Typer af profiler til gipsvæg: størrelse og formål

Gipsplader anvendes effektivt i færdiggørelsen af ​​værker, men deres montering er umulig uden en særlig ramme af metalprofiler. Som et alternativ - montering på speciel lim kan bruges, men profilerne giver pålideligheden af ​​designet. Desuden bruges forskellige kategorier af disse fastgørelseselementer ved fremstilling af forskellige rammer.

Typer af profiler til gips

Klassificering af metalprofiler til installation af gipsvæg kan baseres på deres funktionelle formål, designfunktioner og anvendelse.

Afhængigt af anvendelsesstedet er profilerne forskellige:

Derudover er der i klassificeringen af ​​profiler til GCR typer:

 • Profil for plating plan
 • Profil for enheden af ​​skillevægge

Typer af profiler til gipsvæg, afhængigt af formularen er:

Stål anvendes som materiale til fremstilling af metalprofiler til gipsplader og er normalt galvaniseret. Til forskellige funktionelle formål af profilen kan tyndt plade eller pladegalvanisering anvendes.

En mere detaljeret beskrivelse af profilerne giver en ide om formålet med disse strukturelle elementer af gipsvægssystemer.

Profiler for at oprette hovedrammen

I denne rolle gælder:

 • Guide profiler med UD markering. Sådanne profiler anvendes til dannelsen af ​​rammen for den fremtidige gipsvægskonstruktion. Da hele systemet, herunder skillevægge og gipsvæggen selv, er monteret på denne profil, er den lavet af tykt stål. Denne type profil indstiller parametrene for den fremtidige perimeter af hele strukturen.
 • CD-bærende profiler. Denne type profil er knyttet direkte til UD-rammens profiler, og bærefunktionen udføres i henhold til dens navn. Da de også er tilsluttet plader af gipsvæg, skal de være fremstillet af galvaniseret stålplade
 • Buede profiler. Ifølge de teknologiske egenskaber er denne type profil identisk med de to tidligere typer, men den har en forstærket perforering med tilstedeværelsen af ​​mange huller og skær. Dette gør det muligt at bøje det i den rigtige retning og danne rammerne for komplekse konfigurationer.

Partition Profiler

En identisk klassifikation er også blevet udviklet her, herunder

 • Profiler guider med UW markeringer, designet til at skabe en mantelstruktur. Ved deres brug er opbygningen og omkredsen af ​​molen etableret.
 • CW-rackprofilen er elementet til afstivning af hele strukturen. Plader af gipsvæg kan monteres på begge sider.

Størrelser af profiler af forskellige kategorier

Da hver profiltype har sit eget funktionelle formål, er både dimensionerne og formen på profilerne også forskellige.

 • For eksempel har UD-markeringsguideprofiler dimensioner på 0,25-0,28x300 - 400 cm. Profilvægtykkelsen er 0,5-0,7 mm
 • CD-bæreprofiler har dimensioner på 0,25-0,28x300 cm samt 0,28x400 cm. I begge tilfælde er hyldehøjden 0,5-0,6 mm

Vægten af ​​lejer og styrprofiler til rammen er 1,2-1,8 kg i en længde på 3 m og 1,6-2,4 kg i en længde på 4 m, hvilket afhænger af tykkelsen af ​​stålet.

Fordelingsprofiler er normalt bredere. Deres størrelser er som følger:

 • Profiler mærke UW kan have en bredde på 50,75,100 mm. Længden af ​​sådanne profiler er 3000 mm eller 4000 mm. Massen af ​​hver profil når 2,11-3,88 kg afhængigt af de øvrige overordnede indikatorer
 • Afhængigt af formålet har CW-rackprofilerne følgende dimensioner:
  • 48,8h3000h50
  • 73,8h3000h50
  • 98,8h3000h50

Profiler af denne type med en længde på 4000 mm, og de samme parametre for bredden og højden af ​​hylden kan også fremstilles. I alle tilfælde er tykkelsen af ​​metallet ikke mindre end 0,5-6 mm.

Størrelser af forskellige typer profiler til gipsvæg

Fixture til gips profil

Til fuldstændig fastgørelse af profiler er det også nødvendigt at bruge monteringsudstyr. Det bruges til at forbinde rammens individuelle konstruktionselementer såvel som til fastsættelse af gipsplader. Typerne af fastgørelseselementer til FCL er klassificeret i følgende kategorier:

For at forbinde overfladen af ​​en væg eller et loft med en metalramme fremstillet af metalprofiler, anvendes en beslag i form af bogstaver "P". Det bøjer let ved foldpunkterne og indeholder perforeringer i hele sit område.

 • Suspension til hurtig montering - hurtigophæng. Den har en speciel nål med et hul, der hjælper til at forbinde de dele, der ikke kan fastgøres med en u-formet beslag
 • Korsformet beslag bruges som en jumper på støtteprofilerne og gør det muligt at forbinde dem vinkelret
 • For at øge bærerprofilens længde bruges der en konnektor, hvor profilernes ender er indsat.

Og således at fastgørelseselementerne holdes i gipspladesystemets struktur mere sikkert, bruges skruer, skruer og dowels til at fastgøre dem. Deres størrelser vælges ud fra hvilket element eller overflade der skal fastgøres.

Profilmonteringsmaterialer

Der er forskellige typer profiler vedrørende deres brug. Aluminiumprofil til butiksvinduer giver dig mulighed for at skabe smukt kommercielt udstyr af forskellige former, der vil være stærke nok til at modstå en stor belastning.

Vi anbefaler også, at du læser om aluminiumprofilen for glas i denne artikel, som indeholder detaljerede installationsanvisninger.

konklusion

For en professionel mester er det normalt tilstrækkeligt at kort beskrive parametrene for alle de strukturelle elementer i gipsvæggen. Men hvis du er nødt til at møde denne enhed for første gang, er det bedre at få visuel information. Til dette formål anbefales det, at du gør dig bekendt med videoen, som giver dig mulighed for at gå dybere ind i processen med at vælge fastgørelseselementer til gipsvæg og klart demonstrere egenskaberne ved hver af dem.

Afslutningsvis skal det bemærkes, at du ikke bør forsømme de enkelte typer profiler for gipsvæg eller fastgørelsesanordninger, og erstatte dem med dem, der er tilgængelige. Nogle gange fører denne praksis til det faktum, at gipspladesystemet er upåliteligt.

Video om typer af profiler til gips

Montering af forskellige profiler til gipsplade: Installation af en UW guide profil på gulvet, installation af CW bæreprofiler, installation af en UW guide profil på loftet.

Metoder til montering af profiler til gipsvæg. Hvad er en prosekatel for?

Loftprofil til gipsvæg: typer og metoder til installation

Gipslofterne trådte fast i lejere og boligejeres liv, som en praktisk og praktisk måde at reparere lejligheden på. I denne henseende er der en konstant efterspørgsel efter profilen til loftet, uden hvilken det er umuligt at producere både enkeltniveau og flerniveau og formede lofter.

Vi vil tale om disse profiler og tilbehør nedenfor.

CD og UD - profil til gipsplader til loft

Hvad er profilerne til loftet

Hovedloftprofiler

Til loftrammen for gipsplader kan man som regel bruge to typer profiler - CD og UD, selvom brugen af ​​profiler ikke slutter der.

Du kan være opmærksom på en detalje af mærket - i hovedloftprofilerne slutter det i latinbog D.

 • UD-profilen udfører i grunden en hjælpefunktion til cd-profilen.
  UD bruges hovedsagelig omkring rummets omkreds, undertiden er en sådan profil brugt til at lave de formede elementer i loftrammen.
 • UD profil parametre: Bredde - 25 mm, Tykkelse - 25 mm, og længden kan variere - 3000 mm eller 4000 mm.
  Tykkelsen af ​​metallet på profilen afhænger af producenten og kan være fra 0,4 til 0,55 mm.
  Lateral partitioner af en sådan profil er glatte, og den nederste er profileret for at øge stivheden.
 • UD-profilen er tilgængelig med eller uden monteringshuller.
  Hovedprofilen for denne profil er at opretholde den cd-profil, der er indlejret i den.
 • CD-profilen bærer hovedbelastningen ved montering af loftet og et ark med gipsvæg, som regel krydser mindst fire sådanne profiler.
  CD væggipsprofilen er monteret på U-formede bøjler fastgjort til hovedloftet, og profilkanterne er normalt indlejret i UD-profilen.

Hvilke andre profiler bruges til loftrammen?

Til loftrammen kan også gummipladeprofiler anvendes igen, mærket med sidste bogstav W.

De første bogstaver af disse profiler er identiske med bogstaverne af produkterne til loftrammen - det er U og C.

Formålet med disse profiler ligner lofterne: U er hjælpefunktion og C er hovedprofilen.

 • UW-profilen på loftrammen bruges hovedsagelig til at skabe lofter i andre eller tredje niveau.
  Det kan skrues både til det tidligere loftniveau og monteres på bøjler.

 • CW-profilen bruges normalt til installation af indvendige skillevægge, og for loftrammen bruges den kun til at skabe andre niveauer af loftet og forskellige figurer, forudsat at UW-profilen er involveret.
 • CW profilparametre: tykkelse - 50 mm, bredde varierer: 20 mm, 75 mm og 100 mm, profillængden er 3000 mm og 4000 mm.
  Tykkelsen af ​​metallet på profilen afhænger af producenten og kan være fra 0,4 til 0,55 mm.
 • Hoved- og sideskillevæggen af ​​CW-profilen er profileret for større stivhed af produktet.

Hjælpeelementer til fastsættelse af loftsprofiler

 • Impaktdommeren fik sit navn på grund af installationsmetoden, det vil sige, at skruen i denne dowel ikke vrider, men er hamret.
  Disse kits kommer i forskellige længder og forskellige diametre.
 • Dowel-dummy bruges både til vægge og til loftet, men det sker, at det falder ind i loftets tomhed, så det er bedre at vælge flared dowels, der har en lille hætte.
 • For rammerne for loftet af gipsplader anvendes der som regel 6 mm dykkere, længden i sådanne tilfælde er næsten ikke ligegyldig.

Rådet. Hvis der ikke er nogen udvidede dowels til salg, så køb effektdykler, og brug skruer fra dette kit til et andet formål eller blot smide dem væk.

Små selvdrejende skruer til montering af gipspladsprofiler

Skruer fra 70 mm til 100 mm i længden bruges normalt til at fastgøre loftsrammen med en dyvel med 6 mm diameter.
I denne situation afhænger skruens egnethed på dens tykkelse - jo tykkere - jo bedre.

 • Små skruer til montering af gipspladsprofiler eller simpelthen - loppe - bruges til at forbinde profilerne med hinanden samt at forbinde profilen med suspensionen.
  Hovedet er stemplet under den tværformede skruetrækker, enden kan være konisk eller med en boremaskine.
 • Rådet. Når du køber en loppebagle, skal du kontrollere, hvordan den sidder på dysen. Den selvlukkende skrue skal holde i en dyse, selv i vandret stilling - ellers vil det være svært for dig at arbejde, da de selvlukkende skruer vil flyde fra hinanden.

  • U-formede suspensioner eller peski er nødvendige ved installation af profiler til gipsvæg på loftet.
   Suspensioner anvendes også til andre formål, da de er en perforeret fleksibel plade og kan fungere som en jumper, klemme osv.

  konklusion

  Udviklerne og skaberne af gipsvæg gav også måder at rette op på. En speciel profil til gipsvæg gør det muligt at lave hængende rammer og bue forskellige figurer i denne ramme (se fig. Lofter lavet af gipsvæg). Du kan købe den i enhver butik, der sælger gipsplader.

  Alle typer af profiler og komponenter til gipsvæg: størrelse, applikation, valg

  Ethvert produkt fremstillet af gipsvæg har nødvendigvis en "højderyg" - en ramme med stærke dele. Disse er profiler og guider af forskellige former forbundet med forskellige fastgørelsesdele. Af kvalitet kan de være forskellige. Alas - nogle gange kan man kun finde ud af et købt ægteskab under installationen, eller endda når man bruger en færdig struktur. Dette er et problem for udviklere uden erfaring. Vælge de rigtige typer profiler til gipsvæg, de ved ikke, hvordan man finder kvalitetsprodukter. Men her er det umuligt at lave fejl, derfor vil vi overveje, hvad der er typer af profiler, komponenter og fastgørelsesdele til gipsvæg, overvej kriterierne for udvælgelsen af ​​disse elementer.

  Hvad er gipspladsprofiler: typer og størrelser

  Til fremstilling af profilen ved anvendelse af koldvalset metalplade, galvaniseret. Produkterne bliver stærke, praktiske og pålidelige. Galvaniseret overfladekorrosion er trods alt ikke farlig, og derfor er en sådan profil bestemt til at have et meget langt liv.

  Metalrammen, der anvendes til montering af gipsvæg, er enkel i design. Den omfatter vandrette og lodrette dele. Sidstnævnte kaldes bærere eller rackelementer. Vinkelret på dem er guider, eller starter, elementer. Det er ikke så svært at vælge en passende profil til gipsplader. Til at begynde med vil vi liste alle deres typer.

  Rack profil (CD eller PP profil)

  Rack-mount profiler (også kaldet loft) - en af ​​de mest populære. De er ifølge mærket Knauf betegnet med bogstaverne CD. Lignende produkter mærke Giprok kaldet PP profiler. Takket være deres optimalt valgte dimensioner er rummet rationelt og økonomisk anvendt. Under arbejdet i værelser af enhver størrelse af affald forbliver næsten ikke.


  Denne profil bruges til fremstilling af rammen til vægbeklædning og lofter.

  Profilstørrelser:

  • Længde - fra 2,5 til 4 m;
  • Bredde - 60 mm;
  • Højde på hylder - 2,7-2,8 cm.

  Plating guide profil (UD eller PPN)

  UD (eller PPN) profiler er rammestyrene. På væggen af ​​gipsvæggen eller ved at opbygge et ophængt loft, skal du montere sådanne dele rundt om planetens omkreds. Siden installationen af ​​disse profiler passerer sneglen lige igennem dem, er det ønskeligt, at de bliver perforeret. Det vil trods alt være meget lettere at komme ind i boraxens huller.


  Bruges som hjælpelinjer, hvori rackprofiler indsættes.

  Dimensioner guider for gipsvæg:

  • Længde - 3 m;
  • tykkelse - 0,55 mm;
  • bredde - 2,7 cm;
  • højde - 2,8 cm

  Partition Profiler - UW eller Mon

  Guide profiler til oprettelse af partitioner er mærket UW eller Mon. For at kunne lave en partition af enhver tykkelse, der er nødvendig, fremstilles disse dele med et stort udvalg af størrelser, især bredder.


  Bruges i rammen som vejledninger, når du opretter partitioner.

  Profilstørrelser:

  • Længde - fra 2 til 4 m;
  • hyldehøjde - fra 3,7 til 4 cm;
  • bredde - 4,2; 5; 6,6; 7,5; 10; 12.5; 15 cm

  Partition Profiler - CW eller PS

  Rackprofiler til vægge er markeret med bogstaver CW eller PS). I bredden matches de til startelementerne. Kvalitetsprodukter har altid en særlig hak, for at lette lægningen af ​​kommunikation. Profil detaljer PS fra Giprok har en ekstra stiver, som skaber en bøjet kant.


  Bruges til at oprette en ramme til installation af partitioner.

  Profilmål for gipsvæg:

  • Længde - fra 3 til 4 m (speciallængder laves på bestilling);
  • højde på hylder - 5 cm ved Knauf og 4 cm ved Giprok;
  • bredde - i overensstemmelse med profilen for UW eller MON.

  Buede profiler

  Specielle buede profiler kan have både konvekse og konkave overflader. De bruges, når der skal laves en struktur af kompleks form med bøjninger og krøllede fly (for eksempel en bue). Men hvis det er nødvendigt, lærte vores herre, hvordan man klare sig med rackprofiler.

  Dimensioner, typer og omkostninger ved gipsvægsprofiler

  Installation af gipsplader kan gøres på to måder - ved limning direkte til bunden eller ved fastgørelse til understøtningsrammen. Sidstnævnte installationsmetode indebærer anvendelse af specielle metalprofiler til montering af batten. Desuden anvendes der ved fremstillingen af ​​rammen adskillige typer metalelementer på én gang - loft- og rackprofilen samt styreskinnen.

  Hvis limning af gipsvæg til loftet kun kan få en enkeltbelægning, så gør installationen på batten det muligt at udføre single- og multi-level design med skjult belysning og indbyggede lamper. Vi vil fortælle dig, hvordan du vælger en transportør og loftprofil til gipsvæg, hvilke dimensioner og typer der vil blive beskrevet i vores artikel.

  Formål med en profil til gipspap

  Loftsprofil for gipsplader udfører funktionerne på det understøtende rammeelement ved installation af pladerne ved hjælp af rammeknologi. Sådanne produkter anvendes ikke ved limning af ark til bunden.

  Rammeteknologi har mange fordele i forhold til rammeløs installation:

  1. Montering på bærekassen er velegnet til værelser med ujævne baser. Takket være denne teknologi behøver bundoverfladen ikke speciel forberedelse og udjævning.
  2. Bag gipsvæggen, der er monteret på rammen, gemmer du grundfejlene, lægger ingeniørkommunikation. I et sådant loft kan du installere indlejret belysning og skjult belysning.
  3. På grund af metalrammen har designet fugtighedsbestandighed, holdbarhed og holdbarhed.
  4. Brugen af ​​rammekonstruktionsteknologi gør det muligt at opbygge loftkonstruktioner på flere plan.

  Profilerne til loftet er lavet af galvaniseret stål af galvaniseret koldvalset stål. Hovedformålet med lejeelementerne lavet af metal er samlingen af ​​batten, når væggene udjævnes og arrangering af loftsystemerne. Rammer er lavet af profiler til nicher, falske skillevægge og indbyggede skabe.

  Typer af metalprofiler til gipsplader

  Metalelementer er forskellige konfigurationssektioner og dimensioner. De leveres med perforerede og døvhyller. Ved montering af rammen bruges guider, loft og rack elementer. I dette tilfælde er lamellerne mærket med betegnelsen UD, og ​​loftet - med cd'en.

  Takguideprofilen, benævnt UW, er mindre almindeligt anvendt. Det er egnet til enheden af ​​formede belægninger af kompleks konfiguration. En bestemt form for rammeunderstøtningselementer vælges afhængigt af profilens bredde og højde, dens installationstrin og vægkonstruktionens vægt. Overvej egenskaberne og dimensionerne af hver type separat.

  Rack mount CD-profil

  Rack skinne af højstyrkestål har en speciel anti-korrosionsbelægning af galvaniseret. Dette element er slidstærkt og bruges til konstruktion af falske skillevægge og lofter på flere plan.

  CD-profilen har en længde på 3000-4000 mm. Produktmål i tværsnit 27x60 mm. Hver fabrikant bruger stål af forskellig tykkelse. Denne parameter varierer fra 0,4 til 0,6 mm.

  Advarsel! Den påkrævede styrke af loftkonstruktionen opnås ved et vist trin af installationen af ​​lejeelementerne. Typisk er denne værdi 400 mm, så et produkt med en bredde på 1200 mm har 4 profiler.

  Pris rack loft profil for gipsvæg starter fra $ 1. For at fikse elementet på bundloftet, skal du have U-formede suspensioner. Ved montering fører enderne af denne skinne mellem hylderne på styreelementet, som er monteret på væggene omkring rummets omkreds eller langs kanterne af tierdifferencen i flere niveauer. For at øge styrken på CD-skinnen har en profileret overfladehylder og bagvæg.

  UW-lejeprofil

  Formålet med UW-beslaget er det samme som for transportskinnen. Forskellen ligger dog i sektionens overordnede dimensioner. Profillængden er standard og beløber sig til 3000-4000 mm. Dimensioner af denne gipsvægs loftprofil kan variere. Den maksimale højde er 40 mm, og bredden går fra 5-10 cm. Stål med en tykkelse på op til 0,6 mm anvendes til produktion.

  Hovedformålet med UW-skinner - installation af buede lofter. Til fremstilling af det første lag af figuredækket anvendes loftet og styringselementerne, og figuren er fremstillet af de beskrevne lameller. Hylderne i UW-profilen er helt glatte. For holdbarhed er bagvæggen profileret.

  Det er vigtigt! Suspensioner bruges til at rette UW-elementet. Det kan også hænges direkte på rammen af ​​den øverste del.

  Guideelement UD

  UD profil er den mest populære. Dette er en guide profil, der er monteret på væggene omkring omkredsen af ​​rummet. Det er også installeret på bunden og toppen af ​​den krumme og lige grænse af tierforskellen i flerniveau loftsstrukturer.

  Til stivning på bagvæggen af ​​elementets profilering udført. Profilhylder er glatte. Lengden på UD-produktet når 4000 mm, og sektionens mål er 25x25 mm. Stålplader med en tykkelse på op til 0,55 mm anvendes til produktion.

  Til salg er der perforerede og døv UD-profiler. De første er designet til at skrue i fastgørelseselementer, med hvilke andre rammelementer vil blive rettet.

  Det er vigtigt! Guide UD-elementet udfører operatørens funktioner, fordi enderne af loftprofilerne sættes ind mellem hylderne.

  Hjælpekomponenter til montering af rammen

  For hurtigt at montere støtterammen i loftet skal du ikke kun takprofiler, men også de nødvendige komponenter samt dele og tilbehør:

  • LB-selvdrejende skruer, også kaldet lopper, er nødvendige for at dreje profiler indbyrdes;
  • TN selvskærende skruer nummer 25 er konstrueret til fastgørelse af gipsplader til kassen;
  • Plastskiver og dowels vil være nyttige til montering af profilens profil på væggene;
  • Perforerede og justerbare suspensioner er fastgjort til bunden med ankerkileelementer med anti-korrosionsbelægning;
  • Et dobbeltsidet stik bruges til docking af loftskinnerne vinkelret (det er nødvendigt til flere niveauer og fastgøres med korte skruer);
  • For at køre ledningerne gennem metalprofiler, skæres hullerne i dem (det er praktisk at gøre dette ved hjælp af en mekanisk skære);
  • Perforerede suspensioner anvendes til at fastgøre skinnerne til loftet;
  • Krabbe stik bruges til at forbinde flere skinner i samme plan (de er monteret på låse og tåler 20 kg / m²);
  • For at forbinde loftsprofilerne med deres utilstrækkelige længde, anvendes specielle forlængerledninger (de er fastgjort til lamellernes hylder til selvdrejende skruer);
  • I stedet for krabbeforbindelsen kan du bruge hjørneelementet (det giver dig mulighed for at slutte sig til lamellerne på samme niveau);
  • lamellerne kan tilsluttes ikke med skruer, men med brug af flåter.

  Ud over de nødvendige komponenter har du brug for en perforator til boring af huller i væg- og loftoverfladen samt en skruetrækker, som du hurtigt kan skrue i skruerne.

  Vi bør også nævne suspensionerne. Der er to typer af disse produkter:

  1. Lige perforeret suspension nødvendig til montering af skinner til loftet. Produktets længde er 12,5 cm med ører buet ned. En suspension hæmmer en belastning på 40 kg pr. Kvadratmeter.
  2. Ankerjusterbare bøjler har specielle garn, der gør det muligt at justere rammens installationshøjde. Den maksimale sænkning af loftoverfladen er 1 m. Produktet kan modstå en belastning på 25 kg pr. Kvadratmeter.

  Fordele og ulemper ved metalprofiler

  Ud over styrken og holdbarheden af ​​metalelementerne, som bruges til at samle bærepladen under installationen af ​​gipsvægbeklædning, har de andre fordele:

  1. På grund af tilstedeværelsen af ​​galvaniserede belægninger er båndene beskyttet mod korrosion, så kassen kan monteres selv på steder med høj luftfugtighed.
  2. Stålprodukter er ikke begrænset i levetiden. Herved er de meget bedre end trælastning, fordi træ i sidste ende falder sammen, forringes af skimmel og råd.
  3. Stålpladernes styrke og holdbarhed sikres ved, at de ikke forkæles af insekter og gnavere, hvilket ikke er tilfældet med trækasse.
  4. Træet deformeres, når fugtigheden og temperaturen i rummet falder, hvilket fører til deformation af loftoverfladen. Stålelementer har ikke denne ulempe, så belægningen over hele livscyklussen bliver jævn og jævn.
  5. Pladestål er let skåret med metal shears. På trods af den høje styrke er skruer ikke vanskelige.

  Hvis vi sammenligner rammen af ​​stålprofiler og trækasser, så har den første praktisk taget ingen ulemper. Den eneste mindre ulempe er, at stålprodukter er dyrere end træplader. Men en sådan pris er mere end opvejet af et imponerende levetid.

  CD-profil (CD) fra producenten

  For at udføre højkvalitetsbelægningsvægge og loftsplader af gipsvæggen er der brug for forbrugsstoffer og kasser. Rammen, der er lavet af kvalitetsmaterialer, vil spare energi under installation og omkostninger under drift. I butikken Mosotdelka.ru er købere forsynet med behagelige købsbetingelser og et omfattende katalog over byggematerialer.

  til vogn

  Find ud af hvornår varerne kommer

  VORES FORDELE

  De stoler på os

  • for kvalitet
  • til en individuel tilgang
  • til en bred vifte

  Praktisk at vælge

  • stort udvalg af varer
  • tilgængelighed for showroom
  • erfarne konsulenter

  Bare bestille

  • et klik på siden
  • et telefonopkald
  • et besøg i showroom

  Forsendelse og afhentning

  • Ekspresslevering i løbet af dagen
  • Pickup på dagbestilling
  • Øjeblikkelig forbindelse

  Nem løn

  • Online overførsel til kortet
  • Betaling ved modtagelse
  • Ikke-kontant afvikling

  Rabatter og kampagner

  • sæsonmæssige tilbud
  • særlige betingelser for særlige ordrer
  • producenternes aktier

  Hvordan vælger du en cd-profil til gipsvæg?

  At lave en ramme konstruktion vil have brug for et par værktøjer og et sæt materialer. En af dem er SD-profilen. Den bruges som grundlag for at skabe fremtidige designs.

  Navnet på raken skyldtes kanterne bøjet inde. Deres form ligner bogstavet "C". Dette skyldes, at formen på kanterne øger profilens styrke. Et af funktionerne på grund af ergonomi er rillen, som sikrer en pålidelig position af skruen, når den skrues ind.

  CD-profilen fremstillet af galvaniseret metal har flere fordele:

  • Letvægtsmateriale tillader installation med små kræfter;
  • metalstyrke gør strukturen holdbar;
  • Udstyrets struktur er modstandsdygtig over for temperaturændringer, høj luftfugtighed og mekanisk skade;
  • Producenter af profiler gjorde det så behageligt som muligt for installation af komplekse strukturer med egne hænder.

  Gør plastering gipsplader undervejs, du kan varme hjemmet. Metalplader hjælper med til at styrke lagene af termisk og støjisolering.

  Typer af profiler til gipsvæg og deres formål

  Oprettelse af en gipsvægskonstruktion begynder med opførelsen af ​​en stærk og holdbar ramme. I de fleste tilfælde, når man vælger et materiale til det, gives præference til galvaniseret stål. Lad os finde ud af, hvordan du vælger de rigtige komponenter i metalrammen - en profil til gipsvæg og fastgørelseselementer til den.

  Typer af metalprofiler

  Antallet af muligheder for konstruktion af gipsplader er enormt, hvilket krævede oprettelsen af ​​en bred vifte af typer metalprofiler. De kan opdeles i flere typer:

  • Afhængigt af anvendelsesstedet - på loftet og væggen.
  • Af den udførte rolle - på guiderne og transportørerne.
  • Af naturen af ​​den konstruktion, der skal opstilles - på profiler til vendevægge og lofter eller designe skillevægge.
  • Afhængigt af tværsnittet - på vinklen, flad og U-formet.

  Alle profiltyper vises i nedenstående fotos.

  Ved installation af gipsplader anvendes forskellige kombinationer af metalprofiler afhængigt af konfigurationen og formålet med konstruktionen. Parametre og typer af dele samt fremstillingsprocessen er reguleret af TU 112000-001-12586100-2009, TU 1121-012-04001508-2011, TU 112000-002-9483535-201-2013. De er lavet af galvaniseret stål (GOST 14918, 14918-80, 52246-04, P 52246), stålplade (GOST 1050-88), galvaniseret spole med polymercoating (GOST P 52146).

  Rammeprofiler til vægudjævning

  Ved udførelse af sådant arbejde anvendes to hovedtyper af metalprofiler: vejledning og stativ.

  Guide profil til vægbeklædning

  Til nivellering anvendes basen som regel guide metal, mærket med bogstaver PNP eller UD, som også kaldes start-en. Formålet er at danne omkredsen af ​​den fremtidige vægstruktur, hvorpå stativene skal monteres. Derfor er denne type profil lavet af tykt stål og har følgende dimensioner:

  • Standardlængden er 3.000 mm. På anmodning fra kunder er byggeforretninger klar til at levere varer op til 6 meter lang. Imidlertid opsplittes disse dele om nødvendigt ved overlejring.
  • Sidevæggenes højde (hylde) - 40 mm.
  • Bredden af ​​ryggen kan variere: Der er guider med ryggen 50, 65, 75 og 100 mm til rådighed.

  Til fastgørelse af guiderne til væggen, gulvet, loftet i deres forborede huller med en diameter på 8 mm. Hvis hullerne på de eksisterende huller ikke passer, er det ikke noget problem at bore i nye med en almindelig boremaskine.

  Rack profil til vægge

  Stativmetallprofilen, betegnet PP eller CD, danner det plan, som gipsvæggen skal fastgøres på. Det er nemt at skelne denne sort ud fra guiderne: dets sidevægge er bøjet indad og danner bogstavet "C" i tværsnit. Dette gør det mere stift, det er nemt at vedhæfte suspensioner til det. Elementet har langsgående afstivningsribber, som har en ekstra funktion: Det er bekvemt at centrere de selvlukkende skruer i dem.

  For ikke at blive forvirret giver vi alle navnene på cd-profilerne. De kaldes loftsprofiler, rack, planar, stativer.

  • Længden er forskellig: fra 2 500 mm til 6 000 mm. På grund af dette er det let at vælge den krævede størrelse, da det ikke er ønskeligt at spleje sådanne bærere.
  • Hylderets højde er standard og er 50 mm.
  • Bredder er 50, 65, 75 og 100 mm.

  Rack profil er indsat i guiden, så den skal svare til den i bredden.

  Loftrammeprofil

  For at justere lofter eller skabe flere niveauer på dem, skal du bruge de samme UD- og CD-profiler. Den eneste forskel i valget af produkter er deres størrelse. Til loftet tager man normalt elementer med følgende parametre:

  • Vejledninger 3.000 mm lang, 28 mm bred og med en sidehyldehøjde på 27 mm.
  • Loftsleje metalprofiler af samme længde, med samme hyldehøjde og en bredde på 60 mm. Tilstedeværelsen af ​​yderligere forstærkere langs længden gør det muligt at skabe strukturer i loftet, der kan modstå massive belastninger.

  Profiler til dannelse af skillevægge, nicher og buer

  Aktiv anvendelse i reparation af strukturer opført fra gipsvæg har ført til frigivelse af en lang række dele til dannelsen af ​​rammen. Køberen kan vælge dem, han har brug for til en bestemt sag.

  Guide skotprofil

  UW (PN) guide metalprofiler har forskellige bredder. Dette skyldes, at tykkelsen af ​​den opstillede skillevæg kan være anderledes. Derfor kan du i sortimentet af butikker finde UW-profiler med en bredde på 50, 65, 75, 100 mm.

  Længden af ​​sådanne produkter er fra 2 til 4,5 meter. Højden på sidehyllerne - 40 mm.

  Rack profil

  Rack-mount profiler til CW (PS) partitioner har en interessant funktion: gipsvæg kan monteres på dem på begge sider. Ofte er de forsynet med hak til lægning af kommunikation. I størrelse vælges de under de anvendte hjælpelinjer.

  Forstærket metalprofil

  For at styrke døråbningerne anvendte forstærket version af profilen (UA).

  Den er monteret i dem som stativer og har følgende dimensioner:

  • Længderne er 3.000, 4.000 og 6.000 mm.
  • Højde på sidehylderne er standard - 40 mm.
  • Bagsiden er 50, 75 og 100 mm.

  Øget styrke giver tykkelsen af ​​metallet og når 2 mm. Bagsiden af ​​delen er forsynet med perforeringer og huller for at lette installationen.

  Hjørne profil

  Hjørneprofilen er designet til at beskytte mod utilsigtet beskadigelse af hjørnerne af gipsvægskonstruktioner. Som regel er det fastgjort til kittet, derfor har det perforeringer, hvorigennem overskydende opløsning presses ud. Fås i 3 meter lange striber. Bredden af ​​hjørnerne - 25 eller 31 mm.

  Pas på at transportere disse dele, da de let deformeres.

  Buet profil

  Den buede profil adskiller sig fra andre arter ved tilstedeværelsen af ​​udskæringer på sidehylderne, hvilket gør det muligt at bøje det, hvilket giver den ønskede krumningsradius.

  Arch elementer kan være konvekse eller konkave. Deres egenskaber er lidt forskellige:

  • Konvekse er tilgængelige i længder op til 6 meter og kan give en minimum bøjningsradius på 1000 mm.
  • Konkave - 3 meter lang, min. Radius - 500 mm.

  Ofte gør mesteren i dannelsen af ​​buede overflader uden brug af denne type og erstatter den med hjælpelinjer. I sin side hylder med et vist interval er der skåret i form af kronblade, som i billedet. Jo mindre bøjningsradiusen er, jo oftere skæres der.

  Sådan vælges en profil

  Pålidelig ramme er en garanti for styrken af ​​designet af deres gipsvæg. Derfor bør du ikke spare på de materialer, der er nødvendige til fremstilling. Det er bedre at vælge profiler af et kendt firma, selvom prisen på produkter bliver højere. Men i dette tilfælde behøver du ikke bekymre dig om kvaliteten af ​​metalprofilen.

  Mr. Byg anbefaler: Vælg produkter med en tykkelse på mindst 0,5 mm. Ideelt fra 0,55 mm. Profil stivhed er vores alt!

  Egenskaber, som skal overholde profilen til GCR:

  • styrke og stivhed - tilvejebragt af tykkelsen og korrekt behandling af materialet under fremstillingen
  • pålidelighed - det bestemmer kvaliteten af ​​stål;
  • lethed - for tykt materiale er tungt, og det er ubelejligt at arbejde med.

  Når du køber profiler, skal du være opmærksom på deres opbevaringsforhold. På trods af korrosionsbestandigheden i galvaniseret metal skal produktet opbevares under et baldakin. Profiler skal ikke ridses og scoreres. Nå, hvis varerne sendes i emballeret form.

  De bedste produkter fra verdensledere Knauf og Giprok har bevist sig.

  Profil fra Knauf

  Funktioner af Knauf produkter:

  • galvaniseret stål med en tykkelse på 0,6 mm;
  • speciel geometri til at skabe stramme samlinger uden huller og deformation af hylder af elementer;
  • stivere for rammens holdbarhed og enkel orientering under montage;
  • huller med en diameter på 33 mm til dowels, installation af kommunikation.

  Manglen på Knauf metalprofiler er kun en - den høje pris.

  Gyproc-Ultra

  Fordele ved Gyproc-Ultra-profilen:

  • Koldhærdning af stål ved hjælp af UltraSteel® teknologi;
  • effekt af en harpun: den selvdrejende skrue snor nemt, men det er svært at få;
  • hullerne lukkes af tungen, som, når den er bøjet væk, forhindrer delen i at bøje, når skruerne skrues ind
  • rillet overflade med symmetriske riller, der tillader selvdrejende skruer til let at komme ind i metallet og ikke glide af;
  • forbindelse af torn-sporelementerne.

  Vær opmærksom! Der er mange fejl og efterligninger af Giprok-Ultra profilen på markedet. Når du køber, skal du overveje detaljerne som følger: Originalets korrugering går helt i tykkelsen, og rillerne er klare og symmetriske.

  Hvad angår pris / kvalitet forhold, vinder Giprok mod Knauf.

  Fixture til montering af rammen

  Montering af rammen fungerer ikke uden en række fastgørelsesdele. Afhængig af typen af ​​konstruktion kan følgende elementer anvendes:

  • Direkte suspensioner - til montering af lejeprofiler på loftplade eller væg. På overfladen er de fastgjort med dykker. Bærere er fastgjort i suspensioner med selvlukkende skruer. Til justering i sidevingene af dette fastgørelseselement er der et antal huller. Efter fastgørelsen bøjes de udragende dele simpelthen i en vinkel på 90˚ for ikke at forstyrre installationen af ​​gips.
  • Ankerophæng - til montering af loftrammen. De har et tryk, ved at justere længden af, kan du indstille den ønskede afstand mellem rammen og loftet.
  • Forlængere - til tilslutning af profiler. Et sådant behov opstår ganske ofte, og brugen af ​​en forlængerledning muliggør en mere holdbar og stiv forbindelse.
  • Tilslutninger - til fastgørelse af profiler vinkelret på hinanden. Der er en og to niveauer. En en-tier-stik kaldes ofte en krabbe på grund af dens form.
  • Små metal skruer - til fastgørelse af metalramme dele til hinanden. Men fagfolk anbefaler at bruge en prosekatel til dette formål. Det giver en glat overflade på parringspunktet, mens hovederne til de selvlukkende skruer kan forhindre gipsvæggen i at passe indrammet på rammen.

  Kære læsere! Skriv, i kommentarerne, hvilke metalprofiler af hvilke mærker du bruger. Hvis du plejede at opbygge rammen Kinesisk profil, fortæl os hvad der kom af det.

  Typer af profiler til gipsvæg, størrelse, formål

  Gipsvæg (gipsplade) er populær på grund af sin lave pris, fremragende præstation og nem behandling. Det er monteret på vægge og lofter lim eller ramme metode. Til rammebeklædning anvendes metalprofiler. Overvej hvad der sker med profilen for gipsvæg, dens størrelse og typer samt priser.

  Elementopgave

  Det vil være et spørgsmål om et profilmetalniveau, der anvendes på enheden af ​​en ramme til installation af gipsplader. Den er lavet af galvaniseret stål, nogle gange af aluminium. Formen og størrelsen på profilen er forskellig, og der er også perforerede visninger.

  En række profiler forklares af alsidigheden af ​​brugen af ​​GCRs selv. Ark brug:

  • til vægbeklædning til tapet eller maleri
  • til installation af hævede lofter, herunder multi-level samt kombineret - HL + spændingsstof;
  • til installation af interne partitioner;
  • at skabe vægskabe, hylder, nicher;
  • til indretningen af ​​dekorative elementer af en indvendig bue, kolonner, taghuler;
  • til installation af pæne kanaler, når der lægges kommunikation på en åben måde (kabler i rummet, rør i badeværelset osv.);
  • til dannelse af vindues- og dørhældninger og så videre.
  Brugen af ​​metalprofiler til indvendige vægge

  Der er endda gipsplader facader. Men de fleste sorter er ikke vandtætte og bruges kun i interiører, da gips er en del af det, men det kan ikke lide vand.

  I nogle tilfælde monteres arkene på en klæbende måde - primært for at spare plads i trange rum. Men oftere installeres de på rammen.

  Fordele ved den tørre metode:

  • pålidelighed - der er ingen risiko for, at beklædningen vil "flyde" på grund af dårlig stavning
  • relativ frekvens, da der ikke anvendes klæbemiddelblandinger;
  • lettere installation. Installationen af ​​profiler forlænger processen med at dække, men der er ikke behov for at forplaste væggen eller loftet - arkene installeret på rammen vil danne en flad overflade;
  • rammen af ​​profiler til gips giver dig mulighed for at forlade et frit mellemrum mellem bunden og beklædningen. I hulrummet kan du lægge isolering, lydisoleret materiale, skjule ledningerne.

  Hvilken profil er der brug for en skillevæg af gipsplader, falskloft, vægbeklædning? De mest stive typer, med større bredde og højde og med yderligere stivningsribber, anvendes til opførelse af indvendige vægge og lofter. Til vægbeklædning kan du købe en mindre kraftig profil. Til installation af figurer vil strukturer kræve et buet bygningselement.

  Montering af rammen på balkonen

  Typer og størrelser af profiler til gipsplader

  Et sæt profiler til installation indeholder alle de nødvendige produkter, der måtte være nødvendige. Først og fremmest profilerne selv. Deres specifikke formål er forskellige, henholdsvis formen og størrelsen er også forskellige:

  • guider (UD, russisk forkortelse PN). De er monteret direkte på væggene og lofterne, så rammens hovedkontur er dannet;
  • loftprofil (rack) (CD, det er PS) - lagerelementet i gipspladestrukturer (klædning af loft, vægge osv.), mere stift
  • partition guides (UW). Lignende UD, kun forstærket til montering af vægge, skillevægge og lofter
  • skillevægge (CW) - vægprofil, forstærket analog CD;
  • buede strimler med en afrundet kontur, er funktionen fri fra navnet.

  Når monteret på en overflade beregnet til foring, først langs konturen af ​​den fremtidige struktur, er guiderprofiler installeret, og bærere indsættes i dem. På destinationen har formede elementer. Alt sammen skaber en ramme, som GCR'er er knyttet til.

  Vejledningsprofil UD, standardparametre:

  • bredde - 2,8 cm;
  • længde - 3 eller 4 meter;
  • højde 2,7 cm;
  • vægtykkelse - 0,4-0,6 millimeter (afhængigt af mærket).

  Vigtigt: Stål 0,4 mm er kun egnet til vægbeklædning. Til hængende lofter og skillevægge skal der anvendes en gipsplademetalprofil med en metal tykkelse på 0,5-0,6 mm.

  Valg af cd-profil:

  • bredde - 6 cm;
  • højde 2,7;
  • længde - 3 eller 4 meter.

  Profil dimensioner for gipsvæg CW:

  • bredde - fra 5 til 15 cm (5 størrelser);
  • højde - 5 cm;
  • længde - 2,6-6 meter.
  • bredde - fra 5 til 15 cm;
  • højde - 4 cm.
  • længde - 3-4 meter.

  Ud over størrelsen adskiller partitioneringsprofiler sig fra det sædvanlige strukturelt: der er yderligere stivningsribber og i bærere - en udskæring i form af bogstavet H for ledningsskabler til det næste rum.

  Som i situationen med de sædvanlige profiler til beklædning danner baffelguiderne konturens struktur, og bærebjælkerne tager hoveddelen af ​​skottet op. Racks oftest sat i trin på 0,4 meter på en sådan måde, at sømmen mellem gipset faldt på strimlerne af profiler.

  Bøjede profiler er lavet af standard væg. Et indsnit og huller er lavet i materialet, hvorefter elementet kan bøjes i hvilken som helst retning, både udad og indad. Radien er ikke mindre end en halv meter.

  Den buede profil kan bøjes uafhængigt (og selv selvstændigt lavet af en væg), eller du kan købe en færdigbøjet (for eksempel Knauf-produktion).

  Tilbehør og fastgørelsesdele

  Ud over de vigtigste profiler i konstruktionerne af gipsplader anvendes hjælpematerialer:

  • vinkel-, vinkelbeskyttelsesprofiler - tynde perforerede strimler til dannelse af hjørner. Metal tykkelsen er 0,3-0,4 millimeter. "Corners" monteret på kittet efter ark GCR og lukke kitt på toppen. Deres formål er at beskytte skrøbeligt materiale mod skader;
  • Tilslutning af langsgående beslag er designet til at opbygge profiler. Foråret går ind i et design. Fastgørelse af en beslag udføres fra sider ved selvdrejende skruer;
  • kælderprofiler begrænser perimeterforing. Den ydre kant er perforeret, denne side er lukket med en kitt;
  • Fladprofiler er konstrueret til montering af isoleringsmateriale. Tillad delvist at gøre uden hjælpelinjer, stropper fastgjort til loftet eller væggen direkte til bunden;
  • L-formet profil - start- eller efterbehandlingstrimler i væggene med åbne ender;
  • Z-profilen skaber yderligere forstærkere;
  • Perforeret bjergprofil anvendes ved udjævning af vægge med gipsblandinger.

  Fastgøringsprofiler til gipsvæg er lavet med skruer eller dowels. De er skruet / hamret ved skæringspunkterne i tilstødende lameller. For at skabe forskellige designs kræves yderligere fastgørelseselementer:

  • Ved anlægget af lofter anvendes suspensioner - de stansede plader med indhak. Pladen kan bøjes og drejes med en beslag. Hendes røv er fastgjort til loftet, profilerne er suspenderet fra løse ender. Takets stærke krumning kan korrigeres ved at variere parentesens højde;
  • krabber - krydsformede elementer, stive forbindelsesstrimler ved skæringspunkterne;
  • to-niveau parentes anvendes til konstruktion af to / flere niveau lofter til at forbinde overlappende lameller;
  • hjørnebeslag fastgør elementerne i enderne af profilerne.

  Afhængigt af de anvendte elementer opnås følgende typer af forbindelser:

  • single-level krabbe;
  • bygning med et snit
  • direkte suspensioner;
  • T-formet forbindelse;
  • to-niveau forbindelse;
  • glidende suspensioner.

  Omkostningerne ved profiler

  Priserne afhænger af mærke af en profil til gipsvæg, priserne afhænger af deres størrelse og type. Husholdningsvarer kan købes fra 50 til 100 rubler pr. Enhed (standardlængde - 3 meter). Kun premiumkategori varer er dyrere. Udgifterne til den tyske Knauf-profil er fra 100 til 200 rubler, nogle gange mere.

  Fastgørelsesanordninger (suspensioner, krabber) kostede i gennemsnit 10 rubler per stykke, bjergprofiler - inden for 20 år.

  Installationsfunktioner

  Rammeinstallationstrinnet er 0,4-0,6 meter og afhænger af bredden af ​​arkene selv. I dette tilfælde, baseret på beregningen af ​​tre strimler pr. Ark. For eksempel, hvis arkets bredde er 1,2 meter, vil trinnet være 0,6 m - to profiler i kanterne, en i midten.

  Rammen for at skabe et loftramme

  Vigtigt: GKL ledd er placeret strengt midt i lamellerne.

  Installation af en profil til gipsvæg udføres i flere faser:

  1. Overfladebehandling. Forsigtig justering af væggene / lofterne er ikke nødvendig, men revner og sprækker skal pudses for at undgå yderligere skader.
  2. Markering under guide profiler.
  3. Monteringsvejledningsprofiler.
  4. Mærkning for transportørprofiler med et beregnet trin.
  5. På loftlinierne er det nødvendigt at markere fastgørelsespunkterne for suspensionerne (omtrentlig trin er en halv meter).
  6. Installation af suspensioner.
  7. Montering af lejeprofiler.
  8. Placering af ark GCR.
  9. Styrkelse af enderne / hjørnerne af de relevante elementer.

  Derefter kan du putte ark og udføre efterbehandling.

  Gipsvægsprofiler

  Gipsvæg er et af de mest populære efterbehandling materialer. Det giver mulighed for hurtigt og effektivt at justere væggene, skabe et loft på flere planer, indvendige skillevægge mv. Installation af gipsplader er lavet på rammen, monteret af specielle metalprofiler. Kvaliteten af ​​hele strukturen afhænger af, hvor korrekt materialet og komponenterne er valgt. Gipsvæg kan installeres uden ramme. I dette tilfælde fastgøres arkene med speciel lim. Ofte er dette gjort:

  • hvis bundfladen ikke kræver justering;
  • når let konstruktion er grundlæggende.

  Til fremstilling af profiler til gipsvæg anvendes pladestål med en tykkelse på 0,25-0,6 mm. Dens øverste lag er dækket af zink. Sådan beskyttelse øger korrosionsbestandigheden og gør produkterne mere holdbare. Producenter tilbyder flere typer profiler, som giver dig mulighed for at lave rammer til gipspladestrukturer af enhver kompleksitet. Elementer vælges efter deres funktion og placering.

  Egenskaber ved fremstilling af profiler til gipsvæg

  Hovedmaterialet er strimler - galvaniseret rulletape af stål med en tykkelse på op til 0,6 mm. En sådan metalstrimmel føres til en rullemaskine, hvor den er givet et tværsnit af den ønskede form. Den resulterende profil skæres i stykker af den ønskede længde. Dimensionering foretages en gang før arbejdet påbegyndes, så udføres processen automatisk. Ved produktion anvendes følgende udstyr:

  • bøjemaskine. Udformer det ønskede afsnit af profilen;
  • Guillotine. Skiver den resulterende billet i stykker;
  • automatisk styresystem. Kontrollerer størrelsen af ​​de resulterende emner.

  Det vigtigste reguleringsdokument, der regulerer profilens egenskaber og dimensioner, er GOST 11474-76. Mange indenlandske virksomheder fremstiller dette produkt i overensstemmelse med TU 1122-001-70890834-2009. Alle profiler til gipsplastering er opdelt i seks hovedkategorier. Fire af dem er de vigtigste, der er beregnet til samling af strukturen, og to er hjælpematerialer.

  Typer og betegnelse af profiler til gipsvæg

  • Guider til at samle rammen. Sådanne profiler er udpeget UW eller PN (afhængigt af producenten - indenlandsk eller udenlandsk). Standarddybden er 40 mm. Bredden kan være anderledes og vælges i overensstemmelse med designet. Hovedformålet med denne profil til gipsvæg er at være en guide til fastsættelse af efterfølgende elementer, fx rack. Den bruges ved montering af rammerne af vægge og skillevægge.
  • Loftguider. Markeret med betegnelserne PPN, PNP eller UD. Profiler i denne kategori har de samme funktioner som de foregående. De er monteret rundt om loftets omkreds og er vejledninger til andre rammeelementer. Sådanne profiler til gipsvæg bruges ofte til at oprette strukturer på flere niveauer. Dybden af ​​loftstyringselementet er typisk 27 mm.
  • Rack-mount profiler. De er konstrueret til vertikal installation, for eksempel når du opretter gipspladerskillevægge eller når de vender mod vægge. Elementerne er fastgjort til styringsprofilen. Afhængigt af producenten er de mærket som PS eller CW. Stativelementet skal modstå kompressionsbelastningen, derfor er det yderligere forstærket med stivere.
  • Loftsprofiler. De betegnes som CD eller PP. Profiler er fastgjort til loftet på en direkte suspension eller med en forankringsklemme. Dybde - 27 mm, bredde kan være anderledes. Sådanne elementer udgør hovedrammen af ​​det nedhængte loft af gipsplader.

  Ud over de angivne produkter anvendes også vinkel- og buede profiler til arbejde med gipsplader. Den første er installeret ved krydset af væggene. De er beregnet til at justere hjørnerne og give dem præcise geometriske konturer. Vinkelprofilen kan enten være solid eller perforeret. Den anden mulighed giver et bedre greb med efterbehandlingsmaterialet. Den buede profil er designet til at skabe buede gipsplader. Det bruges til udformning af fladniveau lofter af kompleks form, til fremstilling af nicher, indvendige skillevægge, dør- og vinduesåbninger af uregelmæssig form. Den buede profil er tilgængelig med både konkave og konvekse overflade.

  Hvis der kræves vægpudsning inden montering af rammen, anvendes specielle beacons. Denne vare er ikke en gips profil. Dets opgave er at sikre en ensartet anvendelse af arbejdsløsningen. Bakken er fast lodret i intervaller på 20-30 cm, med en lodret retning kontrolleret. Deres brug hjælper med at få en flad overflade med en forskel på højst 5 mm.

  Ud over de listede profiler til gipsvæg er der brugt hjælpekomponenter til at oprette rammen, fx specialiserede fastgørelsesdele. Det er nemt at betjene og kan reducere installationstiden betydeligt.

  Typer af fastgørelsesanordninger til gipsvægskonstruktioner

  • To-niveau stik CD. Det er beregnet til at fastgøre de tilsvarende profiler vinkelret på hinanden. Tilslutningen udføres med specielle skruer. Produkterne er placeret i forskellige højder.
  • Single Level CD-stik Det sikrer profilerne placeret i samme højde i en ret vinkel. Det andet navn på dette stik er "krabbe". Med en lille belastning på konstruktionen (op til 20 kg / m 2) er der ikke behov for selvdrejende skruer, skal du bare snap profilerne.
  • Direkte suspension CD. Produktets hovedomfang er installationen af ​​gipspladerlofter. En sådan suspension er i stand til at modstå en belastning på op til 40 kg. Elementet er monteret på loftets overflade. Før den fastgøres til profilen, er den bøjet i form af bogstavet P, hvorefter det fastgøres med selvdrejende skruer.
  • Ankerophæng (med byrde). Det lægger CD-profilen til loftets overflade. Elementet bruges, når længden af ​​den direkte suspension ikke er nok. Den maksimale belastning er 25 kg. Fastgørelseselementer indsættes i profilen, og trykket passerer gennem specielle huller i foråret.
  • Longitudinal stik. Bruges til at forlænge CD-profilen til gipsvæggen. Den langsgående stik er indsat fra forsiden, hvorefter den er fastgjort med skruer.

  Det anbefales at købe fastgørelsesanordninger til gipsvægskonstruktioner samtidig med profiler i de samme hardwareforretninger. Det er ønskeligt, at produkterne blev fremstillet af samme producent.