Armstrong hængende loft - typer og egenskaber, enhed og design beregning, installation af fliser og lamper, pris med nøglefærdige installation og hvor man kan købe i Moskva og Skt. Petersborg

Indsendt af: admin i loftet 09/02/2018 0 3 Visninger

På det russiske marked med hængende lofter er Armstrong den klare leder. Armstrong hævet loft er et bredt udvalg, kvalitet af materiale, rimelig pris. Sådanne lofter har en alsidig og let konstruktion, fremstillet af miljøvenlige materialer, holdbare og holdbare.

 1. Producent Info Armstrong
 2. Typer og egenskaber ved hængende lofter Armstrong
 3. Nedhængt loftarmatur Armstrong
 4. Beregning af falsk loft Armstrong
 5. Montering af et hængende loft Armstrong
 6. Suspended ceiling komponenter Armstrong
 7. Armstrong hævet loftpris
 8. Hvor kan man købe Armstrong fliser og lofter?
 9. video
 10. Feedback og kommentarer

På et falsk loft fra fabrikanten Armstrong

Armstrong-firmaet (Armstrong) er verdensledende inden for branchen af ​​hævede lofter. Hendes historie begyndte for 150 år siden. Fra et lille værksted er et transnationalt selskab vokset, der omfatter mere end 40 fabrikker i 12 lande og over 15.000 ansatte. I dag tilbyder det en bred vifte af lofter med unikke egenskaber. Armstrongs mærke er blevet et husstandsnavn sammen med Xerox og andre succesfulde producenter, som producerer kvalitetsprodukter.

Typer og egenskaber ved hængende lofter Armstrong

Suspenderet lofter Armstrong har mere end 500 genstande. De adskiller sig i overfladetyper, fremstillingsmaterialer, form, egenskaber, udseende - og er i stand til at tilfredsstille behovene hos næsten enhver kunde.

Afhængigt af værelsestype er Armstrong-lofter inddelt i:

 • Suspended lofts økonomiklasse
 • Akustiske lofter
 • Hygiejniske lofter
 • Designer lofter
 • Funktionelle lofter
 • Fugtbevidste lofter
 • Og andre

Typer af metallofter fra producenten Armstrong: populære farver

Armstrong metalophænget loft er præget af følgende egenskaber:

 • Høj brandsikkerhed
 • holdbarhed
 • Vandmodstand
 • hygiejne

  Metalloftet er godt til forskellige typer værelser, herunder til at afslutte badeværelset. Til produktion anvendes paneler med akustiske korrektorer, som giver den nødvendige balance af forståelighed og privatlivets fred i rummet. For at skabe maksimale lydisoleringspaneler har mineralfiberindlæg med en tykkelse på 15 mm.

 • Vandtæt

  Hovedformålet med Armstrong fugtbestandige lofter er drift i rum med høj luftfugtighed og manglende evne til at kontrollere temperatur og fugtighed (bade, badeværelser, puljer, vaskerier, hospitaler osv.).

  Tip! Typer af fugtbestandige lofter kan have den samme sammensætning, men forskellige tekstur, tykkelse eller installationsteknologi.

  Til deres fremstilling anvendes der som regel mineralfibermaterialer. Armstrong fugtbestandige lofter er også modstandsdygtige over for mekaniske deformationer. En 10 års garanti bekræfter deres kvalitet og holdbarhed. Blandt de typer af fugtbestandige lofter står "NEWTONEResidence" og "MYLAR" ud.

  Nedhængt loftarmatur Armstrong

  Armstrong-hængende loft er en metalskinne, der er fastgjort til de bageste loftsophængsophæng og kassetter stablet på skinnerne. Ved design er ophængte lofter opdelt i modulære og faste.

  I skemaet: Armstrong ophængt loftsdesign

  Modulloftets plan består af modulære elementer i skinnen, kassetterne og panelerne er kombineret og fastgjort til rammen. Desuden kan rammen være skjult bag den ydre hud eller være på forsiden af ​​loftet.

  • praktisk
  • billige
  • æstetisk
  • Bare installeret
  • Skjul ingeniørkommunikation
  1. Det betragtes som den samlede optagelse af loftet. Til det tilføjes 2% (hvis rummets geometri er standard) og 3-4% (ikke-standard).
  2. Det resulterende tal er afrundet opad i pakker af multipler.
  1. For en tværgående skinne på 0,6 m. Den samlede loftsmængde multipliceres med en faktor på 1,33 (eller 1,5 for ikke-standard layout).
  2. For den tværgående styring 1,2 m. - med en faktor på 1,33.
  3. For en universel skinne 3,7 m. - med en faktor på 0,21.

  Beregning af væghør: Den samlede loftsmængde multipliceret med en faktor på 0,66

  Suspensionberegning for et nedhængt loft: - med en faktor på 0,6.

  Armstrong hæmmede loft ser ud som et komplekst produkt, men installationen er enkel og hurtig. Dette er et af de enkleste loftsystemer blandt alle eksisterende.

  En af mulighederne for et falsk loft: spejl

  Installationsvejledning:

  1. Inden arbejdet påbegyndes, skal du installere og udføre al nødvendig kommunikation.
  2. Mål højden på alle indbyggede tilbehør. Grundlaget for markeringen vil tjene de højeste satser, således at systemet til sidst lukker det fremspringende tekniske knudepunkt.
  3. Med en bygning eller et laserniveau skal du mærke på væggene omkring rummets omkreds (vejledende profiler er monteret på det).
  4. Ved siden af ​​den markerede linje skal du installere en L-formet metalprofil (findes i sættet). For at skære profilen af ​​den ønskede længde, brug en hacksav til metal. Fastgør profilen for at danne en hylde, rettet med den malede side nedad.
  5. Dernæst installer guide profiler, hvilket gør dem til et gitter. Sørg for, at cellernes dimensioner falder sammen med målene på finishpladerne.
  6. Fyld gitteret med kassetter og tilbehør.

  Tip! Det er bedre at begynde at lægge kassetterne fra midten af ​​konstruktionen, så vil den centrale celle straks falde på plads. Ekstreme plader er normalt lidt trimmet. Og loftet ser glat og smukt ud.

  • Layoutet er dekorativt
  • Metal hjørne
  • rammer
  • Vejledningsprofil
  • vedhæng
  • Lysarmaturer
  1. Lamperne førte ind i loftet Armstrong

   Til Armstrong-loftet er der specielle LED-lamper på 60x60 cm i størrelse med korte lysstofrør. De er monteret inden installation af papkort. Yderligere suspensioner tillader ikke loftet at sænke. Til noten: Celler uden armaturer er kun fyldt med papkort efter installation og test af alle armaturer.

  2. Specifikationer for Armstrong loftfliser
  3. Mineralfiberkassetter
  4. Kassette tykkelse ca. 20 mm
  5. 2 hovedstørrelser (600x600 og 600x1200 mm)
  6. Næsten brandfarlig
  7. Gode ​​varme- og støjisoleringsegenskaber
  8. Mange farve løsninger.

  Kvaliteten af ​​Armstrongs loft og flise passer til prisen. Omkostningerne bestemmes af forskellige faktorer, og afhænger af typen af ​​loft og andre nuancer. Det er dog meget acceptabelt for kunderne. For eksempel er prisen på kvm. loftpaneler "Baikal" - fra 150 rubler. Omkostningerne ved installation af et nøglefærdigt loft Armstrong er fra 290 rubler. pr. kvm

  Armstrong hævet loft

  Populariteten af ​​loftfliser er så høj, at du kan finde den i næsten enhver relevant butik.

  Armstrong suspenderede strukturer har en række positive egenskaber. De er optimale til gennemførelse af hurtig og høj kvalitet afslutning af store lokaler, så du kan skjule komplekse ingeniørkomponenter, samtidig med at de giver hurtig adgang, hvis det er nødvendigt. Ved at vælge Armstrong-loftet, gør du et godt valg.

  Armstrong hævet loft: fordele og ulemper

  Armstrong-lofter er alsidige, velegnede til både kontorer og butikker samt til boliger. Dette loft ser smukt ud, monteret hurtigt, er relativt billigt. Jeg vil gerne sige med det samme, at producenterne ofte siger, at Armstrong er et nyt designord, men det er ikke sådan.

  Kassette (plade-cellulære) lofter blev meget udbredt i Sovjetunionen, men ikke i boliger, men i industrielle lokaler. Under sådanne lofter kan du med fordel skjule enhver kommunikation - ledningsføring, ventilation.

  Overvej i detaljer armstrongloftets egenskaber.

  Særlige egenskaber

  Armstrong hævede lofter kan opdeles i fem hovedklasser. For at forstå, hvilke materialer du vil beskæftige dig med, spørg sælgeren om et fabrikatcertifikat. Det skal indeholde alle de tekniske egenskaber ved loftet fliser.

  Sådanne overtræk er opdelt i følgende typer:

  • Economy klasse. Som plader anvendes mineral-organiske plader, som ikke har sådanne fordele som fugtresistens eller varmeisolering. Sandt nok koster de lidt. De fleste modeller i økonomiklasse har et stort farveområde og ser pæne og smukke ud. Det vigtigste er ikke at bruge dem i fugtige værelser.
  • Loft klasse "Prima". Fremragende tekniske egenskaber - fugtmodstand, holdbarhed, holdbarhed kombineret med en række farver og reliefs. Sådanne plader er fremstillet af metal, plast, akryl og andre holdbare materialer. For lignende produkter giver producenterne en garanti på mindst 10 år.
  • Acoustic. Sådanne lofter med pladetykkelse op til 22 mm er nødvendige, hvor der er behov for støjreduktion. Disse er pålidelige stærke lofter med lang levetid.
  • Hygiejnisk. Lavet af specielle fugtighedsbestandige materialer med antibakterielle egenskaber.
  • En særlig kategori er designerlofter. Kan være meget anderledes og fra materialer med en række forskellige teksturer.

  Armstrong-loftfliserne er også forskellige i deres monteringsmetoder: Den klassiske måde er, når pladen er indsat fra indersiden ind i rammen og den moderne udgave, når pladerne er monteret udefra (de snapper ind i rammen med et lille tryk).

  Fordele og ulemper

  Armstrongloftet har mange fordele:

  • Et stort udvalg af paneler til hævede lofter giver dig mulighed for at vælge den passende farve, tekstur, tykkelse og størrelse for ethvert værelse.
  • denne finish er perfekt til et stort rum;
  • Loftet vil klare sig godt med isoleringen af ​​rummet, da lysisolering kan lægges i mellemrummet mellem hovedloftet og loftet
  • Fugtmodstanden i loftet afhænger af kvaliteten af ​​fliserne. De fleste Prima klasse lofter er ikke bange for fugtighed;
  • hvis dit loft ikke er perfekt og har revner, sømme, højdefald og andre fejl, så er Armstrong trim en glimrende løsning på problemet;
  • ledninger, ventilation og anden kommunikation er nemmest at gemme i et Armstrong-loftdesign;
  • installation af et ophængt loft kan gøres af dig selv;
  • hvis en af ​​fliserne viser sig at være beskadiget, vil du selv kunne erstatte elementet;
  • Efterbehandling materialer, der anvendes i designet af Armstrong loftet, i langt størstedelen er nemme at rengøre og endda vaske;
  • flisebelagte paneler er miljøvenlige og sikre for mennesker. Hverken plastik eller mineralplader udsender skadelige stoffer, lugter ikke og ødelægges ikke af varme eller sollys;
  • designet udøver ikke overdreven pres på loftet;
  • Armstrongloftet har gode lydisoleringsegenskaber.

  Selvfølgelig har denne finish nogle ulemper:

  • stilen er ikke altid egnet til udsmykning af en lejlighed eller et privat hus, da det ser ud til "kontor";
  • brugen af ​​billige materialer vil føre til, at panelerne ikke varer længe. De er let ridset eller beskadiget af enhver utilsigtet virkning;
  • loftet design vil uundgåeligt "spise" en del af højden af ​​rummet.

  enhed

  Loftet er et ophængningssystem bestående af en ramme, ophængningssystem og fliser. Rammen er lavet af lyslegeringer, den samlede vægt afhænger af rummets rum (jo større område er jo tungere strukturen), men generelt er belastningen på gulvet meget lille.

  Designet kan monteres på næsten ethvert loft.

  En stor rolle er spillet af højden af ​​rummet.

  Husk, at Armstrongloftet vil "spise" mindst 15 centimeter højt. Designere anbefaler at bruge lofter i værelser med en højde på mindst 2,5 m. Hvis i et lille lavt værelse er de en nødvendighed (skjul ledninger eller ventilation), så husk at overveje at bruge spejlede paneler. Spejlpaneler øger visuelt højden af ​​rummet.

  De tekniske egenskaber ved suspension ramme elementer er som følger:

  • Lejerprofiler af typen T15 og T24, længde i henhold til GOST 3.6 meter;
  • tværgående profiler af typen T15 og T24, længde i henhold til GOST 0,6 og 1,2 meter;
  • væg hjørne profil 19 24.

  Suspension system består af:

  1. Fjederbelastede eger (strenge) til understøtning af profiler, hvorved du kan justere rammens højde. Standard strikkepinde (strenge) af to slags - strikkepinde med øjen i slutningen og striknåle med krog i enden.
  2. sommerfuglfjeder med 4 huller.

  Efter installation af rammen og ophængningssystemet kan du montere den vigtigste del - pladen (finish). Tallerkener kan være af forskellige størrelser, men de mest almindelige er standard kvadratiske 1m.

  mount

  Loftet består af et sæt elementer (profiler og paneler), der er let at forbinde med hinanden. Derfor er størrelsen ikke så vigtigt for et sådant loft, vanskeligheder kan kun opstå med ikke-lineære former for lokalerne. Korrekt fastgørelse af aluminium eller galvaniserede profiler til vægge og lofter er en garanti for hele strukturens holdbarhed. Der er ikke noget kompliceret her, men det er værd at bo på nogle detaljer.

  Det sæt af værktøjer, du måtte have brug for, er lille: tænger, perforationsbor, metalskær, dowels og en hammer. Profillængden overstiger normalt ikke 4 meter. Forresten, hvis du har brug for profiler af mindre (eller større) længde, så kan du næsten altid bestille dem fra sælgeren eller producenten. I dette tilfælde behøver du ikke at skære rundt med skæring eller opbygning.

  Det er vigtigt at forstå, at forskellige materialer i bundloftet dikterer for os og valget af forskellige dele fastgørere.

  Så, stenflader eller silikatblokke kræver brug af dykker mindst 50 mm. 40 mm dykker med en diameter på 6 mm er egnede til beton eller mursten. Det er enklere med trægulve - Suspensionrammen til et sådant loft kan også fastgøres ved hjælp af skruer.

  Fastgørelse af pladerne er ikke svært, selv for en novice master. Før installationen anbefales det at kontrollere alle vinklerne mellem guiderne (de skal være nøjagtigt 90 grader). Derefter installeres panelerne og fører dem ind i hullets "kant". Dernæst giver vi panelerne en vandret position og sænker dem forsigtigt til profilen.

  Bemærk venligst, at hvis kanten af ​​pladerne er synlige, indikerer dette fejl ved installation af rammen. Desværre sker det ofte, at pladerne skal skæres.

  Installation af sådanne plader skal ske i den sidste fase af arbejdet, når alle de andre allerede er i kassetter. Sørg for, at vægkanten er glat, og brug evt. Loftsplinten. Det vil give fuldstændighed og nøjagtighed af hele strukturen.

  Rammeindretning og montage

  Oftest er installationen foretaget af firmaer, der sælger loftlofter, da de omfatter denne service på bekostning af hele strukturen. Ikke desto mindre tager mange hjemmeherrer installationen af ​​Armstrong-loftet med egne hænder.

  Vi tilbyder dig trinvise instruktioner til installation af et hæftet loft, som hjælper dig med nemt at beherske teknikken til forberedelse og hurtigt samle strukturen:

  • Før installationen af ​​loftet påbegyndes, er det nødvendigt at afslutte alt arbejdet med lægning af kommunikation.
  • Start installationen med markering, definere startpunktet. For at gøre dette skal du fra den nederste vinkel ned mærke afstanden svarende til suspensionens højde. Minimumindrykket er 15 cm. Det hele afhænger af størrelsen og antallet af kommunikation, der vil blive gemt inde i den ophængte struktur.
  • Nu skal du installere en L-formet profil med en sektion på 24X19 langs væggenes omkreds. For at gøre dette gør vi markeringen ved hjælp af en piskekabel. Det er nemt at gøre det selv - du skal smøre ledningen med et specielt farvelement (du kan bruge almindelig grafit), vedhæfte det til markerne i hjørnerne og "slå af". Nu kan vi se niveauet for vores nye loft.
  • Startprofilen (hjørne) er fastgjort til væggen med dowels, som skal vælges afhængigt af det materiale, hvor de er installeret - beton, mursten, træ eller sten. Afstanden mellem dowels er normalt 500 mm. I hjørnerne trimmer vi profilen med en hacksav.
  • Det næste skridt er at bestemme midten af ​​rummet. Den nemmeste måde er at strække tovene fra modsatte hjørner. Krydset vil være midt i rummet.
  • Fra midten ligger vi 1,2 meter i hver retning - bæreprofiler vil blive installeret på disse steder.
  • Fastgørelse af støtteprofiler af sektion T24 eller T15 til loftet udføres ved hjælp af suspensioner. Længden af ​​støtteprofilerne er standard - 3,6 meter, men hvis denne længde ikke er nok, kan profilerne tilsluttes ved hjælp af specielle låse.
  • Efter at bæreprofilerne er fikset, begynder vi at installere den tværgående. Til dette er der specielle slots i støtteprofilerne, hvor du skal indsætte de tværgående. Forresten kan de enten være korte (0,6 m) eller lange (1,2 m).

  Ramme strukturen i form af celler med celler er klar, du kan installere flisen. Teknologien til installation af fliser som helhed er enkel og er beskrevet ovenfor, funktioner er kun tilgængelige for installationsplanen af ​​lofter af lofter af lukket type. Til sådanne lofter anvendes specielle profiler (med et hul i profilens nederste hylde).

  Kanterne på panelerne indsættes i det, indtil et karakteristisk klik. Plader kan flyttes langs profiler.

  Hvis du skal installere lamper i et loft, skal du bestemme behovet for at installere lamper af den pågældende type (roterende eller fast), deres strøm og generelle stil på rummet. Hvis du beslutter dig for at bruge drejelamper, anbefales alle ledninger og belysningsanordninger selv at blive "monteret" før du installerer pladerne. Men i dag er der et stort udvalg af indlejrede belysningsenheder - de erstatter et vist antal paneler. Installation af færdige indbyggede armaturer er simpel og generelt ligner installation af fliselag.

  Beregning af materialer

  Begynd ved at beregne længden af ​​væghjørnet. Vi folder alle længder af væggene, hvor hjørnet bliver fastgjort. Glem ikke at tilføje på de projekterende dele og nicher. Beløbet skal divideres med længden af ​​et hjørne. For eksempel, hvis rummets omkreds er 25 m, og længden af ​​en profil er 3 meter, så er antallet af hjørner vi har brug for, lig med 8.33333... Nummeret er afrundet. Resultatet - vi har brug for 9 hjørner.

  Stor hjælp i beregningerne har tegningsguider (hoved og tværgående) - du kan se elementernes direkte arrangement.

  Det er godt, hvis suspensionsrammen indeholder et helt tal af celler, men det sker sjældent. Nogle gange bruger designere et "trick" med komponenter af forskellige størrelser, for eksempel at have store identiske paneler i midten af ​​et værelse og små paneler omkring væggene. Men hvis du selv er involveret i ophængningen af ​​strukturen, skal du blot arrangere de trimmet elementer i en eller begge ender af rummet.

  For at kunne træffe en beslutning om hvor du vil have "ufuldstændige" celler, skal du opdele loftområdet i firkanter lige på diagrammet. Standardceller - 60 kvadratmeter. se. Tæl antallet af kvadrater du fik, herunder "ufuldstændige celler." Træk antallet af paneler i stedet for, hvor armaturerne vil blive installeret.

  Nu kan du beregne antallet af guider, der vil være placeret på tværs af rummet, fra væggen. Hvis du ser at længden af ​​rummet ikke er opdelt i et lige antal guider, og du har et lille stykke tilbage, så skal du prøve at placere "ufuldstændige celler" på den side, hvor de ikke bliver tydelige.

  Hvis der arbejdes med en tegning, er det vanskeligt, at en enkel formel hjælper. Det er nødvendigt at beregne loftets areal (multiplicér længden ved bredden).

  For hvert element i loftet skal vi have en individuel koefficient.

  Koefficienten for fliser er 2,78. Til hovedprofilen - 0,23 og for kryds-1.4. Suspensionsforhold - 0,7. Så hvis området i rummet er 30 meter, så skal fliserne 84 stykker, mens tykkelsen af ​​dens rolle ikke afspilles.

  Ifølge størrelsen af ​​hele loftet tæller antallet af lamper. Standard - en pr. 5 kvadratmeter.

  Indkvarteringsmuligheder

  Armstrong loftkonstruktion er universel og velegnet til placering i offentlige bygninger og i private hjem og lejligheder.

  Kontorer og indkøbscentre med store arealer, hospitaler og skoler - Armstrong-loftet vil tjene trofast i disse lokaler i mange år. Placering af plader er normalt standard - de er alle de samme og veksler kun med belysningselementer. Nogle gange kan du finde en skak eller lineær kombination af matte og spejlflader.

  Placering af finishplader i boliger giver dig mulighed for at eksperimentere med teksturer, farver og størrelser. I moderne interiør er køkkener og badeværelser populære dekorationsplader af kontrastfarver, for eksempel sort / hvid, blå og orange, gul og brun. Kombinationer af grå og hvid går også ikke ud af mode. Placering af fliser i Armstrongs design kan være enhver - "chess", kaotiske farvepletter, lette plader omkring lamper, lysere fliser i midten og mørkere ved kanterne - kompleksiteten af ​​det samlede flisebelægningsmønster er begrænset, måske kun ved størrelsen af ​​rummet.

  Til soveværelser og haller passende kombination af spejl og almindelige fliser. Akrylfliser baggrundsbelysning indefra vil se spektakulært ud.

  Armstrongloft: typer, komponenter, installationsteknologi

  Blandt bygningskonstruktionerne er der en succesfuld opfindelse - Armstrong-loftet. Det passer harmonisk ind i ethvert interiør, det være sig et produktionsværksted, kontor eller boliglejlighed. Dette er en af ​​grundene til dens store popularitet.

  Hvad er Armstrong-loftet

  Armstrong hængende loft er en letvægts, hurtigt monteret struktur bestående af mange identiske moduler. Dette er den bedste løsning, hvis du skal færdiggøre rummet så hurtigt som muligt. På trods af dets lethed er denne ophængningsstruktur holdbar og pålidelig. Hvad der har været bevist i årtier af dets udbredt anvendelse.

  Armstrong-type lofter har mange fordele, herunder:

  • hurtig og nem installation
  • udskiftelighed af moduler
  • æstetisk appel
  • nem adgang til kommunikation lagt over modulerne;
  • En bred vifte af muligheder for design, gennem en kombination af plader af forskellig farve og relief.

  Udvalget af komponenter til udstyr til belysning af lokaler, designet specielt til dette ophængningssystem. Armaturerne har samme dimensioner som modulerne, så de kan installeres på et hvilket som helst bekvemt sted til belysning af et bestemt rum.

  Armstrongloft er alt godt: og smukt og simpelt og kortfattet. Men han har en ulempe forbundet med alle suspension systemer: han tager en betydelig mængde plads. Denne "minus" kan dog godt blive til et "plus", hvis det er nødvendigt at skjule ingeniørkommunikation i rummet, der ligger direkte under det øverste loft. I dette tilfælde er Armstrongs hævede lofter uundværlige.

  Udvalg af loftfliser

  Armstrong loft installation involverer brug af tynde, forskellige i form og størrelse, plader. Med deres hjælp danner de et enkelt dekorativt plan placeret under den øverste overlapning. Pladerne er lavet af forskellige materialer, som bestemmer deres egenskaber.

  Armstrong-hængende loft, hvis tekniske egenskaber i høj grad afhænger af de produkter, der anvendes i installationen, forbliver altid et solidt, men åndbart design. Dette førte til en anden af ​​dens fordele: muligheden for installation i rum med høj luftfugtighed.

  I dette tilfælde skal du have plader af fugtighedsbestandige materialer. Og der er masser at vælge imellem. Fabrikanter tilbyder følgende typer af plader:

  • fra de pressede mineralfibre;
  • af rustfrit stål;
  • fra aluminiumlegeringer;
  • fra polyvinylchlorid (PVC);
  • træfiber;
  • SLR;
  • glasfiber.

  Således er det muligt at samle alle Armstrong-type lofter, hvis tekniske egenskaber svarer til et bestemt rum. Det bør noteres en række designplader. Deres overflade kan være som følger:

  • glat;
  • relief;
  • efterligner træstruktur
  • farvet glas type;
  • med geometriske mønstre;
  • med et indviklet abstrakt mønster;
  • monolitisk;
  • perforeret.

  På grund af dette er det armstrenghæmmede loft det mest eftertragtede design i udsmykningen af ​​lokaler til ethvert formål. Producenter har flere færdige løsninger:

  • til korridorer;
  • for værelser med et "clean room" miljø, certificeret op til grad 4 af renlighed (efterspørgsel i medicinske institutioner, laboratorier, butikker i den farmakologiske industri mv);
  • til klassiske værelser.

  Armstrong loft typer

  Udviklerne af disse systemer sørgede for, at armstrongophænget loft kunne installeres i værelser af enhver størrelse og konfiguration. Derfor er der i tillæg til de klassiske planstrukturer også andre:

  For at kunne montere Armstrong korrekt skal du vælge den mest egnede til et bestemt rum og dets designsystem. Hver af dem indeholder et sæt af komponenter med deres egen, unikke for dette system, låse og andre funktioner. Takket være dette valg kan du lave runde, polygonale, formede, multi-tierede lofter. Der er i alt flere systemer:

  • Prelude og Bandraster (klassisk);
  • Silhouette;
  • Interlude.

  De sidste to omfatter en bred vifte af skinner, bøjler og hjælpeelementer, som du kan oprette design lofter til. Derudover er der systemer af overgangselementer:

  Derfor er det ikke altid nemt at installere Armstrong-lofter. Instruktioner for den korrekte enhed er nødvendige.

  Komponenter: typer og formål

  Armstrong ophængt loftsinstallation er enkel. Skolebarnet kan også forstå forsamlingsprincippet. Men som i andre loftkonstruktioner er der nogle nuancer. Og kun eksperter kender til dem. Før du studerer installationsrækkefølgen, skal du vide, hvad Armstrong-type loftet består af.

  Loftfliser

  Hvis det er besluttet at montere Armstrong-lofter, vælges flisestørrelsen baseret på rummets samlede rum og dets design. Standard flise - 600 × 600 mm. Men der er produkter og andre størrelser:

  Fliser er universelle. De kan monteres på bundloftet, hvis det er helt glat. Tykkelsen af ​​disse produkter er anderledes og afhænger af det materiale, de er fremstillet af. Således kan mineraluldplader ikke være tynde pr. Definition. Dette materiale har ikke tilstrækkelig styrke. Derfor fremstilles sådanne plader med en tykkelse på 1,5 cm. Hvis armstrong har brug for tynde plader til montering af et Armstrong-ophængt loft, er valget bredt:

  • SLR;
  • aluminium;
  • metal;
  • plast.

  Således kan Armstrong-suspenderet lofttykkelse være anderledes. Det skal bemærkes, at alle pladerne, uanset fremstillingsmaterialet, er monteret efter samme princip: De placeres på de T-formede eller G-formede profiler i retningen fra top til bund.

  Carrier profil

  Armstrong-hængende loftinstallation er umuligt uden en bæreprofil, der danner bunden, rammesystemet. Han (profil) er en lang tynd stang T-formet. Standardlængden er 370 cm. Profilen er letvægts, hvilket gør det muligt at fastgøre det på overflader med lav styrke. For eksempel til gipsplader bundlofter.

  Armstrong loftsprofil er lavet af aluminium. Alle bærebånd har dobbelt firmware, hvilket giver den nødvendige stivhed. Disse lameller er af to typer:

  De angivne dimensioner er bredden på hylderne. Listerne har slidser placeret hver 100 cm.

  Lejeprofilen tager udgangspunkt i hovedvægten af ​​konstruktionen og er altid fastgjort langs rummets længste vægge. Hvis den er af kvadratisk type, så i retning fra vinduet.

  Kryds profil

  For at montere et armstrenghæftet loft med dine egne hænder, skal du ikke bare bære, men også en tværgående profil. Med det forstærker du rammen og skaber den krævede cellestørrelse til lægning af pladerne.

  Så for fliser på 600 × 600 mm har du brug for en celle af tilsvarende dimensioner. Derfor er tværprofilen fastgjort til bæreren i trin på 60 cm. Standardlængden af ​​disse lameller er 1,2 m og 0,6 m. Korsskinnerne er af to typer:

  • med slots (1,2 m lang);
  • uden slidser (længde 0,6 m).

  Nedskæringer er nødvendige til docking lameller, der er udstyret med en speciel lås. Ved den type forbindelse mellem sig selv og lejeprofilen er tværgående lameller af to typer:

  • med snap-forbindelse
  • med krog.

  Vægprofil

  Armstrong ophængt loftinstallation er umuligt uden vægprofiler. Disse er L-formede eller p-formede lameller, som er fastgjort langs væggene langs hele rummets omkreds. Vægprofiler udfører samme rolle som vejledninger, når du installerer gipspladestrukturer. Faktisk er de guider, kun for deres system, Armstrong. Standard længde - 3 m.

  Loftsmontering

  Armstrong-hævet loftinstallationsteknologi indebærer anvendelse af suspensioner. Producenter tilbyder flere typer af disse komponenter.

  1. Fastspænding. Består af to metal studs. Enden af ​​dem er buet i form af en krog, og den anden er formet i form af en løkke. Stifterne er kombineret med en tynd plade med fire huller, gennem hvilke de sættes i. Pladen er fleksibel. Klemme det, du kan justere længden af ​​suspensionen, flytte nogen af ​​studsene op eller ned. Når pladen frigives, låses tappene i en position. Der er to typer af disse suspensioner: "hook-hook" og "hook-loop".
  2. Nonius suspensioner. Behøver i installation af rammer, der skal modstå betydelige vægtbelastninger.
  3. Gevind. Brug sjældent.
  4. Justerbare kabler.
  5. Hjørnesuspensioner.

  Hjælpeposter

  Installation af Armstrong-lofter er også umuligt uden ekstra hjælpelementer. De er designet til mere sikkert at rette op på strukturer af komplekse konfigurationer. For forskellige producenter kan det samme element kaldes forskelligt. Men dens funktion ændrer sig ikke. Uanset navnet udfører den samme opgave. Typer af disse produkter:

  1. Tilslutningsklemme.
  2. Universal hjørne klip.
  3. Universal clips.
  4. Direkte klip.
  5. Universal forbindelsesplade.
  6. Tilslutningsbeslag.
  7. Fleksibel vægstøbning.

  Armstrong-hjælpeelementer i det hængende loft er primært nødvendige til at arrangere komplekse konstruktioner og jordskælvsresistente strukturer.

  Suspensionssystemets regler

  Armstrong-type loftsinstallation begynder med beregningen af ​​den øverste gulvlagerkapacitet. Find ud af om det kan modstå den estimerede vægt af strukturen. Hvilket i sin tur beregnes ud fra beregningen af ​​den krævede mængde materialer til installation.

  Før du fortsætter med konstruktionen af ​​konstruktionen, skal du undersøge fabrikantens krav. Der er flere:

  • typen af ​​tværgående strimler skal svare til loftspladens sideprofil;
  • optimal type installation - "stige";
  • bevægelige konstruktionselementer ("vinger", tier, formede fremspring) skal fastgøres til bundloftet på uafhængige bøjler for ikke at overføre lasten til hovedstrukturen;
  • Yderligere belastning i form af armaturer bør ikke fastgøres til understøtningsrammen, men til bundloftet.

  Armstrong metalophæng monteret i overensstemmelse med kravene i rummet. Hvis der er behov for et rent rummiljø, anvendes profiler, som er yderst modstandsdygtige over for korrosion. Og loftpladerne - med antibakteriel belægning.

  Armstrong Armstrong falskloft er altid færdigt med producentens anvisninger. Før arbejdet påbegyndes, skal det læse omhyggeligt. Alle fabrikanter anbefaler at arbejde i et rent værelse og i sikre forhold. Armstrong hæmmede lofter installeres ved hjælp af stiger og i høj højde - ved hjælp af sikkerhedssele.

  Hængende loftarmaturer

  Armstrong affjedret loftsinstallationsprogram kan ikke kun omfatte ramme og dekorative fliser, men også belysningsanordninger. Der er to typer armaturer til disse designs:

  I de fleste tilfælde skal du vælge den første, da de harmonisk passer ind i loftets overordnede design. Der er tre typer armaturer i denne kategori (indlejret):

  Armstrong-hæmmede lofter, hvis installation giver mulighed for installation af lamper, kan udstyres med diffusorer. Disse er yderligere elementer i konstruktion: tynde plader, der er installeret under bunden af ​​belysningsenhederne. Diffusere er forskellige, med en overflade som "knust is", "prisme", opal, uigennemsigtig.

  Armstrongloft, hvis dimensioner og lejekapacitet tillader installation af ydre lamper, skal forstærkes med yderligere bøjler, som er monteret i en afstand af 20 cm fra vægprofilen på hver tværgående skinne. Armstrong-loftsmontering begynder med demontering af udendørsbelysning.

  De mest populære lysstofrør. De har 4 lamper. Som standard er dette en 14-watt T5 eller 18-watt T8. Processen med on-off kan udføres ved hjælp af konventionelle kontakter, og ved hjælp af elektroniske automatiske enheder.

  Teknologisk kort over Armstrong

  Armstrong ophængt loftmonteringskort er udarbejdet for at bestemme arbejdets rækkefølge på enheden af ​​dette design. Det er nødvendigt i udviklingen af ​​projekter af arbejde og byggeprojekter.

  Armstrong regulerer det typiske teknologiske kort på enheden, fra begyndelsen af ​​at udforme designskemaet for at overføre objektet til kunden. Udviklet i overensstemmelse med projektets tegninger, godkendt af generalsekretærens leder.

  På kortet er det obligatorisk at overveje, hvordan man monterer Armstrong-loftet. Processtrinene er defineret, som omfatter:

  • udvælgelse og forberedelse af profiler
  • teknikken til montering af suspensioner til det øverste loft
  • forsamlingsfaser af suspensionen
  • installationsfaser af suspension systemet
  • lægning af loftet fliser;
  • installation af belysningsenheder.

  Indstillinger for ophængningssystemer

  Der er flere designløsninger til Armstronglofter:

  • med en biaxial ramme på samme niveau;
  • med en biaxial ramme i to niveauer;
  • med uniaxial ramme
  • uden ramme.

  Armstrong-hængende loftanordning, hvis installationsteknologi giver en rammefri konstruktion, består i at fastgøre bære- og tværprofiler på bundoverfladen af ​​den øverste overlap uden brug af suspensioner.

  Den biaxiale ramme er monteret på samme niveau fra monolithic (uden huller) lejerprofiler og tværgående for at opnå celler med dimensioner 60x60 cm. Ved skæringspunkterne i længde- og tværgående skinner monteres klemmer: foringsbolte. Men der er en anden mulighed for fastgørelse: ved hjælp af skære ned tunger i hylderne af profiler.

  Armstrong hævet loft, hvis teknologiske kort giver mulighed for installation af en to-akse ramme i to niveauer, er et mere komplekst og besværligt design. For at forbinde sine elementer ved hjælp af yderligere komponenter: spændepind og spændeklemmer.

  Armstrong hængende loft er monteret ved hjælp af suspensioner, hvis valg afhænger af typen af ​​øverste loft.

  1. Hvis bundloftet er en betonplade, fastgøres de bærende og tværgående profiler ved hjælp af parenteser, der er rettet mod dowel-neglene. Om nødvendigt kan realkreditlån og afstandsstykker anvendes.
  2. Hvis bundfladen er metal (oftest - stål), er rammen fastgjort til den med klemmer og / eller bolte.
  3. Hvis loftet er træ, skal du bruge hæfteklammer, negle, skruer, skruer.

  Lydisoleringsenhed

  Armstrong akustikloft giver installation af lydisolerede materialer. Hvis du vil reducere graden af ​​lydgennemtrængelighed i den øverste overlap, skal du vælge en af ​​mulighederne:

  • installation af lydisoleringsplader på overfladen af ​​det øverste loft
  • klæber overfladen af ​​den øverste overlap med lydisolerende stoffer eller film;
  • brug af loftfliser lavet af lydisoleret materiale (på mineraluldbasis) i rammens anordning.

  Ordren og reglerne for arbejdet

  Du kan altid lave falske lofter med dine egne hænder. Armstrong er ingen undtagelse. Dette design er let at montere. Men ifølge fabrikantens manual kræver dette deltagelse af mindst 3 personer. Dette skyldes de særlige forhold ved installation af ophængningssystemer.

  En person bør være i højden og udføre arbejde på fastgørelse og forbindelse af profiler, den anden - for at give ham de nødvendige materialer og værktøjer. Den tredje er at sikre kontinuiteten i arbejdet og forberede alt, hvad der er nødvendigt for deres gennemførelse.

  Armstrong hævet loft, hvis egenskaber giver dig mulighed for at installere lamper af lukket eller åben type, installeres efter færdiggørelsen af ​​elektrisk arbejde. Fortsæt derefter til forberedelsesfasen:

  • sorterede plader efter farve og størrelse;
  • inspicér pladernes overflade, afvis produkter med chips og andre defekter;
  • sorter profiler;
  • forberede suspensioner, fastgørelseselementer og hjælpeelementer.

  Armstrong loftmonteringsteknologi

  For at kunne lave et falsk loftarmstrong med egne hænder er der brug for trinvise instruktioner. Det vil medvirke til at undgå fejl, der kræver demontering og ændring af hele strukturen.

  Trin 1. Målinger, opdeling og opdeling.

  Armstrong hævede lofter installeres fra markeringen. Do-it-yourself installation i overensstemmelse med den anbefalede arbejdssekvens.

  1. Lav måling af rummet.
  2. Der tegnes en tegning, hvor rummet er opdelt i indbyrdes vinkelrette akser.
  3. Bestem dimensionerne af de ekstreme plader omkring rummets omkreds.
  4. Udfør på grundlofternes opdeling af installationssteder for lamper, ventilationsgitter, søjler, rør. Hjørnepunkterne i sammenbruddet er markeret med fyrvinkler eller andet tilbehør.
  5. Installer understøttelsesvinkler på kolonnerne, hvis der er nogen i rummet.

  Trin 2. Installation af guider.

  Armstrong lofts loft installation med egne hænder begynder med installationen af ​​guide profil. Det kan være L-formet eller p-formet. Styreprofilen er nødvendig for at fastgøre enderne af understøtningsskinnerne. Dermed sikres styrken af ​​strukturen.

  Armstrongs mindste lofthøjde bestemmes af kapaciteterne i et bestemt rum og kravene til det. Hvis der ikke er nogen forsyningsselskaber under den øverste overlapning, er det tilstrækkeligt at trække sig tilbage 8 cm fra bundoverfladen til aktiv varmeveksling. Dette mellemrum vil være nok til normal (uden overophedning) drift af taklamper.

  Hvis Armstrong-hængende loftdesign sørger for installation af L-type guider, er disse lameller fastgjort, så den korte profilhylde er vinkelret på væggen. I dette tilfælde vil det være en støtte til endene af bæreprofilen. U-formede føringsskinner fastgøres således, at bæreprofilens ender går ind i rummet dannet af to parallelle hylder. Afstanden mellem fastgørelsespunkterne er 40-50 cm.

  Trin 3. Installation af suspensioner (parentes).

  Suspensioner eller beslag er obligatoriske elementer i rammen, der udgør Armstrong-hæftet loft. De typer af suspensioner og metoden til deres vedhæftning til overlapningen vælges afhængigt af typen af ​​basisoverflade.

  Hvis pladen består af en armeret betonplade, skal du bruge beslag. De er skudt ved komfuret med en PCT-52-1 pistol. Fæsterne i dette tilfælde er DG-4 dowel-neglene. Fastgørelsespunkterne langs en linje skal adskilles med en afstand på 120, 150 eller 180 cm. Ved valg af afstand styres de af lagens bæreevne og konstruktion af rammen.

  Trinet mellem linjerne er 60 cm. Installation af suspensioner (parenteser) kontrolleres ved hjælp af vandstand. Hvis testen viste, at den første linje af parentes er korrekt installeret, vil der ikke være yderligere spørgsmål om, hvordan du fastgør det armstrengede loft. Alle efterfølgende handlinger ligner de tidligere.

  Trin 4. Installation af bærende profiler.

  Lejeprofilen er hovedelementet, der holder Armstrong-loftet. Installationen af ​​disse strimler udføres efter mærkning og opdeling af basisoverfladen. Tekniske installationsguider afhænger af typen af ​​suspensioner. Hvis disse er g-formede metalstænger, ledes de ind i hullet i profilen, og bøj derefter denne tråd med tænger.

  Hvis krogformede suspensioner bestående af to metalstifter er valgt, fastgøres profilprofiler på kroge. Hvis det er beslag, foretages fastgørelsen ved hjælp af bolte eller skruer.

  Trin 5. Montering af tværgående strimler.

  Installation af Armstrong-type hæftet loft giver mulighed for en sammenbrud af rammen i celler af samme størrelse. Ved begyndelsen af ​​dette stadium består det (skeletet) af de langsgående linjer af bæreprofilen.

  For at danne celler er det nødvendigt at installere vinkelret på den bærende tværgående profil. Trinet mellem linjene på disse lameller er 60 cm. Afhængigt af den valgte profil er lamellerne forbundet enten med lås eller ved hjælp af hjælpelementer.

  Trin 6. Installation af belysningsenheder.

  Uanset det armstrengede loft type, er installationen af ​​armaturer altid gjort, før der lægges fliser. Dette giver uhindret adgang til strømforsyningskablerne. Installation af belysningsanordninger kræver overholdelse af alle brand- og elektriske sikkerhedsforskrifter.

  Trin 7. Lægning af loftfliser.

  Hvis det perforerede armstrongophæng er monteret, skal fliserne have perforering. Det består normalt af pinholes af lille diameter, jævnt fordelt over hele overfladen.

  Lofter af enhver art er lagt på samme måde: på udstikkningerne af lejer og tværgående profiler. Armstrong - hængende loft. Derfor placeres flisen først i rummet mellem den øverste overlap og rammen, hvorefter den er centreret i forhold til cellen og sænket ned på profilernes hylder.

  Loftspleje regler

  Armstrong-loftet, hvis installation er lavet i overensstemmelse med producentens anbefalinger, vil ikke kræve reparation i lang tid. Hvis der er behov for at erstatte strukturelementet, skal du overholde følgende regler:

  • det er uacceptabelt at fjerne suspensioner;
  • Du kan ikke bøje eller på anden måde ændre længden og formen af ​​suspensioner;
  • Udskiftning af lamper uden kendskab til hvordan man demonterer Armstrongloftet er uacceptabelt.

  Pladens overflade rengøres af støv og spindelvæv ved hjælp af tørre børster med stive børster. Brug en børste med et langt håndtag for at gøre det lettere. Hvis loftet er i en lav højde, kan du støvsuge det.

  Nyttig video

  Lad os se en video tutorial om at installere Armstrong hævet loft:

  Praksis har vist, at disse ophængningssystemer i lang tid ikke kræver nogen større eller kosmetiske reparationer. Under driften kan du ændre rummets design, udskifte eller male loftet.

  (3 vurderinger, gennemsnit: 4.00 ud af 5)

  Armstrong hævet loft: tekniske specifikationer

  Armstrong hængende loft kommer i en række forskellige stilarter, teksturer og farver. De tekniske parametre for et sådant loft bestemmes af egenskaberne af dets strukturelle komponenter, hvis standardliste omfatter et metalstativsystem monteret på væggene og loftbøjlerne, dekorative plader eller paneler og efterbehandlingstrimler til ledd af plader med strimler og vægge.

  Armstrong hævet loft: tekniske specifikationer

  Armstrong hævet loft brugbarhed

  Det hængende loft tilhører modulsystemet, når loftpladerne er udskiftelige moduler, hvilket gør det nemt at udskifte dem i en monteret metalramme. I dette tilfælde er alle fejlene i den sande overflade skjult, og det ophængte loft i sig selv kræver normalt ikke maling eller nogen form for pleje. Takket være det modulære system er det muligt at montere armaturer samt strukturelle elementer i brandsluknings- og alarmsystemer i separate moduler i stedet for loftfliser. Samtidig er det stadig muligt at designe rummet ved hjælp af en kombination af forskellige plader.

  Ventilations- og vandledninger, elektriske ledninger, kabler og andre tekniske kommunikation er let anbragt i mellemrummet, hvilket gør sådanne lofter særligt populære i kontorlokaler.

  Enheden hævet loft Armstrong

  Karakteristik af plader og paneler Armstrong

  Mange typer Armstrong-loftfliser ud over standardegenskaber, såsom vaskeevne og typiske akustiske og brandsikre parametre, har særlige egenskaber, der forbedrer rummets sikkerhed og komfort.

  1. Modstandsdygtig over for mugg og bakterier. Plader forstærket med det specielle patenterede BioBlock-system har en antimikrobiel belægning, som hæmmer væksten af ​​skimmelsvampe, en ubehagelig lugt og multiplikationen af ​​bakterier.
  2. Lydisolering. Et hængende loft kan bidrage til at reducere indendørs støj ved at absorbere op til 50-70% af lyde, der når pladens overflade. Det vil også reducere støj fra andre værelser og eliminere ekko effekten. Denne ejendom kan f.eks. Bruges til udrustning af spillelokaler og videokamerum.
  3. Sagging beskyttelse. Armstrongs suspensionssystem og plader er designet til at modstå hævning i omgivelser med høj luftfugtighed. Et sådant loft er i stand til at modstå op til 70-95% fugt, forudsat at der ikke er nogen direkte kontakt mellem pladen og vand. Hvis der er lækage af rør, er det nemt at udskifte det skadede panel med en ny.
  4. Refleksion af lys. Et højreflekterende loft, som f.eks. Bygger på en metallisk belægning, vil øge belysningen af ​​rummet, hvilket gør rummet mere lys og reducerer behovet for at installere yderligere lyskilder. Lysrefleksionen af ​​nogle typer Armstrong-plader når 70-90%.
  5. Brandsikkerhed Armstronglofter med FireGuard-systemet er specielt designet til at give forbedret modstand mod skader på understøtningsstrukturen.
  6. Luftrensning. Loftsplader med Brightex-systemet fjerner 50% formaldehyd fra luften i 10 år, samtidig reducerer støj og øger niveauet af belysning i rummet.
  7. Sikkerhed. Alle dekorative og akustiske Armstronglofter opfylder de krav, der bruges til at kontrollere udledningen af ​​flygtige organiske forbindelser i luften, og er hypoallergeniske.
  8. Brugervenlighed. Det ophængte loft giver til enhver tid adgang til rør, luftkanaler, ledninger og andre hjælpeprogrammer, som adskiller det fra stræk- og gipspladelofter.
  9. Termisk isolering. Den isolerende effekt af et ophængt loft vil medvirke til at reducere omkostningerne ved opvarmning og køling af et rum. Installation af ekstra isolering i loftrummet er tilladt.

  Specifikationer falsk loft Armstrong Baikal

  Armstrong ophængte loftsplader er lavet af lette materialer af høj kvalitet. Fås i paneler af fem typer materialer.

  1. Mineralfiberpaneler indeholder mineralfilt og cellulosefibre. Sammensætningen omfatter også stivelse, perlit (en form for naturglas) og ler.
  2. Metalplader er lavet af rustfrit stål eller aluminium. Messing, krom eller kobberbelægning påføres aluminiumpaneler.
  3. Polyvinylchlorid (PVC) paneler er modstandsdygtig overfor mugg og bakterier og er lavet af højpræparat polymerharpikser.
  4. Laminerede træfiberpaneler er kendetegnet ved høj fugtighedsbestandighed. De er lavet af biprodukter fra træforarbejdning.
  5. Glasfiberplader er lavet af miljøvenligt kompositmateriale og har høj styrke.

  Armstrong dekorative plader giver dig mulighed for at skabe det nødvendige loftsdesign.

  1. TinLook mønstrede plader giver et vintage look.
  2. Glatte og teksturerede HomeStyle fliser opfrisker interiøret.
  3. Træplader er WoodHaven laminatbrædder med fyrretræ, ahorn, æble, kirsebær, bambus og askefarver.
  4. Metallaire metalplader fås i farverne stål, messing, kobber og krom stål.
  5. Til kajakloftet anvendes EasyElegance-paneler med en dækningsdybde på 1,8 eller 6,3 cm.

  Dekorative plader Armstrong

  Armstrong loftsplader fås i flere firkantede eller rektangulære størrelser. Plader af lille størrelse tillader fastgørelse til cement direkte til den eksisterende pladeplade. Panel-lameller har en speciel form af leddene, maskerer ophængningssystemet. Store plader er ideelle til kommerciel brug.

  I gennemsnit giver en kvadratmeter PVC- eller mineralfiberplade en belastning på 2,5-3,5 kg. Metalplader kan veje op til 8 kg pr. Kvadratmeter.

  Tabel. Størrelser og materialer af Armstrong plader af forskellige serier.