Funktioner ved montering af den sidste krone af rammen under spærrene

Den sidste krone af en tømmer eller logs log er en støtte til tagsystemet, så installationen skal tages særligt omhyggeligt. Trussystemet er en kompleks struktur med stor vægt, som vil hvile på mauerlat - den øvre krone, for hvilken du skal bruge det mest holdbare tømmer. Der er flere typer tagdækning, princippet om at installere spærre og belastningsfordelingen af ​​tagsystemet afhænger af deres valg.

Video: Bygning af et hus fra limet træ. Dag 14-33. Hus foldet. Vi laver tæpper og el. Alt i tankerne

Lægning af den sidste krone i huset og loftet

Kronen i trærammen under spærrene skal nødvendigvis behandles med antiseptiske opløsninger for at forhindre råtning. Pålidelig beskyttelse bør forhindre ødelæggende processer, der eventuelt kan føre til tagets sammenbrud.

Video: Sådan sættes badets vægge

Kronen af ​​loggen i den sidste række er grundlaget for loftet. I den specielle riller ind i hvilke bjælker er installeret er lavet. Huller kan være igennem, i dette tilfælde vil bjælkens ender strække sig ud over væggene og kun optage en del af loggen, i så fald vil væggen være døv.

Den første mulighed er mindre pålidelig, da enderne af loftbjælkerne vil lide af nedbør og udendørs luftfugtighed. Loftslamper kontrolleres af vandstanden, så alle er placeret i samme plan og loftet er glat.

Den efterfølgende fastsættelse af bjælker afhænger af placeringen af ​​loftbjælkerne. De kan placeres som følger:

 • Rafters er forbundet med den øverste krone af væggene. I dette tilfælde udfører logger eller tømmer rollen som en mauerlat: der foretages markering på dem, hvorefter spærrene vil blive fastgjort til dem med et trin, der afhænger af den forventede takbelastning.
 • Rafters kan fastgøres til loft bjælker fremspringende ud over væggene. For at installere loftet skal du vælge et bræt med en sektion på 5x15 centimeter, den skal strække mindst 50 cm ud over væggene. Spærrebenet fastgøres til kanten af ​​loftbjælken.
 • I rammebygger vil bjælkerne blive installeret på den øverste del af rammen, som tjener som omspænding.

Loftbjælker skal også gennemgå særlig behandling. Efterfølgende vil gulvbrædder blive lagt på dem, hvorefter det vil være muligt at udføre arbejde på isolering.

Rafter systemet kan monteres direkte på en bygningens tag, eller den kan laves på jorden i form af trusser, hvorefter de færdige strukturer stiger til toppen. Den første mulighed bruges med mange vægspærre og bjælker, da de vil være ubelejligt at løfte op i samlingen. Færdig gård kan hæves med inddragelse af specialudstyr, det vil i høj grad forenkle arbejdet.

Samling af truss hængende type

Alle rammekronerne er fastgjort sammen med træ- eller metalstifter, afstanden mellem dem er 1,5 meter. Dette sikrer lodretheden af ​​væggene og det lige arrangement af alle elementer i huset.

Til den sidste krone af rammen spiller vedhæftet fil en særlig vigtig rolle, da den skal modstå arkernes effekt. Desuden, hvis du ikke løser den øvre krone, som vil blive installeret spærre, så kan tagets tag simpelthen blæst væk af vinden.

Loftbjælker er stablet i den øvre krone i trin på højst 90 cm, hvilket gør loftet tilstrækkeligt pålideligt. Når den øvre krone er fast, kan du gå videre til installationen af ​​trussystemet. Der er et hængende og monteret spærre system.

Den første mulighed er sjældent brugt: Det er berettiget, hvis bygningen ikke har indvendige vægge, og hele lasten skal falde på bygningens øvre krone. Det andet system bruges til beboelsesejendomme, da hovedbelastningen falder på højderygens knude, og væggene vil ikke lide af tagets vægt. Til træbygninger bruges dobbelthældede tage oftest, da de giver mulighed for den hurtige nedstigning af sne.

Til fremstilling af spærre anvendes en kantet bræt, hvis tværsnit er 5 * 20 cm, de er fuldt forbehandlet. Sekvensen med indsamling af trussystem gør det selv:

 • Efterårsbrugene opsamles på jorden. Dette er den bedste mulighed for et stort område af bygninger, og sådanne strukturer vil desuden være så glatte som muligt. Færdige varer klatre op til taget.

De øverste ender af spærrene er forbundet med hinanden, for dette kan du bruge bolte eller metalplader. De nedre dele af spærrene skal også skæres i en vinkel, så de er nemme at installere.

 • I første omgang er de ekstreme gårde installeret, det er nødvendigt at kontrollere vertikaliteten af ​​deres installation. I første omgang kan de fastgøres med sømme, som derefter fjernes efter installationen.
 • Centrale trusser er installeret, hvorefter de alle er forbundet med hinanden ved hjælp af en batte. Den kan være lavet af kantede brædder; undertiden benyttes OSP-plader til dette. Den slags drejning afhænger af, hvilken slags tagmateriale der skal anbringes på taget.

Denne mulighed giver dig mulighed for at samle trussystemet uden brug af en højderyg. I dette tilfælde vil belastningen fordeles jævnt på bygningens vægge, 4 personer kan deltage i samlingen af ​​spærre.

Video: Badeværelser

Montering og montering af tagstænger udføres først efter en grundig foreløbig beregning. Designet vil afhænge af vind- og snebelastningen i regionen, den anslåede vægt af tagmaterialet, bygningsområdet og en række vigtige parametre.

Ved udformningen er det nødvendigt at henvende sig til faglige arkitekter, hvis beregningerne ikke er korrekte, vil huset snart blive beskadiget. Installationen af ​​tømmerhusets sidste krone og det efterfølgende arbejde på samlingen af ​​trussystemet skal udføres med erfaring.

Er der nogen hemmeligheder med at lægge loftbjælker i et træhus? Hvor skal man se billedet?

Er der nogen hemmeligheder med at lægge loftbjælker i et træhus? Hvad er de

Der er ingen specielle hemmeligheder, der er en vis teknologi til montering af loftbjælker i et træhus.

Umiddelbart vil jeg bemærke, at loftbjælkerne er grundlaget for loftet, alt begynder med dem, det er på loftbjælkerne, at bjælkerne er monteret.

Tømmer bruges oftest i form af loftbjælker i et træhus, men det skal tørres (dette er et vigtigt punkt), endnu bedre, hvis det er limet lamineret træ, det er meget stærkere end "kollegaer".

Strålens tværsnit, alt er individuelt, du skal tage højde for belastningen på overlapningen og afstanden mellem bjælkerne og så videre.

Og endnu vigtigere passer de to øvre kroner (logs) i loghuset ikke til de er lavet, de såkaldte "nedskæringer" til loftbjælkerne.

Her er et par muligheder for sådanne "nedskæringer".

En anden form for "hemmeligheder" kan tilskrives antiseptisk i slutningen af ​​strålen, der vil blive tætskåret i loggen.

Selvfølgelig lægges bjælkerne strengt i horisonten, fastgjort til væggen (stifter, søm og så videre).

Fastgøring af træbjælker til bjælkens vægge

Denne artikel vil fortælle dig, hvordan du klargør træbjælker til væggene i et badhus fra et tømmerhus, og også mulige måder at få deres forbindelse på gives. Ved opførelse af et tømmerhus eller et hus er der ofte et spørgsmål om korrekt fastgørelse af lofterne til tømmervæggene. Derfor overholder vi det her mere detaljeret.

Sektion profiler af træ bjælker til log loft

Afhængigt af badets projekt kan profilerne af træbjælkerne være af forskellige typer. Hvis en profilstang f.eks. Anvendes til overlapningen, har dens tværsnit en rektangulær form. Når du anbringer undergulvet i badet, bliver rektangulære stænger fastspændt på disse bjælker, hvorpå undergulvbrædderne lægges. Hvis der dog anvendes logfiler, vil der blive brugt en afrundet eller solid log og derefter for at understøtte det sorte gulv i dem kan du vælge sporene på en sådan måde, at lagret ligner et omvendt "T" brev.

Nedenfor ses eksempler på profiler til trægulve, lofter og loftsrum.

Metoder til fastgørelse af træbjælker til tømmervæggene

Når man lægger fælge for at sikre deres vandrette stilling, kan man anvende byggeværdier af forskellige typer: vand, laser og standardvæske. Det er vigtigt at lægge logerne ordentligt, begyndende med den første krone, ellers vil der være store problemer senere.

For at kunne fjerne bjælkerne til reparation eller udskiftning, skæres de i vejen i en "halvkegle" og presses med trækile fra enden og langs loggen. Til demontering er det nok at slå ud disse kiler og fjerne strålen. Det er vigtigt at montere bjælken på en sådan måde, at bjælken har en frihjul langs sin længdeakse. Derfor bør sædet i stævnen have et mellemrum mellem bjælkens ende og rillen, så når den forskydes langs aksen, forlader den ene ende helt væggen. Det vil sige, at længden af ​​rillerne i de modsatte vægge skal være større end længden af ​​svalehalehalerne i bjælkerne.

I ikke-sammenfoldelige samlinger anvendes metoderne til "stegepande", og for de ekstreme bjælker - "halvpande" (se eksempler på tømmer af træ).

Fastgørelse af træbjælker i en krone

Som regel bruges de nederste bjælker i et træhus som en logbog, hvorpå installationen af ​​udkast og efterbehandling er lavet. Hvis de er lavet af logs, så til installation af undergulvet skæres langsgående riller i dem: for den ekstreme - på den ene side og for de interne - på begge.

Hovedbetingelsen for at skære de nedre bjælker er ikke at løsne afdækningskransen, som bærer hele badets vægt. Derfor, hvis der er en søjle eller stribe fundament over stedet for den tilsigtede forbindelse, så kan strålen fastgøres til en krone. Ellers foretages forbindelsen ikke lavere end den anden krone. Men den bedste mulighed ville være, hvis lagene ikke overhovedet monteres på indstillingsfeltet.

I modsætning til de overliggende kroner er det ikke tilladt at fjerne enderne af de nedre bjælker (lag) ud over vægternes ydre dimensioner. Klippet er døvet, hvor lagret bag enderne skal forblive mindst ¼ af tykkelsen af ​​væggen.

Metoder til fastgørelse af bjælker til øverste etage

De øverste bjælker kan vises som for væggenes dimensioner, det vil sige med "hvile" og skære i bjælkerne. Hvis bjælkerne fjernes med en "rest", så kan deres udragende konsoller bruges til at fastgøre tagbøjlen.

For at rammens øvre krone ikke skal bøjes og ikke rulles, er bjælkens ende fremstillet i form af en T-formet ende, og den tilsvarende rille er skåret i væggen. De udragende dele af bjælken tillader ikke, at den øvre krone bliver deformeret både inde i badet og ud.

Ved anvendelse af "rester" (konsoller) som understøtningselementer i tagspærre, er den øvre krone strammet af en eller flere logs, der desuden er fastgjort med stifter til den nederste kronelog. Dette er gjort for at sikre styrken af ​​bjælkehuset i stærke vinde. Ellers er der en mulighed for, at taget i tilfælde af stærke vindstød kan simpelthen nedrives.

Så vi har overvejet det vigtige spørgsmål om fastgørelse af træbjælker, når vi bygger et bad fra et tømmerhus. Der er også andre muligheder for montering og montering af bjælker, som ikke blev nævnt i denne artikel. For eksempel ved hjælp af stålholdere, som vist i denne korte video:

Flere artikler om hvordan man bygger et bad:

Kære venner! Hvis ikke svært, del disse sociale netværk med dine venner. Tak!

Loft bjælker i et bjælkehus

Hej Jeg planlægger at bygge et hus ud af et tømmer 6 med 10 med en skillevæg i midten. Er det muligt at installere loftbjælker på et sådant spænd uden at arrangere interne skillevægge og hvad er deres sektion? Venner siger at spændingen er for stor, og der vil være en afbøjning.

Andrei, Moskva.

Hej Andrei fra Moskva!

Det bør være nødvendigt at offentliggøre en komplet tabel fra referencekilder på sektioner af bjælker til forskellige længder af loftsspænd på boliger. Der er mange spørgsmål, der kommer på dette emne.

Hvis du specifikt svarer på dit spørgsmål, bliver det sådan:

Vi må antage, at med enheden af ​​skillevæggen midt i loghuset, vil du have to værelser i et hus med et areal på 30 kvadratmeter hver. (6/5 kvadratmeter og igen det samme). Det er logisk at antage, at tagens skråninger vil være placeret på de 10 meter lange sider af huset.

Heraf følger, at loftsbjælkerne vil være 6 meter i størrelse. (Eller det bliver bundterne af bjælkerne, som stadig har fremspring bag husets vægge, så vil værdien være endnu større ved størrelsen af ​​to hjørner).

På en afstand på 6 meter mellem tømmerhytteens vægge skal loftbjælker installeret en meter ad gangen have et tværsnit på 25/18 centimeter. Bjælker er installeret på kanten, ikke fladt.

Hvis afstanden mellem loftbjælkerne ikke er en måler, men 0,6 meter, så er bjælkens tværsnit taget 22/14 centimeter. Også med installationen på kanten.

Disse sektioner svarer til belastningen oven på dem ved 400 kg pr. 1 kvadratmeter. Det vil sige, hvis toppen er anden etage eller loftet, loftet, så lægger lasten på gulvet (de er loftbjælkerne i første sal) ikke overstige denne værdi.

I stedet for et massivt tømmer er det tilladt at anvende to kantede plader, der er foldet sammen og stiftt bundet, hvilket i sum vil svare til disse sektioner. Det vil sige, i stedet for en bar 25/18 centimeter kan du bruge to plader med et tværsnit på 25/9 centimeter, og i stedet for en bar 22/14 centimeter - to kantede plader 22 / 4,5 centimeter.

Fastgørelseselementer - negle eller skruer igennem, med deres længder svarende til den samlede tykkelse af de to plader. Med et fastgørelsestrin på ca. 0,5 meter.

Her er et meget kort svar på dit spørgsmål.

Andre spørgsmål om loghuse:

Udskiftning af logfiler i loghuse

Om caulking log hytter

Alt om tømmerhytter

Loghuse og deres vedligeholdelse

Stil et spørgsmål til Semenych (forfatter af materialer)

Vores hjemmeside opdateres jævnligt med interessante og unikke materialer og artikler om tømmer, byggematerialer og arbejde, giver forfatterens mening og kendskab til en ægte shabashnik med erfaring fra mere end 15 år. Der er en sektion - sjove historier shabashniki. Hvis du ønsker at modtage oplysninger om dette, skal du abonnere på nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Ikke-overførsel af din adresse til tredjepart er garanteret.

Enheden af ​​loftet i badet af logs

Hvem af ejerne af et landsted mindst en gang tænkte ikke på at bygge deres eget bad? Men før du gør dine drømme og ideer til virkelighed, bør du lære mere om funktionerne i badhusets opbygning, som er ganske få på grund af bygningens specifikke karakter. Inklusive de vedrører enhedens loft, som skal modstå høj temperatur og fugtighed, hjælpe med at opretholde det nødvendige mikroklima i dampbadet og ikke lade varmen gå i spilde. I denne artikel finder du finesser og nuancer af loftet i et logbade og få trin for trin instruktioner til fremstilling.

Enheden af ​​loftet i badet af logs

Hvad skal loftet være i badet

Først og fremmest er det nødvendigt at forstå betingelserne for, at loftet er i badet, og allerede på grundlag heraf udarbejder de krav, som det skal opfylde. Sammenlignet med et bolighus, kan forholdene i dampbadet kaldes ekstremt - temperaturen stiger til 80-90 grader Celsius og derover, og dette er ved ekstrem høj luftfugtighed. Og den varme luft og fugt, der adlyder fysikens love, skynder sig op til loftet. Derfor kræver sidstnævnte modstand mod høje temperaturer. Derudover har han brug for god varmeisolering, fordi op til to tredjedele af varmetabet falder på loftet. Og jo mindre energi går tabt "til ingen steder", jo lettere er det at bevare mikroklimaet i dampbadet. Kvalitetsisolering af loftet i badet sparer penge i fremtiden.

Nu skal du være opmærksom på problemet med fugtighed. Her er niveauet meget højt, mens fugtigheden ikke skal trænge ind i loftet og varmeisoleringen. Ellers vil isoleringen miste sine egenskaber, og fugt vil påvirke styrken og holdbarheden af ​​hele strukturen negativt. Derudover skaber høj luftfugtighed et behageligt miljø for udseendet af svampe og skimmel.

Det er vigtigt! Husk, at fugt trænger ikke kun ned fra dampbadet, men også ovenfra, med regn og sne.

Derfor bør loftet i badet ud over god varmeisolering have høj kvalitet damp og vandtætning.

Badekarets lofthøjde

Det næste spørgsmål er styrken af ​​strukturen. I sig selv har loftet af træ en betydelig masse, såvel som massen af ​​isolering tilsat den. Fordi loftets konstruktion skal være holdbar og i stand til at modstå sådanne belastninger. Og hvis rummet under badets tag bliver brugt som et loft eller loft, er kravene til holdbarhed og sikkerhed endnu strengere.

Og den sidste (men ikke mindst) karakteristika for loftet i badet er udseendet. Du må indrømme, at det er mere behageligt at være i dampbadet, når alt omkring ser smukt ud, herunder loftet. Derudover vil badet, attraktivt udefra og indefra, give dig grund til at være stolt af din husstand og gæster, fordi du gjorde alt dette selv, med dine egne hænder. Derfor skal du huske ikke kun isoleringen og styrken, men også om skønheden ved at bygge et loft i badet.

Opvarmning af loftet i badet

Loftet i badet: Vælg materialet

Det næste spørgsmål, der skal løses, er, hvad loftet er lavet i badet, og først og fremmest handler det om beklædningen. Da dampbadet, i modsætning til det sædvanlige opholdsstue, opvarmer op til 80-90 grader, forsvinder forskellige plaster: Ved sådanne temperaturer frigiver de stoffer i omgivende luft, der er farlige for mennesker. Sommetider deformeres polymerpanelerne selv under sådanne forhold. Og den del af loftet, der er lavet af plastik, der omgiver skorstenen, smelter eller endda brænder.

Forskellige typer krydsfiner og spånplader kan ikke tilskrives materialer, der passer til loftet i badet - de er for følsomme over for fugt og under påvirkning ændrer deres form og mister deres styrke. Selvfølgelig kan de beskyttes med maling eller lak, men sådanne overtræk ved høje temperaturer udgør den samme fare som den ovennævnte plastik.

Hvad skal man lave loftet i badet

Derfor er den eneste bedste mulighed for at dække loftet på badet træ, men ikke noget. Nåletræ er bedre at bruge til disse formål - ved opvarmning frigives harpiks fra det, hvis dråber falder på huden, forårsager ubehag og efterlader smertefulde forbrændinger. Vælg et træ med lav harpiks, modstandsdygtighed mod forfald og virkningerne af temperatur og fugt. Et eksempel på et ideelt materiale til loftplettering i et bad er et vægpanel lavet af linden, aspen eller alderen.

Tip! Eventuelle træstrukturer i badet skal behandles med antiseptisk og brandhæmmende middel. Så du beskytter dem mod de vigtigste "fjender" af træ - svampe, skimmel, råd og ild.

Udover plettering skal boligejer vælge en varmelegeme, som han vil bruge til at installere loftet i badet.

Følgende materialer anvendes til dette:

Udvidet ler er en crumb med en porøs struktur. Det er ekstremt nemt at bruge, har en gennemsnitlig varmeisolering og relativt høj vægt, så loftet med en lignende varmelegeme skal være særdeles holdbar. Kræver højkvalitets dampspærre på begge sider.

Mineraluld - den mest almindelige version af isolering til loftet i badet. Minvat er let, brænder ikke, rotter ikke, beskytter godt mod varmetab og er billigt. Det anbefales at købe basaltuld til badet, da det indeholder et minimum (eller ikke indeholder) tilsætningsstoffer og bindende materialer, der kan være skadelige for mennesker i form af dampe. Mineraluld er tilbøjelig til at absorbere fugt, så det kræver god vandtætning.

Mineraluld - den mest almindelige variant af isolering til loftet i badet

Den største fordel ved økologi er tydelig fra sit navn - det er et sikkert og miljøvenligt materiale fremstillet af cellulose med tilsætning af borsyre og imprægneringer, der beskytter isoleringen mod gnavere, insekter, rådner og brændende. Ecowool har fremragende varmeisoleringsegenskaber, men til installationen skal du have specialudstyr og en specialist, der kan arbejde med det.

Polyfoam er næppe anvendelig på materialer, der er velegnet til bad. Ja, det er billigt og har lav varmeledningsevne, men samtidig er det ligesom enhver anden polymer ved høje temperaturer muligt at frigive skadelige stoffer. Desuden kan skummet ikke bruges ved siden af ​​skorstenen, da det er fyldt med ild.

Savsmuld som varmelegeme kan kaldes den "gammeldags" metode, der selvfølgelig allerede er forældet. De bliver hurtigt fugtige, mus kan starte op i dem, savsmuld brænder godt og til sidst koagulerer. Den største og eneste fordel er, at de er billige: På nærmeste savværk kan de fås enten gratis eller til et nominelt gebyr.

Isolering til loftet i badet

For dampspærre loftet i badet kræver noget materiale. Den nemmeste og billigste løsning er at bruge tæt polyethylen. Men til en lav pris skal man lægge op på materielle defekter, blandt hvilke den primære er frigivelse af kondensat, der trænger ind i isoleringslaget.

Polyethylen damp barriere film

Et alternativ er forskellige membran damp barriere film, som vil blive en pålidelig hindring for fugt. Eksempler på sådanne materialer kan være NANOIZOL eller ISOSPAN. En anden mulighed for dampspærre er folierullisolering. Det er muligt at beskytte det termiske isoleringslag ved hjælp af de ovennævnte polyethylen- og membranfilm eller ved hjælp af tagbeklædning.

Dampisoleringsmembraner ISOSPAN

Der er tre typer loftdesign til badet - fladt, ark og panel. Nedenfor er trinvise instruktioner til oprettelse af hver af de tre typer.

Video - Lofthøjde i bjælkehuset

Hvordan man laver et gulvloft til et bad

Med dette design lægges loftsbeklædningen direkte på bjælkehusets vægge. Denne mulighed er egnet til bade med en bredde på ikke over 2,5 meter og med lave lofter. Det menes at gøre det enkelt og hurtigt, men for en logbog af logs er opgaven betydeligt mere kompliceret. Først skal du forberede en platform, hvor bestyrelserne bliver lagt.

Gulvbelægning loftslayout

 1. To modsatte kroner vælges, og vandrette linjer trækkes langs dem i en vis afstand fra gulvet. Disse linjer er niveauet for det fremtidige loft.
 2. Logs fjernes fra loghuset og overføres til et tidligere forberedt sted. Dernæst skal du måle linjer på de øverste dele af fælderne bredden af ​​platformen til gulvbelægning - den skal være mindst 5 centimeter.
 3. Linjer af logs mærket med linjer er savet og derefter udhulet med en økse og mejsel. "Hylde" skal være så niveau som muligt.
 4. Begge kroner lægges tilbage på tømmerhuset, pudenes højde kontrolleres også - det skal være det samme på begge tømmer langs hele længden.

Først skal du forberede en platform, hvor bestyrelserne bliver lagt.

Nu begynder forberedelsen af ​​brædder og lægning. Til loftsbeklædning anbefales det at bruge tunge-og-spånplader 2,5-5 centimeter tykke: Takket være sporetørret er de bedre monteret på hinanden. Desuden er styrken af ​​dette design højere.

Trin 1. Målinger af badets bredde under hensyntagen til arealerne i kronerne. For nøjagtighed er det ønskeligt at lave så mange målinger som brædderne passer, med et interval langs deres bredde. Data registreres.

Trin 2. Ifølge de opnåede bredder skæres brædderne af. Yderligere brædder er markeret med en blyant i rækkefølgen af ​​lægningen - så hvert bord bliver lagt på et sted på forhånd beregnet til det.

Trin 3. Gulvbelægning behandles med antiseptisk og flammehæmmende middel.

Trin 4. Et bord er taget, lagt på platformene på kronerne og spikret. Spidsens længde skal være 2-2,5 gange tykkelsen af ​​bordet. Hvis det er nødvendigt, bor huller på de rigtige steder, men du skal sørge for, at deres diameter er mindre end neglernes diameter.

Trin 5. Kør et bord til et andet, udfør gulvbelægningen. Mest sandsynligt vil det sidste bord være bredere end nødvendigt, så du skal omhyggeligt afskære overskuddet fra det og sømme det til krankens spillesteder.

Trin 6. En dampspærrefilm bør lægges oven på toppen og sørge for, at der ikke er tårer på det, og at leddene overlappes. Desuden er sømene limet med et specielt vandtætningsbånd.

Trin 7. Monter derefter det isolerende materiale. Hvis det er fritflydende, som udvidet ler eller savsmuld, så er en kasse lavet af tømmer langs loften. Så du vil opnå en ensartet fordeling af materialet på gulvet.

Gulvbelægning: muligheder og ordninger

Trin 8. Den sidste fase - lægning af vandtætning. Som i tilfælde af en dampspærrefilm skal dette lag overlappes og limes med sømklæbebånd.

Hvis det ønskes, kan konventionelle planede brædder anvendes i stedet for rillede brædder, men de bør indstilles meget nøje til hinanden. En anden mulighed - unedged boards, men altid i to lag. Så overlapper toplaget hullerne mellem bundpladerne. Resultatet vil være et ejendommeligt og ret smukt gulvloft.

For tilstrækkeligt store badeplader lægges brædderne ikke på væggene, men på bjælkerne. For at gøre dette skal rillerne først lave riller, hvori de tværgående bjælker vil blive lagt. De er lavet af træ, som skal poleres, behandles med antiseptisk og flammehæmmende middel. Strålens tværsnit er valgt ud fra badets bredde, belastningen på overlapningen og afstanden mellem bjælkerne. For at gøre dette skal du bruge følgende tabeller.

Ordningen med at skære sporet til lægning af loftplader

Tabel nr. 1. Det krævede stangtværsnit for afstanden mellem bjælkerne er 50 cm.

Gulvbelægning i badet

Dette er ikke at sige, at gulvlofter ofte findes i badehuse. Moderne byggeteknologier gør det muligt at lave lofter bedre og hurtigere. Sådanne lofter var typiske for gamle badbygninger med små størrelser.

Gulvbelægning i badet

Du kan også finde bade, hvor lofterne er lavet af ashlar, et sådant loft kræver ikke længere ekstra isolering. Det skal rigtigt bemærkes, at ingen i disse dage nogensinde kunne have troet, at det billigste byggemateriale til rådighed for alle klasser (naturligt træ) i vores tid vil blive en meget dyr fornøjelse, at det naturlige foder vil koste flere gange mere end plastik.

Damprum med loft

Hvad er lofter? Fra arkitektonisk synspunkt er disse alle typer lofter, under konstruktionen, hvor brædderne ligger ovenpå (lagt) på understøtningsstrukturer, og er ikke hæmmet til dem nedenunder.

Billeder af loftet

Lægning af vandløb kan ligge direkte på tømmerhusets vægge (til små værelser), på loftets bjælkebjælker (dimensionerne af værelserne kan stige) eller på bærebjælkerne omkring rummets omkreds (til små bade). Hver type loft har individuelle konstruktionsfunktioner, vi vil fortælle om dem nedenfor.

Billeder af installerede bærende bjælker på hvilke loftsplader vil blive lagt

Disse lofter har begge deres fordele og ulemper. Det vil være muligt at tale om dem, efter at du er bekendt med metoderne til konstruktion. Lad os begynde med graden af ​​kompleksitet - fra gulvtaket langs kronerne, så vil vi fortælle dig, hvordan gulvbelofterne er bygget i henhold til loftbjælkerne og afslut med de enkleste skinner.

Flydende lofter på badets krone

Bare sig, at sådanne lofter kræver meget fysisk arbejde, evnen til at arbejde med en økse og motorsav.

Evnen til at arbejde med en økse er nyttig i loftets arrangement

Anvendes til små værelser, må loftets længde ikke overstige 2,5 meter.

Naturlige loftplader bruges til at dække loftet, tykkelsen afhænger af længden af ​​rummet. Vi anbefaler ikke at tage tykkantede plader på 50 mm, det er meget mere rentabelt at bruge kantede plader med en tykkelse på 25 mm.

På grund af forbindelsen fordeles spids- / spærbelastningen til et øget antal brædder, idet lejens karakteristika for lofter øges. Og ved at reducere tykkelsen af ​​pladerne får du næsten dobbelt så mange besparelser af materialet uden at reducere lofternes bæreevne.

Gulvbelægning tak omkring kronerne af et rillet plank

Gulvbelægning på fælgerne af et tykt kanthus

Der er originale designløsninger til gulvlofter - de er anbragt i to lag ubeskåret kantede brædder, mellemrummene mellem de spidsede kanter af brædderne i det første niveau af loftet er dækket af bræt af andet niveau. Designene ser ganske smukke ud, hvad angår deres operationelle egenskaber, er det svært at finde positive kvaliteter om dette.

Uncut gulv loft

Gulvloft på kronekronen - foto

Overvej trin for trin muligheden for at opbygge loftet på loftet langs kronekronen.

Bredden på den platform, som brædderne ligger på, skal ikke være mindre end fem centimeter. I modsat fald kan enderne forårsage revner under deres fiksering, hvilket reducerer deres bæreevne betydeligt. Denne regel vedrører for det meste flertallet af bestyrelsen. Vi tager højde for at højden af ​​lofterne i badet varierer inden for to meter. Ingen forbyder at gøre dem højere eller lavere, men en ændring i højden medfører forskellige konsekvenser, både positive (det er mere hensigtsmæssigt at acceptere procedurerne) og negativt (det tager mere tid og energi at opvarme badet).

Ordningen med at skære sporet til lægning af loftplader

Valg af en rille i loggen

Hvis du ikke har en masse øvelse - anbefaler vi stærkt mod savning på denne måde. Du ødelægger ikke kun loggen, men risikerer også dit helbred. Skæringen skal styres både langs den markerede linje og dybden af ​​savning "ved øjet". Det er meget svært.

Sav til savning

Hvis nedskæringerne er lavet, skal du sætte en mejsel eller en økse ind i dem og begynde at skære de savede sektioner af loggen. Arbejdet vil ikke gå så hurtigt som du vil, meget afhænger af, hvordan du præcist lavede to vinkelret stykker.

Det er ønskeligt, at de alle er forbundet med samme linje i logens krop. Men det er svært, du har brug for en masse øvelse og erfaring med en benzinsave. Ujævnheden af ​​den vandrette platform skal trimmes med en økse. Ingen grund til at opnå perfekt renhed, små uregelmæssigheder fuldstændig beroliget intervenøs isolering.

Hvis du er bange for at arbejde med en motorsav - hugge jorden med en økse. Og dette job kræver meget erfaring, dygtighed og fysisk styrke. Øksen skal være skarp og skærpet i den rigtige vinkel. I logs med stor diameter er det svært at vælge den udskårne del, du skal foretage flere yderligere nedskæringer i hver sektor.

Nogle artikler på internettet om gulvlofter hævder, at arbejdet er "gjort meget let og tilgængeligt for alle", men man bør ikke acceptere disse ord bogstaveligt og ubetinget for at stole på dem.

Meget lettere arbejde med forberedelse af sæder til loftplader i savne stænger. Til savning kan du bruge en elektrisk bærbar sav.

At lave en rille motorsav

Juster skæredybden og styr savbladet præcist langs den markerede linje. Vær særlig forsigtig, når du begynder at klippe, ikke dykk for hurtigt ind i træet.

En anden meget vigtig at vide. Alle elværktøjer på det tekniske pas har maksimal effekt, denne effekt opnås ved de højeste belastninger. Aldrig arbejde i lang tid med sådanne belastninger, de forårsager alvorlig overophedning af stator- og rotorviklingene.

Hvis du er heldig og der ikke er nogen kortslutning, så for instrumentet vil sådanne belastninger ikke passere uden spor. Overophedning af viklingen reducerer isolationsmodstanden, el-motorens levetid reduceres væsentligt. Det er bedre at gøre en sav flere passerer på samme sted med en lille dybde.

Er vigtigt. Det er umuligt at fastgøre rafterbenene på de savne stænger, og du bliver nødt til at lægge en ekstra en eller to rækker af et træhus. Bør forsigtigt huller under neglene, de kan opdele gulvloftets plader, du skal ændre dem.

Vi laver hak mezhventsovogo forbindelser

Kontroller den korrekte installation af loggen

På billedet ses isoleringen mellem kronerne - mos

Kogeplader

På billedet ses gulvbelægningens laid boards.

Sav til skærebræt

Opvarmning af alle gulvlofter produceret af samme algoritme. Overvej først faser af opførelsen af ​​andre typer gulvlofter, og så vil vi tale om metoderne til isolering.

Video - Loft over kroner

Flydende badelofter på gulvbjælker

Denne type af strømmer har ikke længere strenge begrænsninger på lokalernes størrelse, universel brug, og om nødvendigt er det muligt hurtigt at omdanne et almindeligt loftsrum til en udnyttet. Nogle bygherrer bruger denne metode til at indrette lofter som et dekorativt element - udseendet af rummet er forbedret, saunaen ligner en gammel bygning.

Dekorative gulv loft bjælker

Trin 1. Klargør loftsbjælker.

Valget af bjælker for overlapningen er direkte afhængig af den efterfølgende værdi af belastningen

På billedet er et eksempel på bjælker til loft

Det skal tages i betragtning, at disse strukturer vil være åbne, bør omhyggeligt behandles eksterne synlige overflader.

Man bør huske på, at det eksisterende lakering ikke anbefales i badets høje temperatur og fugtighed. Vi råder over to måder at løse problemet på.

 1. Den første er, at bjælkens overflade kun skal slibes og ikke længere berøres. Lad dem ændre deres farvetone på en naturlig måde med tiden, nu er det på mode.

Denne metode vil gøre det muligt for træet i lang tid at opretholde dets oprindelige udseende. Der er selvfølgelig andre metoder til indretning af bjælker, træffe beslutninger alene eller efter rådgivning med designere. For eksempel i eksklusive bade, er nogle indvendige elementer gennemblødt med naturlig bivoks - duften i værelserne er fantastisk. Bare forveksl ikke med paraffin.

Trin 2. Hvis bjælkerne er runde, skal du lave et fladt område under loftpladerne.

Log loft bjælker

Der er to muligheder for udjævning af stedet: på savværket eller manuelt med en økse. Begge metoder har ret til livet, du skal vælge en, der vil skabe mindre besvær. Erfarne bygherrer kan forsigtigt afskære et rundkantsegment på en almindelig cirkelsav. For dette er linjen afskåret, materialet leveres kun med hånden. Et andet ubehageligt øjeblik - du skal fjerne beskyttelsesdækslet for sikkerheden, det begrænser signifikant synligheden af ​​snitlinjen. Og arbejde uden det anbefales ikke. For dine oplysninger arbejder alle træbearbejdningsværktøjer med høje hastigheder. Ifølge statistikker optager skaderne af tømrere et af de første steder i alvorligheden af ​​konsekvenserne af skader blandt andre arbejds specialiteter. Husk altid dette, ikke føl dig som et ess efter et par timers arbejde. Vi siger ikke, at værktøjer skal frygtes, vi opfordrer til at respektere dem.

Eksempel på savet langs en log

Trin 3. Monter loftbjælkerne på plads i træhuset. Kontroller forsigtigt højden af ​​hver i de øvre plan. Ikke langs de nederste planer, som det gøres under installation af bjælkerne til loftspladen nedenunder, nemlig langs de øvre. Afstanden mellem bjælkerne på mindst en meter, ellers vil de visuelt betydeligt reducere højden og så lave bade.

Trin 4. Til gengæld lå loftsbjælker på bjælkerne. Til et dampbad er det ønskeligt at anvende tungematerialer, de har bedre tæthedsegenskaber. Selv efter en betydelig ændring af størrelsen tillader spids- / rilleleddet ikke, at de gennemgående huller i loftet vises.

Plader kan anvendes forskelligt, tykkelsen vælges under hensyntagen til afstanden mellem bjælkerne.

Video - Belagt loft

Video - Installation (installation) af trægulvbjælker

Flydende lofter på skinnerne

Der er ekstremt sjældne, oftest under omdannelsen af ​​eksisterende små lokaler under badet. Betydende forenkle og accelerere arbejdet, kan loftrum ikke bruges. At lave sådanne lofter er simpelt. For det første skal du måle højden af ​​lofterne på væggene i rummet ved hjælp af et hydroniveau og slå de vandrette linjer ud af niveau.

Det er bedre at lægge tavlerne på kortsiden af ​​rummet, og alt skæremateriale anvendes. Længden af ​​brædderne må ikke overstige 2 ÷ 2,5 meter, ekstra håndgribelige belastninger i loftet er forbudt. Gulvbrædderne er lagt på træplader, fastgjort med negle eller skruer på badets vægge. For at eliminere muligheden for sprængning af skinnerne før fiksering anbefales det at bore huller i dem, diameteren af ​​hullerne er lidt mindre end skruen eller negleens diameter. Afstanden mellem hullerne i intervallet 25 ÷ 30 centimeter.

Flydende lofter på skinnerne

For at forbedre udseendet af lamellerne kan du behandle figured cutter, men den resulterende profil skal ikke reducere materialets styrke væsentligt. Fastgørelsen af ​​pladerne udføres i sin tur fra siden af ​​rummet, og det er nødvendigt at sikre, at skruerne til fastgørelse af pladerne ikke falder ind i fastgørelsespunkterne af slangen til badets væg.

Mulighed for et dekorativt gulvloft

Opvarmning af loftet

På grund af det faktum, at de fleste baderums badeværelser med gulvlofter ikke er planlagt at blive betjent, er isoleringsprocessen noget forenklet: isoleringslaget er ikke lukket med gulvbelægning. Til isolering kan du bruge følgende materialer:

 • Valset eller presset mineraluld.

Mineraluld. Roller og plader

Fremragende isolator, i alle henseender fuldt ud opfylder eksisterende krav. Den er udført med en tykkelse på 50 mm og 100 mm. For en effektiv termisk beskyttelse af saunarum er det nødvendigt at varme det op med et lag på mindst 100 mm. Specifikke værdier vælges under hensyntagen til den klimatiske zone af bygningens placering

 • polyfoam og dets "slægtninge".

  Prisen er meget billigere end mineraluld, hvad angår varmeledningsevne er den næsten lige så god som den er. Den største ulempe er frigivelsen i luften af ​​skadelige kemiske forbindelser. I tilfælde af isolering af lofterne spiller denne ulempe ikke en rolle, skadelige forbindelser stiger til taget ved hjælp af varme luftstrømme og vises på gaden. Men skummet har et andet ubehageligt problem - det er beskadiget af gnavere, og sandsynligheden for gnavere i badet er meget høj;

  Gnavere som skumplast

  For alle varmere bør der anvendes beskyttende dampbarrierer, varm damp bør ikke forsvinde i isolering. Som dampspærre kan du bruge både moderne dyre belægninger og billig polyethylenfilm.

  Isolering i loftlofterne lukker ikke, hvilket gør det muligt, selv om kondensatindgangen tørrer relativt hurtigt.

  Opvarmning af et loftloft

  Nogle praktiske tips om, hvordan man opbygger et loft

  Som du kan se, "hurtig og nem" kan du kun lave gulvbelægninger på skinner. Men deres kvalitet og pålidelighed er den laveste, hvis der er mulighed for at sætte mere pålidelige lofter - brug ikke denne metode. Under enhver konstruktion af badet skal du kigge efter et par år fremad. Ingen ved, hvordan forholdene kan ændre sig, hvordan ejeren vil rekonstruere bygningen, og denne metode reducerer mulighederne for genopbygning.

  For at gøre loftet udnyttet i fremtiden, tillader kun gulvbelægninger på gulvbjælkerne, dette er den mest praktiske måde at udføre arbejdet på. Alle andre metoder udelukker en stigning i gulvarealet, eller det vil kræve betydelige meromkostninger.

  Et eksempel på et loft med loftbjælker

  Gulvlofter har ikke høje bærende egenskaber, hvilket kan medføre vanskeligheder under isoleringsarbejdet. Det anbefales stærkt ikke at kontrollere deres styrke "eksperimentelt". Det er bedre at øge området og ensartetheden af ​​belastningen, fordel den fra et bord til flere. Det er nemt at gøre dette - læg stykker af plader om en meter lang under dine fødder, et stykke af brættet skal ligge på tværs af flere loftsplader. Denne enkle løsning fordeler jævnligt belastningen på flere lofter, hvilket garanterer deres integritet.

  Isoleret loft

  Husk på, at det er umuligt at lave et hul på loftet i gulvloftet, og loftet er altid helt fri. Dette er meget ubelejligt, men der er stadig mange redskaber, besætninger osv. Opbevaret i bade på badeværelserne. Derudover opstår der problemer, hvis det er nødvendigt at revidere trussystemets status eller opdage lækage af tagdæksler.

  Loft bjælker i huset

  Et andet problem blev observeret i træets del af huset: loftsbjælkerne sankede for 10-15 centimeter. Sandsynligvis blev der ikke dannet et lignende problem straks, og bjælkerne på loftholdere sank med årtier af liv derhjemme. Mens interroom-partitioner var til stede i firevæggenes rum, kastede krumningens krumning ikke meget i øjnene, og det er muligt, at disse partitioner understøttede bjælkerne.

  Når man gik på loftet, var der et andet problem synligt. Hele loftet gulv svingede mærkbart og sagged under en persons vægt.

  Alligevel måtte der gøres noget med dette, og i virkeligheden kan loftet udjævnes på flere måder.

  Tilpasning med metalprofil og gipsplader

  En nabo fortalte om den første metode (de gjorde det til ham). Bjælkens logger forbliver som de er, og krumningen er justeret med gipsplader og metalprofiler. Profilen er monteret strengt vandret under bjælkerne, og gipsvæggen syet på den danner den flade overflade af loftet.

  Med denne metode falder loftets niveau naturligt markant, og vi kunne ikke lide denne måde. Loftet i de gamle træhuse og så under de sædvanlige to til halvtreds moderne lejligheder, og derefter en anden 15-20 centimeter minus. De fleste dugout trækker sig ud. Derudover løser gipset ikke problemet med bøjning af bjælker, når man går rundt på loftet.

  Leveling med gulvunderlag

  Den anden måde er at installere understøtninger under bjælkerne i midten af ​​spændingen. Det vil sige, loftet løftes med en jack, og i midten med støtte til gulvet er der installeret søjler af træbjælker eller rundt tømmer. Derefter er disse søjler gemt i vægge-partitionerne.

  Ulemperne ved denne metode er tilstedeværelsen af ​​skillevægge og den ekstra belastning på gulvet.

  Når du installerer skillevægge, hæver jeg stadig bjælkerne, men hovedsagelig blev den tredje metode brugt i min rekonstruktion.

  Nivellering af loftet med reference til subrafter bjælker

  Den tredje og fjerde mulighed er egnet til dem, der har et trussystem udført ligesom mig. I mit hus, lige over de fire loftsbjælker, er der fem logger af trussystemet. I årenes løb bøjede belastningen på deres kanter også lidt, men i modsat retning. Faktisk blev disse logfiler brugt som en støtte.

  Mellem bjælken bjælker blev installeret stiver af runde tømmer med en diameter på 8-10 centimeter. Enderne blev skåret af skråningen, så det runde tømmer præcist og flush hvilede mod bjælkenbjælkerne. Afstandsstykkerne blev spidset til bjælkens logger.


  Foto montage stivere til subrafter bjælker.

  Klemmerne blev fremstillet af stålstrimmel 20x4 mm, længde 60-80 cm. 12 mm huller blev boret i de to ender for skruer. For hver stråle tegnede sig to klemmer og to stivere.


  Fotoemner til klemmer

  Efter monteringen af ​​stiverne blev selve løftet udført. Nederst på bjælkens stativ blev der installeret hydraulikstik. På toppen af ​​det med fokus på loftet blev der fastgjort en stang fra en cirkel. Næste var arbejdet i jacket og loftet blev løftet.

  Dette system er usikkert. Ved løft kan en træstol vendes til siden (jeg har 2 tilfælde til 4 elevatorer), så hjelmen vil ikke være overflødig her. Det er ønskeligt at skære søjlen maksimalt i højden, og ikke at passe på foringen under bunden. Det er ønskeligt at placere jacket så lavt som muligt, mere stabilt og bedre ikke på tømmeret, men på stålpladen. Belastningen på den er mindre end når man løfter hele tømmerhuset, og seks-baren er nok, men alligevel...

  Øverst på søjlen i loftbjælken kan der være en mærkbar buk, og hvis logens udseende er vigtigt, skal du lægge et bord der.

  Strålen stiger til en bøjning i den modsatte retning, idet der tages højde for, at selvom det er fastgjort efter sænkning af stikket, vil det falde. Den hævede log er fastgjort på loftet på to stivere med klemmer og skruer (10x120 mm).


  Foto af det faste åg.

  Det var ikke muligt fuldstændigt at eliminere sagging, ud af 10-15 en eller to centimeter forblev stadig. Desuden bøjede jacksene sig med en aksel, men som et resultat sænkede subrafter logs. Vi skal rette op på denne sag, selv når du installerer partitioner.

  Ikke desto mindre standsede loftet på loftet gennem loftet

  Løfter loftbjælker med pinde

  Den fjerde metode blev brugt til at justere den samme stråle i tristene. De samme stivere blev brugt i subrafter bjælkerne, men i stedet for klemmerne var der stålpinde med M10 tråd. Loftbjælke og stiver boret igennem. Og stigningen blev udført ikke af en jack, men ved at stramme skruerne på disse hæle.

  Det er tilrådeligt ikke at overdrive klemmen på disse nødder. Du kan bryde tråden, og du kan helt afbryde stiften. Det er bedre at stramme møtrikkerne med det samme, to på hver side.


  Løfte bjælker med en stud
  Billedet blev taget under delvis demontering af loftet til hældning af betonbjælker

  Vejen har to minusser. Den første er, at møtrikken med vaskemaskinen og trimboltene er i rummet, det er mærkbart, og noget skal maskeres. Den anden i den kolde bro, der løber langs stålstangen. Den ene ende af studen på loftet og om vinteren er der jo en frost, og den anden i rummet, og den vil samle kondensat.

  Vi har sådanne pinde blev midlertidigt og rengjort efter at loftsstrålen lå på betonbjælken.

  Montering (installation) af bjælkehytter

  Grundforberedelse er en nødvendig procedure ved montering af et tømmerhus, som sikrer den efterfølgende bevarelse af de nederste kroners logs. Hvordan er det gjort?

  Første vandtætning udføres. Oftest er brugen af ​​tagdækningsmateriale lagt i to (og med rå jord og i tre) lag for det formål billigt og ret effektivt. Desuden lægges tagmaterialet for at lukke samlingerne mellem lagene med 15-20 cm, og kanten af ​​materialet skal stikke 3-4 cm over soklen.

  På kundens anmodning kan i stedet for ruberoid anvendes et mere moderne materiale med høje vandtætningsegenskaber, for eksempel mastik baseret på flydende gummi eller elastik. Markedet tilbyder en bred vifte. Det skal tages i betragtning, at sådanne muligheder vil kræve store finansielle investeringer.

  Dernæst er vandtætningslaget lagt underlag. Nogle eksperter mener, at brugen af ​​bagbord - modtagelse er forældet og ineffektiv. Vi er dog sikre på, at der er behov for yderligere vandtætning til lavere krønstænger. Derudover er basispladen meget lettere at erstatte end kronen helt. Slipbrættet behandles med antiseptiske midler. Efter denne procedure er stiftelsen klar til at "tage" den første krone af tømmerhuset.


  Bogmærker den første krone af tømmerhytter

  Den første krone af loghuset - en salon - for større sikkerhed og stabilitet af strukturen er lavet af logs med større diameter. Den efterfølgende korrekte samling af tømmerhuset, dets geometri i lodret og vandret plan afhænger af kvaliteten af ​​dens installation. Eventuelle fejl i processen vil være vanskelige at korrigere, så eksperter kontrollerer især lægningen af ​​den første krone. Mål forsigtigt afstanden mellem udskæringerne, rigtigheden af ​​de rette vinkler i dem, længden af ​​diagonalerne.

  Under drift er indstillingskransen mest udsat for atmosfæriske påvirkninger, da de nærmeste andre kroner er til jorden og absorberer sin våde fordampning. Den første krone er meget stærkere end andre og bliver våd på grund af, at det dræner fugt på væggene. Hvis der er en økonomisk mulighed, er det bedre at bruge lærk i fremstilling af en dækkende krone - fugt til lidt hårdttræ.

  Der er to måder at lægge den første krone på. Uanset hvilken af ​​dem mesteren vælger, lægges et fugemasse på fundamentet først: slæb eller mos. I det første tilfælde bliver tømmerets underside tøvet: to logger halveres og de resterende to centimeter fem. Målet er at sikre en tættere "kontakt" med baseboardet. Lejrene er sammenkoblet med en vinkelhule "i skroget". Med denne metode til at lægge kløften mellem fundamentet og kronen ikke dannes.

  Men i det andet tilfælde, når alle loggerne på den nederste krone afskæres med 4-6 cm, kan udseendet af et hul ikke undgås. Den skal forsegles med mursten eller stænger. I begge tilfælde behandles de hævede sider forsigtigt med et antiseptisk middel adskillige gange. Det næste lag påføres efter at den forrige er helt tør.


  Montering af gulvbjælker log fra træ

  Opførelsen af ​​gulvbjælker er den næste fase af samlingen af ​​tømmerhuset efter at have lagt den første krone. Det er mere bekvemt og lettere at installere gulvbjælker, før førerne begynder at samle væggene.

  I et træhus er gulvet normalt lagt på gulvbjælkerne. Dette giver dig mulighed for at løfte det og dermed beskytte gulvet mod grundvandet. Derudover vil rummet blive varmere, da et sådant gulv skaber en fremragende luftpude.

  Før installationen fjernes bjælkerne grundigt, hvilket giver dem endnu større styrke. Derefter behandles med antiseptisk middel. Som regel anvendes en stang eller en halvstang (en log med to fladkanter) med et tværsnit af samme diameter som loggen i væggen. En rund log anvendes også, men under hensyntagen til, at den er i stand til at modstå en stor belastning, er den ikke så bøjelig som en stang.

  Overlappende bjælker - logs - skæres i rammen i en afstand på 80-100 cm. Enderne af lagret "skjuler" i rammen eller udleder. Vores herre foretrækker den sidste mulighed, som i dette tilfælde vil enhver fugt, der vises på strålen, fordampe gennem denne ende.

  Hvis logens længde er mere end 3 m, og der ikke er nok plads på væggene, er der brug for ekstra støtte - kolonner af mursten eller stænger installeret på enden. Til montering af murstenskolonner med en højde på 2-3 mursten monteret solid betonbase. Et vandtætningsmateriale (f.eks. Tagbeklædning) er anbragt på en søjle, og der lægges et tykt afstandskort 50 mm bredt på den og lægger derefter på. Hvis det ikke er muligt at bruge en stang med den ønskede længde, er leddene tilladt, de er udelukkende monteret på indlæg.

  Gulvbjælker installeres strengt vandret med trækile, hvilket letter efterfølgende installation af belægningen.


  Montering af væggene ved montering af loghus

  Efter installationen af ​​gulvbjælkerne er færdiggørelsen af ​​væggen begyndt - krone efter krone. Hvordan går det her?

  Logs rulles på jorden - langs væggene, i overensstemmelse med mærkerne på dem. I et tømmerhus er stængerne stablet således, at deres tykke, nedre dele skifter med tyndere øvre. I hjørnerne af kronen af ​​loggen er forbundet med stiklinger - "i skålen", "i burren." I princippet kan enhver form for forbindelse anvendes på kundens anmodning. Men oftest vælger mestrene de gamle dokumenterede muligheder.

  Hvis klippet vælges "i boblen", det vil sige "med resten", så skinner enderne af bjælkerne på hjørne af bjælkehuset et par tommer centimeter. Vinklen af ​​strukturen i dette tilfælde vil være varmere. Hvis mesteren skærer væggen "i poten", uden spor, vil vinklen være lidt koldere, så den skal varmes op igen.

  Gabet mellem fælgerne er uacceptabelt, så efter at der er lagt hver log, er isolering lagt. Rammen er isoleret helt, lige fra en dækkrone til bjælkerne. Træk, mos eller andet mere moderne rullet tætningsmateriale virker som tætningsmiddel.

  Kronen logs er desuden fastgjort i hjørnerne med træ spikes - stifter. Disse pigge anvendes også på steder, hvor vindue- og døråbninger vil blive placeret. Nagel med en diameter på 20-30 mm hammes ind i hullerne fra boret i en dybde på 2-3 cm. Træspidser forhindrer logerne i at flytte vandret under krympeprocessen.

  Nøjagtigheden af ​​at lægge hver krone er kontrolleret af niveau - lodret skal ikke krænkes på nogen måde. Efter at væggene er rejst, er rammen tvunget til at sidde med en slædehammer.


  Montering af fældende loftbjælker

  Bjælker, der hviler på bygningens vægge, er grundlaget for loftet, en støtte til bjælkerne. Loftstrålen er et kvalitativt tørret tømmer, hvis tværsnit afhænger af afstanden mellem bjælkerne og den belastning, som loftet vil blive udsat for. Bredden af ​​bjælken skal være mindre end dens højde, for eksempel en sektion på 5x7.

  Hvordan er belægningen af ​​loftbjælker? De to øvre kronekroner er ikke fastgjort, før der er specielle nedskæringer til loftbjælkerne. Bjælker skæres som regel i logerne "tæt" for at eliminere virkningerne af atmosfæriske fænomener. Enderne af bjælkerne, som er "skjulte", behandles omhyggeligt med et antiseptisk middel. Desuden er de skure og indpakket med ruberoid.

  Bjælkerne lægges vandret, så trussystemet har en pålidelig og perfekt niveaubase. For at niveauere dem, om nødvendigt, lukkede sektioner af brædder, behandlet med antiseptisk.

  Først og fremmest bjælker lægges ved kanterne, så langs omkredsen, i en afstand på 700-1300 mm fra hinanden. I dette tilfælde skal bjælkerne være strengt parallelle med hinanden. Hver er fastgjort til væggen med negle, metalbeslag, stifter.

  Så er tømmerhusets vægge klar, loftsbjælkerne er lagt, sagen for små - på svinget opbygges trussystemet. Dens base, støtte - den øverste krone af log- eller loftbjælkerne. Fremtidig skovkrympning, som kan være ca. 10% af bygningens samlede højde, er nødvendigvis taget i betragtning, så det såkaldte "glidende" system er brugt, er skåret. I dette tilfælde er bjælkerne baseret på bjælker eller kroner ved hjælp af "skydere" - glideelementer. Når huset falder, får bjælkerne mulighed for maksimal "bevægelse", hvilket betyder, at krympningen ikke påvirker tagkonstruktionens stabilitet, hvilket er meget vigtigt.

  Stærker spærre med negle eller hæfteklammer, samtidig med at der sikres enheden åbninger til skorsten eller ventilationsrør. Rafters er stift fastgjort til bjælkebjælken, som er placeret langs den vandrette kant mellem de to bakker på taget og hjælper jævnt at fordele vægten fra hele trussystemet til gavlene og væggene.

  På forespørgsel fra kunden kan foderet være foret med brædder, eller det kan være bindingsværk, tømmer. Hakkede gavler giver bygningen et holistisk, solidt udseende, der er en forlængelse af væggen. Loggaber er monteret ved hjælp af træstifter, der lægges en varmelegeme mellem træbjælkerne - mos. Så løber en bjælke fra den ene gavle til den anden. Dette er nødvendigt for en mere stiv forbindelse af gavlene, deres stærke ligament.