Dekorative bjælker i loftet

Tidligere løst bjælker under loftet en helt funktionel opgave - de støttede loftet. Nu findes dette eksklusivt dekorative element oftest i interiører lavet i rustik eller gammel engelsk stil, i Provence, Country og Chalet stilarter. Ikke dårligt, du kan integrere bjælker i moderne interiør stilarter: loft, moderne, minimalisme, high-tech.

Dekorative bjælker i loftet

Det mest fordelagtige dekorative udseende i værelser med højt til loftet, der dikterer deres placering hovedsagelig i huse med en lofthøjde på tre meter. Træbjælker i loftet - et stilfuldt element i boligindretningen, der fremhæver rummets rummelighed og i nogle tilfælde bærer en funktionel belastning (for eksempel er det brugt til at skjule kommunikation). Ofte bjælker er placeret i køkkener, haller, haller og kontorer.

Typer af bjælker

Selvfølgelig er moderne boliger sjældent dekoreret med ægte træelementer under loftet. Selvom der er naturkøller, foretrækker disse tunge bjælker til udsmykning af loftet, som regel et landhus.

Byggematerialer butikker tilbyder et stort udvalg af falske bjælker lavet af letvægts og praktisk til installation af polyurethan. Visuelt kan sådanne elementer ikke skelnes fra naturligt træ, men i praksis overgår de endda det på en eller anden måde.

Typer af dekorative bjælker på loftet

Fordelene ved polyurethanbjælker omfatter det faktum, at de:

 • de er ikke bange for fugt og svulmer ikke med for høj fugtighed;
 • ikke knæk og deformér ikke
 • Meget let at montere i loftet (inklusive stretch).

Imidlertid kan elskere af naturlighed vælge falske bjælker lavet af MDF eller spånplader, hul indvendig. På sådanne bjælker limes finér af værdifulde træ. Du kan finde muligheder lavet af lameller. Bjælker leveres med skarpe og afrundede kanter, U-formede og L-formede (for at dekorere leddene).

Udformningen af ​​loftloftet

Tabel. Sammenligning af polyurethan og træbjælker.

For designere af højteknologisk stil bruger nogle designere metalbjælker, men sådanne elementer er sværere at installere, og du skal involvere fagfolk til deres installation.

Metal falske bjælker på loftet

Hvordan man laver dekorative bjælker i loftet gør det selv

Nogle håndværkere gør bjælker med egne hænder, hvilket tager et minimum af tid og er billigt. For eksempel, for at lave falske bjælker, kan du bruge det sædvanlige skum, som forblev fra isoleringen af ​​garagen eller loggia.

Trin 1. Skær ark på 4-5 cm tykke i strimler med den ønskede bredde.

Trin 2. Lim strimlerne med flydende negle ind i den U-formede stråle.

Trin 3. Efter indstilling, skær bjælkerne ind i segmenter af den ønskede længde.

Trin 4. At lim bjælkerne med en selvklæbende film under træet (bortset fra den side der vil blive limet til væggen).

DIY dekorative skum bjælker

Ved hjælp af samme teknologi kan du lave bjælker af krydsfiner eller endda almindelige brædder. Stykker kan derefter blive alderen, dækket af plet og lak.

Hvis du vil lave bjælker af naturligt træ, kan du købe skåret poleret træ, for eksempel 70x50. Når du vælger, skal du sørge for at kontrollere, at den er flad og tørret. Derefter skal du behandle pletten og lakken og skære i den ønskede længde. Dette er også en billig og overkommelig løsning.

Stråler dekoration

Hver stil af interiør vil kræve sin egen stil af bjælker.

 1. Til klassiske og victorianske stilarter kan du dekorere bjælker udskåret til guld, dekorere med mønstre og vignetter. Du kan finde sådanne færdige polyurethanbjælker til salg.
 2. Hvide, sorte, brune og farvede bjælker vil være den perfekte løsning til moderne interiør.
 3. Til high-tech stil pasform bjælker til metal.
 4. For at skabe en landestil skal træet alder.
 5. For landlige stil (land) er præget af en markant grov tekstur.

Virkningen af ​​loftsakenter på værelset

Mulighed for at placere bjælker i loftet

False bjælker kan dekorere enhver form for loft: stræk, gipsplader, almindeligt malet og så videre. Med deres hjælp kan du zone et værelse eller skabe et så populært element af indretning som et falsk vindue på loftet med efterligning af farvet glas. Dekorative bjælker kan efterligne vinduesoverlapninger, hvorimod der i løbet af arbejdet limmes et lærred med fotoudskrivning, mosaik, fresker og lige spejlpaneler. Den moderne europæiske tendens er meget interessant, når bjælkerne går til væggene.

Dekorative loftsbjælker med belysning

Stråler kan dekoreres på toppen med LED belysning, hvilket vil give en særlig dekorativ effekt. Bjælkerne, hvor loftslysene er monteret, ser fantastiske ud. Alle ledninger i dette tilfælde er skjult inde i den hule konstruktion.

Generelt bjælker i loftet giver en følelse af varme og hygge Beboelseshus, vil bringe smag til den moderne stil interiør og vil skabe den nødvendige autenticitet på offentlige steder som klubber eller pubber.

Rustikke loftsbjælker

Sådan arrangeres bjælker

Hvis et rum skal udvides visuelt, skal der tages hensyn til følgende punkter, når bjælkerne placeres.

 1. Hvis du vil gøre rummet bredere, betyder det, at bjælkerne skal placeres på den korte side.
 2. Hvis du skal øge længden, skal bjælker placeres langs hele længden af ​​loftet.
 3. Arrangementet på tværs vil give rummet et visuelt volumen.
 4. En stråle kan opdeles i en separat zone: for eksempel en bar tæller.

Frekvens placering spiller også en stor rolle. For eksempel, hvis loftshøjden er meget stort (som er i stueetagen), nærhed af bjælkerne til hinanden hjælper til lidt reducere den. Hvis den gennemsnitlige højde af lofterne, skal bjælker være fastgjort i en større afstand fra hinanden. Også bjælker kan lægges "sildben". uden loft loftværelser ser særligt imponerende, når bjælker føres igennem kolonnen, og enderne er fastgjort til væggene, giver effekten af ​​et telt.

Mærkningssystem til montering af bjælker

Sådan repareres bjælker til loftet

Funktionerne i proceduren afhænger af det materiale, som bjælkerne er fremstillet af. Lad os se nærmere på hver af mulighederne.

Sådan lim skum falske bjælker på et normalt loft

Dette er den nemmeste måde at placere falske bjælker i en moderne lejlighed. Hvis du vil dekorere køkkenet eller lokalet hurtigt, billigt og alene, er den bedste løsning ikke fundet.

Trin 1. Først sættes etiketter på loftet og på væggene for at angive de steder, hvor falske bjælker limer. Klistermærker skal primeres for bedre vedhæftning.

Trin 2. Derefter er strålen belagt med flydende negle og limet til det ønskede sted. Skumprodukter er næsten vægtløse, og flydende negle griber bogstaveligt øjeblikkeligt.

Sådan lim skum falske bjælker

Nogle vejledninger anbefaler at smøre væggen på samme tid, men i tilfælde af overskydende lim kan strålen begynde at bevæge sig ned ad væggen. Derfor må en mellemgård bestemmes empirisk.

Trin 3: Hvis rummet er smal, kan du holde de 2 bjælker langs de lange vægge i rummet, og bare sende tværbjælker vinkelret på dem. Denne enkle loft vil skjule uregelmæssigheder almindelig beton loft, og vil se meget fordelagtige.

Sådan repareres træbjælkerne hurtigt på et træ- eller betonloft

Dette er heller ikke meget vanskeligt og dyrt.

Fastgørelse træ falske bjælker på loftet

Trin 1. På loftet sætter vi linjerne for placering.

Trin 2. I træet borer vi huller med en 12 mm boremaskine med en dybde på højst 0,5 cm hver 30 cm.

Trin 3. I de samme huller borer vi 8 millimeter huller, hvor vi kører skruer til 120 mm.

Trin 4. Vi sætter tømmeret, markér stedet for hullerne i loftet.

Trin 5. På loftet på de markerede steder med en stans borer vi 8 mm huller.

Trin 6. Vi kører i dem thopiki.

Trin 7. Skru timret.

Montering af træ dekorative bjælker

Da skruen på skruen går til jorden, skal du sætte træet på træet. Efter tørring tynde pletten og derefter lak. Cap skruer kan dækkes med træ stik eller særlige dekorative overlejringer efterligne hatte smedede søm. Kan monteres på almindelige nagler - det er endnu hurtigere.

Hvis der er planlagt tværgående fordeling af bjælkerne, kan der forekomme uregelmæssigheder i leddene. Udformningen af ​​disse knuder afhænger af rummets særlige stil. Hvis dette land, for eksempel, at disse steder kan dækkes med dekorative læderremme eller limet i rækker af store sejlgarn.

Montering af polyuretan dekorative bjælker på barer

Dette er en professionel installationsmetode.

Dekorative stråle B1 af polyurethan (Wenge, kirsebær, eg, oliven, valnød, lys eg)

Trin 1. For polyurethan falske bjælker er lavet kile-barer lavet af træ, som fuldt ud opfylder det indre hulrum af bjælken.

Trin 2. Loftmærkning er udført: Linjer trækkes langs, hvorpå bjælkerne fastgøres.

Trin 3. Kilepladerne er installeret langs linjen efter 1 meter på skruerne eller dowels.

Trin 4. Ved installation af en falsk stråle, påføres polyurethanlim på loftet. Dette er nødvendigt ikke for fiksering, men for en mere tæt pasform til loftet, så der ikke er huller.

Trin 5. Strålen er tæt slidt på stængerne og skruet til siderne gennem skruerne.

Fastgørelse af polyurethanbjælker på loftet

Trin 6. De skruer, som fastgør fascia stråle til stråle og placerer docking bjælker er dækket med dekorative læderremme med simulerede nitter.

Funktioner af enheden bjælker på stræk loftet

For at gøre det nedhængte loft og dekorere det med dekorative krukker, bør fastsættes indlejrede dele, der ligner dem etableret til at hænge lysekroner. Boliglån til dekorative bjælker - det er bare en træbøjle med den nødvendige tykkelse. Det er knyttet til de vigtigste loft og det sænkede loft strækkes så den strækker sig røre bundplanet af stangen. Derefter gennem loftet til bjælken vedhæftede falske bjælker.

Dekorative bjælker på et strækloft

Du kan bruge monteringsbjælkerne med suspensioner. Suspensioner er fastgjort til basen. og efter at have strækket loftet er der slidser i lærredet. Specifikke handlinger afhænger af materialetype.

Hvis det sænkede loft hænger en lang tid, men jeg ønsker at en eller anden måde sprede det indre uden at fjerne bladet, kan du bruge en ekstern konsol med montering på en væg eller inde barer, boltet til væggene. Bjælker vil blive fastgjort til skruerne.

Funktioner af enheden bjælker på et gipsplankloft

Da gipsplankloftet er suspenderet, kan du bare ikke vedhæfte bjælker til det. Du skal huske / aflytning steder, hvor der er rammeprofiler og bjælker fastgjort til dem. Vedhæfte kan være enhver bekvem måde: lang anker gennem bjælken profil og GCR eller bar knyttet til GCR nåletræ og profil. Spånpladeskrue vil drywall udelukkende skruet på lang stråle ikke holde.

Montering bjælker på et ophængt loft

Nogle nuancer

Leddene i bjælkerne eller udgangspunkterne på skruerne er dækket med forskellige slags dekorative plader, blandt hvilke er følgende:

 • maskering dekorative reb;
 • maskerende voks blyant;
 • maskering med kobber smedet plader;
 • dekorative læderremme.

For at dekorere rummet kan du bruge dekorative konsoller, som sælges sammen med bjælker og skaber en efterligning af understøtninger på væggene. Hvis kabler til lysarmaturer passerer gennem polyurethanstrålen, skal de være gemt i en korrugeret beskyttelse.

Montering af kanten på loftet

I denne artikel kan du finde detaljerede trinvise instruktioner til oprettelse af et caisson-loft. Vi anbefaler også at læse artiklen om, hvordan man korrekt limer fliser på loftet.

Video - Installation af træ dekorative bjælker i loftet

På denne måde kan du få et meget smukt usædvanligt interiør med vægt på træbjælker i loftet. Dette interiør kræver ikke en stor investering af penge, og du kan bogstaveligt talt rette bjælkerne med dine egne hænder om få timer.

9 måder at lave og lave loft bjælker med dine egne hænder

Køkkenbjælker i neoklassisk stil

I interiøret har jeg altid ønsket minimalisme: glatte, glatte overflader, minimum unødvendige detaljer, maksimal funktionalitet. Og i sidste ende tog det på noget mere behageligt, selv rustikt. Jeg er stadig ikke klar til at blive udskåret på møbler, en overflod af tekstiler eller en bunke af små vedhæng på en lysekrone, men jeg vil virkelig bruge i designet så mærkbare og rumskiftende detaljer som dekorative loftbjælker.

Og hvad de bare ikke sker! Træ, polyurethan, plast, spånplader, MDF og gipsvæg - til enhver smag og mulighed. Du kan købe færdige eller gøre det selv. Men i hvert tilfælde vil vedhæftningsmetoderne være forskellige.

Bjælker på loftet, murværk mure - design brutal stil loft

Valget af konstruktion og konstruktion af bjælker

Før du begynder at gøre noget, skal du lave en plan, tænke over designet, beregne materialerne. Når alt kommer til alt, kan loftbjælker ikke bare dekorere interiøret, men også skjule nogle overfladefejl, visuelt ændre rummets opfattelse af rummet, blive et funktionelt element i huset.

For eksempel kan du med deres hjælp:

 • skjul leddene af plader på loftet eller overgangen fra en type finish til en anden;

Bjælker lukker leddene og fremhæver loftets usædvanlige form

 • visuelt gøre rummet bredere (tværgående) eller længere (langsgående);

Bjælker på loftet i det indre af en smal korridor gør den bredere

 • "Land" uforholdsmæssigt højt til loftet for at gøre lokalet mere psykologisk behageligt. For at gøre dette er de ofte fast under hovedniveauet;

Dette gælder på loftsbunden.

 • vælg funktionelle områder, opdeling af et værelse med en tværbjælke med indbyggede lys eller placere flere i en del;

Begge tricks bruges her.

 • hule falshbalki indeni, der har et tværsnit af kassen - en ideel måde at skjule elektriske ledninger, rør, kanaler og andre kommunikationer samt installere indbyggede lamper uden at installere et hængende loft, hvilket reducerer rummets højde.

I et tømmerhus kan du kun skjule kommunikationen ved hjælp af dekorative elementer, hvis du ikke vil revet vægge og lofter

For at gøre interiøret til fordel for ikke at være overbelastet med unødvendige detaljer, skal du selvfølgelig tage højde for rummets parametre. For eksempel, hvis lofthøjden er lille, skal afstanden mellem loftbjælkerne gøres bredere, og de selv er mindre voluminøse.

Og omvendt: Hvis du vil sænke det visuelt, bliver loftbjælker hyppige og massive.

Og nogle gange bjælkerne og behøver ikke at installere sig - de eksisterer allerede og er bærende strukturer, irriterende beboere i deres udseende. Men enhver ulempe kan altid forvandles til værdighed, hvis du kender tricks til hvordan man kan slå bjælken og harmonisk passer den ind i interiøret.

Men jeg vil stadig ikke tale om æstetikken, men om den praktiske side af spørgsmålet: hvordan disse dekorative elementer - færdige eller hjemmelavede - laves og installeres.

træ

Træprodukter er massive - af massivt træ og præfabrikeret - fra individuelle planker. Oftest for deres fremstilling anvendes holdbare og praktiske nåletræer.

Under alle omstændigheder skal træet være tørt og rent, fri for råd og insekter. Og så de ikke fremstår i fremtiden, behandles det med antiseptiske forbindelser.

Metode 1 - gennem installation

Denne metode installerer massive bjælker af tømmer, for hvilket der gennembores et gennemgående hul i størrelsen af ​​fikseren, og det skrues direkte til bunden.

Montering af massive bjælker

Valget af fastgørere afhænger af basismaterialet:

 • Hvis dette træ er tilstrækkeligt lange skruer, skrues i trin på 15-30 cm, afhængigt af tykkelsen og vægten af ​​det dekorative element.
 • Hvis færdiggørelsen sker i et hus af blokke eller klodser med betonggulvplader, skal du have en dowel-negle eller et anker.

Hattefastgørelser skal være forsænket i træets krop. Efter installationen er disse huller fyldt med kitt på træ med en passende skygge.

Metode 2 - suspenderet

Her anvendes specielle metalplader på væggen med en stikkontakt, hvor bundens ende ligger.

Montering ved brug af metalforing

Denne metode er praktisk, når bjælkerne skal sænkes under loftet eller når de ikke kan gennembores gennem på grund af det lille tværsnit af fastgørelseskanten. For eksempel, som i tilfældet med brugen af ​​tykke boards, sætter du på kanten.

Foring skjuler derefter under et lag af gips eller foring. Hvis en sådan dekoration ikke er planlagt, kan de forklækkes ved at indpakke kæder, reb og andre dekorative ornamenter, der passer ind i stilen omkring enderne.

Metode 3 - til konsollen

En anden mulighed er at fastsætte bjælken uden at berøre loftet - for at lægge enderne på konsollen, monteret på væggen i den ønskede højde.

Træ konsoller fremhæve den valgte stil.

De sidste to metoder er det eneste, der er muligt for lysophænget gips eller stræklofter, hvis du ikke har tænkt på elementerne i realkreditlånet. Men de kan kun bruges til solidt, ikke splejset langs bjælkens længde. Og de selv skulle ikke være meget lange, ellers vil de saksøges med tiden, og de bliver ikke løst langs hele længden.

Hvis du tager et langt og tungt tømmer, er den eneste måde at klare bjælkens afbøjning på at installere understøtter under den. Men du kan slå dem og gøre dem til dekorative søjler eller stativer med hylder.

Her for eksempel

Metode 4 - Fastgørelse af falske bjælker på stængerne

Wooden falshbalki du kan købe eller gøre det selv. Dette vil kræve veltørrede kantede plader. Hvis du tager rå, så selv med en perfekt pasform af leddene, vil de til sidst blive mærkbare, da træet tørrer ud.

Afhængigt af tilgængeligheden af ​​værktøj er det muligt at lave en sådan kasse på to måder: med savklinge på 45 0 og uden savklinge. I det første tilfælde har du brug for dette værktøj:

Immersionssag med styreskinne

 • Vi tager tre brædder, markerer størrelsen og ses af i længde og bredde. På dette tidspunkt kan du straks holde en foreløbig dekorativ finish for hver plade. For eksempel slid overfladen ved at fjerne bløde fibre fra toplaget ved hjælp af en metalbørste eller en dyse på en boremaskine.
 • Derefter skærer vi med en nedsænkningsås en langsgående side af sidepladerne og to på sidepladerne.

Efter udskæringen justerer vi om nødvendigt - vi grinder skæringerne med sandpapir

 • Smør leddene sammen med lim - snedkeri, PVA eller specielle møbler, tryk dem sammen og fastgør leddet med efterbehandlingstænger eller bare tynde knopper med bidede hætter.
 • Når designen tager fat, grinder vi de ydre hjørner med sprængpapir, hvis der er huller - vi forsegler dem med et kit, efter at det er tørret, slib igen og dækker hele delen med en dekorativ sammensætning - lak, imprægnering, maling.

Her kan du se nellikerne. For at opnå et mere naturligt udseende af bjælken er det ønskeligt at køre negle ikke i en lige linje og med forskellige trin.

Nu hvordan man laver en lignende falshalku, hvis der ikke er noget at præcis skære enderne af. For at gøre dette, efter skæring og formaling af emnerne, er små stænger af samme længde skruet til sidedelen indefra. Skruer skal komme ind i brætets krop, men ikke gå udenfor.

Derefter bores i hver stang på de tilstødende flader mellem punkterne på fastgørelseshullerne for at fastgøre frontpanelet.

Før du fastgør frontpladen, skal du også lægge lim på stængernes nederkant. Næste - samme behandling som i den foregående version.

På trods af at sådanne loftbjælker er meget lettere end massive, har de stadig en anstændig vægt, så de skal fastgøres sikkert. For at gøre dette er der først monteret et tykt bord på loftet, hvilket er lig med den interne afstand mellem boksens sidevægge. I stedet for et bord kan du tage et par barer, som i det følgende billede.

Monteringstrin - højst 50 cm

Det er fortsat at bære en falshbalku på stængerne og fiksere den med skruer, drukne hætten og fylde rillerne med kitt. Hvis kassen er forholdsvis lys, kan du gøre det mere præcist at klare studsene - de er næppe synlige i den højde.

gips

Gipsvæg - alsidig materiale. Fra det kan du gøre designet af enhver form, endda buet. Og bjælken er den samme boks, som mange laver rundt om loftets omkreds for at installere spotlights. Kun i vores tilfælde vil de gå på tværs af det.

Metode 5 - på en metalramme

Jeg tror ikke, at det er nødvendigt at forklare noget i detaljer for dem, der allerede har behandlet gips. Og dem, der ikke havde, kan du læse artikler om dette emne, hvor alt er beskrevet detaljeret. Derfor kort og i billeder.

Vi konstruerer rammen af ​​metalprofilen

Skær gipspladens detaljer ud af rammens størrelse og fastgør dem med skruer til metal

Fyldning af led og vedhæftningspunkter

Efter afslutning af kittet for at afslutte sådanne lofter kan bjælker på nogen måde: maling, lim tapet, flise mv.

Metode 6 - på en træramme

Det samme gælder kun rammen af ​​træstænger. De vil hjælpe med at løse den vanskelige opgave at slå en stråle i loftet i en lejlighed: hvis det ser ud til at være upræcisabelt, er det nok til at lave lige lader på den og sheathe gipsvæggen.

Og så allerede til din smag:

 • lignende parallelle eller tværgående bjælker kan tilføjes;

I moderne stil

 • eller bygge lignende kasser omkring omkredsen;

Strålen deler køkkenet i arbejds- og spisestue

 • hvis du limer de skærende bjælker med polyuretanlister, kitt og maling, får du en lighed med et loftsloft i klassisk stil;

Dekorative bjælker på køkkenloftet

Et andet eksempel med trimelister

Færdige varer

Det er ikke nødvendigt at opfinde noget og lave ting selv, da dekorative bjælker kan købes færdige. De er lavet af trælignende materialer - spånplader, krydsfiner, MDF med finérfinish, farvning, laminering. Og også fra plastik som kabelkanaler og fra polyurethan.

De nyeste produkter er kendetegnet ved forskellige designs og former. Ofte efterligner de træ, og det er så sandsynligt, at det er umuligt at skelne dem fra naturmateriale.

Prøv at finde forskellene.

Ud over de æstetiske ydre parametre skelnes de af deres lave vægt og fugtighedsbestandighed. Produktets lethed gør det muligt at fastgøre det selv til gipsplanklofter uden installation af realkreditlån og fugtighedsbestandighed for at skjule vandrør og klimaanlæg i dem, og bekæmpelse af kondens på loftet under bjælkerne er ikke længere et problem.

For hver type færdige bjælker udviklede deres egne metoder til installation.

Metode 7 - på kilestænger

På denne måde monteres lette polyurethanbjælker i loftet. Hele processen er vist på billedet:

 1. Afstanden mellem boksens indvendige vægge måles, korte kileformede stænger skæres i denne størrelse.
 2. Markup er lavet i loftet.
 3. Et hul er boret i stængerne til en monteringsskrue eller anker, og de skrues langs markeringslinjen i intervaller på 1 meter, herunder ved sammenføjningen af ​​elementerne, hvis det er.
 4. Enderne af stængerne og bjælkerne smøres med lim.
 5. Dekorative elementer pænt "passer" på stængerne, presset mod loftets loft og desuden fastgjort med skruer.

Da leddene af polyurethanprodukter ikke kan slibes og pudses med kitt, er de dekoreret. Du kan bruge ru garn, reb, hæfteklammer og andre improviserede midler.

Men det er bedre at købe specielle gummi bælter, der simulerer smedning.

Metode 8 - bruger vejledninger

Nogle virksomheder fremstiller dekorative bjælker med skjult montering. Disse er metaldæk monteret på loftet, som bjælkerne er forbundet med specielle klemmer.

Indretningselementet klikker simpelthen på skinnen.

Guider kan ikke kun være metal, men også lavet af samme materiale som selve dekorative æsken, men uden afslutning - det er stadig ikke synligt efter installationen.

Når man slutter i et træhus, tillader det ikke, at kommunikationen bliver skjult. Sådanne kanaler, efterligning af loft og vægbjælker vil være en glimrende løsning på problemet.

Afhængigt af størrelsen kan du skjule alt i dem - fra ledninger til kanaler

Metode 9 - kabelbjælker

Det er den billigste, men også den mest kunstige type af vores dekorative element. Man kan kun have en rigtig træstråle i den med en god fantasi, da plastiket giver sig selv ud på tegningen eller farven under træet.

Kanalen i sig selv er fastgjort til væggen eller loftet, og efter at have lagt nogen form for kommunikation i det, klæber et cover på det. Alt er enkelt og hurtigt, men næsten ikke egnet til at skabe et varmt hjeminteriør. Selv om for højteknologi og minimalisme - hvorfor ikke? Du kan endda tage en hvid eller farvet æske uden imiteret træ.

Hvis støttebjælken

Bærestrukturer skal også færdiggøres. Hvis du overhovedet vil skjule bjælkerne, er de blot inkluderet i rammesystemet til paneler af materialer, klapbræt eller paneler.

Men det er ikke altid muligt, hvis lofthøjden er lille. For eksempel i et bad eller et gammelt hus. Så er det kun at revne bjælken selv med et træ eller, hvis dets størrelse tillader det, at "klæde" det i et polyurethan cover.

Og hvad skal man gøre, hvis strålen er bøjet eller revnet, og der er fare for, at den ikke modstår belastningen fra overlapningen? Der er mindst tre måder at løse dette problem på egen hånd.

 1. Den første er installationen af ​​en holdebjælke. Jeg nævnte det allerede.
 2. Den anden måde at styrke strålen på er at trække den af ​​med metalstriber. For at gøre dette bliver det først styrket og vender tilbage til det indledende niveau, så på begge sider anvendes lange strimler af metal, der er mindst 5 mm tykke, boret gennem hver 15-20 cm og spændt gennem tømmeret med bolte. Derefter kan støtten fjernes.

Gevinsten vil være mere pålidelig, hvis pladerne ikke er placeret langs bjælken, men i en vinkel opad til punktet for maksimal afbøjning

 1. Den tredje er at bruge en stang af samme tværsnit på den ene side i stedet for metalplader. Efter installation af understøtningen er den strammet med hovedstifterne.

Det er selvfølgelig ikke nødvendigt at tale om strålernes æstetik forstærket af sådanne metoder. Derfor er det også ønskeligt at forbedre dem ved at lukke dem med en kasse af træ eller gips.

konklusion

Da i det nærmeste fremtid, hvis alt går godt, skal vi købe et træhus, problemet med dets elektrificering og vandforsyning bekymrer mig lige nu: Jeg kan ikke lide ledninger og rør i syne. Og loftbjælkerne, som intet kan forhindre mig i at installere på væggene, løser disse problemer perfekt, samtidig med at de tilfredsstiller det pludselig vækkede ønske om rustik komfort.

Hvis en af ​​læserne løser det på samme måde, vil jeg være taknemmelig for billedet og beskrivelsen i kommentarerne til denne artikel.

Træ I-bjælker til tag- og trussystem

Træ I-bjælker overlapper hinanden

Hvis du planlægger at bygge, renovere et hus, sommerhus eller bad, der giver trægulve, vil du sandsynligvis bruge I-bjælker. De bruges også til reparation af tag, loftet og overlapningen af ​​kælderen i huset. I-bjælker overholder bygningskoder (SNiP) og kan reducere byggeperioden betydeligt. Med deres hjælp er gulv og tagdækning af huset lavet, hvilket er en fremragende erstatning for kraftige armerede betonstrukturer.

Generelt er brugen af ​​træbjælker den bedste løsning, fordi omkostningerne reduceres, kvaliteten af ​​strukturer er højere, og varigheden af ​​det udførte arbejde er mindre. Deres installation er enkel, levetiden er meget lang, og naturlige træers økologi er ubestridelig. I denne artikel beskriver vi de typer af I-bjælker af træ, deres formål og fordele ved drift.

Produktionsteknologi og applikationer

Til fremstilling af I-bjælker, i overensstemmelse med SNiP, anvendes veltørrede søjler og orienterede strandplader, kaldet OSB eller i latinskription OSB. Dimensionerne af byggesektionen varierer fra 140 til 450 mm, der fremstilles I-bjælker af forskellig længde. Nævtræ, omhyggeligt tørret og afvist, bruges til produktion. Overlapningerne på træbjælkerne er højstyrke, sammenlignelige med armeret beton og har en lang levetid.

Slab formwork beam

Træ tees bruges til følgende værker:

 • c loftets udstyr på træbjælkerne i kælderen og mellem gulvene i huset;
 • Tagkonstruktion i tagsystemer;
 • mansard konstruktion;
 • montering af rammen hus;
 • gulvbelægning.

Anvendelsen af ​​I-bjælker træbjælker

I-bjælke træbjælker har en særlig speciel sektion i form af bogstavet "H", lagt på sin side. Som regel produceres de på moderne importeret udstyr ved hjælp af højteknologiske processer og materialer. Tør og tapet træ anvendt til fremstilling af bælter - bjælkens øvre og nedre plan. For jumperen, kaldet racket, anvendes, som nævnt ovenfor, presset plade OSB. Basen imprægneret med speciel lim OSB giver bjælkerne brandmodstand og vandmodstand i overensstemmelse med SNiP.

Sektionstråle

Gulvene udføres perfekt ved hjælp af I-bjælker, og produkterne til montering af husets rammer er af høj kvalitet og deformeres ikke over hele levetiden. Træ strukturer er ikke modtagelige for korrosion, i modsætning til metal modstykker. Udvælgelse af produkter med den krævede konfiguration og længde forekommer som regel på tidspunktet for bestilling af I-bjælker fra producenten. Fabrikanten kontrollerer produktets overensstemmelse med certificering, SNiP og deklarerede dimensioner.

Overlappende bjælker I-bjælker

fordele

Overlapningerne på træbjælkerne, der er opsamlet fra I-bjælker på grund af deres lave vægt, udøver ikke en betydelig belastning på understøtningerne, mens de selv har en høj belastningskapacitet. Lys og slidstærke træprodukter, i modsætning til armeret beton, kræver ikke brug af tungt løfteudstyr. Du kan bruge dem under alle klimatiske forhold. De strukturer, der er opført fra træ I-bjælker, modstår stærke skråvind og seismiske bølger. Fuldt møde SNiP. Gulvbelægning, for eksempel, gøres meget hurtigere med deres hjælp, gulve ikke forår og ikke knirk.

I-bjælker overlapper hinanden

Andre fordele ved I-bjælker:

 • øko-venlige;
 • ildfaste;
 • har lang levetid
 • øget styrke giver mulighed for anvendelse på store spændinger;
 • ingen ændringer i geometriske parametre: vridning, deformation, udtørring;
 • erstatter helt metalelementer, der giver et glat gulv eller loftloft
 • universel, multifunktionel brug;
 • lethed og hastighed ved installation
 • kort arbejdstid, hvilket sparer på grund af disse lønomkostninger
 • Mulighed for brug til gulv uden betonplade.

Træ I-bjælker

I-bjælke træbjælker kan let savnes uden at kræve særlige sav. Den unikke styrke af I-bjælker giver dig dog mulighed for at lave de nødvendige huller, og designet er praktisk til at lægge intern kommunikation.

Det er vigtigt!

Hardwood I-bjælker strækker sig strengt mod de angivne dimensioner, hvilket ikke giver effekten af ​​naturlige nedbør og temperaturændringer gennem hele livscyklusen.

Udgifterne til bjælkerne er lave og afhænger af deres længde og højde i sektionen. At bygge et loftsrum på træbjælker er bedre at bruge træ I-bjælker, hvilket vil beskytte dit hjem mod krympning, revner og forlænge levetiden.

Træbjælker af huset

Sammenligningsegenskaber

For tydelighedens skyld præsenterer vi en sammenligningstabel for de vigtigste parametre med lignende metal- og betonprodukter, beregnet for et areal på 200 kvadratmeter. Tabellen viser, at udskiftningen af ​​tungmetal og armeret betonkonstruktioner med I-bjælker vil give:

Dekorative loftsbjælker - materialer og monteringsmuligheder

Dekorative loftsbjælker er for nylig blevet et fashionabelt element i indretning, producenternes forslag vokser, listen over materialer, som de er fremstillet af, udvides.

Men i grunden kan du se udsatte dekorative bjælker af træ, plast og polyurethan. Alle har indvendigt ret store langsgående hulrum, som for det første letter produkterne, og for det andet tillader de at skjule ingeniørkommunikation i dem (ledninger, rør osv.).

Loft bjælker af træ, MDF, spånplader

Loftbjælker af naturligt træ (eg, fyr, bøg, kirsebær, poppel, kastanje, pære osv.) Er dyre og bruges oftest i raffineret interiør. Selvom der kan være muligheder. Så bjælkerne kan være solide, med udvalgte hulrum, og kan være en smal kasse monteret fra brædder.

Ofte kan du finde loft bjælker-kasser lavet af spånplader eller MDF, dekoreret med en speciel film. Efter at have stoppet valget på sådanne produkter, overveje omhyggeligt efterbehandling. Det kan påføres ved laminering eller maskering (limning).

Laminerede falske bjælker af MDF eller spånplader varer lang tid, da filmen i dette tilfælde er "svejset" til bunden. Og loftsbjælkerne med limet film vil sandsynligvis hurtigt miste deres oprindelige udseende, da finishen vil skrælle af. Dette er især vigtigt for bjælkerne i køkkenet, da den varme luft fra ovnen stiger.

Dekorative bjælker af plast eller polyurethan

Billige falske bjælker - plast og polyurethan (med træ dekoration). Fastgørelsesanordninger kan leveres med produkterne, men generelt er der ingen problemer i denne sag - lette falske bjælker monteres i loftet ved hjælp af bygningslim og selvdrejende skruer.

Klæbestoffet "Flydende negle" er godt i denne henseende, selv om det er nødvendigt at tage højde for bjælkens og loftets materialer, da der findes forskellige typer af denne lim. En win-win er den Crazy Sticker lim, som ifølge bygherrerne klæber alt. Men uanset hvor tæt "bjælkerne" limer på limmen, vil det ikke være overflødigt at sikre dem med selvlukkende skruer.

Nogle herrer gør loftbjælkerne selv. Det er svært at skære kernen fra naturlige logs, men det er helt muligt at samle kassen fra brædder, spånplader / MDF eller endda tyk krydsfiner. Elementerne fastgøres ved hjælp af interne stænger med selvlukkende skruer, efter at sømene er fyldt op med et kit, er produktet malet (valgfrit, lakeret) eller limet fast med en selvklæbende film.

De enkleste loftbjælker kan laves af skum. Flere skumplader limes sammen, skæres derefter i falske bjælker og udsættes for efterbehandling. Rør til ledninger og rør i dem er lavet selv med en regelmæssig skarp kniv - polyfoam gør sig godt til at skære. Skumbjælker limes til loftet.

Fremstilling af træ I-bjælker

Priser for træ I-bjælker

RABAT%!

Pris, gn. / Rm

Bjælke med hylde fra LVL bar

Pris, gn. / Rm

Gratis layout og beregning af bjælker + 7 495 797 05 60

Træduft til gulve

Trægulve i huset af luftbeton

Trægulve i rammehuset

Trægulve i et murstenhus

Trægulv bjælker

Fordelene ved at bruge I-bjælker i konstruktion

 • Lavpris I-stråle i forhold til andre lignende materialer
 • Høj holdbarhed og slidstyrke i lang tid
 • Let at installere og ikke nødvendigt at bringe specielt byggemateriale på arbejde
 • I-strålelængde kan nå 12 meter
 • Den bruges som gulvbjælker til kælder, interfloor, loft eller loftet gulve.
 • Designet giver dig mulighed for at lægge enhver ingeniørkommunikation uden at beskadige bæreevnen. Såsom: elektriker, luftkanal, VVS, spildevand.
 • Høj miljøvenlighed af materialet. Anvendes til fremstilling af blødt træ
 • Ifølge deres tekniske egenskaber er træ I-bjælker ikke ringere end metal- og betonkonstruktioner, men de er meget billigere
 • Interfloor overlapning af I-stråle, som du vil glemme, hvad der knuser i gulvet og svinger en lysekrone på loftet
 • I-strålens fysiske egenskaber giver dig mulighed for at arbejde med denne type materiale under alle klimatiske forhold og med store ændringer i miljøpåvirkningen.
 • Produktion og levering er mulig i enhver region i Den Russiske Føderation. Logistikens enkelhed gør denne type materiale til en af ​​de mest bekvemme for store og små mængder lavkonstruktion.

Egenskaber ved produktion af træ tee:

1. Mulig maksimal længde af et I-stråleprodukt med bånd af LVL-stænger?

Mulig maksimal længdebælte 45 * 70 mm (massiv) max.6000 mm, dobbeltlags bar 44 * 75 mm (splejset splejsetrække) max.10000 mm, trelags bar 44 * 85 mm (splejset splejsetrække) max.10000 mm, LVL - bjælke 64 * 39 mm / 89 * 39 mm bevæge sig 12000

2. Skæringstjenesten til størrelsen af ​​kundens projekt er til stede, og i så fald hvor meget koster det?

Skærebjælker (0-360 *) - GRATIS!

Produktion af træ I-bjælker på den automatiserede linje af det canadiske selskab NASCOR.

Wooden I-stråle består af tre hovedelementer:

 • Regimenter fra en tørflyvet bar eller fra en LVL-bar
 • Spånplader (OSB) 9 millimeter
 • Melaminbaseret AkzoNobel klæbemiddel MF / MMF til strukturelle understøtningselementer
 1. Har du en permanent position på lageret eller hele ordren?

"240", "300" stråle er på lager.

 1. Frist for en ordre for eksempel 500 rm. Bjælker?

Med en hastighed på 1500 meter pr. Skift!

Ja, det er muligt at købe en stråle LVL 12 meter og skære til loftets størrelse.

Loftsbjælker af træ og finer

Vi producerer alle slags dekorative og bærende bjælker af massivt træ og naturlig finer. Vi arbejder kun med naturlige materialer, ikke polyurethan.

Vi tilbyder den perfekte løsning til interiør i enhver stil: Dekorative bjælker af MDF, fineret med naturlig finer af enhver type træ efter eget valg. Dette er ikke kun en fremragende kombination af pris og kvalitet, men også miljøvenlighed, pålidelighed og skønhed, der vil glæde i mange år.

MDF og finerbjælker er stabile og ikke underkastet deformation. Perfekt velegnet til interiør med høj luftfugtighed. Et stort udvalg af finer typer giver dig mulighed for at designe interiøret i enhver stil. Tilsæt her et bredt udvalg af muligheder for efterbehandling bjælker - og få næsten ubegrænsede muligheder for indretning med dekorative bjælker.

Eksempler på dekorative og bærende bjælker i interiøret

Beam produktions muligheder

Udstyret i vores produktion giver os mulighed for at lave alle slags dekorative og bærende bjælker ved brug af massivt træ, finer og MDF. Det kan ikke kun være lige bjælker, men også det originale design af lofterne ved hjælp af bjælker skåret i en vinkel. Og også, vi kan lave tredimensionelle strukturer fra bjælker.

Alle bjælker kan opdeles i 3 grupper:

 • fyldige faste bjælker fra fyr, eg, ask, lærk
 • dekorative bjælker fra fast fyr, eg, ask, lærk
 • Dekorative bjælker fra MDF, fineret med naturlig finer

Se også:

Dit valg

 • Det materiale, hvorfra bjælkerne vil blive lavet. Massivt træ, MDF, forskellige former for finer;
 • Stråleafsnittets udformning og form (se Typer af bjælker)
 • Stråledimensioner (længde, sektion) af bjælker
 • Farveopløsning (toning - det er muligt at vælge farver i henhold til en prøve, emalje, patina osv.)
 • Behandling: Glat overflade, aldring (rust, "myrer", udbrænding), andre effekter
 • Type lak system (nitrocellulose lak, polyurethan lak, akryl lak, etc.)

Produktionsmuligheder

Udstyret i vores produktion giver os mulighed for at lave alle slags dekorative og bærende bjælker ved brug af massivt træ, finer og MDF. Det kan ikke kun være lige bjælker, men også det originale design af lofterne ved hjælp af bjælker skåret i en vinkel. Og også, vi kan lave tredimensionelle strukturer fra bjælker.

Anvendelsesområder

I det indre kan bjælker udføre både en rent dekorativ rolle og en praktisk: for eksempel kan du installere et belysningssystem til at skjule kommunikationssystemer, ventilationskanaler og også bjælker. fordi bjælker har generelt en udsmykningsrolle, ofte giver det ikke mening at gøre dem fyldte (helt fra en matrix). Normalt er bjælker i fuld længde lavet med en lille sektion, eller i tilfælde af at de er suspenderet eller bærer bjælker. Grundlæggende, hvis loftet er lavet med bjælker, anvendes de såkaldte falske bjælker af g-formet og p-formet.

Stråler er også en integreret del af de såkaldte caisson lofter. I dette tilfælde opdeler bjælkerne lofterummet i unikke celler, der er fyldt med farvet glas eller træ (finerede) paneler.

Vi hævder ikke at have fortalt alt om bjælker. Har du ideer, som du ikke fandt på vores hjemmeside? - Vi vil med glæde bringe dem til liv!

ABC reparation

Byg et hus uafhængigt af fundamentet til taget

Trægulv bjælker. Belastningsberegning

Overlap på træbjælkerne. foto

Hvor længe har vi brug for bjælker?

Den ønskede længde af træbjælkerne bestemmes af flere punkter. Bjælkerne skal overlappe spændingen og have en vis margen, så de kan indlejres i væggene. Hvis væggene er lavet af mursten eller betonblokke, udføres bjælkenes uddybning på 10-15 cm. Den nederste grænse for brædder, toppen til træ. I vægge af træ recess gøre syv centimeter.

I nogle udførelsesformer fastgør bjælker hjørner, klemmer og andre indretninger. I dette tilfælde er træbjælkens længde lig med afstanden fra den ene væg til den anden. Sommetider fører bjælkerne ud til 30-50 cm udenfor, og de deltager i skabelsen af ​​taghældningen.

De bedste bjælker af træ til at dække afstanden fra to og en halv meter til fire. Den maksimale længde, som et sådant træelement kan dække, er 6 m. Endvidere er styrken utilstrækkelig. Ved længere spændinger anvendes laminerede tømmerindstillinger, eller der anvendes yderligere understøtninger, såsom kolonner.

Hvordan kan man bestemme belastningen?

Træbjælkerne i loftet bliver konstant påvirket af lasten, der består af flere komponenter. Den første komponent er egen vægt af alle dele, der udgør overlapningen. Det andet udtryk er driftsbelastningen. Det er midlertidigt eller permanent. Den nøjagtige beregning er ret kompliceret, men det er helt muligt at anvende en forenklet version af formlen.

Hvis belastningen er beregnet til at overlappe loftet, hvor de ikke opbevarer noget, tages den permanente belastning som 50 kg / m2.

Den driftsmæssige belastning i denne version er: 70 * 1.3 = 90 kg / m2. 70 er standardværdien for loftet, 1,3 er sikkerhedsfaktoren.

Den samlede designbelastning er summen af ​​disse to, dvs. 50 + 90 = 130 kg / m2. Runde og få 150 kg / m2.

Disse beregninger antager, at lysisolering vil blive brugt. Hvis der anvendes materialer med høj vægt eller loftet aktivt anvendes til forskellige formål, stiger regulatorbelastningen på gulvet til 150 kg / m2. I dette tilfælde 150 * 1,3 + 50 = 245 kg / m2. Denne værdi kan afrundes op til 250 kg / m2.

Når man opretter et penthouse, tages der hensyn til gulvets vægt og grunden til gulvet, møblerne, folkene. Som resultat opnås belastningen fra 350 til 400 kg / m2.

Gulv bjælker: sektion og tonehøjde

Når længden af ​​bjælkerne er kendt, og den totale belastning beregnes, kan den krævede del af denne del og det installeringstrin, der skal anvendes, bestemmes.

Ved beregning af trægulvbjælker tages der højde for, at den bedste mulighed for sektionen er rektangulær. Højden og bredden skal have et forhold på 1,4: 1.

Bredden af ​​bjælker varierer fra 4 cm til 20 og højden fra 10 cm til 30. De forsøger at vælge en højde, der er bekvemt at lægge isolering på.

Indikatoren som det trin, med hvilket de er stablet, påvirker også tværbjælken af ​​træbjælkerne. Normalt er træbjælkens hældning i området fra 60 cm til 1 m. men det kan ændre sig ned til 30 cm og mere op til 1,2 m. Sommetider vælges pitchen efter bredden af ​​pladen af ​​isoleringsmateriale. I rammekonstruktioner er det bundet til rammens stivere for at sikre maksimal stivhed.

Online-regnemaskiner, der er bredt tilgængelige på internettet, er egnede til kontrol og beregning.

Økonomisk mulighed for overlapning

Økonomisk hedder overlapning, der består af træskærme. Disse dele kommer med en foring på en eller to sider. De er forbundet med rammen, som hjælper dem med at modstå alle belastninger af lodret natur. Skærme bæres kun, når de er sikkert forbundet til rammeborde. Pladerne vendes med kanter til plader og forbinder disse overflader. Da kanten af ​​pladerne og panelerne er fast forbundet i en enkelt struktur, har de en bærerkapacitet, der ikke er mindre end loftets træbjælker.

Fremragende materiale til plating er konstruktion krydsfiner og spånplader. Ordinære plader anvendes også, men de skaber ikke overlapning med høje bærende egenskaber. I deres ansøgning opnås et betydeligt antal sømme med en retning.

Kan ikke være supplerende understøtningselementer og gipsplader samt snedker- og cementplader. Rationaliteten af ​​deres brug er også lav, fordi de koster mere end spånplader og krydsfiner.

Lydisolering af gulve

Normalt er isolering af overlapninger lavet på træbjælker, men interfloor overlapninger kræver ikke et højt niveau af varmeisolering. Lydisoleringsniveauet er en vigtigere indikator i dette tilfælde. Høj holdbarhed af gulve er ikke altid kombineret med de nødvendige indikatorer for støjbeskyttelse. Ofte skal gulvbjælker i et træhus desuden være isoleret for at slippe af med gennemtrængende lyde. Særligt vanskeligt for designere af præfabrikerede huse. De skal kombinere to retninger. Det er nødvendigt at skabe en struktur, der vil blive kendetegnet ved høj styrke og modstå betydelige belastninger. Samtidig skal det have "bløde" elementer, der absorberer lydbølger. De skaber den bedste lydisolering.

Bjælker fyldt med slagge eller udvidet ler opfylder ikke moderne standarder. De er ikke egnet til vandtætningsniveauet eller til de teknologiske træk ved oprettelsen.

Moderne standarder indeholder krav til at reducere mængden af ​​stødstøj, der kan springes overlappende over hinanden. Samtidig bør støjbeskyttelse øges selv til skade for strukturens bæreevne. Som følge heraf blev der skabt nye muligheder, der kombinerede indikatorerne.

Begyndte at bruge fjederbeslag. De afbryder det nederste hus og bjælkerne, således at støjen støj overføres mindre og slukker hurtigere.

Særlige vægtningsforbindelser inde i strukturen bidrager til at forbedre lydisoleringen. Til dette formål skal du bruge sand og andre materialer, der reducerer lydoverførslen.

Da sand er et løs materiale, er dens største ulempe relateret til dette. Med fri dumpning i overlapningsrummet kan den vække sig gennem hullerne mellem pladerne. For at undgå dette er rummet dækket af en film, eller der anvendes specielle måtter, der består af to lag film og sand mellem dem.

I stedet for sand kan cementbaserede plader anvendes. Deres største ulempe er høj vægt. Som et resultat er det nødvendigt at øge styrken af ​​bjælkerne, hvilket gør strukturer mindre økonomiske.

Det er umuligt at levere høj lydisolering til åbne bundgulve. Hvis bjælkerne fra bunden ikke er klædt, og isoleringsmaterialer ikke lægges indeni, vil støjpennens niveau være ret høj.

Beskyttelse af bjælker mod fugt og andre ydre påvirkninger

Særlig beskyttelse mod fugt og klimatiske påvirkninger er ikke nødvendig for gulvbjælker i et træhus. Alle loftet strukturer, loftet på træbjælkerne, træelementerne på ydervæggen er pålideligt beskyttet, hvis taget er udført korrekt og ikke lækker.

Beskyttelse af trægulve med specielle midler er kun nødvendig, hvis gulvet ligger over den våde zone. Dette kan være et badeværelse, bad, vaskeri og ethvert andet rum med høj luftfugtighed. Ventilation til gulve er ikke nødvendig.

For at beskytte enhver struktur er standardbehandling tilstrækkelig. Åbne bjælker eller andre typer af ikke-ventilerede gulve kan behandles med lakmaterialer. Særlige behandlingskemikalier er ikke nødvendige.

Beskyttelse af trægulve fra ild

Byggematerialer skal overholde brandbeskyttelsesbestemmelserne. Alle materialer er opdelt i to grupper: brændbart og ikke brændbart. Designene er halvt brandhæmmende og brandhæmmende. Den første kun forsinke spredningen af ​​ild, reducere ilden. Sidstnævnte brænder ikke, så lad ikke ilden sprede sig.

Da træ ofte bruges til gulve, anbefales det at bruge massivt træ. Hvis andre træmaterialer anvendes, skal de have en vis tæthed. Ofte behandles træ med specielle stoffer, der giver brandhæmning til brændbart materiale.

Ved konstruktion af strukturer med åbne bjælker bør der tages højde for virkningen af ​​ild fra flere sider.

At identificere strukturens stabilitet til brand brug specielle værdier. For eksempel til barrträ trækkes udbrændthastigheden som 0,8 mm pr. Sekund.

Beregn mønstre med åbne bjælker, tage hensyn til det krævede niveau for brandmodstand. Når højden er indstillet af isolationsparametrene, øges bjælkens bredde for at øge brandforsinkelsestiden.

Spørgsmål til brandsikkerhed samt støjbeskyttelse eksisterer stadig. De vil fortsat behandles i nær fremtid af alle interesserede parter.

Bæreevne af bjælker: måder at øge

For at forbedre bjælkens bærende egenskaber anvendes flere metoder. Først fastgør du beklædningen af ​​pladerne og øger tværsnittet.

For det andet kan den U-formede metalprofil fastgøres på bjælken. Det øger også sin stivhed og styrke.

For det tredje reduceres trinet mellem bjælker, dvs. de passer meget oftere end nødvendigt. Dette giver en vis sikkerhedsmargen og giver fri tøj uden at bekymre sig om strukturens pålidelighed.

Periodisk skal tilstanden for overlapningen kontrolleres. Beskadigede bjælker udskiftes eller repareres med foringer. Ødelægge deres skadedyr. Fugt med råtning.

I-bjælker overlapper hinanden

Moderne I-bjælke trægulv bjælker er lavet af flere materialer. Til produktion af træ, OSB-plader og nåletræer. Disse bjælker har mange positive egenskaber. De er miljøvenlige, fordi de udelukkende er fremstillet af materialer, der ikke udsender skadelige stoffer. Betjener I-bjælker i lang tid, men takket være en speciel form og pålideligt. De har en unik kombination af lav vægt og høj styrke. Disse bjælker ændrer ikke deres geometriske parametre og deformeres ikke. De er nemme at bruge, da alle overflader er omhyggeligt kalibreret, og alle elementer har de samme parametre.

I-bjælker er trægulve. foto

Priserne på I-bjælker afhænger for det meste af to karakteristika. Den første er tværsnitsarealet, specifikt bjælkens højde. Den anden er de materialer, hvorfra hylderne er lavet.

Brugen af ​​I-bjælker giver dig mulighed for at fremskynde byggearbejdet, fordi bjælker er nemme at bruge. De vil beskytte huset mod forekomsten af ​​forvrængninger af gulve og udseendet af revner på dem, fordi sæt dig ikke ned

Ved hjælp af I-bjælker er det muligt at forenkle konstruktionen af ​​loftet betydeligt. En sådan stråle består af dele, der har en meget lille tykkelse og vægt. På grund af det specielle design giver de dog det styrkeniveau, der kræves for et bestemt gulv.

Sådanne bjælker kan laves til ordre, den rigtige størrelse. Dette eliminerer behovet for en pasform, som ekstra tid bruges til.

At arbejde med I-bjælker kræver ikke specielle værktøjer. Helt nok almindeligt tømrerarbejde. Det er let at lave huller i bjælker, hvis du skal lægge elementerne i kommunikationen.

I-bjælker bruges ikke kun til gulve. De er vant til at oprette et trussystem.