Dekorative træbjælker

Stilfuldt og praktisk materiale

Træ dekorative bjælker i loftet kom i et moderne design fra interiøret i slotte i middelalderen. Men hvis de i disse dage blev brugt udelukkende til praktiske formål, som støtter massive vaults af rummet, er det nu en udelukkende dekorative detaljer.

Dette element af dekoration bruges ikke kun til at skabe en slotstil i indretningen af ​​hytter og private huse, men også i restauranter med "middelalderlige" møbler og endda i store firmaers kontorer. I øjeblikket dekorative bjælker - dette er den mest populære trend i verden af ​​indretning. Det er et miljøvenligt, sikkert og slidstærkt materiale, der opfylder alle kravene i europæiske kvalitetsstandarder.

Træbjælker: de vigtigste fordele

Du kan nemt købe og vælge dekorative træbjælker på vores hjemmeside. Du behøver ikke at gå på markedet af byggematerialer og bruge meget tid på at søge det rigtige materiale. Vores firma tilbyder at købe dekorative bjælker fra producenten og garanterer en række produktfordele:

Høj kvalitet. Anvendelsen af ​​moderne teknologi kombineret med de bedste materialer sikrer lang levetid. Træet rotner ikke, er ikke bange for skadedyr, udsender ikke giftige stoffer og forårsager ikke allergier.

Kræver ikke konstant forarbejdning.

Opretholder forskelle i temperaturer og høj luftfugtighed.

Prisen på dekorative træbjælker vil afhænge af det træ, som elementet er lavet af, hvilken form og sektion den har, hvilke maling eller træpletter der blev brugt. Imidlertid er alle omkostninger betalt af bjælkens lange levetid og deres høje kvalitet.

På grund af det brede udvalg af farver og materialevalg kan sådanne bjælker passe ind i næsten enhver stil. Lærk er perfekt til land og til provencalsk stil: det vigtigste er at vælge den rigtige farvekombination. En anden god bonus for kødere af høj kvalitet indretning er det faktum, at træfalshbalki kan skjule alle ledninger uden at forstyrre rummets sammensætningstilstand.

På anmodning fra klienten kan vores firma lave bjælker fra forskellige træarter: fyr, lærk, eg, mahogni eller fra eksotisk og sjældent træ. I dette tilfælde kan bjælkerne være både enkle og dækket af ornamenter. Størrelsen af ​​sektionen, længde og form vælges også individuelt, baseret på kundens præferencer og ønsker.

Ved brug af børsteteknologien opdager vi skovenes skønhedskunst, som ikke kun kan ses, men også føltes ved berøring. De maler, pletter og olier, vi bruger til at opsuge træet, vi bruger, leveres i et stort udvalg. Vi vælger den skygge, du har brug for, og sæt bjælkerne allerede dækket med den ønskede maling. I dette tilfælde vil selv den mest usædvanlige og ikke-standardbestemte ordre vi producerer på kort tid, og bjælker af standardstørrelser og sektioner er altid tilgængelige.

Udover bjælker tilbyder vi også vores kunder dekorative bælter: en speciel type fastgørelse, der giver dig mulighed for at skabe en unik interiørstil, mens du skjuler leddene mellem bjælkerne.

Træ I-stråle gulv bjælker: tekniske nuancer af konstruktionsteknologi

Hvis du har hørt om den innovative metode til lys, og samtidig varig og pålidelig konstruktion af usædvanlige typer bjælker og blev interesseret i dem, så er denne artikel til dig! Træ I-bjælker brugt i lang tid i udlandet er stadig en nyhed på hjemmemarkedet, selv om de har mange flere fordele end noget andet materiale.

Og det mest behagelige ved alt dette er, at det er helt realistisk at gøre dem direkte hjemme ved hjælp af standard improviserede værktøjer. Byg et hus alene? Så lær at kende en anden teknologi, der vil gøre dit liv lettere!

indhold

Til at begynde med tilbyder vi dig at se en interessant video om de vigtigste egenskaber ved I-bjælker:

Hvad er en I-stråle, og hvad er kernen i den nye konstruktionsteknologi?

I-bjælker er især populære i udlandet: i Canada og europæiske lande, og i Rusland er de bare ved at vinde deres popularitet. Og i nogle regioner findes de ikke engang på salg! Hvorfor? Hvis verdens erfaringer viser, at et sådant byggemateriale virkelig er af høj kvalitet og pålideligt, hvordan skete det, at jeg bjælker ikke havde en ledende stilling på hjemmemarkedet?

Faktum er, at mesterens sande russiske sjæl er vant til at arbejde med stærke og pålidelige materialer: massive, som er svære at løfte og som kun inspirerer respekt med deres udseende.

Og loftet har længe været vant til at bygge fra slidstærke store og tunge træbjælker eller endda massive logs, men bestemt ikke fra "vanskelige" innovative strukturer med en tynd skillevæg. Og det faktum, at pålidelighed her er tilvejebragt af alle fysiske love, uden hvilken ingen konstruktion eller arkitektur kan gøres - det er et andet spørgsmål.

Og indtil nu er de fleste russiske udviklere klar til at overlappe bjælker, selv fra metal, end fra to strimler og OSB. Selv om sådanne stråler faktisk har en række fordele!

Hvad er god canadiske gulvbyggeri metode?

Lad os overveje alle fordelene ved I-bjælker som et materiale til byggeri af gulve:

Fordel nummer 1. Fantastisk styrke

Takket være dette geniale design er bjælker, der er ret skrøbelige i udseende, mange gange stærkere og mere pålidelige end almindelige. Den øverste del af bjælken arbejder i bøjning, og bunden - i spænding. dvs. her taler vi ikke om et monolitisk element, der skal påtage begge typer belastning på samme tid:

Fordel nummer 2. Præcis geometri

Det andet meget vigtige punkt: den ideelle geometri af bjælkerne selv. Selv over tid bøjes de ikke, vrid ikke, knæk ikke og ændrer ikke deres parametre. Ifølge producenterne, selv efter 100 år opfører sådanne bjælker på samme måde som et år efter konstruktion.

Hvad giver dette? Til en start, et perfekt lige loft, hvor det er nemt at installere gulve, især parket og laminat. Faktum er, at når du beskæftiger dig med ujævne stænger og almindelige træbjælker, skal du vide, at i henhold til standarderne kan deres afbøjning nå 3 cm! Og tro mig, det er allerede håndgribeligt: ​​Gulvet vil simpelthen "gå" under dine fødder. Og det vil sikkert ikke have en god effekt på gulvbelægning (med undtagelse af billig linoleum, måske).

Og det er normalt: Naturligt træ er et levende materiale, og det er almindeligt, at det krymper, tørrer ud eller omvendt absorberer fugt. Men jeg-bjælker er allerede lavet af lamineret træ, ved hjælp af en meget stærk sammenføjningsforbindelse, og de ændrer ikke deres størrelse.

Fordel nummer 3. Komfortabel vægt

Det næste vigtige aspekt: ​​I-bjælker er lette nok til at løfte en af ​​dem alene, og derfor kan to almindelige arbejdere klare det uden arbejde. Hvad giver dette?

For det første behøver du ikke tunge maskiner, som skal løfte konventionelle træbjælker eller metal.

For det andet vil arbejdet i højden blive sikrere, fordi ingen vil falde på en tung stråle.

For det tredje vil brugen af ​​I-bjælker tillade meget at spare på fundamentet, fordi belastningen på den allerede vil være en størrelsesorden mindre. Og hvis vi tager højde for, at op til 50% af byggeprojektet normalt går til et pålideligt, stærkt fundament, der tåler ikke kun vægge, men lige så store bjælker, så besparelserne vil være betydelige.

Fordel nummer 4. Produktion hjem

Du kan selv lave I-bjælker, hvis du ved, hvad deres parametre og ledd skal være. Og i sidste ende vil du ikke kun have tillid til gulvets kvalitet, men også meget sparet budget.

Fordel nummer 5. Praktisk opvarmning

Og til sidst, det sidste behagelige øjeblik: I-bjælker er særligt velegnede til opvarmning af interfloor overlappende og efterfølgende loftbehandling:

Det eneste ubehagelige øjeblik er, at i Rusland leveres højkvalitets-bjælker af få firmaer, og hvis du køber dem, er det vigtigt at kunne overveje alle de teknologiske mangler korrekt. Det handler om fremtidens overlapning!

Hvilke parametre skal være et træ I-stråle gulv?

Du er måske interesseret i at vide, hvorfor en I-stråle kaldes den måde? Faktum er, at den består af to hovedelementer, der ligner de kombinerede bogstaver T. Og strålen er T-formet, der igen kaldes et mærke. Det er her dette usædvanlige navn kom fra.

Hvad er en sådan stråle i skåret? Først og fremmest er det en billet af OSB eller krydsfiner, som fungerer som stivere. Og til dette formål er riller med den ønskede form præformeret i bjælker. Bjælkens højde opnås fra 140 til 470 millimeter, og i praksis viser det sig at være ret hårdt på afbøjningen. Hvis vi taler om valg af projektbjælker til standard hyttebyggeri med de mest populære spændinger op til 6 m, vil den mest rentable være en stråle med en højde på 302 mm.

Den første i Rusland begyndte at producere naskorovsky bjælker, og moderne producenter bruger stadig deres betegnelser. De er opdelt i en serie afhængig af tykkelsen af ​​hylderne: tynde bjælker og brede:

 • Tynde kantbjælker serie NJ. Disse er bjælker med en hylde tykkelse på 38 mm. Disse høstes for at arrangere omkredsen af ​​loftets ydre kontur, hvor der er brug for en åbning til en trappe eller til andre lastede steder. De er enkeltlagede og flerlagede.
 • Bred bjælker af NJH og NJU serien. Disse er bjælker med en hylde tykkelse på 64 mm eller 89 mm, specielt til understøttende spændinger. Som du forstår, er belastningen på bjælkerne stærkest på sådanne steder.

Sådan er begge serier forskellige:

Vi bemærker et vigtigt punkt. Der er ofte en farlig misforståelse på internettet, ifølge hvilken træ I-bjælker er lavet: beregningen foretages i henhold til det gamle bord af bjælker. Selv om der i virkeligheden på det tidspunkt ikke var nogen SNiP'er til I-bjælker, og denne tabel antog en snebelastning på ca. 90 kg / m, hvilket svarer til nøjagtigt Rostov-regionen.

Men i dag er det forkert at bruge sådanne data, da du forstår, at snebelastningen kan være meget højere i flere nordlige regioner i Den Russiske Føderation. Og derfor kun styres af et sådant bord, som allerede er blevet udarbejdet af moderne producenter:

Husk også, at ikke alle typer af bjælker, der anvendes i dag i konstruktion, er egnede til gulvinstallation. For eksempel, I-stråleformwork.

Hvordan får man en kvalitet I-stråle til dit hjem?

I fabrikken er I-bjælker lavet af værdifulde nåletræ: lærk eller fyr. Hvis du vælger at købe færdige I-bjælkebjælker, giver vi dig et par værdifulde tips:

 • Punkt 1. Vær opmærksom på sømmen: En lille mængde lim skal være mærkbar. Dette er normalt.
 • Punkt 2. Udskæringen skal være konisk i form over hele hylden, og OSB'en skal selvfræses og indsættes korrekt.
 • Punkt 3. OSB skal målrettes med hæfteklammer lige i regimentet hver tredive meter. Dette hjælper med at opretholde tryk, før limen er helt helbredt.
 • Punkt 4. Du har ret til at anmode om et produktkvalitetscertifikat og se om den rigtige type lim anvendes - den der er godkendt til limede bærende konstruktioner.
 • Punkt 5. Kontroller, om den ledsagende dokumentation indeholder testprotokollen for stikprøver af stråler, deres antal tekniske forhold og frigivelse.

Højkvalitets I-bjælker skal se sådan ud:

Her ligger hemmeligheden i, at sådanne bjælker er fortørret godt, mens almindeligt træ stadig indeholder en vis procentdel af fugt. Ja, og bjælkens opbygning gør det nemt at skære huller i loftet til spildevand, gas- og vandventilation, og ved opførelsen af ​​et privat hus eller sommerhus er det et vigtigt punkt.

Hvad angår klæbebinding, bemærker vi, at nogle russiske udviklere længe har nægtet at bestille råvarer fra mindre virksomheder og erhverver udenlandske I-bjælker siden Den indenlandske produktion af I-bjælker og dens endelige kvalitet er ikke altid opmuntrende. Ja, og lidt erfaring er canadisk teknologi stadig for usædvanlig og findes ikke i vores land et stort antal tilhængere. Derfor er det nogle gange nemmere at lave en I-stråle med egne hænder - der er ikke noget kompliceret. Og vi vil fortælle dig hvad og hvordan.

Hvordan laver man en I-stråle selv?

Når du begynder at lave oversøiske bjælker selv til at bygge dit hus, vil det tage dig om en dag for den første prøve, men på den anden dag vil arbejdet gå meget hurtigere. Gør alt i henhold til denne trinvise instruktion:

 • Trin 1. Køb OSB ark 12 mm tykke og skær dem i lige dele.
 • Trin 2. Dernæst skal du have brædder, hvor du skal lave en svalehale cutter midt på brættet, ca. 12-14 mm dyb.
 • Trin 3. Hæld den specielle lim ind i hullet og indsæt OSB-arket.
 • Trin 4. For hurtigt at tørre området er det nok at bruge en varmelegeme.

Det vigtigste i dette tilfælde er under ingen omstændigheder at erhverve frisksåsede eller afklædte brædder, da de ubetinget opfører sig på lang sigt.

Beregn bjælkens højde på dette princip:

 • For et ark med dimensioner på 2440 mm vil den optimale stråleafstand være 305, 406, 488 og 610 mm.
 • For et ark på 2500 mm vil et rationelt trin være 312, 417 og 500 mm. Men I-stråle med en tonehøjde på mere end 6 meter anvendes ikke længere.

I fabrikken bliver jeg altid malet, så spalten de får, er som om indsnævret nedad, og OSB-arket er klistret i hylden. Så passer bladet og træet bedst.

Til dette formål anvendes polyurethan eller melaminlim og selve pladen klæbes med klemmer og hammeres i en yderligere vinkel på 45 grader i længden hver 20 cm. For hver sådan stråle tager det ikke mere end 2 timer og efter 6 timer kan den installeres:

Forbind bjælkerne med hinanden ved hjælp af specielle blokindsatser:

Her er en lille video tutorial om, hvordan du indsætter et ark i træ:

Sådan forberedes bjælkerne til installation?

Og endelig, det mest afgørende stadium! At lave træ I-bjælker til opførelsen af ​​dit hjem, længe før deres installation, skal du nøjagtigt beregne hulrummet i lofterne - til den fremtidige installation af forsyningsselskaber. Selvfølgelig vil du udføre VVS-rør, elektriske kabler og tekniske systemer. Og her er det vigtigt at definere alt oprindeligt korrekt for at forhindre svækkelsen af ​​overlapningen.

Boring huller til kommunikation

Og nu kommer vi også tæt på det vigtige spørgsmål om, hvordan jeg skal bore I-bjælker korrekt. Faktum er, at det skal gøres på jorden før installation. Og her er det vigtigt at følge alle reglerne, ellers kan små huller svække bjælken langs hele længden. Hvor præcis de gennemgående huller i loftbjælkerne kan lokaliseres, afhænger af hvilken teknologi de blev lavet af.

Så for I-bjælker bør hullerne ikke være mere end 40 mm. Det er tilladt at få dem næsten overalt mellem mærkerne, men kun ikke nærmere end 150 mm til bundens ende eller på lagerelementet. Ideelt set vil sådanne åbninger være placeret lige i midten i forhold til hylderne, og ikke højere eller lavere. Og hullets maksimale tilladte diameter er 10 cm.

Sørg desuden for, at afstanden mellem tilstødende huller er 2 gange diameteren af ​​den største af dem.

Knuder af fastgørelse af bjælker med en væg

Hvis du har forberedt bjælkerne korrekt, kan du sikkert fortsætte med deres installation:

Her er hovedkomponenterne til fastgørelse af I-bjælker til væggen:

I den færdige overlapning af træ I-bjælker indsættes isolering:

Hvordan undgår man farlige fejl i processen?

Og nu skal vi se på de vigtigste fejl i fremstillingen af ​​sådanne bjælker.

Fejl nummer 1. Køb af uforberedt træ

Hvis du forpligter dig til at lave din egen base for overlapning, skal du huske, at der i fabrikken fremstilles bjælker ved hjælp af en særlig teknologi, der kun bruger kalibreret tørt materiale. Dette gør det muligt at eliminere forekomsten af ​​drejebjælker såkaldt "helikopter", som ofte opstår ved brug af traditionelle træbjælker og planker.

Du vil nok være interesseret i at se på processen med fabriksfremstilling af sådanne bjælker:

Fejl nummer 2. Brug af uegnet klæbemiddel

Det er umuligt at anvende epoxyharpiks til limning af elementer af en I-stråle. Hun har en temmelig svag adhæsion specifikt i skoven, og bliver nødt til at vente længe, ​​indtil det hærder. Men polyurethanlim passer bare godt. Dens største fordel er, at den ikke brænder og samtidig er den termoaktiv. Simpelthen, jo højere temperatur, jo stærkere bliver selve produktet.

Og det kan bestemt ikke bruges som PVA lim, fordi det absolut ikke er beregnet til brug i sådanne konstruktioner.

Fejl nummer 3. Forkerte kompisbjælker

Det handler om overskridende bjælker. Faktum er, at i modsætning til konventionelle træbjælker overlapper ikke I-bjælker. Til fastgørelsen er det nødvendigt at fastholde stødbjælker og fiksere dem med perforerede plader. Men ikke perforeret tape, hvis brug fører derefter til at vippe bjælken! Desuden bestemmes installationsstedet for de perforerede plader ved nøjagtige tekniske beregninger.

Fejl nummer 4. Brug af forkerte fastgørelsesdele

En anden populær fejl er at rette I-bjælker til væggen og forsegle deres plads med skum. Men i virkeligheden kan du kun bruge specielle indlejrede elementer.

Det er også umuligt at anvende svage parenteser, da det efterfølgende ikke længere er muligt at garantere lejekapaciteten for en sådan overlapning, og der er risiko for sammenbrud af hele strukturen.

I-bjælker monteres ikke med konventionelle skruer. Trods alt er selve skruen ikke et strukturelt element, og det er ikke konstrueret til at modstå den øgede belastning og anvendes kun til fastgørelse af lyse og ikke-bærende konstruktioner.

Vær opmærksom på beslagets størrelse, hvor højden er tilstrækkelig. Forholdet mellem højden af ​​beslaget og strålen skal stræbe efter enhed, det vil sige næsten det samme. Jo mindre braketten er, jo værre.

Fejl nummer 5. Anvendelsen af ​​fremmede elementer

Det er også forkert at bruge yderligere elementer, som ikke blev leveret af designet. Faktisk er standardbøjlen til I-strålen ret stiv, og det er ikke nødvendigt at rette det på en eller anden måde.

Vi har forberedt for dig en illustration, der hjælper med at håndtere de mest typiske fejl ved montering af sådanne bjælker:

Følg vores tip - og du vil lykkes!

Træloft bjælker: alle muligheder for selvproduktion

Interiør med falske bjælker

Dekorative loftbjælker af træ er i sig selv falske, da de ikke bærer nogen byrde. Opbevar disse indvendige detaljer på bekostning af konsoller. De ser meget imponerende og smukt dekorere rummet og tilføjer en retro touch til interiøret.

I dag vil jeg fortælle dig, hvordan du selv kan lave og installere dem og også henlede opmærksomheden på videoen i denne artikel for at få en komplet forståelse af processen.

Lav falske bjælker

fordele

Sådan ses nye produkter på lager.

Designfunktionerne og fordele er som følger:

 • Først og fremmest skaber træbjælker på loftet i indretningen en unik farve og komfort, og det er helt sikkert en fornøjelse at være i et sådant rum;
 • du kan gøre dem til enhver smag, at male i enhver farve og for enhver størrelse;
 • En meget vigtig fordel er, at de er hule, derfor udgør et ideelt sted til at lægge forskellige kommunikationer - ledninger, kabler, rør, og så videre;

Bjælker i interiøret ser meget farverige ud, er det ikke?

 • Sådanne produkter er også lavet af polyurethan træ - de er lettere og mere holdbare. Det er dog usandsynligt, at du lykkes i at lave en sådan profil selv, da her skal du bruge forme til reflux.

Valg af materiale

Plader kan være fra enhver form for træ

Ligegyldigt hvor omhyggeligt du samler en sådan struktur, er det vigtigt at vælge det rigtige materiale:

 • at bygge falske træloft bjælker selv, vil enhver form for træ gøre. Kun selvfølgelig er det nødvendigt, at alle elementer er af samme race, ellers vil tekstur være anderledes, og det ser ikke altid godt ud;
 • pladerne skal være tørre - hvis de viser sig at være våde, så efter en tid efter tørring bliver der en synlig søm. Som du ved, er rummet altid varmt, og luften stiger op, så denne proces vil kun bidrage til deformationen;
 • Det er ønskeligt, at bordet blev skåret, af samme bredde og tykkelse, for at gøre det nemmere at passe.

Bemærk. Når du vælger et materiale, skal du også være opmærksom på deformationen af ​​bestyrelsen. Hvis det er stærkt ført, vil stramning af de to elementer tæt ikke virke, især da der ikke er nogen mulighed for at udnytte klemmen. Derfor anbefaler instruktionen ikke brugen af ​​deformeret træ.

samling

Til forbindelsen er det bedst at skære bordet i en vinkel på 45 °

For at lave dekorative træbjælker med dine egne hænder, kan du ikke gøre en almindelig hacksav - her har du brug for en nedsænket cirkelsav (håndcirkulær). Hendes fastspændingsplade kan rotere, det vil sige, den kan indstilles til enhver vinkel.

Selvom det i dette tilfælde er bedst at installere 45 °. Du skal også mindst have det enkleste arbejdsbord, hvor du kan klippe og samle, og et par klemmer for at klemme brættet under klippet for at gøre det så præcist som muligt.

Brug stænger til screed

Så fastgør bordet på arbejdsbordet, sæt knivene på den cirkulære sav i en vinkel på 45 ° og skær langsgående kanter i den vinkel. Selvom disken er ny, det er skarpt, vil det stadig efterlade ruhed, som vil blande sig i en stram pasform, så jeg anbefaler at skære igennem med stort emery papir.

Når alle tre brædder er klare (bunden med to stykker og sidepladerne med en), skal du forberede lim (det er muligt for PVA eller andre til træ) og stænger til at stramme de to elementer.

For at skruen kan tiltrække brættet godt, skal du bore huller i stangen til fri bevægelse af skruerne. Forsøg at sikre, at krydsene ikke er tættere på 50 mm, ellers kan stangen bryde.

Afstanden mellem skruerne skal ikke være mere end 15-20 cm - denne frekvens vil give en tæt pasform, derfor vil leddet ikke være mærkbart. Lim nu snittene på de sammenføjede plader med lim, fastgør dem til hinanden, indsæt stangen i hjørnet og træk elementerne af med skruer. Gør dette ikke i træk, men snarere fra midten til kanterne for at undgå deformation.

Anbefaling. Skynd dig ikke til straks at lave det færdige produkt - lav først en lille prototype. Du vil stadig have nogle trimning af brædder og stænger, og her vil du have en halv meter længde.

False beam konsoller

Men for at lave et træloft med bjælker med egne hænder, skal du lave konsoller til dem, hvorpå de vil hvile. Du kan vælge enhver form for konsoller, eller bare den, som du har nok dygtighed til som snedker.

De mest populære muligheder vises i det øverste billede - du kan bruge dem, så længe konsollen har samme bredde som strålen - så meget smukkere.

udseende

Afslutning af den færdige profil afhænger af, hvad dit loft i huset er på træbjælker, og resten af ​​interiøret bør også overvejes. Men den bedste måde at give et hyggeligt udseende på er børstning af træ.

Dette er en kunstig ældning af et træ, når det øverste lag fjernes med en metalbørste, og træets struktur fremstår med særlig lysstyrke. Men ikke alle typer træ svarer godt til sådan forarbejdning - det er bedst at børste sibirisk lærk eller fyr, men på en alder viser overfladen sig at være dårligt poleret.

Denne form for behandling kan gøres lidt anderledes, for eksempel med en økse - du skråner øksen i en vinkel på 20-25 ° og laver tilfældige masker i hjørnerne og i flyet. Værktøjet skal være godt skærpet, det vil sige skarpt.

Effekten af ​​ældning kan også opnås ved at brænde træ - for dette har du brug for en blowtorch eller en gasdyse. Firing skal være ujævnt, og teksturen vil fremstå med varierende grad af lysstyrke.

Der er også specielle malinger til kunstig aldring, der klart skelner mellem de årlige ringe og skaber effekten af ​​rustik komfort. Det er muligt at bruge dem.

Country Style Beamed Loft Design

I de fleste tilfælde indebærer fremstillingen af ​​dekorative træbjælker, at de vil vise et solidt massivt træ, så træets struktur skal bevares. Som regel er færdige profiler dækket af plet og lak. Pletten gør dem meget mørkere, og lakken beskytter mod forskellige insekter, svampeform og fugt.

Moderne interiør med hvide dekorative bjælker

Ikke altid dekorative bjælker bør være i rustik stil. For eksempel, hvis dine vægge er hvide, hvide plastvinduer og døre er installeret, skal profilen være i overensstemmelse med interiøret.

I sådanne tilfælde slibes pladerne med en mølle og malede hvide som på billedet ovenfor. Træets følelse forbliver, men designet er meget tættere på det moderne.

Samlingsarbejde

Færdig konstruktion med en anden sektion

Nu vil vi oprette en sådan struktur, hvor vi ikke vil bruge konsollen - mounten vil blive lavet på stængerne. Det giver ingen mening at sætte konsollen - tilstedeværelsen af ​​vertikale bjælker annullerer dem. Som du kan se, har bjælkerne en anden sektion, som giver en særlig charme til indretningen - det viser sig at man kommer ud af den anden.

Sinkings er lavet i kryds

På en gang vil jeg bemærke, for ikke at vende tilbage til dette emne senere, at ved skæringspunktet med vertikale eller vandrette bjælker bliver der lavet huller. Kun du skal gøre dem med maksimal nøjagtighed for at undgå huller.

Montering af L-formede loftbjælker

Du kan starte fra den vinkel, hvor den L-formede profil er monteret. For at gøre dette er stængerne fastgjort først - deres tværsnit er ikke vigtigt, men det er meget mere bekvemt at bruge en skinne 30 × 40 mm. En bar er skruet med skruer til væggen, og den anden - til loftet.

Monter U-bjælken til loftet

På loftet, hvor den U-formede profil er fastgjort, forbliver fikseringssystemet det samme - du fastgør to søjler til loftet. Prøv at sætte dem så præcist som muligt på bjælkens indvendige bredde, og hun kom tæt ind.

Fastgørelse af negle

Efter montering af søjlerne sættes de på en bjælke og fastgøres med efterbehandlingsklemmer eller selvskærende skruer med anti-korrosionsbelægning. Dette er meget praktisk, da det altid er muligt at udskifte loftbjælkerne i et træhus, hvis det er nødvendigt.

Det endelige tryk er udsmykningen af ​​leddene - for dette kan du bruge specielle bælter, der efterligner smedning. Selve bæltet sidder på limen (du kan "Moment") og langs kanterne, så der ikke er nogen forsinkelse, indtil limen tørrer, er den fastgjort med en hæftemaskine.

konklusion

Dekorative bjælker på loftet sætter en særlig komfort til ethvert værelse, er du enig?

Hvis du, kære læsere, har spørgsmål eller forslag til at skabe bjælker i loftet, skriv om det i kommentarerne, vil jeg gerne tale om dette emne. Desuden er din mening vigtig og interessant for mig!

Dekorative træbjælker

Dekorative bjælker af træ - et smukt og praktisk element af indretning. Bjælkerne er nemme at installere, kan poleres og males i enhver farve, du kan lide eller er ældre ved brug af børsteteknologi. Dette åbner mulighed for brugen af ​​forfalsket træ fra forskellige interiørformer.

Vores firma har forarbejdet træ i årevis. Og en af ​​KRONWOODs nye aktiviteter er fremstilling af dekorative træbjælker af alle størrelser og konfigurationer, både glatte og antikke. Du kan købe dekorative bjælker fra fyr og lærk fra os, der tidligere har foretaget en ordre i størrelse.

Strukturelt er dekorative bjælker et hulelement, som vejer meget lidt med tilstrækkeligt store dimensioner i forhold til massivt træ. Da de dekorative bjælker ikke bærer nogen belastning på bygningselementerne, kaldes de ved folket som "falske bjælker". Men de udfører ikke kun dekorative funktioner. Hule elementer kan gemme sig indenfor forskellige tekniske kommunikation: rør, ledninger, kabler af informationsnetværk.

Hvad er børstet falshbalki

Ovenstående blev nævnt en ny metode til træforarbejdning. Vi fortæller dig mere om det, så du har en ide om, hvad det er.

Børstning (teksturering) er en moderne teknik for dekorative træforældelser. Teknologien er enkel nok til at give træet den ønskede tekstur, hårde træbørster bruges til at fjerne bløde træfibre fra overfladen. Derefter er overfladen poleret med en blød slibebørste eller smørepapir. Afslutter processen med farvning.

Efter børstning bliver trætekstur klarere. Et træ tager et "alderen" udseende, for hvilket det ville tage mere end et årti at gå under naturlige forhold.

Vores firma har sit eget værksted, hvor vi fremstiller træprodukter. Alt arbejde udføres manuelt. Som i færd med at arbejde med træ, indså vi, at den eneste måde at få en rigtig høj kvalitet overflade med en smuk, veldefineret træstruktur. Udover at børste dekorative bjælker er vi "aldrende" dækbrætter, parketbrædder, klapbræt, plank og andre byggematerialer fra træ.

Funktioner, typer og design af trægulvbjælker

Trægulv bjælker giver ikke kun styrken af ​​en vandret struktur. Overlapningen er beregnet til at størkne hele bygningen. Af denne grund bør valget af lejeelementer og deres installation gives særlig opmærksomhed.

Fordele og ulemper ved overlapning af træ

Til installation af loftet med egne hænder skal du forberede dig. Gulvet i huset skal være baseret på en solid og stiv struktur. Før arbejdet påbegyndes, skal du studere kravene til elementerne, detaljerne i deres beregning og typer af sektioner.

Følgende fordele ved hårdttræ gulve kan fremhæves:

 • attraktivt udseende, evnen til at lave et trægulv uden yderligere foranstaltninger;
 • lav vægt, reduceret belastning på vægge og fundament, besparelser i byggeriet;
 • muligheden for reparationer under drift
 • hastighed på installationen, udførelse af arbejdet uden ekstra maskiner og mekanismer.
Træbjælker vejer ikke ned strukturen og monteres hurtigt

Men det er også værd at fremhæve ulemperne:

 • brændbarheden af ​​træ, behovet for særlig imprægnering med flammehæmmere;
 • mindre holdbarhed i forhold til armeret beton eller metalelementer;
 • krympning og deformation, når temperatur og fugtighed falder;
 • modtagelighed for råtning, svamp og skimmelsvamp ved høj luftfugtighed, er det nødvendigt at udføre behandlingen med antiseptika i byggestadiet og regelmæssigt i løbet af levetiden.

Krav til trægulve

Trægulvbjælker skal opfylde følgende krav:

 • overholdelse af dimensioner af sektionen med belastning, spænding og tonehøjde; for dette er beregningen af ​​bjælkerne nødvendig;
 • god styrke og stivhed;
 • brandsikkerhed;
 • ingen alvorlige træfejl og skader.
Til arbejde skal du lave højkvalitets materiale

Der er også visse krav til det materiale, som bjælkerne er fremstillet af. Det anbefales at vælge nåletræ. Den indeholder en masse harpiks, så den er bedre resistent over for forskellige mikroorganismer. Det bedste materiale er de træer, der er vokset i barske forhold. Deres stamtæthed er højere. Af denne grund er det værd at købe en fyr eller gran, der voksede i landets nordlige områder.

Du skal også være opmærksom på tidspunktet for høstningen. Det bedste er perioden i slutningen af ​​vinteren. På dette tidspunkt er træet i sovende tilstand, det har mindre juice, så materialets fugtindhold vil være mindre.

Hvad er trægulve

Trægulv bjælker bruges til næsten alle niveauer af huset. Rammeramme skal være tilvejebragt til følgende typer af strukturer:

 • kælder eller stueetage (etage på første sal);
 • interfloor overlapning;
 • loftet gulv
Tykkelsen af ​​bærestangen til loftet er fra 10 til 20 cm

Typen af ​​normaliseret nyttelast afhænger af typen, som tages i betragtning ved beregningen af ​​trægulvbjælkerne. Også forskellen vil være i tykkelsen af ​​isoleringen og dens nødvendighed.

Mellem bjælkerne ovenfor er kælderen normalt placeret fra 5 til 15 cm mineraluld, skum eller ekstruderet polystyrenskum. I interfloor strukturer vil det være tilstrækkeligt at give et par centimeter til lydisolering. I den kolde loftsrum kræver det mest materiale. Her kan tykkelsen være fra 10 til 20 cm. De nøjagtige værdier afhænger af bygningens klimatiske område.

Nogle gange foretrækkes kældergulve at være lavet af træ, men af ​​metal og armeret beton. I dette tilfælde anvendes en I-stråle eller en kanalstang som bærestråler, og betonen hældes i fordybningen fra et profileret ark. Denne mulighed vil være sikrere med sandsynligheden for oversvømmelse. Han vil også bedre modstå fugt fra kælderen.

Hvad er bjælkerne

Der er flere tegn, ifølge hvilke klassificering af træbjælker af gulve udføres: efter størrelse, materiale, type af sektion. Længden af ​​loftbjælker afhænger af afstanden mellem væggene. Til denne værdi skal du tilføje en lejemargin fra to sider. Optimalt er det nødvendigt at sørge for 200-250 mm.

Materialeelementer er opdelt i følgende typer:

 • af massivt træ eller bræt
 • fra lamineret finer tømmer.
Bent bjælker er lavet af lamineret finer tømmer.

Sidstnævnte er betydeligt dyrere. Men dette materiale er egnet til overlappende store spændinger. En almindelig bjælke kan arbejde på 4-6 m, mens en limet kan klare sig godt med afstande på 6-9 m. Limt lamineret træ krummer næsten ikke, er brandsikkert og modstandsdygtigt over for fugt. Du kan lave ikke kun lineære elementer, men også bøjede. En væsentlig ulempe ved dette materiale vil være tilstedeværelsen af ​​ikke-naturlige komponenter (lim).

Stråleafsnittet kan være af følgende typer:

Sidstnævnte har brede elementer øverst og nederst. Midt i sektionen reduceres den til den maksimale størrelse. Denne mulighed giver dig mulighed for effektivt at bruge træ og reducere forbruget. Men at lave et sådant element er ikke let. Af denne grund bruges en I-stråle ikke ofte i konstruktion.

Mest brugt rektangulært tømmer

Den bedste mulighed ville være et rektangel. I dette tilfælde er den lange side placeret lodret og kort - vandret. Dette skyldes, at stigende højde bedre påvirker styrke end bredde. Installation af en stråle fra bordet fladt er praktisk talt ubrugeligt.

Den mest ugunstige af den præsenterede kan betragtes som en firkantet sektion. Det er mindst tilpasset til indsatsen i elementet.

Du kan også bruge logfiler til at overlappe hinanden. Men denne mulighed er ikke blevet populær. Afsnittet fra et bord er meget mere rentabelt og mere bekvemt i installationen, derfor bruges det meget oftere.

bosættelser

Beregning af tværsnittet tillader ingen tvivl om strukturens styrke og stivhed. Dette bestemmer den maksimale længde, der er tilladt for et afsnit. For at udføre beregningen har du brug for følgende data:

 • længden af ​​træbjælkerne (mere præcist afstanden mellem lejens vægge);
 • afstand mellem bjælker (deres trin);
 • belastning på strukturen.

Belastningen består af to værdier: permanent og midlertidig. Konstanten indbefatter massen af ​​bjælkerne selv (for tiden foreløbig), isolering, loftsdæmpning, træk og rent gulv. Midlertidig arbejdsbyrde er massen af ​​mennesker og møbler. Ifølge lovgivningsdokumenter for boligområder antages det at være 150 kg / m2. På loftet kan du tage mindre, men det anbefales - det samme. Dette giver ikke kun en vis sikkerhedsmargen, men giver også mulighed for i fremtiden at omdanne loftsrummet til loftet uden genopbygning af lejeelementer.

Rammerammen skal beregnes i henhold til følgende formler:

I disse formler er q belastningen pr. Kvadratmeter. m overlapper, som omfatter massen af ​​strukturer og 150 kg nyttig værdi. I dette tilfælde skal de angivne værdier multipliceres med afstanden mellem bjælkerne. Dette skyldes det faktum, at ved beregninger er det nødvendigt at indlæse per meter, og i begyndelsen beregnes værdien pr. Kvadrat. l2 er afstanden mellem de understøttende vægge, på hvilken bjælken er taget, taget på pladsen.

Kende Wtreb, du kan hente sektionen overlapning. W = b * h2 / 6. At kende W, kan man nemt lave en ligning med en ukendt. Her er det nok bare at angive en geometrisk karakteristik b (bredde af snit) eller h (dens højde).

Træstrålen har oftest en kendt bredde. Det er mere bekvemt at gøre det fra et bord 50 eller 100 mm bredt. Du kan også overveje muligheden med en sammensat sektion. Den er lavet af flere planker 50 mm tykke.

Beregning i dette tilfælde finder du den ønskede højde af elementet. Men der er sådanne tilfælde, at du skal passe ind i en bestemt cirkel af overlap for ikke at reducere højden af ​​værelserne. I dette tilfælde tilføjes højden af ​​sektionen til ligningen som en kendt mængde, og bredden er fundet. Men jo mindre højden er, jo mere uøkonomisk rammen bliver.

For at stramme to eller tre plader sammen er det praktisk at bruge metalpinde. Når det skal gøres, skal møtrikkerne bruge bredere skiver. De forhindrer metallet i at blive skubbet ind i et blødere træ. Det er absolut nødvendigt, at der leveres isolering mellem træ- og stålfittings. Til dette kan du bruge et materiale som TEHNOELAST brand EPP.

Træblokke før installationen skal være vandtæt

Inden træelementer anvendes, behandles de med en antiseptisk sammensætning. Dette er for at forhindre muld og rot. Det anbefales også at udføre behandlingen med brandhæmmende midler, hvilket vil øge brandsikkerheden. Når bjælken løber på en mur af mursten eller beton, er deres ender pakket med technoelastic, linokrom, hydroisoleret eller tagmateriale.

Træbjælker

For at udsætte varerne til køb, klik på knappen "Køb" ved siden af ​​tilbuddet.

Børstede bjælker fra træ
til producentpris

Ofte, når der opstilles et værelse, opstår spørgsmålet: Er det muligt at arrangere polyurethanbjælker på væggene, da de kan udsættes for mekaniske skader på lettilgængelige steder? For at løse dette problem har Unix udviklet flere typer træ falske perler, der i stil og farve svarer til typerne af polyurethanbjælker og adskiller sig ikke fra deres udseende. Træbjælker er udviklet i to serier - "Vintage" og "Harmony". Stråler "Vintage" i udseende så tæt som muligt på bjælkerne af polyurethan-serien "Classic" med moderat dyb relief og børstning. Galka "Harmony" er mere velegnet til en mere moderne stil og kombineret med bjælkerne "Moderne" med lav grad af ujævn lindring på visse steder. Den vellykkede kombination af træbjælker på væggene og bjælkerne af polyurethan i loftet vil reducere arbejdsomkostningerne til design af rummet, samt spare budgettet. Da polyurethan bjælker er meget billigere

Opmærksomhed produktserie "Harmony" er i øjeblikket kun på bestilling!

Dekorative bjælker fra træ
2 serier

Dekorative bjælker af træ "Vintage" Udseende er bjælker af denne serie så tæt som muligt på bjælker af polyurethan af "Classic" serien med moderat dyb relief og børsterarbejde. Perfekt kombineret ved placering af træbjælker "Vintage" på væggene og polyurethan "Classic" på loftet
Dekorative bjælker fra et træ "Harmoni"

Den glatte og glatte overflade af bjælkerne i denne serie, med lavt ujævn terræn på nogle steder, passer til en mere moderne stil og kombineres med stilen af ​​polyurethanbjælker "Moderne"

Gør falstacks af træ til ordre på din størrelse

Træbjælker - der siden oldtiden er brugt som bygningsstrukturer i huset, er i øjeblikket populære dekorative elementer i interiøret af forskellige stilarter.
Træbjælke - bruges i landstil, middelhavsstil, moderne stil mv. Og giver interiøret en unik geometri, der skaber hygge i huset.
Træ er et naturligt, miljøvenligt materiale, hvis tilstedeværelse i interiøret tilføjer rigdom og soliditet til interessen. Træbjælker har alle træernes egenskaber og er derfor de mest populære og almindelige.

Fremstilling af træbjælker.

Produktionen starter fra det øjeblik, hvor træet skæres. Derfor udføres materialets kvalitetskontrol allerede på dette stadium og vil blive videreført gennem alle cyklusser for behandling, opbevaring, maling indtil overførslen af ​​træstrålen til klienten.
Bjælkerne er lavet af egetræ, fyr, lærk, mahogni, samt sjældne dyrebare skove, overfladen kan være glat eller struktureret. Vi tilbyder et udvalg af standardstørrelser, samt udfører ordrer til individuelle parametre.
Alle træprodukter behandles med specielle stoffer, der giver dig mulighed for at gøre træets farve mere mættet og lys, samt beskyttelse mod skadedyr og brand.
Alle træbjælker er hule indeni, hvilket letter dem og letter installationen. Elektriske kabler og kommunikation er skjult inde i hulbjælken, hvilket gør bjælken ikke kun dekorativ, men også funktionel.

Betalingsordre og produktionstid

Vi accepterer ordrer til produktion af træbjælker på forudbetalt grundlag.
Implementeringsperioden afhænger af mængden og individuelle karakteristika for din ordre.

At bestille

For at bestille træbjælkerne, brug formularen eller bestillingsformularen. Beskriv detaljeret bjælkens parametre og deres egenskaber. Brug tekstfeltet til at beskrive dine ønsker mere detaljeret.

Træbjælker
Trætype: udvælgelse (eg, fyr, lærk, mahogny)
Sektionstørrelse: prøve (højde 65, 90, 110, dens værdi (mm), bredde 90, 130, 80 (mm))
Længde: 1 m, 2m, 3m, 4m
Mængde: værdi, stk
Coating: udvælgelse af belægninger (umalet, olie, emalje eller plet, emalje + patina)
Farve: Farvevalg (valnød, svamphale, wenge, eg, farveblanding)
Overflade: prøve (glat, børstet, beskattet, alderen)
Forslag: Hvis du ikke fandt den ønskede farve, belægning eller andre parametre, beskriv dem i dette felt, vil vores chef kontakte dig for at afklare alle detaljer.

Træbjælker på gulvet for et stort spænd

Hvordan længden af ​​træbjælkerne bestemmes: FORUMHOUSE-eksperter fortæller om nuancer af beregning og selvproduktion.

Muligheden for ustøttet overlapning af store områder udvider markant de arkitektoniske muligheder ved design af et hus. En positiv løsning på stråleproblemet giver dig mulighed for at "spille" med rummængden, installere panoramavinduer, bygge store haller. Men hvis det ikke er svært at blokere en afstand på 3-4 meter med et "træ", så hvilke bjælker der skal bruges i et spænd på 5 m eller mere, er allerede et vanskeligt spørgsmål.

Træbundsbjælker - dimensioner og belastninger

De lavede et trægulv i tømmerhuset, og gulvet ryster, bøjer, "trampolin" -effekten fremkommer; Vi ønsker at lave træbjælker af overlapning på 7 meter; det er nødvendigt at blokere rummet med en længde på 6, 8 meter for ikke at lænke lags på mellemstøttene; hvad skal loftet være på 6 meter, et hus af træ; hvad hvis du vil lave et gratis layout - sådanne spørgsmål bliver ofte stillet af medlemmer af forummet.

Jeg har et hus omkring 10x10 meter. På gulvet "kastede jeg" træstammer, deres længde er 5 meter, tværsnittet er 200x50. Afstanden mellem lags er 60 cm. Under overlapningsoperationen viste det sig, at når børnene løber i et rum og står i den anden, er der en ret stærk vibration på gulvet.

Og det er ikke det eneste tilfælde.

Jeg kan ikke forstå, hvad bjælker for interfloor lofter er nødvendige. Jeg har et hus 12x12 meter, 2-etagers. Første sal er lavet af luftbeton, anden etage er mansard, træ, dækket af en bar 6000x150x200mm, lagt hver 80 cm. Lags er lagt på en I-bjælke, der hviler på en stang monteret i midten af ​​første sal. Når jeg går på anden sal, føler jeg mig at ryste.

Stråler på lange spændinger skal modstå store belastninger. Derfor skal de omhyggeligt beregnes for at opbygge et stærkt og pålideligt trægulv med stor spænding. Først og fremmest er det nødvendigt at forstå den belastning, som en trælag af en sektion kan modstå. Og så overveje at bestemme belastningen til gulvbjælken, som skal gøre en hård og finish gulvbelægning; hvordan loftet bliver hemmed; om ordet vil være et fuldt udbygget stue eller en non-residential loft over garagen.

For at beregne belastningen på gulvbjælkerne skal du tilføje:

 1. Indlæs på egen vægt af alle strukturelle elementer i overlapningen. Dette inkluderer vægten af ​​bjælker, isolering, fastgørelseselementer, gulve, loft osv.
 2. Operationel belastning. Den driftsmæssige belastning kan være permanent og midlertidig.

Når man beregner driftsbelastningen, er det derfor nødvendigt at tænke over alt - hvad slags møbler du planlægger at installere, og om der i fremtiden er mulighed for at installere en sportsimulator, som også vejer mere end et kilogram.

For den belastning, der virker på træbjælkerne i loftet med stor længde, accepteres følgende værdier (til loftet og gulvflader):

 • Loftet - 150 kg / kvm. Hvor (ifølge SNiP 2.01.07-85), under hensyntagen til sikkerhedsfaktoren - 50 kg / kvm M - er belastningen af ​​sin egen vægt af gulvet og 100 kg / kvm M - standardbelastningen.
 • Ved overlappings og overlapninger på loftet er den samlede belastning taget til 350-400 kg / kvm.

Overlappende plader 200 med 50 og andre løbestørrelser

Her er bjælkerne på et span på 4 meter tilladt normer.

For overlappende længder på 6 meter eller mere er dimensioner 50x150, 50x200, 100x150 ikke længere egnede.

En fordelt og koncentreret belastning virker på gulvbjælken. Derfor er træbjælker til store spændinger ikke konstrueret "butt", men med en styrke og tilladt afbøjning. Dette sikrer normal og sikker drift af loftet.

For at beregne den belastning, der modstår overlapningen, skal du have den rette viden. For ikke at gå dybt ind i matens formler (bygningen af ​​garagen er absolut overflødig), behøver en almindelig udvikler kun at bruge online-regnemaskiner til beregning af enkeltbjælke træbjælker.

Selvbygger er ofte ikke en professionel designer. Alt hvad han vil vide, er, hvilke bjælker der skal monteres i loftet, så det opfylder de grundlæggende krav til holdbarhed og pålidelighed. Dette giver dig mulighed for at beregne online-regnemaskiner.

Brug af sådanne regnemaskiner er simpel. For at gøre beregningerne nødvendige værdier, er det nok at indtaste lagets dimensioner og længden af ​​spændingen, som de skal dække.

For at forenkle opgaven kan du også anvende kladdeborde indsendt af guruer fra vores forum med kaldenavnet Roracotta.

Jeg tilbragte et par aftener for at lave tabeller, der ville være forståelige selv til en nybegynderbygger:

Tabel 1. Den præsenterer data, der opfylder minimumsbelastningskravene til gulvene på anden sal - 147 kg / kvm.

Tabel 2. Her er dataene på den gennemsnitlige belastning for gulvene på første og anden etage - 293 kg / kvm.

Tabel 3. Her er dataene for den beregnede forøgede belastning på 365 kg / kvm.

Sådan beregnes afstanden mellem I-bjælker

Hvis du læser omhyggeligt ovenstående tabeller, bliver det klart, at med stigende længde af spændingen er det for det første nødvendigt at øge logens højde og ikke dens bredde.

Det er muligt at ændre stivhed og lagstyrke i retning af at øge ved at øge dens højde og gøre "hylder". Det er - en træ I-stråle er lavet.

Uafhængig fremstilling af limede træbjælker

En af løsningerne til blokering af store spændinger er at bruge en træbjælke i loftet. Overvej spændingen på 6 meter - hvilke bjælker kan modstå en stor belastning.

Ved tværsnit kan en lang bjælke være:

Der er ingen konsensus blandt selvbyggere, hvilket afsnit er bedre. Hvis du ikke tager højde for de købte produkter (I-bjælker fabrikkeskabte), så går det først og fremmest for at gøre det lettere at fremstille under "feltbetingelserne" uden brug af dyrt udstyr og værktøj.

Hvis man ser på tværs af en hvilken som helst metal I-stråle, kan man se, at fra 85% til 90% af metalets masse er koncentreret i "hylderne". Bindvæggen tegner sig for ikke mere end 10-15% af metalet. Dette er lavet på grundlag af beregningen.

Hvilken bord at bruge til bjælker

Ved co-branding: jo større del af "hylderne" og jo længere er de adskilt fra hinanden i højden, desto større vil belastningen være imod I-strålen. For bygherren er den optimale teknologi til fremstilling af en I-stråle en simpel boksekonstruktion, hvor de øverste og nederste "hylder" er lavet af planker, der er fladt. (50x150mm, og sidevæggene er lavet af krydsfiner med en tykkelse på 8-12 mm og en højde på 350 til 400 mm (bestemt ved beregning) osv.).

Krydsfiner er hylder til hylderne med negle eller skruet med selvlukkende skruer (kun ikke sort, de arbejder ikke på skæret) og skal plantes på lim.

Hvis du installerer en sådan I-stråle på en seks meter spændvidde med et trin på 60 cm, så modstår det en stor belastning. Derudover kan en I-bjælke til et loft på 6 meter lægges med isolering.

Ved hjælp af et lignende princip kan du også forbinde to lange brædder, samle dem i en "pakke" og sætte dem ovenpå hinanden (tag brædder ved 150x50 eller 200x50), som følge heraf bliver strålesektionen 300x100 eller 400x100 mm. Brædder er plantet på lim og stilet eller plantet på træskovle / dowels. Det er også muligt at fastgøre eller spike krydsfiner til sidens overflader af en sådan stråle, efter at have smurt det med lim.

Også interessant er oplevelsen af ​​et forumchanin under kaldenavnet Taras174, som besluttede at uafhængigt lave en limet I-stråle for at blokere spændvidden på 8 meter.

For at gøre dette købte forumchanin ark af 12 mm tykt OSB, skær dem i længde i fem lige store dele. Så købte jeg et bord 150x50 mm, 8 meter lang. Cutter "svalehale" valgte en hak 12 mm dyb og 14 mm bred i midten af ​​brættet for at gøre en trapezoid med ekspansion nedad. OSB i rillerne Taras174 limet med en polyesterharpiks (epoxy), først "skydning" en strimmel af glasfiber 5 mm bred til enden af ​​pladen med en hæftemaskine. Dette, ifølge forumchanin, ville styrke designet. For at fremskynde tørringen blev det limede afsnit opvarmet af en varmelegeme.

På den første stråle praktiserede jeg "fyldt min hånd." Den anden lavet i 1 arbejdsdag. Til kostpris, under hensyntagen til alle materialer, inkluderer jeg en hel bord på 8 meter, omkostningerne ved en stråle er 2000 rubler. til 1 stk

På trods af den positive oplevelse undgik en sådan "samostroi" ikke et par kritikpunkter fra vores eksperter. nemlig:

 1. Det er uacceptabelt at bruge et nyligt savet og afklædningsbræt i limede konstruktioner, da det er umuligt at forudsige, hvordan en sådan stråle vil opføre sig i det lange løb.
 2. Brug ikke epoxy som klæbemiddel.

Epoxier har dårlig vedhæftning til træ. Det tager også lang tid, før de hærder. Leje strukturer er limet på melamin, resorcinol eller polyurethan. Disse klæbemidler brænder ikke kun, men er termohærdende. Det er jo jo højere temperaturen jo jo stærkere bliver forbindelsen.

 1. Fræsning af rillen til installation af OSB. Præfabrikerede bjælker er formalet, så sporet er indsnævret - såkaldt wedge. Sheet OSB er limet ind i "hylde" i spændingen. Dette øger tætheden af ​​pladens og træets passform.
 2. Lavteknologisk arbejde, hvilket fører til en stigning i tiden til produktion af en stråle og dens endelige omkostninger.

For fremstilling af strålen behøver man ikke bruge glasfiber, varme limlinjen. Det er simpelt: Vi maler sporet, anbringer melaminlim, sæt det ind i OSB-sporet, klem det med en klem og hammer i en 45 graders søm. Retur med 20 cm og gentag operationen. Neglen tjener som et midlertidigt fikseringsmiddel. Alt om alt tager 2 timer. Og efter seks timer kan du allerede installere strålen.

På trods af afvigelsen fra den traditionelle teknologi har I-strålen lavet af forummedlemmet gennemgået en seriøs test af styrken af ​​klæbemiddelleddet og modstået det.

Jeg sikrede bjælkens ender på to understøtninger på en syv meter afstand og lastede den med en last med en samlet vægt på mere end et halvt ton. Du kunne høre sømmen knitrende først, men så stoppede lyden. Strålen (fra vandret) indspændes kun med 20-24 mm.

Under virkelige forhold vil en stråle ikke blive udsat for en sådan koncentreret belastning på ét sted, og uafhængig erfaring med fremstilling af en I-stråle kan derfor betragtes som vellykket. Ifølge forumchanin er dette den bedste mulighed for at dække en afstand på mere end 6 meter og lave et frit layout i huset. Desuden kan det på trods af "metallstyrken" af et sådant design også løftes og monteres af en person.

Hos FORUMHOUSE kan du finde ud af i hvilke tilfælde og hvordan du kan lave metalbjælker i et spændvidde på 4 meter og 6 meter, og hvad er stålstrukturens egenskaber.