Økologiske stræklofter

Lad os se, hvad de økologiske stræklofter er. Det faktum, at spændingsloftkonstruktionerne er helt uskadelige for mennesker, er også forståeligt. Men hvad kan du sige om det materiale, hvorfra dit loft er lavet? De sikreste og mest harmløse lofter er lavet af miljøvenlige materialer, det vil sige, de indeholder ikke skadelige syntetiske tilsætningsstoffer, der kan skade menneskers sundhed.

Økologiske stræklofter

Materialer til fremstilling af lofter

I øjeblikket er der to typer spændingsstoffer:

De første er lavet af polyvinylchloridfilm (lettere pleje), og grundlaget for de andre baner er imprægneret stof. For at forstå, hvilke af disse er virkelig økologiske stræklofter, lad os se på funktionerne i hver af dem.

Filmark

Stræklofter lavet af PVC film er de mest populære. Og dette forklares ikke kun af deres rimelige pris, men også af egenskaberne af selve materialet:

 • fleksibilitet;
 • fugt modstand;
 • en række forskellige teksturer og farver (glans, matoverflade, farvet eller hvidt strækloft);
 • holdbarhed (servicetid 15-20 år)
 • varmebestandighed;
 • resistent over for brænding.

Men er det miljøvenligt polyvinylchlorid, som producenter af stræklofter siger? Døm for dig selv, rør er lavet af plastik, hvorigennem drikkevand kommer ind i vores hus, separate dele af medicinsk udstyr. Men i sammensætningen af ​​PVC er der tungmetaller, hver kemiker ved det.

Nogle gange efter at have installeret et strækfilmloft, dukkede duften af ​​gummi i lejligheden, som forsvandt efter et par dage. Derudover er det stadig ikke kendt om en enkelt tilfælde af menneskelig forgiftning fra at være i et værelse med pvc lofter. Derfor har vi ingen grund til at overveje disse PVC-lofter sundhedsfarlige. Men de fortjente ikke titlen "økologiske stræklofter." Til højre tilhører det deres medtegn.

Stof økologiske stræklofter i interiøret

Stræklofter

Hvis du ønsker at købe økologiske stræklofter, så klæder fra stof - lige hvad du har brug for. Dette bekræftes af, at denne type dækning anbefales af Sundhedsministeriet til brug i børne- og lægeinstitutioner. Lad os se, hvad de fortjener en sådan æres titel.

Materialet, der anvendes til fremstilling af disse lofter, er kendt for os fra uendelig tid. Dette er et almindeligt stof. Det er ikke nødvendigt at bevise sikkerheden og sikkerheden af ​​dette materiale. Stof til stræklofter er imprægneret med specielle stoffer, der øger materialets styrke og elasticitet, samt giver det antiseptiske og støvafvisende egenskaber. Sikkerheden ved alle disse imprægneringer er garanteret af producenten og bekræftet af kvalitetscertifikater. Og takket være antiseptiske og støvafvisende kompositioner er stoffet uskadeligt, selv for allergier og børn.

Derudover har økologiske stretchstoflofter mange fordele:

 1. Spektakulært udseende. Et bredt udvalg af teksturer og nuancer af overfladen.
 2. Loftets holdbarhed. Lerret ændrer ikke sin farve og form hele livet.
 3. Installation uden brug af en varmepistol.
 4. Muligheden for problemfri installation.
 5. Stofdække er ideelle til at anvende fotoudskrivning.

Eksempel på kvalitetscertifikat

Hvordan vælger jeg økologiske stræklofter?

Selvfølgelig forstår du selv, at vi kun kan tale om miljøvenlighed, hvis vi bruger dokumenterede materialer af høj kvalitet til fremstilling af loftet. Men hvordan man tjekker dette, når man køber lofter? For at gøre dette skal du meget omhyggeligt vælge producenten af ​​hævede lofter. Lofttagede lofter kan skade alle husstanders sundhed.

Europæiske lofter kan med rette betegnes som miljøvenlige.

Vi kunne her liste de mest pålidelige europæiske producenter af økologiske stræklofter, men mange vil spørge, hvad de skal gøre for dem, der ikke har råd til sådanne lofter på grund af deres høje priser. Derfor besluttede vi os for at give dig anbefalinger om det uafhængige valg af fabrikanten af ​​spændingsstoffer. Husk nogle tegn, der peger på de bona fide pålidelige producenter af stretchpaneler:

 1. Miljøvenlige stræklofter skal altid bekræftes af passende kvalitetscertifikater. Det er nødvendigt at kræve dem fra sælgeren.
 2. Stort udvalg af farve og tekstur af kluden. Evnen til at se og røre prøver af lærredet.
 3. En detaljeret beskrivelse af lærredets sammensætning og instruktioner på forskellige sprog.
 4. Fabrikantens levetid på loftet skal være mindst tre år.
 5. Brand awareness (reklamer og videoer).
 6. Positiv feedback fra tilfredse kunder, der kan findes online.

Filmlofter i indretningen

Undgå forfalskninger!

På nuværende tidspunkt er der mange dårlige loftprodukter af ringe kvalitet på det russiske marked. I sammensætningen af ​​disse strækplader anvendes billigere materialer af lav kvalitet, kan deres procentdel også krænkes, hvilket er meget vigtigt. Spændingsdug - et materiale med en kompleks kemisk sammensætning. Kun overholdelse af en klar balance mellem naturlige komponenter og kunstige stoffer kan garantere materialets miljøvenlighed. Procentdelen af ​​disse komponenter bestemmes af internationale sikkerhedsstandarder og standarder.

Brugen af ​​billigere komponenter og en ubalance af stoffer gør det muligt for producenten at spare penge og fastsætte en mere rimelig pris for forbrugeren. Men i sidste ende taber du kun på grund af brud på sammensætningen og brugen af ​​skadelige komponenter, kan dit loft forgifte luften i rummet. Bekræftelse af dette vil være en bestemt lugt, som ikke kan fjernes selv efter en lang luftning af rummet.

Husk: Økologiske stræklofter kan ikke være billige. For høj kvalitet og miljøvenlighed af materialer bliver nødt til at betale. Men sundheden hos alle familiemedlemmer er det værd.

Stræklofter i indvendige værelser

Økologiske stræklofter: pris

Som du kan se, er hovedkriteriet for økologisk renhed af stræklofter certifikater for kvalitet og pris af materialet. Men hvor meget er disse lærred? For at gøre det nemmere for dig at navigere, når du vælger et strækloftbelægning på dit værelse, besluttede vi at give dig en omtrentlig pris for højkvalitetsstræklofter:

Stræklofter. Sikker installation

Den sikre installation af stræklofter er kun mulig, hvis den udføres af kvalificerede specialister med passende færdigheder og udstyr. VIPSINGING lægger stor vægt på sikkerheden ved installation af lofter. Installationsspecialister skal gennemgå uddannelse og instruktion om at arbejde med gasanlæg og elinstallationsarbejde. En vigtig rolle i installationen er også brugt udstyr. Der lægges særlig vægt på gasflasker og varmepistoler.

VIPSINGING-specialister bruger sikre polymersammensatte gasflasker af den nye prøve. Beholderens lave vægt forenkler arbejdet med installatører af stræklofter. Cylinderens lange levetid (30 år) eliminerer behovet for hyppig bortskaffelse. De dielektriske egenskaber ved cylindre udelukker helt muligheden for gnistdannelse. Konstruktionen af ​​beholderen indbefatter en beskyttende film, som forhindrer virkningerne af methanol på væggene i kompositmaterialet. Gasflasken er forbudt at være fyldt i kapacitet, tekniske forskrifter har fastslået, at påfyldningen ikke skal være mere end 85% af cylinderens volumen. Kapaciteten på cylindre, der anvendes af VIPSILING specialister, er 12,5 og 18,2 liter. Derfor er den tilladte gasfyldning for disse cylindre lig med henholdsvis 9 og 14 liter. På selve cylinderen er der en speciel skala, der giver dig mulighed for at bestemme niveauet af dens påfyldning ved forskellige temperaturer. Cylinderen er gennemsigtig, takket være dette er det nemt at kontrollere gasreserverne i cylinderen og ved, hvornår man skal genoplive brændstofet. Denne cylinder har en overløbsventil. Ved overtryk aktiveres ventilen, og trykket falder til et normalt niveau. Derefter vender ventilen tilbage til driftstilstand. Denne kompositcylinder er ikke modtagelig for korrosion, men når der arbejdes med det, er det nødvendigt at foretage en teknisk inspektion inden hver installation, og tanken bør kun udføres på særligt udstyrede stationer. Ved arbejde med en varmepistol skal cylinderen holdes på en sikker afstand - i et andet rum.

Ved installation af stræklofter anvendes gasvarmevåben, da de elektriske ikke tillader, at stoffet hurtigt opvarmes til den ønskede temperatur over hele området for at øge elasticiteten. Varmepistolen er udstyret med en ventilator, luften leveres varmt på grund af forbrænding af en blanding af gas og ilt. Sådanne varmepistoler anvendes også til rumopvarmning. Den utvivlsomme fordel ved sådant udstyr er tilstedeværelsen af ​​den såkaldte reguleringsventil, som ved overophedning, flamme udstødt eller slukket for strømmen, vil slukke for gasforsyningen - dette sikrer sikkerheden ved denne enhed. Man bør dog ikke glemme, at en arbejdsvarmepistol på trods af en række sikkerhedsanordninger ikke bør overlades uden tilsyn.

Under arbejdet med en gasflaske og varmepistolen er det nødvendigt at følge sikkerhedsforanstaltningerne. Før hver installation skal du inspicere pistolen, tilslutningsenhederne, slangerne. Ved overholdelse af sikkerhedsforanstaltninger og vedligeholdelse i korrekt form af alt værktøjsinstallation af stræklofter er det helt sikkert.

Er stræklofter skadelige? Udtalelse fra læger

Blandt lofter er stræklofter, der for nylig dukkede op på byggemarkedet, blevet meget populære. En overraskende række forskellige konfigurationer, et bredt udvalg af materialer, mulighed for at vælge en person, der kunne lide hans økonomiske muligheder samt mange fordele, har tjent dem en stadigt voksende popularitet. Men ikke alle er glade: nogle argumenterer for, at de materialer, der bruges til at installere dem, og strukturerne selv slet ikke er sikre for helbredet.

Årsagen til alarmen var påstanden fra nogle købere om, at blandt de komponenter, der udgør produkterne, er skadelige og farlige. Derudover udgives giftige stoffer i luften, som har en negativ indvirkning på borgernes sundhed. Fabrikanterne sikrer sig selv, at alle deres produkter opfylder sikkerhedskravene.

Materialer, der strækker lofter er lavet opfylder alle sikkerhedsstandarder.

For at løse disse konflikter bør du gøre dig bekendt med den autoritative udtalelse fra fagfolk - læger, der ved førstehånds, hvordan stræklofter er skadelige eller sikre. Analyse af produkterne på byggemarkedet førte til følgende resultater:

 • De fleste produkter, der bruges til at installere loftsbeklædning, opfylder kravene i internationale miljøstandarder ISO og udgør ikke en sundhedsfare;
 • negative konsekvenser kan opstå i tilfælde af individuel intolerance og allergiske reaktioner på de pågældende materialer;
 • pålidelig garanti for sikkerhed er køb af materialer af høj kvalitet.

Læger anbefaler dog ikke at installere spændingsstrukturer ved brug af PVC-film i soveværelser og planteskoler, hvis køberne ikke har præcise oplysninger om kvaliteten. Den bedste løsning ville være at bruge et stofdæksel, som er helt sikkert.

For at beskytte dig selv skal du bruge tøjets loftslofter.

Tegn på dårlig PVC-film

PVC-film fortjener særlig opmærksomhed, da de fleste af påstande og bekymringer er forbundet med det; Til dels er de ikke ubegrundede.

Efter installationen af ​​filmbelægningen i rummet kan der være en specifik kemisk lugt, men med god ventilation forsvinder det hurtigt, så spørgsmålet om tilstedeværelsen af ​​ventilation er relevant.

Stræklofter kan være farlige, hvis de er lavet af dårlig kvalitet

Substandard materiale kan findes på de tydelige tegn, det er:

 • lav pris;
 • vedvarende phenolisk lugt, der varer i lang tid.

Jo billigere polyvinylchloridovertræk, desto større er chancerne for at købe et lavkvalitetsprodukt, og den langvarige phenol "aroma", som forgifter luften, er et sikkert tegn på et mislykket køb.

Skadelige komponenter af PVC film

Det mest skadelige materiale til hævede lofter, som mange tror, ​​er PVC-film. I retfærdighed er det værd at bemærke, at dets brug virkelig kan udgøre en sundhedsfare, hvis den købes af et retfærdigt billigt materiale. I sammensætningen er der komponenter, der kan findes i andre produkter, men deres koncentration i et produkt er en yderst farlig "buket".

PVC-film er kun skadelig, hvis der købes materiale af dårlig kvalitet.

Det har en stærk kemisk lugt

Nedsat nyre, lever, hjerte, nervesystem

Perioden for fjernelse fra kroppen - et par årtier.

Fremmer udviklingen af ​​onkologi, afregner på de indre organer

Høj toksicitet, stærk lugt

Trænger ind ved indånding, trænger ind i huden

Forårsager kvalme, opkastning, kan føre til akut forgiftning.

Har en ejendommelig lugt

Forårsager irritation af slimhinderne, hyppig indånding fører til lungeskader.

Rådet. For ikke at udsætte liv og sundhed for fare, bør du ikke spare på kvalitet. Hvis du er i tvivl, skal sælgeren kræve et certifikat, der bekræfter materialets sikkerhed. Hvis der ikke er noget sådant dokument eller det nægtes at blive præsenteret, er det bedre at nægte at købe varerne.

Desuden anbefaler eksperter ikke, selv når du bruger højkvalitets polyvinylchlorid til at installere lamper med glødelamper i nærheden af ​​materialet: med stærk opvarmning kan det begynde at smelte, hvilket vil føre til udslip i luften af ​​skadelige stoffer.

Er stoffets stræklofter skadelige?

Det faktum, at kun højkvalitets PVC-film kan bruges til at dække lofterne, er allerede kendt, men mange mennesker er bekymrede over muligheden for at bruge stoffet: er der fare for sundheden?

Der anvendes ikke skadelige stoffer i stoflofter.

Eksperter foretog en undersøgelse af sammensætningen af ​​stofstoffer og fandt ud af, at denne type materiale er fremstillet af polyesterstof imprægneret med polyurethan. Hun er kendt for mange fra vandtætte eller specielle beskyttelses tøj, som giver ret til at argumentere for, at en sådan belægning:

 • vil ikke udgøre en trussel mod menneskers liv og sundhed
 • den indeholder ingen giftige eller farlige stoffer, herunder dem der forårsager en ubehagelig lugt.

Desuden holder stoffet luftbrønden.

Stoflofter er ikke kun sikre, men også perfekt åndbare.

Sådan vælges et miljøvenligt strækloft

Spørgsmålet om miljø renlighed af loftet er i bogstavelig forstand afgørende. Indstillinger for sikker brug af PVC film og stof, indtil for nylig, har været genstand for opvarmet debat. Men i dag er alle prioriteter markeret, og der laves endelige konklusioner.

Køb ikke billige materialer, sandsynligvis er de lavet af dårligt materiale.

 1. Polyvinylchlorid er ikke et giftigt stof, da det tjener som råmateriale til fremstilling af børns legetøj og tøj.
 2. Det har ikke egenskaberne af et allergen, så PVC-film bruges meget, når man installerer, selv i børns og medicinske institutioner.
 3. Det anvendes aktivt i værelser med høj luftfugtighed, da reproduktion af skadelige svampe, bakterier og skimmelsvamp er umulig på det.
 4. Hvis materialet er certificeret, kan det sikkert bruges i boligområder.
 5. Reducer sikkerhedsniveauet for falskmøntneri, hvor giftige og farlige stoffer er til stede. Sådanne produkter har som regel ikke certifikater.
 6. Stofstoffer har ingen kontraindikationer at bruge og er miljøvenlige.

Advarsel! Uanset hvilken type materiale der foretrækkes, er det vigtigt for køberen at forstå, at et virkelig højkvalitetsprodukt ikke kan koste for billigt.

Stoflofter er miljøvenlige

Er der forskel på producenterne

Kvaliteten af ​​de tilbudte produkter afhænger af producenten og dets omdømme i dette markedssegment. I dag på tribunerne af supermarkeder finder du produkter fra Europa, Kina, Rusland; der er forskel på dem.

Høj kvalitet og forskellige farver og teksturer er kendetegnet ved europæiske materialer leveret af Tyskland, Italien, Frankrig. De opfylder alle sikkerhedskrav, men deres pris er høj nok.

Foretrukne beviste producenter

Kinesiske varer har i de seneste år haft betydelige fremskridt i kvaliteten af ​​udførelsen til europæiske standarder, mens deres pris er betydeligt lavere end den europæiske producent.

Rusland tager kun de første trin i produktionen af ​​loftbelægninger, så deres valg er lille, og kvaliteten efterlader meget at ønske, men indenlandske leverandører tilbyder deres produkter til forholdsvis lave priser.

Vælg materialer baseret på dit budget.

Men i sidste ende giver køberen en præference til dette eller det pågældende selskab, som de siger "ved at stemme med tegnebogen".

Er stræklofter skadelige: miljø- og holdbarhedsanalyse

For nylig er der blevet lagt stor vægt på relativt nye konstruktioner til indretning - lofter. De tiltrækker med deres praktiske, æstetiske og billighed. Interesseret i denne form for dekoration spørger ejeren af ​​rummet spørgsmålet: Er det skadeligt at strække lofter og hvad.

Hvad er skaden af ​​stræklofter

Fabrikanter af hævede lofter er overrasket over den øgede opmærksomhed på PVC-folks virkninger på menneskers sundhed. Spørgsmålet om farerne ved disse materialer begyndte at blive hævet med misundelsesværdige regelmæssigheder i medierne. Og det er spørgsmålet, ikke erklæringen.

I den forbindelse begyndte lyttere og brugere at tænke over, hvorvidt strækloftets sundhed virkelig eksisterer. Så meme blev introduceret om manglerne af disse materialer. I dette tilfælde tænker få mennesker på, hvordan skadelige eller nyttige vinyl tapet, laminat, plastpaneler, plastikvinduer. Men de er lavet af de samme komponenter.

Nærmere bestemt består de af de samme stoffer som i andre byggematerialer, baseret på PVC (polyvinylchlorid). Det omgiver os overalt: hjemme og på kontoret, i en privat bil og offentlig transport. Populariteten af ​​dette materiale skyldes først og fremmest dets billighed, og for det andet: praktisk.

Er der en phenol i stræklofter?

Men i så fald, hvis det er indeholdt i produktet i en tilstrækkelig høj koncentration. Formaldehyd er flygtigt og begynder at bundfælde, når det materiale, hvori det opvarmes. Denne proces kaldes kollokvist: begynder at fonitere.

Så det er fonit alt og overalt: glasuld, beton, spånplader, polyurethanskum, plastforing. Imidlertid er alle disse materialer anerkendt som sikre for menneskers sundhed og har de relevante certifikater. Økologisk kompatibilitet af svækkede lofter er også bevist af lignende dokumenter.

Gør loftslofter lugte?

Et andet vigtigt spørgsmål, der vedrører forbrugeren, er, om PVC-film har særlige lugtstoffer? Installatører ved, at sådanne ulemper stræklofter er tilgængelige. Men kun ved stramning, for på dette tidspunkt opvarmes filmen til 70-90 ° C. Duften er til stede i de første timer efter installation af loftet. I fremtiden forsvinder det (lugten) og forstyrrer ikke længere ejerne af lokalerne.

Bæredygtige lofter

Alle undtagelsesvis materialer til fremstilling af lofter har passende hygiejne- og hygiejneattester.

Det kan ikke siges, at det nedhængte loft er et miljøvenligt materiale. Dette er ikke træ eller andre naturlige råvarer. Men indholdet af skadelige stoffer i PVC-skum ligger inden for acceptable grænser for menneskers sundhed.

I dette henseende er det nedhængte loft, der har vist sig at være miljøvenligt med certifikater, sikkert for levende væsener og anbefales til brug i beboelses- og boligområder. Især i de, som kravene i standard "ren zone".

Om brandsikkerhed strækker lofter

Materialer til installation af stræklofter passerer certificeringsstadiet og i henhold til brandsikkerhedskriterier. Dokumenterede resultater af test, der viser filmens modstandsdygtighed til høje temperaturer.

Certifikatet beviser, at materialerne til installation af hævede lofter ikke er i stand til spontan forbrænding og ikke understøtter forbrænding. Under indflydelse af ild smelter de.

Hvor strækker lofter

Det antages, at de mindst farlige film fremstillet på fabrikken, og ikke kunstige forhold. Så tænk folk, der ikke er bekendt med specifikationerne for produktion af spændingsfilm. Alle disse materialer kan ikke gøres "på knæet" i garagen eller i hjemmet. Til fremstilling af PVC-film kræver dyrt specialudstyr. Og den er stor og bør placeres på store arealer, som kun er tilgængelig for seriøse producenter, fabrikker.

Men til at skære filmen i henhold til tegningerne af lofterne, et tilstrækkeligt lille rum og to enheder: til klipning af skiver med en harpun og svejsning af kludene sammen. Workshop til produktion af lofter i mange henseender som at sy. De samme ruller af materialer, linjer, saks. Skæring udføres på lange og lange tabeller, mærker og skærer lærredet af den krævede størrelse.

Hvad laver stræklofter

Der er to typer materialer til enheden af ​​hængende lofter:

 • PVC vinylfilm (til installation kræver det at svejsede kludene sammen);
 • stof (sømløs).

Hvad er forskellen mellem dem?

 1. Funktionsinstallation. Filmene kræver opvarmning, og først efterpå genoplader de i baguetter, som er fastgjort i den ønskede højde omkring rummets omkreds. Stofklæder kræver ikke opvarmning. De strækker sig simpelthen mellem baguetterne.
 2. Stofklæder kan have en struktureret overflade med ethvert mønster. Film til opnåelse af mønstre kræver skæring i dem af de tilsvarende figurer.
 3. Efter installation af filmlofter i baguetter dannes der et hul på ca. 7 mm. Den er dækket af specielle dekorative bånd. Ved installation af stofklæder er der ikke behov for efterbehandlingstape.

Hvilke producenters film er mere miljøvenlige?

Produktionslandet er det, der varierer fra de fleste virksomheder, der har specialiseret sig i installation af stræklofter. En forbruger, der har betalt for materiale af høj kvalitet, kan installere billig kinesisk. Og udlejer vil i de fleste tilfælde ikke gætte på det.

Visuelt vanskeligt at opdage forskellen mellem materialer fra europæiske producenter og kinesere. De største efterspørgselspositioner er Belgien, Tyskland og Kina. Produkterne fra disse fabrikanter adskiller sig i flere parametre:

 • økologisk klasse af lærred;
 • række farver;
 • pris.

Sammenligningsanalyse af spændingsstoffer fra forskellige producenter

Den højeste grad af miljøvenlighed i tyske film og stoffer. Denne indikator er lige så høj for alle tyske fremstillingsvirksomheder. Derfor kan lofter af sådanne materialer ikke være billige. Hvis der under mærket Pongs eller Renolit er lavprisfilm og billedredigering, kan du være sikker på, at dette er et forsøg på at bedrage forbrugeren.

Du skulle vide, at det tyske lærred på Moskva-markedet i gennemsnit koster 1000-1200 rubler pr. 1 m2 af det færdige loft i gennemsnit. Noget billigere - fra andre producenter. Spørgsmålet opstår: de bedste tyske stræklofter er sundhedsskadelige? Svaret er certifikater, der viser den absolutte sikkerhed af disse materialer.

Hvad angår miljøklassen er belgiske lofter Mistral (kun ét mærke repræsenteret i Rusland) lidt underordnet de tyske. Forskellen i kvalitet er ubetydelig og kan ignoreres. Det er dog værd at bemærke en lidt mindre tykkelse af film produceret af Mistral. Den gennemsnitlige pris for det færdige loft på de belgiske materialer - 500-800 rubler pr. 1 m2.

Situationen er anderledes med kinesiske stretchfilm. Dette land er repræsenteret på det russiske marked af en masse forskellige producenter, både store og små. Den negative holdning til kinesiske film blev dannet på grund af sidstnævnte: private forhandlere med små eller mellemstore produktionsmængder.

Sådanne film passerer sjældent certificeringsstadiet og indeholder skadelige stoffer i en højere koncentration end tilladt i henhold til miljøbestemmelser. Hvad er "bemærkelsesværdige" billige kinesiske film:

 • har en vedvarende specifik lugt, der forsvinder først efter et par dage efter at loftet er installeret
 • når de opvarmes af solen, frigiver de en meget større mængde phenol;
 • tyndere end tilsvarende materialer fra andre producenter.

Blandt de kinesiske film er der produkter af fremragende kvalitet. Prisen på sådanne lofter varierer i området 700-1000 rubler pr. 1 m2.

Myter om stræklofter

Myte nummer 1. Høj pris.

Udtalelse om de høje omkostninger for hævede lofter blev dannet i 90'erne af forrige århundrede. I den periode, da disse produkter kun kom til det russiske marked og koste, faktisk dyrt. Over tid er situationen ændret. I dag er prisen på film og stofklæder tilgængelig for folk med gennemsnitlige indkomster.

Myte nummer 2. Skrøbelighed.

Indtil nu er der blandt forbrugerne en opfattelse af skrøbelighed, spændingsfilmens skrøbelighed, som kan blive beskadiget af et utilsigtet slag. Dette er ikke sandt. Over den strakte film er en luft "pude", så loftet kan betragtes som anti-shock. Men at klippe filmen med en skarp genstand er ret simpel.

Myte nummer 3. Sundhedsskader.

Denne myte indeholder flere versioner:

 • støv stikker til lærredet;
 • vandlogging og dannelse af mug eller mugg på stofloftet
 • filmabsorption af lugt;
 • phenolfrigivelse.
 • Tøj absorberer ikke fugt, og dannelsen af ​​mug er udelukket;
 • Miljøvenlighed er bevist ved certifikater
 • lugten absorberes ikke.

Efter at have perfektioneret alle egenskaber af film er det muligt at installere et ophængt loft med tillid. Ulemperne ved disse strukturer er minimal, og fordelene - massen. Disse lofter vil perfekt tjene deres ejere i mange år.

Nyttig video

I videoen vil vi se hele sandheden om stræklofter:

(2 vurderinger, gennemsnit: 5.00 ud af 5)

Hvor skadeligt kan strække lofter for menneskers sundhed

Strækloft - det er moderigtigt, æstetisk tiltalende og praktisk. Og prisen på det i dag er overkommelig for de fleste mennesker. De siger bare, at dette møbel ofte har en uønskelig kemisk lugt, og endog giftige stoffer udsender. Nå, nu vil vi lede efter svaret på spørgsmålet om, hvorvidt dette er sandt, og om stræklofterne er sundhedsskadelige. Det er trods alt bedre at vide om alle farerne på forhånd.

Hvad anses for at være skadeligt eller internationale sikkerhedsstandarder

Først og fremmest bør vi ikke glemme, at naturen har gjort os alle forskellige med organismer, som er meget forskellige fra hinanden. Derfor kan der være en uforudsigelig reaktion på alle mulige stoffer. Nogen i et rum med kunstig dekoration er komfortabel og bekvem, og nogen kan begynde et allergiangreb. Så i vores århundrede, når immuniteten for mennesker er betydeligt svækket, kan man næsten ikke selvsikker hævde, at noget materiale er absolut farligt for alle.

Der er imidlertid generelle regler, der skal overholdes. Vi taler om internationale miljøstandarder ISO. Og hvis alt er i orden i denne henseende, så truer ingenting lejlighedsejerenes sundhed. Derfor skal du først og fremmest bede om at vise sikkerhedscertifikater, inden du installerer spændingstype lofter. Og ikke kun på selve materialet, men også på udførelse af værker. Og lad servicen fra en certificeret installatør være dyrere end nogle af de "venstre" kunstnere, men det er bedre ikke at forsøge at eksperimentere med dit helbred.

Skader på PVC-lofter

Oftest i lejlighederne strækker de lofterne fra en tynd PVC-film. De er trods alt meget billigere end stof, meget bekvem at vedligeholde og kan nemt modstå en oversvømmelse fra de øverste uagtsomme naboer. Men de har en fangst - det er umuligt at skelne en falsk fra et kvalitetsprodukt med øje. Producenter af særlig mærkning til PVC-film er endnu ikke kommet op, og det er uærlige montører. De tager filmen billigere og værre og hævder at det er fransk. Tro ikke på sådanne forsikringer.

Om fabrikanter og mærkning

Må ikke smigre dig selv - i dag er næsten alle film til lofter bragt til os, lavet i Kina. Der er dusinvis af fabrikker, der producerer lignende produkter. Blandt dem er der ret anstændige dem, der er ansvarlige for kvaliteten. Selvfølgelig sammenligner det ikke med, hvad der engang var europæiske film af mærkerne Pongs og Renolit - de var uden lugt og havde den perfekte glathed. Særligt godt var deres skinnende blanke lofter. Af den måde er der nu ingen mening at søge efter film fra disse fabrikanter - deres kvalitet er faldet markant, og kæmperens kæmpe har derimod vist sig.

En anden meget almindelig er de belgiske stræklofter. Men faktisk kan den belgiske film for lofter ikke være, for i dette land blev det aldrig frigivet. Bare en gang var et firma fra Belgien engageret i at levere film fra Kina til Rusland. Så begyndte de at tale om en bestemt belgisk film. Hvad angår andre europæiske producenter, bliver deres film næsten ikke solgt i Rusland. Og hvis den listige sælger lykkeligt viser et tysk eller fransk certifikat, så er det nok et hoax. Når alt kommer til alt kan du holde noget på en kinesisk film - der er ingen markeringer. Et certifikat kan forresten blive udskrevet på en farveprinter. Som erfaringen har vist, tillader det nogle samvittigheder.

Døm selv, om lofterne virkelig kom fra Frankrig eller Tyskland, som sælgerne siger, at deres værdi ville være væsentligt højere end den foreslåede. Ikke alle har råd til en så dyr fornøjelse. Så den høje pris og den lille bredde (op til tre meter) skubbede europæiske lofter ud af hjemmemarkedet. En billig kinesisk film, der er tilgængelig op til fem meter bred, giver dig mulighed for uden at svejse arkene, hvis rummet er stort nok.

Hvordan vælger du høj kvalitet og sikkert PVC-loft

Så blev det besluttet: Vi strækker kinesiske lofter, men gode. Og for at afgøre om det er skadeligt at have loftslofter i din lejlighed, er det helt muligt med lugt.

Til dette opdeler vi betinget disse produkter i tre kategorier:

# 1. Efter installationen lugter loftet heller ikke noget, eller der er en svag lugt, der forsvinder uden spor i et par dage. Bare i tilfælde af at ventilere rummet godt efter installationen - og du kan leve lykkeligt nogensinde. Intet truer dit helbred. Sådanne film er egnede til alle lokaler.

# 2. Efter installationen smelter "kemi" (men ikke så meget) endnu en uge eller to. Prøv at gå på pension et sted for denne gang - sådan et kvarter er usandsynligt at være godt for dit helbred. Tilsyneladende er kvaliteten af ​​filmen gennemsnitlig. Et sådant loft i soveværelset må ikke monteres, men i køkkenet, badeværelse eller hallway vil det ikke skade.

# 3. Og den tredje mulighed, den mest ubehagelige. Dette er når mere end to uger er gået, og duften forsvinder ikke. Det er ret stærkt, flygtigt, lidt sødt. Så lugter giftig phenol. Der er ingen grund til at spørge om stræklofter med en sådan lugt er skadelige. Meget skadeligt! Tøv ikke med - gør mastrene hurtigt at afmontere loftet, ellers vil du miste sundhed. Og om alle de farlige konsekvenser - læs videre.

Selvfølgelig, for at fastslå, før installationen, hvor stærkt og kontinuerligt dette eller det pågældende PVC-ark lugter, er det ikke muligt. Her råder vi dig til at stole på oplevelsen af ​​venner, bekendte og slægtninge, der allerede har installeret denne type loft i deres hjem og kan fortælle dig om eksisterende mangler. Jeg synes, det er den bedste løsning. Og mange benytter allerede denne mulighed. Jeg var ofte nødt til at kommunikere med en ejer af et stort firma, der beskæftiger sig med installation af stræklofter, og ifølge deres statistikker er over 30-35% af ordrer ordrer, der blev foretaget på anbefaling af klienter, der tidligere havde brugt deres ydelser.

Hvad sker der, hvis PVC-folien er af ringe kvalitet

Intet godt kan forventes - ejerne af det lugtende loft vil ikke kun opleve ubehag på grund af dette. Samtidig skal de inhalere dele af de farligste toksiner, der er yderst skadelige for menneskekroppen. Især er de følgende komponenter indeholdt i PVC-folien:

 • Phenol. Ikke underligt, at det er forbudt i mange lande. Det forstyrrer hjertet, nyrerne, leveren, nervesystemet. Brændende nasopharynx, det kan føre til lungeødem. Kræft, ufrugtbarhed, hjertesygdom - det er det, der skændselsfedt kan gøre. Den dårlige ting er, at den er meget modstandsdygtig (næsten for evigt), og nedbrydes ikke i lang tid. Et plus udskilles hurtigt fra kroppen. Men alligevel er problemet allerede sket, og du vil ikke vende tilbage til helbredet.
 • Cadmium, et farligt stof i anden klasse, tværtimod forlader kroppen i lang tid - fra ti til tredive år. Dette tungmetal, der hovedsageligt ligger i leveren og nyrerne, forårsager sten i dem, virker ikke normalt og bidrager til forekomsten af ​​kræftceller. Dette kræftfremkaldende stof ligger delvis i andre indre organer og knogler.
 • Toluen (ellers methylbenzen) tilhører kulbrinter, fremstillet af råolie. Det er et stærkt opløsningsmiddel til maling og lak. Det opløses ikke i vand, men det blander sig godt med luft, kommer ind i lungerne og derefter ind i blodet, der forgifter ejerne af det uredige loft. De sover dårligt, klager over sløvhed, hovedpine og tab af appetit. Giften påvirker nyrerne, øjnene, hørelsen, forringelsen af ​​hukommelsen. Toluen er særlig farlig for gravide - babyer med patologier kan fødes.
 • Klor er som cadmium et farligt stof i anden klasse. Selv en lille del af det kan ramme slimhinderne. I dette tilfælde begynder personen at feber, han hoster tørt og hysterisk, trækker ofte vejret. Stærkt pounding hjerte, gør ondt i hans bryst. Og hvis du stadig ånder klor dampe (er i et rum med et stærkt ildelugtende "kemi" loft), så kan du nå alvorlig depression, lungesygdomme og endda onkologi. Dette stof er trods alt kræftfremkaldende.

Således er skaden på stræklofter monteret fra en film af tvivlsom kvalitet ret åbenlyst. Det skal huskes, at dette måske kan angives, især ved en mistænkt lav pris. Så tro ikke upålidelige firmaer, og prøv at købe og bestille installationen af ​​lofter fra dem, der fuldt ud kan stole på.

Bagside af vandtæt PVC-lærred

Det faktum, at lofterne af polyvinylchloridfilm ikke passerer vand, bare fint. Ingen pletter på toppen - en tyk film vil holde alt. Sådan tykkelse antyder imidlertid, at et sådant loft også ikke lader luften igennem. Men dette er værre, og modstanderne i spændingsstrukturerne glæder sig til denne mangel og taler om "drivhuseffekten". Nå, vi vil ikke nægte det indlysende - filmen kan virkelig ikke "trække vejret". Men trods alt mangler mange syntetiske byggematerialer heller ikke luften.

Tag for eksempel plastikvinduer - hvor meget de blev scolded og forbandet, men det gør dem ikke mindre populære. Eller vinyl tapet - de viste sig for at være meget komfortable og praktiske. Så vi vil ikke dvæle på dette afsnit - fordi problemet er fuldstændigt løst. Ventilationen af ​​forsynings- og udstødstypen er ikke blevet annulleret, og den er tilgængelig i hver lejlighed. Dette er nok til at fjerne skadelige stoffer fra rummet.

Er stoffets stræklofter skadelige?

Loftet på et sådant loft er et polyesterstof, der for styrke er imprægneret med polyurethan. Resultatet er et smukt, stærkt og "åndbart" produkt. Dens pris er selvfølgelig meget højere end filmloftet, men der er ingen tvivl om kvaliteten. Faktisk vil i modsætning til PVC-film sikkert mærkes på kantene - det skæres af under installationen. De mest kendte producenter af disse produkter er kun to - Clipso fra Frankrig og Descor fra Tyskland. Den franske er forresten let genkendelig af den røde tråd, der er vævet ind i lærredet.

Der er ingen phenol med toluen og cadmium i sammensætningen af ​​stofprodukterne, så de er fuldstændig harmløse. Dette fremgår af et certifikat, der bekræfter, at produktet opfylder kravene i ISO 14000. Hvad angår lugt er det normalt ikke til stede. Kun lejlighedsvis kan du føle en lys duft, som duften stammer fra det vaskede vaskeri. Men han svæver meget kort, meget hurtigt forsvinder. Så du kan sikkert strække stoflofter i ethvert rum - det er helt sikkert for voksne og børn at sove under dem.

Om stræklofter er sundhedsfarlige: 3 myter om stræklofter

Før du starter en reparation, er det virkelig værd at tænke på, hvor trygge disse eller andre materialer er til brug for sundhed. Stretchlofter - det er behageligt, smukt og stilfuldt. Mange installerer sådanne lofter hjemme, på arbejde og endda i landhuse. Men forskellige kilder tyder på, at visse typer af loftslofter kan have en negativ indvirkning på menneskers sundhed. I en sådan situation begynder mange at panikere, og spørgsmålet opstår, hvor sikker er det for en person at eksistere sammen med PVC eller stoffer, der er imprægneret med specielle forbindelser?

Hvad er skadelige stræklofter for sundhed

Før intriger skal det bemærkes, at lofter af høj kvalitet, fremstillet i overensstemmelse med sikkerhedsstandarder, ikke skader menneskers sundhed. Der er en række myter om lofter, der undergraver folks tro på evnen til at leve i harmoni med strækningen.

Vælg kun for dit hjem kun højkvalitetsmaterialer, der ikke udsender skadelige stoffer og opfylder alle krav til miljøvenlighed.

Myter om stræklofter:

 1. "PVC udsender phenoliske dampe." En sådan myte har en reel begrundelse. Kun under forudsætning af, at den angivne fordampning ophører med at frigives adskillige timer efter installationen. Pointen her er temperaturen. PVC skal opvarmes til installation. På samme tid adskilles phenol fra overfladen, hvilket forårsager en karakteristisk lugt. Men efter at have taget den rette form af loftet ved stuetemperatur, stoppes produktionen af ​​phenol.
 2. "Lofter er ikke sikre, fordi de er gennemblødt i noget." Denne myte er baseret på det faktum, at stoffet til loftet er brugt, er ikke helt normalt. Faktisk er imprægneringen af ​​stof til stræklofter til stede, men den gennemgår en høj grad af verifikation, inden den er på andres loft.
 3. "PVC er et ikke-miljøvenligt materiale." Faktisk gøres enhver vare fremstillet af plast ved anvendelse af PVC. Der er mere, at PVC opfylder alle krav til miljøvenlighed.

Frygt kan kun betragtes som berettiget, hvis du bestiller en virksomhed, der ikke har det relevante certifikat.

Hvordan stræklofter påvirker sundhed: positiv påvirkning

For at sætte en stopper for spørgsmålet om farerne ved nedlagte lofter er det bedre at håndtere alle sider af problemet. Efter alt kan påvirkning af lærredets spænding være positiv. Brugen af ​​strækloft vil blokere ulemperne, som er manifesteret i det faktum at nogen siger om lærredets skadelighed for loftet, at de kan være farlige.

Du bør ikke spare på dit helbred ved at købe billige materialer. Højkvalitets loftsloft holder dig i årtier

Hvilke fordele kan man få ved installation af et strækloft:

 • Stoflofter tillader frit luftstrøm.
 • Under installationen af ​​strækloftet er arbejdstagerens sundhed sikker, fordi strækningen er udført uden nogen anstrengelse.
 • PVC strækloft beskytter mod svamp selv ved høj luftfugtighed.

Flere ubestridelige fordele ved stræklofter er en åbenbar grund til at installere et strækloft.

Bæredygtige lofter

For et strækloft bestemmes miljøvenlighed af materialets kvalitet. Hvis certificeringen er bekræftet af de relevante dokumenter, har du intet at bekymre dig om: dokumenterne garanterer kvalitet, der opfylder alle standarder. Mange hævder imidlertid, at selv certificerede lofter ikke overholder principperne om anvendelse af miljøvenlige materialer.

Fordelene ved stræklofter er indlysende, så din eneste opgave er at kontrollere tilgængeligheden af ​​alle nødvendige certifikater for materialer.

Er det rimeligt at overveje materialer til hængende lofter, der ikke er økologiske:

 1. PVC er et materiale fremstillet ved kemiske midler, men mange genstande er fremstillet af det, som ikke kun bruges af os, men også af vores børn. Legetøj, brystvorter, badeartikler, plastskjeer og andre dagligdagsartikler laves ved hjælp af PVC. Så for at være usikker på sikkerheden er det usikkert om sikkerheden for alle de frugter, der er forbundet med industrialisering, der omgiver os overalt.
 2. Polyuretanimprægneret stof er heller ikke en nyskabelse i det menneskelige liv. Fra sådant materiale sy, for eksempel yderbeklædning. Et sådant materiale er helt sikkert, selv om det også indeholder resultaterne af arbejdet hos kemikere.
 3. Hvis vi tager højde for substandard materialer, der sælges i firmaer, der ikke har de nødvendige tilladelser og dokumentation, så er der virkelig risiko for at løbe ind i ikke kun ikke-økologiske materialer, men endda virkelig farlige ting. Volatiliteten af ​​phenol i sådan PVC er meget højere end for højkvalitets modparter. Således vil du kunne mærke noget, der var forkert, hvis loftet ikke mister sin karakteristiske lugt i lang tid, og din sundhedstilstand er blevet forværret.

Hvis købet sker i en uautoriseret salon, så vent på problemerne: måske er det valgte loft skadeligt for dit helbred.

Sikkerhed ved installation af hævede lofter

Installation af strækloft er forbundet med en vis risiko. Faktum er, at en varmepistol bruges til at installere PVC-loftet, og oftest er det varmepistol, som arbejderne bruger, en gaspistol. Og gas er sådan en ting, som det er nødvendigt at nøje overholde sikkerhedsforanstaltningerne.

Ved brug af en varmepistol ved installation af stræklofter skal du omhyggeligt overholde alle nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Sådan installeres et strækloft sikkert:

 • For det første kan du opgive den farlige ide om at bruge en gaspistol og blot trække stoffet på en kold måde. I denne situation behøver du kun en assistent til at holde en trinladder. Resten af ​​sikkerheden behøver ikke at bekymre sig.
 • Hvis installationen af ​​et PVC-loft ikke desto mindre er uundgåeligt for dig, så kan du prøve at bruge en elektrisk pistol. Det er sikrere, men med en enkelt pistol vil det være svært at opvarme det nødvendige volumen. Du har måske brug for 2 våben. Et problem med elektriske våben er også deres utrolige strømforbrug.
 • Hvis det blev nødvendigt at bruge en gaspistol, skal du huske de vigtigste regler for brugen heraf, hvilket minimerer risikoen for fejl i en sådan enhed.

Gaskanoner, der anvendes uden sikkerhedsstandarder eller ude af stand, kan forårsage dødsfald. Eksplosionerne, der opstod på grund af arbejdstagernes uagtsomhed og de, der udsender udstyret, sker ofte. Derfor skal du omhyggeligt studere instruktionerne til brug af gaspistolen.

Sådan bruger du en gaspistol:

 1. Brug ikke en gaskanon tæt på brændbare genstande.
 2. Sørg for god regelmæssig ventilation ved brug af en gaspistol.
 3. I et tilfælde må du ikke dække pistolen. Du må ikke direkte henvise det til lærredet. Du skal opvarme hele rummet jævnt.
 4. Placer pistolen udelukkende på en flad, stabil overflade.
 5. Eliminer tilstedeværelsen af ​​børn og dyr i nærheden af ​​enheden.
 6. Opvarm ikke gascylinderen, må ikke lede pistolens mund på ham.
 7. Under ingen omstændigheder må du ikke bruge pistolen, i hvilken mekanisme der er foretaget ændringer.
 8. Den medfølgende varmeapparat kan ikke flyttes fra sted til sted.
 9. Når pistolen er forbundet med en gasflaske, skal du kontrollere, om forbindelsen er forseglet.
 10. Pistolen skal betjenes en gang om året. Brug ikke en enhed, der ikke har undergået en sådan procedure.

Aldrig håber på en glad lejlighed. Advar eventuelle risici og gør alt for at holde dit liv og helbred intakt.

Sikre stræklofter er ægte

For sig selv og deres børn er alle vant til at vælge kun de bedste. Derfor, for de nye og uprøvede objekter behandler folk oftest med mistillid, selvom løfterne fra producenterne er meget attraktive og berettigede.

Undersøg markedet, vælg en betroet producent, læs anmeldelser og så behøver du ikke bekymre dig

Hvilke stræklofter kan betragtes som sikre. Vælg det bedste:

 • Certificering. Den første betingelse er dokumentets ideelle tilstand for de foreslåede materialer og tjenester. Hvis dette er okay, vil både stof og PVC være sikkert.
 • Anmeldelser. Du må aldrig være doven for at kontrollere, om der er reelle anmeldelser af det firma, hvor du vil ansøge.
 • Experience. Fremme af nye lovende projekter er naturligvis vidunderligt. Men hvis vi taler om sikkerhed, er det bedre at placere en ordre med virksomheder, som succesfuldt modstår konkurrencesituationen på markedet.

Kun falske lærreder, der ikke er i overensstemmelse med det rette kvalitetsniveau, er usikre.

Streklofter: anmeldelser af læger

På udkig efter et svar på spørgsmålet om, hvorvidt stræklofterne har ubehagelige konsekvenser, vendte mange til læger. Derfor begyndte lægerne at offentliggøre deres mening om denne sag i åben adgang.

Mange kendsgerninger peger på den absolutte sikkerhed af materialerne i stræklofter. Kun produkter af lav kvalitet og ikke-certificerede produkter kan forårsage skade.

Hvad siger lægerne om suspenderede lofter:

 1. Det er usandsynligt, at noget skadeligt vil lede fra udlandet, og lokal produktion, giver det mening ikke at stole på. Derfor, for fuldstændig sikkerhed, vælg kun europæiske produkter med obligatorisk certificering.
 2. Gå aldrig ind i stuen på den dag, hvor PVC-loftet er installeret. Giv det en dag til luft. Hvis der er en lugt i rummet, så øg ventilationen og vent på mere. Det er bedre ikke at risikere og lide sådanne ulemper af hensyn til dit helbred.
 3. Lad ikke PVC-loftet smelte. Varme lamper, ild, røde varme genstande - alt dette kan skade strækloftet og forårsage, at det frigiver farlige stoffer.

At dømme efter vurderinger af læger, med overholdelse af nogle sikkerhedsforanstaltninger, vil strækloftet være fuldstændig harmløst.

Udtalelse fra eksperter: Hvorvidt stræklofter er sundhedsskadelige (video)

Rene materialer kan kun bekræfte overensstemmelsesattesten. Derfor tøv aldrig med at spørge et sådant dokument fra det firma, som du har til hensigt at samarbejde med. Også arbejdstagere bør instrueres i brandsikkerhed. Hvis du er sikker på kvaliteten af ​​varer og tjenester, vil du ikke blive generet af spørgsmålet om, hvorvidt strækloftet er farligt.

Sikker strækloft og mulige sundhedsfarer

Stretchloftbelægninger er meget populære på grund af deres mange fordele. Stretch loft justerer godt loftoverfladen, hurtigt monteret, skjuler manglerne på basen og kommunikation, beskytter mod oversvømmelser, vasker og ser smukke ud. Men på trods af de mange fordele er der altid tvister om, hvorvidt stræklofterne er skadelige? Sådanne overbevisninger opstod på grund af det faktum, at efter installation af en PVC-film i rummet i adskillige dage er der en ubehagelig lugt af gummi.

Sammensætning af lærredstræk PVC lofter

For at forstå, om strækloftet er sundhedsfarligt, skal du forstå komponenterne i produktet. For at begynde at overveje sammensætningen af ​​polyvinylchloridfilm, fordi de er mest populære blandt befolkningen. Sammensætningen af ​​dette materiale består af raffinerede olieprodukter og polyvinylchlorid. Den sidste er en polymer, der består af olieprodukter og klor.

Vinylchlorid er et organisk stof, der er afledt af ethylen. Faktisk er det en farveløs gas med en karakteristisk sød lugt. Vinylchlorid er et eksplosivt og brandfarligt stof, der frigiver giftige stoffer under forbrænding.

Ud over vinylchlorid indbefatter sammensætningen af ​​spændingsfilmen toksisk toluen og phenol. Men de har kun en toksisk virkning på mennesker i høje koncentrationer. Toluen og phenol kommer ind i luften som et resultat af opvarmning og smeltning af spændingsfilmen.

Da PVC er en ustabil forbindelse, indbefatter stabiliserende midler. For at reducere brummeligheden og hårdheden af ​​polyvinylchlorid sættes der blødgøringsmidler til materialet. For at give den ønskede skygge indført farvestoffer og metaller i sammensætningen og biocider for at beskytte dem mod mikroorganismer.

Det er vigtigt! I sammensætningen af ​​PVC-folien er der ca. 150 additiver. Sammen besætter de 60% af de samlede komponenter.

Sammensætningen af ​​stof strækker lofter

Hvis vi taler om de miljøvenlige stræklofter, så er det først og fremmest værd at nævne stoffets belægning. De er lavet af polyesterstof imprægneret med polyurethan. Sidstnævnte stof ligner gummi. Det øger produktets elasticitet, dets modstand over for aggressive stoffer og forskellige temperaturer.

I modsætning til filmbelægninger indeholder stoflofterne ikke sådanne skadelige komponenter som chlor, phenol, toluen og cadmium. Materialet udsender ikke en ubehagelig lugt enten efter installation eller under drift. Takket være den vævede basis passerer produktet luften og påvirker ikke ventilationen af ​​loftet og loftet.

Det er vigtigt! Det er sværere at fremstille et stofbelægning, da fabrikantens mærkning står direkte på stoffet og ikke på emballagen, som det er tilfældet med PVC-film.

Miljøstandarder for lofter

At tale om skaderne på stræklofter er kun mulig, hvis der købes et falsk produkt af lav kvalitet. Når du bestiller et strækloft, skal du derfor bede virksomheden om et overensstemmelsescertifikat. Dette dokument skal i overensstemmelse med reglerne i certificeringssystemet udstedes for at bekræfte produktets overensstemmelse med etablerede standarder, krav og regler.

Der findes følgende typer certifikater:

 1. Der udstedes et gult certifikat for produkter, der skal gennemgå obligatorisk certificering.
 2. Det blå certifikat udstedes for produkter, der ikke er medtaget på listen over produkter til obligatorisk certificering. Det vil sige, at filmen er certificeret på frivillig basis.

Som regel overholder certificerede produkter fra udenlandske og indenlandske producenter sikkerhedsstandarder. Kvalitetsprodukter i deres sammensætning bør ikke overstige følgende hygiejniske normer:

 • phenol - ikke mere end 0,003;
 • lugt - maksimalt 1 point
 • formaldehyd - 0,01;
 • xylen - ikke mere end 0,04;
 • toluen - maksimalt 0,6;
 • ethylacetat - ikke mere end 0,1;
 • acrylonitril - maksimalt 0,03;
 • acetone - ikke mere end 0,35;
 • butylacetat - ikke mere end 0,1;
 • pseudocumen - maksimalt 0,05.

Hvordan man skelner mellem underbestemt materiale

Forstå, om du har sikre stræklofter eller ej. Først og fremmest bemærke, hvor længe strækloftet lugter efter installationen. Normalt er lugt fra et stramt PVC-loft i et par dage efter installationen betragtes som normalt. Simpelthen nok til at ventilere rummet oftere og lugten forsvinder.

Hvis strækloftet lugter efter installation i flere uger, så kan en skarp lugt forårsage:

 • langvarig hovedpine
 • forringelse af lugt;
 • dannelsen af ​​allergisk rhinitis og andre farlige reaktioner i kroppen;
 • reduceret opmærksomhed span;
 • deprimeret tilstand, svaghed og sløvhed.

Bestil stræklofter kun i pålidelige, dokumenterede firmaer. Sådanne virksomheder skal have et hjemsted. Virksomheden skal forsyne dig med produktprøver (kataloger og filmprøver). De foreslåede produkter har alle de nødvendige certifikater og dokumenter. Ved bestilling skal du indgå en aftale, hvor parternes forpligtelser og garantisager er fastsat. Virksomheden må ikke kun sælge spændeklude, men også installere dem. Alle målinger af lokalerne udføres af installationsfirmaet.

Giftige stoffer

Kvalitetsspændingsprodukter indeholder følgende toksiske ingredienser:

 1. Phenol anses for at være et meget giftigt stof, derfor er det i mange udviklede lande forbudt at bruge det som en del af produkterne. Den største fare for anvendelse af phenol ligger i, at stoffet forårsager dannelse af kræfttumorer. Derudover påvirker den negativt nervesystemet og kardiovaskulære systemer, forårsager lungeødem, brænder den nasopharyngeale slimhinde og påvirker lever og nyrer negativt. Phenol er farligt, og det fører til infertilitet.
 2. Cadmium er et tungmetal, der akkumuleres i menneskekroppen i lever, nyrer, milt og knoglevæv. Cadmium forårsager funktionsfejl i mange organer, fremmer stendannelse i nyrerne og leveren, og forårsager en sammenbrud af ekskretionssystemet. Det er også skyldig i kræftprocesser i kroppen.
 3. Toluen er en gruppe af flygtige forbindelser, der trænger ind i den menneskelige blodforsyning gennem åndedrætssystemet. Toluen forårsager forgiftning af hele organismen. Hvis der er et strækloft i rummet, der udsender toluen, sover personen ikke godt, han er bekymret for hovedpine, svaghed, appetitløshed, depression, forringelse af centralnervesystemet og hukommelse. Hørelsesorganerne lider, reaktionshastigheden sænkes. Toluen er særligt skadeligt for gravide kvinder, der er i øget risiko for at have en baby med patologier.
 4. Klor i sammensætningen af ​​spændbelægningen er i en bundet tilstand, så det har normalt ikke negativ indflydelse på personen. Men hvis materialets fremstillingsteknologi brydes, er der et overskud af chlor til stede i sammensætningen. Ved længerevarende udsættelse for et rum med sådanne lofter fremstår karakteristiske symptomer på klorforgiftning: feber, vejrtrækningsbesvær, tør hoste og slimhinde læsioner.

Advarsel! Selv højkvalitetsspændingsdåser kan forårsage overfølsomhed overfor enkelte komponenter. Som følge heraf er der en allergi overfor den etablerede dækning. Typiske symptomer omfatter åndenød, nysen, lacrimation, løbende næse, kvælning eller hævelse af åndedrætssystemet.

Myter om skyggen af ​​stræklofter

Den kendsgerning, at alle strækbeklædninger er sundhedsfarlige, er en myte, når det kommer til højkvalitets certificerede belægninger. Selv duften i rummet et par dage efter installationen er ikke en grund til at tro, at belægningen er sundhedsskadelig.

Det eneste, som læger og eksperter råder over, er ikke at installere PVC-plader i værelser med høje temperaturer, fordi ved stærk opvarmning kan belægningen frigive nogle flygtige toksiske komponenter.

Med tillid kan vi sige en ting - stoflofterne er helt harmløse, så de kan monteres i børnenes værelse og soveværelset. Bevis for sikkerheden af ​​stofdækslet er, at det officielt er tilladt at installere i medicinske og børnehjem.