l220.ru

En korrugering er et rør med variabelt tværsnit. Ved fremstillingen, nemlig den elektriske udgave af denne isolering, anvendes PVC-materiale, som ikke brænder og udsender ikke akid røg. Korrugeringen kan monteres i alle mønstre, herunder træ.

Lofter eller gipsplader er mere og mere almindelige i moderne lejligheder og huse. De er attraktive i udseende og har nogle fordele, blandt hvilke det er muligt at skelne mellem installationen af ​​et hvilket som helst antal lamper. Mange tænker også på dens installation. Men du bør vide, at du først skal lægge ledningerne, og derefter gå videre til installationen af ​​et stræk- eller gipsplankloft. Bølgepap er almindeligt anvendt som isolering. I artiklen vil vi forsøge at finde ud af, hvordan man korrigerer korrugeringen til loftet.

De vigtigste fordele ved korrugationerne

For dem der spørger om korrugeringen er nødvendig til ledningsføring i loftet, lad os prøve at fortælle om de vigtigste fordele ved en sådan isolering. Overvej de vigtigste:

 1. PVC-korrugering er holdbar (levetid op til 50 år), og det taber ikke de egenskaber, der indgår i det med tiden.
 2. kendetegnet ved tilstrækkelig fleksibilitet
 3. besidder egenskaber af ubrændbarhed og dielektrikum (opretholder op til 2 kV)
 4. har vand og lufttæthed
 5. udstyret med optimal beskyttelse mod fysisk skade;
 6. besidder høje isolerende egenskaber (100 Ohm);
 7. har lav toksicitet ved brand.

Sådan monteres korrugeringerne korrekt i loftet

Korrugeringskabel vælges under hensyntagen til lederens tværsnit. Den leveres med en broach eller som det også kaldes en sonde. For at sætte ledningen i korrugeringen skal du fastgøre den til denne enhed, og stræk forsigtigt den anden ende af den, mens hele kablet ikke er isoleret. Ledningen må ikke smides væk, den skal være i korrugeringen sammen med kablet for at sikre større stivhed.

Efter det skal du tage en særlig vedhæftet fil - klip. De skal skrues til loftet med skruer eller ankerbolte. Forbor huller med et slag, hvis det er et betonloft. Fastgørelser er placeret i en afstand, der ikke ville tillade det korrugerede rør at sænke. Efter installationen er de installeret korrugerede kabel. Det er værd at huske, at denne isolering ikke er beregnet til gentagen fjernelse eller installation i klip. Med hende er der et sådant billede, som vist på billedet til venstre.

Denne korrugering er ikke beregnet til brug i områder med risiko for oversvømmelser eller med nærliggende gnavere. I dette tilfælde er metalslangen foretrukket.

Bemærk, at de eksterne ledninger på loftet i korrugeringen vil se meget smukkere ud end uden det.

Installation af elektriske ledninger i loftet og metoder til montering

På trods af overflod af forskellige væg- og gulvlyskilder til rum, der er blevet oprettet i de seneste årtier, forbliver brug af loftlamper og lysekroner i en lejlighed berettiget og nødvendigt. Når alt kommer til alt, kan kun lyset, der falder ovenfra, give den ønskede belysning af hele rummet. Meget ofte, under loftet placeres forskellige elektriske apparater - klimaanlæg og ventilatorer.

For driften af ​​disse enheder er det nødvendigt at tilvejebringe uafbrudt strøm til dem med elektricitet og uden at påvirke det indre af lokalerne.

Typer og metoder til udførelse

Af det materiale, der anvendes til lederen, er ledningerne opdelt i fremstilling:

 • fra kobber
 • fra aluminium. Lovgivningsdokumenter tillader i øjeblikket kun anvendelse af aluminium til produkter med et ledertværsnit på mindst 16 mm 2, så dette ledninger er næppe brugt inde i bygninger.

Ifølge udførelsesmetoden er ledningerne opdelt i:

 • åben, placeret på overfladerne af lofter, vægge, bjælker, bagagerum;
 • skjult, placeret inde i delene, strukturer af bygninger. Overvejet skjult og ledninger, lavet i hulrummet af skillevægge og lofter.

Når man lægger på loftet, tages der også hensyn til overlapningsmaterialet.

Ved armeret beton gulve

I bygninger med monolitiske eller præfabrikerede armeret betongulve anvendes åbne ledninger meget sjældent. I dette tilfælde udføres installationen direkte på lofterne, på isolatorer, i kasser, elektriske korrugerede rør (korrugeringer), rør, metalslanger, kabelkanaler. Midlertidige ledninger må udføres frit suspenderet.

Ved tilslutning af ledningerne til loftets overflade anvendes neglebeslag (negle er hamret i de færdigmonterede dowels), dowel-clamps og dowel-bånd. Før installationen, placeringen på loftet af elektriske apparater, lamper, kabler.

Til ledningsanordninger i rør anvendes korrugeringer, metalslanger, specielle klip eller klampeklemmer. Ved begyndelsen af ​​arbejdet er loftet markeret vedhæftningspunkter for lamper, kabler. Derefter udføres installering af rør, korrugeringer eller metalslanger, hvor kabler trækkes ved hjælp af ledninger. Oftere i bygninger med armeret beton gulve, er skjulte ledninger til loftet udført.

Hvis overlapningen er monolitisk, skal ledninger tilvejebringes i fremstillingsstadiet, idet kablerne placeres i plast- eller metalrør, der er fastgjort til forstærkningsburet, inden betonblandingen lægges.

De bør fastgøres til strukturelle beslag med plastikbånd eller ledning.

Fastgørelse af ledningerne til understøtningsstængerne er ikke tilladt. For at udskifte ledningerne bliver de simpelthen trukket i indlejrede rør med ståltråd, eller den gamle udskiftelige ledning bruges som leder.

Enheden af ​​ikke-udskiftelige ledninger, indlejret i paneler og monolitiske strukturer af gulve er ikke tilladt.

I præfabrikerede betonplader til installation af ledninger ved hjælp af hulrum i pladerne. Mærkning af placeringen på loftet af lamper og apparater. Derefter bores pladen på de nødvendige steder, og kablet trækkes ved hjælp af ledninger. Bemærk venligst, at denne installationsmetode er anvendelig, hvis ledningsretningen falder sammen med retningen af ​​hulrum i pladen.

Hvis muligheden for at lægge inde i strukturen er fraværende, er det tilladt at have ikke-udskiftelige ledninger under lag af gips. Til dette formål anvendes fladkabler, som er fastgjort til loftet med tråd, ståltape og sømbøjler inden starten af ​​plastering. Den anden måde er at gipsere loftet og lægge ledningerne i de hullede kanaler. Der bør ikke være kryds af flade kabler, når de ligger under gips. Hvis dette ikke er muligt, er isoleringen ved krydsene forstærket af tre eller fire lag isoleringsbånd.

Shtrobitplader eller monolitiske strukturer er strengt forbudt.

Det er også uacceptabelt at lægge kabler i sømene mellem gulvpladerne.

På træbjælker, bjælker, trusser

Ifølge trækonstruktionerne kan ledninger være både åbne og skjulte. Åben ledninger i loftet udføres på samme måde som med betonkonstruktioner. Alle installationsprodukter skal være fremstillet af metal eller ubrændbart materiale.

Fastgørelse ledninger til loftet på isolatorer i moderne konstruktion bruges meget sjældent, primært til at simulere en vintage interiør i lejligheden. Oftere ledninger foretages i korrugeringer eller metal slanger, der er monteret i loftet med klip. Ofte også brugte rør, der er fastgjort med klemmer. Kabler trækkes i rør eller ærmer fastgjort på overfladen med ståltråd.

I stigende grad, for enheden ledninger på træflader brugt plastik kabelkanaler. Dette materiale opretholder ikke forbrænding, og plastik males under produktionen og simulerer træets tekstur. Kabelkanaler med passende tværsnit er fastgjort på loftets overflade med skruer eller selvskærende skruer.

På steder med bøjning skæres kabelkanalerne i en vinkel. Det er praktisk at gøre dette ved hjælp af tømrerarbejde. Der fremstilles også specielle produkter til bøjninger og gafler. De forenkler betydeligt installationen af ​​elektriske ledninger i loftet. Yderligere kabler er anbragt indeni og lukket med snap-on covers.

Skjulte ledninger er lavet på trælofter i et lag af gips, under gipsvæg eller indenfor loftkonstruktioner.

Når monteret i gips, skal kablerne fastgøres langs asbeststrimmel eller på stålbånd. For at fastgøre kabler anvendes klemme eller neglestykker.

Det er strengt forbudt at fastgøre kablet ved at spik det mellem lederne. Hvis ledningerne er gjort i kanaler, der er blevet ristet i gips, er det muligt at tilslutte kablerne med en hurtigtørrende opløsning med tilsætning af alabaster.

Ved ledningsføring under gips er det ikke nødvendigt at lave kanaler, fordi arkene er monteret på en ramme lavet af metalprofiler. Det er absolut nødvendigt at placere kabler inde i metalrør, når der lægges bagved hængende lofter, hvilket gør det muligt at lokalisere tændingen af ​​ledningerne i tilfælde af kortslutning. Rør er tilladt at bruge stål vandledning, eller kobber.

Diameterne på rørene skal sikre lægningen af ​​det krævede antal kabler af den ønskede størrelse. Før du bruger rørinspektionen, afvis krystal. Derefter skæres de i stykker af den krævede længde og skæres i tråde i enderne af stålrør. Det er obligatorisk at fjerne burrs og burrs, der kan beskadige kablernes isolering.

Rørstykkerne er forbundet med vinkler eller koblinger. Kobberrør bøjer specielle rørbøjere.

Det skal bemærkes, at når der installeres en hvilken som helst type ledninger i lejligheden, skal det være muligt at udskifte det på grund af fysisk forringelse eller en nødsituation. Korrekt udført arbejde med installation af elektriske ledninger sikrer lang og sikker drift af hele bygningen eller strukturen.