Opvarmning af loftet i badet - enkle muligheder til rådighed for alle

Vægge, såvel som loftet, skal nødvendigvis isoleres i badet. Det afhænger af isoleringen, hvor længe den varme luft vil forblive i rummet. Som følger af fysikkens love, tændes varm luft opad, mens kold luft tager sit sted. Hvis loftet i badet er koldt, afkøles den varme luft øjeblikkeligt, hvilket yderligere bidrager til dannelsen af ​​kondensat og vanddråber i loftet. For at undgå alt dette kan du simpelthen forvarme loftet. Dette er emnet i dagens artikel.

Opvarmning af loftet i badet er helt muligt at gøre det selv uden at benytte sig af dyre fagfolk. Det vigtigste i dette - følg bare de teknologiske instruktioner, samt vælg det rigtige materiale til isolering. Så selv uerfarne bygherrer vil så hurtigt som muligt kunne lave en højkvalitets dampspærre til saunarummet.

Overholdelse af teknologi er nøglen til et ideelt resultat.

Til at begynde med, lad os tale om varmeapparater, der anses for at være de mest populære og efterspurgte i dag. Isolering vil konstant fungere under forhold med høj luftfugtighed og temperatur. I denne henseende bør der gives fortrinsret til produkter, der har følgende egenskaber:

 • Modstandsdygtighed over for fugtighed og temperatur ekstremer;
 • Hastighed og nem installation;
 • Lav varmeledningsevne, som bidrager til opbevaring af varme indendørs;
 • Miljøsikkerhed - under påvirkning af høje temperaturer er mange materialer kendetegnet ved frigivelse af skadelige og giftige stoffer. Derfor er det nødvendigt at købe kun rene og sikre produkter;
 • Lav fugt absorption;
 • Modstandsdygtige overfor mikroorganismer, herunder bakterier, svampe og skimmel.

Først og fremmest er det nødvendigt at udstille sådant materiale som isover, der tilhører kategorien af ​​mineralholdige varmelegemer. Izover er meget bekvemt og simpelt i løbet af installationen og adskiller sig også i temmelig demokratisk pris. Afhængigt af mineralet, på basis af hvilket der er produceret, udsendes dolomit, basalt, slagge og mange andre varmelegemer. Dette materiale fremstilles i plader og ruller. Til dato er nogle af de forbedrede versioner af isoveret, der er udstyret med for eksempel foliebelagt, populære. På grund af tilstedeværelsen af ​​folie er det muligt at opnå en stigning i termisk isolering, da varmen afspejles fra overfladen af ​​et beskyttet loft med et koldt tag.

I kernen er isover en bedre og mere avanceret analog glasuld, da produktionen udføres ved brug af glasfiber. Blandt de vigtigste funktioner er følgende ydeevne egenskaber:

 1. 1. Ud over varmeisolering har isoveren fremragende lydisoleringsegenskaber. Derfor kan den bruges ikke kun til at beskytte loftet, men også væggene.
 2. 2. Mould er praktisk taget ikke i stand til at formere sig, da materialet ikke er et næringsmedium til sådanne mikroorganismer.
 3. 3. Lav vægt, som gør det muligt at selvstændigt installere materialet under taget uden for meget besvær.
 4. 4. Sammensætningen indeholder stoffer som kalksten, sodavand og sand, hvilket gør det til en af ​​de mest miljøvenlige og sikre isoleringer.
 5. 5. Isover er et meget slidstærkt og elastisk materiale, der passer godt til en træramme under installationen.
 6. 6. Et vigtigt træk er holdbarhed. Korrekt installation giver dig mulighed for at bruge isolering i et dusin år uden forringelse af dets grundlæggende egenskaber.

Den eneste mere eller mindre signifikante ulempe er muligheden for at anvende isover kun under betingelser med et temperaturregime på ikke over 300 grader Celsius. Selve materialet brænder ikke, men i tilfælde af brand udsender det en vis mængde røg. På trods af dette foretrækker hjemmehåndværkere at erhverve izover, da dens fordele opvejer denne ulempe mange gange.

Et fremragende alternativ til isover er det velkendte skum eller polystyrenskum. Dette materiale har længe etableret sig som en fremragende isolering og isolator. Desuden kan skummet anvendes i en række bygninger og strukturer, herunder badehuse, boliger, skure, såvel som til udvendig dekoration.

Ved at vælge præcis til isoleringsskumet, vil badets ejer kunne regne med mange positive punkter fra brugen. Dens varmeledningsevne er på et meget lavt niveau, i dette henseende kan udvidet polystyren konkurrere selv med isover. Desuden er isoleringen meget lys, så installationsproblemer bør ikke opstå. Processen med skumforarbejdning vil ikke medføre nogen problemer for nybegyndere, da der ikke kræves særlig viden og specielle værktøjer. Til skæring og udjævning passer enhver, selv den mest almindelige kniv.

Efter at have etableret udvidet polystyren, vil du glemme behovet for at reparere taget i flere årtier. Dette skyldes den enorme sikkerhedsmargen, og isolatoren føles stor under de sværeste forhold uden noget tab i kvalitet. Polyfoam brænder næsten ikke, men det anbefales at købe en speciel slags polymer behandlet med flammehæmmere. Takket være dette kemikalie øges brandmodstanden mange gange.

Der er ingen hindringer for brugen af ​​skum som isolering

For objektivt at vurdere skummet som isolering er det nødvendigt at bemærke sine negative kvaliteter. Først og fremmest skal du vælge den svage modstand mod ultraviolet stråling. Under påvirkning af sådanne stråler begynder polymeren således at dekomponere og deformere. Derfor er det nødvendigt at montere efterbehandling materialer for at lukke polymeren fra UV stråler.

Det er også umuligt at tildele denne isolering til kategorien miljømæssigt sikker. Dette gælder især materialer, der ikke er behandlet med flammehæmmere. Når brændende skum polystyren straks begynder at smelte og frigive forskellige giftige komponenter. Som følge heraf kan ikke kun menneskers sundhed, men også hans liv være i fare.

Blandt de materialer, der kendetegnes af de højeste indikatorer for miljøvenlighed, bør der tildeles claydite. Dette er en fremragende naturlig isolering, som er lavet på basis af forskellige fraktioner af ler. Udvidet ler er ideel til brug i barske omgivelser i badet. Mange eksperter anbefaler at bruge dette materiale til loftet. Letvægts- og pladeclaydite er samtidig åndedrætsmateriale, som har en positiv effekt på luftudveksling i rummet.

 • Dette naturlige stof frigiver ikke farligt affald, selv ved høje temperaturer eller efter mange års kontinuerlig brug;
 • Høj holdbarhed - Isolering udfører stadig sine grundlæggende funktioner i løbet af hele årtiernes levetid.
 • Udvidet ler udviser enhver temperaturfald. Derudover er det ikke forfærdelige høje temperaturer, fordi leret, på grundlag af hvilket det produceres, udsættes for høj temperatur ristning;
 • Bemærkelsesværdig fugtighedsbestandighed, som takisoleringen ikke er modtagelig for fugt, og som følge heraf er det utroligt vanskeligt for en svamp og skimmel at formere sig i så hårde forhold for dem.

Der er ikke nemmere end at fylde kassecellerne med ekspanderet ler, og alt dette skyldes byggematerialets lave vægt og fravær af støv.

Claydite er i sig selv et ret billigt materiale. Det er dog bedre at bruge lidt flere penge, men købe en lille delisolering. Det er meget lettere at arbejde med sådant materiale, foruden dets termiske ledningsevne er noget lavere end for andre sorter. Men det vigtigste er, at små gnavere, de samme rotter og mus, ikke vil kunne klare sig i lofterne dækket af lignende materiale. Dette er et centralt element i ekspanderet ler, der sammenligner sig positivt med alle andre isolatorer på byggemarkedet.

Termisk isolering af loftet - dette er ikke det eneste, der skal gøres for at beskytte gulvene i badet mod fugt. Af stor betydning er dampspærren, da loftet i første omgang skal være under påvirkning af varm damp. Fraværet af en dampspærre bidrager til indtrængen af ​​damp dybt ind i beskyttelsesbarrieren, der afregnes i form af dråber af kold fugt på isolatorer og hud. Dette har den mest negative virkning på loftets isoleringskvalitet, udover at skabe de nødvendige forudsætninger for udvikling af forskellige former for liv såvel som nedbrydning og forfald af træbjælker og planker.

Som dampspærre anvendes specielle filmmaterialer normalt. Opgaven af ​​sådanne isolatorer er at beskytte isoleringen mod fugt og den destruktive virkning af fugt. I almindelige værelser, for eksempel badeværelser, er det tilrådeligt at anvende anti-kondensatmembraner, som er lave omkostninger. Dette er et ret høj kvalitet materiale, der forhindrer indtrængning og sedimentering af fugt på isoleringen.

Imidlertid er en sådan isolator ikke altid egnet til et bad, da det kræver et materiale af højere kvalitet, der kan fungere under meget høj luftfugtighed og temperatur. Disse indbefatter for eksempel foliefilm. Dette er en speciel skinnende film, som du skal arbejde meget omhyggeligt på trods af dens holdbarhed. Den strækker sig og fastgøres over hele overfladen, men enhver, selv den mindste snit, truer med at reducere virkningen af ​​arbejde til nul.

Folie - den bedste dampspærring

For at beskytte loftstrukturen mod fugt kan du bruge dokumenterede materialer, f.eks. Flerlagsisolerende film eller membraner. Sådanne isolatorer fremstilles på basis af kraftpapir, og en af ​​siderne er kendetegnet ved en foliecoated belægning. I dette tilfælde anbefales det ikke at gemme opsparing, derfor bør der gives fortrinsret til pålidelige producenter. Således har produkterne Izospan, Megaizol, Folgoplast været en førende på markedet for dampisolatorer i meget lang tid.

Eventuelle særlige vanskeligheder ved arbejde med en isolerende membran forventes ikke. Selve filmen overlapper hinanden, idet det foregår ca. 10 cm. Det beskadigede område skal udskiftes med et andet, hvor der ikke er mekaniske fejl eller nedskæringer. For at fikse filmen kan du bruge et specielt foliebånd, på grund af hvilket overfladen vil udvise et solidt udseende. Hvis du har en konstruktion hæftemaskine, så er det bedre at reparere filmen med disse værktøjer. Dette bidrager til skabelsen af ​​den mest holdbare og pålidelige hermetiske belægning af varmeisolatorer.

Vandtætning er også et meget vigtigt element i reparationsarbejde. Selvom dampspærrefilm i dag kan prale af alle de nødvendige vandtætningsegenskaber. Under alle omstændigheder kræves vandtætning for at adskille isoleringen fra loftet. Et træk ved installationen er, at materialet ligger på siden af ​​loftet.

Nøgleforskellen mellem vandtætningen er ikke at tillade fugt at trænge ind i isolatoren fra loftet. Fugt kan trods alt trænge ind i form af regndråber såvel som som et resultat af tagets lækage. Hvis ventilationen i bygningen ligger på et lavt niveau, kan vanddråber også danne sig på loftet, hvilket har en negativ effekt på isoleringen.

Så godt udført damp og vandtætning beskytter isoleringsmaterialer fra indersiden af ​​badet, hvor varm luft udøver hovedindflydelsen og fra taget, hvor regndråber kan forårsage stor skade på hele konstruktionen.

Loftet isoleringsmetoden beskrevet nedenfor er fremragende til alle typer bade, uanset om der er plads til loftet. Den eneste betingelse er i gulvbjælkerne, da alle hovedelementerne i isoleringen vil blive monteret på bjælkerne.

Trækonstruktioner, der tjener som grundlag for varmeisolering, anbefales at blive behandlet med specielle antiseptiske stoffer for yderligere at beskytte dem mod formens destruktive virkning.

Arbejdet selv er opdelt i flere hovedfaser. Først og fremmest installerer vi en dampspærrefilm på bjælkerne fra badets side. Som allerede nævnt er den bedste løsning membranen, udstyret med et folielag. På grund af muligheden for at reflektere termisk energi kan du reducere omkostningerne i forbindelse med opvarmning af badet og holde temperaturen på det krævede høje niveau betydeligt. Filmen skal arbejdes meget omhyggeligt, så man undgår nedskæringer og anden skade. Efter at have omhyggeligt fastgjort alle lag ved hjælp af en hæftemaskine, kan vi overveje at dampspærren skal installeres korrekt.

Det næste vigtige punkt er rammen eller kassen. Dette design er monteret igen fra siden af ​​rummet. Behovet for kasser på grund af, at det understøtter isolerings- og dampspærrefilm. I fremtiden er loftet trimmet fastgjort til rammen. Nogle specialister på badets opbygning installerer ikke kassen, men rammen er den ideelle løsning. Således tillader yderligere overlapninger at skabe et lille mellemrum mellem loftbeklædning og isolering, som har en meget positiv effekt på effekten af ​​varmebegejdning.

Og den bedste varmeisolator!

Kassen bidrager til en mere tæt pasning af isoleringen til membranen, hvilket medfører, at sandsynligheden for kondensat reduceres til nul. Naturligvis gør de fleste moderne varmeisolatorer et fremragende arbejde med fugtighedens virkninger, men konstant at blive våd fører til en forringelse af deres ydeevne.

Gå nu direkte til installationen af ​​isolering. Dette er et af de nemmeste øjeblikke i hele arbejdet. Det er nødvendigt at stabile materialer meget tæt, uden at forlade selv de mindste huller. Gabet er absolut uacceptabelt, så det er bedre at lægge lidt mere fysisk indsats og presse isoleringen i stedet for at efterlade et lille hul efter arbejdet. Det er kun at installere vandtæt loft, som er monteret fra taget eller loftet. Vi vil igen have brug for hæfteklammer og en hæftemaskine for at fastgøre filmen til trækonstruktioner så godt som muligt.

Den ideelle løsning ville være at installere en undergulv, til hvilken vandtætningen vil blive fastgjort. Dette medfører dog yderligere omkostninger, udover denne mulighed er kun mulig, hvis der er et loft. Takket være undergulvet er der et lille mellemrum mellem bunden af ​​loftet og isoleringen selv, hvilket bidrager til kontinuerlig luftudveksling og ventilation.

Det er alt, du kan fortsætte med installationen af ​​beklædningsplader på loftet. Dybest set er der til dette formål valgt en rillet bord eller vægpanel, selv om valget er meget, meget stort.

En interessant løsning er at bruge en blanding af halm, ler, sand og savsmuld. Denne sammensætning kan betydeligt reducere varmetab, samt beskytte loftet på badet. Efter installationen af ​​dampspærren, gå til blandingens anvendelse. Den korrekte andel er meget vigtig - tre dele savsmuld eller almindeligt halm tilsættes to dele ler, hvorefter den resulterende opløsning er grundigt æltet til en tilstand af tyk creme eller flodslam.

Blandingen opnået ved hjælp af konventionelle værktøjer påføres med et lag på op til 10 cm. Det eneste problematiske problem er tørringshastigheden, da det kan tage op til flere uger for leret til helt at tørre. Hertil kommer, at ved høje temperaturer, for eksempel om sommeren, under varme kan der dannes spræk på tørringsopløsningen, som kun kan forsegles ved hjælp af en lignende blanding. Endelig kan du hælde et lag med chips eller savsmuld oven på blandingen, efter at den er helt tør, hvilket kun øger effekten af ​​en sådan "kage" og reducerer også varmetabet yderligere.

Processen med isolering af loftet i badet

Et hvilket som helst bad har højkvalitetsisolering af loftet, da varm luft let forlader rummet, hvis der ikke er nogen forhindringer foran den. Heldigvis kan du i dag i forretningerne finde en bred vifte af isolering til forskellige priser - at vælge den bedste løsning er ikke svært.

I dag vil vi se nærmere på processen med opvarmning af loftet i badet.

Særlige egenskaber

Ikke kun boliger, men også bade har god isolering. Hvis vi forsømmer installationen af ​​varmeisolerende materiale, vil en behagelig temperatur ikke blive opretholdt i en sådan struktur. Varmluft, så nødvendigt under badets tilstand, vil simpelthen forlade rummet. Imidlertid er problemet med at forlade varm luft ikke den vigtigste. Også uden isolering på loftet i badet vil ophobes katastrofalt kondensat. På grund af ham falder ubehagelige dråber på folk fra oven, hvilket kan være meget irriterende.

Fugt, der går sammen med varme, vil påvirke lofterne negativt. Under påvirkning af sådanne eksterne faktorer risikerer strukturerne at rotere og deformere. Yderligere reparation af badet vil kræve fritid og penge.

I dag har markedet et stort antal producenter, der producerer højkvalitets isoleringsmaterialer. Takket være dette vil hver forbruger kunne vælge passende isoleringsmaterialer.

Opvarmning af loftet i badet er helt muligt at gøre det selv. Du behøver ikke at være en erfaren mester eller have en passende uddannelse. Det vigtigste i dette tilfælde er at følge instruktionerne nøje og bruge kun materialer af høj kvalitet.

For at isolere loftet i badet skal du bruge materialer, der har følgende vigtige egenskaber:

 • de skal være brandhæmmende og ikke flammefaste;
 • isolering skal være miljøvenlig og absolut sikker for menneskers sundhed;
 • Materialet skal være modstandsdygtigt over for fugt og fugt, hvilket er uundgåeligt i badet.

Heldigvis er det i moderne detailforretninger ret nemt at finde materialer, der opfylder alle de angivne krav. I badet kan være til stede loft med loftsrum eller uden det. I begge tilfælde vil strukturen have brug for pålidelig isolering. Den eneste forskel er, at i mangel af et loftrum, vil du ikke have så mange måder at installere varmeisoleringsmateriale på.

Det er også værd at overveje en anden vigtig funktion - hvis dit bad er bygget af træ, vil det bogstaveligt talt behøve den perfekte vejrliggørelse af taget. At lave fejl i et sådant tilfælde er katastrofalt. Dette kan føre til rotting og deformation af gulvkonstruktioner.

Selvfølgelig kan du fluffe træet med specielle fugtigheds- og anti-svampeimpregneringer for at forlænge materialets levetid og afdække ved ukorrekt installation af isolering. Men disse værktøjer er ikke allmægtige. Selv hvis du lægger dem på loftkonstruktionerne, vil de bryde ned under den konstante effekt af damp og badet skal repareres.

Eksperter siger, at hvis du overholder alle teknologier til installation af varmeisoleringsmaterialer, kan du undgå alvorlige fejl. Det vigtigste er ikke at forsømme nogen af ​​de nødvendige faser af arbejdet. I dette tilfælde vil resultatet ikke skuffe dig.

Materialevalgskriterier

Egnet isolering til et russisk bad bør vælges i henhold til følgende vigtige kriterier:

 • Muligheden for at kombinere med andre byggematerialer. Varmisolerende belægning skal kombineres med andre materialer uden at påvirke deres specifikke egenskaber.
 • Modstand mod akkumulering af kondensat. Det varmeisolerende materiale må under ingen omstændigheder opsamle overskydende fugt i dets struktur - dette vil nødvendigvis have en negativ indvirkning på loftets design, især hvis det er lavet af træ.
 • Mindste fugtabsorption. Vælge isolering, være opmærksom på, at den har den mindste værdi af vandabsorption
 • Certificeringer af kvalitet og sikkerhed. Når du køber en varmelegeme til et koldt tag i et bad, skal du fra sælgeren kræve alle nødvendige kvalitetscertifikater. Materialet skal opfylde hygiejne- og brandkrav.

Hvis det materiale du vælger til varmeisolering af et bad passer til alle de angivne kriterier, så er det ikke kun varmt og hyggeligt, men også sikkert i dampbadet og påklædningsrummet.

materialer

Til dato er markedet fyldt med isolerende materialer. De er lavet af forskellige råmaterialer og har deres egen særpræg. Lad os se nærmere på de mest populære og efterspurgte varmeovne, der er efterspurgt hos de fleste boligejere.

Mineraluld

Ofte vælger folk den gode gamle mineraluld som et varmeapparat til bade. På trods af at der er mange gode alternativer til dette materiale på markedet, fortsætter mange brugere med at købe det.

Denne isolering sælges i ruller, plader og cylindre. Til isolering af tag og loft vælges rullestoffer eller plader oftest. De passer nemt og hurtigt. Minvatoy i cylindrene er normalt isolerede rørbase.

Lad os blive bekendt med de vigtigste fordele ved mineraluld, som gør det populært:

 • Dette materiale er kendetegnet ved høje temperaturer af varmeisolering, hvilket er særligt vigtigt for et bad. Den kan installeres under næsten alle forhold. Det skal dog tages i betragtning, at andre isolatorer skal installeres ved installation.
 • Mineraluld er et vandtæt materiale. Høj kvalitet glas og basalt bomuldsuld bidrager til overførsel af damp og absorberer ikke overskydende fugt. På grund af denne kvalitet kan mineraluld sikkert bruges til at beskytte strukturer mod fugtighed.
 • Mineraluld har god luftudveksling. Denne isolering vil fremme luftcirkulationen. Basen vil "trække vejret" og vil vare meget længere.
 • Dette varmeisolerende materiale har også ret gode lydisolerende egenskaber. At være i badet, isoleret med en sådan belægning, vil du ikke blive distraheret af fremmede lyde fra gaden.
 • Minvat er ikke bange for aggressive kemikalier. Det er ikke ødelagt af virkningen af ​​syrer og alkalier.
 • Minvat er et brandsikkert materiale, hvilket er meget vigtigt for et bad. Desuden udsender denne varmeapparat i modsætning til brand ikke akvarisk røg.
 • Lignende materialer adskiller sig i lang levetid. Høj kvalitet mineraluld kan vare fra 25 til 50 år.
 • Mange forbrugere vælger mineraluld, da det er miljømæssigt sikkert.

Dette materiale har dog nogle ulemper:

 • Kvaliteten af ​​mineraluld er signifikant påvirket, hvis den absorberer for meget vand. Under påvirkning af en sådan faktor kan dette materiale ikke virke så effektivt.
 • En anden ulempe ved mineraluld anses for at være et forholdsvis højt niveau af støvdannelse. I denne isolering er der meget skrøbelige fibre, og deres fragmenter er skarpe og tynde. Hvis de kommer på huden, forårsager de alvorlig kløe og irritation. Det er kun muligt at arbejde med sådan isolering kun i specielle beskyttelses tøj og briller.

Der er flere typer mineraluld:

 • sten (eller basalt);
 • slagge;
 • glasuld.

Mere overkommelige er budgettet glasuld. Den har en særlig fibrøs struktur og en gullig tinge. Sådant materiale er fremstillet af cullet, borax, sand, sodavand, kalksten og dolomit.

Glasuld har gode termiske egenskaber. Derudover overfører det problemfrit vibrationer. Når komprimeret glasuld reducerer volumenet med næsten 6 gange. Glasuld er den blødeste form for isolering af alle underarter af mineraluld.

Det anbefales at lægge kun på de baser, som ikke vil blive udsat for alvorlige belastninger.

For ikke så længe siden optrådte glasuld i plader på markedet, som ofte bruges til at isolere facadefundamente. Et sådant materiale er mere holdbart og pålideligt. Det skal dog huske på, at glasuld er ikke kun den blødeste, men også den mest stikkende isolering. Det er nødvendigt at arbejde meget forsigtigt med det. For at gøre dette skal du bære specielle beskyttelses tøj.

Basalt uld er meget populær blandt håndværkere, da den er holdbar og holder sin form.

Den tilsvarende varmeapparat kan fremstilles af:

Komponenter som dolomit og kalksten er også tilsat til disse komponenter.

Stenuld er god, fordi den kan modstå alvorlig mekanisk belastning. Derudover brænder eller brænder dette materiale ikke fugt, hvilket er afgørende for badet.

Basalt uld er ofte lavet med et specielt underlag af folie eller glasfiber. For at gøre materialet mere holdbart og pålideligt, er det desuden syet med specielle glastråde. I stedet bruger de undertiden nogle ledninger.

Dette materiale bruges lidt mindre end de andre, da det absorberer fugt. Af denne grund er det bedre ikke at bruge slaggeuld til opvarmning af saunaloftet - det vil hurtigt svigte og kræve udskiftning. Derudover er dette materiale ikke designet til nogen belastning.

Ecowool

Ecowool er en anden populær isolering, der vælges af mange håndværkere.

Dette materiale er lavet af følgende råmaterialer:

 • Restprodukter fra produktion af bølgepapir;
 • defekte produkter, der forekommer under udstedelse af trykte publikationer;
 • produktionsaffaldspapirprodukter.

Dette fælles materiale har følgende fordele:

 • Det er kendetegnet ved et højt niveau af lydisolering. På grund af denne kvalitet bruges økologi ofte til at optage studier og stadioner.
 • Dette materiale er økonomisk. For at isolere loftet i badet har du brug for en del økologisk uld.
 • Som led i denne isolering er der ingen giftige og giftige komponenter.
 • Ecowool blæser problemfrit ind i eventuelle problemområder.
 • Dette materiale er sømløst, derfor er dets termiske kvaliteter kun styrket af dette.
 • Ecowool er billigt.

Og nu vil vi overveje, hvilke ulemper vi har med ecowool:

 • Over tid mindskes den varmeisolerende evne af økologisk, især hvis den er placeret i et rum med høj fugtindhold.
 • For at installere ecowool skal du bruge særligt dyrt udstyr, som som regel kun professionelle hold har.
 • Uafhængig installation af ecowool vil ikke være muligt ikke kun på grund af kravene til udstyr, men også på grund af arbejdetes kompleksitet og specificitet. Deres gennemførelse skal overlades til fagfolk.
 • Fra økologi er der meget støv i installationsprocessen. Hvis du bruger en våd installationsmulighed, vil den tørre i lang tid.
 • Ecowool kan ikke prale af en tilstrækkelig grad af stivhed.

Under ingen omstændigheder kan denne varmeapparat installeres på steder tæt på åbne forbrændingsforbrændinger. At være tæt på flammen begynder økologen at fejre.

Penoplex

Penoplex anses for at være materialet i en ny generation, på trods af at den blev opfundet for 70 år siden.

Dens vigtigste fordele er:

 • høje hydrofobe egenskaber;
 • lav vægt, hvilket gør det billigt at transportere og let at installere;
 • gode styrkeegenskaber;
 • sammensætning med anti-korrosionskomponenter;
 • evnen til at installere penoplex i næsten alle forhold
 • forårsager ikke allergier
 • tiltrækker ikke insekter og gnavere.

Selvfølgelig har Penplex ligesom de andre varmelegemer egne svagheder, som omfatter:

 • modtagelighed for brænding
 • frygt for kontakt med opløsningsmidler (når de interagerer med dem, opløses penoplex);
 • høj pris.

Inde i strukturen af ​​denne isolering er der skum og luft. På grund af denne funktion er dette materiale ikke underlagt korrosion, ødelæggelse fra tid til anden og er ikke bange for vekselvirkning med fugt.

Udvidet ler

Udvidet ler - et materiale af naturlig oprindelse, så det er miljøvenligt. Dette er imidlertid ikke det eneste plus af denne varmeapparat:

 • Udvidet ler er billigt - alle har råd til det.
 • En sådan isolering vil vare i mange år og vil ikke forårsage nogen besvær.
 • Udvidet ler udsender ikke giftige og farlige stoffer.
 • Dette materiale har høje varmeisoleringsegenskaber.
 • Udvidet ler - varmebestandigt materiale. Han er ikke bange for ild og smelter ikke ved høje temperaturer.
 • Denne isolering har en lav vægt, så udøver ikke belastninger på bunden.
 • Ikke bange for skadedyr.
 • Universal applikation.

Det skal tages i betragtning, at det ikke er for nemt at arbejde med sådant materiale. Når der lægges udvidet ler for at isolere loftet i badet, er det meget vigtigt at give basen yderligere damp og vandtætning.

ler

Loftet i badet kan isoleres med ler. Men tror ikke, at denne proces vil være meget enkel og tilgængelig. I ren form anbefales dette materiale ikke at blive lagt.

Det har længe været kombineret med:

 • savsmuld;
 • malet halm;
 • træbark;
 • sand;
 • udvidet ler.

Lej er oftest kombineret med halm, savsmuld og sand. Det anbefales kun at anvende claydite, hvis du lægger lerblandingen i lag.

savsmuld

Hvis du beslutter at isolere loftet i badet med savsmuld, skal du tage højde for, at sådant materiale er mest brandfarligt. I dette tilfælde hjælper ikke flammehæmmeren. Desuden er savsmuld ret snavset, og i tilfælde af et udkast spredes de gradvist gennem badet.

Dette materiale er imidlertid miljøvenligt og helt sikkert for menneskers sundhed. Det forårsager ikke allergier og andre lignende reaktioner. Oftest savsmuld til isolering kombineret med ler eller cement. Nogle gange er savsmuld ovenfra dækket af jorden.

Internt og eksternt arbejde

Termisk isolering af badet er tilladt at producere både inde og ude. Den anden installation skal løses, hvis der ikke er nogen loft i bygningen. Det er bedst at bruge isolering i form af gulvbelægning. Podshivny samme design gør loftet mere pålideligt og stærkt.

I dette tilfælde er brædderne fastgjort til bjælkerne fra indersiden af ​​rummet såvel som fra loftet. I dette tilfælde skal flerlagsisoleringsmateriale lægges mellem gulvbelægningerne. Hvis du har en god to-etagers bad (loftet), så begynder lægningen af ​​flerlagsisolering fra bundbunden.

Først monteres en dampisolator efterfulgt af en varmelegeme, vandtætningsmateriale og et gulvbelægning på anden sal.

Opvarmningsordning

For at bestemme taktikken for at gennemføre varmeisoleringsværker er det nødvendigt at finde ud af, om loftet selv er en hemmed eller flad. I tilfælde af en hemmebase sættes et bord på de installerede støttebjælker (nederst). I dette tilfælde er stængerne indefra lukket og kun efterladt på loftet.

Hvis overlapningsmetoden er flad, er pladen fastgjort oven på stængerne. Således på loftet gulve er skabt. Stængerne selv forbliver på dampbadets område.

Hvis der er termisk isolering fra indersiden af ​​det smedede loft, vil ordningen med arbejde være som følger:

 • For det første skal du på gulvbrædderne lave en vandtætningsfilm med perforeringer, der kan passere damp;
 • Endvidere dannes en ramme / drejning af træstænger under hensyntagen til stigningen for isoleringsmåtter;
 • Næste i installationen skal være isolering (den skal lægges mellem stængerne);
 • Dette efterfølges af et vandtætningsmateriale, men i badet anbefales det at anvende ikke folie, men folieklud;
 • Endvidere er der ifølge ordningen en rake, der skal syes over stængerne.

Hvis vi taler om isoleringen af ​​loftet inde i loftet, så vil materialernes layout være som følger:

 • Først på brædderne, der ligger på siden af ​​loftsbunken dampspærre;
 • så er varmeisoleringen anbragt på den (hvis den er mineraluld, skal dens lagtykkelse være ca. 200-250 mm;
 • Næste kommer en dampspærre;
 • i slutningen er gulvet på loftet dækket af brædder.

Hvordan man opvarmer?

Når du har studeret isolationssystemet og bygningskonstruktionen, kan du gå direkte til afslutningen med mineraluld, penoplex, ler eller andre materialer. Så at resultatet ikke skuffede dig, og badet blev varmt og behageligt, skal du følge de trinvise instruktioner, når du installerer varmeren. I starten er det værd at overveje vejledningen til loftets isolering.

Afslutning af en sådan ramme udføres udefra.

Arbejdsfaser:

 • Først skal du lægge paroizoliruyuschy materiale på gulvet. Den kan fastgøres med en konstruktion hæftemaskine eller negle.
 • På toppen af ​​dampspærrefilmen skal du selv sætte isoleringen. Hvis du bruger bulkmateriale, som f.eks. Udvidet ler eller savsmuld med ler, skal en side blive spids omkring bundens omkreds, hvilket forhindrer isoleringen i at spyle.
 • Den resulterende "tærte", der består af flere lag, skal du lukke vandtætningsmaterialet.
 • Som regel presses isolering mod brædderne, som blev lagt i 40-50 cm trin.

Nu er det nødvendigt at overveje, hvordan man opvarmer loftet:

 • Først på bjælkerne på loftet, er en dampspærre spikret. Det anbefales at bruge lærred, hvor en af ​​siderne er folie. Dampbarrieren skal installeres med en lille overlapning på 10 cm (en lignende fremgangsmåde skal udføres på væggene).
 • Ved siden af ​​bjælkerne skal du nagle vægpanelet eller kantene. Disse materialer bør forbehandles med antiseptiske midler, så de ikke rådner.

For at gøre loftet mere robust og pålideligt anbefales det at bruge tunge og grove tømmer, der har en rille og en kam.

Trin-for-trin instruktion om isolering af loftet i badet

For at holde varmen og den varme damp i badet i lang tid - hovedmålene for ejerne. Kun en omfattende opvarmning struktur giver det ønskede resultat. Den opvarmede luft stiger, så den vigtigste barriere, der holder ham indendørs, bør være loftet med høj kvalitet, godt lavet isolering.

Egenskaber af isolering til bad

De vigtigste krav til de materialer, som du planlægger at udføre varmeisolering af loftet på:

 • modstand mod ild;
 • miljøvenlighed, fraværet af toksiske sekret ved opvarmning
 • fugt modstand.

Disse kriterier svarer til moderne varmeapparater og improviserede midler, der anvendes i mere end et århundrede. Blandt sådanne materialer er savsmuld og ler. Ved hjælp af naturlige ingredienser er der ved at forberede en billig og pålidelig isolering til et hemmede loft. Et lag af blødgjort ler bliver en pålidelig barriere for fugt.

Et fælles materiale til varmeisolering er mineraluld. Der er flere typer materiale:

Glasfiber - en billig og holdbar isolering, som kan modstå temperaturer fra -60º til + 400º C. Ved installation det nedbryder den bidende tråd, så arbejde med det kræver en respirator, beskyttelsesdragt og briller. Varmeisolatorlaget er 10-20 cm.

Stenuld er slukket, kan modstå temperaturer op til + 1000º C. Hun isolerede ikke kun loftet, men også steder af kontakt med røggasrøret.

Til isolering af dampbad anbefales et materiale med et folielag. Basalt fiberbrønd passerer damp og absorberer ikke fugt ligesom andre former for mineraluld. Materialet er modstandsdygtigt over for deformation, rotter ikke, er ikke bange for gnavere og mikroorganismer. Dens omkostninger er højere end glasuld, men dens egenskaber er bedre. Hovedbetingelsen for anvendelse af mineraluld er dens grundige isolation fra fugt.

Udvidet ler - porøse granuler af ler. Bulkmateriale har lav varmeledningsevne og overkommelig pris. Der anvendes granuler af forskellige fraktioner, det giver mulighed for at fylde et tæt lag. Før isolering af loftet i badet, lavet i fladbundet vej, er pladerne dækket af ler. Det viser sig at være et slidstærkt design, der kan modstå vægten af ​​claydite med et lag på 15-25 cm. For at begrænse massematerialet er der installeret et bord. Hygroskopisk isolering er placeret på dampspærrefilmen og dækket af et lag af vandtætning.

Skummet polyethylen med folie giver dig mulighed for at skabe en termoseffekt i badet. Infrarøde varmebølger stiger til loftet, hvor de afspejles af et metallisk lag. Isolering er sikker, vandtæt, nem at installere med en hæftemaskine og et specielt bånd. Kombinationen af ​​termisk isolering med mineraluld vil skabe den maksimale energibesparende effekt.

Hvilke materialer skal du bruge til damp og vandtætning

Dampisoleringsfilm beskytter isoleringen mod fugt, der trænger ind i rummet. Til brug i badet er foreslået materiale med et reflekterende lag. Lerret er lagt med en overlapning, og leddene lukkes med foliebånd. For at forbedre belægningenes tæthed spidses den med hæfteklammer og bøjes på toppen med tape.

Isolering vandtætning udføre tæt plastikfolie, folie på laget af Kraft papir, byggemembraner, permeable til damp.

Typer af loft design i badet

Teknologien til isolering af loftet afhænger af dens enhed. Der er tre typer af designs:

En vigtig forudsætning for at sikre højkvalitets termisk isolering til ethvert design af loftet er bevarelse af isolering fra fugt. Brug moderne materialer eller overkommelige ler og savsmuld - valget af badets ejere.

Trinvis isolering til forskellige typer af loft

Gulvopsætning indebærer at lægge brædder direkte på væggene. Dette er den nemmeste og budgetmæssige metode, den bruges til bygninger, der ikke er mere end 2,5 m brede. Normalt i et sådant bad er der ingen loftsrum. Opvarmning af loftet forekommer udenfor.

 1. Et lag af dampspærre lægges på gulvet og sikres med en hæftemaskine eller små negle.
 2. Mineraluld er placeret oven på filmen. Når der anvendes et partikelformigt isoleringsmateriale (ekspanderet ler, savsmuld og ler), er det nødvendigt at fylde omkredsen af ​​loftet omslutter rand.
 3. Den resulterende flerlagskage er dækket af et vandtæt ark.
 4. Ofte presses isolationen mod brædderne, der ligger i trin på 40-50 cm.

Podshivnaya design skaber et pålideligt og holdbart loft. Brædderne er fastgjort til lejebjælkerne inde fra rummet og fra loftet. Lægning af flerlagsisolering sker mellem gulvbelægningerne. Isoleringsteknologien omfatter flere faser:

 1. På loftet bjælker knyttet dampspærre film. Materialet anvendes med et lag folie, det er lagt med en overlap på 10 cm og med samme tilgang på væggene. Pålideligheden af ​​at fastgøre klinget og ventilationsgabet mellem det og finishen sikrer, at tynde skinner påfyldes. Over dampbadet anbefales at stramme de to lag af dampspærre og sætte dobbelt så meget isolering.
 2. Foringen behandlet med et antiseptisk eller kantet bord er fastgjort til bjælkerne. Tunet-og-rillet tømmer, med en rille og et kam, skaber en tættere loftsdækning.
 3. Fra loftet mellem bjælkerne er der placeret en varmelegeme - udvidet ler eller basaltuld. Korrekt lagt materiale skaber et tæt lag uden huller.
 4. Isolationshøjden skal ikke nå toppen af ​​bjælkerne med 3-5 cm, hvilket vil skabe plads til ventilation.
 5. Varmeisolerende materiale er dækket af en vandtæt film, der er overlappet med 10 cm.
 6. Gulvbelægningen er lavet af holdbare brædder.

Paneltak består af separate brædder lavet af korte brædder og stænger.

 1. Pladerne på 60 cm lange er pakket på to parallelle bjælker. Træet er forbehandlet med et antiseptisk middel. På hver side stikker brættet ud med 5 cm, og når det er docket, placeres isolering i disse huller.
 2. På indersiden af ​​panelet er der fastgjort dampspærre.
 3. Færdige strukturer lægges på kasser, fyldt i bunden af ​​gulvbjælkerne.
 4. Ved leddene af panelerne indsættes fugtbestandig isolering.
 5. I hver skærm passer mineraluld, ekspanderet ler eller andet materiale.
 6. Afslutter isoleringspolyethylenfilmen, som beskytter mod fugt og efterbehandling af gulvrum. En batten af ​​linden, cedertræ eller asp er proppet på kassen i bunden af ​​loftet.

Korrekt isolering af loftet giver en varm damp og et behageligt ophold i badet.

Varmeisolering af saunaloftet: trinvise instruktioner og diagrammer + valg af isolering

Sauna bygning hører til kategorien af ​​faciliteter med særlige driftsforhold. Dannelsen af ​​et mikroklima, der er acceptabelt for vedtagelse af gavnlige procedurer og brændstofforbrug, og tidspunktet for opvarmning af lokaler afhænger af dens kompetente udstyr. Udtrykket "kompetent anordning" refererer til en række teknologiske processer, hvoraf den ene er isolering af badets loft. Det er trods alt ikke nok varmeisoleret øvre overlapning, der bidrager til lækagen på næsten en tredjedel af termisk energi.

Den opvarmede luft, der adlyder fysiske strenge love, skynder sig. Hvis der ikke er nogen uigennemtrængelig barriere på vej, vil hans videre arbejde sigte mod at opvarme atmosfæren. For at undertrykke sådanne urimelige udgifter skal du opbygge en pålidelig barriere. Desuden bør det gøres, så det ikke bidrager til dannelsen af ​​kondensat på træloftelementerne, således at denne fugt ikke favoriserer genbosættelse af kolonier af mikroorganismer, der ødelægger byggematerialer.

Principper for varmeisolering af badelofter

Baseret på tagets designfunktioner kan bade fra en log eller en bar opdeles i to typer: bygninger med loftsrum og uden det. På vejen for varm luft, der strømmer fra badene med lofter, vil der være et meget kraftigere loft, i hvilket lagkage isoleringsmaterialet normalt ligger under byggeprocessen.

Underetaksområdet, der er fyldt med luftmasse i sig selv, vil også nedsætte lækagen af ​​termisk energi, og tagkonstruktionens isolering vil bremse selv en lille "runaway" -varme.

Dette betyder imidlertid ikke, at opvarmning af loftet i badet med loft eller loftsrum ikke er nødvendigt. En stigning i varmeisoleringskarakteristika i den er nødvendig ikke mindre end i en bygning uden et loft, hvor varme udslipper møder små og for svage barrierer i sin vej.

Specifikationen af ​​enhedens dampbarriere

I begge tilfælde, uanset design af taget før lægning af det isolerende lag lagt dampbarriere af badets loft. For at arrangere en bygning uden et loftrum, kan du bruge aluminiumsfolie, komprimeret pap, generøst gennemblødt i linolie, vokspapir som dampspærre.

I badene med loftsrum anvendes de samme materialer, men oftere er loftpladerne på tagsiden belagt med et to-centimeter lag af ler.

Fra de muligheder, der tilbydes af industrien anvendes:

 • Standard polyethylenfilm (som for 0,4 mm drivhuse med variationer) er ikke en meget populær type dampspærring på grund af drivhuseffekten;

Vær opmærksom. Anvendelsen af ​​polyethylenfilm som isolering kræver at man forlader et hul, der er nødvendigt for fordampning af kondensat.

 • Særlig dampspærrefilm af polyethylen med fibre til opbevaring af kondensat;
 • dampbarrieremateriale af membrantype.

Dampbarriere er nødvendig for at forhindre transit af våd damp og aflejring dem i isoleringen. Når alt kommer til alt, vil de akkumulerede i isoleringsmaterialet reducere dets levetid, øge vægten af ​​flerlags loftsystemet, og hvis du vender tilbage til fysikens forløb, vil det reducere isoleringskvaliteten.

Tre funktioner af en varmelegeme af bade lofter

Jo varmere temperaturen der kræves i rummet, desto sværere er det at opbygge en barriere for at bevare varmen. For at løse denne vanskelige opgave skal de, der ønsker at vide, hvordan man isolerer loftet på badet, være bekendt med tre hovedlækageordninger:

 • bevægelsen af ​​opvarmet luft gennem loftets revner
 • gradvis overførsel af varme fra opvarmede til kolde genstande
 • skæringspunktet for varmebølgernes homogene hindringer.

At lægge varmeisolerende materiale i et flerlags overlapningssystem forhindrer alle former for varmeudslip. Korrekt lavet isolering udfører tilstrækkeligt alt det arbejde, der er tildelt det. På grund af analfabeterisolering på loftet vil kondensatet afregne, det vil tage meget længere tid at varme op i rummet, for at bruge mere brændstofressourcer.

Valget af materialer til isolering

Før du beslutter dig for at isolere loftet i badet, skal du overveje alle muligheder for passende isoleringsmaterialer.

 • "Classic" mineraluld anvendes oftest. I sin kaotiske interlacing af basaltmeltede fibre, milliarder luftfyldte hulrum, som hver især arbejder ansvarsfuldt for at bevare varmen. Ulempen er tabet af isoleringskvaliteter, når det er vådt.

Vær opmærksom. Når man bruger mineraluld til at isolere loftet i badebygninger, anbefales det at lægge et vandtætningslag over isoleringen, hvis taget ikke er tilstrækkeligt beskyttet mod lækage af atmosfærisk vand. Mellem vandtætningslaget og isolering skal sørge for et varmeisolerende hul.

 • Super-let skummet polypropylen-skumbad på badets loft er også ofte installeret. Materialet lamineret af en folie blev udviklet specielt til arrangement af badkonstruktioner og saunaer. Udover dens opvarmning, afspejler den strømmen af ​​termisk energi med den fyldte side. Ved at arbejde på princippet om et spejl reducerer penoterm dampstedsvarmetiden med 2-3 gange.
 • Udvidet ler er egnet til store badefaciliteter. Et lag, der er tilstrækkeligt til isolering af loftet, skal svare til 30 cm. Selv om materialet er relativt let, vil det uundgåeligt øge bygningen. Dens porøse granulater, som minvat, er modtagelige for fugt. Vandtætning er også nødvendig.
 • "People's" varmeisolator. Det første element er et 2-centimeter lag af krøllet ler. I stedet er det passende blanding af sort jord og tørv, flis, hældt cementmørtel, en blanding af ler, sand eller savsmuld. Et "tæppe" af tør savsmuld eller blade (fortrinsvis eg) lægges oven på det lagte lag, og varmen afsluttes ved at lægge et lag tør jord med en tykkelse på 15 cm.
 • Voksende luftbeton, for hvilken den enkleste forarbejdning er lavet. Videoen illustrerer levende hvordan denne isolering af badeloftet udføres: videoen demonstrerer uhøjtidelig teknologi i detaljer.

Tykkelsen af ​​isolationslaget er vanskeligt at anbefale offhand, uden at vide den faktiske størrelse af varmetab og tekniske parametre i strukturen. Tal er givet overalt, omtrentlige, variationer er tilladt. Meget afhænger af den klimatiske zone, fordi loftvarmeren i badet ikke kun er en barriere for varme, men også beskyttelse mod eksterne temperaturfaktorer. Hvis loftet udenfor vil fryse, vil fugtet helt sikkert kondensere på loftet. I sådanne tilfælde er isoleringslaget simpelthen forøget.

Teknologi af loftisolering

Uanset hvilket materiale der er valgt til badets opbygning, er designet af dets overlap næsten det samme. Lejer baser består af bjælker, der hviler på de øverste fælge af en tømmer eller log eller på mauerlat af mursten eller panel strukturer. Den stråle, der anvendes til konstruktionen af ​​bjælkeloftet, behandles normalt med et antiseptisk middel før installationen. Men hvis proceduren for beskyttelse mod svampen ikke blev udført på forhånd, skal træet behandles, før der lægges lag af varmeisolering. Særlig pleje skal udøves på steder, hvor man kan tilslutte byggematerialer med forskellige tekniske egenskaber. I sådanne tandems som mursten, skum beton-træ, træ-metal.

 • Fra siden af ​​badeværelserne er loftet hæmmet med brædder, de er fastspændt til bjælkerne nedenunder.
 • De ruller shing boards, der repræsenterer to rækker af lav-grade brædder rettet vinkelret på hinanden.

Advarsel. Masters, der udfører isoleringen af ​​badebjælken med egne hænder, før opbygningen af ​​roll-up skjold skal udregne beregningerne. Der skal være mindst 5 cm mellemrum mellem bjælkerne og skærmene installeret på kraniet. Der skal være en afstand på mindst 25 cm mellem træelementerne og skorstenen.

Det er nødvendigt at tegne et diagram og i henhold til det beregne størrelsen og konfigurationen af ​​hver af skærmene. Efter fremstillingen skal skærmene nummereres for ikke at blive forvirret under installationen.

 • Bondede "kasser" skal også beskyttes mod råd og bakterier ved antiseptisk imprægnering.
 • Et dampspærremateriale er fastgjort til bunden og til indre vægge af et pallelignende skjold med en hæftemaskine.
 • Skærmene løftes op uden isolering, idet man starter med de der skal monteres sidst.
 • Løft op alle elementer, de er arrangeret efter mærkning. Bundpladet af skærmen på plads skal falde sammen med bundens bundplan.
 • Efter placering er æskerne fyldt med isolerende materiale. Det er også nødvendigt at isolere mellemrummet mellem skærm og bjælker.
 • Top sy hele strukturen med brædder i retning vinkelret på bjælkens retning.

Rådet. Det er ikke nødvendigt at bruge et langt bord til den øverste belægning, det kan skiftes med rækker bestående af korte brædder.

I stedet for plader kan du bruge fiberplader, hjemmelavede plader af cementmørtel med savsmuld. Det færdige loft skal behandles med brandhæmmende, i skorstenen er alle træelementer beklædt med asbestark.

Varmeisolering til damprum

Emnet er adskilt, da damprummets øvre plan ikke kun bør gå glip af, men også bidrage til ophobning af damp i underloftzonen. Over dampbadene anbefales det at lægge to lag dampspærermateriale og isolering til badets loft for at komplementere isolationslagene.

Byggeri fra Sosnina med Bukharkin

 • Bjælkerne er hæmmet med 2,5 cm tykke rillede planker. De skal være dækket med linolie i to lag, som ifølge udviklere skal informere det savede tømmer om fugtighedsbestandighed.
 • På toppen af ​​bjælkerne i tværretningen er en lavkvalitetsbræt med huller på ca. 3 cm spikret. Dette er den såkaldte fugtighedsgab.
 • Tagdækningsmateriale lægges på brædderne, der er lagt med huller, en film af polyethylen kan anvendes. Det er godt, hvis ejeren ikke stinker på folien med forstærkning.
 • Sove et 20 centimeter lag af slagge eller sand.

To muligheder for dampbad

Til arkivering bunden af ​​loftet bjælker passer uskåret fem centimeter bord. Udenfor bjælkerne for at understøtte arkiveringen fastgør de et smalt bræt på capercaillien. Klædningen af ​​loftet direkte fra det rillede spidsbræt med et ventilationshul er fastgjort til dette tynde bord.

På siden af ​​loftet lægges et dampspærrelag, derefter 3 cm lag blandet med ler savsmuld. Så mineralulden med en tæthed på 125 enheder og en bredde på 15 cm og en film af PP fra vinden. I slutningen af ​​gulvmonterede loftsplanker.

Hvis loftet er lavet af logfiler, er loften på dampbadet nedenfor beklædt oven på kasserne, der er bygget specielt til det. Asfaminlag er lagt ovenpå som en dampspærre, så 20 cm sand, alt andet er valgfrit.

Hvis ejeren ønsker, at hans bygning skal holde dampen perfekt, er det værd at lære i detaljer, hvordan man korrekt isolerer badebadets loft. Oplysninger om den rækkefølge, hvor lagene er stablet, hvordan designet af loftet i dampbadet adskiller sig fra analogen til vaskerummet, hjælper dig med at isolere bygningen korrekt, hvilket er blevet et symbol på forstadens liv. De foreslåede versioner af enheden kan opgraderes i overensstemmelse med personlige krav og klimatiske egenskaber.