Sådan hvidner loftet

Hvidvask er den mest elementære af alle færdiggørelser og en ideel mulighed for at opfriske rummet. Imidlertid anvendes denne type behandling i dag sjældent. Da du besluttede at opfriske din bolig, var det hvidvaskende loftet, er det vigtigt at finde ud af, hvordan man gør det korrekt. I dag vil vi fortælle dig, hvilke hvidtningsmetoder der findes, og hvordan du selv kan udføre reparationer hurtigt og effektivt.

Forberedelse af loftet for hvidvaskning

Før arbejdet er det nødvendigt at forberede lokalet: Fjern overskydende møbler eller dække det med plastik, fjern lamper, lysekroner, kroge, tilbered værktøj og tilbehør.

Fjern gammelt hvidvaskemiddel

For at anvende frisk hvidvask skal du først fjerne den gamle belægning. Den mest overkommelige måde er at vaske det af med vand. For at gøre dette, fugt et lille område af loftet ved hjælp af en børste, rulle eller spray. Når det forrige lag svulmer, er det skrabet af med en spatel, spatel eller skraber. Denne manipulation udføres på hele loftets areal.

Det tidligere lag af hvidt kan hurtigt fjernes ved hjælp af en slibemaskine. Men i dette tilfælde skal du beskytte dine øjne og åndedrætsorganer mod støv.

Fjernelse af spor af snavs

Efter at det færdige malingslag er fjernet, undersøges loftet omhyggeligt for rust, meldug, fedt og andre pletter.

Rustne spor og drypper kan vaskes af med en suspension af kobbersulfat. Normale pletter vaskes simpelthen af ​​med vand, og sot rengøres med en opløsning af saltsyre (3%).

Fedt fjernes med soda opløst i varmt vand.

Justeringsproces

Rengøring fra pletter og hvidvaskning er vigtig før processen med forfriskning af selve rummet, men for at hvidvaskes det jævnt, skal hele loftet repareres, reparere revner og andre fejl med cementbaseret kit.

Loftslamper tapet med et specielt tape og derefter kittet. Når loftet er tørt, bliver kittet behandlet med sandpapir og lagt en primer. Først når det tørrer (ikke tidligere end i en dag), kommer de til arbejde.

Valg hvidvask

Det er muligt at dække loftet med flere muligheder: kridt og lime. Begge materialer er miljøvenlige, men hver af dem har sine positive aspekter og ulemper.

Dette materiale er velegnet til dem, der sigter mod at opnå den maksimale dybde af hvidhed i loftet. Grundkonstruktionskalk opfylder alle hygiejniske standarder, forårsager ikke allergier og er ideel til behandling af både boliger og hjælpesteder samt til gangen.

Blandt ulemperne ved kalkopløsningen er det værd at bemærke, at det efterhånden smuldrer sig og efterlader overskydende støv i rummet. Derudover er denne hvidvask ikke vandtæt og er ikke egnet til efterbehandling arbejde på badeværelset og i værelser med høj luftfugtighed.

lime

Dette materiale har en høj bakteriedræbende kvalitet, god modstandsdygtighed mod fugt og godt maskerer mindre overfladefejl.

Men når man afslutter soveværelserne og især børnenes værelse, skal man tage højde for den enkelte reaktion fra beboerne til den slagtede kalk. Det kan forårsage allergier.

Værktøjsforberedelse

Kvalitativt og jævnt kan loftet dækkes med en spray, rulle eller børste. Begyndere bør ikke bruge sprøjtepistolen, da der er fare for at stænke vægge. Det er bedre at give præference børster.

Den skal være lavet af organiske materialer med en lur, der ikke er kortere end 15 cm. Før afslutning, om et par timer bliver penslen gennemblødt i vand, så det bliver blødere og stærkere. Fordelen ved et sådant værktøj - hvidvaskning af det er let afvasket.

Rullen er heller ikke dårlig for begyndere. Det giver mulighed for høj kvalitet og hurtig efterbehandling. Når du køber en rulle, skal du passe på pallen, som bliver hvidkalket.

Hvis du allerede har færdigheder i at anvende opløsningen eller overfladen er ret stor, er det bedre at bruge en sprøjtepistol, støvsuger eller have sprinkler.

Hvidvaskningsproces

Så materialet er valgt, loftet er forberedt, du kan fortsætte med belægningen.

Fremstilling af opløsningen

Baseret på det valgte materiale er specificiteten af ​​fremstillingen af ​​opløsningen forskellig.

Baseret på kridt

For at forberede den kridtopløsning, du skal bruge (pr. 10 m2 M overflade):

 • 5 liter varmt vand
 • 30 g lim (tømrer eller PVA);
 • 2,5-3 kg kridt;
 • 15-20 g blå (bruges til at forhindre udseendet af gule pletter).
Limen opløses i vandet, derefter tilsættes kridt og i slutningen hældes en blå. Alt er blandet og kontrolleret blandingsdensiteten. For at gøre dette kan du tage en kniv eller et metalobjekt. Det dyppes i blandingen og tages ud. Hvis væsken helt dræner uden spor, er blandingen for flydende, og du skal tilføje kridt.

Konsistensen af ​​kridtblandingen skal være sådan, at den ikke strømmer uden spor fra objektet.

Lim baseret

Til kalkarbejdet skal du:

 • lime - 2,5-3 kg;
 • fødevaresalt - 70-100 g;
 • aluminium alun - 150-200 g;
 • vand.
Kalk, for-gennemblødt salt og alun hældes i en bulkbeholder og omrøres. Derefter tilsættes varmt vand for at få 10 liter af blandingen. Hvis det ønskes, kan du tilføje farvestoffer (ikke mere end 450-500 g).

Video: Madlavning madlavning til væggene

Måder at anvende løsningen på loftet

Der er tre grundlæggende måder at whiten et loft på. Alle er lette på udførelsesmetoden, men nogle nuancer bør overvejes.

børste

Den nemmeste og mest populære måde at anvende whitewashing på de små firkantede webs er maklovitsa. Dypning af en børste i en beholder med hvidvask, det gør W-formede bevægelser på overfladen og pålægger således et lag på et lag.

Når man anvender løsningen med en maklovitsa, skal man huske at første niveau er overlejret på vinduet, og det andet - tværtimod for ikke at forlade mærker fra børsten.

valse

Hvis du udfører maleri med dette værktøj, vil hvidvaskning ligge fladt, ingen pletter og plaques bliver dannet. For at opnå den ønskede effekt skal opløsningen påføres i to lag. Det andet lag påføres efter de første tørre.

Kun en rulle vil ikke være nok. Derudover skal du have en beholder til opløsningen, ethvert objekt til omrøring og en speciel malingbakke. Derudover skal du lagre på en lille børste for at dække loftet på leddene - du kan ikke gøre det med en rulle.

Vigtigste fordele ved rullen:

 • hvidvaskemateriale er gemt;
 • belægningen er et jævnt lag uden pletter og striber;
 • ingen børster tilbage;
 • hvis rullen er udstyret med et langt håndtag, er der ikke brug for en trinladder;
 • høj ydeevne i store områder.

sprinkler

Du kan anvende hvidvask og sprøjtepistol (spray) eller en støvsuger (hvis der er en speciel dyse). Hvis du udfører proceduren korrekt, får du et godt resultat.

Enheden fungerer på denne måde: Under tryk kommer luften ind i sprøjtepistolen, tager den nødvendige mængde hvid og spreder dem sammen med luften.

For at regulere malingstrømmen er der en særlig åbning på sprøjten under lukning og åbning, hvor intensiteten af ​​strålen er reguleret.

Før maling opløses blandingen grundigt, hældes i en beholder og lukkes.

Sæt hvidvask på loftet, sørg for at overvåge overfladen og forsøge at forhindre udseendet af dråber, som senere fører til skilsmisse.

For jævnt maling sprøjtes den i cirkulær bevægelse. I dette tilfælde skal pistolen opbevares i en afstand på 70-100 cm fra overfladen.

For et bedre resultat skal du anvende 2-4 lag, som giver dig mulighed for at skjule mindre defekter.

Teknologi til at anvende løsningen

Uanset hvilken hvidtningsmetode du vælger, er der generelle regler for arbejde:

 • Under tørring bør udkast og åben sollys undgås. Ellers er der stor risiko for, at malingen smuldrer.
 • Det er bedre at pålægge en limy løsning på det fugtede loft. Så hvidvask vil falde bedre og vil ikke forlade pletter.
 • Bør ikke skynde sig. Lag skal anvendes i lige cirkler.
 • På trods af den valgte udformningsmetode bør du først børste over leddene og i alle hjørner, og kun derefter fortsætte til hovedarbejdet.
 • Lad ikke sammensætningen være for tyk - konsistensen skal ligne frisk sur creme. Ellers vil malingen ikke gå jævnt.
 • Til et homogent lag filtreres alle komponenter, hvilket frigør opløsningen fra overskydende affald og klumper.
 • Det er nødvendigt at anvende ikke mindre end to lag, idet man observerer mellem hver teknologisk pause. Så du kan opnå ensartet hvidvaskning.
 • Tidligere hvidvaskning er ønskeligt at fjerne fuldstændigt. Derefter vil chancerne for manglende skilsmisse og pletter øges.
 • Overlapninger mellem lagene skal være 4-5 cm. Dette vil gemme fra ufarvede områder.

Sikkerhedsforanstaltninger

Overholdelse af sikkerhedsforskrifter er påkrævet for alle typer reparationsarbejde. Og hvidvask er ingen undtagelse. Først og fremmest bør du beskytte kroppen, øjnene og åndedrætsorganerne. Derfor skal færdiggørelsen foretages i beskyttelsesbriller, åndedrætsværn (kan udskiftes med gasbindinger dyppet i vand), handsker, trikotage og overalls (overalls er ideelle).

Som du kan se, er hvidvaskning med egne hænder mulig for enhver, der beslutter at opdatere deres hjem. Overholdelse af ovenstående regler kan selv en nybegynder færdiggøre loftet næsten perfekt.

ArtNow.ru hjemmeside forum / Kunstnere Forum / Sådan laver du BELIL af sig selv.

Jeg siger på forhånd: "Jeg spurgte internettet."

Oversigt over emnet
=========================================
Titandioxid (titandioxid, titanoxid). rutil
Zinkoxid (Zinkweiss).

Nogle uddrag (fra fora osv.)
=========================================
- Jeg anbefaler at købe rutil (titandioxid) i pulver. I HimServis for 100 rubler. pr. kg. og gnides med linolie. Pulver vælger fra udenlandske virksomheder. ! 5 min gnidning på fliser og mozhn.
- titandioxid, ultrafine slibepulver
- Det er nødvendigt at anvende fint dispergeret rutil (titandioxid) af udenlandske producenter som en whiteite, og at gnide med olie med en palettkniv på en glaseret hvid flise. Pulveret hældes i. Et hul er lavet i midten og en del olie hældes. Bundet så snart olien er absorberet - tilsættes. Når gnidning ikke skal forblive klumper i sporet af palettkniven. 20 minutters arbejde - en krukke i 3 - 4 dage. Hvis med en skruehætte - længere. Maling i krukker før arbejde "genoplive" filmen fjernes, og opløsningsmidlet tilsættes: terpentin eller olie eller lak. I det sædvanlige rør af rutil ikke mere end 10-20%, resten er fyldstoffer. De har ringe reflektivitet og maleri vil være kedeligt. Et kilo rutilpulver koster 140 rubler i HIMSERVICE saloner.

Nå, selve spørgsmålet.
- Hvor kan man købe (via internettet er det muligt at bestille);
- Indenlandske producent eller ej;
- Slibekvalitet;

Whitewash gør det selv

Denne Altit R202 eller den anden er stadig andre, men de har mindre hvidhed ved 2 eller 3 enheder. det er grundlæggende eller ej. eller 902 alt det samme

Er det en opskrift på oliemaleri? Kan du give opskriften på engelsk. Tak. Jeg ser jævnligt på din kanal.

Kan du venligst fortælle mig, og andre farver af pigmenter er også kun tilsat med olie?

TAK! - Til hvidt smør, og hvordan man laver akryl.

Titanium hvid skal blandes med akryllak. alle

Linolie i apoteket virker ikke?

Tse Video meni duzhe dopopoglo

Mange tak! Jeg er pensionist, skriver i glæden ved mig selv, malerne er dyre, især hvide. Dit råd er uvurderligt, men fortæl mig (måske nogen ved) om der er mindre emballage til salg, 25 kg er lidt meget.

Sådan blæser loftet på det gamle hvidvaskemiddel

Der er mange muligheder for at afslutte loftet, men hvidvaskning er den mest populære. Det er billigt og ser meget godt ud, hvis malingen er lagt korrekt. Det anbefales normalt at rengøre loftet af det gamle lag af kalk eller kridt grundigt inden du anvender en ny. Du kan dog lægge det næste lag af maling og lige oven på den gamle. Det vigtigste er at vide, hvordan man gør dette for at sikre et godt resultat. Der er ikke noget kompliceret her - med den nødvendige viden kan enhver klare det på egen hånd uden at bruge meget tid på alt det nødvendige arbejde.

Sådan blæser loftet på det gamle hvidvaskemiddel

Hvordan at hvide loftet?

Du kan blanke loftet:

 • kridt;
 • kalk;
 • vandbaseret maling.

Hver af disse muligheder har sine fordele og ulemper.

Tabel. Materialer til hvidvaskning af loftet.

Hvis du ikke vil vaske af den gamle hvidvask, skal du huske på, at du ikke kan anvende kalk på kridtet og omvendt - ellers vil malingen falde dårligt, snavsede pletter vil danne sig i loftet.

På toppen af ​​kridtet kan du sætte et nyt lag kridt eller vandbaseret maling, og lime kan belægges med den samme emulsion eller kalk. Samtidig skal man huske på, at for maling over det gamle lag af kalk eller kridt vil emalje og oliemaling ikke være egnet.

Maling af loftet oven på et lag af lime eller kridt

instrumenter

Der er tre vigtigste måder at anvende whitewash på, som du kan bruge:

Hvis du maler med en rulle, vil malingen ligge jævnt, der bliver ingen pletter, ingen pletter. For at få en god hvidvaskning ved hjælp af dette værktøj skal farvesammensætningen påføres i to lag. Ud over selve rullen skal du have en beholder til løsningen, noget til blanding og en malingbakke. Du har også brug for en lille børste til at sætte malingen på loftsafsnittene på leddene med væggene - det kan du ikke gøre med en rulle uden at blotte på væggene.

Hvidvask børste kan købes på alle byggematerialer butik. Det er billigt. Under arbejdet med en børste sprøjtes malingen stærkt, så du skal omhyggeligt beskytte møblerne i lejligheden såvel som dine øjne.

Værktøj til hvidvaskning af loftet

Ved hjælp af en spray kan hvidvask nemt påføres med et meget pænt, lige lag. I tilfælde af at malingen sprøjtes, skal du omhyggeligt sikre, at den er fri for klumper. Dens konsistens skal være mere flydende end hvidkalk, som skal påføres med en børste eller rulle.

Hvordan man vælger en maling

Hvis alt er mere eller mindre klart med kridt og lime, er valget af en passende vandemulsion en vanskeligere opgave. Der er mange sorter af disse malinger, som afviger i sammensætning og egenskaber.

 1. Polyvinylacetat vand emulsioner - den mest overkommelige.
 2. Malinger med akryladditiver er de mest populære. De er velegnede til alle overflader og er modstandsdygtige over for slid (selvom i tilfælde af loftmaling er ejendommen ikke så vigtig).
 3. Silikone vandbaseret maling passer godt over gammelt hvidvaskemiddel, selv uden at bruge en primer. Det har en høj dampgennemtrængelighed og er perfekt til maling af loftet på badeværelset eller i køkkenet. Denne type farve sammensætning vil pålideligt beskytte overfladen mod udseendet af svampe på den.
 4. Vandbaserede maling med latex har meget god modstand mod vand, de kan vaskes med vaskemidler. Til prisen er de bedre end alle andre vandemulsioner.

Den vandige emulsionsblæk koncentrerede Diola-78 (5 kg.)

For at gøre det bedste valg, læs omhyggeligt etiketten inden du køber. Det skal angive formålet med malingen, graden af ​​dens opacitet, forbruget pr. Kvadratmeter og andre parametre, der kræver opmærksomhed. Korrekt valgt vandemulsion vil gøre en snehvid og slidstærk belægning, den bliver ikke gul med tiden og er garanteret at beskytte loftet mod svampens udseende.

Maling med vandbaseret maling

For at få et godt maleri over kalk er det bedre at først dække det gamle lag med en akrylprimer. Derefter skal du kontrollere overfladen for styrke ved at forsøge at ridse den. Hvis det ikke er bruser, så kan du anvende maling.

Maling af et træloft med en spray

Men når man maler på toppen af ​​kridt, er det ikke nødvendigt at gøre dette - vandbaseret maling vil binde det godt og vil holde uden jord.

Før du begynder at arbejde, skal du forberede værelset. Det er nødvendigt at tage ud eller forsigtigt lukke med en film alle genstande, så de ikke bliver snavset med maling.

Hvis du anvender maling med pensel, skal du sætte penselstrøgene først vinkelret på vinduerne og derefter - parallelt. Hvis det sidste lag er lagt parallelt med lyskilden, vil der ikke være nogen striber synlige efter tørring.

Maleri med en rulle er en enklere og mere bekvem proces, hvor du skal udføre følgende trin:

 • hæld malingen i malkebakken;
 • dypp rullen i badet, og rul det derefter langs skråningen, fordel jævnt fordelt på overfladen og lad det dryppe af
 • læg det første lag maling vinkelret på vinduerne;
 • vent på fuldstændig tørring af sammensætningen;
 • Tilføj derefter et andet lag, der skal være parallelt med vinduets åbning;
 • Tag forsigtigt loftafsnittene på leddene sammen med væggene med en børste.

Sådan hvidner loftet

Det er endnu enklere at anvende maling fra en sprøjte - det er nok at lægge tre lige lag, det er ikke nødvendigt at følge retningen. Det vigtigste - når man anvender hver af dem, ikke at gå glip af en enkelt kvadratcentimeter af overfladen.

Kalkmaleri

Forbered en kridtløsning til maling af loftet er let; for dette:

 • 10 liter vand skal tages 5 kg kridt og 50 g trælim;
 • Konsistensen af ​​opløsningen skal være sådan, at den ikke dråber fra kniven, hvis blandingen hældes fra bladet, skal du tilføje mere kridt;
 • Du kan tilføje en blueness til sammensætningen, i dette tilfælde vil loftet være snehvidt, uden en gul farvetone.

Forberedelse af kridtopløsning til hvidvaskning af loftet

Teknologien til maling med kridt er i det væsentlige ikke anderledes end teknologien til anvendelse af vandemulsion. Vælg først en af ​​mulighederne - børste, rulle eller sprøjtepistol. Derefter skal du ikke rush og forsigtigt sørge for, at sammensætningen ligger jævnt. I dette tilfælde vil det nye loft i dit loft helt sikkert tilfredsstille dig.

Hvordan at hvide loftet?

For at finde ud af, anbefaler vi at du læser denne artikel. Du vil også være interesseret i at vide, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling.

Maling med kalkmørtel

For at lave en opløsning af kalk til at male loftet, har du brug for:

 • Tag 2,5 kg kalk, tilsæt 100 g salt gennemblødt i vand og en lille smule blå;
 • Bland alle komponenter i blandingen, tilsæt vand til dem, så det samlede volumen er ca. 10 liter.

Kalkopløsning til hvidvaskning

De grundlæggende anvendelsesbestemmelser er de samme som for kridt og vandbaseret maling.

Vigtige punkter

Når hvidvaskning af loftet skal du tage højde for rummets specifikationer. For eksempel i badeværelset skal du bruge en speciel sammensætning, der vil være modstandsdygtig over for fugt og beskytte loftet mod udseendet af svampe. Ellers vil malingen hurtigt miste sit udseende og kan endda begynde at smuldre ret hurtigt.

Det er også vigtigt at huske om sikkerhed under maling. For at undgå blegning i øjnene, på huden og i luftvejene, skal du bruge sikkerhedsbriller, gummihandsker og åndedrætsværn. Hvis dette ikke er gjort, kan farvestoffet forårsage allergier eller endda kemiske forbrændinger.

Sådan vasker du den gamle hvidkalk fra loftet

På trods af at loftet kan males på den gamle hvidvask, vil den bedste mulighed for at opnå højkvalitetsmaling være forrensning og udjævning af overfladen. En gammel hvidkalk, der holder dårligt og skrælmer, er det nødvendigt at vaske det af. Hvis du ikke gør det, behøver du ikke at stole på et godt resultat. Hvis et lag af kalk eller kridt, som allerede er i loftet, er tyndt, jævnt og godt, vil maleri lige ovenpå det være en ganske god mulighed.

Fjernelse af gammelt hvidvask er den bedste mulighed for kvalitetsmaleri.

For at vaske af kalkhugget skal du:

 • tag en skumsvamp og fugt den i vand, så det er vådt, men dråberne dræber ikke;
 • efter det er det nødvendigt at udføre en våd svamp over loftet igen og igen, vask et lag efter det andet, mens det skal fugtes så ofte som muligt;
 • så skal du tørre loftet grundigt med en våd klud - du skal også dyppe det i vand så ofte som muligt.

Vask et lag kalk er lidt vanskeligere fordi:

 • Det første skridt er at fugte hele loftet; til dette kan du bruge sprayen;
 • Ved hjælp af en spatel eller skraber er det nødvendigt at fjerne det gennemblødte lag af kalk;
 • og endelig skal du grundigt vaske loftet med en fugtig klud eller svamp for at fjerne lime og støv fra det.

Fjernelse af det gamle hvidvaskemiddel: a - fugt loftet, b - fjern sodens belægning.

Det er bedre at arbejde på tomterne - så længe du tager den bløde kalk fra en af ​​dem, vil den anden blive mættet med fugt. Således kan du ganske hurtigt gå gennem hele loftet.

For at vaske det gamle hvidvaskemiddel, kan du også bruge specielle formuleringer.

 1. I værkstedet kan du købe en særlig vask. Det skal påføres loftet med en sprøjte. Når det tørrer, kommer der en skorpe i loftet, som skal fjernes med en skraber. Derefter skal overfladen bare vaskes med et lap.
 2. En anden mulighed er at tilsætte eddike til vandet (en stor ske til 5 liter er tilstrækkelig) og 50 ml badeskum, blandes grundigt og påføres på overfladen af ​​loftet. Efter at have ventet i 20 minutter kan den rengøres med en skraber, og skylles grundigt med en våd klud.
 3. En anden måde er at lave en pasta ved at blande vand med mel. Det skal anvendes på loftets overflade og lade det tørre, så du kan nemt fjerne hvidvaskningen.

Video - Fjern gammel hvidvask

Hvidvaskning af hænderne på professionelle håndværkere

På trods af det faktum, at det er nemt at hvidtætte loftet selv, bør du ikke se bort fra en sådan mulighed som en appel til en professionel mester.

Denne løsning er god, fordi:

 • det vil spare tid;
 • henviser til en god mester, kan du være sikker på at du får et glimrende resultat;
 • mesteren skal bruge et minimum af maling for at hvidte loftet.

På samme tid, som nævnt ovenfor, tager hvidvaskning ikke rigtig meget tid. Derfor er det først og fremmest vigtigt at kontakte mesteren for at spare tid, hvis du er en travl person og altid plejer at ansætte fagfolk til at udføre bestemte job.

I mangel af færdigheder eller tid er det bedre at overlade arbejdet til specialister.

På grund af det faktum, at mesteren vil bruge et minimum af maling, kan adgang til det koste lidt mere end at male loftet med egne hænder. Det vigtigste i denne forretning er at finde en rigtig god specialist, som i dette tilfælde vil tage lidt af sit arbejde. Det vigtigste er ikke at ansætte hackere, som som arbejder uforsigtigt kan gøre en hvidvaskning endnu værre end du ville have gjort - sådanne herrer kommer også på tværs. De tager lidt for deres arbejde, men sådanne besparelser vil koste meget i sidste ende - du bliver nødt til enten at omdanne alt eller forblive med et dårligt malet loft.

Hvidvaskning af loftet på den gamle maling - det er en enkel og billig måde at forbedre det indvendige rum på. Det er ikke altid muligt at bruge det, men hvis det foregående lag er tyndt, selv og holder godt, vil kridt-, kalk- eller vandbaseret maling, der påføres direkte på den gamle maling, forblive godt. Hvis du får ret til forretning, bliver dit nye loft meget smukt, og et sådant resultat af maleriet vil glæde dig i årevis.

Whitewash gør det selv. Tekniske tips i oliemaleri

Vis kontrolpanel

Kommentarer

Denne Altit R202 eller den anden er stadig andre, men de har mindre hvidhed ved 2 eller 3 enheder. det er grundlæggende eller ej. eller 902 alt det samme

Er det en opskrift på oliemaleri? Kan du give opskriften på engelsk. Tak. Jeg ser jævnligt på din kanal.

Kan du venligst fortælle mig, og andre farver af pigmenter er også kun tilsat med olie?

TAK! - Til hvidt smør, og hvordan man laver akryl.

Titanium hvid skal blandes med akryllak. alle

Linolie i apoteket virker ikke?

Tse Video meni duzhe dopopoglo

Mange tak! Jeg er pensionist, skriver i glæden ved mig selv, malerne er dyre, især hvide. Dit råd er uvurderligt, men fortæl mig (måske nogen ved) om der er mindre emballage til salg, 25 kg er lidt meget.

I den hjemmelavede maling til bedre pastoer er det bedre at introducere hvid voks, som i denne video https://ruhot.net/video/gUkGEI8Ap-4/video.html
Hjælp til kanalen: Sberbank 4276 3800 8106 6230, Web Money 873703924729
Yandex penge https://money.yandex.ru/to/41001679576628
Jeg inviterer dig til mine master klasser i Moskva: http://www.buiko.ru/##blank-5/hk7e2
Email [email protected] Tlf. +79104967233 Vkontakte- http://m.vk.com/buikoo
Ved køb af ram og børster til blomstermaleri - http://www.buiko.ru/v-prodazhe
At købe børster til maleri af blomster - http://www.buiko.ru/kopiya-kisti-dlya-cvetochnoj-zhivop
At købe Maulstick (Artist Handrest) - http://www.buiko.ru/kopiya-mushtabel
Du kan hjælpe kanalen økonomisk! (PayPal [email protected] Web Money 873703924729)

Hvad kan du sige om olivenolie?

Mange tak. Først troede jeg, at den store italienske blev fortyndet på oliven, så kvaliteten og glans, men i praksis så jeg noget forkert. Mange tak.

Oksana Fedishin Ren olivenolie tørrer ikke. I det, bortset fra at du kan suge dine hænder, så de ikke tørrer i lang tid.

Fortæl mig venligst, er det muligt at erstatte titandioxid med kunstig titaniumblegningspigment? De er også meget gode "fine" tekstur, ingen klumper og fås i små krukker i enhver kunstbutik.

Lena Kotique du kan. Sandt ingen besparelser i dette tilfælde vil være væk.

Tak. Meget informativ.

Oleg, hej, bedes du fortælle mig, hvilken du har brug for at købe Titandioxid, der er mange mærker (R-220, 230, E171 (fødevarekvalitet), TioX-220, 230 osv.), Tak på forhånd!

Oleg, tak for svaret!

Artem Lae Artem, der er virkelig mange mærker, og jeg forstår dem ikke rigtig rigtigt. Har brug for en titandioxid rutil form, som bruges til fremstilling af maling, lak, plast og så videre.

Kraplak brune ikke med kobolt og ultramarine?

Hvis du vil tillade, et spørgsmål vedrørende din stil. Jeg arbejder meget med at kopiere andre kunstnere, især Monet og Van Gogh, Wassily Kandinsky, men denne vej vil ikke få mig til at frygte. Og jeg ved ikke, hvordan man finder min stil, fortæl mig. Tak på forhånd.

Oleg, jeg ønskede at spørge, hvordan du kæmper med tørhed af maling?
Efter tørring af olieværker ændrer dette i høj grad billedets kvalitet.
Mange tak for alt, hvad du gør for os!

På god jord og med overholdelse af oliemaleriets teknologi bør der ikke være nogen hævelse

Fantastisk video! Mange tak, Oleg! Altid glad for at lytte til dine råd.

Great! Så jeg indsamler information bit for bit fra forskellige kilder. Jeg har også hørt, at du kan tilføje lidt mere olie, forsigtigt gnide og forlade en dag til at suge. For at fjerne overskydende olie er det nødvendigt at smøre den resulterende maling på pap. Papen absorberer olien, og du fjerner blot malingen med en palettekniv. Måske fungerer den samme metode, hvis den færdige maling begynder at flyde?

Oleg, meget god video, hvor hurtigt bliver det tørt?

Artyom Boyarsky Se på, hvad de knæder. Hvis linolie med lak, så hurtigt. Hvis bare på solsikkeolie, så længe nok. Derudover afhænger alt af tykkelsen af ​​malingslaget.

Og kan jeg også erstatte lakken med en budgetmulighed? Jeg lavede glasmosaik, tsaponfarv og dyre, gik til byggematerialerne og købte farveløs gulv lak, blandet med olie maling lige stor, farvede glas rengøres og de saftige farver viste sig at være klare, måske kan du tilføje til fortynderne Resultatet er, efter at malingen er tørret

Åh, det er synd, det er umuligt at gøre andre farver, hvad ville det være penge af penge

Godt, for en eller anden grund er det umuligt? Det er endda muligt at tage ud af dioxid og tilføje farvestoffer fra bygningsbutikker, du kan få både akryl og olie afhængigt af hvad du producerer))). Jeg forsøgte at arbejde godt ud. (Jeg ved virkelig ikke om holdbarhed)

Hvidt loft alene uden professionelt værktøj

Hvis du beslutter dig for at gøre reparationen med dine egne hænder, er den første ting i en sådan reparation hvidvaskende loftet med dine egne hænder. Og for at kunne udføre dette arbejde korrekt, tilbydes du følgende række handlinger.

Forberedelse af loftet for hvidvaskning

Hvis du hopper over dette trin, vil en ny whitewash snart smuldre. Forberedelse er især vigtigt, hvis loftet var hvidkalket, og nu har du besluttet at gøre det med kridt eller maling, eller omvendt. Det er klart, at mekaniske urenheder (fedtpletter, støv osv.) Også skal vaskes af, hvis du selv vil blæse loftet.

At bestemme det hvidkalkede loft for at fugte den gamle hvidvask. Hvis det er mørkt og ikke pletter fingeren, så hvidvaskningen var kalk. Hvis overfladen nemt slettes, var der en kridt hvidkalk. Emulsionsmaling forbliver uændret.

Overvej nu, hvordan du hurtigt vasker det gamle hvidvask fra loftet:

 1. Dæk gulvet og møblerne, som du ikke kunne bære, polyethylen eller andet beskyttende vandtæt materiale;
 2. Forbered en varm sæbeopløsning, svamp eller børste;
 3. Fugt den gamle hvidvask på firkanterne, fordi hvis du våd hele loftet, vil det tørre, og du bliver nødt til at gentage fugtigheden;
 4. Skrabning af våde områder med en hård trowel, udsæt panden for at undgå forurening af gulvet så meget som muligt;
 5. Vask rester af hvidvaskningen med en våd svamp.

Selvom den gamle belægning ikke er forurenet, skal den stadig fugtes, så den nye absorberes bedre.

Så du kunne fjerne whitewash, det er på tide at gå til næste trin:

 • Om nødvendigt lim limene af loftfliser med et specielt tape (serpyanka).
 • Skyl det vaskede loft, hvis det er nødvendigt, for at niveauere og eliminere mulige revner.
 • Når kittet er tørret, skal du gnide det med papirkapir for at gøre hele overfladen glat og prale hele loftet.

Primeren er tørret op - gå videre.

Vælg hvad der skal hvides

Et af valgene er kalk hvidkalk på loftet. Det bruges af dem, der foretrækker hvidhed og friskhed. Til fremstilling af kridt hvidkalk pr. 10 kvm:

 • Hæld 30 g lim (træ, PVA eller Bustilat) i varmt vand eller opløs fijnhakket vasketøjssæbe;
 • Rør grundigt, hæld langsomt sigtet kridt (ca. 3 kg);
 • For at undgå en gullig farve og for at forbedre hvidheden, tilsættes ca. 20 g blå til opløsningen.

lime

En anden mulighed - kalk hvidvask, som er valgt på grund af dets bakteriedræbende egenskaber og evne til at reparere små revner. I dette tilfælde fortyndes 1,7 kg kalk og 40 g blå i varmt vand.

For at fortynde hvidvaskningen korrekt skal du kontrollere dens konsistens. For at gøre dette skal du dyppe en metalobjekt ind i løsningen og tage det ud - se, hvis opløsningen er for flydende, vil hvidvaskningen afløb uden at efterlade et spor. Tilsæt derefter kridt eller kalk i små doser, indtil opløsningen løber fra objektet uden spor.

Værktøjsforberedelse

Plade hvidvask kan udføres med en børste, rulle, sprøjtepistol eller støvsuger med luftblæsningsfunktion. Alternativet med en sprøjtepistol eller støvsuger til hjemmeforhold er dog mindre egnet, fordi i et lille område vil sprøjten ikke kun sætte sig i loftet.

Først skal du vælge en børste til hvidvaskning, fordi kvaliteten af ​​arbejdet afhænger af dens tilstand. Det er bedre at købe en børste lavet af naturlig børstehår, 15-20 cm bred, specielt designet til dine formål. Før brug, blød det i varmt vand i flere timer. Herved opnås det, at børstehåndtaget på penslen svulmer op og fikser børsterne. Så forbliver de ikke på den hvidkalkede overflade. Og efter arbejde skylles det under rindende vand.

Ruller giver dig mulighed for at hvidvaske loftet hurtigere, og kvaliteten bliver bedre. Når du vælger dem, er der ingen funktioner, og de kræver ikke en separat beskrivelse. At bruge rullen bliver nødt til at købe en speciel palle (kuvette).

Hvidvaskningsproces

Hvis du blæser loftet med en børste, skal du anbringe slag først vinkelret på vinduerne (til lyskilden) og det sidste lag - parallelt med vinduerne. Så når du tørrer, kan du ikke se båndene.

En lettere hvidbearbejdningsproces vil sikre brugen af ​​en rulle:

Hæld hvidningsløsningen eller maling i en specialpande (kuvette), dypp en rulle ind i den og rul den langs siden af ​​panden, så opløsningen (maling) er jævnt fordelt over overfladen af ​​rullen, og overskuddet drænes fra rullen.

Når du laver hvidvaske lagene med en rulle, skal du rette dem som du ville, når du maler med en børste - først mod vinduerne, så parallelt med rammene. Når du kører rullen langs loftet, skal du overlappe ca. 5 cm for ikke at forlade uberørte områder. Glem ikke at i vægge og lofter, hvor rullen ikke kommer, er det bedre at bruge en børste.

Alternativ mulighed: hvidtvandsplade "vandemulsion"

Det er bedst ikke at lide med kalkholdig eller kalkmørtel, brug vandbaseret maling, når hvidvaskning af loftet. Det giver dig mulighed for jævnt at male loftet og ser mere smukt ud.

Kun forberedelsen af ​​loftet til at male loftet efter hvidvaskning kræver særlig pleje. Desuden vil kun vandbaseret emulsion give de bedste "klæbende" til den gamle hvidvask og ikke skrælle af alle typer maling.

Det er bedre at anvende det andet lag maling vinkelret på den første: det vil være mindre skilsmisse

For at kvalitativt anvende maling på hvidvaskning er det også bedre at male i to lag, og det andet lag kan kun påføres, efter at den første er tørret.

Generelle anbefalinger

 1. Beregn omkostningerne ved hvidvaskning under hensyntagen til mængden af ​​materialer, der kræves. For at gøre dette, ved at kende forbruget af maling, kridt eller kalk, lim, bluing og andre komponenter, beregne deres omkostninger. Tilføj omkostningerne ved værktøj (børster, ruller, palle osv.). Det vil stadig være billigere end at bestille suspenderede eller nedhængte lofter.
 2. Mens hvidvaskning og tørring af loftet ikke tillader udkast og direkte sollys, ellers vil resultatet af dit arbejde smuldre.
 3. Sørg for, at der under hvidvaskningsopløsningen (maling) fordeles over loftet uden dannelse af dråber og strømme.
 4. Glem ikke sikkerheden - brug beskyttelseshandsker og beskyttelsesbriller, hovedbeklædning.

Med forbehold af alle regler whitening den næste reparation af loftet vil have brug for i 3-5 år.

Sådan blæser loftet med egne hænder

Udførelse af reparationer i lejligheden er det vigtigt at være særlig opmærksom på loftet. Glat og glat overflade kan understrege værdets værdighed, fylde rummet med luft og lys, hvilket er nødvendigt for at skabe en hyggelig atmosfære. Blandt de mange færdigvarer, der anvendes til reparation og udsmykning af lofter, fører hvidvaskningsleder i popularitet.

Sådan blæser loftet med egne hænder

Den utvivlsomme fordel er processens materielle tiltrækningskraft. Derudover gør mange forbrugere valget til hvidvaskning med fokus på hygiejnisk sikkerhed og harmløshed for helbredet i modsætning til hængende strukturer, stræklofter eller loftfliser.

Sådan hvidner loftet

Den smukke glans af det friskhvidede loft er perfekt kombineret med en hvilken som helst designløsning af rummet, som visuelt udvider rummet (læs artiklen på vores hjemmeside om det smukke loft med egne hænder). Og endelig, at hvidvaskede loftet selv er en helt mulig opgave, hvis du nøje overholder reglerne og vejledningen.

Sådan hvidner loftet

Indhold trin for trin instruktioner:

End hvide lofter. Fordele og ulemper ved materialer

Til hvidkalkede lofter brugt ofte kridt-, lime- eller vandbaseret maling. Ofte, når man vælger et materiale, styres de af, hvad loftet tidligere blev behandlet. For at bestemme dette er det tilstrækkeligt at holde fingeren på en tør overflade: Kalkvask smøres ikke, men kridtet vil forblive på fingeren.

End hvide lofter

Men hvis du stadig er i tvivl, kan du gnide loftet med en våd hånd - kalken bliver mørkere, men den forbliver ikke på huden, men kridtet bliver smurt efter hånden. Det anbefales ikke at kridtalkalk over kalk, på grund af muligheden for dannelse af talrige pletter og pletter, hvilket vil medføre gentagen re-maling. Ideelt er det nødvendigt at male lofterne en gang om året eller to.

 1. Kryds hvidkalkning vil give en dybere hvid farve end nogen anden belægning, er modstandsdygtig overfor høj fugtighed og har bakteriedræbende egenskaber. Desuden er denne type hvidvaskemiddel helt sikkert og helt hypoallergen, der opfylder alle hygiejniske krav.

Der er flere typer af emulsioner:

 • satinemulsion giver dig mulighed for at skjule flere defekter af loftets overflade på grund af det faktum, at belægningen er noget poleret, afhængigt af emulsionsmærkningen, kan glansgraden være anderledes;
 • Matemulsion har en mere tæt tekstur, som gør det muligt at skjule mere signifikante overfladefejl, men det tørrer meget længere;
 • Særlige typer af emulsioner designet til køkkener eller badeværelser har forbedrede fugtigheds- og antibakterielle egenskaber.

Et andet argument til fordel for kridt eller lime - når der vaskes disse materialer, er det ikke nødvendigt at pre-prime loftet.

Værktøj kræves til arbejde

Det er muligt at male lofterne med en rulle eller med en børste. Disse metoder er optimale til lejligheder og små landehuse og lokaler.

Sådan hvidner loftet

Hvidvaskning ved hjælp af sprøjtepistolen er mere arbejdskrævende og dyr, kræver dygtighed og evne til at arbejde med enheden, og når hvidvaskning af sprøjtepistolen skaber et stort antal stænk, der kan forstyrre arbejdet.

Så for at udføre hvidvaskningsarbejder skal du:

 • spand til blanding af kridt eller limemørtel;
 • byggemixer eller borer med en speciel dyse;
 • stigen;
 • spatler at fjerne den gamle belægning;
 • klude;
 • varmtvandsbeholder;
 • dækker materiale;
 • børster med stive børster eller ruller til hvidvaskning;
 • beskyttelsesudstyr (hovedbeklædning, åndedrætsværn, øjenmaske og gummihandsker);
 • maling bakke;
 • sandpapir og holder.

Sådan hvidner loftet

Nye børster skal gennemblødes i varmt vand i flere timer før brug. Børster, der er forberedt på denne måde, vil ikke miste børster i løbet af arbejdet. Det anbefales at vælge en naturlig hårbørste med en bredde på 12-15 cm.

Ruller vælges individuelt, baseret på personlig præference. Det vigtigste er at bruge hvidvaskningsværktøjer, der tidligere er ubrugte, for at undgå fejl og belægningsfejl.

Hvordan tilbereder man en løsning?

Fortynding af vandbaseret maling repræsenterer ofte ikke en særlig kompleksitet, der ikke kan siges om fremstilling af kridt eller limemørtel.

Sådan forbereder du en løsning

Løsningen er udarbejdet ud fra en omtrentlig beregning, at der for hver kvadratmeter af et loft malet i et lag er en halv liter af blandingen påkrævet. Men oftest er komponentformuleringerne på et område på 10 kvadratmeter. Den færdige blanding kan opbevares højst 36 timer og tørre ingredienser - nogle år uden skade og tab af egenskaber og kvaliteter. Hvis det er muligt, bliver opløsningen æltet ved hjælp af en byggemixer.

Til fremstilling af kalkopløsningen skal du bruge 30 til 100 ml lim (PVA eller joiner lim), gnides på en fin rist til en 50 g sæbe og 3 kg kridt sigtet gennem en sigte (sigtning er et nødvendigt skridt til at fjerne snavs og de største partikler af hvidvaskemateriale) og 10-20 g almindelig blå for at forbedre farvets farve og forhindre mulig gulning af belægningen.
For det første opløses sæbechips og lim i varmt vand, derefter hældes en tynd, jævn strøm med konstant omrøring med kridt, der tidligere er blandet med bluingpulver.

Kalkblandingen fremstilles noget enklere: 1,75 g mashed lim, 100 g salt og 40-45 g blå fortyndes i varmt vand. Denne blanding giver imidlertid ikke et rigt hvidt lys og betaler for det med sine maskeringsegenskaber.

Mængden af ​​vand er taget vilkårlig. Ca. 1 liter varmt vand kræves til 1 kg kridt eller kalk. For at bestemme den optimale konsistens af blandingen, brug denne teknik: En metalobjekt med en glat overflade (pin eller kniv) sænkes lodret i opløsningen, hvis blandingen løber ud uden at efterlade spor, når du trækker ud, er opløsningen ikke tyk nok og kalk eller kalk skal tilsættes. I dette tilfælde fremstilles en stigning i koncentrationen af ​​blandingen gradvist efter hver tilsætning, hvor kvaliteten af ​​opløsningen kontrolleres.

Fremstilling af opløsningen til hvidvaskning

Blandingen henstår i 10-15 minutter, filtreres derefter gennem en sigte eller et lag af klud. En velforberedt blanding har ikke klumper, og farvningen maler metalhvidet. Umiddelbart inden hvidvaskningen er opløsningen godt blandet.

Værelse forberedelse

Før du hvidvaskes i rummet, skal du frigøre så meget som muligt: ​​Tag alle genstande ud, demonter kløften, lysekroner og andre belysningsenheder. Stort møbler og indbyggede genstande og dekorative elementer dækkes med plastfolie og tape over. Med særlig omhu skal du dække gulvet - det vil betydeligt spare senere rengøringstid.

Gulve kan lægges i flere lag med gamle aviser eller lagner, gulvlister kan klistres over med maskebånd. Luk om nødvendigt loftsplinterne og stukkerne.

Forberedelse af loftet. Trin 1. Fjern det gamle hvidvaskemiddel

Selvom den gamle hvidvask ikke er revnet og ser helt ren ud, er det bedre at fjerne det. For at lette denne opgave er der specielle løsninger, men du kan bruge dokumenterede metoder - varmt vand eller en mild sæbeopløsning og en spatel.

Fjern gammelt hvidvaskemiddel

Før arbejdet påbegyndes, skal du beskytte dit ansigt, krop og hænder med beskyttelsesudstyr. Kalk eller kridt påvirker ubeskyttet hud, dårligt skyllet hår.

Fjernelse af hvidvask er en besværlig og arbejdskrævende proces, afhængigt af en stor grad af naturen af ​​den hvide perle blanding. Det kalkholdige lag er lettere at rengøre end kalk.

Sådan fjerner du den gamle lime whitewash?

Ofte er det simpelthen skrabet fra loftet med en metal spatel, der tidligere har tappet det område, der skal rengøres med en gummibåd. Det er ineffektivt at suge kalk hvidvask, da det gamle lag vil klumpe og smøre i loftet.

En kendt metode til rengøring af loftpladen ved hjælp af pasta, når hele overfladen er tykt dækket med en opløsning, og derefter skrælles den af ​​med en spatel sammen med en hvidvaskning.

Sådan fjerner du old whitewash

Sådan fjerner du kalk hvidvask?

Et lag af kridt fra loftet fjernes ved brug af varmt vand med tilsætning af 3% eddikesyre og en svamp (det er tilladt at bruge en separat rulle på et langt håndtag). Forsigtigt fugtet strøm forlades i en halv time for at svulme laget af hvidvask og derefter forsigtigt fjernet med en spatel. Hvis laget ikke er hævet nok, bliver loftet fugtet igen.

Krit på problemområder skal gnide med en svamp. Og i slutningen af ​​loftet stripping - lad overfladen tørre. Graden af ​​renhed kontrolleres ved tilstedeværelsen eller fraværet af hvide mærker på din håndflade, når du berører loftet.

Trin 2. Rengøring, fastsættelse af uregelmæssigheder og primer

Når det gamle lag hvidvask er fjernet, skal loftet rengøres fra pletter, spor af fedt eller rust, skimmel og svamp, hvis nogen.

Spor af rust og fnug elimineres let ved hjælp af varmt saltvand og en svamp. Det er tilrådeligt at tørre det tørrede sted med en opløsning af kobbersulfat (75 g pr. 1 liter vand).

Gamle spor af fedt rengøres med en klud fugtet med en opløsning af calcined salt, som sælges i husholdningsafdelinger. Efter at pletten er fjernet, skylles området med vand.

Hvis leddene af pladerne på stoffet giver anledning til bekymring, kan de limes med serpyanka - det vil bevare belægningenes integritet mod revner. Slots, riller og revner skal gennembores. Bedst af alt er hjemmelavet limkitt egnet til at fjerne fejl i loftsfliser - det holder godt og er nemt at bruge.

For at opnå det kræves to dele af trælim og gips og en del af det sigtede kridt. Blandingen er æltet i vand og påført på loftet med en spatel. Efter tørring gnides overfladen med glødpapir til en glat tilstand. Loftet, der er forberedt på denne måde, er primet - dette vil give overfladen yderligere fugtighedshæmmende egenskaber og vil lette processen med hvidvaskning. Det primerede loft lades tørre i 24 timer.

Trin 3. Hvidvaskning

Med et godt forberedt loft er to lag hvidvask tilstrækkelig. Start fra hjørnerne, mentalt opdele loftet i sektorer. Det er bedst at starte fra vinduet og gradvist bevæge sig mod døren. Ved udførelse af arbejde er det meget vigtigt at fjerne udkast, ellers kan hvidvaskningen smuldre.

Eksperter anbefaler at blanke, skiftevis ved hjælp af kunstig og naturlig belysning - det bliver lettere at identificere fejl og rette dem i løbet af arbejdet.

Hvert lag af hvidvaskning bør tørres godt og kun derefter fortsætte til næste. Der er nogle nuancer, når man vasker forskellige værktøjer.

Sådan hvidner loftet

Hvidvaskning med en rulle er at foretrække, da det giver de bedste resultater, selv i mangel af erfaring. Ved hjælp af en rulle kan du holde fast med V-formede bevægelser for ensartet farvning. Og det er muligt at anvende multidirektionelle lag: den nederste er vinkelret på vinduet, og den øverste er parallel, og ruller forsigtigt rullen på overfladen. Dette vil undgå skilsmisse. Bredden af ​​overlapningen mellem slagene må ikke være mindre end 5 cm.

Retning whitewash loft

Det er vigtigt at sikre, at der ikke er nogen overspændinger og dråber. For at gøre dette skal overskydende opløsning af hvidvaskning fra rullen fjernes ved at rulle rullen på den skrånende del af kuvetten.

Svære områder og hjørner er malet med en mellemstor børste.

Sådan hvidner loftet

Hvidvaskning med en pensel er en mere arbejdskrævende og lang proces. Princippet er det samme - arbejdet starter fra vinduet med korte streger, lagene påføres i forskellige retninger med en aflytningsbredde på 5-6 cm.

Ceiling hvidvaskning er en tidskrævende proces, men helt gennemførlig selvstændigt.

Hvidvaskning af loftet med kridt gør det selv - trin for trin instruktioner

Reparation, især kapital og design, er et meget tidskrævende forretnings-, finans- og nervesystem. I absolutte tilfælde er speciel viden og færdigheder nødvendige for implementering af højkvalitets reparationer, derfor er det umuligt at undvære beskæftiget arbejde.

Hvidvaskning af loftet med egne hænder arbejde er ikke vanskeligt og under enhver mands styrke og endda en kvinde. Derfor, hvis du beslutter dig for kun at "opdatere" det eksisterende interiør (kosmetisk hvidvaskning, maleri tømrerarbejde, mindre reparationer mv.), Er det helt sikkert muligt at spare på lønningerne for arbejdstagere. Faktisk begynder alt med hvidvaskning af loftet, og det vil blive diskuteret om det.

Før hvidvaskning skal loftoverfladen være ordentligt forberedt, det vil sige at fjerne laget af gammelt hvidvaskemiddel.

Denne opgave er teknisk simpel, men meget tidskrævende og "snavset". Derfor er alt, hvad der er muligt, og hvad der ikke kan tages ud af rummet, først "pakket" tæt i polyethylen og sørg for, at der ikke er huller. Døråbningen skal også være foret med polyethylen eller en fugtig klud.

Nu har vi brug for følgende:

 • sæbeopløsning;
 • svamp;
 • naturlig børste børste eller stor børste;
 • spatel;
 • lille palle.

Forbered en opløsning af varmt vand og vaskesæbe. Når opløsningen er klar, begynder vi at vådte overfladen med en børste.

Du behøver ikke at blæse hele loftet på en gang. Mens du renser et lille område, vil resten af ​​overfladen tørre ud, og du bliver nødt til at fugte igen. Den mest hensigtsmæssige måde at håndtere overfladen på er "kvadrater".

Våd hvidvask vi renser med en hård spatel. Det er meget ønskeligt med den anden side at holde pallen, som vil smuldre stykker hvidvask. Så du vil minimere den "beskidte" del af proceduren.

Efter at have behandlet på denne måde hele overfladen af ​​loftet, fortsætter vi til den "rene" vask. For at gøre dette fugtner vi svampen i en sæbeopløsning, og skridt for trin vasker af rester af den gamle hvidvask.

Video: Sådan fjernes hvidvask fra loftet

Valg af materiale til hvidvaskning

I det store og hele er der tre materialer til loftets sædvanlige hvidvask: kridt-, lime- og vandbaseret maling. Overvej deres fordele og ulemper.

+ Fordele: billig, nem at anvende, "trækker vejret".

- Ulemper: På grund af micro-shedding bliver det en ekstra støvkilde, "smears", er bange for fugt.

lime

+ Fordele: billig, nem at påføre, næsten ikke "smurt", "trækker vejret", har bakteriedræbende egenskaber.

- Ulemper: kan i høj grad reducere fugtigheden i rummet, irritere slimhinderne, sjældent perfekt hvid.

Vandemulsionsmaling

+ Fordele: Det er til salg i et blik, klar til påføring, giver næsten ideelt ensartet skygge af en overflade, er konstant mod nedslidning, er nem at anvende.

-Ulemper: "ikke ånde", betydeligt dyrere end kridt og lime.

Generelt kan vi med sikkerhed sige, at "vandbaseret emulsion" fra et praktisk synspunkt er ideelt, men du beslutter under alle omstændigheder.

Fremstilling af opløsningen

Hvidvaskning af loftet med vandbaseret maling indebærer køb af færdigmørtel, hvor der ikke er behov for yderligere manipulationer. Og kalk- eller kalkopløsninger til hvidvaskning skal udarbejdes. Vi beskriver processen i detaljer.

Fremstilling af kridtopløsning

For at opnå en opløsning af den ønskede konsistens er det nødvendigt at opløse kalken i vand i de korrekte proportioner. Vi vil bygge på de betingede 10 kvadratmeter. m overflade.

På dette område skal du tage 5 liter varmt vand og 3 kg kridt.

Kridt før dette skal sigtes. Hæld kridt i vand, tilsæt 15-20 gram blå og 30 gram trælim. Rør godt.

Kontroller om alt viste sig som det burde være meget nemt.

For at gøre dette skal du dyppe en glat metalobjekt, som en kniv, ind i løsningen. Hvis opløsningen flyder fra metaloverfladen og efterlader næsten ingen spor, betyder det, at kridt ikke er nok. I dette tilfælde skal du tilføje lidt kridt og omrøre, med jævne mellemrum kontrollere tætheden.

Kalkmørtelpræparat

Fortynd 3 kg slagt kalk i en liter vand. I den resulterende opløsning tilsættes for-gennemblødt salt (500-100 g) og 150-200 g aluminiumaluminium. Ved kontinuerlig omrøring skal varmt vand tilsættes jævnt og så bringes opløsningens opløsning til 10 liter.

Måder at anvende løsningen på loftet

Hvidvasken kan påføres på loftet på forskellige måder og betyder: med en børste, rulle eller spray (sprøjtepistol). Hver af mulighederne er god på sin egen måde, men der er nuancer.

Det er tilrådeligt at bruge sprøjtepistolen, når du skal male et rigtigt stort rum. Ellers vil der i tillæg til loftet blive malet en masse "ekstra" overflade. I de fleste tilfælde er pensel eller rulle tilstrækkelig.

Hvidvaskning af loftet med dine hænder ved hjælp af en rulle har alvorlige fordele i forhold til børsten:

 • Børsterne stiger ikke fra rullen;
 • rullen giver ikke sådanne pletter som en børste;
 • sparer betydeligt maling;
 • Du kan gøre uden stigen ved at fastgøre en rulle til et langt håndtag;
 • med en rulle, højere overordnet ydeevne, især på store områder.

Ikke desto mindre skal penslen være nødvendig, da det kun med dets hjælp er muligt at male over vinkler og små detaljer (hvis der er nogen).

Teknologi til at anvende løsningen

Før hvidvaskning af loftet med lime, skal overfladen først fugtes med en børste. Dette gøres, så den malede overflade bevarer fugt i nogen tid. I løbet af denne tid vil hvidvaskningen karbonisere (afhente kuldioxid fra luften) og efter tørring bliver den mere holdbar.

Teknologien til at anvende alle tre typer løsninger generelt er meget ens. Først skal du med pensel male over leddene og hjørnerne, hvor loftet er forbundet med væggene. Fortsæt derefter med at male hele overfladen.

Vi begynder at anvende det første lag fra vinduet og lave slag vinkelret på lysets stråler fra vinduet.

Efter maling til den modsatte side af loftet, lad overfladen tørre. Derefter sætter vi det andet lag, men nu er det vinkelret på det første lag af behandling. Påfør en overlapning på ca. 5 cm for at fjerne ufortrulede strimler.

Som følge heraf skal du få en ensartet overflade uden striber og pletter. Hvis du tilføjer et farvestof til opløsningen, skal du ikke glemme, at skyggen bliver tyndere efter tørring.

Video: Detaljerede instruktioner om, hvordan man maler loftet korrekt.

Den nemmeste og billigste måde at afslutte loftoverfladen på var, er og vil være - kalk hvidvask på loftet. Denne metode har været populær i flere årtier blandt russiske beboere, i dag kan du også finde folk, der tyver på kridt og "understreger" deres hvide i loftet.

Klar "hvidt" loft

Hvordan laver man kalkopløsning til hvidvaskning?

Der er to typer mørtel, der anvendes på loftet: lime og kridt. I vores tilfælde vil vi overveje alle funktioner og arbejdspunkter vedrørende kun kridtløsningen. For at lave den nødvendige blanding skal du bruge følgende ingredienser og værktøjer, som alle kan købes hos en almindelig hardwarebutik:

Værktøj til hvidvaskning

Det er vigtigt, at du, før du påbegynder arbejdet, forbereder alt, der er nødvendigt, for at der i processen med at anvende en kridtløsning til loftet ikke sker en hændelse, og det skal ikke afbrydes på grund af mangel på noget:

 • Olieklud, kapacitet (bassin eller spand) og gasbind: nødvendigt i første fase, når der oprettes en løsning.
 • Stepladder (stilladser).
 • Børste eller rulle eller spray.

Sprøjteflaske

Du kan bruge en rulle på et langt håndtag, så du behøver ikke en trinladder, det er sikrere, fordi risikoen for fald er reduceret og mere effektivt: Du kan bevæge dig stille i rummet.

Ingredienser til kridtopløsning

 • Ikke mindre end 3 kg kridt. Tidligere var det nødvendigt at knuse kridt; i dag sælges færdigt pulver eller pasta. Den oprindelige form for kridt er grå, det er okay, når det blandes, bliver det hvidt.
 • Lige over 50 gram pounded vaskesæbe.
 • Ca. 100 g trælim.
 • Mere end 10 g blå blæk: Det er nødvendigt, så hvidvaskningen forbliver "snehvid" og ændrer ikke sin farve.

Ved en hastighed på en halv liter mørtel pr. Kvadratmeter loft er det let at selvstændigt beregne, hvor meget du har brug for den færdige blanding. Bare rolig, hvis du har købt lidt flere ingredienser, og de vil forblive: Kriten mister ikke dens egenskaber, så det vil komme til nytte med den næste whitewash.

Vigtigt at vide! Før duper med loftoverfladen med kridt, er det nødvendigt at sive den tørre blanding for at fjerne alle grove og hærde partikler.

Løsningsfremstillingsproces

 • Hæld kridt i beholderen (ca. 2-3 kg) og hæld varmt vand (3-3,5 liter).
 • Tilsæt de resterende ingredienser og bland grundigt. Hvis du har en boremaskine med en speciel dyse, vil dette forenkle din opgave og fremskynde madlavningsprocessen.
 • Filtrering: Den resulterende blanding passeres gennem ostekloth, så vil opløsningen have betydeligt færre klumper, der kan ødelægge loftets udseende.

For at kontrollere opløsningen er det nødvendigt at sænke metalpladen i væsken og trække den ud: Hvis opløsningen løber fra bladet, betyder det meget vand. Dette problem kan løses ved at lade løsningen stå i et par (2-3) dage alene: kridtet vil slå sig ned, vandet på overfladen kan let fjernes med en scoop. Sæt alt det resterende kridt i form af pasta på oliekluden: Lag ikke tykkere end 5 centimeter - det er tørkrit, som vil være klar til genopvarmning i den nærmeste fremtid, da den tørrer.

Sikkerhed ved afslutning af lofter

Før du besvarer spørgsmålet - hvordan man kridter loftoverfladen - være opmærksom på overholdelse af flere vigtige punkter, der hjælper med at undgå skader og skader:

 • For det første bør du forberede beskyttelsesudstyr, såsom: handsker, åndedrætsværn og beskyttelsesbriller. Dette skyldes, at små kalkpartikler, når de påføres på loftet, falder ned, er det muligt, at de ikke falder i øjnene. Plus, hvis du indånder dem i store mængder - vil de begynde at irritere væggene i slimhinden.
 • For det andet skal du kontrollere skovets integritet og de stiger, hvor arbejdet skal udføres: hvis de hælder, hænger ud og opfører sig som om de nu falder fra hinanden - sæt dem til side, spar ikke på helbredet.
 • For det tredje er nyfødte børn og dyr på tidspunktet hvidkalkning bedre at trække sig fra lejligheden.

Overfladebehandling til arbejde

Fjern den gamle hvidvask er ikke så let, denne proces er den mest tidskrævende og beskidte.

For det første er det nødvendigt at tage alle møbler og apparater ud af værelset, du kan dække en stor film eller en klud, som faktisk gulvdækket med pap eller film. For det andet brug briller og åndedrætsværn (se Reparation af loftet med egne hænder: hvordan man gør det korrekt og med viden).

Du kan starte fra en hvilken som helst del af rummet, hvis kun arbejdsstrømmen var effektiv: For at øge hastigheden kan du købe et specielt værktøj, der hjælper med at rense hvidvaskningen fra loftet eller forberede en sæbeopløsning. Spatelen er bedre at bruge flere typer: bred og smal.

Når du har brugt spatelen til at fjerne den gamle belægning, er det nødvendigt at rengøre overfladen: forsegl revner og pits, fjern forskellige pletter og pletter (se svaret på et spørgsmål om, hvordan man blæser loftet med en støvsuger). Kalk hvidvaskning af loftet skal først begynde, efter at overfladen er tørret.

Rustne pletter og striber

Workflow - trin for trin

 • Først og fremmest er det nødvendigt at fastsætte loftet i flere sektorer, som du vil afslutte gradvist (se hvidvaskning med vandbaseret maling: fordele, ulemper og metoder). Det er bedst at starte fra vinduet og bevæge sig mod døren. Hvis du arbejder med en rulle: brug et langt håndtag, hvis du hvidvask det med en børste, er det bedre at lave små skove, der giver dig mulighed for at bevæge dig rundt i det meste af rummet.
 • Når opløsningen er påført på loftet, skal du vente til det første lag tørrer og behandler overfladen igen. I nogle tilfælde kan det ske, at du bliver nødt til at anvende det igen: ujævnt loft og lidt erfaring med hvidvaskning vil påvirke kvaliteten af ​​arbejdet. Når dråber dannes i loftet, er det nødvendigt at rulle dem over overfladen ved hjælp af et improviseret værktøj.
 • Den ensartede fordeling af kalkopløsningen på loftet fører til det bedste resultat - derfor er det meget vigtigt ikke at skynde sig for at arbejde konsekvent.

Tips til begyndere

Her er nogle vigtige tips til at lette arbejdsgangen:

 1. Eliminer muligheden for udkast og direkte sollys på den behandlede overflade: hvidvaskning kan smuldre.

Korrekt anvendelse af opløsningen

 1. Det andet lag af opløsningen anvendes bedre vinkelret på den første: reducerer antallet af pletter.
 2. Hjørnerne af rummet maler desuden en børste.
 3. For at bestemme hvilken løsning der er på loftet, er det nødvendigt at fugte det: hvis overfladen er mørkret og ikke forbliver på fingrene - kalk; efter kontakt er der hvide mærker - kridt.

I betragtning af alt det ovenstående kan du nemt besvare spørgsmålet selv - hvordan man krætter loftet?

Loftet er den største afdækkede overflade på værelset.

Fejl og forurening af loftet straks fange øjet, derfor kan lejlighedsreparationer ikke forestilles uden reparation af loftet. Blandt de mange moderne reparationsmetoder: installation af spændinger eller suspenderede strukturer, flisereglering, vægpapirering - hvidvaskning er stadig førende. Der er mange forklaringer til dette: Et hvidkalket loft passer til ethvert interiør. Desuden er hvidvaskning den hurtigste og mest overkommelige måde at renovere et værelse på.

Do-it-yourself loftet hvidvaskning er en vanskelig opgave for en person, der gør det for første gang og har ingen relevant erfaring. Men efter de tips og instruktioner, der er beskrevet nedenfor, kan du gøre dette arbejde hurtigt og effektivt.

Sådan forbereder du loftet

Korrekt forberedelse er nøglen til et vellykket arbejde: hvidvaskning vil så gå mere jævnt, vil ikke skrælle efter et stykke tid fra loftet, pletter fra gamle forureninger vises ikke på overfladen. Klargøringen af ​​loftet foregår i flere faser: rengøring af den gamle hvidvaskning, fjernelse af snavs og udjævning af loftet.

Advarsel! Det forberedende arbejde er en meget beskidt proces, så du skal først fjerne møblerne fra værelset og dække gulve, vindueskarme og andre overflader med film. Sørg for at bruge sikkerhedsbriller, en hat og en åndedrætsværn, mens du arbejder.

Sådan fjerner du hvidvask eller male fra loftet

Gamle hvidvask og maling skal fjernes. Først bestemme hvilket materiale der blev brugt. Stryg fingeren hen over loftet: Et kridt vil efterlade et hvidt mærke på din finger, en kalkvask giver ingen mærker.

Kridt kan fjernes på tre måder:

 1. Den mest beskidte måde er "tør". Det består i at fjerne med en scraper og en samling fastgjort på den.
 2. Den "våde" metode er at skylle loftet med vand. Overfladen er fugtet med en sprøjtepistol, en stiv børste, en malingsrulle eller en simpel klud (som om den blev vasket væk fra kridt fra loftet). Efter at overfladen er blødgjort, rengøres hvidvask med en skraber eller spatel. Hvis de blev fremstillet på en limbase, anvendes en svag eddikeopløsning til blødgøring. Efter rengøring skal overfladen vaskes med vand eller saltvand.
 3. Den ældste og reneste metode til at fjerne kalk hvidvask fra loftet er brugen af ​​pasta. Overfladen af ​​loftet er jævnt dækket med pasta, og efter tørring fjernes den sammen med den gamle hvidvask med en skraber eller spatel.

Fjern lime hvidvask fra loftet er lidt sværere end kridt. Det skal vaskes ud med varmt vand og efter desintegration - fjernet med en skraber.

Fjernelse af maling fra loftet er den sværeste proces, men det er nødvendigt, fordi hvidvaskning ikke passer godt på malingen. Hvis malingslaget er tykt, fjernes det med en bygnings hårtørrer. Et tyndt lag kan fjernes ved hjælp af en slibemaskine med en flapskive (snavset, men billig måde) eller ved hjælp af en speciel sammensætning - en malerekniver.

Du kan få mere kendskab til metoderne til rengøring af loftet før hvidvaskning ved at se på følgende video:

Sådan fjerner du forurening

Hvis der efter rensning fra den gamle hvidvask i loftet er forurenende stoffer: forme, dryp, rust eller fedtpletter - de skal også fjernes, så de senere ikke vil vise sig frisk.

Rust og dryp vaskes af med varmt vand, hvorefter forureningsstedet skal behandles med kobbersulfatopløsning (50-100 g vitriol tages til 1 liter vand).

For at fjerne fedtpletter med en opløsning af sodavand. Påfør en klud fugtet med en opløsning til pletten og hold den, indtil pletten forsvinder. Derefter skal forureningsstedet skylles grundigt med vand.

Spreder af skimmel vaskes med varmt sæbevand og overfladen behandles med et antisvampemiddel. Det er også nødvendigt at tilføje til opløsningen for kitt og primer.

Sådan justeres loftet for hvidvaskning

Glat overflade er nødvendig for højkvalitets reparation af loftet. Du kan ikke forvente, at hvidvaskning i loftet hjælper med at dække fejlene, tværtimod vil det kun understrege den ujævne overflade.

Hvis uregelmæssighederne er store, er loftet forpudset og slibet. Mindre overfladefejl kan repareres med kitt og primer.

For lofter lim er kittet bedre egnet.

For at forberede det skal du blande 2 dele gips, 1 - kridt og 2 - trælim. For en mere flydende masse kan limen forblandes med vand: 50 g lim skal tilsættes til 1 liter vand. Putty anvendes manuelt med en spatel

Efter tørring er loftet primet. For det første skal primeren påføres med en pensel til vanskelige steder og i hjørnerne af rummet, så er resten af ​​overfladen primet med en rulle eller sprøjtepistol.

Du kan lære mere om indviklingen i at gøre kitt og primer ved at se videoen:

Det er vigtigt! Før du begynder at hvidvaske dit loft, skal du sørge for at primeren er godt tørret, om nødvendigt, behandle overfladen grundigt med en speciel scraper eller en klud.

Udvælgelse af materialer til hvidvaskende lofter

Til hvidvask kan du bruge vandbaserede maling, lime eller kridt.

Vandbårne maling er silikat, latex, silikone eller akryl.

Disse maling giver en rig hvid farve og anvendes godt på overfladen. Når man vælger en maling, er det nødvendigt at være opmærksom på dens skjul - malingens evne til at overlappe baggrunden, som den anvendes på. Jo højere denne indikator er, desto mindre skal antallet af malingslag anvendes for at opnå en ensartet malet overflade, og jo lavere er sandsynligheden for, at forskellige slags pletter eller loftfejl vil blive synlige gennem den.

For værelser med høj luftfugtighed skal du vælge silicone vandbaserede maling: vaskbar eller fugtighedsbestandig.

Malinger fra forskellige partier kan variere i tone, så de købes med en lille margin.

Kalk til hvidvaskning kan købes i pulver eller i form af pasta.

Kalkpasta er en suspension af fint kridt, stabilisatorer og antifungale tilsætningsstoffer. Det giver dig mulighed for at få en bedre og mere holdbar belægning. Derudover er det lettere at forberede en opløsning af kalkagtig pasta end fra tørkrit: det er nok til blot at opløse det med vand.

I stedet for det sædvanlige hydratiserede kalk kan der anvendes specielt dekorativt struktureret kalk til at skylle loftet og væggene. Dens brug giver dig mulighed for at få den originale teksturerede overflade. Hvis en sådan hvidvaskning åbnes med lak, kan du efterligne overfladen af ​​vægmaleriet.

Hvis du er træt af det hvide loft, kan du tilføje pigmenter til hvidvaskningsløsningerne. Det kan være alkali-resistent minium, cinnabar, oker, ultramarine eller færdige pigmentpasta.

Advarsel! Ultramarine (blå) har en høj farveevne, så den skal bruges meget omhyggeligt. Det er bedre at opløse en lille mængde blå i en liter vand, og tilsæt derefter denne opløsning til hvidvaskningen for at opnå den ønskede blå nuance. Det er vigtigt! Farven på opløsningen svarer ikke til den farve, der vil vise sig, når hvidvaskningen er tør. For mere præcis farve matching skal du anvende et par streger på hvidt papir og vente, indtil det er helt tørt.

Whitewash teknologi

Anvendelsen af ​​vandbaserede maling

Til maleri er det bedre at vælge eftermiddagen. I dette tilfælde vil det første lag af maling natten over have tid til at tørre, og om morgenen kan du sikkert begynde at anvende det andet lag.

Til maling skal du have en lille børste, en malecelle, en rulle med et teleskopgreb.

Malingen hældes i en kuvette, omrøres grundigt, fortyndes med vand, hvis det er angivet i instruktionerne.

Først måler man hjørnerne og de svært tilgængelige steder med en børste. Resten af ​​overfladen er malet med en malingsrulle, som når der anvendes en børste, kan spor af udtrængninger forblive. Valsen skal vælges med en gennemsnitlig bunke, 20-25 cm lang.

Farvning skal starte fra vinduet. Normalt til maling lofter er det nok at anvende 2 lag maling: Det første lag skal orienteres parallelt med retningen af ​​sollys, den anden - vinkelret.

Rullens bevægelse skal være W-formet, så overfladen ikke var striber. Når malingen er over på rullen, skal du gå over den nymalet overflade igen - dette vil fjerne den resterende maling.

Video dedikeret til brugen af ​​vandbaserede maling til maling af loftet:

Fremstilling af kridt- og kalkopløsninger til hvidvaskning

Hvis du bruger kridtpasta, blandes det med vand i forholdet 1 til 4. For at hvidwashen skal holde sig bedre og være mere holdbar, skal du bruge en 1,5% CMC (vand) limopløsning i stedet for vand.

For at forberede opløsningen til hvidvaskning fra tørkrit, skal du blande 5 liter varmt vand (40-50 ° C) med 30 g trælim og derefter tilsæt 3 kg sigtet kridt. Du kan også forberede en sådan løsning: 3-4 liter vand, 60 g sæbe, 90 g lim og 2,5 kg kridt. Hvidvandet fremstillet af denne opløsning har stor vedhæftning til overfladen.

For at forberede kalkmørtel blandes den slagtede kalk først grundigt med sigtet sand, og derefter tilsættes vand. For at forbedre overfladens kvalitet og præstationsegenskaber af hvidvask kan du forberede følgende sammensætning: 2-3 kg hydratiseret kalk, 50-100 g salt, 7-9 liter vand.

Kridt- og kalkopløsninger til hvidvaskning blandes grundigt, indtil klumperne fuldstændigt forsvinder og filtreres gennem en sigte, løst væv eller flere lag af gasbind. Dette giver dig mulighed for at fjerne fremmedlegemer og gøre løsningen mere ensartet.

Hvidvaskning af loftet med kridt og lime løsninger

Det er muligt at hvide kalkholdige og kalkopløsninger ved hjælp af en pensel, en speciel børste - "maklovitsy" eller en malerulle.

En hvidbørste bør gennemblødes i flere timer i vand, således at brystene ikke falder ud af det under arbejdet. Rullen skal vælges med en gennemsnitlig bunke. Når du vasker store rum, kan du også bruge en pneumatisk spray.

Før brug er det nødvendigt at kontrollere opløsningens tæthed. For at gøre dette kan du bruge en træpind: dypp den ind i den forberedte løsning og se, hvordan den strømmer. Hvis stokken er jævnt malet, strømmer opløsningen i en kontinuerlig strøm - dette er den optimale tæthed til hvidvaskning.

I det rum, hvor loftet er hvidkalket, bør der ikke være udkast, da luftens bevægelse forårsager for tidlig tørring af opløsningen og dannelsen af ​​spor fra børsten eller rullen.

Principperne for hvidvaskning med kalk- og limeopløsninger er de samme som ved brug af vandbaserede maling: børste hjørnerne med hvidt, start fra vinduet, påfør 2 lag morter - langs og over lysets retning. Før du anvender det næste lag, skal du sørge for, at den forrige er helt tør - ved stuetemperatur tørrer hvidvaskningen i 3-4 timer.

Advarsel! I intet tilfælde må du ikke lave et lag lime mørtel, og den anden - chalky, da dette kan danne en skilsmisse.

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.