Eaves hood

Alt skal være smukt i det indre: fra møbler til dekorative genstande. En vigtig rolle i ethvert rum spilles af ordentligt udvalgte gardiner og gardinstænger, som de er knyttet til. Sidstnævnte kan indrettes på forskellige måder. For eksempel, i mange butikker i dag kan du finde smukke blandinger af forskellige stilarter. Lad os se nærmere på disse interessante detaljer.

Formål og funktioner

I dag kan du nemt skabe et harmonisk interiør på nogen måde. For at gøre dette skal du korrekt vælge alle komponenter i situationen. Det er muligt at understrege denne eller denne rumstil ved hjælp af smukke gardinstænger. Du kan tilføje lysere farver til deres design ved hjælp af en blanding. Hovedformålet med disse tilføjelser er at dekorere forsiden af ​​loftet taggrene.

Desuden kan sådanne indsatser godt skjule de grimme kroge, som gardinerne er fastgjort til. Disse dekorative lameller er til stede i dag på mange plast- og aluminiumprofilskinner. Som regel er en hætte en tynd plastikstrimmel trimmet udefra med forskellige materialer. Sådanne elementer er udstyret med specielle fastgørelsesanordninger, som de er fastgjort direkte til tagskæggene.

arter

Blandinger er opdelt i individuelle typer i overensstemmelse med den eksterne farve:

 • Ofte i interiøret er der strimler af klassisk hvid farve. Sådanne produkter kan kaldes universelle, da de nemt passer ind i næsten ethvert ensemble. De kan afhentes til tagskægget, har en anden form og faktura.
 • Valgmuligheder, der har en overflade, der efterligner naturligt læder, reptilhud, træ i forskellige nuancer og andre lignende materialer, har et rigtigt smukt og rigt udseende. En sådan detalje kan spille rollen som en lysende accent i interiøret.
 • Mere enkle og diskret er almindelige blandinger. De mest almindelige tilfælde af brun, grå, burgunder, grøn og sort nuancer. Sådanne modeller vælges som regel i overensstemmelse med gardinens farveskema, men kontrastkombinationer ser ikke mindre attraktiv ud.
 • Det er muligt at understrege rigdom og aristokrati ved situationen ved hjælp af spektakulære strimler med yderligere dekorationer. Dette kan være raffineret stucco, gnister, en placer rhinestone, kunstige sten af ​​forskellige farver eller glasindsatser. Ofte kan sådanne forekomster findes i fantasifulde og ubehagelige stilarter, såsom barok eller avantgarde.
 • Ikke mindre elegante udseende strimler, udstyret med lister. Listerne i dette tilfælde er en speciel indsats, der efterligner ædle metaller.
 • Blandinger, suppleret med udskårne detaljer og mønstrede reliefs, kan prale af dyre udseende. Deres overflade kan efterligne naturligt træ, guld eller sølv.

Desuden varierer dekorative strimler til loftskærer i materialer. Oftest i butikkerne er billige plastprodukter. Dette materiale har fleksibilitet, styrke og uhøjtidelighed. Han behøver ikke at sørge for konstant pleje. Moderne producenter producerer mange højkvalitets- og slidfaste metalplastiske lameller. Sådanne designs vil tjene deres ejere i mange år og er usandsynligt at miste deres oprindelige udseende. Lignende produkter anbefales til store og lange hjørner. Desværre er metalplaststrimler i vores land yderst sjældne.

Vi må ikke glemme bredden af ​​disse dele. Der er smalle strimler på højst 2 cm, og der er bredere prøver, hvis størrelse når 5-6 cm.

Hvordan afhenter du?

Hvis du ønsker at omdanne situationen med sådan en interessant detaljer, så er det bedre at tage udvælgelsen så alvorligt som muligt, ellers vil corniceen se uharmonisk ud i det indre. Ved indledningsfasen skal der ses en hætte, baseret på bredden af ​​den sektion, der er tilvejebragt på gardinen. Hvis du hopper over dette element, vil sammensætningen være mærkelig og latterlig.

Husk at overveje rummets optagelser og dimensionerne af vinduesåbningen. For eksempel i små mellemrum og på små cornices vil store og robuste strimler suppleret med kunstige sten og rhinestones blive uheldige. Derfor er det så vigtigt at vælge blandinger baseret på indretning og gulvplads. I tilfælde af at du vil fylde rummet med et smukt plank med et billede, skal du sørge for at dets motiv og farve passer ind i konceptet af situationen.

Dekorative hætter er udelukkende lavet til loftkonstruktioner af plast eller aluminium, så du bør ikke prøve at sætte dem på andre fastgørelsesdele. I dag deler mange virksomheder tilsvarende produkter i undergrupper, afhængigt af hvilke fittings og materialer de er fremstillet af.

Sådan fastgøres til loftet tagbøjler?

Når du har købt en version af den passende stil og ydeevne, kan du fortsætte med sin øjeblikkelige installation. Men hvordan skal man have en dekorativ hætte korrekt?

Vi skal behandle dette problem i faser:

 • Hvis du har købt en bar med specielle låse, skal du kun snappe dem ind i de forberedte side bihuler placeret direkte på gardinet. I dette tilfælde vil hætten installeres langs hele længden af ​​den mest glatte og sande.
 • Hvis sådanne fastgørelsesdele ikke er anbragt i dekorative strimler, så skal du klæbe i det område, hvor denne del er placeret, så du kan klæbe dobbeltsidet bredt tape. Derefter kan indretningen presses fast til den klæbende overflade. Denne metode har imidlertid en alvorlig ulempe: i fremtiden vil det være umuligt at fjerne eller udskifte hætten, fordi høj kvalitet og pålideligt dobbeltsidet tape sikkert forbinder begge dele.
 • Der er en anden måde at installere en ekstra beslag på mounten. For at gøre dette, lager op med lim og tape. Men her er det værd at lave en undertrykkelse og nævne, at efter et sådant arbejde bliver hætten permanent og bliver en livslang del af kronen.

Først skal du holde en af ​​siderne af klæbebåndet til gardinet ved hjælp af superlim. Den anden side skal limes til båndet selv. Derefter skal begge dele være tæt forbundet med hinanden. For yderligere styrke på indersiden af ​​velcroen mellem tagskægget og baren kan du anvende lidt mere lim.

Smukt interiør

Den rigtige blanding kan trække vejret ind i interiøret og gøre det mere komplet. For eksempel i et minimalistisk grønt soveværelse med et hvidt loft og beige gulv, kan du hænge hyggelige lime gardiner på corniceen, dekoreret med en simpel hvid strimmel med stor bredde. Sæt ensemblet med en lille grøn højstol nær vinduet, hvide puder på sengen, et grønt tæppe og et karamellæppe på gulvet.

I et elegant soveværelse med snehvide vægge og et loft samt et gråbrunt gulv, kan du sætte en dobbelt hvid seng med chokoladelinned, en smuk hvid kommode og færdiggør interiøret med varme gardiner af creme brulee på kantene med en chokoladehakket plank.

En interessant og hyggelig interiør opnås, hvis du lægger en træ seng med et højt hovedgavl og footboard i rummet med et hvidt loft og vægge samt elegante lænestole med udskårne ben og blødt møbel med nelliker. Vinduerne i dette rum skal være dekoreret med beige gardiner med dunkle blomsterprinter og en smuk bar, der er lavet på samme måde.

En gylden hætte vil se smuk ud i et soveværelse med et hvidt loft og vægge dækket af tapet med gyldne mønstre. Sæt i et sådant værelse en hvid læder seng med creme puder og en mørk chokolade spredning. Placér en chokolade læder stol nær vinduerne. På tagskæggene hænge gennemskinnelige gardiner creme skygge.

Hvis du vil bruge den originale farvekombination i rummet, skal du færdiggøre væggene med blåt gips og væggene med hvidt. På en sådan baggrund vil ferskengardiner på en cornice med en hvid præget plank være interessant at skille sig ud.

Stribede gardiner, der kombinerer brun, gul og blå, samt en mørk chokoladeblanding med imiteret træ og tynde hvide linjer, ser ikke mindre original på en snehvid baggrund.

Sådan dekorere loftet cornice ved hjælp af blandingen, se videoen nedenfor.

Plast loftet cornice: design og typer af produkter, monteringsmetoder, fordele

Transformering af interiøret kræver ikke altid en drastisk ændring af landskabet eller store reparationer. Nogle gange er det nok at ændre tæppet, puder og hænge nye gardiner til stuen begyndte at spille med frisk maling. Gardinerne selv kan hænges på et plastloft cornice, som til en lav pris kan se meget værdigt ud.

Plast cornice i interiøret

Pris tilgængelighed og praktisk er de vigtigste, men ikke de eneste fordele ved disse produkter.

Beskrivelse af plastikstænger

Råmaterialet, som plastikafskærmningerne er fremstillet af, er miljøvenligt og holdbart polyvinylchlorid (PVC). Oftest har den en hvid farve, der ikke bliver gul med tiden.

Eaves konstruktion

Produktet er en plastikprofil, i det nederste plan, hvor løbehjulene er skåret, og i øverste del er der monteringshuller. Kittet kan også indeholde følgende strukturelle elementer:

 • Gardin kroge.
 • Stopper og stik, der begrænser krogens bevægelse på løbene.
 • Drejningselementer ved 45 og 90 grader, hvilket gør det muligt for gardinstængerne at give nogen kompleks form.
 • Beslag, hvorved plastloft til gardiner kan fastgøres til væggen.
 • Dekorative elementer: lameller eller bånd (blandinger), som er monteret på forsiden af ​​taggrænserne.

Ceiling cornices med dekorative blandinger

Længden af ​​hovedprofilen af ​​cornice fra forskellige producenter varierer fra 120 til 600 cm. Dette giver dig mulighed for at vælge cornice af den ønskede længde eller at samle den fra flere elementer. I sidstnævnte tilfælde anvendes specielle stik til samlingen, som ikke forstyrrer bevægelsen af ​​kroge på løbene.

Til reference. Nogle producenter producerer profiler med en længde på 25 cm, designet til montering af karrevinduer.

Typer af taghætter

Ved antallet af løbere er cornicesne opdelt i:

 • Enkelt række - designet til en type gardiner.
 • Double-row - til at dekorere vinduer med lys dag og tunge nat gardiner.
 • Tre rækker ud over gardinerne giver mulighed for at dekorere vinduet med lambrequin.

Forskellige typer tagplader og tilbehør

Også gardinestængerne til loftet for plastgardiner kan udstyres med dekorative beklædninger af forskellige farver og teksturer. De mest populære farver er hvide, brune, sorte, sølv og guld. Hvad angår tekstur, er det oftest en efterligning af træ af forskellige arter.

Monteringsmetoder

 1. I en standard komplette sæt taggitter plast loft til gardiner fastgøres til et loft. For at gøre dette har de monteringshuller, gennem hvilke huller bores i loftet eller vinduets øvre hældning. Dowels indsættes i huller og skruer er skruet ind.

Loftsmontering

 1. Hvis det ikke er muligt at montere i loftet, for eksempel i tilfælde af stræk- eller gipspladerlofter uden pantelån, kan det fastgøres til væg eller vinduesramme ved hjælp af vægbeslag. De er fastgjort til tagskæggene ved hjælp af specialplader (se. Tagplanker og lofter: korrekt installation). Afhængigt af beslagets størrelse kan fjernelsen af ​​tagskægget fra væggen være fra 10 til 30 cm.

Fastgørelse til væggen på beslagene

Advarsel! Ved brug af to- eller tre-rækkers hjørner anbefales vægbeslag at placeres i trin på mindst 50-60 cm for at give strukturen tilstrækkelig styrke.

Når du har fastgjort tagene på væggen eller loftet, indsættes plastløbere (kroge) og en prop i den fra enden, hvorefter enden lukkes med en hætte.

Til reference. Plastafskærmninger - den mest økonomiske løsning til installation i loftet niche. Da det helt skjuler tagene, er det muligt at bruge det uden dekorative lameller eller bånd.

Fordelene ved plastik gardin stænger

Måske ser metal- og træprodukter sig mere værdigt ud, men plastloftlisterne er på ingen måde dårligere end dem i praksis. (Se. Gardinholder til hævede lofter: Formålet med applikationen og monteringsmulighederne). Og takket være de dekorative elementer - og i udseende. Oftest er deres brug forladt kun af hensyn til prestige.

Vi opregner de vigtigste fordele ved plastikskiver.

 • Rimelig pris.
 • Evnen til visuelt at forøge højden af ​​lave lofter på grund af det faktum, at gardinerne er monteret på den højeste linje placeret.
 • Evnen til at tage nogen buet form, gentage konturen af ​​væggen med vinduer.

Brugen af ​​drejelige elementer gør det muligt for gardinerne at passe tæt på væggen.

 • Muligheden for at vælge taket af den ønskede farve kombineret med indretningens elementer.
 • Plastkornet til gardiner er ikke deformeret og rotner ikke på grund af ændringer i fugtighed og omgivelsestemperatur, så du kan installere det ikke kun i indretningen, men også på balkoner, loggiaer, verandaer.
 • Høj styrke - tåle gardin vægt op til 100 kg.
 • Sådanne cornices er præfabrikerede, hvilket giver dem mulighed for at vokse i længden.
 • De kan vaskes og rengøres uden at påvirke udseendet.
 • Enkel installation - en fordel ved plastikafskærmninger.
 • Plastkroge til loftlister kan ikke fjernes fra gardiner under vask - de vil ikke forringes eller deformeres fra at være i varmt vand.

konklusion

Hvis vi tager højde for alle ovenstående fordele ved plastrammer, kan det siges uden overdrivelse, at dette er et glimrende valg for både boliger og kontorer (se gardiner til lofter - alle måder at installere på). De giver høj kvalitet og giver dig mulighed for at redde og på passende måde designe interiøret med nogen gardiner.

Hvad er en plastikflisehætte og hvorfor er det nødvendigt?

Næsten alle loftlisterne af plast eller aluminium på fordelen har en speciel rille, der er designet til at installere en dekorativ strimmel. Denne rem, der er designet til at dekorere en plastisk cornice kaldes en "hood". Denne enkle enhed hjælper med til at gøre dit gardin meget mere interessant og dekorere rummet.

Funktioner og formål

Hovedformålet med blandingen er at dekorere ydersiden af ​​loftet. Derudover vil dette element hjælpe med at skjule for at se de kroge, som gardinerne hænger på. Dette tape ser ud som en tynd stribe plast, trimmet udefra på forskellige måder. På denne strimmel er der et specielt fastgøringsmiddel, der gør det muligt at fastgøre det til loftgardinet. Ydersiden af ​​delen kan males forskelligt:

 • At lave et "træ", læder eller andre naturlige materialer.
 • Bare hvid farve.
 • Overfladen kan være en ensartet farve af næsten enhver farve.
 • Med en speciel indsats - støbning. Det er en smal strimmel øverst eller nederst på emhætten og efterligner metalet.
 • Med volumetriske dekorationer, som stukkemønstre eller billedrammer.

Generelt er der mange muligheder for design af denne del. Der er ingen mulighed for at liste alle muligheder, da nye ideer til afslutning af dette element vises hver dag. Nedenfor ses et par eksempler på brugen af ​​sådanne produkter.

Ud over forskellige ydre dekorationer kan sådanne bands have forskellige bredder. Afhængigt af dette vil de skabe den ønskede visuelle effekt. Længden af ​​sådanne dele er baseret på suspensionens størrelse, som skal dekoreres. Lignende produkter sælges i løbende målere, og du kan vælge den rigtige længde for enhver model af gardin. Den maksimale længde på en lane kan være 60 meter.

installation

Selv et barn kan finde ud af, hvordan man installerer en del som f.eks. En hætte til en plastikflise. Det er meget enkelt, hvis der er en særlig lås på den dekorative strimmel, med hvilken den bare smækker ind i slidserne på gardinskinnen. Hvis baren er erhvervet uden en sådan lås, så er dens installation også meget enkel.

Alt du behøver er et lille dobbeltsidet tape. Over hele længden af ​​suspensionen til gardiner limes en tynd strimmelklæbemiddel fast og et dekorativt panel limes til det. Denne metode har en ulempe - at fjerne det indsatte element uden konsekvenser vil ikke fungere. Selv det enkleste dobbeltsidede tape fastgør de dele, der skal limes meget tæt på.

Hvis krogføreren er lavet af metal eller simpelthen ikke har en speciel rille til fastgørelse af ekstra indretning, kan du bruge indstillingen med duct tape - selv en blanding designet til en plastiklist vil perfekt dekorere en metalhængersophæng.

Vigtigt: Det er nødvendigt at fastgøre disse komponenter, før hele konstruktionen er monteret på loftet. Efterfølgende vil det være ubelejligt at indsætte en lås på båndet i den tilsvarende spor på hængeren, hvilket kan være et problem.

Den tredje mulighed for fastgørelsesanordninger er velegnet til dekorationer af stof, som ikke kan fastgøres på den sædvanlige måde - der er ingen låse på stoffet og det er ikke fastgjort fast. For at sikre sådanne dekorationer vil det tage et par meter alle kendte fastgørelsestype "klæbende". En del af den er limet på forsiden af ​​plastgardinet, og den anden er syet til den vedlagte stribe stof. Om nødvendigt fjernes stoffet let og geninstalleres på plads. På denne måde er det meget bekvemt at fastgøre stoflamprækviner.

Dekorativ strimmel til taggulv (11 billeder)

Moderne gardinskinner har en temmelig varieret konfiguration og er selv en indretning. Udvalget af dekorative loftkorn er repræsenteret af en række modeller - med efterligning af naturlige materialer, udskæring, stuccoformning, indlæg, usædvanlig form eller maling. Men hvis du virkelig ønsker at dekorere vinduesåbningen og hele indretningen som helhed, kan du altid skabe en individuel dekoration til taggrene. For at gøre dette, brug en bred vifte af materialer - bånd, lameller, dekorative blomster, applikationer og meget mere. I denne artikel vil vi tale om de forskellige versioner af den originale udsmykning af vinduesrummet.

Idéer til udsmykning

Moderne dekorative materialer er utroligt forskellige, fordi mulighederne for dekoration af gardiner er gode, du kan næppe dække dem alle i en artikel. Vi vil dog fortælle dig om de grundlæggende og enkle teknikker, der bruges til at designe et konceptuelt interiør. At kende disse teknikker, kan du nemt improvisere, og selv oprette en original smykker til cornice selv.

Ennoble vinduet rum er helt muligt alene, uden at tiltrække designere. Du kan bruge færdige løsninger eller lave smykker selv. Dette er en meget god dekorationsmulighed, hvis du uden succes købte en cornice og det passer ikke under hovedindretningen. At købe en ny model er dyrere, her og i sådanne tilfælde giver de sig til forskellige dekorationer. Tross alt er dekorative strimler og bånd meget billigere, og interiøret kan også indrettes meget mere interessant. Også denne type finish hjælper med at opdatere udseendet af den gamle cornice. Det sker trods alt, at suspensioner for gardiner ifølge de tekniske egenskaber stadig kan tjene og tjene, og udseendet mister sin præsentation, i så fald sparer forsendelsesindretningen situationen.

motorhjelm

Emhætten er et dekorativt bånd til et loftet af plastik. De sælger den i ruller med en maksimal længde på 60 m. Den nemmeste og mest overkommelige måde at dekorere en cornice på er at lime eller fastgøre båndet til en speciel lås. Denne mulighed er perfekt til baguette modeller med en glat frontdel. Dekorative bånd til bjergene kan have et ret forskelligartet udseende - efterligne træ eller sten, marmor, udskæring, dekoreret med ornamenter mv.

Dekorative trimmer

En anden måde at dekorere et vinduesåbning på er en dekorativ stribe til taggennemskinner. I dag er modstående paneler af plast og stof de mest populære. Nogle typer af taggrunde er allerede forberedt til installation af en forskellig indretning. Under fremstillingen fremstilles specielle riller, hvor de fleksible strimler af plast og andre materialer fastgøres.

Stoffet strimmel er også ret praktisk i installationen. Den er vedhæftet med følgende muligheder:

 • Ved hjælp af dobbeltsidet tape, der er limet til bunden med den ene side, og en dekorativ strimmel er fastgjort til den anden.
 • Velcro fastgøring - denne mount består af to komponenter - den ene har plastløkker, den anden - bløde kroge.

Tip! Ved hjælp af den anden metode - en velcro fastgøring, er det nok ikke bare at fastholde baren, men også fjerne den til rengøring eller udskiftning. Dobbeltsidet tape har undertiden for meget vedhæftning, hvorfor det undertiden er problematisk at rive den indsatte stang uden at beskadige den.

 • tykt stof, der holder formen godt
 • en stencil, som du også kan lave selv
 • neglesaks med afrundede kanter,
 • loddejern med en fin spids til at skære og smelte stoffet på samme tid,
 • dampjern
 • og fastgørelserne selv - tape eller velcro.

For at komme i gang skal du vælge dit yndlingsmønster, udskrive og lave en stencil. Efter brug af et stencil overføringsmønster på stoffet. Hvis du tog et syntetisk stof, så er det bedre at skære det med et loddejern, hvis det er naturligt - med neglesaks. Princippet om montering af en sådan rem er den samme som de købte modeller.

maleri

Den hurtigste og billigste mulighed for at dekorere en cornice er at male det for at matche gardinerne. Denne ide er perfekt til omdannelse af metal- eller træstænger samt baguette. For at gøre dette skal du først smøre overfladen med et fint slibemiddel, så maling holder sig bedre og ikke skræller af. Du skal også behandle overfladen med en primer.

Nu kan du male cornice i den ønskede farve. Dette kan gøres med akryl maling eller spray maling. Når hovedbakgrunden er angivet, kan du anvende tegningen, for hånd eller gennem en stencil. Efter fuldstændig tørring er alt dækket af en fastgørende gennemsigtig lak. Denne udsmykningsmetode gør det ikke kun muligt at komplementere interiøret med en spektakulær detalje, men også at korrigere rummets geometri. Når tagene og gardinerne har samme farve, gør dette visuelt rummet højere.

Wooden og plastic baguettes er bedst malet antik eller overdækket med guldblad. En god ide at bruge maling med usædvanlige effekter, der efterligner forskellige teksturer: craquelure, velour, læder, metallisk, perlemor osv.

Hvis du er en kreativ person, giver malingen et bredt felt til eksperimentering. Og den anstrengte indsats vil bestemt blive belønnet, fordi en sådan udsmykning vil bringe de originale noter til ethvert interiør.

At klæbe

Blomst dekoration

Kunstige blomster, forskellige creepers og andre kunstige vinstokke er en vidunderlig ide at dekorere loftlister. Kunstige plante kviste er fastgjort til tagskægget med klip eller dekorative klip.

Hårde Lambrequins

Lambrequins er en klassisk metode til at dekorere en cornice. Ofte er de allerede med i gardinet med gardiner, men det er ikke altid originalt. Under alle omstændigheder kan du altid oprette din egen sammensætning. Lambrequin, skabt for hånd, vil helt sikkert blive højdepunktet i interiøret.

Du kan skabe en spektakulær udsmykning af cornice ved hjælp af openwork lambrequins. De sælges i ruller, der er forskellige bredder, du kan altid købe den nødvendige optagelse. Der er også lambrequins og strengt ved åbningen af ​​standardlængden. Farveområdet af dem er ikke meget bredt, men er valgt til alle stilarter, så du kan altid finde en passende model.

Figurer og tilbehør

En ekstraordinær ide at dekorere loftet cornice er at vedhæfte forskellige figurer eller legetøj til det. Se effektivt sommerfugle, fugle, tæer, bier. Valget af sådant tilbehør er ret omfattende, det er en række dyr, dansere, eventyrkarakterer.

Sådanne tilbehør kan købes færdigfremstillede eller fremstilles uafhængigt, skåret ud af pap eller spændt fra perler mv. Kreative mennesker vil finde en masse måder at skabe en sådan indretning på egen hånd.

At skabe en cornice er en fascinerende og kreativ proces. Her kan du købe færdige muligheder eller vise kreativitet. Det vigtigste - overdrive det ikke, indretningen bør ikke være for meget. Det er vigtigt at overveje farvernes kompatibilitet, størrelsen af ​​tagskæggene, loftets højde. Hvis rummet er lavt, kan du ikke bruge for frilly og volumen trim, det er bedre at vælge farven for at matche gardinerne for visuelt at gøre rummet højere. I værelser med højt til loftet til eksperimentering mere.

Eaves hoods: hvad er de og hvad er de til?

Ofte i dag kan du høre et så usædvanligt ord som en hætte. Normalt bruges det i tilfælde, når det kommer til gardiner og taggrunde. I denne forbindelse opstår der ofte mange spørgsmål. Hvad er det, og hvad har de til? Dette spørgsmål og en række andre vil blive besvaret i denne artikel.

Formål og funktioner

Emhætten er en speciel strimmel, der bruges til at dekorere corniceen. Den er fastgjort på den ved hjælp af enten specielle klip, enten ved hjælp af en adapter. En sådan plade er tilgængelig på næsten alle moderne aluminium- eller plastaksler. Der er flere typer blandinger. Alle afviger fra hinanden i deres mønster og bredde samt vedhæftningsmetode. I de seneste år er blandinger til plastisk cornice blevet stadig mere populære. Deres egenart ligger i det faktum, at de om nødvendigt kan ændres let.

En række muligheder for at dekorere blandingen, produceret i dag, er simpelthen fantastisk. Blandinger kan bruges og anvendes ikke blot som dekorative elementer af dekorationen af ​​kronen, men også at skjule fra nysgerrige øjne de klip eller kroge, som gardinet selv er fastgjort på. Derudover kan du ved hjælp af en blanding blande visuelt højden af ​​væggene og øge rummet i selve rummet.

Men for at nå alle disse mål er det nødvendigt at vælge den rigtige farve og materiale til fremstilling af blandingen, samt at tage hensyn til nogle af nuancerne, når de køber den.

arter

Der er flere kriterier, hvor blandinger er opdelt i typer. Først og fremmest vedrører det elementets ydre farve:

 1. Klassisk hvid farve. Sådanne blandinger betragtes som den mest alsidige, fordi de er egnede til gardiner og gardinstænger af absolut alle farver og teksturer.
 2. Efterligner naturligt læder, træ eller andre naturlige materialer.
 3. Enhver monogamisk farve. Her findes ofte alle nuancer af brun og grå, sort, maroon og grøn. Sådanne blandinger vælges normalt enten i et enkelt farveskema med gardiner, eller tværtimod i fuldstændig kontrast til det.
 4. Har ekstra dekoration i form af stuck, gnistre eller rhinestones. Sådanne blandinger er meget populære i avantgarde og barok stil.
 5. At have en støbning, det vil sige en speciel indsats, som normalt efterligner nogle dyre metal.

Ikke mindre vigtigt kriterium for adskillelsen er materialet til fremstilling af et sådant cornice tilbehør. Normalt blandinger er lavet af plast, fordi dette materiale er ret fleksibelt og holdbart og holdbart.

Men moderne producenter fremstiller i dag metalplastiske blandinger, som er meget slidstærke og egner sig til store tagskærme. Desværre er i Rusland sådanne blandinger meget vanskelige at finde i dag.

Dækskærme: typer og funktioner ved installationen

Et vigtigt element i hvert værelse er gardiner, men for at hænge dem på det rigtige sted skal du bruge en passende gardinstang. I dag på markedet for produkter er det let at vælge tagene af det ønskede design til forskellige typer gardiner. Særligt populært på nuværende tidspunkt er sådan en slags cornices som et loftdæk. Dette er en skinneafskærmning i form af en plade, der er fastgjort til loftet. Gardiner klæber til dækket ved hjælp af specielle kroge, der er spændt på dækløberne. Du kan hænge forskellige typer gardiner til sådanne gardinstænger, men italienske, østrigske, franske, romerske og japanske gardiner passer bedst sammen med dem.

Ekspertudtalelse

Plastloftlister - Valget af dem, for hvem prioriteten er komfort og enkelhed af vinduesdekoration, og ikke dens dekorative egenskaber. Hvis vores kunder stemmer med sådanne krav, anbefaler vi først og fremmest loftlofter.

Den største fordel ved dækkets plastikafskærmninger - beskedne dimensioner. Takket være dem er det den bedste mulighed, når du har brug for en uhyggelig glimmer (med en lille højde i rummet, for effekten af ​​"gardiner fra loftet"). Slatserne er lavet af letvægts PVC, som har en optimal balance af fleksibilitet og styrke og kan modstå vægten af ​​selv tunge gardiner. Installation af "dæk" er tilgængelig for alle ("+" kan monteres på væggen).

Og den vigtigste omstændighed for køberen er, at loftslisterne har den mest overkommelige pris sammenlignet med andre typer vinduedekoration (metal smedet og profil gardinet stænger, rullegardiner og romerske gardiner).

Fordelene ved at bruge loftsplanker

Den største fordel ved denne type fastgørelse til gardiner er, at de er næsten usynlige, hvilket giver dig mulighed for at beundre de smukke farver, usædvanlige tekstur og originalitet af gardiner. En anden vigtig fordel ved loftdæk er effekten af ​​en visuel forøgelse i loftets højde, da den er fastgjort til loftet, stjæler den ikke rummets højde som almindelige hængende kroge.

Typer af loftdæk

Af den type materiale, hvorfra dæk fremstilles, er de af to typer:

 1. Plast - fremstillet af polyvinylchlorid, derfor meget let. De er kendt for høj styrke, stivhed, modstandsdygtighed mod fugt.
 2. Metal - aluminium konstruktion, lys og holdbar. Om nødvendigt kan de males.

Plastskiver på grund af det store udvalg af farver og modeller er mere populære i dag. Derudover skaber de praktisk taget ikke støj, når de flytter og billigere.

Loftsdæk lavet af plastik

Afhængigt af installationsmetoden er loftdækene:

 • Baguette - standard loftslister i form af plastpose, meget praktisk og smukt. De er fastgjort direkte til loftet, så de kan modstå tunge gardiner.
 • Skjult - som er fastgjort bag loftsplinten, hvorved effekten af ​​direkte fald i gardinerne fra loftet skabes. Denne montering gør det muligt for loftdækkene at passe ind i forskellige interiørtyper, uanset om det er klassisk eller moderne high-tech.

Typer af dæk efter antallet af rækker til fastgørelsesgardiner:

 1. Enkelt række - hvor du kun kan hænge en type gardiner. Det bruges hovedsagelig i tilfælde, hvor det er nødvendigt at opdele rummet i forskellige funktionelle områder.
 2. To-rækken - designet til to rækker af stof. Det er mest brugt, fordi det kan hænges med tyll og gardiner - et standard sæt vinduesgardiner.
 3. Tre-træk - et dæk med tre rækker, som bruges, når der i tillæg til tyl og gardiner er nødvendigt at hænge yderligere gardinindretningselementer, for eksempel en pelmet.

Ved design er dæk til lofter lige, buede og buede. Det er ved hjælp af et buet dæk, at du kan opdele rummet med en skærm i form af en buet linje, arrangere et karnapvindue eller hæng en baldakin over barnesenget.

Farven på loftlisterne er standard - hvid og malet. Farve malet kan være nogen, selv farve af sten eller træ.

Funktioner af valget af loftdæksel

Når du køber taggulv, skal du overveje følgende regler for åbning af gardiner med åbninger:

 1. Det er nødvendigt at straks tænke på, hvor mange gardiner eller gardiner, denne kronblade er beregnet til at vælge sin korrekte bredde.
 2. Hvis rummet har lave lofter, kan du ikke bruge en bred cornice til gardiner, men for værelser med højt til loftet er det bedst egnet.
 3. Til den visuelle udvidelse af et lille vindue skal du bruge en bus med en længde på 50 cm større end vinduets bredde, hvis vinduet er for bredt, skal det være lige så langt som vinduet.
 4. Ved at bestemme længden af ​​tagskæggene skal du tage højde for bredden af ​​propperne på kanterne.
 5. Dækets farve kan matches med gardinens farve, så det er mindre mærkbart, eller du kan købe et standardfarvet dæk og derefter male det i en passende farve eller lim den med et specielt dekorativt bånd - en blanding.

Hovedtræk ved installation af loftsdæk

 1. Før installationen skal du kontrollere bundenes ensartethed, det vil sige loftet. Hvis loftet er ujævnt på mindst ét ​​sted, vil dækets ideelt flade overflade ikke holde fast i det, og denne fejl vil være meget mærkbar.
 2. Installationen skal altid begynde med mærkning af arbejdsfladen under dækkens fastgørelse.
 3. Normallængden på cornice er 3 m. Om nødvendigt kan du klippe det nødvendige stykke med en speciel hacksav eller brevpapirkniv. Kanten af ​​kanten skal slibes, så skæringspunktet ikke er synligt. Hvis tagskæggene har brug for mere længde, så brug to stykker.
 4. Dækket er fastgjort til loftet ved hjælp af huller foretaget af producenten i den ved hjælp af en standardhøjde på 0,5 m. Denne montage tåler næsten alle typer gardiner med undtagelse af tunge gardiner. For at øge styrken er det nødvendigt at lave yderligere huller i dækket og reparere det mere pålideligt.
 5. Før monteringen skal du først montere en holder og en stikkontakt i den ene ende af dækket, og sæt kroge på skyderne og luk den anden ende af cornice med samme holder og stik.

Følgende materialer er nødvendige til montering af tagskinne:

 • Cap - skjuler den indvendige del af tagene på siderne.
 • Lås - begrænser gardinens bevægelse i skovlens plan.
 • Drej - giver dig mulighed for at runde enden af ​​tagene til væggen.
 • Kroge - gardiner klamrer sig til dem.
 • Dekorative knapper - skjul installationsstedet.
 • Dekorative bånd - tjener som et element i udsmykning af sidedelen af ​​tagskægget.
 • Skruer og dowels - hold dækket på loftet.

Tilbehør til dæk til gardiner

Loftsdæk vil være en god løsning til ethvert værelse. Nem installation, holdbarhed, pålidelighed og et stilfuldt udseende, erobre enhver person, der bruger denne slags cornice i det indre af hans hus.

Funktioner og formål med emhætten til plastikhorn og hvorfor det er nødvendigt

Næsten alle loftlisterne af plast eller aluminium på fordelen har en speciel rille, der er designet til at installere en dekorativ strimmel. Denne rem, der er designet til at dekorere en plastisk cornice kaldes en "hood". Denne enkle enhed hjælper med til at gøre dit gardin meget mere interessant og dekorere rummet.

Funktioner og formål

Hovedformålet med blandingen er at dekorere ydersiden af ​​loftet. Derudover vil dette element hjælpe med at skjule for at se de kroge, som gardinerne hænger på. Dette tape ser ud som en tynd stribe plast, trimmet udefra på forskellige måder. På denne strimmel er der et specielt fastgøringsmiddel, der gør det muligt at fastgøre det til loftgardinet. Ydersiden af ​​delen kan males på forskellige måder:

At lave et "træ", læder eller andre naturlige materialer.

Bare hvid farve.

Overfladen kan være en ensartet farve af næsten enhver farve.

Med en speciel indsats - støbning. Det er en smal strimmel øverst eller nederst på emhætten og efterligner metalet.

Med volumetriske dekorationer, som stukkemønstre eller billedrammer.

Generelt er der mange muligheder for design af denne del. Der er ingen mulighed for at liste alle muligheder, da nye ideer til afslutning af dette element vises hver dag. Nedenfor ses et par eksempler på brugen af ​​sådanne produkter.

Ud over forskellige ydre dekorationer kan sådanne bands have forskellige bredder. Afhængigt af dette vil de skabe den ønskede visuelle effekt. Længden af ​​sådanne dele er baseret på suspensionens størrelse, som skal dekoreres. Lignende produkter sælges i løbende målere, og du kan vælge den rigtige længde for enhver model af gardin. Den maksimale længde på en lane kan være 60 meter.

installation

Selv et barn kan finde ud af, hvordan man installerer en del som f.eks. En hætte til en plastikflise. Det er meget enkelt, hvis der er en særlig lås på den dekorative strimmel, med hvilken den bare smækker ind i slidserne på gardinskinnen. Hvis baren er erhvervet uden en sådan lås, så er dens installation også meget enkel.

Alt du behøver er et lille dobbeltsidet tape. Over hele længden af ​​suspensionen til gardiner limes en tynd strimmelklæbemiddel fast og et dekorativt panel limes til det. Denne metode har en ulempe - at fjerne det indsatte element uden konsekvenser vil ikke fungere. Selv det enkleste dobbeltsidede tape fastgør de dele, der skal limes meget tæt på.

Hvis krogføreren er lavet af metal eller simpelthen ikke har en speciel rille til fastgørelse af ekstra indretning, kan du bruge indstillingen med duct tape - selv en blanding designet til en plastiklist vil perfekt dekorere en metalhængersophæng.

Vigtigt: Det er nødvendigt at fastgøre disse komponenter, før hele konstruktionen er monteret på loftet. Efterfølgende vil det være ubelejligt at indsætte en lås på båndet i den tilsvarende spor på hængeren, hvilket kan være et problem.

Den tredje mulighed for fastgørelsesanordninger er velegnet til dekorationer af stof, som ikke kan fastgøres på den sædvanlige måde - der er ingen låse på stoffet og det er ikke fastgjort fast. For at sikre sådanne dekorationer vil det tage et par meter alle kendte fastgørelsestype "klæbende". En del af den er limet på forsiden af ​​plastgardinet, og den anden er syet til den vedlagte stribe stof. Om nødvendigt fjernes stoffet let og geninstalleres på plads. På denne måde er det meget bekvemt at fastgøre stoflamprækviner.

Dækskærme: typer og funktioner ved installationen

Et vigtigt element i hvert værelse er gardiner, men for at hænge dem på det rigtige sted skal du bruge en passende gardinstang. I dag på markedet for produkter er det let at vælge tagene af det ønskede design til forskellige typer gardiner. Særligt populært på nuværende tidspunkt er sådan en slags cornices som et loftdæk. Dette er en skinneafskærmning i form af en plade, der er fastgjort til loftet. Gardiner klæber til dækket ved hjælp af specielle kroge, der er spændt på dækløberne. Du kan hænge forskellige typer gardiner til sådanne gardinstænger, men italienske, østrigske, franske, romerske og japanske gardiner passer bedst sammen med dem.

Ekspertudtalelse

Plastloftlister - Valget af dem, for hvem prioriteten er komfort og enkelhed af vinduesdekoration, og ikke dens dekorative egenskaber. Hvis vores kunder stemmer med sådanne krav, anbefaler vi først og fremmest loftlofter.

Den største fordel ved dækkets plastikafskærmninger - beskedne dimensioner. Takket være dem er det den bedste mulighed, når du har brug for en uhyggelig glimmer (med en lille højde i rummet, for effekten af ​​"gardiner fra loftet"). Slatserne er lavet af letvægts PVC, som har en optimal balance af fleksibilitet og styrke og kan modstå vægten af ​​selv tunge gardiner. Installation af "dæk" er tilgængelig for alle ("+" kan monteres på væggen).

Og den vigtigste omstændighed for køberen er, at loftslisterne har den mest overkommelige pris sammenlignet med andre typer vinduedekoration (metal smedet og profil gardinet stænger, rullegardiner og romerske gardiner).

Fordelene ved at bruge loftsplanker

Den største fordel ved denne type fastgørelse til gardiner er, at de er næsten usynlige, hvilket giver dig mulighed for at beundre de smukke farver, usædvanlige tekstur og originalitet af gardiner. En anden vigtig fordel ved loftdæk er effekten af ​​en visuel forøgelse i loftets højde, da den er fastgjort til loftet, stjæler den ikke rummets højde som almindelige hængende kroge.

Typer af loftdæk

Af den type materiale, hvorfra dæk fremstilles, er de af to typer:

 1. Plast - fremstillet af polyvinylchlorid, derfor meget let. De er kendt for høj styrke, stivhed, modstandsdygtighed mod fugt.
 2. Metal - aluminium konstruktion, lys og holdbar. Om nødvendigt kan de males.

Plastskiver på grund af det store udvalg af farver og modeller er mere populære i dag. Derudover skaber de praktisk taget ikke støj, når de flytter og billigere.

Loftsdæk lavet af plastik

Afhængigt af installationsmetoden er loftdækene:

 • Baguette - standard loftslister i form af plastpose, meget praktisk og smukt. De er fastgjort direkte til loftet, så de kan modstå tunge gardiner.
 • Skjult - som er fastgjort bag loftsplinten, hvorved effekten af ​​direkte fald i gardinerne fra loftet skabes. Denne montering gør det muligt for loftdækkene at passe ind i forskellige interiørtyper, uanset om det er klassisk eller moderne high-tech.

Typer af dæk efter antallet af rækker til fastgørelsesgardiner:

 1. Enkelt række - hvor du kun kan hænge en type gardiner. Det bruges hovedsagelig i tilfælde, hvor det er nødvendigt at opdele rummet i forskellige funktionelle områder.
 2. To-rækken - designet til to rækker af stof. Det er mest brugt, fordi det kan hænges med tyll og gardiner - et standard sæt vinduesgardiner.
 3. Tre-træk - et dæk med tre rækker, som bruges, når der i tillæg til tyl og gardiner er nødvendigt at hænge yderligere gardinindretningselementer, for eksempel en pelmet.

Ved design er dæk til lofter lige, buede og buede. Det er ved hjælp af et buet dæk, at du kan opdele rummet med en skærm i form af en buet linje, arrangere et karnapvindue eller hæng en baldakin over barnesenget.

Farven på loftlisterne er standard - hvid og malet. Farve malet kan være nogen, selv farve af sten eller træ.

Funktioner af valget af loftdæksel

Når du køber taggulv, skal du overveje følgende regler for åbning af gardiner med åbninger:

 1. Det er nødvendigt at straks tænke på, hvor mange gardiner eller gardiner, denne kronblade er beregnet til at vælge sin korrekte bredde.
 2. Hvis rummet har lave lofter, kan du ikke bruge en bred cornice til gardiner, men for værelser med højt til loftet er det bedst egnet.
 3. Til den visuelle udvidelse af et lille vindue skal du bruge en bus med en længde på 50 cm større end vinduets bredde, hvis vinduet er for bredt, skal det være lige så langt som vinduet.
 4. Ved at bestemme længden af ​​tagskæggene skal du tage højde for bredden af ​​propperne på kanterne.
 5. Dækets farve kan matches med gardinens farve, så det er mindre mærkbart, eller du kan købe et standardfarvet dæk og derefter male det i en passende farve eller lim den med et specielt dekorativt bånd - en blanding.

Hovedtræk ved installation af loftsdæk

 1. Før installationen skal du kontrollere bundenes ensartethed, det vil sige loftet. Hvis loftet er ujævnt på mindst ét ​​sted, vil dækets ideelt flade overflade ikke holde fast i det, og denne fejl vil være meget mærkbar.
 2. Installationen skal altid begynde med mærkning af arbejdsfladen under dækkens fastgørelse.
 3. Normallængden på cornice er 3 m. Om nødvendigt kan du klippe det nødvendige stykke med en speciel hacksav eller brevpapirkniv. Kanten af ​​kanten skal slibes, så skæringspunktet ikke er synligt. Hvis tagskæggene har brug for mere længde, så brug to stykker.
 4. Dækket er fastgjort til loftet ved hjælp af huller foretaget af producenten i den ved hjælp af en standardhøjde på 0,5 m. Denne montage tåler næsten alle typer gardiner med undtagelse af tunge gardiner. For at øge styrken er det nødvendigt at lave yderligere huller i dækket og reparere det mere pålideligt.
 5. Før monteringen skal du først montere en holder og en stikkontakt i den ene ende af dækket, og sæt kroge på skyderne og luk den anden ende af cornice med samme holder og stik.

Følgende materialer er nødvendige til montering af tagskinne:

 • Cap - skjuler den indvendige del af tagene på siderne.
 • Lås - begrænser gardinens bevægelse i skovlens plan.
 • Drej - giver dig mulighed for at runde enden af ​​tagene til væggen.
 • Kroge - gardiner klamrer sig til dem.
 • Dekorative knapper - skjul installationsstedet.
 • Dekorative bånd - tjener som et element i udsmykning af sidedelen af ​​tagskægget.
 • Skruer og dowels - hold dækket på loftet.

Tilbehør til dæk til gardiner

Loftsdæk vil være en god løsning til ethvert værelse. Nem installation, holdbarhed, pålidelighed og et stilfuldt udseende, erobre enhver person, der bruger denne slags cornice i det indre af hans hus.

ABC reparation

Byg et hus uafhængigt af fundamentet til taget

Fastgør plastikloftet - trin for trin. Professionelle tips

Designere anser det ikke altid for forsvarligt at hænge gardiner og gardiner til almindelige væggitter. Moderne interiørdesign giver os nye løsninger. De oprindelige loftsskærer kan trygt modstå vægten af ​​draperier og samtidig ikke fange øjet. I dette tilfælde vil det ikke være svært at reparere det, hvis du gør dig bekendt med den foreslåede artikel.

Ceiling cornice i interiøret - Foto 1

Plastloft cornice: enkelt række, dobbelt række, tre rækker.

Først og fremmest skal du tænke på forhånd hvilke gardiner du skal dekorere vinduet på dit værelse. Hvad er den forventede bredde, hvor meget vægt, hvor mange rækker de vil være placeret. Baseret på disse parametre kan du vælge den mest passende model af loftet cornice.

Designet af disse produkter er forskelligt afhængigt af deres formål, derfor er fastgørelsesmetoderne forskelligt noget. De fleste modeller af loftkorn er fremstillet af slidstærk PVC, men nogle er desuden forstærket med metaldele.

Dobbeltradet cornice - Foto 2

Fastgør tagene til loftet på flere måder: direkte gennem hullerne i sagen eller ved hjælp af beslag og bøjler. Måske vil det ikke skade dig at rådføre dig med designeren, hvordan du klipper loftet til at passe ind i det valgte interiør.

Vi måler bredden af ​​vinduet og gør markeringen af ​​tagskæggene

Rummets størrelse og bredden af ​​vinduerne er forskellige for alle, men når du bestemmer stedet for fastgørelse af tagskægget i loftet, bør du overveje de generelle regler:

 • Gardiner, der hænger på tagskægget, må ikke forstyrre åbningen af ​​vinduesvinduet;
 • Længden af ​​tagskæggene skal være tilstrækkelig, så du frit kan flytte gardinerne til vinduets fulde bredde.

Før du installerer tagskæggene, skal du afslutte loftet helt. Lim eventuelt sokkelplinten om nødvendigt.

Fastgør cornice til det sædvanlige loft. video

En intelligent person, der er i stand til at gøre i det mindste simple installationsarbejde, kan nemt forstå teknologien til fastgørelse af loftet. Det vigtigste er at have de nødvendige værktøjer til rådighed. Men foruden den sædvanlige skruetrækker og dowels skal du have en hacksav, en kraftig boremaskine og gode (skarpe) øvelser til beton.

Fastgør loftet cornice - Foto 3

Fastgør loftet cornice - Foto 4

Kom på arbejde efter operativsekvensen:

 1. Skær tagskæggene på den forud planlagte længde, og derefter, hvis det er fastsat af strukturen, skal du forbinde sine ender med buede sidevægge eller hætter.
 2. Bor en række huller langs hele længden af ​​tagskægget med sådanne afstande mellem dem for at jævnt fordele belastningen fra vægten af ​​fremtidige gardiner.
 3. Fastgør tagpladerne til det sted, der er udpeget til det, og mark loftet gennem hullerne.
 4. Bor huller i beton, indsæt dowels i dem og fastgør tagene.
 5. Hvis loftet er træ, er det let at fastgøre cornice til det med selvlukkende skruer af passende størrelse.

Gardiner på loftet cornice - Foto

Installer tagskæggene på hængelofter

Ved fremstilling af hævede lofter brugt mange strukturelle materialer, men ikke alle er i stand til at modstå sværhedsgraden af ​​tagskægget med gardiner. For eksempel er det stadig tilladt at lave en cornice designet til et tylgardin til loftet på gipsvæggen. Og hvis du har til hensigt at hænge gardinerne, så skal du pre-installere på de rigtige steder trælån, som efterfølgende fastgør cornice med skruer.

Men hvordan man laver loftet taket når man installerer et strækloft? På lignende måde - at installere barlån på bundloftet. Derudover skal du i færd med at lave lærredet klæbe sikkerhedsringen til de steder, hvor den skal gennemgå huller.

Ceiling cornice på strækloft - Foto

Niche i strækloftet under tagene - Video

Punktmæssigt kan du følge instruktionerne, så gardinerne hænger foran vinduet bliver en ægte dekoration af dit interiør.

Optag navigation

Tilføj en kommentar Annuller svar

Denne side bruger Akismet til at bekæmpe spam. Find ud af, hvordan dine kommentardata behandles.