Hvad er bedre: hvidvaskning eller maling af loftet?

Hvad er +/- begge muligheder? Hvad er mere rentabelt økonomisk?

Loftsindretning er et ret vigtigt element i skabelsen af ​​et fælles indre rum. Uden gennemførelse af høj kvalitet er det umuligt at opnå det ønskede æstetiske udseende i værelserne.

Det er vigtigt, at finishen og dens farve er i harmoni med farverne i gulv, loft og vinduer og døre. Glem ikke, at hvide og lyse farver visuelt skaber illusionen om at øge loftets højde og mørke - virkningen af ​​at reducere.

Hvidvaskning med kalkmørtel er en ret almindelig type finish. Dens fordele er lav pris, miljøvenlighed, lethed og hurtighed i arbejdet. For nylig blev hvidvaskning brugt næsten overalt, men nu bliver det i stigende grad udskiftet med andre materialer, selvom det fortsat bevarer sin popularitet.

Maleri lofterne er også en praktisk form for finish. At gøre det er ikke svært. Men der kræves en grundigere forberedelse af overfladen, og prisen på maling er meget højere end for en limemørtel. Derudover skal du være opmærksom på sammensætningen af ​​maling ikke omfatter stoffer, der udgør en fare for menneskers sundhed.

At male eller male loftet?

3-etagers murhus på 276 kvadratmeter. m i højteknologisk stil

Først vil vi tale om hvidvaskning. Hun har både fordele og ulemper. Lad os starte med fordelene. Efter at have stoppet valget på hvidvaskning, kan du spare på reparationer. Det er meget nemt at anvende whitewash. Desuden, hvis du allerede har nogle erfaringer, så er arbejderne ikke nødt til at invitere. Du selv kan klare sig uden problemer. Hvis du vil rydde dit loft, skal du overveje at hvidvaskning kan være af to typer - baseret på hydreret kalk og kridt. Hvad angår minusserne, er hvidvaskning kortvarig, og efter et stykke tid vil det sikkert begynde at knække. I køkkenet er et sådant loft helt sikkert gult.

Malingen tørrer hurtigt. Sådanne overflader kan du senere vaske med vand. Der er et stort udvalg af nuancer. Det er muligt at lave farvning på beton, på gips, på en mursten. Ligesom hvidvask og maling afviger ikke holdbarheden. Før du begynder at male, skal du lave loftet. Processen med at anvende maling er ikke let, og her vil du helt sikkert have brug for færdigheder. Hvis overfladen tidligere var malet, skal du først slippe af med den gamle maling, og kun derefter anvende et nyt lag. Efter at have studeret de ovennævnte egenskaber ved hvidvaskning og farvning, kan du træffe det rigtige valg.

Læs også om emnet efterbehandling og dekoration af loftet: fliser og lofter.

Hvordan male loftet efter hvidvaskning - en guide til håndværkere hjemme

Nødvendige værktøjer

Mange hjemmearbejdere er interesserede i spørgsmålet om, hvordan man måler loftet efter hvidvaskning ved hjælp af en vandbaseret emulsion, der er populær blandt indenlandske forbrugere. Vi vil behandle dette sammen.


Er det muligt at male loftoverfladen efter hvidvaskning?

For nylig blev alle problemerne med afslutning af lofterne løst ganske enkelt. De blev hvidt ved hjælp af kridt eller kalkmørtel. En sådan operation blev udført uden problemer og på en forholdsvis kort tid. Lidt senere blev det fashionabelt at male loftfliser med vandbaseret maling. Denne efterbehandling er stadig meget populær i dag. Samtidig forundrede mange husmestere bogstaveligt spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at male et tidligere hvidkalket loft. Der er et svar på det. Loftet efter hvidvaskning må loves at male. Men under visse betingelser.

Maling af loftet efter hvidvaskning

Vandbaseret maling er tilladt i tilfælde, hvor whitewash-laget er tyndt og holder godt i loftet.

I denne situation kan du sikkert male overfladen uden at fjerne det gamle finishlag. Hvis hvidvaskningen forbliver ustødigt, bliver der regelmæssigt opdrættet, vanddråber og tegn på rust er tydeligt synlige, det anbefales ikke at bruge maling til at dekorere loftet. Du skal først grundigt rengøre overfladen af ​​den gamle belægning, og først derefter bruge vandbaseret emulsion. I tilfælde hvor hvidvaskningen er et jævnt og smukt lag, der er tykkere, anbefaler eksperter at fjerne denne belægning. Hvis dette ikke er gjort, vil det smukke lag af hvidvaskning begynde at smuldre og flakke lidt efter maling med vandbaseret maling. Som følge heraf bliver hele udsmykningen ubrugelig. Og du skal genoprette loftindretningen.


Vi maler loftet med vandbaseret maling - 7 trin

Så hvis hvidvaskningen holder tæt, fortsæt med at male. Til at begynde med, rør omhyggeligt den overtagne vandbaserede emulsion. Vi bruger til dette formål en passende pind eller (som selvfølgelig er bedre) en speciel dyse på en byggemixer. Malingen bliver til tider lidt fortyndet med vand (forudsat at fabrikanten af ​​sammensætningen giver mulighed for denne mulighed).

Roller til maling af loftet

Herefter hældes den omrørte sammensætning i en beholder med en rillet side. Disse bakker koster en øre og sælges i enhver butik stroytovarov. Du har alt klar til at male loftoverfladen med vandbaseret maling. Operationen udføres som følger:

 1. Dyp paint brushen i beholderen med den forberedte forbindelse, klem (værktøjet) let på værktøjet på den rillede side.
 2. Maler to gange omkredsen af ​​loftet (områder af kanten af ​​loftet og vægfladerne).
 3. Feather den malede del med en semi-tør børste (den skal have et minimum af maling på den).
 4. Tag malerulle. Dyp det i badet og rul det så nødvendigvis over den rillede side af beholderen.
 5. Påfør et tyndt lag maling med en rulle. Instrumentets bevægelser skal rettes vinkelret på lysstrålerne, der kommer fra vinduesåbningen.
 6. Vent 7-8 timer, indtil det første lag af vandbaseret maling tørrer.
 7. Anvend det næste lag. Nu skal du male loftet parallelt med lysets stråler.

Det er al visdom at behandle hvidkalkede loftsemulsionsmaling. Bemærk at vi har resulteret i en universel metode til at male overflader. Med en anden type vandemulsion (mere på dette nedenfor), skal du nogle gange arbejde på individuelle ordninger. Den specifikke brug af maling er altid angivet i den vedhæftede vejledning. Vær ikke doven for at læse denne vigtige information.


Nyttige tips til hjemmet håndværkere for fejlfri resultater

Maling af loftoverflader kan laves ikke kun med en rulle og børste. Brug sprøjtepistolen, hvis du ved hvordan du bruger den. Også mange håndværkere er tilpasset til disse formål, gamle støvsugere, hvilket gør dem til en slags spray. Nogle mestere råder over at anvende en loftprimer, inden der påføres maling. Der er ikke noget særligt behov for dette. Vandemulsionen selv tjener som en primer. Hvorfor komplicere arbejdet? Hvis hvidvaskningen holdes dårligt i loftet, vil ingen primer gøre det mere holdbart. Det er altid nødvendigt at fjerne det gamle finishlag fra smuldrende lofter. I andre tilfælde er du velkommen til at anvende malingen uden at vaske hvidvaskningen.

Brug sprøjtepistolen til maling

Ved anvendelse af en sprøjte er det ønskeligt at anvende farvesammensætningen i tre lag. Så ligger det jævnt på overfladen. I mangel af erfaring med brugen af ​​en sprøjtepistol er det meget vanskeligt at opnå et ideelt resultat af farvning. Derfor bruger hjemmehåndværkere ofte traditionelle værktøjer - rulle og børste. Loftmaleri anbefales i åndedrætsværn og beskyttelsesbriller. Og vægge og gulve i rummet, hvor maleriaktiviteter udføres, skal du dække filmen. I dette tilfælde vil du ikke helt plette rummet.


På typer og egenskaber ved vandbaserede sammensætninger

Forskellige typer vandemulsion kan købes hos hardware butikker og markeder. Med hensyn til deres sammensætning er de: silikone, akryl, silikat, latex. Der er ingen grundlæggende forskelle mellem dem. De adskiller sig kun fra hinanden i de lofter, der er malet med visse sammensætninger (for eksempel latex eller akryl) kan vaskes. Derudover fungerer latexbaserede malinger godt i små huller på loftflader. Men omkostningerne ved sådanne forbindelser er meget høje.

Alle vandbaserede maling har en række fordele. De er meget praktiske, nemme at anvende med egne hænder, er allergivenlige og helt sikre for helbredet. Det er også vigtigt, at en moderne vandemulsion kan have næsten enhver farvefarve. Endelig siger vi, at de maler, der beskrives i artiklen, er opdelt i blank, mat og halvmattet. Hvis du maler den hvidkalkede overflade uden at vaske det forrige efterbehandlingslag, skal du ikke bruge en blank sammensætning. Han vil ikke være i stand til at dække alle uregelmæssigheder i loftet. Men mat maling er ideel til maling af hvidkalkede baser.

Sådan blæser loftet på det gamle hvidvaskemiddel

Sendt den 06/30/2017 i loftet kategori // 0 kommentarer // Indsendt af Admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 stemmer, gennemsnit: 0 ud af 5)

Enhver, der startede reparationer, skulle huske, at en smuk top vil fremhæve alle fordelene ved et værelse. Whitening har altid været den mest populære måde at dekorere ved reparation. Derfor er mange mennesker interesseret i at hvide eller male et hvidkalket loft med vandbaseret maling, kridt eller lime hvert år.

I henhold til reglerne, skal du vaske det gamle materiale, før du opdaterer loftet, malet hvidvask. Først derefter pålægge en ny hvid. Men få mennesker tror, ​​at det er helt muligt at anvende ny maling på den gamle belægning uden at vaske den af. Men for at tilfredsstille resultatet, skal du vide, hvordan man maler loftet uden at vaske det gamle hvidvaskemiddel væk.

Er det muligt at male loftet uden at vaske hvidvask

Da det ikke altid er muligt at male det hvidkalkede loft uden at vaske hvidvaskningen, overveje, hvornår dette er tilladt, og hvordan. Det er umuligt at hvidte loftet med hvidvask over den gamle, hvis:

 • Der er revner
 • Overflade ujævn
 • Der er pletter, rust eller skimmel
 • Det forrige lag af hvidvask er meget tykt
 • Der er opsvulmede områder

I disse tilfælde er det nødvendigt at skylle det gamle lag (helt eller delvis). Det er muligt ikke at rive den gamle belægning fuldstændigt ud, og kun rengøre de afgrænsede områder (for yderligere detaljer, se næste kapitel). Det er muligt at male eller male loftet over hvidvaskningen, hvis:

 • Den tidligere coating er ret tynd
 • Ingen revner
 • Intet bruser

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/1-12.jpg "alt =" hvordan man male et hvidkalket loft uden at vaske væk hvidvask "width =" 700 "height =" 522 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/1-12.jpg 700w, https: // remontcap.ru / wp-indhold / uploads / 2017/06 / 1-12-300x224.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/1-12-174x131.jpg 174w, https : //remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/1-12-70x53.jpg 70w "sizes =" (maxbredde: 700px) 100vw, 700px "/>

Nu om hvad du kan male loftet efter hvidvaskning. Det er meget vigtigt at kende typen af ​​dækning, før du starter. Kridt dækker ikke kalk og vice versa. De gør ikke hvide med vandbaseret maling med kridt og lime - loftet bliver gul uanset antallet af lag. Kalk og kridt anbefales ikke at anvende emalje og olie maling.

For værelser med høj luftfugtighed skal du bruge en speciel sammensætning til loftet. Det beskytter belægningen mod svampe, misfarvning og hurtig udslip.

Forberedelse til afslutning af hvidkalkede lofter

Før du begynder at arbejde, er det vigtigt at tænke på deres egen beskyttelse. Arbejdet skal bruge:

 • briller
 • Gummihandsker på hånden
 • respirator

Det er nødvendigt, at ingen af ​​husstandene skal have en allergi over for den nye coating.

Vi tager møbler ud af stuen og lukker gulvet med plastfolie for ikke at plette det. Døre og vinduer bør holdes lukket, ellers er skilsmissens udseende muligt efter loftet tørrer.

Hvis det gamle lag er blevet afskallet, er det nødvendigt at skrabe det på disse steder med en spatel og derefter reparere det med kalkholdige kittetyper (hvis loftet er kalket) eller kalkmørtel med PVA-lim indblandet i det (hvis det er dækket af kalk). Vi behandler også chips og revner i loftet.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/kak-smyt-pobelku-s-potolka-.jpg "alt =" hvordan man maler loftet med hvidvaskning "width =" 1000 "height =" 750 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/kak-smyt-pobelku-s -potolka-.jpg 1000w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/kak-smyt-pobelku-s-potolka--300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp -content / uploads / 2017/06 / kak-smyt-pobelku-s-potolka - 174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/kak-smyt-pobelku-s -potolka - 70x53.jpg 70w "sizes =" (maksimal bredde: 1000px) 100vw, 1000px "/>

Hvis loftet er glat, tørres det af med en klud, før det fjernes for at fjerne støv. Det gulede loft kan behandles med "Belize", hvilket forårsager det enten med en klud eller med en rulle.

For at den nye belægning skal lægge sig bedre, anbefales det at prime det med en akrylprimer med dyb penetration. Skrab derefter overfladen, hvis den ikke falder - du kan male. Men i tilfælde af anvendelse af vandbaseret maling på kridt er primeren valgfri, da den vandbaserede maling selv vil binde den gamle hvidvask og holde det godt.

Sådan blæser loftet uden at vaske af den gamle hvidvask

Overvej hvordan man hvidvaskede loftet på det gamle hvidvaskemiddel. For at gøre belægningen længere, kan du tilføje trælim til sammensætningen. Så laget bliver mere holdbart, og udseendet vil være meget længere glædeligt for øjet.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/4_k-min1.jpg "alt =" hvordan man opdaterer loftet malet med hvidvask "bredde = "900" højde = "686" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/4_k-min1.jpg 900w, https://remontcap.ru /wp-content/uploads/2017/06/4_k-min1-300x229.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/4_k-min1-70x53.jpg 70w "sizes =" (maxbredde: 900px) 100vw, 900px "/>

Hvordan male loftet efter kalk hvidvask? Bedst af alt - den samme kalk. For at forberede morteren, tag:

 • To og et halvt kilo kalk
 • 10 gram salt, der tidligere var gennemblødt i vand
 • Lidt blå

Bland alt og tilsæt vand. Slutproduktets volumen er ca. 10 liter.

Hvordan male loftet med hvidvaskende kridt? Krit opløsning kan fremstilles uafhængigt. Ingredienser:

 • 10 liter vand
 • 5 kg kridt
 • 50 gram trælim

Konsistensen skal være sådan, at opløsningen ikke drypper fra kniven. Hvis løsningen løber, skal du tilføje mere kridt. Hvis du er bange for, at overfladen vil have en gul farvetone, skal du tilføje lidt blå.

Teknologien til at anvende kridt-, lime- og vandbaseret maling er omtrent det samme. Det vigtigste er at sikre, at toget ligger fladt.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/pokraska-potolka-vodoemulsionnoy-kraskoy-po-pobelke-1.jpg " alt = "hvordan man hvidter loftet hvidvaskende over det gamle" width = "620" height = "400" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/pokraska-potolka -vodoemulsionnoy-kraskoy-po-pobelke-1.jpg 620w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/pokraska-potolka-vodoemulsionnoy-kraskoy-po-pobelke-1-300x194.jpg 300W "størrelser =" (maksimal bredde: 620px) 100vw, 620px "/>

Hvis du arbejder med en rulle og en børste, skal du først lave streger vinkelret på vinduerne og derefter parallelle. Dette er gjort, så båndene ikke er synlige i lyset ved slutningen af ​​arbejdet.

Hvordan male loftet, vask ikke den gamle whitewash, rulle? Rullen giver mulighed for at opnå meget nøjagtig tegning. Sammensætningen skal anvendes to gange. Der kræves yderligere værktøjer: en beholder til fortynding af opløsningen, en maleskuffe, en børste (til behandling af led). Ulemperne omfatter evnen til at plette væggene. Ved hvidvaskning skal du overholde følgende algoritme:

 1. Hæld malingen i en specialbakke;
 2. Sænk rullen ind i beholderen og rul ned ad skråningen. Derfor bliver malingen fordelt på rullen jævnt;
 3. Maling vinkelret på vinduerne;
 4. Vent til det er tørt;
 5. Farve anden gang parallelt med vinduet;
 6. Håndtag leddene med væggen.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/pokraska-potolka-vodoemulsionnoy-kraskoy-po-pobelke-3.jpg " alt = "end du kan male loftet efter hvidvaskning" width = "620" height = "400" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/pokraska-potolka -vodoemulsionnoy-kraskoy-po-pobelke-3.jpg 620w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/pokraska-potolka-vodoemulsionnoy-kraskoy-po-pobelke-3-300x194.jpg 300W "størrelser =" (maksimal bredde: 620px) 100vw, 620px "/>

Men hvis du vælger maleri med airbrush, skal du gentage processen med hvidblegning mindst tre gange: laget, som sprøjtepistolen giver, er meget tyndt. Hvis du modstår den rigtige konsistens (mere væske) og sikrer, at der ikke er nogen klumper, vil applikationen være let, og resultatet vil behage.

Du kan også gøre maling eller hvidvaskning med en børste. Det er billigt og bredt tilgængeligt. Minus - stærk sprøjt, når det påføres.

Uanset hvilket værktøj der vælges, kan det næste lag kun anvendes, efter at den forrige er helt tør.

Opdatering af værelset er ikke let. Men hvis du nærmer dig dette problem klogt, så kan du selv gøre dette arbejde. Og spørgsmålet om, hvordan man blæser loftet, uden at vaske hvidvaskningen, vil ikke være en hindring for opgraderingen.

Hvordan male loftet med vandbaseret maling på den gamle hvidvask

Hvordan male loftet med vandbaseret maling på hvidvask: anbefalinger fra eksperter

Selvmaleri loftet vil betydeligt spare din familie budget, men for dette skal du lære nogle vigtige regler. Maleri loftet med vandbaseret maling er ikke så let som det kan synes ved første øjekast. Først skal du gøre sig bekendt med farvningsteknologien samt de trin, de nødvendige værktøjer til reparation, materialerne for at vælge den mest egnede.

For at skylle loftet uden farvning, skal du korrekt forberede overfladen. For at fjerne den gamle maling, hvis den slibes, samt at fjerne uregelmæssigheder og potholes og primet. Hjørne dele af rummet er farvet med en børste, som kun er halvdypet i sammensætningen. Malingen presses ud og påføres i 3 cm strimler. Maleri resten af ​​loftet udføres ved hjælp af en sprøjtepistol eller rulle, som kun afhænger af personlige præferencer.

Til måling af loftet skal du købe de nødvendige værktøjer og forsigtigt forberede overfladen.

Masters bruger primært ruller, men når man anvender dem, skal der tages hensyn til nogle punkter:

 1. Valsen dyppes ikke i maling, men rulles over en specielt forberedt overflade, så sammensætningen er jævnt fordelt gennem instrumentet.
 2. Malingen påføres i et tyndt og jævnt lag, som hjælper med at undgå striber, pletter og folder.
 3. Stripes bør placeres langs rummet.
 4. For at kontrollere ansøgningens ensartethed er det nødvendigt at undersøge loftsbeklædningen fra forskellige retninger.

Det er vigtigt! Ved maling af loftet skal der ikke være udkast i rummet, og det er nødvendigt at opretholde den optimale stuetemperatur, så maling hurtigt tørrer og ikke svulmer.

Det er strengt forbudt at udføre farvning ved temperaturer under nul. For at kunne spare på malingen, og samtidig lave en ensartet belægning, skal du bruge en sprøjtepistol.

Airbrush til hvidvaskning af loftet

For at bruge sprøjtepistolen med egne hænder, behøver du ikke have særlig træning, da det er tilstrækkeligt at filtrere malingen grundigt nok til at forhindre processen i at stoppe på grund af klumper i sprøjtepistolen.

Det er vigtigt! Når du køber en sprøjtepistol, skal du tage højde for det materiale, som du skal arbejde, samt dimensioner af rummet, hvilket primært vil påvirke kostprisen ved værktøjet.

Til "sigtning" er malingen egnet:

 • Metal eller capron sigte;
 • Gaze eller nylonstrømpe.

Hvis sammensætningen filtreres flere gange, vil det øge sandsynligheden for ensartet afsætning. I starten kan en sådan proces virke lidt kompliceret, men der er ikke noget at bekymre sig om, da det er let nok til at tilpasse sig det. Derudover er det nødvendigt at tage højde for det faktum, at jo større viskositeten af ​​farvesammensætningen er, desto mere intensiv sprøjtningen vil udføres, vil for højt tryk i sprøjtepistolen imidlertid påvirke kvaliteten af ​​den nye loftsbelægning negativt.

Moderne sprøjtepistoler er blevet meget bedre end deres forfædre, da de kan justere strålens længde og sprøjtningsretningen. Den ideelle mulighed for at male loftet kan være en stråle med en længde på højst 50 cm.

Hvilket er bedre: hvidvaskning eller maling af loftet

Og i hvidvaskning og maling har loftet sine fordele, som skal læses, før du går til butikken for materialet. Er det bedre at male eller male? Indtil for nylig var der blandt mesterne meget kontroverser om, hvordan man bedst kunne trimme loftet, hvilke kompositioner der skulle bruges på grundlag af hvad de skulle være og endda hvad de skulle anvende.

Den største fordel ved hvidvaskning af loftet er dens lave omkostninger, men den største ulempe er naturligvis skrøbelighed

På trods af at hvidvaskningen er et færdiggørende materiale fra fortiden, har det mange positive aspekter:

 1. Omkostningerne ved hvidvaskning er betydeligt lave, hvilket er perfekt til økonomiske reparationer.
 2. Det er meget nemt at arbejde med det, i modsætning til en vandbaseret maling, for eksempel er det muligt at anvende sammensætningen med en lidt ikke-konstruktiv kost.
 3. Hygroskopisk. Denne funktion forhindrer akkumulering af fugt i rummet.

Desværre er der også ulemper, uden hvilke du ikke kan undvære.

 • Den skrøbelighed, der bliver synlig ved dannelsen af ​​revner;
 • Minimum slidstyrke, og for at være mere præcis, er det simpelthen ikke.

Naturligvis gør næsten hver reparation ikke uden vandbaseret maling, både til loftet og til væggene.

At blanke på denne måde skal du se alle de positive aspekter af sammensætningen:

 1. Du kan få en perfekt glat og næsten spejlbelægning.
 2. Holdbarhed.
 3. Hvis du bruger en blank maling, er den perfekt til værelser med høj luftfugtighed.
 4. Hurtig tørring hastighed.
 5. Der kræves ingen årlig dækningsopdatering.

Der er et sådant materiale og ulemper, men de er ikke så betydningsfulde:

 1. Højkvalitets vandbaseret sammensætning er ret dyr, fordi den indeholder de bedste komponenter, takket være, at du kan skabe et utroligt lærred.
 2. Før maling er det nødvendigt at udføre komplekst forberedelse for at reducere sandsynligheden for omkostninger næsten til nul.

Sådant materiale skal håndteres med ekstrem forsigtighed og forsigtighed, så der ikke er pletter, rynker, dråber og drypper. Før du anvender, skal du rette loftet, rengøre, polere, prime, og kun derefter anvende sammensætningen.

Det antages, at primeren skal påføres under enhver sammensætning, da det forbedrer adhæsionen af ​​materialet og farvestoffet, og forbedrer også dets holdbarhed og eliminerer dannelsen af ​​mug.

Maling af loftet på hvidvaskning

Faktisk er det hvidkalkede loft et lærred med en kridtbelægning. Det er naturligvis umuligt at simpelthen sætte kridt på komfuret, og derfor opløses det i vand og påføres, så at sige, rå. Den tørrede lærred er et lag af fastkalk og ikke mere. Hvis du forsøger at finde ud af mere detaljeret, kan du sammenligne hvidvaskningen med indskriften på skolens tavle.

Hvis du vil lave en kvalitetsreparation af loftet, er det bedre at fjerne den gamle hvidvask

Det skal bemærkes, at et sådant lærred:

 • flosse;
 • Kan vaskes;
 • knække;
 • Når den påføres på den vandbaserede maling, begynder den at rulle og holde sig til værktøjet til maling.

Hvis du anvender maling på hvidvaskning, vil du ikke kunne udelukke skilsmisse og dryp. Hvordan er man i denne situation? Det er nødvendigt at hvidte loftet, vaske væk den tidligere sammensætning. For at gøre dette er der taget en rulle med en stor bunke, og kridtet vaskes af med almindeligt vand, som skal ændres, når det er forurenet. Vaskeprocessen består i, at når kridtet bliver fugtet, begynder rullen næsten at strippe den fra loftet. Med andre ord, rulle på overfladen af ​​rummet renser rullen det fra kridtlaget. Hvis hvidvaskningen påføres i flere lag, og der er synlige fejl, er det meget bedre at bruge en spatel og en husholdningsvandspray.

Først skal du enten rense rummet fra møblerne eller dække alt sammen med en film, da det vil være langt fra nemt at rengøre møbler og tæpper af en sådan sammensætning.

Sådan korrekt bløde loftet med vandbaseret maling (video)

Det er svært at fjerne hvidvaskningen, som tilsættes, og lim og bluing, hvilket gøres for at øge belægningens styrke og holdbarhed. For at håndtere dette bliver der brug for slibeværktøj, såvel som blødgøring. Efter rengøring af loftet og fuldstændig fjernelse af kalk er det nødvendigt at sætte sprækker, reparere defekter, slibe og male. Den korrekte tilgang til enhver reparation får kun et positivt resultat. Det er ikke nødvendigt at skynde sig - det vil kun forværre indtryk af den resulterende skabelse. Nyd din reparation!

Opmærksomhed, kun i dag!

Hvordan male loftet med vandbaseret maling på hvidvaskning | Landespørgsmål

Enhver person, der har gjort reparationer mindst en gang i sit liv, forstår, at maleri loftet er en af ​​de sværeste processer. Og samtidig er det interessant for alle at vide, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling på hvidvask, så det ville være af høj kvalitet, loftet ville ikke blive smurt, og malingen ville ikke falde meget på gulvet, da det kunne skade egoet.

Så at male loftet med vandbaseret maling består af flere faser

Den allerførste og en af ​​de vigtigste dele af arbejdet med at male denne type maling. Du skal tage en slags klud og gå forsigtigt hen over hele loftet for at fjerne forskellige unødvendige elementer - for eksempel et web, en slags snavs, måske nogle slags insekter.

Hvis en del af loftet falder ned, er det nødvendigt at skrabe det af ellers efter maling med vandbaseret maling, vil der ikke være æstetisk udseende.

- Juster loftet. Når du har gjort disse operationer, skal du begynde processen med at udjævne loftet.

For det første skal du forsegle en række revner og revner, hvis der selvfølgelig er sådanne i loftet. Gør det lidt større, før du udfører denne proces - det skal gøres så, at kittet helt kan lukke dette eller dette hul. For at nive loftet, er det nødvendigt at forsigtigt sande egoet med sandpapir.

- Den vigtigste fase af maleriet. Først vil det være nødvendigt at forberede de nødvendige materialer, nemlig dette bør være: en pensel og en smal børste, en langhår pelsrulle, en slags skib, i hvilken det vil være nødvendigt at hælde maling.

Når alle disse værktøjer er klar, kan du begynde, o nødt til at holde følgende principper:

1) Start maleri er altid nødvendigt fra stedet ved krydset mellem loftet og væggen.

Det fjerneste hjørne - det vil sige, hjørnet overfor hoveddøren skal males først. Nu skal du tage den pensel, der er mindre, og gå langs hele rummets omkreds, hvilket gør en stribe ca. 4-6 centimeter bred.

Dette skal gøres, så du kan roligt male med en rulle (det er meget bredere) og er ikke bange for, at noget af maling vil falde på loftet.

2) Efter det skal du tage en rulle og begynde at lave hovedmålingen af ​​væggene i et bestemt rum.

Når man maler vægge med vandbaseret maling, er det vigtigt at huske at du skal male væggene 3 gange og gøre det som følger - for første gang skal du male parallelt med lysets stråler vinkelret på lysets stråler - du skal male den anden gang og i vinduets retning i rummet sendes en tredje sidste maletid.

3) Det vigtigste er også at huske at hvis malet for første gang - så næste gang du skal male først efter maling er tørret. Det skal tørre helt over hele overfladen.

Afhængig af lufttemperaturen, rumfugtigheden og andre faktorer tørrer malet ca. 9-12 timer.

- Teknologiske aspekter ved maleri:

1) Hvis rullen er fugtet i badet med maling, skal det gøres på en sådan måde, at malingen fordeles jævnt over hele overfladen af ​​rullen.

2) Rullen skal flyttes i forskellige retninger - det vil sige for eksempel først fra venstre mod højre - så omvendt. Du kan også flytte rullen fra top til bund og derefter fra bund til top.

3) kvaliteten af ​​det udførte arbejde kan kontrolleres ved hjælp af lys, for dette skal du blot stå op, så den del af overfladen, som du malede solens stråler, faldt godt.

4) før det sidste maleri er det ønskeligt at ændre rullen

5) Efter alt arbejdet skal du lade stuen tørre i ca. 12 timer, mens du sørger for, at der ikke er udkast. Og i hvert fald er det ikke ønskeligt at tillade indledning af direkte sollys.

Og også du kan se videoen maleriet loftet med dine egne hænder

Hvordan man ansøger maling på hvidvaskning og om det overhovedet kan gøres?

Den første ting vi starter med reparationer med er loftet trim. Det er langt fra tilfældigt, at de starter fra dette område, hvilket gør det muligt for os at undgå forurening af det friske gulvbelægning i fremtiden og gøre malingen let uden frygt for farvning eller ødelæggelse af noget. På dette stadium har mange imidlertid mulighed for at vælge mellem lime og farvning, da hver af disse efterbehandlingsmuligheder har sine fordele og ulemper.

Afslutning af loftet er et af de første trin i reparationen.

Mange, der udfører reparationsarbejde med egne hænder, foretrækker at opdatere det blegede loft med lime, fordi de ikke ved, at det kan males. Faktisk er dekoration med maling ikke en stor ting, hvis du har en perfekt flad overflade uden ridser, hulrum og chips.

Hvis du beslutter dig for at male på den eksisterende hvidvask, skal du tage højde for et vigtigt punkt - når du påfører maling, kan hvidvaskning falde af og holde dig til rullen. Hvis dette ikke sker øjeblikkeligt, begynder malingen at "stramme" det hvidkalkede lag, hvilket resulterer i, at et stort stykke maling kan falde sammen med hvidvaskning.

Hvis whitewash-laget er tyndt og holder det godt, kan du opdatere det ved hjælp af vandbaserede maling, der ikke kræver kædenes specielle forberedelse. Sådanne "kosmetik" vil dog ikke skjule små revner eller ridser, men tværtimod vil forbedre effekten af ​​ujævnheder.

Forbereder loftet for maleri

For at opnå den bedste kvalitet og lang levetid anbefales det stærkt, at du, inden du maler med enhver form for maling, fjerner det hvidkalkede lag så meget som muligt og udfører arbejde for at fjerne mindre uregelmæssigheder, fordybninger eller ridser. Denne proces er ikke så kompliceret som det kan synes ved første øjekast.

Loftet, som enhver anden overflade, skal være forberedt før maling.

Til overfladebehandling af høj kvalitet kan du bruge to grundlæggende metoder:

 • våd behandling;
 • tør behandling.

Tør loftrensning

Når rensning ofte bruger værktøjer som:

 • slibemaskine med slibeskive
 • elektrisk boremaskine med børstebånd
 • slibemaskine;
 • sandpapir.

Rensningsprocessen udføres ret hurtigt, men den har flere betydelige ulemper, som det bruges ekstremt sjældent til.

Renseri er hurtig men problematisk

 1. Den største ulempe er en stor mængde støv. Hvis arbejdet kun udføres i ét rum, skal værelset være forsigtigt isoleret, samtidig med at der sikres god ventilation.
 2. Denne metode er sundhedsskadelig. Du skal bruge personlige værnemidler i form af åndedrætsværn og beskyttelsesbriller.

Video om, hvordan man fjerner hvidvask fra loftet:

Ved våd behandling er støvet meget mindre, og selve metoden er meget sikrere, men det tager længere tid.

Til arbejde skal du:

Før måling på hvidvask, fjernes dets hovedlag så meget som muligt ved at væde overfladen af ​​loftet ved hjælp af en konventionel rulle eller sprøjtedyse. Du skal fugte et lille område af denne størrelse, som du kan klare, indtil det er helt tørt. Efter påføring af skyllevæsken skal du vente lidt over en halv time og fortsætte med at fjerne det forrige lag med en spatel.

Vædning mere end du kan klare før tørring anbefales ikke.

For maksimal effektivitet kan du tilføje et par spiseskefulde af flydende sæbe og 5-6 spsk med almindelig sodavand, hvilket vil øge hastigheden på kalkdeacidering og lette fjernelsen. Prøv at anvende opløsningen med et rigt lag, da kalk absorberer det stærkt, og jo mere det absorberer, desto mere effektivt bliver overfladespændingen.

Ikke alle områder af overfladen kan straks behandles. I sådanne tilfælde må du ikke dvæle på dem, men fortsæt med at arbejde videre, du skal vende tilbage til disse områder efter at have behandlet hele overfladen og fjern dem med sandpapir eller en børste på metal. Før du måler på hvidvaskning, prøv ikke at bruge meget skarpe genstande i form af en mejsel eller mejsel, der kan efterlade ridser på overfladen, når du fjerner dens grundlag. Dette er især vigtigt, hvis der er et udjævningslag af efterbehandlingstæt under kalk.

Overflade maleri

Når loftet er klar til maling, er det nødvendigt at forberede alle værktøjer og forbrugsvarer til høj kvalitet og hurtigt maleri på forhånd. For at gøre dette skal du:

 • efterbehandling kittet;
 • spatel;
 • primer;
 • maling;
 • ruller med en lille eller medium bunke;
 • Hjørne børste;
 • sikkerhedsbriller og handsker.

Du skal bruge visse værktøjer til at male loftet.

Hvis der er ridser eller riller på overfladen, skal de være dækket med en kitt og efter tørring udslettet med nødpapir. Derefter skal loftet behandles med en primer og efterlades i 12-15 timer for at afslutte tørringen. Anvend endelig maling til loftet ved hjælp af en rulle eller børste. Malingen anvendes normalt i to lag, mens det sidste lag påføres fra vinduet i modsat væggen. Til farve hjørner og svært tilgængelige steder bruger vi en børste, så er hovedområdet dækket af en rulle eller sprøjtepistol.

Mal dig selv eller ansæt en specialist?

Når du har de nødvendige værktøjer, forbrugsstoffer og tilstrækkelig fritid, vil du selv kunne udføre reparationer, og du vil allerede vide, hvordan du maler ved hvidvaskning alene uden involvering af tredjeparts specialister. Men fagfolk vil gøre det meget hurtigere og bedre, du skal kun betale for deres arbejde.

Er det muligt at male på hvidvask vandbaseret maling

På trods af det faktum, at hvidvaskning i dag med en overflod af efterbehandlingsmaterialer på markedet anvendes meget sjældnere, kan den stadig findes ret ofte i lokalerne. Og under reparationen af ​​sådanne lokaler rejser det ofte spørgsmålet om, hvorvidt vandbaseret maling kan påføres hvidvaskningen uden at fjerne kalk fra væggen.

Emulsionsmaling på hvidt kalk - er det værd at anvende

Maling vægge, vi skal passe på at skabe den bedste kvalitet vedhæftning af malingen til overfladen. Derfor bør hvidvaskning, der klart ikke fremmer sådan vedhæftning, ifølge reglerne fjernes.

Eksperter anbefaler ikke at udføre sådan farvning, da hvidvaskning simpelthen skal skrælle fra væggen og forblive på rullen. Den eneste undtagelse er, at whitewash-laget er meget tyndt og holder meget fast.

Maling på hvidvaskning - brug en primer

Som vi sagde ovenfor, har malingen et godt greb på væggen. Ellers begynder det at falde af, hvis ikke umiddelbart, så netop efter en kort periode. For at sikre sådan vedhæftning er nødvendig primer, som påføres til hvidvaskeslaget. Når primeren er tør, skal du kontrollere lagets styrke ved lidt ridser overfladen. Hvis hvidvasket med primer forbliver stærk, kan maleri udføres.

Malvalg

Mange spørger om det er muligt at anvende vandbaseret maling på hvidvaskningen? Faktisk er dette færdigmateriale den eneste passende måde at male sådan en problematisk overflade på. Desuden kræver en sådan maling ikke anvendelse af en primer, der selv har den sidstnævnte funktion. Men igen er det nødvendigt at fastslå styrken af ​​whitewash-laget.

Hvis du planlægger at anvende olie maling eller emalje på hvidvaskning, er det bedre at afholde sig fra dette trin, da resultatet vil være beklageligt.

Når man ikke må male: hvordan man rengør væggene eller loftet på det gamle hvidvaskemiddel

Eksperter anbefaler ikke at male uden først at fjerne hvidvaskningen. Og så er den ideelle løsning i dette tilfælde at fjerne laget af denne whitewash. Der er ingen enkelt master klasse her, og det hele afhænger af tykkelsen af ​​dette lag og hvor fast det holder:

 • Tyndt lag Trods dens tyndhed er det ikke let at fjerne det. En betydelig indvirkning vil være påkrævet, og kværnen kan give den;
 • Den gennemsnitlige tykkelse af laget. Hvis det var han, der fik dig, så holder den så hvidt, sandsynligvis også godt. Det er dog stadig lettere at hente det op og rive det væk fra væggen. Vi bruger en rulle med en god bunke, der rigtig væder væggene eller loftet med det;
 • Tykke frakke. Som regel holdes et lignende lag hvidvaskning meget middelmådigt, derfor kan det i de fleste tilfælde fjernes med en sædvanlig spatel, idet den tidligere har fugtet den.

Nogle værktøjer til fjernelse af hvidvask

 • Indsæt. Denne metode gør det muligt at gemme væggen eller loftet ikke kun fra hvidvaskning, men også fra støv og snavs;
 • Sæbevand. Opløsningen fremstilles som følger: 2 spiseskefulde ristet sæbe og 5 skeer sodavand tages til 10 liter vand. Det er nødvendigt at tørre et lag hvidvask med denne opløsning, indtil sidstnævnte forsvinder fuldstændigt;
 • Remover for tapet. Påfør en vask på overfladen af ​​whitewash og lad et stykke tid gå. Derefter kan du arbejde med en spatel og rense væggen.

Husets ydervæg er hvidkalket. Kan jeg anvende en primer?

Det kan endda være nødvendigt. Maleriet, som er under påvirkning af mange naturlige faktorer, tæmmer trods alt store pres og vil ikke vare længe. Primeren, hvis vi taler om specielle frontmodeller, er ideel til dette.

Hvis du stadig skal male

Denne udgang bør kun anvendes, hvis hvidvaskningen påføres så tynd som muligt. Der anvendes ingen anden maling, undtagen vandbaseret maling. Alternativt kan du re-whitewash, men med tilføjelse af farve for at give væggene den ønskede farve.

At male eller male loftet?

3-etagers murhus på 276 kvadratmeter. m i højteknologisk stil

Først vil vi tale om hvidvaskning. Hun har både fordele og ulemper. Lad os starte med fordelene. Efter at have stoppet valget på hvidvaskning, kan du spare på reparationer. Det er meget nemt at anvende whitewash. Desuden, hvis du allerede har nogle erfaringer, så er arbejderne ikke nødt til at invitere. Du selv kan klare sig uden problemer. Hvis du vil rydde dit loft, skal du overveje at hvidvaskning kan være af to typer - baseret på hydreret kalk og kridt. Hvad angår minusserne, er hvidvaskning kortvarig, og efter et stykke tid vil det sikkert begynde at knække. I køkkenet er et sådant loft helt sikkert gult.

Malingen tørrer hurtigt. Sådanne overflader kan du senere vaske med vand. Der er et stort udvalg af nuancer. Det er muligt at lave farvning på beton, på gips, på en mursten. Ligesom hvidvask og maling afviger ikke holdbarheden. Før du begynder at male, skal du lave loftet. Processen med at anvende maling er ikke let, og her vil du helt sikkert have brug for færdigheder. Hvis overfladen tidligere var malet, skal du først slippe af med den gamle maling, og kun derefter anvende et nyt lag. Efter at have studeret de ovennævnte egenskaber ved hvidvaskning og farvning, kan du træffe det rigtige valg.

Læs også om emnet efterbehandling og dekoration af loftet: fliser og lofter.

Korrekt hvidvaskning af loftet på den gamle hvidvaskning - en bevist måde

Af alle de eksisterende muligheder for efterbehandling af loftoverfladen er hvidvaskning den mest populære. Grunden til dens udbredte brug af den overkommelige pris for arbejde og et godt resultat.

Normalt anvendes en ny hvidvaskning til vægge og lofter, efter at de har grundigt rengjort overfladen af ​​den tidligere lime og kridt. Et nyt lag af farvesammensætning kan sættes direkte oven på den gamle. Men du skal vide, hvordan du gør det korrekt, så det til sidst viste sig smukt. Meget tid vil ikke være nødvendigt for at bringe loftet i orden, og dette arbejde kan gøres personligt.

Materialer til hvidvaskning af loftoverfladen

Først og fremmest skal du beslutte, hvordan du blæser loftet i en lejlighed ved at vælge en af ​​mulighederne. Hver af dem har fordele og ulemper.

Hvad angår sådant materiale til hvidvaskning af loftet som kridt, vil det give den reparerede overflade en strålende hvidhed. På trods af det faktum, at rummet vil have en god udsigt, vil der komme yderligere støv i den. Dette skyldes, at kridt gradvist begynder at smuldre. Også dette materiale er ikke vandtæt, så for reparation af loftet i badeværelset virker det ikke.

Lime whitewashing er et glimrende middel til at kontrollere svampe. I de rum hvor han dukkede op, skulle du bruge den. Desuden er kalk på loftet modstandsdygtigt over for høj luftfugtighed. Hun kan male loftoverfladen i rummet til ethvert formål, herunder badeværelset. Lime whitewash skjuler med succes mindre defekter som sprækker og revner.

Før lime hvidt loft skal det tages i betragtning, at dette materiale kan forårsage en allergisk reaktion. Ydermere bliver overfladen ikke helt hvid i modsætning til sammensætningen baseret på kridt.

Loftet efter påføring af vandbaseret maling har et glimrende udseende, det holdes godt på samme belægning. Sammensætningen stikker til den gamle hvidvask og begynder i sidste ende ikke at skrælle af. Denne maling har den eneste ulempe - når den anvendes, kan reparationer udføres ved temperaturer fra + 5 ° С. Men når maleri loftet udføres indendørs, betyder denne omstændighed ikke noget.

Hvis der ikke er noget ønske om at vaske det forrige lag fra overfladen, skal du vide, at hvidvaskning af loftet ifølge den gamle hvidvaskning har en række nuancer. Faktum er, at kridt ikke kan anvendes til kalk, og omvendt, ellers vil et nyt lag af efterbehandling falde dårligt, hvilket resulterer i, at snavsede pletter vises på loftoverfladen.

Det er tilladt at anvende det samme lag eller vandbaseret maling over kridtopløsningen. Hvis det gamle hvidvaskemiddel i loftet var kalkbaseret, kan det kun dækkes med samme materiale eller emulsionsmaling. Derudover skal man huske på, at emaljer eller olie maler ikke anvendes på det gamle kridt eller kalklag.

Hvidvaskningsværktøjer

Før selvblegning lofter, forberede de nødvendige værktøjer - dette arbejde er udført på en af ​​tre måder, som de bruger:

Hvis maleriet udføres med en rulle, vil farvesammensætningen ligge jævnt uden at danne pletter og pletter. For at opnå et godt resultat anvendes hvidvask i to lag. Det vil være nødvendigt at have ikke kun en rulle, men også en opløsningstank, en genstand til blanding, en malkebakke og en lille børste til påføring af maling ved loftets overgang med væggen.

Børste til hvidvaskning kan købes i hvert butiksmateriale til en overkommelig pris. Ved anvendelse af det sprøjtes sammensætningen, derfor er det nødvendigt at beskytte indretningen i rummet og bruge specielle briller til øjnene.

Brugen af ​​en sprøjtepistol gør det muligt at stable hvidvask i et jævnt, fint lag. Når du bruger maling, skal du sørge for at den er klumpfri. Dens konsistens skal være mere flydende end hvidvask, som påføres med en rulle eller børste.

Valget af vandbaseret maling

Hvis det bestemmes af indstillingen, desto bedre at blanke loftet, er det besluttet at bruge denne type maling, så du skal tage højde for at der er mange sorter af dem, de adskiller sig i sammensætning og egenskaber:

 1. Polyvinylacetat maling. De er de mest overkommelige.
 2. Vandemulsion med akryladditiver. Nyd den mest populære. De bruges til forskellige overflader, de er modstandsdygtige over for slid, men for lofter er det ligegyldigt.
 3. Silikone maling. Hvis hvidvaskningen af ​​loftet repareres, kan det gøres uden at bruge en primer. Denne farvesammensætning har en høj grad af dampgennemtrængelighed, det er egnet til at male loftoverfladen i køkkenet eller badeværelset. Sådan maling kan pålideligt beskytte loftet fra svampe.
 4. Vandemulsion med latex. De har fremragende modstand mod vand, deres malede overflader kan vaskes med vaskemidler. Sådanne sammensætninger er de dyreste blandt lignende produkter.

For at bestemme hvilket hvidvaskemiddel der er bedre for loftet, skal du omhyggeligt læse etiketten, der angiver formålet med sammensætningen, forbruget pr. Kvadratmeter og andre vigtige oplysninger, før du køber den vandbaserede maling.

Den korrekte sammensætning giver dig mulighed for at skabe en slidstærk snehvide loftsbeklædning - den bliver ikke gul med tiden og vil være pålideligt beskyttet mod udseende af svampe.

Hvidvask med vandbaseret maling

Før det gøres med lofter, skal der påføres en vandbaseret emulsion over kalk, og det forrige lag skal være forsynet med en akrylprimer. Så det gør ikke ondt for at sikre overfladens styrke, for det kan du forsøge at ridse på.

Maling anvendes kun, når loftet ikke er forbrændt. Ved maling på toppen af ​​kridt er forberedelse ikke nødvendig. Emulsionsblandingen holdes på loftet uden brug af en primer.

Før du starter reparationer, bør du forberede værelset. Emner i det er omhyggeligt dækket med film eller taget ud af rummet for at beskytte dem mod maling.

Ved påføring af farvesammensætningen med en børste sættes penselstrøgene vinkelret i forhold til vinduerne og derefter parallelt med dem. Hvis det sidste lag er parallelt med lyskilden, vil der ikke være nogen mærkbare striber, efter at malingen er tørret. Se også: "Do-it-yourself loftmaleri med vandig emulsionsmaling - vejledning og trin-for-trin vejledning."

En mere bekvem og enkel malingsproces er brugen af ​​en rulle, for hvilket formål de går som følger:

 1. Maling hældes i malkebakken.
 2. Rullen dyppes i beholderen og rulles på den skrånende side af badet for at fordele malingen over overfladen jævnt og dens overskydende strømning.
 3. Det første lag er lagt vinkelret på vinduesåbningerne.
 4. Vent, indtil malingen er helt tør.
 5. Derefter sættes følgende lag, idet det er parallelt med vinduerne.
 6. Brug en børste til at male over dele af loftet på de steder, hvor loftet går ind i væggene.

Det er meget lettere at anvende maling fra en spray. Det er nødvendigt at lægge tre lag, mens det ikke er nødvendigt at følge målets retning. Det vigtigste er ikke at gå glip af en enkelt centimeter af loftoverfladen.

Kalkreparation

Før du laver et loft med hvidvask, skal du lave en kridtløsning, hvor 10 liter vil kræve 50 gram trælim og 5 kg kridt. Dens konsistens skal være sådan, at sammensætningen ikke strømmer fra kniven. Hvis ikke, tilføj kridt. I blandingen kan du hælde blå til overfladen, der er hvid, uden yellowness.

Teknologien til reparation af loftet med kridt adskiller sig ikke fra processen med at anvende vandbaseret maling. Vælg først et værktøj til reparation - børste, rulle eller spray. Sammensætningen skal gå jævnt.

Lim hvidkalkning af loftet, som er meget populært i dag, og har lim i sammensætningen, det er meget lettere at anvende og holder fastere. Hvis overfladen dækket med simpel kridt kan få hænderne til at blive snavset, så har limmaling ikke sådanne fejl. Hertil kommer, at denne hvidvask kan give nogen farvefarve.

Kalk hvidvask

Til fremstilling af kalkmørtel til maling af loftoverfladen skal der tages 2,5 kg kalk, tilsæt 100 gram salt, forvædet i vand og lidt blå. Alle komponenter blandes, og vand hældes på en sådan måde, at det resulterende volumen af ​​blandingen er ca. 10 liter.

Reglerne for limning af loft svarer til anbefalingerne om, hvordan man anvender vandbaseret maling og kridtopløsning.

Vigtige nuancer

Ved reparation af loftoverfladen skal formålet med rummet tages i betragtning. For eksempel, hvis det er et badeværelse, er der brug for en speciel sammensætning, der er modstandsdygtig over for høj luftfugtighed og er i stand til at beskytte loftet fra svampe. Ellers vil malingen på kort tid miste et attraktivt udseende og vil sandsynligvis begynde at smuldre.

Når man arbejder på maleri, er det nødvendigt at huske om sikkerhed, da det er umuligt at lade hvidtning komme ind i åndedrætsorganerne, øjnene eller på huden. For at gøre dette skal du bruge åndedrætsværn, gummihandsker og specielle briller. Faktum er, at farvesammensætningen kan forårsage alvorlige allergiske reaktioner, og nogle gange kemiske forbrændinger.

Fjernelse af den gamle hvidvask fra loftet

På trods af at der er en teknologi, må man hvidtætte loftet med dine egne hænder uden at vaske det forrige lag for at opnå et kvalitetsresultat, det er nødvendigt at rengøre overfladen og justere den.

Du skal helt sikkert vaske den tidligere påførte hvidvask, der ikke overholder loftet. Hvis du ikke fjerner det, kan du ikke regne med et anstændigt resultat. Når kalksten eller kalkstenlaget er jævnt, tyndt og fast på, kan malingen udføres på toppen af ​​det.

Hvis det imidlertid er nødvendigt at forberede loftet for hvidvaskning, for at fjerne kridt, skal du gøre følgende:

 1. Skumgummisvampen er fugtet i vand, så det bliver vådt og ingen dråber drypper fra det.
 2. Gang efter gang udføres den på overfladen, hvorved der vaskes lag for lag, der gøres vådt så ofte som muligt.
 3. Afslutningsvis skal du tørre loftet med en våd klud og dyppe det ofte i vandet.

Hvad angår kalklaget, er det meget sværere at fjerne:

 1. Først og fremmest fugter hele loftoverfladen, som du kan bruge sprayen til.
 2. Gennemtrængt materiale fjernes med en skraber eller trowel.
 3. Vask derefter forsigtigt loftet med en svamp eller klud for at fjerne rester af støv og lime.

Det er bedre at udføre arbejdet på plottene: mens den gennemblødte kalk fjernes fra en af ​​dem, absorberer overfladen af ​​den anden fugt. Som et resultat kan du hurtigt forberede loftet. Også for at vaske det gamle hvidvaskemiddel ved hjælp af specialværktøjer.

I butikkerne af byggematerialer solgt remover, som påføres med en spray. Når det tørrer, dannes en skorpe i loftet, den skal fjernes med en skraber. Endelig vaskes overfladen med en klud.

Der er en anden mulighed for at fjerne det gamle lag. Eddike tilsættes til vand i mængden af ​​en spiseskefuld pr. 5 liter og 50 ml badeskum. Komponenterne blandes grundigt og påføres i loftet. Efter 20 minutter rengøres det med en skraber og tørres med en våd klud.

Der er en anden måde at rense det gamle hvidvaskemiddel på. Du skal blande vand og mel. Den resulterende pasta appliceres på overfladen og får lov til at tørre ud, hvorefter det er let at fjerne det gamle lag.

Professionelt malet loft

Hvis du ikke har nok færdigheder og viden om, hvordan du kan blæse lofter, kan du bruge professionelle tjenester. Denne løsning har mange fordele. Det giver ikke alene mulighed for at spare tid, men også at få et glimrende resultat. En professionel på hvidvaskning af loftet vil bruge et minimum af farve sammensætning, så reparationen vil koste ikke meget dyrere i forhold til selvmaleri. Det vigtigste ved at være opmærksom på er evnen hos dem, der skal ansættes.

Det skal huskes at lave hvidvask på gammel maling er en billig og nem måde at forvandle det indre af rummet til det bedre. Anvend det bør ikke altid og kun når det foregående lag er jævnt og holder fremragende. I dette tilfælde vil vandbaseret maling og lime og kridt, der anvendes direkte på den gamle base, holde fast.

Det er nemt at lave hvidvask. Det er nødvendigt at bede om hjælp fra mesterne og ansætte fagfolk for at spare tid, hvis ejeren af ​​lokalerne er en travl person og ikke har mulighed for at lave reparationer.