Hjem og Have

Interiører, Design, Boligindretning, Hytte og Landskab

Loft fra foring: designfunktioner (24 billeder)

Efterbehandling materialer lavet af træ er meget populære i dag. Foring, imiteret tømmer, blokhus anvendes i udsmykningen af ​​dyre restauranter, respektable hytter, kontorer, cafeer, butikker. Huse, hoteller, moteller er opført fra den afrundede log og limet profileret træ. I et træhus er der et specielt mikroklima, og den bløde, behagelige træfarve lindrer øjnene, tæler ikke og sørger for komfortabel hvile.

I værelser med naturlig træbeklædning skal loftet svare til den generelle stil. Af denne grund er klapplankloftet lavet, dette materiale kan bruges i alle værelser i huset, bortset fra badeværelset. I dette rum er høj luftfugtighed, som let tolereres kun yew. Den bedste mulighed i badeværelset vil være plastforing på loftet, efterligne tekstur af naturligt træ.

Valg af loftpanel

Foder er traditionelt brugt i landet, i bad eller sauna, i de senere år, er dette efterbehandling materialer brugt i interiøret af hytter og bylejligheder. Udbredt bidrager til den enkle installation af foring, rimelig pris og et stort sortiment. Producenter producerer produkter fra følgende træarter:

 • fyr - har en attraktiv værdi, smuk tekstur og blød farve med et tip fra pink til gulbrun;
 • Gran - den billigste foring, ideel til maling på grund af den upræcise tekstur og falmet farve;
 • lærk - det er kendetegnet ved høj styrke, karakteristisk rødbrunfarve og original tekstur, det tolererer høj luftfugtighed;
 • Linden - blødt træ med en behagelig pink-gylden farve.

Sjældent, men du kan mødes i salget af produkter fra eg eller ask, hvorfra du kan lave et smukt loftbeklædning på kontoret eller hjemme biblioteket.

I interiøret kan du bruge foringen med en anden profil, den mest almindelige var eurolining, der er karakteriseret ved tilstedeværelsen af ​​en langstrakt spidshylde. Det er bedre at bruge sådant materiale på dacha eller når du dækker loftsloftet. Det danner en overflade med karakteristiske riller, som ifølge stilen ikke passer til hvert interiør.

Specielt til loftbeklædningsfabrikanter har producenter udviklet en profil af "roligt" foring, hvor en funktion er manglen på en hylde ved spidsen. Når du bruger det, bliver loftet af træforing solidt, med næsten ingen synlige led. Dette giver dig mulighed for at bruge materialet i interiøret, lavet i enhver stil.

Af særlig betydning ved udførelse af indvendigt arbejde er farven på efterbehandling materialer til loftet. En vigtig fordel ved foring er evnen til at male det i enhver skygge. Ved anvendelse af morilok og imprægneringer bevares teksturet af naturligt træ. Ved at bruge maling kan du oprette monokrome paneler af den ønskede farve. Det er bedre at bruge akrylmaling, der tillader træ at trække vejret, hvilket gør indendørsklimaet så behageligt som muligt.

Mange designere foretrækker at bruge beklædningen på loftet, malet i hvidt. Det hjælper med at visuelt udvide rummet, tilføj lys til rummet. I huse skabt i alpine eller slottestil, kan du bruge foringen af ​​en naturlig skygge. Det er nok til at dække det med en farveløs lak, som vil gøre teksturet ekspressivt og så længe som muligt holde væggen på vægpanelet, som kan ændre sig under påvirkning af solens ultraviolette. Den oprindelige løsning er at bruge bjælker i loftet, hvilket vil hjælpe med at opdele rummet i zoner og give respekt for interiøret. Foring anvendes med bjælker af træ eller polyurethan.

Foring er opdelt i kvaliteter, hvis overfladen er planlagt til at blive behandlet med en gennemsigtig eller gennemskinnelig lak, så bør der gives fortrinsret til produkter med højere kvaliteter. Bliver klapbrættet dækket af et uigennemtrængeligt lag af maling? Brug paneler 2 og 3 karakterer, deres omkostninger vil give dig mulighed for fuldt ud at kompensere for omkostningerne ved maling og lak.

Montering af beklædning på loftet

Ceiling dekoration klapboard gør-det-selv er tilgængelig for alle hjem håndværkere. Til arbejde kræver et simpelt håndværktøj, bygningsniveau. Det største problem er at lægge kasser. Dette spørgsmål er det sværeste for beboere i bylejligheder og husejere, der plejede at bygge gulvbelægninger af armeret beton. I dette tilfælde skal sætværktøjet suppleres med en perforator og borer til beton. Afslutning af loftet med klappladen begynder med forberedelsen af ​​huller til montering af ankre, der sikkert fastgør kassen til betonpladen.

Materialet af lathing er en bar på 20x30-30x50 mm, det er parallelt med hinanden i en afstand på 60 til 100 cm. På loftet oplever vægpanelet ingen mekanisk eller stødbelastning, derfor kan dette interval øges sammenlignet med vægindretningen. Signifikant mindre besvær, når du foretager loftet på loftet. Det behøver ikke en kasse, dens rolle vil blive udført af tagstængernes bjælker, der ligger i en afstand af 60 cm fra hinanden. En lignende situation kan forekomme i landet eller i et rammehus, hvor montage af vægpanel på loftet udføres på gulvbjælkerne.

Den vandrette af batten er kontrolleret af bygningens niveau, hvorefter du kan begynde at lægge vægpanelet. Der er to hovedmåder, hvordan man spiker vægpanelet til kassen: søm i sporet eller ved hjælp af specielle klip. Begge metoder er effektive, men ved brug af fastgørelseselementer øges omkostningerne lidt. Fordelen ved klip er en mere bekvem installation til loftet.

Spik foderet med tynde søm 25-40 mm langt ind i rillen i en vinkel på kassen. Når der monteres med klip, bruges mindre negle. Efter at det første panel er installeret, indsættes spidsen af ​​det andet panel i sin rille, som presses helt ned og spidses til kassen. Færdigheden til at lægge vægpanelet fremstår hurtigt, og loftet kan sys op med minimal tid.

Hvordan lægger du klappladen i forhold til længden af ​​rummet? Når du bruger paneler med en rolig profil, kan du bruge en hvilken som helst mulighed, og når du installerer eurolining, skal du installere det, så lyset fra vinduet falder langs det. Spørgsmålet kan opstå: hvordan man dækker foringen i længden? Skjul leddet kan bruge specielle "svampe" eller ved at installere bjælker.

I hvilke rum er loftet på vægpanelet

Loftbeklædning i alle værelser i et hus eller en lejlighed er brugt. Hovedområderne i dens anvendelse er gange, sove- og børnelokaler, studielokaler og hjemmebiblioteker, verandaer og spisestuer. Foring i køkkenet bruges mindre ofte, især hvis der ikke er nogen hætte i den. I dette tilfælde kan du være opmærksom på sådant materiale som aluminiumsforing, der passer perfekt ind i interiøret i en moderne stil. På loftet klapbord trimme kan alle rum i landet også give dette materiale til gavn for alle værelser.

Designere er ikke altid enige om installationen af ​​vægpanel i stuen, medmindre vi selvfølgelig ikke taler om en jagthytte eller et sommerhus af profileret træ. På hytten kan stuenes loft stå over for enhver klapbræt, men i en bylejlighed er det nødvendigt at bruge kun "roligt" i hvidt. Et sådant loft passer til det indre af enhver stil, med undtagelse af højteknologiske og moderne. Det er muligt at give hvid farve til vægpanelet ved hjælp af maling, og hvis der er et ønske om at efterligne bleget eg, er det bedre at bruge imprægneringen af ​​denne skygge.

Ved hjælp af beklædning på loftet kan du skabe en smuk stemning i ethvert rum. Træ er en fremragende fugtighedsregulator, og derfor er der altid et højt niveau af komfort i et værelse foret med dette materiale. Opgaven med at skære loftet klapbord håndtere enhver hjemme håndværker. Dette vil betydeligt reducere omkostningerne ved reparationer. Under drift kræver vægpanel ikke regelmæssig opdatering; det er nok at lakse det hver 10-15 år. Vedligeholdelse af loftet er meget enkelt - med en fugtig klud kan du slippe af med støv inden for få minutter, og det er nok.

Hvad er bedre foring til loftet? Det behøver ikke at være materiale fra dyre skove. Den nødvendige skygge kan altid tildeles ved hjælp af imprægnering, og i højden er det ekstremt svært at skelne det behandlede træ fra det naturlige. De fleste producenter producerer "roligt" foring af fyrretræ, og dette produkt er den bedste mulighed til brug i ethvert interiør.

Brændende loftbeklædning: designfunktioner (24 billeder) blev først oprettet.

Loft fra foring - muligheder for brug og dekoration af loftet med træpaneler (80 billeder)

Måske er det mest almindelige arbejde med bearbejdning af loftoverfladen klædning af loftet. Specialister bruger oftest traditionelle materialer: massivt træ, MDF, plastpaneler.

Resultatet af arbejdet med kompetent installation er det samme for enhver form for råmateriale - loftet skal være en flad overflade med et karakteristisk udseende.

Værktøj og materialer til arbejde

For at opklare loftet med et klapbræt, har du selv ikke brug for en særlig færdighed, det vil tage lidt fritid og et sædvanligt sæt byggeværktøjer:

 • perforator, boremaskine, hammer;
 • særlige vinkler, vandstand eller en regel
 • målebånd;
 • saks til arbejde med metalprofil, en hacksav.

Hvis rammen er planlagt at være lavet af træ, er det nødvendigt at forberede stængerne 20 ved 40, 50 ved 50 og 40 ved 40 millimeter. Designet er samlet fra udvalgte materialer og dets derivater.

For at feste stængerne til loftet og væggens overflade skal du fylde med plastikdæmpere, røde træskruer og sømskruer.

Metalbasen, som vist på billedet af loftet på vægpanelet, vil kræve de største økonomiske udgifter, da sæt af dele vil være mere:

 • til bunden af ​​rammen har brug for en cd-profil;
 • for omkredsen - UD profil;
 • selvskærende skruer til metal med et særligt skarpt hoved og lignende - med en boremaskine i enden;
 • Mount U-formet og krydsform.

For at fastgøre vægpanelet til loftrammen brug:

 • byggestifter med beslag;
 • Selvdrejende skruer med et spændeskive
 • klip og nelliker (til træ).

Grundbygning

Før man laver et loft ud af foring, er det nødvendigt at bemærke det laveste punkt på loftoverfladen, og så tager man højde for målingen maksimalt 10 centimeter ned til væggen og efterlader en note. Derefter skal etiketten overføres til alle vægge ved brug af vandstanden.

Endnu bedre vil niveauet være laser type. Efter målingerne vil en linje passere hele rummets omkreds, som regulerer den korrekte installation af rammen.

Overvej at de ved behandling med træstænger og planker først skal behandles med specielle antiseptika mod mulig rottning, skadedyr og brandbeskyttelse.

Basen af ​​træstænger

Det første skridt er at fastgøre brædderne til loftet i en retning vinkelret på beklædningen. Det er nødvendigt at forlade en afstand på ikke mere end 100 mellem trædele og plast - 60 centimeter.

At lægge stængerne skal være bundfladen parallelt med gulvet og på samme linje med den anden, for hvilket der anvendes et niveau.

Efter at have fastgjort to stænger på de dele af rummet der står i kontrast til hinanden (med et interval på 15 centimeter fra væggen), skal du kontrollere niveauet fra kanterne af stangen og i midten.

Derefter fastgøres skruer og dykker til loftsaksen hver 60 centimeter. Til reference er det rimeligt at strække ledningen mellem stængerne og installere rester. Efter færdiggørelsen af ​​arbejdet fortsæt til styrkelse.

For at gøre konstruktionen mere pålidelig anbefales det at lave jumpers mellem hoveddelene. Derefter skæres i stykker (så deres længde er lig med bredden mellem stængerne), fastgør dem til den centrale del af loftet.

Men hoppere til styrkelse kan kun laves på steder hvor den største sværhedsgrad forventes.

Metal profil til rammen

Arbejdet er af samme type til vægbeklædning og loft med gipsvæg. Når du har styret niveaulinjen for basen, skal du rette profilen med dowels UD. Når vi flytter væk fra væggen 15 centimeter, monterer vi to ekstreme cd-profiler under hensyntagen til liningarkets forløb.

Hver 60 cm af hele profilens længde er den styrket med specielle fastgørelsesdele til overfladen. De resterende dele af profilen er også installeret og monteret i overensstemmelse hermed. Styrk basen "krabbe" krydsstykker.

Før installationen af ​​vægpanelet begynder, skal ledningerne til belysningssystemet lægges, og leder ledningerne på de rigtige steder. Efter afslutningen af ​​arbejdet skal de strækkes ud i de færdige huller og installeres armaturer.

Arbejde med clapboard

Montering og design af loftet med foring er det samme: både fra træ og MDF.

Det første trin er valget af kvalitetsmateriale og farve til loftbeklædning. Forud er det nødvendigt at forberede klappbræt med striber, hvilken længde svarer til bredden mellem væggene og trække 5 millimeter.

Arbejde med klappladen skal begynde med en stribe, der er fastgjort til hver af de styrende sider. Og du vil efterlade et hul fra væggen med maksimalt 5 mm. Andre dele indføres i låsesporet og observerer en lille vinkel, og du skal skubbe den så tæt som muligt. Til dette formål er en gummihammere nyttig til at trykke på rumpen.

Den anden ende er fastspændt eller skruet til bundens styring til nedre kant med selvskærende skruer. For at undgå spaltning af materialet er det bedre at først bore placeringen af ​​deres installation.

Loftet i moderne stil forudsætter tilstedeværelsen af ​​indbyggede lys, så resultaterne for dem skal udarbejdes på forhånd. Så striberne stables i hele rummet.

Samtidig er det rimeligt at drive sidstnævnte ind i låsen ved hjælp af kiler, der drives mellem væggen og klapbrættet. Det endelige design vil være stærkt nok, så der er ikke behov for yderligere dimensionering.

Hvordan male trævægspanelet på loftet: trin for trin instruktioner

Træforing - et populært materiale til beklædning af lofter. Det er miljøvenligt, kendetegnet ved evnen til at frigøre fugt i et tørt, opvarmet miljø, niveauer temperaturen falder. Men med alle de positive kvaliteter har råformen en kort levetid (5-10 år). For at bevare træernes egenskaber er der brug for passende beskyttelse og maling. Til disse formål tilbyder producenter en bred vifte af værktøjer. Overvej i trin hvordan man maler loftet på vægpanelet.

Valget af farve sammensætning

Ud over den ønskede æstetiske effekt er det vigtigt at overveje placeringen af ​​loftet: et lukket rum eller en halv åben, opvarmet eller ikke, fugtighedsindikatorer.

Overvej de vigtigste grupper af værktøjer til maling og forarbejdning af træforing:

 • Beskyttende sammensætninger. Flammehæmmere bruges til at modvirke tænding. Populære mærker: "Senezh Ognebio", "Neobmid", "Pirilaks". Antiseptika med bakteriedræbende egenskaber anvendes til at bekæmpe svampe. Prøver til udvendig og indvendig arbejde præsenteres. De første beskytter mod ultraviolet stråling, giver ikke træ et gråt udseende. De mest populære er: Pinotex, Tikkurila, Belinka.
 • Tonics eller plet. De giver træelementer en skygge uden at lave en film, træet trækker vejret. Varieret i grad af pigmentering. Det er mere hensigtsmæssigt at anvende den lavpigmenterede indstilling ved at anvende flere lag. Så det er lettere at styre tonen. Populære mønstre: Zerwood, Rosewood, Zar.
 • Lucky. De mest moderne muligheder er vandbaserede, kaldet aqualuck. Godt beskyttet mod snavs, mens materialet forbliver dampgennemtrængeligt. For gaden er der valgt UV-filtre, der beskytter mod ultraviolet stråling. Det er bedre, hvis der er antibakterielle komponenter, der forhindrer udviklingen af ​​mug. Forbindelser med sådanne additiver anvendes til loftbelægninger på altaner, loftsrum, badehuse, køkkener, uopvarmede hytter. Populær alkyd-urethanlak: tørrer hurtigt, modstandsdygtigt over for slid, påført med airbrush. Ulemperne omfatter brændbarhed, ubehagelig lugt. Velegnet til indendørs og udendørs brug. Moderne lakker tør hurtigt, så du kan skabe en mat, halvglans og blank loftsbeklædning. Bredt valg af denne LKM med malingspigmentet. For eksempel: "Snowball", "White House", "Poly-R".
 • Maling. Skab en skinnende film, der gemmer træets mønster, farven ændres ved hjælp af farveskema. Hvis der vælges olie, er det nødvendigt at overveje tid til tørring (24 timer). Ved påføring, tørring vil der være en stærk lugt. Airing bør gives. Oliemalet loft ser godt ud 4-5 år, og opdateringen er derfor nødvendig. Vanddispergerbare sammensætninger viste sig at være fremragende, de indeholder polymerer opløst i vand. De er dyrere, men er velegnet til brug om vinteren på grund af manglende lugt. Der er ikke behov for luftning. Latex vanddispersionsmaling er ikke bange for fugt, ydre påvirkninger, resistente over for husholdningskemikalier, men hurtigt falmer. Akryl- eller akrylmaling vælges til loftet i de semi-åbne rum. De mister ikke sollyset, træloftet beholder lysstyrken i lang tid. Når der kræves en slidstærk belægning - farvet med polyurethan emalje. De mest kendte producenter tilbyder en bred vifte af farver på træ: "Snowball", "Tikkurila", "Senezh", "Teknos", "Alpina", "Neomid".
 • Olier til træ. Besidder alle beskyttende egenskaber af lakker, men der er ingen overdreven glans. Formet mat eller med en næppe mærkbar "silke" glansoverflade. Den tyndeste lakfilm beskytter mod skader, forbedrer tekstur af naturmateriale. Farveløse varianter med pigment tilbydes: "Belinka", "Prostokolor", "Alpina".
 • Voksammensætninger. Præsenteret i tre typer: fast, flydende, vand. Den første kræver forvarmning. Ulempen er vanskeligheden med ensartet anvendelse. Obligatorisk primer. Sigma Universal, Tenotex, Osmo er mærker, der har en bred vifte af forskellige brugsbetingelser.
 • Imprægnering. Sammen med moderne, kemisk oprindelse (for eksempel: "Aquatex", "Belinka", "Neomid") anvendes tørringsolie, der består af vegetabilske olier. Det beskytter godt mod rotting, gør efterbehandlingsklæden økonomisk, og gør det muligt at jævnt male træloftet.

Nødvendige værktøjer og materialer

Før du begynder at male, bør du forberede hele din beholdning. Til arbejde skal du:

 • sandpapir eller sander;
 • ren klud eller tørre klud;
 • gummihandsker, beskyttelsesbriller og olieklædeforklæde;
 • respirator eller maske;
 • sæt børster, børster, svampe, rulle;
 • sprøjtepistol;
 • Ikke-metalliske beholdere til væsker af forskellig størrelse.

Overfladebehandling

Rengørings- og slibepaneler

Inden arbejdet påbegyndes, er stykkevarer nøje inspiceret og sorteret. De knuste, krakkede brædder afvises. Hvis Euro-foring anvendes, er der næsten ingen lavkvalitetsprøver, da der er højere krav til produktion. Det er i overensstemmelse med europæiske standarder og adskiller sig fra almindelig foring med trækvalitet.

Fra de gamle plader fjernede tidligere den tidligere coating. Den manuelle cyklus er nyttig, og på vanskelige steder - en mejsel. Brugen af ​​slibemaskiner med dyse fører til udstødning af rummet. Måske brugen af ​​vasker, for eksempel "Antikras". Den behandles i henhold til vejledningen, rengøres med vand.

Små revner, skader og knudehuller er fyldt med kitt, bedre end industriel produktion. Bestyrelsen for dette skal være tør.

Brædderne er poleret for at opnå en glat overflade. Hvis der ikke er en slibemaskine, kan du bruge den stang, hvorpå Emery-papiret med korn 250 er fastgjort. Bagsiden er ikke poleret, kun den forreste er bearbejdet, såvel som spidsen og sporet. Alt er gjort jævnt: Du kan ikke udøve overdreven pres på det behandlede område, gnide et område i lang tid.

Hvordan male loftet på foring i hvidt

Hvordan male vægpanelet inde i huset: Hvidt loft på vægpaneler i interiøret

Maling af foring til beskyttelse mod råtning og tab af farve

Træ er et fremragende efterbehandling materiale, men over tid forringes den ubeskyttede overflade af foringen udseendet. I denne artikel vil vi se på, hvordan man maler vægpanelet, så det bevarer sine kvaliteter i lang tid.

Hvorfor skal du male foden?

Korrekt behandling af væggene vil beskytte overfladen mod udseendet af skimmel, beskadigelse af insekter og krænkelse af udseendet af eksponering for høj luftfugtighed.

Ubelagt træ mørkner og mister sin appel. Med ændringer i temperatur og fugtighed har træet tendens til at svulme eller knække, når det udsættes for tør luft. Overfladebeskyttelsen af ​​vægpanelet er lavet for at bevare dets udseende i lang tid. Det er bedre at først behandle træet, da det vil være svært eller næsten umuligt at genoprette råmaterialets oprindelige nuance.

Træ Farveværktøjer

Der er mange maling og blandinger til behandling af træoverflader. For at bestemme den bedste maling vægpanel inde i huset, overveje egenskaberne af forskellige typer af belægninger.

Midler til forarbejdning af foringen inde i huset er opdelt i to typer:

 • til beskyttelse mod indtrængning og reproduktion af mikroorganismer, skimmel, insekter, forskellige atmosfæriske påvirkninger, rottningsprocesser;
 • beskyttende og dekorative belægninger.
 • antiseptiske midler, primere, imprægneringer;

Typer af beskyttende og dekorative maling

Det er muligt at belægge vægpanelet inde i huset for at give et æstetisk udseende med olie, akryl, alkydmaling. Jo bedre at male vægpanelet - det er nødvendigt at bestemme individuelt afhængigt af personlige præferencer.

Oliemaling

Det er nødvendigt at udføre malearbejde i tørt vejr, så der er mulighed for at lufte rummet godt.

 • har en levetid uden glansforløb op til fem år
 • godt beskytter mod fugt
 • tørrer inden for 24 timer
 • helt absorberet i træoverfladen;
 • lav pris.
 • skarp toksisk lugt;
 • ved maling er det nødvendigt at beskytte åndedrætsorganerne med en åndedrætsværn;

Akrylmaling

Akrylmaling er den mest populære til maling af foring. Lavet af en blanding af vand og acrylater.

Akrylmaling til vægpaneler

 • økologisk renlighed
 • beskytter materiale mod fugt;
 • overflade "ånder"
 • kort tørretid skaber ikke drypper;
 • har ikke en stærk lugt;
 • opløsningsmidler er vand og alkohol;
 • frost resistent;
 • i hele brugsperioden bevares det oprindelige udseende.
 • billig maling efter tørring kan ændre farve;
 • Overfladebehandlingsprocessens lange varighed - du skal omhyggeligt påføre et tyndt lag, vente, indtil det tørrer, og kun derefter anvende den næste.

Alkyd maler

Alkydforbindelser er egnede til at dække ikke kun væggene, men også gulvet. Det anbefales kun at påføre på en tør overflade, ellers vil farvesammensætningen gå bobler og skrælle efter tørring.

Andre typer af formuleringer

Gennemsigtig dekorativ glasur kan fremhæve træets tekstur. For at give det en skygge af det passende pigment tilsættes - farve.

For at give foringens ædelsten brug en vokspræparat, absorberet i træet. For at feste laget på toppen kan du udføre lakbehandling.

Uigennemsigtige emaljer maler fuldstændigt over materialets struktur - de påføres i tre lag på en tør overflade.

For at male vægpanelet inde i huset, er det nødvendigt at vælge mellem personlige præferencer, ønsket om at bevare den naturlige farve af træ, til delvis eller fuldstændigt at male det indre af rummet igen.

Dekorative lakker

Hvordan dækker du beklædningen indendørs for at bevare træets struktur? For at bevare det storslåede originale udseende er vægpanelet lakeret.

Der er mange typer af lakker:

 • polyurethan lakker beskytter panelet fra forskellige påvirkninger, som et eksempel - fra gulning og ultraviolet stråling;
 • Akryl-polyurethan, egnet til værelser beliggende på solsiden, ikke modtagelig for fading, der anvendes i badeværelser, badeværelser, har fremragende vandafvisende egenskaber;
 • vandbaserede miljøvenlige lakker;
 • alkydlak, der anvendes til dækning af gulve, vægge, modstandsdygtige over for slid, der anvendes til indvendige og udvendige arbejder;
 • Lakgenoprettelsen med klor og iltbaseret blegemiddel vil se smuk ud, men det genoprettede udseende af bordets overflade kan delvis ødelægges på grund af virkningerne af aggressiv blegemiddel;
 • akryl vandbaseret - er mat og blank, der bruges til at dække væggene inde i rummet, helt sikkert for menneskers sundhed, vil ikke forårsage allergiskader;
 • Aqualak er velegnet til gulv og loft, det er farveløst, slidstærkt og slidstærkt;
 • Foringsmåtter påføres overflader uden defekter, misfarver træ.
Lakbelægninger kan være toksiske.

Maleriforing gør det selv

Maling af vægpanelet foregår manuelt eller med en sprøjtepistol. For at male overfladen manuelt skal du bruge følgende værktøjer og materialer:

 • primer, antiseptisk, maling eller lak;
 • spand, bakke, molar børste, rulle med en kort lur, fin hud;
 • forklæde;
 • stigen.

Arbejdsfaser:

 1. Vi rengør panelet fra støv, snavs, gammelt overtræk, affedtning med en alkalisk rengøringsopløsning.
 2. Vi gnider træ med en lille hud.
 3. Vi dækker med træplet til afklaring.
 4. Vi behandler med antiseptisk og primer for at beskytte mod svampe, skimmel, insekter og beskyttelse mod mørkere og udseende af sorte pletter. Antiseptisk trænger dybt ind i træet. At understrege strukturen på træoverfladen anbefales at dække den gennemsigtige primer. At omvendt skjule træets tekstur, mens du opretholder reliefen, skal du bruge en gennemsigtig sammensætning.
 5. Det er nødvendigt at bearbejde overfladen indefra med maling eller lak i tre lag. Påfør det næste lag kun efter at indersiden er helt tør. Det sidste lag anvendes fra top til bund.

Ved maling er det nødvendigt at behandle enderne af foringen grundigt med en primer og en overfladebehandling.

Maleriforing gør det selv

Hvordan vælger du den rigtige dækning?

Hvad skal dække vægpanelet inde i huset, så det passer ind i rummets overordnede design? Vi vælger den passende farvecoating kombineret med interiøret og møblerne i huset.

Hvordan behandles vægpanelet inde i huset, så formen ikke starter der? For at beskytte mod skimmel anvendes forskellige antiseptika.

Hvordan male vægpanelet inde i huset for visuelt at udvide rummet? Egnede lyse farver, maleri i nuancer af hvide, mælkeagtige, ferskenfarver udvider rummet. Maling i mørk farve reducerer visuelt rummet.

Nogle vigtige tips:

 • farve nuancer på gulvet, loft, vægge bør kombineres, er det ikke nødvendigt at vælge kontrasterende farver;
 • snavs er hurtigere på lette vægge;
 • for soveværelser er det bedre at bruge farven på naturligt træ;
 • til kontoret vægge vælger strenge klassiske toner;
 • et landhus med trævægge dækket af lak vil se meget naturligt ud;
 • For at farve og glans af den malede overflade skal være ensartet, er det nødvendigt at blande malingsbrønden;
 • hvis væggene er malet i varme, tørrer belægningen hurtigt og kan knække;
 • Når du dækker oliemalingens vægge, anbefales det at bruge en belægning en tone, der er mørkere end den ønskede, da malingen kan få en lysere skygge over tid;
 • imprægneringen af ​​vægpanelet skal udføres på begge sider;
 • tørring af olie inde i rummet anbefales ikke, fordi det indeholder giftige stoffer;
 • før påføring af akvalak behandles overfladen af ​​foringen med imprægnering, antiseptisk, vandafvisende, antiskidløsninger;
 • For at dække den anbefalede polyurethan lak af eurolining, vil det understrege tekstur og naturligt træ.

Hvad er det bedste dække til foring for at forhindre rot og svamp?

 • Det anbefales at anvende polyurethan-alkydlak eller maling-antiseptisk for at beskytte mod svampe- og rottningsprocesser i værelser med høj luftfugtighed;
 • klappladen kan rengøres af svampe ved brug af træblegemiddel.

For at dække dyre sorter af foring er det vigtigt at bruge en god lak.

Spørgsmålet om hvordan og hvordan man maler vægpanelet i vores tid er ikke relevant, da materialevalget er stort. Foring inde i huset i landet kan dækkes med den mest egnede sammensætning til det. Væggene er dækket af en mørkere nuance end loftet.

Ofte indendørs brug nåletræ. For at beskytte træet mod aldring, hævelse, revner, skimmel og ændringer i udseende, er det dækket med et antiseptisk og lak på toppen.

Malerfodring - trin for trin instruktioner

Efterbehandling materialer fremstillet af træ har længe haft en velfortjent popularitet i vores land, takket være dens uigenkaldelige fordele. De ser ædle ud, nemme at betjene og udsender ikke nogen skadelige stoffer.

Men desværre, hvis træmaterialer ikke behandles i tide med beskyttelsesmidler, mister de gradvist deres æstetiske udseende og kan blive udsat for biologisk kontaminering med skimmelsvamp og svamp. For at bevare træet i god stand i mange år er det derfor dækket af specielle antiseptiske midler og maling.

 • Vi tager kun den rigtige
 • Gør dig klar
 • teknologi
 • Prøvepriser

Maleri af foring er det sidste trin i efterbehandling. Men det skal tages med alt ansvar. Det afhænger af, hvor godt imprægneringen er valgt, hvor længe dette færdigmateriale bevarer sin integritet og ydeevne.

Hvordan laver de færdige arbejder (foring i indretningen):

Loftet på loftet Væg i hvid farve Maleri i hvid Flerfarvet version

Blandingsvalg

Lakker til foring

Et af de første spørgsmål, der står over for dem, der ønsker at behandle bestyrelsen, er en tvist om behovet for præ-priming.

Faktisk kan denne fase af arbejdet helt savnes, da træets overflade er godt absorberende og ikke har behov for yderligere stimulering af dens egenskaber.

Malingsforing kan udføres af følgende typer malingbelægninger:

 • Linolie. Dette er en ret billig løsning, der giver pålidelig beskyttelse af træ mod råtning, der kan give det nogle vandafvisende egenskaber. Som ulemper kan en meget stærk ubehagelig lugt af linolie og en lang tørretid for hvert lag noteres, og de skal påføres mindst to.
 • Yacht lak. Den danner en modstandsdygtig holdbar belægning, tørrer hurtigt nok, beskytter materialet perfekt ikke blot mod fugt, skimmel og mugg, men også fra de skadelige virkninger af ultraviolet stråling. Opløsningsmidler er til stede i sammensætningen, så lugten er temmelig ubehagelig og stærk, men den forsvinder hurtigt. Det giver ikke overfladens farve, den er mat, blank og halvmattet. Blandt manglerne kan det måske noteres, måske kun den ret høje pris for dette produkt, men det svarer til dets kvalitet.
 • Vandbaserede akryllakker er meget billigere, lugtfrie og kan perfekt beskytte træprodukter mod fugt, snavs og for tidlig bruning. De danner en gennemsigtig belægning, der kan være blank eller mat.
 • Alkyd emaljer er også velegnede til at male foder i en af ​​de valgte farver fra en bred vifte af farver, som tilbydes af moderne producenter. De udgør en blank overflade på materialet, der er ideelle til indvendige og udvendige værker, er overkommelige, men med tiden kan deres farve falme og tabe friskhed, så de skal opdateres regelmæssigt.
 • Vandbaserede maling giver en mat skygge, der ikke gemmer træets tekstur. De kan klædes, de er helt lugtfrie, de tørrer fra en til tre timer, men de er dårligere i lakens pålidelighed. Der er også et stort antal sorter af vandbaserede emaljer. De kan vaskes, facade, til indvendig arbejde, vandtæt osv.
 • I bad eller sauna bør lining af intern maling kun udføres med specielle lakker eller imprægneringer designet specielt til disse formål, som ikke udsender skadelige stoffer ved udsættelse for høje temperaturer og på en forsvarlig måde beskytter den dekorative overflade mod fugt og snavs.

Forberedelse til maleri

Før du begynder at arbejde på maleribrættet, er det nødvendigt at udføre forberedende procedurer.

 1. Vask grundigt af støv og snavs ved hjælp af et rengøringsmiddel og en blød svamp.
 2. For at affedre og om nødvendigt lette mørkede brædder, til dette formål sælges specialværktøjer i butikker, eller du kan bruge den sædvanlige "Hvidhed".
 3. Slib med fint sandpapir, almindelig pimpsten eller speciel slibemaskine med dyser af fint og groft korn.
 4. Tør med en tør klud for at fjerne fint støv og savsmuld tilbage efter slibning.
 5. Behandle med farveløs antiseptisk egnet til denne type arbejde. Den kan påføres med en sprøjtepistol, rulle eller bred børste, forsigtigt smøre alle revner og riller. Dette vil betydeligt forlænge den dekorative belægning af træ.
 6. Tør overfladen i løbet af dagen.

Nu kan du sikkert gå videre til proceduren for farvning af en forudvalgt type maling og lakbelægning.

Video - maleriforing i hvid:

Maleri teknologi foring

Mal hvid

Der er ingen særlige hemmeligheder og grundlæggende forskelle i anvendelsen af ​​dekorative emaljer på brættet.

Det er tilstrækkeligt at tage hensyn til nogle grundlæggende regler og følg omhyggeligt instruktionerne på pakken, som skal indeholde: Tørretid for mellemlagene, anvendelsesmåden, midlerne til fortynding af maling, hvis den tykes og rengøring af værktøjet efter arbejde.

Husk også at:

 • Klar lak påføres mindst to gange med et meget tyndt lag. Påfør det sidste lag af det er nødvendigt langs træets fibre, så du kan undgå dannelsen af ​​synlige striber.
 • Du kan male en lille rulle; men mere kvalitativt, selv i lang tid at male med en almindelig børste fra naturlig børstehår, som perfekt trænger ind i alle uregelmæssigheder i dette materiale.
 • For-intensivt brug af en mixer eller manuelt bland maling til glat, så farven er ensartet i hele det behandlede område.
 • Først skal du male et lille stykke af brættet og sørge for, at resultatet er korrekt.
 • Arbejdet skal udføres i tørt, vindløst vejr og i mangel af direkte sollys, hvilket kan have en negativ indvirkning på kvaliteten af ​​den påførte belægning.
 • Endene af overfladepladerne skal også nødvendigvis være polerede og forarbejdede for at undgå skader på træet på disse ubeskyttede steder.

Video - maleri vægge af foring med vandig emulsion maling:

Priser for nogle typer belægninger

Forskellige leverandører producerer hele produktlinjer til beskyttende træforarbejdning i helt forskellige prisklasser.

Prøvepriser vises i nedenstående tabel (satser):

Priserne på arbejde kan være forskellige, men normalt fra 500 rubler. pr. m2.

Hver byggeselskab har et stort udvalg af lakker, maling, imprægneringer, antiseptiske midler, primere til træ, der har forskellige farver, sammensætning og pris. Når du vælger et valg, bør du overveje omfanget af belægningen, dine egne præferencer vedrørende farve og økonomiske muligheder.

Maling af vægpanelet er et meget vigtigt stadium i efterbehandling, og hvor godt det vil blive udført, bestemmer levetiden for det dekorative træbelægning under alle forhold.

Maleriforing inde i huset - de nødvendige kompositioner og teknologi til deres anvendelse

At male træbeklædning med hvilke overfladerne af vægge eller et loft i huset er klædt, er tilsyneladende ret simpelt. Det vigtigste er at beslutte om valg af maling eller andre midler, som kan forvandle træ. Imidlertid er sortimentet af maling og lakskompositioner i specialforretninger meget forskelligt, og det er derfor sandsynligvis derfor, at maler vægpanelet inde i huset rejser nogle spørgsmål.

Maling af foring inde i huset

Træ er traditionelt karakteriseret som et slidstærkt og slidstærkt materiale, men forudsat at det er ordentligt tørret og behandlet med forskellige sammensætninger, herunder maling. Disse værktøjer er i stand til at beskytte panelet mod skader af insekter eller svamp, forurening, for høj fugt og omvendt, tørring. Derudover vil behandlingen af ​​dette naturligt modstående materiale med brandhæmmende midler reducere dets brændbarhed betydeligt.

Derfor er det værd at overveje ikke alene farven selv, men også de forberedende foranstaltninger til denne proces samt de materialer, der anvendes til disse procedurer.

De mest populære typer vægpaneler til vægge og lofter i værelserne er lavet af blødt træ, og blandt dem er fyrretræ den mest overkommelige pris. Dette træ har nogle egenskaber, derfor kræver det en individuel tilgang, når den er malet. Disse nuancer vil også blive overvejet med en detaljeret beskrivelse af processteknologien.

Løsninger til forberedelse og maling af træ

Næsten alle malinger, der præsenteres i sortimentet af bygningsforretninger, er egnede til farvning af naturlige foringer. Men for indretning er det værd at vælge de, der er så sikre som muligt for beboere i huset, både under maleri og under driften af ​​udsmykningen. Derudover er det vigtigt at vælge beskyttelsesudstyr, der ikke ødelægger den økologiske atmosfære i boligområderne.

Siden i første fase er vægpanelet behandlet med beskyttelsesmidler, så er det først og fremmest vigtigt at overveje det.

Beskyttelsesudstyr

Løsninger til fremstilling af foring til farvning er designet til at beskytte det mod skimmel, skadelige insekter, destruktiv virkning af ultraviolette stråler, samt for kraftig fugtabsorption. Derudover reducerer nogle af dem træets brandfareegenskaber.

Disse stoffer ændrer som regel ikke farve og dækker ikke det teksturerede træmønster, da de er gennemsigtige. Imidlertid er der i denne serie kompositioner, der i en vis udstrækning også udfører en yderligere dekorativ funktion.

Forberedelse til farvning af naturlig foring er opdelt i flere faser - dette er rengøring og polering af træ, priming og imprægnering. For disse operationer kan der anvendes specielle formuleringer til forskellige formål:

Det er meget vigtigt at forsyne panelen med beskyttelse mod bionedbrydning eller beskadigelse af mikroflora og insekter.

 • Antiseptika bruges til at forhindre svampen i at beskadige træ, at "helbrede" og stoppe væksten af ​​formularer, der allerede er til stede, for at beskytte mod insekter, der ødelægger træstrukturen. Disse midler er opdelt i to grupper:

- Belægninger, der danner en beskyttende film på beklædningsoverfladen, anvendes, når træet kommer i kontakt med vand, f.eks. Når de dækker badeværelser.

- Imprægneringer, der trænger ind i træstrukturen, kræver yderligere ekstra belægning for at undgå udvaskning af produktet og også på grund af toksiciteten af ​​nogle af komponenterne i opløsningerne.

Desuden er antiseptika opdelt i fire typer på grundlag af hvilke de fremstilles:

- Produkter baseret på organiske opløsningsmidler er kendetegnet ved høje beskyttelsesegenskaber og er velegnede til træ, der er fastgjort både udenfor og inde i bygningen. Men de bruges meget sjældent, da de er ret giftige og brandfarlige.

- Oliebaserede løsninger er egnede til træ under statisk belastning såvel som under vanskelige klimatiske forhold. Derfor anvendes de oftest til udvendig beklædning eller til foring, der er foret med balkoner eller loggier.

- Vandopløselige beskyttelsesmidler anvendes til at dække indvendig træbeklædning til videre anvendelse af vandbaserede maling og lakker. De er ugiftige og tørre hurtigt, men over tid reduceres deres antiseptiske egenskaber signifikant;

- Kombinerede antiseptika indeholder højt kulstof og oliekomponenter. Løsninger kan bruges til udvendig eller indvendig dekoration, såvel som brugt i værelser med høj luftfugtighed, hvilket skaber et højt træbeskyttelsesniveau. Omkostningerne ved de kombinerede løsninger overstiger væsentligt prisen på andre typer antiseptika.

Samtidig med bioprotektion skaber sådanne imprægneringer også et hydrofobt lag.

 • Bio-vandtæt antiseptika har i princippet samme formål, men de skaber også en beskyttende fugtafvisende barriere på panelet og kan også give den ekstra dekorative effekt og understrege træets konsistens. Derfor kan du ved hjælp af en sådan antiseptisk løsning løse flere problemer på én gang, fordi du ikke behøver at anvende midler med forskellige formål - det vil spare tid, fordi du ikke bliver nødt til at vente på, at lagene tørrer ud. Sådanne kvaliteter bringer bio-vandtæt imprægnering ind i kategorien af ​​de mest populære.

Det vil aldrig være overflødigt at tænke på at give brandsikre kvaliteter til træ.

 • Flammehæmmere er løsninger, der gør træ mere brandhæmmende. De kan også opdeles i to grupper:

- Sammensætningerne fra den første gruppe arbejder for at blokere flammen, da de opvarmes ved opvarmning og danner et beskyttende lag på panelet.

- Den anden gruppe af sammensætninger indeholder salte, som i kontakt med ild udsender gasser, som forhindrer brænding og spredning af flamme.

De mest effektive flammehæmmere kan kaldes dem, der indeholder tripolyphosphorsyre, phosphorsyre og pyrophosphorsyre og natriumsalte.

Den mest hensigtsmæssige i sammensætningen af ​​sammensætningerne - dem der kombinerer alle de nødvendige beskyttende kvaliteter

 • Biopyrener er imprægnerende forbindelser med antiseptisk og flammehæmmende virkning, som er velegnede til indendørs og udendørs træbehandling. Sådanne sammensætninger vil medvirke til at reducere perioden for forberedelse af træfinisher, og ofte spare også penge, da du skal købe ikke to separate løsninger, men en, der udfører begge grundlæggende funktioner.

"Opdatér" ydersiden af ​​vægpanelet, farvet, vil hjælpe hvidtekompositionen

 • Blegemidler anvendes til træforing, hvis det indeholder uønskede mørke eller blålige striber eller pletter. Ud over hvidtningsvirkningen skaber sådanne sammensætninger et beskyttende antiseptisk lag, som vil modstå forekomsten af ​​mug.

Blegemidler består normalt af to komponenter, der blandes, inden de påføres på træ. Sådanne opløsninger kan bestå af forskellige kemiske forbindelser, og noget af blegemiddelet efter en vis tid skal vaskes ud af vægpanelets overflade, mens andre ikke kræver sådan vaskning. Derfor skal der især lægges særlig vægt på denne faktor, inden der erhverves sådanne midler.

Primering af foringen med en primer vil reducere malingforbruget betydeligt og sikre ensartet anvendelse.

 • Primers er løsninger, der også kan kaldes beskyttende. Men foruden disse kvaliteter giver primeren træoverfladen glat og god vedhæftning, hvilket forenkler den yderligere belægning af vægpanelet med farverige forbindelser eller lak.

Primeren er sædvanligvis vandbaseret og kan være gennemsigtig eller uigennemsigtig. Hvis du planlægger at opretholde et struktureret træmønster, vælges der en klar jordløsning. I det tilfælde, hvor der er en hensigt at anvende et tykt dekorativt lag af maling, kan en hvilken som helst af primrene anvendes, men den uigennemsigtige vil skabe en mere jævn og glat base for maling.

Transparente primere skaber ikke en beskyttende film på overfladen af ​​træet - de trænger ind i materialets struktur. Overfladebehandling af foring, udført med primere, reducerer maling forbruget betydeligt og øger holdbarheden af ​​den påførte overflade.

Lakker - beskyttende og dekorative forbindelser

Lucky er ikke kun dekorativt, men også effektive beskyttende stoffer.

Ikke kun som en dekorativ belægning, men også for at beskytte træet og brugte nogle lakforbindelser. De er produceret på forskellige baser:

 • Oliemakker indeholder naturlige eller kunstige harpikser, naturlige modificerede olier samt opløsningsmidler og tørretumblere. Denne slags lakker efter tørring danner på overfladen en temmelig stærk film, der giver træet en naturlig okkerfarve. Olie løsninger bruges til at dække vægpaneler, gulvbrædder og andre træflader inde i huset.

Lær, der skaber en pålidelig beskyttende belægning på træets overflade og samtidig understreger dens naturlige struktur

 • Alkydlakker er fremstillet af pentaphthalic og glyptal syntetiske harpikser, med tilsætning af tørreapparater. Disse forbindelser kaldes også ofte olie, da olierne anvendes i dem som opløsningsmiddel. Alkydlaks er dog bedre end olie i deres præstationer, derfor kan de bruges til eksterne værker.
 • Alkyd-carbamidlakopløsninger består af amin-formaldehyd og alkydharpiks. De kan kun tørre ved normale temperaturer, hvis der tilsættes sure hærdere til deres sammensætning, der tilsættes til blandingen umiddelbart inden arbejdet påbegyndes, da deres æltning er begrænset, er deres liv begrænset. Sådanne lakker udgør på overfladen af ​​træ en solid, holdbar film med høj slidstyrke. Takket være disse kvaliteter er alkyd-carbamidlaks velegnet til indendørs arbejde og ikke kun til behandling af foring, men også til lakering af parket.
 • Lak og alkohollaker giver overfladen en særlig holdbarhed og glans, men den største ulempe ved dem er, at de ikke beskytter træet mod fugt tilstrækkeligt, så de anbefales ikke at blive anvendt til beklædning på en uopvarmet altan eller loggia.

Løsninger er lavet på naturlige pladser derfor har en høj pris og er ikke populære.

 • Nitrocellulose lak er fremstillet af cellulose nitrat og en blanding af organiske opløsningsmidler. Ud over disse tilsættes syntetiske harpikser for at opnå de nødvendige beskyttende kvaliteter af præparaterne. Denne type lak skaber en holdbar hård belægning på træets overflade, som er gennemsigtig og praktisk talt ikke ændrer træets farve. Lær er designet til indendørs brug.

Akryllak med toningseffekt og antiseptiske egenskaber

 • Akryllakker er en vanddispergerende opløsning af polyacrylater. Værktøjet er kendetegnet ved dets økologiske renhed og det næsten fuldstændige mangel på lugt. Bruges også til belægning af træbelægninger og produkter, der anvendes i boligområder. Imidlertid er filmen dannet på overfladen stadig ikke stærkt resistent over for slid.
 • Polyurethan lakker er lavet på vandbasis, men er kendetegnet ved høj styrke og slidstyrke. Disse lakker - et miljøvenligt materiale, og hvis de vælges til at dække foringen, vil det betydeligt øge beskyttelseslaget holdbarhed.

Polyuretanløsninger bruges til at dække gulvene såvel som andre træbeskyttelseselementer indendørs. Disse lakker har en ret høj pris, som er fuldt berettiget af deres høje ydeevne.

Malinger til belægning af træplader

Til dekorative belægningsforinger anvendte sammensætninger fremstillet på forskellige baser. Nogle af dem er universelle og bruges til både intern og ekstern dekoration, men der er også dem, der udelukkende er beregnet til intern brug. Derfor køber dette dekorative materiale, er det nødvendigt at studere sine vigtigste egenskaber, som normalt angives på emballagen, samt at konsultere sælgeren.

Så i salg kan du finde følgende farverige kompositioner:

Oliemaling er egnet til indendørs beklædning, men de har mange fejl

 • Oliemaling kan kaldes universel, da de trænger dybt nok ind i træstrukturen, hvilket øger dets modstand over for forskellige miljøpåvirkninger, hvilket gør det fugtigt. Ulemperne ved oliemaling kan kaldes deres lange tørring, hurtig fading under påvirkning af ultraviolette stråler og et fald i træets luftgennemtrængelighed. Derfor er det stadig bedre at bruge det til indretning, og selv da - ikke altid.
 • Akrylmalingformuleringer er vandige opløsninger, som i de fleste af deres præstationsegenskaber er bedre end oliebaserede maling, der kan give træet en pålidelig beskyttelse, samtidig med at den bevarer sin farve. Denne type af løsninger er ret elastisk, derfor har den god vedhæftning med overfladen, ikke sprækker og deformeres ikke, når temperaturerne ændres. På grund af dets kvaliteter kan maling anvendes på eksterne og interne værker.
 • Alkydbaserede emalje maling bruges til at male foringen både udenfor og inde i bygningen og danner et beskyttende glanslag til træ. Derfor ser den nymalede overflade meget æstetisk ud. Men over tid har farvefarver tendens til at falme og hvide til at blive gule. Desuden er tørringen af ​​alkydmaling en ret lang proces, som altid ledsages af en ikke for behagelig lugt på grund af de organiske opløsningsmidler, der udgør det.

Farveforing med vandbaseret maling

 • Vandbaserede maling er i stand til at opretholde det teksturerede mønster uden at male det med et tykt lag - derfor skal de fortyndes med vand til den ønskede konsistens. Påfør om nødvendigt et tykt malingslag til vægpanelet, malingen fortyndes ikke.

Disse er miljøvenlige løsninger, der ikke har en ubehagelig lugt og ikke udsender skadelige dampe. Malingen tørrer hurtigt og holder sig godt på den primerede overflade, men den er stadig ringere end lakker i sine egenskaber. Ikke-resistent over for slid.

 • Silikatmalinger er lavet på basis af flydende glas, så de har ganske mange positive egenskaber. Sådanne sammensætninger udsættes ikke for ultraviolette stråler, høj fugtighed og temperaturændringer kan øge brandsikkerheden af ​​træ. Dette er et miljøvenligt materiale, det afgiver ikke skadelige stoffer og lugter ikke.

På grund af dets egenskaber kan silikatmaling bruges til at male forskellige overflader, da de har høj vedhæftning, og clapboard er ingen undtagelse. Disse maling er særligt velegnede til træbeklædning, loggia eller balkon. Ulempen - i fremtiden, hvis maling er nødvendig, er det nødvendigt at bruge silikatmaling igen - ingen andre vil lægge sig ned. En anden "minus" - et ret snævert udvalg af mulige farver.

 • Silikone maling er lavet på basis af silikoneharpikser, og er en af ​​de mest holdbare typer af malingforbindelser, men også de dyreste. Denne form for maling har højtydende egenskaber: Belægningen skaber modstandsdygtige mekaniske belastninger, herunder slibestress, god dampgennemtrængelighed, modstandsdygtighed og fadingfarve, fugtighedsbestandighed og lang levetid, som er omkring 25 ÷ 30 år. Desuden kan silikone malinger ikke kun beskytte træet, men også at skjule små defekter på overfladen.

Meget godt bevarer og understreger den naturlige skønhed af træ voksmaling

 • Linseed voksbaserede maling er et traditionelt materiale til intern behandling af trævægspaneler. Disse sammensætninger giver panelet en mat glans, der holder træets farve og mønster. Især godt, denne maling er velegnet, når træet i starten har en smuk tekstur, som kun er en skam at skjule med en anden uigennemsigtig eller gennemskinnelig sammensætning. Voksmaling begyndte at blive brugt i stedet for møbler voks, da de er lettere at påføre overfladen og har flere andre fordele:

- trænger dybt ind i træstrukturen, hvilket gør overfladen vandafvisende

- ændrer ikke træets naturlige farve

- Karakteristisk for voksfarve fremkommer efter tørring og gnidning af foringen med en børste;

- malingen indeholder ikke nogen "kemiske" opløsningsmidler og er et miljøvenligt materiale

- hvis ønsket, kan vokssammensætningen være farvet til den ønskede skygge;

- Forskellig omkostningskrævende sammensætning.

Nu, efter at have gennemgået de grundlæggende sammensætninger, der anvendes til fremstilling og farvning af naturlig foring, kan du gå videre til instruktionerne for arbejdet.

Regnemaskine til beregning af mængden af ​​maling til foring

Når man beregner mængden af ​​maling til efterbehandling, er mange uerfarne forbrugere forvirrede, idet mængdenhederne er målt som en måleenhed. Imidlertid er tætheden af ​​malingen signifikant forskellig fra densiteten af ​​vand, og et kilo af sammensætningen betyder ikke den sædvanlige liter. Emballagen er som regel færdig, og det gennemsnitlige forbrug af maling og lakskompositioner måles i vægtækvivalent - i kg. Regnemaskinen giver nøjagtigt denne værdi under hensyntagen til 10% af bestanden.

Maleri teknologi foring

Til at begynde med, et par nyttige tips.

I sig selv er processen med at male vægpanelet enkel, men det kræver overvejelse af nogle nuancer.

Selv en begynder kan klare processen med at male træbeklædning, især hvis de følger mesterens rådgivning, da der er nogle nuancer i den enkle anvendelse af maling, der er værd at overveje.

 • På trods af at forberedelsesfasen ikke er obligatorisk, anbefaler de erfarne håndværkere ikke at opgive det, da træet af nogle arter har såkaldte "harpikslommer" i knudeområdet, og harpiksen, der frigives fra dem fra tid til anden, reducerer væsentligt de beskyttende egenskaber ved maling sammensætninger. Primers er i stand til at neutralisere den aktive frigivelse af naturlige harpikser, hvilket væsentligt forlænger det dekorative lags levetid.
 • Det mest sårbare sted i klapbrættet er enderne af lamellerne, da fugt, der falder på det blotte træ, begynder at starte sin destruktive proces. Derfor, hvis det er planlagt at skære overfladen med nyt træforing, er det derfor bedst at forberede materialet, inden det monteres på væggen. Samtidig behandles ikke kun for- og bagfladerne, men også endepladerne af skiverne skæres til den ønskede størrelse.
 • Maling eller lak påføres i tynde lag i kontinuerlige bevægelser langs træfibre. Ved farvning er det vigtigt at sikre, at kun spidsen af ​​børsterets børster berører træets overflader, det vil sige, at den ikke kan presses hårdt.
 • Hvis man under børstning på væggen ikke dækker hele overfladen med maling, bør man ikke tykke laget, da man efter maling i flere faser kan opnå en mere holdbar belægning end ved påføring af et tykt lag.
 • For at male hårdt tilgængelige områder på beklædningen, der allerede er fastgjort til væggen, er det bedst at bruge en tyndere børste på 12-15 mm.
 • For at undgå spor af uregelmæssigheder på den malede overflade anbefales det at påføre en topcoat af maling fra top til bund. Denne teknik er i stand til at udjævne alle mulige fejl.
 • Det næste lag af maling påføres først efter fuldstændig tørring af den forrige.
 • Før malingen skal begynde, skal malingsopløsningen blandes grundigt, ellers vil laget være ujævnt.
 • For at sikre, at farven er valgt korrekt, skal du lave en prøvefarve på et lille område af ubrugt bord eller installeres i nederste del af fodrets hjørne.
 • Eksperter anbefaler lidt zakolerovat primer påført før farvning, i en farve ens i farve til den farverige dekorative sammensætning.
 • Det anbefales ikke at udføre muren på vægpanelet i varmt vejr, og når solen kommer på det - disse faktorer vil bidrage til en meget hurtig tørring af malingen, og belægningen vil være ujævn. Den gunstige rumtemperatur til farvning er 20-25 grader.
 • Vægpanelet skal tørres godt inden farvning eller børstning, ellers kan der forekomme revner langs langs fibrene. Hvis der ikke er tid til at tørre materialet, skal det være belagt med en primer, inden den fastgøres til væggen.
Trin for trin instruktioner til maling af vægpanelet

Farvning af vægpanelet kan foregå på forskellige måder afhængigt af om det er planlagt at bevare eller fremhæve dets strukturelle mønster eller at anvende den farverige sammensætning med et tæt lag og gøre foringen af ​​foringen perfekt glat. Metoden til at formidle farve med frigivelsen af ​​trætekstur kaldes børstning. Derudover vil det blive diskuteret, hvordan man udfører denne proces, og hvordan den sædvanlige farvning udføres.

Den kombinerede tilgang - loftet på vægpanelet er malet i et jævnt lag, og på væggene blev det besluttet at understrege den naturlige struktur af træ

Normal farvning

Ved udførelsen af ​​det sædvanlige maleri anbefales det at sikre alle overflader rundt om væggen monteret på vægpanelet ved at dække med polyethylen eller maskeringstape inden arbejdet påbegyndes.

Uden denne operation vil den nye farve se rodet ud, så rengøring skal udføres meget omhyggeligt.

Hvis der ikke er noget elværktøj, kan sandpapir bruges til dette formål, som er fastgjort til en træblok eller til en maler for at lette arbejdet.

Efter slibning skal vægpanelet rengøres af støv med en støvsuger eller en bred blød børste. Selv de mindste pletter af tynd savsmuld kan dramatisk reducere kvaliteten af ​​overflademaling.

Under anvendelse af olie maling, er foring ofte dækket med hørfrø, men det gøres som regel ved udførelse af eksternt arbejde.

Hvis loftet allerede er færdigt, er det nødvendigt at adskille overfladerne med maskeringstape for at undgå at falde på malingsammensætningen.

Før du anvender det næste lag, er det nødvendigt at vente på den sidste tørring af den forrige, ellers vil den ensartede fordeling af maling blive forstyrret.

Men af ​​ganske forståelige grunde planlægger ikke alle ejere at dække den smukke tekstur af træ med et tykt lag af maling. Nogle drømmer simpelthen om at møde mindst et af værelserne med naturligt træ.

Farve med malet vægpanel

For at gøre tegningen af ​​træet skiller sig ud og til en vis grad bliver en lettelse, anvendes børstningsmetoden (fra det engelske ord "børste", som bogstaveligt betyder "børste"). Dens betydning er, at ved hjælp af en særlig mekanisk behandling fjernes overfladebløde fibre fra træ, hvilket understreger træets struktur.

Denne metode behandles oftest nye foringer, men hvis du planlægger at anvende den på det tidligere malede foring, skal den gamle maling være forrenset. I dette tilfælde fjernes kun hovedparten af ​​malingen, og de resterende små områder kan rengøres ved børstning.

Brættet, som blev udsat for børstning, modtager et understreget fremhævet tekstureret træmønster

Derudover skal panelet, efter rengøring udføres, udføres med en antiseptisk og tørret brønd, inden der udføres basisoperationer.

Derfor, hvis det ikke var muligt at finde en slibekugle, skal slibebørsten vælges med en fin bunke med en slidstyrke på ca. P120 ÷ P150.

Slibekuglen udfører to funktioner på én gang: det er ikke kun børster, men slipper straks overfladen af ​​foringspladerne, så der er ikke behov for yderligere træbehandling.

I de viste illustrationer anførte mesteren den vandbaserede olie YS М300 til primærfarvning, som vil vise træets struktur og give den en rig skygge.

Efter afslutning af rensningen af ​​overfladen fra bunken skal den igen fjernes med en blød børste med en bredde på 100 ÷ 120 mm.

Det andet lag skal tørres i mindst 11 ÷ 12 timer.

Denne målemetode ved brug af børstning anvendes kun til vægpaneler, der anvendes til beklædning af interiøret.

Så processen med at male vægpanelet er ikke så kompliceret. Og hvis du følger alle anbefalinger og råd, kan du oprette en pålidelig beskyttende belægning, samtidig med at du holder det teksturerede mønster af træ eller, hvis det ønskes, helt dækker det med et lag maling.

Og i slutningen af ​​publikationen - en anden interessant tilgang til maleriet af trævægspanel - med virkningen af ​​"aldring" af træ.

Video: Hvordan man opnår effekten af ​​aldring på fyrplanken

Hvad og hvordan man maler loftet på vægpanelet

 • Hvordan male loftet af træforing
 • Hvordan male loftet på vægpanelet
  • Hvad er nødvendigt for at male loftet
  • Processen med at male loftet, polstret klapbræt

Valget af trævægspanel til indretning af boliger i et privat hus er ret en god og ofte brugt mulighed. Æstetikken i træbeklædningen blev tidligere værdsat og fortsætter med at blive værdsat for dets naturlighed, soliditet og tradition. Samtidig rejser brugen af ​​beklædningsgenstande op for enhver ejer af huset spørgsmålet om hvordan og med hvad det er bedst at male det, så det ser mere præsentabelt ud og holder længere. Hvad skal males loftbeklædning. så det ser passende og værdigt ud i et bestemt interiør? Overvej de mulige muligheder.

Loftet, for hvilket foring blev brugt til at afslutte, ser så smuk ud som stræk eller gipsplader.

Hvordan male loftet af træforing

Træforing på loftet vil ikke blive udsat for alvorlig mekanisk belastning eller friktion, det vil ikke få direkte sollys, det bliver ikke snavset med snavs, udsat for stærkt støv eller oversvømmet med forskellige væsker.

Derfor er valget af de midler, hvormed ejeren skal male loftet på beklædningen, afhængig af de æstetiske præferencer og kendetegn ved indretningen af ​​rummet.

Det er muligt at behandle vægpanelet med et antiseptisk eller lak før installation i loftet.

Hvis interiøret er designet med vægt på naturligt æstetik, med mange træelementer, skal du være opmærksom på de ekspanderende og dækkende antiseptika, som ikke kun bevare træet i mange år, men også give overfladen skinne og tone, samtidig med at træets tekstur opretholdes. Sådanne antiseptika kan sælges med tilsætningsstoffer, som gør det muligt at diversificere farven og tonalområdet af træ. Generelt for foring i dag er der et meget rigt udvalg af imprægneringer, dekorative glasurer, transparente overfladebelægninger af høj kvalitet, der ikke blot skjuler hele skønheden af ​​træ, men også kan understrege dybden af ​​æstetikken i dens naturlige tekstur.

Til publicitet:

Enheden til at spare strøm

Ser godt loft træforing og i tilfælde af at det lakker. Til indvendige lofter er det bedst at bruge akryl vandbårne lakker til træ, der hurtigt tørrer ud og giver træpaneler en solid skygge. Der er også et valg mellem glans, mat og farvet lak, der igen afhænger af æstetik af indretningen af ​​rummet. Akryl vandlakker er også gode, fordi træoverfladen dækket med dem afviser godt støv, vand, snavs. Hvis du maler loftet med en sådan lak, kan den regelmæssigt rengøres med en fugtig klud.

Loftet på vægpanelet kan males med antiseptika, lak og maling.

Og endelig, hvis indretningen ikke bevarer det udelukkende naturlige udseende af træpanelets træstruktur, så kan loftet males med maling. Her er valget normalt mellem muligheder som olie, akryl og akryl maling. Men hvis de to første sorter er mere egnede til udvendigt arbejde, så er det bedre at male loftet i rummet med akrylmaling, der bevarer farvets mætning og lysstyrke i lang tid. Derudover er akrylatmaling ikke udsat for revner, damptæt, hvilket gør det muligt at beskytte træet bedre.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Hvordan male loftet på vægpanelet

Loftet er den del af rummet, som er konstant og helt synlig, på grund af dette skal den males jævnt uden stammer og i en tone. Det betyder, at du skal omhyggeligt henvende dig til processen med at forberede farvestoffet, samt forberedelsen af ​​de nødvendige materialer og værktøjer.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Hvad er nødvendigt for at male loftet

 • valgt malingsmateriale og passende opløsningsmidler;
 • børster, ruller, eventuelt sprøjtepistoler;
 • maling spande og bakker;
 • stiger og geiter til arbejde i den øverste del af rummet
 • arbejdstøj, beskyttelsesbriller, handsker mv.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Processen med at male loftet, polstret klapbræt

Det er nødvendigt at male loftet fra vægpanelet i to lag og ændre retningen.

Hvilke stadier af arbejde skal iagttages for at kunne gennemføre det hurtigt, uden at hakke?

 1. Først og fremmest er det nødvendigt at forberede loftets overflade til maling. I første omgang skal du rengøre vægpanelet fra enhver overfladeforurening. Normalt er der ikke nogen særlig forurening, efter at den allerede er monteret. Men foruden overflade rengøring skal træoverfladen forsigtigt poleres, for hvilken det anbefales at anvende pimpsten eller ikke meget fint sandpapir. Slibebevægelser udføres udelukkende langs træfibre.
 2. Når du har forberedt loftets overflade, skal du beskytte gulvet mod utilsigtet indtrængning af maling eller lak og også tilberede en trinladder, stige eller bøller til at arbejde i højden og placere beholdere på dem, i hvilke klar farvestoffet vil blive hældt.
 3. Anvend eventuelt en primer til træet. Denne fase for at male loftet er ikke obligatorisk, men hvis der er materiale, så er det bedre at udføre det, så et sådant loft vil vare i mange år.
 4. Brug de instruktioner, der følger med blandingerne, solgte lakker eller maling, tilbered de passende farvestoffer.
 5. Brug en rulle, børste eller sprøjtepistol, påfør det første lag maling på trævægspanelet. Eksperter anbefaler at male vægpanelet med en børste. Dette skyldes primært, at loftet, polstret i klapbrættet, ikke har en flad struktur, men langsgående riller. Så alle dele er jævnt malede, penslen passer bedst til.
 6. Maling udføres bedst i tre tynde lag. Særligt omhyggeligt og subtilt brug for at anvende det første lag af maling eller lak, fordi det afhænger af det generelle udseende af loftet. Det kan begrænses til to lag farvning, men hvis tilstedeværelsen af ​​materiale tillader det, er det bedre at lave et tredje løb.

Således er der i dag mange gode muligheder for at male loftet, dækket med træklapbræt. Alt arbejde udføres meget enkelt og hurtigt uden brug af komplekse værktøjer og kræver ikke særlige færdigheder. Det vigtigste er at vælge det rigtige materiale til at dække loftet, så dets udseende passer ind i rummet og svarer til dets overordnede æstetik.

Showcase Potolku Body

 • Til publicitet: