Hvordan man limer baguetter til loftet

For at give værelset et fuldstændig æstetisk eftersyn skal du sørge for at placere pladsen på loftet og væggene korrekt. Tidligere blev dette problem løst ved hjælp af grænser - papirstrimler, limet til den øverste del af væggen, dekoreret med tapet. Nu bruges hyppigere bundplader eller baguetter. Med simpel installation har de et meget bredere potentiale i design af rummet. Dette arbejde kan udføres selvstændigt, hvis du ved hvordan man limer baguetter på loftet.

Hvad er fordelene ved at bruge loftsplanker?

Ud over evnen til smukt og harmonisk at arrangere overgangen fra væggene til loftet har baguetter en række fordele, herunder:

 • Lav pris.
 • Det rigeste valg af former, størrelser og konfigurationer.
 • Kan bruges med nogen form for loftsbeklædning.
 • Fleksibilitet - giver dig mulighed for at skjule fejl og uregelmæssigheder på væggen.
 • Let installation installationsarbejde.

Baguette sorter

Galteller er lavet af følgende materialer:

 • Polyfoam eller polyurethan. De mest almindeligt anvendte typer loftsplinter. De fik enorm popularitet på grund af deres lave omkostninger og alsidighed.
 • Plast. Sådanne baguetter limes under strækloftet, der anvendes ved overfladebehandling med PVC-paneler. Læs om installationen af ​​plastrør til loftet her.
 • Aluminium. Rigtig dyrt slags loftlister. De vigtigste fordele er styrke og holdbarhed. De bruges sjældent i lejligheder, normalt når de er færdige til en højteknologisk stil. Oftere findes sådanne indre elementer i kontorrum.
 • Gips. Stuccoing fra dette materiale kræver en lofthøjde på mindst tre meter, så i lejlighederne kan gipsbagetter ses sjældent.
 • Træ. Bedst kombineret med et træloft. Ganske dyrt, vanskeligere at montere, men resultatet er prisen værd.

Ud over materialet varierer baguetter i form, størrelse og mønster. I værelserne indrettet i moderne stilarter er enkle lister mere almindelige. Men hvis dette kræver designerens idé, kan du nemt finde og finde ud af.

Forberedende arbejde

Uden tilberedning korrekt og sikkert fastgør baguette umuligt. Derfor er der et minimum af forberedende arbejde.

Professionelle rådes til først at montere fileter, og kun derefter fortsætte med at indsætte på tapet. Årsagen er enkel: det er mere bekvemt at lukke hullerne og sømene mellem elementerne og male bundpladerne uden frygt for at ødelægge tapetet.

 1. Ujævne vægge er nivelleret med gips eller kitt. Dette gælder især hvis du planlægger at installere træ eller gipsfileter. Når du bruger fleksible baguetter for at fjerne uregelmæssigheder, er et primerlag nok.
 2. Primeren udføres efter at overfladerne er blevet rengjort af støv og snavs.

Hvis loftet allerede er malet, kan du ikke primet det. Men det er bedre at male loftet og fileten på samme tid.

Hvordan montere baguetter i loftet?

Der er flere måder at klæbe loftsplinterne på. Valg af metode afhænger af det materiale, de er fremstillet af, og arten af ​​loftets overflade.

 • Ved finish kittet. Det fastgør ikke kun sikkert elementet, men fylder også små revner i leddene eller på steder, hvor baguetten passer til væggen.

Rådet. For at sikre en mere sikker pasform kan du tilføje en lille PVA lim til kittet.

 • Ved hjælp af forskellige klæbemidler. Det kan være "Moment", "Titan" eller flydende negle. Den sidste lim er god, fordi sammensætningen indtager næsten øjeblikkeligt, hvilket betyder, at det ikke er nødvendigt at holde delen på den ønskede position i lang tid.

Valget af lim skal overvejes grundigt: det skal være kompatibelt med baguettens materiale. Så for skumfileterne i klæbemiddelsammensætningen bør der ikke være meget opløsningsmiddel.

 • På akryllim. Den er velegnet til letvægte træ- eller skumplanker.
 • På silikoneforsegling. Giver en god fixering, men det skal bemærkes, at overfladen, på hvilken den påføres, maling ikke længere fungerer. Derfor er det nødvendigt at arbejde med sammensætningen så forsigtigt som muligt, eller vælg en anden metode til montering af basispladen.
 • På skruerne. De fastgøres til væggene, der har en solid vægt af træ eller aluminium baguetter.
 • Med hæfteklammer eller skruer på træet. Sådan fastgøres plastprodukter til skinnerne, der rammer et ophængt loft lavet af PVC-paneler.

Mængdeberegning

Allerede inden køb af materialet skal du bestemme antallet af baguetter. Deres standardlængde er 2 meter. Derfor må du omhyggeligt måle rummets omkreds og beregne det krævede antal fileter. Normalt tages 2-3 strimler i reserven under hensyntagen til mulige defekter under trimning.

tråd

Overvej de grundlæggende regler for at skære baguette.

 • Haltels er skåret med en god hacksav. Kun få fagfolk kan gøre dette med en skarp kniv.
 • Det sværeste øjeblik under installationen er montering af indre eller ydre hjørner. For at gøre dette er det bedre at bruge en standardarmatur - en blok, hvorved vinklen på 45 ° kan opnås uden problemer.
 • Hvis væggene i lejligheden er placeret i forhold til hinanden ikke i ret vinkel, er beslaget udført manuelt, og eventuelle fejl kan forsegles med kitt.

Masters anbefaler at måle og afskære baguetter i færd med installationen, og ikke at forberede på forhånd. Så mindre tilbøjelige til at begå en fejl og ødelægge fileten.

Layout, docking funktioner

På væggen er det ønskeligt at tegne en linje langs hvilken den nederste del af planken skal placeres. Dette vil hjælpe med at lime listerne lige. Anvendelsen er nødvendig, hvis baguetterne skal placeres således, at mellemrummet mellem dem og loftets overflade forbliver. LED-belysning er ofte placeret der, som ikke blot dekorerer, men også visuelt forstørrer rummet.

Før limning anbringes plankerne på væggen og kontroller, om de er ordentligt skåret.

Vær opmærksom! Længden af ​​en baguette er ikke nok til væggen i rummet, selv en lille en. Oftest er stroppen simpelthen anvendt til hinanden. Men fagfolk anbefaler at bøje dem, skære i en vinkel på 45 ° som vist på billedet. Så krydset vil være mindre mærkbart.

Limning proces

Limposuettes som følger:

 • Start installationen fra en vinkel tættere på indgangen til rummet. Så fortsætter de, bevæger sig langs rummets omkreds, måler og skærer strimler i rækkefølge.
 • Lim sammensætning eller kitt på baguettes påføres med en spatel med et overskud, som umiddelbart efter fiksering fjernes med en fugtig klud.

Rådet. Når du arbejder med fileter af blødt materiale, er det bedre at trykke dem med dine palmer, ikke dine fingre: dette er mindre sandsynligt at vaske overfladen af ​​planken.

 • Efter at loftsplinten er sikkert limet, vil kittet dække hullerne. Efter at have ventet på den tid, der kræves for at lime og kittet tørrer helt, behandler de leddene med fint sandpapir og maler om nødvendigt.

Installation under strækloftet har funktioner:

 • Baguetter limes kun til væggen.
 • Mål strimler skal være meget omhyggeligt og skåret - i bunden for ikke at beskadige lærredet.
 • Før du sætter og maler fileterne mellem dem og lærredet, indsættes ark papir: dette forhindrer loftet i at blive snavset.

Du kan visualisere processen med montering af baguetter, hvis du ser videoen.

Hvordan man limer baguetter til loftet korrekt - tips og hemmeligheder

Fødslen af ​​en ny designidé fører til fremkomsten af ​​nye designelementer. På grund af dette ændres konceptet med reparation og renovering af lejlighedens interiør konstant. For nylig betød en kvalitetsreparation at sætte nye wallpapers og dekorere i form af flerfarvede strimler af papir. Moderne dekoration indebærer brug af baguetter, der harmonisk kan kombinere væg- og loftplanet. For at skabe en behagelig og hyggelig atmosfære i rummet, skal du vide, hvordan du limer baguetter i loftet.

Hovedkarakteristika baguetter

Baguette på loftet, som et element i dekorativt design, har flere navne: sokkel, frise eller støbning. Men de har alle flere flere vigtige fordele:

 • Evnen til at maskere mindre defekter af væggene og loftet i deres led. Vi taler især om små uregelmæssigheder, ruhed og højdeforskelle.
 • Evnen til at dekorere hjørnet, som danner vægge og loft.
 • Enkel installation arbejde, der gør det muligt for hele processen at udføre selvstændigt.
 • Lav vægt og gode plastegenskaber.
 • Et bredt udvalg af farver og teksturer.
 • Overkommelig pris for de fleste forbrugere.

Hvis du vælger baguetter i loftet, skal du tage højde for materialet, dimensioner, tekstur og type overfladeprodukter. Afhængig af kombinationen af ​​disse egenskaber bestemmes af prisen på designelementer. Derudover er det vigtigt at forstå, hvordan man limer baguetter.

Følgende materialer anvendes til fremstilling af baguetter:

De to første valgmuligheder bruges oftest end andre og passer til enhver form for design. Plastpose er installeret sammen med ophængte loftsstrukturer, træelementer er kun egnet til trælofter.

Valget af klæbemiddelsammensætning

For højkvalitetslimning bør lister kun anvende kun påvist klæbemidler. Du bør sikkert vide, at følgende værktøjer kan bruges til at løse problemet med, hvordan man lim en baguette til loftet:

 • Polymerklæbemiddel. En sådan sammensætning er kendetegnet ved svag klæbrighed, derfor limmes limning af støbeformen af ​​et lille tryk og holder elementet på stederne for limning i nogen tid. Denne procedure er især ubehagelig ved brug af lange elementer.
 • Silikone og akryllim. Begge sammensætninger karakteriseres ved hurtig vedhæftning til arbejdsoverfladen, hvilket letter løsningen af ​​spørgsmålet om, hvordan man limer baguetter til loftet. Fabrikspakning af lim i rør til en pistol flere gange letter løsningen af ​​problemet med, hvordan man lim en baguette. Takket være en tynd tud på toppen af ​​enheden kan du styre limstrømmen under arbejdet. Af ulemperne ved sådanne formuleringer tiltrækker kun de høje omkostninger opmærksomhed.
 • Afslutning af kitt eller kompositioner til arbejde med gipsplader. En sådan løsning på problemet, hvordan man limer baguetter til loftet, betragtes som den mest rentable med hensyn til besparelser. Selvom pålidelighed og tørretid er på et højere niveau. Du skal dog vide, at kittet er meget vanskeligt at sætte på baguettens overflade med et tyndt lag. Derudover skal overskydende lim eller kittet straks fjernes, ellers kan du meget ødelægge baguette og loftets udseende.

Processen med klæbende loftsplint

Baguetter til dekoration af loftstangen på to måder:

 • Før du indsætter tapet.
 • Over indsat tapet.

I de fleste tilfælde har baguetter en ren hvid farve, så det er vigtigt at udføre installationsarbejde med helt rene hænder. Før du holder baguetterne, skal du vaske dine hænder med et rengøringsmiddel.

Limning af loftsplinterne har flere funktioner, som du bør finde ud af kvaliteten af ​​installationsprocessen:

 • Overskud af ethvert klæbemiddel eller kit skal fjernes straks med et egnet værktøj. For at rense overfladen af ​​silikone og akrylkompositionen kan du bruge en gummispatel eller en fugtig klud. Putty er let at rengøre med en lille våd børste.
 • Gabet omkring loftsplint og hjørnesamlinger skal fyldes fuldstændigt med klæbemiddelsammensætning. Det skal huskes, at disse steder ikke kan maskeres med maling eller tapet.
 • For at løse problemet med, hvordan man limer baguetten på væggen, bevæger produktets kanter sig ikke væk fra flyet, man kan bruge almindelige stifter eller sy nåle. Disse enheder fastgør to tilstødende kanter, og efter tørring af limen - fjern. De dannede huller kan dækkes med et tyndt lag af kitt.
 • Farve loft baguette bør være multi-layered. Det første lag er påført primer, som maskerer de forseglede samlinger og huller. Det andet og efterfølgende lag - den samtidige udsmykning af loftet og baguetten.

Hvordan stikker baguettes oven på tapetet

Fordelen ved denne mulighed er, at der ikke er behov for at justere tapetet under baguette-linjen, da dette element maskerer alle fejl i den øvre kant af tapetet.

Spørgsmålet om, hvordan man holder en baguette på loftet er løst i en bestemt rækkefølge:

 • Ved hjælp af en miter boks eller anden enhed skal du klippe sokkelens kanter i den ønskede vinkel.
 • På overfladen, som vil være ved siden af ​​flyet, sættes et tyndt lag af klæbemiddelsammensætning.
 • Anbring produktet på væggen og hold det i en vis periode. Oftest fremstiller fabrikanten anbefalinger om, hvordan man limer baguetter ved hjælp af en eller anden sammensætning.
 • Overskydende lim fjernes med en klud eller spatel.
 • Krydset af baguetter er dækket af hvidt tætningsmiddel.
 • Sæt på overfladen af ​​det limede baguette lag af finish maling.

Spørgsmålet om, hvordan man limer baguetter på tapet kan betragtes som løst.

Fastgør sokle før vægpapir

Denne mulighed bruges oftest af professionelle mestere. Pasta af baguetter på loftet før tapetet skal udføres som følger:

 • Væggene og loftet er omhyggeligt udjævnet, malet med sandpapir, rengjort af byggestøv og belagt med en primer.
 • Enderne af listerne skæres i en vis vinkel ved hjælp af en stålstang for større nøjagtighed.
 • Sæt på limpladen af ​​soklen kitt eller lim til gipsvæg, forsøger at fylde alle revner.
 • Tryk på baguetten mod væggen og lad den gå, indtil kittet bliver helt hårdt.
 • Overfladen af ​​støbejorden og sætte flere lag af overfladebelægningen på baguetten og loftet.
 • Stick tapet på væggen, mens overlappende baguette skæres med en skarp kniv og sætter en bred spatel.

Montering af bundplader i hjørnet sammenføjninger

Den sidste bjælke skal skæres med den mindste fejl for at undgå beskadigelse af elementerne, når du stikker baguetter.

I et værelse med flade vægge er lofterne af loft og vægge samt de to vægge forbundet i en ret vinkel. Du kan trimme kanterne af designelementerne ved hjælp af kroppen. Før du klæber baguetterne i hjørnerne, trimmer de først hjørnekanterne og skærer derefter baguetten til ønsket længde ved hjælp af en skarp kniv eller andet værktøj. Effekten af ​​trinnet kan forhindres ved en ensartet fordeling af hullerne mellem de to segmenter.

At skære loftplinten ved hjælp af kroppen kan gøres som følger:

 • Produktet er placeret i værktøjet og forsøger at nå positionen som i loftet.
 • Den nederste del af soklen er meget tæt presset til siden af ​​værktøjet.
 • Udfør forkant.

Hvis du ikke har en sådan enhed til rådighed, kan du bruge en anden mulighed:

 • Baguette på venstre side af hjørnet og tegne en kort linje langs produktet.
 • Anvend et designelement til højre for hjørnet og udfør lignende handlinger.
 • Krydsningspunktet for linjerne bestemmer udgangspunktet for kuttet
 • Alternativt markerer stængerne skæringsstedet for linjerne og skærer i en vinkel på 45 0.
 • Kontrollér korrektheden ved at sætte bundpladerne på hjørnet.

Det er ikke særlig svært at beslutte, hvordan man holder en baguette. Efter henstillinger fra erfarne håndværkere kan du gøre hele samleprocessen med egne hænder.

Baguetter til loftet: hvordan man vælger og installerer?

Når reparationen er næsten forbi, ser man på hjørnerne, hvor loftet går ind i væggene og de ujævne kanter af det hængte tapet, vil jeg nå færdiggørelsen. I dette tilfælde vil baguetter og baseboards hjælpe. De skjuler helt alle uregelmæssigheder og supplerer det overordnede interiør.

Når du vælger typen baguetter og deres nummer, skal du være opmærksom på flere nuancer:

 • rum dimensioner;
 • loft og væg materiale;
 • baguette materiale.

Hvert materiale, hvorfra baguetten er lavet, har sine egne fordele og ulemper. Du skal kende dem, så arbejdet når du limer produkter er hurtigt. Dette kræver nogle færdigheder, men alle kan mestre denne videnskab. Hvis væggene og loftet har store uregelmæssigheder, anbefales det at holde fast i masteren.

Baguette eller sokkel?

I dag på internettet kan du finde to begreber: baguette og sokkel. Spørgsmålet opstår: Hvad er forskellen mellem dem? Disse to begreber angiver stort set samme indre detaljer.

Hovedforskellen mellem de to er bredden. Baguette - et produkt med en bredde på mere end 5 cm, som er lavet af gips, træ, skum. Et andet af dets vigtigste egenskaber er relief relief mønster, ovaler. Soklen er normalt lavet af skum uden mønster, dens bredde er mindre end 5 cm.

Typer af loft baguettes

Det moderne marked er bredt, når man vælger dette produkt efter model, størrelse, materiale, topografi og farve. Det kan have en kortfattet form eller udskåret modellering. Limet tæt til loftet og væggen. Men hvis du planlægger at udføre LED-belysning, så limes den kun til væggen med et par centimeter fra loftet.

Laconic kombination betragtes som den samme tone i loftet og baguette. Men der er mange stilarter, hvor du kan vælge farve til at matche vægge eller tapet. Eller i almindelighed kan du udføre finishen, som med held vil skelne mellem vægge fra loftet. Under alle omstændigheder skal du vælge denne del af indretningen, så i sidste ende får du et harmonisk udseende af interiøret.

 • Gips er monteret på alabaster. Produktet er ikke ønskeligt at male. Materialet har god fugtighedsbestandighed.
 • Træ. Dette materiale er fastgjort med negle eller selvlukkende skruer, hvis hætter er maskeret med et kit, og det lægges på en speciel lim. Produktet kan males. Pas på høj luftfugtighed. Materialet er holdbart og miljøvenligt, det giver interiøret et rigt udseende.
 • Polyurethan. Når du stikker dette materiale ved hjælp af silikoneforseglingsmiddel. Der vil ikke være nogen problemer med små uregelmæssigheder. Disse baguetter limes, før vægge og loft er lavet helt. Materialet er ikke bange for fugt og temperatur ekstremer. Polyuretanmateriale er den perfekte løsning, når du planlægger din LED-baggrundsbelysning. Til prisen er det lidt dyrere end de andre, men det ser mere raffineret ud.
 • Skum. Hvis uregelmæssighederne er større, så er det bedre at bruge et skumprodukt. Store huller på samme tid fyldt med et kit. Du kan vedhæfte produktet til kitt eller lim. De har god fugtighedsbestandighed. Om nødvendigt kan du male materialet. Det er lyst som i vægt og har et anstændigt udseende til en lav pris.
 • Plast. For at installere plastikpose skal du have metal eller træplader. De er vedhæftet baguettes med skruer. Materialet er letvægts, fugtbestandigt og giver mulighed for maling. På grund af sin fleksibilitet anbefales det til konstruktioner med ovale og buede linjer. For prisen på en sådan baguette er ret overkommelig.

Tre grundlæggende trin, før du klæber

 • Trin 1. Det første trin er at beregne mængden af ​​hele materialet. For at gøre dette skal du kende omkredsen af ​​det rum, som det er beregnet til. Størrelser af baguetter er forskellige. For et overordnet rum vil det være mere praktisk at tage en større længde for at danne færre samlinger. For en mindre omkreds af rummet og længden vil have mindre.

Det er bedre at købe det rigtige beløb med en lille margen. Når alt kommer til alt, har noget arbejde mangler, og der kan opstå et ulempe med arbejdsmaterialet - en sammenbrud, skade eller mangel på et meget lille stykke.

Til kvalitetsarbejde har du brug for specialværktøjer: en blyant til mærkning, en kniv med et skarpt blad, en hacksaw og metal sag samt passende lim til det anvendte materiale.

 • Trin 2. Når overfladerne allerede er beklædt med gips eller kittet, malet, dækket med tapet, er det lukningen af ​​limning. Hvis baguetten efterfølgende males med loftet, skal der påføres en primer på fastgørelsesstedet. Ellers er der ikke behov for yderligere arbejde.

Hvis du planlægger at udføre LED-belysning over basispladen, skal du lave en mærkning langs bundlinjen. For at gøre dette, hammer neglene ind i hjørnerne af rummet med den nødvendige indrykning fra loftet. Derefter mellem tilstødende søm, skal du strække ledningen langs væggen, fastgør soklestangen til ledningen og læg mærke på væggen med en blyant.

 • Trin 3. Forskær ikke materialet. Det er bedre at gøre det under arbejdet, for ikke at forveksle i størrelse. Kanten af ​​produktet, der når hjørnet, skal du skære ved hjælp af kroppen. Dette sikrer den korrekte skæringsvinkel, hvilket ikke fører til huller i leddene.

Hvis hullerne stadig er dannet, kan du forsegle dem med et kit eller skjule under dekorative indsatser. De kan maske leddene i de ydre og indre hjørner. Denne mulighed er ret passende, hvis du ikke er bange for unødvendige udgifter. To-niveau loft er bedst udført på denne måde.

Stick dig selv. Trin for trin

For at kunne klare sig så hurtigt som muligt skal du følge instruktionerne.

Polyuretan og skummateriale er fastgjort i flere faser:

 • Klistermærket skal starte fra indgangen til rummet. Ved leddene og på kanterne af loftet sokleslim er påført, soklen anbringes i henhold til markeringen på væggen og presses imod det i et stykke tid. Det er bedre at straks fjerne overskydende klæbemiddel med en fugtig klud.
 • Hver næste baguette måles, overskydende er afskåret og lignet på samme måde. Det er vigtigt at trykke produktet med din håndflade, ikke dine fingre. Ellers kan du efterlade diger på det.
 • Når alt limning er færdigt, er alt, hvad der er tilbage, at sætte leddene og lade hele strukturen tørre. Putty steder efter tørring skal tørres med fint emery papir. Derefter er baguetten belagt med maling, hvis den leveres.

træ

Med dette materiale bliver nødt til at tinker. Men den hele tidskrævende proces er berettiget af det udsøgte og luksuriøse udseende af en sådan finish.

Det er vigtigt at følge algoritmen for arbejdet:

 • Glat overflade af væggene.
 • Markup er færdig.
 • Samlinger og kanter skal måles godt, og derefter skæres af i kassen.
 • Letvægts lille baguette kan limes til de flydende negle. Men det brede og det tunge er bedre at fastgøre med skruer. Tidligere kan du gribe den med lim for at gøre det lettere at arbejde. Hvert næste stykke måles i den ønskede længde, kanten er trimmet med en hacksav, og hjørnedelen er i mousse.
 • Spidserne og hovedet af neglene er pudset med et kit. Du skal lade det tørre og derefter sandpapir.
 • Leddene skal males over med lak eller maling for at matche træets farve.

Nogle gange anvendes følgende teknologi: Særlige små træhjørner er fastgjort til væggen i en afstand på ca. 40 cm fra hinanden. Baguetten er allerede fastgjort til disse understøtninger i trinene beskrevet ovenfor.

PVC loftplade

I de fleste tilfælde anvendes dette materiale i badeværelser og køkkener, hvor der er høj luftfugtighed. I sådanne produkter er der en speciel rille til forbindelse med plastpaneler, som ofte sælges i sættet. Panelerne udsmykker væggene eller loftet. Plast er meget praktisk. Den bliver ikke gul over tid, let at rengøre. Installation sker først efter montering af paneler i de tilsvarende spor. Klippet PVC-baguette har brug for et hacksav til metal.

Det anbefales at udføre følgende handlinger:

 • Fastgør rammens skinne til overfladen afhængigt af, hvor panelerne er placeret.
 • Baguette er fastgjort til rammen med hæfteklammer eller skruer. Kanterne skæres i miteren med en hacksav. De huller, der dannes under installationen, er dækket af silikone.

Gips baguetter

Et sådant materiale betragtes som den dyreste og tunge, men samtidig meget skrøbelige. Det er bedre at overlade arbejdet med et sådant produkt til erfarne håndværkere.

Valg af lim

Et universelt middel til limning af en baguette kan betragtes som flydende polypropylen eller akryl negle. De retter produktet på et øjeblik. Så det er ikke nødvendigt at holde designet med dine hænder, indtil det griber.

Efter reparationsarbejde forbliver sædvanligvis kittet. Nogle herrer bruger det som et klæbemiddel til baguetter. I løbet af limning kan du straks forsegle revner og huller, der danner mellem væggen og baguetten. Men eksperter foretrækker klæbemiddelopløsningen. Han greb hurtigt og holder varen fast i lang tid. Den eneste ulempe er, at opløsningen ikke er egnet til skumpose. Silikoneforseglingsmiddel kan også bruges som et klæbemiddel. Kun her er det umuligt at male det senere.

Klistermærke med strækloft

I nærværelse af stræklofter fastgøres baguetten strengt til væggen, og lukker kun fugen mellem væggen og loftet. Ellers kan du håbløst ødelægge ikke blot udseendet af to-niveau strækloftet, men også selve lærredet. Lim har tendens til at stramme overfladen og efterlader bølger og pletter på den. Sparsomme midler til fastgørelse virker heller ikke. Den glatte overflade af banen kræver en forholdsvis aggressiv lim med god grebstyrke. Derfor er det svært at klæbe noget at strække lofter.

En anden vigtig regel ved montering af loftbagetter er, at strækloftet skal være perfekt. Ellers vil der i nærvær af baguetter være den mindste ujævnhed i lærredet, hvilket ikke bliver løst. Når alt kommer til alt, vil kittespalt mellem spændingsstof og baguette desværre ikke fungere. Derfor, hvis der ikke er 100% tillid til loftets fladhed, er det bedre at nægte limning af baguetter, ellers vil alle defekter være synlige.

Hvordan man limer baguetter på loftet

På trods af den tilsyneladende enkelhed at stikke en baguette (sokkel, filet) til loftet kan være en alvorlig begivenhed. For ikke at bremse reparationen i et par dage og ikke forkæle materialet, bør du læse de detaljerede instruktioner om, hvordan man limer baguetten i loftet.

Hvordan man limer baguetter på loftet

Lad os starte med at baguetter er dekorative loftsplinter med forskellig bredde og udseende, som er lavet af forskellige materialer: træ, gips, plast, polyurethan af forskellig densitet. Som følge heraf skaber de harmonisk kløften mellem væg og loft, hvilket giver rummet et æstetisk udseende og fuldstændighed.

Baguetter limes tæt på loftet eller indrykket fra det, hvis du planlægger at gennemføre LED-belysning. De kan være af forskellige farver, kortfattet form eller dekoreret til modellering. Baguetter er let malet under drift. Under loftsplinterne kan du skjule ledninger og tapetgab i tilfælde af ujævne vægge (til disse formål vælger du normalt brede loftrammer). Vægdekoration vil kun se godt ud, hvis baguetterne limes nøjagtigt og korrekt.

Typer af loftsplinter

Tabel. Nøglefunktioner af forskellige typer loftsplinter.

Vær opmærksom! Gipsstifter limes ofte på offentlige steder (restauranter, hoteller); De ser perfekt ud i værelser med højt til loftet, men for de lave - under 3 meter - er de bedst ikke at bruge.

Hvad du skal holde baguettes

For at lime loftslisterne pænt og jævnt, skal du have en skarp kniv, en håndsav og en blyant og et specielt klæbemiddel til udvidet polystyren (eller et andet materiale, hvor baguetterne er lavet). Du kan vælge andre klæbende materialer.

 1. Nogle foretrækker at lim på kittet, især hvis det forbliver efter byggearbejde. Finkornet finish gør det ikke kun muligt at klæbe soklen fast, men også skjule fugen eller hjørnet på samme tid.
 2. Mange vælger flydende negle, som næsten øjeblikkeligt beslaglægges. Med dem er det ikke nødvendigt at holde soklen i lang tid og trykke dem mod væggen.

Montering af baguetten med flydende negle

Tætningsmiddel som et alternativ til lim

Overfladebehandling

Det antages, at limning af baguetter begynder efter udjævning af væggene og deres maling eller indsætning med tapet. Hvis væggene er ujævne, skal de udjævnes (kitt, gips osv.), Især hvis du planlægger at limme gipslister eller træplanker. Udvidede polystyrenprodukter kan presses på en sådan måde, at de skjuler ujævnhederne.

Leveling vægge med kitt. Fortynd den tørre blanding med vand i overensstemmelse med pakningsinstruktionerne. Derefter skal du opsamle en lille kitt på spatelen, fylde den med alle de riller, du ser. Til en ideel overflade anvendes kitt på hele overfladen. Juster det sidste lag med en bred spatel, der styrer dem langs hele væggen.

På samme måde udarbejdes der en sektion af loftet, hvorpå baguetten skal limes (læs om loftet skal hæves med egne hænder). Hvis loftet er fuldt planlagt og malet, er der ikke behov for efterbehandling. Hvis du planlægger at mærkke baguetter først og derefter male loftet med dem, så kan du dække det område, hvor baguetten vil holde fast.

Du kan imødegå de indvendinger, som baguetten skal limes til tapetet. Denne procedure har også ret til liv, men det er lettere at først indsætte tapetet, og derefter på toppen - en baguette. Hvis du planlægger at maler baguetten yderligere, kan tapetet være dækket med plastik.

Hvis baguetten ikke limes til loftet, men med en margin for at lægge LED-båndet, kan du for nemheds skyld markere bundlinjen for limning. For at gøre dette skal der i hvert hjørne i en vis afstand fra loftet (f.eks. 3 cm) negle negles rundt om perimeteren, som en stærk tråd skal binde. For denne tråd, der anvender en baguette, skal du markere bundlinjen for limning med en blyant.

Metoder til montering af loftsplinten

Baguette forberedelse

Plinth længde kan skæres i færd med limning. Det er bedre ikke at gøre dette på forhånd, især i mangel af erfaring, for ikke at begå fejl i målinger.

Den første baguette og alle de andre, der når hjørnet, skal skære med hjælp af kluden. Du kan selvfølgelig polyurethan baguette skære og en skarp kniv, men du har brug for de rette færdigheder.

Sådan skæres et hjørne

At skære en baguette i en vinkel er ikke så let som det ser ud ved første øjekast. Problemet er ikke sværhedsgraden ved at skære hjørner med 90 eller 45 grader (alt er simpelt her, især ved hjælp af kroppen), men det faktum, at vinklerne i rummet ofte er kurver og ikke når de samme 90 grader. Derfor er det nødvendigt at forsegle kløften.

Hvis det er muligt, kan du bruge dekorative indlæg til dekoration. Dekorative indlæg sælges til både ydre og indre hjørner. Sæt dem let. Baguetten er afskåret i en vinkel på 90 grader og passer ind med indsatserne. Den eneste ulempe ved denne metode er ekstraudgifter.

Hjørner til loftplint

De fleste herrer bruger stuslom. For at dekorere et hjørne skal du først vedhæfte baguetten til hjørnet af rummet og visuelt se, hvor snitlinjen vil blive placeret. Galtel er placeret i barrowen, så loftkanten er i bunden. Produktet holdes for hånd, overskydende del afskåret. Det højre indvendige hjørne skæres fra venstre mod højre og venstre - omvendt. Så du skal skære det indvendige hjørne. Til skæring af det udvendige hjørne ændres skæreretningen. Her skal kanten være længere, som fastgøres til loftet. Skæring til højre hjørne er nødvendigt fra højre til venstre, til venstre - omvendt (denne proces er beskrevet mere detaljeret i artiklen om hvordan man skærer hjørnerne af loftsplinten korrekt).

Anvendelsen af ​​moltsla til skæring af baguetter

Ordningen med at skære loft sokkel

Hvis der i slutningen af ​​arbejdet stadig er et hul, kan du dække det med et kit.

Skære hjørner af baguette med markup

Sådan limes en polyurethan baguette

Trin 1. Indsætning af baguette skal starte fra hjørnet af rummet, der ligger ved indgangen. Umiddelbart er det nødvendigt at fylde op med våde wipes for at fjerne overskydende klæbemasse. Langs kanten af ​​baguetten og ved leddene påføres lim, prikket eller linje. Baguette påføres markeringen og presses tæt på væggen. Klammens tid skal først se i vejledningen til lim. Overskydende lim skal fjernes med en fugtig klud.

Trin 2. Derefter skal du bevæge dig rundt om kanten af ​​rummet og måle den nødvendige længde af det næste segment hver gang og afkorte overskuddet. Hjørnerne skal falde sammen og støde så meget som muligt. Tryk på baguetten mod væggen med hele overfladen af ​​håndfladen, og ikke med fingrene, ellers kan duer forblive.

Sådan limes en polyurethan baguette

Trin 3. Når baguetten er limet rundt om perimeteren, skal leddene sættes på og vente, indtil limen og kittet er helt tørret. Så gnides alt forsigtigt med fint sandpapir. Baguetter langs hele længden kan males.

Når kittet er tørret, kan det sted, hvor det er smurt eller udstødt, gnides med en fugtig klud.

Maleri i en farve med loftet giver mulighed for at opnå en visuelt ensartet sammensætning. Tapetet under farvning kan beskyttes med plastikbånd og tape.

Hvis det besluttes at klæbe tapetet efter filetens klistermærke, presses overlapningen af ​​tapens øvre snit med en spatel mod baguetten, og overskyddet er trimmet med en byggekniv. Dette er en meget tidskrævende procedure.

Pas på, når du er færdig

Fordele og ulemper ved en træpose

Træloftets sokkel bruges til at dekorere klassiske interiører, lande, hytter osv.

Træplinten har en række fordele - især det:

 • det er miljøvenligt;
 • kan frigive gavnlige stoffer - phytoncides - i flere år;
 • resistent over for mekaniske skader
 • holdbar;
 • ser smukke ud;
 • kan males om ønsket
 • til kostpris, selvfølgelig dyrere end polyurethan, men er stadig i det overkommelige pris segment.

Hvad angår manglerne, så sammenlignes det med polyurethan, træplanker:

 • mere følsom over for fugt (skal være dækket af en fugtbestandig belægning);
 • kræver mere omhyggelig justering af overflader på grund af lavere duktilitet;
 • kræver en god hacksav til trimning
 • den vejer mere, derfor er den fastgjort til væggen med skruer eller skruer.

Men disse er alle overkommelige vanskeligheder, der mere end overlapper med det fantastiske udseende af værelset, dekoreret med naturlig træbaguette.

Træ loft sokkel

Trin af installation af træplinter

For at fastgøre en træsukker skal du have en skruetrækker, træskruer, gussets, sandpapir, en blyant.

Trin 1. For det første kontrolleres tilstanden af ​​væggene - de skal være glatte.

Trin 2. Markering udføres.

Trin 3. Udfør derefter den første baguette - vinklen skæres i kluden.

Skær trælister

Trin 4. Hvis baguetten er smal og lys, kan den stadig monteres på flydende negle.

Trin 5. Hvis baguetten er bred og tungere, er den fastgjort til skruerne. For nemheds skyld kan du vedhæfte en træsuce på lim for at holde den fast, og derefter klare den med skruer eller skruer. Det sidste skal fastgøres i spidsen, så hætterne ikke stiger over overfladen. Hver efterfølgende baguette måles i længde, trimmet med et hacksav eller i et hjørne ved hjælp af en stousse.

Fastgøring af træskørt med selvskærende skruer

Trin 6. Efter at hele rummets omkreds er udformet, skal leddene og pladserne på de selvlukkende skruer blive behandlet med trækul, vente på, at den tørrer ud, rengør den med fint sandpapir.

Trin 7. Derefter er alle leddene lakeret til baguettes farve.

Ofte fastgøres en træsukker på samme træhjørner, som er fastgjort til væggen med skruer i en afstand på 30-50 cm fra hinanden. I første omgang fastgøres sådanne supportsteder, så på dem - en sokkel. Alt andet er beskrevet ovenfor.

Montering af træplade sokkel

Installationen af ​​træbagetter er en besværlig proces, men stadig gennemførlig. Hvis du gør arbejdet omhyggeligt, vil du i mange år kunne beundre den fantastiske skønheds naturlige skønhed.

Sådan repareres PVC-soklen

PVC lister er lette, funktionelle og æstetiske, de bidrager til at skabe unikke indvendige løsninger. Sådanne baguetter anvendes til afslutning af loft eller vægge med plastpaneler, som oftest findes i badeværelser og køkkener. I dem leveres den specielle rille til installation. Baguetter kommer normalt med paneler og er designet til at dække leddene med vægge og lofter.

Paneler, bragt ind i arket piling sokkel

Plastplinten adskiller sig ved at den:

 • let at rengøre;
 • bliver ikke gul.
 • den er kun monteret sammen med panelerne; det er ikke længere muligt at installere det efterfølgende;
 • den skæres kun af en hacksav med fine tænder.

montering

Installationsfunktioner afhænger af, hvordan man går i plastpaneler - på loft eller væg. Først er rammen fastgjort. Rammens skinne på / under loftet vil danne grundlag for plastpose. Vær opmærksom på PVC-baguette-enheden - en af ​​siderne er lavet i form af en dowel, hvor panelet bliver lukket.

Afrimning af loftsplinten PVC

Loftfilet er monteret på underhøjskinnen. Den er fastgjort med beslag eller skruer til rammen (hvis det er metal, så skruer med metal skruer). Til udformning af hjørner og til sammenføjning af dele anvendes specielle armaturer, som desuden kan fastgøres til lim. Hvis der er revner efter fastgørelsen, smøres de med silikone.

Installation af PVC fileter

Sådan fastgøres loftsplinten til strækloftet

Her på én gang er det nødvendigt at foretage en reservation, at baguetten i dette tilfælde lukker krydset af loft og vægge, men fastgør ikke på lærredet. Der er altid en lille ledig plads mellem soklen og lærredet (eller stort, hvis der er baggrundsbelysning, der skal monteres).

Loftslister til strækloft

Til dekoration kan du bruge enhver filet: skum, træ, gips. Når man vælger en model, er det bedre at tage højde for egenskaberne ved fastgørelse og stop ved versionen med en bred vertikal side. Installation af bundplader adskiller sig ikke fra den traditionelle, undtagen for det faktum, at kun en lodret overflade er limet. Flere detaljer om dette findes på linket nedenfor.

Loftplade til stræklofter

Hvis du vil vide om typer og installation af loftsplinter til et strækloft, læs denne artikel. Vi anbefaler også at læse om maskeringstape til hængende lofter.

Således kan enhver sokkel fastgøres uafhængigt, dekorere dit hjem billigt og med smag.

Baguetter til loftstik

Hvis du står over for spørgsmålet om limning af loftbagetter, og vil gøre det med dine egne hænder, vil denne mesterklasse være din første assistent.

Antag at du mestrer videnskaben om at skabe gipsvægskonstruktioner som "fremragende" og var endda i stand til at montere og putte på et simpelt loft i din lejlighed. Det betyder, at beslutsomhed og tørster til at lære noget nyt for dig, er livets princip. Alt dette er godt, men for at færdiggøre det fulde billede, for at loftet kan se harmonisk ud med væggene støder op til det, skal du også lære at klæbe baguetter til loftet. Hvad vi gør med dig i denne artikel. Og først, lad os se på spørgsmålet om, hvordan man korrekt skærer baguetter i hjørnerne.

Sådan skære baguettes

Den første ting, der skal gøres, før du går direkte til limning, er at lære at klippe loftet baguette korrekt - uden højkvalitets trimning i hjørnerne, og også på lige sektioner virker det ikke. Hvordan tror du loftsplinten vil dockke med en tommelfingerstørrelse? Naturligvis grimt - derfor er det nødvendigt at henvende sig til spørgsmålet om trimning af baguetter med fuldt ansvar.

Som regel benyttes en anordning, der kaldes en kasse, til vinkel og direkte trimning af baguetter. Det er selvfølgelig godt, men i praksis er det en svag hjælper. Årsagen til alle ujævne hjørner af rummet - som regel, i de fleste lejligheder har hjørnerne af væggene ikke en klar vinkel på 90 °. Dette er hele hagen, som stadig bringer os tilbage til manuel beskæring af baguetter uden brug af en flush.

Sådan skæres et loft baguette

Men for at løse spørgsmålet om, hvordan man limer baguetter til loftet, er gulvet ikke helt ubrugeligt - nybegyndere kan bruge det som et visuelt hjælpemiddel. Takket være dette værktøj kan du tydeligt bestemme i hvilken retning og i hvilken vinkel det er nødvendigt at skære baguetten til dannelse af indre og vinkelforbindelser. På dette og stop med teorien og begynde at træne.

Hvordan man limer baguetter på loftet

Til at begynde med, inden du begynder at lime baguetter, skal loftet og den øverste del af de tilstødende vægge åbnes med en primer - støvet, der er tilbage fra dets slibende sandpapir, skal fjernes helt. Det skal forstås, at ingen lim vil holde sig til den støvede overflade.

Primer loft foto

Som regel starter stifter baguetter til loftet fra venstre indvendige hjørne af rummet. Efter intensiv træning i trimmende loftbagetter, lad os fortsætte med at klæbe et højkvalitets trimmet hjørne. Til disse formål kan du bruge som en almindelig efterbehandling kittet og speciel lim. På denne måde holder nogen sådan - og han og den anden lim holder 100%.

Stikker baguetter på loftet foto

Vi lægger det på baguettes kanter med en solid linje - ellers er det umuligt at pakke baguetten på nogen måde.

Sådan limes baguetten til loftet

Nå, så er alt simpelt. Vi tager baguetten pudset med lim og presses det fast i hjørnet mellem loftet og væggen. Overskydende lim skal fjernes forsigtigt med en spatel, eller i tilfælde af kittet vaskes med en pensel med vand.

Stikker loft baguette i hjørnerne

Instruktioner til stakning af baguetter til loftet

At spørge hvordan man limer loftet baguette, man bør ikke miste synet af de revner, der danner i stedet for sin forbindelse med væggene og loftet. De skal helt sikkert være kvalitativt forseglet med kitt eller lim. Vi tager et kitt eller, som vist på billedet, en limpistol og hammer leddene i baguetten med væggene og loftet med lim.

Stikker loft baguette foto

Her vil det også være nødvendigt at fjerne limrester kvalitativt - det gælder især loftet. Spor af det kan træde ud under maling.

Sådan lim en loft baguette

Tilsvarende bør du gøre med tilslutning af individuelle dele af baguetter - alle huller i hjørnerne og ved leddene af lige sektioner skal også forsegles med lim eller kit. Hvis hullet er meget stort (mere end 2 mm), skal du først tørre fugen fra kittet, så det må tørre lidt ud - ellers vil vandet bare vaske det derfra og alt skal gøres på ny.

Stikker baguetter på loftet foto

Den næste ting du behøver at vide for at kvalitativt, uden dråber og forvrængninger, dækker loftet sokkel-baguette er den måde, det er fastgjort til hinanden. For at gøre sømmen mellem de enkelte dele af baguetten ikke synlig, skal de kløftes indbyrdes med nåle eller tappe - dette trin tillader ikke baguetten at ændre sin placering under limtørringsprocessen. Derefter fjernes disse nåle, og små huller er omhyggeligt gemt med kitt. Denne metode berettiger fuldt ud sig selv, når man laver et loft med en baguette i et rum, der har ydre hjørner, det er hos dem, at begyndere har de fleste problemer.

Baguette loft dekoration

Baguetter hængt på denne måde til loftet skal stå alene i mindst 12 timer for helt at tørre limen. Først derefter kan du begynde at male loftet, som beskrevet detaljeret i næste artikel.

Nuancer og subtiliteter af limning af loftbagetter

Nye interessante designbeslutninger dikterer de nye regler for reparation. Hvis der tidligere var pænt klædt tapet og malet loft, var grænsen til perfektion, nu kræver et smukt interiør speciel opmærksomhed på detaljer. Derfor, hvis du begyndte at reparere din lejlighed på egen hånd, vil du stå over for mange vanskelige, men interessante opgaver. Og en af ​​dem kan være spørgsmålet om at forbinde væggene og loftet. Lad være med at se bort fra det!

Manglen på kompetent tiltrædelse af de to plan i dit værelse kan i høj grad forkæle det samlede indtryk af reparationen, som vil se sløv og ufærdig.

Den mest billige, enkle og koncise løsning på dette problem er klæbningen af ​​loftlister. I denne artikel vil vi se nærmere på alle finesser og nuancer af, hvordan man klipper, limer og gør den endelige behandling af baguetter. Og først skal du fylde på alle de nødvendige materialer og værktøjer.

Limning af baguetter er en simpel og kortfattet løsning på problemet med sammenføjning af vægge og loft.

Nødvendige værktøjer:

 • miter box;
 • rullelejer;
 • store papirvarer kniv;
 • spatel;
 • pensel.

Før du køber et loft baguette, skal du overveje, om det passer til den overordnede stil på dit værelse.

Rådets nummer 1. Valget af baguetter i butikker er i øjeblikket slående i sin mangfoldighed. Samtidig er priserne på dette materiale behageligt tilfredsstillende. Derfor stopper valget på denne eller denne variant, tænk, om det kombineres med dit rums generelle stilistik. Og glem ikke at reservere. Ikke alle er i stand til korrekt at skære en baguette på første forsøg, og mængden af ​​affald kan være stort nok, så det købte materiale ikke er nok. Og som du ved, kan ingen lide at stoppe arbejdet halvvejs og løbe til butikken for de manglende dele.

Nødvendige materialer:

 • baguette;
 • primer;
 • efterbehandling kittet;
 • særlige lim;
 • vand;
 • nåle eller stifter.

Rådets nummer 2. Hvis du har et spørgsmål, jo bedre er det at klæbe loftet baguettes, så er der forskellige muligheder. For at gøre dette kan du købe en almindelig finish eller et specielt polymerklæbemiddel designet til plastprodukter. Men husk at sådan lim er indstillet i lang tid, og baguetten bliver nødt til at blive presset tæt på loftet i nogen tid. For at forenkle arbejdet er det derfor mere hensigtsmæssigt at købe en speciel pistol med silikonelim.

Indstillinger, typer, former og størrelser af baguettes

Skære loft sokler

Så hvis du har fyldt op med alle de nødvendige egenskaber for at komme i gang og visuelt evaluere dit arbejdsområde, er det tid til at flytte fra teori til praksis. Det første skridt er at forstå, hvordan man korrekt skærer loftbagetter. For at undgå unødige fejl og ikke forkæle en god halvdel af baguetter, kan du bruge en stall. Men det er vigtigt at huske, at selv med det er dine baguetter usandsynligt, at de passer perfekt i hjørnerne. Forklaringen på dette ligger i, at i vores lejligheder er der næsten ingen perfekte vinkler. Og dog vil kufferten hjælpe dig med at reducere kløften ved krydset til et minimum. Men hvis du ikke har en sådan enhed derhjemme, skal du ikke være ked af det. For at undgå flere montering og trimning af hjørner under loftet er det nok at lave en lille tredimensionel model. For eksempel kan det være en hvilken som helst boks. Så du kan skære baguetten og sætte den i hjørnet af kassen uden at skulle stå i en ubehagelig position på trinladderen, indtil den lukker i den rigtige position.

Ordningen med at skære loftet plintusya

Når din loftspose er udskåret og klar til at bevæge sig til sit retmæssige sted, skal du sørge for, at loftet og væggene er fri for bygningsstøv. Husk, du kan ikke lim noget på den støvede overflade! Derfor, hvis der er et sådant problem, skal du først prale loftet for at fjerne virkningerne af slibepapiret, så baguetten kan limes for at være effektiv.

Klistermærker til loftplader

Hvis du har lært at dygtigt skære en baguette, og loftet er ryddet af støv, er det tid til at begynde at klæbe. Uanset om du valgte en kitt eller lim til dette formål, skal du sørge for, at et sådant let materiale som en baguette holder godt i begge tilfælde. Limstifter i loftet starter normalt fra rummets indre venstre hjørne. For at kunne klæbe baguetten korrekt skal du sætte forbindelsesstoffet på kanterne med en solid linje. Det er vigtigt at bruge den optimale mængde lim: Overdrivet generøs applikation kommer ud under baguetten, for lille - det vil reducere arealet af de tilstødende overflader. Dernæst skal du trygt trykke på baguetten til hjørnet mellem væggen og loftet. Overskydende lim skal omhyggeligt fjernes fra væggene og loftet med en spatel eller vaskes med en børste, der er fugtet med vand, når du bruger kittet.

Eliminering af mangler ved stikning og skæring

Når du er færdig med at klæbe loftet baguettes, vil du se, at der er små sprækker i hjørnerne og på de lige sektioner mellem dem i hjørnerne. Der er også et mellemrum fra bord til væg og loft. Selvfølgelig skal disse fejl behandles. For at gøre dette skal du igen have en kitt eller lim. Det er bedst at bruge en speciel pistol til præcist at fylde alle revner. Og glem ikke at fjerne rester af limen, som senere kan træde ud under maling og ødelægge din perfekte reparation.

Rådets nummer 3. Hvis hullerne viser sig at være for store, skal du bruge et kit til at fylde det resulterende rum med det, og lad det tørre lidt, ellers bliver det blot rengjort med vand, og du bliver nødt til at gentage proceduren.

Der er endnu en hemmelighed, hvordan man limer individuelle dele af en baguette til loftet i vandrette sektioner uden sømme mellem hinanden. For at gøre dette skal du bruge nåle eller stifter, spaltende nederdele med hinanden. Dette lille trick fixerer baguetten på plads og tillader ikke dets enkelte dele at bevæge sig, mens limen tørrer. Senere fjernes stifterne, og de små huller, der forbliver fra dem, sættes pænt ud. Denne metode til fastgørelse af baguetter er især relevant i værelser med ydre hjørner.

Efter afslutningen af ​​arbejdet er det nødvendigt at forlade hele den konstruktion, der er lavet af dine hænder i mindst 12 timer, indtil limen og kittet er helt tørret. Derefter kan du gå videre til andre trin i reparationsarbejdet, for eksempel at male loftet. Men det er en anden historie.