Enheden af ​​interfloor overlapninger på træbjælker i huset

Overlapningen mellem gulve, kælder eller loftsrum struktureret indrettet i to ordninger - overlapning af bezblechny (baseret på brug af en monolitisk plade) og overlapning af bjælker (trægulvbjælker). Lav et loft for adskillelse af interfloor lokaler, samt at adskille værelser fra kælderen og loftet. Bjælker kan være lavet af forskellige materialer, fx fra træ, monolitisk armeret beton eller metalbjælker.

Enheden overlapper på træbjælker

Enheden overlapper på træbjælker

Installation af træbjælker gør det muligt at løse følgende opgaver:

 1. at opnå de nødvendige indikatorer for loftets styrke og stivhed
 2. for at sikre overholdelse af lydisolering og varmeoverføringsmodstand til det niveau, der kræves til energibesparelse;
 3. at overholde de etablerede standarder for indikatorer for damp og luftindtrængning.

Udvælgelse af gulvbjælker:

 • Overlappende bjælker af træ. Ofte for fremstilling af bjælker vælger en bar med rektangulær sektion. Træets højde skal ligge i området 140-240 mm og tykkelsen på 50-160 mm. I dette tilfælde opretholdes reglen: bjælkens tykkelse er ikke mindre end 1/24 af dens længde. Professionelle bemærker, at høj styrke er iboende i en træbjælke med et billedforhold på 7: 5.
 • Overlappende bjælker fra en log. Omkostningseffektiv løsning. Loggen har en høj modstand mod stress, men også lav modstandsdygtighed over for bøjning. Loggen er kun egnet til brug, hvis den opbevares tørt i mindst et år.
 • Gulvbjælker fra planker. Brugen af ​​brædder fører til et fald i mængden af ​​tømmer forbruges til enheden at overlappe. Men det er værd at bemærke, at i dette tilfælde reduceres modstanden fra loftet til brand, holdbarhed og lydisolering. Normalt bruges brættet i opførelsen af ​​loftsbunden. For at styrke pladerne kan du bruge teknikken - skar sammen to plader langs længden. Så svarer det samlede tværsnit til belastningsniveauet. Dette design kan modstå en belastning 2 gange større end strålen eller to plader ligger tæt på hinanden. I dette tilfælde udføres fastgørelsen med skruer eller negle, fastgjort i et tavlermønster med et trin på 20 cm.

Anbefalet! Detaljeret beskrivelse af trægulvbjælker - typer, typer, beregning af bjælker til bøjning, styrke og belastning.

Tværsnit bjælker trægulv

Direkt afhænger størrelsen af ​​den forventede belastning på bjælkerne. Belastningen er opdelt i en konstant opbygget af gulvet, møblerne og en variabel, afhængigt af antallet af personer og genstande på gulvet på samme tid.

Metoden til montering af træbjælker

Montering af massive træbjælker. Fastgørelse af massive træbjælker.

I dette tilfælde stables bjælkerne uden splejsning. For at minimere afbøjningen skal du lægge dem langs en kortere væg. Antallet af stråler vil således stige, men længden af ​​hver enkelt stråle vil falde.

Montering af forstærkede (splejsede) bjælker. Lægning af forstærkede (splejsede) bjælker.

Denne installationsmetode indebærer installation af en ledd på bygningens indre væg.

Laying bjælker korte kørsler Laying short runs.

I byggernes jargon kaldes de udvekslere. Faktisk er disse bjælker lagt vinkelret på de langsgående bjælker. Server for at styrke overlapningen.

Ordningen med at lægge bjælker korte løber

Materiale forberedt til webstedet www.moydomik.net

Det skal bemærkes, at indretningen af ​​overlapning på træbjælkerne vil være pålidelig, forudsat det korrekte valg af træarter. Så hårdttræ er ikke egnet til denne type arbejde. Årsagen til dette er dårlig bøjningsmodstand, men blødt træ passer perfekt. Det vigtigste er, at det bør ryddes af bark og behandles med en antiseptisk opløsning.

Fordele ved træbjælker:

 • lav vægt Dette reducerer belastningen på væggene og fundamentet af huset, forenkler transporten og letter installationen.
 • evnen til at arbejde sammen med egne hænder uden at involvere specialudstyr
 • tilgængelighed og relativt lave omkostninger
 • evnen til at lægge isolering
 • høj arbejdshastighed.

Ulemper træbjælker gulv:

 • begrænsninger på længden af ​​det lukkede span. Længden af ​​træbjælkerne overstiger ikke 6.000 mm, og de kan lukke højst 4.500 mm. uden at installere ekstra vertikal støtte
 • behovet for yderligere beskyttelse af træ fra rådne, biologisk ødelæggelse og splittelse;
 • udsving. En træbjælke kan "spille", når folk flytter rundt om det og skaber ekstra støj. Kræver ekstra lydisoleringsenhed.

Montering af træbjælker

Teknologien i enheden overlapper på bjælker giver mulighed for udførelse af værker i flere faser:

1. Beregning af trækulvets tværsnit (diameter) under hensyntagen til kravene i SNiP 2.01.07-85 "Belastninger og virkninger".

Anslået maksimal tilladelig belastning på 1.m.kv. er som følger:

 • for kælderen og interfloor overlapning - højst 210 kg;
 • til loftet - højst 105 kg.

Nærmere bestemt beregnes afsnittet under hensyntagen til afstanden mellem bjælkerne (se tabellen af ​​gulvbjælkens afsnit).

Bord af gulvbjælkerne

Ved beregning af længden af ​​en stråle er det vigtigt at huske, at træ er tilbøjelig til at bøje sig ned.

Beregning af afbøjning af en træbjælke

 • For kælder og interfloor overlappende kan minimumbøjningen ikke overstige 1/300 af dens længde. Det vil sige en stråle med en længde på 3.000 mm. kan ikke bøje mere end 10 mm. på det sted, der ligger længst væk fra støtten;
 • til loftet - ikke mere end 1/200.

Eliminere afbøjningen ved at bøje strålen. Opbygningen af ​​stigningen - den såkaldte denne proces - giver dig mulighed for at kompensere for deformationen. Groft set bør strålen være svagt buet indad, for at tage det rigtige udseende under hensyntagen til bøjningen.

Om nødvendigt forstærkes træbjælker.

2. Erhvervelse af en bar, log eller tømmer og dets behandling med en antiseptisk, brandslukning, svampedræbende opløsning og biologisk beskyttelse.

3. Valg af type montering bjælker til væggen.

Fastgørelse af træbjælker til lejemuren udføres på to måder:

 • vægmontering. Strålen er indlejret i støttevæggen til en dybde på 150-200 mm.

Fastgørelse af træbjælker til lejemuren

Ved denne installationsmetode skal bjælkens ende skæres i en vinkel på 60 °. For at beskytte enderne af bjælkerne skal de pakkes i to eller tre lag af tagmateriale. I dette tilfælde forbliver bjælkens ende åben, og den bør ikke hvile mod væggen. Tilstedeværelsen af ​​et hul på 20-25 mm. vil sikre fri luftcirkulation. Og den resulterende niche (slot) er fyldt med mineraluld.

 • monter en overhead metode. I dette tilfælde fastgøres bjælkerne på væggen ved hjælp af metalplader.

Fastgørelse af trægulv bjælker med suspenderet metode

4. Lægning af trægulvebjælker

På dette stadium fremstilles bjælker af den krævede længde. Længden afhænger af installationsmetoden. Hvis strålen kommer ind i væggen, beregnes den som følger: længden af ​​rummet plus 300-400 mm. til fastgørelse i væggen. Hvis den er fastgjort til en væg, er bjælkens længde lig med rummets længde.

Installation af træbjælker begynder med de yderste bjælker. Hver bjælke kontrolleres ved konstruktion. Derefter fastgøres bjælkerne i reden af ​​væggen ved hjælp af tørre ruiner.

Herefter skal du installere mellemliggende bjælker. For at gøre dette er det tilrådeligt at strække linjen mellem de ydre bjælker og sætte resten på den. Afstanden mellem tilstødende bjælker skal være den samme.

Når bjælkerne er indstillet nøjagtigt på niveauet og vandret kontrolleres, kan de betones i landingssporene.

konklusion

Overlapning med træbjælker lavet i henhold til denne teknologi vil pålideligt betjene dig i flere årtier. For at forlænge dets levetid er det imidlertid nødvendigt at behandle træet og regelmæssigt inspicere det for at overvåge deres tilstand. Hvis der er fejl, udfør reparationer (delvis eller fuld udskiftning af beskadigede genstande).

At lave trægulve i huset med egne hænder

Trægulve i huset er helt muligt at bygge egne hænder. Dette design betragtes som en af ​​de traditionelle muligheder. Arranger sådanne lofter i opførelsen af ​​boliger fra stort set ethvert materiale: mursten, skumbeton, udvidede lerblokke, og selvfølgelig vil de være relevante i et træhus. Hvordan laver man selv? Et detaljeret svar på dette spørgsmål findes i denne artikel. Installation, isolering, lyd og dampisolering: Vi overvejer de vigtigste aspekter af arbejdet.

Interfloor og loftet trægulve i huset, lavet af træ, er næsten ens i deres designfunktioner. De består af træbjælker, såvel som interblockfyldning, som er en spole, lavet af skjolde eller træ. Træbjælker er bærende strukturer, som normalt er lavet af blødt træ. Det kan f.eks. Være hugget log, brædder eller stænger.

Trin 1. Bestemmelse af dimensioner af de anvendte materialer og hovedafstande

Strålens tværsnit bestemmes afhængigt af længden såvel som den belastning der vil falde på dem. Omkring vil forholdet være som følger: Højden er 1/24 af længden, og bredden er cirka halvdelen af ​​højden.

Med hensyn til afstanden mellem bjælkerne (eller som de siger, størrelsen af ​​lægesteget) - bestemmes det på grundlag af dataene på materialets del samt længden af ​​spændingen. For nemheds skyld kan denne afstand bestemmes af den relevante tabel.

Trin 2. Do-it-yourself-stråleinstallation

Når du har besluttet alle størrelser og afstande, er det tid til at lave bjælker. For at bruge bjælker tyndere og kortere, er det nødvendigt at arrangere også bærende partitioner. Dette er også nødvendigt for at minimere den samlede tykkelse af overlapningen af ​​træ.

Enderne af bjælkerne skæres skråt, så er det nødvendigt at gennemføre deres antiseptiske behandling, brug specielle forbindelser, der permanent beskytter træet mod en række skader. Derefter skal bjælkerne indpakkes med vandtætningsmateriale - i to lag og endelig indlejret i skillevægge og i boligbygningens ydre vægge. Hvad skal være bjælkens dybde? Ifølge standarden, ikke mindre end 180 centimeter. Længden af ​​understøtningsdelen vil imidlertid være omkring 150 centimeter, og bredden af ​​spalten mellem væggen og enden af ​​strålen er ca. 3 centimeter. Når du opretter vægtbjælker på de indvendige vægge, skal du nødvendigvis lægge dem i to lag af tagmateriale eller andre vandtætningsmaterialer. Enderne af bjælkerne, mens man justerer trægulvet, skal være åben, de bør ikke være dækket af bitumen eller tagbeklædning, da de skal "trække vejret".

Fra siderne til bjælkerne fylder de "kraniale" stænger, hvis tværsnit er 4x4 cm eller 5x5 cm.

Trin 3. Kør enhed

Opbygningen af ​​trægulve er arrangeret enten fra et almindeligt bord eller fra to rækker af planker (skjolde) slået ned imellem dem vinkelret. Når du starter en spole, skal du være opmærksom på, at bunden af ​​spolen er placeret i et plan med bundens overflade. Den eneste undtagelse kan være tilfældet, når du besluttede at gøre antik stilering, og bjælkerne i dit hus viste sig at være flere højttalere. Glem ikke, at træelementer, som du bruger i opførelsen af ​​dit hjem, skal behandles omhyggeligt med antiseptiske forbindelser. Dernæst skal rullen være dækket af et materiale til vandtætning, for eksempel - tagmateriale. Enheden er udformet på en sådan måde, at vandtætningen dækker bjælken halvdelen af ​​højden. Derefter udføres isoleringen: Et isoleringslag - ekspanderet ler, skumplast, stenuld og andet materiale anbringes på vandtætningen.

Trin 4. Opvarmning

1-stråle; 2 - Cranial bar; 3 - Roll med ark sæt; 4 - Dampbarriere; 5 - Isolering

Hvor godt varmeisoleringen udføres, påvirker ikke kun niveauet af varmetab i bygningen, men også hvor længe trussystemet skal fungere, samt tagpladens holdbarhed. God varmeisolering bør kombineres med god ventilation på loftet i en boligbygning.

Oftest er isoleringen af ​​interfloor overlapning af træ i huset lavet ved hjælp af mineraluldsplader. Materialet ligger normalt mellem bjælkerne eller på overlapningen. Materialet med hvilket isoleringen er lavet, er lagt på polyethylenfilm eller andre dampisolerende materialer (for eksempel på Polycraft materiale). For de materialer, der har en folie side, skal denne side være nederst. Endvidere er mellemrummet fyldt med termisk isolering. Ved at opvarme opvarmning med egne hænder for at forhindre varmetab gennem de såkaldte "koldbroer", er der også installeret et ekstra lag varmeisolerende materiale, det er placeret over bjælkerne.

Trin 5. Lydisolering, loftfyldstof med egne hænder, arbejde med skorstene

Efter at hjulet er installeret og isoleringen er afsluttet (materialet er placeret på bjælkerne), begynder næste trin - enheden til arkivering af loftet. Du kan f.eks. Lave et bindemiddel fra gipsplader af standardtykkelse (9,5 mm). Installere sådanne plader med egne hænder hurtigt og nemt, og overfladen bliver flad. Hvis du vil udstyre Mansard-taget i dit hus med dine egne hænder, bliver gulvet på pladerne fastspændt til bjælkerne. I dette tilfælde sammen med isoleringen er det vigtigt at lave højkvalitets, tilstrækkelig lydisolering. Til dette gøres specielle materialer, der skaber en lydisolerende pakning, under gulvbrædderne. Yderligere beskyttelse mod fremmede lyde og støj vil også give et godt lag af isolering.

På de steder, hvor skorstene passerer, skal de tilsvarende åbninger efterlades i træloftet: de er indrammet med yderligere bjælker, kortere. Disse bjælker vil blive understøttet på hinanden med specielle klemmer. Når du planlægger en enhed af dette design, skal du huske: Afstanden fra skorstenens ubeskyttede yderside skal være mindst 40 centimeter. Du kan holde særlige arrangementer - arrangere en "sandkasse", isolering eller asbestpakning ved krydset med overlapningen - så kan denne afstand reduceres til 10-20 cm.

Som du kan se, er det helt muligt at lave en enhed med egne hænder af trælofter i et landhus, deres isolering, lydisolering og andet relateret arbejde. Det vigtigste er at følge alle ovenstående regler og anvende usædvanligt materialer af høj kvalitet til arbejde.

Træ I-stråle gulv bjælker: tekniske nuancer af konstruktionsteknologi

Hvis du har hørt om den innovative metode til lys, og samtidig varig og pålidelig konstruktion af usædvanlige typer bjælker og blev interesseret i dem, så er denne artikel til dig! Træ I-bjælker brugt i lang tid i udlandet er stadig en nyhed på hjemmemarkedet, selv om de har mange flere fordele end noget andet materiale.

Og det mest behagelige ved alt dette er, at det er helt realistisk at gøre dem direkte hjemme ved hjælp af standard improviserede værktøjer. Byg et hus alene? Så lær at kende en anden teknologi, der vil gøre dit liv lettere!

indhold

Til at begynde med tilbyder vi dig at se en interessant video om de vigtigste egenskaber ved I-bjælker:

Hvad er en I-stråle, og hvad er kernen i den nye konstruktionsteknologi?

I-bjælker er især populære i udlandet: i Canada og europæiske lande, og i Rusland er de bare ved at vinde deres popularitet. Og i nogle regioner findes de ikke engang på salg! Hvorfor? Hvis verdens erfaringer viser, at et sådant byggemateriale virkelig er af høj kvalitet og pålideligt, hvordan skete det, at jeg bjælker ikke havde en ledende stilling på hjemmemarkedet?

Faktum er, at mesterens sande russiske sjæl er vant til at arbejde med stærke og pålidelige materialer: massive, som er svære at løfte og som kun inspirerer respekt med deres udseende.

Og loftet har længe været vant til at bygge fra slidstærke store og tunge træbjælker eller endda massive logs, men bestemt ikke fra "vanskelige" innovative strukturer med en tynd skillevæg. Og det faktum, at pålidelighed her er tilvejebragt af alle fysiske love, uden hvilken ingen konstruktion eller arkitektur kan gøres - det er et andet spørgsmål.

Og indtil nu er de fleste russiske udviklere klar til at overlappe bjælker, selv fra metal, end fra to strimler og OSB. Selv om sådanne stråler faktisk har en række fordele!

Hvad er god canadiske gulvbyggeri metode?

Lad os overveje alle fordelene ved I-bjælker som et materiale til byggeri af gulve:

Fordel nummer 1. Fantastisk styrke

Takket være dette geniale design er bjælker, der er ret skrøbelige i udseende, mange gange stærkere og mere pålidelige end almindelige. Den øverste del af bjælken arbejder i bøjning, og bunden - i spænding. dvs. her taler vi ikke om et monolitisk element, der skal påtage begge typer belastning på samme tid:

Fordel nummer 2. Præcis geometri

Det andet meget vigtige punkt: den ideelle geometri af bjælkerne selv. Selv over tid bøjes de ikke, vrid ikke, knæk ikke og ændrer ikke deres parametre. Ifølge producenterne, selv efter 100 år opfører sådanne bjælker på samme måde som et år efter konstruktion.

Hvad giver dette? Til en start, et perfekt lige loft, hvor det er nemt at installere gulve, især parket og laminat. Faktum er, at når du beskæftiger dig med ujævne stænger og almindelige træbjælker, skal du vide, at i henhold til standarderne kan deres afbøjning nå 3 cm! Og tro mig, det er allerede håndgribeligt: ​​Gulvet vil simpelthen "gå" under dine fødder. Og det vil sikkert ikke have en god effekt på gulvbelægning (med undtagelse af billig linoleum, måske).

Og det er normalt: Naturligt træ er et levende materiale, og det er almindeligt, at det krymper, tørrer ud eller omvendt absorberer fugt. Men jeg-bjælker er allerede lavet af lamineret træ, ved hjælp af en meget stærk sammenføjningsforbindelse, og de ændrer ikke deres størrelse.

Fordel nummer 3. Komfortabel vægt

Det næste vigtige aspekt: ​​I-bjælker er lette nok til at løfte en af ​​dem alene, og derfor kan to almindelige arbejdere klare det uden arbejde. Hvad giver dette?

For det første behøver du ikke tunge maskiner, som skal løfte konventionelle træbjælker eller metal.

For det andet vil arbejdet i højden blive sikrere, fordi ingen vil falde på en tung stråle.

For det tredje vil brugen af ​​I-bjælker tillade meget at spare på fundamentet, fordi belastningen på den allerede vil være en størrelsesorden mindre. Og hvis vi tager højde for, at op til 50% af byggeprojektet normalt går til et pålideligt, stærkt fundament, der tåler ikke kun vægge, men lige så store bjælker, så besparelserne vil være betydelige.

Fordel nummer 4. Produktion hjem

Du kan selv lave I-bjælker, hvis du ved, hvad deres parametre og ledd skal være. Og i sidste ende vil du ikke kun have tillid til gulvets kvalitet, men også meget sparet budget.

Fordel nummer 5. Praktisk opvarmning

Og til sidst, det sidste behagelige øjeblik: I-bjælker er særligt velegnede til opvarmning af interfloor overlappende og efterfølgende loftbehandling:

Det eneste ubehagelige øjeblik er, at i Rusland leveres højkvalitets-bjælker af få firmaer, og hvis du køber dem, er det vigtigt at kunne overveje alle de teknologiske mangler korrekt. Det handler om fremtidens overlapning!

Hvilke parametre skal være et træ I-stråle gulv?

Du er måske interesseret i at vide, hvorfor en I-stråle kaldes den måde? Faktum er, at den består af to hovedelementer, der ligner de kombinerede bogstaver T. Og strålen er T-formet, der igen kaldes et mærke. Det er her dette usædvanlige navn kom fra.

Hvad er en sådan stråle i skåret? Først og fremmest er det en billet af OSB eller krydsfiner, som fungerer som stivere. Og til dette formål er riller med den ønskede form præformeret i bjælker. Bjælkens højde opnås fra 140 til 470 millimeter, og i praksis viser det sig at være ret hårdt på afbøjningen. Hvis vi taler om valg af projektbjælker til standard hyttebyggeri med de mest populære spændinger op til 6 m, vil den mest rentable være en stråle med en højde på 302 mm.

Den første i Rusland begyndte at producere naskorovsky bjælker, og moderne producenter bruger stadig deres betegnelser. De er opdelt i en serie afhængig af tykkelsen af ​​hylderne: tynde bjælker og brede:

 • Tynde kantbjælker serie NJ. Disse er bjælker med en hylde tykkelse på 38 mm. Disse høstes for at arrangere omkredsen af ​​loftets ydre kontur, hvor der er brug for en åbning til en trappe eller til andre lastede steder. De er enkeltlagede og flerlagede.
 • Bred bjælker af NJH og NJU serien. Disse er bjælker med en hylde tykkelse på 64 mm eller 89 mm, specielt til understøttende spændinger. Som du forstår, er belastningen på bjælkerne stærkest på sådanne steder.

Sådan er begge serier forskellige:

Vi bemærker et vigtigt punkt. Der er ofte en farlig misforståelse på internettet, ifølge hvilken træ I-bjælker er lavet: beregningen foretages i henhold til det gamle bord af bjælker. Selv om der i virkeligheden på det tidspunkt ikke var nogen SNiP'er til I-bjælker, og denne tabel antog en snebelastning på ca. 90 kg / m, hvilket svarer til nøjagtigt Rostov-regionen.

Men i dag er det forkert at bruge sådanne data, da du forstår, at snebelastningen kan være meget højere i flere nordlige regioner i Den Russiske Føderation. Og derfor kun styres af et sådant bord, som allerede er blevet udarbejdet af moderne producenter:

Husk også, at ikke alle typer af bjælker, der anvendes i dag i konstruktion, er egnede til gulvinstallation. For eksempel, I-stråleformwork.

Hvordan får man en kvalitet I-stråle til dit hjem?

I fabrikken er I-bjælker lavet af værdifulde nåletræ: lærk eller fyr. Hvis du vælger at købe færdige I-bjælkebjælker, giver vi dig et par værdifulde tips:

 • Punkt 1. Vær opmærksom på sømmen: En lille mængde lim skal være mærkbar. Dette er normalt.
 • Punkt 2. Udskæringen skal være konisk i form over hele hylden, og OSB'en skal selvfræses og indsættes korrekt.
 • Punkt 3. OSB skal målrettes med hæfteklammer lige i regimentet hver tredive meter. Dette hjælper med at opretholde tryk, før limen er helt helbredt.
 • Punkt 4. Du har ret til at anmode om et produktkvalitetscertifikat og se om den rigtige type lim anvendes - den der er godkendt til limede bærende konstruktioner.
 • Punkt 5. Kontroller, om den ledsagende dokumentation indeholder testprotokollen for stikprøver af stråler, deres antal tekniske forhold og frigivelse.

Højkvalitets I-bjælker skal se sådan ud:

Her ligger hemmeligheden i, at sådanne bjælker er fortørret godt, mens almindeligt træ stadig indeholder en vis procentdel af fugt. Ja, og bjælkens opbygning gør det nemt at skære huller i loftet til spildevand, gas- og vandventilation, og ved opførelsen af ​​et privat hus eller sommerhus er det et vigtigt punkt.

Hvad angår klæbebinding, bemærker vi, at nogle russiske udviklere længe har nægtet at bestille råvarer fra mindre virksomheder og erhverver udenlandske I-bjælker siden Den indenlandske produktion af I-bjælker og dens endelige kvalitet er ikke altid opmuntrende. Ja, og lidt erfaring er canadisk teknologi stadig for usædvanlig og findes ikke i vores land et stort antal tilhængere. Derfor er det nogle gange nemmere at lave en I-stråle med egne hænder - der er ikke noget kompliceret. Og vi vil fortælle dig hvad og hvordan.

Hvordan laver man en I-stråle selv?

Når du begynder at lave oversøiske bjælker selv til at bygge dit hus, vil det tage dig om en dag for den første prøve, men på den anden dag vil arbejdet gå meget hurtigere. Gør alt i henhold til denne trinvise instruktion:

 • Trin 1. Køb OSB ark 12 mm tykke og skær dem i lige dele.
 • Trin 2. Dernæst skal du have brædder, hvor du skal lave en svalehale cutter midt på brættet, ca. 12-14 mm dyb.
 • Trin 3. Hæld den specielle lim ind i hullet og indsæt OSB-arket.
 • Trin 4. For hurtigt at tørre området er det nok at bruge en varmelegeme.

Det vigtigste i dette tilfælde er under ingen omstændigheder at erhverve frisksåsede eller afklædte brædder, da de ubetinget opfører sig på lang sigt.

Beregn bjælkens højde på dette princip:

 • For et ark med dimensioner på 2440 mm vil den optimale stråleafstand være 305, 406, 488 og 610 mm.
 • For et ark på 2500 mm vil et rationelt trin være 312, 417 og 500 mm. Men I-stråle med en tonehøjde på mere end 6 meter anvendes ikke længere.

I fabrikken bliver jeg altid malet, så spalten de får, er som om indsnævret nedad, og OSB-arket er klistret i hylden. Så passer bladet og træet bedst.

Til dette formål anvendes polyurethan eller melaminlim og selve pladen klæbes med klemmer og hammeres i en yderligere vinkel på 45 grader i længden hver 20 cm. For hver sådan stråle tager det ikke mere end 2 timer og efter 6 timer kan den installeres:

Forbind bjælkerne med hinanden ved hjælp af specielle blokindsatser:

Her er en lille video tutorial om, hvordan du indsætter et ark i træ:

Sådan forberedes bjælkerne til installation?

Og endelig, det mest afgørende stadium! At lave træ I-bjælker til opførelsen af ​​dit hjem, længe før deres installation, skal du nøjagtigt beregne hulrummet i lofterne - til den fremtidige installation af forsyningsselskaber. Selvfølgelig vil du udføre VVS-rør, elektriske kabler og tekniske systemer. Og her er det vigtigt at definere alt oprindeligt korrekt for at forhindre svækkelsen af ​​overlapningen.

Boring huller til kommunikation

Og nu kommer vi også tæt på det vigtige spørgsmål om, hvordan jeg skal bore I-bjælker korrekt. Faktum er, at det skal gøres på jorden før installation. Og her er det vigtigt at følge alle reglerne, ellers kan små huller svække bjælken langs hele længden. Hvor præcis de gennemgående huller i loftbjælkerne kan lokaliseres, afhænger af hvilken teknologi de blev lavet af.

Så for I-bjælker bør hullerne ikke være mere end 40 mm. Det er tilladt at få dem næsten overalt mellem mærkerne, men kun ikke nærmere end 150 mm til bundens ende eller på lagerelementet. Ideelt set vil sådanne åbninger være placeret lige i midten i forhold til hylderne, og ikke højere eller lavere. Og hullets maksimale tilladte diameter er 10 cm.

Sørg desuden for, at afstanden mellem tilstødende huller er 2 gange diameteren af ​​den største af dem.

Knuder af fastgørelse af bjælker med en væg

Hvis du har forberedt bjælkerne korrekt, kan du sikkert fortsætte med deres installation:

Her er hovedkomponenterne til fastgørelse af I-bjælker til væggen:

I den færdige overlapning af træ I-bjælker indsættes isolering:

Hvordan undgår man farlige fejl i processen?

Og nu skal vi se på de vigtigste fejl i fremstillingen af ​​sådanne bjælker.

Fejl nummer 1. Køb af uforberedt træ

Hvis du forpligter dig til at lave din egen base for overlapning, skal du huske, at der i fabrikken fremstilles bjælker ved hjælp af en særlig teknologi, der kun bruger kalibreret tørt materiale. Dette gør det muligt at eliminere forekomsten af ​​drejebjælker såkaldt "helikopter", som ofte opstår ved brug af traditionelle træbjælker og planker.

Du vil nok være interesseret i at se på processen med fabriksfremstilling af sådanne bjælker:

Fejl nummer 2. Brug af uegnet klæbemiddel

Det er umuligt at anvende epoxyharpiks til limning af elementer af en I-stråle. Hun har en temmelig svag adhæsion specifikt i skoven, og bliver nødt til at vente længe, ​​indtil det hærder. Men polyurethanlim passer bare godt. Dens største fordel er, at den ikke brænder og samtidig er den termoaktiv. Simpelthen, jo højere temperatur, jo stærkere bliver selve produktet.

Og det kan bestemt ikke bruges som PVA lim, fordi det absolut ikke er beregnet til brug i sådanne konstruktioner.

Fejl nummer 3. Forkerte kompisbjælker

Det handler om overskridende bjælker. Faktum er, at i modsætning til konventionelle træbjælker overlapper ikke I-bjælker. Til fastgørelsen er det nødvendigt at fastholde stødbjælker og fiksere dem med perforerede plader. Men ikke perforeret tape, hvis brug fører derefter til at vippe bjælken! Desuden bestemmes installationsstedet for de perforerede plader ved nøjagtige tekniske beregninger.

Fejl nummer 4. Brug af forkerte fastgørelsesdele

En anden populær fejl er at rette I-bjælker til væggen og forsegle deres plads med skum. Men i virkeligheden kan du kun bruge specielle indlejrede elementer.

Det er også umuligt at anvende svage parenteser, da det efterfølgende ikke længere er muligt at garantere lejekapaciteten for en sådan overlapning, og der er risiko for sammenbrud af hele strukturen.

I-bjælker monteres ikke med konventionelle skruer. Trods alt er selve skruen ikke et strukturelt element, og det er ikke konstrueret til at modstå den øgede belastning og anvendes kun til fastgørelse af lyse og ikke-bærende konstruktioner.

Vær opmærksom på beslagets størrelse, hvor højden er tilstrækkelig. Forholdet mellem højden af ​​beslaget og strålen skal stræbe efter enhed, det vil sige næsten det samme. Jo mindre braketten er, jo værre.

Fejl nummer 5. Anvendelsen af ​​fremmede elementer

Det er også forkert at bruge yderligere elementer, som ikke blev leveret af designet. Faktisk er standardbøjlen til I-strålen ret stiv, og det er ikke nødvendigt at rette det på en eller anden måde.

Vi har forberedt for dig en illustration, der hjælper med at håndtere de mest typiske fejl ved montering af sådanne bjælker:

Følg vores tip - og du vil lykkes!

Vi bygger trægulve mellem gulve, konstruktionsteknologi

Trægulve mellem gulv anvendes normalt i lav privat byggeri af huse af træ, mursten eller skumblokke. Trægulve har en række fordele: De gør bygningen tungere, de kan uden at tiltrække tungt udstyr, have tilstrækkelig styrke og en acceptabel pris.

Valg af materiale til trægulve

Trægulve er arrangeret med et spænd på højst 8 meter. Bjælker fra en bar med et tværsnit fra 50x150 til 140x240 mm eller en barked log af den tilsvarende diameter anvendes som hovedleje strukturer. Strålens trin bestemmes ved beregning og er normalt fra 0,6 til 1 meter. Til fremstilling af bjælker tager kun nåletræsarter af træ - deres styrke, når de arbejder på en bøjning, er betydeligt højere end hårdttræets. Logge eller tømmer til bjælker skal tørres grundigt i luften under et baldakin. Når du tænder med en økseakse, skal bjælkerne klare en klar, klar lyd. Længden af ​​bøjlerne skal være sådan, at de fast hviler i mursten eller loggen.

Ud over bjælker at udføre interfloor lofter brug:

 • Cranialstænger med en størrelse på 50x50 mm - de er fastgjort til den nederste del af bjælkerne på begge sider, og loftet på underetagen er hemmed til dem;
 • Stueetage underetage. Til disse formål kan du tage ethvert bord, herunder uplaneret;
 • Ovenpå gulvplanker - planet rillet plank;
 • Isolering. Det er bedre at bruge mineralplader eller rullet materiale som opvarmning i trægulve, da fiberisolering, i modsætning til skumplast, ikke understøtter forbrænding og har gode støjisolerende egenskaber;
 • Hydro- og dampspærrefilm designet til at beskytte isoleringen mod fugtighedsdampfugtighed;
 • Antiseptisk til træ og bitumen mastik, tagmateriale trim;
 • Dekorative gulve og loft.

Teknologien af ​​trægulve mellem gulve

Interfloor bjælker lægges i væggene, normalt under opførelsen af ​​huset, og alt andet arbejde på opførelse af lofter produceret efter konstruktion før afslutning arbejde. Før udførelsen af ​​pladerne er det nødvendigt at beregne belastningen på pladerne, baseret på de opnåede data, vælger bjælkens dimensioner og installationstrinnet.

 1. Gulvbjælkerne i mursten eller blokvæg ledes under lægningen, til dette formål i væggen udfører specielle stikkontakter. Dybden af ​​redenen skal være mindst halvt tykkelsen af ​​væggen, den kan gøres igennem og derefter indlejret med dampgennemtrængelig isolering.

Trægulve mellem gulve, i modsætning til betonplader, skaber ikke en ekstra belastning på fundamentet, og du kan derfor betydeligt reducere omkostningerne ved at opbygge et stærkt fundament. Korrekt udført overlap er stærk nok og holdbar, har gode varme- og lydisoleringsegenskaber, derudover giver naturlige materialer lofter til at "trække vejret".

Gulvbelægning mellem gulve

Trægulve mellem gulve er velegnet til næsten alle typer bygninger. De er kompatible med træ-, mursten- og betonbygninger. Strukturer er monteret ikke kun mellem gulve, men også på loftet og kælderen. I disse værelser kan man ikke undvære dem, men opførelsen af ​​trægulvet mellem gulvene er forskellig fra kælderstrukturen.

Egenskaber af trægulve

Overlapningsindretningen omfatter for det meste kun træelementer. Men for at afslutte loftet og gulvet bruges der absolut materialer. Det vigtigste er at installere strukturen korrekt.

En af de vigtigste funktioner i gulve er lydisolering. Det er meget nemt at montere isoleringsmaterialer på træet, herunder pladematerialer. På toppen kan du nemt montere enhver moderne finish.

En meget vigtig fordel ved konstruktionen af ​​træ - letvægt. Trægulvelementer udøver ikke et betydeligt pres på bygningsgrundlaget. Derfor bruges de ofte i hjem med et let fundament.

Installation, udført i henhold til reglerne, bidrager til den naturlige ventilation af rummet. Samtidig er varme- og lydisolering af lokaler ikke forstyrret.

Generelt er træstrukturer meget holdbare. De giver på kort tid mulighed for at skabe lyse og holdbare lofter.

Tekniske krav til gulve

Interfloorstrukturer består af følgende elementer:

 • bjælker;
 • parallelle stænger;
 • lag af bord;
 • varme og lyd isolering lag;
 • vandtæt film;
 • fair board
 • ventilationsgab;
 • sokkel.

Følgende krav anbefales til gulvkonstruktioner:

 • Hvis gulvene mellem hvilke loftet er monteret har en temperaturforskel på mere end 10 grader, så er det nødvendigt at lægge isoleringsmaterialer. Ofte sker dette mellem boliger og et kælder eller loft. I sådanne rum uden varmeisolator er uundværlig.
 • Uanset hvilken type træ, skal strukturelle bjælker have høj styrke. De skal modstå strukturens belastning, indretningen af ​​rummet og folkene. Men udover denne vægt skal der være en vis margen. Det skal huskes, at indikatoren for minimumsbelastningen på sådanne overlapninger er 210 kg / kvm. m. Til loftet begynder ved 100 kg.
 • For træstrukturer anvender værdien af ​​afbøjningen. Den skal være mindre end 4 mm pr. Meter. Indikatoren beregnes som følger, bordets længde er divideret med 250 og få den maksimale værdi af afbøjningen. For de dækninger, hvorpå flislægning er planlagt, er indikatoren ikke delt med 250, men ved 400. For loftet er tallet divideret med 200.
 • Lydgrænsen for materialer må ikke overstige 50 decibel. Det er værd at overveje, når du vælger lydisolering. Varmeisolatorer kan reducere støj betydeligt. Lyde bør ikke passere gennem overlapning og kommunikation.
 • Ved beregning af gulvmaterialerne er det også vigtigt at overveje længden af ​​træbjælkerne. Det må ikke være mere end 5 meter. Til loftet - 6. Det er dog sjældent at finde træstrukturer over 6 meter. Hvis arealet af værelserne overstiger 6 meter, installeres de under bjælkerne.

Installation og forarbejdning

For at gøre det korrekte trægulv mellem gulvene med egne hænder, skal du håndtere enheden af ​​sin konstruktion. Den består af en bjælkeramme og paneler af bord- eller pladematerialer.

Isoleringslagets lydisoleringslag udføres af det rullede materiale. Oftest anvendes glasuld, mineraluld eller lignende isolatorer til dette. Nogle gange brugt claydite eller skum. Den første er imidlertid meget tung konstruktion, og den anden er brandfarlig.

For trægulve mellem gulve i saunaer og bade er det meget vigtigt at arrangere vandtætningen ordentligt. I dette tilfælde er dampspærrefilm, der kun giver fugt i en retning optimalt. Materialet består af ekspanderende kegler, der kun absorberer fugt fra den porøse side. Der er ingen fugt på bagsiden af ​​belægningen.

Gulvbjælker

For at finde ud af, hvordan man laver et trægulv mellem gulve, skal man kende funktionerne i rammestrukturen. Dens grundlag er træ barer. De mest anvendte elementer er 15-25 cm i højden og 5-15 i tykkelse. Mellem bjælkerne er en afstand på 1 m, afhængigt af elementernes tværsnit.

De understøttende ender er lavet af 150 mm i længden, de er lagt på en "beacon" måde. Først placeres de ekstreme bjælker, og mellem dem placeres mellemliggende. Flatness udjævning udjævning. Mellembjælker lægges på mønsteret. Til justering kan du bruge forskellige harpiksforing af stumper.

Barer er lagt med samme tonehøjde langs hele omkredsen, strengt parallelt. Før de lægges, behandles de med antiseptiske imprægneringer og pakkes med 2-3 lag med tagmateriale. For mursten og blokbygninger er gulvbjælker fra enderne belagt med bitumen. Denne teknik beskytter træet mod fugt. Til vægge med en tykkelse på 2,5 mursten forlader de huller til ventilation. Og ved krydset af træ med vægge under bjælkerne er ruberoid lagt.

Montering overlapper hinanden

At overlappe gulvet mellem gulve, brug en række træmaterialer, herunder brædder, krydsfiner og spånplader.

Undergulvet fungerer som undergulv i loftet, det er det varmeisolerende materiale, der er lagt på det. Den kan monteres direkte på bjælkerne nedenfor. I dette tilfælde udfører den funktionen af ​​et trækloft, som du umiddelbart kan montere finishmaterialet på. Et gulv lavet med en anden sats bestyrelse vil koste meget mindre.

Afstanden fra stængerne eller bjælkerne bestemmes af tykkelsen af ​​pladerne, som dækker trækbelægningen. De er den største byrde. Så hvis indendørs anvendes brædder i 2 og et halvt centimeter, er der brug for et 50 cm trin til loftsrum og 40 cm til boliger. Derfor anbefales et tykt bord på 4-5 cm til gulvbelægning.

Laying metoder til kælder gulve

For træets struktur i kælderen er krævet kraniale bar. Han vil tillade at varme gulvet. Det er trods alt monteret på det paneler eller bord, der dækker isoleringen.

En mere populær mulighed er et udkast lag af hjuls eller unedged bord. Materialet er monteret på en træbjælke med et firkantet tværsnit og en side på 5 eller 4 cm. Det er bedst at vedhæfte kranialbommen til bjælkerne med selvdrejende skruer, men det er også muligt med negle.

Gulvet i kælderen er isoleret med masse materialer, herunder sand. Ofte anvendes imprægneret med antiseptisk savsmuld eller mineraluld med en tykkelse på 10 cm. For at beskytte trækonstruktioner er et vandtætlag lagt på bunden. Den mest praktiske løsning er bitumenrulle materialer. For rum, der er i kontakt med fugt, er vandtætningen også monteret på toppen.

Opvarmning og lydisolering

Isoleringslaget er meget vigtigt i konstruktionen af ​​loftet: det udfører funktionen af ​​lydisolering. Derfor anvendes moderne syntetiske og mineralvarmere til dets arrangement. De udsættes ikke for bakterier og svampe og har derfor længere levetid.

Minvat er meget populært. Men for bade og saunaer er nogle rullematerialer kontraindiceret. I sådanne rum anbefales det ikke at anvende slagge, da det indeholder suspenderede metaller. Disse partikler ruster ud af fugt og en bomuldsuld, og taber dens egenskaber.

Ofte, i værelser med normal fugtighed til vandtætning, brug tagbeklædning. Bituminøse materialer har lave omkostninger og fremragende præstation. På toppen af ​​ruberoiden lægges tæt polyethylen.

Et varmeisolerende materiale er monteret oven på filmen. Det er meget vigtigt, at der ikke er huller mellem lagene af bomuld eller skum, ellers vil rummet have en lav termisk og lydisolering. Hvis pladeisolering anvendes på basis af skum - spalten er fyldt med monteringsskum.

Montering af gulv i anden og første sal på træbjælkerne, du kan spare meget. Sådanne konstruktioner vil være meget billigere end beton, desuden kan du selv klare installationen.

Under arbejdet skal man følge visse regler. For eksempel er det nødvendigt at bruge bjælker af en bestemt sektion, og for at kontrollere trinnet under hensyntagen til området overlapning.

Træbjælker på gulvet for et stort spænd

Hvordan længden af ​​træbjælkerne bestemmes: FORUMHOUSE-eksperter fortæller om nuancer af beregning og selvproduktion.

Muligheden for ustøttet overlapning af store områder udvider markant de arkitektoniske muligheder ved design af et hus. En positiv løsning på stråleproblemet giver dig mulighed for at "spille" med rummængden, installere panoramavinduer, bygge store haller. Men hvis det ikke er svært at blokere en afstand på 3-4 meter med et "træ", så hvilke bjælker der skal bruges i et spænd på 5 m eller mere, er allerede et vanskeligt spørgsmål.

Træbundsbjælker - dimensioner og belastninger

De lavede et trægulv i tømmerhuset, og gulvet ryster, bøjer, "trampolin" -effekten fremkommer; Vi ønsker at lave træbjælker af overlapning på 7 meter; det er nødvendigt at blokere rummet med en længde på 6, 8 meter for ikke at lænke lags på mellemstøttene; hvad skal loftet være på 6 meter, et hus af træ; hvad hvis du vil lave et gratis layout - sådanne spørgsmål bliver ofte stillet af medlemmer af forummet.

Jeg har et hus omkring 10x10 meter. På gulvet "kastede jeg" træstammer, deres længde er 5 meter, tværsnittet er 200x50. Afstanden mellem lags er 60 cm. Under overlapningsoperationen viste det sig, at når børnene løber i et rum og står i den anden, er der en ret stærk vibration på gulvet.

Og det er ikke det eneste tilfælde.

Jeg kan ikke forstå, hvad bjælker for interfloor lofter er nødvendige. Jeg har et hus 12x12 meter, 2-etagers. Første sal er lavet af luftbeton, anden etage er mansard, træ, dækket af en bar 6000x150x200mm, lagt hver 80 cm. Lags er lagt på en I-bjælke, der hviler på en stang monteret i midten af ​​første sal. Når jeg går på anden sal, føler jeg mig at ryste.

Stråler på lange spændinger skal modstå store belastninger. Derfor skal de omhyggeligt beregnes for at opbygge et stærkt og pålideligt trægulv med stor spænding. Først og fremmest er det nødvendigt at forstå den belastning, som en trælag af en sektion kan modstå. Og så overveje at bestemme belastningen til gulvbjælken, som skal gøre en hård og finish gulvbelægning; hvordan loftet bliver hemmed; om ordet vil være et fuldt udbygget stue eller en non-residential loft over garagen.

For at beregne belastningen på gulvbjælkerne skal du tilføje:

 1. Indlæs på egen vægt af alle strukturelle elementer i overlapningen. Dette inkluderer vægten af ​​bjælker, isolering, fastgørelseselementer, gulve, loft osv.
 2. Operationel belastning. Den driftsmæssige belastning kan være permanent og midlertidig.

Når man beregner driftsbelastningen, er det derfor nødvendigt at tænke over alt - hvad slags møbler du planlægger at installere, og om der i fremtiden er mulighed for at installere en sportsimulator, som også vejer mere end et kilogram.

For den belastning, der virker på træbjælkerne i loftet med stor længde, accepteres følgende værdier (til loftet og gulvflader):

 • Loftet - 150 kg / kvm. Hvor (ifølge SNiP 2.01.07-85), under hensyntagen til sikkerhedsfaktoren - 50 kg / kvm M - er belastningen af ​​sin egen vægt af gulvet og 100 kg / kvm M - standardbelastningen.
 • Ved overlappings og overlapninger på loftet er den samlede belastning taget til 350-400 kg / kvm.

Overlappende plader 200 med 50 og andre løbestørrelser

Her er bjælkerne på et span på 4 meter tilladt normer.

For overlappende længder på 6 meter eller mere er dimensioner 50x150, 50x200, 100x150 ikke længere egnede.

En fordelt og koncentreret belastning virker på gulvbjælken. Derfor er træbjælker til store spændinger ikke konstrueret "butt", men med en styrke og tilladt afbøjning. Dette sikrer normal og sikker drift af loftet.

For at beregne den belastning, der modstår overlapningen, skal du have den rette viden. For ikke at gå dybt ind i matens formler (bygningen af ​​garagen er absolut overflødig), behøver en almindelig udvikler kun at bruge online-regnemaskiner til beregning af enkeltbjælke træbjælker.

Selvbygger er ofte ikke en professionel designer. Alt hvad han vil vide, er, hvilke bjælker der skal monteres i loftet, så det opfylder de grundlæggende krav til holdbarhed og pålidelighed. Dette giver dig mulighed for at beregne online-regnemaskiner.

Brug af sådanne regnemaskiner er simpel. For at gøre beregningerne nødvendige værdier, er det nok at indtaste lagets dimensioner og længden af ​​spændingen, som de skal dække.

For at forenkle opgaven kan du også anvende kladdeborde indsendt af guruer fra vores forum med kaldenavnet Roracotta.

Jeg tilbragte et par aftener for at lave tabeller, der ville være forståelige selv til en nybegynderbygger:

Tabel 1. Den præsenterer data, der opfylder minimumsbelastningskravene til gulvene på anden sal - 147 kg / kvm.

Tabel 2. Her er dataene på den gennemsnitlige belastning for gulvene på første og anden etage - 293 kg / kvm.

Tabel 3. Her er dataene for den beregnede forøgede belastning på 365 kg / kvm.

Sådan beregnes afstanden mellem I-bjælker

Hvis du læser omhyggeligt ovenstående tabeller, bliver det klart, at med stigende længde af spændingen er det for det første nødvendigt at øge logens højde og ikke dens bredde.

Det er muligt at ændre stivhed og lagstyrke i retning af at øge ved at øge dens højde og gøre "hylder". Det er - en træ I-stråle er lavet.

Uafhængig fremstilling af limede træbjælker

En af løsningerne til blokering af store spændinger er at bruge en træbjælke i loftet. Overvej spændingen på 6 meter - hvilke bjælker kan modstå en stor belastning.

Ved tværsnit kan en lang bjælke være:

Der er ingen konsensus blandt selvbyggere, hvilket afsnit er bedre. Hvis du ikke tager højde for de købte produkter (I-bjælker fabrikkeskabte), så går det først og fremmest for at gøre det lettere at fremstille under "feltbetingelserne" uden brug af dyrt udstyr og værktøj.

Hvis man ser på tværs af en hvilken som helst metal I-stråle, kan man se, at fra 85% til 90% af metalets masse er koncentreret i "hylderne". Bindvæggen tegner sig for ikke mere end 10-15% af metalet. Dette er lavet på grundlag af beregningen.

Hvilken bord at bruge til bjælker

Ved co-branding: jo større del af "hylderne" og jo længere er de adskilt fra hinanden i højden, desto større vil belastningen være imod I-strålen. For bygherren er den optimale teknologi til fremstilling af en I-stråle en simpel boksekonstruktion, hvor de øverste og nederste "hylder" er lavet af planker, der er fladt. (50x150mm, og sidevæggene er lavet af krydsfiner med en tykkelse på 8-12 mm og en højde på 350 til 400 mm (bestemt ved beregning) osv.).

Krydsfiner er hylder til hylderne med negle eller skruet med selvlukkende skruer (kun ikke sort, de arbejder ikke på skæret) og skal plantes på lim.

Hvis du installerer en sådan I-stråle på en seks meter spændvidde med et trin på 60 cm, så modstår det en stor belastning. Derudover kan en I-bjælke til et loft på 6 meter lægges med isolering.

Ved hjælp af et lignende princip kan du også forbinde to lange brædder, samle dem i en "pakke" og sætte dem ovenpå hinanden (tag brædder ved 150x50 eller 200x50), som følge heraf bliver strålesektionen 300x100 eller 400x100 mm. Brædder er plantet på lim og stilet eller plantet på træskovle / dowels. Det er også muligt at fastgøre eller spike krydsfiner til sidens overflader af en sådan stråle, efter at have smurt det med lim.

Også interessant er oplevelsen af ​​et forumchanin under kaldenavnet Taras174, som besluttede at uafhængigt lave en limet I-stråle for at blokere spændvidden på 8 meter.

For at gøre dette købte forumchanin ark af 12 mm tykt OSB, skær dem i længde i fem lige store dele. Så købte jeg et bord 150x50 mm, 8 meter lang. Cutter "svalehale" valgte en hak 12 mm dyb og 14 mm bred i midten af ​​brættet for at gøre en trapezoid med ekspansion nedad. OSB i rillerne Taras174 limet med en polyesterharpiks (epoxy), først "skydning" en strimmel af glasfiber 5 mm bred til enden af ​​pladen med en hæftemaskine. Dette, ifølge forumchanin, ville styrke designet. For at fremskynde tørringen blev det limede afsnit opvarmet af en varmelegeme.

På den første stråle praktiserede jeg "fyldt min hånd." Den anden lavet i 1 arbejdsdag. Til kostpris, under hensyntagen til alle materialer, inkluderer jeg en hel bord på 8 meter, omkostningerne ved en stråle er 2000 rubler. til 1 stk

På trods af den positive oplevelse undgik en sådan "samostroi" ikke et par kritikpunkter fra vores eksperter. nemlig:

 1. Det er uacceptabelt at bruge et nyligt savet og afklædningsbræt i limede konstruktioner, da det er umuligt at forudsige, hvordan en sådan stråle vil opføre sig i det lange løb.
 2. Brug ikke epoxy som klæbemiddel.

Epoxier har dårlig vedhæftning til træ. Det tager også lang tid, før de hærder. Leje strukturer er limet på melamin, resorcinol eller polyurethan. Disse klæbemidler brænder ikke kun, men er termohærdende. Det er jo jo højere temperaturen jo jo stærkere bliver forbindelsen.

 1. Fræsning af rillen til installation af OSB. Præfabrikerede bjælker er formalet, så sporet er indsnævret - såkaldt wedge. Sheet OSB er limet ind i "hylde" i spændingen. Dette øger tætheden af ​​pladens og træets passform.
 2. Lavteknologisk arbejde, hvilket fører til en stigning i tiden til produktion af en stråle og dens endelige omkostninger.

For fremstilling af strålen behøver man ikke bruge glasfiber, varme limlinjen. Det er simpelt: Vi maler sporet, anbringer melaminlim, sæt det ind i OSB-sporet, klem det med en klem og hammer i en 45 graders søm. Retur med 20 cm og gentag operationen. Neglen tjener som et midlertidigt fikseringsmiddel. Alt om alt tager 2 timer. Og efter seks timer kan du allerede installere strålen.

På trods af afvigelsen fra den traditionelle teknologi har I-strålen lavet af forummedlemmet gennemgået en seriøs test af styrken af ​​klæbemiddelleddet og modstået det.

Jeg sikrede bjælkens ender på to understøtninger på en syv meter afstand og lastede den med en last med en samlet vægt på mere end et halvt ton. Du kunne høre sømmen knitrende først, men så stoppede lyden. Strålen (fra vandret) indspændes kun med 20-24 mm.

Under virkelige forhold vil en stråle ikke blive udsat for en sådan koncentreret belastning på ét sted, og uafhængig erfaring med fremstilling af en I-stråle kan derfor betragtes som vellykket. Ifølge forumchanin er dette den bedste mulighed for at dække en afstand på mere end 6 meter og lave et frit layout i huset. Desuden kan det på trods af "metallstyrken" af et sådant design også løftes og monteres af en person.

Hos FORUMHOUSE kan du finde ud af i hvilke tilfælde og hvordan du kan lave metalbjælker i et spændvidde på 4 meter og 6 meter, og hvad er stålstrukturens egenskaber.