Hvordan man laver en loftsbjælke af brædder

Overlapningen er en vægge mellem gulve. Forstærket betongulv er velkendt for alle, det er nok at løfte hovedet og se på loftet på vores lejligheder. Reducere omkostningerne ved armeret beton gulve i amatør konstruktion vil ikke lykkes. I dette kapitel vil vi overveje overlapning af træ.

Overlapningen udføres på bærende bjælker. Bredden og højden af ​​de bærende bjælker afhænger af længden af ​​det spænd, der skal dækkes, afstanden mellem bjælkerne og tykkelsen af ​​gulvbrædderne. For et standardområde på 6 m anvendes bjælker på 10 × 15 (h) cm med et trin på 1 m. Normalt er bjælker monteret på to måder: med indlæg eller indskæring af enderne i vægge og på murstenstolpe.

For eksempel overveje enheden overlapper i et murstenshus. Tømmer 10 × 15 cm installeres samtidig med murværk med en hældning på 1 m med en tykkelse på gulvbrædder på 50 mm, en stigning på 0,8 m med en tykkelse på 40 mm, en stigning på 0,5 m med en tykkelse på 25 mm. For at give større stivhed er træet placeret på kanten, det vil sige at 15 cm er bjælkens højde. Gulvbjælker er installeret på samme niveau i hele huset.

Med korrekt implementerede anbefalinger til enhedens base er det nemt at gøre. Det er nødvendigt at udvide bjælken på kælderen vandtætningen. Sæt en lang, flad bord oven på dem og kontroller niveauet af dets vandrette position. Om nødvendigt hæves bjælkens ender, indtil de bliver vandrette. Ved enderne af bjælkerne indesluttes en løsning eller mursten afhængig af løftebjælkens højde. Træflis er ikke lukket, de rotter hurtigt.

Enderne af bjælkerne skal indpakkes med tagfilt eller tjære fra fem sider, og strålen selv behandles med et antiseptisk middel (bitumen, harpiks eller blot malet). Efter den endelige justering af de vandrette bjælker og skridtet mellem dem ligger en murvæg, lægges enderne af bjælkerne. For stabiliteten af ​​det fremtidige gulv under bjælkerne udlægge 2-3 murstensøjler. Deres anordning er tydelig fra figur 1.

Fig. 1. Enheden podbalochnyh kolonner af mursten: 1 - vandtætning; 2 - mursten søjle 250 × 250 mm; 3 - træblok; 4-stråle 150 × 100 mm; 5 - gulvbrædder; 6 - plating fra tesa

Antallet af kolonner afhænger af bjælkens spænding, afstanden mellem dem må ikke overstige 2 m. Ved bunden af ​​bjælkerne skal der laves et bindemiddel af tesa 25 mm tykt. Et lag af dampbarriere lavet af glasin lægges på bindemidlet, hver efterfølgende strimmel skal overlappe den forrige med 10-12 cm. Dampbarrieren skal forhindre dampens passage fra det nedre rum og forhindre mætning af isoleringen med vand. Ellers vil isoleringen blive parret i par, og om vinteren bliver den til is, og is, som du ved, opvarmer ikke.

Isolering er lagt på dampspærren. Varmelegeme kan være enhver: slagge, savsmuld, skum, halmskæring, tørt løv osv. Det er ikke tilladt at bruge mineraluld i overlapningen, når det går på overlapning, producerer det usundt støv. Jeg anbefaler ikke at fylde isoleringen i ren form, det er bedre at blande det med cement og hælde det i flydende form. Kvaliteten af ​​termisk isolering vil falde, men det vil i nogen grad beskytte mod gnavere.

Isoleringens tykkelse vælges ved hjælp af varmeberegning afhængigt af typen af ​​isolering. Markisolering vælger den laveste, for eksempel opilkobeton M5. Fyld en varmeapparat over en stråle - du vil ikke forveksle. På toppen af ​​bjælkerne ligger rene gulve. I overlapningen mellem 1. og 2. etage kan isolering ikke sættes. Partitioner fungerer som kolonner her, men hvis der ikke er partitioner, bliver der ofte lavet bjælker.

Fig. 2. Billig overlapning på bjælker, lavet af planker: 1 - arkivering; 2 - dampbarriere; 3 - isolering; 4 - køn; 5-søm stråle; 6 - stang langs hele længden af ​​bjælken 50 × 50 mm (40 × 40); 7 - filt (slæb), fugtet i opløsning

Hvordan man reducerer omkostningerne ved overlapning? Bjælker er ikke nødvendigvis sat ud af baren. Det er helt muligt at erstatte dem med bjælker, banket sammen fra brædder. Sådanne bjælker er lavet af to plader med en tykkelse på 3-4 cm, men ikke til hinanden, men med et hul. Midt i bjælkerne indsættes korotyshi, 3-4 stykker. på bjælken. Korotysh savnet plader af samme tykkelse eller brug træaffald. På bæreevne af sådanne bjælker er ikke ringere end faststof. Som et resultat af det faktum, at pladerne er forskudt, er sådanne modstande det samme som ved kontinuerlige bjælker.

Bindning i bunden af ​​bjælkerne er heller ikke nødvendigvis udført af et godt værktøj, det er helt muligt at gøre med plader og savet affald (f.eks. Efter demontering af stillads og forskalling). Et bindemiddel, som vist i fig. 2, gem og negle. Binder er meget lettere at lægge og du kan ikke søm. Ved hjælp af denne indgivelsesmetode vil alle trimbord, der uundgåeligt forekommer på en byggeplads, gå på arbejde enten ved fremstilling af bjælker eller på undergulvet.

Hvordan man laver en loftsbjælke af brædder 6 meter lang med en størrelse på 50x150 mm, med en spids på 6 meter fra væg til væg.

Ved konstruktion kræves der konstruktion for beregning af bjælkens bæreevne. Ved individuel konstruktion anvendes i de fleste tilfælde trækråler i form af planker, stænger eller stænger af forskellig længde.
Det optimale tværsnit og trin på bjælkerne vælges afhængigt af længden af ​​spændingen og de forventede belastninger. Så for en stråle med en sektion på 150x150 mm med et spændvidde på 6000 mm er installationstrinnet 500 mm, overbelastningsbelastningen overstiger normen med 2,46 gange, ved 400 mm stigning er det 2 gange og ved 300 mm stigning er det 1,5 gange og den beregnede belastning området er 300 kg / m 2. Den fordelte belastning er 90 kg / m 2. Et muligt trin til montering af bjælker med en sektion på 150x150 mm, hvor overlapningen kan modstå en sådan belastning, er 200 mm. Det skal dog tages i betragtning, at værdien af ​​brudbelastningen under alle omstændigheder er 1.650 kg.
Styrken og pålideligheden af ​​overlapningen afhænger af bjælkens tværsnit. Så med en strålehøjde på 200 mm bred ved 150 mm vil overbelastningen kun være 1,04 gange, og hvis den tværtimod vil være 1,88 gange med et installationstrin på 500 mm, den ovennævnte belastning.
Overlapningsstrålen i en sådan spænding bør således være hovedstad og ikke en sammensætning af brædderne med en sektion på 50x150 mm. Når alt kommer til alt, hvis der er en 2. sal, så lægges det grundigt. Desuden er længden af ​​pladerne - 6000 mm, hvilket betyder at fastgørelseselementerne i bjælkens komponenter virker på skæret. Hvis du installerer en mere solid hardware, vil den svække strålen selv.

Diskussionsspørgsmål på forummet:

Indsendt: 17-05-2012 21:08

Del med venner:

Andre publikationer overskrift «Tag. Tag. Tagisolering

Vi bygger et nyt hus 6 til 8 meter med et skrånende tag, men der er ingen størrelse på taget. Dette er højden af ​​stativerne og den omtrentlige vinkel af hældningen. Fortæl mig, tak.

Fordelen ved et hus med et loft er, at med en relativt lille ydre størrelse af bygningen, kan en ekstra etage betydeligt øge boligarealet. Ofte.

Fortæl mig om tagmaterialet "rezol". Hvor meget koster det, hvor kan du se og købe?

"Rezinol" er et basisløst ark sammensat polymermateriale beregnet til brug som tagbeklædning. Fås i forskellige farver -.

Er det muligt at male taget af kirsebærkirsebær ondulinbrun?

I annotationen på tagmaterialet "Ondulin" siges det, at pladerne i sin fremstilling er malet før imprægnering med bitumen, hvilket gør deres farve modstandsdygtig overfor ultraviolet og.

For samarbejde og reklame, kontakt venligst [email protected]

Sådan laver du interfloor trægulve i huse af mursten og træ

Overlapningen er et af elementerne i huset, der bygges, hvilket i høj grad påvirker bygningens styrke. Afhængigt af materialet er de træ og armeret beton (monolitisk, præfabrikeret, præfabrikeret monolitisk). Til fremstilling af konstruktionselementer i privat lavkonstruktion vælges ofte træstænger, brædder eller stænger, da opførelsen af ​​trægulve er mindre arbejdskrævende under installationen og kan udføres uden særlige færdigheder.

indhold

Når der opbygges et privat hus, når en overflade af træbjælker bygges med egne hænder, afhænger succesen af ​​en virksomhed i høj grad af rigtigheden af ​​valget af byggemateriale. Stænger, som er rygraden i hele strukturen, opfatter ikke kun deres egen vægt - de er under pres fra gulvens masse, de er påvirket af driftsbelastninger.

Overlappe i huset

Til sådanne formål anbefales det at vælge savetræ eller lerkræ, da sådant materiale har den bedste styrke i forhold til hårdttræ. Stænger, brædder eller brædder skal være tørre - fugtighed på højst 14% er tilladt. Normalt erhverver tømmer sådan fugt i et år, når de rette opbevaringsforhold skabes.

Træfugtmåling

Bjælker skal ikke have et stort antal knuder, det er tilrådeligt at afvise skoven, som har udtalt skråhed eller bøjning - fibrene skal placeres langs baren eller bordet. Det er godt, hvis tømmeret blev behandlet med et antiseptisk middel og en sammensætning, der øger brandsikkerheden af ​​træ.

Afhængigt af hvor trægulve anvendes, er det nødvendigt at vælge mellem stænger eller brædder i henhold til sektionens størrelse, som bygger på pålideligheden. Hvis der opbygges et interfloor-sted, stilles de samme krav på sektionen, og når loftet bliver bygget, kan bjælkens tykkelse være mindre. Valg af materialet, du kan følge bordene, gør det muligt at beregne tværsnittet af de brædder, logs eller logs der bruges.

Beregning af strålesektionen afhængig af længden af ​​spændingen med en anslået belastning på 350-400 kg / m²

Beregning af logens diameter afhængig af længden af ​​spændingen med en belastning på 400 kg / m²

Selv om du ikke kan tage den øgede værdi af belastningen på gulvene, hvis rummet ikke er planlagt at placere en stor mængde møbler eller andre interiørtyper. I dette tilfælde hjælper en anden tabel, som hjælper med at vælge tværsnit af bjælkerne under hensyntagen til belastningen på gulvet i rummet.

Valg af strålesektion afhængig af belastning og spændvidde

Korrekt valg af materialet, fortsæt til installationen af ​​gulvbelægning. Korrekt fremstillet trægulv i huset giver styrken af ​​hele rammen af ​​strukturen, og for dette er det nødvendigt at måle bjælkens længde og kalibrere dem ordentligt.

Af det materiale, der vælges af sektionen, fremstilles bjælker med en nøjagtig størrelse, herunder "lager" -afstanden, som vil spille rollen som understøttelse af strukturen på de bærende vægge. Det er nødvendigt at bruge mindst 10 cm af en stang til understøtning, og mindst 2/3 af vægtykkelsen bruges som en støtteplatform.

Længden af ​​spændingen, hvor loftet ligger, må ikke overstige 6 m for sikkerhed. Den ideelle overlapningsafstand skal være 4-5 m. struktur.

Ved beregning af det trin, med hvilket de forberedte søjler eller brædder er placeret, er det nødvendigt at anvende de data, der er reflekteret i SNiP 2.01.07-85. Ifølge dette dokument skal du styres af følgende værdier af tilladt totalbelastning:

 • til interfloor overlappings, herunder kælder 350-400 kg / m²;
 • til et ikke-lastet loftsrum 130-150 kg / m²;
 • til brugt loftrum op til 250 kg / m².

Beregningen af ​​distributionsstrinnestænger eller brædder

For at kunne distribuere benene korrekt kan du bruge trinberegningstabellen, som gør det muligt at overlappe anden etage på træbjælkerne, der er tilstrækkeligt holdbare.

Fordeling af bjælker under gulvet

Bjælker skal omhyggeligt fordeles, idet de har strengt vandret og parallelt med hinanden. Afstanden mellem placering af stænger eller planker skal være den samme over hele området.

Den tilladte afbøjning af gulvet må ikke overstige 1/350 af strålelængden, dvs. længden af ​​afbøjningen må ikke være mere end 10 mm pr. 3,5 m længde af strålen. Hvis spændingen er stor, og tværsnittet for at skabe den nødvendige styrke ikke er nok, kan du installere lodrette søjler og bygge yderligere lejevægge. Ved installation af ekstra kolonner eller bærende vægge anvendes specielle perforerede fastgørelsesdele.

I kontaktsteder med sengens understøtningselementer skal du lægge isoleringsmaterialer, som f.eks. Dæmperbåndet. Du kan bruge flere lag gummi eller lak gummi, som også tjener som vandtætning.

Perforeret stangstøtte

Ofte begyndte de at anvende specielle beslag af perforeret metal, hvilket gør det muligt at udføre bjælkenes ende-til-ende med støttevæggen, samlede led af tværstænger og korte stænger. For eksempel bliver det klart, hvordan man overlapper anden sal med en åbning til placeringen af ​​en trappe eller en passage til en skorsten.

En sådan forbindelse har visse fordele:

 • Den T-formede knude adskiller sig i pålidelighed;
 • installationen sker hurtigt og uden at skære sædet i bjælken ned, hvilket bevarer strukturens styrke;
 • i væggen er der ikke behov for at oprette et hulrum til stopstrålen, hvilket ikke bringer vægens isolerende egenskaber i fare;
 • det bliver muligt at anvende bjælker af kortere længde end åbningsbredden er lukket.

Monteringsindstilling med understøtninger

Derefter fastgøres til de installerede gulvplader med de nødvendige lag af isolering. Antallet af isoleringslag og typen af ​​anvendte materialer afhænger af typen af ​​overlapning.

Typer af gulve og deres enhed

Husene har en kælder og loftsrum, og uddanner ofte loftsrummet. På dette afhænger den type overlapning, som i forskellige tilfælde er forskellige krav pålagt.

Der er følgende opdeling af bærende vajer efter type:

 1. Interfloor overlappende, som ikke kræver god isolering, da det adskiller boligområder. Hovedkravet er god lydisolering.
 2. Loftet, der adskiller sig fra loftet på loftet. Afhængigt af det opvarmede loft (loftet) eller i rummet under taget er der ingen varme, gulvet er lavet af det nødvendige isolerende materiale. Men der kræves et lag af dampspærre, hvilket forhindrer dannelsen af ​​kondensat.
 3. Kælder eller kælder, der tjener som grænsen mellem kælderen. Her er i første omgang isoleringen, afkøling af kulden, der kommer nedenfra.

I-bjælke loftet gulv

Afhængig af kravene til gulvbelægningen tilsættes lag af isolering, dampspærre eller lydisoleringsmaterialer til en vis tykkelse.

Trægulve

Hvis vaulten er monteret på stenmurene, er det nødvendigt at pakke enderne af bjælkerne med tagfilt eller behandle dem med harpiks og sikre vandtætning. Åbningen i væggen, der bruges som støtte til bjælkerne, der understøtter trægulve mellem gulvene i murstenen, er skabt så stor, at der er et hul for ventilation. Dette vil undgå dannelse af kondensat og spare træ fra ødelæggelse længere.

Proceduren for montering af egne hænder:

 1. Ved at bygge et hus, ikke glemme at installere bjælker, i væggene i den krævede højde, er der arrangeret nicher med en dybde på 15 cm til 20 cm. Det er især bekvemt at skabe nicher til at bygge vægge lavet af dobbelt silicat mursten.
 2. Før installationen trimmer du enderne af logfilmene i en vinkel på 60 ° -70 ° for at forbedre ventilationen efter installationen, gør yderligere behandling af særlige forbindelser.

Skæring af enden af ​​strålen

 1. Enderne af slaggen behandles med vandtætning uden at røre enderne for at sikre fugtighed ud af træet. Om nødvendigt behandles bjælkerne med et antiseptisk og brandhæmmende middel.
 2. Udfør lægning af plader eller plader i nicher, så der mellem deres ender og muren er et hul på ca. 5 cm til ventilation.
 3. Hver tredje eller fjerde bjælke er fastgjort med en ankerbolt til væggen.

 1. Mellemrummet mellem væggen og stangen er fyldt med tætningsmiddel.
 2. Yderligere, vinkelret på gliderne syer de stænger på 50x50 eller 40x40, der opnår en kasse til fastgørelse af træpaneler eller lette betonpaneler.
 3. Nedenfor til bjælkerne kan du negle brædderne, panelerne eller pladen gips.
 4. I enheden af ​​trægulve mellem gulve er det nødvendige isoleringslag placeret på træplader. I tilfælde af loftet kan der tages en sådan løs isolering som udvidet ler. Du kan bruge indstillingen, når hældt ler-sandlag, over hvilket et lag af sand eller slagge er fordelt.
 5. Over isoleringen er lagene fastgjort i trin på 50-70 cm.
 6. Strugany boards er spikret til lags.
 7. Som et alternativ til bjælker og planede brædder kan du lave en betonplade med forstærket mesh.
 8. Udfør den endelige finish af gulv og loft.

Det afhænger af, hvilket materiale bygningen er bygget af, hvordan man overlapper gulvene i huset. Ved opførelsen af ​​bygninger med trævægge er der også visse nuancer.

Installationen af ​​træ fra træ er lavet af egne hænder i henhold til de særlige fyrtårne ​​- de ekstreme slynger er oprindeligt monteret og orienterer til hvorefter de mellemliggende slynger løsnes. Ved fastsættelse af de ekstreme bjælker skal der tages højde for, at de ikke skal være placeret tættere end 5 cm på nærmeste væg. Brug dette mellemrum, læg et lag isolering.

Nicher til støtte kan ikke udarbejdes på forhånd - i de byggede vægge, ved hjælp af en elektrisk eller motorsav, skærer de nødvendige riller.

Nicher til trægulve

Fased installation af gulvet i et træhus:

 1. Før installationen skæres enderne i en vinkel på 60 ° -70 ° for at forbedre ventilationen efter installationen, og yderligere behandling udføres med specielle forbindelser.
 2. Efter behandling af enderne af stængerne med bitumen og indpakning af tagmaterialet, sæt dem i en niche. Begynd med at lægge med ekstreme bjælker, fortsæt med at lægge mellemliggende med at kontrollere det vandrette positioneringsniveau.
 3. I processen med at lægge hver tredje eller fjerde bjælke er fastgjort til væggen ved hjælp af forankringsbolte eller andre fastgørelsesanordninger, f.eks. Beslag.
 4. Derefter løser de stængerne 50x50 eller 40x40 vinkelret på pladerne og forbereder kassen til montering af træplader.
 5. Top sydede ruvejer, der ikke bruger planlagte brædder eller træplader.
 6. Gennemførelse af overlappning, spik arkmaterialet eller lyspladerne nedenunder.
 7. Et isolerende lag er fastgjort på undergulvet og udfører i hvert tilfælde en bestemt opgave. Hvis en overlapning af 1. sal er udstyret, er det nødvendigt at lægge et varmeisolerende lag for at beskytte det mod kulde fra kælderen. Og når gulvet er lagt på 2. sal, er det nok at sikre god lydisolering.
 8. På toppen af ​​isoleringen snerper de, hvorpå de planlagte gulvbrædder fastgøres. I stedet for brædder kan du bruge OSB-pladen.
 9. Det endelige toplag kan være linoleum, keramisk flise, laminat eller parket.

Eksempel på montering af loft i væg af belukket beton

Hovedtræk er, at luftbeton med alle sine positive egenskaber ikke har tilstrækkelig styrke. På grund af dette anbefales det ikke at opbygge bygninger med mere end to etager fra almindelig luftbeton.

Gulvbelægning mellem gulve

Til installation af gulvbelægning mellem gulve, især når det er nødvendigt at montere loftet på 2. sal i et hus af luftbeton, skal du forberede en forstærket støtte fra det armerede betonbælte, der ligger rundt om bygningen eller lokalerne.

Gør-det-selv-arbejdsstadier:

 1. Enderne af bjælkerne skal saves i en vinkel på 60 ° -70 °, hvilket skaber et ekstra hulrum til ventilation efter installation.
 2. Herefter er stængerne i stedet for kontakt med væggen indpakket med tagfilt, hvilket forhindrer slid på understøtningsstrukturen. Sluten skal stå åben for at fjerne fugt fra træet under ventilationen.
 3. Oprettelse af en niche til at lægge ned, du skal beregne deres størrelse, så afstanden mellem træet og væggen ovenfor var mindst 50 mm. Efter ligning af bjælkerne er isolering anbragt i dette hul, for eksempel mineraluld.
 4. Installation begynder med de ekstreme stænger, montering af loftet på træbjælkerne. Derefter installeres det mellemliggende sleg, kontrollerer installationen på byggeniveau.
 5. Bjælkebue er fastgjort til det forstærkede bælte ved hjælp af metalhjørner, pinde eller specialplader.
 6. Det næste skridt er installation af brædder og stænger fastgjort i bunden af ​​bjælkerne.
 7. Efter fastgørelsen af ​​det nederste lag fordeler strukturerne det isolerende lag og vælger dets egenskaber afhængigt af typen af ​​overlapning - der giver varmeisolering, forbedrer lydisolering eller vandtætning.

Stråle gulvbelægning

Til sidst lægges lag på toppen, hvor der er monteret et færdigt gulv. Den nederste del af taget er også raffineret, kappe clapboard, fiberboard, krydsfiner eller andet efterbehandling materiale.

Af alle typer gulve af træ er mere foretrukne, når man bygger et hus alene - trægulvskonstruktioner kræver mindre omkostninger og er ikke særlig arbejdskrævende. Ved hjælp af tømmer kan du bygge gulve af enhver art - interfloor, loft eller kælder (jord). Det er kun nødvendigt at beregne belastningen korrekt og vælge tømmeret korrekt til konstruktion, hvilket sikrer styrken og holdbarheden af ​​konstruktionen.

Vi anbefaler relaterede artikler

Isolering til rør: En gennemgang af isoleringsmaterialer, sammenlign, vælg

Produktion af træ I-stråle derhjemme

Gør-det-selv produktion af træ I-bjælker er en meget rentabel og rentabel forretning, som alle kan starte! Wooden I-stråle bruges primært til fremstilling af gulve, hvilket skaber et meget stærkt og høj kvalitet grundlag for fremtidige gulve.

Denne type stråle syntes relativt nylig, men lykkedes allerede at få fordel og popularitet blandt bygherrer. I-strålen bruges med succes i rammeknologien til opførelse af landejendomme, hvilket ikke kun hjælper med at fremskynde, men også til billigere opførelsen af ​​et hus.

Specifikationer for træ I-strålebelastning

Hvilken slags belastning kan en stråle modstå? Ifølge sine tekniske egenskaber er en træ-I-stråle ikke ringere end metal- og betonkonstruktioner, men det koster flere gange mindre.

Det er også værd at bemærke, hvordan brugen af ​​placeringen af ​​I-bjælker kan øge styrken af ​​gulve. For eksempel:

 1. Tilstødende (vandret) 2 I-bjælker opsummerer deres styrke til stress. Det vil sige, hvis en stråle kan modstå 300 kg, så parret med den samme stråle, vil overlapningen modstå 600 kg.
 2. Arrangerede bjælker over hinanden (lodret) kan modstå 4 gange mere belastning. Det vil sige, hvis vi sætter en stråle med en styrke på 300 kg, og over det er det samme og fastgør dem sammen, så sammen kan de modstå en vægt på 1200 kg.

Indlæs på I-bjælkebordet:

Bemærk. Alle data er baseret på overlapningsbelastningen på ca. 400 kg / m 2.

Selvfølgelig skal beregningerne også tage højde for:

 • kvalitetsmaterialer;
 • hyppighed af lægge bjælker;
 • dimensionelle afvigelser.

Hvis du vil spare lidt på opførelsen af ​​dit eget hjem eller gå i forretningen med at sælge I-bjælker, så skal man huske på, at der ikke er noget særligt vanskeligt at lave denne type gulvbelægninger hjemme. Træ I-bjælker til interfloor og loftet gulve giver dig mulighed for selv at fuldføre hele processen. Overlapning på træbjælker udføres uden brug af kraner og andet hjælpeudstyr. Hele processen kan udføres af en mester alene. Sådan en omtale - vil ikke holde sammen og har mange andre fordele.

Typer af træ I-bjælker

For at komme i gang, lad os bekendtgøre sortimentet af rækkevidden af ​​dette byggemateriale. Følgende serie af I-bjælker udmærker sig:

 1. BDK (I-beam limet). Bruges i opførelsen af ​​huse med korte spændinger.
 2. BDKU, BDKU-L. Sådanne bjælker har brede stivningsribber, kendetegnes ved høj styrke og stort område for sømfastgørelser.
 3. SDKU, SDKU-L. Denne I-post er grundlaget for vægrammen.
 4. BDKSh, BDKSh-L. Den brede bjælke bruges i bygninger med meget lange spændinger. Det kan også bruges som spærre.
 5. SDKSh, SDKSh-L. Strålen kan anvendes til fremstilling af vægpaneler.

DIY træbjælke

For en vellykket start har du brug for et målebånd, en cirkelsav, lim på træ, en kanalstang, klemmer og en slibemaskine. De vigtigste materialer til fremstilling vil blive limet lamineret træ og krydsfiner, som kan erstattes med OSB (Oriented Struzhechnaya Slab).

Glulam er let at komme i nogen hardware butikker. Den er kendetegnet ved øget lethed, pålidelighed og holdbarhed og kan formes i forarbejdning, derfor er den ideel til fremstilling af træ I-bjælker.

Vedvarende krydsfiner eller OSB vil være nødvendig til fremstilling af centralstiveren, som vil blive indsat i det klargjort limede træ fra begge sider.

Sådan laver du en I-stråle med dine egne hænder:

 1. I det nedre og øvre limede tømmer, skåret i lige store segmenter af den ønskede længde, skar du rillen af ​​den passende dybde. Dette er grundlaget for vores stråle.
 2. Derefter fremstilles forstærkeren. Pas på, at der ikke er fejl eller uregelmæssigheder på dets ansigter. Hvis den er til stede, skal du enten ribbe ribben eller udskifte den med en ny.
 3. Det sidste skridt er fastgørelsen af ​​stiveren i rillerne, der skæres i træet. Til dette formål bruges en speciel lim til at sikre en pålidelig fastgørelse af elementerne til hinanden.
 4. Derefter skal du sørge for, at bjælkerne under tørringen forbliver i fuld fred. At flytte og transportere dem på dette tidspunkt er strengt forbudt!

I fremstillingsprocessen vil der være meget savsmuld til samtidig at engagere sig i produktion af brændstofbriketter.

I-bjælker er et af hovedelementerne i det fremtidige hus, som er under konstant belastning, så produktionen bør kontaktes med det største ansvar.

Rentabilitet af en forretningsidé

Det tager i gennemsnit ca. 30 minutter at lave en I-stråle. Men hvis du gør mange detaljer på samme tid, bliver mængden af ​​tid reduceret betydeligt. For eksempel gør 20 I-bjælker ad gangen. For det første er 40 limede bjælker skåret, så er 20 ribben skåret og poleret, og så limes alt dette konsekvent sammen. Her skal du bruge ca. 3-4 timer, mens du med en enkelt produktion vil bruge 10 timer eller mere.

Den gennemsnitlige produktivitet i den uafhængige produktion af 5 meter I-bjælker uden assistance er omkring 70 stykker om dagen. Som vi allerede har bemærket, bør man ikke skynde sig overalt for at forhindre den mindste fejlberegning.

Detailprisen på en I-bjælke i træ er $ 4,8 pr. Lineær meter (højde 200mm, stregsektion 42x85, vægt 5kg / m). Og kostprisen på en meter af en meter er under $ 3,5. Derfor er rentabiliteten af ​​denne virksomhed ret høj, hvilket gør produktionen af ​​I-bjælker endnu mere attraktiv. Af klarhed tager vi den gennemsnitlige længde på 5 meter i beregninger og får 25 dollar af indkomst fra en stråle. Det er ikke svært at beregne det med aktivt salg, du kan gå op til $ 2000 pr. Måned.

På samme tid skal du sørge for at have et stort værksted. Men hvis produktionsvolumen vokser, så kan du gøre med din egen garage. Pas også på at købe en professionel cirkulær plade. Omkostningerne ved køb er fra $ 700.

Denne type byggematerialer har konsekvent stor efterspørgsel fra forbrugerne.

Træ I-stråle gulv bjælker: tekniske nuancer af konstruktionsteknologi

Hvis du har hørt om den innovative metode til lys, og samtidig varig og pålidelig konstruktion af usædvanlige typer bjælker og blev interesseret i dem, så er denne artikel til dig! Træ I-bjælker brugt i lang tid i udlandet er stadig en nyhed på hjemmemarkedet, selv om de har mange flere fordele end noget andet materiale.

Og det mest behagelige ved alt dette er, at det er helt realistisk at gøre dem direkte hjemme ved hjælp af standard improviserede værktøjer. Byg et hus alene? Så lær at kende en anden teknologi, der vil gøre dit liv lettere!

indhold

Til at begynde med tilbyder vi dig at se en interessant video om de vigtigste egenskaber ved I-bjælker:

Hvad er en I-stråle, og hvad er kernen i den nye konstruktionsteknologi?

I-bjælker er især populære i udlandet: i Canada og europæiske lande, og i Rusland er de bare ved at vinde deres popularitet. Og i nogle regioner findes de ikke engang på salg! Hvorfor? Hvis verdens erfaringer viser, at et sådant byggemateriale virkelig er af høj kvalitet og pålideligt, hvordan skete det, at jeg bjælker ikke havde en ledende stilling på hjemmemarkedet?

Faktum er, at mesterens sande russiske sjæl er vant til at arbejde med stærke og pålidelige materialer: massive, som er svære at løfte og som kun inspirerer respekt med deres udseende.

Og loftet har længe været vant til at bygge fra slidstærke store og tunge træbjælker eller endda massive logs, men bestemt ikke fra "vanskelige" innovative strukturer med en tynd skillevæg. Og det faktum, at pålidelighed her er tilvejebragt af alle fysiske love, uden hvilken ingen konstruktion eller arkitektur kan gøres - det er et andet spørgsmål.

Og indtil nu er de fleste russiske udviklere klar til at overlappe bjælker, selv fra metal, end fra to strimler og OSB. Selv om sådanne stråler faktisk har en række fordele!

Hvad er god canadiske gulvbyggeri metode?

Lad os overveje alle fordelene ved I-bjælker som et materiale til byggeri af gulve:

Fordel nummer 1. Fantastisk styrke

Takket være dette geniale design er bjælker, der er ret skrøbelige i udseende, mange gange stærkere og mere pålidelige end almindelige. Den øverste del af bjælken arbejder i bøjning, og bunden - i spænding. dvs. her taler vi ikke om et monolitisk element, der skal påtage begge typer belastning på samme tid:

Fordel nummer 2. Præcis geometri

Det andet meget vigtige punkt: den ideelle geometri af bjælkerne selv. Selv over tid bøjes de ikke, vrid ikke, knæk ikke og ændrer ikke deres parametre. Ifølge producenterne, selv efter 100 år opfører sådanne bjælker på samme måde som et år efter konstruktion.

Hvad giver dette? Til en start, et perfekt lige loft, hvor det er nemt at installere gulve, især parket og laminat. Faktum er, at når du beskæftiger dig med ujævne stænger og almindelige træbjælker, skal du vide, at i henhold til standarderne kan deres afbøjning nå 3 cm! Og tro mig, det er allerede håndgribeligt: ​​Gulvet vil simpelthen "gå" under dine fødder. Og det vil sikkert ikke have en god effekt på gulvbelægning (med undtagelse af billig linoleum, måske).

Og det er normalt: Naturligt træ er et levende materiale, og det er almindeligt, at det krymper, tørrer ud eller omvendt absorberer fugt. Men jeg-bjælker er allerede lavet af lamineret træ, ved hjælp af en meget stærk sammenføjningsforbindelse, og de ændrer ikke deres størrelse.

Fordel nummer 3. Komfortabel vægt

Det næste vigtige aspekt: ​​I-bjælker er lette nok til at løfte en af ​​dem alene, og derfor kan to almindelige arbejdere klare det uden arbejde. Hvad giver dette?

For det første behøver du ikke tunge maskiner, som skal løfte konventionelle træbjælker eller metal.

For det andet vil arbejdet i højden blive sikrere, fordi ingen vil falde på en tung stråle.

For det tredje vil brugen af ​​I-bjælker tillade meget at spare på fundamentet, fordi belastningen på den allerede vil være en størrelsesorden mindre. Og hvis vi tager højde for, at op til 50% af byggeprojektet normalt går til et pålideligt, stærkt fundament, der tåler ikke kun vægge, men lige så store bjælker, så besparelserne vil være betydelige.

Fordel nummer 4. Produktion hjem

Du kan selv lave I-bjælker, hvis du ved, hvad deres parametre og ledd skal være. Og i sidste ende vil du ikke kun have tillid til gulvets kvalitet, men også meget sparet budget.

Fordel nummer 5. Praktisk opvarmning

Og til sidst, det sidste behagelige øjeblik: I-bjælker er særligt velegnede til opvarmning af interfloor overlappende og efterfølgende loftbehandling:

Det eneste ubehagelige øjeblik er, at i Rusland leveres højkvalitets-bjælker af få firmaer, og hvis du køber dem, er det vigtigt at kunne overveje alle de teknologiske mangler korrekt. Det handler om fremtidens overlapning!

Hvilke parametre skal være et træ I-stråle gulv?

Du er måske interesseret i at vide, hvorfor en I-stråle kaldes den måde? Faktum er, at den består af to hovedelementer, der ligner de kombinerede bogstaver T. Og strålen er T-formet, der igen kaldes et mærke. Det er her dette usædvanlige navn kom fra.

Hvad er en sådan stråle i skåret? Først og fremmest er det en billet af OSB eller krydsfiner, som fungerer som stivere. Og til dette formål er riller med den ønskede form præformeret i bjælker. Bjælkens højde opnås fra 140 til 470 millimeter, og i praksis viser det sig at være ret hårdt på afbøjningen. Hvis vi taler om valg af projektbjælker til standard hyttebyggeri med de mest populære spændinger op til 6 m, vil den mest rentable være en stråle med en højde på 302 mm.

Den første i Rusland begyndte at producere naskorovsky bjælker, og moderne producenter bruger stadig deres betegnelser. De er opdelt i en serie afhængig af tykkelsen af ​​hylderne: tynde bjælker og brede:

 • Tynde kantbjælker serie NJ. Disse er bjælker med en hylde tykkelse på 38 mm. Disse høstes for at arrangere omkredsen af ​​loftets ydre kontur, hvor der er brug for en åbning til en trappe eller til andre lastede steder. De er enkeltlagede og flerlagede.
 • Bred bjælker af NJH og NJU serien. Disse er bjælker med en hylde tykkelse på 64 mm eller 89 mm, specielt til understøttende spændinger. Som du forstår, er belastningen på bjælkerne stærkest på sådanne steder.

Sådan er begge serier forskellige:

Vi bemærker et vigtigt punkt. Der er ofte en farlig misforståelse på internettet, ifølge hvilken træ I-bjælker er lavet: beregningen foretages i henhold til det gamle bord af bjælker. Selv om der i virkeligheden på det tidspunkt ikke var nogen SNiP'er til I-bjælker, og denne tabel antog en snebelastning på ca. 90 kg / m, hvilket svarer til nøjagtigt Rostov-regionen.

Men i dag er det forkert at bruge sådanne data, da du forstår, at snebelastningen kan være meget højere i flere nordlige regioner i Den Russiske Føderation. Og derfor kun styres af et sådant bord, som allerede er blevet udarbejdet af moderne producenter:

Husk også, at ikke alle typer af bjælker, der anvendes i dag i konstruktion, er egnede til gulvinstallation. For eksempel, I-stråleformwork.

Hvordan får man en kvalitet I-stråle til dit hjem?

I fabrikken er I-bjælker lavet af værdifulde nåletræ: lærk eller fyr. Hvis du vælger at købe færdige I-bjælkebjælker, giver vi dig et par værdifulde tips:

 • Punkt 1. Vær opmærksom på sømmen: En lille mængde lim skal være mærkbar. Dette er normalt.
 • Punkt 2. Udskæringen skal være konisk i form over hele hylden, og OSB'en skal selvfræses og indsættes korrekt.
 • Punkt 3. OSB skal målrettes med hæfteklammer lige i regimentet hver tredive meter. Dette hjælper med at opretholde tryk, før limen er helt helbredt.
 • Punkt 4. Du har ret til at anmode om et produktkvalitetscertifikat og se om den rigtige type lim anvendes - den der er godkendt til limede bærende konstruktioner.
 • Punkt 5. Kontroller, om den ledsagende dokumentation indeholder testprotokollen for stikprøver af stråler, deres antal tekniske forhold og frigivelse.

Højkvalitets I-bjælker skal se sådan ud:

Her ligger hemmeligheden i, at sådanne bjælker er fortørret godt, mens almindeligt træ stadig indeholder en vis procentdel af fugt. Ja, og bjælkens opbygning gør det nemt at skære huller i loftet til spildevand, gas- og vandventilation, og ved opførelsen af ​​et privat hus eller sommerhus er det et vigtigt punkt.

Hvad angår klæbebinding, bemærker vi, at nogle russiske udviklere længe har nægtet at bestille råvarer fra mindre virksomheder og erhverver udenlandske I-bjælker siden Den indenlandske produktion af I-bjælker og dens endelige kvalitet er ikke altid opmuntrende. Ja, og lidt erfaring er canadisk teknologi stadig for usædvanlig og findes ikke i vores land et stort antal tilhængere. Derfor er det nogle gange nemmere at lave en I-stråle med egne hænder - der er ikke noget kompliceret. Og vi vil fortælle dig hvad og hvordan.

Hvordan laver man en I-stråle selv?

Når du begynder at lave oversøiske bjælker selv til at bygge dit hus, vil det tage dig om en dag for den første prøve, men på den anden dag vil arbejdet gå meget hurtigere. Gør alt i henhold til denne trinvise instruktion:

 • Trin 1. Køb OSB ark 12 mm tykke og skær dem i lige dele.
 • Trin 2. Dernæst skal du have brædder, hvor du skal lave en svalehale cutter midt på brættet, ca. 12-14 mm dyb.
 • Trin 3. Hæld den specielle lim ind i hullet og indsæt OSB-arket.
 • Trin 4. For hurtigt at tørre området er det nok at bruge en varmelegeme.

Det vigtigste i dette tilfælde er under ingen omstændigheder at erhverve frisksåsede eller afklædte brædder, da de ubetinget opfører sig på lang sigt.

Beregn bjælkens højde på dette princip:

 • For et ark med dimensioner på 2440 mm vil den optimale stråleafstand være 305, 406, 488 og 610 mm.
 • For et ark på 2500 mm vil et rationelt trin være 312, 417 og 500 mm. Men I-stråle med en tonehøjde på mere end 6 meter anvendes ikke længere.

I fabrikken bliver jeg altid malet, så spalten de får, er som om indsnævret nedad, og OSB-arket er klistret i hylden. Så passer bladet og træet bedst.

Til dette formål anvendes polyurethan eller melaminlim og selve pladen klæbes med klemmer og hammeres i en yderligere vinkel på 45 grader i længden hver 20 cm. For hver sådan stråle tager det ikke mere end 2 timer og efter 6 timer kan den installeres:

Forbind bjælkerne med hinanden ved hjælp af specielle blokindsatser:

Her er en lille video tutorial om, hvordan du indsætter et ark i træ:

Sådan forberedes bjælkerne til installation?

Og endelig, det mest afgørende stadium! At lave træ I-bjælker til opførelsen af ​​dit hjem, længe før deres installation, skal du nøjagtigt beregne hulrummet i lofterne - til den fremtidige installation af forsyningsselskaber. Selvfølgelig vil du udføre VVS-rør, elektriske kabler og tekniske systemer. Og her er det vigtigt at definere alt oprindeligt korrekt for at forhindre svækkelsen af ​​overlapningen.

Boring huller til kommunikation

Og nu kommer vi også tæt på det vigtige spørgsmål om, hvordan jeg skal bore I-bjælker korrekt. Faktum er, at det skal gøres på jorden før installation. Og her er det vigtigt at følge alle reglerne, ellers kan små huller svække bjælken langs hele længden. Hvor præcis de gennemgående huller i loftbjælkerne kan lokaliseres, afhænger af hvilken teknologi de blev lavet af.

Så for I-bjælker bør hullerne ikke være mere end 40 mm. Det er tilladt at få dem næsten overalt mellem mærkerne, men kun ikke nærmere end 150 mm til bundens ende eller på lagerelementet. Ideelt set vil sådanne åbninger være placeret lige i midten i forhold til hylderne, og ikke højere eller lavere. Og hullets maksimale tilladte diameter er 10 cm.

Sørg desuden for, at afstanden mellem tilstødende huller er 2 gange diameteren af ​​den største af dem.

Knuder af fastgørelse af bjælker med en væg

Hvis du har forberedt bjælkerne korrekt, kan du sikkert fortsætte med deres installation:

Her er hovedkomponenterne til fastgørelse af I-bjælker til væggen:

I den færdige overlapning af træ I-bjælker indsættes isolering:

Hvordan undgår man farlige fejl i processen?

Og nu skal vi se på de vigtigste fejl i fremstillingen af ​​sådanne bjælker.

Fejl nummer 1. Køb af uforberedt træ

Hvis du forpligter dig til at lave din egen base for overlapning, skal du huske, at der i fabrikken fremstilles bjælker ved hjælp af en særlig teknologi, der kun bruger kalibreret tørt materiale. Dette gør det muligt at eliminere forekomsten af ​​drejebjælker såkaldt "helikopter", som ofte opstår ved brug af traditionelle træbjælker og planker.

Du vil nok være interesseret i at se på processen med fabriksfremstilling af sådanne bjælker:

Fejl nummer 2. Brug af uegnet klæbemiddel

Det er umuligt at anvende epoxyharpiks til limning af elementer af en I-stråle. Hun har en temmelig svag adhæsion specifikt i skoven, og bliver nødt til at vente længe, ​​indtil det hærder. Men polyurethanlim passer bare godt. Dens største fordel er, at den ikke brænder og samtidig er den termoaktiv. Simpelthen, jo højere temperatur, jo stærkere bliver selve produktet.

Og det kan bestemt ikke bruges som PVA lim, fordi det absolut ikke er beregnet til brug i sådanne konstruktioner.

Fejl nummer 3. Forkerte kompisbjælker

Det handler om overskridende bjælker. Faktum er, at i modsætning til konventionelle træbjælker overlapper ikke I-bjælker. Til fastgørelsen er det nødvendigt at fastholde stødbjælker og fiksere dem med perforerede plader. Men ikke perforeret tape, hvis brug fører derefter til at vippe bjælken! Desuden bestemmes installationsstedet for de perforerede plader ved nøjagtige tekniske beregninger.

Fejl nummer 4. Brug af forkerte fastgørelsesdele

En anden populær fejl er at rette I-bjælker til væggen og forsegle deres plads med skum. Men i virkeligheden kan du kun bruge specielle indlejrede elementer.

Det er også umuligt at anvende svage parenteser, da det efterfølgende ikke længere er muligt at garantere lejekapaciteten for en sådan overlapning, og der er risiko for sammenbrud af hele strukturen.

I-bjælker monteres ikke med konventionelle skruer. Trods alt er selve skruen ikke et strukturelt element, og det er ikke konstrueret til at modstå den øgede belastning og anvendes kun til fastgørelse af lyse og ikke-bærende konstruktioner.

Vær opmærksom på beslagets størrelse, hvor højden er tilstrækkelig. Forholdet mellem højden af ​​beslaget og strålen skal stræbe efter enhed, det vil sige næsten det samme. Jo mindre braketten er, jo værre.

Fejl nummer 5. Anvendelsen af ​​fremmede elementer

Det er også forkert at bruge yderligere elementer, som ikke blev leveret af designet. Faktisk er standardbøjlen til I-strålen ret stiv, og det er ikke nødvendigt at rette det på en eller anden måde.

Vi har forberedt for dig en illustration, der hjælper med at håndtere de mest typiske fejl ved montering af sådanne bjælker:

Følg vores tip - og du vil lykkes!

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

Ved afslutningen af ​​lokalerne, herunder lofter, har mange spørgsmål vedrørende brugen af ​​visse materialer. I dag ser vi på hvilket loft falske bjælker. Disse elementer bliver stadig mere populære, og vi kunne ikke ignorere dette problem.

False bjælker - produktionsfunktioner

Loft falshbalki i stand til radikalt at omdanne rummet, bringe det i en slags farve og komfort. Specialiserede butikker tilbyder en bred vifte af falske bjælker fremstillet af forskellige materialer og til enhver smag.

Fordele ved hule bjælker

Vær opmærksom! Fordelen ved disse elementer er, at de nemt kan monteres, og de indre hulrum giver dig mulighed for at skjule forskellige teknologiske linjer, rør, kabler osv. I dem.

Som allerede nævnt er dekorative loftsbjælker lavet af forskellige materialer, og det vil ikke være svært at erhverve dem. Metoder til installation og korrekt design af deres lokaler er beskrevet detaljeret på vores sider, så i dag ønsker vi at berøre et lidt andet spørgsmål.

Forkert enkelhed

Mange er interesserede i falske bjælker af træ, nemlig hvordan man laver dem med egne hænder. Dette er det spørgsmål, vi vil overveje i dag.

Når man kigger på denne struktur for første gang, kan man få et fejlagtigt indtryk af enkelheden ved fremstillingen af ​​elementet. Men det er ved første øjekast. Faktum er, at du simpelthen ved at forbinde individuelle boards i form af en kasse, vil du have nøjagtigt produktet, som ikke har noget at gøre med bjælker.

Det handler om fælles. Det er klart, at hvis sømmen er synlig, kan der ikke være tale om en falsk stråle.

Materiale - særlig opmærksomhed

Problemet er ikke kun en pæn blanding, men også det rigtige valg af træ:

 • Hvis træet ikke er tilstrækkeligt tørt, bliver sømmen ubemærket ved første øjekast synlig efter kort driftstid.
 • Varm luft i rummet, stigende op, vil kun bidrage til denne proces.
 • Derfor vælger materialet til fremstilling, er det nødvendigt at være særlig opmærksom på dette problem.

Krydsningselementer - vejen betyder noget

Desuden er mange interesserede i docking af enkelte elementer. Nogle gange foreslås det som en mulighed at bære enkelte elementer på en sådan måde som vist på billedet nedenfor - det vil sige i tværretningen.

Vi fortæller straks, at uden specielt udstyr i hjemmet for at lave havn af høj kvalitet, er det usandsynligt, at det lykkes. Nej, vi mener bestemt ikke højkvalificerede fagfolk, der udfører tømrerarbejde og tømrerarbejde hjemme. Vi mener den almindelige husholder, der elsker at gøre noget med egne hænder.

Sømmen vil være tydeligt synlig, og fraværet af en cirkelsav med en variabel hældning af skæredelen vil føre til en masse spildt tid.

Montering af designet er en enkel og korrekt måde.

Derfor foreslår vi at du opretter forbindelsen som vist i nedenstående figur.

Denne forbindelse gør det muligt for dig at gå godt sammen med de enkelte dele af bjælkerne ved at bruge et minimum af færdigheder og indsats. Selvfølgelig kræves en vis nøjagtighed, men næsten alle kan gøre denne forbindelse hjemme.

Dette vil kræve:

 • brædderne
 • barer
 • selvdrejende skruer
 • PVA lim eller anden lim, der kan klæbe sammen trædele.

Vi samler en falsk stråle

Når alt er klar, kan du komme til at arbejde:

 • I første omgang monteres sidepanelerne så tæt som muligt på bunden af ​​den nederste del af bjælken. For at gøre dette skal du bruge et fly og groft sandpapir.
 • Derefter er det nødvendigt at fastgøre stænger til sidedele ved hjælp af skruer. Baren skal passe snævert, så føl ikke ked af skruerne, men overdriv den ikke.
  Det er nok, hvis de ligger i en afstand på 150-250 mm fra hinanden.
 • Yderligere i baren er det nødvendigt med hjælp af en boremaskine og en boremaskine til at lave huller til montering af skruer på bunden.
 • Hullerne vil være placeret vinkelret på skruerne, der fastgør stangen til siden. Trinhuller gør det samme som i det første tilfælde.

Vores råd - Den grundlæggende regel, skærende skruer bør ikke placeres tættere på hinanden 50 mm.

 • Før du laver tilslutning af enkelte elementer, skal du på den berørte side anvende præfabrikeret lim.

Hvis du har et spørgsmål om korrekt brug af lim, har vi et svar: instruktioner til brug - den bedste anbefaling og ingen andre.

Når alle handlinger med limen er afsluttet, er de enkelte dele forbundet og forseglet med selvlukkende skruer. Denne forbindelse er ret stærk og giver dig mulighed for at modstå dannelsen af ​​revner i leddet.

Udvendig finish - måder og muligheder

Tilslut, selvfølgelig, vi tilsluttede, men i de fleste tilfælde er sømmen stadig synlig. Hvad skal man gøre? For det første er det nødvendigt at løse spørgsmålet om hvorfor du vil bruge disse bjælker, eller rettere, i hvilket interiør de vil blive brugt.

Tror du det er irrelevant? Du tager fejl - det er meget vigtigt!

Efterbehandling bjælker afhængigt af design option

Forestil dig, at du har tænkt dig at installere loftbjælker, og samtidig vil du bruge plastpaneler og samme plastik til væggene i rummet. Enig, det er ikke helt hensigtsmæssigt, når der er træbjælker i dette interiør, medmindre du selvfølgelig opretter et specielt design.
Du vil gerne male loftet bjælker med maling i overensstemmelse med hele interiøret. I så fald, hvad stopper dig for at sætte en speciel kitt på træet til sømme, og så sandner du dem godt, male dem? Det er rigtigt - intet forstyrrer at gøre det.

Country Style Interiør

I de fleste tilfælde indebærer fremstillingen af ​​massivt træbjælker deres brug som naturlige træbjælker. Landstil eller land, er meget populært i det seneste, og en stor masse mennesker ønsker at dekorere deres hjem på netop denne måde.

Selv om det for retfærdighedens skyld må siges, at begreberne om anvendelse af bjælker i loftets konstruktion, som er karakteristiske for forskellige varianter af rustikke stilarter, har længe siden skiftet til flere andre områder.

Selvfølgelig kan du købe falske bjælker lavet af plast, efterligner træ præcis. Eller rigtige træbjælker af industriel produktion. Men trods alt beslutter vi i dag præcis spørgsmålet om muligheden for at lave dette design med egne hænder. Hvis vi beslutter os for at gøre dette - lad os gøre hvad vi har startet til slutningen.

Gamle træ

Med spørgsmålet om tilslutning besluttede vi. Det er på tide at løse problemet med udvendig dekoration. Loft falske bjælker, der efterligner et gammelt, sotrøget træ ser meget smukt ud. Lad os gøre det sammen.

Materialer og værktøjer

Først har vi brug for bestyrelserne. Til dette passer gamle brædder. Den eneste betingelse, de bør ikke være rådne og korroderede træbagler.

Hvis der ikke er nogen gamle brædder, vil nye gøre - det vigtigste er, at de skal være godt tørrede. Monter kantet bord. Vi ønskede jo jo at lave et gammelt træ, så lad os gøre det.

For det andet skal vi have brug for værktøjer:

 • Godt skærpet økse
 • Slibemaskine med dyser
 • sandpapir
 • Farvede træmaling
 • Lær til træ

Fra dyser til slibemaskiner har vi brug for:

 • Pensel på metal grov
 • Børste på metal blødt
 • sandpapir

Trin 1 - skaber boks

Alt er klar til arbejde, lad os starte. Først skal vi samle kassen af ​​de fremtidige falske bjælker som vi tidligere beskrev. Igen vil bestyrelserne passe alle og gamle og nye, det vigtigste er at lave en god stram forbindelse.

Øksen af ​​den "levende"

Endvidere er det nødvendigt at udføre arbejde, der ved første øjekast fuldstændig ødelægger udseendet af den eksisterende stråle - nemlig at gøre flere hak og flis på dens overflade.

 • Dette sker med en økse. Kassen er lagt på en flad overflade, og chips anbringes med en økse.
 • Når du laver chips, placere øksen ca. 20 grader til planet.
 • Nicks bør placeres som Sfinksens farve. Med andre ord veksler den flade del med riller.
 • Dybden af ​​chipsen skal være ca. 5 - 10 mm. Men det er op til dig.
 • Det vigtigste - skære ikke bordet gennem tykkelsen, men bare gå over overfladen på forskellige steder.
 • Chips er velegnede til at lave et hjørne af øksbladet, der ligger tættere på øksen.
 • Jo mere du laver nicks og chips, jo mere smukke strålen bliver i fremtiden.
 • Passerer over hele overfladen, se fra siden ved designet. Hvis du ser for store huller, skal du gå over dem igen og forårsage ekstra chips.

Arbejdet kræver ikke specielle færdigheder, og hakker derfor hele kassen, smider energien i frisk luft. Må ikke være ked af hjørnerne, anvend huller og på dem også. Efter et sådant arbejde bliver en tæt forbindelse helt ubemærket.

udjævning

Efter at have modtaget den ufuldstændige boks falske bjælker, skal du fortsætte til næste trin. For at udføre det har vi brug for en slibemaskine med en grov metalborste monteret på den.

Med sin hjælp skal du gå over overfladen. Eller hvis du ikke har en børste, skal du bruge grovt sandpapir.

 • Formålet med denne operation er, at vi skal glatte ud alle nicks og chips.
 • Efter at vi gik gennem æsken med en økse, har chips og hak skarpe kanter.
 • Det er nødvendigt at glatte dem, så kantene er mere blide, som om de bliver flået fra tid til anden.

Vores råd - når du udfører denne operation, brug beskyttelsesbriller. Små stykker, der flyver i forskellige retninger, kan beskadige øjnene.

 • Arbejde kræver ikke særlig viden og færdigheder. Det vigtigste - nøjagtighed og overholdelse af sikkerhed, når du arbejder med en slibemaskine.
 • Under arbejdet møder du bløde dele af træet, vær ikke bange for at fjerne dem, det vil give endnu større effekt.
 • På nogle steder kan træfibrens struktur manifestere sig meget godt - det vil også tilføje en bestemt farve.

Vi fortsætter finjustering

Dernæst har vi brug for en dyse med sandpapir.

 • M 40 er bedst egnet. Vi skal gå hele vejen over bjælken.
 • Det er ikke nødvendigt at udøve stærkt pres - bare gå over hele overfladen og fjerne en helt lille del af det.
 • Hovedopgaven er at fjerne store plane burrs.

Vi afslutter dannelsen af ​​en fælles konfiguration

Efter at have gået langs overfladen med en økse, laver chips, ved hjælp af en grov børste, der udglatter kanterne og fjerner græsserne med et smaragdpapir. Med denne operation fjerner vi de mulige rester af et blødt lag af træ og gør også chipping og nicks glat.

Dette arbejde skal udføres meget omhyggeligt. Gå ikke glip af en enkelt centimeter af de fremtidige falske bjælker, der ikke blev behandlet.

Det vigtigste ved at huske, jo bedre og mere omhyggeligt du udfører denne operation, jo mere godt vil resultatet være i slutningen. Lad os komme i gang - glem ikke beskyttelsesbriller.

Arbejdet er færdigt, hele overfladen behandles igen, godt inspicere det resulterende produkt og om nødvendigt gøre yderligere forfining.

Beskyttende og ydre belægning - hvordan

Vi vender os til det mest interessante spørgsmål, efterbehandling. Først og fremmest skal træet beskyttes mod fugt, skimmel og mugg. For at gøre dette skal hele overfladen være dækket af et beskyttende lag med specielle midler.

Vores råd er at få følgende: Få et værktøj, der samtidigt udfører flere funktioner, beskyttelse og dekoration.

 • På nuværende tidspunkt vil det ikke være svært, i specialbutikker kan du altid vælge en anden smag og farve, prisen på dette produkt er lille.
 • Du kan hente et værktøj af enhver farve, der er en ahorn, kirsebær, eg, kastanje mv.
 • Vælg den der passer dig bedst og dækk den modtagne stråle med den. Om nødvendigt dækker overfladen med flere lag.

Fjern "bunken"

 • Det er nødvendigt at køre det, samtidig med at de forlader de originale lysstriber på overfladen.
 • Tag sandpapiret M 40, og gå hånden over hele overfladen. I intet tilfælde på dette stadium må du ikke bruge en slibemaskine.
 • Bare en lille tur på overfladen.
 • Derefter fjernes støv og lintrester fra strålen og lakkeres. Lak kan også bruges som farveløs og tonet.

Efter at lakken tørrer, får du en vidunderlig, fuldstændig glat overflade med et unikt udseende.

Brug sager

Nu kan strålen installeres på plads. Når arbejdet er afsluttet, vil indtrykket blive skabt, at strålen har stået der i mere end hundrede år.
Af den måde kan du få gamle ikke kun dekorative bjælker, men også ægte produkter på gulvet.

Hvordan man tilpasser loftet falske bjælker korrekt og skaber en ægte landestil i dit værelse, kan du lære ved at se videoen eller billedet af forskellige designmuligheder på vores ressource. Held og lykke til dig!