Hvordan og hvordan selvstændigt hvide loftet uden striber og striber

Sådan blæser loftet i lejligheden, så det så pænt og endog tyve år siden vidste hver værtinde det. For da var hvidvaskning den eneste måde at afslutte. Nu kun konservative i hvidheden blanke lofterne i lejlighederne, fordi bygningsteknologierne har ændret sig betydeligt, og til det bedre. Men hvidvaskning bruges stadig, hvor det er muligt at spare: i udhusene, indgange, hytter og lejligheder i billige reparationer.

Hvad man skal gøre

Hvidt - det betyder dækket af et lag af kridt eller lime, men ofte ved dette ord forstår de også maleri med vandbaseret maling, da resultatet af et sådant maleri ligner meget hvidvask.

Hvidvask er så ude af mode, at kalk er blevet svært at finde i butikker. Oftere solgt fuzz eller limepasta - allerede slagtet lim, som kun skal fortyndes med vand før brug. Pr. Kilo fluff eller dej tager 3 liter vand.

Fluffy dej og - affaldsløst materiale. I klump kalk (nogle gange siger de - kedler) op til halvdelen af ​​massen kan gå i spilde. På trods af dette er det nogle gange bedre at købe en klump og selvstændigt betale sig. Faktum er, at frisklukket kalk har meget høje desinfektionsegenskaber, sådan hvidvaskning hjælper med at bekæmpe skimmelsvamp i fugtige værelser - badeværelset, i køkkenet. Kan slukke i alle metalbeholdere. Klumper er helt fyldt med vand, fra tid til anden rør. Efter en dag er opløsningen klar, den vil kun røre og spændes gennem gasbind.

Konstruktionskalk er et gråagtigt pulver, men på væggen bliver den hvid. Det fortyndes med vand i en hvilken som helst beholder, filtreret. Pr. Kilogram kridt tager 1-2 liter vand.

Tip: Den kridtede overflade er meget "pletter"; denne ulempe elimineres ved at tilsætte en spiseske af trælim til en liter færdigmørtel.

En liter kridtopløsning er nok til ca. 2 kvadratmeter. m. loft.

Det er mere korrekt at kalde arbejde med en vandemulsion, der ikke hvidvaskes, men male. Vandig emulsionsmaling i flydende form, før det er nødvendigt at tilføje lidt vand, falder det mere glat.

Forberedende arbejde

 • Basejustering

Loftet bliver om muligt rengjort med en spatel fra gammelt gips, klumper af morter, snavspartikler, bygningsstøv. Hvis der er hamrede negle, skruer, uønskede ankre, trækkes de ud, hvis det er umuligt at trække ud (ankre), de køres dybere eller savet af en mølle. Potholes dybere end en centimeter, leddene mellem betonpladerne eller et udpræget misaligneret niveau gipsgips.

Putty tætte små uregelmæssigheder og huller-dræn i betonen. Normalt kittet to gange, hvilket gør en halvcirkelformet bevægelse med en bred spatel. Første gang kittet vinkelret på lysets retning fra vinduet, vil det andet - parallelt, i dette tilfælde strimlen efter kittet være usynligt.

Rådet. Den bedste kit til indendørs arbejde - latex.

Det tredje, sidste lag er lavet efterbehandling kittet. Dens tykkelse er ikke mere end en millimeter. Den samlede tykkelse af kittens lag må ikke overstige 1 cm, ellers vil kittet falde.

 • slibning

Fagfolk kan uden at male sig, arbejder hurtigt med spatler. Men hvis man efter patching forbliver veldefinerede riller og ruhed, bortskaffes de med fint sandpapir. Det er kedeligt at male et loft, det er bedre at putte så tidligt som muligt mere præcist.

Fem hemmeligheder af kvalitet hvidvaskning

Video: hvidvaskning af loftet i lageret

Den største ulempe ved hvidvaskning er snavs, væsken og kaustisk sammensætning sprøjter alt rundt, og det gør også meget dårligt hvidvaskning. Derfor er polstret møbler udført eller indpakket med vandtæt materiale, gulv og vinduer er også dækket, ellers vil rengøring tage mere tid end reparationen selv. Lime og kridt er meget dårligt skrubbet fra tapetet, så vægge skal også dækkes - pin gamle aviser med kontor knapper til dem. Alt arbejde skal udføres i gummihandsker og beskyttelsesbriller.

En tegning er tilføjet, så loftet efter hvidvaskning har en meget mærkbar blå nuance. Der er ikke grund til at være bange - i en måned bliver han hvid. Hvis du tilføjer mindre blå over tid, bliver loftet ikke hvidt og bliver gul.

Hvidvaskning påføres i flere lag med en konventionel rund pensel eller skumrulle. Hvid langs lysets stråler - så båndene bliver mindre synlige. Normalt nok dobbelt ansøgning.

Hvis efter to eller endog tre passerer med en rulle, ser loftet ikke pænt ud, du bliver nødt til at gå til en sprøjtepistol - manuel eller elektrisk. De begynder at sprøjte fra hjørnerne af rummet, bære sprøjtepistolen med en cirkelbevægelse og holde sprøjten vinkelret på loftet.

Airbrushen kan udskiftes med en støvsuger, men kun gamle modeller med "blæser" -funktionen og en speciel dyse i form af et låg på en dåse er velegnet til dette. Dysen sættes på en krukke med lime, kridt eller maling, og støvsugeren spreder en luftstråle. Kvaliteten af ​​whitewash på samme tid viser sig ganske anstændigt.

Hvis du følger disse regler, er du garanteret at få et hvidt og pænt loft over hovedet.

Hvordan slippe af med hvidvask

Hvornår skal jeg slippe af med hvidvask? Hvis laget ikke er tykt og ikke meget støvet, så er det korrekte svar nej. At vaske og rengøre hvidvask er en meget beskidt og kedelig ting. At undvære vaske er det nok at gå i loftet en eller to gange med en dyb penetreringsprimer, og du kan lim tapetet eller loftet direkte på hvidvaskningen. Hvert lag af primer bør tillades at tørre helt.

Rådet. Sørg for at prime, hvis du skal male det med vandemulsion over kalk, ellers vil malingen svulme og smuldre om et par timer.

Primeren kan udskiftes med PVA-lim, der er fortyndet med almindeligt vand i forholdet 1: 1, men så skal du først tjekke ind i et lille område, om loftet, der er gulligt fra PVA, ikke skinner gennem den nye finish.

Rådet. PVA bør tages byggeri, ikke kontorlig. Selv om det teoretisk er det samme lim, er kvaliteten af ​​konstruktionen af ​​PVA meget bedre.

Hvis du stadig skal rengøre hvidvaskningen, er det praktisk at bruge en sprøjtepistol. Vand er generøst strøet på væggen, og efter 10-15 minutter, når hvidvaskningen er hævet, skrabes den af ​​med en spatel og sættes i en slags beholder. Denne metode giver dig mulighed for at lave et minimum af vand, og derfor - og snavs.

Sådan blæser loftet med dine egne hænder - dette spørgsmål opstår kun blandt de mest uerfarne ejere, fordi det kun er svært at blanke første gang. For begyndere, inden du begynder at vaske hvidt i stuen, er det bedre at øve på mindre lokaler, for eksempel at arbejde på badeværelset eller i gangen. Og derefter, afhængigt af resultatet, at konkludere - at fortsætte selv eller at invitere en specialist.

Valgmuligheder end hvidvask loftet i lejligheden

Tidligere, spørgsmålet end at hvidvaskede loftet i lejligheden - ingen spurgte, der var en vej. I dag bruges flere teknologier og materialer til at opnå en glat og fejlfri hvid overflade.

Metode bevist af generationer

For det første analyserer vi alle fordele og ulemper ved den ældste måde at afslutte loftet - hvidvask. Ikke underligt, at denne metode har været populær i så mange år, og til dags dato sælges limt i hardwareforretninger i store mængder.

På trods af kompleksiteten af ​​processen, folk ikke holde op med at blege loftet, men nu ikke længere i bolig end i boligområder: i garagen, kontorer, butikker, budgetmæssige institutioner, nogle gange i køkken og badeværelse.

Lime er produceret af brændende carbonat. Faktisk er det natriumalkali, det bruges til husholdnings- og byggeformål. For at hvidvaskes overfladen af ​​en væg eller et loft, er kalk slukket, dvs. forbinde med vand. Og i en sådan sammensætning bliver kalk til et godt efterbehandling materiale.

 • lav pris;
 • bakteriedræbende egenskaber;
 • modstand mod temperatur ekstremer
 • fugt modstand;
 • lukker revner
 • klæber godt på ethvert materiale (mursten, sten, træ og endda gips).

Denne metode har sine ulemper: pletter, pletter, du kan blive brændt, hvis du ikke bruger handsker. Det er sikrere at kridt.

Alternativ måde

I modsætning til kalk er kridt et naturligt materiale. Det er også overkommeligt, men det har også flere fordele:

 • det er miljøvenligt;
 • giver perfekt hvidhed;
 • sikkert at bruge.

Det har også sine ulemper: det er vasket af, så det er umuligt at bruge det i badeværelset, badeværelset eller andre våde rum. Samt lime kan give pletter, pletter, og også når du bruger det på loftet kan danne bobler.

sammenligning

For at finde ud af den bedste hvidbearbejdning, skal du overveje hver metode gennem prisma for de vigtigste kriterier.

Hovedkarakteristikken ved sammenligning af de to metoder er forbrug af materialer.

 1. 2,5 kg kalk fortyndes i 1 liter vand. I denne blanding skal du også tilføje 120 gram. dampet saltopløsning og 150 gr. aluminium alun. Opløsningen kan tones med et specielt farvestof. Tilsæt vand for at bringe den ønskede konsistens. Alt hvad du behøver sælges i supermarkeder.
 2. Instruktioner til fremstilling af blandingen vil bestemme flowet Kridt opløsning: 2,5 kg kridt kræves, men det er fortyndet i 4 liter varmt vand. I blandingen tilsættes 20 gram. træ lim og et par dråber blå (så kridtet ikke bliver gul). Opløsningen bør ikke være for flydende. Tilbringe en lille test: lavere i kapaciteten til at frembringe en blanding af en metalgenstand, hvis den strømmer fra blandingen, er det nødvendigt at blive tykkere, fjerne overskydende vand. For at gøre dette, anbefaler eksperter dig ikke at tilføje kridt, og lad løsningen stå i flere dage. Mel vil afregne, så vandet kan simpelthen blive drænet. Den resulterende blanding er tilstrækkelig til hvidvaskning af 10 kvadratmeter. m.

Et andet kriterium for at vælge en af ​​de to hvidvaskningsmetoder er antagelighed. Kridt kan ikke bruges, hvis loftet tidligere er hvidt med kalk. Der vil være forfærdelige pletter, pletter og uregelmæssigheder. Hvis der er brugt kridt tidligere, og nu skal du anvende kalkmørtel, så loftet skal renses godt.

Sikkerhedstipsene er de samme i begge tilfælde. Alligevel foretrækkes kridt, men du skal være forsigtig med det. Når loftet er hvidkalket, løber opløsningen og kan komme ind i øjnene, ind i lungerne. I begge tilfælde skal du bruge beskyttelsesforanstaltninger: handsker, når du arbejder med kalk, beskyttelsesbriller, gasbind eller åndedrætsværn.

Begge løsninger kan påføres med en speciel spray (i cirkulær bevægelse) og endda en støvsuger. Enhver moderne teknologi hvidvaskning letter i høj grad processen.

Andre metoder

Krit og lime er dog de mest almindelige materialer, men ikke de eneste i byggemarkedet. Særlige loft maling lavet af cement eller kalk er til salg. Disse er mineralvandsbaserede malingstyper.

De har flere fordele:

 • damptæt;
 • ikke bange for alvorlige temperaturændringer;
 • modstandsdygtig over for slid
 • egnet til enhver overflade (mursten, beton og endda pudset);
 • tør hurtigt
 • sikker for mennesker
 • forhindre spredning af svampe;
 • passerer luft gennem en tid, så et design kan "trække vejret".

Eksperter bemærker også en ulempe: maling vaskes efterhånden med vand, samt enhver anden hvidvaskning. Selvfølgelig vil købe den rigtige mængde af sådan maling være meget dyrere end billig lime og kridt. Det er den største ulempe ved denne metode til hvidvaskning. Forbruget er det samme som i lime, kridt: 2 kg pr. 10 kvadratmeter. m.

Mineral maling, selvom det hyppigere bruges til at færdiggøre facaden, giver det ikke mening at male loftet i stuerne. Det vil være nemmere at udføre efterbehandling med egne hænder:

 • ingen grund til at forberede en løsning, samle mange mærkelige komponenter;
 • så meget beskyttelse er ikke nødvendig;
 • Anvendt på loftet er meget nemmere og uden specielle værktøjer.

Afslutning af loftet med vandbaseret mineralbaseret maling er en mere moderne, praktisk og høj kvalitet metode. Det kræver ikke særlige instruktioner eller whitewash færdigheder.

Æstetisk, et sådant loft ser spektakulært ud. Og efter et stykke tid, hvis ejeren af ​​huset ønsker at ændre loftets farve, kan han let male det med samme farve, men i en anden farve. Måden at afslutte på, hvilket gør det nemt at ændre designet, er altid mere værdifuldt end nogen anden.

Løbevarer

Vi præsenterer dine tre vigtigste repræsentanter for mineralvandsbaseret maling.

 1. Berømte producenter producerer lime maling af en sådan sammensætning: hvid hydraulisk kalk, mineralfyldstoffer, celluloseether, ler og vand. Som du kan se, er alle ingredienserne naturlige. Prisen på en sådan maling er omkring 50 rubler. Forbrug på 80 kvadratmeter. m 10 l maling - standardemballage. Fortynding af maling med vand (højst 20%) er tilladt, og den nødvendige mængde afhænger af absorptionsgraden af ​​træklaget på loftet. Designet til værelser med høj luftfugtighed og skarpe udsving i temperatur: køkken, badeværelse, badeværelser, kældre, vaskeri og andre. Når den påføres, danner den et gennemsigtigt lag, og når det tørres, bliver det hvidt. Tilladt 5% farvning. Fortrinsvis pastelfarver. Det kan påføres på loftet med en børste eller rulle. Det anbefales ikke at anvende det på lakeret overflade, træ og plast. For et perfekt resultat skal loftet nivelleres og rengøres. Påfør i 2-3 lag ved normal temperatur (mindst 8 C).
 2. Fabrikanter tilbyder også kasein kalkmaling. Deres sammensætning er præget af mangel på vand, tilstedeværelsen af ​​sodavand og mælkeskasein. Denne naturlige maling er en tør blanding. Farve: hvid. Brugen af ​​farveskemaer er tilladt. Tekstur: matte. Før blandingen skal blandingen være fortyndet med vand 7 dele til 3. Egnet til vægge er det nemt at påføre selv på gips, papir tapet, paneler, sten og cement. Det eneste problem, ekspertsnote, er, at før det påføres, er det nødvendigt at behandle overfladen af ​​væggen med en kaseinprimer. Casein maling er ikke egnet til påføring til loft og vægge i våde områder. Det anvendes også med en børste og rulle. En pakke (3 kg) kan behandles 40 kvadratmeter. m. Også tilgængelig i pakker på 20 kg, hvilket er nok til at håndtere mere end 260 kvadratmeter. m.

Tre måder at hvidvaskes på

Så vælg afslutningsmaterialet til hvidvaskning af loftet ikke vanskeligt, fordi den moderne forbruger kun har tre muligheder: kalk, slagtet med vand, kridt (speciel løsning med vand og lim) og mineralvandsbaseret maling baseret på hvid kalk. I en af ​​de tre muligheder erhverver vi en oprindeligt tør blanding, som skal fortyndes ved at indføre de nødvendige ingredienser. Selvfølgelig skal de også købes forsigtigt i butikken. Undtagelsen er den færdige maling i en dåse med en kapacitet på 10 liter.

Når vi vælger lim eller kridt, hylder vi traditioner frem for at se efter en nem måde. Disse materialer vælges også for at spare. De er virkelig billigere end nogen anden måde at afslutte loftet på: Gipsplastering, wallpapering, maling - alle disse metoder koster mange gange mere.

Men nogle gange er det bedre at betale lidt mere for lime maling. Dette er den billigste type vandbaseret maling.

For boligområder med høj luftfugtighed er det bedre at foretrække kalk- og kridtmaling. Ved produktion og lignende (for eksempel garage, kælder) ikke-boligområder, hvor design design ikke er så vigtigt, kan du spare penge ved at vælge loftet.

Vi håber, at vi med denne artikel fuldt ud har afsløret svaret på hovedspørgsmålet: Sådan hvidvaskes loftet i lejligheden. Vi forsøgte at give dig et valg ikke blot mellem traditionelle metoder til hvidvaskning, men også mellem moderne kalkbaserede maling med kaseinmælk.

Sådan blæser loftet med egne hænder

Udførelse af reparationer i lejligheden er det vigtigt at være særlig opmærksom på loftet. Glat og glat overflade kan understrege værdets værdighed, fylde rummet med luft og lys, hvilket er nødvendigt for at skabe en hyggelig atmosfære. Blandt de mange færdigvarer, der anvendes til reparation og udsmykning af lofter, fører hvidvaskningsleder i popularitet.

Sådan blæser loftet med egne hænder

Den utvivlsomme fordel er processens materielle tiltrækningskraft. Derudover gør mange forbrugere valget til hvidvaskning med fokus på hygiejnisk sikkerhed og harmløshed for helbredet i modsætning til hængende strukturer, stræklofter eller loftfliser.

Sådan hvidner loftet

Den smukke glans af det friskhvidede loft er perfekt kombineret med en hvilken som helst designløsning af rummet, som visuelt udvider rummet (læs artiklen på vores hjemmeside om det smukke loft med egne hænder). Og endelig, at hvidvaskede loftet selv er en helt mulig opgave, hvis du nøje overholder reglerne og vejledningen.

Sådan hvidner loftet

Indhold trin for trin instruktioner:

End hvide lofter. Fordele og ulemper ved materialer

Til hvidkalkede lofter brugt ofte kridt-, lime- eller vandbaseret maling. Ofte, når man vælger et materiale, styres de af, hvad loftet tidligere blev behandlet. For at bestemme dette er det tilstrækkeligt at holde fingeren på en tør overflade: Kalkvask smøres ikke, men kridtet vil forblive på fingeren.

End hvide lofter

Men hvis du stadig er i tvivl, kan du gnide loftet med en våd hånd - kalken bliver mørkere, men den forbliver ikke på huden, men kridtet bliver smurt efter hånden. Det anbefales ikke at kridtalkalk over kalk, på grund af muligheden for dannelse af talrige pletter og pletter, hvilket vil medføre gentagen re-maling. Ideelt er det nødvendigt at male lofterne en gang om året eller to.

 1. Kryds hvidkalkning vil give en dybere hvid farve end nogen anden belægning, er modstandsdygtig overfor høj fugtighed og har bakteriedræbende egenskaber. Desuden er denne type hvidvaskemiddel helt sikkert og helt hypoallergen, der opfylder alle hygiejniske krav.

Der er flere typer af emulsioner:

 • satinemulsion giver dig mulighed for at skjule flere defekter af loftets overflade på grund af det faktum, at belægningen er noget poleret, afhængigt af emulsionsmærkningen, kan glansgraden være anderledes;
 • Matemulsion har en mere tæt tekstur, som gør det muligt at skjule mere signifikante overfladefejl, men det tørrer meget længere;
 • Særlige typer af emulsioner designet til køkkener eller badeværelser har forbedrede fugtigheds- og antibakterielle egenskaber.

Et andet argument til fordel for kridt eller lime - når der vaskes disse materialer, er det ikke nødvendigt at pre-prime loftet.

Værktøj kræves til arbejde

Det er muligt at male lofterne med en rulle eller med en børste. Disse metoder er optimale til lejligheder og små landehuse og lokaler.

Sådan hvidner loftet

Hvidvaskning ved hjælp af sprøjtepistolen er mere arbejdskrævende og dyr, kræver dygtighed og evne til at arbejde med enheden, og når hvidvaskning af sprøjtepistolen skaber et stort antal stænk, der kan forstyrre arbejdet.

Så for at udføre hvidvaskningsarbejder skal du:

 • spand til blanding af kridt eller limemørtel;
 • byggemixer eller borer med en speciel dyse;
 • stigen;
 • spatler at fjerne den gamle belægning;
 • klude;
 • varmtvandsbeholder;
 • dækker materiale;
 • børster med stive børster eller ruller til hvidvaskning;
 • beskyttelsesudstyr (hovedbeklædning, åndedrætsværn, øjenmaske og gummihandsker);
 • maling bakke;
 • sandpapir og holder.

Sådan hvidner loftet

Nye børster skal gennemblødes i varmt vand i flere timer før brug. Børster, der er forberedt på denne måde, vil ikke miste børster i løbet af arbejdet. Det anbefales at vælge en naturlig hårbørste med en bredde på 12-15 cm.

Ruller vælges individuelt, baseret på personlig præference. Det vigtigste er at bruge hvidvaskningsværktøjer, der tidligere er ubrugte, for at undgå fejl og belægningsfejl.

Hvordan tilbereder man en løsning?

Fortynding af vandbaseret maling repræsenterer ofte ikke en særlig kompleksitet, der ikke kan siges om fremstilling af kridt eller limemørtel.

Sådan forbereder du en løsning

Løsningen er udarbejdet ud fra en omtrentlig beregning, at der for hver kvadratmeter af et loft malet i et lag er en halv liter af blandingen påkrævet. Men oftest er komponentformuleringerne på et område på 10 kvadratmeter. Den færdige blanding kan opbevares højst 36 timer og tørre ingredienser - nogle år uden skade og tab af egenskaber og kvaliteter. Hvis det er muligt, bliver opløsningen æltet ved hjælp af en byggemixer.

Til fremstilling af kalkopløsningen skal du bruge 30 til 100 ml lim (PVA eller joiner lim), gnides på en fin rist til en 50 g sæbe og 3 kg kridt sigtet gennem en sigte (sigtning er et nødvendigt skridt til at fjerne snavs og de største partikler af hvidvaskemateriale) og 10-20 g almindelig blå for at forbedre farvets farve og forhindre mulig gulning af belægningen.
For det første opløses sæbechips og lim i varmt vand, derefter hældes en tynd, jævn strøm med konstant omrøring med kridt, der tidligere er blandet med bluingpulver.

Kalkblandingen fremstilles noget enklere: 1,75 g mashed lim, 100 g salt og 40-45 g blå fortyndes i varmt vand. Denne blanding giver imidlertid ikke et rigt hvidt lys og betaler for det med sine maskeringsegenskaber.

Mængden af ​​vand er taget vilkårlig. Ca. 1 liter varmt vand kræves til 1 kg kridt eller kalk. For at bestemme den optimale konsistens af blandingen, brug denne teknik: En metalobjekt med en glat overflade (pin eller kniv) sænkes lodret i opløsningen, hvis blandingen løber ud uden at efterlade spor, når du trækker ud, er opløsningen ikke tyk nok og kalk eller kalk skal tilsættes. I dette tilfælde fremstilles en stigning i koncentrationen af ​​blandingen gradvist efter hver tilsætning, hvor kvaliteten af ​​opløsningen kontrolleres.

Fremstilling af opløsningen til hvidvaskning

Blandingen henstår i 10-15 minutter, filtreres derefter gennem en sigte eller et lag af klud. En velforberedt blanding har ikke klumper, og farvningen maler metalhvidet. Umiddelbart inden hvidvaskningen er opløsningen godt blandet.

Værelse forberedelse

Før du hvidvaskes i rummet, skal du frigøre så meget som muligt: ​​Tag alle genstande ud, demonter kløften, lysekroner og andre belysningsenheder. Stort møbler og indbyggede genstande og dekorative elementer dækkes med plastfolie og tape over. Med særlig omhu skal du dække gulvet - det vil betydeligt spare senere rengøringstid.

Gulve kan lægges i flere lag med gamle aviser eller lagner, gulvlister kan klistres over med maskebånd. Luk om nødvendigt loftsplinterne og stukkerne.

Forberedelse af loftet. Trin 1. Fjern det gamle hvidvaskemiddel

Selvom den gamle hvidvask ikke er revnet og ser helt ren ud, er det bedre at fjerne det. For at lette denne opgave er der specielle løsninger, men du kan bruge dokumenterede metoder - varmt vand eller en mild sæbeopløsning og en spatel.

Fjern gammelt hvidvaskemiddel

Før arbejdet påbegyndes, skal du beskytte dit ansigt, krop og hænder med beskyttelsesudstyr. Kalk eller kridt påvirker ubeskyttet hud, dårligt skyllet hår.

Fjernelse af hvidvask er en besværlig og arbejdskrævende proces, afhængigt af en stor grad af naturen af ​​den hvide perle blanding. Det kalkholdige lag er lettere at rengøre end kalk.

Sådan fjerner du den gamle lime whitewash?

Ofte er det simpelthen skrabet fra loftet med en metal spatel, der tidligere har tappet det område, der skal rengøres med en gummibåd. Det er ineffektivt at suge kalk hvidvask, da det gamle lag vil klumpe og smøre i loftet.

En kendt metode til rengøring af loftpladen ved hjælp af pasta, når hele overfladen er tykt dækket med en opløsning, og derefter skrælles den af ​​med en spatel sammen med en hvidvaskning.

Sådan fjerner du old whitewash

Sådan fjerner du kalk hvidvask?

Et lag af kridt fra loftet fjernes ved brug af varmt vand med tilsætning af 3% eddikesyre og en svamp (det er tilladt at bruge en separat rulle på et langt håndtag). Forsigtigt fugtet strøm forlades i en halv time for at svulme laget af hvidvask og derefter forsigtigt fjernet med en spatel. Hvis laget ikke er hævet nok, bliver loftet fugtet igen.

Krit på problemområder skal gnide med en svamp. Og i slutningen af ​​loftet stripping - lad overfladen tørre. Graden af ​​renhed kontrolleres ved tilstedeværelsen eller fraværet af hvide mærker på din håndflade, når du berører loftet.

Trin 2. Rengøring, fastsættelse af uregelmæssigheder og primer

Når det gamle lag hvidvask er fjernet, skal loftet rengøres fra pletter, spor af fedt eller rust, skimmel og svamp, hvis nogen.

Spor af rust og fnug elimineres let ved hjælp af varmt saltvand og en svamp. Det er tilrådeligt at tørre det tørrede sted med en opløsning af kobbersulfat (75 g pr. 1 liter vand).

Gamle spor af fedt rengøres med en klud fugtet med en opløsning af calcined salt, som sælges i husholdningsafdelinger. Efter at pletten er fjernet, skylles området med vand.

Hvis leddene af pladerne på stoffet giver anledning til bekymring, kan de limes med serpyanka - det vil bevare belægningenes integritet mod revner. Slots, riller og revner skal gennembores. Bedst af alt er hjemmelavet limkitt egnet til at fjerne fejl i loftsfliser - det holder godt og er nemt at bruge.

For at opnå det kræves to dele af trælim og gips og en del af det sigtede kridt. Blandingen er æltet i vand og påført på loftet med en spatel. Efter tørring gnides overfladen med glødpapir til en glat tilstand. Loftet, der er forberedt på denne måde, er primet - dette vil give overfladen yderligere fugtighedshæmmende egenskaber og vil lette processen med hvidvaskning. Det primerede loft lades tørre i 24 timer.

Trin 3. Hvidvaskning

Med et godt forberedt loft er to lag hvidvask tilstrækkelig. Start fra hjørnerne, mentalt opdele loftet i sektorer. Det er bedst at starte fra vinduet og gradvist bevæge sig mod døren. Ved udførelse af arbejde er det meget vigtigt at fjerne udkast, ellers kan hvidvaskningen smuldre.

Eksperter anbefaler at blanke, skiftevis ved hjælp af kunstig og naturlig belysning - det bliver lettere at identificere fejl og rette dem i løbet af arbejdet.

Hvert lag af hvidvaskning bør tørres godt og kun derefter fortsætte til næste. Der er nogle nuancer, når man vasker forskellige værktøjer.

Sådan hvidner loftet

Hvidvaskning med en rulle er at foretrække, da det giver de bedste resultater, selv i mangel af erfaring. Ved hjælp af en rulle kan du holde fast med V-formede bevægelser for ensartet farvning. Og det er muligt at anvende multidirektionelle lag: den nederste er vinkelret på vinduet, og den øverste er parallel, og ruller forsigtigt rullen på overfladen. Dette vil undgå skilsmisse. Bredden af ​​overlapningen mellem slagene må ikke være mindre end 5 cm.

Retning whitewash loft

Det er vigtigt at sikre, at der ikke er nogen overspændinger og dråber. For at gøre dette skal overskydende opløsning af hvidvaskning fra rullen fjernes ved at rulle rullen på den skrånende del af kuvetten.

Svære områder og hjørner er malet med en mellemstor børste.

Sådan hvidner loftet

Hvidvaskning med en pensel er en mere arbejdskrævende og lang proces. Princippet er det samme - arbejdet starter fra vinduet med korte streger, lagene påføres i forskellige retninger med en aflytningsbredde på 5-6 cm.

Ceiling hvidvaskning er en tidskrævende proces, men helt gennemførlig selvstændigt.

Korrekt hvidvaskning af loftet på den gamle hvidvaskning - en bevist måde

Af alle de eksisterende muligheder for efterbehandling af loftoverfladen er hvidvaskning den mest populære. Grunden til dens udbredte brug af den overkommelige pris for arbejde og et godt resultat.

Normalt anvendes en ny hvidvaskning til vægge og lofter, efter at de har grundigt rengjort overfladen af ​​den tidligere lime og kridt. Et nyt lag af farvesammensætning kan sættes direkte oven på den gamle. Men du skal vide, hvordan du gør det korrekt, så det til sidst viste sig smukt. Meget tid vil ikke være nødvendigt for at bringe loftet i orden, og dette arbejde kan gøres personligt.

Materialer til hvidvaskning af loftoverfladen

Først og fremmest skal du beslutte, hvordan du blæser loftet i en lejlighed ved at vælge en af ​​mulighederne. Hver af dem har fordele og ulemper.

Hvad angår sådant materiale til hvidvaskning af loftet som kridt, vil det give den reparerede overflade en strålende hvidhed. På trods af det faktum, at rummet vil have en god udsigt, vil der komme yderligere støv i den. Dette skyldes, at kridt gradvist begynder at smuldre. Også dette materiale er ikke vandtæt, så for reparation af loftet i badeværelset virker det ikke.

Lime whitewashing er et glimrende middel til at kontrollere svampe. I de rum hvor han dukkede op, skulle du bruge den. Desuden er kalk på loftet modstandsdygtigt over for høj luftfugtighed. Hun kan male loftoverfladen i rummet til ethvert formål, herunder badeværelset. Lime whitewash skjuler med succes mindre defekter som sprækker og revner.

Før lime hvidt loft skal det tages i betragtning, at dette materiale kan forårsage en allergisk reaktion. Ydermere bliver overfladen ikke helt hvid i modsætning til sammensætningen baseret på kridt.

Loftet efter påføring af vandbaseret maling har et glimrende udseende, det holdes godt på samme belægning. Sammensætningen stikker til den gamle hvidvask og begynder i sidste ende ikke at skrælle af. Denne maling har den eneste ulempe - når den anvendes, kan reparationer udføres ved temperaturer fra + 5 ° С. Men når maleri loftet udføres indendørs, betyder denne omstændighed ikke noget.

Hvis der ikke er noget ønske om at vaske det forrige lag fra overfladen, skal du vide, at hvidvaskning af loftet ifølge den gamle hvidvaskning har en række nuancer. Faktum er, at kridt ikke kan anvendes til kalk, og omvendt, ellers vil et nyt lag af efterbehandling falde dårligt, hvilket resulterer i, at snavsede pletter vises på loftoverfladen.

Det er tilladt at anvende det samme lag eller vandbaseret maling over kridtopløsningen. Hvis det gamle hvidvaskemiddel i loftet var kalkbaseret, kan det kun dækkes med samme materiale eller emulsionsmaling. Derudover skal man huske på, at emaljer eller olie maler ikke anvendes på det gamle kridt eller kalklag.

Hvidvaskningsværktøjer

Før selvblegning lofter, forberede de nødvendige værktøjer - dette arbejde er udført på en af ​​tre måder, som de bruger:

Hvis maleriet udføres med en rulle, vil farvesammensætningen ligge jævnt uden at danne pletter og pletter. For at opnå et godt resultat anvendes hvidvask i to lag. Det vil være nødvendigt at have ikke kun en rulle, men også en opløsningstank, en genstand til blanding, en malkebakke og en lille børste til påføring af maling ved loftets overgang med væggen.

Børste til hvidvaskning kan købes i hvert butiksmateriale til en overkommelig pris. Ved anvendelse af det sprøjtes sammensætningen, derfor er det nødvendigt at beskytte indretningen i rummet og bruge specielle briller til øjnene.

Brugen af ​​en sprøjtepistol gør det muligt at stable hvidvask i et jævnt, fint lag. Når du bruger maling, skal du sørge for at den er klumpfri. Dens konsistens skal være mere flydende end hvidvask, som påføres med en rulle eller børste.

Valget af vandbaseret maling

Hvis det bestemmes af indstillingen, desto bedre at blanke loftet, er det besluttet at bruge denne type maling, så du skal tage højde for at der er mange sorter af dem, de adskiller sig i sammensætning og egenskaber:

 1. Polyvinylacetat maling. De er de mest overkommelige.
 2. Vandemulsion med akryladditiver. Nyd den mest populære. De bruges til forskellige overflader, de er modstandsdygtige over for slid, men for lofter er det ligegyldigt.
 3. Silikone maling. Hvis hvidvaskningen af ​​loftet repareres, kan det gøres uden at bruge en primer. Denne farvesammensætning har en høj grad af dampgennemtrængelighed, det er egnet til at male loftoverfladen i køkkenet eller badeværelset. Sådan maling kan pålideligt beskytte loftet fra svampe.
 4. Vandemulsion med latex. De har fremragende modstand mod vand, deres malede overflader kan vaskes med vaskemidler. Sådanne sammensætninger er de dyreste blandt lignende produkter.

For at bestemme hvilket hvidvaskemiddel der er bedre for loftet, skal du omhyggeligt læse etiketten, der angiver formålet med sammensætningen, forbruget pr. Kvadratmeter og andre vigtige oplysninger, før du køber den vandbaserede maling.

Den korrekte sammensætning giver dig mulighed for at skabe en slidstærk snehvide loftsbeklædning - den bliver ikke gul med tiden og vil være pålideligt beskyttet mod udseende af svampe.

Hvidvask med vandbaseret maling

Før det gøres med lofter, skal der påføres en vandbaseret emulsion over kalk, og det forrige lag skal være forsynet med en akrylprimer. Så det gør ikke ondt for at sikre overfladens styrke, for det kan du forsøge at ridse på.

Maling anvendes kun, når loftet ikke er forbrændt. Ved maling på toppen af ​​kridt er forberedelse ikke nødvendig. Emulsionsblandingen holdes på loftet uden brug af en primer.

Før du starter reparationer, bør du forberede værelset. Emner i det er omhyggeligt dækket med film eller taget ud af rummet for at beskytte dem mod maling.

Ved påføring af farvesammensætningen med en børste sættes penselstrøgene vinkelret i forhold til vinduerne og derefter parallelt med dem. Hvis det sidste lag er parallelt med lyskilden, vil der ikke være nogen mærkbare striber, efter at malingen er tørret. Se også: "Do-it-yourself loftmaleri med vandig emulsionsmaling - vejledning og trin-for-trin vejledning."

En mere bekvem og enkel malingsproces er brugen af ​​en rulle, for hvilket formål de går som følger:

 1. Maling hældes i malkebakken.
 2. Rullen dyppes i beholderen og rulles på den skrånende side af badet for at fordele malingen over overfladen jævnt og dens overskydende strømning.
 3. Det første lag er lagt vinkelret på vinduesåbningerne.
 4. Vent, indtil malingen er helt tør.
 5. Derefter sættes følgende lag, idet det er parallelt med vinduerne.
 6. Brug en børste til at male over dele af loftet på de steder, hvor loftet går ind i væggene.

Det er meget lettere at anvende maling fra en spray. Det er nødvendigt at lægge tre lag, mens det ikke er nødvendigt at følge målets retning. Det vigtigste er ikke at gå glip af en enkelt centimeter af loftoverfladen.

Kalkreparation

Før du laver et loft med hvidvask, skal du lave en kridtløsning, hvor 10 liter vil kræve 50 gram trælim og 5 kg kridt. Dens konsistens skal være sådan, at sammensætningen ikke strømmer fra kniven. Hvis ikke, tilføj kridt. I blandingen kan du hælde blå til overfladen, der er hvid, uden yellowness.

Teknologien til reparation af loftet med kridt adskiller sig ikke fra processen med at anvende vandbaseret maling. Vælg først et værktøj til reparation - børste, rulle eller spray. Sammensætningen skal gå jævnt.

Lim hvidkalkning af loftet, som er meget populært i dag, og har lim i sammensætningen, det er meget lettere at anvende og holder fastere. Hvis overfladen dækket med simpel kridt kan få hænderne til at blive snavset, så har limmaling ikke sådanne fejl. Hertil kommer, at denne hvidvask kan give nogen farvefarve.

Kalk hvidvask

Til fremstilling af kalkmørtel til maling af loftoverfladen skal der tages 2,5 kg kalk, tilsæt 100 gram salt, forvædet i vand og lidt blå. Alle komponenter blandes, og vand hældes på en sådan måde, at det resulterende volumen af ​​blandingen er ca. 10 liter.

Reglerne for limning af loft svarer til anbefalingerne om, hvordan man anvender vandbaseret maling og kridtopløsning.

Vigtige nuancer

Ved reparation af loftoverfladen skal formålet med rummet tages i betragtning. For eksempel, hvis det er et badeværelse, er der brug for en speciel sammensætning, der er modstandsdygtig over for høj luftfugtighed og er i stand til at beskytte loftet fra svampe. Ellers vil malingen på kort tid miste et attraktivt udseende og vil sandsynligvis begynde at smuldre.

Når man arbejder på maleri, er det nødvendigt at huske om sikkerhed, da det er umuligt at lade hvidtning komme ind i åndedrætsorganerne, øjnene eller på huden. For at gøre dette skal du bruge åndedrætsværn, gummihandsker og specielle briller. Faktum er, at farvesammensætningen kan forårsage alvorlige allergiske reaktioner, og nogle gange kemiske forbrændinger.

Fjernelse af den gamle hvidvask fra loftet

På trods af at der er en teknologi, må man hvidtætte loftet med dine egne hænder uden at vaske det forrige lag for at opnå et kvalitetsresultat, det er nødvendigt at rengøre overfladen og justere den.

Du skal helt sikkert vaske den tidligere påførte hvidvask, der ikke overholder loftet. Hvis du ikke fjerner det, kan du ikke regne med et anstændigt resultat. Når kalksten eller kalkstenlaget er jævnt, tyndt og fast på, kan malingen udføres på toppen af ​​det.

Hvis det imidlertid er nødvendigt at forberede loftet for hvidvaskning, for at fjerne kridt, skal du gøre følgende:

 1. Skumgummisvampen er fugtet i vand, så det bliver vådt og ingen dråber drypper fra det.
 2. Gang efter gang udføres den på overfladen, hvorved der vaskes lag for lag, der gøres vådt så ofte som muligt.
 3. Afslutningsvis skal du tørre loftet med en våd klud og dyppe det ofte i vandet.

Hvad angår kalklaget, er det meget sværere at fjerne:

 1. Først og fremmest fugter hele loftoverfladen, som du kan bruge sprayen til.
 2. Gennemtrængt materiale fjernes med en skraber eller trowel.
 3. Vask derefter forsigtigt loftet med en svamp eller klud for at fjerne rester af støv og lime.

Det er bedre at udføre arbejdet på plottene: mens den gennemblødte kalk fjernes fra en af ​​dem, absorberer overfladen af ​​den anden fugt. Som et resultat kan du hurtigt forberede loftet. Også for at vaske det gamle hvidvaskemiddel ved hjælp af specialværktøjer.

I butikkerne af byggematerialer solgt remover, som påføres med en spray. Når det tørrer, dannes en skorpe i loftet, den skal fjernes med en skraber. Endelig vaskes overfladen med en klud.

Der er en anden mulighed for at fjerne det gamle lag. Eddike tilsættes til vand i mængden af ​​en spiseskefuld pr. 5 liter og 50 ml badeskum. Komponenterne blandes grundigt og påføres i loftet. Efter 20 minutter rengøres det med en skraber og tørres med en våd klud.

Der er en anden måde at rense det gamle hvidvaskemiddel på. Du skal blande vand og mel. Den resulterende pasta appliceres på overfladen og får lov til at tørre ud, hvorefter det er let at fjerne det gamle lag.

Professionelt malet loft

Hvis du ikke har nok færdigheder og viden om, hvordan du kan blæse lofter, kan du bruge professionelle tjenester. Denne løsning har mange fordele. Det giver ikke alene mulighed for at spare tid, men også at få et glimrende resultat. En professionel på hvidvaskning af loftet vil bruge et minimum af farve sammensætning, så reparationen vil koste ikke meget dyrere i forhold til selvmaleri. Det vigtigste ved at være opmærksom på er evnen hos dem, der skal ansættes.

Det skal huskes at lave hvidvask på gammel maling er en billig og nem måde at forvandle det indre af rummet til det bedre. Anvend det bør ikke altid og kun når det foregående lag er jævnt og holder fremragende. I dette tilfælde vil vandbaseret maling og lime og kridt, der anvendes direkte på den gamle base, holde fast.

Det er nemt at lave hvidvask. Det er nødvendigt at bede om hjælp fra mesterne og ansætte fagfolk for at spare tid, hvis ejeren af ​​lokalerne er en travl person og ikke har mulighed for at lave reparationer.

Teknologi korrekt hvidvask loft i lejligheden

Hvis du begyndte at reparere og besluttede at hvidkalkede loftet, er denne artikel til dig! Til dato tilbyder markedet mange forskellige måder at efterbehandle: Nedhængte lofter og lofter, loftfliser, gipskonstruktioner. Men selvfølgelig hvidvaskning - den mest miljøvenlige og overkommelige løsning. Og ikke mindst vil det ikke stjæle dyrebare centimeter fra dig. Før du begynder, skal du beslutte dig for materialet. Blanding til hvidvaskning er baseret på kalk og kridt. Hvilken er bedre at vælge?

Lime loft hvidvask

En sådan løsning er også egnet til koldt og vådt område, da kalklaget indeholder porer, hvilket bidrager til hurtig tørring. Hvis der er små revner på overfladen, vil kalket skjule dem. Har stærke antibakterielle og desinfektive egenskaber, modstår udseendet af svamp og skimmelsvamp. Derfor er den perfekt til brugsrum med høj luftfugtighed, som kræver desinfektion: kældre, skure, forlængelser. Kalkoverfladen smøres ikke. Efter arbejdet er der ingen problemer med rengøring. Alt, der faldt på gulvet, vaskes let af med vand og efterlader ingen pletter. Sådan dækning vil vare længe nok - ca. 4 år.

Men det er værd at overveje at kalk kan forårsage allergiske reaktioner, så det er bedre for personer med allergi at være i sådanne rum.

Kalk hvidkalk

Kalkbaseret løsning kan kun bruges i varme og tørre rum. I modsætning til kalk har det kalkholdige lag ingen porer, der er nødvendige til tørring. Overfladen, hvidgjort med kridt, ser mere mat ud, farven er dyb og mættet. Bagsiden af ​​denne effekt er, at overfladen udtørrer. Belægningen varer i 1-2 år, hvorefter det er nødvendigt at blanke igen. Spor på gulvet efter afslutning af arbejdet er ret vanskeligt at vaske. Husk i det mindste skolebrættet, hvor mange der ikke vaskes, forbliver stadig hvide. Små revner og uregelmæssigheder, i modsætning til kalk, vil ikke skjule kridt. Men der er en væsentlig og vigtig fordel: kridt er et allergivenligt materiale, der overholder de strengeste hygiejniske og hygiejniske krav. Derfor, hvis du har allergier, så er det bedste materiale simpelthen ikke fundet.

Vi har behandlet fordelene og ulemperne ved de to løsninger. Hvilken man skal vælge, bestemmer du. Hvad skal vi gøre næste?

Forberedelse af loftet for hvidvaskning

Før arbejdet påbegyndes, skal alle mulige møbler tages ud af lokalerne, da dråber og fnug ikke kan undgås. Dække ting, der ikke kan udføres. Vi begynder at rense loftet. Hvis du tidligere havde været hvidkalket med kalk, så vil både kalk- og kalkholdige opløsning ligge på en sådan overflade godt. Hvis loftet var hvidkalket med kridt, vil kalk ikke tage det. Ingen rensning og priming vil hjælpe. Kun kridt kan sættes på kridt.

Nødvendige værktøjer

For ikke at skynde sig i arbejdet med at finde det rigtige værktøj, skal du forberede alt på forhånd. Du skal bruge:

 • bred børste (15 cm) eller rulle;
 • smal børste (5-7 cm);
 • plastemballage;
 • trinladder eller bord
 • gummihandsker;
 • gamle aviser klude.

Afhængigt af situationen kan du have brug for:

Sådan finder du ud af, hvad der blev anvendt på loftet før

Stryg fingeren over overfladen. Hvis et hvidt spor forbliver på fingeren, betyder det at det er kridt. Hvis ikke, er det kalk. Hvis du stadig er i tvivl, suge et stykke bomuld i citronsaft og påfør overfladen. Kridt vil sizzle, men lime vil ikke.

Uanset hvad der var belægningen, skal det behandles. For at gøre dette, vådt den rag vi går gennem hele loftet. Således fjerner vi støv og hvid blomst.

Hvad skal man gøre med revner

Hvis loftet har store revner, skal de sættes i gang. Bemærk, at revner ikke er nok til at dække. Efter tørring vil kittet knække. Derfor skal du sørge for at pålægge serpyanka. Serpyanka er en maske i en rulle 3-5 cm bred (bredden kan være anderledes). Ved hjælp af serpyanki tætte revner, led i gips. Generelt er alle elementer der krænker overfladens integritet. Faktum er, at revnen inde indeholder luft, og der er ikke noget at sætte på dette sted. Mens vi sætter det, er det fugtigt, og det ser ud til, at alt er blevet sløret. Men efter tørring kommer gabet igen. Derfor blæser vi båndet fra rullen og forsegler revnen. Serpyanka på den ene side har en klæbende overflade, så det er nemt at holde fast. Derefter ved hjælp af en kittespinde. Kun i dette tilfælde vises ikke revnen igen.

Vær ikke bange for, at det ikke vil fungere meget glat, så du kan tørre det hele ud. Tørretiden for kittet afhænger af rummets fugtighed og temperatur. Hvis du bor i en normal lejlighed, vil det tage en dag. Under alle omstændigheder kan tørringsniveauet du selv bestemme. Nå slutter vi alle uregelmæssigheder med et simpelt sandpapir.

Sådan fjerner du pletter

Naboerne oversvømmede, eller du bor på øverste etage, hvor taget flyder om foråret. Som et resultat, gule pletter og pletter. Du kan ikke forsøge at blanke dem og endda kitt. Det er umuligt! Hvis vandbaseret maling stadig kan klare denne opgave, så er kalk ud over dens magt. Men fortvivl ikke. Udgangen er faktisk. Dette vil hjælpe os med almindelig hvidhed eller blegemiddel. Damp en svamp i en hvilken som helst væske og påføres pletten. Bare vær sikker på at bære gummihandsker, ellers vil huden blive spist øjeblikkeligt.

Primer til bedre anvendelse

Vi whiten, whiten på ét sted, men løsningen synes ikke at holde fast, og kun dråber forbliver. Så, så dette ikke sker, er det nødvendigt at blive primet. Primeren er en hvid væske i en plastikflaske. Generelt er det polyvinylacetatlim, fortyndet med vand. Men for nemheds skyld begyndte det at producere i færdig form. Denne opslæmning påføres ved anvendelse af en rulle. Ideelt set, hvis du har et plastbassin eller en bred plastikspand (en stor spand fra under a / e-maling er perfekt). Det vigtigste er at sætte en rulle i denne beholder. Primeren opretter et klæbende lag. Med andre ord dannes en tynd film med mikroporer, hvortil opløsningen vil klæbe præcist.

Sådan fortyndes opløsningen

Lime er af to slags: slaked og unslaked.

Quicklime sælges i plastemballage af forskellige emballager og er en hel stenet stykke som kridt. For at få et kalkpulver fra dem skal de slukke. Dette gøres som følger. Ved 1 kg kalk tages 1 liter vand og hældes gradvist. Som et resultat af slugtning opnås kalkpulver. Lime er en meget stærk alkali.

Når du slukker, følg alle forholdsregler. Du skal bære en beskyttende ansigtsmaske, plastikbeklædning og gummihandsker, fordi alt vil sitte, koge og sprøjte.

Bare hvis du ved siden af ​​dig stadig har en opløsning af eddike eller citronsyre. Hvis blandingen kommer på huden, vil syren neutralisere alkalien og ingen forbrændinger vil danne. At slukke kalk er bedst i metalbeholdere, fordi plastik ikke tåler høje temperaturer og smelter.

Det er meget nemmere og lettere at arbejde med færdiglavet kalk. For at opnå 10 liter opløsning kræves 3 kg kalk. Nå, hvis der er en stor affaldsmasseemballage. I det opvarmer vi vand, så det ikke bliver varmt, men temmelig varmt. Kalk tilsættes gradvist, mens opløsningen omrøres, så der ikke dannes klumper. At forstyrre bedre med en træpind. I en separat beholder er det nødvendigt at blande saltopløsningen. Vi tager noget salt, der er tilgængeligt, og forholdet 100 g pr. 1 liter vand fortyndes. Hæld det i opløsningen og bland.

For at kalk ikke bliver gullig efter tørring i loftet, kan du tilføje blå. For at gøre dette skal det fortyndes separat for ikke at overdrive det. Mængden og koncentrationen af ​​blueness skal du bestemme dig selv afhængigt af det ønskede resultat. Når alt er godt blandet, spænd blandingen. Dette kan gøres med en gasbind eller nylonstrømpe. Dette gøres for at eliminere klumper af kalk, der ikke er opløst. I et andet tilfælde risikerer du at dekorere loftet med præget indretning.

Du kan også følge instruktionerne på emballagen, hvis der er en, da forskellige producenter tilbyder forskellige teknologier til fremstilling af blandingen afhængigt af sammensætningen.

Ceiling Whitening Technology

Hvis du har en stepladder - fantastisk! Hvis ikke, vil en almindelig tabel gøre. Det er endnu mere bekvemt, fordi du kan gå på det. Du skal bruge to børster: bred (15 cm) og smal (5-7 cm). Du kan selvfølgelig bruge en rulle, men da opløsningen er meget flydende, vil den hele hælde på gulvet rigeligt. Hertil kommer, at muligheden for at dække op uden huller børster over. Forbered nogle bekvemme beholdere, der kan holdes i dine hænder. Stor - til en bred børste, lille - for en smal.

Vi begynder at hvidvaskes fra vinduet, da kun i en sådan retning af lyset ikke vil blive set hvide rum. Hvid først omkring omkredsen af ​​samlingerne mellem loftet og væggen med en smal børste. Derefter med en bred børste tager vi hovedtorget ud fra vinduet til døren. Bevægelsen skal være i samme retning. Efter hvidvaskningen er loftet fugtigt, gråt og grimt. Vær ikke bange! Som det tørrer, bliver det hvidere. Når det første lag er tørret, kan du anvende det andet. Generelt afhænger det af forsømmelsen af ​​sagen. Måske er et lag nok. Men hvis du beslutter at hvidvaskes endnu en gang, så hvidt vinkelret på den retning, der blev hvidt før. Dette vil hjælpe med at forhindre striber og striber. Tørrer hvidkalkning hurtigt. I et tørt, varmt rum i 3-4 timer.

Det er vigtigt! Luk vinduerne og ventilationskanalerne. Sørg for, at der ikke er trykkerier på værelset, ellers vil alt, der ikke er dovent, holde sig til loftet.

Maling af loftet med vandemulsion

Hvis du havde lime med blå i loftet, kan du ikke engang forsøge at gøre denne situation blød med kalk eller kridt. Intet sker! Spild ikke din tid. Uanset hvor mange lag du lægger, blæser den blå gennem. Tag derfor straks vandbaseret maling. Det vil male over bluing, fnug og eventuelle andre fejl. Ikke mere behageligt at bruge materiale til hvidvaskning er endnu ikke blevet opfundet. Fordelen ved kalk- og kridtopløsning i forhold til vandemulsionen er kun prisen. Men hvor meget indsats du har brug for at bruge til høj kvalitet whiten! Vandig emulsionsmaling har mange fordele:

 • intet støv i madlavningsprocessen;
 • glattere overflade på grund af tykk konsistens;
 • blandingen er klar, og den behøver ikke at blive fortyndet;
 • kan males med en rulle med et langt håndtag lige fra gulvet;
 • ingen grund til at male på mange lag;
 • Loftet vil stadig være hvidere end fra kalk;
 • Belægningen er mere holdbar.

Hvis du beslutter dig for at male med vandemulsion, er teknologien den samme som ved hvidvaskning. Først langs perimeteren med en børste passerer vi samlingerne mellem loftet og væggene, og derefter med en rulle, der starter fra vinduet, males hovedtorget i en retning. I modsætning til kalk har farven på loftet straks en hvid farve. Ved normal temperatur tørrer den vandige emulsion i 3-4 timer. Så kan du, hvis det ønskes, anvende et andet lag. Men som regel er det ikke nødvendigt.

Vi overvejede fordelene og ulemperne ved forskellige typer hvidkalkblandinger. Nå, hvilken man skal vælge, bestemmer du.