Loftslampefittings

I afsnittet "Detaljer af lampen" opsamles forskellige typer komponenter til montering af lamper og lysekroner. Sortimentet af dele til armaturer omfatter kæder, vedhængsmuffer, loftstik (skåle), tip og adaptere, samt andre typer af montageelementer, fremstillet ved støbning og stemplingsteknologi fra messing, stål og andre metaller.

Sorter efter: Navn (stigende | faldende), pris (stigende | faldende), bedømmelse (stigende | faldende)

Måder at installere armaturer på loftet

I arbejdet i ethvert elektrisk kredsløb er der altid opmærksom på stabiliteten og kvaliteten af ​​installationen. Belysningssystemer, især dem, der ligger over hovedet, skal fastgøres sikkert i bygningens kraftelementer og opbevares i dem, når de udsættes for belastninger af forskellige typer.

De mest almindelige metoder til at installere armaturer i loftet kan opdeles ved brug:

på industrielle produktionsfaciliteter

i boligområder.

Funktioner af industriel belysning

I laboratorier, workshops, workshops skal lyset ensartet belyse hele arbejdsområdet. For at gøre dette skal du ofte bruge store fluorescerende lamper, som fordeles i rækker i en bestemt højde.

Metoden til fastgørelse kan være anderledes. Enkelt udstyr er mere bekvemme at fastgøre direkte på loftets overflade.

Den høje højde og behovet for at rumme et stort antal sådanne lyskilder skaber dog visse vanskeligheder under installationen og deres efterfølgende vedligeholdelse.

Derfor er det mest anvendte kabelsystem. Producenter producerer endda specielle designs af kabelkabler og ledninger til sådanne belysningsinstallationer.

Et sådant system til placering af armaturer gør det muligt at frigøre loftet fra at montere yderligere strukturer på det og bringe lyskilder tættere på arbejdspladsernes overflader.

Ved denne metode skabes der en ekstra belastning på de vægge, hvor fastgørelsesanordningerne er installeret. Bygninger lavet af betonplader har sædvanligvis en øget sikkerhedsmargin og modstår de kræfter der påføres dem godt. En mur af skumblokke eller mursten har egenskaber. De skal testes for deres evne til at modstå indsatsen af ​​det spændte kabel og om muligt bruge bærerkolonner til disse formål.

En af mulighederne for tilslutning af kabelsystemet er vist på billedet nedenfor.

Der er en adapter og strammer med en krog, som kablet er tændt på. Området af vaskemaskinen, der ligger mellem stiften og væggen, er det ønskeligt at vælge mere. Nogle gange for at jævnt fordele belastningen på vægplanet i stedet for skiverne, installeres metalplader eller hjørner.

Måder at installere armaturer på loftet i boligområder

Loftets design, materiale og tykkelse påvirker metoden til installation af kunstige lyskilder på den.

Betonlofter

Fastgørende ledning

I bygningsbygningerne i den gamle bygning tog bygherrer i stedet for installationen af ​​lampen på loftet ikke kun de elektriske ledninger, men også et stykke ståltråd for at installere lysekronen. Armaturhuset blev suspenderet på dette bygningselement.

Elektrikerne havde kun brug for at forbinde ledningerne fra lysekronen til de elektriske ledninger gennem krydsekassen og luk krydset med en dekorativ beskyttelseshætte.

krog

Den samme metode virker i de fleste moderne bygninger. Kun her kan lysekronens placering, udarbejdet af bygherrerne, ikke altid tilfredsstille ejerne kreative hensigter, som har besluttet at lave den oprindelige designløsning til belysning af værelset.

I dette tilfælde for at hænge lysekronen på et nyt sted, er det nødvendigt at fastsætte krogen. Denne fastgørelse med forskellige måder at montere på loftet kan findes i salg.

Krogen med en dowel har den mest enkle design og installationsmetode, men er velegnet til lofter lavet af betonplader. Det er nødvendigt at bore et hul i dem med en diameter svarende til tykkelsen af ​​dykkeren til den fulde dybde af dens indgang.

Derefter drives dybden ind i hullet, og derefter skrues krogen fast. Da han flyttede, sprængte han dykkernes monteringsplader og klæbte det fast i betongpladens hul.

Monteringskonsol

Denne type fastgørelse ligner installationen af ​​en krog med en dowel, kun pladen er fastgjort i det mindste på to steder med selvdrejende skruer med dowels. Hullerne på lysekronens krop indsættes i stifterne, og de dekorative fastgøringsmøtrikker skrues på dem.

Mange moderne lysekroner, især dyre design med LED-lamper, bånd og fjernbetjening via radiokanalen via fjernbetjeninger, er charme skabt til montering i loftet netop ved denne metode. Og monteringsbeslaget selv er inkluderet i apparatets sæt.

Husmesteren, der besluttede at installere en sådan lampe, selv på stedet af den gamle lysekrone, bliver nødt til at bore nye huller og montere en monteringsbeslag nær el-ledningens udgang fra loftet, som vist på billedet ovenfor.

Letvægter

Den tynde understøtningsstruktur af bygningselementer tillader ikke at montere fastgørelseselementer i den til fuld dybde. Til et sådant loft anvendes en installation baseret på indsættelse af en fikseringsplade gennem hele tykkelsen af ​​loftet og fastsættelse af den på ydersiden. Til dette formål anvendes:

1. Fastgør kroge med drejestop eller plader;

2. aflange bolte med trykbræt.

Den anden monteringsmulighed er noget enklere, men den kan kun bruges, hvor det er muligt at sætte monteringsbolten ind i loftåbningen fra oversiden. Denne metode er oftest tilgængelig under byggeri af en bygning kun på bestemte stadier af konstruktion, og efter at have lagt oven på yderligere byggematerialer taber en sådan mulighed.

Hangers til fastgørelse af armaturer med pivot fastgørelsesanordninger giver dig mulighed for at komme ud af denne situation.

Deres kroge er lavet af flade plader, hvor der er boret et hul og en svingakse med bevægelige stop er indsat. De kan rotere lodret langs aksen, når krogen sættes opad gennem et hul i loftet og derefter placeres vandret og begrænser sænkning af dette kraftelement med krogen nede.

Drejepladen i denne position er placeret på begge sider af hullet og fastholder sin overfladekrog i loftet. Flytestop fungerer forskelligt. Deres design har en simpel låsemekanisme, der forhindrer yderligere rotation af elementerne omkring omdrejningsaksen.

Trælofter

Den nemmeste måde at fastgøre en lampe på er baseret på at skrue en speciel krog med en skrue med selvlukkende skrue ind i loftet træ, således at skruens længde ikke kun passerer gennem dekorationskortet, men også viser sig at være skruet ind i understøtningsbjælkens materiale.

I dette tilfælde opnås den maksimale fastgørelsesstyrke af lysekronen.

Fastgørelse af små lysarmaturer kan skrues direkte til brættet med selvlukkende skruer med en længde på 25 ÷ 35 mm.

Suspenderede lofter

At oprette dem bruger:

PVC bord;

strækmaterialer fra syntetiske stoffer eller film.

Disse materialer kan ikke modstå vægten af ​​de fleste lamper og deformeres under påvirkning af den påførte belastning. Derfor er specielle tekniske løsninger brugt til at rumme belysningskilder.

Lysekrone mount gennem hævede lofter

Tunge armaturer suspenderes på en solid betonbase af loftpladen ved hjælp af monteringsovergangsstrukturer, der er designet til at overføre lysekronens vægt til bundloftet og placeringen af ​​lyskildens bund i suspensionens plan.

Monteringsadapterens tykkelse vælges i overensstemmelse med den afstand, der er skabt fra basisfladen til det nedre plan af det hængende loft. Måderne ved montering af lysekrone og adapteren kan være forskellige, men de skal sikre styrken af ​​strukturen og dens dekorative udseende.

Som regel udføres sådanne arbejder under installationen af ​​loftet. Det er ret vanskeligt at lave en tung lysekrone på en allerede færdig og hængende ophængt struktur, og i nogle tilfælde er det problematisk.

Montering af spotlights i loftet af PVC boards

Små kilder til lys til at skabe lokal belysning er produceret på basis af halogen, energibesparende fluorescerende eller LED lamper med patron design tilpasset til at blive placeret i special armaturer.

De belastninger, der er skabt af dem, er meget mindre end dem, der stammer fra lysekronens vægt. Af denne årsag anvendes lette adapter-design. Konventionelle perforerede galvaniserede jernbånd er egnede til deres fremstilling.

De bøjer godt og giver dig mulighed for at vedhæfte enhver form til bjerget. Samtidig sikrer styrkeegenskaberne for den skabte struktur sin pålidelige og langsigtede drift.

Montering af spotlights i loftet af gipsplader

Styrken af ​​gipsplader af forskellig tykkelse muliggør fastsættelse af lyskilder for materialet i det hængende loft og ikke til hovedplanets basisplan.

Ved installation af lampen accepteres følgende sekvens af værker:

ledninger til elektronisk patron på hovedloftet inden installation af suspenderet;

boring huller på steder af fittings af patron fittings;

komprimering af monteringsfjedrene og indsættelse af lampen inde i det spalte hul.

De dekorative dæksler på patronen dækker enderne af det slidsede hul, og beslagene med fjedre holder sikkert vægten i gipsloftet.

Montering af spotlights i loftet

Det udstrakte lofts strakte stof eller film tillader ikke at oprette belysningskilderne i den. For at installere dem skal du bruge en speciel enhed.

Factory mount består af to dele. En af dem er skruet med skruer til hovedloftets overflade, og den anden, der er baseret på justeringsbeslag og skruer, giver dig mulighed for at indstille niveauet af lampen på spændingsmaterialets plan. Det er ønskeligt at placere det i en afstand på 6 ÷ 7 cm fra bundfladen.

Ledningernes længde er valgt, så du nemt kan tilslutte patronen, taget ud af ventilen.

På den strakte lærred i stedet for kontakt med den universelle platform limet gennemsigtig slidbane termisk ring. Efter limet tørrer stoffet inde i ringen. Gennem hullet opstår ledningerne, og patronen er forbundet med dem. Den monterede lampe indsættes i strækloftet og er fastgjort med fjederlåse.

At udføre alt arbejde med installation af lamper på loftet kræver opmærksomhed og nøjagtighed, som er tilvejebragt af viden om teknologi og visse praktiske færdigheder udviklet i forbindelse med professionelle værktøjer og elektriske apparater.

Lampefremstilling materiale

Lampen består af flere hoveddele: en lyssender, dæk og fittings. Armaturen er en ramme af lampen, der er ansvarlig for dets vedhæftning og udseende. Det er på armaturet, at dækslet er monteret og pæren er skruet på. Det afhænger af styrken og holdbarheden af ​​hele enheden.

Du kan vælge en hvilken som helst af en række inventar, hvor materialet vil være:

Gips, keramik, træ

Gipsarmaturer kan laves af de mest forskelligartede former, det er et nemt at behandle materiale. Det kan bruges i sconces og gulvlamper samt lysekroner. Meget interessante eklektiske stil tilfælde kan laves af gips. Ulempen er den relative skrøbelighed af dette skrøbelige materiale.

Træ er et ret eksotisk materiale til dekoration af lamper. Trælampen vil se meget originalt og interessant ud. Dette er en god mulighed for et soveværelse eller stue. Miljøvenligt materiale kan være meget holdbart, hvis det behandles kvalitativt, men det anbefales dog ikke til badeværelset.

Keramisk lampe vil være monolitisk, holdbar og indgyde en følelse af selvtillid. Det vil se godt ud i stuenes indvendige klassiske interiør. En sådan sconce (eller en anden lampe) vil personificere sit udseende med gamle klassikere. Keramiske bordlamper skaber perfekt en hyggelig atmosfære i soveværelset.

Metal og plast

Den mest holdbare og teknologisk avancerede version af fremstilling af ventiler - brugen af ​​metal. Lampens stålplade passer perfekt ind i højteknologisk stil på dit værelse. Metaloverfladerne er holdbare og ser altid moderne ud. Men denne mulighed vil være relativt dyr.

Plastlamper kan være af forskellige former og størrelser, nemme at rengøre og tjene i lang tid. Derudover er det en af ​​de billigste løsninger. Plastik vil ikke være holdbart, som metal eller keramik, men det vil skabe en lys atmosfære i rummet. Dette materiale fortjener klart opmærksomhed fra køberen.

Krystal og glas

Fra krystal udføre hængende lysekroner og sconces, som burde se mest højtidelige. En krystal lysekrone er en dyr fornøjelse, men de brugte penge vil være fornøjelsen af ​​at dekorere stuen med en stor klassisk lampe.

Glasarmaturer vil se meget elegante og prætentiøse ud. Denne lampe vil være en stilfuld indretning af stuen. Dette kan være en stor lysekrone eller en kompakt vægsconce - under alle omstændigheder vil den understrege det klassiske design af rummet.

Effektiviteten af ​​forskellige typer lamper

Vil du vide bedre, hvordan energieffektive pærer adskiller sig fra hinanden? Så studere denne artikel og gør det rigtige valg ved køb af lamper.

Forskellige armaturvalg

Vil du vide, hvad er lamperne? I denne artikel lærer du alle muligheder for moderne lamper.

Brugte lamper

I øjeblikket er der et stort antal lamper til salg som en kilde til lys til belysning af bygninger, kontorer, lejligheder mv. Og for at vælge den ønskede lampe.

Lysekroner med hvide beslag

Hvis du vil købe en luksuriøs lysekrone eller en lampe med hvide beslag, så skal du helt sikkert besøge webstedet www.Lstr-shop.ru. På siderne på vores hjemmeside vil du være i stand til at gøre dig bekendt med hver enkelt kopi i detaljer og vurdere alle sine fordele. Lysekroner med hvide beslag - kombinerer fremragende kvalitet, overkommelig pris og unik design. Sådanne belysningsindretninger vil dekorere hvert hjem. I et stort udvalg af lysekroner og lamper, præsenteret i vores butik, vil alle kunne vælge, hvad han kan lide.

Vi er glade for at tilbyde dig et katalog af lamper og lysekroner.

Lysarmaturer

Et armatur er en enhed til kunstig belysning af åbne rum, rum og individuelle genstande, der består af en lyskilde (lampe) og belysningsarmaturer. Lysarmaturer består af et hus med en reflektor; diffusor eller sikkerhedsglas, patron og styreudstyr (til gasudladningslamper). Lampens vigtigste belysningsegenskaber er lysstyrken, forholdet mellem fluxerne udgivet til den nederste og øvre halvkugle, effektiviteten og beskyttelsesvinklen.

I henhold til graden af ​​koncentration af stråleflussen er lamperne opdelt i maksimal koncentrering af lysflux langs den optiske akse (søgelygter) og omfordeling af denne flux i en stor solid vinkel. Omfordeling af lysstrømmen i armaturerne frembringes ved retningsrefleksionen af ​​lys ved spejlereflektorer af forskellige former (figur 45).


Fig. 45. Lysfordelingen af ​​lysanordninger med reflektorspejl (a), disk (b), prismatisk (c, d), diffusion, emaljeret og mælkereflektor (e) og frostet diffusorer:
1 - lyskilde; 2 - reflektor; 3 - linsen.

Armaturerne har en speciel indretning til indføring af ledninger og en ophængningssamling, der gør det muligt at montere armaturet på rør, kabel, kasse og kroge.

Som beskyttelse mod udsættelse for miljøet er lamperne opdelt i

 • åbne;
 • overlappes med screeningsgitter eller gitter;
 • stænkbestandig, som ikke falder i en vinkel på 45 ° til de lodrette dråber og stænk;
 • Vandtæt og komprimeret, som ikke trænger ind i vand, støv og fugt.
 • støvtæt og støvtæt, som ikke trænger ind i små støvpartikler;
 • eksplosionssikker, eliminerer forekomsten af ​​gnister;
 • eksplosionssikker, hvis design er i stand til at modstå det største tryk på en intern eksplosion uden skade på lampen.

Afhængigt af hvilken procentdel af den samlede lysstrøm der er rettet mod den nederste halvkugle, kommer lamperne i fem klasser: direkte lys P (med en strøm i en given retning mere end 80%); hovedsageligt direkte lys H (60 - 80%); diffunderet lys P (40-60%); overvejende reflekteret lys B (20-40%) og reflekteret lys C (mindre end 20%).

Afhængigt af formålet med lamperne er opdelt i industrielle, offentlige, husholdnings-, gade-; på vej af installationen - på hængende, loft, væg mv. (figur 46).


Fig. 46. ​​Lamper til glødelamper:
a - "Weiversal"; b-emaljeret type G dyb emitter; in-type PH-60; g - halvhermetisk porcelæn; d - type PH-100; e-type RP-200; W - type STR; h - Eksplosionssikret type VZG.

Industrien producerer lamper af forskellige typer: designet til glødelamper og DRL-lamper. Alle er anført i de relevante mapper.


Fig. 47. Armatur til LDOR-2-40 lysstofrør

For fluorescerende lamper, der anvendes lamper (figur 47), der er forskellig fra lamperne til glødelamper og DRL.

Hovedelementerne i disse strukturer er: en metallegeme 4 med ophængningsknuder 5, et panel 3 til montering af styrehjulet, lampeholdere og startholdere, en reflektor 2, et diffusor eller et afskærmning 1 metal- eller plastgitter.

Fix lamper på suspensioner, stænger og perforerede strimler. Til belysning åbne områder og gader bruger specielle lamper. De er monteret på understøtninger eller kabler.

Lampefremstilling materiale

Lampen består af flere hoveddele: en lyssender, dæk og fittings. Armaturen er en ramme af lampen, der er ansvarlig for dets vedhæftning og udseende. Det er på armaturet, at dækslet er monteret og pæren er skruet på. Det afhænger af styrken og holdbarheden af ​​hele enheden.

Du kan vælge en hvilken som helst af en række inventar, hvor materialet vil være:

Gips, keramik, træ

Gipsarmaturer kan laves af de mest forskelligartede former, det er et nemt at behandle materiale. Det kan bruges i sconces og gulvlamper samt lysekroner. Meget interessante eklektiske stil tilfælde kan laves af gips. Ulempen er den relative skrøbelighed af dette skrøbelige materiale.

Træ er et ret eksotisk materiale til dekoration af lamper. Trælampen vil se meget originalt og interessant ud. Dette er en god mulighed for et soveværelse eller stue. Miljøvenligt materiale kan være meget holdbart, hvis det behandles kvalitativt, men det anbefales dog ikke til badeværelset.

Keramisk lampe vil være monolitisk, holdbar og indgyde en følelse af selvtillid. Det vil se godt ud i stuenes indvendige klassiske interiør. En sådan sconce (eller en anden lampe) vil personificere sit udseende med gamle klassikere. Keramiske bordlamper skaber perfekt en hyggelig atmosfære i soveværelset.

Metal og plast

Den mest holdbare og teknologisk avancerede version af fremstilling af ventiler - brugen af ​​metal. Lampens stålplade passer perfekt ind i højteknologisk stil på dit værelse. Metaloverfladerne er holdbare og ser altid moderne ud. Men denne mulighed vil være relativt dyr.

Plastlamper kan være af forskellige former og størrelser, nemme at rengøre og tjene i lang tid. Derudover er det en af ​​de billigste løsninger. Plastik vil ikke være holdbart, som metal eller keramik, men det vil skabe en lys atmosfære i rummet. Dette materiale fortjener klart opmærksomhed fra køberen.

Krystal og glas

Fra krystal udføre hængende lysekroner og sconces, som burde se mest højtidelige. En krystal lysekrone er en dyr fornøjelse, men de brugte penge vil være fornøjelsen af ​​at dekorere stuen med en stor klassisk lampe.

Glasarmaturer vil se meget elegante og prætentiøse ud. Denne lampe vil være en stilfuld indretning af stuen. Dette kan være en stor lysekrone eller en kompakt vægsconce - under alle omstændigheder vil den understrege det klassiske design af rummet.

Effektiviteten af ​​forskellige typer lamper

Vil du vide bedre, hvordan energieffektive pærer adskiller sig fra hinanden? Så studere denne artikel og gør det rigtige valg ved køb af lamper.

Forskellige armaturvalg

Vil du vide, hvad er lamperne? I denne artikel lærer du alle muligheder for moderne lamper.

Brugte lamper

I øjeblikket er der et stort antal lamper til salg som en kilde til lys til belysning af bygninger, kontorer, lejligheder mv. Og for at vælge den ønskede lampe.

Mesterens tilfælde er bange: hvordan man løser lysekronen til loftet

Valget af belysning til lejligheden skal tages ansvarligt. Når man køber en armatur, skal man først og fremmest finde ud af, hvordan man korrekt sætter lysekronen op i loftet og tilslutter det korrekt til elnettet.

Obligatoriske forberedende aktiviteter

For at klare opgaven og gøre alt rigtigt, skal du forberede værktøjerne, så der ikke er noget i vejen for installationen af ​​lysekronen på loftet:

 • brug for en tilstrækkelig højde stige (du kan gøre bordet);
 • manuel elektrisk boremaskine eller perforator;
 • tænger og trådskærere eller sideskærere (fra elektrisk stød skal håndtagene være isolerede);
 • Forskellige skruetrækkere (inklusive indikatorfunktion);
 • rullebånd;
 • flere monteringsblokke (med en margen) for trådklemmer;
 • den nødvendige hardware, hvorpå installationen af ​​lysekronen i loftet vil blive lavet.

Før du løser loftkronen, skal du læse instruktionerne for at tilslutte den til lysnettet. Normalt giver den en detaljeret beskrivelse af alle operationer, så der bør ikke være nogen særlige vanskeligheder for en mester, der er lidt vidende om elektricitet.

Typer og metoder til fastgørelse

Valg af din lampe, stadig i butikken, skal du være opmærksom på vedhæftede metoder.

Moderne loftlamper er tilgængelige med flere foreslåede armaturer til lysekronen:

 • en løkke på lampens armatur, som giver dig mulighed for at installere den til loftkrogen. Dette er en af ​​hovedtyperne af fastgørelse loftslysekroner. I dette tilfælde bør basen være så stærk som muligt, for eksempel betongulve.
 • Monter loftkroner i beslaget eller en speciel monteringsplade. Med denne lukning er belastningen fra lampens vægt opdelt i flere forskellige punkter. Beslaget er fastgjort til loftet med dowels med selvdrejende skruer skruet ind i dem. I dette tilfælde bør lysekronens vægt ikke overstige 1,5-2,0 kg.
 • et tværsnit eller dobbelt vinkelret stang gør det muligt at hænge lampen ved siden af ​​loftet, for eksempel et lysekrone-loft. Trækstangen er ikke meget forskellig fra beslaget, bortset fra at bjerget udføres i flere punkter, og belysningsanordningen kan have en stor masse.
 • pålidelig dvutavrovny platform til fastgørelse af massiv heavyweight lysekrone. Giver mulighed for at udføre armatur på flere punkter.

Installationsarbejde på lampens ophæng giver normalt ikke meget problemer. Normalt skal du ved hjælp af skruer fastgøre lysekronerne for at fastgøre lysekronerne på loftet. Diameteren på de selvlukkende skruer skal svare til størrelsen af ​​hullet på monteringspladen, de må ikke være kortere end 4 cm i længden og ikke længere end 6 cm.

Efter at have overvejet typer og metoder til fastgørelsesanordninger, kan du bestemme, hvordan du skal installere lysekronen i loftet korrekt, uden unødvendige og ubehagelige konsekvenser.

Loftkrogmontering

Normalt monteres en krog til fastgørelse af belysningsanordninger under byggearbejde. I dette tilfælde, før du hænger lysekronen i loftet, skal du kontrollere dens styrke.

For at kontrollere, at en belastning svarende til vægten eller lidt tungere end lysekronen er suspenderet fra den indstillede krog. Hvis den sikrede last ikke er flyttet, kan du sikkert hænge lysekronen på plads. Hvis monteringskrogen er flyttet, og endnu mere faldet ud, kan du selv udføre installationen.

Til dette har du brug for:

 • perforator gør det nødvendige hul (hvis det ikke har været);
 • Et korrekt valgt metalanker eller en sammenfoldelig dowel med en ring indsættes i den. Det skal passe tæt til den indvendige overflade af det borede hul;
 • det er nok at skrue en slidstærk selvdrejende skrue ind i træloftet.

Dette er den enkleste metode til at beskrive, hvordan du vedhæfter en lysekrone til et loft.

Hvis loftet er trimmet med gipsplader eller et spændingsstof er installeret, kan fiksering af lysekronerne på en krog blive mere kompliceret.

Gipspladerplader er ret holdbare, så det er værd at overveje de små nuancer at fastsætte en lille armatur direkte på selve materialet.

 • Massen af ​​den vedlagte armatur bør ikke overstige 6 kg;
 • Det er værd at være opmærksom på, at når du udskifter lamper, er det muligt at beskadige arkene eller ved et uheld trykke på en lavhængende lampe med din hånd.

Derfor er det nødvendigt at tænke på belysningen af ​​rummet og lægge et hul i materialet under den monterede krog ved montering af loftet på gipsplader.

Hvis dette ikke var tilfældet, kan du hænge lysekronen på foråret eller en speciel sommerfugl, der er installeret i det borede hul. Dowel'en skal strammes med en særlig møtrik, og sommerfuglbøjlen strammes med en skrue til kliket. Alle fastgørelsesanordninger skal være forsynet med en stang eller krog, som er fastgjort til lysekronen.

Når du installerer et strækloft, skal du på forhånd sørge for, hvordan du løser lampen. Det skal huskes, at den strakte lærred ikke kan tjene som en fastgørelsesbase til lysekronen. Montering af strækloftet, arbejderne, inden du skærer hullet til fastgørelse af armaturet, lim termisk ring på forhånd. Hvis dette ikke er gjort, vil det være umuligt at hænge lysekronen til loftet, da det strakte lærred vil rive. Gennem det skårne hul ledes forbindelsesledninger.

Med denne mulighed skal du først hænge lysekronen på krogen og derefter tilslutte de elektriske ledninger, hvorefter fastgørelsespunktet er dækket med en dekorativ hætte på lampen.

Video instruktioner til montering af lysekrone på krogen

Montering med monteringsplade

Før du løser lysekronen til loftet med en monteringsplade, er det nødvendigt at:

 • Prøv det sted, hvor det skal hænge. Samtidig skal armaturens dekorative komponenter, der dækker fastgørelsesstedet og ledningerne, passe tæt til loftet;
 • hvis det er midten af ​​rummet hvor den monterede krog er placeret, så skal den bøjes, men ikke skæres. Måske i fremtiden, med den efterfølgende udskiftning af lamper, er det stadig nyttigt.
 • mærkning sker under monteringspladen. Til dette formål påføres stangen til loftet og omsluttes med en blyant, så de vedhæftede elementer ikke forstyrrer forbindelsen til elnettet. Planlæg borepladser. Plastdykninger føres forsigtigt ind i de borede huller. Plastik skal være ribbet, hvilket forhindrer det i at løsne over tid og begynder at falde ud af reden.
 • Ved hjælp af skruer eller selvdrejende skruer fastgøres fastgørelsesbjælken til loftet.
 • Efter montering af forbindelsestrådene påføres en skål eller et andet dekorativt element på den installerede plank, der kombinerer forbindelseshullerne.
 • de drejer hele strukturen med dekorative møtrikker, hvorefter du kan skrue i pærerne og installere loftlamperne eller andre komponenter i lampen.

Det er værd at bemærke, at det kan være svært at hænge en lysekrone til loftet alene. For at forbinde ledningerne har brug for en hånd. Derfor, når armaturet tilsluttes lysnettet, holder en person lysekronen, den anden beskæftiger sig med ledninger.

Ved installation af stræklofter skal bunden til fastgørelse af båndet installeres på forhånd. Dette kan være en almindelig træblok, den nødvendige tykkelse, som før montage af lærredet er fastgjort til loftet, og derefter monteres en strimmel på den.

Det er nødvendigt at overveje, hvordan du installerer belysningsarmaturet korrekt på gipspladens loft. Det er allerede blevet bemærket, at med en lille vægt af lysekronen kan den fastgøres direkte til arkene. Med en mere massiv version af lampen skal du være opmærksom på et ekstra substrat i form af en stang eller en metalprofil, som monteringsbjælken monteres på.

Du kan korrekt hænge lysekronen på krydsstykket eller I-bjælken på samme måde som ved monteringsbjælken. Det er værd at overveje, at denne mulighed giver mulighed for tunge armaturer, så du skal tage klumper og skruer med større længde og diameter.

Du kan nemt montere lysekronen i loftet med dine egne hænder. Det vigtigste er at forberede det nødvendige materiale og værktøjer, studere de vedhæftede tilslutningsanvisninger og konstant have en assistent.

Loftslampefittings

armatur fixture 0? hotKeyText.join (''): '' ">

Vi accepterer din brug af cookies (se mere om vores privatlivspolitik). Du kan justere dine Cookie-indstillinger i menuen til venstre.

 • Bedste match
 • Pris (stigende)
 • Pris (faldende)
 • Antal ordrer
 • Sælger Rating
 • Dato tilføjet (fra nyt til gammelt)

Ingen produkter fundet

Ingen produkter der matcher din forespørgsel "armatur armatur".

Ingen produkter fundet

Ingen produkter der matcher din forespørgsel "armatur armatur".

Lysstofrør

Betydningen af ​​belysning i boligområder er svært at overvurdere.

Lysstofrør bruges kun til industrianlæg, kontorer, butikker. Dette skyldes størrelsen, den kolde blå glød, shimmer og ubehagelig buzz.

Men for nylig har enheder af kompakte dimensioner, forskellige farver og originale designs vist sig, da de har fundet deres værdige sted i loftet stil (se Loftlamper).

Design og driftsprincip

Hovedtræk og fordel ved fluorescerende lamper er brugen af ​​fluorescerende energibesparende lamper. De indsættes ved hjælp af specielle lampeholdere (patroner). Tilslutning af patroner med ledninger - bronzeklemmer.

Fluorescerende lamper er glasrør, der har lodde ender i begge ender. Røret er fyldt med argongas. Rørets vægge er dækket af et lag af fosfor. Foruden argon er kviksølv inde i røret.

Når der tilføres strøm mellem elektroderne, forekommer der en bueudladning i modsatte ender af røret. En elektrisk udledning forårsager en glød i ultraviolet lys. Denne stråling absorberes af phosphoren og omdannes til synlig luminescens opfattet af det menneskelige øje.

Hovedelementerne er kroppen, reflektoren og diffusoren (eller gitteret). Grillen kan være spejl, mat eller hvid. Lamper produceret med åbne lyskilder og nuancer.

Men en lampe og krop er ikke nok. Til drift er der brug for et specielt styredrev. Tidligere var lamperne udstyret med elektromagnetiske styredrev (choke), som under drift gjorde en ubehagelig lyd og havde store dimensioner.

Moderne enheder har ingen sådan mangel. De er udstyret med elektronisk styringsudstyr (PRA).

Forskellige arter

Fluorescerende lamper bruges som loft og vægbelysning. Loftslamper er opdelt i overhead, forsænket og suspenderet. Overhead fastgjort til loftet. Indbyggede armaturer kan bruges til hævede lofter. Suspended bruges til lokal belysning.

Enheder kan være single-, dual-lampe osv. De bruger lineære fluorescerende lamper. De mest anvendte lineære enheder med rør:

 • T4 (med en diameter på 12,7 mm)
 • T5 (med en diameter på 15,9 mm)
 • T8 (med en diameter på 25,4 mm).

Rørene T4 og T5 har en base G5, rør T8 - base G13. Tallene på sokklerne viser afstanden mellem tappene i millimeter. Længden afhænger af strømmen til alle typer og producenter.

Afhængig af linsen kan enheder være direkte, retningsbestemt, diffust og reflekteret lys.

De er opdelt af niveauet af beskyttelse mod fugt og støv. Sikkerhedsniveauet er klassificeret efter IP-system. Dette er Ingress Protection-kodesystemet. Jo højere IP, jo højere er fugt og støvbeskyttelse.

anvendelsesområde

De vigtigste kilder til belysning i huset er loftlamper. Ved lave lofter i opbevaringsrummet, i korridorerne, i badeværelserne er det bedre at bruge overheadbelysning og for værelser med højt til loftet velegnet indbygget.

Fluorescerende lamper monteret rundt om rummet for at skabe en skjult belysning. For at gøre dette skal du bruge et modulært system.

Loft på flere plan, markiser, hjørner på værelserne. Alt dette ser kun ud, når korrekt valgt baggrundsbelysning. De bruges i kombination med LED-lamper i køkkenapparater til at belyse nicher og borde. Enheder med miniaturlamper bruges i møbler til lokal belysning. Væg bruges til belysning spejle, malerier, paneler.

Styrker og svagheder

Den største fordel ved fluorescerende lamper er energibesparelse. Deres effektivitet er 5 gange højere end effektiviteten af ​​enheder med glødelamper, men dårligere i effektiviteten LED-belysning.

Levetiden varierer fra 5 til 12 tusinde timer. Dette skaber ekstra bekvemmelighed, når de bruges på vanskelige steder.

Lamper udsender lysstrøm over hele overfladen. En række farver i lysfluxen giver dig mulighed for at vælge den ønskede farve.

Brugen af ​​elektroniske styreudstyr (forkoblinger) i stedet for traditionelle elektromagnetiske forbedrer egenskaberne hos lysstofrør - eliminerer den ubehagelige brum, reducerer flimring.

En anden ulempe er afhængigheden af ​​ydre temperatur. Ved for lave og høje temperaturer falder lysflowet. Men for boligområder er det ikke så relevant. Men følsomheden for hyppige til og fra giver anledning til ulejlighed.

På grund af denne ulempe anbefales det ikke at bruge hvor lyset konstant tændes - det slukker.

Mulige fejl og løsninger

Fluorescerende lamper har et robust design. Fejl skyldes primært defekte lamper, styreanordninger eller elektriske ledninger. Det kan også svigte lampeholderen (patron). Men det sker meget sjældent.

Overvej de problemer, der kan opstå under driften:

 • Dim orange glød i enderne. Årsagen - luften i røret. Det er umuligt at fjerne - det er nødvendigt at udskifte lampen.
 • Enheden tændes, men mørkner derefter og går ud. Årsagen - en fejl i kontrol gearet - skal udskiftes.
 • Går regelmæssigt ud, så lyser han op. Årsagen - en funktionsfejl i starteren eller lampen.
 • Enheden blinker, gløden fra den ene ende af røret. Årsagen - en kortslutning i patronen eller ledninger.
 • Når tændingen slukkes, bliver rørets ender svarte. Årsagen er, at enheden spænding ikke svarer til liniespændingen eller ballast er defekt. Hvis spændingen er OK, skal du udskifte ballast.
 • Tænder ikke. Årsagen er en brudt ledning eller elektroder i lampen, en funktionsstop eller problemer med forsyningsspændingen.

Producenter og modeller

Når du vælger lysstofrør, opstår spørgsmålet: Hvilke producenters produkter bør foretrækkes? Der er et stort valg på markedet: fra kendte mærker til billige kinesiske fakes.

En af lederne på det europæiske marked er det tyske selskab SLV. Forhandlernetværket er spredt over hele verden. Innovativ teknologi, attraktiv pris, design. Alt dette gør SLV produkter attraktive for købere.

Mesterens tilfælde er bange: hvordan man løser lysekronen til loftet

Valget af belysning til lejligheden skal tages ansvarligt. Når man køber en armatur, skal man først og fremmest finde ud af, hvordan man korrekt sætter lysekronen op i loftet og tilslutter det korrekt til elnettet.

Obligatoriske forberedende aktiviteter

For at klare opgaven og gøre alt rigtigt, skal du forberede værktøjerne, så der ikke er noget i vejen for installationen af ​​lysekronen på loftet:

 • brug for en tilstrækkelig højde stige (du kan gøre bordet);
 • manuel elektrisk boremaskine eller perforator;
 • tænger og trådskærere eller sideskærere (fra elektrisk stød skal håndtagene være isolerede);
 • Forskellige skruetrækkere (inklusive indikatorfunktion);
 • rullebånd;
 • flere monteringsblokke (med en margen) for trådklemmer;
 • den nødvendige hardware, hvorpå installationen af ​​lysekronen i loftet vil blive lavet.

Før du løser loftkronen, skal du læse instruktionerne for at tilslutte den til lysnettet. Normalt giver den en detaljeret beskrivelse af alle operationer, så der bør ikke være nogen særlige vanskeligheder for en mester, der er lidt vidende om elektricitet.

Typer og metoder til fastgørelse

Valg af din lampe, stadig i butikken, skal du være opmærksom på vedhæftede metoder.

Moderne loftlamper er tilgængelige med flere foreslåede armaturer til lysekronen:

 • en løkke på lampens armatur, som giver dig mulighed for at installere den til loftkrogen. Dette er en af ​​hovedtyperne af fastgørelse loftslysekroner. I dette tilfælde bør basen være så stærk som muligt, for eksempel betongulve.
 • Monter loftkroner i beslaget eller en speciel monteringsplade. Med denne lukning er belastningen fra lampens vægt opdelt i flere forskellige punkter. Beslaget er fastgjort til loftet med dowels med selvdrejende skruer skruet ind i dem. I dette tilfælde bør lysekronens vægt ikke overstige 1,5-2,0 kg.
 • et tværsnit eller dobbelt vinkelret stang gør det muligt at hænge lampen ved siden af ​​loftet, for eksempel et lysekrone-loft. Trækstangen er ikke meget forskellig fra beslaget, bortset fra at bjerget udføres i flere punkter, og belysningsanordningen kan have en stor masse.
 • pålidelig dvutavrovny platform til fastgørelse af massiv heavyweight lysekrone. Giver mulighed for at udføre armatur på flere punkter.

Installationsarbejde på lampens ophæng giver normalt ikke meget problemer. Normalt skal du ved hjælp af skruer fastgøre lysekronerne for at fastgøre lysekronerne på loftet. Diameteren på de selvlukkende skruer skal svare til størrelsen af ​​hullet på monteringspladen, de må ikke være kortere end 4 cm i længden og ikke længere end 6 cm.

Efter at have overvejet typer og metoder til fastgørelsesanordninger, kan du bestemme, hvordan du skal installere lysekronen i loftet korrekt, uden unødvendige og ubehagelige konsekvenser.

Loftkrogmontering

Normalt monteres en krog til fastgørelse af belysningsanordninger under byggearbejde. I dette tilfælde, før du hænger lysekronen i loftet, skal du kontrollere dens styrke.

For at kontrollere, at en belastning svarende til vægten eller lidt tungere end lysekronen er suspenderet fra den indstillede krog. Hvis den sikrede last ikke er flyttet, kan du sikkert hænge lysekronen på plads. Hvis monteringskrogen er flyttet, og endnu mere faldet ud, kan du selv udføre installationen.

Til dette har du brug for:

 • perforator gør det nødvendige hul (hvis det ikke har været);
 • Et korrekt valgt metalanker eller en sammenfoldelig dowel med en ring indsættes i den. Det skal passe tæt til den indvendige overflade af det borede hul;
 • det er nok at skrue en slidstærk selvdrejende skrue ind i træloftet.

Dette er den enkleste metode til at beskrive, hvordan du vedhæfter en lysekrone til et loft.

Hvis loftet er trimmet med gipsplader eller et spændingsstof er installeret, kan fiksering af lysekronerne på en krog blive mere kompliceret.

Gipspladerplader er ret holdbare, så det er værd at overveje de små nuancer at fastsætte en lille armatur direkte på selve materialet.

 • Massen af ​​den vedlagte armatur bør ikke overstige 6 kg;
 • Det er værd at være opmærksom på, at når du udskifter lamper, er det muligt at beskadige arkene eller ved et uheld trykke på en lavhængende lampe med din hånd.

Derfor er det nødvendigt at tænke på belysningen af ​​rummet og lægge et hul i materialet under den monterede krog ved montering af loftet på gipsplader.

Hvis dette ikke var tilfældet, kan du hænge lysekronen på foråret eller en speciel sommerfugl, der er installeret i det borede hul. Dowel'en skal strammes med en særlig møtrik, og sommerfuglbøjlen strammes med en skrue til kliket. Alle fastgørelsesanordninger skal være forsynet med en stang eller krog, som er fastgjort til lysekronen.

Når du installerer et strækloft, skal du på forhånd sørge for, hvordan du løser lampen. Det skal huskes, at den strakte lærred ikke kan tjene som en fastgørelsesbase til lysekronen. Montering af strækloftet, arbejderne, inden du skærer hullet til fastgørelse af armaturet, lim termisk ring på forhånd. Hvis dette ikke er gjort, vil det være umuligt at hænge lysekronen til loftet, da det strakte lærred vil rive. Gennem det skårne hul ledes forbindelsesledninger.

Med denne mulighed skal du først hænge lysekronen på krogen og derefter tilslutte de elektriske ledninger, hvorefter fastgørelsespunktet er dækket med en dekorativ hætte på lampen.

Video instruktioner til montering af lysekrone på krogen

Montering med monteringsplade

Før du løser lysekronen til loftet med en monteringsplade, er det nødvendigt at:

 • Prøv det sted, hvor det skal hænge. Samtidig skal armaturens dekorative komponenter, der dækker fastgørelsesstedet og ledningerne, passe tæt til loftet;
 • hvis det er midten af ​​rummet hvor den monterede krog er placeret, så skal den bøjes, men ikke skæres. Måske i fremtiden, med den efterfølgende udskiftning af lamper, er det stadig nyttigt.
 • mærkning sker under monteringspladen. Til dette formål påføres stangen til loftet og omsluttes med en blyant, så de vedhæftede elementer ikke forstyrrer forbindelsen til elnettet. Planlæg borepladser. Plastdykninger føres forsigtigt ind i de borede huller. Plastik skal være ribbet, hvilket forhindrer det i at løsne over tid og begynder at falde ud af reden.
 • Ved hjælp af skruer eller selvdrejende skruer fastgøres fastgørelsesbjælken til loftet.
 • Efter montering af forbindelsestrådene påføres en skål eller et andet dekorativt element på den installerede plank, der kombinerer forbindelseshullerne.
 • de drejer hele strukturen med dekorative møtrikker, hvorefter du kan skrue i pærerne og installere loftlamperne eller andre komponenter i lampen.

Det er værd at bemærke, at det kan være svært at hænge en lysekrone til loftet alene. For at forbinde ledningerne har brug for en hånd. Derfor, når armaturet tilsluttes lysnettet, holder en person lysekronen, den anden beskæftiger sig med ledninger.

Ved installation af stræklofter skal bunden til fastgørelse af båndet installeres på forhånd. Dette kan være en almindelig træblok, den nødvendige tykkelse, som før montage af lærredet er fastgjort til loftet, og derefter monteres en strimmel på den.

Det er nødvendigt at overveje, hvordan du installerer belysningsarmaturet korrekt på gipspladens loft. Det er allerede blevet bemærket, at med en lille vægt af lysekronen kan den fastgøres direkte til arkene. Med en mere massiv version af lampen skal du være opmærksom på et ekstra substrat i form af en stang eller en metalprofil, som monteringsbjælken monteres på.

Du kan korrekt hænge lysekronen på krydsstykket eller I-bjælken på samme måde som ved monteringsbjælken. Det er værd at overveje, at denne mulighed giver mulighed for tunge armaturer, så du skal tage klumper og skruer med større længde og diameter.

Du kan nemt montere lysekronen i loftet med dine egne hænder. Det vigtigste er at forberede det nødvendige materiale og værktøjer, studere de vedhæftede tilslutningsanvisninger og konstant have en assistent.