - fra -50 til +75 grader.
 3. Evne til at lede varme. Udvidet polystyren Penoboard (i modsætning til andre varmelegemer) har den laveste grad af termisk ledningsevne.
 4. Miljøvenlighed. Sikkerheden af ​​begge varianter af polystyrenderivater bestemmes af tilstedeværelsen af ​​stoffer, som er skadelige for mennesker. Udvidet polystyren Penoboard er sikkert og godkendt til indendørs brug.

Isolering er letvægts, nem håndtering og installation. Begge muligheder indebærer brugen af ​​gips som en udvendig finish. Men til isolering af facader af huse, fundamenter, anbefales tagdækning at bruge ekstruderet materiale. Når man beslutter hvad der kan erstattes af skumplast i design af gulve, balkonstrukturer og loggier, er det bedre at foretrække polystyrenskum (især hvis lejligheden ligger direkte over kælderen). Anvendelsen af ​​sådant materiale indebærer under alle omstændigheder eksistensen af ​​et tvungenventilationssystem.

Hvis du skal udskifte isoleringen i industrielle bygninger, hvor der er risiko for udsættelse for for store mekaniske belastninger, er det bedre at bruge polystyrenskum (det har en høj styrke). For at komprimere ekstruderet materiale med en tykkelse på ca. 100 mm skal du vedhæfte 5.100 kg / m² M, for skummateriale, kun 1.400 kg / kvm. m.

Mineraluld: applikationsfunktioner

Dette materiale er lavet på basis af fibre, som produceres i processen med magma smeltning. Minvat har god brandmodstand. På grund af dets øgede hygroskopiske egenskaber er det imidlertid absolut ikke egnet til brug i fugtige omgivelser. Hvad skal man erstatte mineralulden? Svaret er simpelt - polystyrenskum. Sidstnævnte absorberer ikke kun fugt, men har også en lav varmeledningsevne (0,027 W / mK). Det anbefales at erstatte mineralulden med udvidet polystyren for at isolere værelser udsat for fugt og kulde. I skumplast er indstillingsevnen indstillet til 0,038 W / mK. Det viser sig, at polystyren og her overstiger sin skumanaloge.

Minvat bør kun bruges til at isolere bygninger udenfor. Det frigiver giftige stoffer (i modsætning til polystyrenderivater), så det kan ikke bruges i lejligheder og huse.

Hvis vi bruger rullet mineraluld til opvarmning, ophører materialet til sidst at holde sin form, og forseglingen forsvinder fuldstændigt i leddene, hvilket bidrager til dannelsen af ​​såkaldte koldbroer. Imidlertid er det på samme tid muligt at skelne situationer, hvor udskiftning af udvidet polystyren med det specificerede materiale ville være hensigtsmæssigt. Effektiviteten af ​​mineraluld er noteret, hvor effekten af ​​høj temperatur kan mærkes. Materialet modstår helt selv 750 grader.

Takket være rulleformen er mineralulden velegnet til isolering af rørledninger. Polystyrenderivater fremstilles af plader og er kendetegnet ved stivhed og styrke, de er ikke egnede til dette formål. Ekstruderet polystyren Penoboard kan imidlertid nemt klare denne opgave - pålidelig varmeisolering af rørledninger til forskellige formål er garanteret.

Mineraluld - En ideel isolering til trækonstruktioner. Udskiftning af skumplast til isolerende trækonstruktioner til fordel for denne mulighed er den mest praktiske løsning. Polystyrenderivater tillader ikke fugt og luft.

Gunstigt tilbud

På grund af sin fremragende varmeisolering egenskaber er ekstruderet polystyren mærke Penoboard meget populær på markedet for isolering. Derudover rotter den ikke, er resistent overfor virkningerne af svampe og skimmel, er kemisk inert, meget miljøvenlig, det er ikke forkælet af gnavere. Når du beslutter dig for at erstatte skumet, skal du være opmærksom på Styrofoam Penoboard. Den bedste isolering på markedet findes endnu ikke.

Udskiftning af gammelt materiale med Styrofoam Penoboard udføres i flere faser:

 1. Overfladebehandling. Gammel isolering skal fjernes fra væggen såvel som fremspringende elementer (for eksempel fastsættelse af afløbsrør osv.). Hvis gipset er ubestemt, skal det rengøres.
 2. Opvarmningsoverfladen anbefales at klistres med klæbemiddelblanding til polystyrenskum. Dette vil skabe et grundlag. Pladerne af ekstruderet isolering vil blive fastgjort til den.
 3. Wall dekoration udføres fra bunden op - den såkaldte dæk metode. Pladerne i hver efterfølgende række forskydes et par millimeter i forhold til den foregående. Denne metode giver dig mulighed for at undgå dannelsen af ​​gennem revner eller oprettelsen af ​​"broer" af kulde.
 4. Et klæbemiddel påføres Penoboard med et moderat lag (omkring omkredsen og i midten).
 5. Isolering påføres væggen. Klæbemiddel størkner på ca. 10 minutter.
 6. Derefter er pladen sikkert fastgjort med specielle dowels, der er karakteriseret ved en speciel hætte (det hedder en "svampe"). Vedhæft fra midten til kanterne.
 7. Efter installationen er Styrofoam Penoboard belagt med et klæbemiddel. Det er nødvendigt at indlejre forstærkningsnet.
 8. Det må først begynde at færdiggøre væggene, når klæbemidlet er helt tørt.
 9. Efter påføring af kittet er polystyrenpladerne færdige med en finishbelægning (dekorative gips, maling).

Livslængden af ​​ekstruderet materiale er 80 år (skum er kun 25 år). Bestilling Penoboard-udvidet polystyren fra Elit-Plast LLC er en meget praktisk løsning. Fremragende kvalitet, en bred vifte (plader af forskellig tykkelse produceres), rimelige priser - alt dette adskiller produkterne fra dette mærke.

For information

Ved brug af Penoboard reduceres varmetab og omkostningerne ved det. Vandtætningsmembranen er beskyttet mod mekaniske skader. Varmet i kælderens kældervægge holdes tørt, og kælderstrukturen bliver mere holdbar uden kondensering.