Trin-for-trin instruktion om isolering af loftet i badet

For at holde varmen og den varme damp i badet i lang tid - hovedmålene for ejerne. Kun en omfattende opvarmning struktur giver det ønskede resultat. Den opvarmede luft stiger, så den vigtigste barriere, der holder ham indendørs, bør være loftet med høj kvalitet, godt lavet isolering.

Egenskaber af isolering til bad

De vigtigste krav til de materialer, som du planlægger at udføre varmeisolering af loftet på:

 • modstand mod ild;
 • miljøvenlighed, fraværet af toksiske sekret ved opvarmning
 • fugt modstand.

Disse kriterier svarer til moderne varmeapparater og improviserede midler, der anvendes i mere end et århundrede. Blandt sådanne materialer er savsmuld og ler. Ved hjælp af naturlige ingredienser er der ved at forberede en billig og pålidelig isolering til et hemmede loft. Et lag af blødgjort ler bliver en pålidelig barriere for fugt.

Et fælles materiale til varmeisolering er mineraluld. Der er flere typer materiale:

Glasfiber - en billig og holdbar isolering, som kan modstå temperaturer fra -60º til + 400º C. Ved installation det nedbryder den bidende tråd, så arbejde med det kræver en respirator, beskyttelsesdragt og briller. Varmeisolatorlaget er 10-20 cm.

Stenuld er slukket, kan modstå temperaturer op til + 1000º C. Hun isolerede ikke kun loftet, men også steder af kontakt med røggasrøret.

Til isolering af dampbad anbefales et materiale med et folielag. Basalt fiberbrønd passerer damp og absorberer ikke fugt ligesom andre former for mineraluld. Materialet er modstandsdygtigt over for deformation, rotter ikke, er ikke bange for gnavere og mikroorganismer. Dens omkostninger er højere end glasuld, men dens egenskaber er bedre. Hovedbetingelsen for anvendelse af mineraluld er dens grundige isolation fra fugt.

Udvidet ler - porøse granuler af ler. Bulkmateriale har lav varmeledningsevne og overkommelig pris. Der anvendes granuler af forskellige fraktioner, det giver mulighed for at fylde et tæt lag. Før isolering af loftet i badet, lavet i fladbundet vej, er pladerne dækket af ler. Det viser sig at være et slidstærkt design, der kan modstå vægten af ​​claydite med et lag på 15-25 cm. For at begrænse massematerialet er der installeret et bord. Hygroskopisk isolering er placeret på dampspærrefilmen og dækket af et lag af vandtætning.

Skummet polyethylen med folie giver dig mulighed for at skabe en termoseffekt i badet. Infrarøde varmebølger stiger til loftet, hvor de afspejles af et metallisk lag. Isolering er sikker, vandtæt, nem at installere med en hæftemaskine og et specielt bånd. Kombinationen af ​​termisk isolering med mineraluld vil skabe den maksimale energibesparende effekt.

Hvilke materialer skal du bruge til damp og vandtætning

Dampisoleringsfilm beskytter isoleringen mod fugt, der trænger ind i rummet. Til brug i badet er foreslået materiale med et reflekterende lag. Lerret er lagt med en overlapning, og leddene lukkes med foliebånd. For at forbedre belægningenes tæthed spidses den med hæfteklammer og bøjes på toppen med tape.

Isolering vandtætning udføre tæt plastikfolie, folie på laget af Kraft papir, byggemembraner, permeable til damp.

Typer af loft design i badet

Teknologien til isolering af loftet afhænger af dens enhed. Der er tre typer af designs:

En vigtig forudsætning for at sikre højkvalitets termisk isolering til ethvert design af loftet er bevarelse af isolering fra fugt. Brug moderne materialer eller overkommelige ler og savsmuld - valget af badets ejere.

Trinvis isolering til forskellige typer af loft

Gulvopsætning indebærer at lægge brædder direkte på væggene. Dette er den nemmeste og budgetmæssige metode, den bruges til bygninger, der ikke er mere end 2,5 m brede. Normalt i et sådant bad er der ingen loftsrum. Opvarmning af loftet forekommer udenfor.

 1. Et lag af dampspærre lægges på gulvet og sikres med en hæftemaskine eller små negle.
 2. Mineraluld er placeret oven på filmen. Når der anvendes et partikelformigt isoleringsmateriale (ekspanderet ler, savsmuld og ler), er det nødvendigt at fylde omkredsen af ​​loftet omslutter rand.
 3. Den resulterende flerlagskage er dækket af et vandtæt ark.
 4. Ofte presses isolationen mod brædderne, der ligger i trin på 40-50 cm.

Podshivnaya design skaber et pålideligt og holdbart loft. Brædderne er fastgjort til lejebjælkerne inde fra rummet og fra loftet. Lægning af flerlagsisolering sker mellem gulvbelægningerne. Isoleringsteknologien omfatter flere faser:

 1. På loftet bjælker knyttet dampspærre film. Materialet anvendes med et lag folie, det er lagt med en overlap på 10 cm og med samme tilgang på væggene. Pålideligheden af ​​at fastgøre klinget og ventilationsgabet mellem det og finishen sikrer, at tynde skinner påfyldes. Over dampbadet anbefales at stramme de to lag af dampspærre og sætte dobbelt så meget isolering.
 2. Foringen behandlet med et antiseptisk eller kantet bord er fastgjort til bjælkerne. Tunet-og-rillet tømmer, med en rille og et kam, skaber en tættere loftsdækning.
 3. Fra loftet mellem bjælkerne er der placeret en varmelegeme - udvidet ler eller basaltuld. Korrekt lagt materiale skaber et tæt lag uden huller.
 4. Isolationshøjden skal ikke nå toppen af ​​bjælkerne med 3-5 cm, hvilket vil skabe plads til ventilation.
 5. Varmeisolerende materiale er dækket af en vandtæt film, der er overlappet med 10 cm.
 6. Gulvbelægningen er lavet af holdbare brædder.

Paneltak består af separate brædder lavet af korte brædder og stænger.

 1. Pladerne på 60 cm lange er pakket på to parallelle bjælker. Træet er forbehandlet med et antiseptisk middel. På hver side stikker brættet ud med 5 cm, og når det er docket, placeres isolering i disse huller.
 2. På indersiden af ​​panelet er der fastgjort dampspærre.
 3. Færdige strukturer lægges på kasser, fyldt i bunden af ​​gulvbjælkerne.
 4. Ved leddene af panelerne indsættes fugtbestandig isolering.
 5. I hver skærm passer mineraluld, ekspanderet ler eller andet materiale.
 6. Afslutter isoleringspolyethylenfilmen, som beskytter mod fugt og efterbehandling af gulvrum. En batten af ​​linden, cedertræ eller asp er proppet på kassen i bunden af ​​loftet.

Korrekt isolering af loftet giver en varm damp og et behageligt ophold i badet.

Sådan isoleres loftet i et bad med et koldt tag

Et hvilket som helst bad har højkvalitetsisolering af loftet - varm luft, ifølge fysikens love, har tendens til at stige opad. Og hvis der ikke er noget varmeisolerende lag på vej, så for at varme badet og opretholde en stabil høj temperatur i det vil kræve betydeligt mere brændstof.

Men det er ikke det eneste problem - den manglende isolering i loftet af badet vil akkumulere kondens og dryp på toppen af ​​hovedet og ryggen dråbe er usandsynligt nogen vil bringe en masse sjov. Og fugtigheden, der forlader opad sammen med varmen, vil bidrage til ødelæggelsen af ​​loftet og takets støttesystem. Den eneste måde at undgå disse problemer på er at lave en højkvalitets isolering af loftet i et koldt tagbad. Og vores materiale vil fortælle dig, hvad og hvordan du gør det.

Hvorfor isolere loftet i badet

Planlægning arbejde

Før du køber materialer og optager værktøjer, bør du omhyggeligt planlægge dine handlinger. En klarere forståelse af virksomheden vil spare dig for irriterende fejl og behovet for at gentage alt i fremtiden.

Ordningen isolering træ loft

Det første spørgsmål - er det muligt at isolere loftet i badet uafhængigt? Eller er det værd at overdrage denne forretning til byggelaget? Selve processen af ​​loftet isolering er ikke noget kompliceret, fordi det er let at udføre og selvstændigt, selv uden megen erfaring i reparation og byggeri. Det vigtigste er at omhyggeligt observere teknologien og henvende sig til ansvaret. Til fordel for selv-isolering af loftet sagde også tilgængeligheden af ​​de rigtige materialer - de kan findes i enhver stor isenkræmmer eller på markedet.

Det andet spørgsmål - hvad skal du faktisk gøre? Opvarmning af loftet i et koldt bad består af tre faser:

 • dampbarriere;
 • varmeisolering;
 • imprægnering.

Resultatet formodes at være en slags "lagkage", det nederste lag, som rager loftsbelægning, og over det er anbragt sekventielt fra bunden op, damp, varmeisolering og imprægnering. Flere detaljer om hvorfor dette er nødvendigt, og hvordan man gør det vil blive beskrevet nedenfor. Nu er det tid til at tænke på at vælge materialer.

Eksempel på et loftisoleringsprogram

Vi vælger isoleringen

I det smeltede bad opretholdes en meget høj temperatur og fugtighed. Termisk isoleringsmateriale skal opfylde disse betingelser og vigtigst afgiver ikke skadelige stoffer ved opvarmning. Derudover bør en god isolering til et bad være brandhæmmende. Det er uønsket, at det termiske isoleringsmateriale er for tungt eller ubelejligt at bære og samle. Overvej nu materialerne mere detaljeret.

Regler for installation af flerlagsstrukturer af savet træ

Mineraluld

Det er den mest almindelige variant af isolering til bade og private huse; Dette er et fibrøst isoleringsmateriale, der findes i tre former:

 • glasuld;
 • stenuld, der er lavet af basalt eller andre rocksmelter;
 • Slagwadding, fremstillet som slaggblokke fra blastovnsslag.

Den største fordel af mineraluld, foruden den meget lave varmeledningsevne, anses det, at det ikke grobund for svampe, skimmelsvampe, insekter og gnavere. For et bad, der ligger på en privat grund, er dette særligt vigtigt. Også værd at bemærke, er, at dette materiale ikke brænder, ændrer ikke dens størrelse og form, når det opvarmes eller afkøles, og meget let at installere på grund af sin lave vægt. Mineraluld er lavet i form af rektangulære paneler eller i form af ruller.

Som for ulemperne, de to af dem - evnen af ​​uld til at absorbere fugt (især slagger uld), og den potentielle skade indeholde phenoler. Begge disse ulemper kan elimineres hvis korrekt nærmer problemet med damp og imprægnering og undgå kontakt med mineraluld luftstrøm, især i badet.

Det er vigtigt! Små partikler af mineraluld kan have en skadelig effekt på en persons øjne, hud eller lunger, så når du arbejder med det, skal du bære tunge tøj og bruge handsker, sikkerhedsbriller og åndedrætsværn.

Tabel. sammenlignende egenskaber ved forskellige typer mineraluld.

Udvidet ler

Det er en lille lersten med en porøs struktur. I sammenhæng med sine fordele er claydite det mest egnede materiale til isolering af loftet i et bad.

 1. Sikkerhed - den brænder ikke, er miljøvenlig og udsender ikke skadelige stoffer i luften.
 2. Holdbarhed - udvidet ler dekomponerer ikke under sollysets virkning og falder ikke sammen med tiden.
 3. Dette materiale er ikke et attraktivt medium til svampe eller bakterier.
 4. Det er billigt og nemt at installere.

Desuden absorberer claydite betydeligt mindre fugt end mineraluld, men der er stadig brug for dampspærre og vandtætningslag.

Skumplast

I rette tid var en af ​​lederne blandt varmeisolerende materialer. Men selvom der tages hensyn til alle dens fordele, er det ikke nødvendigt at vælge skumplast som en loftsvarmer i badet - materialet brænder godt i en ild, og røgen er meget farlig for menneskers liv og sundhed. Det er også i stand til at nedbryde og lige under påvirkning af høje temperaturer (og i badet er de uundgåelige), fordi udvidet polystyren næppe kan kaldes et rimeligt valg i dette tilfælde.

Ecowool

Naturfibre materiale fremstillet af cellulose med tilsætningsstoffer, der giver flamme modstand og beskytter mod gnavere, insekter og mikroorganismer. Ecowool har en lav vægt og evnen til at udfylde alle huller og huller. Ligesom Claydite er det miljøvenligt og udsender ikke nogen stoffer, der er skadelige for mennesker.

Ecowool er imidlertid i stand til at absorbere en masse fugt, hvilket forringer sine varmeisoleringsegenskaber. Derfor er god ventilation under taget og højkvalitets vandtætning ønskelig ved brug af den. En anden ulempe ved dens anvendelse er installationens kompleksitet - med den "våde" anvendelsesmetode kræves specielt udstyr.

"Våd" metode til anvendelse af økould

En blanding af cement og savsmuld

Det er et "klassisk" materiale til isolering, som blev brugt lige før udseendet af mineraluld eller skum på markedet. I nogle tilfælde kan ler anvendes i stedet for cement og halm i stedet for savsmuld.

For det første fremstilles en tør blanding i følgende forhold: En del cement og en lime tages til 10 dele savsmuld. Den resulterende tørmasse skal fyldes med en og en halv del vand og få en temmelig tyk og homogen opløsning. Blandingen spredes på overfladen og fordeler et ret jævnt lag.

Det er vigtigt! Det er ønskeligt at bruge savsmuld, der er blevet tørret i flere måneder eller bedre end et år.

Et sådant materiale er meget billigt og miljøvenligt, men det har ikke så høj varmeisolering som udvidet ler eller mineraluld. Derudover er fremstillingsprocessen tidskrævende, og efter lægning er det nødvendigt at forsegle de resulterende revner (og de er uundgåelige).

Opvarmning af loftet med en blanding af ler og savsmuld

Materialer til damp og vandtætning

Til badet er dampspærren af ​​loftet afgørende, ellers vil stigende fugt ikke kun forringe isolationsegenskabernes varmeisoleringsegenskaber, men bidrager også til udviklingen af ​​svampe og skimmelsvamp på selve loftet og på tagspærrene. Specialiserede film og belægninger anvendes som dampbarriere materiale. Der bør lægges særlig vægt på anti-kondensatmembraner. Når man køber dampspærrefilm, er det tilrådeligt at vælge dem, der har et folielag.

Det er vigtigt! Når du arbejder med sådanne film, skal du være forsigtig med ikke at tillade brud i dampspærrematerialet eller folielaget, ellers vil dets beskyttende egenskaber blive væsentligt forringet.

Hvad angår vandtætning, kan den bruges som en speciel film, som findes i enhver hardware butik og billigere tagmateriale eller tæt polyethylen.

Fælles dampspærre materialer: 1. Geosyntetik. 2. PVC membran. 3. Glas. 4. rolle 5. Aluminiumsfolie. 6. Termofol.

Isolering af loftet

Der er tre hovedtyper i badeværelset:

Nu overvejer vi sidstnævnte type og finder ud af hvordan man opvarmer det, og hvad der skal tages i betragtning, når man overvejer nuancerne.

Gulvbelægning er normalt brugt til små bade, som opvarmes ganske sjældent og sæsonmæssigt. Bladehøvling eller enkle kantede plader lægges på den øverste del af væggen, indstilles til hinanden og fastgøres uden brug af støttebjælker. Det resulterende design er meget enkelt, men det er ikke i stand til at modstå en stor belastning, fordi et tykt lag af termisk isolering ikke kan bruges her.

Det er vigtigt! Det er tilrådeligt at lægge loftet lidt lavere end væggenes højde for at efterlade plads til at fylde udvidet ler eller lægge mineraluld. Hvis dette ikke er muligt, skal siderne blive fastspændt langs loften af ​​loftet under taget.

Trin for trin isolering af loftet på badet er som følger.

 1. Fra loftet er der lagt en dampspærrefilm på gulvet, så folielaget er rettet nedad. Materialet skal lægges overlappende med 10-15 centimeter, sømme og led er forseglet med foliebånd.
 2. Mineraluld er lagt oven på dampspærren, udvidet ler hældes, eller en blanding af cement og savsmuld placeres afhængigt af dit valg. Bemærk, at det ikke er ønskeligt at bruge for tykt et isolationslag, da det flade loft ikke er egnet til store belastninger.
 3. Laget af varmeisolator lukkes ovenpå med ruberoid, plastfolie eller vandtæt belægning, overlappende og med en forsigtig limning af leddene.
 4. Den sidste fase vil lægge oven på de resulterende "puff pie" plader af krydsfiner eller plader.

Opvarmning af et loft med mineraluld

Det er fornuftigt at bruge loftet i små saunaer og i tilfælde, hvor enkelhed og hastighed på installationen og lægningen af ​​isolering er vigtig for dig. Hvis du planlægger at lave et stort nok dampbad eller arrangere en loftsrum under taget til opbevaring af badtilbehør, skal du stoppe dit valg i loftet.

Termisk isolering af loftet

Her på den øverste del af væggen er det ikke selve gulvet, der er lagt, men støttebjælker af træbjælker eller brædder splejset sammen. Og allerede under og over loftet og gulvet på loftet ligger på bjælkerne. På samme tid i rummet mellem dem passer de lag af damp, hydraulisk og termisk isolering.

Ordningen isolering podvivnogo loft

Selve processen med at isolere loftet med et lignende design afhænger af hvilket materiale du bruger. For mineraluld sker dette som følger.

 1. Fra tagsiden lægges bjælkerne og fastgøres med en møbelstifter med et lag af vandtætningsmateriale. For at beskytte mod fugt skal styling udføres med en overlapning på 10-15 centimeter.
 2. Derefter lægges vandtætningen på toppen af ​​krydsfiner eller træplader. Da det podshivnoy loft er stærkt nok, kan det resulterende rum under taget bruges som loft eller loft.
 3. I det ledige rum mellem bjælkerne skal lægge mineraluld. Dens tykkelse for mellembredde skal være ca. 150-180 mm, og for områder med stærke frost - 200-250 mm. Hvis der er samlinger mellem plader af mineraluld i laget af termisk isoleringsmateriale, skal det næste lag overlappe dem.

Opvarmning af en podshivny loft mineraluld

Video - Vi opvarmer loftet i koldtagsbadet med mineraluld

Lidt anderledes er processen med opvarmning af et hemmed badloft med et koldt tag, når der anvendes udvidet ler eller cement-savsmuldsblanding. Forestil dig dette i form af trinvise instruktioner.

Loftisoleringsplan med udvidet ler

 1. Bunden af ​​bjælkerne passer til de hårde gulve af brædderne. Gabet mellem dem skal behandles med fugemasse eller fluff med en blanding af ler (eller beton) og savsmuld.
 2. På gulvet fra dampbadets side og fra siden af ​​taget er der en dampspærrefilm, mens ikke kun strandpromenaden, men også bjælkerne selv skal være dækket.
 3. I den resulterende boks er fyldt med ler eller ecowool stablet.
 4. På toppen af ​​det overlappende isoleringsmateriale lægges ruberoid eller andet vandtætningsmateriale og er fastgjort til bjælkerne med en konstruktion hæftemaskine.
 5. Bord eller krydsfiner lægges på vandtætningen for at danne loftet.
 6. Nedenfor på udkast boards er lining lagt.

Opvarmning af et podshivny loft med udvidet ler

Hvis du bruger en blanding af ler og savsmuld til at isolere loftet, er det tilrådeligt at lægge et lag mineraluld over den hærde blanding eller udfylde udvidet ler - dette vil forbedre isolationsydelsen.

Det er vigtigt! Den optimale lagtykkelse af blandingen af ​​ler og savsmuld til brug for badet i den varme sæson er 50 mm. Hvis du planlægger at bade i det om vinteren, så skal du lave et lag af isolering på mindst 150 mm.

Termisk isolering panel loft

Et sådant loftdesign er det sværeste for selvproduktion - du skal først lave panelerne selv og løfte dem op og fastgøre enten på tværbjælkerne eller direkte på den øverste del af væggene.

Hver af panelerne er fremstillet som følger.

 1. Et vinkelret lag af brædder, der er omhyggeligt monteret mellem hinanden, lægges på understøtningsblokkene. Dette lag tjener som et loft til et bad.
 2. Til indersiden af ​​det resulterende skjold er vedhæftede plader, der tjener som sidepanelet.
 3. Dampbarrierematerialet lægges på brædder og sider og fastgøres ved hjælp af en byggemateriale.
 4. Mineraluld eller økologi er lagt i det indre rum på hvert panel. Du kan også bruge en cement savsmuld blanding eller udvidet ler, men i dette tilfælde vil panelet være særlig tungt.
 5. En polyethylenfilm eller tagbeklædning lægges oven på det termiske isoleringsmateriale med overlappende samlinger med 5-10 cm.
 6. Det øverste lag af brædder er lagt, hvilket vil fungere som et gulv til et loft.

Enheden panelet loft i badet

De resulterende paneler skal hæves og monteres, mens de ikke er overflødige på toppen og bunden af ​​dem for at lægge faste plader, der forbinder alle panelerne sammen. Samlingerne mellem dem skal også isoleres med strimler af mineraluld. Alternativt kan du tage den samme blanding af cement og savsmuld.

Klarpanelplade

Tip! Montering af loftpanelerne selv, deres løft og installation er meget besværlig. Derfor er det ønskeligt at bruge en løfteanordning og arbejde ikke alene eller som et par, men som en hel brigade.

Vælg den type loft og anvendt isoleringsmateriale skal baseres på budget, egen byggeri erfaring, bad område, og hvor ofte det vil blive brugt.

Med korrekt overholdelse af alle anbefalinger og isoleringsteknikker får du et højkvalitets og holdbart loft, der holder varmen inde i badet og reducerer forbruget af brænde til opvarmning og opretholder varme i dampbadet.

Processen med isolering af loftet i badet

Et hvilket som helst bad har højkvalitetsisolering af loftet, da varm luft let forlader rummet, hvis der ikke er nogen forhindringer foran den. Heldigvis kan du i dag i forretningerne finde en bred vifte af isolering til forskellige priser - at vælge den bedste løsning er ikke svært.

I dag vil vi se nærmere på processen med opvarmning af loftet i badet.

Særlige egenskaber

Ikke kun boliger, men også bade har god isolering. Hvis vi forsømmer installationen af ​​varmeisolerende materiale, vil en behagelig temperatur ikke blive opretholdt i en sådan struktur. Varmluft, så nødvendigt under badets tilstand, vil simpelthen forlade rummet. Imidlertid er problemet med at forlade varm luft ikke den vigtigste. Også uden isolering på loftet i badet vil ophobes katastrofalt kondensat. På grund af ham falder ubehagelige dråber på folk fra oven, hvilket kan være meget irriterende.

Fugt, der går sammen med varme, vil påvirke lofterne negativt. Under påvirkning af sådanne eksterne faktorer risikerer strukturerne at rotere og deformere. Yderligere reparation af badet vil kræve fritid og penge.

I dag har markedet et stort antal producenter, der producerer højkvalitets isoleringsmaterialer. Takket være dette vil hver forbruger kunne vælge passende isoleringsmaterialer.

Opvarmning af loftet i badet er helt muligt at gøre det selv. Du behøver ikke at være en erfaren mester eller have en passende uddannelse. Det vigtigste i dette tilfælde er at følge instruktionerne nøje og bruge kun materialer af høj kvalitet.

For at isolere loftet i badet skal du bruge materialer, der har følgende vigtige egenskaber:

 • de skal være brandhæmmende og ikke flammefaste;
 • isolering skal være miljøvenlig og absolut sikker for menneskers sundhed;
 • Materialet skal være modstandsdygtigt over for fugt og fugt, hvilket er uundgåeligt i badet.

Heldigvis er det i moderne detailforretninger ret nemt at finde materialer, der opfylder alle de angivne krav. I badet kan være til stede loft med loftsrum eller uden det. I begge tilfælde vil strukturen have brug for pålidelig isolering. Den eneste forskel er, at i mangel af et loftrum, vil du ikke have så mange måder at installere varmeisoleringsmateriale på.

Det er også værd at overveje en anden vigtig funktion - hvis dit bad er bygget af træ, vil det bogstaveligt talt behøve den perfekte vejrliggørelse af taget. At lave fejl i et sådant tilfælde er katastrofalt. Dette kan føre til rotting og deformation af gulvkonstruktioner.

Selvfølgelig kan du fluffe træet med specielle fugtigheds- og anti-svampeimpregneringer for at forlænge materialets levetid og afdække ved ukorrekt installation af isolering. Men disse værktøjer er ikke allmægtige. Selv hvis du lægger dem på loftkonstruktionerne, vil de bryde ned under den konstante effekt af damp og badet skal repareres.

Eksperter siger, at hvis du overholder alle teknologier til installation af varmeisoleringsmaterialer, kan du undgå alvorlige fejl. Det vigtigste er ikke at forsømme nogen af ​​de nødvendige faser af arbejdet. I dette tilfælde vil resultatet ikke skuffe dig.

Materialevalgskriterier

Egnet isolering til et russisk bad bør vælges i henhold til følgende vigtige kriterier:

 • Muligheden for at kombinere med andre byggematerialer. Varmisolerende belægning skal kombineres med andre materialer uden at påvirke deres specifikke egenskaber.
 • Modstand mod akkumulering af kondensat. Det varmeisolerende materiale må under ingen omstændigheder opsamle overskydende fugt i dets struktur - dette vil nødvendigvis have en negativ indvirkning på loftets design, især hvis det er lavet af træ.
 • Mindste fugtabsorption. Vælge isolering, være opmærksom på, at den har den mindste værdi af vandabsorption
 • Certificeringer af kvalitet og sikkerhed. Når du køber en varmelegeme til et koldt tag i et bad, skal du fra sælgeren kræve alle nødvendige kvalitetscertifikater. Materialet skal opfylde hygiejne- og brandkrav.

Hvis det materiale du vælger til varmeisolering af et bad passer til alle de angivne kriterier, så er det ikke kun varmt og hyggeligt, men også sikkert i dampbadet og påklædningsrummet.

materialer

Til dato er markedet fyldt med isolerende materialer. De er lavet af forskellige råmaterialer og har deres egen særpræg. Lad os se nærmere på de mest populære og efterspurgte varmeovne, der er efterspurgt hos de fleste boligejere.

Mineraluld

Ofte vælger folk den gode gamle mineraluld som et varmeapparat til bade. På trods af at der er mange gode alternativer til dette materiale på markedet, fortsætter mange brugere med at købe det.

Denne isolering sælges i ruller, plader og cylindre. Til isolering af tag og loft vælges rullestoffer eller plader oftest. De passer nemt og hurtigt. Minvatoy i cylindrene er normalt isolerede rørbase.

Lad os blive bekendt med de vigtigste fordele ved mineraluld, som gør det populært:

 • Dette materiale er kendetegnet ved høje temperaturer af varmeisolering, hvilket er særligt vigtigt for et bad. Den kan installeres under næsten alle forhold. Det skal dog tages i betragtning, at andre isolatorer skal installeres ved installation.
 • Mineraluld er et vandtæt materiale. Høj kvalitet glas og basalt bomuldsuld bidrager til overførsel af damp og absorberer ikke overskydende fugt. På grund af denne kvalitet kan mineraluld sikkert bruges til at beskytte strukturer mod fugtighed.
 • Mineraluld har god luftudveksling. Denne isolering vil fremme luftcirkulationen. Basen vil "trække vejret" og vil vare meget længere.
 • Dette varmeisolerende materiale har også ret gode lydisolerende egenskaber. At være i badet, isoleret med en sådan belægning, vil du ikke blive distraheret af fremmede lyde fra gaden.
 • Minvat er ikke bange for aggressive kemikalier. Det er ikke ødelagt af virkningen af ​​syrer og alkalier.
 • Minvat er et brandsikkert materiale, hvilket er meget vigtigt for et bad. Desuden udsender denne varmeapparat i modsætning til brand ikke akvarisk røg.
 • Lignende materialer adskiller sig i lang levetid. Høj kvalitet mineraluld kan vare fra 25 til 50 år.
 • Mange forbrugere vælger mineraluld, da det er miljømæssigt sikkert.

Dette materiale har dog nogle ulemper:

 • Kvaliteten af ​​mineraluld er signifikant påvirket, hvis den absorberer for meget vand. Under påvirkning af en sådan faktor kan dette materiale ikke virke så effektivt.
 • En anden ulempe ved mineraluld anses for at være et forholdsvis højt niveau af støvdannelse. I denne isolering er der meget skrøbelige fibre, og deres fragmenter er skarpe og tynde. Hvis de kommer på huden, forårsager de alvorlig kløe og irritation. Det er kun muligt at arbejde med sådan isolering kun i specielle beskyttelses tøj og briller.

Der er flere typer mineraluld:

 • sten (eller basalt);
 • slagge;
 • glasuld.

Mere overkommelige er budgettet glasuld. Den har en særlig fibrøs struktur og en gullig tinge. Sådant materiale er fremstillet af cullet, borax, sand, sodavand, kalksten og dolomit.

Glasuld har gode termiske egenskaber. Derudover overfører det problemfrit vibrationer. Når komprimeret glasuld reducerer volumenet med næsten 6 gange. Glasuld er den blødeste form for isolering af alle underarter af mineraluld.

Det anbefales at lægge kun på de baser, som ikke vil blive udsat for alvorlige belastninger.

For ikke så længe siden optrådte glasuld i plader på markedet, som ofte bruges til at isolere facadefundamente. Et sådant materiale er mere holdbart og pålideligt. Det skal dog huske på, at glasuld er ikke kun den blødeste, men også den mest stikkende isolering. Det er nødvendigt at arbejde meget forsigtigt med det. For at gøre dette skal du bære specielle beskyttelses tøj.

Basalt uld er meget populær blandt håndværkere, da den er holdbar og holder sin form.

Den tilsvarende varmeapparat kan fremstilles af:

Komponenter som dolomit og kalksten er også tilsat til disse komponenter.

Stenuld er god, fordi den kan modstå alvorlig mekanisk belastning. Derudover brænder eller brænder dette materiale ikke fugt, hvilket er afgørende for badet.

Basalt uld er ofte lavet med et specielt underlag af folie eller glasfiber. For at gøre materialet mere holdbart og pålideligt, er det desuden syet med specielle glastråde. I stedet bruger de undertiden nogle ledninger.

Dette materiale bruges lidt mindre end de andre, da det absorberer fugt. Af denne grund er det bedre ikke at bruge slaggeuld til opvarmning af saunaloftet - det vil hurtigt svigte og kræve udskiftning. Derudover er dette materiale ikke designet til nogen belastning.

Ecowool

Ecowool er en anden populær isolering, der vælges af mange håndværkere.

Dette materiale er lavet af følgende råmaterialer:

 • Restprodukter fra produktion af bølgepapir;
 • defekte produkter, der forekommer under udstedelse af trykte publikationer;
 • produktionsaffaldspapirprodukter.

Dette fælles materiale har følgende fordele:

 • Det er kendetegnet ved et højt niveau af lydisolering. På grund af denne kvalitet bruges økologi ofte til at optage studier og stadioner.
 • Dette materiale er økonomisk. For at isolere loftet i badet har du brug for en del økologisk uld.
 • Som led i denne isolering er der ingen giftige og giftige komponenter.
 • Ecowool blæser problemfrit ind i eventuelle problemområder.
 • Dette materiale er sømløst, derfor er dets termiske kvaliteter kun styrket af dette.
 • Ecowool er billigt.

Og nu vil vi overveje, hvilke ulemper vi har med ecowool:

 • Over tid mindskes den varmeisolerende evne af økologisk, især hvis den er placeret i et rum med høj fugtindhold.
 • For at installere ecowool skal du bruge særligt dyrt udstyr, som som regel kun professionelle hold har.
 • Uafhængig installation af ecowool vil ikke være muligt ikke kun på grund af kravene til udstyr, men også på grund af arbejdetes kompleksitet og specificitet. Deres gennemførelse skal overlades til fagfolk.
 • Fra økologi er der meget støv i installationsprocessen. Hvis du bruger en våd installationsmulighed, vil den tørre i lang tid.
 • Ecowool kan ikke prale af en tilstrækkelig grad af stivhed.

Under ingen omstændigheder kan denne varmeapparat installeres på steder tæt på åbne forbrændingsforbrændinger. At være tæt på flammen begynder økologen at fejre.

Penoplex

Penoplex anses for at være materialet i en ny generation, på trods af at den blev opfundet for 70 år siden.

Dens vigtigste fordele er:

 • høje hydrofobe egenskaber;
 • lav vægt, hvilket gør det billigt at transportere og let at installere;
 • gode styrkeegenskaber;
 • sammensætning med anti-korrosionskomponenter;
 • evnen til at installere penoplex i næsten alle forhold
 • forårsager ikke allergier
 • tiltrækker ikke insekter og gnavere.

Selvfølgelig har Penplex ligesom de andre varmelegemer egne svagheder, som omfatter:

 • modtagelighed for brænding
 • frygt for kontakt med opløsningsmidler (når de interagerer med dem, opløses penoplex);
 • høj pris.

Inde i strukturen af ​​denne isolering er der skum og luft. På grund af denne funktion er dette materiale ikke underlagt korrosion, ødelæggelse fra tid til anden og er ikke bange for vekselvirkning med fugt.

Udvidet ler

Udvidet ler - et materiale af naturlig oprindelse, så det er miljøvenligt. Dette er imidlertid ikke det eneste plus af denne varmeapparat:

 • Udvidet ler er billigt - alle har råd til det.
 • En sådan isolering vil vare i mange år og vil ikke forårsage nogen besvær.
 • Udvidet ler udsender ikke giftige og farlige stoffer.
 • Dette materiale har høje varmeisoleringsegenskaber.
 • Udvidet ler - varmebestandigt materiale. Han er ikke bange for ild og smelter ikke ved høje temperaturer.
 • Denne isolering har en lav vægt, så udøver ikke belastninger på bunden.
 • Ikke bange for skadedyr.
 • Universal applikation.

Det skal tages i betragtning, at det ikke er for nemt at arbejde med sådant materiale. Når der lægges udvidet ler for at isolere loftet i badet, er det meget vigtigt at give basen yderligere damp og vandtætning.

ler

Loftet i badet kan isoleres med ler. Men tror ikke, at denne proces vil være meget enkel og tilgængelig. I ren form anbefales dette materiale ikke at blive lagt.

Det har længe været kombineret med:

 • savsmuld;
 • malet halm;
 • træbark;
 • sand;
 • udvidet ler.

Lej er oftest kombineret med halm, savsmuld og sand. Det anbefales kun at anvende claydite, hvis du lægger lerblandingen i lag.

savsmuld

Hvis du beslutter at isolere loftet i badet med savsmuld, skal du tage højde for, at sådant materiale er mest brandfarligt. I dette tilfælde hjælper ikke flammehæmmeren. Desuden er savsmuld ret snavset, og i tilfælde af et udkast spredes de gradvist gennem badet.

Dette materiale er imidlertid miljøvenligt og helt sikkert for menneskers sundhed. Det forårsager ikke allergier og andre lignende reaktioner. Oftest savsmuld til isolering kombineret med ler eller cement. Nogle gange er savsmuld ovenfra dækket af jorden.

Internt og eksternt arbejde

Termisk isolering af badet er tilladt at producere både inde og ude. Den anden installation skal løses, hvis der ikke er nogen loft i bygningen. Det er bedst at bruge isolering i form af gulvbelægning. Podshivny samme design gør loftet mere pålideligt og stærkt.

I dette tilfælde er brædderne fastgjort til bjælkerne fra indersiden af ​​rummet såvel som fra loftet. I dette tilfælde skal flerlagsisoleringsmateriale lægges mellem gulvbelægningerne. Hvis du har en god to-etagers bad (loftet), så begynder lægningen af ​​flerlagsisolering fra bundbunden.

Først monteres en dampisolator efterfulgt af en varmelegeme, vandtætningsmateriale og et gulvbelægning på anden sal.

Opvarmningsordning

For at bestemme taktikken for at gennemføre varmeisoleringsværker er det nødvendigt at finde ud af, om loftet selv er en hemmed eller flad. I tilfælde af en hemmebase sættes et bord på de installerede støttebjælker (nederst). I dette tilfælde er stængerne indefra lukket og kun efterladt på loftet.

Hvis overlapningsmetoden er flad, er pladen fastgjort oven på stængerne. Således på loftet gulve er skabt. Stængerne selv forbliver på dampbadets område.

Hvis der er termisk isolering fra indersiden af ​​det smedede loft, vil ordningen med arbejde være som følger:

 • For det første skal du på gulvbrædderne lave en vandtætningsfilm med perforeringer, der kan passere damp;
 • Endvidere dannes en ramme / drejning af træstænger under hensyntagen til stigningen for isoleringsmåtter;
 • Næste i installationen skal være isolering (den skal lægges mellem stængerne);
 • Dette efterfølges af et vandtætningsmateriale, men i badet anbefales det at anvende ikke folie, men folieklud;
 • Endvidere er der ifølge ordningen en rake, der skal syes over stængerne.

Hvis vi taler om isoleringen af ​​loftet inde i loftet, så vil materialernes layout være som følger:

 • Først på brædderne, der ligger på siden af ​​loftsbunken dampspærre;
 • så er varmeisoleringen anbragt på den (hvis den er mineraluld, skal dens lagtykkelse være ca. 200-250 mm;
 • Næste kommer en dampspærre;
 • i slutningen er gulvet på loftet dækket af brædder.

Hvordan man opvarmer?

Når du har studeret isolationssystemet og bygningskonstruktionen, kan du gå direkte til afslutningen med mineraluld, penoplex, ler eller andre materialer. Så at resultatet ikke skuffede dig, og badet blev varmt og behageligt, skal du følge de trinvise instruktioner, når du installerer varmeren. I starten er det værd at overveje vejledningen til loftets isolering.

Afslutning af en sådan ramme udføres udefra.

Arbejdsfaser:

 • Først skal du lægge paroizoliruyuschy materiale på gulvet. Den kan fastgøres med en konstruktion hæftemaskine eller negle.
 • På toppen af ​​dampspærrefilmen skal du selv sætte isoleringen. Hvis du bruger bulkmateriale, som f.eks. Udvidet ler eller savsmuld med ler, skal en side blive spids omkring bundens omkreds, hvilket forhindrer isoleringen i at spyle.
 • Den resulterende "tærte", der består af flere lag, skal du lukke vandtætningsmaterialet.
 • Som regel presses isolering mod brædderne, som blev lagt i 40-50 cm trin.

Nu er det nødvendigt at overveje, hvordan man opvarmer loftet:

 • Først på bjælkerne på loftet, er en dampspærre spikret. Det anbefales at bruge lærred, hvor en af ​​siderne er folie. Dampbarrieren skal installeres med en lille overlapning på 10 cm (en lignende fremgangsmåde skal udføres på væggene).
 • Ved siden af ​​bjælkerne skal du nagle vægpanelet eller kantene. Disse materialer bør forbehandles med antiseptiske midler, så de ikke rådner.

For at gøre loftet mere robust og pålideligt anbefales det at bruge tunge og grove tømmer, der har en rille og en kam.

Termisk isolering af loftet i badet: valget og installationen af ​​isolering

Udenfor vinduet frost og i badet varmt. Temperaturen i dampbadet under 80 °. Hvordan man skaber optimale betingelser for bevarelse af varme, fordi det er kendt, at varm luft tenderer opad. Op til 40% af varmen går gennem loftet, så opvarmning er et afgørende øjeblik i opførelsen af ​​et effektivt bad. Særligt vigtigt er arrangementet af damprummets loft og forsegling af skorstenen.

Varm og hyggelig damp

Valget af isolering

Det er vigtigt at fjerne forekomsten af ​​huller og huller.

Hvad er vigtigt at overveje, når du udfører isolering af badelofter. Det er nødvendigt at udelukke forekomsten af ​​huller og huller for at udføre dampspærre for at vælge det rigtige materiale til varmeisolering. Alt dette er nødvendigt for at skabe en pålidelig hindring for varmetab og for at forhindre dannelse af kondensat.

Det er vigtigt! Kondensat dannet i isolationslaget ødelægger det, hvilket reducerer dets levetid betydeligt, kvaliteten af ​​indretningen og hele levetiden for hele konstruktionen. Dampisoleringsmaterialer valgt korrekt eliminerer sådanne fænomener. Isolering er ubrugelig uden ordentlig ventilation og dampspærring.

Anvendelsen af ​​naturlig isolering - den vigtigste betingelse for sikkerhed, miljøsikkerhed, for ikke at nævne det ubehag, der opstår, når fordampningen af ​​kemikalier.

Skum, polystyrener, mineraluld baseret på phenoler er ikke egnede til opvarmning af bad. Men mineraluld fremstillet af dolomitfibre er ret egnet til disse formål. Vælg mellem de materialer, der kan modstå varme i området 100 °. Bedste valg:

 • glasuld, uden urenheder; glasuld er ikke egnet; det er det, der anvendes til varmeledning;
 • vermiculit fremstillet som et resultat af høj temperatur behandling af krystaller;
 • filt, naturligt, ikke-syntetisk, uden bindende tråde; dets modstand mod høje temperaturer er rekord;
 • haydite, bulk materiale, manglen på det er en imponerende vægt.
 • hørmateriale, er blandt de mest miljøvenlige, er en naturlig antiseptisk, har særlig styrke, holdbar;
 • økologi, et materiale fremstillet af genanvendt cellulose og træfiber, hvortil der tilsættes antiseptiske materialer, er absolut ikke brandfarligt.
 • basalt uld, det brænder ikke, går til røggulvet.

Listen vil ikke være komplet, hvis ikke at nævne de gode gammeldags metoder, herunder:

 • savsmuld, ren uden skrald og rot, mellemstore fraktioner for at undgå råtning er det nyttigt at blande dem med aske;
 • ler, økologisk fejlfri, ikke rottende, ideel varmeisolering blandet med halm, en af ​​ulemperne - måske i løbet af en halvanden og en halv revner kan dannes i det, og belægningen skal genoprettes;
 • Moss, den perfekte løsning, medmindre det er svært at finde sådant materiale.

Det er bedre at opbygge et badehus med et loftsrum, det er bekvemt at montere loftet tærte nedenfra og derover. Naturlig ventilation er tilgængelig, og endelig om sommeren er netværket af det bedste rum til tørring af broer i et bad med fladt tag helt fri for det.

Rummelig funktionel hems

Det er vigtigt, at når der monteres et murstensbad, skal der lægges særlig vægt på forsegling af bjælkerne, uanset hvordan tærskelaget blev monteret, resterende kondensat vil opstå for at redde bjælkerne, du har brug for en god forsegling.

Loftteknologi

En stor temperaturforskel kræver en vis tykkelse af isolationslaget. For midterstrimlen skal tykkelsen af ​​glasuld, vermikulit være mindst 35 cm, den ekspanderede ler skal rulles i en tykkelse på 60 cm, den optimale tykkelse af filten er 45 cm.

Lay out isoleringen skal være et kontinuerligt lag, undtagen huller, dårligt sammenføjede kanter. Overholdelse af anbefalingerne om tykkelse af isoleringslaget vil føre til, at logfilerne vil være helt lukkede, hvilket er korrekt.

Hvordan man laver loftloftkage.

 1. Først er der lagt en dampisolator, dens lag skal omfavne lags, det er bedre at fiksere stoffet med en hæftemaskine, lagsne kan ikke lukkes helt. Folie eller materiale med et folielag er fastgjort til loftpladerne, det er vigtigt at følge 10cm overlapningen, som er fastgjort med aluminiumstape.
 2. En varmelegeme er anbragt oven på dampisolatorlaget, som regel er mellemrummet mellem lagret lukket med lag af materiale,
 3. Derefter sættes en vandtætning, og hvis du har til hensigt at gå gennem loftsrummet, skal du arrangere gulve, grillen med et ventilationshul.

Loftet er derefter beklædt med klapbræt, plankerne er fastgjort til bjælkerne.

Det er vigtigt! Glasuld er dækket af en speciel membran for at forhindre, at fibre spredes, dækkes med udvidet ler med aviser og strøet med sand på toppen, så de ikke dannes inden for koldens gangbro.

Isoleringsteknologien sikrer varigheden af ​​badets drift, reducerer brændstofforbruget, reducerer tidspunktet for opvarmning og opvarmning af lokalerne.

Folie er et uundværligt element i saunaens loftisolering

Dampbad loft

Princippet om loftet i dampbadet er det samme.

 1. For det første lægges aluminiumsfolie; foliebaserede materialer baseret på skum polypropylen kan ikke anvendes.
 2. Derefter bør du forsigtigt forsegle alle leddene, fjerne de eksisterende huller, hjælpe Scotch tape.
 3. Det næste element af isolering - basaltuld, glasuld, som passer ind i tre lag mellem bjælkerne.
 4. Derefter indføres dampbeskyttelse, det absorberer fugt, det vil ikke passere det ind i isolationslaget
 5. Det sidste skridt er installation af brædder fra loftet og beklædningsplanken, som skal syes på lamellerne, hvilket vil give et mellemrum på 5-10cm til luftudveksling.

Luftgennemtrængning tilvejebragt af loftlister

Det er vigtigt! Hvor godt isoleret loftet er godt at tjekke om vinteren. Klatring op til loftet kan du se strømme af varm luft. På disse steder at foretage en revision. Fraværet af sådanne strømme indikerer højkvalitetsisolering af loftet og derved driften af ​​dampbadet.

Ved design af et bad vil det være nyttigt at lægge lofthøjden fra 2,1 til 2,3 meter. Dette er den optimale højde, jo højere er, desto sværere er det at varme og holde varmen.

Sådan isoleres rummet omkring røret?

Trælofter er meget brændbare, så røret skal placeres mellem bjælkerne, helst i midten. Ikke dårligt at bekendtgøre reglerne for brandsikkerhed, begynder at arrangere skorstenen. Afstanden fra røret til træet skal være mindst 380 mm.

For at forhindre, at skorstenen åbner for stor, anvendes et element som en loftssamling, der skaber et luftgab mellem isoleringsmaterialet og rørets jern.

Skorsten åbning

Derefter installeres en varmelegende skærm, det er en rustfrit stålplade, i den indvendige del er der et lag af brandfast isolering, basalt stenuld. Det hele ser ud som en kasse omkring et rør. Lav en æske af ikke-brændbare materialer, varmebestandige plader af magnesit.

Efter installation af kanalen er rummet omkring skorstenen fyldt med basaltuld. Monter derefter sandwichrøret, der går til skorstenens tag.

Det er vigtigt! Brug et sandwichrør udstyret med en gnistfælde. Dette design er noget dyrere, men det garanterer et træbad mod brand.

Korrekt installation af skorstenen

Generelt skal fra rør til isolering være mindst 25 cm. Du kan fylde hullerne med ler eller cement, fordi tætning er den vigtigste betingelse for varmebesparelse.

Opvarmning af loftet i badet med egne hænder

Højkvalitetsisolering - et løfte om maksimal brugervenlighed af badet og en garanti for manglende ekstra opvarmning. Opvarmning foregår på 4 hovedflader: tag, vægge, gulv og loft.

Opvarmning af loftet i badet med egne hænder

Det er med nuancer at arrangere den termiske isolering af den sidstnævnte konstruktion, som du er inviteret til at læse videre. I forbindelse med undersøgelsen af ​​nedenstående oplysninger vil du overveje vigtige oplysninger om isoleringen generelt, egenskaberne af eksisterende isoleringsmaterialer, samt modtage instruktioner til selvstændig adfærd af de relevante teknologiske faser af arbejdet.

Hvorfor isolere loftet i badet?

Varmelækage fra rummet kan udføres på tre hovedmåder:

 • gennem revnerne i loftet design;
 • under overgangen af ​​varme til de kolde genstande af miljøet;
 • med passage af opvarmede luftmasser gennem forskellige slags monolitiske / ensidige forhindringer.

For at eliminere alle de ovennævnte problemer er der bygget en flerlags loftstruktur, herunder bl.a. et lag isoleringsmateriale. I tilfælde af ukorrekt udførelse af varmeisolering eller fuldstændig mangel på sådanne på gulvene, vil kondensat begynde at falde ud, opvarmning vil rummet kræve meget mere tid og dermed mere betydelige energiressourcer.

Standardskemaet for isolering af loftkonstruktionen er vist i det følgende billede.

Standard loftisoleringsordning

Gode ​​råd! Prøv at lægge hvert efterfølgende isolerende lag vinkelret på den forrige. Dette vil give mulighed for at opnå det mest pålidelige design med minimal deformation ydeevne.

Nuancerne i loftisoleringen i et todelt bad

Ordningen med isolering af loftet på badet

I overensstemmelse med bygningens designfunktioner kan badene opdeles i 2 store grupper: dem med loftet og loftet og ikke udstyret med sådan. Standardskemaet for isolering af loftet i badet uden det øverste niveau blev præsenteret ovenfor. Ordren af ​​varmeisolering af loftet i badet, som har mere end 1 etage, fortjener særskilt overvejelse.

Teknologien ved opførelsen af ​​et bad med et loftsgulv involverer arrangementet af et meget kraftigere loftdesign. En yderligere hindring i vejen for flydende varme luftmasser vil være det umiddelbare tagdækningsrum såvel som i nogen grad selve tagkonstruktionen.

I de samme bade uden loftet loftet / loftet mødes varme luftmasser med et meget mindre antal barrierer, mens deres styrke også er meget lavere. På trods af dette har loftkonstruktioner, både i badeværelser med øverste niveau og i bygninger, der ikke har sådanne, brug for høj kvalitet og kompetent isolering.

Eksempler på korrekt isolering af loftet på loftet bad / loft er vist i det følgende billede.

Eksempler på korrekt isolering af loftet i badet med loftet / loftet

Vigtig note! Hvis overlapningen er lavet af logs, er en kasse monteret på badets side, logerne er dækket af dampspærre, et 20 cm lag af sand hældes på toppen, og isoleringen udføres således i overensstemmelse med standardskemaet. Kranplanker kan monteres oven på logs.

Opførelsen af ​​loftet og taget på badehus taget uden et loft har følgende udseende.

Isolering - det er al beskyttelse, eller hvad andre materialer du skal bruge

Uanset badpladekonstruktionen udføres der isolering i forbindelse med dampspærren (i nogle tilfælde er det ikke nødvendigt at bruge det, denne gang vil blive indviet separat).

Dampbarrierelaget forhindrer dannelsen af ​​våd damp i "legemet" af isolering, hvilket er meget vigtigt, fordi fugt, som akkumuleres i en varmelegeme, en ekstremt negativ indvirkning på kvaliteten og holdbarheden af ​​dens service, øger beskyttelseslaget og reducerer dets isolerende egenskaber.

Dampbarriere kan udføres ved hjælp af relativt billige materialer:

 • aluminiumsfolie;
 • vokspapir;
 • komprimeret pap, præimprægneret med linolie;
 • ler (d-enhed sådanne isolationsloftplader på siden af ​​loftet er belagt med ca. 20 millimeter lejelag).

At udstyre en bedre dampbarriere tillader moderne materialer fra fabrikkens produktion, blandt hvilke de mest almindeligt anvendte valgmuligheder nedenfor er:

 • plastfolie. Det er godt som vandtætningsmateriale, men til tider (normalt i mangel af andre tilgængelige muligheder) bruges det også som en dampspærre. Ulempen er skabelsen af ​​drivhuseffekten. For at kondensatet skal fordampe, er det vigtigt at lade et ventilationshul forlades, når plastfolien fastgøres.
 • dampspærre med villi. Den er lavet på basis af en polyethylenfilm. Special villi designet til at holde kondenseret fugtighed;
 • membran damp barriere.

Tilgængelig til salg er også vanddampbarrierematerialer. De koster lidt mere end deres børsnoterede kolleger, men med hensyn til kvalitet og pålidelighed er de markant i spidsen.

Brug af vandtætningsfilm er tilrådeligt i tilfælde, hvor mineraluld eller ekspanderet ler anvendes til isolering. Fugtbeskyttelsesfunktionerne er som oftest anbragt på plastfolie, som lægges over isoleringen og sikrer sin pålidelige beskyttelse mod fugt fra loftet eller taget.

Gode ​​råd! Hvis du ønsker det, kan du bruge moderne materiale lavet på basis af mineraluld og udstyret med et folielag for at isolere badets loft. Anvendelsen af ​​sådanne tillader at nægte lægningen af ​​yderligere hydro- og dampisolerende lag.

Folieret rullet mineraluld

Sørg for at huske reglerne for brandsikkerhed ved indretning af det isolerende lag. Afstanden mellem røggasrøret og eventuelle brændbare elementer (fx skindskinnerne til isolering er oftest lavet af træ) skal være mindst 20-30 cm. En kasse af ubrændbart materiale, fx stål, er konstrueret rundt om røret. Mellemrummet mellem skorstenen og kassens vægge er fyldt med ekspanderet ler eller andet ikke brændbart materiale.

Med hensyn til tykkelsen af ​​det isolerende lag bestemmes denne parameter først og fremmest af de klimatiske forhold ved badets beliggenhed og for det andet ved karakteristikken af ​​den valgte isolering. I gennemsnit er de orienteret på en indikator på 15-20 cm, der ændres i overensstemmelse med ovenstående grunde.

Opvarmning loftsbad

Sådan isoleres saunaens loft?

Varmeisolering af badeloftet kan udføres ved forskellige metoder - både på den gammeldags måde, hvilket indebærer brugen af ​​frie eller næsten frie materialer og på en moderne måde med brug af højeffektive isoleringsmidler. Med oplysninger om populære isoleringsmaterialer, der er egnet til isolering af loftet i badet, kan du finde i nedenstående tabel.

Tabel. Materialer til varmeisolering af loftet i badet

Gode ​​råd! Det er bedre at afstå fra at isolere badeloftet med skumplastik - det vides, at dette materiale, når det opvarmes, kan frigøre stoffer, der ikke på bedste måde påvirker menneskers sundhed.

Dernæst opfordres du til at læse instruktionerne om isolering af badets loft ved hjælp af forskellige materialer. Begge muligheder, som kan implementeres uden nogen højt specialiserede færdigheder og behovet for at involvere udenforstående, vil blive overvejet, samt oplysninger om varmeapparater, der er tilgængelige til brug.

Opvarmning af loftet i badet udvidet ler

Gulvbelægning med udvidet ler

Udvidet ler er et populært billigt varmeisolerende materiale, med genopfyldning som du selv kan klare uden problemer.

Opvarmning af loftet i badet udvidet ler

Claydite er i sin natur granuleret ler, der har undergået sintring ved høj temperatur, og i struktur er den en porøs sten. Materialet har ingen interesse for insekter, skadelige bakterier, gnavere og andre mulige skadedyr. Biologisk nedbrydning af ekspanderet ler forekommer heller ikke. Det er muligt ikke at bekymre sig om frigivelse af stoffer, der er skadelige for mennesker, samt om brandsikkerheden ved en sådan isolering: det understøtter simpelthen ikke forbrænding.

Ordren af ​​isolering af loftet i et bad med udvidet ler vil afvige lidt afhængigt af om gulvet er beton eller træelementer blev brugt til arrangementet. For det første inviteres du til at gøre dig bekendt med rækkefølgen af ​​isolering af betongulve. Oplysninger om hvert processtrin er angivet i tabellen.

Tabel. Opvarmning af betonoverlapning med udvidet ler

Således er der ingen vanskeligheder med isolering af betongulve ved hjælp af ekspanderet ler. Enheden af ​​samme varmeisolering på træ har en række funktioner. Med alle de nødvendige oplysninger kan du finde i nedenstående tabel.

Det er vigtigt! Claydite, selvom porøst og letvægtsmateriale, 30 centimeter (eller endnu mere) lag af genfyldning vil have en temmelig imponerende vægt. Det er muligt kun at opvarme et trægulv med udvidet ler, hvis loftet har en tilstrækkelig sikkerhedsmargen. For eksempel, hvis dens indvendige beklædning er lavet ikke blot ved at indsende OSB nedenfra, men yderligere fastgørelse af pladerne sikres ved hjælp af en batte forbundet ved hjælp af stifter med bjælker.

Tabel. Opvarmning af trægulve med udvidet ler

Video - Isolering med udvidet ler

Opvarmning af loftet i badet med mineraluld

Mineraluld op til 5-10 cm tyk er tilgængelig i ruller. Materialet afvikles, skæres til den ønskede længde med en almindelig kniv og anbringes på det krævede sted.

Isoleringstykkelse på mere end 10 cm sælges i form af måtter stablet mellem lags / spærre og / / elementer af beklædningen i afstandsstykket. Yderligere fixering er normalt ikke påkrævet.

I andre tilfælde kan det være nødvendigt at fastsætte isoleringselementerne. Den specifikke fastgørelsesmetode vælges i overensstemmelse med isolationsdensiteten og afstanden mellem lagene (bjælker, elementerne i bjælkerne osv.). Ud over at lægge i en spacer er der flere andre monteringsmuligheder:

 • isolering kan fastgøres med en hæftemaskine eller en speciel understøtende metalplade og skrue / skrue;
 • fiksering kan opnås med en batte af lamper monteret under isoleringen;
 • Fastgørelsen af ​​mineraluld kan gøres ved hjælp af en maske strækket fra en stærk nylon tråd / reb.

Det antages, at loftet arkivering allerede er gjort før isoleringen. Yderligere procedure er angivet i tabellen.

Det er vigtigt! Før du arbejder med mineraluld, skal du bære personlige værnemidler: åndedrætsværn, beskyttelsesbriller og handsker. Hvis det er muligt, anbefales det også at bære specielle beskyttelsestøj.

Tabel. Opvarmning af loftet i badet med mineraluld

At lægge et dampspærre materiale

Mineraluldlægning

Lægning af vandtætningsmateriale

Video - Termisk isolering af loftet med mineraluld

Ekovato loftisolering

Ekovato loftisolering - prøve

Ecowool er et miljømæssigt sikkert, holdbart og generelt effektivt varmeisoleringsmateriale. Fås i uformet masse bestående af cellulosefibre. Faktisk er et bulkmateriale. For at gøre det lettere at transportere og opbevare ecowool, presses det lidt og sælges i form af briketter. Før brug til det tilsigtede formål pakkes materialet ud og fluffes, hvilket resulterer i, at dets tre eller firefoldige volumenforøgelse opstår.

Tekniske specifikationer for økould

Professionelle bygherrer bruger specielt udstyr til anvendelse af økologisk uld. Først sprøjtes et let fugtet materiale på overfladen, der skal bygges, hvorefter rammen er fyldt med tør økologi, for hvilke kraftige kompressorer anvendes. Faktisk er behovet for at bruge specialudstyr den eneste væsentlige ulempe ved økould.

Blæsinstallation, udstyret med en speciel omrører, som er nødvendig for en mere ensartet forsyning af økologi

Sammen med dette kan isoleringen af ​​et lille område, for eksempel loftet på et kompakt bad, udføres manuelt. Det bliver nødt til at bruge mere tid og materiale, men kvaliteten af ​​isoleringen vil være ret god.

Anbefalinger vedrørende anordningen af ​​batten og isolerende lag (generelt anvendes økologi normalt uden damp og vandtætning, men for større pålidelighed med manuel påføring af isolering anbefales det at montere disse lag) forblive det samme som for mineraluld i de tidligere instruktioner, derfor betragtes ikke særskilt.

Manuel opvarmning ved økologi udføres i henhold til den tørre metode. Essensen af ​​handlingen er reduceret til at fylde kasser monteret på gulvet med materialet.

Tør sprøjtning på en mekaniseret måde

Før brug til det tilsigtede formål placeres økologisk i en plastikbeholder og fluffes med en boremaskine med en dyse til fremstilling af mørtel.

Efter fluffing hældes materialet ind i rummet mellem bjælkerne / skinnerne.

Efter påfyldning er økologien omhyggeligt komprimeret. Det er muligt at færdiggøre tampning først, efter at materialet begynder at absorbere den udøvede indsats.

Det er vigtigt! For at give den bedste kvalitet ecowool til maksimal varme, er det nødvendigt at bestemme den krævede masse af materiale. Formlen er enkel: m (økologisk masse) = S (celleområde, hvor isolering hældes) * L (isoleringslagtykkelse) * P (isoleringstæthed kræves ved horisontale overflader, 45 kg / m3).

Efter påfyldning af drejningen med isolering lægges vandtætningen og det valgte beklædningsmateriale på toppen.

Video - Manuel ecowool-applikation

Opvarmning af loftet i badet med skum polypropylen

Skummet polypropylen, polyethylenskum, penofol og andre som dem - alle disse materialer har en lignende struktur og er monteret på samme måde. De betragtede isolatorer er meget enkle i arrangement, men deres kapacitet er i de fleste tilfælde ikke tilstrækkelig til at sikre en korrekt isoleringsevne. Derfor anvendes skummet polypropylen og andre lignende materialer i kombination med andre varmelegemer, for eksempel mineraluld. En sådan kombination giver højeste kvalitetsvarmebesparelse i et afregnet rum.

Den kombinerede varmeapparat består af det lavede skumpolyethylen. Den ene side er dækket af folie

Instruktioner for isolering er angivet i nedenstående tabel.

Tabel. Opvarmning af loftet i badet med skum polypropylen

Skum polypropylen montering

Lægning af det andet lag af isolering

Video - Installation og isolering af loftet i badet

Video - Sådan isoleres loftet

For at sikre, at foliecoated polypropylenisolering af højeste kvalitet er i færd med at udføre arbejdet, skal du følge et antal af følgende anbefalinger:

 • Læg omhyggeligt limene mellem de enkelte ark af isoleringsmateriale. I mangel af klæbebånd kan du gå langs sømmen med silikoneforseglingsmiddel. Det er umuligt at forlade leddene ubehandlet - kvaliteten af ​​varmeisoleringen vil blive væsentligt forringet;
 • prøv at installere individuelle elementer af isoleringen, så de ikke går ind i leddene i loftet med de tilstødende vægge;

Tæt sømmen mellem arkene af folieisolering

Udstationering i badet. Isolering med korrugeringer

Opvarmning af badets loft er lavet uden overlappende ark af materiale

Penoizol som termisk isoleringsmateriale

Penoizol er et fremragende varmeisoleringsmateriale med mange positive egenskaber, herunder:

 • økonomisk fordel - sådan opvarmning kræver meget mere beskedne finansielle udgifter i forhold til enheden af ​​tosidet varmeisolering;
 • høj kvalitet;
 • modstand mod ild;
 • lang levetid
 • ingen eksponering for råd og skimmel.

Isoleringsteknologien reduceres til belægningen af ​​en isoleret bund og påfyldning af eksisterende hulrum med materiale leveret til stedet i flydende tilstand og påføres ved hjælp af specialudstyr. Ved sine egenskaber minder den frosne penoizol på mange måder om penoplex.

Eksempel på anvendelse af penoisol

Muligheden for selvisolering af loftet med penoisol er begrænset.

 1. For det første er det usandsynligt, at nogen ønsker at bruge penge på køb af meget dyrt udstyr eller i det mindste dets husleje.
 2. For det andet kræver anvendelsen af ​​materialet stram overholdelse af teknologi og involvering af kvalificerede kunstnere. Overtrædelse af reglerne giver ikke mulighed for at opnå et beskyttende lag af korrekt kvalitet.

Professionelt udstyr til fremstilling af EKOIZOL fyldskum (forbedret PENOIZOL)

Så hvis du planlægger at overdrage arbejdet med at arrangere varmeisolering af badepladet til udenforstående, skal du huske at tænke på at bruge Penoizol som varmelegeme, især hvis du opvarmer betonbunden. Anvendelse af kunstigt materiale i et kompleks med træloft er ikke den bedste løsning - bygningens miljøvenlighed vil blive forringet.

Isolering af loftet i badet Penoizol

Video - Opvarmning penoizoly

https: //www.yout ube.com/watch?v= Ju-v7ryNuC8

Opvarmning af loftet på et bad med voksende luftbeton

Aerated ikke-autoklaveret monolitisk luftbeton (RSL)

Voksende luftbeton egnet til behandling af betongulve. Som varmelegeme kan du bruge 2 typer voksende belukket beton: Isolerende I (massefylde er ca. 400-600 kg / m3) og isolerende strukturelle (600-900 kg / m3). Hovedkomponenterne i den voksende luftbeton er cement og en tørpordannende blanding. Materialet kan købes i form af færdiglavet halvfabrikata, hvilket er meget bekvemt - til forberedelse af hældningen er alt, hvad der er tilbage, tilsætning af vand, idet den optimale mængde vil blive givet i den vedlagte instruktion (angiv individuelt, fordi den relevante værdi kan afvige for forskellige blandinger).

Faktisk, når der hældes en voksende belukket beton, opvarmes den ikke i sin klassiske forstand, men forsegler overfladen. Materialet fylder alle dem, der har revner og hulrum, som følge af hvilket varmetabet gennem overlapningen bliver meget lavere.

Voksende luftbeton anbefales at hældes i permanent formgivning af glas-magnesiumplader.

I mangel af sådan kan du bruge andre egnede materialer, for eksempel polystyrenskum.

Teknologien til montering af forskalling fra et glas-magnesiumark er ikke meget forskelligt fra opførelsen af ​​en træstruktur: enkelte ark opsamles i en slags æske uden bund og låg. Fastgørelsen af ​​ark udføres ved hjælp af selvdrejende skruer til arkgips.

Fyld den voksende beluftede beton er fra taget af rummet. Forskallingen kan installeres på en gang på hele det isolerede område, eller hvis det er for stort, opdele rummet i flere sektioner og installer sit eget forskalling for hver.

Når du samler forskallinger fra glas-magnesiumplader, skal du overholde flere vigtige krav:

 • brug kun tørre plader. Våd glas-magnesium arkbøjninger, hvilket medfører ulejlighed i skæreprocessen;
 • Installer glasmagnesiumplader, så deres fibre orienteres lodret - dette vil give en struktur med større styrke;
 • Skæremateriale skal udføres på en jævn, solid basis. Glas-magnesiumpladen, i dette tilfælde, er lagt glat side opad. Direkte skæring anbefales til at udføre elektrisk stiksav. I mangel af sådan skal du lave et snit med kanten af ​​pladen ved hjælp af en skarp kniv, så brud en del af produktet ved hjælp af en linjal som en guide.

Efter montering af fordybningen forbliver det at forberede den voksende luftbeton i overensstemmelse med fabrikantens anvisninger og fylde det med et ensartet, jævnt lag.

Det er vigtigt! Voksende luftbeton fik sit navn af en grund. Efter hældning af blandingen indgår dets komponenter i en intens reaktion, hvorved opløsningens volumen øges næsten 2 gange. Sørg for at overveje dette punkt, for det første ved bestemmelse af forskallingshøjden, og for det andet i færd med at forberede det krævede volumen af ​​blandingen. Oplysninger om den tid, der kræves for at opbygge styrke og en fuld forøgelse i lydstyrken, angiv også i producentens anvisninger. Efter afslutning af de nævnte processer er det muligt at udstyre et yderligere varmeisoleringslag ved anvendelse af et hvilket som helst af de ovenfor beskrevne materialer.

Video - Opvarmning ved dyrkning af luftbeton

Du er bekendt med funktionerne i de mest brugte varmeisolerende materialer, der er optimalt egnet til isolering af loftet i badet. Vælg din foretrukne mulighed og fortsæt til gennemførelsen af ​​relevante aktiviteter, efter bestemmelserne i de studerede instruktioner.