Bad med en mansard - hvordan man opvarmer loftet?

Bad er længe ophørt med at være et sted, hvor du bare kan dampe op med en kost. Mange sætter sig på deres tomter hele badekomplekser bestående af flere værelser og ofte to-etagers. Den mest almindelige mulighed er en sauna med et loftsgulv, hvor der er et rekreativt rum eller et billardrum. Men en sådan bygning har brug for en god opvarmning. Hvordan man laver isolering af loftet i badet med et loft, overvej i dette materiale.

midler

Først og fremmest er det nødvendigt at bestemme hvilken metode der skal bruges til isolering. Der er to hovedmuligheder:

 • Intern isolering
 • Isolering udenfor

Begge metoder har ret til livet og er ikke uden ulemper. Den anden mulighed generelt kan kun bruges, når hele strukturen er under opførelse. Isolerende lag er lagt i væggene og loftsrum overlapper på byggestadiet af hele badet. Herefter vil denne metode ikke virke.

Den interne metode til isolering er til enhver tid tilgængelig. Selvom badet stadig bruges som en-etagers struktur, og det er kun nu blevet besluttet at gøre loftet beboeligt.

Vigtige punkter

Med en hvilken som helst metode til isolering er det vigtigt at forstå, at under gulvet på loftet er der et dampbad og alle rum der støder op til det. Det betyder, at drivhuseffekten på andet niveau kan forekomme. Dette bør undgås på alle måder, da damp hurtigt vil gøre hele bygningen ubrugelig.

Til dette skal du bekymre dig om højkvalitets vand- og dampspærre gulve mellem niveauer. Ventilation vil også være det vigtigste øjeblik. Hvor godt hele bygningen vil blive ventileret afhænger af komforten af ​​at være indenfor og bygningens levetid. Desuden skal der ikke kun gives ventilation på loftet, men også i selve saunaen.

isolering

Til badet vil det mest egnede isoleringsmateriale være mineral- eller basaltuld samt - Isospan eller teplofon overtrukket med aluminiumsfolie. Du kan anvende andre typer moderne varmeapparater, så længe de holder varmen varm.

Det er meget vigtigt at være opmærksom på det isolerende lag i gulvet. På loftsrummet bør det ikke være for varmt, og samtidig skal fugt, der stiger fra dampbadet, ikke trænge ind i overetagen.

Strukturen af ​​gulve og tage

De bedste resultater i opførelsen af ​​bade med loftsgulve viste en gulvstruktur bestående af flere hovedlag:

 • Et lag af folie eller anden dampspærre med reflekterende virkning lægges på bundbunden.
 • Yderligere holder laget af den valgte varmeovn inde
 • Den næste vil være et andet lag af damp-vandtætning.
 • Dette efterfølges af et gulvbelægning af anden sal.

Mellem gulvbelægningen og dampisolatoren skal du bygge en kasse, der giver dig mulighed for at skabe det ventilationshul, der er nødvendigt for fri omsætning af luft.

Taget går på en lignende måde. Kun den ydre kasse tilføjes under den ydre beklædning. Det mest populære materiale til det er den sædvanlige skifer, da den næsten ikke opvarmes eller moderne typer tagdækning. Også tilsat vandtætning udefra på taget, hvilket ikke tillader lækage i lokalerne.

Arbejde med skabelsen af ​​varmebesparende lag, du skal starte udefra og gradvist flytte ind i bygningen. Det betyder, at du først skal montere det ydre tag på taget af det materiale, der blev valgt, og derefter arbejde indeni, under taget.

Arbejdsordren ved opvarmning indefra

Alt arbejde sker i en bestemt rækkefølge, hvilket eliminerer muligheden for grove fejl og gør hele processen ret simpel. Generelt er isoleringen af ​​loftet i badet med loftet ikke anderledes end det samme arbejde i det sædvanlige loftsrum.

 • Den første er lagt tag på en færdigmonteret kasse
 • Derefter skal du sætte paroizolyator. Du skal omhyggeligt henvende dig til denne operation. Især når man bruger dampspærre membraner - de skal lægges strengt defineret side
 • Det næste lag er et opvarmningsmateriale.
 • Dampisolatoren er monteret igen.
 • Afslutter hele det indvendige trimlag, som også er monteret på en færdigmonteret kasse

Strimlerne til montering af indvendig trim kan på samme tid også fungere som dele, der fastgør dampspærren. Alle led af isoleringsfilmen skal limes med bygningsbånd, hvilket eliminerer huller og mellemrum mellem tilstødende dele af materialet.

Smukke badeprojekter med et loft

På trods af det faktum, at smukke badeprojekter med en mansard findes i overflod i fri adgang, vil de fleste boligejere stadig have et unikt design af deres konstruktion. Det ønskede projekt kan bestilles i et specialiseret firma eller lave dit eget. Men for dette skal du tage højde for mange faktorer, der spænder fra det materiale, hvorfra bygningen skal bygges og slutter med zoneinddeling.

Særlige egenskaber

Et bad med en mansard er en forholdsvis ny beslutning, som kun for nylig er blevet anerkendt. Brugen af ​​loftet åbner mange muligheder:

 • kan udstyre et hvileværelse
 • tag et sted under billardrummet;
 • bygge et gym;
 • lad loftet opbevare små ting: håndklæder, badebørster og lignende.

Det er dog bedst at dreje loftet i et rum, hvor man kan have det godt. Organiseringen af ​​rummet over badet har mange fordele:

 • Så du kan spare plads, effektivt ved at bruge alle tilgængelige kvadratmeter.
 • Et stort bad med en sådan add-on, for eksempel et område på 8 til 9 m, kan bruges som et fuldt udbygget gæstehus, som vil løse problemet med at rumme et stort antal venner eller familiemedlemmer.
 • Loftet kan ændres under verandaen, helt glasvinduerne, eller du kan supplere det med en terrasse, hvis du får adgang til den åbne balkon. Sådanne specifikke løsninger vil ikke forlade nogen ligeglade.
 • Badehuse med mansardgulve ser meget mere attraktivt ud end lavtliggende etages bygninger. De passer bedre i ethvert miljø.

Når du bruger pladsen under taget, bliver det muligt at spare på sin opvarmning. Hvis alt er beregnet korrekt, vil loftet blive brændt af badeovnen, og det vil altid have en behagelig temperatur. Hvis badet kun bruges om sommeren, kan du bruge loftet om sommeren som en stue. En anden løsning er at udstyre det med et sommer køkken med en smuk udsigt over den omgivende natur.

projekt

Hidtil er der store efterspørgsel på badeværelser med en mansard:

Det giver ingen mening at udstyre anden sal med en meget lille struktur, for eksempel størrelsen på 4x3 m eller 4x4 m. På en sådan loft vil du ikke vende om. Det viser sig at udstyre loftet her er et tomt spild af tid og penge.

Det er værd at undersøge nogle tegninger for at forstå præcis, hvordan badeplanen med loftet er bygget, og hvad er opmærksomheden hos professionelle arkitekter.

 • Badehuset på 6s4m med en loftsofa har alle de nødvendige rum på første sal. Der er et dampbad, et vaskerum, et hvilestue og endda en terrasse. Et lille loft kan omdannes til noget, men det bedste er at lave der enten et ekstra soveværelse eller et billardrum. Så efter badprocedurerne kan du have det godt. Bemærk venligst, at dette projekt ikke er designet til, at loftet vil leve permanent (selv gæster), da dette bades layout på 4x6 m ikke giver et toilet.
 • Bad med et loft på 5 til 7 m har et komplet badeværelse. Overvej at bygningen med loftet stadig betragtes som en-etagers, og loftet på planen er såkaldt loftsrum, og ikke anden sal. Anden etage har et lille område på grund af det faktum, at badet er dækket af et gaveltag, hvorunder der næsten ikke er plads til opførelse af et fuldt udbygget rum.
 • Projektet af dette bad med et areal på 6x5 m giver ikke plads til badesteder. Det er mest velegnet til opførelse af en boligbyggeri. Så er taget her et loft og frigør maksimalt plads til værelserne, derfor er der to af dem under taget. Derudover er der en stor stue i stueetagen, hvoraf nogle kan bruges som køkken.

materialer

Generelt kan bade bygges af helt forskellige materialer: træ eller afrundede logs, luftbeton, mursten, CIP paneler - kort sagt, næsten alt. Det er en helt anden ting - Mansard overbygning. Du kan ikke gøre det ud af noget, og der er en meget enkel forklaring på dette: fundamentet kan ikke stå og synke under vægten af ​​strukturen.

Derfor er det vigtigt først i planen at angive ønsket om at bygge på loftet. Så det vil være muligt at beregne alt, så fundamentet kunne modstå og ikke synke, og væggene ville ikke gå i stykker.

Hvis du beslutter dig for at opbygge en hems først efter badet allerede er bygget, anbefales det stærkt at se på de lette materialer: stelpaneler, gas- eller skumblokke. Med hensyn til vægt er de meget mindre, og de vil klare deres ansvar, endnu mindre, da hovedbeskyttelsesfunktionen stadig vil blive udført af taget.

Det sker så, at ejerne opbygger et bad med et loft af økonomiske grunde, men samtidig ønsker de ikke at opgive konstruktionen af ​​høj kvalitet. I dette tilfælde kan selve stueetagen bygges af en logbog af høj kvalitet, og på loftet kan man efterlade muligheden enklere, f.eks. Et limet tømmerhus. Da anden etage ikke er udsat for de samme enorme belastninger, kan du ikke bekymre dig om, at sådanne trævægge vil rotne eller knække.

Det er vigtigt at være opmærksom på isoleringsmaterialerne, såvel som kalkning af hele strukturen, hvis den er lavet af et tømmerhus.

træ

Det bedste materiale til opførelse af bad, uanset antallet af gulve, anses for at være et træ. I lang tid brugte vores forfædre disse råvarer, fordi de har mange positive egenskaber:

 • Det er modstandsdygtig overfor temperatur ekstremer. Specielt udvalgt træ, der er lagt ordentligt, er i stand til bedre end andre materialer til at modstå temperatur ekstremer, uden som det ikke kan gøre i dampbadet.
 • Det har en gavnlig virkning på den menneskelige krop. Fordampningen af ​​æteriske olier fra nogle træarter påvirker en persons psykiske baggrund beroligende og fører også til den naturlige rensning af luftvejene.
 • Træet opretholder varmen godt. Træbygninger vil ikke afkøle i lang tid, så du kan bade længere i badet. Derudover er varmen våd og behagelig, varmen er ikke hård.
 • Træ tilhører miljøvenlige materialer, som a priori taler til sin fordel.
 • Træstrukturer opretholder som regel perfekt vægten af ​​overbygninger, især hvis de blev bygget af træ af høj kvalitet. Det betyder, at der til et træbad loft kan bygges og lidt senere, begyndelsen af ​​sin drift.

Den største ulempe ved træbade med loftet er deres høje pris, men ved at vælge et alternativt materiale til loftet kan du spare betydelige midler. Også træet er en brandfare, så du skal tænke på en eventuel evakuering fra loftet.

mursten

Brick, i modsætning til træ, brænder ikke, men dets positive kvaliteter er ikke begrænset til dette:

 • Som træbade tjener mursten dem meget lang tid. Deres levetid, hvis bygningen er lavet af højkvalitetsråvarer med alle regler, overstiger 50 år.
 • Mursten henviser til miljøvenlige materialer. Ved fremstillingen gælder kun naturlige stoffer.
 • Når man taler objektivt, er det næsten umuligt at bygge et bad af en kompleks, indviklet form fra en bar. En anden ting - en mursten. Når man bruger dette materiale, viser det sig at bygge en vilkårligt indviklet struktur, mens vægternes isolerende egenskaber ikke lider, da leddene stadig forbliver fuldstændigt forseglede.

Hvordan man gør isoleringen af ​​loftet i badet med et koldt tag eller loft? Hvad er forskellen, hvordan man undgår fejl?

Når vi tager et varmt bad til damp, bærer vi helt sikkert en varm hat, men for en nybegynder ser det mere end mærkeligt ud.

Men hætten er som en varmeisolator, der absorberer fugt og beskytter dit hoved mod overophedning. Så med opførelsen af ​​badet selv - er det opvarmede loft den vigtigste del.

Det er uacceptabelt at glemme det efter isolering af gulv og vægge. For at holde badet varmt, er det nødvendigt at vælge isoleringsmaterialet og metoden til loftisolering korrekt, selvfølgelig under hensyntagen til typen af ​​tag.

Hovedtyper af gardertag

 • De kolde - for deres apparater på spærrene fylder de kassen med hensyn til tagbeklædningen, fastgør tagmateriale til det, udfører isolering ved overlapning, lægning af termisk isolering på den, som er lukket af dampisolering på siden af ​​rummet ved hjælp af vandtætningsmembran på siden af ​​loftet;
 • opvarmet - til udnyttede underdækrum - mansards, tilføjes yderligere elementer til de tidligere komponenter: isolering, dampspærre, vandtætning, modgitter - tømmer med et tværsnit på 40 x 40, 50 x 50, 60 x 60 mm, fyldt på spærrene langs deres længde.
  Et vandtætningsmateriale er anbragt på bjælken for at beskytte isoleringen og taget mod ekstern fugt, så er kassen fastgjort, hvorpå tagbeklædning er fastgjort. Mellemrummet mellem bjælkerne er fyldt med passende isolering, og den er dækket af en dampspærre på siden af ​​loftet.

Typer af isolering af badeloftet:

 • udefra - det er mere bekvemt i design, der er mest effektivt til loftet under et uopvarmet tag, isoleringen er lagt ud på loftet og lukkes med et træk eller et færdigt gulv;
 • indefra forlænger materialets holdbarhed, der er ingen temperaturfald, men du skal "stjæle" flere centimeter af badets højde, montere rammen på loftet, efter at du har fastgjort det første lag af dampspærre, sæt isolering i det og derefter dampspærren og fastgør loftet.

Med et koldt tag eller loft - hvad er forskellen

Hvis der er et loftsgulv, er der et problem med en gennemtrængende temperaturtærskel fra dampbadet, hvorfra en stor mængde damp, varm og varm luft stiger, og hvis den ikke bortskaffes korrekt, akkumuleres den på loftet. For at gøre isolering af loftet i et bad med et koldt tag er det derfor nødvendigt at omhyggeligt beregne tykkelsen af ​​loftisoleringen med hensyn til belastninger og sørge for den bedste damp og vandtætning.

Der er en opfattelse af, at isoleringen af ​​loftet i badet med loftet ikke er nødvendigt, men forbedringen af ​​de termiske isoleringsegenskaber i den er mere nødvendig end med et uopvarmet loftsrum, hvor den gennemtrængende varme ikke kolliderer med alvorlige forhindringer på vej.

Varmeisolering af loftet i badet med et koldt tag

Varm luft er lettere end kold, så det skynder sig op. Uden at møde en barriere, vil den opvarme atmosfæren, for ikke at deltage i udviklingen af ​​den globale opvarmning, skal du organisere den rigtige isolering. Luftmasserne fylder underetagen pladsen helt sikkert holde varmen ud, men det er ikke nok.

Med veludførte isoleringsforanstaltninger er tiden for opvarmning af rummet signifikant reduceret, brændstof er spart, varme og damp bliver spart længere, loftets levetid stiger. Indførelse af isolering i et flerlags overlapningssystem forhindrer mange typer varmelækager.

Sådan varmes

Før lægning af isoleringslaget lægges dampspærren. Det forhindrer transit af våd damp og sedimentering i isolationslaget, siden vand akkumuleret i termisk isolering vil øge vægten af ​​loftet system og nedbryde isoleringskvaliteten.

Som dampspærre anvendes: aluminiumsfolie, forseglet karton imprægneret med linolie, vokspapir, en speciel film med fibre, membranmateriale.

Læs mere om brug af folie på denne side.

End at varme

Opvarmning af loftet med savsmuld

Traditionelt isolerede folk træhuse med savsmuld og boede de ikke i varme huse under voldsomme frost. Folk anbefaler til denne dag at isolere loftet med tørt strå og duftende savsmuld. De er miljøvenlige, sikre, allergivenlige, naturlige. Der kræves ingen specielle færdigheder eller specialværktøjer til at bruge dem.

I nærværelse af en stærk base er dampspærren først nedlagt: ruberoid, rubimust, højstyrkekarton eller membranfilm; kanterne trækkes til siderne af bjælkerne og er fastgjort med en hæftemaskine for at undgå at spille ned. Forspaltet blæst montage skum. Så hældes savsmuld i ren form eller med urenheder.

Sammensætningen af ​​isoleringen baseret på savsmuld

Sammensætningen af ​​isoleringen på basis af savsmuld er:

 • rengør - anbring savsmuld af forskellige fraktioner, træklag - grove spåner - 10 cm, efterbehandling - yderligere 10 cm fint, normalt denne tykkelse falder sammen med bjælkens højde ovenfra, således at savsmuld ikke flyver fra hinanden, spred en diffus membran;
 • med ler -
  • Første mulighed: læg et lag af krøllet ler - 20-25 mm, oven på savsmuld, som et varmeisolerende lag - 10-15 cm, tør jord - 10-15 cm;
  • For det andet: Chipsene blandes i lige store mængder med ler og lægges på den forberedte base med en tykkelse på 10 cm; forholdet mellem ler og savsmuld 2: 3;
 • med cement savsmuld blandes med cement i et forhold på 10: 1, afbrydes det med vand til en meget tyk opløsning, der placeres i en lagtykkelse på 20-30 cm, om ønsket tilsættes et antiseptisk og anti-brændende middel.
Lerbaserede løsninger

Lerbeton - blandes: savsmuld, ler, lime, cement eller gips med vand. For at ælte 1 kube skal du bruge: 200 kg savsmuld, 300 kg cement, 70 kg kalk, 300 kg ler, 350 liter vand. Først og fremmest skal du kombinere de tørre ingredienser og derefter tilsæt kalk og ler. Det viser sig løsningen med gode kvaliteter af isolering, holdbar, pålidelig, billig, roter ikke.

Claysand - forholdet mellem sand og ler 2: 6, vand tilsættes til konsistensen af ​​cremefløde. Gulvslotserne er dækket af væskeformet ler. Efter tørring er dampspærremembranen lagt med en overlapning på 15-20 cm, leddene er limet med foliebånd, en blanding af sand og ler dækker jævnligt basen med en tykkelse på 5-7 cm. Efter hærdning hælder vi 10-15 cm tørt sand, du kan montere bjælker ovenfra og retfærdigt gulv.

keramzit

Bulk-type termisk isoleringsmateriale. Miljøvenligt produkt, fremstillet af ler, perfekt til varmeisolering af badets loft. Hovedegenskaber: Ikke brandfarlig, udsender ikke, når de opvarmes, skadelige stoffer, lav vægt, skaber ikke yderligere belastning. Til isolering af loftet anvendes claydite med en fraktionstørrelse på 4-10 mm, en lagtykkelse på mindst 30 cm.

Nyttig video

Se videoen om, hvordan man bruger claydite til isolering af loftet, hvilken fejl at forhindre:

mineraluld

Fiberisolering baseret på mineraler, produceret i form af måtter, plader, ruller. Det betragtes som det mest effektive til varmeisolering af loftet, en lang levetid, selv om prisen også er større. Egenskaber for mineraluld: Beholderen beholder varme, støjisolator. Spredt mellem gulvet lags. For et bad med opvarmet loftsrum er en tykkelse på 10 cm tilstrækkelig, med et koldt loft på 15-20 cm.

Anden isolering

• økologi fra fine cellulosefibre
• Udvidede polystyrenplader - En favorit blandt varmeafskærmningsmaterialer på grund af nem installation og lave omkostninger;
• Folgoisol bruges til at bevare varmen af ​​bad- og saunalofter, det korroderer ikke og forfalder fra miljøet.
• polyurethanskum - sprøjtet med specialudstyrsmateriale.

Opvarmning af loftet i badet med loftet

Loftrum - det koldeste i badet, fordi har ikke en "varmepude", derfor er isoleringen af ​​loftet i badeværelset med loftet den vigtigste opgave. Med en så konstruktiv konstruktion af bygningen anvendes varmeisolering både på anden sal og i taget. Når alt kommer til alt, opvarmer den overskydende varme fra badet op på loftsrummet, og det varmeisolerende lag tillader det ikke at overophedes.

Bevaring af varme under tagmaterialet er også nødvendigt. Og om vinteren og sommeren vil du være komfortabel. Under sommersolen bliver taget opvarmet, den udvendige varme tilsættes til den indkommende varme fra dampbadet, og som følge heraf vil du på badedagen få tilstrømning på anden sal.

Sådan varmes

En omtrentlig "kage" af opvarmning inde fra dampbadet er som følger:

 1. vægpaneler;
 2. rake;
 3. folie tapet;
 4. trækbræt 150 x 20 mm;
 5. gulvbjælke;
 6. asfalt;
 7. udvidet ler - 120 mm;
 8. Rockwool isolering - 50 mm;
 9. asfalt;
 10. Batten.

Nyttig video

Se forklaringen på ovenstående illustration af tårte tagbadet med et loft:

End at varme

Hvad er brugen af ​​termisk isoleringsmateriale? Ja, alt som er nævnt ovenfor, fra tidstestet, naturlig, naturlig isolering til ultramoderne (flis, spåner, savsmuld, sand, ler, minvatu, basaltuld, økologi). Mere information om isolering til bad her.

fund

Problem med varmelækage skal løses i et komplekst, og ikke kun dem, der overvejes i denne artikel. Ved tilrettelæggelsen af ​​varmeisolering er der ingen bagagerum, vinduer og døråbninger, vægge, tag, loft, alt skal gøres korrekt i overensstemmelse med byggekoder og beregninger under hensyntagen til din region. Når der opbygges et bad eller problemer, der er opstået med bevarelse af varme i en allerede styret struktur, er det bedre at henvende sig til fagfolk eller få deres ekspertråd end at forstå bygningsvidenskab ved forsøg og fejl.

Vi opvarmer badets loft korrekt

Hvis du beslutter dig for at bygge et bad alene, skal du grundigt forsøge at få denne struktur til at udføre sine funktioner som det skal. Badet vil kræve mange ting, der ikke behøver et boligbyggeri. I dag vil vi tale om, hvordan man skal opvarme badets loft indvendigt og udad, så du virkelig nyder resultatet af arbejdet.

Behovet for arbejde

I det klassiske russiske bad skal alle overflader være velisolerede, ellers vil strukturen være uegnet. Det samme gælder loftet. Hvis du ikke leverer højkvalitets termisk isolering, vil fysisk damp ifølge den fysiske lovgivning strømme opad, afkøle der og lægge sig på overfladen i form af kondensat. Under badprocedurer vil dette koldt vand dryppe ned på dig, og det er ikke den mest behagelige følelse.

Korrekt isoleret loft giver dit bad et fremragende klima.

Derudover vil venteværelset altid være koldt og fugtigt. Resultatet er en form og skimmel på overfladerne.

Hvis loftisoleringen udføres kvalitativt, så:

 • den tid der er nødvendig for at opvarme rummet reduceres væsentligt;
 • brændstof er reddet (træ);
 • varme og damp varer længere
 • levetiden for et sådant loft, hvilket betyder hele badet, stiger.

Du skal korrekt planlægge og udføre alt arbejde på vejrtrækning for at sikre et stabilt indre mikroklima, samt at forbedre rummets æstetiske og operationelle kvaliteter.

Egnede materialer

Til isolering af loftet anvendes materialer af følgende typer:

Når du vælger et materiale, skal du være opmærksom på, hvad loftkonstruktionen er lavet af og hvilken grad af slid det har. Disse data er grundlaget for, hvad der skal være sammensætningen af ​​det isolerende "loft", og hvad du skal vælge installationsteknologi.

Lad os se på mulighederne for varmeisoleringsmaterialer, der anvendes til varmeisolering.

 1. Ofte bruges klassisk mineraluld. Mellem sine basaltfibre er der et væld af luftfyldte hulrum, der bevarer varme. Ulemperne er det faktum, at mineraluld mister sine isolerende egenskaber, når de er våde. Det er derfor meget vigtigt, at taget er perfekt beskyttet mod lækage. Til dette anbringes der om nødvendigt et vandtætningslag oven på isoleringen, hvilket efterlader et mellemrum mellem dem.

 • Ofte på loftet på badet stack moderne materiale - skum eller skummet super-let polypropylen. Dette materiale, lamineret med folie, var specielt designet til isolering af bad, sauna og andre rum til sådanne formål. Det varmer ikke kun: dets folieoverflade, som et spejl, afspejler strømmen af ​​termisk energi, hvilket forkorter varmetiden for rummet flere gange.

 • Udvidet ler anvendes traditionelt i store badstrukturer. Det ekspanderede lerlag, der kræves til varmeisolering, er 30 cm. Selvom selve materialet er ret let, øger mængden signifikant vægten af ​​loftstrukturen. På grund af porøsitet er claydite, som mineraluld, modtagelig for fugt, så du skal også være vandtæt.

 • Ler har længe været vant til at isolere bade, herunder lofter. Det første element i denne varmeisolering er et to-centimeter lag af krøllet ler. Det kan erstattes med en blanding af tørv og chernozem, chips, blanding af savsmuld, ler og sand hældt med cementmørtel. Et tæppe af tørre blade eller savsmuld lægges oven på dette lag, hvorefter et lag tør jord er lagt på 15 cm.

  Tørre blade bruges ofte til termisk isolering.

 • Polyfoam - måske det mest almindelige materiale til varmeisolering af enhver overflade. Det er meget let, både i vægt og i arbejde. Fremragende varmeopbevaring og modstandsdygtig over for fugt. Men han har sine ulemper. For det første henviser skummet til brændbare materialer. For det andet frigives det, når det opvarmes, giftige stoffer.
 • Voksende luftbeton - en nyhed blandt de varmeisolerende materialer. Det er ikke brandfarligt, har fremragende isolerende egenskaber og lægger ikke loftet op.
 • Detaljer om udendørsisolering

  En sådan isolering kan kun kaldes eksternt betinget, da isoleringen er placeret inde på loftet. Denne løsning løser optimalt problemet med varmetab. I dette tilfælde udsættes de materialer, der udgør isolationssystemet, ikke for de aggressive virkninger af damp og varm luft, og faren for kondensering på loftoverfladen og mellem lagene i varmeisoleringssystemet elimineres.

  Ekstern isolering af loftet på badet udføres fra loftet

  Inden du går videre til isolering af loftet udenfor, skal du grundigt rengøre gulvet på loftet fra snavs og snavs. Undersøg loftkonstruktionen for skader, reparér om nødvendigt og udskift beskadigede dele.

  Sørg for at behandle overfladen af ​​basen med en primer og en antiseptisk (om nødvendigt - med mastik) for at beskytte dem mod virkningerne af svampe, skimmel og skadelige insekter.

  Der er flere måder at isolere badeloftet på.

  Våd måde

  Gulvet på loftet, som er ydersiden af ​​loftet, forbereder og fyldes med den såkaldte varme blanding. Du kan købe det i færdig form i specialbutikker eller tilberede det selv. De komponenter, der udgør denne blanding, giver høj varmeisoleringsegenskaber:

  • udvidet ler;
  • skum crumb;
  • træaffald - savsmuld, flis, spåner;
  • slagge.

  Start installationen af ​​isolering med forarbejdningsområderne af krydset. Disse er pedimenter, trussystem, skorsten. Når blandingen hærder, dække den med et vandtæt materiale - mastik, speciel væske, filmcoating.

  Hvis du bruger membranark, skal du sørge for at beskytte dem mod mekanisk skade.

  Vær opmærksom! Det anbefales ikke at bruge polyethylenfilm som et middel til beskyttelse. Polyethylen er pålidelig for at beskytte isoleringen mod fugt udefra, men tillader ikke fugt at fordampe indefra.

  Et sådant arbejde er meget nemt at gøre alene, det er dets fordel. Ulemperne er det faktum, at det er meget vanskeligt at reparere gulve til demontering, hvis det er nødvendigt.

  Tør måde

  Denne mulighed anses for at være den nemmeste. Du skal blot fylde overfladen på loftet med alle bulkmaterialer: slagge, vermikulit, udvidet ler, træaffald. Brug af træaffald indebærer, at du skal grundigt behandle skorstensforbindelsesområderne med materialer, der er modstandsdygtige over for fugt.

  Sav og ekspanderet ler kan hældes direkte på bunden af ​​gulvet eller mellem lagene, der tidligere var lagt på overfladen. Lags er nødvendige for at gøre det lettere at senere planlægge lægningen af ​​plademateriale oven på toppen, hvis du planlægger at lægge det.

  1. Fordelene ved denne metode i sin enkelhed, lav pris og genanvendeligt materiale. Hvis savsmuld undergår under drift, kan du fylde den udvidede ler eller andre "løs".
  2. Ulemper: Fyldning af materialet kan kræves meget ofte. Derudover skal du forsøge at rydde området til den ønskede tilstand, når reparationer er påkrævet.

  Ved hjælp af denne metode kan du isolere badebluset med mineraluld i plader eller ruller. Hvis du bruger glasuld til isolering, så overvej at du skal forsyne dig med personlige værnemidler: handsker, overall, briller og åndedrætsværn eller maske. Derudover kan mineralulden stå åben, og glasulden skal lukkes.

  Blandet version

  Ved at kombinere tør og våd installationsteknik med isolering vil du udvide mulighederne for at bruge byggematerialer betydeligt.

  Juster overfladen på forhånd, dækker den med mineraluld eller dækker den med ekspanderet ler. Ovenfor laves en fugtsikker kobler. Det kan også monteres på et blødt eller løst opvarmningsmateriale.

  Når du bruger dette materiale, må du ikke spare på forstærkning, selvom du ikke planlægger at bruge loftet senere.

  Moderne teknologi

  Grundlæggende nye materialer anvendes i moderne konstruktionsteknologier:

  • ecowool;
  • sprøjtning af polyurethanskum;
  • keramisk isolering;
  • polymerisolering.

  Eksperter mener, at de to sidste materialer ikke er effektive nok.

  Isolatorer i flydende form kan være meget krævende under opbevaringsforhold. Hvis de for eksempel fryser, vil deres isolerende egenskaber gå tabt.

  For at isolere loftet på badet ved hjælp af polyuretanskumspraying, skal du have særligt udstyr, så det er ret svært at håndtere sådan arbejde selv. Desuden vil den resulterende monolitiske struktur være ubelejligt, hvis reparationer og demontering er påkrævet.

  Intern isolering

  Inden du går videre til isoleringen af ​​saunaloftet indefra, skal du forsigtigt forberede basen. Rengør det af snavs og snavs, niveau det, reparér det om nødvendigt, og sørg for at behandle det med beskyttelsesudstyr: en primer og antiseptika.

  Intern isolering har en ulempe: der er risiko for, at fugt vil akkumulere inde i isolationssystemet. Vær særlig opmærksom på valg af materialer til efterbehandling. Det er bedst at vælge et træ til dette: Det er miljøvenligt, nemt at behandle, billigt.

  Træ absorberer ikke kun, men giver også let op fugt. Prøv at passe vægpanelet eller bordet så tæt som muligt, så vand ikke får komme til isoleringen.

  På grund af at træ har høje isoleringsegenskaber, er muligheden for overophedning af de materialer, der er en del af isoleringen, udelukket.

  montering

  Som du ved, bygger vi et bad i overensstemmelse med deres ønsker og evner. Derfor kan strukturen være med eller uden et loft. Og installationen af ​​loftisolering er signifikant anderledes i første og andet tilfælde.

  Standard plan for varmeisolering af badeloftet

  Bad med et magert tag uden loftet

  Dette bad skal også opvarmes. Gør det nemt. Du skal bare ofre nogle få tommer rumhøjde.

  1. Først skal du trykke på stængerne eller plankerne nedenunder til det eksisterende loft. Deres tykkelse afhænger af tykkelsen af ​​det anvendte isoleringsmateriale, sædvanligvis fra 50 til 100 mm.
  2. Vælg afstanden mellem bjælkerne i overensstemmelse med lagens bredde. Så du vil undgå overforbrug af materialer og et stort antal af restene.
  3. Fastgør dampspærren til strukturen ved hjælp af en hæftemaskine. Til dette kan du bruge folierede materialer eller vokspapir.
  4. Nu skal du arrangere isoleringsmåtter, for eksempel basalt eller mineraluld. Hvis du vælger et materiale med lavt brandhæmmende egenskaber, skal du sætte en kasse omkring skorstensrøret og fylde den med ubrændbar isolering.

  Lægning af de varmeisolerende måtter på et design fra en bar

 • Læg dampspærren igen, fastgør den med en hæftemaskine til de udragende loftelementer. Isoler sømme.
 • Begynd at indsende et lag af planede brædder. Deres tykkelse kan være lille, fra 25 mm. Men hvis det er muligt, foretrækker tykkere brædder at give yderligere varmeisolering.

  Brædde opvarmet loft

  Der er endnu en måde at isolere saunaloftet nedenfor. Spik stængerne til overfladen af ​​loftet 50 mm tykt, sæt en dampspærre på dem efterfulgt af en passende tykkelse af isolering og igen et lag af dampspærre.

  Til den resulterende "kage" slå en anden 50 mm tykk stang vinkelret på det første lag, igen en varmelegeme, et lag af folie dampspærre. Denne mulighed er mere tidskrævende, men effektiv.

  Bad med loftsrum

  I dette tilfælde er opgaverne med opvarmning forenklet. Det er meget nemmere at installere isolering, når der er ekstra plads over loftet.

  1. Ved tagets konstruktionsfase skal man lægge bjælker på 10 x 15 cm i størrelse på sine indvendige vægge og observere et trin på 1-1,5 meter. Sy på dem brædder 50-60 mm tykke. Disse muligheder er ubetingede. Du kan ændre dem afhængigt af de valgte materialer til opvarmning.
  2. Læg paroizoliruyuschy materiale.
  3. Hæld et lag af isolering (eller læg måtterne). Derefter kontrolleres der regelmæssigt kondens på overfladen af ​​isoleringen under drift. Hvis laget er vådt i hele tykkelsen, så er det ikke til brug. Det er nødvendigt enten at øge det eller at supplere det med en anden varmelegeme.
  4. Vær særlig opmærksom på området omkring skorstenen. Der bør anvendes brandbestandig isolering. Du kan også bygge en betonplade oven på den.

  Video: Et eksempel på isoleringen af ​​loftet på badet

  Badets konstruktion og finish, herunder isolering, er ikke et let arbejde, men det er det værd. Når alt kommer til alt, får du nu en god mulighed for at bruge din fritid med glæde og gavn for kroppen. Det vigtigste er at gøre alt rigtigt og ikke at lave fejl. Vi håber, at vores råd vil hjælpe dig med dette. Del med os din erfaring eller spørgsmål om dette emne i kommentarerne. Held og lykke til dig!

  Varmeisolering af saunaloftet: trinvise instruktioner og diagrammer + valg af isolering

  Sauna bygning hører til kategorien af ​​faciliteter med særlige driftsforhold. Dannelsen af ​​et mikroklima, der er acceptabelt for vedtagelse af gavnlige procedurer og brændstofforbrug, og tidspunktet for opvarmning af lokaler afhænger af dens kompetente udstyr. Udtrykket "kompetent anordning" refererer til en række teknologiske processer, hvoraf den ene er isolering af badets loft. Det er trods alt ikke nok varmeisoleret øvre overlapning, der bidrager til lækagen på næsten en tredjedel af termisk energi.

  Den opvarmede luft, der adlyder fysiske strenge love, skynder sig. Hvis der ikke er nogen uigennemtrængelig barriere på vej, vil hans videre arbejde sigte mod at opvarme atmosfæren. For at undertrykke sådanne urimelige udgifter skal du opbygge en pålidelig barriere. Desuden bør det gøres, så det ikke bidrager til dannelsen af ​​kondensat på træloftelementerne, således at denne fugt ikke favoriserer genbosættelse af kolonier af mikroorganismer, der ødelægger byggematerialer.

  Principper for varmeisolering af badelofter

  Baseret på tagets designfunktioner kan bade fra en log eller en bar opdeles i to typer: bygninger med loftsrum og uden det. På vejen for varm luft, der strømmer fra badene med lofter, vil der være et meget kraftigere loft, i hvilket lagkage isoleringsmaterialet normalt ligger under byggeprocessen.

  Underetaksområdet, der er fyldt med luftmasse i sig selv, vil også nedsætte lækagen af ​​termisk energi, og tagkonstruktionens isolering vil bremse selv en lille "runaway" -varme.

  Dette betyder imidlertid ikke, at opvarmning af loftet i badet med loft eller loftsrum ikke er nødvendigt. En stigning i varmeisoleringskarakteristika i den er nødvendig ikke mindre end i en bygning uden et loft, hvor varme udslipper møder små og for svage barrierer i sin vej.

  Specifikationen af ​​enhedens dampbarriere

  I begge tilfælde, uanset design af taget før lægning af det isolerende lag lagt dampbarriere af badets loft. For at arrangere en bygning uden et loftrum, kan du bruge aluminiumsfolie, komprimeret pap, generøst gennemblødt i linolie, vokspapir som dampspærre.

  I badene med loftsrum anvendes de samme materialer, men oftere er loftpladerne på tagsiden belagt med et to-centimeter lag af ler.

  Fra de muligheder, der tilbydes af industrien anvendes:

  • Standard polyethylenfilm (som for 0,4 mm drivhuse med variationer) er ikke en meget populær type dampspærring på grund af drivhuseffekten;

  Vær opmærksom. Anvendelsen af ​​polyethylenfilm som isolering kræver at man forlader et hul, der er nødvendigt for fordampning af kondensat.

  • Særlig dampspærrefilm af polyethylen med fibre til opbevaring af kondensat;
  • dampbarrieremateriale af membrantype.

  Dampbarriere er nødvendig for at forhindre transit af våd damp og aflejring dem i isoleringen. Når alt kommer til alt, vil de akkumulerede i isoleringsmaterialet reducere dets levetid, øge vægten af ​​flerlags loftsystemet, og hvis du vender tilbage til fysikens forløb, vil det reducere isoleringskvaliteten.

  Tre funktioner af en varmelegeme af bade lofter

  Jo varmere temperaturen der kræves i rummet, desto sværere er det at opbygge en barriere for at bevare varmen. For at løse denne vanskelige opgave skal de, der ønsker at vide, hvordan man isolerer loftet på badet, være bekendt med tre hovedlækageordninger:

  • bevægelsen af ​​opvarmet luft gennem loftets revner
  • gradvis overførsel af varme fra opvarmede til kolde genstande
  • skæringspunktet for varmebølgernes homogene hindringer.

  At lægge varmeisolerende materiale i et flerlags overlapningssystem forhindrer alle former for varmeudslip. Korrekt lavet isolering udfører tilstrækkeligt alt det arbejde, der er tildelt det. På grund af analfabeterisolering på loftet vil kondensatet afregne, det vil tage meget længere tid at varme op i rummet, for at bruge mere brændstofressourcer.

  Valget af materialer til isolering

  Før du beslutter dig for at isolere loftet i badet, skal du overveje alle muligheder for passende isoleringsmaterialer.

  • "Classic" mineraluld anvendes oftest. I sin kaotiske interlacing af basaltmeltede fibre, milliarder luftfyldte hulrum, som hver især arbejder ansvarsfuldt for at bevare varmen. Ulempen er tabet af isoleringskvaliteter, når det er vådt.

  Vær opmærksom. Når man bruger mineraluld til at isolere loftet i badebygninger, anbefales det at lægge et vandtætningslag over isoleringen, hvis taget ikke er tilstrækkeligt beskyttet mod lækage af atmosfærisk vand. Mellem vandtætningslaget og isolering skal sørge for et varmeisolerende hul.

  • Super-let skummet polypropylen-skumbad på badets loft er også ofte installeret. Materialet lamineret af en folie blev udviklet specielt til arrangement af badkonstruktioner og saunaer. Udover dens opvarmning, afspejler den strømmen af ​​termisk energi med den fyldte side. Ved at arbejde på princippet om et spejl reducerer penoterm dampstedsvarmetiden med 2-3 gange.
  • Udvidet ler er egnet til store badefaciliteter. Et lag, der er tilstrækkeligt til isolering af loftet, skal svare til 30 cm. Selv om materialet er relativt let, vil det uundgåeligt øge bygningen. Dens porøse granulater, som minvat, er modtagelige for fugt. Vandtætning er også nødvendig.
  • "People's" varmeisolator. Det første element er et 2-centimeter lag af krøllet ler. I stedet er det passende blanding af sort jord og tørv, flis, hældt cementmørtel, en blanding af ler, sand eller savsmuld. Et "tæppe" af tør savsmuld eller blade (fortrinsvis eg) lægges oven på det lagte lag, og varmen afsluttes ved at lægge et lag tør jord med en tykkelse på 15 cm.
  • Voksende luftbeton, for hvilken den enkleste forarbejdning er lavet. Videoen illustrerer levende hvordan denne isolering af badeloftet udføres: videoen demonstrerer uhøjtidelig teknologi i detaljer.

  Tykkelsen af ​​isolationslaget er vanskeligt at anbefale offhand, uden at vide den faktiske størrelse af varmetab og tekniske parametre i strukturen. Tal er givet overalt, omtrentlige, variationer er tilladt. Meget afhænger af den klimatiske zone, fordi loftvarmeren i badet ikke kun er en barriere for varme, men også beskyttelse mod eksterne temperaturfaktorer. Hvis loftet udenfor vil fryse, vil fugtet helt sikkert kondensere på loftet. I sådanne tilfælde er isoleringslaget simpelthen forøget.

  Teknologi af loftisolering

  Uanset hvilket materiale der er valgt til badets opbygning, er designet af dets overlap næsten det samme. Lejer baser består af bjælker, der hviler på de øverste fælge af en tømmer eller log eller på mauerlat af mursten eller panel strukturer. Den stråle, der anvendes til konstruktionen af ​​bjælkeloftet, behandles normalt med et antiseptisk middel før installationen. Men hvis proceduren for beskyttelse mod svampen ikke blev udført på forhånd, skal træet behandles, før der lægges lag af varmeisolering. Særlig pleje skal udøves på steder, hvor man kan tilslutte byggematerialer med forskellige tekniske egenskaber. I sådanne tandems som mursten, skum beton-træ, træ-metal.

  • Fra siden af ​​badeværelserne er loftet hæmmet med brædder, de er fastspændt til bjælkerne nedenunder.
  • De ruller shing boards, der repræsenterer to rækker af lav-grade brædder rettet vinkelret på hinanden.

  Advarsel. Masters, der udfører isoleringen af ​​badebjælken med egne hænder, før opbygningen af ​​roll-up skjold skal udregne beregningerne. Der skal være mindst 5 cm mellemrum mellem bjælkerne og skærmene installeret på kraniet. Der skal være en afstand på mindst 25 cm mellem træelementerne og skorstenen.

  Det er nødvendigt at tegne et diagram og i henhold til det beregne størrelsen og konfigurationen af ​​hver af skærmene. Efter fremstillingen skal skærmene nummereres for ikke at blive forvirret under installationen.

  • Bondede "kasser" skal også beskyttes mod råd og bakterier ved antiseptisk imprægnering.
  • Et dampspærremateriale er fastgjort til bunden og til indre vægge af et pallelignende skjold med en hæftemaskine.
  • Skærmene løftes op uden isolering, idet man starter med de der skal monteres sidst.
  • Løft op alle elementer, de er arrangeret efter mærkning. Bundpladet af skærmen på plads skal falde sammen med bundens bundplan.
  • Efter placering er æskerne fyldt med isolerende materiale. Det er også nødvendigt at isolere mellemrummet mellem skærm og bjælker.
  • Top sy hele strukturen med brædder i retning vinkelret på bjælkens retning.

  Rådet. Det er ikke nødvendigt at bruge et langt bord til den øverste belægning, det kan skiftes med rækker bestående af korte brædder.

  I stedet for plader kan du bruge fiberplader, hjemmelavede plader af cementmørtel med savsmuld. Det færdige loft skal behandles med brandhæmmende, i skorstenen er alle træelementer beklædt med asbestark.

  Varmeisolering til damprum

  Emnet er adskilt, da damprummets øvre plan ikke kun bør gå glip af, men også bidrage til ophobning af damp i underloftzonen. Over dampbadene anbefales det at lægge to lag dampspærermateriale og isolering til badets loft for at komplementere isolationslagene.

  Byggeri fra Sosnina med Bukharkin

  • Bjælkerne er hæmmet med 2,5 cm tykke rillede planker. De skal være dækket med linolie i to lag, som ifølge udviklere skal informere det savede tømmer om fugtighedsbestandighed.
  • På toppen af ​​bjælkerne i tværretningen er en lavkvalitetsbræt med huller på ca. 3 cm spikret. Dette er den såkaldte fugtighedsgab.
  • Tagdækningsmateriale lægges på brædderne, der er lagt med huller, en film af polyethylen kan anvendes. Det er godt, hvis ejeren ikke stinker på folien med forstærkning.
  • Sove et 20 centimeter lag af slagge eller sand.

  To muligheder for dampbad

  Til arkivering bunden af ​​loftet bjælker passer uskåret fem centimeter bord. Udenfor bjælkerne for at understøtte arkiveringen fastgør de et smalt bræt på capercaillien. Klædningen af ​​loftet direkte fra det rillede spidsbræt med et ventilationshul er fastgjort til dette tynde bord.

  På siden af ​​loftet lægges et dampspærrelag, derefter 3 cm lag blandet med ler savsmuld. Så mineralulden med en tæthed på 125 enheder og en bredde på 15 cm og en film af PP fra vinden. I slutningen af ​​gulvmonterede loftsplanker.

  Hvis loftet er lavet af logfiler, er loften på dampbadet nedenfor beklædt oven på kasserne, der er bygget specielt til det. Asfaminlag er lagt ovenpå som en dampspærre, så 20 cm sand, alt andet er valgfrit.

  Hvis ejeren ønsker, at hans bygning skal holde dampen perfekt, er det værd at lære i detaljer, hvordan man korrekt isolerer badebadets loft. Oplysninger om den rækkefølge, hvor lagene er stablet, hvordan designet af loftet i dampbadet adskiller sig fra analogen til vaskerummet, hjælper dig med at isolere bygningen korrekt, hvilket er blevet et symbol på forstadens liv. De foreslåede versioner af enheden kan opgraderes i overensstemmelse med personlige krav og klimatiske egenskaber.

  Varmeisolering af badets tag

  Varmeisolering af badets tag er en vigtig opgave, temperaturen og fugtigheden i dampbadet og andre rum i badet afhænger af den korrekte ydelse af det. Først og fremmest for at opvarme badets tag er det vigtigt at afgøre, om loftsbunden vil blive udstyret i badehuset eller et ventileret loft vil blive lavet. Sekvensen og valg af materialer til opvarmning af badets tag afhænger af dette.

  Der er to hovedfaser af varmeisolering af taget i badet: isolering af dampbadets loftsrum og omklædningsrum og isolering af taghældningerne. Muligheden for anden etape for et bad med en uopvarmet og velventileret loft er meget kontroversiel. Hvis temperaturen på loftet er tæt på ydersiden, er der ikke noget problem med kondensering og derfor rotting af træstrukturer. Derfor, i et koldt bad, er hældningen af ​​taget normalt ikke opvarmet - det er spild af penge. Ventilation udstyre ved hjælp af loftsvinduer, og loftet bruges til tørring og opbevaring af broer og andre nødvendige genstande.

  Når der opvarmes et bades tag med et loftsgulv, er det nødvendigt at opvarme loftet og taghældningen. Dette vil give mulighed for at arrangere på anden sal et fuldt hvile rum. I et sådant bad skal du være opmærksom på gulvens dampspærre for at undgå at øge fugtigheden på anden sal. Ellers er principperne for opvarmning af badets tag ikke forskellige og udføres ved hjælp af en lignende teknologi.

  Varianter af isolering af badeloftet og anvendte materialer

  Opvarmning af loftet kan foretages i fladskærm, når tykke brædder er anbragt på de øverste flanger af et loghus eller som podshivnym - fastgør bunden til gulvbjælkerne. Der er også en panelmetode for isolering ved hjælp af præfabrikerede flerskiktspaneler.

  Naturmaterialer, såsom ler blandet med sand, halm eller savsmuld og moderne isolering, mineral eller basaltuld, kan fungere som varmeisolering for badets tag. Isoleringens rolle spilles også af plader, hemmed eller lagt som et loft, så deres tykkelse skal være så høj som muligt for denne type isolering. Det anbefales ikke at bruge polystyren til isolering af loftet af to grunde: Det er brandfarligt og frigiver skadelige stoffer ved opvarmning. For isolerende bade med en mansardgulv er det muligt at anvende polystyren og andre pladeskumisolatorer under en betingelse: Isoleringskvaliteten skal være ubrændbar med tilsætning af flammehæmmere, for eksempel PSB-S-udvidet polystyren.

  Derudover skal du være opmærksom på loftdampbarrieren. Det udføres fra dampbadets side og anvendes til dette formål, sædvanligvis metalliserede hydrodampbarrierfilm, for eksempel IzospanFB. Den metalliserede overflade isolerer ikke kun dampbadet fra fordampning af fugt, men afspejler også infrarød stråling, hvilket forbedrer varmeisoleringen. Hvis isoleringen udføres ved hjælp af fibrøse materialer, er det nødvendigt at sikre fjernelse af fugt fra isoleringslaget, så de er dækket med membranvandtætning ovenfra med ensidig dampledning på loftet. Ved isolering af skråninger er det også nødvendigt at sikre ensidig dampgennemtrængelighed af hele isolationslaget, således at den fugtige luft i loftsrummet ikke kondenserer på væggene og loftet.

  Teknologi af gulvisolering bade tag

  Gulvisolering bruges oftest i små træbade. Tykke brædder skæres i rammens øvre hjørner med 5-10 cm. Tykkelsen af ​​pladerne skal være mindst 60 mm, da de samtidig spiller rollen som understøtende lofter og isolering. Fra bunden kan de være dækket af dampspærre og dekorative belægninger, og ovenfra kan de opvarmes yderligere.

  1. Gulvbrædder lægges over dampbadet. For at forbedre loftets varmeisoleringsegenskaber i den anden til sidste krone laves udsparinger langs tykkelsen af ​​pladerne. Logene behandles med antiseptisk til indvendigt arbejde, hvorefter tavlerne lægges og passer dem tæt sammen. For større tæthed kan du bruge et rillet bord.

  Teknologi for varmeisolering af badets tag

  Denne metode adskiller sig fra gulvet, idet overlappningerne udføres øverst og nederst på loftbjælkerne, som er fastgjort i væggene. Sådanne gulve kan bruges til bade i enhver størrelse, både træ og mursten og blokere. Hovedisoleringen i denne sag er placeret i mellemrummet mellem bjælkerne på trækloftet.

  1. Udfør et groft loft på brættet med en minimumstykkelse på 25 mm, og fastgør den fra bunden af ​​bjælkerne med negle eller skruer. Fra dampbadets side er det hårde loft beklædt med en metalliseret dampspærrefilm ved hjælp af en hæftemaskine, filmlederne limes med tape. Udfør et efterbehandlet loft fra foringen og fastgør det på stængerne, der ligger over dampspærren. Alle træelementer skal behandles med antiseptisk og foring - med en speciel vandbaseret badelak.

  Opvarmning af taghældninger

  Opvarmning af skøjter er kun nødvendig i tilfælde af en opvarmet loftsanordning. Generelt adskiller teknologien for termisk isolering af tag på et bad sig ikke fra isoleringen af ​​et konventionelt tag med fibrøse materialer eller skumplast. Opvarmning kan foretages både ved lægning af tagmaterialer og senere. For at udføre varmeisoleringen arrangerer de en slags "tærte" bestående af dampspærre fra loftet, vandtætning fra siden af ​​tagdækket og et lag af isolering mellem dem.

  Ved isolering af taget er det nødvendigt at huske om den korrekte placering af rørtrækninger - afstanden fra rør til brændbare materialer skal være mindst 20 cm. For at opfylde denne betingelse udføres en lakseboks og nærrøret er fyldt med ikke brændbar isolering, såsom stenuld. Røret, der passerer gennem loftsgulvet, skal desuden isoleres fra utilsigtet kontakt - opvarmning af røret i badet er meget signifikant, især for en metalovn.