Lim til loftfliser fra skum - Titanium, Moment eller Master?

Forklædning af ujævnheden og udførelse af en billig reparation af loftet hjælper skummet, og straks efter hans valg opstår spørgsmålet - "Hvordan limes loftpladen af ​​dette materiale?". Producenter tilbyder en bred vifte af formuleringer til fiksering. Men hvilken er bedre, og vigtigst af alt - bedre? Overvej 8 muligheder, som oftest bruges af specialister inden for indretning.

Når du vælger et kvalitetsklæbemiddel, bør du ikke kun fokusere på mærke og pris, men også på andre faktorer, der vil hjælpe dig med at træffe det rigtige valg. Den første regel er, at limen skal sikre god vedhæftning af skummet til overfladen. Den anden regel er hurtig tørring. Jo hurtigere sammensætningen tørrer, jo mindre vil dine hænder være trætte, idet hver flise skal holdes på vægten. Kobling vil også være mere pålidelig.

Lim bør ikke være viskøs

Den tredje regel - sammensætningen bør ikke være viskøs. Når du køber, tøv ikke med at bede sælgeren om at vise klæbens sammenhæng. Hvis det er flydende, løs - det er ikke i stand til at modstå selv en lysflise. Det er værd at nægte sådanne klemmer. Den fjerde regel - værdsætter farven. Vi anbefaler at købe en klar eller hvid sammensætning. Lys nuancer anses for universelle, ikke skinne gennem en tynd flise. Og den sidste femte regel - giver præference for universelle formuleringer. Med deres hjælp kan du let holde skummet på enhver overflade.

For at få en ide om, hvilken slags lim du kan tilbyde på en hardware butik, overvej 4 sorter: vandbaseret, opløsningsmiddelbaseret, limforbindelse og limsmelt. Betragtes som den mest almindelige sammensætning af vandbaseret. På trods af dens popularitet har det alvorlige ulemper - det tørrer længe, ​​gælder ikke, når man arbejder i værelser med lave temperaturer. Derudover udvikler den patogener. For at beskytte væggene mod forme skal du derfor behandle overfladen med antifungale forbindelser.

Opløsningsmiddelbaseret klæbemiddel - flydende polymer, har en hurtig fixering. Lignende egenskaber og smeltelim, som indeholder en termoplastisk polymer og specielle tilsætningsstoffer. Funktion af produktet - det kan bruges til at arbejde efter opvarmning til en høj temperatur.

Silikonbaseret klæbemiddelforbindelse tørrer hurtigt, så den bruges straks efter æltning, og handler strengt i henhold til instruktionerne. På trods af et så bredt valg foretrækker eksperter at bruge universelle flydende negle til at klæbe skumfliser på loftet. Flydende negle er vandbaserede og opløsningsmiddelbaserede. Den første mulighed er dyr, men miljøvenlig og sikker for sundheden. Til stuen, soveværelse og køkken - dette er en ideel mulighed. Men at holde fast i en sådan sammensætning skum i badeværelset og andre værelser med høj luftfugtighed - ikke den bedste løsning. Der er en opløsningsmiddelbaseret lim.

Hvis du har et begrænset budget, skal du bruge et akryl fyldstof til at holde skumlaget. Fortynd sammensætningen med vand for at opnå en tyk og viskøs masse. Dette giver overfladerne mulighed for hurtigt at gribe, og sparer også tid på at trykke flisen til loftet. Hvordan virker systemet? Påfør blandingen i et jævnt og tyndt lag på et lille område af finish og påfør skumflise på det, korrigér forskydningen og fjern overskydende kittet med en fugtig klud. Så vi gør med alle de andre fliser. I slutningen af ​​arbejdet får du en glat overflade uden huller.

Skum til loftet kan limes akryl kittet

En anden billig løsning, der kan bruges til at klæbe skumplast, er at bygge PVA. Fordelene ved at bruge denne sammensætning - miljøvenlighed og mangel på lugt. Men det er ikke så nemt at arbejde med lim. For at skabe et pålideligt greb skal sammensætningen ikke kun påføres på bagsiden af ​​flisen, men også på den modstående overflade. Derfor er det irrationelt at anvende det til arbejde med store områder. Det er bedre at bruge det til limning af skummateriale i små områder.

Dette er et godt almindeligt klæbemiddel fremstillet på basis af polymerer og gummi, der anvendes til at klæbe homogene og forskellige overflader, herunder skumfliser til loftet. Flydende negle beskadiger ikke efterbehandlingsmaterialet, tørre hurtigt, lad ikke mærker og rust ikke med tiden. Men før du køber dem omhyggeligt læse sammensætningen.

Flydende negle tørrer hurtigt og uden spor

Vandbaserede flydende negle er egnede til at arbejde i tørre rum, og i et fugtigt miljø skal du bruge den samme opløsningsmiddelbaserede lim, som ikke er bange for ændringer i temperatur, fugtighed og svamp. Påfør sammensætningen på flisen med en byggevåben. For at skabe en stærk adhæsion af de to overflader er det nok at anvende væskepåner i skumets hjørner. For pålidelighed kan du desuden distribuere dem diagonalt og smøre sømme. Tørresammensætning hurtigt.

For at forhindre overskydende flydende negle fremkommer gennem flisen, anbring sammensætningen i en afstand på 2-3 cm fra materialets kant.

Limen til loftfliser fra skumplastik Titan har vist sig på forbrugernes marked. Den bruges til hurtig vedhæftning af materiale med beton, gips, cement og andre belægninger. Clay Titan er sikkert at arbejde både indendørs og udendørs, limens elasticitet ændres ikke med temperatur og vejrforhold. Det bruges økonomisk, hvilket gør det muligt at bruge det til en stor del af efterbehandling. Gennemsigtighed og vandmodstand er et andet vigtigt kvalitetskriterium for Titan. Efter limning strækker skumsømmene sig ikke.

Billigere skumklæbemiddel - Master. Han har en lignende sammensætning, men anmeldelserne om ham er ikke de mest værdifulde, og der er to grunde til dette. Den første er en skarp, vedvarende lugt, som er svært at slippe af med selv efter lufting. Den anden - lim tørrer i lang tid. Efter et par timer fliser fliserne ofte eller forskydes til siden.

Til installation af plader fra polyfoam anvendes den kinesiske lim Eltitans. Han opnåede stor popularitet på grund af pålideligheden af ​​efterbehandling til beton, gips, træbelægning, samt alsidigheden af ​​arbejdet med andre byggematerialer - keramik, træ, mosaikker. Som følge af applikationen dannes en vandtæt søm og en elastisk ledd på overfladen af ​​overfladen. Clay Eltitans mod frost.

En mere universel struktur, der er egnet til montering af en flise fra polyfoam - Eko-Naset. Lim giver pålidelig vedhæftning til beton, mursten og træoverflader, og bruges også til at indsætte kork, keramik, glas, træ. Ulempen ved Eco-Naset er behovet for at holde materialet, indtil det klæber til den modstående overflade.

Og måske anses Moment for at være den mest pålidelige og hurtigvirkende lim til fastsættelse af loftfliser fra skumplast. Når du arbejder med denne sammensætning, er det ikke nødvendigt at holde panelet, indtil det helt klæber til overfladen, rette uregelmæssigheder og fejl. Med et øjeblik er finishen hurtig. Med hensyn til prispolitik er øjeblikket den dyreste og højeste kvalitet, så går det gennemsnitlige budget Titan efter det - Eltitans, Eco-Naset, og Master Lim lukker kæden. Vi fortalte jer alt! Men jo bedre at limme loftfliserne, det er det samme for dig at bestemme.

Hvordan lim en loftflise fra polyfoam?

Blandt alle de belægninger, der anvendes til dekorative lofter, bliver skumplastfliser i stigende grad fremtrædende. Og det er helt naturligt, da det har en demokratisk pris og et meget spektakulært udseende. Den nemme installation er også bemærkelsesværdig: det er ikke svært at klæbe loftet, men enhver, der ikke er for doven til at læse anbefalingerne nedenfor, vil klare denne opgave.

Særlige egenskaber

Materialerne, hvorfra disse produkter fremstilles, er skummet polymerer, også kaldet cellulære. På grund af egenskaberne i dets struktur tillader de at give høj lyd og varmeisolering af de udstyrede lokaler, hvilket gør hjemmet mere behageligt.

Et andet væsentligt træk ved skumfliserne er dets lethed, som gør det muligt at udføre næsten alt det nødvendige arbejde alene (med undtagelse af opmærkning, som det er ønskeligt at gøre med en partner).

Det skal bemærkes og en række loftplader fra polyfoam.

De kan have en anden form, som sker:

 • rektangulær (den kvadratiske variation er mest populær);
 • rombeformede;
 • Sekskantet.

Med hensyn til overfladen af ​​sådanne produkter kan den være glat og lamineret, glat og præget. Derudover har mange skumpaneler en original farve, der efterligner træ, sten, stuck, stof og andre materialer. Valget af den mest egnede type komfur afhænger af ejerens smag præference, såvel som på rummets specifikationer. Især er det bedre at klæde over køkkenloftet med laminerede skumplader, og den bedste løsning til et badeværelse betragtes som brugen af ​​vandtætte paneler.

Materialeberegning og limvalg

Før du begynder proceduren med at indsætte loftet med skumplader, skal du bestemme den rigtige mængde af dette færdigmateriale. For at gøre dette skal du opdele de to områder - loftet og fliserne, den første til den anden. I betragtning af at de pågældende produkter oftest har dimensioner på 50x50 cm, er arealet af hver af dem 0,25 m².

Det er også værd at bemærke, at den resulterende numeriske værdi skal tilføjes 10-15%, der fungerer som en "forsikring" i tilfælde af for stort forbrug af materiale eller skade.

Hvis ejeren af ​​lokaliteterne ikke anser det for nødvendigt at beregne et bestemt antal krævede skumpaneler, er det rimeligt for ham at anvende en alternativ løsning:

 • bestemme rummet i rummet ved at gange dets længde og bredde;
 • Tilføj til resultatet af standarden 10-15%;
 • Køb beregnede fliser i en specialbutik.

Du kan også købe lim, hvis sammensætning er egnet til skumpaneler på den bedste måde. Det bør købes i overensstemmelse med mængden af ​​efterbehandling materialer, baseret på det gennemsnitlige forbrug pr 1 m². Erfaringen viser, at klæbningen af ​​loftet, hvis areal er 24 m², indebærer brugen af ​​400 ml lim, og 450 ml er nok ikke kun til gennemførelse af denne procedure, men også for sikker fastgørelse af friserne. Hvad angår lofterne, hvis overflade ikke kan kaldes ideelt glat, så er det bedst at klæbe fliserne til dem med en finish, der er blandet med PVA byggemateriale i et forhold på 5: 1.

Et andet punkt værdig opmærksomhed er beregningen af ​​den samlede længde af de overtagne loftsplinter.

Denne værdi er lig med rummets omkreds, som du skal tilføje 5% for at kompensere for de uundgåelige undercuts.

Overfladebehandling og mærkning

Fremgangsmåden, der går forud for lofterne af loftet med skumplader, renses grundigt. Det sørger for fjernelse af den tidligere finish, som kan være tapet, fliser eller hvidvask, samt rengøring af overfladen fra forskellige slags snavs. Dernæst skal loftet behandles med en primer - en speciel forbindelse, som giver maksimal vedhæftning og negerer sandsynligheden for spredning af patogen mikroflora. Der skal lægges særlig vægt på de største uregelmæssigheder og eventuelle forskelle.

Efter afslutningen af ​​disse aktiviteter kan du begynde at markere overfladen - opgaven, hvis korrekte løsning indebærer at tage hensyn til skumpladernes placering. Sidstnævnte afhænger stort set af rummets egenskaber: For eksempel er den langsgående installation ideel til små værelser, og den diagonale er stor for store. Med hensyn til punktet, som er en retningslinje for indsætningen, spiller den oftest sin rolle ved midten af ​​loftet eller lysekronens placering.

De viste muligheder angiver følgende handlinger:

 • Longitudinal. Denne metode er den mest populære, hvilket primært skyldes dets enkelhed. Først skal du vælge et udgangspunkt (for eksempel midten af ​​loftet), og divider derefter overfladen i 4 dele gennem parallelle vægge med linjer. Resultatet af denne operation vil være 4 firkanter eller rektangler. Fra samme punkt skal du begynde at klæde loftet med skumplader.
 • Diagonal. I dette tilfælde udføres markeringen på samme måde som i situationen med pladens langsgående arrangement med kun en forskel. Hvert af de dannede retvinkler, hvis hoveder er startpunktet, skal opdeles i 2 lige store dele ved hjælp af den tilsvarende linjebistørrelse. Denne handling skifter stylingen med 45 °, hvilket sikrer den diagonale indretning af de dekorative elementer.

Hvis midten af ​​rummet tjener som en vejledning, så skal det være umiskendeligt fundet. For dette er det nok at have et par tråde strækket ud fra de diagonalt placerede hjørner af rummet: det ønskede resultat er det punkt, hvor de skærer hinanden.

Mærkning af overfladen udføres fortrinsvis ved brug af en tailing cord, forsøger at opnå den højest mulige nøjagtighed.

montering

Efter at have afmålt loftet, kan ejeren af ​​rummet gå videre til pastaeproceduren. Hvis panelerne ser ens ud, kan de limes i en hvilken som helst rækkefølge, og i en situation, hvor fliserne har et sammensat mønster, er det nødvendigt at nøje overholde det krævede mønster.

Derudover bør følgende regler overvejes:

 • Placering af loftet med skumplader er ønskeligt at blive udført efter frakobling af strømforsyningen.
 • For at dekorative elementer ikke bliver beskidte, skal du arbejde med dem i handsker.
 • Påfør lim på bagsiden af ​​flisen kan være anderledes. Dette sker især ved en solid linje eller punkterede linjer, såvel som i midten og hjørnerne af loftpladen. Det optimale værktøj i sådanne tilfælde er en kam.
 • Det anbefales at anvende limen kun på skumpanelet for ikke at lukke markeringen, der er oprettet tidligere.
 • Det er nødvendigt at begynde at klistre fra det valgte udgangspunkt - så at hjørnerne på 4 centrale fliser mødes i den. Hvis det vil være placeret armaturlampe, skal de tilsvarende vinkler af skumpanelerne omhyggeligt trimmes.
 • Efter at have rettet pladerne langs de markerede linjer, skal de presses tæt til loftet. Samtidig er det ikke nødvendigt at anvende overdreven indsats - for at undgå udseendet af buler på de monterede dekorative elementer.
 • Plader, der er beregnet til de sidste rækker, bør ofte skæres til den ønskede størrelse. Så snart denne procedure er afsluttet, bør der foretages udførelse af montering af skumplader. Hvis dimensionerne af produkterne opfylder betingelserne for problemet, kan du fortsætte med anvendelsen af ​​lim.
 • De huller, der dannes ved kanterne af loftet efter at have indsat det, skal du udfylde de udskårne fragmenter af loftfliser, der har de rette dimensioner.

Det skal også tilføjes, at alt arbejde skal udføres gradvist, trin for trin, og udstyre små overfladearealer. Derudover er det vigtigt at slippe af med overskydende lim i tide, "bevæbnet" med en lidt fugtig klud.

Tætning af sømme og limning af friser

Øvelse viser, at dimensionerne af loftplader, der tilhører samme model, i nogle tilfælde kan afvige lidt. Sådanne afvigelser overstiger normalt ikke 1-2 mm, men det er nok til at forskyde samlingerne mellem de limede paneler. For at undgå en sådan ulykke anbefaler eksperter at installere skumplader i en let afstand fra hinanden - ca. 2 mm.

I fremtiden skal sømme forsegles med et kit eller akrylforseglingsmiddel med en passende farve, hvilket giver fremragende maskeringsgab og optimal vedhæftning. Efter tørring kan den skabte dekorative overflade dækkes med vandbaseret maling, som gør det muligt at skjule nogen, selv de mindste fejl.

Den sidste begivenhed limer på loftsskumfrieserne. Ligesom pladerne kan de også "prale" en række designmuligheder, der omfatter forskellige former, nuancer og funktioner i reliefen.

Hvis du fremhæver andre punkter, der er karakteristiske for skumpladeplinterne, er deres liste som følger:

 • Smalle friser, dekoreret med ikke meget fængsomme ornamenter, er mest egnede til små værelser. Med brede produkter er situationen det modsatte: det er ønskeligt at bruge dem i værelser med et stort område.
 • Det er nødvendigt at klæbe friserne fra hjørnerne af rummet, så de passer langs længden af ​​væggene og bruger indsatser.
 • For at forsigtigt trimme loftsplinten under 45 °, skal du bruge en særlig snedkerindretning - tuslom.

Det er muligt at klæbe friserne begge, før de udsmykker væggene med tapet og efter - med den eneste forskel, at den første mulighed indebærer en højere nøjagtighed af montering af lærredet. Endelig er det fortsat at lukke alle vinduer og døre i rummet mere tæt for at minimere bevægelsen af ​​luftstrømme.

Nyttige anbefalinger

For at den valgte skumflise skal kunne opfylde alle ejerens forventninger, anbefaler eksperter at overveje følgende:

 • Når man vælger et efterbehandlingsmateriale, skal der lægges særlig vægt på kvaliteten af ​​kanterne: Alle kanter af loftpanelerne skal være helt glatte.
 • For at deformere eller trimme kanterne af skumpladerne, er det ikke værd. Efter dette råd giver du mulighed for at få sømmen med den mindste synlighed.
 • Jo klarere ornamentet og det mindre korn flisen har, jo højere er kvaliteten. Ikke mindre vigtigt er skumpanelernes styrke: Et godt produkt anses for at være et produkt, der ikke går under dets vægt, hvis du tager det til nogen af ​​hjørnerne.

lofter

Hvis vi taler om loftplanets arrangement, så er der på dette punkt i denne henseende mange muligheder. Særligt populære var spændings- og ophængningssystemer samt design, der er lavet af træ. Men måske den mest udbredt fordeling til loftets fliser af skum. Et sådant materiale er relativt billigt. Og hvis du tilføjer muligheden for at arrangere et sådant loft med egne hænder, så kan vi trygt sige, at der ikke er nogen pris for et skumloft! Derudover kan du lime fliser lige eller diagonale. Ja, og designløsninger, der eksisterer i dag, tæller ikke på dine fingre!

Indhold:

Loftet fliser funktioner

Den nemmeste måde at gøre dit loft moderne på er at holde en skumflise på den. Loftfliser bruges universelt i boligområder, selv når flere og flere forbrugere vælger stræklofter.

Der er forskellige typer skumpladefliser, der hver især har fordele i forhold til resten. I deres form er fliser rektangulære, firkantede, diamantformede og sekskantede. Men de mest populære produkter er traditionelle firkantede former. Forsiden af ​​dem er lamineret eller simpelt, glat eller præget, malet til træstruktur, sten, stof, efterligning af træskærer eller lister. Det er tilrådeligt at bruge laminerede fliser i køkkenet, og for badeværelset og andre våde rum er det bedre at vælge vandtætte paneler.

Loftpladen af ​​skumplast kan også være af tre typer: Injektion, 9-14 mm tyk, der fremstilles ved støbning og sintring af råmaterialer i en form, presset (ekstruderet), som er 6-7 millimeter tyk og ekstruderet, presset fra en ekstruderet strimmel og malet eller overtrukket med standard 50 x 50 centimeter til kvadratiske fliser og 100 x 16,5 centimeter til rektangulære fliser.

Hvad angår pleje af skumfliser til loftet, er det i princippet ikke lunefuldt. Du skal bruge den sædvanlige svamp, som du plejede at vaske op til hver dag, samt sæbe og vand. Men husk at denne teknik kun er egnet til laminerede fliser, men almindelige skumpaneler i loftet skal tørres med en tør klud eller bare støvsuges. På ingen måde må du tørre et sådant loft med løsninger, hvor der er benzin eller opløsningsmiddel, da pegoplastfliserne på denne måde kan ødelægges.

Fremstilling af skumplader

Skumpanelernes produktionsteknologi giver to forskellige metoder til opnåelse af dette materiale: stempling og ekstrudering. Den første løsning involverer fremstilling af paneler ved hjælp af særlige frimærker, kilden til dette formål er fremstilling af skum.

Sådanne materialer er meget kornede og er normalt lavet i hvidt. Men sådanne fliser kan om nødvendigt dækkes med specielle vanddispersionsmalinger eller udsættes for laminering, hvilket giver materialet et mere raffineret udseende og forbedrer væsentligt forbrugeregenskaberne.

Materialet i det andet tilfælde er også skum, men smeltet tidligere. Fliserne er fremstillet af smeltet materiale ved vakuum termisk støbning. Materialer, der opnås på denne måde, kendetegnes ved lavere porøsitet, derfor er de mere modstandsdygtige over for mekanisk stress og kan forlænge deres brugstid.

Desuden er det på sæden af ​​produktion af fliser på denne måde sædvanligt at tilføre forskellige farvestoffer til arbejdssammensætningen for at fremstille produkter med et hvilket som helst farveområde. Men det skal bemærkes, at produktion af fliser med denne metode kræver høj præcision til fremstilling af produkter med de korrekte geometriske egenskaber.

Ved valg af fliser skal det bemærkes, at det ekstruderede materiale har en mere udtalt glans struktur, er nem at rengøre og kan bruges i næsten ethvert rum. Men sådanne fliser på grund af den glatte struktur kan ikke gennemgå farvningsprocessen, og de har mere synlige monteringsømmer.

Stemplede loftsskumplader er bemærkelsesværdige for højere støj- og varmeisoleringsegenskaber, som forklares ved større porøsitet og tykkelse af materialet, ligesom de er kendetegnet ved korrekte geometriske dimensioner. Dette giver dig mulighed for at lave et loft med næsten usynlige monterings sømme. Men udseendet af disse produkter er ringere end den første løsning.

Fordele og ulemper ved materialet

Fordelene ved plader til at skabe skumlofter er som følger:

 1. Loftsplader lavet af skum kan limes til næsten enhver overflade, der strækker sig fra bare beton og slutter med træflis.
 2. Da temperaturen på batterierne eller radiatorerne i lejlighederne ikke er mere end 80 grader, kan du installere sådanne fliser uden problemer i nærheden af ​​dem.
 3. Under normale forhold beregnes brugen af ​​skumfliser til loftet i år og årtier, fordi dette materiale ikke er bange for fugt.
 4. Loftsplader er ret tætte og har derfor fremragende varmeisolerings- og lydisoleringsegenskaber.
 5. Materialets lette vægt gør det muligt for disse formål at anvende klæbemidler, der ikke er meget holdbare og derfor dyre.
 6. Pladepaneler er godt skåret, så deres installation tager ikke meget tid.
 7. Polyfoam er let og miljøvenligt materiale.
 8. Prisen på skumfliser til loftet er ekstremt lille, du kan også spare penge uden at benytte sig af kommoderne.
 9. Loftsplader giver rummet et mere æstetisk udseende og kan i nogle tilfælde visuelt forstørre det.

Med alle fordelene ved skumlofter har mange ulemper. De billigste fliser er ikke meget holdbare, de bliver gul med sollys fra tid til anden, og nogle af dem tåler ikke fugt. Denne ulempe kan dog let korrigeres og blive til en dyd, fordi skumpladen kan males med almindelig vandbaseret maling.

Men den største ulempe ved skumloft - damptæthed - skum er i stand til at skabe en termo-effekt indendørs, hvilket gør det umuligt for vægge at absorbere overskydende fugt. Når man kombinerer et sådant loft, for eksempel med vinyl tapet, vil risikoen for, at svampen vil bo i et rum, stige flere gange.

Styrofoam er flammehæmmende, men det smelter let. Med vandvarmerør kan et sådant materiale tæt limes. Men panelets kontakt med lamper, især med kraftige lyspærer og en åben top, er meget uønsket. Det er bedre at forsikre og placere lamperne i en afstand på mindst 20-30 centimeter fra overfladen af ​​skumloftet.

Derudover skal man huske på, at skumplader let kan blive såret, det gælder også for stumme genstande. Overvej denne kendsgerning, når du transporterer materiale fra butikken, og når du arbejder på at indsætte loftfliser. Du vil også være ret svært at opnå indtryk af overfladens integritet på grund af dannelsen af ​​et stort antal sømme og sømme.

Beregning af overfladen under flisen

Det første, før du limer skumloftet, skal du fylde de nødvendige materialer. Til dette formål er det nødvendigt at måle området af loftet og købe materialer med en justering for lagerbeholdningen. Beregningen af ​​overfladen, hvormed du vil klæbe firkanterne af skum, fremstilles på følgende måde.

Hvis der er et rum med dimensioner på 3 til 2 meter, så er overfladen, der skal limes, 6 kvadratmeter. Til dannelse af en kvadratmeter kræver 4 fliser, der måler 50 ved 50 centimeter. Resultatet er 24 stk. Men det anbefales på det kraftigste at tilføje to fliser til det opnåede antal fliser, da rummet ikke altid har den rette form og præcise dimensioner.

Ofte viser det sig, at klistermærkerne efter proceduren forbliver på nogle sider af rummet, som du og udfylder med det købte materiale på lager. Og så - jeg vil ikke gå til butikken for at købe en eller to fliser. Vær opmærksom på dette, når du får et beregnet antal.

Valget af klæbemiddel til skum

Ud over skumfliserne selv skal du fylde med klæbemidler, som er nødvendige for at fastgøre materialet til loftet. Til klipning af firkanter kan du bruge "Moment - liquid negles", fordi det har en tykk konsistens og hærder i 15-25 minutter. Det anbefales ikke at bruge lim fra kinesiske producenter "Dragon", da den er for væskelig, er dens klæbende egenskaber meget lave, og firkanterne skal holdes på udstrakte hænder i lang tid - en ægte bespottelse af sig selv.

Til 24 kvadrater i loftet skal du bruge ca. 350-400 milliliter lim. Hvis du køber kompositionen i pakken under pistolen i 450 ml kapaciteten, så vil det være nok nok selv på loftpladen. Ja, og det viser sig billigere end 2 rør på 250 ml.

Til et ujævnt loft betragtes efterbehandlingstæt som den bedste lim - det er samtidig med at bruge det til samtidig at limme skumplastfliser og niveauer loftet uden at ty til enhver form for stiver og støtter.

Professionelle herrer gør det altid. For at gøre limen til loftet med dine egne hænder, skal du blande almindelig tørt finish i vand og derefter tilsæt PVA byggematerialet til den resulterende masse. Denne lim er påkrævet i proportioner på 200 gram pr. 1 kilo kitt.

Nødvendige værktøjer

I betragtning af letheden ved afsluttende arbejder for selvsamlende skum fliser på loftet skal et minimum af værktøj: maling linje til at trække loft akse, almindelige saks eller installation kniv til at skære fliser, murske for anvendelsen af ​​den endelige kit, måleinstrumenter, centrifugal pensel og klude at udslette fliserne og fjern overskydende lim.

Overfladebehandling

Det næste skridt er at forberede loftets overflade til arbejde. Husk at skumpladerne kan limes til næsten enhver flad overflade, der er forrenset af snavs og snavs samt fra den gamle finish (tapet, fliser, hvidvask).

Før den faktiske udførelse af arbejdet er det imidlertid nødvendigt at prale bundfladen ved hjælp af en dyb penetrationsforbindelse. Denne procedure er nødvendig for at forhindre spredning af skadelige patogener i hulrummet af skumpaneler og for at forbedre vedhæftningen af ​​materialer. Vær særlig opmærksom på store hulrum og uregelmæssigheder, hvis nogen.

Loftmærkning

Dernæst lav et loftlayout, der præcist angiver placeringen af ​​fliserne på flyet. Til mærkning skal du have en mærkningsledning - et almindeligt reb lavet af naturmateriale, der er tonet med et pulver type farvestof. Farve og snor kan købes på markedet eller i nærmeste bygning supermarked.

Ved udførelse af markeringer anbefales det at tage højde for den type arrangement af paneler på loftet - i langsgående eller diagonale rækker. Desuden vil i den sidste version af operationen være mere tidskrævende, men de vil visuelt øge loftoverfladen.

At markere loftet tiltrækker en ven. Spænd ledningen med en lille indsats fra et hjørne af rummet diagonalt til det andet. Tegn en lille ledning fra loftet og slip det, så dannes en af ​​diagonalerne ud. Det samme skal gøres for at få den anden diagonale. Efter disse operationer vil du modtage to diagonaler, der krydser i midten, dette vil være midt i rummet.

Derefter måler du med en målebånd den samme afstand fra det resulterende center langs fire linjer, der går til hjørnerne. For eksempel et og en halv meter fra centrum til hjørnerne, så lav et mærke. Tag derefter mærketråden og repel dem langs linjemærkerne for at skabe et rektangel eller firkant i loftet. Derefter måler de resulterende sider af denne figur, de modsatte linjer skal være lige lange (en fejl på 1-4 millimeter er tilladt).

Hvis de modsatte sider af en geometrisk figur afviger mere end 6 millimeter fra hinanden, betyder det, at du igen skal måle segmenterne fra midten, så de er de samme. Efter alt ved hjælp af roulette skal du finde midten af ​​siderne af det resulterende rektangel eller firkant. Brug en mærkningskabel til at markere linjerne gennem midten. Langs disse akser og skal limes fliserne.

Mange udviklere foretrækker at holde loftskumkort på diagonalen, som vist på skumloftets foto. I dette tilfælde er du nødt til at placere akserne lidt anderledes - de skal passere fra et hjørne til et andet og placeres i forhold til hinanden i en vinkel på 90 grader. Hvis vinklen ikke er klar, kan der opstå et kortfejl i et øjeblik.

Påføring af klæbemiddel på overfladen

Reglerne for klæbende skumplader kan variere lidt afhængigt af den anvendte lim. Lim skal påføres helt eller punkteret på fremspringene, der er på bagsiden af ​​panelet eller i hjørnerne og i midten.

For ikke at lukke de markerede akser, er det bedre at anvende kitt eller lim direkte på flisen - dette sker ved hjælp af en kam, der bruges til flisebelægninger. Hvis loftet har uregelmæssigheder op til en centimeter, skal du foretrække et værktøj med en stor tand, mindst 12 millimeter. Hvis dette ikke er nok, spred det desuden i loftet - dette skal gøres omhyggeligt, så at akserne ikke slettes. Loft og fliser skal smøres i modsat retning.

Hvis du bruger en speciel lim af typen ELTITAN, skal du stå i 10-15 minutter før du lægger fliserne. Det er bekvemt at påføre limet straks på 3-4 paneler, således at limet på den næste del af fliserne allerede kan limes på den første af dem. Det er ønskeligt, at et porøst loft pålægger et tykt lag af mastik.

Placering af loftpaneler

Efter mærkning af loftet kan du fortsætte med at indsætte firkanterne på overfladen. Hvis kvadraterne har en lindring, skal du se om det samme mønster er til stede på alle kvadraterne. Hvis det er det samme, skal det være nødvendigt at lime panelerne i et bestemt mønster, og hvis billedet er anderledes, så kan du lim produkter uden et sådant mønster.

Så du skal begynde at klæde med det resulterende center i rummet, som ofte i færd med at klide fliser, står mange over for svigtet i sømene mellem de enkelte fliser. Fyld hele overfladen gradvist. Installering af skumloft anbefales, når ledningerne er slukket og altid bærer handsker for ikke at plette panelerne. Lim den første flise, så det ene hjørne er placeret lige ved midtpunktet, hvor 4 centrale fliser skal mødes.

På dette tidspunkt kan der være fastgørelseselementer til lampen, i dette tilfælde skal hjørnerne af fliserne skæres. Stedet for nedskæringer vil blive dækket i fremtiden med en plade af en lysekrone eller et loftudtag. Panelens kanter skal være justeret med de tilsigtede vinkelrette linjer. Tryk fliserne fast, når de limer til loftet, men sørg for, at der ikke er nogen buler tilbage.

Følgende fliser skal arrangeres i parallelle rækker, tillader ikke dannelse af huller mellem kanterne. Skal styres af de trekantede pile, der er på bagsiden af ​​panelerne, skal de se i en retning.

De sidste rækker af paneler, oftest skal du skære med en kniv til den ønskede størrelse, og efter at have udført beslaget til at påføre lim. Efter at have udfyldt dette rum med pladser i loftet, blev der tilbage små huller på siderne, og for at fylde dem skal du have en ekstra plads, du har købt. Mål hvor bred en strikke er nødvendig, skær og lim som en almindelig firkant.

Lim ikke hele overfladen med det samme. Limet tørrer hurtigt, så du skal vaske det, ellers bliver du nødt til at skrabe limmen sammen med stykkerne af skumfliser. Det er nødvendigt at forsegle et lille område gradvist, forsegle sømene og tørre limresteret med en fugtig klud. Mellemrummet mellem de ydre paneler og væggen skal være dækket af en loftsplint.

Tætning af led mellem fliser

De fleste af fejlene i skumflisernes sømme skyldes deres forskellige størrelse - for at forhindre dette er det bedre at holde panelerne ikke på kort afstand mellem dem - 1-2 millimeter. Derefter forsegle disse sømme med samme kit. Det anbefales at male den limede loftsflise med pænt forseglede sømme umiddelbart efter tørring med vandbaseret maling for endelig at skjule alle fejl i arbejdet. Polyfoam kan males om 5-7 gange.

I princippet er et loftflise uden søm mulig. For at gøre belægningen til en enkelt helhed, og der ikke kan trænge vand ind mellem sømme, anbefales det at fylde hullerne mellem panelerne med tætningsmiddel. Silikoneforseglingsmiddel er modstandsdygtig over for temperatur og vand. Efter påfyldning af sømmerne anbefales det at flade det med fingrene eller en trowel, og fjern overskydende med en fugtig klud.

Sticker skumfries

Det sidste tryk på limning af skumfliser på loftet er et klistermærke af skumfrieser. De, som fliser, har mange forskellige former, teksturer og farver. For små værelser anbefales det at vælge smalle bundplader med et lille, diskret billede. For store værelser er det bedre at tage massive. Friser skal limes fra hjørnerne, justere langs væggen og lægge en indsats mellem den foregående strimmel og segmentet er allerede limet til hjørnet.

Du kan klæbe friserne før eller efter at indsættes med tapet. I det første tilfælde kræves der høj nøjagtighed allerede under proceduren for montering af tapetet selv eller ved brug af tapet dekorative frise. Nu kan du lime loftudløbet og skære et hul til lysekronen i midten.

Det er også muligt at dække skumloftet med maling. Lysfarver ser bedst ud. Samtidig kan du male og loft sokkel. I slutningen af ​​arbejdet skal du lukke dørene og vinduerne i rummet tæt for at forhindre bevægelse af luftstrømmen.

Vi fortalte dig om funktionerne, fordelene og prisen på plastfliser på loftet. Der er mange skumplastpaneler til loftet: rektangulære og firkantede, tynde og tykke, med og uden sømme, hvid og flerfarvet. Alt og tæller ikke, men de er forenet af en ret simpel installationsprocedure.

Hvordan limes loftspladerne fra polystyrenskum?

Takfliserne af udvidet polystyren gør det muligt at gøre rummets design unikt, uendeligt, for at isolere loftet for at skjule fejlene på det med ubetydelige udgifter til tid og kræfter. Den overkommelige pris for materialet vil glæde alle, der ønsker at gøre værelset smukt uden betydelige økonomiske omkostninger. Alle disse faktorer bidrager til flisernes popularitet, hvor efterspørgslen vokser støt, fordi du kan installere det selv uden at ty til en mesters ydelser.

Figur 1 Unikt design.

arter

Efterspørgslen efter udvidede polystyrenloftfliser i de seneste år har været ret høj, og på grund af det store sortiment vil valg af den rigtige type ikke udgøre særlige problemer. Dens typer er som følger:

 1. Ekstruderet flise. Den er fremstillet ved varm ekstrudering fra polystyren og har en glat overflade. Ydermere kan det ligne naturligt træ, linned stof, marmor og andre materialer.
 2. Trykte fliser. Materiale ikke mere end 8 mm tykt, fremstillet af polystyrenblokke ved stempling.
 3. Injektionsflise Tykkelsen er ikke mere end 14 mm, har normalt en relief, dyb ornament. Den fremstilles under indflydelse af høj temperatur ved at hælde specielle former for polystyren.

Loftsplader af polystyrenskum har visse fordele og ulemper, der skal tages i betragtning ved valg, fordi mikroklimaet i lokalet vil afhænge af dem.

Styrker og svagheder

Flisen fra udvidet polystyren, såvel som ethvert andet materiale, har de positive og negative sider. Blandt fordelene kan identificeres:

 • Fremragende fugtighedsbestandighed.
 • Overkommelig pris.
 • Immunitet mod skimmel og meldug.
 • God varmeisolering.
 • Umuligheden af ​​rotting.

Brugen af ​​dette færdiggørelsesmateriale gør det også muligt at skjule fejlene i loftet. Installationen af ​​flisen er ganske enkel, og det er virkelig muligt at klare det selvstændigt uden involvering af specialister.

Figur 2 Attraktiv og overkommelig pris.

Blandt materialets mangler vælg:

 1. Brandfare Selv fliser lavet med specielle brandslukningsteknologier smelter og frigiver giftige stoffer. Materialet er forbudt at finde anvendelse i børns institutioner.
 2. Tilstedeværelsen af ​​mange led. Denne funktion tillader ikke at opnå takets visuelle integritet. Ulempen er kun fraværende i den sømløse række af fliser.
 3. Utilstrækkelig isolering. Materialet er ikke i stand til fuldt ud at reducere penetrationen i rummet med fremmede lyde.
 4. Skrøbelighed. Transport og installation udføres forsigtigt, som om der er buler og ridser på produkterne, vil de ikke kunne skjule.
 5. Modtagelighed for ekstreme temperaturer. Kan forårsage afrivning fra bundfladen. Problemet er løst ved brug af højkvalificeret, bevist lim.

Det anbefales heller ikke at afslutte stederne i solen, da solens stråler påvirker materialets kvalitet negativt og forårsager gradvis irreversible processer.

Valgfunktioner

Vær opmærksom: Når du vælger en flise, skal du overveje ikke blot æstetiske egenskaber, men kvalitet og driftsfunktioner.

Af stor betydning er materialets form - firkantede produkter skal have retvinkler, ellers vil det være svært at komme sammen med fliserne, og du vil ikke være i stand til at opnå den ønskede tiltrækningskraft. Overfladen skal være fri for defekter, da der er tydelig syn på en plade eller panden i loftet, uanset materialets struktur og flisens farve.

Figur 3 Det rigtige valg - en garanti for skønhed og kvalitet.

For at kontrollere styrken skal du tage produktet rundt om hjørnet - en god flise vil ikke knække under sin egen vægt. Hvis det modsatte sker, er materialet af dårlig kvalitet og bør ikke erhverves.

Hvis du har til hensigt at købe farvede fliser, skal du være opmærksom på, at malingen vil falme, når den udsættes for sollys. Det anbefales at købe et hvidt finishmateriale, der er egnet til maling. Hvis du stadig er mere tiltrukket af farveprodukter, skal du være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​en ensartet skygge over hele området.

Loftfliser fra udvidet polystyren i et bredt udvalg præsenteres i enhver specialbutik. Dens omkostninger er til rådighed, og med hensyn til bekvemmelighed, nem montering og pleje overstiger det loftet. Når du køber et efterbehandlingsmateriale, skal du ikke glemme at købe andet tilbehør til installationen, især lim.

Afspejler den bedste måde at klæbe loftfliserne af udvidet polystyren på. Bemærk venligst, at en af ​​de bedste forbindelser er "Titan" med hurtig vedhæftning til overfladen, rimelig pris, pålidelighed. Effektiv til fastgørelse af færdigmaterialet flydende negle og andre transparente forbindelser baseret på gummi. Efter påføring af limen på overfladen tager et pålideligt hitch afhængigt af dets type omkring et par minutter.

Mængden af ​​materiale og tilbehør

Ud over lim, til installation af en finishbelægning skal du:

 • Loftsplint.
 • Roulette.
 • Blyant eller kridt.
 • Level.
 • Cord.
 • Line.
 • Byggekniv.
 • Trappestige.

På trods af den overkommelige pris for færdigbehandling af materialer og evnen til at købe det med et lager, er det stadig nødvendigt at beregne den nødvendige mængde nøjagtigt. For at gøre dette skal du måle loftets areal, idet du tager højde for dens konfiguration, bestemme hvilken flise du har til hensigt at bruge hvilken form, fordi hvis den er rektangulær, så er standardstørrelsen 50x50 centimeter.

Figur 4 Udseende af materialet.

For at finde ud af den rigtige mængde materiale, hvis loftet er af uregelmæssig form, kan du lave et mønster, hvis størrelse og udseende svarer til den valgte flise type.

OBS: En almindelig pap vil være egnet til at skabe et mønster.

Overfladebehandling

Inden montering af loftfliser af udvidet polystyren skal bundfladen være forberedt, afskalning af elementer fjernet fra den, fordybninger og revner forsegles med en opløsning. Hvis tykkelsen af ​​finishmaterialet er lille, anbefales det at sætte loftet i stykker, ellers kan den gamle belægning vises gennem flisen. Hvis det tidligere havde tapet, slettes de.

I nærværelse af hvidvaskning anbefales det at rengøre det, da det ikke altid bliver et pålideligt grundlag for fastsættelse af loftfliser. Møbler tages ud af værelset på forhånd, gulvet er dækket af en speciel film. Før du fjerner hvidvaskningen, anbefales det at vådte det med en våd rulle eller børste, og lad tid til at absorbere væsken. Dette giver dig mulighed for at øge hastigheden hurtigt, forenkle processen, gør den mindre støvet.

For at skabe et kvalitetslag i kontakt med bundfladen og limen, der sikkert kan holde flisen, anbefales det at anvende en dyb penetrationsforbindelse til loftet, som kan laves selvstændigt. Dette vil kræve lim PVA, vand, vaskesæbe. Tilberedningsprocessen er som følger:

 • Tag kapaciteten af ​​et passende volumen.
 • Vand hældes.
 • Tilsæt et stykke gnidesæbe og 0,5 liter lim.
 • Blandingen koges i en halv time.

Under tilberedningsprocessen bør blandingen omrøres regelmæssigt for at danne en homogen masse. Efter madlavning, lad det afkøles helt, og påfør det med en børste eller rulle til loftet.

Forsigtig: For at forhindre udslip af svamp sættes ca. 100 g kobbersulfat til blandingen.

montering

Til fastsættelse af fliser, der er installeret på loftet af polystyrenskum, anvendes sammensætninger, der er i stand til at tilvejebringe en pålidelig adhæsion til overfladen uden at reagere med selve materialet. Hvis du vil spare, bruge ikke mere lim end nødvendigt, til installation, vælg kompositionerne, der har en dispenser, der giver dig mulighed for at anvende kompositionens punkt.

Figur 5 Korrekt installation.

Ved installation skal der tages hensyn til loftets form - hvis det er rektangulært, er installationen af ​​plader lavet fra begge sider. I tilstedeværelsen af ​​de afskårne fliser skal du prøve at arrangere dem på steder, der er utilgængelige for et kig.

Hvis loftet er uregelmæssigt formet, start med midten, som bestemmes af en ledning fastgjort i hjørnerne af rummet med små negle eller tape. Midtpunktet af skæringen af ​​tråden, og vil være centrum af loftet. Denne metode er særlig god, når du installerer sømløse fliser. For at opnå større nøjagtighed skal du trække to vinkelrette linjer gennem midten og dividere overfladen i 4 dele.

OBS: Hvis en lysekrone er installeret i rummet, vil den være centrum, ellers vil symmetrien blive brudt.

En almindelig metode til montering af polystyrenfliser - lægning af sin diamant. Med denne metode til lægning fastgøres det første produkt i midten, så dets hjørner vender mod hjørnerne af rummet.

Den diagonale metode til installation indebærer fastsættelse i midten af ​​4 plader, og lægning af resten sker langs de kridtrukne træk. Produkter placeret på væggene, om nødvendigt, skåret. Hvis der er et lille mellemrum mellem pladerne og væggene, skal du lukke det med loftsplinten.

I skumplader, der er placeret i belysningsarmaturer, fremstilles huller på forhånd for udgang af ledninger. Vær ikke bange for, at de vil blive mærkbare efter afslutningen af ​​arbejdet - de lukkes af lysekronens dekorative overlay.

Det anbefales straks ikke at trykke flisen til loftet, men at vente et par minutter, indtil det hærder lidt, hvilket giver bedre fiksering. Sæt fliserne på overfladen, tryk let på den. Glem ikke at overholde de linjer, der tidligere blev anvendt. Indtil det færdige materiale er helt grebet, kan du finjustere det lidt. En hvilken som helst lim, der kommer på ydersiden af ​​produktet, fjernes straks med en ren klud. Det anbefales at montere finishmaterialet ikke alene, men med en partner, da dette vil fremskynde og forenkle arbejdet. Når du dækker rummet, tillader ikke udkast, skal vinduer og døre under installationen lukkes.

Efter at have gennemført installationen, lad limen tørre ud og fortsæt med at sætte sømme i med hvidt silikoneforseglingsmiddel. Ved at følge anbefalingerne og gøre alt omhyggeligt og langsomt, er et positivt resultat garanteret.

konklusion

Polystyrenfliser, der anvendes til montering i loftet, giver dig mulighed for uafhængigt uden betydelige økonomiske omkostninger at gøre lokalet mere attraktivt, øge fugtresistensen og varmeisoleringen. Materialet har visse fordele og ulemper, der skal tages i betragtning. Vælge en flise, sørg for dens kvalitet. Før du køber, skal du beregne, hvor meget materiale du har brug for.

Installationen skal foregå ved forbehandling og mærkning af basisoverfladen. Til montering af anvendte limtyper, der giver mulighed for hurtig, pålidelig og holdbar fiksering af materialet. Afsætning sker i henhold til den mest hensigtsmæssige ordning i hvert enkelt tilfælde. For at lette og fremskynde installationsproceduren er det ønskeligt at udføre det med en partner.

Valg af lim til polystyren skumfliser

Hvorfor vælger forbrugerne ofte skumplader? Det er simpelt, fordi de har et godt forhold mellem kvalitet og pris sammenlignet med andre finish. Derfor foretrækker mange det til dem.

Før du køber et færdigmateriale, skal du vide, at det er bedst at vælge skummet, som ikke er brændbart, brænder ikke og understøtter ikke forbrænding. Du kan lære om disse egenskaber, hvis du læser de oplysninger, der præsenteres på produktet.

Loftfliser

Den mest populære form for loftfliser er en 50x50 kvadrat (standard) størrelse. Derudover bruger de rektangulære former, men de bruges oftest i bygninger, der er beregnet til store koncentrationer af mennesker.

Når den ønskede loftsplade er valgt, og du allerede har en ide om, hvordan rummet i hvilket du laver reparationerne vil se ud, skal du tænke på, hvad du vil limke loftspladen, i dette tilfælde af skum. Enhver skumflise er limet til en speciel lim.

Nu på markederne er der et meget stort antal forskellige limfabrikanter, der annoncere deres produkter anderledes. De roser og snakker om sin fordel, men hvad er den mest velegnet til dig? Overvej nogle af de positioner, der præsenteres på markedet, mere detaljeret.

Klæbemiddelsammensætninger til loftsplader af skumplast er designet til at fungere indendørs, så det gøres oftest med tilsætning af forskellige komponenter, naturlige eller syntetiske, og dens basis omfatter vand. Hvis vi taler om sidstnævnte, tilsættes der knoglemel på den, hvilket er den mest gunstige habitat for skadelige mikrober, der bosætter sig og lever mellem loftet og pladen.

Den bedste mulighed i dette tilfælde er at lime loftpanelerne med opløsningsmiddelbaseret lim; aceton, alkohol og toluen kan indgå i sammensætningen. Disse klæbende produkter efterlader ingen spor på belægningen, de har en hurtig kobling og de er ikke hygroskopiske.

Vi sammenligner klæbemiddelsammensætninger til polystyrenskumplader

De mest almindelige klæbemidler er som følger:

Titan

Denne klæbemiddelsammensætning findes oftest i handelsnetværket. Denne lim har gode tekniske parametre, den er viskøs og tørrer hurtigt, og derfor kan den bruges til montering af forskellige materialer med forskellige overflader. Titan har en hurtig kobling så loftpaneler, for eksempel fra skum vil holde fast. Du behøver ikke at vente længe med dine hænder op. Derudover kan limen anvendes til binding af forskellige efterbehandling materialer med forskellige overflader, såsom beton, gips eller cement.

Klæbens hovedkarakteristika:

 • Titanlim bruges til arbejde inden for og uden for rummet;
 • i sammenligning med lim øjeblikket, lim Titan er mere økonomisk i brug;
 • de sømme, der dannes under installationen, har høj elasticitet og vandmodstand;
 • bruges til montering af forskellige overflader;
 • kan klæbe polystyren skum;
 • farveløs;
 • fraværet af komponenter, der er skadelige for menneskekroppen
 • elasticitet ændres ikke med klimaændringer.

Flydende negle

Denne lim er lavet på basis af polymerer og gummi. Den største fordel er, at flydende negle ikke ruster og ikke beskadiger belægningen. Denne klæbemiddelsammensætning kan anvendes til limning sammen byggematerialer, herunder loftfliser.

Før du køber denne sammensætning, skal du omhyggeligt undersøge teksten, som er skrevet på produktmærket. Flydende negle kan klæbe forskellige overflader, så under deres navn er der et stort antal forskellige klæbemidler, der har forskellige tekniske egenskaber. Nogle af dem bruges til tørre rum, mens andre ikke er bange for svampe og fugtighed. Derudover er der flydende negle, som har hurtig kobling og øget styrke.

Eltitans

En anden af ​​de mest populære seje kompositioner, hvis du skal lime skumpladerne. Han har lov til at opnå hurtig kobling. Foruden skumprodukter kan denne lim anvendes til limning af træ og keramiske overflader. Desuden, hvis du vil udføre en belægning i form af en mosaik, skal du ikke bekymre dig, da alle detaljerne vil være tæt forbundet med lim.

Valget af lim Eltitans vil være den mest succesfulde, hvis du har brug for en holdbar kobling med en mursten, beton og gipsoverflade.

Klæbens hovedkarakteristika:

 • frost modstand
 • tynd og også vandtæt gennemsigtig søm;
 • bruges til indendørs og udendørs brug;
 • super elastisk forbindelse.

Anbefalinger til brug:

 1. Det er nødvendigt at bruge denne lim i et rum, der er godt ventileret, da denne lim indeholder en opløsning af polyvinylacetat med tilsætning af organiske opløsningsmidler.
 2. Lim kan fortyndes med ethylalkohol, hvis den er for tyk. Det er nødvendigt at tilføje lidt og nå den ønskede konsistens af klæbemiddelsammensætningen.
 3. Det er nødvendigt at anvende struktur på den lige og på forhånd rydde overflade.
 4. Hvidvaskede områder før påføring af klæbemiddel skal behandles med en primer.

Øko-Näset

Dette klæbemiddel er en universal klæbemiddelsammensætning. Det kan bruges til at klæde skumfliser, klæbe træ, keramik, kork og glas. Pasta kan udføres på en beton, mursten eller træoverflade.

Dette klæbemiddel har meget gode selvklæbende egenskaber. Hurtig og pålidelig kobling. Den eneste ulempe ved denne lim er, at du skal holde produktet, du monterer, i en passende position i tilstrækkelig lang tid, indtil limen griber.

tid

Denne lim lever op til sit navn, koblingen sker øjeblikkeligt og fast. Der er ingen grund til at holde panelet gæld i den ønskede position, vente, indtil afbinding, hvilket er meget praktisk, når du monterer loftpladerne eller en sokkel.

Ulempen er, at denne klæbemiddelsammensætning er ret dyr og har et højt forbrug. Er også påkrævet for anvendelse af pistolforseglingsmiddel. Men for at gøre alt det arbejde, der er nødvendigt for reparationen hurtigt, og vigtigst af alt, uden unødvendige problemer og ulemper, er denne lim præcis, hvad du har brug for.

Tips og nuancer:

 1. Ingen af ​​limene "elsker" smuldrende og ru bund af loftet, så du behøver ikke spare tid og kræfter for at forberede overfladen til brug.
 2. Før du anvender limen, skal du læse deres brugsanvisning. For eksempel lim Titan, og lignende i sammensætningen af ​​limen, anbefales det at sætte på fliserne, lim det til loftet og derefter fjernes og vente 30 til 60 sekunder og derefter igen trykke på flisen til loftet. Dette gøres for at sikre, at klæbemassen er lidt tørret og fortykket, mens flisen vil holde sig mere fast og tættere.
 3. Det er bedst at bruge hvid eller gennemsigtig lim, som med god belysning af det sted, hvor fliserne blev limet, kan være gennemskinnelige.
 4. At begynde at lime fliser er bedst fra den vinkel, der er synlig. Da en afvigelse fra parallellen i forhold til væggene i disse steder vil være mest mærkbar.
 5. For at fremskynde limtørringsprocessen er det nødvendigt at arrangere et udkast i rummet, i den varme årstid eller for at tænde opvarmen - i den kolde årstid.

Flisen er limet, og efter et stykke tid har du et spørgsmål, hvordan man pleje det? Når alt kommer til alt, over tid vil det mørkere. Den første og vigtigste regel: Du kan ikke vaske fliserne, det er bedst at støvsuge det. Siden vådt rengøring kan vandflader og pletter forblive på pladerne, og takket være støvsugeren vil dette ikke ske, og alt bliver ryddet hurtigere og lettere. Fjernelse af støv fra prægede elementer er bedre med en fleecy børste.