Armstrong loft i lejligheden - typer og typer af design

Et slående eksempel på et moderne praktisk og æstetisk suspenderet system - Armstrongloft (foto nedenfor) baseret på cellulære plader. Det skal forstås, at Armstrong forstår virksomhedens produkter med samme navn. Dens popularitet er så høj, at i dag er næsten alle suspenderede type systemer ubevidst kaldt af mange.

Materialer til fremstilling af strukturer

Før du analyserer fordele og ulemper ved virksomhedens suspensionssystemer, er det værd at forstå, hvad designet er. Det var Armstrongs firma, der havde ideen at kombinere forskellige materialer til produktion af moduler. Ved hjælp af standardrammen på basis af metalførere og bøjler som basis tilbyder producenterne købere til at vælge finishen efter deres smag.

Du kan vælge mellem følgende muligheder:

 • mineralfiber;
 • basalt fiber;
 • polycarbonat;
 • naturligt træ;
 • stål;
 • aluminium osv.

Diversificere designet, du kan prøve på bekostning af tekstur. Det oprindelige loft i lejligheden vil se med brug af plader:

 • med præget
 • geometrisk mønster;
 • med perforering;
 • med dekorative elementer.

En meget speciel mulighed - Armstrong designlofter, specialfremstillet i en enkelt version.

Fordele og ulemper ved systemer

Populariteten af ​​design er ikke blevet slukket i flere årtier, hvilket betyder at der er noget der inspirerer forbrugertilliden. Listen over de positive kvaliteter af Armstronglofterne præciserer dette problem. Så design er populære på grund af:

 • kapaciteter af interceiling zone enhed til maskering af kommunikationssystemer, elektriske ledninger, ventilation med konstant adgang til dem, hvis det er nødvendigt;
 • ingen grund til at forberede en hård base til installation af systemet - loftet vil maske overfladefejl;
 • muligheden for hurtig installation og den samme enkle og ikke lange demontering, hvis det er nødvendigt
 • høj reflektivitet af plader, der giver mulighed for at spare på energiforbrug;
 • fremragende støjisolering (egnet mulighed for udsmykning af offentlige rum);
 • muligheder for at dekorere lærredet med ekstra tilbehør og praktiske belysningsarmaturer;
 • højt sikkerhedsniveau og miljøvenlighed.

Der er et tilsyneladende fejlfri system med flere ulemper.

 1. Reducerer loftets højde i rummet med ikke mindre end 8 cm, og i nogle tilfælde flere. På trods af det faktum, at stort set alle typer loftslofter synder med dette, er det nødvendigt at være forberedt på, at Armstrongs design kun vil være passende i et rum med oprindeligt højt til loftet.
 2. Eksponering for fugt. Armstrong-systemer og lignende til dem beskytter ikke rummet mod oversvømmelser. Mineralfiberen indeholdt i pladerne vil ikke klare testen, så i tilfælde af en nødsituation skal loftet helt eller delvist udskiftes.
 3. På trods af det brede udvalg af efterbehandlingsmaterialer til beklædnings systemer, prægninger og muligheder med pladestørrelser, er deres designkomponent underordnet de samme stræklofter. Fordelen ved dette er implementering på flere niveauer med skjult og åben belysning.
 4. Lav holdbarhed. Armstronglofter er ikke så modstandsdygtige over for mekaniske skader som det ser ud til. Hvis det ikke er metal eller træ, er det let beskadiget under montering eller demontering.
 5. Tvivlsom miljøvenlighed af mineralfiberplader. Tal om fuldstændig sikkerhed i loftet er kun mulig i tilfælde af overfladebehandlinger af aluminium eller træ. Kunstige materialer omfatter mineralfiber, stivelse, vandbaseret maling og cellulose - som alle ikke er den bedste mulighed for et menneskeligt kvarter.

Traditionelt nedhængt loft Armstrong og dets modstykker med lignende design er præsenteret i flere versioner af pladerne, som hver har sine egne egenskaber.

Varianter af loft systemer - det er nyttigt at vide

Alle versioner af Armstrong-suspenderede strukturer, på trods af forskellene i funktionalitet og indhold, har en visuel lighed. Konventionelt lofter er dog opdelt i flere typer:

 1. Budgetalternativet - plader "Tatra", "Baikal", "Cortega" og "Oasis". Dette er et glimrende valg for dem, der er vigtige indikatorer for styrke, naturlighed kombineret med en acceptabel pris.
 2. Plader klasse "Prima". Den mest modstandsdygtig over for fugt er betydeligt dyrere end den tidligere version, men kan bruges i værelser med høj luftfugtighed (badeværelse, køkken). Under drift mister du ikke deres form, behold en rig farve.
 3. Plader til støjisolering. Specialiseret udgave af loftet for værelser med højt støjniveau, ofte til offentlig brug. Loftsbelægning undertrykker alle typer støj.
 4. Plader af Bioguard serien. Velegnet til installation i værelser med høje hygiejnekrav - hospitaler, børnehaver, skoler, kantiner, madbutikker mv.
 5. De dyreste og usædvanlige designerlofter Armstrong, som bestilles efter individuelle designs.

Blandt de valgmuligheder, der fremgår af pladerne, kan du vælge indretningen i enhver stil. I dette tilfælde kan ikke kun materialerne i bunden af ​​pladerne og klasserne, men også de forskellige kanter påvirke den endelige beslutning. Der er tre typer: Microlook, Tegular og Board.

Sidstnævnte er absolut retfærdig uden konkurrence på grund af universaliteten og endda noget neutralitet. At montere lofter med plader af denne type er enkel - det afspejles ikke i billedet. Med hensyn til de to første muligheder - med deres hjælp vil det være muligt at samle loftet med klart definerede grænser mellem elementerne.

Afslutningsvis skal det bemærkes, at Armstrong-loftssystemer, der kun er udviklet for nogle årtier siden, har været stærkt forankret på det russiske marked af en grund. Der er mange objektive grunde til denne og tidstestede og aktive udnyttelse af tekniske egenskaber.

Strukturer passer ideelt i dag ikke kun i kontorinteriør, i handelsgulve og restauranter. Med en dygtig tilgang, med deres hjælp, er lofter i lejligheder oprindeligt designet og praktiserer funktionel og økonomisk belysning baseret på fluorescerende rasterarmaturer.

Armstrongloft: installation, fordele og ulemper

Alle kan sandsynligvis montere Armstrong-loftet, da det hele sker i form af en designerens samling. Hvordan gør vi det rigtige, vi vil tale med dig i dette materiale.

Nu er det meget populært at lave ophængte lofter i værelser, især hvis det er kontorlokaler. Men som tendensen i udviklingen af ​​markedet for hævede lofter viser, installerer mange mennesker sådanne konstruktioner i deres egne lejligheder, da det er den nemmeste og billigste måde at lave lofter ikke kun smukt på, men også ved at tilføje mange designeffekter til at skabe et helt unikt interiør i dit værelse. Armstronglofterne kan tjene en anden rolle og ikke kun æstetiske, men mere på det nedenfor.

Fordele og ulemper

Suspended lofter er enkle i deres installation, samt ser godt ud i ethvert rum. De kan forbedre varme- og lydisoleringen. Du kan installere alle armaturerne nøjagtigt på de steder, hvor du kan lide det mere. I rummet mellem loftet og Armstrong kan du holde forskellige kommunikationer. Reparation er enkel og kræver ikke specielle værktøjer og færdigheder.

Der er dog nogle ulemper, som jeg formoder, ikke er signifikante. Falskt loft kan ikke beskytte mod lækager ovenfra. Hvis fiberplader anvendes i konstruktionen, forringes de af fugtindtræk i dem, men de kan let udskiftes.

Disse er kun lige lofter. De kan også installeres diagonalt, men dette skal ske af en specialist, som vil koste meget mere end gøre det selv. Armstrong er bedst udført i lejligheder med højt til loftet, fordi hele strukturen vil sænke niveauet med 20 centimeter. Hvis du ønsker at lave hævede lofter i en lejlighed med et lavt niveau, så er det bedre at installere stræklofter, de vil næsten ikke tage afstandene og til en pris, de ikke er dyre.

Armstronglofter er oftest installeret i kontorer, restauranter og kan også findes i underholdningscentre.

Suspenderede lofter

Armstrong loft mount er ikke svært, og alt kan forstås fra billedet. Under installationen anvendes suspensioner, støtteprofiler, tværgående profiler, profiler placeret langs omkredsen, fastgørelsesenhederne og en loftsplade. Loftsplader kan være af forskellige størrelser. Den mest almindelige pladestørrelse 600x600, da den er i denne størrelse, er det hæmmede loft mest holdbart. Alle andre dimensioner af loftpladen er næsten ude af brug.

Armstrong plader kan laves af forskellige materialer. De kan være bløde - organiske eller mineralske, hård glas eller metal. De kan også afspejles eller med forskellige mønstre.

Det er bedre ikke at bruge en hård plade ved installation af hævede lofter, da det vil koste meget mere, og alle profiler skal også være specielt forstærkede. I sammensætningen af ​​mineralpladerne anvendes mineraluld, som er skadelig og næsten aldrig brugt. Økologiske plader er de mest almindelige, da de er lavet af papir og er fuldstændig harmløse. De er perfekt skåret med en almindelig kniv, og det er nemt at arbejde med dem.

Armstrong loftsprofiler kan fremstilles af både metal og metalplast. De skal have huller til suspensionen. De er forbundet med hinanden ved hjælp af forårslås eller ved hjælp af bøjede antenner. Hver profil skal om nødvendigt skæres fra den side, der er lige modsat låsen. Og de skal skæres strengt til størrelsen.

Suspensionerne er lavet i form af metalstænger, som er sammenkoblet med en buet bladfjeder med mange huller. Ved at komprimere fjederen kan du nemt indstille det krævede niveau for ophængning og åbne foråret, dette niveau er stramt fast.

Fastgørende knuder er sædvanlige dowels, der er lavet i form af selvdrejende skruer eller metalhåndtag. Metal kolletter skal installeres på de steder, hvor du vil have lamper og andre strukturer, der vil vægte loftet.

Armstrong ophængt loftmontering helt sammenklappeligt. Baren kan simpelthen skrues ind i monteringsknappen og en profil er hængt på den eksisterende krog. Klemme eller uklare "sommerfuglen" justerer profilens højde og udsætter niveauet. Hvis du har brug for adgang til mellemrummet, kan du forsigtigt løfte et par plader og flytte dem lidt til siden. Samtidig skal hænderne være helt rene, ellers vil fingeraftryk forblive på forsiden af ​​pladen.

Hjemmelavede fliser til hævede lofter

Armstrong kan laves til loftet og hjemmelavede plader af laminatpaneler eller massivt træ. Dette design vil være fremragende og originalt udseende. Du kan også indsætte dem i forskellige steder for dannelsen af ​​et mønster.

Værktøj og udstyr

Nu kommer der mange tilbehør, der er specielt designet til lofter. Disse er spot-, loft- eller rasterlamper, ventilationsgitter, specielle klimaanlæg. Til spotlights kan alle huller skæres med en almindelig kniv. Hvis du har brug for formede huller, vil det heller ikke være et problem for dig.
Ved brug af hårde plader kræves der allerede et specialværktøj, alt efter materialet: en glasskærer eller en mølle.

Armstrong loft beregning

Før du køber alle materialer til installation, er det nødvendigt at beregne alt for ikke at bruge ekstra penge, og så du ikke har meget overskydende materiale tilbage. Loftet beregnes omkring væggenes omkreds, og de resulterende resultater kan afrundes inden for tilsætning af 3 meter. Bemærk, at vægprofiler kan bøjes i form af hjørner, hvilket gør et snit.

Eksperter anbefaler ikke at skære pladerne til 300 millimeter, da der kan forekomme yderligere celler, hvilket vil kræve yderligere materialeforbrug. Hvis du ønsker at give et falsk loft et mere stringent udseende, skal du som regel klippe pladerne fra midten til væggene, mens du gradvist reducerer deres bredde. Vær opmærksom på, at alt ekstra udstyr i form af lamper og ventilationsgaller ikke betragtes som en ekstra belastning for loftet.

Armstrong loftmontering

I henhold til enkle installationsregler skal hele suspensionen til transportørprofiler foretages i en afstand af 1,2 meter. Langs murens omkreds skal knudepunkterne være placeret i en afstand på højst 45 cm fra væggen. Men det er næsten aldrig muligt at gøre, og derfor placeres alle knuder langs væggen i et skakbrætmønster.

Enhver ekstra belastning på loftet i form af et klimaanlæg skal styrkes ved hjælp af yderligere bøjler, der er placeret strengt diagonalt fra hoveddelen. Nogle gange tillader kroge ikke, at forskellige enheder placeres i cellerne, i disse tilfælde flytter yderligere suspensioner lidt til den ene side. Nøjagtige markeringer for fastgørelsesanordninger kan ikke gøres, da dette ikke er nødvendigt. Selv den mindste hældning af suspensionen kan kompenseres ved at justere dens højde.

Suspenderet loftsramme

Først og fremmest, når du samler rammen, er det nødvendigt at lægge vægprofilen omkring omkredsen af ​​rummet. Når du installerer, skal du bruge et laser- eller bobleniveau på mindst en meter. Lav en etiket omkring omkredsen og sammenlign afstanden til gulvet for at bestemme den vandrette position.

Fastgør langs vægprofilens omkreds med skruer. Hvis du ikke har planer om at installere mange ekstra enheder i loftet, er dette montering ret nok, da den bærende profil holder lasten, og det anbefales ikke at gøre noget her. Når du installerer lofter af denne type, kan du samtidig lave en fremragende støjisolering.

Efter at de nødvendige huller er blevet boret i loftet, fortsæt med at trimme det nødvendige antal bæreprofiler. De skal tilsluttes på gulvet i lange strimler af ønsket længde og installeres i vægprofilen. Efter at de skubber dem til den ønskede bredde og installerer suspensionerne. Derefter justeres ved hjælp af tæt strakte snore med niveauet af sagging.

Dernæst skal du montere længde- og tværgående ligament. Dette gøres ved hjælp af et parallelt eller tværgående kredsløb. Krydsordninger er mere arbejdskrævende og er lavet på de steder, hvor det er nødvendigt at styrke rammen eller udforme forskellige kommunikationer.

Vi lægger pladerne Armstrong

Når hele profilkonstruktionen er klar, kan du gå videre til forsamlingen af ​​loftet. Løft pladerne og den ene efter den anden pænt uden yderligere fysisk indsats i cellen. Hvis pladen falder meget ned i cellen, skal du ikke skubbe den ovenpå, ellers vil den gå i stykker. Det er nødvendigt at forsigtigt rette det fra bunden.

Først skal du installere det nødvendige udstyr på loftet, bringe kommunikationen. Tilslut ledningerne til armaturerne, og læg derefter panelerne ned. Den sidste plade er lagt som følger: Vi holder den på håndfladerne med forsiden nedad, forsigtigt blæser den ind i åbningen og forsigtigt sænker den. Det sker, at pladen ligger skråt, så i dette tilfælde korrigerer vi nederste hjørne med din finger, og det er det - din hængende loftarmstrong er klar!

False loftinstallationsvideo

Skal jeg installere Armstrong i et lille rum?

Forestil dig at med en lille ændring i designet kan du installere et smukt hæftet loft, selv i en lille Khrusjtjov. Det er kun nødvendigt at udskifte stifterne med et andet design. Som fastgørelsesanordninger kan du bruge de sædvanlige vinkler af tin og aflang ledning. Længden skal være lidt større end loftrummet tilbage. Vi trækker tråden ind i hullet i hjørnet af tin, som er boltet til loftet, bøj ​​det og vride det. Profiler er fastgjort til tråden ved at tråde den ind i hullerne og dreje den som den er foldet.

Typer af lofter er konstant forbedret og har ikke opbrugt deres æstetiske ressourcer. Derfor er det ikke kun muligt at dekorere en lejlighed med Armstrong-loftet, men også at introducere nogle designerflair, der kan omdanne et værelse til et luksuriøst værelse.

Hvis du finder en fejl, skal du vælge tekstfragmentet og trykke på Ctrl + Enter.

Armstrong hævet loft: fordele og ulemper

Armstrong-lofter er alsidige, velegnede til både kontorer og butikker samt til boliger. Dette loft ser smukt ud, monteret hurtigt, er relativt billigt. Jeg vil gerne sige med det samme, at producenterne ofte siger, at Armstrong er et nyt designord, men det er ikke sådan.

Kassette (plade-cellulære) lofter blev meget udbredt i Sovjetunionen, men ikke i boliger, men i industrielle lokaler. Under sådanne lofter kan du med fordel skjule enhver kommunikation - ledningsføring, ventilation.

Overvej i detaljer armstrongloftets egenskaber.

Særlige egenskaber

Armstrong hævede lofter kan opdeles i fem hovedklasser. For at forstå, hvilke materialer du vil beskæftige dig med, spørg sælgeren om et fabrikatcertifikat. Det skal indeholde alle de tekniske egenskaber ved loftet fliser.

Sådanne overtræk er opdelt i følgende typer:

 • Economy klasse. Som plader anvendes mineral-organiske plader, som ikke har sådanne fordele som fugtresistens eller varmeisolering. Sandt nok koster de lidt. De fleste modeller i økonomiklasse har et stort farveområde og ser pæne og smukke ud. Det vigtigste er ikke at bruge dem i fugtige værelser.
 • Loft klasse "Prima". Fremragende tekniske egenskaber - fugtmodstand, holdbarhed, holdbarhed kombineret med en række farver og reliefs. Sådanne plader er fremstillet af metal, plast, akryl og andre holdbare materialer. For lignende produkter giver producenterne en garanti på mindst 10 år.
 • Acoustic. Sådanne lofter med pladetykkelse op til 22 mm er nødvendige, hvor der er behov for støjreduktion. Disse er pålidelige stærke lofter med lang levetid.
 • Hygiejnisk. Lavet af specielle fugtighedsbestandige materialer med antibakterielle egenskaber.
 • En særlig kategori er designerlofter. Kan være meget anderledes og fra materialer med en række forskellige teksturer.

Armstrong-loftfliserne er også forskellige i deres monteringsmetoder: Den klassiske måde er, når pladen er indsat fra indersiden ind i rammen og den moderne udgave, når pladerne er monteret udefra (de snapper ind i rammen med et lille tryk).

Fordele og ulemper

Armstrongloftet har mange fordele:

 • Et stort udvalg af paneler til hævede lofter giver dig mulighed for at vælge den passende farve, tekstur, tykkelse og størrelse for ethvert værelse.
 • denne finish er perfekt til et stort rum;
 • Loftet vil klare sig godt med isoleringen af ​​rummet, da lysisolering kan lægges i mellemrummet mellem hovedloftet og loftet
 • Fugtmodstanden i loftet afhænger af kvaliteten af ​​fliserne. De fleste Prima klasse lofter er ikke bange for fugtighed;
 • hvis dit loft ikke er perfekt og har revner, sømme, højdefald og andre fejl, så er Armstrong trim en glimrende løsning på problemet;
 • ledninger, ventilation og anden kommunikation er nemmest at gemme i et Armstrong-loftdesign;
 • installation af et ophængt loft kan gøres af dig selv;
 • hvis en af ​​fliserne viser sig at være beskadiget, vil du selv kunne erstatte elementet;
 • Efterbehandling materialer, der anvendes i designet af Armstrong loftet, i langt størstedelen er nemme at rengøre og endda vaske;
 • flisebelagte paneler er miljøvenlige og sikre for mennesker. Hverken plastik eller mineralplader udsender skadelige stoffer, lugter ikke og ødelægges ikke af varme eller sollys;
 • designet udøver ikke overdreven pres på loftet;
 • Armstrongloftet har gode lydisoleringsegenskaber.

Selvfølgelig har denne finish nogle ulemper:

 • stilen er ikke altid egnet til udsmykning af en lejlighed eller et privat hus, da det ser ud til "kontor";
 • brugen af ​​billige materialer vil føre til, at panelerne ikke varer længe. De er let ridset eller beskadiget af enhver utilsigtet virkning;
 • loftet design vil uundgåeligt "spise" en del af højden af ​​rummet.

enhed

Loftet er et ophængningssystem bestående af en ramme, ophængningssystem og fliser. Rammen er lavet af lyslegeringer, den samlede vægt afhænger af rummets rum (jo større område er jo tungere strukturen), men generelt er belastningen på gulvet meget lille.

Designet kan monteres på næsten ethvert loft.

En stor rolle er spillet af højden af ​​rummet.

Husk, at Armstrongloftet vil "spise" mindst 15 centimeter højt. Designere anbefaler at bruge lofter i værelser med en højde på mindst 2,5 m. Hvis i et lille lavt værelse er de en nødvendighed (skjul ledninger eller ventilation), så husk at overveje at bruge spejlede paneler. Spejlpaneler øger visuelt højden af ​​rummet.

De tekniske egenskaber ved suspension ramme elementer er som følger:

 • Lejerprofiler af typen T15 og T24, længde i henhold til GOST 3.6 meter;
 • tværgående profiler af typen T15 og T24, længde i henhold til GOST 0,6 og 1,2 meter;
 • væg hjørne profil 19 24.

Suspension system består af:

 1. Fjederbelastede eger (strenge) til understøtning af profiler, hvorved du kan justere rammens højde. Standard strikkepinde (strenge) af to slags - strikkepinde med øjen i slutningen og striknåle med krog i enden.
 2. sommerfuglfjeder med 4 huller.

Efter installation af rammen og ophængningssystemet kan du montere den vigtigste del - pladen (finish). Tallerkener kan være af forskellige størrelser, men de mest almindelige er standard kvadratiske 1m.

mount

Loftet består af et sæt elementer (profiler og paneler), der er let at forbinde med hinanden. Derfor er størrelsen ikke så vigtigt for et sådant loft, vanskeligheder kan kun opstå med ikke-lineære former for lokalerne. Korrekt fastgørelse af aluminium eller galvaniserede profiler til vægge og lofter er en garanti for hele strukturens holdbarhed. Der er ikke noget kompliceret her, men det er værd at bo på nogle detaljer.

Det sæt af værktøjer, du måtte have brug for, er lille: tænger, perforationsbor, metalskær, dowels og en hammer. Profillængden overstiger normalt ikke 4 meter. Forresten, hvis du har brug for profiler af mindre (eller større) længde, så kan du næsten altid bestille dem fra sælgeren eller producenten. I dette tilfælde behøver du ikke at skære rundt med skæring eller opbygning.

Det er vigtigt at forstå, at forskellige materialer i bundloftet dikterer for os og valget af forskellige dele fastgørere.

Så, stenflader eller silikatblokke kræver brug af dykker mindst 50 mm. 40 mm dykker med en diameter på 6 mm er egnede til beton eller mursten. Det er enklere med trægulve - Suspensionrammen til et sådant loft kan også fastgøres ved hjælp af skruer.

Fastgørelse af pladerne er ikke svært, selv for en novice master. Før installationen anbefales det at kontrollere alle vinklerne mellem guiderne (de skal være nøjagtigt 90 grader). Derefter installeres panelerne og fører dem ind i hullets "kant". Dernæst giver vi panelerne en vandret position og sænker dem forsigtigt til profilen.

Bemærk venligst, at hvis kanten af ​​pladerne er synlige, indikerer dette fejl ved installation af rammen. Desværre sker det ofte, at pladerne skal skæres.

Installation af sådanne plader skal ske i den sidste fase af arbejdet, når alle de andre allerede er i kassetter. Sørg for, at vægkanten er glat, og brug evt. Loftsplinten. Det vil give fuldstændighed og nøjagtighed af hele strukturen.

Rammeindretning og montage

Oftest er installationen foretaget af firmaer, der sælger loftlofter, da de omfatter denne service på bekostning af hele strukturen. Ikke desto mindre tager mange hjemmeherrer installationen af ​​Armstrong-loftet med egne hænder.

Vi tilbyder dig trinvise instruktioner til installation af et hæftet loft, som hjælper dig med nemt at beherske teknikken til forberedelse og hurtigt samle strukturen:

 • Før installationen af ​​loftet påbegyndes, er det nødvendigt at afslutte alt arbejdet med lægning af kommunikation.
 • Start installationen med markering, definere startpunktet. For at gøre dette skal du fra den nederste vinkel ned mærke afstanden svarende til suspensionens højde. Minimumindrykket er 15 cm. Det hele afhænger af størrelsen og antallet af kommunikation, der vil blive gemt inde i den ophængte struktur.
 • Nu skal du installere en L-formet profil med en sektion på 24X19 langs væggenes omkreds. For at gøre dette gør vi markeringen ved hjælp af en piskekabel. Det er nemt at gøre det selv - du skal smøre ledningen med et specielt farvelement (du kan bruge almindelig grafit), vedhæfte det til markerne i hjørnerne og "slå af". Nu kan vi se niveauet for vores nye loft.
 • Startprofilen (hjørne) er fastgjort til væggen med dowels, som skal vælges afhængigt af det materiale, hvor de er installeret - beton, mursten, træ eller sten. Afstanden mellem dowels er normalt 500 mm. I hjørnerne trimmer vi profilen med en hacksav.
 • Det næste skridt er at bestemme midten af ​​rummet. Den nemmeste måde er at strække tovene fra modsatte hjørner. Krydset vil være midt i rummet.
 • Fra midten ligger vi 1,2 meter i hver retning - bæreprofiler vil blive installeret på disse steder.
 • Fastgørelse af støtteprofiler af sektion T24 eller T15 til loftet udføres ved hjælp af suspensioner. Længden af ​​støtteprofilerne er standard - 3,6 meter, men hvis denne længde ikke er nok, kan profilerne tilsluttes ved hjælp af specielle låse.
 • Efter at bæreprofilerne er fikset, begynder vi at installere den tværgående. Til dette er der specielle slots i støtteprofilerne, hvor du skal indsætte de tværgående. Forresten kan de enten være korte (0,6 m) eller lange (1,2 m).

Ramme strukturen i form af celler med celler er klar, du kan installere flisen. Teknologien til installation af fliser som helhed er enkel og er beskrevet ovenfor, funktioner er kun tilgængelige for installationsplanen af ​​lofter af lofter af lukket type. Til sådanne lofter anvendes specielle profiler (med et hul i profilens nederste hylde).

Kanterne på panelerne indsættes i det, indtil et karakteristisk klik. Plader kan flyttes langs profiler.

Hvis du skal installere lamper i et loft, skal du bestemme behovet for at installere lamper af den pågældende type (roterende eller fast), deres strøm og generelle stil på rummet. Hvis du beslutter dig for at bruge drejelamper, anbefales alle ledninger og belysningsanordninger selv at blive "monteret" før du installerer pladerne. Men i dag er der et stort udvalg af indlejrede belysningsenheder - de erstatter et vist antal paneler. Installation af færdige indbyggede armaturer er simpel og generelt ligner installation af fliselag.

Beregning af materialer

Begynd ved at beregne længden af ​​væghjørnet. Vi folder alle længder af væggene, hvor hjørnet bliver fastgjort. Glem ikke at tilføje på de projekterende dele og nicher. Beløbet skal divideres med længden af ​​et hjørne. For eksempel, hvis rummets omkreds er 25 m, og længden af ​​en profil er 3 meter, så er antallet af hjørner vi har brug for, lig med 8.33333... Nummeret er afrundet. Resultatet - vi har brug for 9 hjørner.

Stor hjælp i beregningerne har tegningsguider (hoved og tværgående) - du kan se elementernes direkte arrangement.

Det er godt, hvis suspensionsrammen indeholder et helt tal af celler, men det sker sjældent. Nogle gange bruger designere et "trick" med komponenter af forskellige størrelser, for eksempel at have store identiske paneler i midten af ​​et værelse og små paneler omkring væggene. Men hvis du selv er involveret i ophængningen af ​​strukturen, skal du blot arrangere de trimmet elementer i en eller begge ender af rummet.

For at kunne træffe en beslutning om hvor du vil have "ufuldstændige" celler, skal du opdele loftområdet i firkanter lige på diagrammet. Standardceller - 60 kvadratmeter. se. Tæl antallet af kvadrater du fik, herunder "ufuldstændige celler." Træk antallet af paneler i stedet for, hvor armaturerne vil blive installeret.

Nu kan du beregne antallet af guider, der vil være placeret på tværs af rummet, fra væggen. Hvis du ser at længden af ​​rummet ikke er opdelt i et lige antal guider, og du har et lille stykke tilbage, så skal du prøve at placere "ufuldstændige celler" på den side, hvor de ikke bliver tydelige.

Hvis der arbejdes med en tegning, er det vanskeligt, at en enkel formel hjælper. Det er nødvendigt at beregne loftets areal (multiplicér længden ved bredden).

For hvert element i loftet skal vi have en individuel koefficient.

Koefficienten for fliser er 2,78. Til hovedprofilen - 0,23 og for kryds-1.4. Suspensionsforhold - 0,7. Så hvis området i rummet er 30 meter, så skal fliserne 84 stykker, mens tykkelsen af ​​dens rolle ikke afspilles.

Ifølge størrelsen af ​​hele loftet tæller antallet af lamper. Standard - en pr. 5 kvadratmeter.

Indkvarteringsmuligheder

Armstrong loftkonstruktion er universel og velegnet til placering i offentlige bygninger og i private hjem og lejligheder.

Kontorer og indkøbscentre med store arealer, hospitaler og skoler - Armstrong-loftet vil tjene trofast i disse lokaler i mange år. Placering af plader er normalt standard - de er alle de samme og veksler kun med belysningselementer. Nogle gange kan du finde en skak eller lineær kombination af matte og spejlflader.

Armstrong loft - en usædvanlig løsning af et moderne interiør (100 billeder)

Armstrongloft - den mest almindelige form for lofter. Tilstrækkeligt billigt og nemt at montere vandt mange.

Overvej fordele og ulemper ved at bruge et hængende loft Armstrong.

Fordele:

 • Loftet, takket være sin ophængte konstruktion, giver nem adgang til ventilationssystemet og belysningsarmaturerne.
 • Det vil skjule uregelmæssigheder og eventuelle andre fejl i loftet, hvilket gør rammerne smukke og perfekte.
 • Nem montering og demontering.
 • God lydisolering. Gør ideel til installation på kontorer.
 • Suppleret med en række tilbehør.
 • Miljøvenlig. Pladerne er lavet af naturmateriale.

ulemper:

 • Bange for oversvømmelserne. Den største og største ulempe ved dette loft er ikke absolut beskyttelse mod lækage ovenfra.
 • Tåler ikke fugt og hyppige temperaturændringer som alle mineralplader.
 • Skrøbelighed. En lille skade på dette loft kan skyldes en kork, når du åbner champagne.

Armstrong loftmodeller

Alle mulige modeller af Armstrong-loftsbilleder kan findes på internettet, men for nu skal vi overveje det mest almindelige:

Økonomisk. Betydeligt i efterspørgslen, fordi de tiltrækker med deres pris. Opdelt i 2 typer: Baikal og Oasis. Hvis du vil have et godt design og kvalitet til den laveste pris.

1. Funktionel. Udstyret med særlig fugtbeskyttelse. Opretholde en fugtighed på 95%.

2. Akustisk (Ultima). Allerede ved navnet bliver det klart, at loftet har god lydisolering.

3. Hygiejnisk. Beskyt mod varm damp og fedt, og undgå dannelse af et bakterielag.

4. Designer lofter. På grund af det enkelte design giver originalitet og eksklusivitet til interiøret.

Armstrong loftfliser funktion

Pladen er lavet af mineralfiber med tilsætning af latex, stivelse, gips, cellulose.

En stor mængde stivelse tilsættes til pladerne af en lav priskategori, og latex tilsættes dyre. Ved at tilføje det sidste produkt har ovnen god fugtighedsbestandighed. Opbevaring af det færdige produkt tillades ved en fugtighed på mindre end 90% ved en temperatur på 15-30 grader.

Armstrong loft beregning

For en fuld beregning af loftet Armstrong tage omkredsen og runde op til et flertal på 3.

Hvis vi taler om gitteret, anbefales det ikke at skære mineralpladerne med mere end 50%

Bredden af ​​trimmen kompletterer hele størrelsen, divider derefter resultatet med 2 og bærer det trimmet par på væggene.

Langs længden placeres den skårne række mod den modsatte væg fra indgangen.

Bredden af ​​de 3 rækker af faste plader 0, 6 * 3 = 1, 8 Resten af ​​1, 2 m divideret med 2. Det viser sig, at de lange vægge vil støde op til rækker af plader på 60 cm.

Rammontering

1. Først skal du lave en kvalitativ mærkning af loftet ved hjælp af et niveau eller en laser.

2. Fortsæt til installationen af ​​Armstrong-loftsrammen ved hjælp af profiler.

3. Lav og fastgør en L-formet profil til væggen med dowels i trin på 40 cm. Profilen skal fastgøres til en "hylde"

4. Fortsæt til installationen af ​​suspensioner, der holder lamellerne.

5. Monter suspensionen i en afstand på 0, 6 m fra væggen efterfulgt af 1, 2 m.

6. For at overlappe profilen er fastgjort med ankerbolte.

7. Efter installationen skal du justere længden af ​​suspensionerne.

8. Fastgør transportskinnerne til suspensionerne, og sørg for, at de hviler på profilhjørnet.

9. Korsskinner foret vinkelret på lejet med hensyn til trin 0, 6

10. For at færdiggøre installationen skal du forbinde krydsskinnerne med dimensioner på 1,2 m med 0,6 m.

11. Rammen er klar. Det viste sig cellestørrelse 60 til 60 cm.

Lægning af loftfliser

 • Armstrong loftinstallation begynder med lægning af plader fra midten.
 • Læg pladerne igen og glem ikke at forlade rummet under lamperne. Hvis pladerne mod væggen ikke passer, skal du klippe dem.
 • Armstrong loft klar til brug.

Armstrong-hængende loft er den ideelle løsning, hvis du har brug for et originalt og samtidig praktisk loft.

Armstrong hævet loft - installationsteknologi, fordele og ulemper

En række moderne byggematerialer og indførelsen af ​​nye teknologier gør det muligt for håndværkere at skabe rigtige mesterværker ved at lave almindelige lejligheder i en original og ikke-standardiseret stil.

Hvad er han?

Armstronglofter er populære i mere end et årti. Dette firma var en af ​​de første til at indføre en ophængt loftsstruktur til verdensmarkedet, derfor kan det med rette betragtes som grundlægger af denne type loft.

Nedhængt loft består af:

 • baser i form af et system af suspenderede elementer, der tjener til at fastsætte loftet fliser;
 • en række montering tilbehør;
 • dekorative paneler.

Et særpræg ved Armstronglofterne er den komplette samling af strukturen, dvs. komplet med loftet er alt hvad du behøver for at bygge det, mens andre virksomheder tilbyder at købe strukturelle elementer separat.

Ved at købe det, kan kunden ikke bekymre sig om behovet for at finde passende fastgørelsesdele eller dekorative fastgørelsesanordninger, da de loftsplader og fastgørelsesdele, der følger med dem i kittet, perfekt supplerer hinanden.

Armstrong dekorative loftpaneler er lavet af mineraluld, stivelse, ler og yderligere uorganiske komponenter. Afhængigt af designens design er pladens forflade malet eller malet på en teksturisk måde.

Installationsregler

Installation arbejde kræver ikke særlige færdigheder, fordi teknologien er så enkel som muligt. Designet består af guide strips monteret rundt om rummet, og tværbjælker, der er fastgjort til dem med specielle snaps.

Typisk er længden af ​​de bestanddele 60 cm eller 1,2 meter, men om nødvendigt kan alle detaljer let skæres med almindelige byggesaks til metal.

I første omgang på rummets omkreds er guideregler fastgjort, det er vigtigt at udstille dem perfekt jævnt, for ellers kan pladerne måske ikke konvergere med hinanden eller flytte lidt til siden, og det endelige design ser ikke så imponerende ud som vi ønsker.

Nu er det vigtigt at bestemme placeringen af ​​belysningen. En tydelig angivelse af udgangskablerne vil beskytte imod det efterfølgende tilfælde af monteringspunkterne af lysekroner eller lamper med takets styrprofiler.

Hvis styrestrimlerne på væggene er fastgjort så tæt som muligt, for hvilke det er ønskeligt at bruge dowels, vil suspensionerne til fastgørelse af hovedprofilerne bedst fastholdes ved hjælp af ankerfastgørelse.

Nu kan du vedhæfte de vigtigste T-profiler til de faste suspensioner. Efter at have fastgjort alle detaljer, er det nødvendigt at udføre deres justering ved hjælp af et laserniveau. Hvis dette ikke er gjort, kan der opstå problemer med fastgørelsen af ​​efterfølgende dele af strukturen.

Det næste trin er fiksering af tværprofilen, for hvilken der findes specielle nedskæringer i hovedprofilen. Fastgøring udføres ved hjælp af snap-on matchende dele; yderligere fastgørelse af elementer er ikke nødvendig. På samme måde holder vi fastgørelsen af ​​længdeprofilen til de tværgående linjer.

Det sidste stadium vil være installationen af ​​dekorative paneler. For at lette installationen er der en betegnelse på bagsiden af ​​hver plade, hvilken side og i hvilken retning at indsætte den. Griller og belysningsarmaturer monteres i færd med at installere loftfliser, for hvilke der sættes særlige huller på de rigtige steder for at indsætte armaturer.

Tips

For at gøre loftet smukt og perfekt, skal installationsanbefalingerne tage højde for de vigtigste anbefalinger fra erfarne bygherrer:

 • Rammesystemet skal være mindst 10-15 cm væk fra loftet;
 • For at forhindre overbelastning af støtteprofilen bør krydsskinnerne sikres med suspensioner mindst halv meter fra væggen; / li>
 • Styrken af ​​det endelige design afhænger af fastgørelseskvaliteten af ​​de understøttende profiler; derfor bør sådanne elementer fastgøres med fjederspændinger hver meter;
 • Før installation af belysningsarmaturer, er det nødvendigt at lave udskæringer for at indsætte dem i loftpladen.

Designer Tips

Ved at vælge Armstrong-systemet til loftdesignet, kan en forbruger købe dekorative paneler af enhver nuancer, som følge af, at der er en række indretninger inden for rummet.

For at skabe et usædvanligt loft kan skift af plader af forskellige nuancer skiftes, standard hvid farve med lyse skær er godt kombineret, for hvilket et lyst panel kan indsættes gennem flere hvide firkanter og fortsætte denne række, symmetrisk arrangere farvede firkanter over loftet.

Ved hjælp af et specielt designet loft kan du afgrænse et værelse ved at skabe bestemte områder i det. Til dette formål anvendes en langsgående eller tværgående række af plader af forskellig farve, for eksempel kan den hvide base divideres med en linje af blå eller turkis. Det er bedst at bruge plader af den farve, der er til rådighed i indretningen, hvilket vil give rummet en bestemt stil.

Fremhæv rummets ekstraordinære design, dekoreret i stil med "hi-tech" eller "moderne", ved hjælp af en flisebelægning med et teksturmønster. Dette kan være et præget mønster, akrylmodellering, guldbelægning og andre variationer af det ujævne udseende af det ydre lag.

fordele

Blandt andre lignende typer loftsbeklædning er Armstrongs produkter kendetegnet ved følgende kvaliteter:

 • de absorberer lyden perfekt og derved øger niveauet af lydisolering af rummet uden brug af ekstra materialer;
 • Materialet, som pladerne er fremstillet af, er kendetegnet ved høj fugtbestandighed, hvilket gør det muligt at anvende et sådant loft i badeværelser, køkkener, på åbne terrasser og andre steder med høj luftfugtighed;
 • speciel imprægnering af pladerne gør materialet ubrændbart, hvilket forhindrer spredning af ild i tilfælde af brand;
 • Armstrong-plader opfylder internationale sikkerhedsstandarder - de er lavet af naturlige materialer, derfor er de ikke allergiske og kan bruges på offentlige steder som færdigvarer i børnehaver, skoler og medicinske institutioner.
 • enkel installation gør det muligt at montere loftet med egne hænder uden at lægge stor vægt på det;
 • Specifik design af loftet giver dig mulighed for at gemme sig bag dekorative paneler kommunikationsrør, kabler og andre elementer, der krænker det harmoniske udseende af rummet. Sammen med dette kan om nødvendigt de skjulte strukturer let nås uden at forstyrre loftets integritet;
 • rige farver for at maksimere mulighederne for design værelse design.

Armstrong hævet loft

For 156 år siden, i den amerikanske delstat Pennsylvania, åbnede den irske immigrant Thomas Armstrong et lille korkforarbejdningsværksted og en lille butik. Overvinde problemer og kriser, virksomheden har med succes udvidet og udviklet et halvt halvt år. Nu er det et internationalt selskab med 42 fabrikker i 12 lande i verden. Det dekorative og multifunktionelle loft på Armstrong-mærket er populært i Rusland på grund af den fleksibilitet, den suspenderede struktur og den mangfoldige design har.

For dette mærke er der udviklet en række fælles ekstra tilbehør, deres produktion er blevet justeret, produkter er efterspurgte. Armstronglofterne består af en metalramme, der er fastgjort på væggenes omkreds og plader stablet på den. Metalliske styreelementer er samlet i figuren.

Pladerne, der danner overfladen, er tilgængelige med standardstørrelser 600 * 600 * 15 og 600 * 1200 * 15 millimeter. De er brandhæmmende, hvilket svarer til brandsikkerhedsreglerne. Materialer anvendt til fremstilling:

 • Fibermineral hårdt og blødt
 • laminatgulve
 • glasfiber
 • finer
 • polymerbelagt metal
 • kombinerede råvarer, for at give de specificerede egenskaber

Suspended lofter er opdelt i "usynlige" og "synlige" afhængigt af udseendet af den dannede overflade - fast, uden huller eller bestående af kvadrater og rektangler. Effekten af ​​det monolitiske plan opnås ved hjælp af specielle fastgørelser, hvorved hjælpelinjerne på rammen er skjulte. De adskiller sig i tekstur, farve, styrke, værdi. I overensstemmelse med formålet med de reparerede lokaler vælges en række belægningsplader med egnede tekniske egenskaber:

 • Yderligere lydisolering leveres af en kombination af lydabsorberende og lydisolerede materialer
 • med varmeisolerende egenskaber
 • modstand mod høj luftfugtighed - til badeværelser, toiletter, puljer
 • med forbedret brandbeskyttelse
 • stødtætte, robuste
 • reflekterende og spejl, sparer energi ved brug af lamper med lavere effekt
 • med antibakteriel belægning, der forhindrer multiplikation af patogene bakterier og vira - til medicinske institutioner og madlavningssteder
 • forbedrer rumakustik
 • modstandsdygtig over for intensiv skrubning ved hjælp af kemiske rengøringsmidler

Suspended lofter i enhver konfiguration, multi-level, med fragmenter af forskellige farver og former, herunder buet, tillader alsidigheden af ​​deres enheder. Takket være disse egenskaber er der skabt eksklusive versioner af indretningsløsninger, der kan opfylde de mest krævende æstetiske krav.

Afslutning og beregning af mængder af materialer

For at beregne mængden af ​​materialer, der er påkrævet, måles længden og bredden af ​​rummet foreløbigt og et optimalt layout er udviklet til udformningen af ​​loftfliser. Det er næsten aldrig muligt at montere loftet, så det består af hele elementer alene; Nogle plader skal trimmes. Ved udarbejdelsen af ​​ordningen er det planlagt, at plader af samme størrelse vil blive symmetrisk anbragt på modsatte sider. Den estimerede forbrugshastighed for dette materiale er 1,05.

Eksperter anbefaler at bestemme antallet af plader individuelt, i overensstemmelse med den udviklede ordning plus en yderligere - 10%.

En lille forsyning af materialer er nødvendig for uforudsete situationer under produktion og videre drift. Et element i en bestemt serie og serie efter lidt tid kan ikke længere sælges.

Hængende loftpaneler er som regel realiseret sammen med et sæt af nødvendige komponenter og produkter, hvilket gør det muligt at udføre installationsarbejdet hurtigt og med høj kvalitet. Beregn behovet for materialer under ordningen er ikke svært:

 • Vinkelprofilen er monteret langs omkredsen, fastgjort til væggene efter 500 mm
 • Lejeprofiler er monteret parallelt med væggen, trin op til 1200 mm
 • lange lintel er arrangeret vinkelret på støtteprofilen
 • korte hoppere installeres parallelt med understøtningselementet
 • Direkte eller justerbare ophængninger til lejeprofiler er fastgjort til loftet, trin op til 1200 mm
 • dowels, skruer til fastgørelse

En alternativ mulighed er en diagonal installation af et ophængt loft. I dette tilfælde er transportskinnerne placeret i en vinkel på 45 ° til væggene. Betydeligt øger arbejdet kompleksitet og antallet af plader, der vil blive markeret til trimning. Denne form for layout ser mere attraktivt ud.

Installationsteknik og generelle regler

Installation af strukturer begynder med en pæn, præcis markering og fastsættelse af indbyrdes vinkelrette akser.

Opdeling af akserne foregår i retninger fra midten af ​​rummet til væggene. Dette giver dig mulighed for at bestemme størrelsen af ​​pladerne, som vil være placeret i nærheden af ​​væggene.

Hvis lægning af ingeniørkommunikation ikke leveres under loftet, bør hjørnelementets højde ikke være mindre end 100 mm; clearance er nødvendig for at installere belysningsarmaturer. Lagerkonstruktioner er konstrueret til en vis belastning, så alle beklædninger, der ligger under loftet, skal uafhængigt og sikkert fastgøres til loftpladen. De behøver ikke at være forbundet med falske loftsfastgørelsesanordninger.

Montering af rammen er den vanskeligste del af jobbet. For det første er hjørneelementet monteret rundt om rummet, ud fra hjørnerne og fastgjort med dowels. Derefter fastgøres suspensioner for bærende konstruktioner til loftet, hvorved den nedhængte lofts vandrette position og højde justeres.

Figuren viser: a) typerne af suspensioner er fleksible og stive b) muligheden for fastgørelse ved hjælp af skydepistol ved hjælp af bygnings- og montagepistolen c) fastgørelsesmetode ved hjælp af afstandsstykker. Typer af fastgørelseselementer vælges afhængigt af det materiale, hvorfra gulvpladerne er lavet.

Ved fastgørelse på suspensioner er støtteprofilen monteret, dens justering udføres, hvorefter langsgående og tværgående skinner 1200 og 600 mm lange er installeret. Et fragment af den færdige ramme ser sådan ud.

Indførelse af forsyningsledninger af tekniske systemer, ledninger, installation af lamper udføres samtidig med installation af loftkonstruktioner. Loftsplader er lagt ud langs føringsprofilerne på sidste sted, efter pålidelig styrkelse af alle dele af rammen og tilslutning af belysningsarmaturer.

Under arbejdet er det vigtigt at konstant styre den horisontale position af strukturerne, midterafstanden, rigtigheden af ​​de rette vinkler mellem styrene ved hjælp af et niveau, en byggeplads og et målebånd.

Hvis markeringerne er forkerte, og akserne er skæv, vil panelerne ikke passe i størrelse. De passer ikke ind i cellen, eller vil ikke blive holdt på hylderne korrekt.

Ved opførelse af hævede lofter tages der højde for, at bygningslovgivningen strengt regulerer lofternes højde i boliger og offentlige bygninger.

Hvis de etablerede parametre ikke overholdes, har arkitektonisk og konstruktionstilsyn ret til at anerkende lokalerne som uegnede til brug. Langvarig tilstedeværelse i dem giver en følelse af ubehag og har en negativ indvirkning på præstationen og det generelle velfærd hos mennesker på et underbevidst niveau.

De generelle regler for arbejdsteknologi giver en række tekniske krav:

 • Det er ikke tilladt at overskride værdien af ​​den relative afbøjning af præfabrikerede strukturer 1/250 af spændingen
 • Afvisning af yderligere installationsbelastninger
 • den forete overflade skal være tilstrækkelig stiv og udelukke mulige vibrationer af panelerne uden at lægge sig langs leddene
 • Højdeforskellen mellem pladerne og monteringsskinnerne er tilladt inden for højst 2 mm
 • loftsplanets maksimale afvigelse i lodrette, vandrette og diagonale retninger må ikke overstige 1,5 mm pr. meter længde
 • Målingskontrol giver mindst 5 målinger for hver 50 meter af overfladen

værdighed

Armstrong-hæmmede lofter skjuler skader, ujævnheder eller højdeforskelle på loftfliser. Dens design er anvendelig til ethvert sted, for overflader fra ethvert materiale, i den planlagte højde fra loftet, i forskellige hældningsvinkler, i vandrette og lodrette stillinger. Det er bekvemt at lokalisere luftkanaler i ventilationssystemer og aircondition, elektriske ledninger, vandforsyning og gasforsyningsledninger, automatisk brandalarm og brandslukningssystemer under overfladen. Giver nem og hurtig adgang til kommunikation i nødstilfælde.

Valget af standardiserede tilbehør til rådighed for forbrugeren, designet til dette design af lofter giver dig mulighed for nemt at foretage en konvertering. For eksempel skal du installere innovative 3D-præstationspaneler for at visuelt forstørre rummet, i stedet for de gamle. Eller at erstatte forældede versioner af lamper med energibesparende. Det er nok at installere en ny med et andet indlejret element i stedet for den foregående standardplade og tilslutte den relevante kommunikation.

Designerne er holdbare og stærke. Installation kan foretages i tidligere reparerede lokaler, da der ikke kræves yderligere efterbehandling af dem. Ydeevnen giver mulighed for periodisk vådrensning ved brug af rengøringsmidler eller støvsugning. I tilfælde af oversvømmelse fra opstrøms lokaler eller fra taget, vil det være tilstrækkeligt at erstatte flere plader, hvis der forekommer pletter eller pletter på dem.