Forskellen mellem gardiner fra taggrene

Mange har ikke en klar ide om, hvorvidt der er forskel på begreberne "gardin" og "cornice". Hvis nogle er sikre på, at disse ord betegner det samme emne, så ser andre slet ingen lighed, da de kun ved en mening af ordet "cornice" - et fremtrædende element i udsmykningen af ​​bygninger.

Faktisk hedder gardinet et tykt gardin, der helt dækker vinduet. Og ordet "cornice" ud over det arkitektoniske element betegner den bjerg, som gardinet er placeret på. I denne artikel vil vi fortælle dig mere om gardinegenskaberne og hjælpe dig med at vælge en montering til denne type gardiner.

Gardin funktioner

Et tykt gardin kan være en uafhængig vinduesdekoration, samt et glimrende supplement til lys tule. Ofte er sådanne gardiner desuden dekoreret med kvaster eller frynser.

Ordet "gardin" kom til os fra tysk ("gardine" - gardin, gardin). Derfor begyndte gardinet at blive kaldt tæt og bredt stof, der helt dækkede vinduet.

Som vi kan se, har gardinet intet til fælles med tagene. Men hvorfor bliver disse ord ofte kaldet tilbehør til fastgørelsesgardiner? Sagen er at i rysten blev gardinet (og oprindeligt - "Gorda") kaldet tværstangen eller den vandrette stang, som gardinet var fastgjort til. Men denne betydning af ordet blev senere tabt.

I dag koster næsten ingen interiør uden gardiner, og alt sammen fordi de positivt kan fremhæve alle fordele ved design og skjule mindre defekter i dekoration. I kombination med lambrequins ser tykke gardiner særligt luksuriøse ud: de kan nemt blive den største "højdepunkt" i stuen eller soveværelset.

Bord gardin stang: tips om valg

Det største problem for mange er valget af gardinstang. Der er flere regler, som vil hjælpe med at forenkle søgeprocessen meget:

 • Først skal du beslutte om stilretningen af ​​hele indretningen. Almindelig og præcis gardiner passer til minimalisme, moderne og hi-tech. Lys og farvet gardiner vil være et glimrende supplement til Provence eller Fusion stilarter. Hvad angår det klassiske og neoklassiske design, kan du i dette tilfælde sikkert eksperimentere med dyre stoffer og forskellige tilbehør.
 • I små værelser kan du vælge gardiner for at matche væggen eller loftets farve. Husk dog, at det i dette tilfælde er bedre ikke at bruge for mørke nuancer.
 • I klassisk interiør skal gardiner være mørkere end tagene eller matche med det i farve.
 • Valget af gardiner afhænger ofte af, hvordan de er monteret. Til metalpladeflader kan du hente gardiner lige fra tunge stoffer (fx fløjl). For gipsvæg og plastpaneler er det bedre at købe lysgardiner.

Vælg gardiner skal gives nogle få nyanser, nemlig - vinduets form og formålet med rummet (stue, soveværelse, børnehave eller køkken).

Typer af cornices

Når du vælger et gardin design, skal du overveje formålet med rummet, parametrene for vinduet og hele rummet, samt typen af ​​stof til gardiner.

I dag anvendes to typer fastgørelser til gardiner: væg- og loftdesign.

Vægindstillinger bruges normalt i stuen eller i køkkenet. I klassisk interiør er det hensigtsmæssigt at supplere disse produkter med smedet elementer.

Loftkonstruktioner kræver mere tid til installation, men de kan modstå selv tunge gardiner.

Gardinafskærmninger kan ikke kun være enkelt, men dobbelt og tredobbelt. På grund af dette kan du tilføje tykke gardiner med tyll og pelmet.

Det skal bemærkes, at alle de beskrevne modeller er manuelle, det vil sige, at du selvstændigt skal åbne og lukke gardinerne. Senere dukkede gardiner til gardiner på markedet, hvilket gør det muligt at justere gardinens position ved hjælp af kontrolpanelet eller knappen.

Materialer til produktion

Gardinfastgørelser kan være lavet af metal, træ og plast:

 • En af de mest populære kan kaldes runde træmodeller. Sådanne produkter bliver indretningen i klassisk eller retrostil.
 • Plastikoptioner har en meget stor fordel i forhold til andre typer - det er prisen. Plastprodukter er oftest malet hvid, hvilket gør det helt i overensstemmelse med ethvert interiør. Det er dog værd at bemærke, at plastmodeller ikke kan stå med gardiner af fløjl eller andet tungt stof.
 • De dyreste muligheder omfatter metal modeller af messing, aluminium eller stål. Sådanne designs er gode til stuen, soveværelset, køkkenet og endda en børnehaver.

Stang gardin stænger er næsten ikke brugt til gardiner. Dette skyldes, at produkterne simpelthen ikke er i stand til at modstå vægten af ​​gardiner.

Egenskaber ved valg af materialer

Når du søger efter taggennemføring, er det nødvendigt at tage hensyn til nogle særegenheder ved at afslutte rummet. For eksempel, hvis fastgørelsen af ​​tagene vil blive udført på et armeret betonloft, så er der ingen begrænsninger på materialerne. I dette tilfælde, egnet og træ, og metal, og endda plastfiksere.

I nærværelse af et ophængt loft er det bedre at fastgøre tagene til væggen. Ellers vil produktet simpelthen ikke opretholde gardinens vægt.

Gipsplader lofter og vægge er heller ikke designet til tunge stoffer. Du burde sandsynligvis afvise dekorative elementer og en lambrequin.

Længden af ​​tagskæggene skal være ca. 20-30 cm længere end vinduets bredde. Imidlertid anbefales designere at bruge gardiner til gardiner 50-60 cm længere end vinduesåbningen. Dette vil beskytte værelset mod sollys.

Gardinfiksering

Fix gardiner er ikke så svært som det ser ud ved første øjekast. Problemer kan kun opstå under installationen af ​​tagskæggene, og den efterfølgende fastgørelse af gardinerne tager ikke mere end 20-30 minutter.

Det er nødvendigt at forudindstille typen af ​​fastgørelsesdele. Det kan være ringe, øjenlåse, magnetiske låse, kroge og klemmer til gardinbånd. Men det er bedre ikke at bruge klemmer, da de ikke er i stand til at modstå en stor vægt af gardiner.

Nu, når du kender næsten alle gardinskinner til gardiner, kan du træffe det rigtige valg. Du kan til enhver tid købe en tagbøjle i St. Petersburg i vores online butik PeterProfil.

Du kan ikke vælge egnede gardinstænger i online butik PeterProfil? Du er ikke tilfreds med størrelsen, formen eller farven af ​​den færdige løsning - kronen? Derefter benytte lejligheden til at købe produkter - gardinstænger, lavet af specialbestilling. Bare lad os vide, hvilken slags cornice du vil have, og vi vil opfylde alle dine ønsker.

Åbning af firmaets salon "PeterProfil"

Hvad er forskellen mellem gardin og taggrunde?

Hvad er gardin? Hvad er en cornice?

Hvordan hænge gardin? Sådan hænger du en cornice?

Hvordan vælger man et gardin til gardiner? Hvordan vælges en gardinstang til gardiner?

Gardin til fotogardiner? Gardin rod foto?

Hvad er et stretchgardin?

Afspændingsrammer, plastaksler, metalafskærmninger, loftsplanker, vægafskærmninger afviger fra gardiner?

Design værelser med gardiner? Design et værelse med en cornice?

Cornice er en enhed, der er monteret i vinduets øvre del.

Gardinet er ophængt (med tøjspidser med ringe eller ringe syet inde i stoffet).

Et gardin er et stof, der lukker vinduet fra lyset. Fra loftet til gulvet. Et gardin er faktisk et gardin.

Eaves fungerer som forankring til gardiner og til gardiner og til persienner og øjne.

På billedet er kronekanten indikeret med en pil, den er placeret helt øverst på det sorte loft.

Gardin, angivet med den anden pil, vejer det fra loftet til selve gulvet er et hvidt stof.

Cornices er forskellige, og alle vælger hvilken en de kan lide og passer til deres interiør.

I vores lejlighed i alle værelser er der en dobbelt cornice. På den ene er der tyl og på det andet gardin.

Et gardin er et gardin, et gardin, der dækker et vindue eller en døråbning. Variety: gardiner, gardiner, tyl. De kommer fra en eller flere lærred.

Eaves - har flere definitioner:

 1. Dette er et fremspringende element i intern og ekstern udsmykning af bygninger, lokaler, møbler.
 2. Denne mount, der understøtter gardiner.

Hvis vi overvejer cornice til gardiner og gardiner, så er det præcis, hvad gardiner og gardiner hænger på. De er kendetegnet ved montering: loft og væg. De er lavet af forskellige materialer: træ, metal, plast eller kan kombineres.

Interiøret ser meget smukke og originale loftsskærmer.

I dagligdags tale kalder mange mennesker et gardin det design, som gardinerne hænger på. Selvom højre ikke er et gardin og tagene. Men selve gardinet er et gardin. Hvad slags gardiner - der er forskelle. Ordbøger og historie siger, at gardinet generelt. På dette og stop.

Hvorvidt et andet gardin vil blive genkendt for taggrøderne - "gardin", som i dag anses forkert, selvom det bruges af en masse mennesker - fremtiden vil vise.

Chancerne er, at jeg må sige, at en sådan mulighed eksisterer, trods alt i mellemkernen vandt "kaffen", omend på det conversational niveau, men det er anerkendt af ordbøger.

Hvad er forskellen mellem gardinstænger og gardiner

Hvad er forskellen mellem en cornice og et gardin?

Gardin og cornice - hvad er forskellen? Det lader til at svaret er indlysende, men af ​​en eller anden grund tror mange mennesker, at gardiner er fastgjort til gardinet, og tagskæggene er et fremspring udenfor vinduet. Lad os vende tilbage til disse ords oprindelse. Ordet "gardin" kom til os gennem den tyske Gardine, hvilket betyder gardin, gardin. På tysk kom det fra fransk, hvor courtine betyder gardin.

Gardiner er brede og lange klæder, der dækker hele vinduet til gulvet. Det menes at de er lavet af tyndt materiale, for eksempel tulle, i enden af ​​gardinet kan der være en børste eller frynse. Et sådant gardin kan være det eneste vinduesindretning eller tjene som et ekstra lag til gardinet.

Tagene er tilpasning i den øverste del af et vindue, som både et gardin og et gardin holder. Til dette er sløjfer lavet af stoffet selv og syet til lærredets øvre kant, eller grommets implanteres i denne kant. Også gardinet kan understøttes af specielle tøjnåle på ringene, der bevæger sig frit langs tagene.

Efter en detaljeret forklaring bliver det klart, hvordan skovlerne adskiller sig fra gardinet. Ordet cornice kommer fra det tyske ord Karnies, som går tilbage til de græske koroner, hvilket betyder kronen. Indledningsvis betød dette ord fremspringet af bygningen, der ligger under taget eller over vinduet. Den anden betydning af ordet "eaves" er en lang hylde i bjergene - sådan en lighed med et arkitektonisk tag.

Så i vores forståelse er tagskægget en enhed, der er monteret over vinduet og tjener som et bjerg til gardiner, øjenlåg, persienner og gardiner. Denne definition er svaret på spørgsmålet: Hvad er forskellen mellem gardinstænger og gardiner.

Hvad er forskellen mellem gardin og taggrunde?

Ekspert svar

Lad os først se på terminologien:

 • Et gardin er et gardin på et vindue eller døråbning, der dækker hele området eller det meste af det.
 • Eaves - produkt, fastgjort under loftet, som gardinerne er hængt på.

Så traditionelt er et gardin et bredt lærred, lavet af let luftigt stof, ofte med blonder. Det kan bruges som hovedelementet i interiøret eller komplementere tyngre og tykkere gardiner. Produktet er hængt på hængsler, syet i overdelen og lavet af de samme materialer som gardinet eller på grommets også placeret øverst.

Eaves er et design, hvor gardiner eller gardiner hænger. Den kan være lavet af træ, metal og plast. Formen kan være flad eller cylindrisk. Der er også streng gardin stænger, der er næsten usynlige. De er ikke egnede til tunge gardiner, men hængende gardiner er den bedste løsning. Kontrol af gardinet vasker for at være manuel, men der er cornices med automatisk åbning / lukning af vinduesområdet.

En anden definition af ordet cornice er et fremspringende element på væggen af ​​en bygning, som kan dekoreres eller ej. Det er placeret under loftet og tjener til visuelt at adskille gulvene. I det antikke Grækenland blev kolonnerne, afhængigt af bredden og udsmykningen af ​​cornice, rangeret blandt forskellige stilarter: Dorisk, Jonisk, Korintisk.

Gardiner og hjørner

Kort om hvorfor du ikke kan hænge gardiner på gardinet, men du kan - på tagskægget

Kort om hvorfor du ikke kan hænge gardiner på gardinet, men du kan - på tagskægget

Mærkeligt nok, meget ofte ordene gardin og cornice bruges i betydninger, der er helt ukarakteristisk af dem. Eaves, normalt kaldes den ydre gade del af vindueskarmet og gardiner - indretninger til gardiner eller gardiner på vinduerne. Dette er selvfølgelig fuldstændig kætteri.

Gardinet er et gardin, et gardin. Ordet på det russiske sprog faldt gennem den tyske Gardine, og kommer fra den franske courtine - "gardin", der går tilbage til latin cortina - "haven; placere indhegnet. Gardiner er som regel bred og længe til selve gulvet, de lukker hele vinduet og rummet i nærheden og under det. Det månedlige lys, der passerer gennem den hvide snøre på gardinerne, blødgjort skumringen i dybden af ​​rummet (I. Bunin).

Og hvor i dette tilfælde hænge gardiner? Vær ikke overrasket - på tagskægget. Da Ivan Sergeyevich straks kom ind, skyndte Ivan Sergejevich straks på ham, rev konvolutten ud og trak over til vinduet og lænede sig så hårdt hjælpeløst mod hans dørstolpe, at snørebåndet kom ud af cornice med en tør revne. Generelt er en cornice ikke kun en tværstang til gardiner. Den originale og primære betydning af dette ord er et projektion på en bygnings mur under et tag eller over et vindue. Det kom også fra de tyske karnier og går tilbage til de græske koronier - "kronen; kronen. " Ristede prydplader af frisk træ rundt om vinduerne og under taket pludselig og levende spredt sine mørke vægge; På skodderne var malede krukker med blomster (N. Gogol).

En anden betydning af ordet cornice, som er værd at nævne, er en hylde i bjergene, der strækker sig langs en lang stribe sten, som et arkitektonisk tag. Man kan ikke gå længere om natten, - takhullerne over kløfterne er smalle - man kan næppe lægge en fod - og strammes af tåge (V. Nemirovich-Danchenko).

Hvad er forskellen mellem gardin og taggrunde?

Gardin og cornice - hvad er forskellen? Det lader til at svaret er indlysende, men af ​​en eller anden grund tror mange mennesker, at gardiner er fastgjort til gardinet, og tagskæggene er et fremspring udenfor vinduet.

Lad os vende tilbage til disse ords oprindelse. Ordet "gardin" kom til os gennem den tyske Gardine, hvilket betyder gardin, gardin. På tysk kom det fra fransk, hvor courtine betyder gardin.

Gardiner er brede og lange klæder, der dækker hele vinduet til gulvet. Det menes at de er lavet af tyndt materiale, for eksempel tulle, i enden af ​​gardinet kan der være en børste eller frynse. Et sådant gardin kan være det eneste vinduesindretning eller tjene som et ekstra lag til gardinet.

Tagene er tilpasning i den øverste del af et vindue, som både et gardin og et gardin holder. Til dette er sløjfer lavet af stoffet selv og syet til lærredets øvre kant, eller grommets implanteres i denne kant. Også gardinet kan understøttes af specielle tøjnåle på ringene, der bevæger sig frit langs tagene.

Efter en detaljeret forklaring bliver det klart, hvordan skovlerne adskiller sig fra gardinet.

Ordet cornice kommer fra det tyske ord Karnies, som går tilbage til de græske koroner, hvilket betyder kronen. Indledningsvis betød dette ord fremspringet af bygningen, der ligger under taget eller over vinduet. Den anden betydning af ordet "eaves" er en lang hylde i bjergene - sådan en lighed med et arkitektonisk tag.

Så i vores forståelse er tagskægget en enhed, der er monteret over vinduet og tjener som et bjerg til gardiner, øjenlåg, persienner og gardiner. Denne definition er svaret på spørgsmålet: Hvad er forskellen mellem gardinstænger og gardiner.

Mange har en ret vag idé om betydningen af ​​ordene "gardin" og "cornice". Nogen er sikker på, at gardinerne er fastgjort til gardinet, mens andre antager, at afsatsen er en kant på bygningen, som ikke har noget at gøre med gardiner. For at finde ud af, hvem der er rigtigt, lad os regne ud, hvordan gardinet adskiller sig fra tagene.

Gardin - et gardin på vinduet eller døren, som normalt dækker åbningen.

Eaves (ifølge en af ​​fortolkninger) - fastgørelsen støtter gardiner.

Cornice til indhold ↑

sammenligning

Fra definitionerne bliver det klart, hvad er forskellen mellem gardiner fra taggrene.

Gardin - hvad bruges til at lukke vinduet (dør) åbning. Traditionelt er dette et bredt, fuldt vindue, gardin, der ofte når selve gulvet. Tæppet er oftest lavet af delikat, luftigt stof.

Et sådant gardin kan fungere som en uafhængig vinduesdekoration, og som et lag, der supplerer hovedgardinerne. Et gardin er ofte et lærred uden ekstra elementer, og nogle gange er der dekorationer på den, for eksempel i form af børster eller frynser.

At holde gardinerne på bjerget ved hjælp af forskellige metoder.

I nogle tilfælde er brede løkker, der normalt er fremstillet af samme stof som selve gardinet syet til toppen af ​​lærredet. I andre implanteres eyelets i gardinkanten. Endelig kan lærredet understøttes af specielle tøjnåle på ringene.

Cornice - dette er præcis det hængende gardin.

Indretningen har ofte form af en tværstang, fremstillet af for eksempel af træ eller metal. Der er også streng gardin stænger. De har en lav bæreevne, de tåler ikke altid tunge gardiner, men er velegnede til vægtløse gardiner.

Tagene er placeret på en sådan måde, at gardinet er fastgjort til gardinerne over åbningen, og i vinduets øvre del er der ingen mellemrum. Håndtering af gardiner på tagskæggene kan ikke kun være manuel, men også mere praktisk - ved hjælp af fjernbetjeningen. Selvfølgelig har denne mount et specielt design.

Det er nødvendigt at nævne de andre betydninger af ordet "cornice". Så virkelig kaldte det langsgående udragende element på muren af ​​bygningen.

Det kan være under taget eller dele gulve. Derudover kaldes en smal langskærm, der krydser klipperne og bjerget stejlhornet. Sådanne taghuller kan nogle gange være ret høje.

Så fandt vi ud af, hvad der er forskellen mellem et gardin og en cornice. Dette vil tillade yderligere til stedet at bruge disse navne.

Visninger: 128; i dag: 0. Tilføjet: 6. marts, 2017 12:25. Opdateret: 6. marts, 2017 12:25

Hvad er gardin? Hvad er en cornice? Hvad er forskellen mellem gardin og taggrunde?

Lad os først se på terminologien:

 • Et gardin er et gardin på et vindue eller døråbning, der dækker hele området eller det meste af det.
 • Eaves - produkt, fastgjort under loftet, som gardinerne er hængt på.

Så traditionelt er et gardin et bredt lærred, lavet af let luftigt stof, ofte med blonder. Det kan bruges som hovedelementet i interiøret eller komplementere tyngre og tykkere gardiner. Produktet er hængt på hængsler, syet i overdelen og lavet af de samme materialer som gardinet eller på grommets også placeret øverst.

Eaves er et design, hvor gardiner eller gardiner hænger. Den kan være lavet af træ, metal og plast. Formen kan være flad eller cylindrisk.

Der er også streng gardin stænger, der er næsten usynlige. De er ikke egnede til tunge gardiner, men hængende gardiner er den bedste løsning. Kontrol af gardinet vasker for at være manuel, men der er cornices med automatisk åbning / lukning af vinduesområdet.

En anden definition af ordet cornice er et fremspringende element på væggen af ​​en bygning, som kan dekoreres eller ej. Det er placeret under loftet og tjener til visuelt at adskille gulvene. I det antikke Grækenland blev kolonnerne, afhængigt af bredden og udsmykningen af ​​cornice, rangeret blandt forskellige stilarter: Dorisk, Jonisk, Korintisk.

Hjælp? Spar dig selv på væggen! Tak for de kan lide!

Spørg en ekspert

 • Det er gratis.
 • Søg efter en søgning, før du stiller et spørgsmål.
 • Vær høflig og følg det russiske sprogs regler.

Cornice er en enhed, der er monteret i vinduets øvre del.

Gardinet er ophængt (med tøjspidser med ringe eller ringe syet inde i stoffet).

Et gardin er et stof, der lukker vinduet fra lyset. Fra loftet til gulvet. Et gardin er faktisk et gardin.

Eaves fungerer som forankring til gardiner og til gardiner og til persienner og øjne.

På billedet er kronekanten indikeret med en pil, den er placeret helt øverst på det sorte loft.

Gardin, angivet med den anden pil, vejer det fra loftet til selve gulvet er et hvidt stof.

Cornices er forskellige, og alle vælger hvilken en de kan lide og passer til deres interiør.

I vores lejlighed i alle værelser er der en dobbelt cornice. På den ene er der tyl og på det andet gardin.

 • tk-magellan.ru
 • thedifference.ru
 • vse-postroim-sami.ru
 • www.bolshoyvopros.ru

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.

Hvad er forskelligt fra gardinet cornice

Efter reparationen af ​​lejligheden vil jeg give værelserne et komplet udseende og originalitet. Dette opnås ved at dekorere vinduerne. Køb tagplader, gardiner og arranger alt på sit bedste. Men hvad er disse begreber? Hvilke funktioner udfører? Hvad er forskellen? Der er mange spørgsmål.

Mange tror at dette er det samme - synonymer. Men det er det ikke. Og dem, der kalder gardinet, er en enhed til fastgørelse af gardiner forkert. Lad os finde ud af det.

Hvad er forskellene

Disse er forskellige begreber. Nogle mennesker er overbeviste om, at gardinet er en enhed til gardiner. Faktisk er disse helt forskellige ting. Gardinet er et gardin til vinduer. Og takler den tilpasning, som den er hængt på. Og bland dem ikke.

Ordet "cornice" har andre betydninger. Fremspringet på bygningen udefra er også såkaldt. Det ligger over taget eller mellem gulvene. En anden kant er en kant, der krydser bjergskråninger og klipper.

Når der anvendes på lejlighedsproblemer, er en cornice en enhed til fastgørelse af gardiner. Der er snor, rør eller dæk, med kroge eller ringe. Fremstillet af forskellige materialer og forskellige modeller. Du kan vælge farve af ethvert interiør og stil.

beskrivelse

Så med begrebet eaves forstår. Dette er et system, der består af hovedelementet - en streng eller et dæk og ekstra gardinfiksere. Fastgøres stærkt til en væg, et loft eller et vindue. Gardiner er hængt på kroge, sløjfer, øjenlåg eller specialtape.

Det er praktisk at have et sådant system på vinduerne. Gardiner bevæger sig frit og nemt gennem dæk. Du kan nemt hænge dem og fjerne til vask. Det er ikke nødvendigt at indsætte kroge i gardinsløjfer hver gang. De indsættes en gang og klikker på en særlig lås. Absolut ikke forstyrre vask.

Administreres manuelt eller automatisk. Fabrikanter har opfundet et system med indbygget elektrisk drev. Det styres af fjernbetjeningen.

De er lavet af plast, træ, metal, stål. Plast - den mest overkommelige. Men er i stand til at modstå kun lette gardiner. Metal er heller ikke meget dyrt, men bedre i styrke. Stål og træ er de mest holdbare enheder. Kan modstå det tungeste væv.

Systemet til hængende gardiner kan laves i forskellige stilarter. Rustik, middelalderlig, moderne design.

værdighed

Positiverne er indlysende. Uden dem er det umuligt at hænge gardiner, gardiner. Husk hvordan vores forfædre gjorde det. De nikkede gardinerne lige til væggene lige over vinduesrammerne. Så begyndte de at strække tovet eller linjen fra den ene kant af vinduet til den anden. Et tæppe blev sat på dette reb. Af samme princip er dækmonteringssystemerne opfundet. Kun i vores tid er der kroge.

Prøv nu at præsentere dine vinduer uden taggrunde. Vi kan ikke undvære dem. Der er flere fordele:

 • praktisk at bruge;
 • give interiøret en stil og et komplet udseende;
 • dekorere rummet
 • Uden det er det umuligt at hænge gardiner.

mangler

Hvis vi overvejer hver type produkt separat, kan vi fremhæve deres mangler. For eksempel er plast og metal for skrøbelige og holder ikke tunge materialer.

Træ og stål dyrt. Ikke alle har råd til at købe dem.

Gardiner beskrivelse

Faktisk er det tylgardiner. De syes af lys, gennemsigtige materialer. Tulle, slør, nylon, mesh. Ofte er de lyse toner. De hænger ikke kun på vinduerne. Mange mennesker kan lide at dekorere døråbninger og hængende gardiner. Det øger også højden af ​​rummet.

Moderne modeller er lavet af strimler af stof. Det ser originalt ud i interiøret. Normalt hænger i fuld længde, fra loftet til gulvet. Fastgjort med sløjfer, kroge, fletning.

værdighed

 • Gardiner har flere fordele.
 • er indretning.
 • tilføje lys og luftighed i rummet.
 • let i vægt. Hold dig godt selv på svage taggrunde.
 • let at vaske Tør hurtigt.

mangler

Den dårlige transmission af lys kan tilskrives den dårlige kvalitet af gardiner. De er kun egnet til værelser, hvor tætte gardiner ikke er nødvendige.

Advarsel! Gardiner lukker ikke et stort rum. De er smalle i bredden. Du må derfor ikke skjule fejlene i rummet.

konklusion

Mange bruger ordene "gardinstang" og "gardin" i de forkerte betydninger. Det er forskellige ting, der udfører forskellige funktioner. Komplementere hinanden. Forveks dem ikke.

Takket være fabrikantens fantasier kan du vælge disse elementer til ethvert interiør, enhver stil og model.

Gardin og taggrunde: Hvad er forskellen og hvordan man taler korrekt?

Af de mange misforståelser og fejl i terminologien er måske den mest åbenlyse for en designer eller en specialist i gardiner forsøg på at ringe gardinskinner til gardiner. Det er ikke sikkert sikkert, hvorfor denne fejl syntes overhovedet, men fakta er stadig: for mange mennesker er gardiner og taggrunde synonyme, og nogle gange forsøger den mest nysgerrige del af en sådan forfalsket offentlighed at finde ud af forskellen mellem disse begreber.

Og forskellen er faktisk ikke bare kolossal - selve ordet "forskel" er ikke hensigtsmæssigt her, for hvis vi taler ordentligt, er der intet til fælles mellem et gardin og en cornice...

Hvad er forskellen mellem gardin og gardinstang?

Faktisk er gardin og cornice helt forskellige ting.

Et gardin er et gardin af tyndt gennemskinneligt stof, for eksempel silke eller tyl, som tjener til at dekorere et vindue eller en anden åbning eller til praktiske formål - begrænsende synlighed, beskyttelse mod insekter.

Eaves er en lang stang eller bar med en fuld længde rille, hvor gardinen selv er hængt. Den kan være lavet af træ, metal, plast, nogle gange endda vinduer og dørkarme med indbyggede gardinbøjler er lavet.

For eksempel i billedet nedenfor - en typisk træ cornice med ringe til fastgørelse af gardinerne og gardinerne selv:

Der er også baguette muligheder, der er velegnede til interiøret i en streng minimalistisk stil:

I dette tilfælde hænger gardiner på tagskæggene.

High-tech hjørner:

String, som en mulighed for en meget elegant indretning:

Og andre muligheder, herunder forskellige overgangsmæssige og kombinerede:

Runde gardinstang med glidemekanismer gardiner.

Og her på billedet - bare gardiner:

Bemærk, at i næsten alle tilfælde hænger de på tagskægget - det vil sige, når indretning er disse produkter praktisk talt uadskillelige fra hinanden og altid monteret sammen. Det er imidlertid umuligt at identificere dem med hinanden.

Således er gardinet og tagene helt forskellige elementer. Det meget spørgsmål om hvordan cornice adskiller sig fra gardinet er forkert. Du kan lige så godt spørge, hvordan traktoren adskiller sig fra en tomat. Dvs. forskellen mellem disse objekter er så stor, at det simpelthen ikke giver mening at sammenligne dem med hinanden.

Under alle omstændigheder skal designelementet, som gardinerne er hængt på (herunder gardiner), kun benævnes tagene. Navnet på hans "gardin" er en blunder, meget karakteristisk først og fremmest for folk fra provinsen. Følgelig er sådanne konstruktioner også ukorrekte:

 • "Gardiner til gardiner" (her betyder de "kroge til gardiner", men det viser sig faktisk "gennemsigtige gardiner til gardiner");
 • "Hang gardiner på gardiner", selvom fejlen ikke altid er entydig. Faktum er, at nogle tilfælde involverer en kombination af flere typer gardiner, gennemsigtige og uigennemsigtige, hvoraf nogle hænger over den anden;
 • "Smidte gardiner", såvel som "metal", "stål", "aluminium", "plast", "profil" og lignende (det er svært at forestille sig et gennemskinneligt gardin smedet af metal);
 • "Fastgør gardinet til loftet", "hæng det på loftet" og så videre. Det betyder også fastgørelse af tagskægget, da ingen gardiner direkte på loftet er hængt.
Smedet cornice og gardiner med rig draperi, men ikke smedet gardiner...

En fejl i forvirring af taggrunde og gardiner er imidlertid meget almindelig, og mange mennesker vænner sig til at overveje disse begreber som synonymer. På tuavo siderne ser vi dog gardiner udelukkende som gennemsigtige gardiner. Dette vil undgå de absurde tvetydigheder og modsætninger. Hvad og du vil have!

Sådan monteres gardin for at strække loftet. Forskellen mellem gardin og cornice

Dato artiklen blev udgivet: 04/07/2016 15:24

Vi bliver ofte stillet spørgsmålet "Hvordan er et gardin knyttet til et strækloft", mens folk ofte er forvirrede ved at kalde gardiner i gardiner og omvendt. Selv nogle sælgere i kommercielle virksomheder ved ikke, hvordan disse to ting adskiller sig fra hinanden. Faktisk er alt simpelt - gardinet er et let stof til vinduer (for eksempel et gardin). Hvis materialet til at skabe gardinerne har en tyngre vægt, så kaldes produktet en drapering.

Som cornice kaldes det objekt, som gardinerne er hængt på. Det kan have forskellige egenskaber, og ikke alle modeller kan monteres på et strækloft.

Så kan cornices for hævede lofter være:

 1. Framing. Produkter lavet af godt træ. De kan fastgøres enten til loftet eller til vægoverfladen.
 2. Runde. De har form af skinner med en rund sektion, hvor der er ringe. Disse cornices er plast, træ eller metal. Nogle modeller er hule indeni. I begge ender af lamellerne er der normalt specielle elementer, der ikke tillader ringene at falde. De dekorerer også cornice og kan simpelthen runde eller i form af en figur. Sådanne modeller er fastgjort til væggene.
 3. Profil. Du kan hænge gardiner på dem. Cornice er fastgjort til både loft og vægoverflader. De er aluminium og plast og repræsenterer to eller tre dæk. Du kan købe et usædvanligt produkt designet til lambrequins.

Eaves vedhæftes til stretch lofter ved hjælp af tre metoder:

 1. "Ved punkteringen." Bag strækloftets lærred er en bar eller en speciel profil monteret.
 2. Skjult. For at gøre dette skal du samle rammen og derefter trække lærredet på den. På samme tid er der et hul, hvori tagene er indsat. Værelset ser spektakulært ud, som om gardinerne flyder direkte fra loftet. Endnu mere eksklusive udseende lofter, som er udstyret på stedet for gardiner med LED-tape.

Der er en anden interessant måde, der er nødvendigt og nødvendigt, hvis cornice ikke var forudset først, eller specialisterne har allerede afsluttet installationen af ​​stræklofter uden at lægge pantet.

I dette tilfælde skal du lave en ring af plast med en tykkelse på 2 millimeter. Mellemstykket skal have en diameter på 32 til 34 mm. Nu skal du skære en cirkel i loftet for røret, så loftet ikke er dækket af støv (diameter 32 mm). Når du sætter røret der, skal du bruge en puncher med en langlængde øvelse. Bor et hul gennem røret, tag det ud, kør en dowel. Nu returner røret på plads, stram den lange skrue. Med denne usædvanlige metode kan du med held sætte et gardin på et vindue og dekorere det indre af et værelse.

Hvis du har spørgsmål til fastgørelse af tagbøjlerne til hævede lofter - kontakt os, vi er altid glade for at hjælpe dine forhandlere og give instruktioner.

Vi vælger moderne gardiner og gardinstænger til gardiner - billeder af dekorative elementer

Moderne gardiner og hjørner til dem under loftet, hvor billederne kan ses i forskellige kataloger af interiør og indretning er imponerende og spændende. Nogle gange i en sådan sort er det svært at træffe et valg og finde præcis, hvad der passer bedst til din egen lejlighed.

Hvordan ikke at gå tabt blandt de mange muligheder og gøre det rigtige valg? Hvilke gardinstænger og gardiner (fotos) vil være populære i interiøret i 2017?

Moderne gardiner og hjørner til dem under loftet, hvor billederne kan ses i forskellige kataloger af interiør og indretning er imponerende og spændende.

Hvilke kriterier skal være opmærksomme på, når man vælger gardinstænger og gardiner

For at de udvalgte cornices skal matche den overordnede stil i lejligheden, skal du være opmærksom på nogle punkter i deres korrekte valg:

 • generelt indre rum
 • elementer og farve på gardinerne;

For værelser med lave lofter ville den bedste mulighed være lyse og glatte gardiner uden mange flæser og fløjter, som ikke vil blive anvendt komplekse mønstre

 • Rummets funktionalitet, hvor det er nødvendigt at hænge tagskægget - et køkken, soveværelse eller stue
 • formen og størrelsen af ​​vinduesåbningen.

Gardiner og gardiner i interiøret vil se perfekt ud (som det fremgår af flere fotos), hvis vi overvejer følgende faktorer:

 • For værelser med lave lofter vil den bedste mulighed være lyse og glatte gardiner uden mange flæser og fløjter, der ikke medfører et komplekst mønster. Et eksempel på et mønster er lodrette striber.
 • For smalle rum med uregelmæssige former er det nødvendigt at tage bredere gardiner (ca. en og en halv gange bredden af ​​vinduesåbningen) med vandrette striber.

Korrekt udvalgte gardinstænger hjælper med at undgå en række mangler.

 • Lav et lille værelse mere rummelige gardiner med en lys skygge.
 • For værelser udstyret i minimalistisk stil er almindelig gardiner uden nogen tegninger bedst egnet. Klassisk stil tværtimod kræver luksus i form af tætte lærred med flæser og frill.

Korrekt udvalgte gardinstænger til gardiner (uanset om det er et soveværelse, køkken eller hall) hjælper med at undgå forskellige mangler (dette er ofte angivet på billedet). Først og fremmest påvirker valget af tagbøger deres visuelle overensstemmelse med gardiner eller gardiner og andre elementer af indretning, bekvemmelighed og praktisk gennemførlighed.

Det rigtige valg af taggrunde - en garanti for, at dine gardiner ikke vil sænke.

Fastgørelse moderne loft taggrunde

Forms og en række af tagger

Når du vælger gardinstænger til gardiner, skal du fokusere på rummets funktionalitet, rummets overordnede stil og stoffet.

Når du vælger gardinstænger til gardiner, skal du fokusere på rummets funktionalitet, rummets overordnede stil og typen stof

I dag afhænger af fastgørelsesmetode, at følgende typer gardinstænger findes på markedet:

 1. Loft. Deres fastgørelsesmetode taler for sig selv, det vil sige, sådanne taglæn er anbragt i loftet omkring fem centimeter fra sildens niveau.
 2. Vægmonteret installation af nogle få centimeter over vinduesrammen. Fastgørelsen af ​​dette design foregår på væggen.

Loftsstænger, som det ses på billedet, installeres ved hjælp af forskellige dekorative elementer for at skjule monteringsmekanismen selv og gøre rummet endnu mere attraktivt.

Eaves monteringsskema

Installation af denne type er lidt mere kompliceret end montering af konventionelle vægkonstruktioner.

Det rigtige valg af gardinstænger - en garanti for, at dine gardiner ikke kommer til at falde

Loftsstænger forhøjer visuelt loftets højde, hvilket er særligt vigtigt for værelser med lave vægge.

Træafskærmninger er oftest lavet af løvfældende eller nåletræer af træer

For at fastgøreren skal kunne betjene en lang periode og modstå belastningen (især hvis gardinetøjet har en tæt struktur), skal du være opmærksom på det materiale, hvorfra tagene er lavet.

De mest almindelige til dato taggrunde:

 • Plast - de er en af ​​de mest budgetmæssige muligheder og kan kun modstå lette lærred.
 • Metal. Basis for en sådan cornice er som regel aluminium eller rustfrit stål. Sådanne taghuller er i stand til at modstå selv de tungeste stoffer, varierer i holdbarhed.
 • Træ er oftest lavet af hårdttræ eller nåletræer. Dette kan være en kirsebær eller valnød, cedertræ eller gran. Miljøvenligt materiale kan vare i mange år. Det vigtigste er at være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​beskyttende behandling af en sådan træstruktur.

Plastaksler - er en af ​​de mest budgetmæssige muligheder og kan kun modstå letvægts lærred.

 • Strings, selv om de ikke er meget populære blandt forbrugerne, er et universelt design. Disse taggitter kan fastgøres på loftet, over vinduet eller endda i vinduesåbningen. I stedet for de sædvanlige stænger blev der brugt tynde strenge, der passer ind i enhver stil. Den største ulempe ved sådanne mønstre er, at de er i stand til at modstå kun lette stoffer og tyll.

Disse taggitter kan fastgøres på loftet, over vinduet eller endda i vinduesåbningen

 • Profil er som regel lavet af fleksible aluminiumsplader, som giver dig mulighed for at give dem den ønskede form. Det er takket være de mange former, som gardinstænger kan fastgøres på et hvilket som helst ønsket sted.

Før du går til køb, kan du omhyggeligt undersøge alle typer gardinestænger til gardiner fra billedet, og spørg også, hvordan gardinestænger er installeret til gardiner under et loft.

Metal gardin stænger er i stand til at modstå selv de tungeste stoffer, er holdbare

Hvad er typerne af gardiner

Korrekt udvalgte gardiner - udsmykning af ethvert rum, det være sig et køkken, stue, børnehave eller soveværelse. De fremhæver indretningens individualitet og skønhed, skaber trøst i huset.

Målemønster for rullegardiner

Valget af gardiner er også bredt og varieret. De kan opdeles i følgende typer:

 1. Klassisk stil linned, som vil være en glimrende tilføjelse til soveværelser eller stuer. Som regel præsenteres i form af gardiner med lambrequins. Hvis værelset er udstyret i klassisk stil, vil franske gardiner med luksuriøse festoons være en glimrende løsning.
 2. Østrigsk-type lærred er gardiner med halvmåne festoons. Ofte er et af de dekorative elementer snore med store kvaster.
 3. Roll.
 4. Japanske gardiner, lavet i form af paneler.

En god løsning til elskere af streng og tilbageholden stil vil være gardiner-paneler.

Japanske gardiner ideel til elskere af streng og tilbageholden stil

Ifølge deres type kan gardiner præsenteres i følgende varianter:

 1. Silke eller linned lysgardiner. Godt sluk lyse sollys og fælde gade støv.
 2. Gardinerne er tykke gardiner, der er perfekte til lyse solrige værelser. Om vinteren er de godt beskyttet mod træk og kulde. Du kan også finde gardiner med ekstra tyndt og let bindemiddel ud over hovedklædet.
 3. Lambrequins er en af ​​varianterne af vinduesdekor, perfekt dekorere alle værelser og værelser. Som regel bruges lette og tynde stoffer til deres skræddersyning.

Klare gardiner kan findes i enhver salonbutik.

Lambrequins er en af ​​varianterne af vinduesdekor, perfekt dekorere alle værelser og værelser.

Duftene er præsenteret i en lang række forskellige stilarter, forskellige former og farver.

Sådan sikres tagene og hængedækkerne

Installer en gardinstang og hæng gardiner under enhver persons kraft.

Konstruktion niveau bruges til at installere taggrene

Det er vigtigt! Den vanskeligste fase af hele processen kan kun kaldes installation af en cornice.

For selvstændigt at rette strukturen på væggen eller loftet har du brug for følgende værktøjer:

 • konstruktion niveau og metal lineal;
 • bore og puncher (sidstnævnte er nødvendigt, hvis væggene i rummet er armeret beton);

Monteringspistol er et nødvendigt værktøj til fastgørelse af tagbøjlerne

 • montering pistol;
 • skruetrækker, skruer og dowels;

Hammeren bruges til fastgørelse af tagskæggene

 • en hammer;
 • simpel blyant og markør til markeringer.

Først og fremmest bør du udføre alle markeringsoperationer og lægge mærker på borepladserne. Det skal huske på, at gardinet skal flyde glat og lige gange, så ca. fem centimeter indent fra vinduets vinduesniveau er lavet.

Grommets er nemme at bruge, men bruges kun på runde gardinstænger.

Gardiner kan hænges på alle mulige enheder. Til dato er de mest brugte ringe, øjenlåg, specielle små kroge eller klip. Eyelets er nemme at bruge, men bruges kun på runde gardinstænger.

Tip! Fastgørelsesanordninger skal fastgøres til gardinet i samme afstand fra hinanden.

Dette sikrer glatte folder.

Der kræves en hammerboring, hvis væggene i rummet er armeret beton

Bemærk! Det er mere bekvemt at fastgøre gardinerne sammen for ikke at rynke stoffet og gøre alt så præcist og præcist som muligt.

Hvordan man vælger gardinerne til stuen

Det er i stuen, at vi hver især bruger mest tid, modtager gæster eller bare hviler efter en hård dags arbejde. Et sådant værelse skal være så behageligt og hyggeligt som muligt. Afhængigt af det samlede indre af stuen er dens område og størrelse af vinduesåbninger, gardiner og gardiner valgt.

Laconic gardiner fremstillet i romersk stil eller rulleskøjter er perfekte til små stuer.

For små stuer er perfekte koncise gardiner, lavet i romersk stil eller rulleskøjter. De vil ikke stjæle det allerede lille ledige rum, men give rummet udtryksevne. Med hensyn til farveopløsningen kan du bruge varme pastelfarver, der giver mere lys og ledig plads.

I store stuer kan du sikkert eksperimentere. Det hele afhænger af den overordnede stil i stuen. Farveskemaet er også velkommen den mest forskelligartede - fra lyse til dybe mørke nuancer.

Ceiling cornice - øger visuelt højden

Afhængigt af vinduesåbningens størrelse kan gardinerne vælges som følger:

 1. For visuelt at øge vinduets højde skal du vælge gulvlængde gardiner. Den ideelle løsning ville være loftet, der øger højden visuelt. God vil blive kombineret lette kolde farver - blå eller turkis.
 2. Til smalle vinduesåbninger er brede gardiner fastgjort på en lang cornice velegnet. Fremspringet bag vinduets konturer bør ikke være lille - ca. 20-30 centimeter.

Som en ekstra indretning kan du bruge lambrequins.

Udvælgelse af gardiner i kombination med indvendige vægge

Uanset hvordan indretningen af ​​væggene i rummet (maleri eller tapet) kan gardiner kombineres på følgende måder:

 • Vælg ens farvegardiner. Som en lys kontrast anvendes en farveordning med forskellige nuancer. For eksempel vil lyseblå vægge være perfekt kombineret med rige blå gardiner eller omvendt. Valget af stof stopper på lysere nuancer, hvis væggene er indrettet i mørkere farver. Sådan en rolig kontrast vil se godt ud i værelser med enhver stilistisk retning - fra klassisk til minimalisme.

Hvis væggene har samme farve og ikke er forsynet med tegninger, kan du bruge gardiner med en række indretninger - det kan være en floral eller geometrisk udsmykning

 • Neutrale farver. Rolige lys nuancer vælges til lysere toner. En god mulighed ville være gardiner beige, lysegrå, gul. Som regel egnet til udtalt interiør, lavet i stil med neo-klassiske, moderne eller victorianske.
 • Du kan lave en skarp kontrast: at vælge neutrale gardiner til neutrale nuancer af vægge. Således kan du genoplive det overordnede indre af lejligheden og gøre det mere interessant og attraktivt.

Hvis væggene har samme farve og ikke er udstyret med tegninger, kan du bruge gardiner med en række indretninger - det kan være et blomstret eller geometrisk mønster.

Hvad er kernen i den rigtige farve

Valget af farveskygge gardiner kan udføres baseret på paletten, som oftest anvendes i moderne stilarter:

 • Klassisk stil indebærer brugen af ​​hvide eller andre bløde pastellfarver. Disse omfatter beige, lys og blød gul, blå, lys og rolige farver af grøn eller blå. Hvis indretningen af ​​rummet udføres i klassisk stil, bør du ikke spille på farvernes kontrast. Det er bedre at vælge gardiner i væggenes farve.

Klassisk stil indebærer brugen af ​​hvide eller andre bløde pastellfarver.

 • Empire stil har en lysere og mere udtalt farvepalette. Under lyset passer beige nuancer af væggene perfekt til gardiner af mørkere farver: Bourgogne eller mørkeblå.

Hvis du skal hente hjørnet gardinerne i stuen, kan du prøve en kombination af forskellige nuancer: Brug en farve på den ene side og på den anden side hænge et gardin af en helt anden farve.

 • Hvidgrå farveskema bruges i højteknologisk stil. Til lette og beroligende nuancer af vægge kan du vælge gardiner af lys og mættet grafitfarve.
 • Du kan spille på en kontrastfuld kombination af nuancer, hvis rummet er lavet i fusionstil. Lette beroligende nuancer af væggene kan gøres lysere, takket være de rige nuancer af gardiner. Almindelig, men lyse gardiner ser perfekt ud. Sortimentet kan være fra lys orange, rød til blå eller turkis.

Tip! Hvis du har brug for at hente hjørne gardinerne i stuen, kan du prøve en kombination af forskellige nuancer: Brug en farve på den ene side og på den anden side hænge et gardin af en helt anden nuance.

Hvis man tilføjer en sådan kombination med snehvid tulle, bliver den elegant og usædvanlig smuk.

Til lette og beroligende nuancer af vægge kan du vælge gardiner af lys og mættet grafitfarve.