DIY træbjælke

I-bjælken, som en form af formet stål, da dets udseende er blevet anerkendt som et af de stærkeste strukturelle elementer, er dets anvendelse inden for konstruktion og maskinteknik så almindelig. I første omgang er I-strålen lavet af lavlegeret stål, nogle gange kulstof, men det er ikke materiale, der giver det styrke, men en bestemt grundigt gennemtænkt profilform.

Indhold:

Tekniske egenskaber I-stråle

Ved hjælp af en træ I-stråle kan du samtidig løse flere problemer på én gang

Brugen af ​​en I-bjælke lavet af metal bestemmes af dens dimensioner og fremstillingsmetode, men anvendelsesområdet for det tekniske element er ekstremt bredt - fra bygning af boliger til fastgørelse af minetunnelene, bygning af broer, søjler og lige rumfartøjer.

I-bjælken har den højeste bøjningsstyrke, vridning og kompression, så den kan modstå store belastninger, både lodret og vandret.

Enorme muligheder ramme boligbyggeri lov til at organisere enheden billige og pålidelige huse, der udelukkende er fremstillet af træ og træmaterialer. Men jeg-strålen og her fandt et sted for sig selv, men ikke i metallet, men i træet. Øvelse og beregninger har vist, at en I-stråle har større modstand mod vridning end en rektangulær eller firkantet bar, og sparer også dyrt træ. Men på samme tid forbliver bygningen som miljøvenlig, og træstrålen i I-strålen er lys, stærk og overkommelig.

I-beam træbjælke til gulv

Træbyggeri bliver mere populært fra år til år, og i stigende grad anvender civile ingeniører træ-bjælker i udviklingen. Det passer perfekt til de tekniske krav til holdbarhed, og i form af lysstyrke og stabilitet er det næsten ikke lige. I det mindste blandt naturlige materialer. En træprofil anvendes i mange tilfælde, men af ​​en række årsager er de mest populære:

 1. Træbjælke til forskalling.
 2. Træ I-bjælke til tagdækning.
 3. Til enheden af ​​skillevægge og gulve.
 4. Stråler til enheden overlapper hinanden.

I princippet varierer disse typer af bjælker strukturelt, forskellen er kun i størrelse og som følge heraf i den modtagne belastning. I-bjælker til enheden af ​​gulve har det største afsnit, da de skal modstå temmelig høje belastninger. Princippet om fremstilling af et formet trækraftelement er altid en, og nu vil vi røre ved nogle af fabrikantens egenskaber og de teknologier, hvormed en træ I-stråle er lavet med egne hænder.

Produktion og dimensioner af træ I-bjælker

Træ I-bjælker er helt forskellige principper end metal, fordi metal I-bjælker som regel kaster og kun i sjældne tilfælde har en svejset konstruktion. Træbjælker består af tre dele:

Hver af disse dele er lavet separat, og kun så samles de i en enkelt struktur. Væggen kan enten være orienteret strandplank eller krydsfiner, og lamellerne kan være lavet af lamineret finer, massivt træ. Mellem sig er de tre elementer forbundet ved hjælp af et system af riller og fastgjort med lim.

Til fremstilling af en I-bjælke med egne hænder eller i produktion, brug flere maskiner eller multifunktionelle dyser afhængigt af strålens størrelse.

 1. Fræsemaskine. I produktion er en fryseanordning brugt til at lave en rille til montering af en væg (højst 10% af strålelængden), men i hjemmet er det også en lille cirkelsav eller en håndsirkelsav, der er velegnet til disse formål. Det vigtigste - at afhente savbladet i overensstemmelse med vægtykkelsen.
 2. Maskine til skæring af krydsfiner eller OSB-plader. Ud over direkte præcis skæring af tallerken eller krydsfiner i størrelse er det nødvendigt at udføre præcise udskæringer til kanten af ​​strimlen i en vinkel på 45 grader.
 3. Installation til limning. Hun lægger lim på bunden af ​​rillen i træet og på væggen. Herefter går bygningen
 4. Tryk for limning. Efter montering og limning tilføres det færdige produkt til tørring under en presse. Normalt under en belastning tilbringer en I-stråle ca. 5 minutter, afhængigt af typen af ​​lim.
 5. Ved denne industrielle monteringsmetode er stråle-I-bjælkens træpris ved montering uafhængigt lavere, produceret med anstændigt præstationer. Derfor anvender store byggeorganisationer i stigende grad ikke at lave en I-stråle alene, men at købe et færdigt produkt. For private udviklere er det selvfølgelig mere rentabelt at samle en I-beam med dine egne hænder.

I-beam forstærket stråle, letvægts, deres fordele

Wooden I-beam har mange fordele i forhold til andre kraftstrukturer i første omgang, fordi den mangler sådanne ulemper ved tømmer som vridning og afbøjning. Ingen tørring eller høj fugtindhold kan påvirke det færdige produkts lineære dimensioner og form. Derfor vil gulvene altid være helt glatte og uden knirk, og tagkonstruktionerne er ikke genstand for deformation.

Derudover er det værd at bemærke deres fremragende tilpasning til ethvert kommunikationsnet ud fra det synspunkt, at det er konstruktivt muligt at bruge træ I-bjælker. Under enhver belastning er det vigtigste at beregne alt korrekt. En stråle kan enten forstærkes, hvis den skal modstå belastninger af en bestemt karakter og omvendt, letvægts, hvilket gør det muligt for dig at manipulere designparametrene nemt.

Og dette vil igen give en utvivlsom økonomisk effekt, og den optimale beregning af belastningen og pålideligt design. Derfor kan du ved hjælp af en træ I-stråle samtidig løse flere problemer på én gang, samtidig med at du sparer en god mængde.

Produktion af træ I-stråle derhjemme

Gør-det-selv produktion af træ I-bjælker er en meget rentabel og rentabel forretning, som alle kan starte! Wooden I-stråle bruges primært til fremstilling af gulve, hvilket skaber et meget stærkt og høj kvalitet grundlag for fremtidige gulve.

Denne type stråle syntes relativt nylig, men lykkedes allerede at få fordel og popularitet blandt bygherrer. I-strålen bruges med succes i rammeknologien til opførelse af landejendomme, hvilket ikke kun hjælper med at fremskynde, men også til billigere opførelsen af ​​et hus.

Specifikationer for træ I-strålebelastning

Hvilken slags belastning kan en stråle modstå? Ifølge sine tekniske egenskaber er en træ-I-stråle ikke ringere end metal- og betonkonstruktioner, men det koster flere gange mindre.

Det er også værd at bemærke, hvordan brugen af ​​placeringen af ​​I-bjælker kan øge styrken af ​​gulve. For eksempel:

 1. Tilstødende (vandret) 2 I-bjælker opsummerer deres styrke til stress. Det vil sige, hvis en stråle kan modstå 300 kg, så parret med den samme stråle, vil overlapningen modstå 600 kg.
 2. Arrangerede bjælker over hinanden (lodret) kan modstå 4 gange mere belastning. Det vil sige, hvis vi sætter en stråle med en styrke på 300 kg, og over det er det samme og fastgør dem sammen, så sammen kan de modstå en vægt på 1200 kg.

Indlæs på I-bjælkebordet:

Bemærk. Alle data er baseret på overlapningsbelastningen på ca. 400 kg / m 2.

Selvfølgelig skal beregningerne også tage højde for:

 • kvalitetsmaterialer;
 • hyppighed af lægge bjælker;
 • dimensionelle afvigelser.

Hvis du vil spare lidt på opførelsen af ​​dit eget hjem eller gå i forretningen med at sælge I-bjælker, så skal man huske på, at der ikke er noget særligt vanskeligt at lave denne type gulvbelægninger hjemme. Træ I-bjælker til interfloor og loftet gulve giver dig mulighed for selv at fuldføre hele processen. Overlapning på træbjælker udføres uden brug af kraner og andet hjælpeudstyr. Hele processen kan udføres af en mester alene. Sådan en omtale - vil ikke holde sammen og har mange andre fordele.

Typer af træ I-bjælker

For at komme i gang, lad os bekendtgøre sortimentet af rækkevidden af ​​dette byggemateriale. Følgende serie af I-bjælker udmærker sig:

 1. BDK (I-beam limet). Bruges i opførelsen af ​​huse med korte spændinger.
 2. BDKU, BDKU-L. Sådanne bjælker har brede stivningsribber, kendetegnes ved høj styrke og stort område for sømfastgørelser.
 3. SDKU, SDKU-L. Denne I-post er grundlaget for vægrammen.
 4. BDKSh, BDKSh-L. Den brede bjælke bruges i bygninger med meget lange spændinger. Det kan også bruges som spærre.
 5. SDKSh, SDKSh-L. Strålen kan anvendes til fremstilling af vægpaneler.

DIY træbjælke

For en vellykket start har du brug for et målebånd, en cirkelsav, lim på træ, en kanalstang, klemmer og en slibemaskine. De vigtigste materialer til fremstilling vil blive limet lamineret træ og krydsfiner, som kan erstattes med OSB (Oriented Struzhechnaya Slab).

Glulam er let at komme i nogen hardware butikker. Den er kendetegnet ved øget lethed, pålidelighed og holdbarhed og kan formes i forarbejdning, derfor er den ideel til fremstilling af træ I-bjælker.

Vedvarende krydsfiner eller OSB vil være nødvendig til fremstilling af centralstiveren, som vil blive indsat i det klargjort limede træ fra begge sider.

Sådan laver du en I-stråle med dine egne hænder:

 1. I det nedre og øvre limede tømmer, skåret i lige store segmenter af den ønskede længde, skar du rillen af ​​den passende dybde. Dette er grundlaget for vores stråle.
 2. Derefter fremstilles forstærkeren. Pas på, at der ikke er fejl eller uregelmæssigheder på dets ansigter. Hvis den er til stede, skal du enten ribbe ribben eller udskifte den med en ny.
 3. Det sidste skridt er fastgørelsen af ​​stiveren i rillerne, der skæres i træet. Til dette formål bruges en speciel lim til at sikre en pålidelig fastgørelse af elementerne til hinanden.
 4. Derefter skal du sørge for, at bjælkerne under tørringen forbliver i fuld fred. At flytte og transportere dem på dette tidspunkt er strengt forbudt!

I fremstillingsprocessen vil der være meget savsmuld til samtidig at engagere sig i produktion af brændstofbriketter.

I-bjælker er et af hovedelementerne i det fremtidige hus, som er under konstant belastning, så produktionen bør kontaktes med det største ansvar.

Rentabilitet af en forretningsidé

Det tager i gennemsnit ca. 30 minutter at lave en I-stråle. Men hvis du gør mange detaljer på samme tid, bliver mængden af ​​tid reduceret betydeligt. For eksempel gør 20 I-bjælker ad gangen. For det første er 40 limede bjælker skåret, så er 20 ribben skåret og poleret, og så limes alt dette konsekvent sammen. Her skal du bruge ca. 3-4 timer, mens du med en enkelt produktion vil bruge 10 timer eller mere.

Den gennemsnitlige produktivitet i den uafhængige produktion af 5 meter I-bjælker uden assistance er omkring 70 stykker om dagen. Som vi allerede har bemærket, bør man ikke skynde sig overalt for at forhindre den mindste fejlberegning.

Detailprisen på en I-bjælke i træ er $ 4,8 pr. Lineær meter (højde 200mm, stregsektion 42x85, vægt 5kg / m). Og kostprisen på en meter af en meter er under $ 3,5. Derfor er rentabiliteten af ​​denne virksomhed ret høj, hvilket gør produktionen af ​​I-bjælker endnu mere attraktiv. Af klarhed tager vi den gennemsnitlige længde på 5 meter i beregninger og får 25 dollar af indkomst fra en stråle. Det er ikke svært at beregne det med aktivt salg, du kan gå op til $ 2000 pr. Måned.

På samme tid skal du sørge for at have et stort værksted. Men hvis produktionsvolumen vokser, så kan du gøre med din egen garage. Pas også på at købe en professionel cirkulær plade. Omkostningerne ved køb er fra $ 700.

Denne type byggematerialer har konsekvent stor efterspørgsel fra forbrugerne.

Din pålidelige leverandør
fordybninger fra 2004

Bygninger, der er bygget rammetode, bliver stadig mere populære. Rammetoden gør det muligt at spare på byggeri, da det betragtes som billigt. Arbejdsbetingelserne reduceres også. I-beam eller I-beam er et uundværligt værktøj i byggebranchen. Takket være denne artikel vil du modtage nyttige oplysninger om produktionsteknologi, samt lære at lave træ I-bjælker uden hjælp.

Selv med en rimelig pris undrer mange brugere: Er det ikke bedre at lave en I-stråle selv? For det første behøver du ikke betale penge til sin transport, og for det andet vil der heller ikke være nogen problemer med montering på installationsstedet. Lad os se nærmere på hvordan produktionen af ​​træ I-bjælker derhjemme ligner.

Hvilket materiale at vælge?

Den kendsgerning, at bjælkerne er lavet af træ, er kendt for alle. Men hvilken slags træ er egnet? Som praksis viser, er det bedst at tage et limet lamineret træ. Det er godt, fordi det er det mindste emne for deformation. Det er selvfølgelig umuligt at udelukke fugtabsorption. Imidlertid absorberer i virkeligheden ikke meget væske i forhold til andre typer træblanker.

Spørgsmålet om at vælge en race er også åben. For at besvare det er det nok at huske, hvordan vores forfædre byggede huse. Der blev lagt særlig vægt på den nederste krone, som skulle beskyttes mod fugt. Oftest for logs tog lærke. I modsætning til andre arter (herunder nåletræer) indeholder lærk en særlig harpiks, som giver unikke egenskaber til materialet. Når våde træstyrke kun øges.

Rack kan laves af OSB eller krydsfiner. Tilgængelig I-beam træbjælke i et andet design. Men hvis arbejdet med produktionen vil blive udført hjemme, skal du fokusere på ovenstående materialer. OSB er noget stærkere og mere holdbart, da de har en særlig strukturel sammensætning.

Mærkeligt nok, men få mennesker er opmærksomme på sådant materiale som lim. Og forgæves. Varianter af dette stof adskiller sig fra hinanden, ikke kun i kvalitet, men også i toksicitet. Sørg for at overveje denne kendsgerning, når du køber lim. Før du køber, skal du gøre dig fortrolig med sammensætningen, især hvis installationen udføres i en boligbygning. Jo mindre i "kemi", desto bedre.

Beam produktionsteknologi

I modsætning til metalbjælker udføres I-bjælken på et helt andet princip. Hverken svejsning eller støbning anvendes. Træbjælker samles som en konstruktør fra følgende elementer: øvre plank, nedre planke, væg. Hver vare er fremstillet separat. Tilstedeværelsen af ​​riller forenkler monteringsprocessen, lim anvendes til yderligere fiksering.

Næsten alle fabrikanter i fremstillingsprocessen bruger følgende typer af maskiner og vedhæftede filer:

 1. Fræsemaskine. Giver dig mulighed for at udføre en rille under foden (op til 10% af strålens længde). Naturligvis har ikke hver enkelt bruger råd til en router. Den kan udskiftes med en cirkulær eller manuel cirkelsav.
 2. Maskine til skæring. Det er vigtigt ikke bare at skære emnet i størrelse, men også at lave de mest præcise nedskæringer i en vinkel på 45 grader.
 3. Installation til limning. Forenkler og øger hastigheden af ​​processen med påføring af klæbemidlet inden montering.
 4. Tryk for limning. Når samlingen er afsluttet, tørres det færdige produkt under en presse. 5 minutter vil være nok.

I-stråle samling

Produktionen begynder med afvisning og grundig tørring af træ. Når materialet er klar til brug, kan du fortsætte:

 1. At lave lameller. Måske det vigtigste teknologiske stadium. Støtternes pålidelighed og holdbarhed afhænger af mærkningens nøjagtighed, at deres evne til at modstå designbelastningen. Det er umuligt at tillade selv mindste skævhed på væggen. Prøveudtagning udføres strengt langs arbejdsstykkets midterlinie. Denne nyansering skal tages i betragtning ved markering af delene under I-strålen, uanset parametrene i strimlen selv.

Mange brugere er interesserede i: hvad skal der være dybden af ​​sporet? Vores råd - fokus på væggenes dimensioner. Den anbefalede prøve er ca. 10% af længden af ​​I-strålen.

 1. Muren. Da den er monteret i træets riller, skal de tilsvarende kanter skæres. Samleprocessen er ret simpel og kommer ned til smøring af rillerne med lim, og placerer den i emnet og bjælkens forside på toppen. Pinned, udjævnet - færdig!

Hvad er det særegne af arbejdet?

Det er vigtigt ikke bare at sikre adhæsion af alle elementer til hinanden, men også for at eliminere forvrængninger, mens limen tørrer ud. Vi råder dig til at tage noget "jern" med en passende profil. For eksempel en kanal under størrelsen af ​​lamellerne. Plademetal er bøjet, den er givet den ønskede form. Det er kun at pålægge I-bjælkerne fra bunden, og fastgør toppen med et reb eller et åg.

Afslutningsvis - nogle få praktiske anbefalinger:

 1. Vi overgik specifikt beregningen af ​​parametrene for I-strålen. Det er virkelig nemt at montere det selv, men kun fagfolk kan beregne belastningen. Kun en erfaren specialist kan bestemme den krævede tykkelse og bredde.
 2. Altid tørt træ før montering. Hvis dette ikke er sket, kan supportelementet "efter" installeres efter installation, og dermed hele strukturen.
 3. Det anbefales ikke at bruge brættet i stedet for krydsfiner eller OSB. De ovennævnte materialer er varmpressede, hvilket betyder, at de er meget tættere.

Således er der intet svært, enten i forberedelsen eller i samlingen af ​​I-bjælker med egne hænder. Det vigtigste er at lave kompetente tekniske beregninger, for at tage hensyn til alle funktionerne i driften.

Træ I-stråle gulv bjælker: tekniske nuancer af konstruktionsteknologi

Hvis du har hørt om den innovative metode til lys, og samtidig varig og pålidelig konstruktion af usædvanlige typer bjælker og blev interesseret i dem, så er denne artikel til dig! Træ I-bjælker brugt i lang tid i udlandet er stadig en nyhed på hjemmemarkedet, selv om de har mange flere fordele end noget andet materiale.

Og det mest behagelige ved alt dette er, at det er helt realistisk at gøre dem direkte hjemme ved hjælp af standard improviserede værktøjer. Byg et hus alene? Så lær at kende en anden teknologi, der vil gøre dit liv lettere!

indhold

Til at begynde med tilbyder vi dig at se en interessant video om de vigtigste egenskaber ved I-bjælker:

Hvad er en I-stråle, og hvad er kernen i den nye konstruktionsteknologi?

I-bjælker er især populære i udlandet: i Canada og europæiske lande, og i Rusland er de bare ved at vinde deres popularitet. Og i nogle regioner findes de ikke engang på salg! Hvorfor? Hvis verdens erfaringer viser, at et sådant byggemateriale virkelig er af høj kvalitet og pålideligt, hvordan skete det, at jeg bjælker ikke havde en ledende stilling på hjemmemarkedet?

Faktum er, at mesterens sande russiske sjæl er vant til at arbejde med stærke og pålidelige materialer: massive, som er svære at løfte og som kun inspirerer respekt med deres udseende.

Og loftet har længe været vant til at bygge fra slidstærke store og tunge træbjælker eller endda massive logs, men bestemt ikke fra "vanskelige" innovative strukturer med en tynd skillevæg. Og det faktum, at pålidelighed her er tilvejebragt af alle fysiske love, uden hvilken ingen konstruktion eller arkitektur kan gøres - det er et andet spørgsmål.

Og indtil nu er de fleste russiske udviklere klar til at overlappe bjælker, selv fra metal, end fra to strimler og OSB. Selv om sådanne stråler faktisk har en række fordele!

Hvad er god canadiske gulvbyggeri metode?

Lad os overveje alle fordelene ved I-bjælker som et materiale til byggeri af gulve:

Fordel nummer 1. Fantastisk styrke

Takket være dette geniale design er bjælker, der er ret skrøbelige i udseende, mange gange stærkere og mere pålidelige end almindelige. Den øverste del af bjælken arbejder i bøjning, og bunden - i spænding. dvs. her taler vi ikke om et monolitisk element, der skal påtage begge typer belastning på samme tid:

Fordel nummer 2. Præcis geometri

Det andet meget vigtige punkt: den ideelle geometri af bjælkerne selv. Selv over tid bøjes de ikke, vrid ikke, knæk ikke og ændrer ikke deres parametre. Ifølge producenterne, selv efter 100 år opfører sådanne bjælker på samme måde som et år efter konstruktion.

Hvad giver dette? Til en start, et perfekt lige loft, hvor det er nemt at installere gulve, især parket og laminat. Faktum er, at når du beskæftiger dig med ujævne stænger og almindelige træbjælker, skal du vide, at i henhold til standarderne kan deres afbøjning nå 3 cm! Og tro mig, det er allerede håndgribeligt: ​​Gulvet vil simpelthen "gå" under dine fødder. Og det vil sikkert ikke have en god effekt på gulvbelægning (med undtagelse af billig linoleum, måske).

Og det er normalt: Naturligt træ er et levende materiale, og det er almindeligt, at det krymper, tørrer ud eller omvendt absorberer fugt. Men jeg-bjælker er allerede lavet af lamineret træ, ved hjælp af en meget stærk sammenføjningsforbindelse, og de ændrer ikke deres størrelse.

Fordel nummer 3. Komfortabel vægt

Det næste vigtige aspekt: ​​I-bjælker er lette nok til at løfte en af ​​dem alene, og derfor kan to almindelige arbejdere klare det uden arbejde. Hvad giver dette?

For det første behøver du ikke tunge maskiner, som skal løfte konventionelle træbjælker eller metal.

For det andet vil arbejdet i højden blive sikrere, fordi ingen vil falde på en tung stråle.

For det tredje vil brugen af ​​I-bjælker tillade meget at spare på fundamentet, fordi belastningen på den allerede vil være en størrelsesorden mindre. Og hvis vi tager højde for, at op til 50% af byggeprojektet normalt går til et pålideligt, stærkt fundament, der tåler ikke kun vægge, men lige så store bjælker, så besparelserne vil være betydelige.

Fordel nummer 4. Produktion hjem

Du kan selv lave I-bjælker, hvis du ved, hvad deres parametre og ledd skal være. Og i sidste ende vil du ikke kun have tillid til gulvets kvalitet, men også meget sparet budget.

Fordel nummer 5. Praktisk opvarmning

Og til sidst, det sidste behagelige øjeblik: I-bjælker er særligt velegnede til opvarmning af interfloor overlappende og efterfølgende loftbehandling:

Det eneste ubehagelige øjeblik er, at i Rusland leveres højkvalitets-bjælker af få firmaer, og hvis du køber dem, er det vigtigt at kunne overveje alle de teknologiske mangler korrekt. Det handler om fremtidens overlapning!

Hvilke parametre skal være et træ I-stråle gulv?

Du er måske interesseret i at vide, hvorfor en I-stråle kaldes den måde? Faktum er, at den består af to hovedelementer, der ligner de kombinerede bogstaver T. Og strålen er T-formet, der igen kaldes et mærke. Det er her dette usædvanlige navn kom fra.

Hvad er en sådan stråle i skåret? Først og fremmest er det en billet af OSB eller krydsfiner, som fungerer som stivere. Og til dette formål er riller med den ønskede form præformeret i bjælker. Bjælkens højde opnås fra 140 til 470 millimeter, og i praksis viser det sig at være ret hårdt på afbøjningen. Hvis vi taler om valg af projektbjælker til standard hyttebyggeri med de mest populære spændinger op til 6 m, vil den mest rentable være en stråle med en højde på 302 mm.

Den første i Rusland begyndte at producere naskorovsky bjælker, og moderne producenter bruger stadig deres betegnelser. De er opdelt i en serie afhængig af tykkelsen af ​​hylderne: tynde bjælker og brede:

 • Tynde kantbjælker serie NJ. Disse er bjælker med en hylde tykkelse på 38 mm. Disse høstes for at arrangere omkredsen af ​​loftets ydre kontur, hvor der er brug for en åbning til en trappe eller til andre lastede steder. De er enkeltlagede og flerlagede.
 • Bred bjælker af NJH og NJU serien. Disse er bjælker med en hylde tykkelse på 64 mm eller 89 mm, specielt til understøttende spændinger. Som du forstår, er belastningen på bjælkerne stærkest på sådanne steder.

Sådan er begge serier forskellige:

Vi bemærker et vigtigt punkt. Der er ofte en farlig misforståelse på internettet, ifølge hvilken træ I-bjælker er lavet: beregningen foretages i henhold til det gamle bord af bjælker. Selv om der i virkeligheden på det tidspunkt ikke var nogen SNiP'er til I-bjælker, og denne tabel antog en snebelastning på ca. 90 kg / m, hvilket svarer til nøjagtigt Rostov-regionen.

Men i dag er det forkert at bruge sådanne data, da du forstår, at snebelastningen kan være meget højere i flere nordlige regioner i Den Russiske Føderation. Og derfor kun styres af et sådant bord, som allerede er blevet udarbejdet af moderne producenter:

Husk også, at ikke alle typer af bjælker, der anvendes i dag i konstruktion, er egnede til gulvinstallation. For eksempel, I-stråleformwork.

Hvordan får man en kvalitet I-stråle til dit hjem?

I fabrikken er I-bjælker lavet af værdifulde nåletræ: lærk eller fyr. Hvis du vælger at købe færdige I-bjælkebjælker, giver vi dig et par værdifulde tips:

 • Punkt 1. Vær opmærksom på sømmen: En lille mængde lim skal være mærkbar. Dette er normalt.
 • Punkt 2. Udskæringen skal være konisk i form over hele hylden, og OSB'en skal selvfræses og indsættes korrekt.
 • Punkt 3. OSB skal målrettes med hæfteklammer lige i regimentet hver tredive meter. Dette hjælper med at opretholde tryk, før limen er helt helbredt.
 • Punkt 4. Du har ret til at anmode om et produktkvalitetscertifikat og se om den rigtige type lim anvendes - den der er godkendt til limede bærende konstruktioner.
 • Punkt 5. Kontroller, om den ledsagende dokumentation indeholder testprotokollen for stikprøver af stråler, deres antal tekniske forhold og frigivelse.

Højkvalitets I-bjælker skal se sådan ud:

Her ligger hemmeligheden i, at sådanne bjælker er fortørret godt, mens almindeligt træ stadig indeholder en vis procentdel af fugt. Ja, og bjælkens opbygning gør det nemt at skære huller i loftet til spildevand, gas- og vandventilation, og ved opførelsen af ​​et privat hus eller sommerhus er det et vigtigt punkt.

Hvad angår klæbebinding, bemærker vi, at nogle russiske udviklere længe har nægtet at bestille råvarer fra mindre virksomheder og erhverver udenlandske I-bjælker siden Den indenlandske produktion af I-bjælker og dens endelige kvalitet er ikke altid opmuntrende. Ja, og lidt erfaring er canadisk teknologi stadig for usædvanlig og findes ikke i vores land et stort antal tilhængere. Derfor er det nogle gange nemmere at lave en I-stråle med egne hænder - der er ikke noget kompliceret. Og vi vil fortælle dig hvad og hvordan.

Hvordan laver man en I-stråle selv?

Når du begynder at lave oversøiske bjælker selv til at bygge dit hus, vil det tage dig om en dag for den første prøve, men på den anden dag vil arbejdet gå meget hurtigere. Gør alt i henhold til denne trinvise instruktion:

 • Trin 1. Køb OSB ark 12 mm tykke og skær dem i lige dele.
 • Trin 2. Dernæst skal du have brædder, hvor du skal lave en svalehale cutter midt på brættet, ca. 12-14 mm dyb.
 • Trin 3. Hæld den specielle lim ind i hullet og indsæt OSB-arket.
 • Trin 4. For hurtigt at tørre området er det nok at bruge en varmelegeme.

Det vigtigste i dette tilfælde er under ingen omstændigheder at erhverve frisksåsede eller afklædte brædder, da de ubetinget opfører sig på lang sigt.

Beregn bjælkens højde på dette princip:

 • For et ark med dimensioner på 2440 mm vil den optimale stråleafstand være 305, 406, 488 og 610 mm.
 • For et ark på 2500 mm vil et rationelt trin være 312, 417 og 500 mm. Men I-stråle med en tonehøjde på mere end 6 meter anvendes ikke længere.

I fabrikken bliver jeg altid malet, så spalten de får, er som om indsnævret nedad, og OSB-arket er klistret i hylden. Så passer bladet og træet bedst.

Til dette formål anvendes polyurethan eller melaminlim og selve pladen klæbes med klemmer og hammeres i en yderligere vinkel på 45 grader i længden hver 20 cm. For hver sådan stråle tager det ikke mere end 2 timer og efter 6 timer kan den installeres:

Forbind bjælkerne med hinanden ved hjælp af specielle blokindsatser:

Her er en lille video tutorial om, hvordan du indsætter et ark i træ:

Sådan forberedes bjælkerne til installation?

Og endelig, det mest afgørende stadium! At lave træ I-bjælker til opførelsen af ​​dit hjem, længe før deres installation, skal du nøjagtigt beregne hulrummet i lofterne - til den fremtidige installation af forsyningsselskaber. Selvfølgelig vil du udføre VVS-rør, elektriske kabler og tekniske systemer. Og her er det vigtigt at definere alt oprindeligt korrekt for at forhindre svækkelsen af ​​overlapningen.

Boring huller til kommunikation

Og nu kommer vi også tæt på det vigtige spørgsmål om, hvordan jeg skal bore I-bjælker korrekt. Faktum er, at det skal gøres på jorden før installation. Og her er det vigtigt at følge alle reglerne, ellers kan små huller svække bjælken langs hele længden. Hvor præcis de gennemgående huller i loftbjælkerne kan lokaliseres, afhænger af hvilken teknologi de blev lavet af.

Så for I-bjælker bør hullerne ikke være mere end 40 mm. Det er tilladt at få dem næsten overalt mellem mærkerne, men kun ikke nærmere end 150 mm til bundens ende eller på lagerelementet. Ideelt set vil sådanne åbninger være placeret lige i midten i forhold til hylderne, og ikke højere eller lavere. Og hullets maksimale tilladte diameter er 10 cm.

Sørg desuden for, at afstanden mellem tilstødende huller er 2 gange diameteren af ​​den største af dem.

Knuder af fastgørelse af bjælker med en væg

Hvis du har forberedt bjælkerne korrekt, kan du sikkert fortsætte med deres installation:

Her er hovedkomponenterne til fastgørelse af I-bjælker til væggen:

I den færdige overlapning af træ I-bjælker indsættes isolering:

Hvordan undgår man farlige fejl i processen?

Og nu skal vi se på de vigtigste fejl i fremstillingen af ​​sådanne bjælker.

Fejl nummer 1. Køb af uforberedt træ

Hvis du forpligter dig til at lave din egen base for overlapning, skal du huske, at der i fabrikken fremstilles bjælker ved hjælp af en særlig teknologi, der kun bruger kalibreret tørt materiale. Dette gør det muligt at eliminere forekomsten af ​​drejebjælker såkaldt "helikopter", som ofte opstår ved brug af traditionelle træbjælker og planker.

Du vil nok være interesseret i at se på processen med fabriksfremstilling af sådanne bjælker:

Fejl nummer 2. Brug af uegnet klæbemiddel

Det er umuligt at anvende epoxyharpiks til limning af elementer af en I-stråle. Hun har en temmelig svag adhæsion specifikt i skoven, og bliver nødt til at vente længe, ​​indtil det hærder. Men polyurethanlim passer bare godt. Dens største fordel er, at den ikke brænder og samtidig er den termoaktiv. Simpelthen, jo højere temperatur, jo stærkere bliver selve produktet.

Og det kan bestemt ikke bruges som PVA lim, fordi det absolut ikke er beregnet til brug i sådanne konstruktioner.

Fejl nummer 3. Forkerte kompisbjælker

Det handler om overskridende bjælker. Faktum er, at i modsætning til konventionelle træbjælker overlapper ikke I-bjælker. Til fastgørelsen er det nødvendigt at fastholde stødbjælker og fiksere dem med perforerede plader. Men ikke perforeret tape, hvis brug fører derefter til at vippe bjælken! Desuden bestemmes installationsstedet for de perforerede plader ved nøjagtige tekniske beregninger.

Fejl nummer 4. Brug af forkerte fastgørelsesdele

En anden populær fejl er at rette I-bjælker til væggen og forsegle deres plads med skum. Men i virkeligheden kan du kun bruge specielle indlejrede elementer.

Det er også umuligt at anvende svage parenteser, da det efterfølgende ikke længere er muligt at garantere lejekapaciteten for en sådan overlapning, og der er risiko for sammenbrud af hele strukturen.

I-bjælker monteres ikke med konventionelle skruer. Trods alt er selve skruen ikke et strukturelt element, og det er ikke konstrueret til at modstå den øgede belastning og anvendes kun til fastgørelse af lyse og ikke-bærende konstruktioner.

Vær opmærksom på beslagets størrelse, hvor højden er tilstrækkelig. Forholdet mellem højden af ​​beslaget og strålen skal stræbe efter enhed, det vil sige næsten det samme. Jo mindre braketten er, jo værre.

Fejl nummer 5. Anvendelsen af ​​fremmede elementer

Det er også forkert at bruge yderligere elementer, som ikke blev leveret af designet. Faktisk er standardbøjlen til I-strålen ret stiv, og det er ikke nødvendigt at rette det på en eller anden måde.

Vi har forberedt for dig en illustration, der hjælper med at håndtere de mest typiske fejl ved montering af sådanne bjælker:

Følg vores tip - og du vil lykkes!

Kvalitet træ I-stråle med egne hænder

Tiden står ikke stille, derfor erstattes nye teknologier med nye - lette, praktiske og miljøvenlige. Træbjælken var altid populær, men først i XXI århundrede begyndte de at fremstille en I-bjælke af træ, hvilket gjorde det muligt at forbedre rammekonstruktionen betydeligt.

Skema I-stråle.

De vigtigste parametre for produktet

Med hver ny sæson øger dette materiale sin popularitet. Den bruges normalt til rammekonstruktion, installation af gulve, lofter og skillevægge samt tagdækning. Den specifikke type af latinske bogstaver "I" med stænger øverst og nederst muliggør installation ganske enkelt og hurtigt.

Der er flere fordele som følge af, at I-strålen har opnået sin popularitet: Ikke bøje, slidstyrke, manglende reaktion på fugt (rotter ikke), lav vægt og samtidig relativt lav pris på grund af reduceret træforbrug.

Hvis du kigger på produktet i detaljer, kan du se, at det ikke er solidt, men består af flere elementer. OSB (orienteret strandbræt) eller krydsfiner er taget som basis, blokkene fra bunden og toppen er lavet af lamineret finer, og alt dette er forbundet med vandbaseret lim på træ. I det limede laminerede træ er der specielle riller med den nødvendige bredde, som giver dig mulighed for at fordybe PCB'en i dem, takket være, at designet også opnår sin højeste pålidelighed.

Tegning I-stråle.

I fabrikken til denne proces anvendes 4 maskiner:

 1. Milling. På en sådan maskine er der ikke kun lavet en langsgående grøft i en træ, men også polering udføres for ikke at skade huden under drift.
 2. Skæring OSB. Det fungerer parallelt med fræsning for at skære den nødvendige mængde plade med perfekt nøjagtige parametre til tiden. Skæringer laves i en vinkel på 45 °.
 3. Limning. Et tyndt lag lim påføres bunden af ​​skytten, hvorefter en plade indsættes mellem de 2 søjler, og hele strukturen presses på udløbet.
 4. Tryk på. Afhængigt af den anvendte lim holder maskinen billet (0,5-2 min.) Under tryk, og ruller derefter videre til den endelige tørring.

Arbejdet foregår meget hurtigt, men ikke alle disse produkter er løst, for ved manuel fremstilling er prisen 1,5-3 gange lavere.

Håndskrevet studie

Værktøj og materialer:

 • tømmer;
 • målebånd;
 • cirkelsav;
 • fælles landbrugspolitik;
 • lim på træ;
 • kanal bar;
 • slangeklemmer;
 • sandpapir.

Her er hele processen meget langsommere, men prisen falder betydeligt. I-stråle med egne hænder fremstilles i etaper:

I-bjælker er lavet af træ, OSB og kanal bar.

 1. Barer er valgt. Afsnittet afhænger af mesterens præferencer, men ikke mindre end 35 * 25 mm. Jo større stangen er, desto mere pålidelige design, men trinet med 2 I-bjælker skal arbejde betydeligt.
 2. Her skal du vælge hvad du skal bruge - elektrisk sav, motorsav eller stationær cirkulær. Fordelen ved motorsave er, at de i starten kan lave en skyttegrave på 10-12 mm, men de skal sikres yderligere. Desuden er deres arbejde meget dyrere end cirkulæret. Med et specielt ønske kan du finde kuttere af den ønskede tykkelse til en cirkelsag (koster lidt mere end normalt), hvorefter du kan fortsætte med at arbejde.
 3. Eksponeret dybdefelt (10% af OSB's samlede længde). Med et totalt tab på 1/5 længde kan du opnå perfekt fixering.
 4. Stængerne er skåret. På samme tidspunkt skal de slibes ved hjælp af en sander eller sandpapir.
 5. Lim påføres bunden af ​​grøften, hvorefter pladen er nedsænket i den. Umiddelbart udføres en lignende proces med en anden 1 bar, og en I-bjælke kan presses.
 6. Ikke alle hus har en hydraulisk presse, så du kan bruge kanalen, som strammes ved hjælp af 2 bælter og karbiner (improviserede klemmer). En sådan screed-I-stråle er ikke mindre effektiv end en presse, selv om den er mere generende.

I alt tager det op til 30 minutter at fremstille 1 I-stråle. men hvis det sker på en strøm, så øges hastigheden flere gange. Det er for eksempel for eksempel 100 bjælker, der er skåret, som er poleret, så er 50 plader skåret, hvorefter alt dette skal limes. Med dette arbejde kan den gennemsnitlige produktionshastighed på 1 I-strålen falde til 8-10 minutter. men under ingen omstændigheder bør det ikke skynde sig for at undgå en fejltagelse.

Alle kan gøre denne form for arbejde, hvis der er en særlig teknik og grundlæggende færdigheder til at arbejde med det.

Det er meget vigtigt ikke at glemme TB, så senere besparelser på byggematerialer ikke vil blive til sygehusudgifter.

Sådan laver du et træ I-stråle loft med dine egne hænder - instruktioner og tegninger

Med væksten i den enkelte konstruktion er bjælker i bjælken blevet mere og mere populære i den private sektor. Deres fordele er et særskilt emne, men en af ​​fordelene ved understøtninger af denne type er værd at bemærke. I modsætning til metalmodeller kan I-bjælker af træ fremstilles for hånd. Sådan gøres dette diskuteres i detaljer i denne artikel.

Anvendelsesområdet for træ I-bjælker er ikke begrænset til arrangement af gulve. De er meget udbredt i opførelsen af ​​rammestrukturer, installation af dæk, skillevægge og forskalling. At kende teknologien og en række funktioner i den industrielle produktion af sådanne produkter, er det muligt at lave en prøve af enhver størrelse til en bestemt anvendelse.

For at gøre en I-stråle med egne hænder betyder det at løse et antal problemer. For det første med transport af bulkprodukter. For det andet kan de kopierede, som de passer til hinanden, være præcis og ikke passer.

Dette er ikke alt, hvad markedet tilbyder, men designelementerne i I-bjælker og deres grundlæggende størrelser er forståelige.

Udvælgelse af materialer

Træbjælker - begrebet generaliseret. Til fremstilling af en I-bjælke anvendes ikke kun massivt træ, men også produkter baseret på det (plade, ark, lamineret, presset osv.).

Beam support dele

Kun tømmer. Takket være den korrekte geometri er sådanne emner et af de bedste valg til fremstilling af I-bjælker. En anden ting - hvilken slags træ? Da styrke er af afgørende betydning for støtteelementet, er det bedre at fokusere ikke på profilerede emner, men på limede. Forskellen mellem dem er godt lagt ud her.

Separat bør du forblive på træet. På dette emne kan du snakke meget og beskrive fordele og ulemper ved et bestemt træ. Forfatteren anbefaler at bruge lærk eller produkter baseret på det til at bygge en I-stråle.

Det er tilstrækkeligt at huske, at dette særlige træ altid har været brugt til at lægge tømmerhøjdernes nederste fælge. Årsagen er, at partiet absorberer fugt, det bliver endnu stærkere. Faktisk, hvad kræves, hvis vi tænker på pålidelighed og holdbarhed af supportelementet.

Rack bjælker

Hvis du monterer en I-stråle med dine egne hænder, så er den bedste løsning (men ikke den eneste) OSB-plader eller plader af krydsfiner (flerlags). Her er det nødvendigt at overveje, hvilken slags overlapning der er tale om. Hvis lasten er ubetydelig, så kan du komme forbi med billigere FC-ark. Til konstruktion af massive strukturer er entydige orienterede spånplader, da de er meget stærkere.

Anbefalingen er enkel - hvis vi taler om installation af gulve eller andre strukturelle elementer i en boligstruktur, så skal du være opmærksom på komponentsammensætningen, når du vælger trælim. Jo mindre giftige jo bedre. Sådanne klæbemidler er mærket med ECO.

Fremgangsmåden til fremstilling af træ I-bjælker

Det er underforstået, at materialerne tørres, kasseres og er klar til brug.

Stænger

Det vigtigste teknologiske stadium. Holdbarheden af ​​I-strålen og dens evne til at holde designbelastningen afhænger af, hvor præcist markeringen er lavet. Selv den mindste bias af væggen vil få de mest negative konsekvenser. Prøveudtagning af træ i træet skal udføres strengt langs arbejdsstykkens midterlinie. Dette tages i betragtning ved mærkning af trædelene under I-strålen. Og uanset båndets lineære parametre.

væg

Da den er installeret i rillerne, der er tilberedt i træet, skal de tilsvarende kanter af pladen (pladen) være lidt skåret.

I-stråle samling

Fremstillingsprocessen selv, når alt er ordentligt organiseret, tager ikke meget tid.

 • Limning af rillerne i lamellerne.
 • Installation i emnet, som er bund-, ark- eller pladevæg.
 • Pad tømmer på toppen, fastspænding og justering.

Funktion af arbejde

Det er ikke kun nødvendigt at sikre en god pasform af alle dele af I-strålen, men også for at undgå forvrængning i processen med at tørre limen. For at gøre dette skal du bruge et hvilket som helst "jern" med den relevante profil. Du kan tage de færdige kanalstørrelse planker, bøj ​​metalpladen og give den den ønskede form. Alt, hvad der er tilbage, er at sætte disse dele på den samlede I-stråle nedenfra og over, og fastgør dem med klemmer eller pakk dem med et reb som en kokon.

Praktiske anbefalinger

 • Det er bedre at overlade beregningen af ​​I-stråleparametrene afhængigt af belastningen til en professionel. Det er nemt at montere det med egne hænder, men kun en ekspert på dette felt kan bestemme de nødvendige parametre (for eksempel tykkelse, bredde af emner). Ved at spare på betalingen af ​​sine ydelser kan du senere miste meget mere på eftersynet.
 • Brug ikke produkter fremstillet på et enkelt mønster til forskellige brugsbetingelser. Igen på grund af mulige forskelle i belastningskapacitet.
 • Købt træ, selv industrielt tørring, er kendetegnet ved en vis luftfugtighed. Før man fortsætter til "design" af I-bjælker og deres montering med egne hænder, skal tømmer opbevares i nogen tid under forhold, hvor de tørrer ud yderligere. Ellers er der risiko for, at det efter installationen af ​​understøtningselementet vil føre, og med det hele strukturen.
 • Produktiviteten kan forbedres væsentligt ved at organisere arbejdet korrekt med fremstilling af I-bjælker. Uanset størrelsen af ​​bjælkerne har de alle et ensartet design. Derfor er det tilrådeligt at opdele fremstillingsprocessen i flere faser. For eksempel skære materialer, polering prøver, deres behandling med stoffer (flammehæmmere, antiseptika) og så videre. Når der udføres operationer af samme type, er tidsbesparelsen tydelig. I dette tilfælde vil det tage ca. 15 minutter at lave en I-stråle, ikke mere.
 • Beslutningen om at bruge et bord til væggen er ikke helt korrekt. De ovenfor anbefalede materialer fra træstykker (krydsfiner, OSB) udsættes for "varmt" presning under fremstillingsprocessen. Det betyder, at de er præget af høj densitet. Men dette træ kan ikke siges. Derfor bruges brættet i samlingen af ​​en I-stråle ekstremt sjældent - med en lille højde af produktet, og så om nødvendigt. Desuden tages der kun tætte klipper, og de er ret dyre. Og deres beskyttelse mod fugtabsorption vil kræve mere intensiv behandling. Konklusion - en sådan beslutning er økonomisk uberettiget.

Faktisk er der intet svært enten på forberedelsesstadiet eller under samlingen af ​​en I-stråle med egne hænder. Hvis tekniske beregninger udføres korrekt, under hensyntagen til alle funktionerne i funktionen, så vil det hjemmelavede supportelement vise sig lige så godt som fabrikken en. Og vigtigst af alt - passer perfekt til installationsstedet.

Lavere overlapning. Strapping bjælker.

Strapping bjælker

Jeg besluttede at lave trim bjælker i henhold til den amerikanske metode for opbygget stråle, eller ifølge vores en bund af sammenhængende brædder.

Essensen af ​​designet er meget simpelt. Strålen er samlet fra en sandwich bord, 12 mm krydsfiner, bord, 12 mm krydsfiner.... Samlinger af krydsfiner og plader fremstilles i løbet. Lagene er belagt med lim og hele sandwichen er stanset med negle med en tonehøjde på ca. 30 cm i et skakbrætmønster.

Hvad er fordelene ved en sammensat stråle over en solid bar?

 • Strålen viser sig at være tør, som det gøres af et tørbræt. Sandsynligheden for torsion, revner og andre deformationer er minimal, i modsætning til den massive bar af naturlig fugt
 • Strålen kan laves vilkårlig længde
 • Strålen kan laves på stedet og bære ikke tungt tømmer der og der.
 • Styrken af ​​en sammensat stråle er højere end den af ​​en stang af en lignende sektion. Beregninger og beviser kan findes online.

Svilshchiki rådgive om omspænding for at tage et tømmerafsnit på ikke mindre end 200x200.

Men i mit tilfælde vil bjælken være af 4 plader 40x150 med 2 lag krydsfiner, + lige der vil der være en vægbeklædning, der er stift forbundet til bjælkerne og danner en slags T-formet system. Derudover er huset stadig lys og en-etagers historie. Resultatet er en sammensat stråle med en sektion på næsten 200x200.

Processen med at gøre strålen var ikke snedig. Strålen er samlet på sin side og er efter beredskab placeret på kanten.

 • Læg tavlerne lige på pælen, juster.
 • Smøre lim (jeg brugte PVA vand modstand klasse D3)
 • Vi lægger de allerede forberedte strimler af krydsfiner, tiltrækker krydsfiner med korte skruer. Forresten er krydsfinerstrimler bedst udført mm med 5 allerede højden af ​​brættet. Det er i mit tilfælde et sted 145mm.
 • Smøre lim
 • Det næste lag af plader, klemmer og længere skruer
 • smøre lim
 • et andet lag af krydsfiner med skruer
 • lim igen
 • Det sidste lag af bordet, klemmer og punch hele sandwich 150mm negle.

Strålen er klar. Efter tørring er den kantet og klar til brug.

Foto rapport

krydsfinerstrimmel gør lidt mere end brættet

Vi så på en gang flere plader, der tidligere havde udjævnet. Den sidste plade er kun savet en smule fra den øverste færdige mærkning.

Billige nøglestrammer gik næsten straks ind i skraldespanden, for svag. Udskiftes med almindelig skrue F-formet.

Når man forsøgte at trække 150 negle, der faldt på en knude, kunne hammeren ikke stå

Marker markerede steder mellemliggende fastgørelseselementer. Det ved fastgørelsen af ​​det følgende lag - ikke at komme til fastgøring på en anden.

På toppen af ​​bjælkerne gik et fly til overfladen var glat.

Bjælker sættes på kanten og strapping er klar

Efter at have lavet alle bjælkerne, i hjørnerne laver vi gash "i en halv bar", samler omkredsen, kontrollerer diagonalerne og fastgør den til enderne. Jeg må sige, at på grund af det tørre træ viste bjælken sig meget lys. Alt arbejde blev udført i en person. Det er selvfølgelig umuligt at løfte og flytte en sådan stråle alene, men for at vende den over eller flytte den opad og løfte den helt til enden helt.

Fejlen på diagonalerne viste 5-7 mm.

Hvilke kommentarer på bjælken jeg kan gøre efter faktum

 1. Det er fornuftigt at bruge lim kun, hvis du har planede brædder med ideel geometri. Ellers er det ekstremt svært at trække bjælken, så limen virker. Da limen ikke er billig, og du har brug for meget af det, synes jeg, at det giver mening at give det op. Igen henviser dette til sagen, når strålen er samlet fra et tørt, ikke-planet bord. Hvis brættet er af naturlig fugt, så er limmen helt ubrugelig.
 2. Da jeg allerede havde lavet bjælker, kom jeg over en amerikansk artikel, hvor de diskuterede fordelene ved en bjælke, der var samlet med og uden krydsfiner. Den generelle konklusion er, at krydsfiner giver en stigning i styrke på ca. 15%. Desuden giver stigningen af ​​brættet en større stigning i styrken. Med andre ord - en stråle fra et bord 40x200mm uden krydsfiner vil være stærkere end en stråle 40x150 med krydsfiner.
 3. Punching hele sandwich gennem 150mm negle er ret hårdt. Det giver mening at slå 90 mm negle i lag (2 brædder hver)

Udgang med bjælker

Nu ville jeg lave en stråle fra en 200 mm høj plank med 90 lag negle, uden krydsfiner og lim. Det ville være hurtigere og stærkere. Eller 40x150 med krydsfiner, men uden lim, samt lagdelt stansning.

Og det er endnu bedre at betale svyshchiki straks for at binde et professionelt rør eller en kanal og ikke svæve med bindingen, men at straks samle en platform på den som på et strimlingsgrundlag.