Sådan blæser loftet med egne hænder

Udførelse af reparationer i lejligheden er det vigtigt at være særlig opmærksom på loftet. Glat og glat overflade kan understrege værdets værdighed, fylde rummet med luft og lys, hvilket er nødvendigt for at skabe en hyggelig atmosfære. Blandt de mange færdigvarer, der anvendes til reparation og udsmykning af lofter, fører hvidvaskningsleder i popularitet.

Sådan blæser loftet med egne hænder

Den utvivlsomme fordel er processens materielle tiltrækningskraft. Derudover gør mange forbrugere valget til hvidvaskning med fokus på hygiejnisk sikkerhed og harmløshed for helbredet i modsætning til hængende strukturer, stræklofter eller loftfliser.

Sådan hvidner loftet

Den smukke glans af det friskhvidede loft er perfekt kombineret med en hvilken som helst designløsning af rummet, som visuelt udvider rummet (læs artiklen på vores hjemmeside om det smukke loft med egne hænder). Og endelig, at hvidvaskede loftet selv er en helt mulig opgave, hvis du nøje overholder reglerne og vejledningen.

Sådan hvidner loftet

Indhold trin for trin instruktioner:

End hvide lofter. Fordele og ulemper ved materialer

Til hvidkalkede lofter brugt ofte kridt-, lime- eller vandbaseret maling. Ofte, når man vælger et materiale, styres de af, hvad loftet tidligere blev behandlet. For at bestemme dette er det tilstrækkeligt at holde fingeren på en tør overflade: Kalkvask smøres ikke, men kridtet vil forblive på fingeren.

End hvide lofter

Men hvis du stadig er i tvivl, kan du gnide loftet med en våd hånd - kalken bliver mørkere, men den forbliver ikke på huden, men kridtet bliver smurt efter hånden. Det anbefales ikke at kridtalkalk over kalk, på grund af muligheden for dannelse af talrige pletter og pletter, hvilket vil medføre gentagen re-maling. Ideelt er det nødvendigt at male lofterne en gang om året eller to.

 1. Kryds hvidkalkning vil give en dybere hvid farve end nogen anden belægning, er modstandsdygtig overfor høj fugtighed og har bakteriedræbende egenskaber. Desuden er denne type hvidvaskemiddel helt sikkert og helt hypoallergen, der opfylder alle hygiejniske krav.

Der er flere typer af emulsioner:

 • satinemulsion giver dig mulighed for at skjule flere defekter af loftets overflade på grund af det faktum, at belægningen er noget poleret, afhængigt af emulsionsmærkningen, kan glansgraden være anderledes;
 • Matemulsion har en mere tæt tekstur, som gør det muligt at skjule mere signifikante overfladefejl, men det tørrer meget længere;
 • Særlige typer af emulsioner designet til køkkener eller badeværelser har forbedrede fugtigheds- og antibakterielle egenskaber.

Et andet argument til fordel for kridt eller lime - når der vaskes disse materialer, er det ikke nødvendigt at pre-prime loftet.

Værktøj kræves til arbejde

Det er muligt at male lofterne med en rulle eller med en børste. Disse metoder er optimale til lejligheder og små landehuse og lokaler.

Sådan hvidner loftet

Hvidvaskning ved hjælp af sprøjtepistolen er mere arbejdskrævende og dyr, kræver dygtighed og evne til at arbejde med enheden, og når hvidvaskning af sprøjtepistolen skaber et stort antal stænk, der kan forstyrre arbejdet.

Så for at udføre hvidvaskningsarbejder skal du:

 • spand til blanding af kridt eller limemørtel;
 • byggemixer eller borer med en speciel dyse;
 • stigen;
 • spatler at fjerne den gamle belægning;
 • klude;
 • varmtvandsbeholder;
 • dækker materiale;
 • børster med stive børster eller ruller til hvidvaskning;
 • beskyttelsesudstyr (hovedbeklædning, åndedrætsværn, øjenmaske og gummihandsker);
 • maling bakke;
 • sandpapir og holder.

Sådan hvidner loftet

Nye børster skal gennemblødes i varmt vand i flere timer før brug. Børster, der er forberedt på denne måde, vil ikke miste børster i løbet af arbejdet. Det anbefales at vælge en naturlig hårbørste med en bredde på 12-15 cm.

Ruller vælges individuelt, baseret på personlig præference. Det vigtigste er at bruge hvidvaskningsværktøjer, der tidligere er ubrugte, for at undgå fejl og belægningsfejl.

Hvordan tilbereder man en løsning?

Fortynding af vandbaseret maling repræsenterer ofte ikke en særlig kompleksitet, der ikke kan siges om fremstilling af kridt eller limemørtel.

Sådan forbereder du en løsning

Løsningen er udarbejdet ud fra en omtrentlig beregning, at der for hver kvadratmeter af et loft malet i et lag er en halv liter af blandingen påkrævet. Men oftest er komponentformuleringerne på et område på 10 kvadratmeter. Den færdige blanding kan opbevares højst 36 timer og tørre ingredienser - nogle år uden skade og tab af egenskaber og kvaliteter. Hvis det er muligt, bliver opløsningen æltet ved hjælp af en byggemixer.

Til fremstilling af kalkopløsningen skal du bruge 30 til 100 ml lim (PVA eller joiner lim), gnides på en fin rist til en 50 g sæbe og 3 kg kridt sigtet gennem en sigte (sigtning er et nødvendigt skridt til at fjerne snavs og de største partikler af hvidvaskemateriale) og 10-20 g almindelig blå for at forbedre farvets farve og forhindre mulig gulning af belægningen.
For det første opløses sæbechips og lim i varmt vand, derefter hældes en tynd, jævn strøm med konstant omrøring med kridt, der tidligere er blandet med bluingpulver.

Kalkblandingen fremstilles noget enklere: 1,75 g mashed lim, 100 g salt og 40-45 g blå fortyndes i varmt vand. Denne blanding giver imidlertid ikke et rigt hvidt lys og betaler for det med sine maskeringsegenskaber.

Mængden af ​​vand er taget vilkårlig. Ca. 1 liter varmt vand kræves til 1 kg kridt eller kalk. For at bestemme den optimale konsistens af blandingen, brug denne teknik: En metalobjekt med en glat overflade (pin eller kniv) sænkes lodret i opløsningen, hvis blandingen løber ud uden at efterlade spor, når du trækker ud, er opløsningen ikke tyk nok og kalk eller kalk skal tilsættes. I dette tilfælde fremstilles en stigning i koncentrationen af ​​blandingen gradvist efter hver tilsætning, hvor kvaliteten af ​​opløsningen kontrolleres.

Fremstilling af opløsningen til hvidvaskning

Blandingen henstår i 10-15 minutter, filtreres derefter gennem en sigte eller et lag af klud. En velforberedt blanding har ikke klumper, og farvningen maler metalhvidet. Umiddelbart inden hvidvaskningen er opløsningen godt blandet.

Værelse forberedelse

Før du hvidvaskes i rummet, skal du frigøre så meget som muligt: ​​Tag alle genstande ud, demonter kløften, lysekroner og andre belysningsenheder. Stort møbler og indbyggede genstande og dekorative elementer dækkes med plastfolie og tape over. Med særlig omhu skal du dække gulvet - det vil betydeligt spare senere rengøringstid.

Gulve kan lægges i flere lag med gamle aviser eller lagner, gulvlister kan klistres over med maskebånd. Luk om nødvendigt loftsplinterne og stukkerne.

Forberedelse af loftet. Trin 1. Fjern det gamle hvidvaskemiddel

Selvom den gamle hvidvask ikke er revnet og ser helt ren ud, er det bedre at fjerne det. For at lette denne opgave er der specielle løsninger, men du kan bruge dokumenterede metoder - varmt vand eller en mild sæbeopløsning og en spatel.

Fjern gammelt hvidvaskemiddel

Før arbejdet påbegyndes, skal du beskytte dit ansigt, krop og hænder med beskyttelsesudstyr. Kalk eller kridt påvirker ubeskyttet hud, dårligt skyllet hår.

Fjernelse af hvidvask er en besværlig og arbejdskrævende proces, afhængigt af en stor grad af naturen af ​​den hvide perle blanding. Det kalkholdige lag er lettere at rengøre end kalk.

Sådan fjerner du den gamle lime whitewash?

Ofte er det simpelthen skrabet fra loftet med en metal spatel, der tidligere har tappet det område, der skal rengøres med en gummibåd. Det er ineffektivt at suge kalk hvidvask, da det gamle lag vil klumpe og smøre i loftet.

En kendt metode til rengøring af loftpladen ved hjælp af pasta, når hele overfladen er tykt dækket med en opløsning, og derefter skrælles den af ​​med en spatel sammen med en hvidvaskning.

Sådan fjerner du old whitewash

Sådan fjerner du kalk hvidvask?

Et lag af kridt fra loftet fjernes ved brug af varmt vand med tilsætning af 3% eddikesyre og en svamp (det er tilladt at bruge en separat rulle på et langt håndtag). Forsigtigt fugtet strøm forlades i en halv time for at svulme laget af hvidvask og derefter forsigtigt fjernet med en spatel. Hvis laget ikke er hævet nok, bliver loftet fugtet igen.

Krit på problemområder skal gnide med en svamp. Og i slutningen af ​​loftet stripping - lad overfladen tørre. Graden af ​​renhed kontrolleres ved tilstedeværelsen eller fraværet af hvide mærker på din håndflade, når du berører loftet.

Trin 2. Rengøring, fastsættelse af uregelmæssigheder og primer

Når det gamle lag hvidvask er fjernet, skal loftet rengøres fra pletter, spor af fedt eller rust, skimmel og svamp, hvis nogen.

Spor af rust og fnug elimineres let ved hjælp af varmt saltvand og en svamp. Det er tilrådeligt at tørre det tørrede sted med en opløsning af kobbersulfat (75 g pr. 1 liter vand).

Gamle spor af fedt rengøres med en klud fugtet med en opløsning af calcined salt, som sælges i husholdningsafdelinger. Efter at pletten er fjernet, skylles området med vand.

Hvis leddene af pladerne på stoffet giver anledning til bekymring, kan de limes med serpyanka - det vil bevare belægningenes integritet mod revner. Slots, riller og revner skal gennembores. Bedst af alt er hjemmelavet limkitt egnet til at fjerne fejl i loftsfliser - det holder godt og er nemt at bruge.

For at opnå det kræves to dele af trælim og gips og en del af det sigtede kridt. Blandingen er æltet i vand og påført på loftet med en spatel. Efter tørring gnides overfladen med glødpapir til en glat tilstand. Loftet, der er forberedt på denne måde, er primet - dette vil give overfladen yderligere fugtighedshæmmende egenskaber og vil lette processen med hvidvaskning. Det primerede loft lades tørre i 24 timer.

Trin 3. Hvidvaskning

Med et godt forberedt loft er to lag hvidvask tilstrækkelig. Start fra hjørnerne, mentalt opdele loftet i sektorer. Det er bedst at starte fra vinduet og gradvist bevæge sig mod døren. Ved udførelse af arbejde er det meget vigtigt at fjerne udkast, ellers kan hvidvaskningen smuldre.

Eksperter anbefaler at blanke, skiftevis ved hjælp af kunstig og naturlig belysning - det bliver lettere at identificere fejl og rette dem i løbet af arbejdet.

Hvert lag af hvidvaskning bør tørres godt og kun derefter fortsætte til næste. Der er nogle nuancer, når man vasker forskellige værktøjer.

Sådan hvidner loftet

Hvidvaskning med en rulle er at foretrække, da det giver de bedste resultater, selv i mangel af erfaring. Ved hjælp af en rulle kan du holde fast med V-formede bevægelser for ensartet farvning. Og det er muligt at anvende multidirektionelle lag: den nederste er vinkelret på vinduet, og den øverste er parallel, og ruller forsigtigt rullen på overfladen. Dette vil undgå skilsmisse. Bredden af ​​overlapningen mellem slagene må ikke være mindre end 5 cm.

Retning whitewash loft

Det er vigtigt at sikre, at der ikke er nogen overspændinger og dråber. For at gøre dette skal overskydende opløsning af hvidvaskning fra rullen fjernes ved at rulle rullen på den skrånende del af kuvetten.

Svære områder og hjørner er malet med en mellemstor børste.

Sådan hvidner loftet

Hvidvaskning med en pensel er en mere arbejdskrævende og lang proces. Princippet er det samme - arbejdet starter fra vinduet med korte streger, lagene påføres i forskellige retninger med en aflytningsbredde på 5-6 cm.

Ceiling hvidvaskning er en tidskrævende proces, men helt gennemførlig selvstændigt.

Teknologi korrekt hvidvask loft i lejligheden

Hvis du begyndte at reparere og besluttede at hvidkalkede loftet, er denne artikel til dig! Til dato tilbyder markedet mange forskellige måder at efterbehandle: Nedhængte lofter og lofter, loftfliser, gipskonstruktioner. Men selvfølgelig hvidvaskning - den mest miljøvenlige og overkommelige løsning. Og ikke mindst vil det ikke stjæle dyrebare centimeter fra dig. Før du begynder, skal du beslutte dig for materialet. Blanding til hvidvaskning er baseret på kalk og kridt. Hvilken er bedre at vælge?

Lime loft hvidvask

En sådan løsning er også egnet til koldt og vådt område, da kalklaget indeholder porer, hvilket bidrager til hurtig tørring. Hvis der er små revner på overfladen, vil kalket skjule dem. Har stærke antibakterielle og desinfektive egenskaber, modstår udseendet af svamp og skimmelsvamp. Derfor er den perfekt til brugsrum med høj luftfugtighed, som kræver desinfektion: kældre, skure, forlængelser. Kalkoverfladen smøres ikke. Efter arbejdet er der ingen problemer med rengøring. Alt, der faldt på gulvet, vaskes let af med vand og efterlader ingen pletter. Sådan dækning vil vare længe nok - ca. 4 år.

Men det er værd at overveje at kalk kan forårsage allergiske reaktioner, så det er bedre for personer med allergi at være i sådanne rum.

Kalk hvidkalk

Kalkbaseret løsning kan kun bruges i varme og tørre rum. I modsætning til kalk har det kalkholdige lag ingen porer, der er nødvendige til tørring. Overfladen, hvidgjort med kridt, ser mere mat ud, farven er dyb og mættet. Bagsiden af ​​denne effekt er, at overfladen udtørrer. Belægningen varer i 1-2 år, hvorefter det er nødvendigt at blanke igen. Spor på gulvet efter afslutning af arbejdet er ret vanskeligt at vaske. Husk i det mindste skolebrættet, hvor mange der ikke vaskes, forbliver stadig hvide. Små revner og uregelmæssigheder, i modsætning til kalk, vil ikke skjule kridt. Men der er en væsentlig og vigtig fordel: kridt er et allergivenligt materiale, der overholder de strengeste hygiejniske og hygiejniske krav. Derfor, hvis du har allergier, så er det bedste materiale simpelthen ikke fundet.

Vi har behandlet fordelene og ulemperne ved de to løsninger. Hvilken man skal vælge, bestemmer du. Hvad skal vi gøre næste?

Forberedelse af loftet for hvidvaskning

Før arbejdet påbegyndes, skal alle mulige møbler tages ud af lokalerne, da dråber og fnug ikke kan undgås. Dække ting, der ikke kan udføres. Vi begynder at rense loftet. Hvis du tidligere havde været hvidkalket med kalk, så vil både kalk- og kalkholdige opløsning ligge på en sådan overflade godt. Hvis loftet var hvidkalket med kridt, vil kalk ikke tage det. Ingen rensning og priming vil hjælpe. Kun kridt kan sættes på kridt.

Nødvendige værktøjer

For ikke at skynde sig i arbejdet med at finde det rigtige værktøj, skal du forberede alt på forhånd. Du skal bruge:

 • bred børste (15 cm) eller rulle;
 • smal børste (5-7 cm);
 • plastemballage;
 • trinladder eller bord
 • gummihandsker;
 • gamle aviser klude.

Afhængigt af situationen kan du have brug for:

Sådan finder du ud af, hvad der blev anvendt på loftet før

Stryg fingeren over overfladen. Hvis et hvidt spor forbliver på fingeren, betyder det at det er kridt. Hvis ikke, er det kalk. Hvis du stadig er i tvivl, suge et stykke bomuld i citronsaft og påfør overfladen. Kridt vil sizzle, men lime vil ikke.

Uanset hvad der var belægningen, skal det behandles. For at gøre dette, vådt den rag vi går gennem hele loftet. Således fjerner vi støv og hvid blomst.

Hvad skal man gøre med revner

Hvis loftet har store revner, skal de sættes i gang. Bemærk, at revner ikke er nok til at dække. Efter tørring vil kittet knække. Derfor skal du sørge for at pålægge serpyanka. Serpyanka er en maske i en rulle 3-5 cm bred (bredden kan være anderledes). Ved hjælp af serpyanki tætte revner, led i gips. Generelt er alle elementer der krænker overfladens integritet. Faktum er, at revnen inde indeholder luft, og der er ikke noget at sætte på dette sted. Mens vi sætter det, er det fugtigt, og det ser ud til, at alt er blevet sløret. Men efter tørring kommer gabet igen. Derfor blæser vi båndet fra rullen og forsegler revnen. Serpyanka på den ene side har en klæbende overflade, så det er nemt at holde fast. Derefter ved hjælp af en kittespinde. Kun i dette tilfælde vises ikke revnen igen.

Vær ikke bange for, at det ikke vil fungere meget glat, så du kan tørre det hele ud. Tørretiden for kittet afhænger af rummets fugtighed og temperatur. Hvis du bor i en normal lejlighed, vil det tage en dag. Under alle omstændigheder kan tørringsniveauet du selv bestemme. Nå slutter vi alle uregelmæssigheder med et simpelt sandpapir.

Sådan fjerner du pletter

Naboerne oversvømmede, eller du bor på øverste etage, hvor taget flyder om foråret. Som et resultat, gule pletter og pletter. Du kan ikke forsøge at blanke dem og endda kitt. Det er umuligt! Hvis vandbaseret maling stadig kan klare denne opgave, så er kalk ud over dens magt. Men fortvivl ikke. Udgangen er faktisk. Dette vil hjælpe os med almindelig hvidhed eller blegemiddel. Damp en svamp i en hvilken som helst væske og påføres pletten. Bare vær sikker på at bære gummihandsker, ellers vil huden blive spist øjeblikkeligt.

Primer til bedre anvendelse

Vi whiten, whiten på ét sted, men løsningen synes ikke at holde fast, og kun dråber forbliver. Så, så dette ikke sker, er det nødvendigt at blive primet. Primeren er en hvid væske i en plastikflaske. Generelt er det polyvinylacetatlim, fortyndet med vand. Men for nemheds skyld begyndte det at producere i færdig form. Denne opslæmning påføres ved anvendelse af en rulle. Ideelt set, hvis du har et plastbassin eller en bred plastikspand (en stor spand fra under a / e-maling er perfekt). Det vigtigste er at sætte en rulle i denne beholder. Primeren opretter et klæbende lag. Med andre ord dannes en tynd film med mikroporer, hvortil opløsningen vil klæbe præcist.

Sådan fortyndes opløsningen

Lime er af to slags: slaked og unslaked.

Quicklime sælges i plastemballage af forskellige emballager og er en hel stenet stykke som kridt. For at få et kalkpulver fra dem skal de slukke. Dette gøres som følger. Ved 1 kg kalk tages 1 liter vand og hældes gradvist. Som et resultat af slugtning opnås kalkpulver. Lime er en meget stærk alkali.

Når du slukker, følg alle forholdsregler. Du skal bære en beskyttende ansigtsmaske, plastikbeklædning og gummihandsker, fordi alt vil sitte, koge og sprøjte.

Bare hvis du ved siden af ​​dig stadig har en opløsning af eddike eller citronsyre. Hvis blandingen kommer på huden, vil syren neutralisere alkalien og ingen forbrændinger vil danne. At slukke kalk er bedst i metalbeholdere, fordi plastik ikke tåler høje temperaturer og smelter.

Det er meget nemmere og lettere at arbejde med færdiglavet kalk. For at opnå 10 liter opløsning kræves 3 kg kalk. Nå, hvis der er en stor affaldsmasseemballage. I det opvarmer vi vand, så det ikke bliver varmt, men temmelig varmt. Kalk tilsættes gradvist, mens opløsningen omrøres, så der ikke dannes klumper. At forstyrre bedre med en træpind. I en separat beholder er det nødvendigt at blande saltopløsningen. Vi tager noget salt, der er tilgængeligt, og forholdet 100 g pr. 1 liter vand fortyndes. Hæld det i opløsningen og bland.

For at kalk ikke bliver gullig efter tørring i loftet, kan du tilføje blå. For at gøre dette skal det fortyndes separat for ikke at overdrive det. Mængden og koncentrationen af ​​blueness skal du bestemme dig selv afhængigt af det ønskede resultat. Når alt er godt blandet, spænd blandingen. Dette kan gøres med en gasbind eller nylonstrømpe. Dette gøres for at eliminere klumper af kalk, der ikke er opløst. I et andet tilfælde risikerer du at dekorere loftet med præget indretning.

Du kan også følge instruktionerne på emballagen, hvis der er en, da forskellige producenter tilbyder forskellige teknologier til fremstilling af blandingen afhængigt af sammensætningen.

Ceiling Whitening Technology

Hvis du har en stepladder - fantastisk! Hvis ikke, vil en almindelig tabel gøre. Det er endnu mere bekvemt, fordi du kan gå på det. Du skal bruge to børster: bred (15 cm) og smal (5-7 cm). Du kan selvfølgelig bruge en rulle, men da opløsningen er meget flydende, vil den hele hælde på gulvet rigeligt. Hertil kommer, at muligheden for at dække op uden huller børster over. Forbered nogle bekvemme beholdere, der kan holdes i dine hænder. Stor - til en bred børste, lille - for en smal.

Vi begynder at hvidvaskes fra vinduet, da kun i en sådan retning af lyset ikke vil blive set hvide rum. Hvid først omkring omkredsen af ​​samlingerne mellem loftet og væggen med en smal børste. Derefter med en bred børste tager vi hovedtorget ud fra vinduet til døren. Bevægelsen skal være i samme retning. Efter hvidvaskningen er loftet fugtigt, gråt og grimt. Vær ikke bange! Som det tørrer, bliver det hvidere. Når det første lag er tørret, kan du anvende det andet. Generelt afhænger det af forsømmelsen af ​​sagen. Måske er et lag nok. Men hvis du beslutter at hvidvaskes endnu en gang, så hvidt vinkelret på den retning, der blev hvidt før. Dette vil hjælpe med at forhindre striber og striber. Tørrer hvidkalkning hurtigt. I et tørt, varmt rum i 3-4 timer.

Det er vigtigt! Luk vinduerne og ventilationskanalerne. Sørg for, at der ikke er trykkerier på værelset, ellers vil alt, der ikke er dovent, holde sig til loftet.

Maling af loftet med vandemulsion

Hvis du havde lime med blå i loftet, kan du ikke engang forsøge at gøre denne situation blød med kalk eller kridt. Intet sker! Spild ikke din tid. Uanset hvor mange lag du lægger, blæser den blå gennem. Tag derfor straks vandbaseret maling. Det vil male over bluing, fnug og eventuelle andre fejl. Ikke mere behageligt at bruge materiale til hvidvaskning er endnu ikke blevet opfundet. Fordelen ved kalk- og kridtopløsning i forhold til vandemulsionen er kun prisen. Men hvor meget indsats du har brug for at bruge til høj kvalitet whiten! Vandig emulsionsmaling har mange fordele:

 • intet støv i madlavningsprocessen;
 • glattere overflade på grund af tykk konsistens;
 • blandingen er klar, og den behøver ikke at blive fortyndet;
 • kan males med en rulle med et langt håndtag lige fra gulvet;
 • ingen grund til at male på mange lag;
 • Loftet vil stadig være hvidere end fra kalk;
 • Belægningen er mere holdbar.

Hvis du beslutter dig for at male med vandemulsion, er teknologien den samme som ved hvidvaskning. Først langs perimeteren med en børste passerer vi samlingerne mellem loftet og væggene, og derefter med en rulle, der starter fra vinduet, males hovedtorget i en retning. I modsætning til kalk har farven på loftet straks en hvid farve. Ved normal temperatur tørrer den vandige emulsion i 3-4 timer. Så kan du, hvis det ønskes, anvende et andet lag. Men som regel er det ikke nødvendigt.

Vi overvejede fordelene og ulemperne ved forskellige typer hvidkalkblandinger. Nå, hvilken man skal vælge, bestemmer du.

Sådan blæser loftet på det gamle hvidvaskemiddel

Der er mange muligheder for at afslutte loftet, men hvidvaskning er den mest populære. Det er billigt og ser meget godt ud, hvis malingen er lagt korrekt. Det anbefales normalt at rengøre loftet af det gamle lag af kalk eller kridt grundigt inden du anvender en ny. Du kan dog lægge det næste lag af maling og lige oven på den gamle. Det vigtigste er at vide, hvordan man gør dette for at sikre et godt resultat. Der er ikke noget kompliceret her - med den nødvendige viden kan enhver klare det på egen hånd uden at bruge meget tid på alt det nødvendige arbejde.

Sådan blæser loftet på det gamle hvidvaskemiddel

Hvordan at hvide loftet?

Du kan blanke loftet:

 • kridt;
 • kalk;
 • vandbaseret maling.

Hver af disse muligheder har sine fordele og ulemper.

Tabel. Materialer til hvidvaskning af loftet.

Hvis du ikke vil vaske af den gamle hvidvask, skal du huske på, at du ikke kan anvende kalk på kridtet og omvendt - ellers vil malingen falde dårligt, snavsede pletter vil danne sig i loftet.

På toppen af ​​kridtet kan du sætte et nyt lag kridt eller vandbaseret maling, og lime kan belægges med den samme emulsion eller kalk. Samtidig skal man huske på, at for maling over det gamle lag af kalk eller kridt vil emalje og oliemaling ikke være egnet.

Maling af loftet oven på et lag af lime eller kridt

instrumenter

Der er tre vigtigste måder at anvende whitewash på, som du kan bruge:

Hvis du maler med en rulle, vil malingen ligge jævnt, der bliver ingen pletter, ingen pletter. For at få en god hvidvaskning ved hjælp af dette værktøj skal farvesammensætningen påføres i to lag. Ud over selve rullen skal du have en beholder til løsningen, noget til blanding og en malingbakke. Du har også brug for en lille børste til at sætte malingen på loftsafsnittene på leddene med væggene - det kan du ikke gøre med en rulle uden at blotte på væggene.

Hvidvask børste kan købes på alle byggematerialer butik. Det er billigt. Under arbejdet med en børste sprøjtes malingen stærkt, så du skal omhyggeligt beskytte møblerne i lejligheden såvel som dine øjne.

Værktøj til hvidvaskning af loftet

Ved hjælp af en spray kan hvidvask nemt påføres med et meget pænt, lige lag. I tilfælde af at malingen sprøjtes, skal du omhyggeligt sikre, at den er fri for klumper. Dens konsistens skal være mere flydende end hvidkalk, som skal påføres med en børste eller rulle.

Hvordan man vælger en maling

Hvis alt er mere eller mindre klart med kridt og lime, er valget af en passende vandemulsion en vanskeligere opgave. Der er mange sorter af disse malinger, som afviger i sammensætning og egenskaber.

 1. Polyvinylacetat vand emulsioner - den mest overkommelige.
 2. Malinger med akryladditiver er de mest populære. De er velegnede til alle overflader og er modstandsdygtige over for slid (selvom i tilfælde af loftmaling er ejendommen ikke så vigtig).
 3. Silikone vandbaseret maling passer godt over gammelt hvidvaskemiddel, selv uden at bruge en primer. Det har en høj dampgennemtrængelighed og er perfekt til maling af loftet på badeværelset eller i køkkenet. Denne type farve sammensætning vil pålideligt beskytte overfladen mod udseendet af svampe på den.
 4. Vandbaserede maling med latex har meget god modstand mod vand, de kan vaskes med vaskemidler. Til prisen er de bedre end alle andre vandemulsioner.

Den vandige emulsionsblæk koncentrerede Diola-78 (5 kg.)

For at gøre det bedste valg, læs omhyggeligt etiketten inden du køber. Det skal angive formålet med malingen, graden af ​​dens opacitet, forbruget pr. Kvadratmeter og andre parametre, der kræver opmærksomhed. Korrekt valgt vandemulsion vil gøre en snehvid og slidstærk belægning, den bliver ikke gul med tiden og er garanteret at beskytte loftet mod svampens udseende.

Maling med vandbaseret maling

For at få et godt maleri over kalk er det bedre at først dække det gamle lag med en akrylprimer. Derefter skal du kontrollere overfladen for styrke ved at forsøge at ridse den. Hvis det ikke er bruser, så kan du anvende maling.

Maling af et træloft med en spray

Men når man maler på toppen af ​​kridt, er det ikke nødvendigt at gøre dette - vandbaseret maling vil binde det godt og vil holde uden jord.

Før du begynder at arbejde, skal du forberede værelset. Det er nødvendigt at tage ud eller forsigtigt lukke med en film alle genstande, så de ikke bliver snavset med maling.

Hvis du anvender maling med pensel, skal du sætte penselstrøgene først vinkelret på vinduerne og derefter - parallelt. Hvis det sidste lag er lagt parallelt med lyskilden, vil der ikke være nogen striber synlige efter tørring.

Maleri med en rulle er en enklere og mere bekvem proces, hvor du skal udføre følgende trin:

 • hæld malingen i malkebakken;
 • dypp rullen i badet, og rul det derefter langs skråningen, fordel jævnt fordelt på overfladen og lad det dryppe af
 • læg det første lag maling vinkelret på vinduerne;
 • vent på fuldstændig tørring af sammensætningen;
 • Tilføj derefter et andet lag, der skal være parallelt med vinduets åbning;
 • Tag forsigtigt loftafsnittene på leddene sammen med væggene med en børste.

Sådan hvidner loftet

Det er endnu enklere at anvende maling fra en sprøjte - det er nok at lægge tre lige lag, det er ikke nødvendigt at følge retningen. Det vigtigste - når man anvender hver af dem, ikke at gå glip af en enkelt kvadratcentimeter af overfladen.

Kalkmaleri

Forbered en kridtløsning til maling af loftet er let; for dette:

 • 10 liter vand skal tages 5 kg kridt og 50 g trælim;
 • Konsistensen af ​​opløsningen skal være sådan, at den ikke dråber fra kniven, hvis blandingen hældes fra bladet, skal du tilføje mere kridt;
 • Du kan tilføje en blueness til sammensætningen, i dette tilfælde vil loftet være snehvidt, uden en gul farvetone.

Forberedelse af kridtopløsning til hvidvaskning af loftet

Teknologien til maling med kridt er i det væsentlige ikke anderledes end teknologien til anvendelse af vandemulsion. Vælg først en af ​​mulighederne - børste, rulle eller sprøjtepistol. Derefter skal du ikke rush og forsigtigt sørge for, at sammensætningen ligger jævnt. I dette tilfælde vil det nye loft i dit loft helt sikkert tilfredsstille dig.

Hvordan at hvide loftet?

For at finde ud af, anbefaler vi at du læser denne artikel. Du vil også være interesseret i at vide, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling.

Maling med kalkmørtel

For at lave en opløsning af kalk til at male loftet, har du brug for:

 • Tag 2,5 kg kalk, tilsæt 100 g salt gennemblødt i vand og en lille smule blå;
 • Bland alle komponenter i blandingen, tilsæt vand til dem, så det samlede volumen er ca. 10 liter.

Kalkopløsning til hvidvaskning

De grundlæggende anvendelsesbestemmelser er de samme som for kridt og vandbaseret maling.

Vigtige punkter

Når hvidvaskning af loftet skal du tage højde for rummets specifikationer. For eksempel i badeværelset skal du bruge en speciel sammensætning, der vil være modstandsdygtig over for fugt og beskytte loftet mod udseendet af svampe. Ellers vil malingen hurtigt miste sit udseende og kan endda begynde at smuldre ret hurtigt.

Det er også vigtigt at huske om sikkerhed under maling. For at undgå blegning i øjnene, på huden og i luftvejene, skal du bruge sikkerhedsbriller, gummihandsker og åndedrætsværn. Hvis dette ikke er gjort, kan farvestoffet forårsage allergier eller endda kemiske forbrændinger.

Sådan vasker du den gamle hvidkalk fra loftet

På trods af at loftet kan males på den gamle hvidvask, vil den bedste mulighed for at opnå højkvalitetsmaling være forrensning og udjævning af overfladen. En gammel hvidkalk, der holder dårligt og skrælmer, er det nødvendigt at vaske det af. Hvis du ikke gør det, behøver du ikke at stole på et godt resultat. Hvis et lag af kalk eller kridt, som allerede er i loftet, er tyndt, jævnt og godt, vil maleri lige ovenpå det være en ganske god mulighed.

Fjernelse af gammelt hvidvask er den bedste mulighed for kvalitetsmaleri.

For at vaske af kalkhugget skal du:

 • tag en skumsvamp og fugt den i vand, så det er vådt, men dråberne dræber ikke;
 • efter det er det nødvendigt at udføre en våd svamp over loftet igen og igen, vask et lag efter det andet, mens det skal fugtes så ofte som muligt;
 • så skal du tørre loftet grundigt med en våd klud - du skal også dyppe det i vand så ofte som muligt.

Vask et lag kalk er lidt vanskeligere fordi:

 • Det første skridt er at fugte hele loftet; til dette kan du bruge sprayen;
 • Ved hjælp af en spatel eller skraber er det nødvendigt at fjerne det gennemblødte lag af kalk;
 • og endelig skal du grundigt vaske loftet med en fugtig klud eller svamp for at fjerne lime og støv fra det.

Fjernelse af det gamle hvidvaskemiddel: a - fugt loftet, b - fjern sodens belægning.

Det er bedre at arbejde på tomterne - så længe du tager den bløde kalk fra en af ​​dem, vil den anden blive mættet med fugt. Således kan du ganske hurtigt gå gennem hele loftet.

For at vaske det gamle hvidvaskemiddel, kan du også bruge specielle formuleringer.

 1. I værkstedet kan du købe en særlig vask. Det skal påføres loftet med en sprøjte. Når det tørrer, kommer der en skorpe i loftet, som skal fjernes med en skraber. Derefter skal overfladen bare vaskes med et lap.
 2. En anden mulighed er at tilsætte eddike til vandet (en stor ske til 5 liter er tilstrækkelig) og 50 ml badeskum, blandes grundigt og påføres på overfladen af ​​loftet. Efter at have ventet i 20 minutter kan den rengøres med en skraber, og skylles grundigt med en våd klud.
 3. En anden måde er at lave en pasta ved at blande vand med mel. Det skal anvendes på loftets overflade og lade det tørre, så du kan nemt fjerne hvidvaskningen.

Video - Fjern gammel hvidvask

Hvidvaskning af hænderne på professionelle håndværkere

På trods af det faktum, at det er nemt at hvidtætte loftet selv, bør du ikke se bort fra en sådan mulighed som en appel til en professionel mester.

Denne løsning er god, fordi:

 • det vil spare tid;
 • henviser til en god mester, kan du være sikker på at du får et glimrende resultat;
 • mesteren skal bruge et minimum af maling for at hvidte loftet.

På samme tid, som nævnt ovenfor, tager hvidvaskning ikke rigtig meget tid. Derfor er det først og fremmest vigtigt at kontakte mesteren for at spare tid, hvis du er en travl person og altid plejer at ansætte fagfolk til at udføre bestemte job.

I mangel af færdigheder eller tid er det bedre at overlade arbejdet til specialister.

På grund af det faktum, at mesteren vil bruge et minimum af maling, kan adgang til det koste lidt mere end at male loftet med egne hænder. Det vigtigste i denne forretning er at finde en rigtig god specialist, som i dette tilfælde vil tage lidt af sit arbejde. Det vigtigste er ikke at ansætte hackere, som som arbejder uforsigtigt kan gøre en hvidvaskning endnu værre end du ville have gjort - sådanne herrer kommer også på tværs. De tager lidt for deres arbejde, men sådanne besparelser vil koste meget i sidste ende - du bliver nødt til enten at omdanne alt eller forblive med et dårligt malet loft.

Hvidvaskning af loftet på den gamle maling - det er en enkel og billig måde at forbedre det indvendige rum på. Det er ikke altid muligt at bruge det, men hvis det foregående lag er tyndt, selv og holder godt, vil kridt-, kalk- eller vandbaseret maling, der påføres direkte på den gamle maling, forblive godt. Hvis du får ret til forretning, bliver dit nye loft meget smukt, og et sådant resultat af maleriet vil glæde dig i årevis.

Korrekt hvidvaskning af loftet på den gamle hvidvaskning - en bevist måde

Af alle de eksisterende muligheder for efterbehandling af loftoverfladen er hvidvaskning den mest populære. Grunden til dens udbredte brug af den overkommelige pris for arbejde og et godt resultat.

Normalt anvendes en ny hvidvaskning til vægge og lofter, efter at de har grundigt rengjort overfladen af ​​den tidligere lime og kridt. Et nyt lag af farvesammensætning kan sættes direkte oven på den gamle. Men du skal vide, hvordan du gør det korrekt, så det til sidst viste sig smukt. Meget tid vil ikke være nødvendigt for at bringe loftet i orden, og dette arbejde kan gøres personligt.

Materialer til hvidvaskning af loftoverfladen

Først og fremmest skal du beslutte, hvordan du blæser loftet i en lejlighed ved at vælge en af ​​mulighederne. Hver af dem har fordele og ulemper.

Hvad angår sådant materiale til hvidvaskning af loftet som kridt, vil det give den reparerede overflade en strålende hvidhed. På trods af det faktum, at rummet vil have en god udsigt, vil der komme yderligere støv i den. Dette skyldes, at kridt gradvist begynder at smuldre. Også dette materiale er ikke vandtæt, så for reparation af loftet i badeværelset virker det ikke.

Lime whitewashing er et glimrende middel til at kontrollere svampe. I de rum hvor han dukkede op, skulle du bruge den. Desuden er kalk på loftet modstandsdygtigt over for høj luftfugtighed. Hun kan male loftoverfladen i rummet til ethvert formål, herunder badeværelset. Lime whitewash skjuler med succes mindre defekter som sprækker og revner.

Før lime hvidt loft skal det tages i betragtning, at dette materiale kan forårsage en allergisk reaktion. Ydermere bliver overfladen ikke helt hvid i modsætning til sammensætningen baseret på kridt.

Loftet efter påføring af vandbaseret maling har et glimrende udseende, det holdes godt på samme belægning. Sammensætningen stikker til den gamle hvidvask og begynder i sidste ende ikke at skrælle af. Denne maling har den eneste ulempe - når den anvendes, kan reparationer udføres ved temperaturer fra + 5 ° С. Men når maleri loftet udføres indendørs, betyder denne omstændighed ikke noget.

Hvis der ikke er noget ønske om at vaske det forrige lag fra overfladen, skal du vide, at hvidvaskning af loftet ifølge den gamle hvidvaskning har en række nuancer. Faktum er, at kridt ikke kan anvendes til kalk, og omvendt, ellers vil et nyt lag af efterbehandling falde dårligt, hvilket resulterer i, at snavsede pletter vises på loftoverfladen.

Det er tilladt at anvende det samme lag eller vandbaseret maling over kridtopløsningen. Hvis det gamle hvidvaskemiddel i loftet var kalkbaseret, kan det kun dækkes med samme materiale eller emulsionsmaling. Derudover skal man huske på, at emaljer eller olie maler ikke anvendes på det gamle kridt eller kalklag.

Hvidvaskningsværktøjer

Før selvblegning lofter, forberede de nødvendige værktøjer - dette arbejde er udført på en af ​​tre måder, som de bruger:

Hvis maleriet udføres med en rulle, vil farvesammensætningen ligge jævnt uden at danne pletter og pletter. For at opnå et godt resultat anvendes hvidvask i to lag. Det vil være nødvendigt at have ikke kun en rulle, men også en opløsningstank, en genstand til blanding, en malkebakke og en lille børste til påføring af maling ved loftets overgang med væggen.

Børste til hvidvaskning kan købes i hvert butiksmateriale til en overkommelig pris. Ved anvendelse af det sprøjtes sammensætningen, derfor er det nødvendigt at beskytte indretningen i rummet og bruge specielle briller til øjnene.

Brugen af ​​en sprøjtepistol gør det muligt at stable hvidvask i et jævnt, fint lag. Når du bruger maling, skal du sørge for at den er klumpfri. Dens konsistens skal være mere flydende end hvidvask, som påføres med en rulle eller børste.

Valget af vandbaseret maling

Hvis det bestemmes af indstillingen, desto bedre at blanke loftet, er det besluttet at bruge denne type maling, så du skal tage højde for at der er mange sorter af dem, de adskiller sig i sammensætning og egenskaber:

 1. Polyvinylacetat maling. De er de mest overkommelige.
 2. Vandemulsion med akryladditiver. Nyd den mest populære. De bruges til forskellige overflader, de er modstandsdygtige over for slid, men for lofter er det ligegyldigt.
 3. Silikone maling. Hvis hvidvaskningen af ​​loftet repareres, kan det gøres uden at bruge en primer. Denne farvesammensætning har en høj grad af dampgennemtrængelighed, det er egnet til at male loftoverfladen i køkkenet eller badeværelset. Sådan maling kan pålideligt beskytte loftet fra svampe.
 4. Vandemulsion med latex. De har fremragende modstand mod vand, deres malede overflader kan vaskes med vaskemidler. Sådanne sammensætninger er de dyreste blandt lignende produkter.

For at bestemme hvilket hvidvaskemiddel der er bedre for loftet, skal du omhyggeligt læse etiketten, der angiver formålet med sammensætningen, forbruget pr. Kvadratmeter og andre vigtige oplysninger, før du køber den vandbaserede maling.

Den korrekte sammensætning giver dig mulighed for at skabe en slidstærk snehvide loftsbeklædning - den bliver ikke gul med tiden og vil være pålideligt beskyttet mod udseende af svampe.

Hvidvask med vandbaseret maling

Før det gøres med lofter, skal der påføres en vandbaseret emulsion over kalk, og det forrige lag skal være forsynet med en akrylprimer. Så det gør ikke ondt for at sikre overfladens styrke, for det kan du forsøge at ridse på.

Maling anvendes kun, når loftet ikke er forbrændt. Ved maling på toppen af ​​kridt er forberedelse ikke nødvendig. Emulsionsblandingen holdes på loftet uden brug af en primer.

Før du starter reparationer, bør du forberede værelset. Emner i det er omhyggeligt dækket med film eller taget ud af rummet for at beskytte dem mod maling.

Ved påføring af farvesammensætningen med en børste sættes penselstrøgene vinkelret i forhold til vinduerne og derefter parallelt med dem. Hvis det sidste lag er parallelt med lyskilden, vil der ikke være nogen mærkbare striber, efter at malingen er tørret. Se også: "Do-it-yourself loftmaleri med vandig emulsionsmaling - vejledning og trin-for-trin vejledning."

En mere bekvem og enkel malingsproces er brugen af ​​en rulle, for hvilket formål de går som følger:

 1. Maling hældes i malkebakken.
 2. Rullen dyppes i beholderen og rulles på den skrånende side af badet for at fordele malingen over overfladen jævnt og dens overskydende strømning.
 3. Det første lag er lagt vinkelret på vinduesåbningerne.
 4. Vent, indtil malingen er helt tør.
 5. Derefter sættes følgende lag, idet det er parallelt med vinduerne.
 6. Brug en børste til at male over dele af loftet på de steder, hvor loftet går ind i væggene.

Det er meget lettere at anvende maling fra en spray. Det er nødvendigt at lægge tre lag, mens det ikke er nødvendigt at følge målets retning. Det vigtigste er ikke at gå glip af en enkelt centimeter af loftoverfladen.

Kalkreparation

Før du laver et loft med hvidvask, skal du lave en kridtløsning, hvor 10 liter vil kræve 50 gram trælim og 5 kg kridt. Dens konsistens skal være sådan, at sammensætningen ikke strømmer fra kniven. Hvis ikke, tilføj kridt. I blandingen kan du hælde blå til overfladen, der er hvid, uden yellowness.

Teknologien til reparation af loftet med kridt adskiller sig ikke fra processen med at anvende vandbaseret maling. Vælg først et værktøj til reparation - børste, rulle eller spray. Sammensætningen skal gå jævnt.

Lim hvidkalkning af loftet, som er meget populært i dag, og har lim i sammensætningen, det er meget lettere at anvende og holder fastere. Hvis overfladen dækket med simpel kridt kan få hænderne til at blive snavset, så har limmaling ikke sådanne fejl. Hertil kommer, at denne hvidvask kan give nogen farvefarve.

Kalk hvidvask

Til fremstilling af kalkmørtel til maling af loftoverfladen skal der tages 2,5 kg kalk, tilsæt 100 gram salt, forvædet i vand og lidt blå. Alle komponenter blandes, og vand hældes på en sådan måde, at det resulterende volumen af ​​blandingen er ca. 10 liter.

Reglerne for limning af loft svarer til anbefalingerne om, hvordan man anvender vandbaseret maling og kridtopløsning.

Vigtige nuancer

Ved reparation af loftoverfladen skal formålet med rummet tages i betragtning. For eksempel, hvis det er et badeværelse, er der brug for en speciel sammensætning, der er modstandsdygtig over for høj luftfugtighed og er i stand til at beskytte loftet fra svampe. Ellers vil malingen på kort tid miste et attraktivt udseende og vil sandsynligvis begynde at smuldre.

Når man arbejder på maleri, er det nødvendigt at huske om sikkerhed, da det er umuligt at lade hvidtning komme ind i åndedrætsorganerne, øjnene eller på huden. For at gøre dette skal du bruge åndedrætsværn, gummihandsker og specielle briller. Faktum er, at farvesammensætningen kan forårsage alvorlige allergiske reaktioner, og nogle gange kemiske forbrændinger.

Fjernelse af den gamle hvidvask fra loftet

På trods af at der er en teknologi, må man hvidtætte loftet med dine egne hænder uden at vaske det forrige lag for at opnå et kvalitetsresultat, det er nødvendigt at rengøre overfladen og justere den.

Du skal helt sikkert vaske den tidligere påførte hvidvask, der ikke overholder loftet. Hvis du ikke fjerner det, kan du ikke regne med et anstændigt resultat. Når kalksten eller kalkstenlaget er jævnt, tyndt og fast på, kan malingen udføres på toppen af ​​det.

Hvis det imidlertid er nødvendigt at forberede loftet for hvidvaskning, for at fjerne kridt, skal du gøre følgende:

 1. Skumgummisvampen er fugtet i vand, så det bliver vådt og ingen dråber drypper fra det.
 2. Gang efter gang udføres den på overfladen, hvorved der vaskes lag for lag, der gøres vådt så ofte som muligt.
 3. Afslutningsvis skal du tørre loftet med en våd klud og dyppe det ofte i vandet.

Hvad angår kalklaget, er det meget sværere at fjerne:

 1. Først og fremmest fugter hele loftoverfladen, som du kan bruge sprayen til.
 2. Gennemtrængt materiale fjernes med en skraber eller trowel.
 3. Vask derefter forsigtigt loftet med en svamp eller klud for at fjerne rester af støv og lime.

Det er bedre at udføre arbejdet på plottene: mens den gennemblødte kalk fjernes fra en af ​​dem, absorberer overfladen af ​​den anden fugt. Som et resultat kan du hurtigt forberede loftet. Også for at vaske det gamle hvidvaskemiddel ved hjælp af specialværktøjer.

I butikkerne af byggematerialer solgt remover, som påføres med en spray. Når det tørrer, dannes en skorpe i loftet, den skal fjernes med en skraber. Endelig vaskes overfladen med en klud.

Der er en anden mulighed for at fjerne det gamle lag. Eddike tilsættes til vand i mængden af ​​en spiseskefuld pr. 5 liter og 50 ml badeskum. Komponenterne blandes grundigt og påføres i loftet. Efter 20 minutter rengøres det med en skraber og tørres med en våd klud.

Der er en anden måde at rense det gamle hvidvaskemiddel på. Du skal blande vand og mel. Den resulterende pasta appliceres på overfladen og får lov til at tørre ud, hvorefter det er let at fjerne det gamle lag.

Professionelt malet loft

Hvis du ikke har nok færdigheder og viden om, hvordan du kan blæse lofter, kan du bruge professionelle tjenester. Denne løsning har mange fordele. Det giver ikke alene mulighed for at spare tid, men også at få et glimrende resultat. En professionel på hvidvaskning af loftet vil bruge et minimum af farve sammensætning, så reparationen vil koste ikke meget dyrere i forhold til selvmaleri. Det vigtigste ved at være opmærksom på er evnen hos dem, der skal ansættes.

Det skal huskes at lave hvidvask på gammel maling er en billig og nem måde at forvandle det indre af rummet til det bedre. Anvend det bør ikke altid og kun når det foregående lag er jævnt og holder fremragende. I dette tilfælde vil vandbaseret maling og lime og kridt, der anvendes direkte på den gamle base, holde fast.

Det er nemt at lave hvidvask. Det er nødvendigt at bede om hjælp fra mesterne og ansætte fagfolk for at spare tid, hvis ejeren af ​​lokalerne er en travl person og ikke har mulighed for at lave reparationer.

Hvidvaske loftet i 3 faser - og nerverne er fint!

Jeg tror, ​​at ingen vil argumentere for, at reparation er en omhyggelig forretning og kræver en masse styrke, nerver fra ejerne af lejligheden og også materielle omkostninger, hvilket ikke er nogen hemmelighed. Hvidvaskning af loftet med egne hænder er et af stadierne i en så alvorlig forretning. Det handler om hende, som jeg gerne vil snakke med, og også at dele med dig en algoritme af handlinger, der vil være forståelig selv for en nybegynder i reparationsarbejde.

Hvordan korrekt bløde loftet, så kvaliteten resultat vil behage dig i lang tid?

Stadier whitewash loft

På trods af det store udvalg af alle former for efterbehandling er der stadig et godt hvidt loft i mange lejligheder. Dette tilsyneladende ikke alt for komplicerede arbejde vil faktisk kræve en vis indsats og dygtighed fra dig.

Jeg vil straks bemærke: hvert trin beskrevet nedenfor er angivet her af en grund, og bør behandles med alt ansvar. Efter at have besluttet, at du ved bedre eller simpelthen har arbejdet i denne forretning, skal du ikke blive overrasket senere, hvorfor hvidvaskning sprinkler i rummet.

Ceiling hvidvaskning består af tre faser.

Trin 1. Forberedende

Hvor godt du forbereder overfladen afhænger af det antal år, at det opdaterede loft tjener dig trofast. Der skal lægges særlig vægt på loftet, som tidligere var trimmet med lime, og du beslutter dig for at opdatere det med kridt eller maling, eller omvendt. Og her skal du bruge et lille trick, som vil fortælle dig hvordan man skal bestemme - loftet er hvidkalket.

Så for at finde ud af det materiale, der tidligere blev brugt, er det ikke nødvendigt at ringe til herrene, det er nok bare at våd den gamle hvidvaskning. Sæt derefter overfladen med fingeren:

 • hvis spor forbliver på det, var hvidvaskningen kalkagtig;
 • hvis ikke, men overfladen er mørknet - loftet er kalkbehandlet
 • hvis hverken den ene eller den anden vandbaserede maling tidligere blev brugt til at opdatere overfladen.

Nu vil jeg gå direkte til selve præparatet:

Varm sæbe løsning overholder helt opgaverne med at fjerne den gamle hvidvask

 • Det første du skal gøre er at tage det maksimale antal møbler ud af rummet, og det, der er for stort til bevægelse, er dækket af polyethylen.
 • Dernæst er du nødt til at forberede dig en varm sæbeopløsning (proportionerne betyder ikke rigtig noget) og penslen.
 • Våd en lille del af loftet. En anden vigtig nuance! Det er bare en del af overfladen, der skal fugtes, da hvis du våd hele loftet, vil det tørre hurtigt, og du bliver nødt til at starte hele tiden igen.
 • Med en bred spatel begynder du at skrabe af gipset. Glem ikke at erstatte en palle under den for at undgå forurening af gulvet.

Spatel vil hjælpe med at slippe af med gipsrester

 • Vask det resterende gips med en fugtig svamp.

Efter det første forberedende arbejde er det nødvendigt at behandle loftet for yderligere efterbehandling. Dette er et andet vigtigt trin i reparationsarbejdet. Så hvordan man forbereder loftet til yderligere reparation?

 • Alle samlinger mellem pladerne (hvis huspladen) skal limes med et specielt bånd kaldet "serpyanka".
 • Rengør det rensede vaskede loft og derved eliminere alle mulige revner og uregelmæssigheder.
 • Når kittet tørrer, skal du gå rundt med overfladen med sandpapir, nivellerer overfladen og prale den.

Ved dette forberedelse til hvidvaskning kan betragtes som over.

Trin 2. Valg af materiale

Vælge hvad du behøver for at dække loftet korrekt, bygge videre på dine evner og rumegenskaber.

Spørgsmålet om, hvordan man blæser loftet i lejligheden, bør ikke gå i baggrunden. Tro mig, meget afhænger af valg af materiale. Jeg tilbyder dig to mindst dyre og mest enkle muligheder.

Lovers af snehvid belægning i et lille eller stort rum vil have lige ret. Det vil give perfekt hvide af loftet og passer perfekt ind i næsten ethvert interiør.

Et af de mest populære materialer til hvidvaskning er kridt.

Forberedelse af hvidvask til loftet på kridt vil ikke medføre meget besvær. Jeg vil give et eksempel på en opskrift på 10 kvadratmeter. m., og du beregner allerede proportionerne for sin egen kvadratur. Det er kun nok:

 • fortyndes i en lille spand varmt vand 30 gram. almindelig lim eller finplanet sæbe;
 • uden at stoppe omrøringen, hældes i opløsningen ca. 3 kg sigtet kridt;
 • For at forbedre malingen af ​​malingen tilføj 20 gr. blånelse.

I alt, efter 10 minutter af din tid, kan spørgsmålet om, hvordan du kan blæse loftet, løses.

Kridtløsning vil give mulighed for at opnå perfekt hvide lofter

lime

Lime har sin største fordel - dens bakteriedræbende egenskaber. Derudover klare det med små revner. For at lave en kalkstenopløsning på 10 kvadratmeter alene skal du:

Lime er populært for sine kraftfulde bakteriedræbende egenskaber.

 • Fortynd 1,7 kg kalk i en spand varmt vand;
 • Tilsæt opløsningen 40 gr. blueprints;
 • bestemme den krævede konsistens For at gøre dette skal du dyppe ind i opløsningen af ​​ethvert metalobjekt og observere. Hvis whitewash vil flyde frit fra det, efterlader intet spor, så er det for flydende, i hvilket tilfælde tilføj lidt mere kalk.

Nyttige oplysninger! Hvis loftet blev malet med kridt inden reparationen, vil kalkmørtelen ikke længere fungere i fremtiden. Det vil simpelthen efterlade ubehagelige vage pletter på overfladen.

Trin 3. Udvælgelse af værktøjer

Valget af værktøjer til hvidvaskning - proceduren er ikke mindre vigtig end valget af materialer til det

Efter det forberedende arbejde og udvælgelsen af ​​passende materialer, vil du helt sikkert vide, hvordan du hurtigt blæser loftet og glemmer reparationerne i lang tid. Jeg vil gerne minde om, at Rom ikke blev bygget med det samme, så jeg anbefaler at bruge tid på at vælge de rigtige værktøjer.

I princippet er mulighederne for den korrekte hvidvaskning ikke så meget. Nedenfor vil jeg beskrive mere detaljeret om hver af dem:

 1. Ved hjælp af en støvsuger med blæsefunktion eller sprøjtepistol. Umiddelbart foretage en reservation, denne mulighed er mere egnet til store områder, men ikke for standard lejligheder. Faktum er, at en sådan enhed i løbet af sit arbejde efterlader en masse stænk, som kan ødelægge vindueskarmen eller andre genstande i rummet.

Special sprøjte - en mulighed for fagfolk

 1. Brug en speciel børste. Dette er et ret praktisk og praktisk værktøj, der er let at håndtere med de rette færdigheder.
  Til hvidvaskning var loftet så effektivt som muligt, blødgør børsten i varmt vand i flere timer på forhånd. Herved kommer træhåndtaget til at svulme og stramme alle børsterne tæt. Efter en sådan procedure bliver arbejdet med instrumentet endnu mere behageligt.

Hvidvaskning med en pensel - mange fagfolk eller folk, der har fyldt det

 1. På grund af rullen. En anden rimelig budget løsning. Med ham kaster hvidt loftet hurtigt og effektivt.
  Der er ingen specielle anbefalinger med hensyn til udvælgelse af ruller, men for dem anbefaler jeg stærkt at købe en speciel palle. Det vil gøre hvidvaskning så produktiv som muligt.

Roller - det mest bekvemme værktøj til hvidvaskning

Hvis du spurgte mig: "Hvad har du brug for hvidvaskning af værktøjer?", Så ville jeg ikke tøve med at give preference til den tredje mulighed. Jeg har allerede talt om ulemperne ved en støvsuger, børsten er kun egnet til håndlavede håndværkere, men rullen er sagen for begyndere "reparationsmestere". Men i sidste ende bestemmer du.

Trin 3. Direkte hvidvask

Efter at have besluttet materialer og værktøjer, er det tid til at gå videre til hoveddelen af ​​reparationsarbejdet.

Når du allerede har besluttet dig for, hvad der er den bedste måde at blanke loftet i lejligheden på, forberede løsningen og endda købe hovedværktøjet, sagen er for lille. Jeg vil beskrive to varianter af processen, hvilket indebærer brugen af ​​enten en rulle eller en pensel.

 1. Før du opdaterer og giver et nyt liv til dit loft med en rulle, skal du forberede en pande til det. Hæld blandingen der og dypp værktøjet ind i den. Når du laver et slag med en rulle, skal du lede det fra vinduerne dybt ind i rummet, efter at det er parallelt med vinduerne i vinduesåbningerne.

Utilgængelige steder i leddene mellem pladerne er bedre at male med en børste.

 1. Hvidvaskning af loftet med en børste i henhold til bevægelsesmønsteret ligner den tidligere version. Smører skal laves i retning af lyset, efter at de løber parallelt med vinduerne.

Nyttige oplysninger! Selvom du ved, hvordan du fortynder hvidvaskning eller maler loftet, skal du ikke glemme, at alt dette tidsskilt skal beskyttes mod direkte sollys, hvorfra materialet er dækket af pletter. Glem også at beskytte overfladen fra træk.

Her er en simpel ordning med bevægelser i hvidkalkningsprocessen.

Sikkerhedsforanstaltninger

Før du vælger lofter, er det absolut værd at tænke på forholdsregler, som beskytter dit helbred. Ellers vil reparationen koste dig for meget.

Hvad kan jeg skelne fra obligatoriske forebyggende foranstaltninger? Loftblegning bør ikke gøres uden:

Næsten alle typer reparationsarbejde kræver passende beskyttelse fra entreprenøren.

 1. Brug åndedrætsværn eller ansigtsskærm. De vil spare dig for at få små støvpartikler i luftvejens organer.
 2. Glem ikke om beskyttelse af organerne i syn og hænder. Til dette formål anbefaler jeg stærkt at købe sikkerhedsbriller og handsker.
 3. Sørg for, at din løsning er jævnt fordelt over loftet. Forstøvningsapparatet fyldt med den fremstillede blanding vil ganske effektivt klare dråber og udstødninger af farvestoffet.

Loftopdatering

Tænk to gange, før du beslutter dig for at opdatere whitewash uden nogen åbenbar grund.

Jeg forventer fuldt ud muligheden for, hvorefter du allerede efter et par år efter reparationen vil rejse spørgsmålet om, hvordan du opdaterer det hvidkalkede loft. Men ærligt nok omfatter svaret her ikke mange muligheder. Faktisk har du kun to måder:

 1. Gentag hvidvaskningen igen, og passér alle de angivne varer igen. Tænk over, om det er det værd.
 2. Dæk stadig stærk loftblanding med et lag af emulsionsmaling af interesse. Den kan så bruges uanset hvad den tidligere belægning var færdig med. Til påføring af emulsion kan maling anvendes som sprøjte og ovennævnte børste og rulle.

I stedet for et efterord

På trods af at reparationer ikke er den nemmeste opgave for de fleste almindelige mennesker, efter nogle regler og anbefalinger, har du en chance for at gøre denne vanskelige proces meget lettere. Planlæg for dig selv det ønskede resultat, start fra det, vælg de mest nødvendige værktøjer og følg fri til at gå på arbejde.

Jeg håber, at uanset hvilket instrument du vælger, vil hvidvaskning af loftet være det bedste

Jeg håber at nu, når du ved, hvordan man hvidvasker loftet med dine egne hænder, vil opdateringen af ​​din lejlighed være meget nemmere og mere behagelig. Dem, der har spørgsmål om emnet for artiklen, kan let spørge dem i kommentarerne. Og fra mig selv ønsker jeg dig en nem og hurtig reparation!