Udvælgelse og montering af loftsplinten under håndens lys

Plintloftet med belysning bringer en originalitet og en eksklusiv til et interiør i lejligheden. Du kan dekorere dit eget hjem på denne måde med dine egne hænder. Du skal dog vide, hvordan du vælger den rigtige filet og en passende lyskilde til den.

Installationen af ​​en sådan baguette udføres også i henhold til visse teknologier og er noget anderledes end installationen af ​​en konventionel loftsfilet. På hvordan man korrekt monterer baguetten og meget let, læs mere i artiklen.

Glødende bordplade i det indre af lejligheden

Baggrundsbelysning i fileten kan give lys som en farve eller flere. Begge disse muligheder ser ret æstetisk glædeligt og original. I dette tilfælde kan den udstrålede flux også have forskellige intensiteter. Valget af farve og lysstyrke i baggrundsbelysningen afhænger udelukkende af lejlighedenes designfunktioner.

Denne indretning kan bruges til loftet, dekoreret med næsten ethvert materiale. Imidlertid ser den mest smukt lignende designopløsning i kombination med gipsplader og stræklofter. Meget ofte suppleres en sådan baguette med en sådan indretning som en gulvbelægning med belysning.

Loft LED sokkel kan meget godt kombineres med udendørs

Sådan installeres en baguette under baggrundslyset

Først og fremmest skal du selv købe loftsplinten selv og lyskilden. Til dato er der produceret flere sorter.

Loftplade med lys. Foto baguetter af forskellige former

Valg af fileter og lys

Ofte bruges et skum eller polyurethan baguette til baggrundslyset. Sidstnævnte mulighed er at foretrække, da den opvarmes, udsender den ikke giftige stoffer og er fleksibel.

Polyurethan sokkel udsender ikke farlige stoffer, selv når de opvarmes

Fluorescerende, neon- og halogenudstyr kan bruges som lyskilde. Men den mest populære mulighed er LED-soklen med baggrundsbelysning. Faktum er, at det ikke opvarmes og giver et lys, der er ensartet og behageligt for øjnene.

Lysdioder kan give en lysflow af enhver farve

Sådan monteres en baguette til skjult belysning

Installering af filet udføres i flere faser:

 1. Overfladen af ​​væggen i umiddelbar nærhed af loftet renses for snavs og omhyggeligt udjævnes.
 2. Længere langs væggen er der tegnet en vejledende linje. Det er nødvendigt at tegne det således, at den øverste kant af lamellerne efter installation ikke når loftets overflade med ca. 10 cm.

Afstanden fra loftet til baguettes øvre kant skal være mindst 5 cm. I dette tilfælde vil lyset gå frit ud.

 1. I det næste trin fortsætter de til limning af bordpladen for skjult belysning. Polystyren til fastgørelse på limen beregnet til polyfoam, polyurethan - på flydende negle. Enderne af lamellerne i hjørnerne skæres i en vinkel på 45gr.
 2. Derefter putty fuger polyurethan sokkel og placere den passer til væggen nedenfor. Om nødvendigt er baguette til skjult belysning primet og malet.
Tip: For at trimme enderne af lamellerne i nøjagtig den rigtige vinkel, brug et specielt værktøj - en tønder.

For at trimme kanterne af lamellerne i en vinkel på 45gr skal du bruge en muskus

LED Ceiling Skirting: Sådan installeres båndet

Båndet er installeret meget enkelt. På sin sømfulde side er der en film, der skal fjernes, hvorved klæbemidlet åbnes. Desuden presses båndet tæt på væggen.

Standardtape sælges i babyer fem meter. Selvfølgelig skal installationsprocessen dække de enkelte elementer. Tilslut dem ved at lodde ledningerne (med hensyn til polaritet).

Elementer forbinder ved lodning ledninger

LED-elementerne skæres kun i henhold til de mærker, som fabrikanten har angivet dem.

Montering af loftsplint med belysning. LED-strimmel skæres udelukkende på specielt markerede tags.

Når hele rummets omkreds er dækket af tape, kan du tilslutte den til strømforsyningen. Dette gøres også ved lodningskabler eller ved hjælp af specielle stik. Enheden selv er forbundet med husholdningsnetværket ved hjælp af klemmer.

Vigtigt: På enhedens udgang er der to stik - L + og N-. Fasen skal forbindes til L +, nul - til N-. Strøm vil derefter blive leveret via en standardkontakt.

Ofte er strømforsyningen lille (hvis der ikke er for mange tilsluttede bånd), og det er ikke svært at gemme det bag baguetten selv.

Lysdioderne for strømforsyning har ofte en lille størrelse.

LED-belysningsplinten er ofte flerfarvet. I dette tilfælde installeres en RGB-controller mellem båndet og blokken. Det anbefales også at gemme sig bag baguetten.

Som du kan se, er det helt muligt at montere et loftplade med belysning selv. Men i tilfælde af at du ikke er særlig sikker på dine egne evner, er det bedre at holde en baguette med egne hænder og at installere båndet til en specialist.

Konturbelysningsloft: montering af bundplade til LED-bånd

Loftplinten bruges som et dekorativt element, som ikke kun hjælper med at supplere denne eller den indvendige stil, men også effektivt skjuler samlingen mellem loftet og væggene, hvilket gør overgangen mindre mærkbar. I dag har interiørdesignere med succes brugt loftsplint til LED-belysning for at skabe dekorative, zonede eller natbelysning.

Belysningsbånd kan placeres rundt om rummet, i et hjørne eller et separat segment i et bestemt område, og fremhæve og fokusere på et af indretningens objekter. Afhængigt af lysstyrken og andre båndparametre, samt baseboardets type og placering kan du oprette forskellige belysningsalternativer: diffus eller retningsbestemt, enkelt eller flerfarvet, dæmpet eller intens, kontur eller punkt.

Konturbelysning ser godt ud med enhver form for loft, herunder med stræk, multi-niveau, gipsplader.

Typer af loftstik til LED-strimmel

materiale

Dekorativ bundplade til loftet kan være lavet af forskellige materialer: MDF, PVC, massivt træ, polyurethan, plast, skum. Til dekorativ LED-belysning af loftet er en strimmel fremstillet af ubrændbart materiale, såsom polystyrenskum, duropolymer, polystyren eller polyurethan bedst egnet. I stedet for en sokkel kan du lave en skrå plank af gipsvægge, men det vil være lidt sværere at montere en sådan konstruktion end en almindelig filet.

Plint form

I modsætning til de klassiske fileter, der er tætte på hjørnet, har plankerne en udsparing eller specielle riller på indersiden. Afhængig af installationsmetoden kan dette bånd både indeholde båndet selv og ledninger samt andre lyskilder.

Med hensyn til profilen kan det være næsten alt: figureret, rektangulært, glat osv. Båndet kan samtidig fastgøres til en væg og til en baguette (sokkel).

Vigtigt: Strålens indfaldsvinkel afhænger af LED-strimlens placering og afstanden mellem den øverste kant af bundpladen og loftet og dermed lysets type: blødt diffus, lys retning osv.

Valg af LED strip til baggrundsbelysning

I dag er rækkevidde af LED'er ikke kun fantastisk, men får os også til at tænke på den akutte undersøgelse af specialiseret litteratur. Nå, hvis du ved hvad du har brug for til dine opgaver. Hvis ikke, så kan du bruge de mindste tips nedenfor. Så når du vælger lysdioder til loftbelysning, skal du være opmærksom på følgende kriterier:

 • Type LED: Den mest anvendte model SMD 3525 og SMD 5050, de adskiller sig i størrelsen af ​​dioderne og antallet af krystaller.
 • Antal farver: Der er monokrome bånd af forskellige nuancer samt RGB-modeller, hvor du kan skifte farver ved hjælp af en speciel controller (fjernbetjening).
 • Tæthed pr. 1 m: Lysstyrke og ensartethed af luminescens afhænger af densitet, oftest anvendes bånd med 30, 60, 120 og 240 LED'er / meter. Bånd med en høj densitet af dioder kan udføre ikke blot en dekorativ funktion, men også blive en ekstra kilde til belysning i rummet.
 • Fugtmodstand: IP-parameteren angiver graden af ​​beskyttelse, og både fugt- og almindelige modeller kan bruges til at belyse loftet med LED-strimmel under basispladen.

Du kan købe et færdigt bånd af den ønskede længde med en strømforsyningsenhed, eller du kan selv konfigurere kredsløbet, idet du tidligere har beregnet den nødvendige strømforsyningskapacitet, baseret på båndets længde.

For øvrig har du brug for en temmelig stor blok, der er svært at forklare, for at levere 5 meter tape, så du kan klippe båndet i stykker og forbinde dem med flere små strømforsyninger.

Belysning af loftet med LED-strimmel under bundkortet gør det selv

Først skal du måle rummet og beregne den ønskede optagelse af soklen og båndet, vælg strømforsyningen og køb alt, hvad du har brug for til installation. Hvis du køber stykker tape og selvstændigt forbinder alt i en enkelt kæde, så skal du passe på at isolere stederne med vedhæftning med krympeslanger.

1 trin. Bestem afstanden fra loftet til soklen: Jo større afstanden er, desto mere diffunderer lyset, og jo bredere lysstrimlen vil være på loftet. Følgelig er jo mindre spaltet, jo lysere baggrundsbelysningen vil være. Mindst afstanden mellem soklen og loftet er 50 mm! Maksimumet afhænger af lofterne i rummet og de ønskede lyseffekter, det er normalt ikke mere end 20 cm.

2 trin. Vi bestemmer fastgørelsesstedet for LED-strimmel: retningen af ​​lyskilden, refleksionsvinklen og dispersionsgraden afhænger af dette. Den kan monteres på: en væg, sokkel, loft (hvis soklen er fastgjort til loftet og lyset er rettet mod væggen). Eksemplet viser flere muligheder for placeringen af ​​lyskilder.

3 trin. Løs basispladen under LED-båndet kan være på flydende negle eller lim afhængigt af overfladetype. For at gøre dette skal du omhyggeligt påføre klæbemiddelsammensætningen på basispladen, og tryk derefter på den på en tidligere forberedt overflade, og hold den i et bestemt stykke tid (læs vejledningen til klæbemiddelsammensætningen).

LED-båndet kan fastgøres direkte til væggen, hvis afstanden mellem bundpladen og loftet er ret lille. Hvis der er mulighed for at gøre dette, efter at soklen er fastgjort, vil dette være en mere acceptabel løsning, da du selvstændigt kan justere båndets fikseringspunkt afhængigt af det ønskede resultat (intensitet og lysstyrke). Den anden mulighed er at fastsætte båndet på basispladen selv i en speciel rende.

Der er tape på bagsiden af ​​LED-båndet, men når man køber det, er det bedre at sikre sig dets kvalitet, da ikke alle producenter finder det nødvendigt at tage sig af styrken af ​​den fremtidige vedhæftning.

Hvordan laver man en loftsplint med lys? (8 foto)

Indvendige efterbehandlingsarbejder er i øjeblikket et sæt originale teknologier, der hver især er designet til at skabe en bestemt type design. Ikke omgået tekniske fremskridt og lofter. Takket være fremkomsten af ​​nye efterbehandlingsmaterialer blev det ikke kun muligt at forbedre kvaliteten af ​​overfladebehandlingens overfladebehandling, men også flere muligheder for at skabe originale strukturer og systemer. Et eksempel på en sådan teknisk innovation inden for loftdesign stålloft med belysning.

Ideen om at oplyse loftoverflader ved hjælp af yderligere lyskilder er ikke ny. Teknologier tillader i dag ikke at engagere sig i udstyr af komplekse strukturer i loftdelen. Alt er meget nemmere og billigere. Ved hjælp af lysdioder, andre belysningskilder og loftsfileter af et specielt design, kan du få et glimrende resultat ved at give et almindeligt værelse ekstra æstetik og kunstnerisk betydning.

Belyset sokkel - idé og teknisk gennemførelse

I de sidste 20-30 år har vi set et billede, når der inden for området design er en afvigelse fra de traditionelle metoder til afslutning af lofter. Den sædvanlige centrale placering af kilder til kunstig belysning udskiftes efterhånden med et andet belysningsprincip - dekorativt. Fremragende med denne ide gør det muligt at håndtere bundkortet til belysning, som er installeret på lofterne i enhver konfiguration. Denne type loftdesign udvider aktivitetsområdet betydeligt, mens du udfører indendørs dekoration.

Loftplinten med belysning i denne plan er et rigtigt fund. I dette tilfælde bliver forbrugsstoffer monteret i den øverste del af rummet ud over de vigtigste teknologiske belastninger og indretninger en kilde til yderligere belysning. Glem ikke, at belysningen, der udføres på denne måde, ændrer rummets udseende radikalt. Desuden er omkostningerne ved at gennemføre en sådan teknisk løsning ikke stor, og processen er kompleks i forhold til installationen af ​​konventionelle loftslister.

Som det viste sig, kan dette problem løses på en helt anden måde. Enkel, billig og vigtigst, original. Gulvplade, polyurethan eller skum under LED-strimmel passer perfekt til opgaverne. Den første type baguette er ret dyre forbrugsstoffer, mens den anden type af cornices kan kaldes den mest overkommelige. Kombinationen af ​​LED-bånd med disse forbrugsvarer er anerkendt som den mest optimale, både hvad angår fabrikabilitet og brandmæssig sikkerhed.

Hvilke typer loftsplinter er egnede til montering af dekorativ belysning

Begynd at gennemføre din plan for udstyr af lofter med kontur belysning, skal du omhyggeligt nærme valg af forbrugsstoffer. Ikke alle typer taggafler, baguetter og profiler er egnede til at løse opgaven. I den sædvanlige forståelse af soklen i loftet - det er fileter, som i virkeligheden er hjørnepladen, lukker krydset af væggene med loftoverfladen. I denne henseende spiller tagbjælkerne en teknologisk rolle, der virker som en del af færdiggørelsen.

Loftsplint under belysningen er et produkt med en anden konfiguration. Den væsentligste forskel fra konventionelle tagskiver er fraværet af disse elementer i en høj forkanten. Denne form for baguette giver uhindret passage af lys.

Bemærk: De fleste forbrugsvarer på markedet er egnede til LED-strimler. Hovedanvendelsen af ​​ikke-brændbare materialer.

Kriterier for udvælgelse af forbrugsstoffer

Her er valget ret simpelt. Med et begrænset budget skal du fokusere på polystyrenskum. Baguetter fra dette materiale er kendetegnet ved et stort udvalg af former og størrelser. Desuden er en sådan baguette absolut ikke svært at installere selv. Denne mulighed er egnet til arbejde med konventionelle lofter eller i kombination med gipspladerophængede systemer. LED stripe lagt på loftet under skum sokkel, vil se godt ud, især hvis soklen males i den passende tone.

For at belyse loftet i et andet design, er det bedre at bruge polyuretan gardin stænger. Sådanne forbrugsstoffer er perfekt kombineret med spændingssystemer. Polyurethan har en høj densitet, miljøvenlig og giver dig mulighed for at give loftets overflade ekstra stivhed. Forbrugsstoffer fremstillet af polyurethan i ren hvid version. Det kan bruges til selvinstallation af konturbelysning eller køb færdige produkter med lamper indbygget i dem.

Der er en nuance her. Lysstofrør, på trods af deres omkostningseffektivitet, giver ikke altid den ønskede effekt. I modsætning til LED eller neon strip, der giver et jævnt lys omkring rummets omkreds, giver lamperne punktlys. Derudover giver brugen af ​​LED'er som hovedkilden til lys mulighed for at justere lysstyrken, reducere eller forøge lysstyrken.

Til reference: Polyurethan sokler har fremragende fleksibilitet, kvalitet, der er meget nyttig ved udrustning af den øverste del af lokalerne med et komplekst layout og når man arbejder med højtliggende lofter.

Sokkelens design under baggrundslyset

Tanken om at kombinere cornice med belysningselementerne førte til, at loftplinten gennemgik nogle ændringer i designet. For større bekvemmelighed med at udføre elektrisk arbejde blev fyldeens standardform suppleret med en kanal til lægning af neonrør eller LED-strimmel. Således bliver loftsplinten med belysning det fuldt udviklede teknologiske produkt med bredere funktioner.

I dette tilfælde anvendes to meter fileter til at arbejde med lofter, som er kommercielt tilgængelige. Som i tilfælde af konventionelle tagskinner, skal du beregne mængden af ​​forbrugsmateriale inden installationen. Dette sker i henhold til en simpel formel: Rummets omkreds er divideret med længden af ​​en cornice. Det resulterende nummer vil være mængden af ​​materiale, der er nødvendigt til installation af produkter til lofter. Tilføj 1-2 stykker til denne værdi. baseboards bruges til at arbejde med hjørner og bruges som backup.

Lyskilder

Skum eller polyurethan bundplader, der specielt anvendes til loftet med baggrundsbelysning, kan udstyres med LED tape. Denne mulighed er den mest almindelige, foruden installationen af ​​forbrugsstoffer, og deres forbindelse til netværket tager ikke meget tid. Hvad er LED stripe er en fleksibel stemplet strimmel med en bredde på 8-20 mm og en tykkelse på 2-3 mm. På den er placeret, på en ligevægt afstand, lysdioder, mellem hvilke der er installeret modstande (modstand). Typisk har sådanne belysningsindretninger en længde på 5 m og sælges i ruller.

For at reducere spændingen, der leveres til båndet fra netværket, anvendes modstande i dets design. Derfor, når der tilsluttes fra et 220V netværk, er der brug for en ekstra ensretter - en strømforsyning (12 eller 24V). For at justere lysstyrken på lyset i enheden er controllere tilgængelige. Hvis det ønskes, kan du i dag købe LED-stripe med fjernbetjening.

Det er vigtigt! For udstyr belysning sokler omkring omkredsen af ​​rummet du har brug for i gennemsnit 5-6 segmenter. For at alle kan arbejde normalt, vælges en strømforsyning baseret på den samlede effekt. Jo flere bånd der er installeret i loftsplinterne, jo større bliver strømforsyningen, hvilket er vanskeligt at forklare. Det er bedre at bruge flere blokke, en-to på 2-4 bånd.

Til reference: Når du køber en LED-stripe til taggafler i loftet, skal du selv bestemme, om du har brug for en varm eller kold tonalitet af lys. For hovedbelysningen er en sådan lyskilde ikke egnet på grund af dårlig lysudgang.

At vide, hvordan man vælger et passende tape, og hvordan det passer, ved hvordan man laver din egen LED-baggrundsbelysning af dit loft under bordet. Denne opgave skal selvfølgelig ikke medføre særlige vanskeligheder. Det eneste punkt, som der skal tages hensyn til i denne situation, er forbindelsesstedet. Det er bedst at udstyre strømforsyningen i den øverste del af rummet ved hjælp af teknologiske kanaler til ledningsføring.

Gas neon fleksibelt rør har en lignende effekt. Det er hensigtsmæssigt at tale om et bredere farveskema for at skabe en kontur belysning.

Mindre almindeligt anvendes duralight-lamper eller spotbelysning til at udstyre konturbelysningsplinter. Disse er rør, hvor der er installeret små pærer. Denne mulighed er imidlertid ikke økonomisk. Glødepærer tændes ofte, og når du udskifter lampen, skal du skifte et helt stykke af røret. Udseendet af lysdioder har i høj grad forenklet situationen med duralight lamper, hvilket gør dem praktiske i drift og økonomisk.

Spotbelysning er fokuseret på installation af individuelle belysningskilder. Lamperne er jævnt fordelt langs hele taglængden. I modsætning til LED-tape - kan denne belysningsindstilling bruges som hovedkilden til lys. Ofte er denne baggrundsbelysning i kombination med LED-baggrundsbelysning.

fund

For at skabe en konturbelysning under lofterne i rummet - opgaven er ret enkel og forståelig for en person, der har en ide om loftdesign og drift af elektriske belysningsenheder. Fremhævning af loftet ved hjælp af LED-strimmel, lagt under bordpladen, er langt den nemmeste og mest overkommelige måde at løse problemet på. For at gøre alt korrekt og korrekt, bør du huske hotellets aspekter:

2. Til arbejde anvendes to slags forbrugsstoffer:

 • skum lister;
 • polyurethan baguetter.

3. Loftet skal være brandtæt.

4. Køb til forsyninger af kontur belysning specielle forbrugsvarer, udstyret med den passende måde.

5. LED-stripe er den nemmeste og mest overkommelige mulighed for at opnå det ønskede resultat.

6. Antallet af bånd pr. Rum må ikke overstige 3-4 stk.

7. Installation af sokler med LED-tape udføres på den sædvanlige måde.

Baggrundslys Baguette

Belysning og baguette skaber den lyseste tandem i interiøret: mange designer fund, original accent, høj æstetisk værdi. Den dekorative ramme forener pladsen med en harmonisk stilistisk løsning, lysmærket gør opmærksom på et bestemt område.

Baguette med belysning løser flere designproblemer:

 • danner en vægkomposition af flere rammer i en kaotisk rækkefølge;
 • rammer spejle, bogreoler, malerier, plakater, indvendige elementer (glasbord dekoreret med lameller langs omkredsen);
 • samler spredte kunstværker ind i et helt ensemble;
 • tilføjer dynamik, når der lægges vandret (gardinstøbning);
 • fokuserer på arkitektoniske indeslutninger og zonede områder (vægdesign).

Vigtigt aspekt:

Profilen af ​​træ, metal, plastik med belysning skal være i harmoni med rummets overordnede stil. Format, farve, tekstur, lys tone svarer til designet af det indrettede rum: fra klassiske til dristige beslutninger.

Baggrundsbelysning indstillinger

I MLF's indramningsværksted suppleres profilerne med to typer belysning: lampe og LED. Installation kan udføres fra toppen, siden, omkring omkredsen eller asymmetriske indsatser. Tilgængelig ekstern og intern installation af lyskilder:

 • Udendørs (glødelamper og LED). Lyskilder er monteret i en træpose og skaber jævn diffust belysning uden skyggeforvrængning.
 • Indendørs (LED-lamper). Lyset passerer langs produktets kontur, tilføjer en flydende effekt og visuelle accenter, lyser hjørnerne.

Glødelamper

Handlingsprincip: Vakuumflasken udstråler lys og varme ved glødelampe med elektrisk strøm.

 • blødt varmt lys til vintage stil;
 • variabelt lysdesign (forskellige nuancer og størrelser af en kolbe, flere grader af gennemsigtighed i glas);
 • selvstændigt raffineret indvendigt element.
 • stærk forvrængning af objektets farve
 • energiforbrug på grund af opvarmning (kun 30% går til belysning).

LED lamper

Funktionsprincip: Enheden konverterer strømmen til lysstråling ved rekombinering af elektroner og kontakter af halvledere med forskellige typer ledningsevne.

 • miljøvenlige og energibesparende lamper (70% mindre elektricitet);
 • sagen er specielt designet til lyskilden (fleksibelt bånd med dioder);
 • justerbar lysintensitet;
 • dominerende visuel vægt
 • Variabelt lysdesign (single color og color LED'er).
 • lys rettet og ikke for lyst;
 • mere dekorative end funktionelle rolle.

Ribbon belysning skaber dekorative accenter til baguette i forskellige versioner (på materialet, mønsteret, frimærket). Glødelampe installeres strengt på en flad træramme med en bredde på 10 cm.

Vigtigt aspekt:

Båndet med en diodensitet på 40-70 elementer pr. Meter bruges til æstetiske opgaver og 120 til målbelysning.

LED baggrundsbelysning

Baguette med LED-lamper i indretningen udfører flere belysningsopgaver:

 • Working. Placering af en ramme med en diod tape på væggen vil skabe en retningsstrålende lysstrøm i funktionsområdet (over arbejdsbordet, i gangen omkring spejlet).
 • Dekorative. Lysdioder placeret langs taggrænserne med en profil, fylder atmosfæren med dynamik og visuelt udvide rummets grænser.
 • Accent. Spotbelysning af indvendige elementer i en baguette (malerier, plakater, spejle) øger den æstetiske appel i lejligheden, genopliver designet, gør opmærksom på rumområdet.

Makeup spejle

Moscow Mirror Factory fremstiller spejle i en baguette med baggrundsbelysning. Produkter bruges til at anvende høj kvalitet makeup. Det professionelle arrangement af lyskilder belyser naturligvis ansigtet og "renser" fra unødvendige skygger.

Grundlaget tages en spejltykkelse på 4-8 mm:

 • standard sølv;
 • forbedret sølv (passerer lyspartikler uden forvrængning);
 • afklaret Clear Vision premium segment (giver 100% naturlig farvegengivelse).

Spejle med makeup lys er lavet i væg og gulv variationer af enhver størrelse. Montering kan foretages vandret og lodret. Du vælger materialet til produktet. Designere kan udvikle en forfatters projekt efter dine ønsker.

Processen med fremstilling af et spejl med lys:

 • På baguetten af ​​træ indstilles det ønskede antal runder (6 farver);
 • spejlet er indrammet i den forberedte profil;
 • Lampene vælges afhængigt af den planlagte effekt (koldt / varmt lys).

Vigtigt aspekt:

For at belyse spejlet anbefales det ikke at vælge store lamper, der støtter skygger ved refleksion. Blandt makeup kunstnere er professionel belysning betragtes som en kombination af varm og kold i forholdet 2: 1. LED lamper anses for at være tættest på naturlig dagslys.

Sådan laver du en loftsplint med lys, fotodemonstrationer

Strenge krav til moderne reparation og ønsket om at gøre boliger eksklusive, originale og mere komfortable gør os til at søge nye designløsninger til indretning. Og med al tillid kan vi sige, at den mest relevante og spektakulære søgning i denne retning er søjlens fluorescerende, neon og LED-belysning.

I artiklen fortæller vi hvordan man realiserer denne ide i praksis, hvordan en baguette skal klistres, hvilken slags lys der kan bruges, og hvordan man laver belægningen baggrundsbelysning med egne hænder.

Lamper i soklen

Et kompetent spillet scenarie af lys dekorerer og forvandler rummet, lysprofilen ændrer rummets geometri, interiøret ophører med at være statisk. I dag er der udviklet flere typer lamper og bånd, hvorved det er muligt at organisere belysning, og hver af dem har sine egenskaber, som senere beskrives mere detaljeret.

Belyset loftsplint, fotoburvet design med diodebelysning

Lysstofrør

Fluorescerende lamper var blandt de første, der skulle bruges til lysstofplader. Disse er meget lyse lyskilder takket være fosfor. Sådanne armaturer er som regel installeret på væggen, før bundpladen er installeret til skjult belysning. Ulempen ved denne form for belysning er, at der opstår et lyskløft mellem lamperne - skyggefulde områder.

Rope

Duralight i den klassiske form - det er en krans af små glødelamper, i et gennemsigtigt rør af polyvinylchlorid. PVC hældes også mellem lamperne, hvilket gør kransen til en meget holdbar og praktisk lyskilde, der kan formes til enhver form. Rørets elasticitet gør det nemt at installere det, selv i en buet loftsplint med belysning. Sådanne rør er ikke bange for fugt og støv. I den moderne præstation har LED'erne erstattet de mini glødelamper, de er utvivlsomt meget foretrukne for pærerne: lysere, mere holdbare og forbruge meget mindre elektricitet.

Rope til lysstofplader

Neonrør

Skirting af loftet med belysning fra neon skaber følelsen af ​​at loftet er indhyllet omkring omkredsen af ​​en mystisk dråbe. Gasrøret har enorme farver og en blød luminescens uden pletter og skygger. På grund af dets elastik kan den bøje og skabe komplekse former. Loft og bundplade med baggrundsbelysning fra neon opvarmes ikke. Der er ingen glødetråd i neonrøret, hvilket betyder, at det ikke kan lukke eller brænde ud, hvilket er et stort plus: Vedligeholdelses- og vedligeholdelsesomkostningerne ved en sådan baggrundsbelysning under drift er meget lettere.

Tip: Da duralight- og neonrørene har en vis vægt, er det bedre at installere dem på væggen, i stedet for at sætte dem på basispladen. Til dette formål fastgøres specielle klemmer til væggen, som holder rørene.

Neonrør giver smukke dæmpet belysning

lysdioder

Loftplinten med LED-belysning holder i dag stadig lederskab blandt konkurrenter. Diodene er tynde, lette, energieffektive og langvarige, nemme at vedligeholde, varme ikke op, når de tændes, øjeblikkeligt lyser og blinker ikke.

LED-baggrundsbelysning er sort / hvid med varm eller kold glød samt fuld farve, som giver dig mulighed for at oprette originale lysforhold. RGB-tape forbinder strømme af tre grundlæggende farver, og ved hjælp af den indbyggede controller kan du skabe nogen skygge til dit interiør. Desuden kan du ved hjælp af en lysdæmper justere lysstyrken af ​​belysningen.

For skjult belysning er det bedre at bruge lysdioder i en speciel silikone skal, der beskytter dem mod fugt og snavs, hvilket i høj grad letter vedligeholdelsen af ​​udstyr uden frygt for gnidning eller støvsugning. For nem installation er der et specielt klæbelag på bagsiden.

Pro sokkel til belysning

Ofte er lysene arrangeret til polyurethan, plast eller polystyren skørt. Det er bedre at vælge tykvæggede strimler med sider på mindst 60 mm, bag dem kan du nemt skjule ethvert udstyr.

Skema, hvordan man installerer soklen

Montering af loftsplint med lys er lavet på samme måde som installation af en konventionel baguette, men der er vigtige funktioner: Profilen er kun fastgjort til væggen, og dens øvre kant skal falde ud fra loftet og danne en spids niche 50 mm bred og mere.

Tip: Polyurethan baguette er bedst egnet til montering af skjult belysning, men det er i sig selv tungere end analoger af polystyren eller skum. Derfor er polyurethanloftplinten med belysning på flere steder anbefales til fastgørelse af fastgørelsen, så den fastgøres til tømmerne, som derefter let maskeres af kitt og maling.

Hvordan man laver en fremhævning med egne hænder

Normalt er LED-strimlen monteret på væggen til soklen, men i salg kan du også finde specielle profilmodeller, der har en side til fastgørelse af baggrundslyset.

uddannelse

Mål rummets omkreds for at finde ud af den ønskede længde af LED'erne. Baseret på længden, driftsspænding og effektdensitet kan alle disse data findes på emballagen, strømforsyningen er valgt - en strømkonverter fra 220 til 12 eller 24 V. Hvis du har problemer, skal du kontakte sælgeren. Du skal også bruge en lysdæmper til at styre lysstyrken. For multikol baggrundsbelysning er der også behov for en controller.

Overfladen, hvorpå dioderne skal limes, skal være rene, uden skarpe fremspring, der kan beskadige printkortet. Sæt væggen eller bundpladen med et tyndt slibemiddel, og tør det derefter af med alkohol.

Vigtigt: Båndet kan kun skæres på specielle linjer. Multipliciteten af ​​skæring er bestemt af fabrikanterne og markeret med en speciel linje. Normalt kan du skære gennem 3 dioder, hvilket er 50 mm.

Du kan kun klippe båndet på specielle linjer.

Sådan loddes

Fjern beskyttelsen, lim båndet på installationsstedet. For at øge længden er det nødvendigt at lodde 2 stykker dioder. Til lodning udpegede særlige steder. Når selvmontering er bedre at bruge stik. Hvis du beslutter dig for lodning, skal solstrålens temperatur ikke være mere end 250 o C, lodningstidspunktet er 5-10 sekunder. Ved længere opvarmning forringes båndet.

tilslutning

For simpelt tape behøver kun strømforsyning. For at forbinde forbindelsen skal du bruge skrueterminaler. Opmærksomt: "+" på båndet - "+" på blokken, minus til minus.

For farvebånd skal du tilslutte en controller. Tilslut "+" på strømforsyningen til henholdsvis "+" på regulatoren, ulemper. Derefter er farvebåndet forbundet til controlleren, ledningerne er mærket R, G, B og V + på controlleren med henholdsvis samme betegnelser: R til R, G til G, B til B og V + til V +.

Kontroller forbindelsens polaritet. Enhver fejl vil deaktivere alt udstyr. Du kan forbinde højst 15 m bånd i serie. Det er bedre at forbinde hver 5 m fra controlleren til båndet parallelt med ledninger med et tværsnit på 1,5 mm 2.

Båndets længde må ikke overstige 5 m

Regulatoren, lysdæmper og strømforsyning kan gemmes bag basisplader. En almindelig ledning med stik er tilsluttet strømforsyningen, men det er bedre at udskifte stikket og stikkontakten med en kontakt, den skal være adskilt fra hovedlyset.

Diagram over, hvordan man korrekt forbinder udstyr

Efterbehandling berører

Moderne reparationer gør sjældent uden interessante designerfund, og dekorativ belysning åbner et stort løfte om interiørdesign. Denne zoneinddeling og accenter, hjælpelys og udvælgelsen samt evnen til at dempe nogle detaljer.

Skørt til skjult belysning til flere kilder

Ud over de sædvanlige sokler er der specielle modeller, hvor du kan indlejre spotlights og samtidig skjule andre lyselementer. Glem ikke belysningen af ​​gulvplinten. Vær ikke bange for at kombinere flere muligheder på én gang, dette vil medvirke til at skabe en særlig atmosfære, og det er gavnligt at understrege alle fordelene ved rummet.

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

For at skabe et smukt loft i dit hus er det ikke nok bare at vælge hvilket materiale der skal bruges til dets udsmykning. Det er nødvendigt at tænke over, hvordan belysningen vil være - og endda ikke så meget det vigtigste som baggrundsbelysning. Med sin hjælp kan du dekorere og genoplive selv det mest almindelige, uhyggelige loft.

Hvis designet er multilag og har en kompleks konfiguration, vil baggrundslyset markere grænserne for niveauerne og fokusere på dets elegante former. For at løse dette problem vil det være rigtigt at vælge form, strøm og mængde af belysningsarmaturer - herunder belysningen af ​​loftsplinten.

For vores del vil vi forsøge at hjælpe med at finde ud af hvilken mulighed for at give præference, og hvordan man implementerer harmonisk belysning af interiøret med egne hænder.

Typer af lyskilder

Når man ser på eksemplerne i artiklen, bliver det klart, at perimeterbelysning ikke er den eneste designteknik, der kan bruges i loftets konstruktion. Her afhænger meget af sin form, såvel som det materiale der bruges til installation.

Derfor vil vi forsøge at overveje alle de vigtigste muligheder - og du selv bestemmer hvad der er bedst specifikt for dine lokaler. Som et eksempel tilbyder vi dig et foto med de mest interessante løsninger.

LED elementer

Populariteten af ​​denne type kunstig belysning skyldtes udviklingen og implementeringen af ​​LED'er med usædvanlig lysstyrke. Det mest vægtige argument til deres fordel er blevet, usædvanligt for andre lamper, omkostningseffektivitet.

 • Strømforbruget af produkter fra den foregående generation (glødelamper, lysbue, fluorescerende) er 5-6 gange højere end forbruget af LED-lamper med samme lyskvalitet. Deres relativt lave pris spiller også en rolle.
 • Og selv dette er ikke det vigtigste! LED-lampernes levetid er således, at besparelserne ved udskiftningen overstiger reduktionen af ​​elektrisk energi. Dette er meget mærkbart i masseanvendelse (for eksempel: i gadebelysning).
 • De har mange fordele. Dette er tilstrækkelig styrke, og en lille varmeoverførsel, og en lille størrelse, der giver mulighed for at installere dem overalt. I disse lamper er der ingen kviksølv, meget lave niveauer af infrarød og ultraviolet stråling.
 • Brug af polyurethan baguetter under baggrundslyset, skiftevis af forskellige farver, kan du få effekten af ​​festlig belysning.
 • Derfor har designerne enstemmigt taget LED'erne i brug, ikke kun for gaden, men også for indvendig belysning af værelserne såvel som belysning af lofter og andre elementer i interiøret. Belysede loftsplinter ser så originale ud, at dit loft kan være ret simpelt og se rigtigt ud.
 • LED'er bruges til belysning, både i form af spotlights og tape. Dette tape ser godt ud på suspenderet, især på flere niveauer, lofter - stræk eller gipsplader (se. LED-stripe til stræklofter - en blød og hyggelig lyskilde).
 • For at gøre en interessant belysning er det generelt ikke nødvendigt at lave et indviklet loftdesign. Det ville være rart at bare montere en cornice specielt designet til montering af baggrundslyset, hvilket danner en skjult niche omkring omkredsen.
 • Dette er måske den mest budgetmulighed. Hvis der ikke er planlagt andre reparationer i dit hjem, vil arbejdet i forbindelse med installation af lysdioder omkring loftet ikke tage mere end to dage.

Den mest acceptable måde at belyse tagene på er at bruge LED stripe, kan kombineres med lamper. Lidt senere vil vi tale om, hvilken slags loftsplint til LED-belysning der er behov for.

Hvad er LED stripe

LED-båndet (LED) er fleksibelt, monteret fra en lige fjern LED, et bord.

 • Båndet, 5m langt, sælges rullet op i bugten. Dens standarddimensioner er 3 mm tykke og 1 cm brede.
 • For at begrænse mængden af ​​indgående strøm tilvejebringer det elektriske kredsløb af båndet tilstedeværelsen af ​​en modstand på den. Det virker fra en likestrøm på 12 volt, nogle gange 24V. En strømforsyningsenhed er nødvendig for at forbinde båndet til en almindelig stikkontakt.

Tip! Fra mængden af ​​strømmen af ​​alle brugte bånd vil afhænge af enhedens effektivitet. Hvis denne mængde overstiger 50 watt, vil strømforsyningen være stor, og det bliver svært at maskere det. Bedre anvende et par små blokke.

 • Fremhævning af loftet under skørtpladen: lysstyrke og farve - reguleres af styreenheder monteret i båndet. Det er meget bekvemt, at dette kan gøres ved hjælp af fjernbetjeningen.
 • Monteringen af ​​LED-strimlen er meget enkel: På bagsiden af ​​dette produkt er der et universalklæbebånd, der gør det muligt at klare det på en hvilken som helst flad og glat overflade.

Der er to anvendte båndformer: enfarve og tofarve. I dette tilfælde kan farvemætningen være fra kold til varm tone. Som hovedbelysning kan en sådan enhed ikke anvendes på grund af den lille lysstyrke.

Lamper duralight

Sådanne lamper er et rør med små lamper placeret inde. Tidligere var disse almindelige glødelamper.

De så originale, men var ikke forskellige i længden af ​​levetiden. På grund af en lyspære var det nødvendigt at ændre et rørstykke med tilstødende lamper.

Med fremkomsten af ​​lysdioder har situationen ændret sig dramatisk. De blev brugt i duralight, hvilket signifikant øgede rørets levetid, strømforbrug og lysstyrke.

Spotlys

Spot-armaturer kan ikke kun bruges som separate lyskilder fordelt langs loftplanet. De kan være hjælpelysere til at korrigere lysstrømmen fra båndet. Denne version af baggrundslyset kan ses i nedenstående eksempel.

De kan monteres ikke kun på overfladen af ​​loftet, men også lige under baguetten. Loftplinten med belysning af to typer lamper gør konturerne i rummet usædvanligt bløde og spektakulære.

Samtidig er lysekronen, der er kendt for alle, som hovedkilden til lys, ikke blevet aflyst. Hvis den stil du har valgt til indretning, sørger for tilstedeværelsen af ​​en lysekrone, så kan det godt være.

Fleksibel neonrør

Gasrøret har langt flere farveindstillinger. Det kan ligesom hældet tape hældes rundt om loftets omkreds ved hjælp af en sokliste til belysning. Og du kan lave et lyst mønster af enhver konfiguration i selve loftets design (se. Neonlys på loftet understreger individualitet).

 • Der er ingen særlig grundlæggende forskelle i denne belysningsform fra versionen med bånd. I dette tilfælde kræver vejledningen til arbejde med udstyr til installation en omhyggelig undersøgelse. Endnu bedre, den elektriske del af baggrundslysinstallationen skal overlades til en specialist.
 • For at opnå den største harmoni i det indre af rummet er neonlamper placeret ikke kun i lofterne, men også på andre strukturelle elementer: søjler, vægnicher, karrevinduer.

Det mest harmoniske sokkelloft med belysning ser i spændingsstrukturer - især med tekstil- eller satinstof, samt med mat PVC-film. Hvis loftet er blankt, skal lyskildene lukkes ovenfra, så de ikke afspejler spejleoverfladen.

Valg af loftsplint til belysning

Så besluttede du stadig at realisere din plan på konturbelysningen af ​​stuen, gangen eller køkkenet og endda besluttet dig for valget af lyskilder. Det er fortsat at vælge de rigtige hjørner til dette formål.

Det er muligt at bruge loftsplinten under belysning, men ikke alle slags er egnet til dette:

 • Den sædvanlige sokkel (filet) er i sig selv en vinklet glidning, der lukker tæt sammen mellem væggene og loftet. Og du skal bruge en lidt anden konfiguration.
 • Skærmene, som vil blive installeret med den efterfølgende installation af baggrundslyset, burde ikke have høje sider. Det er nødvendigt for uhindret passage af lys.
 • Det er nemt at vælge produkter, her er flere muligheder mulige. Det vigtigste er at bruge produkter fremstillet af ikke-brændbare materialer.
 • Dette kan være en baguette af skum eller polystyren skum. Disse typer af materialer er billigere, de er lette i vægt og nem at montere. Et sådant valg er helt acceptabelt, hvis loftsplinter til belysning anvendes i gipsplader eller plastkonstruktioner.
 • Ofte er baggrundsbelysningen lavet til lofter. Polyurethan bundplade er bedst egnet til dette formål. Den polymer, hvorfra den er fremstillet, har en høj densitet og fuldstændig kemikaliesikkerhed. Det er meget fleksibelt, hvilket er meget praktisk, hvis rummets omkreds har en kompleks konfiguration. Denne cornice bruges ikke kun til loftet, men også til efterbehandling af dør og vinduesåbninger. Baguette lavet af polyurethan har en hvid farve, men den kan males så tæt som muligt på loftet eller vægdekorationens skygge.
 • Polyuretanloft med belysning kan købes i færdig form - lamperne er simpelthen indbygget i tagskægget. Nogle gange anvendes fluorescerende lamper til dette, de er økonomiske. Men det ser ikke altid smukt ud, da lyskilderne ligger i en vis afstand fra hinanden.
 • Det er meget mere bekvemt at bruge loftsplinten under LED-strimlen eller neonrøret. De oplyser cornice i hele rummet i rummet jævnt, og LED'erne giver også mulighed for at dæmpe.
 • Producenter af cornices har længe tænkt på, hvordan de gør dem mest egnede til elektrisk arbejde. For at gøre dette blev den normale form af fileten noget modificeret, den har et lille hak i kroppen for placeringen af ​​LED-strippen eller neonrøret i den.

Loftslister til belysning kan formes som en metalprofil. I en sådan cornice kan du arrangere ikke kun båndet, men også nogen lamper.

Sælg fileter to meter segmenter. Når de køber, skal deres samlede længde svare til rummets omkreds plus en margen for affald, der opstår ved skæring af hjørner.

Og nu, alle de nødvendige materialer købt. Nu kan du komme til arbejde.

Montering af fileter

Når installationen af ​​gardinbelysning er planlagt, monteres loftslister til belysning lidt anderledes: ikke tæt på loftets og væggenes samlinger, men i afstand af dem ikke over 20 cm. Denne værdi afhænger af rummets højde.

 • Vedhæftningsmetoden vælges afhængigt af sokkelstypen og overfladestrukturen, som den skal monteres på. Til et træ eller MDF kan filet skrues med skruer. Til beton og gipsvæg - gå i løbet af kitt og lim.
 • Lettere typer af tagskærme perfekt fastgjort med lim "flydende negle". Ved hjælp af en monteringspistol sættes den forsigtigt på bagsiden af ​​basispladen og presses mod vægoverfladen.
 • Almindelige polyurethan sokler skal fastgøres til både væggen og loftet på grund af den store vægt. Men vi har brug for adgang til dets indre hulrum for at installere båndet.
 • Polyuretan gardin stænger, der er specielt designet til belysningsanordningen, er kun fastgjort til væggen på grund af deres design. De for nylig gik på salg.

Vi præsenterer flere muligheder for montering og placering af belysningskilder:

 • LED tape klæbende side limes til væggen under loftet sokkel - baggrundsbelysningen vil fungere, så snart du forbinder segmenter af produkter, der er loddet til hinanden til strømforsyningen. Eller du kan ikke lodde, men brug en stik for at forbinde dem.
 • Med en neonrør er det endnu nemmere. Det er simpelthen lagt inden i tagskægget. Her ligger vanskelighederne andre steder: for nuværende transducere, inden der påbegyndes arbejde, laves specielle nicher, og. Og der skal du anvende spænding. Sådan gør du dette, du kan se mere detaljeret på videoen.

Hvis du indser, at dit værelse har brug for belysning, skal du under ledningsplinten lede ledningerne eller udskifte en eksisterende. Og udskift også de gamle kontakter med nyere modeller (mindst 3 nøgler). Dette vil spare dig for efterfølgende reparationer i mange år.

Hvordan er loftet belysning fra under baguette og fra under nichen

Belysning gipsloft - en lysekrone i midten eller væg sconces. Denne udtalelse er forældet, fordi Loftbelysningen i dag kan arrangeres med neon eller indbyggede lys. Installationen udføres ikke i selve bunden, men under loftet, analogt med to niveauer suspenderede gipsplader lofter.

Glem ikke, at denne belysning ikke vil være den vigtigste, men yderligere. Det kan ikke betragtes som den eneste kilde til lys, da den kun har dekorative funktioner: den understreger visse dele af loftet eller fungerer som et "natlys".

 1. Bred palette af farver og nuancer
 2. Lampen er ikke genstand for brænding eller eksplosion, er ikke giftig for mennesker eller dyr
 3. Ensartet belysning med glatte overgange
 4. Livstid - op til 15 år
 5. Lydløs drift af enheden
 6. Muligheden for skjult belysning
 7. Maksimal glødelampe temperatur +40 oC
 1. Baggrundsbelysningen er mindre fleksibel end LED
 2. Omkostningseffektiv belysning er kun mulig, hvis der er dårlig belysning, i andre tilfælde - lampens effekt er lig med strømmen til energibesparende lamper
 3. Installationen af ​​en loftniche, der optager en del af rummet, er en ekstra støvkilde og medfører yderligere installationsomkostninger. Rengøring skal gøres oftere.

Fabrikanter af neonlamper hævder, at loftbelysningen vil være meget mere økonomisk, selv når den er oplyst med energibesparende lamper. Men efter at have lavet små beregninger bliver det indlysende, at dette ikke altid er tilfældet. For eksempel, hvis du ønsker at organisere neonlys til loftet med dimensioner på 5 * 4 m, så har du brug for ca. 18 m neonrør. Det anslås, at hver meter af en neonlampe forbruger ca. 10 W elektrisk energi, så den samlede belysning af vores loft vil forbruge 180 watt. Hvis vi brugte almindelige glødelamper af sådan strøm eller energibesparelse, ville lyset oversvømme vores rum. Og i tilfælde af neonlamper vil det ikke ske, da de er indbygget i nichen, hvilket gør lyset diffunderet.

Beslutningen om at installere neonbelysning afhænger af kunden. Men det skal bemærkes, at godt fast belysning visuelt "hæver" loftet og har en smuk udsigt.

Hvordan er installationen af ​​neonlygter fra under tagene?

Polystyren cornice bruges til den enkleste form af gipsloftbelysning. Det er nemt at købe sådanne tagskærme i en hvilken som helst hardware butik eller at fastgøre flere egnede polystyrenprofiler i én taghane. For en neonlampe er det nødvendigt at installere en lysomformer for hver 7 m af dens længde i midten af ​​enheden. Loftbelysningen vises bag tagene, og konverteren er installeret i nicher eller i væggen. Derfor skal belysningen før alle installationer monteres på alle vægge i rummet: Lav en niche og udfør elektricitet. Standard niche dybde: højde 7 cm, bredde 2 cm, dybde 5 cm.

Brug et svagt kabel, når du forbinder neonrør. Brug for eksempel et kobberkabel, der kan modstå 50 meter neonrør.

Før du laver en niche, bør du beslutte dig:

 • type baggrundsbelysning og dens farve,
 • af fabrikanten
 • strøm af belysningsrør
 • placere i væggen under nichen;
 • sektion af ledningen og dens passage til lampen.

Det er mere sikkert at fastgøre polystyren cornice til væggen: ikke kun med lim, men også med selvlukkende skruer. Årsagen til dette er den tunge vægt af det færdige design på grund af vægten af ​​neonrørene og ledningerne. Inden du installerer tagskæggene, skal du sætte plastikdæmpere i væggen, som skruerne skal gå i. Hoveder til selvdrejende skruer er bedre til nedsænkning på 1 mm på basis af tagbøjler og ovenfra for at sætte færdigbehandling. Træstifter af almindelige tændstikker vil ikke tillade taghuggerne at hænge i enderne eller i hjørnerne.

Fremhævende loftet ud af nicheen

For at kunne lave en niche har du brug for et ark med gipsvæg og en stål- eller træramme. Formen af ​​nichen er ikke begrænset til et rektangel, det er ovalt, bølget, noget andet. Masters anbefaler at gøre det på loftet. "Øen" af gipsplader ark, hvorunder kabler og strømtransducere er skjulte.

Nicher under loftet er lukkede og åbne. I den første type niche er der en lodret begrænsning af en plast- eller gipspladeside, mens der i den anden type ikke er nogen niche. Med samme spænding, men med forskellige typer nicher og belysningsrørets placering i loftet, kan der opstå en stråle af forskellige længder og lysstyrke, som vist i den følgende figur.

Niche giver dig mulighed for at slippe af med installationen af ​​de vigtigste belysningsarmaturer - lysekroner. Det vil blive erstattet af indbyggede lys, som kan være både stationære og dreje. Den anden type armatur er bedre, da du kan lede lyset til en bestemt del af rummet. Forskellige monteringsmuligheder for indbyggede lamper, neonlamper i nicher er vist nedenfor.

Takket være nicheen kan du fravælge neonlamper, og installer kun ét indbygget lys med eller uden at dreje bjælken, som i den følgende figur.

Hvis du ønsker at organisere belysningen af ​​rummet på egen hånd, så husk at loftbelysningen enten kan skjule sine fejl eller understrege dem. I tilfælde med buede vægge og loft er det bedre at bede om hjælp fra professionelle designere.

En åben niche gør belysningen bredere (op til 30 cm), men diffunderet og svag. Nicheldybden (i figur b) er den vigtigste parameter, der bestemmes for hvert værelse individuelt. Et neonrør med en diameter på 1-1,5 cm bør ikke være synlig i nichens hjørne. To personer er nødt til at kontrollere, man bliver en stepladder og lægger et blad eller en bog til overfladen, og den anden person bevæger sig så langt som muligt til den modsatte væg og ser hvor langt en niche er synlig fra højden af ​​hans højde. Dybden af ​​nicheen (b) og dens højde (H) er afhængige værdier, som det fremgår af nedenstående figur i grafen.

Neonrørets minimale afstand fra væggen er 6-7 cm, og strømtransducere er kun monteret bagved det, så de lukkes ud fra visning, og således at de ikke giver skygge til loftet. Strømkablerne er monteret i nichens hjørne i plast- eller metalhylster. Med en neonrørdiameter på op til 1 cm er der behov for et større antal transducere med en mindre afstand fra hinanden. Mindste clearance H til bookmarking konvertere og belysning er 8 cm, så hænder kan sættes i nichen.

Fremhævning af loftet fra den åbne niche er ikke altid muligt under forudsætningerne for at planlægge en moderne lejlighed. For at gøre dette er der lukkede nicher med tre muligheder (figur nedenfor):

a - strømtransduceren er under røret;

b - en strømtransducer er installeret foran lysets stråler, hvilket er yderst uønsket på grund af dannelsen af ​​en skygge;

c - transduceren er placeret bag lyskilden.

For en lukket niche lav en lille side, der dækker neonrøret. Den største fordel ved denne metode er at i processen med at installere rørnichen, kan du flytte og prøve forskellige belysningsalternativer, ændre rørets bredde og dens intensitet. Den enkleste type af nuværende transducer placering er "a" (i bunden af ​​nicheen).

Fælgens højde er lig med eller større end transducerens højde, dvs. h = 6cm. Mindsteafstanden (H) er 8 cm, som ikke afhænger af størrelsen på nichen, hvis dybde skal give dig mulighed for at komme til den aktuelle transducer og til rørene. Med placeringsindstillingen "a" er dybden b min = 9 cm, med "b" og "c" b min = 1,5-2 cm. Alle disse tal gælder kun for neonlygter og ikke til dagslys eller indbyggede lamper, da kun i det første tilfælde er strømtransducere installeret separat.

Husk, at belysningen af ​​loftet fra under tagene eller nichen begynder med samlingen af ​​sin elektriske del og installationen af ​​siden eller tagger efter. Hvis du laver en side eller vedhæfter en cornice, vil det være ubelejligt at arbejde videre, især under loftet, og synligheden inde i en niche eller cornice vil blive hæmmet.

Hvad er en LED-baggrundsbelysning og hvordan man anvender den?

Ud over alle ovennævnte typer lamper er der et LED-lys i form af: fleksibelt tape, kabel eller neonkabel. LED takbelysning er meget dyrere neon på grund af det faktum, at materialet har unikke fordele:

 • lavt strømforbrug;
 • omgiver eventuelle loftformer
 • båndene flimmer ikke og straks tændes;
 • varme ikke op - i loftet vil der ikke være nogen falmet eller mørk maling;
 • valget af farver fra RGB-paletten, der har op til en million nyanser;
 • fjernbetjening;
 • Farven er let at ændre når som helst.
 • installation i "våd" rum
 • lang levetid - op til 70 tusinde timer;
 • enkel vedligeholdelse.

Tilslutning af stethodiodebånd udføres ved hjælp af en controller, som giver udgangsspændingen fra 12 til 24 V.

Fuldfarvede LED RGB-bånd styres af en fjernbetjening, så designen af ​​rummet er ikke begrænset til en farve af baggrundslyset. Men selv monokrome lysdioder styres af en lysdæmper eller regulator.

Fuldfarvede LED RGB-bånd styres af en fjernbetjening, så designen af ​​rummet er ikke begrænset til en farve af baggrundslyset. Men selv monokrome lysdioder styres af en lysdæmper eller regulator.