Lær limskum til tider to

Flise fra polyfoamloft hvidt billede

Skumisolering i form af plader brugt i lang tid. Til afslutning af loftoverfladen er der mange dokumenterede øvelsesmuligheder. Stretched, hængende lofter lavet af gipsplader, strukturer lavet af eurolining og andre materialer er almindelige blandt dem. Men den populære skumplade. Det er kendetegnet ved stivhed og tæthed, holdbarhed, er ikke udsat for fugt.

Skumplader er miljøvenlige og æstetiske, ikke modtagelige for kemiske aggressive virkninger, har gode lyd- og varmeisoleringsegenskaber. Du kan lim dem selv.

Skummet er i dag et meget populært materiale i konstruktion. Ved hjælp af skumplader isolerer de facaderne af huse, lofter og vægge af lejligheder, loggier og altaner, kældre.

Polyfoam er godt fastgjort på overfladen af ​​skumbeton og mursten, glasmagnesit og beton, gassilicat, og det kan også limes sammen med krydsfiner og træ, gipsvæg og OSB-plader. Polyfoam har forskellig tykkelse, tykkelsen afhænger af disse egenskaber af metoden til fastgørelse af materialet til overfladen og valg af muligheder end at lime skummet.

Der er flere måder at installere skum på:

 1. Lim til overfladen og fastgør dem med dowels.
 2. Du kan først sætte skummet på limen, og derefter styrke det med specielle dowels, paraplyer.
 3. Invester i kassen
 4. Lim direkte på loftet
 5. Mekaniske fastgørelsesdele, der bruger svampe, ankre og pinde mv.

Bonding loft polystyren fliser til loftet

Loftet på fliserne udføres i etaper. For det første er det nødvendigt at måle loftets overfladeareal og beregne, hvor mange plader der skal købes, under hensyntagen til justeringen. Før du begynder at klæbe skummet, skal du fylde på de nødvendige materialer og værktøjer.

 • Bore og speciel vedhæftning til byggemixeren til omrøring af blandingen og limning.
 • Spatel-kam.
 • Smal trowel.
 • Bredmetal trowel at jævne overfladen.
 • Primer er nødvendig for at forberede den reparerede overflade
 • Puncheren med en boremaskine på 10 mm.
 • Plastbeholder til fremstilling af opløsningen, hvis den anvendes tørblanding.
 • Bred børste til primer.
 • En kniv eller andet værktøj til skæreplader
 • En hammer.

Overfladebehandling til klistning

Næste trin er forberedelsen af ​​basisoverfladen til udførelsen af ​​arbejdet. Det er kendt, at plader fra polyfoam kan limes på en hvilken som helst flad overflade: på beton, metal, træ, mursten. Kun denne overflade skal rengøres grundigt af snavs og gammelt tapet, malingrester, hvidvask, så skal det primeres med en speciel primer, som skal trænge dybt ind i loftet. Denne procedure hjælper med at forhindre svampesygdomme, forbedrer vedhæftning af materialer.

Derefter mærkes overfladen, placeringen af ​​fliserne på flyet. Opmærkning skal ske under hensyntagen til:

 1. Indtast placeringen af ​​pladerne i loftet - men for dette skal du vide, hvordan man limer loftsfliserne diagonalt eller i længderetningen.
 2. Arrangement af plader i hele plader fra midten af ​​loftet med fordelingen af ​​elementerne i dekorationen langs omkredsen.

Hvordan limes skum?

Det er let at klæbe skummet, hvis du følger de enkle regler og bruger den klæbende sammensætning, der passer til materialet.

Nu har markedet for byggematerialer et stort udvalg af professionelle klæbemidler.

Det er nødvendigt at anvende sådanne klæbemidler til skummet, som ikke er i sammensætningen af ​​acetone.

Polyfoam skal kombineres med forskellige materialer:

 1. Polyfoam og metal. De kan limes sammen med flydende negle. Metaloverfladen rengøres af rust, maling og derefter affedtes. Lim påføres på skumpunktet eller striberne.
 2. Betonoverflade skal altid opvarmes. Det anbefales at klæbe plader på beton med skumskum i monteringspatroner.

Polyurethancylinderklæbemidler

Penosil er et enkeltkomponent polyuretanskumforseglingsmiddel. Det er praktisk, fordi det ikke behøver at være forberedt før påføring. En aerosolbeholder er nok til at klæbe ti firkanter af skumplastpladen. Arbejdet udføres i henhold til vejledningen. Lim kan påføres i strimler. Derefter presses skummet til overfladen i flere minutter. Brugen af ​​aerosollim er en økonomisk og bekvem løsning til fastgørelse af skum. Samtidig hærder limet hurtigt på bare 30 minutter.

Skumlim Gun Penosil Prem FixFoam 877 A3781 polystyren (750 ml)

Titan Styro 753 er et enkeltkomponent polyurethanklæbemiddel i cylindre præget af vand- og varmebestandighed. Med denne sammensætning kan du klæbe skummet med skum. Det er holdbart, modstår mekaniske belastninger. Det tørrer hurtigt, pladerne kan fastgøres med dowels om to timer.

Polyuretanklæbende skum Titan Styro (Titan Styro) 753 750 ml.

Limskum special Ceresit ST 84 "Express", der er egnet til skumplast, indeholder med sin sammensætning polyurethan, propan med butan. Med det kan du udføre reparationsarbejde ved temperaturer fra -10 til +40 ºі. Velegnet til montering af plader på mursten, beton, cellulære blokke, OSB paneler.

Limskum Ceresit CT-84 Express (Ceresit CT 84) 750 ml.

Særlige klæbemidler "Master" og "Dragon" bruges til limning af skumplader på en plan overflade.

Dragon Polymer All-Purpose Adhesive

Flydende negle er også alsidige, de tør straks, så de passer bedst til isolerende lofter med skum.

Lim til polyfoam flydende negle Moment Installation Express decor hvid

Tørre blandinger til skumplast

Cementbaserede tørblandinger, der er designet til at arbejde med slab byggematerialer, har et højt vedhæftningsniveau. Før brug fortyndes de med vand. Denne mulighed er den mest økonomiske. Efter påføring på overfladen er limen cementeret, stivhed og styrke opnået. Men at arbejde med tørre blandinger tager meget tid, giver problemer: det er nødvendigt at fortynde limen, mens der er meget byggaffald.

ARMIERUNGS-GEWEBEKLEBER 215 er en tør gipsblanding til montering af isoleringsplader. Når det blandes med vand, dannes en homogen klæbemasse. Har efter hærdning frostmodstand og vandmodstand.

Lim til plader fra udvidet polystyren og armering ARMIERUNGS-GEWEBEKLEBER 220 mærke Kraysel

Lim T-VANGUARD-K i form af en tørblanding anvendes ved montering af skumplader på en beton, murstenoverflade, også egnet til gips og cementgips.

Lim til udvidet polystyren, T-AVANGUARD-K polyfoam

Ceresite ST 83 betragtes som en højkvalitets hurtighærdende blanding til fastgørelse af skumplast, det har miljøsikkerhed, god vedhæftning til enhver overflade.

Lim til skumplast CERESIT ST 83 (25 kg)

Pasta af en overflade med plader fra polyfoam

Denne fase af installationen betragtes som den mest ansvarlige, da resultatet af hele arbejdet afhænger af dets kvalitet. Inden arbejdet påbegyndes, skal du frakoble elektriske ledninger. Ved limning af skum bør der overholdes nogle regler.

Mulighed for at indsætte fliser til loftet: fra lampen, fra midten af ​​rummet, fra midten og fra hjørnet

Loftslayout for klistning fra midten af ​​rummet

Mærkning af fliser lime fra centrale loftfliser

Ordningen med at indsætte loftsfliser fra lampen

Layout markering og indsæt loftfliser, der starter fra hjørnet af rummet

Ordningen for den kombinerede pasta

Efter inspektion og rengøring af overfladen af ​​rester af den tidligere reparation er det nødvendigt at prale det og lade det tørre. For det første skal skummet være forberedt til installation, da denne plade er skåret til den ønskede størrelse med saks eller en monteringskniv. Lim påføres i tilstrækkelige mængder ifølge instruktionerne, helst ved punktmetoden, det vil sige i midten, i hjørnerne, og du kan stadig diagonalt. Pas på ikke at flytte pladerne.

Princippet om at lægge diagonalt ud fra midten af ​​rummet

Før limning er det nødvendigt at modstå et par minutter for at tørre limen. Derefter skal skumpladen forsigtigt og fast presses til loftets overflade. For at forhindre pladerne i at falde under drift skal de holdes et stykke tid med deres hænder. Dette kan gøre overflødig lim, som skal fjernes med en fugtig, ren klud. På den sidste fase af færdiggørelsen er det nødvendigt at klæbe en dekorativ sokkel langs loften på loftet på samme måde.

lofter

Til dato er der et stort antal af finishmaterialer til loftet. Den mest overkommelige løsning er loftfliser, som er firkantede polystyrenpaneler. De har et stort udvalg af teksturer og en bred vifte af farver. Dette gør dem til en fremragende mulighed for at skabe et smukt og praktisk interiør til minimal pris. Artiklen vil forklare ikke kun hvordan man limer loftet, men også hvordan man skal passe på det i fremtiden.

Indhold:

Fordele og ulemper ved loftfliser

Polystyren, hvorfra pladerne er lavet, er lette og miljøvenlige materialer med gode lydisoleringsegenskaber. Produkterne fra det er nemt at skære med en simpel stationær kniv og hurtigt monteret.

Det tilhører flammehæmmende materialer, men kan smelte og deformere fra en kraftig lyspære. Derfor anbefales det at placere lysekronerne i en afstand på mindst 20 cm fra flisen.

Ved at bruge en skumflise let og hurtigt skabes en flad overflade uden betydelige økonomiske omkostninger. Men med alle fordelene er klæbemidlet ikke for slidt, det er underlagt den negative påvirkning af fugt og ultraviolet stråling.

Beregning af den krævede mængde materiale

Størrelser af loftfliser kan være forskellige, men i de fleste tilfælde produceres de i firkantede 50x50 cm. Rektangulære fliser 100x16,5 cm er også produceret, men de er sjældent tilgængelige til salg.

Når det endelige udvalg af plader er lavet, skal den nødvendige mængde beregnes. Den enkleste løsning ville være at opdele loftets længde og bredde ved længden af ​​siden af ​​pladen. For eksempel: Loftet har en størrelse på 300 cm ved 600 cm og bredden af ​​flisen er 50 cm. Det viser sig, at bredden passer til 6 fliser og langs længden 12. Vi formere 6 til 12 og få 72 - dette er det nødvendige antal loftfliser.

Hvis loftet har en størrelse, der ikke er et multipel på 50, kan du i så fald trække arrangementet af paneler på papir og observere de nøjagtige proportioner af loftet.

Tip: Du skal købe 15% mere materiale. Dette sker i tilfælde af brud, deformation eller forkert skæring.

Loftsoverfladebehandling

Inden du begynder at klæbe på loftfliserne, skal du rengøre loftet på den gamle belægning og støv. Om nødvendigt skal den udjævnes med kitt. Hvis uregelmæssighederne overstiger 1,5 cm, så er først plastering færdig, og kun derefter anvendes kittet. Når det tørrer, påføres en primer på hele overfladen.

Det næste skridt er at anvende markeringen til lægeplader. Kun jævnt fordelte paneler vil give rummet det nødvendige æstetik. For at gøre dette tegner den to diagonale linjer, ved skæringspunktet er der et center. Derefter gennem det resulterende punkt er vinkelrette linjer, der opdeler loftet i 4 lige dele.

Sådan limes loftsplader

Paneler af polystyren kan klæbe til næsten enhver overflade. Lamineret flise er egnet til køkkenet og ekstruderet til badeværelset.

Men du skal vide, hvordan du korrekt limer loftpladerne, fordi selv den enkleste arbejdsgang kræver overholdelse af teknologien.

Først skal du bestemme limen. Til disse formål solgte et stort antal specialtog. Men du kan også bruge PVA eller Moment. Den anbringes i et zigzag mønster på bagsiden.

Flisen reagerer på ændringer i temperatur og ændringer i fugtighed, hvilket fører til deformation efter installation. For at undgå dette skal det stå i flere timer uden emballage i det rum, hvor det vil blive monteret. Kvaliteten af ​​flisen vil også påvirke æstetikken i det limede loft. Det skal have modnede geometriske dimensioner og lige snit.

Den første flise er installeret på en sådan måde, at det ene hjørne er placeret i midten af ​​loftet. Hvis der er ledninger på dette sted, er de deaktiveret, og hjørnet af panelet er trimmet (senere lukkes det med et glas lysekrone eller et dekorativt loftudtag). Juster det til linjerne præ-foret på loftet. Flisen, når den limes, skal presses tæt, men så at den ikke har nogen buler tilbage, og hold i et par sekunder.

Alle efterfølgende rækker er anbragt parallelt uden huller mellem fliserne. De trekantede pile på bagsiden tjener som referencepunkt - de skal styres i samme retning.

Flisen i de sidste rækker skal i de fleste tilfælde skæres til den ønskede størrelse. Derfor er du først nødt til at gøre dem tilpasning og kun derefter anvende lim. Det resterende mellemrum mellem væggen og de yderste rækker af paneler lukkes af loftsplinten.

Tip: Alt resterende lim fjernes straks med en svamp.

Effekten af ​​et sømløs loft er skabt ved hjælp af silikoneforseglingsmiddel. De er fyldt med alle sømme og udjævnet med en trowel. Overskud kan nemt fjernes med en fugtig klud.

Den sidste fase af installationen af ​​pladerne er installationen af ​​et loftudløb omkring hullet for lysekronen og soklen. Det færdige loft kan også dækkes med vandbaseret maling.

Efter afslutningen af ​​arbejdet er dørene og vinduerne i rummet tæt lukket for at forhindre luftbevægelse.

Tips til at hjælpe dig ordentligt klæbe loftet flise

Det er bedst at trykke på pladen med en træblok, ikke med dine hænder. Dette forhindrer mulige udseende af buler på den.

Hvis loftet har en ujævn geometri, og hullerne mellem fliserne er for store, anbefales det at anvende akrylforsegling, som efter tørring kan males. Men denne metode er kun egnet til hvid, uden at have lamineret belægningstegning.

Hvis afstanden mellem de ekstreme rækker af plader og væggen er mindre end 1,5 cm, vil den i fremtiden blive dekoreret med en loftsplint. Men hvis den er større, så lukkes den med en strimmel af panelet, afskæres ikke kun i størrelse, men også under hensyntagen til mønsteret.

At lim pladerne fra midten til kanterne i små rum er upraktiske. Som følge heraf vil de ikke skabe effekten af ​​en fast overflade, men øger kun materialet forbrug. Den bedste måde er at installere flisen fra hjørnet til midten.

Loft fliser pleje

 • den ikke-laminerede flise rengøres med en tør klud eller meget omhyggeligt med en støvsuger;
 • det laminerede panel skal tørres med en fugtig svamp;
 • lille snavs fjernes med en almindelig viskelæder;
 • fra direkte udsættelse for stråler bliver polystyrenfliser gule med tiden;
 • vanskelig forurening, fra plader af hvid farve, kan ryddes med alkohol. Men brugen af ​​terpentin, acetone eller benzin er uacceptabel.

Loftfliser i interiøret

Meget ofte er det forbundet med enkle hvide plader, som har et simpelt mønster. Men i dag er deres design blevet mere sofistikeret, og de er allerede i stand til ikke kun at budgettere til at trimme loftet i rummet, men også tilføje luksus til interiøret.

Hvordan limes loftspladerne fra polystyrenskum?

Takfliserne af udvidet polystyren gør det muligt at gøre rummets design unikt, uendeligt, for at isolere loftet for at skjule fejlene på det med ubetydelige udgifter til tid og kræfter. Den overkommelige pris for materialet vil glæde alle, der ønsker at gøre værelset smukt uden betydelige økonomiske omkostninger. Alle disse faktorer bidrager til flisernes popularitet, hvor efterspørgslen vokser støt, fordi du kan installere det selv uden at ty til en mesters ydelser.

Figur 1 Unikt design.

arter

Efterspørgslen efter udvidede polystyrenloftfliser i de seneste år har været ret høj, og på grund af det store sortiment vil valg af den rigtige type ikke udgøre særlige problemer. Dens typer er som følger:

 1. Ekstruderet flise. Den er fremstillet ved varm ekstrudering fra polystyren og har en glat overflade. Ydermere kan det ligne naturligt træ, linned stof, marmor og andre materialer.
 2. Trykte fliser. Materiale ikke mere end 8 mm tykt, fremstillet af polystyrenblokke ved stempling.
 3. Injektionsflise Tykkelsen er ikke mere end 14 mm, har normalt en relief, dyb ornament. Den fremstilles under indflydelse af høj temperatur ved at hælde specielle former for polystyren.

Loftsplader af polystyrenskum har visse fordele og ulemper, der skal tages i betragtning ved valg, fordi mikroklimaet i lokalet vil afhænge af dem.

Styrker og svagheder

Flisen fra udvidet polystyren, såvel som ethvert andet materiale, har de positive og negative sider. Blandt fordelene kan identificeres:

 • Fremragende fugtighedsbestandighed.
 • Overkommelig pris.
 • Immunitet mod skimmel og meldug.
 • God varmeisolering.
 • Umuligheden af ​​rotting.

Brugen af ​​dette færdiggørelsesmateriale gør det også muligt at skjule fejlene i loftet. Installationen af ​​flisen er ganske enkel, og det er virkelig muligt at klare det selvstændigt uden involvering af specialister.

Figur 2 Attraktiv og overkommelig pris.

Blandt materialets mangler vælg:

 1. Brandfare Selv fliser lavet med specielle brandslukningsteknologier smelter og frigiver giftige stoffer. Materialet er forbudt at finde anvendelse i børns institutioner.
 2. Tilstedeværelsen af ​​mange led. Denne funktion tillader ikke at opnå takets visuelle integritet. Ulempen er kun fraværende i den sømløse række af fliser.
 3. Utilstrækkelig isolering. Materialet er ikke i stand til fuldt ud at reducere penetrationen i rummet med fremmede lyde.
 4. Skrøbelighed. Transport og installation udføres forsigtigt, som om der er buler og ridser på produkterne, vil de ikke kunne skjule.
 5. Modtagelighed for ekstreme temperaturer. Kan forårsage afrivning fra bundfladen. Problemet er løst ved brug af højkvalificeret, bevist lim.

Det anbefales heller ikke at afslutte stederne i solen, da solens stråler påvirker materialets kvalitet negativt og forårsager gradvis irreversible processer.

Valgfunktioner

Vær opmærksom: Når du vælger en flise, skal du overveje ikke blot æstetiske egenskaber, men kvalitet og driftsfunktioner.

Af stor betydning er materialets form - firkantede produkter skal have retvinkler, ellers vil det være svært at komme sammen med fliserne, og du vil ikke være i stand til at opnå den ønskede tiltrækningskraft. Overfladen skal være fri for defekter, da der er tydelig syn på en plade eller panden i loftet, uanset materialets struktur og flisens farve.

Figur 3 Det rigtige valg - en garanti for skønhed og kvalitet.

For at kontrollere styrken skal du tage produktet rundt om hjørnet - en god flise vil ikke knække under sin egen vægt. Hvis det modsatte sker, er materialet af dårlig kvalitet og bør ikke erhverves.

Hvis du har til hensigt at købe farvede fliser, skal du være opmærksom på, at malingen vil falme, når den udsættes for sollys. Det anbefales at købe et hvidt finishmateriale, der er egnet til maling. Hvis du stadig er mere tiltrukket af farveprodukter, skal du være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​en ensartet skygge over hele området.

Loftfliser fra udvidet polystyren i et bredt udvalg præsenteres i enhver specialbutik. Dens omkostninger er til rådighed, og med hensyn til bekvemmelighed, nem montering og pleje overstiger det loftet. Når du køber et efterbehandlingsmateriale, skal du ikke glemme at købe andet tilbehør til installationen, især lim.

Afspejler den bedste måde at klæbe loftfliserne af udvidet polystyren på. Bemærk venligst, at en af ​​de bedste forbindelser er "Titan" med hurtig vedhæftning til overfladen, rimelig pris, pålidelighed. Effektiv til fastgørelse af færdigmaterialet flydende negle og andre transparente forbindelser baseret på gummi. Efter påføring af limen på overfladen tager et pålideligt hitch afhængigt af dets type omkring et par minutter.

Mængden af ​​materiale og tilbehør

Ud over lim, til installation af en finishbelægning skal du:

 • Loftsplint.
 • Roulette.
 • Blyant eller kridt.
 • Level.
 • Cord.
 • Line.
 • Byggekniv.
 • Trappestige.

På trods af den overkommelige pris for færdigbehandling af materialer og evnen til at købe det med et lager, er det stadig nødvendigt at beregne den nødvendige mængde nøjagtigt. For at gøre dette skal du måle loftets areal, idet du tager højde for dens konfiguration, bestemme hvilken flise du har til hensigt at bruge hvilken form, fordi hvis den er rektangulær, så er standardstørrelsen 50x50 centimeter.

Figur 4 Udseende af materialet.

For at finde ud af den rigtige mængde materiale, hvis loftet er af uregelmæssig form, kan du lave et mønster, hvis størrelse og udseende svarer til den valgte flise type.

OBS: En almindelig pap vil være egnet til at skabe et mønster.

Overfladebehandling

Inden montering af loftfliser af udvidet polystyren skal bundfladen være forberedt, afskalning af elementer fjernet fra den, fordybninger og revner forsegles med en opløsning. Hvis tykkelsen af ​​finishmaterialet er lille, anbefales det at sætte loftet i stykker, ellers kan den gamle belægning vises gennem flisen. Hvis det tidligere havde tapet, slettes de.

I nærværelse af hvidvaskning anbefales det at rengøre det, da det ikke altid bliver et pålideligt grundlag for fastsættelse af loftfliser. Møbler tages ud af værelset på forhånd, gulvet er dækket af en speciel film. Før du fjerner hvidvaskningen, anbefales det at vådte det med en våd rulle eller børste, og lad tid til at absorbere væsken. Dette giver dig mulighed for at øge hastigheden hurtigt, forenkle processen, gør den mindre støvet.

For at skabe et kvalitetslag i kontakt med bundfladen og limen, der sikkert kan holde flisen, anbefales det at anvende en dyb penetrationsforbindelse til loftet, som kan laves selvstændigt. Dette vil kræve lim PVA, vand, vaskesæbe. Tilberedningsprocessen er som følger:

 • Tag kapaciteten af ​​et passende volumen.
 • Vand hældes.
 • Tilsæt et stykke gnidesæbe og 0,5 liter lim.
 • Blandingen koges i en halv time.

Under tilberedningsprocessen bør blandingen omrøres regelmæssigt for at danne en homogen masse. Efter madlavning, lad det afkøles helt, og påfør det med en børste eller rulle til loftet.

Forsigtig: For at forhindre udslip af svamp sættes ca. 100 g kobbersulfat til blandingen.

montering

Til fastsættelse af fliser, der er installeret på loftet af polystyrenskum, anvendes sammensætninger, der er i stand til at tilvejebringe en pålidelig adhæsion til overfladen uden at reagere med selve materialet. Hvis du vil spare, bruge ikke mere lim end nødvendigt, til installation, vælg kompositionerne, der har en dispenser, der giver dig mulighed for at anvende kompositionens punkt.

Figur 5 Korrekt installation.

Ved installation skal der tages hensyn til loftets form - hvis det er rektangulært, er installationen af ​​plader lavet fra begge sider. I tilstedeværelsen af ​​de afskårne fliser skal du prøve at arrangere dem på steder, der er utilgængelige for et kig.

Hvis loftet er uregelmæssigt formet, start med midten, som bestemmes af en ledning fastgjort i hjørnerne af rummet med små negle eller tape. Midtpunktet af skæringen af ​​tråden, og vil være centrum af loftet. Denne metode er særlig god, når du installerer sømløse fliser. For at opnå større nøjagtighed skal du trække to vinkelrette linjer gennem midten og dividere overfladen i 4 dele.

OBS: Hvis en lysekrone er installeret i rummet, vil den være centrum, ellers vil symmetrien blive brudt.

En almindelig metode til montering af polystyrenfliser - lægning af sin diamant. Med denne metode til lægning fastgøres det første produkt i midten, så dets hjørner vender mod hjørnerne af rummet.

Den diagonale metode til installation indebærer fastsættelse i midten af ​​4 plader, og lægning af resten sker langs de kridtrukne træk. Produkter placeret på væggene, om nødvendigt, skåret. Hvis der er et lille mellemrum mellem pladerne og væggene, skal du lukke det med loftsplinten.

I skumplader, der er placeret i belysningsarmaturer, fremstilles huller på forhånd for udgang af ledninger. Vær ikke bange for, at de vil blive mærkbare efter afslutningen af ​​arbejdet - de lukkes af lysekronens dekorative overlay.

Det anbefales straks ikke at trykke flisen til loftet, men at vente et par minutter, indtil det hærder lidt, hvilket giver bedre fiksering. Sæt fliserne på overfladen, tryk let på den. Glem ikke at overholde de linjer, der tidligere blev anvendt. Indtil det færdige materiale er helt grebet, kan du finjustere det lidt. En hvilken som helst lim, der kommer på ydersiden af ​​produktet, fjernes straks med en ren klud. Det anbefales at montere finishmaterialet ikke alene, men med en partner, da dette vil fremskynde og forenkle arbejdet. Når du dækker rummet, tillader ikke udkast, skal vinduer og døre under installationen lukkes.

Efter at have gennemført installationen, lad limen tørre ud og fortsæt med at sætte sømme i med hvidt silikoneforseglingsmiddel. Ved at følge anbefalingerne og gøre alt omhyggeligt og langsomt, er et positivt resultat garanteret.

konklusion

Polystyrenfliser, der anvendes til montering i loftet, giver dig mulighed for uafhængigt uden betydelige økonomiske omkostninger at gøre lokalet mere attraktivt, øge fugtresistensen og varmeisoleringen. Materialet har visse fordele og ulemper, der skal tages i betragtning. Vælge en flise, sørg for dens kvalitet. Før du køber, skal du beregne, hvor meget materiale du har brug for.

Installationen skal foregå ved forbehandling og mærkning af basisoverfladen. Til montering af anvendte limtyper, der giver mulighed for hurtig, pålidelig og holdbar fiksering af materialet. Afsætning sker i henhold til den mest hensigtsmæssige ordning i hvert enkelt tilfælde. For at lette og fremskynde installationsproceduren er det ønskeligt at udføre det med en partner.

Valg af lim til polystyren skumfliser

Hvorfor vælger forbrugerne ofte skumplader? Det er simpelt, fordi de har et godt forhold mellem kvalitet og pris sammenlignet med andre finish. Derfor foretrækker mange det til dem.

Før du køber et færdigmateriale, skal du vide, at det er bedst at vælge skummet, som ikke er brændbart, brænder ikke og understøtter ikke forbrænding. Du kan lære om disse egenskaber, hvis du læser de oplysninger, der præsenteres på produktet.

Loftfliser

Den mest populære form for loftfliser er en 50x50 kvadrat (standard) størrelse. Derudover bruger de rektangulære former, men de bruges oftest i bygninger, der er beregnet til store koncentrationer af mennesker.

Når den ønskede loftsplade er valgt, og du allerede har en ide om, hvordan rummet i hvilket du laver reparationerne vil se ud, skal du tænke på, hvad du vil limke loftspladen, i dette tilfælde af skum. Enhver skumflise er limet til en speciel lim.

Nu på markederne er der et meget stort antal forskellige limfabrikanter, der annoncere deres produkter anderledes. De roser og snakker om sin fordel, men hvad er den mest velegnet til dig? Overvej nogle af de positioner, der præsenteres på markedet, mere detaljeret.

Klæbemiddelsammensætninger til loftsplader af skumplast er designet til at fungere indendørs, så det gøres oftest med tilsætning af forskellige komponenter, naturlige eller syntetiske, og dens basis omfatter vand. Hvis vi taler om sidstnævnte, tilsættes der knoglemel på den, hvilket er den mest gunstige habitat for skadelige mikrober, der bosætter sig og lever mellem loftet og pladen.

Den bedste mulighed i dette tilfælde er at lime loftpanelerne med opløsningsmiddelbaseret lim; aceton, alkohol og toluen kan indgå i sammensætningen. Disse klæbende produkter efterlader ingen spor på belægningen, de har en hurtig kobling og de er ikke hygroskopiske.

Vi sammenligner klæbemiddelsammensætninger til polystyrenskumplader

De mest almindelige klæbemidler er som følger:

Titan

Denne klæbemiddelsammensætning findes oftest i handelsnetværket. Denne lim har gode tekniske parametre, den er viskøs og tørrer hurtigt, og derfor kan den bruges til montering af forskellige materialer med forskellige overflader. Titan har en hurtig kobling så loftpaneler, for eksempel fra skum vil holde fast. Du behøver ikke at vente længe med dine hænder op. Derudover kan limen anvendes til binding af forskellige efterbehandling materialer med forskellige overflader, såsom beton, gips eller cement.

Klæbens hovedkarakteristika:

 • Titanlim bruges til arbejde inden for og uden for rummet;
 • i sammenligning med lim øjeblikket, lim Titan er mere økonomisk i brug;
 • de sømme, der dannes under installationen, har høj elasticitet og vandmodstand;
 • bruges til montering af forskellige overflader;
 • kan klæbe polystyren skum;
 • farveløs;
 • fraværet af komponenter, der er skadelige for menneskekroppen
 • elasticitet ændres ikke med klimaændringer.

Flydende negle

Denne lim er lavet på basis af polymerer og gummi. Den største fordel er, at flydende negle ikke ruster og ikke beskadiger belægningen. Denne klæbemiddelsammensætning kan anvendes til limning sammen byggematerialer, herunder loftfliser.

Før du køber denne sammensætning, skal du omhyggeligt undersøge teksten, som er skrevet på produktmærket. Flydende negle kan klæbe forskellige overflader, så under deres navn er der et stort antal forskellige klæbemidler, der har forskellige tekniske egenskaber. Nogle af dem bruges til tørre rum, mens andre ikke er bange for svampe og fugtighed. Derudover er der flydende negle, som har hurtig kobling og øget styrke.

Eltitans

En anden af ​​de mest populære seje kompositioner, hvis du skal lime skumpladerne. Han har lov til at opnå hurtig kobling. Foruden skumprodukter kan denne lim anvendes til limning af træ og keramiske overflader. Desuden, hvis du vil udføre en belægning i form af en mosaik, skal du ikke bekymre dig, da alle detaljerne vil være tæt forbundet med lim.

Valget af lim Eltitans vil være den mest succesfulde, hvis du har brug for en holdbar kobling med en mursten, beton og gipsoverflade.

Klæbens hovedkarakteristika:

 • frost modstand
 • tynd og også vandtæt gennemsigtig søm;
 • bruges til indendørs og udendørs brug;
 • super elastisk forbindelse.

Anbefalinger til brug:

 1. Det er nødvendigt at bruge denne lim i et rum, der er godt ventileret, da denne lim indeholder en opløsning af polyvinylacetat med tilsætning af organiske opløsningsmidler.
 2. Lim kan fortyndes med ethylalkohol, hvis den er for tyk. Det er nødvendigt at tilføje lidt og nå den ønskede konsistens af klæbemiddelsammensætningen.
 3. Det er nødvendigt at anvende struktur på den lige og på forhånd rydde overflade.
 4. Hvidvaskede områder før påføring af klæbemiddel skal behandles med en primer.

Øko-Näset

Dette klæbemiddel er en universal klæbemiddelsammensætning. Det kan bruges til at klæde skumfliser, klæbe træ, keramik, kork og glas. Pasta kan udføres på en beton, mursten eller træoverflade.

Dette klæbemiddel har meget gode selvklæbende egenskaber. Hurtig og pålidelig kobling. Den eneste ulempe ved denne lim er, at du skal holde produktet, du monterer, i en passende position i tilstrækkelig lang tid, indtil limen griber.

tid

Denne lim lever op til sit navn, koblingen sker øjeblikkeligt og fast. Der er ingen grund til at holde panelet gæld i den ønskede position, vente, indtil afbinding, hvilket er meget praktisk, når du monterer loftpladerne eller en sokkel.

Ulempen er, at denne klæbemiddelsammensætning er ret dyr og har et højt forbrug. Er også påkrævet for anvendelse af pistolforseglingsmiddel. Men for at gøre alt det arbejde, der er nødvendigt for reparationen hurtigt, og vigtigst af alt, uden unødvendige problemer og ulemper, er denne lim præcis, hvad du har brug for.

Tips og nuancer:

 1. Ingen af ​​limene "elsker" smuldrende og ru bund af loftet, så du behøver ikke spare tid og kræfter for at forberede overfladen til brug.
 2. Før du anvender limen, skal du læse deres brugsanvisning. For eksempel lim Titan, og lignende i sammensætningen af ​​limen, anbefales det at sætte på fliserne, lim det til loftet og derefter fjernes og vente 30 til 60 sekunder og derefter igen trykke på flisen til loftet. Dette gøres for at sikre, at klæbemassen er lidt tørret og fortykket, mens flisen vil holde sig mere fast og tættere.
 3. Det er bedst at bruge hvid eller gennemsigtig lim, som med god belysning af det sted, hvor fliserne blev limet, kan være gennemskinnelige.
 4. At begynde at lime fliser er bedst fra den vinkel, der er synlig. Da en afvigelse fra parallellen i forhold til væggene i disse steder vil være mest mærkbar.
 5. For at fremskynde limtørringsprocessen er det nødvendigt at arrangere et udkast i rummet, i den varme årstid eller for at tænde opvarmen - i den kolde årstid.

Flisen er limet, og efter et stykke tid har du et spørgsmål, hvordan man pleje det? Når alt kommer til alt, over tid vil det mørkere. Den første og vigtigste regel: Du kan ikke vaske fliserne, det er bedst at støvsuge det. Siden vådt rengøring kan vandflader og pletter forblive på pladerne, og takket være støvsugeren vil dette ikke ske, og alt bliver ryddet hurtigere og lettere. Fjernelse af støv fra prægede elementer er bedre med en fleecy børste.

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

Blandt de mange forskellige efterbehandling materialer til lofter - udvidet polystyren flise på grund af sin lave omkostninger og nem installation er ret almindeligt. Desuden kræver overfladen, der skal indsættes, ikke grundig forberedelse. Hun kan skjule mange uregelmæssigheder og mangler. På loftet er det fastgjort med lim.

Hvordan limes med dine egne hænder, og hvad lim til limning af loftfliserne for at gøre det smukt og hyggeligt i huset?

Typer af produkter

Til loftet efterbehandling producenterne tilbyder flere typer. De varierer i kvalitet, holdbarhed og omkostninger.

 • Stemplet - et simpelt udseende. Fabrikanten pressede polystyrengranulerne under lavt tryk. Materialets kvalitet blandt andet skiller sig ikke ud, og det er grunden til den laveste pris på markedet. Materialet er skrøbeligt, og dets forside er dekoreret med tredimensionelt mønster.
 • Injektion - i kvalitet over stemplet. Det er stærkere og tættere. Måske farvning i forskellige nuancer af vandbaseret maling.
 • Ekstruderet polyfoam - stærk, lang levetid, fugttæt. Det kan vaskes og rengøres. På forsiden er det oftest lamineret, så drift i badeværelset, køkkener og badeværelser er muligt.

Enhver type fremstilles af producenten i dimensioner 50 * 50 cm. Tykkelsen kan variere. Foruden fliserne er stifter og stikkontakter tilgængelige for den afsluttede type reparation.

Tip! Til tørre værelser egner sig simpelt skum. Og for værelser med høj luftfugtighed skal du vælge en flise med en lamineret belægning, som er nem at vaske og rengøre. Det kræver ikke yderligere farve, da den sælges i forskellige farver. Til dette materiale passende lim til loftmesteren.

Hvad er fordele og ulemper ved produkter

 • At arbejde sammen med hende er let. Ingen komplicerede værktøjer og armaturer kræves.
 • Belægningen kan pålideligt efterligne gipsplast eller andre materialer, hvis vi taler om laminerede modeller.
 • Hvis du har lave lofter, så limet fliser, kun lidt reducere højden, i modsætning til den suspenderede.
 • Det har en høj lyd og varmeisolering, som giver dig mulighed for at gøre dit hjem behageligt.
 • Materialet er ikke til skade for helbredet, hvilket gør det muligt at dekorere i børneværelser og allergier i varierende grad.
 • Stort sortiment.
 • En række mønstre, plus til efterbehandling, kan du vælge forskellige muligheder for deres økonomiske muligheder.
 • Evne til at lægge på enhver overflade.

Loftet fliser, måske kun to ulemper. Billigt materiale brænder perfekt, og kvalitative sammensætninger smelter kun - i begge tilfælde frigivelsen af ​​giftige stoffer. Den anden ulempe er fuldstændig dampimpermeabilitet.

Forberedende aktiviteter

Før du holder fliserne, skal du forberede materialet og værktøjerne til arbejde. Vi har bare brug for: en skarp kniv, linjal, målebånd, rene klude, valgfrit - en pistol til lim.

 • Flisen skal købes fra et parti, fordi de kan afvige fra hinanden, og det ikke-tilfældige af parametre med et par millimeter fører allerede til et hul af sømme.
 • Da materialet har standarddimensioner, er det ret nemt at beregne, hvor meget det kræves. Mål med målebånd længden og bredden af ​​rummet. Multiplicere disse værdier og opdele efter arealet af en flise, hvilket er præcis en fjerdedel af en kvadratmeter.
 • Det er nødvendigt at købe med en lille margin, hvilket gør en beregning til trimning. For at give reparationen et komplet udseende, få en sokkel og stikkontakter til lysekroner.
 • Valg af klæbemiddelsammensætning. Den bedste lim bestemmer sig selv, vi vil overveje dem i næste kapitel.

Tip! Ved trimning af fliser langs længden måler man først de nødvendige dimensioner og overfører dem til materialet under hensyntagen til mønsterets orientering. Efter at have arrangeret flisen på bordet med den sømfulde side op, skær de nødvendige stykker langs de skitserede linjer.

Hvilken lim skal du vælge?

Før du lægger en loftplade, er det nødvendigt at fjerne støv, ellers er der stor risiko for at skrælle.

Lim til disse formål skal opfylde følgende krav:

 • Det skal være meget vedhængende. Da det limes til loftet, og ikke til gulvet, er det nødvendigt, at limen hurtigt tager fat.
 • Har en viskositet, fordi flisen ikke kan holdes på loftet med flydende lim. Og det vil også dryppe fra loftet.
 • Det er bedre, hvis limen er gennemsigtig eller hvid. I dette tilfælde vil leddene være usynlige.
 • I færd med at klide fliser, skal du forbinde forskellige overfladeegenskaber. Derfor skal klæbemidlet være egnet til stikning af forskellige materialer (glas, træ, beton, gipsvæg).
 • I sammensætningen af ​​klæbemidlet bør ikke være et opløsningsmiddel. Når den rammer flisen, deformeres den.
 • Universal lim. Sammensætningen indeholder polymere bestanddele, med hvilke de limer sammen forskellige materialer. Dens forbrug er lille. Universale klæbemidler har en ubehagelig lugt, så rummet skal ventileres. De har god viskositet, og det giver dig mulighed for at lave hurtige fliser. Denne type omfatter Master lim, Titan, Installation og andre. Instruktioner om hvordan man bruger det er på pakken.
 • Polyvinylacetatformuleringer. Disse omfatter PVA lim og bustilat. De har ingen stærk lugt end forskellig fra det universelle. Flisen på dem er let limmet, men bekostningen er meget mere. Til stærk fiksering er begge overflader fuldstændigt belagt med lim. Herefter skal du trykke på flisen til loftet og vente på, at limen skal indstilles. På det tidspunkt, hvor der lægges fliser med PVA, tager det længere tid end en universal lim.
 • Flydende negle. Den bedste lim til loftfliser. Praktisk og pålidelig lim. Med det kan du forsegle led, søm og revner. Til limning er det bedre at bruge en pistol, hvilket vil lette arbejdet. Ved limning påføres det prikket i midten og i hjørnerne. Pålideligt limer fliser selv på en ujævn overflade. Den bruges i arbejde sjældnere, så der er en stor udgift, derfor øges prisen på reparation.
 • Acryl kittet - egnet til limning af alle fliser, herunder til fastgørelse af sokler. Den påføres i et tyndt lag. Efter du har brug for at trykke på overfladen og vente, indtil elementet låser. Så smukke, lige sømme viser sig.
 • Øjeblikkelig lim. Han hedder - øjeblikket, for en meget hurtig indstilling. Dette er praktisk, hvis din hånd er fuld, og du kan straks indstille belægningens elementer til den ønskede position. Men prisen på øjeblikket er højere end for andre klæbestoffer.

Forberedelse af overfladen til arbejde

For at reparere det med lethed og uden at beskadige materialet, bør der udføres en lille forberedende proces.

Før limning fjernes den gamle flise. Hvis loftet er hvidkalket, skal alt vaskes af. Fjern smuldrende gips. Stort flettet gips og tørt igen. Hvis loftet var dækket med tapet, skal de fjernes og overfladen rengøres af lim. Efter rensning af hele overfladen skal du prale og tørre den.

Efter det færdige forberedende arbejde kan du fortsætte med at indsætte.

montering

Der er flere muligheder for klistermærker, men for dem der gør det for første gang, bliver det lettere at installere det parallelt med væggene.

Begynd at lægge de første fliser fra midten af ​​loftet eller fra hvor lysekronen er placeret. Skær hullet ud for det med en kontorkniv. På kantens ensartethed kan man ikke passe på, for i fremtiden vil dette sted lukkes med en stikkontakt.

 • Det er vigtigt at holde de første rækker jævnt, fordi det vil være umuligt at fjerne forvrængningerne. Hvis rækkerne ikke desto mindre går skævt, bliver du nødt til at rive flisen og holde en ny, hvilket vil medføre ekstra omkostninger. For at undgå dette, lav en markering i loftet. Tegn et par linjer, som vil fokusere, når du arbejder.
 • Påfør limen prikket rundt om kanterne, i midten og diagonalt. Prøv ikke at gå glip af hjørner.
 • Efter påføring af limen skal du vente et par minutter og derefter trykke produktet på loftet. Ved installation på flydende negle kan limes umiddelbart efter påføring.
 • Da materialet er ret skrøbeligt, er det ikke nødvendigt at gøre store anstrengelser, ellers vil der være buler eller det vil gå i stykker, og udseendet vil blive forringet.
 • Alle andre produkter lægges i glatte parallelle rækker. Mellem dem forlader en minimums clearance. Fjern overskydende lim straks med en fugtig svamp. Hvis processen har sømme, kan du forsegle dem med akrylforsegling eller kitt.

For en slange i midten skal du markere et punkt, og fra det tegne to linjer, der skærer diagonalt. Den første flise vil blive placeret i en vinkel til midten.

Resten af ​​fliserne i en spiral i to farver limede om den. Skakstedet starter også fra midten. Men fliserne er arrangeret, vekslende farver, parallelt med hinanden.

Hvilken lim er bedre at klæbe, se ovenfor.

Tip! Til loftets udseende var smukt og serveret dig i lang tid, bør du ikke spare på kvaliteten af ​​materialet. Vælg pålidelig og høj kvalitet lim. Polyfoam er et skrøbeligt materiale, og når man vælger produkter af dårlig kvalitet, bliver den hurtigt ubrugelig.

 • Når hele loftet er dækket med produkter, skal du installere skørtpladen. For det første vil de skjule fejlene mellem væggen og loftet, og for det andet vil de tilføje komfort og give et komplet udseende til rummet.
 • Lad limen tørre. Efter to eller tre dage anbringes en primer på loftet og bundpladen, lad det tørre igen, og nu kan du male overfladen i enhver farve, du kan lide.
 • Mal, mens det er bedre at bruge vanddispersion. Hvis du brugte en lamineret flise, er det ikke nødvendigt at male overfladen.

Når du har lært hele processen med at klæbe, og hvad man skal klæbe loftet på, så kan du nemt gøre det selv. Det er nødvendigt at observere kun nøjagtighed i arbejdet. For et mere komplet billede, se videoen.

Loftsplader af polystyren: hvordan og hvad man skal klæbe fliserne på loftet (foto), klipplader | PRO lofter

Som færdiggørelsesmateriale til loftoverfladen kan du vælge loftpladerne af polystyrenskum. Lad os overveje mere detaljeret, hvad dette materiale er, hvilke fordele og ulemper det har, hvilke ekstra enheder og materialer der skal bruges til at installere pladerne.

Indhold:

Fordele og ulemper

Hvis du beslutter dig for at indsætte over overfladen af ​​polystyrenes loftfliser, skal du vide om fordele og ulemper ved den valgte løsning. Fordelene er som følger:

 • hvis elementerne er lavet af højkvalitetsmateriale, er det ikke genstand for brænding;
 • god lydisolering effekt til loftet;
 • plader med bølgede kanter fremstilles;
 • Du kan vælge forskellige muligheder (efterligning af træ, marmor);
 • efter installation af pladerne på loftet er sømene næsten usynlige;
 • mulighed for at implementere interessante designløsninger
 • billigt materiale;
 • fugt modstand;
 • modstand mod temperatur ekstremer
 • Det rengøres let under rengøring (støvsuger, rengøringsmidler, normal vådrensning).

Ulemperne omfatter følgende egenskaber:

 • Ved skarpe temperaturbilleder kan flisen komme ud. Det korrekte valg af klæbemiddel er vigtigt her;
 • behovet for at overvåge graden af ​​forurening af overfladen, dækket med fliser (du skal rengøre straks). Det er umuligt at bruge en fugtet svamp under rengøringen, for at gnide fliserne med en pensel, ellers vil de blive beskadiget;
 • let deformeres
 • med ukorrekt installerede belysningsarmaturer kan flisernes dækning blive gul.

Der er få ulemper, og hvis du følger reglerne for at installere en flisebelægning og ordentligt pleje det, så er der ingen problemer.

Valg af materiale

Når du vælger udvidede polystyrenfliser til loftet, skal du være opmærksom på følgende typer:

Se på billedet af loftfliserne fra polystyrenskum. Det kan være firkantet, diamantformet, med mønstre eller i form af stukkemønstre.

Langs kanterne af pladen er også forskellige - glat eller bølget. Når du installerer fliser med bølgede kanter, kan du helt skjule docken.

Plader til loftet af polystyren efter type er enkle og laminerede. Laminerede fliser er en god løsning til at vende mod et køkkenloftrum.

Når du køber plader, skal du se på følgende parametre:

 1. inspicér kanterne omhyggeligt for at undgå afgivelse;
 2. tjek materialet for styrke. For at gøre dette skal du tage flisen rundt om hjørnet. Hvis det forbliver intakt og ikke har revnet, så kan du købe;
 3. fliser fra alle sider skal være identiske, ellers i færd med at lægge vil være synlige leddene;
 4. Tag ikke varer, hvis de er farvede eller afskåret.

Bekendtgør dig med de typer loftsafslutning med polystyrens skumplader på billedet. De har en anden struktur: glat, præget, voluminøst, solidt. Valget er stort.

Antal loftfliser

For at beregne antallet af elementer, der er nødvendige for at afslutte loftoverfladen, skal du overveje følgende:

 • loftets overfladeareal
 • Formen af ​​loftet (firkantet, rektangel, uregelmæssigt);
 • hvilken form for plader. Hvis pladerne selv er uregelmæssigt formet, er det muligt at lave en papemaleri, der gentager den valgte konstruktion i form. Skabelonen skal bringes til loftet og beregne det krævede antal elementer.

Alle beregninger udføres på papir, hvor placeringen af ​​hvert element er omhyggeligt fordelt.

Udvælgelse af lim

For at kunne udføre loftsbeklædningen korrekt skal du vide, hvordan man limer loftsfliserne fremstillet af polystyrenskum. Det er vigtigt at vælge den rigtige lim. Du kan gøre dette ud fra følgende anbefalinger:

 • lim skal være med høje bindingsegenskaber, så det efter lægging ikke er nødvendigt at klæbe individuelle elementer;
 • Limens egenskaber skal være egnede, så det hurtigt kan fungere, når de betjenes.
 • Hovedkarakteristika for limen er dets vedhæftning til overfladen. Jo højere dette tal er, jo mindre bliver forbruget af lim;
 • I færd med at lægge polystyrenplader, skal limen fordeles jævnt over overfladen (små og store dele). Dette øjeblik er vigtigt, fordi der kan være forskelle i højden mellem pladerne på loftet, og du skal bruge en stor mængde lim. Selvom loftoverfladen er nivelleret inden afslutningen, men et sådant øjeblik ikke bør udelukkes.
Hvem vil spare på fliser klæbemiddel, kan du fylde på gummi-baserede gummi sammensatte. Det vil tage en sådan klæbemiddelsammensætning meget mindre.

Forberedende aktiviteter

Som i ethvert reparationsarbejde kræver loftsbeklædningen forberedende foranstaltninger. For at holde polystyrenskumpladerne til loftet godt og overfladen skal se ud, er det nødvendigt at udføre følgende forberedende aktiviteter:

 1. Den tidligere gamle coating er helt skrabet af. Hvis der var limet tapet, så skal de også fjernes;
 2. Kalkloftet er afvasket, og den malede er renset med en spatel;
 3. Efter fjernelse af den gamle belægning er det nødvendigt at påføre en dyb penetrationsprimer til overfladen, og lad laget tørre helt (ca. en dag);
 4. synlige mangler i form af uregelmæssigheder eller pits skal behandles med gips
 5. mindre uregelmæssigheder kan efterlades, de vil blive lukket med fliser;
 6. Hvis der opstår mangler i form af sorte pletter på overfladen, skal de fjernes. Flisebelagt materiale er ret tyndt, og pletter vil skinne igennem;
 7. Efter fuldstændig tørring af kittelaget skal der anvendes et andet lag af primer.

Arbejdsoverflade forberedt. På hvor godt færdige forberedende aktiviteter afhænger af tidspunktet for lægning og fastgørelse af loftpladen af ​​polystyrenskum.

Lægning af loftsmateriale

For at montere konstruktionen af ​​pladerne skal du bruge følgende enheder:

 • flisebelagte elementer:
 • lim;
 • spartler;
 • målebånd;
 • konstruktion kniv;
 • trappestige.

Så er det stadig at lære at klæbe fliser på loftet:

 1. Afslutningsarbejde skal starte med midten af ​​loftet. Til dette anvendes en foreløbig markering - fra hjørnepunkterne trækkes tråderne, og hvor de krydser der vil være den centrale del af loftet;
 2. hvis i midten af ​​loftet er der en lampe eller en lysekrone, så når de tilslutter fliserne, er hjørnerne afskåret
 3. Hvis loftet er limet med firkanter, så er det den nemmeste måde at lægge efterbehandling på. Fliserne med denne indstilling er stablet i rækker, der starter fra væggen modsat vinduerne eller døråbningen;
 4. lim kan påføres med det samme til flere elementer og vente, indtil det tørrer (hvor lang tid det tager at vente på tørring er normalt angivet i instruktionerne);
 5. Påfør lim til flisen skal være flere steder, så luften vil have adgang til materialet. Hvis lim kommer på ydersiden af ​​flisen, skal den straks fjernes med en våd klud;
 6. flise, smurt med klæbemiddel, skal du trykke tæt på overfladen, men ikke meget. I denne position skal du holde flisen i et par minutter;
 7. Efterfølgende elementer af fliserne er stablet omkring de centrale fliser.

I nogle tilfælde skal elementerne trimmes, når der lægges et klæbende loft med skumpolystyrenfliser. Til dette formål anvendes en konstruktionskniv med et godt skærpet blad. At skære var mindre mærkbar, gør det fra væggen.

Ved færdiggørelsen af ​​arbejdet, for at skjule alle uregelmæssigheder, passe loftpladen.

Nu forstår jeg, hvordan man limer fliser på loftet. Det er også nødvendigt at observere temperaturforhold i det rum, hvor designet er etableret. Som lim anvendes, så under arbejdet er det nødvendigt at undgå udkast. Indtil klæbemidlet er helt tørt, skal vinduerne og dørene holdes lukkede.

Hvis det ønskes, kan du anvende en tegning på de installerede fliser eller male elementerne i den farve du kan lide. For at forsegle sømme kan du bruge silikonebaseret fugemasse.

Valget af polystyren fliser som en loftsfinish er en god, budget løsning. Afhængigt af typen af ​​fliser kan den lægges på overfladen af ​​ethvert loftrum - et badeværelse, køkken eller ethvert værelse. Det vigtigste er at vælge det færdige materiale korrekt og installere strukturen i overensstemmelse med anbefalingerne.

Næsten alle reparationer påvirker loftoverfladen. Der er et stort udvalg af loftsmål. Dette kan være den sædvanlige hvidvaskning.

God dag! Jeg besluttede at forsøge at lave en lille redecoration i soveværelset med mine egne hænder - skal du blot klistre på tapetet og opdatere loftet. Han er ikke meget.

På trods af det store udvalg af efterbehandling materialer er loftfliser stadig populære. Lignende kærlighed fra det moderne.