I-formede træfinérede limede bjælker

Salgspris: 205,9 p / måned

Lejepris: 46,8 p / måned

For at købe I-bjælker limede bjælker, ring til os via telefon eller send en forespørgsel til vores mail. Vi vil svare dig så hurtigt som muligt.

Levering i hele Rusland og CIS lande.

[contact-form-7 id = "686" title = "Blok i begyndelsen"]

En tværstangs- eller I-krydsfiner-trælamineret stråle bruges til at danne vægforme, lodrette og vandrette lofter i opførelsen af ​​monolitiske betonstrukturer. Bjælkerne har to, i nogle tilfælde med forskellige størrelser, hylder med riller, der er lavet af tømmer, samt et rack vinkelret orienteret langs spånpladerne med spidser. Racket er normalt lavet af krydsfiner.

beskrivelse

I tværsnit er pladen en limet krydsfiner-I-bjælke. I centrum af detaljerne er holdbar flerlags stærkt fugtbestandig krydsfiner. Den maksimale længde af bjælken overstiger ikke ti meter, og vægten på fem kilo pr. Kvadratmeter.

I-bjælker kan variere i henholdsvis type og mærkning. I-bjælker til brug i byggeri af BDK-1 er fremstillet af nåletræs- og granræerarter og fra birk fugtbestandig krydsfiner fremstillet ved hjælp af harpiksbaseret phenol-formaldehydlim.
Hylderne på I-bjælken er lavet af gran, og stativet er lavet af flerlags limet finer med parallelt lægning af lag i forhold til træstrukturen.

producenter

Vi samarbejder med følgende producenter af træfinérede limede bjælker: Nascor, Steico og GP.

Tekniske specifikationer

Standardbjælkens dimensioner af I-bjælker er: 200x80 mm, men tykkere bjælker med en bredde på 40 eller 64 mm er også lavet. Standardtykkelsen på en krydsfinerholder er normalt 24 eller 27 mm, mens de fremstillet af OSB ikke er mere end 10 mm.

Hvis du sammenligner det europæiske og det nationale tværsnit, så importeres det lettere. De har en vægt på omkring fem til seks kg pr. Lineær meter, men dyrere end russisk, som vejer mere end 6 kg. Imidlertid er strålens vægt i nogle tilfælde ikke kritisk, og indenlandsk fremstillede bjælker kan let anvendes i konstruktionen af ​​monolitiske strukturer.
Bjælker af alle typer og forskellige producenter har et fugtindhold i træ anvendt fra 8-13% og en densitet på 460-700 kg / m. cu.
Længder af limede I-bjælker kan være fra to til seks meter i størrelse. De bliver let bearbejdet og savet.

 • GOST 4981-87, 20850-84;
 • I-stråle mærke BDK-1 bruges til fremstilling af gulve, fordybning og søjler;
 • I-bjælkehøjde - 200 mm;
 • Bredden af ​​I-bjælkerne er 80 mm;
 • Kappe tykkelse I-40 mm;
 • Tykkelsen af ​​krydsfiner med lamineret belægning - 27 mm;
 • Indgangen til en træspike krydsfiner i strålen er 13 mm (dybde);
 • Massen af ​​en I-strålekonstruktionstråle er 4,5 kg;
 • Det begrænsende bøjningsmoment er ikke højere end 5,0 kNm;
 • Maksimal brudbelastning højst 11,0 kNm;

Til fremstilling af træ I-strålekonstruktion bjælker BDK-1 anvendes følgende materialer:

 • FSF - krydsfiner fremstillet ifølge GOST 3916.1-96, 27 mm tykt;
 • Massivt træ, gran eller fyr, første og anden klasse, i henhold til GOST 8486;
 • Enhver strålebjælke er forbundet med en spids ifølge GOST 19414-90;
 • Lim mellem lag af Kleiberit finer (Tyskland), svarende til EN 204/205 klassen i henhold til den europæiske standard;
 • Maling til facaden af ​​HAC 25. Den klare ca. 50 konstruktionscyklusser, der tillader brugen af ​​bjælker på facaden i syv år i midten af ​​midterbanen;

tilbehør

Klassificering af krydsfiner anvendt til fremstilling af I-bjælker:

 • OSB-1 - til brug under forhold med lav luftfugtighed for foringer, møbler, pakker;
 • OSB-2 - til brug ved fremstilling af strukturer i tørre indendørs rum;
 • OSB-3 - til brug ved fremstilling af strukturer under høje fugtighedsforhold
 • OSB-4 - til brug ved fremstilling af konstruktioner, der bærer betydelig og øget mekanisk belastning i åbne områder under forhold med høj og ultrahøj fugtighed;
 • Lakeret - med ensidet lakbelægning;
 • Lamineret - dækket med dobbeltsidet laminat (til genanvendeligt forskalling til betonbygning med antal cykler - op til 250);

Pålidelig forbindelse af hylder og stativer med hjælp af torner eliminerer muligheden for delaminering og fastgørelse. For at beskytte strålen mod fugt, er den malet med vanddispersionsmaling, som regel lysegul. Men efter anmodning fra farven kan det være næsten alle, afhængigt af produktionsbehovene.

Glidebolter fremstillet under tryk vandtæt harpikslim. Beam træ konstruktion dvutavrovy BDK-1 er lavet af kvalitativt træ af nåletræer i overensstemmelse med GOST 9463 ikke mindre end II klasse og limet krydsfiner i overensstemmelse med GOST 3916.2 og GOST 3916.1
Meget ofte er I-bjælker i konstruktion brugt til forarbejde vandrette gulve, som understøtter teleskopiske stativer.

De mest pålidelige og langvarige bjælker er lavet af lamineret flerlags krydsfiner af FSF mærket med overflade på begge sider med en film med en tæthed på 110 g / m². op til 260 g / m²
Foring med folie på begge sider, forarbejdning af enderne og limning af lagene med phenolisk lim med øget fugtresistens giver den laminerede krydsfiner en lang levetid. Omsætningen af ​​bjælker fra FSF med hensyn til dem og korrekt opbevaring i byggebranchen når 120 cyklusser. Og brugsperioden når 7-10 år.
Anvendelse i konstruktion af monolitiske strukturer af I-bjælker er en af ​​de virkelige, praktiske og billige løsninger.

House 2001-04, side 33

MULTI-LAYER BAG FRA Krydsfiner

Lodret fabrik limning sammen limet sammen puff sektioner. Arbejdsbredden er et multipel på 45 mm. Arbejdshøjdeområdet er fra 135 til 450 mm.

Horisontal fabrik limning - limplader af meget slidstærkt træ uden knuder. Arbejdsbredde - 80.130.180 mm mv. Højden er et multipel på 40 mm.

Bjælker af forskellige typer fra forskellige materialetyper anvendes. Arbejdsbredde - 90 og 140 mm. Arbejdshøjde -140.190 mv. op til 340 mm.

En stålplade sandwichet mellem to trædele tilføjer styrke. Stykker beskytter stålpladen mod vridning og giver mulighed for fastgørelsesanordninger. Bredde - fra 75 til 90 mm. Højde - afhængigt af det anvendte tømmer.

BEAM OF SHAFT

Kantede brædder er fastgjort i form af en stråle (maks. 4 dele). Bredden er et multipel på 40 mm. Højde - afhængigt af det anvendte tømmer.

Træstænger 50x100 mm mellem to plader af krydsfiner. Krydsfiner langs alle kanter fastspændt til stængerne, når installation af krydsfiner logs skal forskydes i forhold til hinanden.

Den stærkeste i samme størrelser, som på en træbjælke. Disse bjælker fås i forskellige størrelser: fra 100 til 600 mm (højde) med en bredde på op til 190 mm. Før montage bores bjælker til fastgørelse af træbolte på boltene.

Træbjælker bør sluttes over lodrette understøtninger. Bjælkerne er fastgjort til understøtningerne ved hjælp af hammerede negle. I nogle tilfælde er det nødvendigt at forbinde strålen med stativet, som sikres med krydsfiner eller metalfastgørelsespunkter.

Strålen skal gå over stativerne. Lagen er sammenføjet over stangen eller inden for de første 30% af spændvidden af ​​stangen.

Krydsfiner tøfler er anbragt på begge sider af stødkamperne.

For de fleste typer træbjælker og stativer er der en række metalbeslag til rådighed.

Den nederste side af stødbøjlerne på oolterne er fastgjort til søjlens metalplatform.

Fig. 5. Varianter af forbindelser af en træbjælke med et stativ.

Hvad er træ I-bjælker

Jeg overlapper den nye generation

Fra træets træbjælker gør du det selv montering af trussystemer og konstruerer jumpers mellem gulve. Dette moderne materiale er produceret i overensstemmelse med internationale standarder med brug af avanceret teknologi, som giver mulighed for at opnå et fremragende byggevare af en ny generation. Dette er en glimrende løsning til privat konstruktion af alle typer strukturer, der starter fra en rammehus eller en blokbygning og slutter med et trætårn fra et loghus.

Anvendelsesområde

I-bjælken findes ikke kun i privat konstruktion, men er også en vigtig egenskab på byggepladser, hvor industrielle lokaler, indkøbscentre, kontorbygninger mv er monteret. I lavhuse fungerer dette træelement som en understøttende struktur som en del af trussystemet på loftet, loftsvæg og tagrammer.

I-strålebælter er lavet af massivt træ, og tværstykket er lavet af spånplader

Med denne løsning kan du vælge fra plader af plader, metalprofiler og RC-plader. Sådanne bjælker består af kombinerede materialer: bælterne er lavet af massivt træ, og tværstykket er lavet af spånplader. Disse trægulve mere end tre gange øger vægternes stivhed, så rammestrukturen opnår styrke uden at øge vægten væsentligt.

Teknisk specifikation

Moderne materialer til gulve produceres kommercielt på den nyeste fabrik. Limede træbjælker, tørret grundigt i kammeret, og chipboard (OSB, OSP) anvendes til fremstilling. Ved konfiguration er strålen meget lig med skinnen og har følgende funktioner:

Standard stråledimensioner

 • Krydsfiner, fra hvilke sidestativer monteres, er modstandsdygtig over for fugt, dens tykkelse kan variere i området 24-27 mm. Også bjælken omfatter en hylde fremstillet af træ, behandlet med et antiseptisk middel;
 • krydsfiner rack er integreret i hylderne ved hjælp af teknologiske slots;
 • dele er indbyrdes forbundne vandfaste klæbemiddel sammensætning;
 • udenfor bjælken er dækket af maling med vandafvisende evne.

De mest populære størrelser af overlapning:

 • Dimensioner af strålen - 200x80 mm;
 • krydsfiner tykkelse tykkelse - 27 mm.

Positive egenskaber

Den succesfulde kombination af "træbræt - træ" her er ikke de ulemper, der forekommer i naturligt træ. I-sektionen fungerer som en slags forstærker, så styrken på jumperen stiger mange gange, og produktet i overensstemmelse med dets tekniske egenskaber kan let blive på niveau med beton og armeret beton.

Konstruktionsegenskaberne, der er til stede her, fører et I-strålerammeelement til en førende position blandt lignende strukturer, som anvendes i lavkonstruktion.

Nøglefordele

Den ubestridelige fordel ved lintelen kan kaldes sin ekstraordinære styrke og stivhed, hvilket giver hårdttræ gulve med modstand mod intense belastninger. Hvis installationsteknologien overholdes, vil den selvmonterede understøtning ikke forårsage gulvklemmer. Det bøjes ikke, end det sædvanlige tømmer ikke kan prale af.

Trægulve er meget holdbare, modstandsdygtige over for store belastninger

Støttekonstruktioner af denne type er oprettet i overensstemmelse med alle industristandarder og opfylder kravene til varerne i dette segment. På produktionsstadiet gennemgår produkterne kvalitetskontrol, som det fremgår af certifikater.

På trods af al driftskraft vejer jumperen lidt, hvilket betyder, at installationen er enkel og bekvem og kan gøres med egne hænder, og derudover er der ikke behov for tungt udstyr, og det er et uomtvisteligt plus. Hele byggeprocessen udføres af et håndværk, som installerer tagdækningselementet med egne hænder som tidligere nævnt. Vægten af ​​et element, 6,5 m langt, overstiger ikke 40 kg, således at der ikke skabes en ekstra kritisk belastning på bunden af ​​huset.

Håndværk er så højt her, at vi ikke taler om deformation, men det hele er i den unikke konfiguration af prop. Dette byggemateriale er ikke modtageligt for tørring, i modsætning til træværk og korrosion er generelt ikke værd at nævne af indlysende årsager - med jerngulve er alting anderledes, og de taber i det væsentlige en I-stråle i denne del af problemet.

I-strålen er ikke tilbøjelig til at krympe processen, svulmer ikke og snor det ikke på grund af klimaændringer, som det sker med en træbjælke. Den lave varmeledningsevne af strålen reducerer den kolde bro, og rummet mister ikke dyrebar varme.

Fabrikanten skal i henhold til teknologien behandle trægulve i denne prøve med antiseptika og brandslukningsforbindelser.

Takket være den specielle udformning af I-strålen kan du lægge bagagerumskommunikationen med dine egne hænder, uden at det berører dets bæreevne og sparer boligareal på ansigtet.

Beregn højden af ​​I-bjælkens tværsnit

Oftest beregner man højden af ​​backupen, ved hjælp af en online-regnemaskine, som automatisk beregner alle de nødvendige parametre. For at kunne vælge typen af ​​tagelement skal du angive nogle data, nemlig:

 • anvendelsesområde
 • skridt mellem tagets elementer
 • påkrævet længde

Derefter beregnes den beregnede belastning i henhold til rammeelementet:

 1. Systemet med spærre - 220 kg / kvm.
 2. I-beam overlapning - 400 kg / kvm.

Prisen på produktet varierer fra bjælkens dimensioner og det materiale, hvorfra hylderne er skabt (naturligt træ, LVL tømmer).

Montering proces

Ofte er den mest hensigtsmæssige måde at installere træ I-bjælker på er fiksering på specielle beslag, med et specielt symmetrisk design. På modsatte sider af produktet er udstyret med et fastgørelsesmiddel og en plade, som er fastgjort overfor lignende lukning.

I-stråle loft samling ordning

I betragtning af størrelsen, og for at være helt præcis, højden af ​​den kombinerede stråle af træ og spånplader, kan strukturelementet være forsynet med fastgørelsesdele af forskellige længder.

Sikkerhedsforskrifter

Udførelse af installationsarbejde på installation af I-bjælker, de skal i første omgang løses ved hjælp af midlertidige elementer, der derefter skiftes til faste faste klemmer. Med hensyn til sikkerhed er det strengt forbudt at påbegynde bjælkens drift, indtil håndværkerne giver dem strapping og midlertidige holdere fjernes ikke.

Demontering kan kun udføres, efter at mesterne sørger for, at der er en strapping på bjælkerne. Fastgjort udelukkende med midlertidige klemmer, kan I-bjælker kun modstå arbejdstagerens vægt og installationsudstyr. Det er meget vigtigt at vide, at defekte eller deformerede bjælker ikke repareres alene eller i produktion og kan under ingen omstændigheder installeres på deres pladser.

Transport og opbevaring

Under gulvets bevægelse kan den aldrig lastes langs den lille akse i en flødekasse, ellers kan materialet bøje og vride. Ved lastning af bjælker kan de ikke smides, men kun forsigtigt foldes. Støtter opbevares under skur og i overdækkede lagre. Hvis der ikke er en sådan mulighed, og de strukturelle elementer ligger på gaden under åben himmel, skal de beskyttes mod ultraviolet stråling og nedbør med et specielt materiale.

DIY træbjælke

I-bjælken, som en form af formet stål, da dets udseende er blevet anerkendt som et af de stærkeste strukturelle elementer, er dets anvendelse inden for konstruktion og maskinteknik så almindelig. I første omgang er I-strålen lavet af lavlegeret stål, nogle gange kulstof, men det er ikke materiale, der giver det styrke, men en bestemt grundigt gennemtænkt profilform.

Indhold:

Tekniske egenskaber I-stråle

Ved hjælp af en træ I-stråle kan du samtidig løse flere problemer på én gang

Brugen af ​​en I-bjælke lavet af metal bestemmes af dens dimensioner og fremstillingsmetode, men anvendelsesområdet for det tekniske element er ekstremt bredt - fra bygning af boliger til fastgørelse af minetunnelene, bygning af broer, søjler og lige rumfartøjer.

I-bjælken har den højeste bøjningsstyrke, vridning og kompression, så den kan modstå store belastninger, både lodret og vandret.

Enorme muligheder ramme boligbyggeri lov til at organisere enheden billige og pålidelige huse, der udelukkende er fremstillet af træ og træmaterialer. Men jeg-strålen og her fandt et sted for sig selv, men ikke i metallet, men i træet. Øvelse og beregninger har vist, at en I-stråle har større modstand mod vridning end en rektangulær eller firkantet bar, og sparer også dyrt træ. Men på samme tid forbliver bygningen som miljøvenlig, og træstrålen i I-strålen er lys, stærk og overkommelig.

I-beam træbjælke til gulv

Træbyggeri bliver mere populært fra år til år, og i stigende grad anvender civile ingeniører træ-bjælker i udviklingen. Det passer perfekt til de tekniske krav til holdbarhed, og i form af lysstyrke og stabilitet er det næsten ikke lige. I det mindste blandt naturlige materialer. En træprofil anvendes i mange tilfælde, men af ​​en række årsager er de mest populære:

 1. Træbjælke til forskalling.
 2. Træ I-bjælke til tagdækning.
 3. Til enheden af ​​skillevægge og gulve.
 4. Stråler til enheden overlapper hinanden.

I princippet varierer disse typer af bjælker strukturelt, forskellen er kun i størrelse og som følge heraf i den modtagne belastning. I-bjælker til enheden af ​​gulve har det største afsnit, da de skal modstå temmelig høje belastninger. Princippet om fremstilling af et formet trækraftelement er altid en, og nu vil vi røre ved nogle af fabrikantens egenskaber og de teknologier, hvormed en træ I-stråle er lavet med egne hænder.

Produktion og dimensioner af træ I-bjælker

Træ I-bjælker er helt forskellige principper end metal, fordi metal I-bjælker som regel kaster og kun i sjældne tilfælde har en svejset konstruktion. Træbjælker består af tre dele:

Hver af disse dele er lavet separat, og kun så samles de i en enkelt struktur. Væggen kan enten være orienteret strandplank eller krydsfiner, og lamellerne kan være lavet af lamineret finer, massivt træ. Mellem sig er de tre elementer forbundet ved hjælp af et system af riller og fastgjort med lim.

Til fremstilling af en I-bjælke med egne hænder eller i produktion, brug flere maskiner eller multifunktionelle dyser afhængigt af strålens størrelse.

 1. Fræsemaskine. I produktion er en fryseanordning brugt til at lave en rille til montering af en væg (højst 10% af strålelængden), men i hjemmet er det også en lille cirkelsav eller en håndsirkelsav, der er velegnet til disse formål. Det vigtigste - at afhente savbladet i overensstemmelse med vægtykkelsen.
 2. Maskine til skæring af krydsfiner eller OSB-plader. Ud over direkte præcis skæring af tallerken eller krydsfiner i størrelse er det nødvendigt at udføre præcise udskæringer til kanten af ​​strimlen i en vinkel på 45 grader.
 3. Installation til limning. Hun lægger lim på bunden af ​​rillen i træet og på væggen. Herefter går bygningen
 4. Tryk for limning. Efter montering og limning tilføres det færdige produkt til tørring under en presse. Normalt under en belastning tilbringer en I-stråle ca. 5 minutter, afhængigt af typen af ​​lim.
 5. Ved denne industrielle monteringsmetode er stråle-I-bjælkens træpris ved montering uafhængigt lavere, produceret med anstændigt præstationer. Derfor anvender store byggeorganisationer i stigende grad ikke at lave en I-stråle alene, men at købe et færdigt produkt. For private udviklere er det selvfølgelig mere rentabelt at samle en I-beam med dine egne hænder.

I-beam forstærket stråle, letvægts, deres fordele

Wooden I-beam har mange fordele i forhold til andre kraftstrukturer i første omgang, fordi den mangler sådanne ulemper ved tømmer som vridning og afbøjning. Ingen tørring eller høj fugtindhold kan påvirke det færdige produkts lineære dimensioner og form. Derfor vil gulvene altid være helt glatte og uden knirk, og tagkonstruktionerne er ikke genstand for deformation.

Derudover er det værd at bemærke deres fremragende tilpasning til ethvert kommunikationsnet ud fra det synspunkt, at det er konstruktivt muligt at bruge træ I-bjælker. Under enhver belastning er det vigtigste at beregne alt korrekt. En stråle kan enten forstærkes, hvis den skal modstå belastninger af en bestemt karakter og omvendt, letvægts, hvilket gør det muligt for dig at manipulere designparametrene nemt.

Og dette vil igen give en utvivlsom økonomisk effekt, og den optimale beregning af belastningen og pålideligt design. Derfor kan du ved hjælp af en træ I-stråle samtidig løse flere problemer på én gang, samtidig med at du sparer en god mængde.

I-bjælker af træ

Softwood timber er et fremragende byggemateriale. Du kan lave næsten ethvert strukturelt element i et hus fra et bord / stråle, eller bygge et helt træhus. Plastens plasticitet og alsidighed gør det muligt for ingeniører at komme med innovative, ikke-standardiserede løsninger, der giver større muligheder. En af disse innovationer er den nationale I-stråle.

Hvorfor har vi brug for præfabrikerede materialer

Alle ved, at bæreevnen af ​​træelementerne i bygningen er direkte afhængig af massiviteten af ​​deres sektion. Jo mere planlagt belastningen er, desto større bar eller bord skal være. I nogle tilfælde viser manuelle beregninger eller regnemaskiner behovet for at bruge meget store sektioner. På grund af dette har udvikleren en række problemer:

 • Stort tømmer er dyrt.
 • Massiv bord / tømmer - en masse vejer og overbelaster bygningens støttestrukturer (vægge, fundament).
 • Et stort tværsnit af savet tømmer, selv tørret, er tilbøjeligt til at afbøjes under sin egen vægt, til revnedannelse, til forvridning.
 • Nogle gange er det ikke let at købe passende tømmer af forskellige årsager.
 • I række af sådanne produkter må man ofte stå over for forskellige naturlige defekter, hvilket reducerer produktets styrkeegenskaber.
 • Kompliceret arbejde med at lægge skjult kommunikation.
 • Delsystemernes varme- og lydisolering reduceres på grund af det høje træindhold og det lave indhold af isoleringsmaterialer i et bestemt system.

I mange henseender begyndte man netop af økonomiske grunde og praktiske grunde at eksperimentere med skabelsen af ​​store bærende elementer fra små savet træ. For eksempel:

 • At dreje en vægstang fra flere brædder
 • Lav en høj stang med rektangulært tværsnit af to små stænger, der er anbragt ved kanterne på hinanden
 • Opret tagstænger fra relativt tynd stang
 • Saml alle slags Taurus sammentrækninger

Hvad er en I-stråle?

I-bjælke af stål eller træ er blevet brugt i konstruktion i lang tid. Dette er en almindeligt accepteret del af lejeelementerne, som er nærmest relateret til bogstavet "H". Beregninger viser, at denne geometri giver en meget højere rumlig stivhed end firkantede / rektangulære produkter eller f.eks. En kanalstang.

Forresten antages det, at navnet på et sådant produkt kommer fra det latinske ord "taurus" - tyr, det vil sige to-hornede profil. På nogle europæiske sprog hedder et lignende materiale "H-formet" (H-formet) eller "dobbelt-T" (dobbelt T). Vi har forkortelsen BDK-1, som også betyder "I-beam".

Træ I-bjælker kom til os fra Nordamerika, hvor de bygger meget på ramteknologi. Nu er de aktive stillinger i post-sovjetiske rum. Og jeg må sige, ganske uden succes.

Konstruktion og typer af I-bjælker

Enhver I-stråle består af tre elementer. Dette er en kombination der kan beskrives med formlen:

 • Øverste bælte lavet af træ.
 • Væg (eller rack, skot).
 • Det nederste bånd af tømmer.

Strålens elementer arbejder under belastning sammen, men strålebælternes hovedopgave er at give fly til nem montering, sidespor, integrering af strålen ind i husets struktur. Og også bælterne tillader ikke bøjningen at bøje sig for at bøje sig langs den korte akse, de tillader ikke strålen at blive snoet. Væggen er også en afstivning, der sikrer hovedsageligt modstanden af ​​produktet til afbøjning langs længdeaksen, med andre ord - de vigtigste bæregenskaber.

Bælterne er normalt lavet af massivt tørt træ, i de fleste tilfælde i løbet af at gå til baren af ​​den første, undertiden anden klasse. Der er muligheder ved brug af en bar, limet af LVL teknologi - lavet af finer, som krydsfiner. Men de er stadig en sjældenhed i vores land. Nomenklaturen for søjleafsnittet er ret forskelligt, alt fra produkter 40X40 mm til 40X60 eller 90X40 mm. Når man monterer en stråle, kan fabrikanterne desuden orientere stangen i rummet på forskellige måder.

Væggen er hovedsagelig lavet af to pladematerialer: Krydsfiner eller OSB. Nogle virksomheder laver også interessante modeller af bjælker, hvor der i stedet for træholdige materialer anvendes et galvaniseret stålplade.
Krydsfinervæg fremstilles som regel deres bånd af birkiplywood mærke FSF, som er karakteriseret ved fremragende styrke, fugtresistens, elasticitet. Tykkelsen af ​​ribben af ​​krydsfiner er normalt 24-27 mm. Ved anvendelse af en orienteret strandplade som stand, anvendes OSB-3, som, som FSF-krydsfiner, modstår fugt godt og viser anstændige styrkeegenskaber. Tykkelsen af ​​OSB skotter er ikke så stor, normalt mellem 10 og 15 mm.

Skotens højde med bælter i standardversionen er 200-250 mm. Men også virksomheder producerer bjælker op til 400-450 mm høje. Jo højere produktet er, jo større bøjningsbelastning kan det modstå. Højere I-bjælker ikke giver mening (på grund af et betydeligt tab i volumenet af det indre rum), er det bedre at øge antallet af bjælkerne (trin fald - i stedet for 50 eller 62,5 cm til 40 cm) eller mindre for at gøre spænd ved at anvende støtteelementer. Alternativt kan bjælker fordobles i tykkelse ved hjælp af perforerede plader eller gevindkoblinger.

Interessant montage teknologi af sådanne bjælker. Det udføres ved limning. En dobbelt spike er præ-cut på krydsfiner strip. Racket skal medtages i bæltet ved 15-20 mm. Til gensidig fastgørelse af stativer og bælter anvendes højfasthed, vandfast og varmebestandig lim til træ, som Kleiberit. Klæbningsprocessen opstår ofte under tryk, med omhyggelig kontrol med eksponeringen af ​​specificerede geotermiske former. Forbindelsen sker som regel i overensstemmelse med bestemmelserne i GOST 19414-90.

Længden af ​​træbjælkerne med et tværsnit af en I-bjælke i standardfabrikversionen spænder normalt fra 4,5 til 6,5 meter. Men selvfølgelig kan du bestille produkter 1-3 meter eller længere bjælker - 8-9 eller flere meter. Forresten, kan du altid klippe en lang stråle med enhver mangfoldighed på objektet, det er ikke svært at klare det med noget tømrerværktøj.

Som alle andre tømmer behandles træbjælker med antiseptika og brandbeskyttelse. Produkter, der er beregnet til at færdiggøre forskallingen, er malet med vejrbestandig holdbar maling, der giver et stort antal cyklusser til brug.

Fordelene ved at skabe og bruge I-beam træbjælker

 • De hævede lejeegenskaber. Det er muligt at blokere store spændinger og reducere arrangementets trin.
 • Nøjagtighed og stabilitet af form. Sådanne produkter snor mindre, de tørrer ikke ud, må ikke knække, ikke svulme. Ingen problemer med squeaks, med udseende af lækager, sagging osv. Afvigelser fra de angivne dimensioner er minimal (ca. 0,5-1 mm i bredde, tykkelse og rethed af kanterne / kanterne).
 • Evne til at få brugerdefinerede størrelser gulv eventuelle betingelser. Stort udvalg af standardstørrelser.
 • En lille masse, som i gennemsnit er cirka dobbelt så lille som for et massivt fast produkt med tilsvarende bærende kapacitet.
 • I præfabrikerede bjælker af træ og krydsfiner / OSB er der ingen kritiske mangler, der vil reducere styrken.
 • Forbedret brandmodstand og biostabilitet af de resulterende strukturer.
 • Reduceret materialeforbrug af laminerede bjælker.
 • Høj tilgængelighed, høj installationshastighed, kan installeres hele året rundt. Der bruges en almindelig tømrer værktøj, ingen kraner er nødvendige. Det er ikke svært at lave et hårdt bindemiddel, da det ikke kræver installation af kranestænger.
 • Det er praktisk at lægge kommunikation indenfor strukturer, herunder gennem bjælker. Mere plads til isolering / lydisolering, du kan anvende et stort lag af isolering. Isoleringen holder perfekt, selv uden udkast til arkivering på grund af den T-formede form.
 • Måske selvproducerende team N-formede bjælker.
 • Du kan dække lofter og lægge gulve direkte oven på sådanne bjælker.
 • Det er muligt at trække på en væg eller et monolitisk bælte, kan fastgøres ved hjælp af konsoller "beams holdere" (for dette på forhånd mellem båndene omkring enderne er syet ekstra plade OSB eller krydsfiner).
 • Alsidighed i ansøgningen

Hvor brugte jeg bjælker fra tømmer

Faktisk er anvendelsesområdet for sådanne produkter meget bredt, det er på ingen måde begrænset til de sædvanlige interfloorlofter i træhuse. Selv om dette kan betragtes som en klassiker af genren til både træ- og stenhuse af forskellige designs. Så hvor kan de anvendes

 • Oprettelse af interfloor overlappings.
 • Som et lag gulv.
 • Som bjælker læggede tag som en højderyg.
 • Væggene af forskellige ramme strukturer.
 • At lave jumpers over porten, panoramavinduer,
 • Til udførelse af monolitiske værker (tværbjælker til udstilling af vandret fordybning).
 • Oprettelse af et lodret formwork, herunder til implementering af monolitiske søjler.

Forme til monolitisk konstruktion

I-stråle træbjælke - I-bjælke med hylder af splejset træbjælke med markeringer (spor) og søjler lavet af FSF- eller OSB-plader placeret i disse slots. Den bruges i monolitisk konstruktion til at styrke strukturen ved montering af forskallingen til vægge og gulve.

I-bjælker er lette og holdbare, og er derfor et rigtigt fund i gulvsystemer. Disse parametre giver dig mulighed for at øge installationens hastighed og forenkle hele byggeprocessen (installation kræver ikke ekstra hænder og tunge maskiner). Merani selskabet foreslår at købe en dobbelt dobbelt tee til overlapninger til engrospriser for 1 meter. Levering udføres ikke kun i Moskva og Moskva, men også til andre regioner i Den Russiske Føderation.

 • størrelse (bredde / højde), mm - 80/200
 • standardlængde - 3,0 m / under ordren - fra 1,5 til 6,0 (m)
 • hylde - nåletræ
 • stiver - OSB plade, 25-27 mm
 • maks. tilladt belastning - 1,1 t / m pog.
 • vægt - 5,5 kg / m pog.
 • størrelse (bredde / højde), mm - 80/200
 • standardlængde - 3,0 m / under ordren - fra 1,5 til 6,0 (m)
 • hylde - nåletræ
 • stiver - birk krydsfiner FSF 24-27 mm
 • maks. tilladt belastning - 1,1 t / m pog.
 • vægt - 5,5 kg / m pog.

Fordele ved en I-stråle med OSB-væg

Belastningskapacitet - høj stivhed og belastningsevne gør det muligt at bygge en bjælke på lange spændinger op til 10 m (sammenligning: gulvbelægning med en metalstråle og en træbjælke med rektangulært tværsnit i de fleste tilfælde ikke overstiger 6 m).

Den uensartede struktur af OSB-væggen - i modsætning til træ eller endda krydsfinervæggen mangler OSB-væggen sådanne ulemper som stratificering, krumning og hygroskopicitet. Sammenlignet med krydsfiner er OSB's væg helt uden defekter og fejl (interne luftlommer, knuder, hulrum).

Lysstyrke - lav vægt reducerer tid og kræfter, da installationen ikke kræver en kran, i modsætning til operationer med armeret beton eller massivt træbjælker.

Fugtbestandighed - OSB-pladen kan holdes helt nedsænket i vand i 24 timer, mens den efter udvinding beholder alle dets styrkeegenskaber. Hævelseskoefficienten er ofte karakteriseret ved fugtighedsbestandighed - den overstiger ikke 15% for OSB.

Miljøvenlig - miljøvenligt materiale overholder hygiejneklasse E1.

Biologisk resistens - produkter er ikke udsat for skadelige virkninger af svampe og bakterier (sammenlignet med konventionelle træbjælker).

Brandsikkerhed - indikatorer er meget højere end traditionelle træbjælker.

Tørring - produkter er ikke genstand for krympning, krumning og revner.

Fastgørelse - fastgørelsesmateriale med skruer og bygningsbeslag giver ikke problemer.

Materialeforbrug - Ved installation af overlapninger ved hjælp af limede I-bjælker med OSB-vægforbrug er 2,5 gange lavere end ved brug af solide træbjælker. Og ved en metalstråles anordning øges materialernes forbrug 3 gange.

Konklusion: Når man bruger træ I-bjælker med en væg af OSB, er det muligt at reducere bygningens samlede vægt betydeligt, reducere omkostningerne ved bygningens fundament og undgå problemerne i traditionelle trægulve.

Prisliste for krydsfiner

Vores priser er producentpriser.

Minimumsordren undtagen levering og udskæring

 • Leveringen udføres døgnet rundt med en lastmasse på 2 tons.
 • Vi arbejder kun med juridiske enheder og individuelle iværksættere ved bankoverførsel.

PRIVACYPOLITIK FOR PERSONLIG DATA PROCESSERING I CJSC "MERANI"

Denne fortrolighedspolitik for behandling af personoplysninger i ZAO Merani (herefter benævnt "Privacy Policy") gælder for alle oplysninger, som ZAO Merani kan modtage om brugeren, når han bruger webstedet www.merani.ru.

1. DEFINITION AF BETINGELSER

1.1. Følgende udtryk anvendes i denne privatlivspolitik:

1.1.1. "Site Administration www.merani.ru" (herefter "Site Administration") - autoriserede medarbejdere på site management, der handler på vegne af Merani CJSC, som organiserer og (eller) udfører behandling af personoplysninger samt bestemmer formålet med personlig databehandling, sammensætningen Personoplysninger, der skal behandles, handlinger (operationer) udført med personoplysninger.

1.1.2. "Personlige data" - Oplysninger om direkte eller indirekte bestemt eller bestemt af en fysisk eller juridisk person (genstand for personoplysninger).

1.1.3. "Personlig databehandling" - enhver handling (handling) eller sæt af handlinger (operationer) udført ved hjælp af automatiseringsmidler eller uden at bruge sådanne midler med personlige data, herunder indsamling, optagelse, systematisering, akkumulering, opbevaring, forfining (opdatering, ændring) udtrækning, brug, overførsel (distribution, levering, adgang), depersonalisering, blokering, sletning, destruktion af personoplysninger.

1.1.4. "Fortrolighed over personoplysninger" er et krav til operatøren eller en anden person, der har fået adgang til personoplysninger for at forhindre deres formidling uden samtykke fra genstanden for personoplysninger eller tilgængeligheden af ​​et andet retsgrundlag.

1.1.5. "Bruger af webstedet www.merani.ru (herefter benævnt brugeren)" er en person, der har adgang til webstedet via internettet og bruger webstedet www.merani.ru.

1.1.6. "Cookies" er et lille stykke data, der sendes af en webserver og gemmes på brugerens computer, som webklienten eller webbrowseren sender til webserveren hver gang i en HTTP-anmodning, når man forsøger at åbne siden på det tilsvarende websted.

1.1.7. "IP-adresse" er en unik netværksadresse til en node i et computernetværk bygget over IP.

1.1.8. "Site" - den officielle hjemmeside for firmaet ZAO Merani, placeret på www.merani.ru

2. ALMINDELIGE BESTEMMELSER

2.1. Brug af webstedet af brugeren www.merani.ru betyder accept af denne privatlivspolitik og betingelserne for behandling af brugerens personlige data.

2.2. I tilfælde af uenighed med vilkårene i privatlivspolitikken skal brugeren ophøre med at bruge hjemmesiden www.merani.ru.

2.3. Denne fortrolighedspolitik gælder kun for webstedet www.merani.ru. Stedadministrationen kontrollerer ikke og er ikke ansvarlig for tredjepartswebsteder, som brugeren kan klikke på de tilgængelige links på hjemmesiden www.merani.ru.

2.4. Webstedadministrationen verificerer ikke nøjagtigheden af ​​personoplysninger, der leveres af webstedets bruger www.merani.ru

2.5. Brugeren har ikke ret til at placere på spekulative, falske ordrer eller ordrer på stedet med henblik på at begå svig. Hvis webstedsadministrationen har grund til at tro, at brugeren har markeret en sådan ordre, har webstedsadministrationen ret til at annullere en sådan ordre og underrette de relevante myndigheder herom.

2.6. Ved at afgive en ordre på hjemmesiden garanterer brugeren at han er mindst 18 år gammel, eller hvis han er under 18 år, garanterer han, at han har ret til at afgive en ordre ved lov og har kapacitet til at indgå bindende kontrakter.

2.7. Brug af Site-materialet uden samtykke fra Site Administration er ikke tilladt (artikel 1270 i Den Russiske Føderations civile lovbog).

2.8. Når der henvises til materialer fra webstedet, herunder beskyttede ophavsretligt beskyttede værker, er et link til hjemmesiden obligatorisk (afsnit 1, stk. 1, i artikel 1274 i den civile lovbog i Den Russiske Føderation).

2.9. Webstedadministrationen forbeholder sig ret til at fjerne varer fra webstedet til enhver tid og (eller) for at fjerne eller redigere materiale eller indhold på dette websted. Webstedadministrationen påtager sig intet ansvar for brugeren eller nogen tredjepart på grund af sletning af oplysninger fra webstedet.

3. UNDERSØGELSE AF PRIVACYPOLITIK

3.1. Denne privatlivspolitik opstiller forpligtelser fra webstedsadministrationen for ikke-afsløring og beskyttelse af personoplysninger, som brugeren giver efter anmodning fra webstedsadministrationen, når du registrerer dig på webstedet www.merani.ru eller når du bestiller køb af varer.

3.2. De personlige data, der er tilladt til behandling under denne privatlivspolitik, leveres af brugeren uden omkostninger ved at udfylde registreringsskemaer på webstedet og indeholde følgende oplysninger:

3.2.1. efternavn, navn, patronymic af brugeren;

3.2.2. Brugerens kontaktnummer

3.2.3. e-mail-adresse (e-mail);

3.2.4. varens leveringsadresse

3.2.5. bopæl for brugeren

3.2.6. Andre data efterladt af brugeren.

3.3. Webstedet beskytter dataene, der automatisk overføres i forbindelse med visning af annonceenheder, og når du besøger sider, der har et statistisk system script ("pixel") installeret:

 • IP-adresse;
 • Oplysninger fra cookies;
 • Oplysninger om browseren (eller et andet program, der giver adgang til displayannoncer);
 • adgangstid
 • adressen på den side, hvor annoncenheden er placeret
 • referrer (adresse på den forrige side).

3.3.1. Deaktivering af cookies kan resultere i manglende adgang til dele af webstedet, der kræver tilladelse.

3.3.2. Webstedet indsamler statistikker om sine besøgendes IP-adresser. Disse oplysninger bruges til at identificere og løse tekniske problemer for at kontrollere lovligheden af ​​de finansielle betalinger.

3.4. Eventuelle andre personlige oplysninger, som ikke er angivet ovenfor (besøgets historie, brugte browsere og operativsystemer osv.) Er underlagt pålidelig opbevaring og ikke-spredning, medmindre andet er fastsat i afsnit. 5.2. og 5.3. af denne privatlivspolitik.

4. FORMÅLET OM PERSONLIG INFORMATION INDSAMLING

4.1. Brugerens personlige data kan bruges af webstedets administration for at:

4.1.1. Identifikation af brugeren registreret på hjemmesiden for at afgive en ordre og (eller) indgå i købs- og salgsaftalen for varer.

4.1.2. At give brugeren adgang til personlige ressourcer på webstedet.

4.1.3. Etablering af feedback med brugeren, herunder afsendelse af underretninger, henvendelser vedrørende brugen af ​​hjemmesiden, levering af tjenester, behandling af anmodninger og anmodninger fra brugeren.

4.1.4. Bestem brugerens placering for at sikre sikkerhed, undgå svindel.

4.1.5. Bekræftelse af nøjagtigheden og fuldstændigheden af ​​personlige data, som brugeren har angivet.

4.1.6. Opret en konto til køb, hvis brugeren har accepteret at oprette en konto.

4.1.7. Meddelelser fra Site User om ordrenes status.

4.1.8. At give brugeren en effektiv kunde og teknisk support i tilfælde af problemer i forbindelse med brugen af ​​hjemmesiden.

4.1.9. Tilbyder brugeren med sit samtykke, produktopdateringer, specialtilbud, prisoplysninger, nyhedsbreve og andre oplysninger på vegne af hjemmesiden eller på vegne af hjemmesidens partnere.

4.1.10. Gennemførelse af salgsfremmende aktiviteter med brugerens samtykke.

4.1.11. Giver adgang til brugeren til websteder eller tjenester fra webstedets partnere for at få produkter, opdateringer og tjenester.

5. METODER OG BETINGELSER FOR BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER

5.1. Behandlingen af ​​personoplysninger af brugeren udføres uden tidsbegrænsning på nogen lovlig måde, herunder i informationssystemerne for personoplysninger ved hjælp af automatiseringsværktøjer eller uden brug af sådanne værktøjer.

5.2. Brugeren er enig i, at webstedsadministrationen har ret til at overføre personlige data til tredjepart, især kurertjenester, posttjenesteorganisationer, telekommunikationsoperatører, udelukkende med det formål at opfylde brugerens ordre på webstedet, herunder levering af varerne.

5.3. Brugerens personoplysninger kan kun overføres til Den Russiske Føderations autoriserede statsstyrker på grund af og på den måde, der er fastlagt i Den Russiske Føderations lovgivning.

5.4. Stedadministrationen træffer de nødvendige organisatoriske og tekniske foranstaltninger for at beskytte brugerens personlige oplysninger mod ulovlig eller utilsigtet adgang, ødelæggelse, ændring, blokering, kopiering, distribution og andre ulovlige handlinger fra tredjepart.

5.5. Site administration sammen med brugeren træffer alle nødvendige foranstaltninger for at forhindre tab eller andre negative konsekvenser som følge af tab eller offentliggørelse af brugerens personlige data.

6. PARTERS FORPLIGTELSER

6.1. Bruger skal:

6.1.1. Giv oplysninger om personoplysninger, der kræves for at bruge hjemmesiden.

6.1.2. Opdater, suppler den medfølgende information om personlige data i tilfælde af ændring af disse oplysninger.

6.2. Stedadministrationen er forpligtet til at:

6.2.1. Brug de oplysninger, der er opnået udelukkende til de formål, der er angivet i punkt 4 i denne fortrolighedspolitik.

6.2.2. For at sikre opbevaring af fortrolige oplysninger i hemmelighed, ikke at offentliggøre uden forudgående skriftlig tilladelse fra brugeren, og ikke at sælge, udveksle, offentliggøre eller oplyse på nogen anden mulig måde de overførte personlige data fra brugeren, undtagen p. 5.2. og 5.3. af denne privatlivspolitik.

6.2.3. Tag forholdsregler for at beskytte fortroligheden af ​​brugerens personoplysninger i overensstemmelse med den procedure, der normalt bruges til at beskytte denne slags oplysninger i den eksisterende forretningsomsætning.

6.2.4. Udfør blokering af personoplysninger vedrørende den relevante bruger fra tidspunktet for anmodning eller anmodning fra brugeren eller hans juridiske repræsentant eller autoriseret organ til beskyttelse af rettighederne til personer med personoplysninger i kontrolperioden, i tilfælde af upålidelige personoplysninger eller ulovlige handlinger.

7. PARTERS ANSVAR

7.1. Stedadministrationen, som ikke har opfyldt sine forpligtelser, er ansvarlig for tab, som brugeren har lidt i forbindelse med ulovlig brug af personoplysninger i overensstemmelse med lovgivningen i Den Russiske Føderation, medmindre andet er fastsat i stk. 5.2., 5.3. og 7.2. af denne privatlivspolitik.

7.2. I tilfælde af tab eller offentliggørelse af fortrolige oplysninger er webstedets administration ikke ansvarlig, hvis denne fortrolige information:

7.2.1. Blev offentligt område før dets tab eller offentliggørelse.

7.2.2. Den blev modtaget fra en tredjepart, før den blev modtaget af webstedsadministrationen.

7.2.3. Det blev afsløret med brugerens samtykke.

8. AFGØRELSE AF DISPUTER

8.1. Forud for indgivelse af en retssag i tvister, der opstår som følge af forholdet mellem Website User og Site Administration, er det obligatorisk at indgive et krav (et skriftligt forslag til frivillig bilæggelse af tvisten).

8.2. Modtageren af ​​kravet inden for 30 kalenderdage fra datoen for modtagelse af kravet skal skriftligt underrette ansøgeren om resultatet af behandlingen af ​​kravet.

8.3. Hvis aftalen ikke nås, vil tvisten blive forelagt for retsmyndigheden i overensstemmelse med gældende lovgivning i Den Russiske Føderation.

8.4. Den gældende lovgivning i Den Russiske Føderation gælder for denne privatlivspolitik og forholdet mellem brugeren og webstedsadministrationen.

9. VIRUSER, HACKING OG ANDRE CYBER-KRIMER

9.1. Brugeren af ​​webstedet har ikke ret til at gøre upassende brug af dette websted ved forsætlig introduktion af vira, trojaner, orme, programmer som "logisk bombe" eller andre materialer, der er ondsindede eller ondsindede fra et teknisk synspunkt. Brugeren forpligter sig til ikke at forsøge at få uautoriseret adgang til dette websted, den server, som dette websted er placeret på, eller en anden server, computer eller database vedrørende vores hjemmeside. Brugeren accepterer ikke at udføre angreb via netværksangreb og distribueret benægtelse af tjenestenangreb.

9.2. Brud på denne bestemmelse kan brugeren begå en lovovertrædelse i overensstemmelse med gældende lovgivning. Stedadministrationen er forpligtet til at rapportere en sådan lovovertrædelse til det kompetente retshåndhævende organ, og vi vil interagere med den relevante myndighed for at afsløre angriberens identitet. I tilfælde af en sådan overtrædelse vil din ret til at bruge denne side straks afslutte.

9.3. Stedadministrationen er ikke ansvarlig for tab eller skade som følge af et netværksangreb, virus eller anden software eller materiale, der er ondsindet og teknisk skadeligt for din computer, udstyr, data eller materialer som følge af brugen af af dette websted eller downloadet fra dette websted, samt fra indholdet refereret på dette websted.

10. SUPPLERENDE BETINGELSER

10.1. Webstedadministrationen har ret til at ændre denne Privacy Policy uden brugerens samtykke.

10.2. En ny privatlivspolitik træder i kraft fra det øjeblik, den er offentliggjort på hjemmesiden, medmindre andet er fastsat i den nye udgave af privatlivspolitikken.

10.3. Eventuelle forslag eller spørgsmål vedrørende denne privatlivspolitik skal rapporteres til webstedets administration på: [email protected]

10.4. Denne fortrolighedspolitik er et internt dokument af ZAO Merani og skal offentliggøres på ZAO Merani's officielle hjemmeside.

BRUGEREN BEKRÆFTER, at det accepteres med alle punkter i denne privatlivspolitik og unified acceptation of them.

Træ I-stråle gulv bjælker: tekniske nuancer af konstruktionsteknologi

Hvis du har hørt om den innovative metode til lys, og samtidig varig og pålidelig konstruktion af usædvanlige typer bjælker og blev interesseret i dem, så er denne artikel til dig! Træ I-bjælker brugt i lang tid i udlandet er stadig en nyhed på hjemmemarkedet, selv om de har mange flere fordele end noget andet materiale.

Og det mest behagelige ved alt dette er, at det er helt realistisk at gøre dem direkte hjemme ved hjælp af standard improviserede værktøjer. Byg et hus alene? Så lær at kende en anden teknologi, der vil gøre dit liv lettere!

indhold

Til at begynde med tilbyder vi dig at se en interessant video om de vigtigste egenskaber ved I-bjælker:

Hvad er en I-stråle, og hvad er kernen i den nye konstruktionsteknologi?

I-bjælker er især populære i udlandet: i Canada og europæiske lande, og i Rusland er de bare ved at vinde deres popularitet. Og i nogle regioner findes de ikke engang på salg! Hvorfor? Hvis verdens erfaringer viser, at et sådant byggemateriale virkelig er af høj kvalitet og pålideligt, hvordan skete det, at jeg bjælker ikke havde en ledende stilling på hjemmemarkedet?

Faktum er, at mesterens sande russiske sjæl er vant til at arbejde med stærke og pålidelige materialer: massive, som er svære at løfte og som kun inspirerer respekt med deres udseende.

Og loftet har længe været vant til at bygge fra slidstærke store og tunge træbjælker eller endda massive logs, men bestemt ikke fra "vanskelige" innovative strukturer med en tynd skillevæg. Og det faktum, at pålidelighed her er tilvejebragt af alle fysiske love, uden hvilken ingen konstruktion eller arkitektur kan gøres - det er et andet spørgsmål.

Og indtil nu er de fleste russiske udviklere klar til at overlappe bjælker, selv fra metal, end fra to strimler og OSB. Selv om sådanne stråler faktisk har en række fordele!

Hvad er god canadiske gulvbyggeri metode?

Lad os overveje alle fordelene ved I-bjælker som et materiale til byggeri af gulve:

Fordel nummer 1. Fantastisk styrke

Takket være dette geniale design er bjælker, der er ret skrøbelige i udseende, mange gange stærkere og mere pålidelige end almindelige. Den øverste del af bjælken arbejder i bøjning, og bunden - i spænding. dvs. her taler vi ikke om et monolitisk element, der skal påtage begge typer belastning på samme tid:

Fordel nummer 2. Præcis geometri

Det andet meget vigtige punkt: den ideelle geometri af bjælkerne selv. Selv over tid bøjes de ikke, vrid ikke, knæk ikke og ændrer ikke deres parametre. Ifølge producenterne, selv efter 100 år opfører sådanne bjælker på samme måde som et år efter konstruktion.

Hvad giver dette? Til en start, et perfekt lige loft, hvor det er nemt at installere gulve, især parket og laminat. Faktum er, at når du beskæftiger dig med ujævne stænger og almindelige træbjælker, skal du vide, at i henhold til standarderne kan deres afbøjning nå 3 cm! Og tro mig, det er allerede håndgribeligt: ​​Gulvet vil simpelthen "gå" under dine fødder. Og det vil sikkert ikke have en god effekt på gulvbelægning (med undtagelse af billig linoleum, måske).

Og det er normalt: Naturligt træ er et levende materiale, og det er almindeligt, at det krymper, tørrer ud eller omvendt absorberer fugt. Men jeg-bjælker er allerede lavet af lamineret træ, ved hjælp af en meget stærk sammenføjningsforbindelse, og de ændrer ikke deres størrelse.

Fordel nummer 3. Komfortabel vægt

Det næste vigtige aspekt: ​​I-bjælker er lette nok til at løfte en af ​​dem alene, og derfor kan to almindelige arbejdere klare det uden arbejde. Hvad giver dette?

For det første behøver du ikke tunge maskiner, som skal løfte konventionelle træbjælker eller metal.

For det andet vil arbejdet i højden blive sikrere, fordi ingen vil falde på en tung stråle.

For det tredje vil brugen af ​​I-bjælker tillade meget at spare på fundamentet, fordi belastningen på den allerede vil være en størrelsesorden mindre. Og hvis vi tager højde for, at op til 50% af byggeprojektet normalt går til et pålideligt, stærkt fundament, der tåler ikke kun vægge, men lige så store bjælker, så besparelserne vil være betydelige.

Fordel nummer 4. Produktion hjem

Du kan selv lave I-bjælker, hvis du ved, hvad deres parametre og ledd skal være. Og i sidste ende vil du ikke kun have tillid til gulvets kvalitet, men også meget sparet budget.

Fordel nummer 5. Praktisk opvarmning

Og til sidst, det sidste behagelige øjeblik: I-bjælker er særligt velegnede til opvarmning af interfloor overlappende og efterfølgende loftbehandling:

Det eneste ubehagelige øjeblik er, at i Rusland leveres højkvalitets-bjælker af få firmaer, og hvis du køber dem, er det vigtigt at kunne overveje alle de teknologiske mangler korrekt. Det handler om fremtidens overlapning!

Hvilke parametre skal være et træ I-stråle gulv?

Du er måske interesseret i at vide, hvorfor en I-stråle kaldes den måde? Faktum er, at den består af to hovedelementer, der ligner de kombinerede bogstaver T. Og strålen er T-formet, der igen kaldes et mærke. Det er her dette usædvanlige navn kom fra.

Hvad er en sådan stråle i skåret? Først og fremmest er det en billet af OSB eller krydsfiner, som fungerer som stivere. Og til dette formål er riller med den ønskede form præformeret i bjælker. Bjælkens højde opnås fra 140 til 470 millimeter, og i praksis viser det sig at være ret hårdt på afbøjningen. Hvis vi taler om valg af projektbjælker til standard hyttebyggeri med de mest populære spændinger op til 6 m, vil den mest rentable være en stråle med en højde på 302 mm.

Den første i Rusland begyndte at producere naskorovsky bjælker, og moderne producenter bruger stadig deres betegnelser. De er opdelt i en serie afhængig af tykkelsen af ​​hylderne: tynde bjælker og brede:

 • Tynde kantbjælker serie NJ. Disse er bjælker med en hylde tykkelse på 38 mm. Disse høstes for at arrangere omkredsen af ​​loftets ydre kontur, hvor der er brug for en åbning til en trappe eller til andre lastede steder. De er enkeltlagede og flerlagede.
 • Bred bjælker af NJH og NJU serien. Disse er bjælker med en hylde tykkelse på 64 mm eller 89 mm, specielt til understøttende spændinger. Som du forstår, er belastningen på bjælkerne stærkest på sådanne steder.

Sådan er begge serier forskellige:

Vi bemærker et vigtigt punkt. Der er ofte en farlig misforståelse på internettet, ifølge hvilken træ I-bjælker er lavet: beregningen foretages i henhold til det gamle bord af bjælker. Selv om der i virkeligheden på det tidspunkt ikke var nogen SNiP'er til I-bjælker, og denne tabel antog en snebelastning på ca. 90 kg / m, hvilket svarer til nøjagtigt Rostov-regionen.

Men i dag er det forkert at bruge sådanne data, da du forstår, at snebelastningen kan være meget højere i flere nordlige regioner i Den Russiske Føderation. Og derfor kun styres af et sådant bord, som allerede er blevet udarbejdet af moderne producenter:

Husk også, at ikke alle typer af bjælker, der anvendes i dag i konstruktion, er egnede til gulvinstallation. For eksempel, I-stråleformwork.

Hvordan får man en kvalitet I-stråle til dit hjem?

I fabrikken er I-bjælker lavet af værdifulde nåletræ: lærk eller fyr. Hvis du vælger at købe færdige I-bjælkebjælker, giver vi dig et par værdifulde tips:

 • Punkt 1. Vær opmærksom på sømmen: En lille mængde lim skal være mærkbar. Dette er normalt.
 • Punkt 2. Udskæringen skal være konisk i form over hele hylden, og OSB'en skal selvfræses og indsættes korrekt.
 • Punkt 3. OSB skal målrettes med hæfteklammer lige i regimentet hver tredive meter. Dette hjælper med at opretholde tryk, før limen er helt helbredt.
 • Punkt 4. Du har ret til at anmode om et produktkvalitetscertifikat og se om den rigtige type lim anvendes - den der er godkendt til limede bærende konstruktioner.
 • Punkt 5. Kontroller, om den ledsagende dokumentation indeholder testprotokollen for stikprøver af stråler, deres antal tekniske forhold og frigivelse.

Højkvalitets I-bjælker skal se sådan ud:

Her ligger hemmeligheden i, at sådanne bjælker er fortørret godt, mens almindeligt træ stadig indeholder en vis procentdel af fugt. Ja, og bjælkens opbygning gør det nemt at skære huller i loftet til spildevand, gas- og vandventilation, og ved opførelsen af ​​et privat hus eller sommerhus er det et vigtigt punkt.

Hvad angår klæbebinding, bemærker vi, at nogle russiske udviklere længe har nægtet at bestille råvarer fra mindre virksomheder og erhverver udenlandske I-bjælker siden Den indenlandske produktion af I-bjælker og dens endelige kvalitet er ikke altid opmuntrende. Ja, og lidt erfaring er canadisk teknologi stadig for usædvanlig og findes ikke i vores land et stort antal tilhængere. Derfor er det nogle gange nemmere at lave en I-stråle med egne hænder - der er ikke noget kompliceret. Og vi vil fortælle dig hvad og hvordan.

Hvordan laver man en I-stråle selv?

Når du begynder at lave oversøiske bjælker selv til at bygge dit hus, vil det tage dig om en dag for den første prøve, men på den anden dag vil arbejdet gå meget hurtigere. Gør alt i henhold til denne trinvise instruktion:

 • Trin 1. Køb OSB ark 12 mm tykke og skær dem i lige dele.
 • Trin 2. Dernæst skal du have brædder, hvor du skal lave en svalehale cutter midt på brættet, ca. 12-14 mm dyb.
 • Trin 3. Hæld den specielle lim ind i hullet og indsæt OSB-arket.
 • Trin 4. For hurtigt at tørre området er det nok at bruge en varmelegeme.

Det vigtigste i dette tilfælde er under ingen omstændigheder at erhverve frisksåsede eller afklædte brædder, da de ubetinget opfører sig på lang sigt.

Beregn bjælkens højde på dette princip:

 • For et ark med dimensioner på 2440 mm vil den optimale stråleafstand være 305, 406, 488 og 610 mm.
 • For et ark på 2500 mm vil et rationelt trin være 312, 417 og 500 mm. Men I-stråle med en tonehøjde på mere end 6 meter anvendes ikke længere.

I fabrikken bliver jeg altid malet, så spalten de får, er som om indsnævret nedad, og OSB-arket er klistret i hylden. Så passer bladet og træet bedst.

Til dette formål anvendes polyurethan eller melaminlim og selve pladen klæbes med klemmer og hammeres i en yderligere vinkel på 45 grader i længden hver 20 cm. For hver sådan stråle tager det ikke mere end 2 timer og efter 6 timer kan den installeres:

Forbind bjælkerne med hinanden ved hjælp af specielle blokindsatser:

Her er en lille video tutorial om, hvordan du indsætter et ark i træ:

Sådan forberedes bjælkerne til installation?

Og endelig, det mest afgørende stadium! At lave træ I-bjælker til opførelsen af ​​dit hjem, længe før deres installation, skal du nøjagtigt beregne hulrummet i lofterne - til den fremtidige installation af forsyningsselskaber. Selvfølgelig vil du udføre VVS-rør, elektriske kabler og tekniske systemer. Og her er det vigtigt at definere alt oprindeligt korrekt for at forhindre svækkelsen af ​​overlapningen.

Boring huller til kommunikation

Og nu kommer vi også tæt på det vigtige spørgsmål om, hvordan jeg skal bore I-bjælker korrekt. Faktum er, at det skal gøres på jorden før installation. Og her er det vigtigt at følge alle reglerne, ellers kan små huller svække bjælken langs hele længden. Hvor præcis de gennemgående huller i loftbjælkerne kan lokaliseres, afhænger af hvilken teknologi de blev lavet af.

Så for I-bjælker bør hullerne ikke være mere end 40 mm. Det er tilladt at få dem næsten overalt mellem mærkerne, men kun ikke nærmere end 150 mm til bundens ende eller på lagerelementet. Ideelt set vil sådanne åbninger være placeret lige i midten i forhold til hylderne, og ikke højere eller lavere. Og hullets maksimale tilladte diameter er 10 cm.

Sørg desuden for, at afstanden mellem tilstødende huller er 2 gange diameteren af ​​den største af dem.

Knuder af fastgørelse af bjælker med en væg

Hvis du har forberedt bjælkerne korrekt, kan du sikkert fortsætte med deres installation:

Her er hovedkomponenterne til fastgørelse af I-bjælker til væggen:

I den færdige overlapning af træ I-bjælker indsættes isolering:

Hvordan undgår man farlige fejl i processen?

Og nu skal vi se på de vigtigste fejl i fremstillingen af ​​sådanne bjælker.

Fejl nummer 1. Køb af uforberedt træ

Hvis du forpligter dig til at lave din egen base for overlapning, skal du huske, at der i fabrikken fremstilles bjælker ved hjælp af en særlig teknologi, der kun bruger kalibreret tørt materiale. Dette gør det muligt at eliminere forekomsten af ​​drejebjælker såkaldt "helikopter", som ofte opstår ved brug af traditionelle træbjælker og planker.

Du vil nok være interesseret i at se på processen med fabriksfremstilling af sådanne bjælker:

Fejl nummer 2. Brug af uegnet klæbemiddel

Det er umuligt at anvende epoxyharpiks til limning af elementer af en I-stråle. Hun har en temmelig svag adhæsion specifikt i skoven, og bliver nødt til at vente længe, ​​indtil det hærder. Men polyurethanlim passer bare godt. Dens største fordel er, at den ikke brænder og samtidig er den termoaktiv. Simpelthen, jo højere temperatur, jo stærkere bliver selve produktet.

Og det kan bestemt ikke bruges som PVA lim, fordi det absolut ikke er beregnet til brug i sådanne konstruktioner.

Fejl nummer 3. Forkerte kompisbjælker

Det handler om overskridende bjælker. Faktum er, at i modsætning til konventionelle træbjælker overlapper ikke I-bjælker. Til fastgørelsen er det nødvendigt at fastholde stødbjælker og fiksere dem med perforerede plader. Men ikke perforeret tape, hvis brug fører derefter til at vippe bjælken! Desuden bestemmes installationsstedet for de perforerede plader ved nøjagtige tekniske beregninger.

Fejl nummer 4. Brug af forkerte fastgørelsesdele

En anden populær fejl er at rette I-bjælker til væggen og forsegle deres plads med skum. Men i virkeligheden kan du kun bruge specielle indlejrede elementer.

Det er også umuligt at anvende svage parenteser, da det efterfølgende ikke længere er muligt at garantere lejekapaciteten for en sådan overlapning, og der er risiko for sammenbrud af hele strukturen.

I-bjælker monteres ikke med konventionelle skruer. Trods alt er selve skruen ikke et strukturelt element, og det er ikke konstrueret til at modstå den øgede belastning og anvendes kun til fastgørelse af lyse og ikke-bærende konstruktioner.

Vær opmærksom på beslagets størrelse, hvor højden er tilstrækkelig. Forholdet mellem højden af ​​beslaget og strålen skal stræbe efter enhed, det vil sige næsten det samme. Jo mindre braketten er, jo værre.

Fejl nummer 5. Anvendelsen af ​​fremmede elementer

Det er også forkert at bruge yderligere elementer, som ikke blev leveret af designet. Faktisk er standardbøjlen til I-strålen ret stiv, og det er ikke nødvendigt at rette det på en eller anden måde.

Vi har forberedt for dig en illustration, der hjælper med at håndtere de mest typiske fejl ved montering af sådanne bjælker:

Følg vores tip - og du vil lykkes!