Om stræklofter er sundhedsfarlige: 3 myter om stræklofter

Før du starter en reparation, er det virkelig værd at tænke på, hvor trygge disse eller andre materialer er til brug for sundhed. Stretchlofter - det er behageligt, smukt og stilfuldt. Mange installerer sådanne lofter hjemme, på arbejde og endda i landhuse. Men forskellige kilder tyder på, at visse typer af loftslofter kan have en negativ indvirkning på menneskers sundhed. I en sådan situation begynder mange at panikere, og spørgsmålet opstår, hvor sikker er det for en person at eksistere sammen med PVC eller stoffer, der er imprægneret med specielle forbindelser?

Hvad er skadelige stræklofter for sundhed

Før intriger skal det bemærkes, at lofter af høj kvalitet, fremstillet i overensstemmelse med sikkerhedsstandarder, ikke skader menneskers sundhed. Der er en række myter om lofter, der undergraver folks tro på evnen til at leve i harmoni med strækningen.

Vælg kun for dit hjem kun højkvalitetsmaterialer, der ikke udsender skadelige stoffer og opfylder alle krav til miljøvenlighed.

Myter om stræklofter:

 1. "PVC udsender phenoliske dampe." En sådan myte har en reel begrundelse. Kun under forudsætning af, at den angivne fordampning ophører med at frigives adskillige timer efter installationen. Pointen her er temperaturen. PVC skal opvarmes til installation. På samme tid adskilles phenol fra overfladen, hvilket forårsager en karakteristisk lugt. Men efter at have taget den rette form af loftet ved stuetemperatur, stoppes produktionen af ​​phenol.
 2. "Lofter er ikke sikre, fordi de er gennemblødt i noget." Denne myte er baseret på det faktum, at stoffet til loftet er brugt, er ikke helt normalt. Faktisk er imprægneringen af ​​stof til stræklofter til stede, men den gennemgår en høj grad af verifikation, inden den er på andres loft.
 3. "PVC er et ikke-miljøvenligt materiale." Faktisk gøres enhver vare fremstillet af plast ved anvendelse af PVC. Der er mere, at PVC opfylder alle krav til miljøvenlighed.

Frygt kan kun betragtes som berettiget, hvis du bestiller en virksomhed, der ikke har det relevante certifikat.

Hvordan stræklofter påvirker sundhed: positiv påvirkning

For at sætte en stopper for spørgsmålet om farerne ved nedlagte lofter er det bedre at håndtere alle sider af problemet. Efter alt kan påvirkning af lærredets spænding være positiv. Brugen af ​​strækloft vil blokere ulemperne, som er manifesteret i det faktum at nogen siger om lærredets skadelighed for loftet, at de kan være farlige.

Du bør ikke spare på dit helbred ved at købe billige materialer. Højkvalitets loftsloft holder dig i årtier

Hvilke fordele kan man få ved installation af et strækloft:

 • Stoflofter tillader frit luftstrøm.
 • Under installationen af ​​strækloftet er arbejdstagerens sundhed sikker, fordi strækningen er udført uden nogen anstrengelse.
 • PVC strækloft beskytter mod svamp selv ved høj luftfugtighed.

Flere ubestridelige fordele ved stræklofter er en åbenbar grund til at installere et strækloft.

Bæredygtige lofter

For et strækloft bestemmes miljøvenlighed af materialets kvalitet. Hvis certificeringen er bekræftet af de relevante dokumenter, har du intet at bekymre dig om: dokumenterne garanterer kvalitet, der opfylder alle standarder. Mange hævder imidlertid, at selv certificerede lofter ikke overholder principperne om anvendelse af miljøvenlige materialer.

Fordelene ved stræklofter er indlysende, så din eneste opgave er at kontrollere tilgængeligheden af ​​alle nødvendige certifikater for materialer.

Er det rimeligt at overveje materialer til hængende lofter, der ikke er økologiske:

 1. PVC er et materiale fremstillet ved kemiske midler, men mange genstande er fremstillet af det, som ikke kun bruges af os, men også af vores børn. Legetøj, brystvorter, badeartikler, plastskjeer og andre dagligdagsartikler laves ved hjælp af PVC. Så for at være usikker på sikkerheden er det usikkert om sikkerheden for alle de frugter, der er forbundet med industrialisering, der omgiver os overalt.
 2. Polyuretanimprægneret stof er heller ikke en nyskabelse i det menneskelige liv. Fra sådant materiale sy, for eksempel yderbeklædning. Et sådant materiale er helt sikkert, selv om det også indeholder resultaterne af arbejdet hos kemikere.
 3. Hvis vi tager højde for substandard materialer, der sælges i firmaer, der ikke har de nødvendige tilladelser og dokumentation, så er der virkelig risiko for at løbe ind i ikke kun ikke-økologiske materialer, men endda virkelig farlige ting. Volatiliteten af ​​phenol i sådan PVC er meget højere end for højkvalitets modparter. Således vil du kunne mærke noget, der var forkert, hvis loftet ikke mister sin karakteristiske lugt i lang tid, og din sundhedstilstand er blevet forværret.

Hvis købet sker i en uautoriseret salon, så vent på problemerne: måske er det valgte loft skadeligt for dit helbred.

Sikkerhed ved installation af hævede lofter

Installation af strækloft er forbundet med en vis risiko. Faktum er, at en varmepistol bruges til at installere PVC-loftet, og oftest er det varmepistol, som arbejderne bruger, en gaspistol. Og gas er sådan en ting, som det er nødvendigt at nøje overholde sikkerhedsforanstaltningerne.

Ved brug af en varmepistol ved installation af stræklofter skal du omhyggeligt overholde alle nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Sådan installeres et strækloft sikkert:

 • For det første kan du opgive den farlige ide om at bruge en gaspistol og blot trække stoffet på en kold måde. I denne situation behøver du kun en assistent til at holde en trinladder. Resten af ​​sikkerheden behøver ikke at bekymre sig.
 • Hvis installationen af ​​et PVC-loft ikke desto mindre er uundgåeligt for dig, så kan du prøve at bruge en elektrisk pistol. Det er sikrere, men med en enkelt pistol vil det være svært at opvarme det nødvendige volumen. Du har måske brug for 2 våben. Et problem med elektriske våben er også deres utrolige strømforbrug.
 • Hvis det blev nødvendigt at bruge en gaspistol, skal du huske de vigtigste regler for brugen heraf, hvilket minimerer risikoen for fejl i en sådan enhed.

Gaskanoner, der anvendes uden sikkerhedsstandarder eller ude af stand, kan forårsage dødsfald. Eksplosionerne, der opstod på grund af arbejdstagernes uagtsomhed og de, der udsender udstyret, sker ofte. Derfor skal du omhyggeligt studere instruktionerne til brug af gaspistolen.

Sådan bruger du en gaspistol:

 1. Brug ikke en gaskanon tæt på brændbare genstande.
 2. Sørg for god regelmæssig ventilation ved brug af en gaspistol.
 3. I et tilfælde må du ikke dække pistolen. Du må ikke direkte henvise det til lærredet. Du skal opvarme hele rummet jævnt.
 4. Placer pistolen udelukkende på en flad, stabil overflade.
 5. Eliminer tilstedeværelsen af ​​børn og dyr i nærheden af ​​enheden.
 6. Opvarm ikke gascylinderen, må ikke lede pistolens mund på ham.
 7. Under ingen omstændigheder må du ikke bruge pistolen, i hvilken mekanisme der er foretaget ændringer.
 8. Den medfølgende varmeapparat kan ikke flyttes fra sted til sted.
 9. Når pistolen er forbundet med en gasflaske, skal du kontrollere, om forbindelsen er forseglet.
 10. Pistolen skal betjenes en gang om året. Brug ikke en enhed, der ikke har undergået en sådan procedure.

Aldrig håber på en glad lejlighed. Advar eventuelle risici og gør alt for at holde dit liv og helbred intakt.

Sikre stræklofter er ægte

For sig selv og deres børn er alle vant til at vælge kun de bedste. Derfor, for de nye og uprøvede objekter behandler folk oftest med mistillid, selvom løfterne fra producenterne er meget attraktive og berettigede.

Undersøg markedet, vælg en betroet producent, læs anmeldelser og så behøver du ikke bekymre dig

Hvilke stræklofter kan betragtes som sikre. Vælg det bedste:

 • Certificering. Den første betingelse er dokumentets ideelle tilstand for de foreslåede materialer og tjenester. Hvis dette er okay, vil både stof og PVC være sikkert.
 • Anmeldelser. Du må aldrig være doven for at kontrollere, om der er reelle anmeldelser af det firma, hvor du vil ansøge.
 • Experience. Fremme af nye lovende projekter er naturligvis vidunderligt. Men hvis vi taler om sikkerhed, er det bedre at placere en ordre med virksomheder, som succesfuldt modstår konkurrencesituationen på markedet.

Kun falske lærreder, der ikke er i overensstemmelse med det rette kvalitetsniveau, er usikre.

Streklofter: anmeldelser af læger

På udkig efter et svar på spørgsmålet om, hvorvidt stræklofterne har ubehagelige konsekvenser, vendte mange til læger. Derfor begyndte lægerne at offentliggøre deres mening om denne sag i åben adgang.

Mange kendsgerninger peger på den absolutte sikkerhed af materialerne i stræklofter. Kun produkter af lav kvalitet og ikke-certificerede produkter kan forårsage skade.

Hvad siger lægerne om suspenderede lofter:

 1. Det er usandsynligt, at noget skadeligt vil lede fra udlandet, og lokal produktion, giver det mening ikke at stole på. Derfor, for fuldstændig sikkerhed, vælg kun europæiske produkter med obligatorisk certificering.
 2. Gå aldrig ind i stuen på den dag, hvor PVC-loftet er installeret. Giv det en dag til luft. Hvis der er en lugt i rummet, så øg ventilationen og vent på mere. Det er bedre ikke at risikere og lide sådanne ulemper af hensyn til dit helbred.
 3. Lad ikke PVC-loftet smelte. Varme lamper, ild, røde varme genstande - alt dette kan skade strækloftet og forårsage, at det frigiver farlige stoffer.

At dømme efter vurderinger af læger, med overholdelse af nogle sikkerhedsforanstaltninger, vil strækloftet være fuldstændig harmløst.

Udtalelse fra eksperter: Hvorvidt stræklofter er sundhedsskadelige (video)

Rene materialer kan kun bekræfte overensstemmelsesattesten. Derfor tøv aldrig med at spørge et sådant dokument fra det firma, som du har til hensigt at samarbejde med. Også arbejdstagere bør instrueres i brandsikkerhed. Hvis du er sikker på kvaliteten af ​​varer og tjenester, vil du ikke blive generet af spørgsmålet om, hvorvidt strækloftet er farligt.

Er strakte lofter skadelige for forbrugernes tilbagemeldinger?

På internettet kan du finde en masse tilbagemeldinger fra forbrugerne ikke kun om fordelene ved stræklofter i udsmykning af lokalerne, men også sundhedsskadet, men for at forstå, hvor meget oplysningerne er sande, er det bedre at lytte til lægerne og omhyggeligt studere materialets sammensætning og dets virkning på menneskekroppen.

Typer af lofter og materialer

Der er to hovedtyper af stræklofter: polyvinylchlorid og stof, der hver især har sine egne fordele, ulemper og specificitet af brugen.

Polyvinylchloridovertræk (eller PVC) er opdelt i følgende underarter:

 • glatte lofter
 • mat;
 • satin;
 • perlemor;
 • eksklusiv;
 • gennemskinnelig.

PVC af en klud har forskellige fakturaer, farver og former - alt for at tilfredsstille selv den mest krævende forbruger. Prisen for dem er forholdsvis lav. Det eneste træk ved disse belægninger er tilstedeværelsen af ​​en uklare søm.

Stofstræklofter har ikke så rige farver som PVC. På byggemarkedet er de hovedsageligt repræsenteret i hvide og beige nuancer. Sådanne lofter har ingen søm, som nogle siger, som en fordel. Prisen på dem er højere end PVC-film.

Sundhedsrisikofaktorer fra nedhængte lofter og deres virkelighed

Trods det faktum, at PVC og stofstræklofter har ubestridelige fordele, skal du ikke glemme minerne, hvis vigtigste er sundhedsskadelig.

For ikke at stole på ubegrundede anmeldelser om fordelene eller omvendt om farerne ved stræklofter for forbrugernes sundhed, er det værd at uddybe sammensætningen og egenskaberne af det materiale, som disse belægninger er lavet af.

Kemisk sammensætning og egenskaber af materialer NP stof og PVC

I starten overvejer vi den kemiske sammensætning af PVC-belægninger, fordi de betragtes som de mest almindelige. Sådanne lofter består af polyvinylchlorid og raffinerede olieprodukter. Polyvinylchlorid er en polymer, der er baseret på klor og olieprodukter.

Vinylchlorid er et organisk stof, en farveløs gas med en svag sød lugt. Faktisk er det et derivat af ethylen. Dette stof er brandfarligt og eksplosivt og afgiver giftige stoffer under forbrænding. Mere specifikt er det en stærk gift, der er kræftfremkaldende for mennesker.

Derudover indbefatter kompositionen ud over vinylchlorid phenol og toluen. Sådanne stoffer kan kun i høj grad påvirke kroppen.

PVC er en meget modstandsdygtig sammensætning, der er fugtbestandig, den kan ikke opløses i en syre eller et andet kemisk stof, men ved opvarmning mister den disse kvaliteter, det smelter og fordamper endda. I dette tilfælde udledes en lille mængde flygtige kemikalier i luften, blandt hvilke toluen og phenol er de vigtigste. De er kun farlige i store doser.

Stofstræklofter er polyesternet imprægneret med polyurethan. Dette stof ligner gummi og er resistent over for aggressive kemikalier såvel som høje temperaturer.

Derfor kan det på baggrund af en sammenlignende analyse hævdes, at skaden fra stofstræklofter er meget mindre.

Yderligere oplysninger om sammensætning af stræklofter fra forskellige producenter og overholdelse af hygiejniske og hygiejniske krav findes i tabellen:

Fordele og ulemper ved nedhængte lofter. Er de skadelige for sundheden?

Når du skal vælge et materiale til afslutning af rummet, er det vigtigt at være opmærksom på dets sammensætning og sikkerhed. Stræklofter bruges ofte i moderne interiør. Det er interessant at vide, om der er skade fra deres materiale og hvordan det manifesterer sig. Stræklofter er deres fordele og ulemper for sundheden, hvad er de farlige - det er de vigtigste spørgsmål i vores artikel.

Sammensætningen af ​​materialer til hævede lofter

Lærredet "ikke ånde", derfor er det nødvendigt at rumme rummet ofte. Hvad er der i PVC-sammensætningen, er et sådant loft i soveværelset ikke for skadeligt?

Lerret indeholder i en lille mængde skadelige stoffer phenol og klor. De falder i luften. Men det sker kun, hvis temperaturen i rummet er konstant høj. Af denne grund anbefales det ikke at installere PVC-film i bygninger som en sauna eller et bad.

Hvis spørgsmålet opstår, om man skal installere et strækloft, skal man være opmærksom på materialetyperne til sådanne malerier. Til dato tilbyder et bredt udvalg af muligheder for malerier, og en af ​​dem - stof lofter.

Professionelle siger, at dette er en sikker type materiale til menneskers sundhed, men tror ikke, at lærredet er fremstillet af silke eller bomuldsstof. Dette polyesterstof, der er imprægneret med polyurethan. Det er mere kvalitativt end PVC, passerer luft, har ikke en ubehagelig lugt og skaber ikke dampe.

At sige, at strækloftet kun bringer skade, det er umuligt. Overalt har sine positive og negative sider. Så snart nye produkter vises på byggemarkedet, spredes rygter straks om dem. Dette materiale er ingen undtagelse.

Det er vigtigt at adskille dette spørgsmål ikke på baggrund af rygter, men ifølge de fagfolkes kommentarer.

Stoffets sammensætning

Hvad er et strækloft af PVC? Dette er et fladt lærred, der er fastgjort til en profil fastgjort langs hele rummets omkreds. Men jeg vil gerne vide den nøjagtige sammensætning af filmen. Inkluderer ikke: klor, i en lille mængde phenol og metaller, såsom cadmium osv.

I det rum, hvor et sådant loft er installeret, frigives alle disse stoffer, men i små mængder. Hvis du føjer til denne konstante varme luft og dårlig ventilation, viser det sig en ubehagelig cocktail, som kan påvirke den menneskelige tilstand negativt. Og det er selvfølgelig manglen på et sådant loft.

Virkning på menneskekroppen

Toluen tilhører klassen kulhydrater og kendetegnes ved dets toksiske virkning. I en anden hedder det methylbenzen. Det er en væske uden farve, men med en karakteristisk lugt. Det anvendes som et stærkt opløsningsmiddel til polymerer, lakker eller maling.

Toluen opløses ikke i vand, men det kan nemt kombineres med andre kulhydrater og indåndet luft. Det kommer ind i blodet gennem lungerne, kan forårsage søvnløshed, der er en krænkelse af hjernen, der er hovedpine.

Hvis en person bliver forgiftet med et sådant stof, vil han klage over kronisk træthed, svaghed, nedsat hukommelse, tab af appetit. Hans syn og hørelse forværres, hans nyrer begynder at arbejde dårligt. Gravide kvinder kan have abort, og hvis en baby er født, er patologi ikke udelukket.

Styrker virkningerne af toluenalkohol. Det fremkalder også forekomsten af ​​kræft.

Klor er et aktivt stof, der findes i PVC. Det er ikke helt harmløst og kan påvirke miljøet i huset og folks sundhed negativt. Røgen af ​​dette stof er farlige selv i små doser og irriterer slimhinden. Der opstår en tør hoste, temperaturen stiger, synet forværres, hjerteslag og øge vejret, brystsmerter opstår.

Kronisk forgiftning ledsages af dårlig appetit, inflammatoriske processer i bronchi og lunger, anfald kan forekomme, og humøret forværres. Klor er et kræftfremkaldende stof, der forårsager kræft og tuberkulose.

Phenol er heller ikke en harmløs forbindelse. Det forbliver giftigt i mange år, fører til sygdomme i det kardiovaskulære system, svær hovedpine, der er en krænkelse af nyrer og lever. Phenol forlader kroppen hurtigt, men den negative effekt fortsætter i lang tid. Fordampning kan føre til lungeødem, kræft, infertilitet.

Cadmium er et andet tungmetal, der fjernes fra kroppen fra 10 til 30 år. Dette stof forsinkes oftest i leveren, nyrerne, og alt andet fordeles jævnt i de rørformede knogler.

Høje temperaturer

Mange reklamegenstande tyder på, at en sådan film skal installeres på loftet i dampbad eller i svømmebassiner, da lærredet helt modstår fugt, er der ingen svamp og kondens på den. Men producenter siger det modsatte: at i et rum, hvor der er en høj temperatur, udsendes mange giftige dampe fra et sådant loft, og de har en stærkere effekt på den menneskelige krop, der er i dette rum.

Materiale mangler

Lufttætthed er ulempen ved sådanne lofter. Luften i rummet er tung, den er fyldt med skadelige dampe. At være kort tid i et sådant rum føler en person hovedpine. Nogle af materialerne har en ubehagelig lugt, og hyppig luftning af rummet er uundværlig.

Falske lofter indeholder skadelige stoffer, men i acceptable koncentrationer er skaden fra dem minimal. Men når du køber, skal du være forsigtig, nogle gange hvad der tilbydes som fransk strækloft, er ikke og har ikke et sikkerhedscertifikat. I dette tilfælde er det værd at overveje, hvad man skal få: et ægte loft, der ikke skader eller almindelig polyethylen.

Strækloftets farve kan påvirke den psykologiske tilstand. Mørke toner, undertrykker og forårsager hovedpine, depression. Nogle mennesker tror, ​​at sådanne lofter er smukke, men de har ikke en meget positiv effekt på sundheden. Men det sker kun hvis du køber lofter til en lav pris, der har en tvivlsom produktion. Lav pris skal varsles straks.

Det vigtigste er at forstå, hvad der er vigtigere - ekstern skønhed eller sundhed.

Stoflofter er lavet af miljøvenlige materialer. Selvom det er syntetisk, udsender det ikke skadelige stoffer og ubehagelige lugte. Stoffet "trækker vejret", og det er allerede godt.

Hvis det er vigtigt at begge, så skal du bruge et hæftet loft, der har et kvalitetscertifikat, det bør ikke udstråle en bestemt lugt. Så forstår du, hvad du betaler for kvalitet.

For at installere belægningen skal du have særligt udstyr, der er dyrt - det er en varmepistol. Af denne grund er omkostningerne ved installation og selve materialet højere.

God kvalitet råvarer

Brugen af ​​kvalitetsmaterialer er ubestridelig, fordi en sådan belægning har:

 • smukt udseende;
 • Stort sortiment giver dig mulighed for at vælge den foretrukne indstilling: matte, blank, spejlklud osv.
 • Et bredt udvalg af loftsfarver: fra pastel fast til lyst med et mønster;
 • Photowall-papir med efterligning af stjernehimlen eller anden original mulighed;
 • Overfladen af ​​loftet rengøres let, det samler ikke meget støv op;
 • belægningen har en særlig imprægnering, men den indeholder ikke stoffer, der har negativ indflydelse på helbredet, men tværtimod er gavnlige;
 • loftet kan modstå en stor mængde vand, og dette er et plus i tilfælde af oversvømmelser ovenfra.

Før du køber et ophængt loft, er det vigtigt at overveje alle fordele og ulemper.

I dag tilbydes mange typer film, deres pris varierer.

Omkostningerne afhænger selvfølgelig af mange faktorer, men det er nødvendigt at tage hensyn til prisen ikke kun af materialet, men også af rammen. Prisen inkluderer mesterens arbejde. Når alt kommer til alt, vil ikke alle kunne købe sådanne værktøjer til installation, så det er bedst at vende sig til herrerne. Under installationen af ​​loftet pumpes temperaturen i rummet til 70 grader, og filmen udsender skadelige stoffer i luften, men de forsvinder efter installationen.

Hvor skadeligt er strækloftet? Meninger om dette er forskellige, nogle roser dette materiale, nogle vil ikke installere det, fordi de tror på anmeldelserne. Reklameorganisationer taler kun om fordelene og ikke om farerne ved et sådant loft. Men det er vigtigt at kende sandheden, og det er sådan, at ikke alle lofter er af høj kvalitet, derfor kan de være sundhedsskadelige. Men hvis du køber kvalitetsmateriale og overholder tips om brugen, vil det ikke skade.

Loftinstallationsmaterialer og værktøjer

Det kan ikke hævdes, at alle hævede lofter er skadelige, men det er vigtigt at være forsigtig, når de vælger. Der er mange forfalskninger, der indeholder mange farlige stoffer. Men der er sådanne lofter, hvor installation er tilladt selv i medicinske og skoleinstitutioner. De indeholder ikke toksiner og udgør ikke en risiko for voksne og børn.

Om, hvor nyttige eller skadelige stræklofter er, fortæl denne video.

Hvor skadeligt kan strække lofter for menneskers sundhed

Strækloft - det er moderigtigt, æstetisk tiltalende og praktisk. Og prisen på det i dag er overkommelig for de fleste mennesker. De siger bare, at dette møbel ofte har en uønskelig kemisk lugt, og endog giftige stoffer udsender. Nå, nu vil vi lede efter svaret på spørgsmålet om, hvorvidt dette er sandt, og om stræklofterne er sundhedsskadelige. Det er trods alt bedre at vide om alle farerne på forhånd.

Hvad anses for at være skadeligt eller internationale sikkerhedsstandarder

Først og fremmest bør vi ikke glemme, at naturen har gjort os alle forskellige med organismer, som er meget forskellige fra hinanden. Derfor kan der være en uforudsigelig reaktion på alle mulige stoffer. Nogen i et rum med kunstig dekoration er komfortabel og bekvem, og nogen kan begynde et allergiangreb. Så i vores århundrede, når immuniteten for mennesker er betydeligt svækket, kan man næsten ikke selvsikker hævde, at noget materiale er absolut farligt for alle.

Der er imidlertid generelle regler, der skal overholdes. Vi taler om internationale miljøstandarder ISO. Og hvis alt er i orden i denne henseende, så truer ingenting lejlighedsejerenes sundhed. Derfor skal du først og fremmest bede om at vise sikkerhedscertifikater, inden du installerer spændingstype lofter. Og ikke kun på selve materialet, men også på udførelse af værker. Og lad servicen fra en certificeret installatør være dyrere end nogle af de "venstre" kunstnere, men det er bedre ikke at forsøge at eksperimentere med dit helbred.

Skader på PVC-lofter

Oftest i lejlighederne strækker de lofterne fra en tynd PVC-film. De er trods alt meget billigere end stof, meget bekvem at vedligeholde og kan nemt modstå en oversvømmelse fra de øverste uagtsomme naboer. Men de har en fangst - det er umuligt at skelne en falsk fra et kvalitetsprodukt med øje. Producenter af særlig mærkning til PVC-film er endnu ikke kommet op, og det er uærlige montører. De tager filmen billigere og værre og hævder at det er fransk. Tro ikke på sådanne forsikringer.

Om fabrikanter og mærkning

Må ikke smigre dig selv - i dag er næsten alle film til lofter bragt til os, lavet i Kina. Der er dusinvis af fabrikker, der producerer lignende produkter. Blandt dem er der ret anstændige dem, der er ansvarlige for kvaliteten. Selvfølgelig sammenligner det ikke med, hvad der engang var europæiske film af mærkerne Pongs og Renolit - de var uden lugt og havde den perfekte glathed. Særligt godt var deres skinnende blanke lofter. Af den måde er der nu ingen mening at søge efter film fra disse fabrikanter - deres kvalitet er faldet markant, og kæmperens kæmpe har derimod vist sig.

En anden meget almindelig er de belgiske stræklofter. Men faktisk kan den belgiske film for lofter ikke være, for i dette land blev det aldrig frigivet. Bare en gang var et firma fra Belgien engageret i at levere film fra Kina til Rusland. Så begyndte de at tale om en bestemt belgisk film. Hvad angår andre europæiske producenter, bliver deres film næsten ikke solgt i Rusland. Og hvis den listige sælger lykkeligt viser et tysk eller fransk certifikat, så er det nok et hoax. Når alt kommer til alt kan du holde noget på en kinesisk film - der er ingen markeringer. Et certifikat kan forresten blive udskrevet på en farveprinter. Som erfaringen har vist, tillader det nogle samvittigheder.

Døm selv, om lofterne virkelig kom fra Frankrig eller Tyskland, som sælgerne siger, at deres værdi ville være væsentligt højere end den foreslåede. Ikke alle har råd til en så dyr fornøjelse. Så den høje pris og den lille bredde (op til tre meter) skubbede europæiske lofter ud af hjemmemarkedet. En billig kinesisk film, der er tilgængelig op til fem meter bred, giver dig mulighed for uden at svejse arkene, hvis rummet er stort nok.

Hvordan vælger du høj kvalitet og sikkert PVC-loft

Så blev det besluttet: Vi strækker kinesiske lofter, men gode. Og for at afgøre om det er skadeligt at have loftslofter i din lejlighed, er det helt muligt med lugt.

Til dette opdeler vi betinget disse produkter i tre kategorier:

# 1. Efter installationen lugter loftet heller ikke noget, eller der er en svag lugt, der forsvinder uden spor i et par dage. Bare i tilfælde af at ventilere rummet godt efter installationen - og du kan leve lykkeligt nogensinde. Intet truer dit helbred. Sådanne film er egnede til alle lokaler.

# 2. Efter installationen smelter "kemi" (men ikke så meget) endnu en uge eller to. Prøv at gå på pension et sted for denne gang - sådan et kvarter er usandsynligt at være godt for dit helbred. Tilsyneladende er kvaliteten af ​​filmen gennemsnitlig. Et sådant loft i soveværelset må ikke monteres, men i køkkenet, badeværelse eller hallway vil det ikke skade.

# 3. Og den tredje mulighed, den mest ubehagelige. Dette er når mere end to uger er gået, og duften forsvinder ikke. Det er ret stærkt, flygtigt, lidt sødt. Så lugter giftig phenol. Der er ingen grund til at spørge om stræklofter med en sådan lugt er skadelige. Meget skadeligt! Tøv ikke med - gør mastrene hurtigt at afmontere loftet, ellers vil du miste sundhed. Og om alle de farlige konsekvenser - læs videre.

Selvfølgelig, for at fastslå, før installationen, hvor stærkt og kontinuerligt dette eller det pågældende PVC-ark lugter, er det ikke muligt. Her råder vi dig til at stole på oplevelsen af ​​venner, bekendte og slægtninge, der allerede har installeret denne type loft i deres hjem og kan fortælle dig om eksisterende mangler. Jeg synes, det er den bedste løsning. Og mange benytter allerede denne mulighed. Jeg var ofte nødt til at kommunikere med en ejer af et stort firma, der beskæftiger sig med installation af stræklofter, og ifølge deres statistikker er over 30-35% af ordrer ordrer, der blev foretaget på anbefaling af klienter, der tidligere havde brugt deres ydelser.

Hvad sker der, hvis PVC-folien er af ringe kvalitet

Intet godt kan forventes - ejerne af det lugtende loft vil ikke kun opleve ubehag på grund af dette. Samtidig skal de inhalere dele af de farligste toksiner, der er yderst skadelige for menneskekroppen. Især er de følgende komponenter indeholdt i PVC-folien:

 • Phenol. Ikke underligt, at det er forbudt i mange lande. Det forstyrrer hjertet, nyrerne, leveren, nervesystemet. Brændende nasopharynx, det kan føre til lungeødem. Kræft, ufrugtbarhed, hjertesygdom - det er det, der skændselsfedt kan gøre. Den dårlige ting er, at den er meget modstandsdygtig (næsten for evigt), og nedbrydes ikke i lang tid. Et plus udskilles hurtigt fra kroppen. Men alligevel er problemet allerede sket, og du vil ikke vende tilbage til helbredet.
 • Cadmium, et farligt stof i anden klasse, tværtimod forlader kroppen i lang tid - fra ti til tredive år. Dette tungmetal, der hovedsageligt ligger i leveren og nyrerne, forårsager sten i dem, virker ikke normalt og bidrager til forekomsten af ​​kræftceller. Dette kræftfremkaldende stof ligger delvis i andre indre organer og knogler.
 • Toluen (ellers methylbenzen) tilhører kulbrinter, fremstillet af råolie. Det er et stærkt opløsningsmiddel til maling og lak. Det opløses ikke i vand, men det blander sig godt med luft, kommer ind i lungerne og derefter ind i blodet, der forgifter ejerne af det uredige loft. De sover dårligt, klager over sløvhed, hovedpine og tab af appetit. Giften påvirker nyrerne, øjnene, hørelsen, forringelsen af ​​hukommelsen. Toluen er særlig farlig for gravide - babyer med patologier kan fødes.
 • Klor er som cadmium et farligt stof i anden klasse. Selv en lille del af det kan ramme slimhinderne. I dette tilfælde begynder personen at feber, han hoster tørt og hysterisk, trækker ofte vejret. Stærkt pounding hjerte, gør ondt i hans bryst. Og hvis du stadig ånder klor dampe (er i et rum med et stærkt ildelugtende "kemi" loft), så kan du nå alvorlig depression, lungesygdomme og endda onkologi. Dette stof er trods alt kræftfremkaldende.

Således er skaden på stræklofter monteret fra en film af tvivlsom kvalitet ret åbenlyst. Det skal huskes, at dette måske kan angives, især ved en mistænkt lav pris. Så tro ikke upålidelige firmaer, og prøv at købe og bestille installationen af ​​lofter fra dem, der fuldt ud kan stole på.

Bagside af vandtæt PVC-lærred

Det faktum, at lofterne af polyvinylchloridfilm ikke passerer vand, bare fint. Ingen pletter på toppen - en tyk film vil holde alt. Sådan tykkelse antyder imidlertid, at et sådant loft også ikke lader luften igennem. Men dette er værre, og modstanderne i spændingsstrukturerne glæder sig til denne mangel og taler om "drivhuseffekten". Nå, vi vil ikke nægte det indlysende - filmen kan virkelig ikke "trække vejret". Men trods alt mangler mange syntetiske byggematerialer heller ikke luften.

Tag for eksempel plastikvinduer - hvor meget de blev scolded og forbandet, men det gør dem ikke mindre populære. Eller vinyl tapet - de viste sig for at være meget komfortable og praktiske. Så vi vil ikke dvæle på dette afsnit - fordi problemet er fuldstændigt løst. Ventilationen af ​​forsynings- og udstødstypen er ikke blevet annulleret, og den er tilgængelig i hver lejlighed. Dette er nok til at fjerne skadelige stoffer fra rummet.

Er stoffets stræklofter skadelige?

Loftet på et sådant loft er et polyesterstof, der for styrke er imprægneret med polyurethan. Resultatet er et smukt, stærkt og "åndbart" produkt. Dens pris er selvfølgelig meget højere end filmloftet, men der er ingen tvivl om kvaliteten. Faktisk vil i modsætning til PVC-film sikkert mærkes på kantene - det skæres af under installationen. De mest kendte producenter af disse produkter er kun to - Clipso fra Frankrig og Descor fra Tyskland. Den franske er forresten let genkendelig af den røde tråd, der er vævet ind i lærredet.

Der er ingen phenol med toluen og cadmium i sammensætningen af ​​stofprodukterne, så de er fuldstændig harmløse. Dette fremgår af et certifikat, der bekræfter, at produktet opfylder kravene i ISO 14000. Hvad angår lugt er det normalt ikke til stede. Kun lejlighedsvis kan du føle en lys duft, som duften stammer fra det vaskede vaskeri. Men han svæver meget kort, meget hurtigt forsvinder. Så du kan sikkert strække stoflofter i ethvert rum - det er helt sikkert for voksne og børn at sove under dem.

Er stræklofter skadelige?

Stræklofter er nu en integreret del af moderne reparation. De giver rummet et mere elegant udseende, beskytter møbler og gulve fra oversvømmelse af naboerne på toppen, og kan nemt skjule ujævnhederne i hovedloftet. Men da loftet er næsten en fjerdedel af vores miljø på værelset, opstår der et rimeligt spørgsmål: er loftslofter sundhedsskadelige? Dette er især bekymret for, at forældrene laver børneværelser.

Vælg stræklofter. Fordele og ulemper for sundhed

På trods af at spændingsstrukturerne blev installeret tilbage i oldtiden i form af draperier af stof, blev de udbredt tættere på slutningen af ​​det 20. århundrede, da en film af polyvinylchlorid (PVC) blev opfundet og aktivt anvendt. Dette materiale er hovedårsagen til tvister vedrørende effekten af ​​strækloftet på menneskers sundhed.

Faktisk er polyvinylchlorid en plastik, der omgiver os overalt. De laver tøj, fade, rør, vinduesprofiler og mange andre forskellige husholdningsartikler ud af det. Ved installation af PVC-loftet strækkes filmen på en profil fastgjort langs rummets omkreds. Fordelene ved sådanne strukturer omfatter:

 • Materiale styrke
 • Vandtæt
 • Støvtæt (forhindrer støv i at komme ind i hovedloftet)

Ulempen ved PVC-film er dens lufttætthed og muligheden for toksiske sekret. Under visse omstændigheder, som vil blive diskuteret nedenfor, kan disse mangler undgås.

Ikke desto mindre står fremgangen ikke stille, og der blev lanceret tilpasning til behovene hos krævende forbrugere. Produktionen af ​​en mere "vejrtrækning" og mindre giftigt materiale til strækningstaket blev lanceret. Dette er et syntetisk stof med imprægnering af polyurethan. Ved hjælp af det viser stoffet det sømløse loft. Sådanne loftsstrukturer er holdbare og har ingen fejl, hvis de er lavet af officielle producenter. Stoftæpper anbefales primært til at blive installeret i børns værelser og soveværelser.

Hvad er skadelige stræklofter

Taler om strækningstakets skadelighed, det indebærer først og fremmest ulemperne ved PVC-materiale. Dens lufthed og toksicitet i manglende overensstemmelse med produktionsnormerne. Derfor er det kun nødvendigt at købe materialer fra betroede producenter og forhandlere, som har alle de nødvendige dokumenter og certifikater, der bekræfter produktsikkerheden. Et certificeret produkt vil medføre absolut ingen skade for kroppen og vil gerne tilfredsstille ejeren med sin kvalitet i lang tid.

Hvis du gemmer og installerer lofter, der ikke har nogen dokumenter, så kan du på meget kort tid føle dig selv, hvad dette strækloft er skadeligt for.

PVC film har en kompleks sammensætning, hvis komponenter er sådanne stoffer som:

 • Toluen - en stærk gift, der deprimerer centralnervesystemet, forårsager hallucinationer.
 • Formaldehyd er en giftig gas, der forårsager tegn på asteni, migræne, luftvejssygdomme og konvulsioner hos mennesker.
 • Hydrogenchlorid - toksin, der fører til sygdomme i øvre luftveje, hoste, lungeødem.
 • Phenol er en gift, der krænker funktionerne i centralnervesystemet, hvilket forårsager kemiske forbrændinger i huden og slimhinden.

I overensstemmelse med normerne for hygiejneindikatorer, som det fremgår af den udstedte konklusion af den føderale tjeneste, er disse toksiner ikke sundhedsskadelige. Men hvis stræklofter blev lavet med overtrædelser, blev købt fra tvivlsomme sælgere, vil menneskers sundhed blive undergravet betydeligt.

Der er også frygt for, at stræklofterne på grund af dens lufthed skaber en drivhuseffekt i rummet, hvilket danner dannelsen af ​​mug, der er skadelig for kroppen. Disse frygt er for det meste overdrevet, da husventilation og periodisk ventilation er nok til at cirkulere luften i værelserne på trods af PVC-overfladen. Hvis skimmelsvampen allerede har fundet sted, skal dens årsag ikke søges i loftet.

Moderne stræklofter - anmeldelser af læger

Modtager mange spørgsmål om stræklofter er skadelige, lægerne er enstemmige i deres opfattelse, at lofter lavet i henhold til reglerne og internationale standarder ikke udgør en sundhedsfare. De kan installeres i alle boligområder, herunder i børnenes værelse og i soveværelset.

Læger anbefaler ikke at komme ind i stuen umiddelbart efter at loftet blev installeret, da det var strakt, da der blev anvendt en varmepistol til at opvarme filmen. Under påvirkning af høje temperaturer udsender polyvinylchlorid giftige stoffer. Derfor skal rummet ventileres efter installationen og vente til den kemiske lugt forsvinder.

Hvis et loft af lav kvalitet blev installeret, og personen havde tegn på forgiftning som hovedpine, kvalme, opkastning, hallucinationer, skal du straks åbne alle vinduer, forlade rummet og ringe til en ambulance.

Man bør heller ikke tolerere, om i det mindste en lille, næppe mærkbar lugt af kemi bevares i lang tid. Dette indikerer en dårlig kvalitet af loftet, som skal afmonteres, ellers kan det med tiden medføre forstyrrelse af centralnervesystemet.

Bæredygtige loftsmaterialer

Som nævnt ovenfor afhænger bæredygtigheden af ​​PVC-loftet direkte af filmens kvalitet. Hvis materialet er fremstillet i overensstemmelse med alle normer og internationale standarder, kan det godt betragtes som miljøvenligt, da koncentrationen af ​​giftige stoffer i sammensætningen er ubetydelig og ikke skader miljøet og mennesket.

Fabrikanter af forfalskede produkter ændrer sammensætningen af ​​strækloftet og forsøger at gøre det billigere. Køb af sådant materiale fra tvivlsomme sælgere i mangel af dokumenter på varerne kan i bedste fald medføre økonomiske tab. Et sådant loft vil ikke vare længe. Nå, i værste fald - i alvorlige sundhedsproblemer.

Frigivelsen af ​​toksiner fra PVC-film begynder på installationsfasen. For at strække loftet på rammen opvarmes lærredet til 60 ° C med varm luft. Efter installationen afkøles materialet og bliver sikkert. Ved loftet af høj kvalitet forsvinder lugten helt om nogle få timer. En vedvarende kemisk lugt i flere dage eller uger indikerer den dårlige kvalitet af PVC-materialet.

Stoffet af polyester med polyurethanimprægnering betragtes som mere miljøvenligt. Polyester er et ikke-giftigt kunstigt stof, der har høj styrke og bruges til fremstilling af tøj. For installationen er det ikke nødvendigt at opvarme stoffet. Et sådant design er etableret oftere i planteskoler og soveværelser.

En anden fordel ved stofloftet er, at dens lærred praktisk talt ikke er forfalsket endnu. I et økonomisk omfang vil et sådant loft koste en størrelsesorden dyrere.

Sådan vælges et miljøvenligt strækloft

I øjeblikket produceres de fleste materialer til PVC-loft i Kina. Men vær ikke forspændt over for dette, da fabrikken i Kina er anderledes. Der er også virksomheder, der har arbejdet i mange år og værdsætter deres omdømme.

For at være sikker på at filmen i dit loft ikke blev lavet i kælderen, bør du overveje valget af installatøren alvorligt inden du køber.

 1. Vælg kun verificerede, officielt registrerede virksomheder.
 2. Bed om alle dokumenter, der bekræfter kvaliteten af ​​de anvendte materialer.
 3. Skriv en skriftlig kontrakt om installation af et strækloft.

Hvilke dokumenter bekræfter kvaliteten af ​​PVC-loftet:

 • Overensstemmelsescertifikat
 • Sanitær-epidemiologisk konklusion
 • Brandsikkerhedscertifikat

Fabrikanterne leverer også et ISO 9001-certifikat. Selvom det ikke bekræfter kvaliteten af ​​varerne, tyder det på, at virksomheden opererer i overensstemmelse med internationale standarder og kan stole på.

De samme certifikater skal bekræfte sikkerheden af ​​stofklæder, som desuden har en fabriksmærkning.

Om stræklofter er skadelige - video

For at reparationer ikke skal blive til en katastrofe for alle familiemedlemmers sundhed, er det nødvendigt at vælge pålidelige producenter og ikke at jage for billighed. Stræklofter, enten PVC eller stof, vil ikke skade kroppen, hvis deres kvalitet er bekræftet af de relevante dokumenter.

Er det suspenderede loft sundhedsskadeligt: ​​Svar på aktuelle spørgsmål

Sådan forestiller man sig den ondskabsfulde virkning af strækloftet på mikroklimaet i det rum, hvor det er installeret

Er stræklofter skadelige for dit helbred? Under hensyntagen til populariteten af ​​denne type loftindretning, som hurtigt er ved at blive populær, er dette spørgsmål utroligt relevant. Og jeg vil forsøge at svare på det ved at adskille pålidelige fakta fra fiktion, som findes på siderne i den gule presse.

Polyvinylchloridplader

De største sundhedsfarer som følge af lofter lavet af PVC. Derfor vil jeg starte med dem og overveje de vigtigste krav mod dem.

Krav nr. 1: Alle kinesere er skadelige, og europæisk er skadeligt

På territoriet af post-sovjetiske rum, som regel, i dag kan du faktisk finde stræklofter udelukkende lavet i Kina. Men det betyder ikke overhovedet, at de herfra bliver lavkvalitetsfarlige og sundhedsfarlige.

Det er bare, at en væsentlig del af hele verdensproduktionen nu er overført til Folkerepublikken Kina på grund af en lang række forskellige faktorer, som en særskilt artikel kan afsættes til.

Billeder af det kinesiske anlæg til produktion af lofter

Produkter fra Kina kan licenseres og af høj kvalitet eller laves "underjordiske" efter ordre fra vores egne villige iværksættere for hurtig og nem indtjening. Desværre er mærkning på PVC-film ikke anvendt, hvilket giver svindlere en masse manøvreringsrum.

Baseret på vores kærlighed til europæisk kvalitet, tilbyder de ofte produkter, der angiveligt er lavet i lande som:

 • Belgien. Aldrig i Belgien har der været en produktion af polyvinylchloridfilm. Bare én gang var et belgisk selskab engageret i levering til vores region af de relevante varer fra Kina. Siden da har mange brugt denne kendsgerning;
 • Frankrig og Tyskland. Prisen på sådanne produkter vil være utrolig høj og utilgængelig for den gennemsnitlige forbruger, men billige muligheder er bestemt falske.

Så bekymre dig ikke, hvis sælgere ærligt advarer dig om, at deres varer kommer fra Kina. Så spørg blot at vise alle tilgængelige ISO-kvalitetscertifikater, der opfylder europæiske standarder. Deres tilstedeværelse vil være en garanti for sikkerheden ved de foreslåede PVC canvases.

Fraværet betyder, at maksimumet kun blev observeret af kinesiske standarder, hvilket er meget blødere, eller det faktum, at de fremstillede lofter ikke er konstrueret til drift i boliger.

Her er kvalitetscertifikatet for ægte franske produkter, der bestemmer om stræklofter er sikre for helbredet.

Krav nr. 2: Stinker og toksiner

Denne genstand stammer faktisk fra den forrige. Harm stræklofter for sundhed afhænger af deres kvalitet. Men hvis du ikke tog vare på det rigtige valg af producent i tide, kan du nu kun bestemme sikkerhedsniveauet for lærredet efter installationen.

Her er følgende muligheder:

 1. Eventuelle aromaer er fraværende overhovedet eller har ingen irriterende virkning og fordampes om et par dage. Sådan opfører du certificerede PVC-ark. De kan nemt monteres selv i soveværelser og børneværelser;

Nå, det lugter ikke, hvor tæt du vil lugte det

 1. Den kemiske lugt bliver fast nok til en eller endda to uger, hvorefter den forsvinder. Dette er et tegn på nogle af de værste kvalitet. Men for badeværelset, gangen eller køkkenet er sådanne lofter ret egnede og vil ikke skade sundheden hos mennesker, der bor i en lejlighed. Det vigtigste er ikke at installere sådanne modeller i soveværelserne: den sovende organisme er meget følsom, selv for små portioner af toksiner;

For køkkenet er ret passende PVC mellemkvalitet

Hvis du føler "kemi", der kommer fra kun loftet, anbefaler jeg at gå i et par uger et eller andet sted under forvitringsluften. Dette minimerer den potentielle skade fra et sådant web til sundhed.

 1. En sødlig aktiv næse-angriber duft, der aldrig går væk selv efter to uger er et tydeligt tegn på frigivelse af giftig phenol, hvilket er meget farligt for menneskekroppen. Hvor skadelige sådanne lofter, som jeg vil beskrive mere detaljeret nedenfor, vil jeg straks fokusere din opmærksomhed på, at de straks skal demonteres.

Afmontering af polyvinylchlorid klud med egne hænder

Den bedste måde at beskytte dig mod at købe og installere et "stinkende" loft er at bestille det, hvor dine familiemedlemmer eller venner allerede har gjort det. Tilstedeværelsen eller fraværet af lugt, de har allerede kontrolleret deres egen erfaring, så du ikke længere skal risikere.

Så hvad er der skadeligt for det foul-lugtende strækloft? Den kendsgerning, at den distribuerer følgende giftige stoffer omkring rummet:

 • Det fører til forstyrrelse af kardiovaskulære og nervesystemer, nyrer og lever;
 • Det forbrænder nasopharynx, som kan forårsage lungudladning;
 • Ved langvarig eksponering bidrager til forekomsten af ​​kræft og infertilitet.

Det er meget modstandsdygtig og nedbryder praktisk taget ikke, så det er ikke værd at håbe på dets vejrtrækning. Fra organismen er tværtimod fjernet på kort tid, men sundhedsskaden er allerede påført, så det er lidt trøst.

 • Skader på nyrerne, organer med syn og hørelse;
 • Hukommelsessvigt

Prøve af phenol i en dåse

Krav nr. 3: Lad ikke loftet trække vejret

En af de vigtigste annoncerede fordele ved strakte polyvinylchloridlofter er deres uigennemtrængelighed, evnen til at bevare vand selv som følge af oversvømmelser af de øvre naboer. Men mange mennesker er bekymrede over spørgsmålet: er det godt eller dårligt? Betjen med det faktum, at loftet i nærvær af en sådan barriere ikke "ånder", på grund af hvilken "drivhuseffekten" dannes.

Stretch PVC loft er helt forseglet

Lignende grusomheder fortalte om plastikvinduer i begyndelsen af ​​deres introduktion til den indenlandske kugle. Og der er ikke sket noget forfærdeligt. Det vigtigste er at sørge for tilstrækkelig ventilation og om nødvendigt øge sin effekt på bekostning af ventilatoren. Sådanne foranstaltninger ville være tilstrækkelige til at sikre tilstedeværelsen af ​​et optimalt mikroklima i rummet, selvom det er "indpakket i PVC".

En simpel ventilator installeret i ventilationshullet løser alle problemer med ventilation af rummet.

Som du kan se, er skaden og fordelene ved stramme polyvinylchloridlofter direkte afhængige af deres kvalitet. Gem ikke, håndter kun med dokumenterede mærker, og det installerede design tjener dig trofast i mange år uden at have en negativ indvirkning på borgernes sundhed.

Stofklæder

Stretch stof loft

Instruktionen indebærer anvendelse af polyesterstof imprægneret med polyurethan til fremstilling af stofstoffer.

Det ligner produktionen af ​​stofstræklofter

Selvfølgelig er det nødvendigt at betale for et sådant produkt noget mere end for en filmprøve, men der er ingen tvivl om kvaliteten, da det vil have tydelig mærkning og følgelig alle de nødvendige ISO-certifikater. Udtalelsen fra lægerne her er utvetydig: der er ingen sundhedsskader. Og jeg vil gerne bekræfte mine ord med nogle tabular data af to førende mærker:

Hvilken skade fra stræklofterne?

Hvad er et suspenderet loft i dag ved alle. Dette er loftets spændingsstruktur, som er fastgjort under hovedloftet med metal- eller plastprofiler. Sådanne lofter er ikke nyheder for menneskeheden.

Stofbeklædning

Tilbage i det antikke Rom blev der brugt klæde til loftet, og i andre lande blev de dekoreret med et lærred mættet med kridt og strakt over en ramme. Modern reparation gør det ofte uden stræk eller panelloft. Men ved at starte reparationen skal vi ikke kun tænke på fremtiden for det fremtidige rum, men også kvaliteten af ​​materialerne til reparation for at undgå sundhedsmæssige problemer, der kan forårsage skade på stræklofter.

Myter om stræklofter

Moden til lofter kom til os fra Europa, hvor de dukkede op i 60'erne. Tyvende århundrede. Nu er internettet fyldt med forskellige rygter og spekulationer om sundhedsskader fra syntetiske strækdukker.

Er stræklofter skadelige for helbredet?

De fleste mennesker stoler ikke på sådanne strukturer på grund af mulig frigivelse af giftige dampe, ubehagelig lugt og dårlig luftcirkulation i de rum, hvor sådanne lofter er installeret. I nogle internetkilder kan du læse, at stræklofterne kan provokere alvorlige allergier og endda kræft.

Også ikke til fordel for sådanne loftbelægninger "rygter" om deres tekniske egenskaber. Det antages, at PVC-arket fra sagging over tid kan briste. Eller for at dette kan ske, er det nok at gennembore det med noget skarpt. Faktisk sprænger ikke PVC-film, et hul kan blive beskadiget mod skade, men eksperter kan nemt fjerne dette problem. Modstandsdygtig giftig lugt tilsætter heller ikke sundhed, men hvis materialet er af høj kvalitet, så skal duften forsvinde om 3-4 dage.

Hvorfor er der så rygter? Til at begynde med bruger meget ofte den gennemsnitlige beboer i vores land, der ønsker at lave euroreparationer derhjemme, en tynd PVC-film. Det er billigere end en stofkonstruktion og kan modstå store mængder vand i tilfælde af oversvømmelse. Men kvaliteten er ikke hendes, men det er svært at skelne en dårlig film fra en god, da der ikke er nogen særlig mærkning. Skrupelløse producenter (eller endda leverandører) holder en etiket på PVC-film af lav kvalitet, hvor det er fransk eller italiensk, og der udskrives kvalitetscertifikater på printeren (det er helt muligt). Dette er den første grund til at stræklofter er berygtede.

Og det andet er, at menneskekroppen reagerer anderledes på syntetiske stoffer, som har en kompleks kemisk sammensætning. Nogen i et rum med en syntetisk finish føles fint, og nogen kan være allergisk. Der kan ikke argumenteres for de samlede dårlige virkninger af sådanne lofter på alle mennesker.

For bedre at lære om alle nuancer er det værd at finde ud af, hvilke spændingsstrukturer der er lavet af.

Typer af stræklofter og deres sammensætning

Stræklofter har to typer:

Filmy coatings er lavet af polyvinylchlorid, der anvendes i mange områder. De fleste industriprodukter er fremstillet af denne polymer, der er baseret på olieprodukter og klor.

Stoflofter er et maske af polyesterfiber imprægneret med polyurethan. Forstærkede masker til dæk, reb etc. produceres af sådanne polyesterfibre.

Hvilke stoffer går ind i de tilsvarende loftsbeklædning, der forårsager sådan resonans? Her er de vigtigste:

 1. Cadmium. Det er en tungmetal deponeret i nyrerne og leveren. Det tillader ikke, at disse organer fungerer normalt. Det afregnes i knogler og andre organer og elimineres fra kroppen i 10-30 år.
 2. Phenol. Dette stof har en dårlig virkning på funktionerne i nyrerne, leveren, hjertet, nervesystemet, lungerne. Det kan forårsage infertilitet og kræft. Fra kroppen forsvinder det hurtigt, men klarer at gøre skade.
 3. Klor. Dette stof, selv i små mængder, påvirker slimhinderne, hvorfra der er feber og en tør, hård hoste. Og hvis du indånder klor dampe i lang tid, kan der opstå lungesygdomme, depression og onkologi.
 4. Toluen. Råmaterialet til dette kemikalie er olie. Det er et kraftigt opløsningsmiddel til lakker og maling. Giften fra dette stof kommer ind i lungerne og blodet ved indånding. Dette medfører døsighed, tab af appetit, hovedpine, hørelse og hukommelse forringelse.

Selvfølgelig er det ikke nok med godt fra kvarteret med disse stoffer. Men man bør ikke overdrive, da sådanne kemikalier kun kan bringe sådanne kemikalier til kroppen i store mængder. Så tømt lofter kan således være sundhedsskadelige, hvis de er af ringe kvalitet og mistænkt er billige.

Stofstræklofter med fotoudskrivning

Situationen med stoffets (sømløse) loft er lidt anderledes. Fabrikanter hævder, at denne type lærred er miljøvenlig og naturlig. Faktisk er der lidt naturligt. Polyester med termisk imprægnering af polyurethan kan kun være harmløs, hvis stoffet er lavet af høj kvalitet, har bestået alle checks og har et certifikat.

Sådan køber du et kvalitets stretch lærred

I øjeblikket er byggematerialemarkedet så mættet, at det er meget vanskeligt at skelne det oprindelige strækloft fra en falsk. Vi stoler alle på kvaliteten af ​​europæiske producenter. Men fangsten er, at der praktisk talt ikke findes europæiske produkter til lofter i vores land. Det handler om den høje pris for varer af høj kvalitet fra Europa.

Glossy stretch loft

Vores køber kan ikke altid betale en sådan pris. Men den kinesiske eller russiske film er meget billigere og det bredeste udvalg. I retfærdighed bør det nævnes, at der i Kina selv er velrenommerede virksomheder, som producerer højkvalitetsprodukter til hævede lofter. Sådanne virksomheder overholder europæiske standarder og licenser, passerer alle relevante checks for tekniske egenskaber og farer. Du kan ikke være bange for et sådant euro loft, kun de er heller ikke billige.

Tips, når du vælger et lærred:

 1. Et kendetegn ved den europæiske og kinesiske film er dens bredde. Den første er produceret op til 3 meter bred, derfor er det nødvendigt at tilslutte sømmen ved reparation af et stort rum. En kinesisk film op til 5 m bred, så sømmen er ikke nødvendig.
 2. For ikke at forveksle med at vælge et lærred til et fashionabelt blankt loft, skal du, når du køber, anmode om et overensstemmelsescertifikat og et kvalitetscertifikat.
 3. Det er også værd at være opmærksom på dyrere mærker, så sandsynligheden for, at du vil "falde" på et kvalitetsprodukt, øges.
 4. Det ville ikke være galt at spørge råd fra venner, bekendte, der allerede har haft erfaring med brugen af ​​spændingsstrukturer.
 5. Du kan spørge på internettet, udforske fordele og ulemper, og kun derefter gå til butikken. Samtidig skal butikken og producenten vælge godt bevist og have gode anbefalinger.
 6. At vælge stoffespændingsstrukturer er vanskeligere at begå en fejl, fordi europæiske producenter, i modsætning til kineserne, mærker deres produkter. Du skal omhyggeligt se på emballagen for at få oplysninger om producenten, og mærket skal være et par centimeter fra stoffets kant. Desværre kan selv sådanne tegn ikke garantere, at dette er originalen, og ikke falsk.

Bestem, hvilket kvalitetsloft der er installeret

Desværre, men før installationen er 100% for at afgøre, om du har lavet et godt valg, er det umuligt. Helt alle de negative følelser fra det kunstige loft forsvinder kun to uger efter installationen.

Her er nogle retningslinjer, hvor skaden på stræklofter kan bestemmes:

 • Efter installationen udstråler loftet ingen lugt, eller det er meget svagt. Efter tre dage med god ventilation skal lugten forsvinde;
 • efter euro reparation en anden 1-2 uger er en kemisk lugt. Dette tyder på, at materialet er af gennemsnitlig kvalitet. I børnehaven og i soveværelset kan sådan dækning ikke gøres, men i køkkenet eller korridoren vil det gøre det;
 • efter installationen er der gået mere end to uger, og fordampningen passerer ikke, de er vedholdende og endda søde - det er umuligt at bo i et sådant rum, strukturen skal hurtigt fjernes.

fund

Transformere et hus eller et rum er det nødvendigt at sammenligne alle fordele og ulemper ved strækloftet og afgøre, om de skal risikere deres helbred for modetrends skyld.


Og hvis du stadig vil installere et lignende loft, bør du seriøst overveje materialevalg eller foretrække tekstillofter. Dette materiale indeholder ikke meget farlige kemikalier og påvirker ikke sundheden. Behøver kun at købe produkter fra den officielle leverandør.