Hvordan man laver tal fra gipsvæg på loft og vægge (10 billeder)

Vægge og lofter, dekoreret med figuren gipsvæg, gør et uudsletteligt indtryk på selv de mest krævende kendetegnende for luksusinteriør. Arcs og ødelagte linjer, skyer og stjernebilleder, fancy mønstre og planter, kronblade med fantastiske farver, silhuetter af usynlige dyr og andre gipsmønstre i loftet og væggene, blødt belyst ved hjælp af skjult belysning, skaber en atmosfære af komfort og afslapning.

Tallene på gipsvæg på loftet kan være meget forskellige, men de mest almindelige løsninger er:

 • geometriske former (cirkler, ellipser, ovaler, kvadrater, rektangler);
 • bølger;
 • planteelementer - blomster, blade;
 • skyer;
 • sommerfugl.

Tallene på væggene kan være endnu mere forskelligartede, glidende bevæges i buer, nicher, kombineret med designerhylder.

Hvad gipsvæg at vælge for krøllede vægge og lofter

Flad og tredimensionel form er bedst lavet af en buet eller fleksibel gipsvæg, der er 6,5 cm tyk. Dens vigtigste kendetegn er høj fleksibilitet, hvilket gør det let at skabe konvekse og konkave overflader.

I processen med at arbejde med buet gips er der ingen grund til at fugte og behandle overfladen med en nålevalse for at øge elasticiteten. Omkostningerne til et fleksibelt gipsplader er højere end det sædvanlige materiale, men det betaler sig på grund af de skabte strukturers styrke og lange levetid.

Det er tilladt at bruge almindeligt loft eller væggipsplader med en tykkelse på 8 til 12,5 mm, men i dette tilfælde skal du være forberedt på, at det er meget sværere at give den den ønskede form.

Hvordan bøjes gipsvæggen?

 1. Ved hjælp af vand og en nålevalse (awl). Siden af ​​arket, som vil have en konkav form, bliver befugtet med vand og rullet med en nålevalse. Efter at gipspladen er gennemblødt med vand lidt, bøjes den forsigtigt, lægger den på skabelonen og fastgør den i den rigtige position, indtil den er helt tør.
 2. Ved at lave nedskæringer. En meget stærk bøjning kan opnås ved anvendelse af "tør" -metoden. For at gøre dette er det nødvendigt at lave snit på arkoverfladen i en afstand på 1-5 mm fra hinanden og op til 6 mm i dybden, som skal placeres over bøjningen. Afstanden afhænger af krumningsradius: jo mindre den er, jo oftere skal der være nedskæringer. Efter at have givet gipset behov for at danne og fastsætte snitene er fyldt med kitt.

Værktøjer til fremstilling af tal fra gipsvæg

At arbejde har du brug for følgende sæt af materialer og værktøjer:

 • konstruktion kniv;
 • saks til metal;
 • gipsskærer med udskiftelige blade;
 • niveau;
 • målebånd;
 • Punch;
 • bore;
 • skruetrækker;
 • selvskærende skruer;
 • plug;
 • negle og skruer;
 • bulgarsk;
 • cirkelsav;
 • metalprofiler;
 • suspensioner;
 • rullelejer;
 • reglen
 • choklayn;
 • syl;
 • Prosekatel;
 • konstruktion markører;
 • rørfirkantstål
 • stencils af forskellige former.

Forberedende fase

Før du uddyber din vision, skal du forberede værelset:

 1. Fjern møbler og alle funktionelle og dekorative elementer.
 2. Fjern gips og tapet.
 3. Prime cracken.
 4. Rengør væg- og loftfladerne grundigt fra støv.

Plader af gipsplader skal holdes i vandret position i flere dage for at akklimatisere til luftens temperatur og fugtighed i lejligheden.

Hvordan man laver en figur på loftet

Først skal du måle lofterne og væggene med et målebånd, tænk over designet af hver figur og mønster i det indre af rummet, tegne en skitse ved hjælp af linjer, mønstre, kompasser. Overfør det forholdsmæssige udvidede mønster på pap, lav en stencil, skære billedet langs konturen.

Rammontering

På dette stadium har du brug for:

 • At lave lærredets layout ved hjælp af chokline eller byggemarkører.
 • Monter rammen af ​​UD- og CD-profiler, suspensioner og fastgør det første niveau af loftgipspladen.
 • På stencil tegne på det første niveau af gipsvæggen figurerer konturerne i figurerne vejledningsprofiler til dem.

Til krumme strukturer på profilen er det nødvendigt at lave snit: lige, hvis det skal bøjes udad, trekantet - hvis det er indad. Du kan bruge en speciel buet profil med huller.

 • Fastgør loftet (CD) til styringsprofilen (UD). CD-profilen, hvis længde overstiger 0,5 m, skal fastgøres på bøjlerne, således at gipsvæggen ikke deformeres under vægten af ​​de formede elementer.

Arbejde med FCL

Gør følgende for at oprette et gipspladssymbol:

 • Fra den sømide side af et gipsplader ark designet til figurniveau tegne skitserne for en fremtidig figur eller et mønster.
 • Såg et ark med et mønster på flere dele med en kværn, gipspladerær eller konstruktionskniv.

Det er vigtigt! Du kan kun skære figurer på et materiale, der er fugtet (men ikke gennemblødt med vand!). For at gøre dette skal du tørre den indvendige overflade med en fugtig svamp, behandle med en nålevalse og efter et par minutter anvende et antal huller på samme side langs figurens kontur med en perforator eller ale. Bøj arket i retning af hullerne, indtil det er opdelt i dele. Håndter også resten af ​​detaljerne på billedet.

 • Dele af billedet på gipsvæg monteres skiftevis på profilerne på første niveau.

Således kan du lave en oval, bue eller cirkel af gipsvæg på loftet. For komplekse figurer vil der kræves mere detaljeret beskrivelse af brugen af ​​kvadrater, øvelser, elektriske sav. Samtidig med figurniveauet er der monteret åben og skjult belysning, som det er nødvendigt at bore rede, lave skjulte nicher, drage konklusioner for ledninger.

Hvordan man laver mønstre på væggene

Mønstre af gipsvæg på væggene er et vigtigt element i indretning og bør være et enkelt ensemble med tal på loftet. Du kan lave en enkelt eller delvis vægbeklædning af det viste materiale, skjule uregelmæssigheder, opbygge indvendige skillevægge af forskellige højder og usædvanlige mønstre, buede døråbninger.

Princippet om at arbejde med vægfigurer er ikke anderledes end loftkonstruktionerne, men det er meget enklere, da der ikke er behov for at hænge under loftet med en buet ryg og hævede arme.

I et professionelt miljø er der mange muligheder for at installere krøllede strukturer. Dem, der ønsker at lære at lave et buet loft på gipsvæggen, kan vælge en af ​​de tilgængelige og relativt enkle installationsmetoder. For at installere komplekse multi-tierede kompositioner med indviklede figurer, er det bedre at bruge professionelle tjenester.

Værelsesdesign muligheder ved hjælp af gipspladen indretning

Gipsvæg - et byggemateriale, der kan kaldes en af ​​de mest alsidige. Det bruges med succes ikke kun til fremstilling af lofter, skillevægge, men også til at skabe et eksklusivt design. Overvej de mest interessante muligheder for at dekorere et værelse med en gipsvæg indretning.

Årsager til efterspørgslen

Gipsvæg er stærkt efterspurgt på det moderne marked, fordi det har mange positive kvaliteter. Vi kan udklare følgende mest væsentlige træk ved sådant materiale til forbrugerne:

 • sikkerhed (materiale består af plader af pap og gips);
 • brugervenlighed (ved hjælp af gipsplader, kan du oprette nicher, buer og meget mere);
 • lav vægt (væggen hviler på selvskærende skruer, den er fastgjort til rammen på dem, så kan du straks begynde at færdiggøre arbejdet, i nogle tilfælde er rammen lavet af lameller og stænger, men det er bedre at bruge en galvaniseret profil, da den er mere pålidelig og bekvem i ansøgning).

Gipsvæggen har imidlertid en ulempe: den er ustabil til høj luftfugtighed. Det er også værd at bemærke, at gipsplader er mere skrøbelige end andre materialer. Dette gør dog ikke gipsvæggen mindre populær.

Væg og loft dekorationer

En af de vigtigste funktioner i gipsplader er at gøre lofter og vægge så glatte som muligt. Du kan dog forbinde fantasien, kreativiteten og skabe et unikt design ved hjælp af smukke krøllede gipsplader, der ser ud til volumen (de er fastgjort til overfladen). Men et sådant design bliver nødt til at tænke på forhånd, fordi rammen skal oprettes under hensyntagen til figurernes størrelse og form.

I børnenes værelse kan du vedhæfte en sommerfugl, en båd til væggen, stjerner, skyer og meget mere til loftet. For soveværelser og stuer kan du lave dine egne hænder i forskellige former. De kan være meget fancy - det hele afhænger af din smag og det overordnede interiør. Til udsmykningen af ​​komplekse multi-level designs er velegnede spotlights: Med deres hjælp fremhæver du gipspladerne, gør dem spektakulære accenter.

Bøjede gipsplader lofter

Bygningsteknologier forbedres hvert år, der er nye enheder og værktøjer, bedre materialer. Nu er designere i stand til at gengive alle deres mest fantastiske ideer i livet ved at lave et eventyrpalads fra en simpel lejlighed. Forskellige figurer på flere niveauer er blevet meget populære. Hvis de allerførste designs var ufuldkomne og noget vinklede, kan nogle nyere værker kaldes et kunstværk.

Hvad kan der laves af gipsplader i loftet?

Det er muligt at skabe en tilstrækkelig stærk og samtidig smuk bygning i enhver standard lejlighed. Det er kun nødvendigt at montere en ramme af en given form, og sheathe det med gips. Den store fordel ved et sådant loft er, at det hurtigt og bekvemt rummer forskellige belysningsarmaturer, hvilket skaber originale kombinationer. Du kan ikke være bange for styrken af ​​et sådant system, det er ikke underordnet standardlofterne. Og fordelene ved sådanne konstruktioner er langt mere værd at investeringen.

Dowel Butterfly til drywall - 4 produkt muligheder og funktioner fra brug

Gipsvæg er en af ​​de mest populære efterbehandling materialer i dag, så spørgsmålet om at vedhæfte forskellige elementer til det er meget relevant. Der er mange muligheder for fastgørelsesanordninger, og i dag overvejer vi en af ​​de mest populære løsninger - fure til Butterfly drywall.

På billedet: Butterfly montering til gips er enkel og pålidelig

Typer af produkter

Alle de muligheder, som jeg anser nedenfor, kan bruges til bestemte værker, jeg betragter kun dokumenterede løsninger, der har fungeret godt blandt købere og specialister. Det er ikke udelukket, at der i din by ikke er alle typer produkter, men de mest universelle er normalt repræsenteret overalt.

Mulighed 1 - dyvel butterfly 8x28

Dette er det mindste element, der er egnet til fastgørelse af lette strukturer, oftest fundet af firmaet "Rosdyubel", det har god kvalitet og rimelig pris, så prisen på et stykke er kun 50 kopecks.

Disse elementer er ideelle til lav og medium belastning monteringer.

Hvad angår funktionerne til brug, ser instruktionerne for arbejdet sådan ud:

 • Først skal du bestemme det nødvendige antal fastgørelsesdele og købe sommerfugle til gips. Det skal huskes, at skruerne i sættet ikke går, og du skal også købe dem. I dette tilfælde anvendes varianten 3,5x35 mm, som enten kan være oxideret eller galvaniseret, alt afhænger af om fikseren er synlig eller ej

Dowel for GKL uden skrue; Butterfly er ubrugelig

 • Det er vigtigt at markere placeringen af ​​fremtidige fastgørelseselementer, eventuelle fejl fører til, at du ødelægger overfladen af ​​væggen. For at kontrollere rigtigheden af ​​placeringen af ​​elementer, brug om nødvendigt byggeniveauet;
 • Boringen udføres ved anvendelse af en hvilken som helst egnet bor, hvilken diameter skal være 8 mm. Gipsplader - Materialet er ret blødt, så det tager godt udstyr til træ eller metal. En boremaskine til beton er mindre praktisk på grund af spidsens form, men den kan bruges. Du kan bore væggene med en skruetrækker, det gør et fremragende arbejde og er meget bekvemt på grund af dens lave vægt og mobilitet;

Hvis du borer loftet, læg et glas på boret som vist på billedet, vil alt affaldet samle sig i det, og rummet forbliver rent.

En sådan enhed giver dig mulighed for at holde rummet rent.

 • Dowel Butterfly på gipsvæg er komprimeret med to fingre og indsat i det forberedte hul, og derefter skubbet, indtil trykbrættet hviler mod overfladen. Nu har vi et sted at skrue i skruen, som tåler en belastning på op til 16 kg, hvilket er ret meget;
 • Den sidste ting at gøre med skruen er at fastsætte det faste element eller struktur. Hvis tykkelsen af ​​elementet er mere end 3 mm, skal du tage en skrue med øget længde, denne nuance må ikke overses, ellers kan du ikke gøre arbejdet;
 • Skruen skrues med uret, indtil den stopper, når fremspringene udvider til maksimum og den faste skaft presser mod overfladen, på bagsiden fastgøres elementet sikkert. Alt er enkelt og hurtigt, arbejdet tager sekunder, hvis det udføres af en skruetrækker;

Det er vigtigt at fastgøre dowel'en med en selvdrejende skrue.

Mulighed 2 - dowel Butterfly 10x50

Denne mulighed er den mest populære og bruges næsten overalt, dens form er mærkbart forskellig fra den første type, primært for spacerelementer, som er meget større. Indvendigt er der to tunger, der, når de strammes, giver yderligere styrkefastgørelsesanordninger.

Dowel til gipsvæg Butterfly 10x50 - den mest populære og efterspurgte

Produkterne kan fremstilles af forskellige materialer: nylon, polypropylen, polyethylen osv. Når man vælger det, er det nødvendigt at kontrollere materialets elasticitet, hvis det er for svært, så når det fastgøres, vil det bryde.

Omkostningerne ved disse elementer er højere end de tidligere, og i gennemsnit er 1 rubel, det er også meget, meget billigt. Fordelen ved denne løsning er, at belastningen på et element kan forlade op til 24 kg, det vil sige, at selv små skabe eller hylder sikkert kan hænge på to sommerfugle eller hylder uden frygt for at fastgørelseselementerne vil gå i stykker.

Arbejdet med at fastsætte noget med disse elementer er lidt anderledes end ovenstående valgmulighed:

 • Hvis du gør arbejdet med dine egne hænder, skal du købe selvskærende skruer sammen med dowels. Standardversionen er 3,5x55 mm, men hvis du fastsætter bordet eller andre materialer med en tykkelse på mere end 3 mm, skal du købe skruer af større længde, det beregnes individuelt i hvert enkelt tilfælde.

Længden af ​​skruen bestemmes på forhånd

 • Til denne version af produkterne bores huller med en diameter på 10 mm, der er ingen specielle krav, hovedmålet er nøjagtighed og tydelig mærkning, så du ikke laver ekstra huller i væggen.
 • Elementet komprimeres og indsættes i hullet, indtil det stopper, hvorefter strukturen fastgøres ved hjælp af en selvdrejende skrue, skruet i retning med uret. Fixture på gipsvæggen Butterfly er strammet, indtil den stopper, dette arbejde blev gennemført med succes.

Her er hvad et fuldt stramt element ser ud fra bagsiden.

Hvis du skal løsne monteringen, skrues skruen simpelthen af, hvorefter strukturen kan fjernes, det er ikke ønskeligt, at sommerfuglen slipper ud, da fremspringene måske ikke folder og beskadiger hullet.

Mulighed 3 - metal dowel Butterfly

Denne mulighed adskiller sig primært i fremstillingsmaterialet, det andet af dets navn - "Molly", forresten, kaldet plast sommerfugle. I modsætning til plastikoptioner er størrelsesområdet af sådanne elementer ret bredt, og de kan udføres ikke blot i form af et selvhæmmende fastgørelseselement, men også med en fremspring i form af en L-formet skrue, ring eller krog. Dette udvider i høj grad anvendelsesområdet.

Metal dowel Butterfly til gipsvæg kan have forskellige størrelser og konfigurationer

Naturligvis er metalelementer meget sikrere end plastik, men dette påvirker ubetydeligens styrke, da gipsvæggen selv har en trækstyrke, og den er meget lavere end fastgørelsesgrænsen af ​​denne type.

Lad os nu se på, hvordan Butterfly anker til gipsvæg er installeret. Processen består af flere faser:

Layoutet er ret simpelt.

 • Til at begynde med er det umagen værd at bestemme fastgørelsespunkterne for alle elementerne. Det nemmeste er her at prefikse de strukturer, der skal løses, justere dem med et niveau og derefter lave en markering;
 • Boringen udføres på samme måde som i ovennævnte tilfælde. Borens diameter afhænger af størrelsen af ​​det anvendte fastgørelsesmiddel og kan være fra 8 til 13 mm. Det er vigtigt at gøre hullet ryddeligt, hvis det viser sig at være brudt, så kan du ikke rette elementerne;
 • En metalarm uden skrue indsættes i hullet, og hvis strukturer efterfølgende hænges på systemet uden at fastgøre dem, er der intet tidspunkt at skrue skruen af ​​skruen. Butterflyen er anbragt således, at tandhjulene på bunden af ​​hætten biter i gipsvæggen og sikkert fastgør elementet i en stationær stilling, hvilket i høj grad forenkler arbejdsstrømmen;
 • Ved den sidste sving er skruen vridd, på grund af hvilken på indersiden er splittemuffen foldet og der opnås flere metalfremspring, som fastgør fikserne på gipsvæggen. Fastgørelsen er meget pålidelig og holdbar, så disse produkter anvendes ved montering af køkkenskabe.

Sådan fixering sikrer den højeste pålidelighed af fastgørelsen.

Mulighed 4 - universal dowel

Hvis de siger "Butterfly dowel-nail", betyder de universelle elementer, der kan bruges både på pladematerialer og i fyldige strukturer. For at gøre det klart, viser nedenstående billede et eksempel på fastgørelse i forskellige typer af baser, og der og der er elementet sikkert fastgjort.

Sådanne produkter er meget populære på grund af deres alsidighed.

Forskellige producenter producerer forskellige konfigurationer af dowels, så det er ikke en kendsgerning, at du får den samme mulighed, det kan afvige i dens design. De eneste fælles detaljer er hullet i slutningen under skruen og to eller flere slidser langs elementet. Materialet skal naturligvis være elastisk, den ideelle løsning - dykker fremstillet af nylon.

Dobbeltversionen i strammet tilstand ligner en almindelig sommerfugl

Hvad størrelserne angår, kan de være forskellige, både diameteren og længden varierer. Derfor finder du den nødvendige variant ikke nogen særlige problemer.

Naturligvis er fastgørelsesstyrken af ​​sådanne produkter noget lavere end den af ​​specialiserede muligheder, så de kan bruges til ikke meget tunge strukturer. Hvis pålidelighed er påkrævet, er det bedre at bruge den sædvanlige sommerfugl.

Arbejdsstrømmen i dette tilfælde er ikke forskellig fra ovenstående muligheder, så det giver ikke mening at overveje det i detaljer. Det eneste, jeg anbefaler, er at kontrollere en dowel, så du kan se, hvordan dowel er fastgjort og om ekspansionsdelen normalt spredes. For at elementet normalt strammes, kan et par skiver sættes under skruen.

Hvis du ved hvordan dowel kommer fra hinanden, så forstår du bedre arbejdsprocessen.

Igen er det vigtigt at vælge en selvdrejende skrue med optimal længde og diameter. Det er vigtigt, at det skrues fast nok, men ikke at rive plastiket, ellers vil fastgørelsespålideligheden blive reduceret betydeligt.

konklusion

Lyt ikke på dem, der hævder at gipsvæg ikke tåler store belastninger, jeg har personligt hængt snesevis af køkkenskabe med metal sommerfugle, og ingen af ​​dem er faldet hidtil. Det er vigtigt at overholde arbejdsteknologien, vælge den passende størrelse af fastgørelsesanordninger og fastgør den korrekt.

Videoen i denne artikel hjælper dig med at forstå processen så godt som muligt, og hvis du har spørgsmål om nyanser, skriv dem i kommentarerne under anmeldelsen, vil jeg fortælle dig nogen oplysninger om fastgørelsesanordninger.

Dimensioner og typer dowel Butterfly


Gipsplader bliver i stigende grad brugt til udsmykning af lejligheder, så mange håndværkere er interesserede i muligheden for at vedhæfte forskellige former for elementer. Der er mange fastgørelsesdele, men der er den mest populære - en dowel butterfly til TNF gipsplader.

Det ligner en dyvel sommerfugl til fastgørelse af gipsplader. Tilbage til indholdsfortegnelsen

Fuldt materialeindhold

Hvad er butterfly dowels til?

Denne enhed er designet til at fastgøre elementerne af det indre interiør til gips. Dowel til gipsvæg Butterfly består af to dele: spacer og statisk. Afstandsdelen er indsat i hullet lavet i gipsplade, og når skruen i det gevindforsynede fastgørelseselement udvides, derved gør forbindelsen stærk. Der er en frynse på dowel, som ikke tillader det at falde i gipsvæggen. Mange eksperter anbefaler at bruge Butterfly dowel til fiksering af elementer til gipsvæg.

Typer af produkter

Der findes flere typer fastgørelsesanordninger af denne type, som anvendes i forskellige situationer, især i efterspørgslen efter følgende sommerfugle til gipsvæg:

Dowel Butterfly 8x28

Dette element bruges til fastgørelse af små, lette strukturer og er den mindste. Godkvalitetsprodukter sælges overalt, og prisen er ikke mere end 50 kopecks. Denne vare bruges ikke så ofte som følgende.

Dowel Butterfly 10x50

Den mest populære version af fastgørelsesanordninger, den bruges i vid udstrækning af både private håndværkere og byggefirmaer. Forskellen på dette element fra den første er, at afstandselementerne er meget større - der opnås en bedre montering. Derudover har produktet inde i produktet en dobbelt tung, hvilket øger skruenes fastgørelse.

Det er vigtigt! Produkterne kan fremstilles af flere typer materiale - polypropylen, nylon, polyethylen. Og når du vælger, skal du være baseret på materialets elasticitet. Husk, at hvis dowel er hårdt, vil det gå i stykker, når du skruer i skruen.

Disse suspensioner koster 1 rubel pr. Stk., Hvilket er billigt, hvis vi antager, at en fastgørelsesenhed kan modstå en belastning på 24 kg. Hvis du bruger to dowels, så kan du hænge lockers eller hylder på dem.

Metal dowel Butterfly

Denne suspension er lavet af metal og kaldes - "Molly". Det adskiller sig fra plastikstrukturer, ikke kun af materialet, men dette lukningsmiddel har et stort størrelsesområde:

 • selvhæmmende fastgørelsesanordninger;
 • L-formet konstruktion;
 • ringformede dowels;
 • med krogformet fremspring.

På grund af dette har disse elementer en meget bred vifte af applikationer. Metalkonstruktion er meget stærkere end plastelementer, det ligner et anker. Men glem ikke at styrken af ​​gipsplader er meget mindre end styrken af ​​fastgørelseselementer og metalprofiler.

Universal dowel

Hvis du overvejer en dowel-nail butterfly til gipsvæg, så skal du notere de universelle elementer, der anvendes til både korpulente produkter og til plademateriale.

Producenter producerer forskellige suspensioner, dowels til materialet til fremstilling og konfiguration, men de har et fælles element - et hul til skruen og slidserne for ekspansion. Den bedste mulighed er et anker af nylon, da det er den mest elastiske.

Hvis vi overvejer størrelsen, så er et stort antal af dem, forskellen i diameter og længde, så det er ikke svært at vælge den rigtige løsning for dig. Universalelementer er lidt lavere i styrke end specielle, så hvis du vil hænge et køkkenskab på en gipsvæg, så er det bedre at bruge en dowel-nail Butterfly.

Hvad er fordelene ved skruer til tørvægsmølle

Denne fastgørelse har mange fordele:

Trin af installation af gipsvæg ved hjælp af dyvel sommerfugl

 • kan sælges som et sæt med en skrue eller separat, så du nemt kan ændre det gevindforsynede element på ringen eller suspensionerne;
 • ribbet overflade hjælper med at ordentligt rette elementet i arket GKL;
 • Ben, der afviger, når de skrues i skruen, fordeler belastningen på gipsvæggen og derved sikrer strukturens stivhed;
 • alsidigheden af ​​dette fastgørelsesmiddel kan anvendes selv til vægge lavet af spånplader.

Dowel-nail butterfly i en plastik version med 12 mm tykkelse kan modstå flere applikationer. Denne nuance gør fastgørelsen meget populær blandt indbyggerne.

Knapper fastsættelse regler

Det er meget nemt at bruge et anker, det er nok at følge instruktionerne for arbejde:

 1. Den første ting bestemmes af installationsplaceringen af ​​strukturen, glem ikke at kittet muligvis ikke er selvlukkende skruer, og de skal købes separat.
 2. Ved hjælp af konstruktionens niveau er monteringen af ​​fastgørelsesdele markeret - det vigtigste er ikke at begå en fejl, ellers vil væggen blive beskadiget.
 3. Boring gipsvæg har brug for en boring, hvis diameter er 8 mm. Glem ikke at gipsvæg, meget formbart materiale, så for at arbejde med det kan du tage en bor på træ. Det er bedre at bruge en skruetrækker til boring, dens strøm er nok til dette materiale, især da det er meget mere bekvemt at arbejde med det.

Advarsel! Når man borer strukturen på gipspladens loft, sættes der en plastikkop på borekronen, som vil samle skrald, og rummet vil være rent.

 1. Dowel bør klemmes med fingre og gevind ind i hullet tidligere, op til produktets låg. Nu kan du vride skruen. Efter en sådan samling opnås en struktur, der er i stand til at understøtte en vægt på 17 kg.
 2. Fastgørelseselementet fastgøres sidst, hvis størrelse vælges baseret på skruens tykkelse, for eksempel hvis en dowel er tre millimeter, så tages et skrueelement med 3,5 mm.

Installationsmulighed gipsvæg med dyvel sommerfugle

 • Skruen skal skrues ind, så langt det går, kun på denne måde vil elementerne i dybden udvides til det maksimale og sikkert fastgjort til gipspladens væg. Arbejdet er enkelt og tager et minut, især hvis du bruger en skruetrækker til skrue.
 • Videoen viser, hvordan du korrekt fastgør dyvel sommerfuglen til gipsvæggen.


  Det skal bemærkes, at til fastgørelse af husholdningsartikler på gipsplader vægge er det værd at bruge dowel-nail Butterfly - det er nem at bruge og pålidelige fastgørelsesdele. Det er ret nemt at vælge den nødvendige armatur, da dette materiales rækkevidde fra forskellige producenter og fra forskellige materialer på markedet er fantastisk. Selv fagfolk værdsatte det praktiske ved at bruge denne type fastgørelsesanordning på gipspladestrukturer.

  Dowel butterfly til gipsvæg - option fixering HL

  Indtil for nylig var en højrenovering af hjemmet kun muligt for professionelle efterbehandlere, hvis brug af tjenester medførte en betydelig stigning i efterbehandlingskostnader.

  I dag er der ved reparation af gipsvæg og andre brugervenlige materialer blevet meget lettere.

  Boligejerne behøver kun at bruge kvalitetsmaterialer, såvel som nøjagtigt følge teknologien. I denne artikel vil vi tale med dig om, hvordan man monterer på væggene, beklædt GCR.

  Mount til gipsvæg

  Gipsvæg - dette er et populært materiale i dag, der giver dig mulighed for at niveauere væggene, loftet. Fastgøring til bundpladen på gipsplade kan udføres med lim eller speciel drejning.

  Brugen af ​​specialskruer giver dig mulighed for at klare forskellige strukturer på væggen af ​​dette materiale.

  Sådanne fastgørelseselementer er kendetegnet ved øget styrke, der er i stand til at modstå betydelige belastninger, der når tiere kilo. At arbejde med en sommerfugl er ikke svært, du skal bare vælge højkvalitets dowels og brugte skruer.

  Mange boligejere betaler ikke behørigt hensyn til valg af armatur til gipsplader. Mens brugen af ​​lavkvalitetsfittings på overfladen af ​​gipspladens vægge vil medføre forvrængninger, krakninger i sømmen og skade på gipset.

  Vi kan anbefale dig at bruge en "sommerfugl", som giver den mest pålidelige, holdbare mount.

  I specialbutikker, der sælger gips og fastgørelsesdele til det, kan du finde snesevis af sommerfuglearter, som er forskellige i deres størrelse. Med hensyn til styrke overstiger sådanne fastgørelsesdele endda metalklemmer af tilsvarende design.

  Samtidig er det nemt at arbejde med en sommerfugl, og fastgøreren selv har en overkommelig pris. Dowel butterfly til gipsvæg består af en nylon dowel og en metal skrue. Nylon fastgørelsesanordninger har specielle låsevinger, som, når de skrues i skruen, begynder at udfolde sig og er fastgjort i gipspladen.

  På gipspladens bagvæg er der et hårdt stop, som giver ustabilitet og fikseringsstyrke. Separate versioner af sommerfuglen til gipsvæg har små sider, der forhindrer skruen i at spinde, når den er fastgjort.
  Butterfly fastgørelsesdele har en standardlængde på ca. 100 millimeter, og tykkelsen er 8-10 millimeter.

  For at arbejde med tyndt gipsplader kan du bruge skruer med mindre diameter og længde. Til salg kan du finde forskellige sorter af denne fastgørelsesanordning, som har forstærkede vinger, der kan modstå en betydelig belastning. Valget af en bestemt sort er lavet afhængigt af belastningen, som vil falde på FCL i fremtiden.

  Dowel butterfly fastener

  Arbejde med denne type vedhæftet fil er ikke svært. Ved hjælp af en perforator i væggen gennem finishen bliver et hul 4-6 millimeter længere end den selvlukkende skrue.

  Diameteren af ​​hullet, der skal bores, skal være lig med diameteren af ​​dowel'en. Det er nødvendigt at rense hullet med en skarp kniv, indsætte en dowel i den og skrue derefter i skruen.

  Plastblade vil folde og trykke på gipsvæg på indersiden. Bemærk den fremragende alsidighed af denne type vedhæftning. Det kan bruges til at arbejde med krydsfiner, MDF, spånplader og andre materialer.

  Husk at lave et hul for stort til en drywall sommerfugl er ikke påkrævet. Det skal være lig med diameteren af ​​plastbeklædningen. Ellers vil vingerne rulle, hvilket ikke vil tillade skruen på høj kvalitet.

  Dowel Dryva at arbejde med gips

  Også populære er Drive dowels, som er lavet af plast og har en tilsvarende tråd.

  Denne fastgørelse har en indvendig reliefflade og gevind, som gør det muligt at fastgøre Driva i gipsvæggen på bedst mulig måde.

  Driva er fastgjort i et gipsplade med en speciel dyse, som gør det muligt at skrue skruen i gipspladen. En af fordelene ved at montere denne type er let at demontere skruen. Hvis det er nødvendigt, kan du let skrue skruen uden at beskadige dowel og fastgørelsesdele.

  I specialforretninger kan du også finde sorter af dykker med en boremaskine, der er lavet af metal og plast. Den specielle udformning af en sådan skrue eliminerer fuldstændigt muligheden for at skrue fast monteringen. Tilstedeværelsen af ​​en boremaskine i enden af ​​dowel'en giver dig mulighed for betydeligt at forenkle og fremskynde installationsarbejdet. Måske både manuel skrue og brugen af ​​skruetrækkere.

  Arbejde med denne type vedhæftet fil er ikke svært. Det er i første omgang nødvendigt at bruge en skruetrækker eller en skruetrækker til at dreje en plastik i gipspladen, hvorefter en selvlukkende skrue af passende størrelse er fastgjort i plastikflettet. Om nødvendigt kan du demontere monteringen ved at udføre arbejdet i omvendt rækkefølge.

  konklusion

  Ved hjælp af højkvalitets montering, herunder sommerfugle og Driva, kan du nemt lave plader af gipsvæg, forskellig i deres vægtstruktur. Arbejde med sådanne fastgørelsesanordninger er ikke svært, så boligejer selv vil være i stand til at fuldføre hele udsmykningen. Det er kun nødvendigt at vælge selvklæbende skruer af høj kvalitet og nøjagtigt følge den ovenfor beskrevne teknologi.

  Gipsvæg dowel, grundlæggende typer og udvælgelsesregler

  Når de lykkelige ejere af en ny lejlighed giver fri for deres fantasi og ønsket om at lave reparationer, så de er "moderne og stilfulde", vises sådanne originale konstruktioner i deres hjem, som f.eks. Flere niveauer, dekorative nicher, buer, ekstra indvendige skillevægge og andre lækkerier. Som regel er alle disse krav teknisk opfyldt ved brug af gips. I den moderne verden er dette materiale ikke det sidste sted på markedet for byggematerialer og i almindelige menneskers hjerter. Det er trods alt let, glat, forholdsvis billigt, nemt at installere og sparer tid, når det kommer til nivelleringsvægge, foruden at tillade brug af lydisolerede materialer (vi må indrømme, at moderne byggemetoder ikke løser problemet med lydisolering i lejligheder af boligbygninger). Ja, fordelene ved gipsvæg, men intet er perfekt, og sådan et populært materiale har nogle ulemper. Ikke underligt hans andet navn "tør gips". Gipsvæggen er ret et skrøbeligt materiale og tåler ikke en stor belastning på spalten eller kinken. Men hvad skal man gøre, når man skal hænge hylderne på væggene, eller en lysekrone på loftet, alle slags kroge, rammer, spejle, dekorative elementer? Lad os sige med det samme: Letvægtsgenstande kan monteres på gipsvægge uden problemer, og nogle bruger almindelige skruer til dette formål. Men der er stadig fastgørelsesanordninger specielt designet til dette materiale.

  Hvorfor har vi brug for specielle dowels? Hvis du har brug for at vedhæfte noget mere massiv end rammen med et foto eller håndklædehook, skal du overveje, at belastningen fra objektet, der er fastgjort til gipsvæggen, skal fordeles over et stort område. Dette vil reducere trykket ved fastgørelsespunkterne og holde gipsplademuren (eller loftet) intakt. Det vil sige, at fastgøreren skal være designet til at løse dette problem bedst. På nuværende stadium af udvikling af fastgørelseselementer findes der flere typer fastgørelsesanordninger til gipsvæg.

  Typer af dowels til gips.

  • Dowel butterfly
  • Dowel MOLLY (paraply)
  • Folding dowel
  • Fjederen anker
  • Dowel driva
  • Dowel BIS
  • Universal dowel U
  • Dowel-screw fischer

  Gipsplader dowel fastener sommerfugl og dens enhed.

  Hvis du kommer til værkstedet og spørger, hvilken fiksering der er bedre at tage for at fastgøre væglampen til gipspladen væggen, vil du blive bedt om at bruge sommerfugle til gipsplader. I dag er det den mest almindelige type fastgørelsesanordninger. Og sommerfuglen kaldes for god grund. Som det ofte sker i ingeniørmiljøet, er navnene på de forskellige elementer, enheder, enheder mv. Givet i overensstemmelse med deres udseende. Så: efter at skruen er helt skruet ind i hanken, understøtter de understøttende elementer som sommerfuglvinger "åbne" ved dets sider. Disse "vinger" presses på indersiden af ​​pladen af ​​gipsvæg, således at belastningerne fra vægten af ​​det vedlagte objekt (lampe, hylde mv) er fordelt over et stort område. Det antages, at dyvel sommerfuglen kan modstå vægt: På lodrette overflader op til 20 kg (med et enkeltlags gipsplader med en tykkelse på 12,5 mm) og op til 30 kg (med et tolagsark med en tykkelse på henholdsvis 25 mm); på vandrette overflader op til 3 kg. Som du kan se, hæng en tung lysekrone til gips-carrotonloftet ved hjælp af sådanne fastgørelseselementer, der ikke virker. Men der er flere måder, hvordan dette kan gøres anderledes, og vi vil beskrive dette senere. Tilbage til dyvel sommerfuglen. Den er lavet af forskellige materialer. Der er tre typer af dette stik:

  Igen rejser den person, der ønsker at købe de mest egnede fastgørelsesanordninger spørgsmålet: Er en plastik til gipsvæg - plast eller metal? Og hvad er den egentlige forskel. Forskellen i pålidelighed, pris og brugervenlighed af fastgørere. Plastic dowel er mere økonomisk, fordi hvis du sammenligner priser, er det omkring to gange billigere end den samme størrelse af metal. Derudover er plastf Butterflyen ikke modtagelig for korrosion, og det er forståeligt. Derfor er det mere hensigtsmæssigt at bruge det i værelser med høj luftfugtighed. På den anden side er metalpluggen dækket af et beskyttende lag af anti-korrosionsmateriale, så det er også ret pålideligt med hensyn til forekomsten af ​​korrosion. Men med hensyn til pålideligheden af ​​lukning og brugervenlighed antages det, at metalduven vinder på begge disse punkter. Det er ofte muligt at høre klager, især fra personer, der er uerfarne i forbindelse med reparation og konstruktion, at en nylon- eller plastdyk er revet eller snoet under installationen på grund af det skrøbelige fremstillingsmateriale, hvilket gør det nødvendigt at udskifte det. Metal dowel opfører sig perfekt i denne henseende! Derfor argumenterer nogle for, at det er bedre at overbetale for en metal dowel, men for at spare tid og nerver, når man arbejder med denne type dowel.

  Installation af dyvel sommerfugle i gips.

  Installationen af ​​en dyvel sommerfugle, ligesom andre lignende dowels (molly, paraply, forår, universal, fischer dowel), kræver ikke meget tid og særlige færdigheder. Nødvendige værktøjer og materialer: en blyant, en boremaskine, en boremaskine med den krævede diameter, en skruetrækker eller en skruetrækker og dybden selv. Marker fastgørelsesstedet med en blyant. Tag en boremaskine (boret skal have samme diameter som dybden) og bor et hul i bastområdet. Fjern støv og snavs fra hullet, indsæt dybden i det. Træk skruen i hullet på den genstand, der skal tilsluttes (f.eks. En hyldebeslag). Skru skruen i dybden med en skruetrækker eller skruetrækker, indtil det stopper.

  Forskellige elementer er fastgjort på samme måde som gipspladens loft. Men det er nødvendigt at tage hensyn til nogle funktioner, hvis det er nødvendigt at vedhæfte et objekt, der er signifikant i vægt.

  Sådan repareres lysekronen på loftet af gipsplader - anbefalinger.

  Ved udførelse af hævede lofter fastgøres plader af gipsplader til profilrammen, der igen er fastgjort til betonbunden. Det er ønskeligt at på forhånd skitsere placeringen af ​​belysningsarmaturer (f.eks. Lysekroner) og installere flere yderligere profiler på dette tidspunkt (for en lysekrone på en krog, en sådan strimmel er nok, og for en lysekrone monteret på konsollen - mindst to). Det er meget bekvemt at bruge MOLLY dowel specifikt til at hænge lysekronen, da den strukturelt minder om en sommerfugldyk, er den kun lavet af metal og har fire "vinger" i stedet for to. Desuden er disse dowels produceret med færdige fikseringskrog eller ringe. luk straks lysekronen. For at installere sådanne fastgørelsesanordninger skal du bore et hul med samme diameter som dybden selv. Brugen af ​​MOLLY dowel fastgjort til profilstrimlen, der passerer bag gipspladerne, giver dig mulighed for at hænge lysekroner med en vægt på op til 5 kg. Og hvis du bruger en folding eller forårspindel (deres designfunktion er, at når du passerer gennem hullet, foldes de understøttende metalelementer, og når de kommer ind i hulrummet tæt på et plader af gipsvæg, "udfolder de" og danner vægt i analogi med en dyvelfugl) Du kan allerede tage en lysekrone med en vægt på op til 10 kg.

  Hvad skal du vide mere om skruer?

  Sørg for at overveje afstanden fra gipspladen til hovedvæggen eller loftet. Hvis denne afstand er mindre end 35 mm, skal du bruge sådanne fastgørelsesanordninger, som overfører størstedelen af ​​belastningen til hovedvæggen (loftet), så gipspladen kun udfører en understøttende funktion. Disse kan være ankre eller kile dowels af tilstrækkelig længde. Hvis der til fiksering af ting vælges en sommerfugl, paraply, forår eller foldning, skal det bemærkes, at afstanden fra gipsplanken til hovedvæggen (loftet) skal overstige 35 mm (for at sikre oplysningen af ​​støtteelementerne - "vinger").
  Det er også nødvendigt at huske, at når et hul er boret, er det nødvendigt at slukke slagmodusen (hvis en er tilgængelig i boringen) og begrænse kraften for ikke at skade gipsvæggen.

  Vælge en dowel for gipsvæg: hvordan man vælger det rigtige valg?

  Efter at have studeret egenskaberne af de vigtigste typer fastgørelsesanordninger til gipsvæg, kan du mere selvtillid vælge et valg til fiksering, under hensyntagen til dine behov. For at montere objekter lavet af letvægtsmateriale på en lodret overflade, skal du vælge DRIVE dowel eller BIS dowel. De er nemme at bruge, og deres største fordel er muligheden for demontering uden væsentlige konsekvenser for gipspladens overflade. Hvis der er behov for at vedhæfte noget, som vejer mere end 3 kg, bliver dowel butterflyen eller paraplyen pålidelige assistenter i denne såvel som fischer selvdrejende skruelåge, som i princippet ligner. Til montering af forholdsvis tunge genstande på loftet fra et tyndt plader af gipsvæg, kan foldbare eller fjederklumper eller MOLLY dowel være optimalt, da de fordeler belastningen fra det suspenderede objekt over et større område bedre end andre. Under alle omstændigheder er en moderne drywall dowel en sikker fastgørelse, der giver dig mulighed for at sætte dine design ideer i praksis.

  Værelsesdesign muligheder ved hjælp af gipspladen indretning

  Gipsvæg - et byggemateriale, der kan kaldes en af ​​de mest alsidige. Det bruges med succes ikke kun til fremstilling af lofter, skillevægge, men også til at skabe et eksklusivt design. Overvej de mest interessante muligheder for at dekorere et værelse med en gipsvæg indretning.

  Årsager til efterspørgslen

  Gipsvæg er stærkt efterspurgt på det moderne marked, fordi det har mange positive kvaliteter. Vi kan udklare følgende mest væsentlige træk ved sådant materiale til forbrugerne:

  • sikkerhed (materiale består af plader af pap og gips);
  • brugervenlighed (ved hjælp af gipsplader, kan du oprette nicher, buer og meget mere);
  • lav vægt (væggen hviler på selvskærende skruer, den er fastgjort til rammen på dem, så kan du straks begynde at færdiggøre arbejdet, i nogle tilfælde er rammen lavet af lameller og stænger, men det er bedre at bruge en galvaniseret profil, da den er mere pålidelig og bekvem i ansøgning).

  Gipsvæggen har imidlertid en ulempe: den er ustabil til høj luftfugtighed. Det er også værd at bemærke, at gipsplader er mere skrøbelige end andre materialer. Dette gør dog ikke gipsvæggen mindre populær.

  Væg og loft dekorationer

  En af de vigtigste funktioner i gipsplader er at gøre lofter og vægge så glatte som muligt. Du kan dog forbinde fantasien, kreativiteten og skabe et unikt design ved hjælp af smukke krøllede gipsplader, der ser ud til volumen (de er fastgjort til overfladen). Men et sådant design bliver nødt til at tænke på forhånd, fordi rammen skal oprettes under hensyntagen til figurernes størrelse og form.

  I børnenes værelse kan du vedhæfte en sommerfugl, en båd til væggen, stjerner, skyer og meget mere til loftet. For soveværelser og stuer kan du lave dine egne hænder i forskellige former. De kan være meget fancy - det hele afhænger af din smag og det overordnede interiør. Til udsmykningen af ​​komplekse multi-level designs er velegnede spotlights: Med deres hjælp fremhæver du gipspladerne, gør dem spektakulære accenter.

  Hvad er "sommerfugle" for gipsvæg?

  Et sådant materiale som gipsvæg har i lang tid været en førende blandt andre byggematerialer på grund af dets fremragende præstationsegenskaber og rimelige priser. GKL ark er universelle, de kan bruges i forskellige rum og til forskellige behov. Sådanne ark anvendes oftest, når der ikke er tid eller ønske om at rette fejlen på basisfladen. Med hensyn til loftet på pladerne GKL, så for at installere lysekronen på en sådan konstruktion, anvendes en dowel "butterfly" til gipsvæg, som er egnet til andre strukturer med en tom krop.

  Typer af dowel- "butterfly"

  Sådanne selvlukkende fastgørelsesanordninger er tæt fastspændt, når de strammes, henholdsvis dykkeren er ret pålidelig. Ideen med designet er at gøre klembenene så tæt som muligt på bagsiden af ​​gipspladerne. Hermed vil hængende lysekroner og andre belysningsenheder ikke bære lasten kun i et begrænset loftområde. Belastningen vil være ensartet. Med hensyn til tykkelsen af ​​dowels kan de enten være fra 10 til 12 mm eller fra 20 til 24 mm, hvilket svarer til et enkelt eller dobbelt lag af gips. Pakkebundtet adskiller sig ved selvdrejende skruer af forskellig længde og gevind, men om nødvendigt kan der bruges andre skruer der. At dreje ankeret om sin akse er praktisk taget udelukket på grund af tilstedeværelsen af ​​flere ribbeelementer placeret inde i strukturen.

  "Sommerfugle" til gipsvæg fremstilles ikke kun af metal, men også af plast og nylon. Metalprodukter er mere praktiske at bruge og varer længere, men det påvirker deres værdi. Store belastninger for dem er ikke forfærdelige, såvel som ætsende processer, da produkterne i fremstillingsfasen behandles med specielle sammensætninger. At bryde eller vride sådan en "sommerfugl" er næsten umulig. Mere moderne variationer af dowels er produkter fremstillet af nylon og plast. De er immune over for rustningsprocesser, er overkommelige, men kan ikke konkurrere med stålprodukter med hensyn til tærsklen for tilladte belastninger og mekanisk stabilitet. Med hensyn til omkostningerne vil det i plastik være ca. 32 rubler, og nylonduvelen vil koste 26 rubler. Vi betragter produkter med samme størrelse - 10 × 50, men stålduge har helt forskellige parametre, for eksempel til en "sommerfugl" med en 4 × 24 skrue, du skal betale omkring 75 rubler.

  Fordele og nuancer af installationen

  Skaffe fastgørelsesanordninger til gipsvæg "sommerfugl" er nødvendig af følgende årsager:

  1. Skruen af ​​monteringsskruen er let og enkel, hvilket påvirker enkelheden i installationsarbejdet.
  2. Produktet kan bruges gentagne gange, mens gentagen brug ikke påvirker kvaliteten.
  3. Rotation af elementet på grund af tilstedeværelsen af ​​langsgående ribber er udelukket.

  Fastgørelse af "sommerfuglen" til gipsvæg er let. Til at begynde med skal du udføre præcis markering, så bruges enten en stans eller en boremaskine - det er ikke vigtigt. Hulets diameter skal være noget større end "sommerfuglene" for gipsvæg, da de vil blive udvidet. En krog, beslag eller anden form for fiksering sættes på det installerede element. Det er kun at skrue skruen med uret og hele vejen.

  Butterfly til gipsvæg - typer af fastgørelsesdele

  En person, der er i færd med at reparere for første gang, er lige begyndt en arbejdsproces, det er ret vanskeligt at forstå blandt det bredeste udvalg af skruer. Det er trods alt nødvendigt at købe ikke kun de sædvanlige skruer, der bruges til at fastgøre gipsvæggen til profilen, men også specielle fastgørelsesanordninger til hængning af hylder og skabe på væggene.

  Vi vil forsøge at give det mest detaljerede svar om, hvordan en hvilken som helst type hardware er anderledes og godt.

  Valget er ikke indlysende, når det ikke er muligt at sammenligne fastgørelsesanordninger

  Mangfoldighed i byggemarkedet

  For at udføre en pålidelig fastgørelse i gips, er det nødvendigt at bruge ikke almindelige skruer, men specielle dowels beregnet til gipsmaterialer. For at finde ud af, hvilken type mount der er bedst, lad os se på hver af mulighederne.

  Dowel "Driva"

  Hovedformålet er at fastsætte armaturer, træplader og andre dekorative og funktionelle produkter til gipsvæggen.

  Bladets tykkelse skal være mindst 9 mm.

  • De fleste stikpropper "Driva" er lavet af plast, men der er også metal.

  Metal "Driva" - denne type tillader ikke at forstyrre kanterne af dowelen, fastgør den hængslede struktur sikkert

  • De betragtes som den nemmeste type armatur til gipsvæg.
  • Fastgørelsen udføres af en sjælden og bred tråd. Denne metode tillader ikke gipset at smuldre, hvilket sikrer en pålidelig fastgørelse af dowel til gips.
  • For "Drive" kræver ikke tidligere boring huller. Dowel kan skrues ind med en konventionel skruetrækker eller skruetrækker.

  Dette er ikke at sige, at sådanne fastgørelseselementer er mest pålidelige, men de kan bruges, når vi vedhæfter genstande, såsom fotorammer, malerier, sconces og andre ikke-tunge dekorative genstande.

  Dowel "Paraply"

  En anden type vedhæftning, der ligner en paraply.

  Det kan bruges ikke kun til gipsvæg, men også til andre materialer: spånplader, forstærkede hule gulve.

  • Hvis du sammenligner det med andre typer, anses det for at være den mest kraftfulde fastgørelse. Derfor bruges det oftest til montering af skabe, vandvarmere og gardinstænger.
  • Åbning i et vakuum fordeler "paraplyen" hele belastningen over et stort område, hvilket ikke tillader gipsvæg at opleve stress på et tidspunkt.
  • Den kan udfyldes med L-formede kroge, kroge og skruer med øje.

  Forskellige muligheder for kommercielt tilgængelige dowels

  OBS!
  Butterfly til fastgørelse af gips er ikke på mange måder dårligere end "paraplyen" med hensyn til pålidelighed, men samtidig er det flere gange billigere.

  Dowel "paraply" bruges ofte til hævede lofter, for eksempel kan denne type fastgørelseselementer modstå en tung lysekrone.

  "Paraply", det er "Molly" - egnet til forskellige designs og materialer

  Dowel "U"

  Vedhæftningstype, som er lavet af polypropylen.

  Smukke praktiske fastgørelsesdele, perfekt fastsættelse af ikke-tunge genstande på gipsvæggen.

  • Der kan være to muligheder: med en side (trykbræt) og uden en side. Den eneste forskel er, at bestyrelsens tilstedeværelse ikke tillader dykeren at falde ind i materialet.
  • Prisen er helt acceptabel, det er jo jo plastik.

  Til dine oplysninger!
  Denne type dowel er engangsbrug, vi anbefaler ikke at bruge den to gange.
  Når skruen er skruet af, vises der en tråd på plastikvæggene, som næste gang det ikke vil være så pålideligt at reparere hardware.

  Standard polypropylen dowel: øverst - til beton, nederst - til gips

  Dowel "Butterfly"

  Og nu kommer en sommerfugl til gipsvæg under din opmærksomhed, som alle sikkert har hørt om. Denne dowel er den mest almindelige, da den ikke kun bruges af bygherrer, men også af personer, der ikke har nogen relation til byggepladsen.

  Hans fordele vil svare på spørgsmålet, hvorfor er han så populær?

  • Tykkelsen af ​​en plastdyk 10-12 mm, som er ret nok til at modstå flere cykler af skruer og skruer.
  • Stoppet, der er dannet på den modsatte side af gipsvæggen, fordeler belastningen over et stort område, hvilket gør borestedet mindre sårbart.
  • De langsgående ribber tillader ikke dowel'en at rulle, hvilket øger fastgørelsens levetid for gips.

  OBS!
  Ribbenene gemmer kun, hvis hullets diameter ikke er større end tykkelsen af ​​dybden.

  Som du kan se, giver ovennævnte egenskaber os mulighed for at sige, at denne type fastgørelsesanordninger er perfekt til arbejde med gipsplader. Det er muligt at hænge ikke kun lygter og billeder på den, men også at lave vægskabe, fjernsynsmonteringer og meget mere.

  Se på billedet, hvordan dowel butterfly opfører sig i materialet.

  Det kan ses, at stopet er ret stramt, det giver dig mulighed for at undgå utilsigtede nedbrud af bjerget