Loft flise. hvilken en

Der er to typer fliser -
1) lettere, billigere, hvilket er bedre at male
2) dyrere - glat "vaskbar" - ikke at male det

Har brug for et hvidt loft på værelset. Det er ønskeligt diskret ikke-geometrisk mønster og mindre mærkbare ledd af fliser.

Giv dine fordele og ulemper ved hver art.

Ps Stretch, suspenderet og andre lofter tilbyder ikke. - venligst kun på emnet.

2BV I korridoren til loftet brugte jeg billige fliser med små (3-5 mm) bumser over hele overfladen. Langs omkanten af ​​5 mm. For at sikre leddets usynlighed kan kanten afbrydes. For værelset er rustikke.

2Gennady B
Malede eller ej? Hvis du afskærer skrået, vil det ikke "løbe væk" eller geometri.

2BV I et værelse blev en lignende flise med et mønster (lille blomst) klistret på væggen foran mig (tilsyneladende til isolering). Jeg malede det med en lyserød-beige emulsion (tapet med guld og beige blomster). Det viste sig sol og varmt.
Geometri vil ikke lide. Når du limer, flytter du flisen i den retning, der allerede er limet. Kram bedre med en slags fly-by-hand fliser kan rynke.

BV skrev:
diskret ikke-geometrisk mønster

Og det er en uundværlig betingelse!

Nå så du spredte
Kig på sådanne fliser, der ikke er firkantede kvadrater, men med en bølget kant. I de gamle ejeres køkken hang kvadrater - godt suger. Men i børnehaven er bare bølgete (sinusformede kanter) - og så er sømmen meget subtil.

Mals skrev:
Nå så du spredte

Og når der er mange spørgsmål i en, så er læsere svimmel

Mals skrev:
Kig på sådanne fliser, der ikke er firkantede kvadrater, men med en bølget kant.

Aldrig set andre steder. Og venner har ikke set. Kan kun vokse i dit område?

Ja, Gud ved, vi i N-sk sælges i systemet af butikker "Praktik".

2Mals
Kender du producenten?

Han ringede butikken, sagde selskabet "Format", Dolgoprudny.
Du er tættere - så hvad er næste? Held og lykke

2Mals Mange tak! Dette er fra mig 20 minutter i bil.

Ikke reklame - men måske vil nogen have brug for:
">

Fra krøllet - mere eller mindre kun "neo".

Mere som det - men de har en glat kant:

Forresten er muligheden "pletenka" leddene nok helt usynlige?

2BV Jeg udførte tilsyneladende med "Crystal". Vær ikke bange for lige kanter (se min besked om kanten). Rør, hvis de er, er det bekvemt at skjule med hvid lim (jeg brugte Moment-Mounting med en pistol) eller akrylforsegling.

2Gennady B
Han kaldte dem - de lovede en glat, hakket kant, og at flisen ville være snehvid.

2BV
Forresten er muligheden "pletenka" leddene nok helt usynlige?
Præcis! I min lejlighed som en udstilling - 9 år siden blev alle 110 m2 limet med disse fliser, mere end 10 typer. Optimal fletning og lignende, som ikke har en markeret kant, er bedre, hvis der (ved kanten) ikke er noget plan.

2John1960
Og dette link ">

Hvad vil du anbefale for ikke at presse uigennemsigtigheden af ​​leddene?

Firmen "Format" er rigtig god. Lige færdig med det i går lim. Ikke en enkelt søm kan ses, på trods af at mit loft ikke er meget glat rundt om kanterne. Figur tog Manhattan.
Kleil på lim Titan (godt fanger). Men det vigtigste. - Sørg for at glemme loftet for hvidvaskning og primet, og der vil ikke være nogen problemer.
Held og lykke!

BV skrev:
Der er to typer fliser -
1) lettere, billigere, hvilket er bedre at male
2) dyrere - glat "vaskbar" - ikke at male det

Har brug for et hvidt loft på værelset. Det er ønskeligt diskret ikke-geometrisk mønster og mindre mærkbare ledd af fliser.

Giv dine fordele og ulemper ved hver art.

Ps Stretch, suspenderet og andre lofter tilbyder ikke. - venligst kun på emnet.

Loftfliser uden sømme: anmeldelser

For nylig blev der kun brugt en metode til at afslutte loftet: hvidvask med lime eller kridt.

Men den videnskabelige og tekniske udvikling generelt og især kemiudviklingen gav især en stor impuls til skabelsen af ​​et stort antal billige og slidstærke materialer.

Et af de mest populære moderne materialer til loft er loftflise.

Dette er et af de mest overkommelige materialer, der er nemme at installere.

Typer af loftfliser

I dag tilbyder producenter af byggematerialer og efterbehandling materialer tre fliser til loftbehandling:

  1. Stemplet. Dette er den nemmeste type flise. Det fremstilles ved at trykke polystyren granuler under tryk. Da trykket er lavt, er kvaliteten af ​​produkterne gennemsnitlig. Men prisen er den laveste. På dette materiale er der som regel på forsiden et mønster eller tredimensionelt mønster. Presset plade har ikke høj styrke, så når det lægges skal det være forsigtigt. Ellers kan du bryde den.
  2. Injektion. Denne flise har en meget større styrke end stemplet. Og alt sammen fordi det presses under fremstilling under stort pres. Om nødvendigt kan den males med vandbaserede maling i enhver farve.
  3. Ekstruderet skumflise. Et sådant produkt har de højeste parametre både i styrke og holdbarhed. Materialet er perfekt rengjort og vasket. Denne flise har en lamineret frontflade, der gør det muligt at bruge dem i værelser med høj luftfugtighed. Men prisen for hende mest. Fordi fremstillingsprocessen er ret kompliceret. Konventionelle presser er ikke egnede til det. Innovativt udstyr er påkrævet, og støbning og presning udføres samtidigt.

Sømløse (injektion) loftfliser

Problemfri loftflise er et klassisk efterbehandlingsmateriale, hvor kantene er arrangeret, så det sted, hvor et produkt forbinder med en anden helt ubemærket.

Hvis reglerne for installation og nøjagtighed blev observeret, så ser loftet med sådant materiale ud som en monolitisk overflade.

Af den grund er sømløs (injektion) loftflise meget populær blandt designere og brugere.

Det skal siges, at pladepladen af ​​injektionstypen undergår termisk behandling, hvilket gør materialet, hvorfra det gøres mindre sprødt.

Derfor opstår der ingen forurening på overfladen af ​​produkter eller mellem dem.

Hvis det så ud til, at loftet stadig var snavset, kan du tage en svamp, et neutralt rengøringsmiddel og skylle det uden problemer.

Efter vask skylles ikke fliserne og taber ikke farve.

Til dato er en sømløs indsprøjtningsplade kun tilgængelig i hvid.

Men hvad et rum for din fantasi!

Du kan male den med vandbaseret maling i enhver farve.

Styrker og svagheder

Der er mange fordele ved sådanne produkter:

  • lav varmeledningsevne (materialet er en fremragende isolering);
  • god lydisolering;
  • rimelig pris;
  • modstand mod høj luftfugtighed
  • god brandmodstand
  • let pleje;
  • muligheden for farvning i enhver ønsket farve;
  • enkel installation;
  • stort udvalg af teksturer og mønstre.

Når det er sagt om fordelene, skal det siges om ulemperne:

  1. Materialet med al styrke er blødt. Og for at beskadige dens overflade er meget enkel.
  2. Pladen tolererer ikke temperaturændringer. Hvis indendørs de sker ofte, så vil produktet ligge bag loftet.
  3. Loftet sømløs flise er kendetegnet ved dårlig luftgennemtrængelighed. Indendørs termos effekt er oprettet. Og det er ikke altid godt.

Men omkring et mærke af disse efterbehandlingsmaterialer skal siges.

Dette er den mest populære i vores land sømløse loft høj kvalitet flise "Format".

Det er kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​et klart reliefmønster på forsiden og en perfekt hvid farve.

Antallet af relief-tegninger er enormt, og alle vil nemt vælge produktet til design af deres lokaler.

Som et resultat er der skabt et enkelt ornament i loftet uden visuelt at markere kvadraterne af flisen.

galleri

Omkostninger til materiale

Loft sømløs flise af stykket er ikke til salg.

Hun sælger pakker.

Som regel er der i en pakke 2 kvadratmeter.

Det er værd at indsprøjtningen sømløs flise billigt - 130 - 150 rubler per kvadratmeter.

På en kvadratmeter - 4 produkter.

Derfor er emballagen, hvor 8 fliser koster 260-300 rubler.

Selvfølgelig, hvis du vil, kan du finde importerede forfatter loftfliser.

Men det kan koste meget dyrt.

Selvom det ikke er klart, hvorfor det er nødvendigt.

I dag har indenlandske virksomheder mestret produktion af plader af fremragende kvalitet og sælger dem til en rimelig pris.

Overfladebehandling til installation

Det er nemt at installere sømløse loftfliser.

Det vigtigste er at forberede loftets overflade.

Det afhænger trods alt på, hvordan pladerne holder fast på loftet.

Forberedelsen af ​​loftoverfladen med dens reparation begynder.

Hvis du har fjernet alt før gips eller kitt og det er i god stand, så kan denne rengøring af loftet betragtes som færdig.

Hvis gips eller kitt på steder også afskal, fjern dem derefter til bunden af ​​betonpladen.

Så snart hun kom frem for os i al sin herlighed, skulle vi undersøge hende for revner, potholes, chips og andre defekter.

Hvis der er sådan, skal overfladen af ​​basen være primet.

Efter at jorden er tør, begynder vi at glansere over alle eksisterende skader med en kit eller gipsblanding.

Og efter alt materialet er helt tørt i revner og huler, skal loftet primer igen.

Primeren tager naturligvis en dyb penetration.

Denne løsning styrker overfladen af ​​betonpladen (hvilket er meget vigtigt) og forbedrer betjeningen væsentligt ved loftoverfladen.

Det vil sige, at de aktive stoffer i kitt eller lim trænger ind i betonen i større dybde.

Og flisebelagte elementer vil holde bedre.

Påfør jorden i flere lag.

Hvert lag skal tørre grundigt.

Efter det sidste lag af jord er helt tørret, fortsæt til at nivellere overfladen af ​​loftet.

Du kan bruge og kitt og enhver gipsblanding.

Både det og en anden sættes med pallen.

Hvis det er nødvendigt at justere loftfaldet mere end 5 mm, skal der anvendes gips.

Læs om installationen af ​​loftet med dine egne hænder på linket. Fordele ved slattedlofter, beregning og installationsprocedure.

Du kan lære om hvidvaskning af loftet her. Hvidvaskning med kridt og lime, fremstilling af mørtel og værktøj.

Hvis mindre - så kittet.

Under alle omstændigheder må du ikke gøre det uden tilpasning.

Men der skal tages hensyn til et interessant punkt: Hvis dråberne i loftet er et par millimeter, så kan de uden problemer blive skjult ved hjælp af selve loftet.

Fordi det har en vis tykkelse.

Derfor justeres loftet er nødvendigt.

Men anvend ikke et lag af efterbehandling kittet.

Det er simpelthen ikke nødvendigt.

Dette er spild af materiale og tid.

Det vigtigste er at niveauet loftet og tørre det godt.

Efter at laget af putty er blevet påført, og det er helt tørret, primer overfladen igen.

Jorden sker ikke meget.

Derfor anvendes flere lag.

Jo mere jorden - jo stærkere overfladen af ​​loftet.

Jo stærkere overfladen er, jo bedre bliver det færdige materiale limet.

Jo stærkere han vil holde.

Det er vigtigt!

Hvis materialet ligger hos dig, f.eks. I garagen, så før du fortsætter med installationen, skal du medbringe det på forhånd i lokalet, hvor det bliver klistret.

Så det opvarmes til stuetemperatur og tager præcis samme fugtighed.

Samlingsarbejde

Først og fremmest bør du holde op på værktøjer, materialer og inventar.

Disse omfatter:

  • stepladder eller andre stilladser
  • konstruktion kniv (nyttig, hvis produktet har en ujævnhed, og det skal skæres og til montering af soklen);
  • lim;
  • fugemasse (der kræves ved installation af basisplader);
  • klud for at fjerne limrest.

Start installation med markup.

Lim aldrig loftsplader fra væggen.

Efter alt kan væggen være ujævn, og så begynder elementerne også at gentage denne krumning.

For at gøre dette skal du finde det.

Fra et hjørne til et hjørne på en diagonal trækker to ledninger.

Deres kryds er centrum.

Nu skal du visuelt opdele loftet i fire dele.

Til dette krydses to skærende linjer midt på tværs.

Det er fra disse linjer, at vi begynder at lim pladerne.

For at skabe en særlig lettelse på loftet er der en pil på bagsiden af ​​den sømløse flise.

Det er i denne retning, at det næste produkt skal limes.

Når man når væggene, sker det sædvanligvis på en sådan måde, at et helt element ikke passer ind præcist.

Normalt skal materialet skæres.

Udfør denne procedure med en skarp konstruktionskniv.

Afskæringspunktet er den side der skal lægges på væggen.

Det er rigtigt, for hvis skæringen ikke lykkes, bliver fugen lukket med en sokulering.

Da en lysekrone hænger i midten af ​​loftet, skal hjørnerne af flisebelagte produkter, der konvergerer i midten, skæres.

Hvilken lim passer og hvordan man applicerer den?

Til klæbende tagfliser kan du bruge lim "Titan" eller "Dragon", flydende negle "Moment-installation", akryl kittet.

De fleste bruger "Titan".

Lim skal påføres i midten og hver tredje centimeter.

Det er nødvendigt at vente et par minutter og tryk stærkt på materialet til loftet.

Hvis lim kommer ud fra under pladen, skal den straks fjernes med en klud eller svamp.

anmeldelser

Selvfølgelig har det sømløse fliserloft mange fordele. Det ser visuelt glat ud. Efter installation er der næsten ingen skrald. Alt er gjort meget hurtigt. Og kun en minus er svært at klæbe. Clay tørrer ikke ud så hurtigt som vi gerne vil.

Olga, Nizhnevartovsk

Vi besluttede at lave reparationer i soveværelset. Med et gulv og vægge blev der defineret en lang tid siden. Der var et loft. Ifølge rådene valgte vi en sømløs skumpolystyrenplade "Format". Og aldrig fortrydet! I to år, som lagt flise, og det indtryk, at loftet stucco er placeret. Næsten ikke anderledes!

Marina, Tomsk

Tilsyneladende de, der ikke kunne pokleit normalt, fik fast på flisen efter påføring af klæbemidlet med det samme.

Men jeg måtte vente lidt.

Installation er meget enkel.

Det vigtigste: at forberede en overflade af høj kvalitet og gøre markeringen.

Og skynd dig ikke!

Video om loftfliser uden sømme "Format":

Så er det smukke kvalitetsloft garanteret!

Polystyren loftfliser FORMAT injektion - review

"Og t-aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa)") Loftet uden sømme fra loftet - er det virkelig overhovedet?)

Hvis du har åbnet denne anmeldelse, betyder det at du taber med valget af "loftflise" eller stadig "strækloft", ja, vi står også over for dette valg. Nå, det fik mine hænder til anmeldelser på reparationen og så besluttede jeg nødvendigvis start fra loftet, da vi startede reparationen selv med det, hvorfor forgæves, hvorfor? "Jeg fortæller dig senere." Der var få anmeldelser, og alle er ikke entydige, og efter flere klip fra Yutyube, og forresten, ikke en eneste positiv kommentar derfra tog vi stadig og. købte en sømløs loftflise.

Hvad er dens fordel:

  • - OU, naturligvis i sammenligning med spændingen - dette er en lav pris og hastigheden af ​​"installationen".
  • - Du kan holde dig selv og for en aften uden stor indsats, som vi faktisk gjorde.
  • - Hvis man igen skal sammenligne med spændinger, miljøvenlighed af materialer. Strek loft til tider mere skadeligt end loftet fliser.
  • - Lys som en fjer, meget nem at transportere, købt og bragt, perfekt.
  • - Det kræver ikke omhyggeligt forberedelse af loftet, før det klæber, hvis du selvfølgelig ikke har kalkholdig hvidvaskning, selvom jeg synes at for limet vil "øjeblikket" og den kalkholdige hvidvaskning holde fast, fordi forskellene mellem pladerne er 5 (5) centimeter fra hinanden, som det var hos os.
  • - Det er nemt at udskifte den ødelagte flise, snarere end hele det høje bane af et hæftet loft.
  • - Nå, du vil holde fast - hvordan du holder fast, på en eller anden måde vil det fungere), du genkalder straks eventyret om "Vovka i Tridentity Kingdom". I betragtning af at vi forsøgte det, viste det sig tolerant. Selvfølgelig kan jeg ikke lide det, men jeg har ikke engang lyst til at "rive af og lim alt igen" i morgen.

Jeg begynder med at forklare vores løsning. Jeg genkendte slet ikke loftet, jeg betragte det som en fortid af fortiden og så ikke noget godt ud i det, men selve navnet "sømløs flise" lød meget fristende. Af en eller anden grund besluttede jeg at med en god forberedelse af loftet til fastgørelse, undgår vi alle hændelser, når vi klæber, og limvæsken negle "moment" vil gøre denne klibning meget lettere. Selvfølgelig ville det i vores tilfælde med en frygtelig dråbe i pladerne i loftet være en glimrende løsning at installere stræklofter, men vi havde ikke en sådan mulighed, og det ville have været ti gange dyrere for pengene, så vi formåede at bruge Format-flisen for første gang.

Hvad vi havde, og hvilke problemer vi måtte stå over for:

Vi limede tapet i hallen, lejligheden er i den gamle Khrushchev. Vi er parate til at klæbe fliserne. på forhånd. Baggrund vi er alle gamle slettet, og det første afstødte alt gipset i leddene mellem loftet og væggen.

Ja som tidligere gjorde de reparationer i gamle Khrusjtsjov huse, det blev betragtet som fashionabelt og dyrere. Bare i tilfælde af væggen primet, lad hende tørre ud. Noget sådan fyldt op den frygtelige fald, som i øvrigt i høj grad reddet vores situation, hvis vi ikke havde gjort det - flisen simpelthen bare ville bryde ind halvt eller tøve på grund af spændinger fra begge sider.

Derfor, hvis der er i det mindste nogle uregelmæssigheder i loftet, falder - alt dette skal være akut kit og efter tørring slibning, så loftet var glat. Hvis loftet er helt ujævnt, og der ikke er noget ønske om at fikse noget, kan du prøve at holde det fast, men jo jo jo jo jo jo dråben eller ujævnheder - jo bedre bliver leddet synligt og med kunstig belysning af disse samlinger synlig, men på grund af tykkelsen af ​​fliserne bør ikke vises gamle tapet, ja, det er råd til det dovne.

Grundlaget for klæbende tapet viste sig mest på den måde, de kunne - udjævne

Kvaliteten af ​​loftet sømløse fliser "Format":

Diskussioner og anmeldelser på forumet i Novosibirsk - NGS.DOM

Hus, bygning, reparation

Loftfliser

11/17/03 5:20 PM Svar på beskeden Doktor bruger loftflise

Skriger ikke på mig! Jeg er også en person. ©

11/17/03 5:23 PM Svar på meddelelsen Re: Tagplade af brugeren Count

11/17/03 10:19 PM Svar på meddelelsen Re: Tagplade af brugeren Doktor

11/18/03 8:42 AM Svar på meddelelsen Re: Ceiling flise af brugeren Doktor

11/18/03 9:57 AM Svar på meddelelsen Re: Ceiling tile af ed-dy

11/18/03 9:58 AM Svar på meddelelsen Re: Ceiling flise af brugeren Doktor

11/18/03 1:13 PM Svar på meddelelsen Re: Tagplade af brugeren Doktor

Alt, der ikke er parallel og ikke vinkelret, ruller derefter rundt. (c) DMB

11/18/03 1:17 PM Svar på meddelelsen Re: Doktor ceiling tile

Alt, der ikke er parallel og ikke vinkelret, ruller derefter rundt. (c) DMB

11/18/03 1:27 PM Svar på Indlæg Re: Ceiling tile af Alexis

11/18/03 2:10 PM Svar på beskeden Doktor bruger loftflise

11/18/03 2:43 PM Svar på meddelelsen Re: Brugerens loftflise Anonym bruger

11/18/03 2:51 PM Svar på meddelelsen Re: Doktor ceiling tile

Dekorativ loftsplade af polystyrenskum Format - Loft sømløs flise, ikke helt selv uden sømme!

værdighed

mangler

detaljer

Vi besluttede at lave reparationer på mit værelse, og så var der et spørgsmål om, hvad der skulle gøres med loftet, lofterne og muligheden for gipsplader var ikke længere tilgængelig, jeg ønskede ikke at tabe lofternes højde, og splitten skulle fjernes, og den blev først for nylig installeret.

Og her sømløs flise af "Format" sømløs flise fangede mit øje i butikken, efter at have læst på internettet garanterede producenten loftet uden sømme og enkelhed i limning, vi var tilfredse og interesserede. Valget af fliser i butikken Godt system til enhver smag, udsmykning og pris. Vi valgte VICTORIA loftet fliser, lamineret, og det var også muligt at det kunne vaskes og males.

Type loftfliser "Victoria" fra toppen.

Type loftfliser "Victoria" fra bunden. Der er pile, der skal orienteres, når du limer og steder for at påføre lim.

På siderne er flisen ikke engang, men i bølger består princippet om sammenføjning og limning ind i bølgerne til hinanden. Men i praksis viste det sig, at det er umuligt at forbinde det perfekt, hvor og hvor revnerne forbliver, på trods af at de gjorde alt efter instruktionerne og til og med tapede fliserne sammen med papirtape.

Her er det vist, hvordan man forbinder bølgerne sammen.

Der var simpelthen ikke klæbende påførte fliser til hinanden.

De limede fliser anbefales at blive bundet sammen med papirtape, som i billedet, selvfølgelig gjorde vi det, men det mener jeg ikke, fordi flisen oprindeligt blev stemplet, ikke ideelt nok til limning. Nej, det ser selvfølgelig på loftet meget bedre og smukkere end almindelige fliser, men hvis man ser tæt på forskellige vinkler og vinkler, kan man stadig se huller.

Selv som bevis på, at fliserne ikke var stemplet med billeder af meget høj kvalitet, måtte de skrælle ekstra stykker skumplast, og det ville skabe ekstra affald, hvis det ikke gjorde revnerne, ville der være meget mere.

Og det ville have været fint, hvis det ekstra skum sjældent ville komme på tværs, men det var i større eller mindre grad på hver flise.

Denne pakke af defekt viste sig at være toli fra et andet parti, men der var flere revner på den end på andre, som det ses på billedet på et sted, det passer godt, og i det andet bliver det ikke som om du ikke forsøger at vride det. Det er godt, at dette skete, og denne pakke blev limet over kabinettet, og der er ikke særlig synlig.

Dette billede viser krydset af fire fliser, og det er klart, at alt er sammenføjet korrekt, men gradvist begynder revnerne alle sammen at blive vist.

Også i et andet perspektiv er det vist, at der stadig er huller, og flisen stadig ikke er perfekt sømløs.

Udsigt over loftet fra en anden vinkel, der er slet ingen slots.

Udsigt over loftet før flisen blev limet. )))

Bundlinjen: Bedre, selvfølgelig end almindelig flise, og smukkere, men har brug for noget arbejde fra producenten. Nå, eller efter min mening ville det være ærligt at påpege, at der stadig findes fejl i flisen.

Sømløse loftfliser: særpræg og sorter

Blandt de forskellige finishmaterialer er nogle af dem kendetegnet ved en kombination af visuel appel og lave priser. Lad os tale om de karakteristiske træk og sorter af sømløse loftfliser.

karakteristika

Seamless flise til loft dekoration i dag er meget populær. Dette forklares af praktiske, budgetomkostninger og andre fordele ved dette materiale.

Denne variant af loftbeklædningen er præsenteret af producenter i et stort sortiment. Blandt de mange design kan du finde fliser til enhver smag. Med hensyn til installationen kan den let udføres uafhængigt.

Hovedtræk ved denne finishteknologi er illusionen af ​​en enkelt belægning. Sømmene mellem panelerne er næsten usynlige, så loftet er glat og smukt. Samtidig har de fleste modeller en ekspressiv relief, hvilket gør interiøret særligt interessant.

Plader er normalt lavet af polystyren. Materialet gennemgår særlig behandling. Resultatet er tyndt og let kvadrater med buede kanter. Størrelsen på hver flise er højst 50 cm. De limes enkelt og simpelt uden at kræve faglige færdigheder.

Fordele og ulemper

Fordelene ved loftfliser er indlysende:

  • Lav pris. Den første ting, der tiltrækker opmærksomhed, er den overkommelige pris for flisen, især i sammenligning med andre modstående materialer.
  • Nem installation. Du kan spare penge ikke kun på selve købet, men også på installationsarbejdet. At lave loftet ved hjælp af denne teknologi er mulig uden specialer. Du behøver ikke at forme loftets overflade til det ideelle, forsegle de mindste fejl og forvrængninger. Den endelige dækning vil under alle omstændigheder være visuelt ens. På grund af den kompakte størrelse af panelerne med deres lægning kan der endvidere håndtere en person.
  • Funktionalitet. Belægningen af ​​denne type "gemmer ikke" højden af ​​rummet, i modsætning til hængende eller spændingsstrukturer. På grund af denne funktion er fliser en ideel løsning til lejligheder og huse med lave lofter.
  • Varme og lydisolering. Materialet er i stand til at yde ekstra beskyttelse mod ekstern støj.
  • Nem pleje. Dækket er let ryddet af forurening uden at kræve særlige midler.
  • Æstetisk appel. Du kan også vælge indstillingen med prægede mønstre eller en helt glat model. En rig palette indeholder den klassiske hvide farve, delikate pastelfarver, lyse muligheder og endda produkter med et farvemønster. Om nødvendigt kan et sådant loft males manuelt. Dette giver dig mulighed for harmonisk at arrangere enhver del af huset, herunder værelser, en korridor, et køkken og endda et badeværelse.

Der er få ulemper ved en sådan flise:

  • Hun lader næsten ikke luft gennem.
  • Ved stærke temperaturvariationer kan belægningen deformeres.
  • Den skrøbelige struktur kræver omhyggelig håndtering af materialet under installation og drift.

Lofter er klassificeret efter fremstillingsmetode.

presset

Denne type er den mest populære. Den er lavet af polystyren skum. Under stempling ved høje temperaturer bliver arkene tættere. Resultatet er firkantede fliser med en tykkelse på ca. 5-7 mm. Bredden af ​​hver af dem er 50 cm.

Til gengæld er polystyrenprodukter opdelt i flere sorter:

  • Fliser med krøllede kanter. I dette tilfælde fremstilles enderne af produkterne i form af en bølge eller zigzag. Denne form gør det muligt for panelerne at holde fast med hinanden. Sømene er praktisk taget usynlige.
  • Modeller med dekorative fyld. Hver detalje er dekoreret med et mønster der skjuler fejlene i dockingen.
  • Produkter med rillede kanter. Sådanne paneler er ideelt forbundet med hinanden på grund af omhyggeligt verificerede geometriske parametre og vinkler.

injektion

Denne type er mere pålidelig og holdbar. Under fremstillingsprocessen limes materialets granuler sammen. Tykkelsen af ​​sådanne produkter når 14 mm. Jo større dybde giver mulighed for et tydeligere struktureret mønster.

ekstruderet

Paneler af denne type har en tykkelse på højst 3 mm. Men de er meget stærkere end de to sorter, der er beskrevet ovenfor, hvilket forklares af den særlige proces med materialeproduktion. Varianter af tegninger og teksturer er også varierede. Denne realistiske efterligning af stucco og tekstilens tekstur og alle mulige farveindstillinger.

Hvis du vælger mellem de tre typer dækning, bør du stole på økonomiske muligheder. Den mest økonomiske er den første pressede form. Det er helt egnet til koncist design.

Hvis du vil have et mere originalt tekstureret loft, er det bedre at foretrække det andet eller tredje udseende.

Design og tekstur

Udformningen af ​​sømløse fliser er varieret. Dette giver mange muligheder for interessant design.

For dem, der foretrækker klassiske og strenge interiører, passer de glatte valgmuligheder. Sådanne belægninger går aldrig ud af mode. Hvis din indretning er fuld af lyse farver, en række forskellige teksturer og tilbehør, vil denne mulighed også passe dig. Loftet på det uhøjtidelige design vil ikke distrahere opmærksomheden fra de indvendige funktioner, så du kan se alle detaljer.

Hvad angår de volumetriske teksturer af loftpaneler, kan disse være bølger, geometriske figurer, sommerfugle, stjerner, blomsterpynt osv. Desuden kan belægningen efterligne murværk, stucco og andre efterbehandling materialer. Tegningen kan være så let som muligt (3D-effekt) eller kun skille sig lidt ud på en glat overflade.

Hvad angår farve, foretrækker de fleste købere den klassiske hvide version. Sådan materiale genopfriske rummet, giver det indre lys og luftighed. Hvidfarves evne til at udvide rummet virker her, skaber en atmosfære af rummelighed og friskhed. For små områder vil et sådant design være den mest optimale.

Nogle gange er hvide fliser dekoreret med guld eller sølv glitter. Dette giver det en speciel chic. Også billeder kan fremhæves med en delikat skygge eller lys og dynamisk farve.

Nogle fliser modeller er malet helt. Især effektivt ser det ud, når man efterligner tekstur af træ, marmor eller mursten. Den naturlige farve af billedmaterialet forbedrer visuel lighed.

Farvede fliser er lidt mindre populære, selv om det ser lige så godt ud som hvidt. Den beige version vil passe til elskere af rolige varme toner, og blødrosa kan dekorere pigens værelse.

Lyst loft (rødt, blåt, lilla) - en dristig beslutning. Sådanne produkter vælges af kreative mennesker, der er tilbøjelige til at eksperimentere.

Producenter og anmeldelser

De fleste af de købere, der har dekoreret deres bolig med loftfliser, er tilfredse med resultatet. Dækket skjuler perfekt loftets krumning uden at reducere rummets højde. Uafhængig installation af materialet kræver ikke særlige færdigheder. Paneler limes hurtigt og nemt.

Glæder køberne og det attraktive udseende af den resulterende coating, og muligheden for et bredt udvalg af designs og farver. Mange maler deres egne fliser, hvilket er særligt bekvemt, når de repareres. Ved opgradering af efterbehandlingsrummet behøver du ikke at fjerne den gamle flise og udskifte den med en ny. Det er nok at dække materialet med et lag frisk maling, og loftet vil skinne frisk igen.

Materialet er let at bruge. Laminerede overflader kan vaskes med rengøringsmidler, og modeller med en kornet tekstur tørres af med en tør klud.

Med hensyn til ulemperne ved dette materiale bemærker brugerne overfladens evne til at absorbere lugt og fedt. I dette henseende anbefales det i køkkenet at bruge produkter uden en udtalt tekstur, der tillader våd rengøring.

Også i værelser med flisebelagt loft anbefales det ikke at bruge flade lysekroner og lamper for at undgå deformering af belægningen. Det er bedre at vælge belysningsenheder, der kan sænkes mindst 25 cm fra loftet.

Det er bedre at give præference til energibesparende eller LED-lamper, som i modsætning til konventionelle opvarmer meget mindre.

De mest populære produkter fra det udvidede polystyren selskab "Format". Købere er tilfredse med panelernes kvalitet og deres udseende.

Mange mennesker synes om Antares-selskabets fliseudformning, men ved nærmere undersøgelse af mærkeproduktet kan man se en lille krumning af kanterne. Dette gør det vanskeligt at skabe et ideelt dække, selv om ikke alt for hurtige ejere hævder, at dette ikke ødelægger loftets generelle udseende.

Når det gælder udenlandske producenter, er det værd at bemærke, at kinesiske produkter er mindre tykke og af lavere kvalitet, men europæiske mærker glæder sig normalt til kunder med gode produkter.

Tips til valg

For at gøre købet vellykket skal du være opmærksom på nogle vigtige punkter:

  • Lofter skal være helt flade. Vær opmærksom på produktets glathed, hvis den ikke har et mønster. Hvis der er teksturerede mønstre, skal du kontrollere deres klarhed. Paneler må ikke deformeres eller afkortes. Det vigtigste er at kontrollere tilstanden af ​​kanterne af materialet. Den endelige belægnings integritet afhænger af kantenes idealitet.
  • Vigtigt er ikke kun tilstanden på forsiden af ​​pladerne. Bagsiden skal også være ensartet og jævn. Tilstedeværelsen af ​​buler eller fremspringende partikler kan påvirke tætheden af ​​materialet til loftet og dets pålidelighed.
  • Kontroller eventuelt produktets styrke, hvis det er muligt. Tag en flise ved kanten og hold den i et par sekunder. Hvis materialet ikke er af høj kvalitet, kan det knække.

Styling funktioner

Loftet skal være glat og smukt, for denne flise skal du korrekt lægge:

  1. I starten er det værd at beregne, hvor mange paneler du skal designe et værelse. Opdel loftet med et fliseområde. Til det modtagne beløb tilføjes yderligere 10%. Dette er nødvendigt, hvis du ved et uheld opbruger et par stykker. Det tager også hensyn til trimning produkter.
  2. Forbered de nødvendige elementer til installation. Ud over det grundlæggende materiale har du brug for en sokkel. Det giver dig mulighed for omhyggeligt at placere stedet ved krydset mellem væg og loft. En primer er nyttig til forberedende arbejde, og lim er nyttig til processen med fastgørelse af paneler. For at gøre markeringen behøver du et par flere ting. Dette er en blyant, målebånd, niveau og plumb.
  3. Forbered overfladen. Loftet må ikke have stærke forvrængninger og store revner. Juster det med kitt og prime. Jo glattere overfladen er, jo lettere bliver det at holde materialet, og jo mindre lim har du brug for.
  4. Lav en markering. Marker først midtpunktet. Dernæst trækker du to vinkelrette linjer.
  5. Så kan du fortsætte til installationen. Flisen kan lægges på to måder: strengt vinkelret på væggene eller diagonalt. Under alle omstændigheder starter installationen fra midtpunktet.

QWERTY.Forum

Loftfliser..

Mystery 16.10.2006 12:50

Guest_ULTRAPHAZE_ * 10.22.2006, 14:43

Mystery (10/16/2006, 1:50 PM) skrev:

Strafferen 10/23/2006, 15:26

Mystery 10/25/2006 13:36

ULTRAPHAZE (10/22/2006, 15:43) skrev:

Balder 10/25/2006 19:09

Mystery (10/25/2006, 14:36) skrev:

ThinneR 10/26/2006 00:42

Mystery 10/30/2006 19:46

ThinneR (10/26/2006, 0:42) skrev:

Balder 10/30/2006 22:58

Mystery 10/31/2006, 14:38

Balder (30.10.2006, 22:58) skrev:

ThinneR 11/01/2006 02:01

Mystery (10/30/2006, 19:46) skrev:

200 gummiliter. smøre bedre med et tyndt lag.

Vedhæftede filer

  • P1010007.JPG37,06K 507 Downloads:

ThinneR 11/01/2006 02:23

Balder (30.10.2006, 22:58) skrev:

Balder (30.10.2006, 22:58) skrev:

WART 11/12/2006, 17:22

ThinneR (11/1/2006, 2:01) skrev:

200 gummiliter. smøre bedre med et tyndt lag.

Sømløse loftfliser: funktioner af valg

Udvalget af materialer til afslutning af loftet, der præsenteres i dag på markedet for byggematerialer, er slående i sin mangfoldighed. Produkter kan nemt tilfredsstille enhver, selv de mest originale ønsker, da de er lavet af meget forskellige råmaterialer, kan være af den korrekte eller uregelmæssige form og varierer også i farve, omkostninger, holdbarhed, kvalitet og andre egenskaber.

Særlige egenskaber

Blandt sorterne af dette specialiserede materiale er sømløs flise meget populær. De vigtigste fordele ved sådanne produkter er lav vægt, god styrke indikatorer, lang levetid, fugt modstand og et stort udvalg af former, farver og teksturer.

Til fremstilling af sømløse loftfliser anvendes udvidet polystyren. I færdig form har den lidt buede kanter. Det er netop på grund af denne egenskab i sin form, at overfladen af ​​loftet, dekoreret med dette materiale, ligner et integreret lærred med visuelt umærkelige sømme på leddene af elementerne. Det betyder, at den trimmet overflade vil passe mere harmonisk ind i interiøret og vil se meget mere æstetisk ud på grund af det synlige fravær af sømme og led.

For at producere sådanne produkter skal du bruge polystyrenskum, som undergår en bestemt behandling, som giver produktet en perfekt hvid overflade. Tegningen af ​​fliserne kan være glat eller med et reliefmønster. En række forskellige teksturer giver dig mulighed for at implementere en række muligheder for ikke-standardindretning af loftoverfladen i værelser til forskellige formål - dette kan være et køkken, stue, korridor eller badeværelse. Produkter efterligner perfekt tekstur af naturlige materialer, som træskærer samt muligheder for dekorative gips og stuck.

Tykkelsen af ​​elementerne varierer i størrelsesordenen 3-15 mm, således at en lignende loftsmål ikke reducerer rummets højde i sammenligning med andre byggevarer, der anvendes til de samme behov. Installationsarbejdet tager ikke meget tid - produkterne er let og hurtigt limmede til bunden.

Flisen har som regel dimensioner på 50x50 centimeter, hvilket gør det muligt at udføre arbejde på sin ligning selv til en specialist ved hjælp af et minimum af hjælpeværktøjer. Men det er produceret ikke kun i firkantet form, takket være, at forskellige originale mønstre kan lægges ud på loftet.

Produkter af denne type produceres ved hjælp af tre forskellige teknologier, om end med samme materiale. Klassificering af sømløse fliser udføres på basis af produktionsmetoden. Der findes følgende typer produkter:

  • Trykte fliser. Det er lavet ved stempling under påvirkning af høj temperatur. Under fremstillingen komprimeres polystyrenark. Elementer udgivet på denne måde har en tykkelse på 7 mm og formen af ​​en firkant er 50x50 centimeter. På hylderne af denne flise sendes i en pakke med 8 stk.
  • Injektionsprodukterne er lavet med en tykkelse på 8 til 14 mm, den korrekte geometri, med et dybt mønster på overfladen. Produktionsprocessen af ​​denne type består i at sintre råmaterialer i særlige beholdere af en given form ved høje temperaturer.
  • Ekstruderet flise fremstilles ved at blande polystyren med stoffer, der opnår gode skumdannende egenskaber under tryk og høje temperaturer. Den resulterende masse i form af strimler behandles af en film og er opdelt i separate elementer. Filmen giver dig mulighed for at gentage farver og tekstur af naturlige materialer - træ, sten eller gips og forskellige metaller. Tykkelsen af ​​ekstruderede fliser er 2-5 mm. Dette produkt har en høj pris, den billigste flise er præsenteret i hvid.

Formen på loftet er opdelt i to typer:

  1. med glatte kanter - produkter i form af en firkant, på grund af egenskaberne af kanterne så tæt som muligt under hinanden under installationen;
  2. med kanter af uregelmæssig form - denne kategori af materiale er repræsenteret af produkter af designer mærker. Brugen af ​​sådanne fliser giver dig mulighed for at give interiøret en unik og original stil.

Hvordan vælger man?

For at købe et rigtig godt materiale til loftet anbefaler eksperter at overholde nogle regler:

  • Produkterne skal have en glat og glat form, medmindre andet fremgår af tilstedeværelsen af ​​et vist mønster og kantdesign. Hvis flisen har et billede, skal det være klart og uden fejl.
  • Der skal lægges særlig vægt på kanten af ​​elementerne. Kvaliteten af ​​denne komponent afhænger af tilstanden af ​​den færdige belægning på loftet, såvel som dens visuelle appel og ubesværede sømme.
  • Bagsiden af ​​fliserne er værd at kontrollere, at der ikke findes buler eller buler. Sådanne defekter dannes på grund af heterogeniteten af ​​polystyrenkugler.
  • Styrkeniveauet testes med en meget enkel metode: Du skal tage produktet ved kanten og holde det i luften i et par sekunder. Hvis produkterne er af dårlig kvalitet, dannes der en revne på den.

Loftet, som vil blive trimmet med sømløse fliser, ud over de fremragende æstetiske egenskaber, vil også sammenligne fordelagtigt med den overkommelige og overkommelige pris. Prisklassen for denne type finishmateriale kan variere på nogle måder afhængigt af fabrikanten af ​​flisen, men generelt er den lave omkostning uforandret.

Loftfliser

Nedenfor leverer vi den fulde tekst af en artikel udgivet i bladet "DEMAND" 4/2009.

Erfarne mennesker advarer: Loftet, klistret over med polystyrenfliser, bliver gul med tiden, dette er især mærkbart i køkkenet og i badeværelset, hvor det er varmt og fugtigt. Ja, de har ret. Men farveændringen er ikke det værste, der fanger elskere af hurtige og billige reparationer.

Time Delay Repair

Farligt kvarter

Som navnet antyder, produceres polystyren fra styren. Denne proces er imidlertid reversibel og i kontakt med luft udsender polystyren igen styren. Dette sker selv ved stuetemperatur, og hvis rummet er varmt og fugtigt, øges hastigheden af ​​processen. Men hvis flisen er lavet med overholdelse af teknologi, overstiger styrenemissionerne ikke de maksimalt tilladelige normer. Hvis der produceres overtrædelser, kan konsekvenserne være triste. Bor under et sådant loft risikerer en person sit eget helbred hvert minut. Fare for styren er trods alt forbundet med dets høje kumulative egenskaber - dette giftige stof udskilles meget fra kroppen, der ophobes i leveren.

Falsk flise eller lime certifikat?

Til prøverne blev købt loftsplader 9 genstande. For næsten alle prøver (bortset fra Martin-Plast) kunne vi opnå sundheds-epidemiologiske konklusioner eller laboratorietestrapporter. Alle dokumenter angiver, at produktet er sikkert. Vi besluttede at tjekke det og gav prøverne til laboratoriet, hvor de blev underkastet de samme test, der udføres under certificeringen.

Analyser blev udført på en række parametre. Blandt dem lugt, toksicitet og frigivelse af de 13 mest farlige stoffer - styren, benzen, formaldehyd, phenol osv.

Det viste sig, at ikke alle certifikater kan stole på. Ifølge resultaterne af laboratorieanalyser viste tre typer fliser et multipelt overskud af MPC for styrenfrigivelse i luften: i Marbet "Manhatan" Sp.zo.o fliseprøve blev der observeret et overskud på 4,75 gange i Kristall-formatet (fremstillet af Format Ltd.) - 5,5 gange, og i Format Lagom "713" (PF Lagom CJSC) - så meget som 12,5 gange! Samtidig havde prøverne hygiejnecertifikater og blev solgt i OBI Store (Format, Format Lagom) og "What You Need" -butikken (Marbet).

Før vi offentliggjorde disse åbenbare fakta, sendte vi et brev til producenten (LLC Format) for at give ham mulighed for at forklare sig selv og udelukke muligheden for en falsk. Vores brev blev modtaget, men der blev ikke modtaget noget svar. Resultaterne af laboratorieprøver vil blive offentliggjort i tidsskriftet "Efterspørgsel" og underrettet de regulerende myndigheder. Alle tre prøver blev fjernet fra testene som yderst farlige.

Andre fliser er også isolerede styren, men i mængder, der betragtes som sikre ved sundhedsstandarder. Så i ekstruderede lofttegler - Decoplast, Martin-Plast "Ophelia", NMS "15k" - styrenfrigivelse er 2 gange lavere end normen. Men i betragtning af dette stofs evne til at akkumulere i kroppen, og sådanne resultater kan næppe betragtes som gode.

De mest "harmløse" prøver var Decomaster, NMC sa, Kindecor. Valget af styren fra dem enheder registreres, men dens koncentration var lavere end den værdi, der kan måles. Koncentrationen af ​​andre skadelige stoffer i alle fliser var signifikant lavere end det maksimale tilladte.

Typer af fliser

Ifølge fremgangsmåden til fremstilling af polystyrenfliser ekstruderes, injiceres og stemples.

Ekstruderet flise (laminat) er den mest holdbare, holdbare og nem at bruge. Dens største fordel er fremragende hygiejniske egenskaber. Den tætte glatte overflade beskyttet af en støv- og vandafvisende film gør det nemt at vaske og genoprette sig godt efter deformation, hvilket gør den mest holdbare og holdbare.

Det er nemt at håndtere denne type flise: kvadraterne skærer godt og skaber en glat kant. Kanten af ​​fliserne er let bøjet ned, så der er hulrum på bagsiden, hvilket gør det muligt at skjule uregelmæssighederne i loftet. Denne type flise kommer i forskellige farver, med eller uden mønstre. Men det er ikke muligt at male det igen (i vores test er en undtagelse Kindecor-flisen, hvis fabrikant hævder en sådan mulighed).

Injektionsflisen (støbt) er meget tykkere end andre typer. Ifølge producenterne er det muligt at skabe et "sømløst" loft med det: takket være den tætte sammenføjning af kanterne "i sporet", bør hullerne mellem de limede fliser ikke være synlige. Materialet har høje varme- og lydisoleringsegenskaber. Med hensyn til hygiejniske og nogle driftsegenskaber er denne flise mellemliggende ekstruderet og ekstruderet. Det kan for eksempel vaskes som ekstruderet, men i modsætning til sidstnævnte har det ikke en vandafvisende belægning, så det absorberer fugt, men mindre end det stemplede. Injektionsfliser kan males med vandopløselige maling, som stemplet. Det er ikke så skrøbeligt som stemplet, men det har ikke elasticiteten ekstruderet.

Ulempen ved injektionsflisen er dens pris: Det er 3-4 gange højere end omkostningerne ved stempling.

Stemplet flise er den billigste, men mindst praktiske af alle. Dens løse, porøse, ubelagte overflade absorberer bogstaveligt snavs, hvilket er meget vanskeligt at tørre af. Samtidig anbefales det ikke at vaske det, selv om du kan male det med vandopløselige maling. Det er bedre at købe en sådan flise med en margin, fordi den er meget skrøbelig, og når man skærer det, er det svært at opnå lige kanter.

Tabel 1 "Tekniske specifikationer og generelle data for loftfliserne fra polystyrenskum"

SmartShop33 - fælles indkøb i Vladimir: F * O * P * M * A * T-loftfliser, loftsplint og andre dekorative efterbehandling materialer fra udvidet polystyren - SmartShop33 - fælles indkøb i Vladimir

  • 9 sider
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Sidste "
  • Du kan ikke oprette et nyt emne.
  • Emnet er lukket

Ф * О * Р * М * А * Т - loftflise, loftsplint og andre dekorative efterbehandling materialer fra udvidet polystyren. Indløsninger ved modtagelse af ordrer. Uden minimal løn. Evaluering:

# 1 Varvara_mum

  • Old resident
  • Gruppe: Org SP
  • Beskeder: 5223
  • Tilmelding: 28. februar 14
  • Navn: Barbara
  • byen Vladimir

Indlæg er blevet redigeretVarvara_mum: 16. september 2016 - 14:32

  • 9 sider
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Sidste "
  • Du kan ikke oprette et nyt emne.
  • Emnet er lukket

Andre svar i dette emne

# 41 v-berezkina79

  • Bekræftet medlem SP
  • Gruppe: Verificeret medlem SP
  • Beskeder: 1061
  • Tilmelding: 20. februar 13
  • Navn: Lena
  • By Vladimir, md. Kommunar

# 42 Varvara_mum

  • Old resident
  • Gruppe: Org SP
  • Beskeder: 5223
  • Tilmelding: 28. februar 14
  • Navn: Barbara
  • byen Vladimir

Indlægget er blevet redigeretVarvara_mum: 12. januar 2015 - 23:47

# 43 v-berezkina79

  • Bekræftet medlem SP
  • Gruppe: Verificeret medlem SP
  • Beskeder: 1061
  • Tilmelding: 20. februar 13
  • Navn: Lena
  • By Vladimir, md. Kommunar

# 44 Varvara_mum

  • Old resident
  • Gruppe: Org SP
  • Beskeder: 5223
  • Tilmelding: 28. februar 14
  • Navn: Barbara
  • byen Vladimir

# 45 Varvara_mum

  • Old resident
  • Gruppe: Org SP
  • Beskeder: 5223
  • Tilmelding: 28. februar 14
  • Navn: Barbara
  • byen Vladimir

Indlægget er blevet redigeretVarvara_mum: 18. august 2015 - 09:25

# 46 Irisha33

  • Bekræftet medlem SP
  • Gruppe: Verificeret medlem SP
  • Beskeder: 4235
  • Tilmelding: 17. januar 11
  • byen Vladimir

# 47 Varvara_mum

  • Old resident
  • Gruppe: Org SP
  • Beskeder: 5223
  • Tilmelding: 28. februar 14
  • Navn: Barbara
  • byen Vladimir

# 48 Varvara_mum

  • Old resident
  • Gruppe: Org SP
  • Beskeder: 5223
  • Tilmelding: 28. februar 14
  • Navn: Barbara
  • byen Vladimir

# 49 Nadejda

  • Old resident
  • Gruppe: Master
  • Beskeder: 5850
  • Tilmelding: 11. april 12
  • Navn: Håb
  • byen Vladimir

Indlæg er blevet redigeretNadejda: 12. august 2015 - 21:42