Kabelbeslag - valg af monteringsmetode

Når ledningerne er anbragt, er en af ​​opgaverne at rette kablet korrekt. Det skal ikke tage meget tid, men det skal være sikkert og sikkert.

Regler og egenskaber ved valg af type fastgørelsesanordninger til kabel

Kabelbeslag vælges afhængigt af metoden til installationen og basismaterialet, som ledningen skal fastgøres på. Lad os starte med et valg på materialet.

Kabelfastgørelse vælges afhængigt af pakningstypen (åben eller lukket) og typen af ​​bund

Afhængigt af typen af ​​materiale

Alle baser er opdelt i blød og hård, men der er stadig tynd og skør. De bløde baser omfatter træ, gips kan tælles her. Hvis du skal tilslutte kablet til disse baser, bruges negle eller skruer oftest. Installation af fastgørelsesanordninger er kendt for alle og tager ikke meget tid.

Kablet er hovedsagelig fastgjort med dowels.

De stive baser omfatter beton, armeret beton, mursten. Fastgørelsesanordninger med dowels (dowels-negle) er installeret i sådanne baser. Installationsprocessen på dowel er længere - du skal først bore hullerne og indsætte plastikpluggen, og derefter først montere fastgørelseselementerne. Men i sådanne materialer er det uundgåeligt. Undtagelsen er murværk. Hvis fastgøreren er placeret i sømmen, kan du komme med med negle. Men bjerget i dette tilfælde vil ikke være meget pålideligt.

Fragile grunde. Denne kategori omfatter gipsvæg og byggesten af ​​letvægtscellet beton af enhver art. For disse baser er der specielle dowels, der har et større fodaftryk end de standardiserede. Også til lette cellulære beton er der en fastgørelse på limen.

Specielle dyvel sommerfugle til installation i gipsvæg eller skum beton

Tynde baser. Disse er plast, hardboard, spånplader og andre lignende materialer. Hvis det er nødvendigt at fastgøre kablet på en sådan overflade, anvendes tynde nelliker, beslag, med et lille antal ledere, der anvendes fastgørelseselementer på en limbase. Normalt er disse små plastelementer, på bagsiden af ​​der er et klæbebånd med en beskyttelsesstrimmel. Ved installationen fjernes beskyttelseslisten, fastgørelsen er monteret på lim. Det modstår ikke tung belastning, men det er muligt at strømline ledningsnettet, der går til skrivebordet.

Negle, skruer eller dowels?

De fleste standardfiksere kan fastgøres enten med negle eller skruer eller med dowels. I overensstemmelse med materialetype, dens styrke og densitet vælges typen af ​​fastgørelsesdele.

Dowels bruges mere ofte.

Der er nogle få undtagelser. For eksempel kan U-formede beslag fra en byggestifter kun installeres i bløde baser eller i spånplader, og dowel clips er ikke egnede til dem.

Installationsregler

Uanset hvilken type fastgørelsesmiddel der vælges, er det værd at observere de enkle regler for dens placering. I dette tilfælde er kabelmonteringen pålidelig.

 • Den optimale afstand mellem to elementer er 40-50 cm.
 • På steder af rotation har fastgørelsesanordninger 5-10 cm fra bøjningen.
 • Hovedet af negle, dykker, skruer bør ikke stikke ud, ellers kan de beskadige kabels isolering.
 • Kablet bør ikke sænke, spændingen skal være ensartet. Hvis der er behov for lager, rulles den op og placeres på ét sted.

Installer kabelklemmer

Dette er alle generelle regler for kabelfastgørelse. Dette er ikke en dogma, men deres gennemførelse letter arbejde og garanterer normale resultater.

Fastgørelsesanordninger til åben installation

Med den åbne metode til lægning forsøge at bruge de mindst mærkbare typer af fastgørelsesdele. Et sådant vedhæftningskabel kan ikke være helt usynligt, men kan ikke være iøjnefaldende.

Vi skal forsøge at gøre kablet uklare....

Hæfteklammer fra en konstruktion hæftemaskine

Hvis din gård har en hæftemaskine, kan du nemt og hurtigt lave et lavspændingskabel med lille diameter. Til salg er der specielle U-formede beslag. De er beregnet netop til disse formål. Der er to typer:

 • 28 eller S. Fremstillet af ledning med en tykkelse på 1,25 mm, egnet til fastgørelse af kabler med en diameter på 4,5 mm, benhøjde fra 9 mm til 11 mm.
 • 36 eller L. Har en diameter på 6 mm, benhøjde fra 10 mm til 14 mm.

Flere typer kabelklip til hæftemaskinen

Der er også specielle kabelbeslag med plastikhus (på billedet til højre). De koster mere, men på grund af plastikhuset er der mindre chancer for at overføre ledningerne eller beskadige isoleringen.

Hæfteklammer kan være af galvaniseret stål, dåse - af rustfrit stål. Benene kan være almindelige, spidsefulde. Den anden mulighed er lettere at gå selv i tætte baser som spånplader. Som du forstår, er dette fastgørelsesmiddel ikke brugt til serielle ledere, men til det trådløse internet, telefon osv. meget praktisk.

Hæfteklammer og klip

Fastgørelseskabler med forskellige diametre gøres oftest med hæfteklammer og klip. Gør dem af metal og specielt stærk plastik. Plastklip bruges til at fastgøre ledningerne i lokalerne, metal kan bruges på gaden. Metallet kan være galvaniseret, malet, men det er bedre at finde lavet af rustfrit stål til udendørs brug.

Klip og beslag til fastgørelse af kablet til væggene

De mest usynlige af klip er små plastikbeslag med studs (øverste venstre hjørne på billedet). De bruges, hvis du skal strække en streng kabel. Arbejdet bevæger sig hurtigt - sætte, kørte en nellik. Resten af ​​beslagene er mere synlige, men kan holde stærkere og stive ledninger.

Der er også plastikklip til fastgørelse af en korrugeret beskyttelseskappe på væggen. De er i form af linjer af flere stykker, der er - en efter en. Så du kan lave en enkelt leder og en gruppe kabler.

Til fastsættelse af gofroshlangov

De samme klip kan bruges til at fastgøre kabler med passende diameter. For meget hårdt er det bedre at bruge metalbeslag, og for ledere af mellemhårdhed er disse også velegnede. God til disse formål klip med holderen (billedet nedenunder til venstre). De kan også bruges til at fastgøre kabler til loftet.

Baseret på dowels

Der er kabelfastgørelser baseret på plastikdykler. Plast er brugt kraftigt, så anvendelsesområdet ikke er begrænset - du kan sætte mursten og betonvægge. Der er flere typer:

 • Dowel coupler. Hætten på denne fastgørelse er støbt med en kobler. Praktisk, hvis du har brug for at ordne bunden af ​​kabler.

Dowel-kobler - hurtig installation

Dowel clips er af to typer - til flad og rund kabler

Dowel med screed platforme

Alle disse typer fastgørelsesanordninger er billige, men gør et godt stykke arbejde med deres opgaver. De er endnu bedre at bruge end med metal negle - mindre tilbøjelige til at beskadige isoleringen. Da de er billige, kan de reparere kablerne i porten.

Kabelfastgørelse i porten

Når den er skjult i et ubrændbart kabel, der ligger i en speciel rille, skæres den gennem væggen. Disse riller kaldes porte, og processen kaldes gouging eller gouging. For at holde kablet i denne rille og ikke falde ud, skal det på en eller anden måde løses. Der er flere måder at begå:

 • Fortynd byggegips og dens "tortillas" for at fastgøre ledningerne til væggene i recessen. Metoden er egnet til et lille antal ledere med ikke meget stiv isolering. Under arbejdet skal du knead en lille mængde gips, da det "sætter" meget hurtigt.

Gipsmørtel holder kablerne godt i strobing

Coupler eller dowel-kobler giver dig mulighed for at reparere ledningen i porten

Hjemmelavede kabelholdere

Funktioner af brændbar base

Hvis skjulte ledninger gøres i brændbare vægge - træ, ramme osv. - I henhold til brandkrav skal de lægges i en ikke brændbar beskyttelseskappe. Den ikke brændbare skal er enten korrugerede slanger fremstillet af plastik, som ikke understøtter brændende eller al metalkanaler. Ved anvendelse af korrugerede slanger er fastgørelsesmetode det samme som ved fastgørelse af kablet. Forskellen er i diameteren af ​​de nødvendige fastgørelsesdele.

Du kan bruge enhver passende størrelse fastgørelsesanordninger til at fastgøre goffer slanger.

Ved brug af metalkasser er de fastgjort i væggen, og så lægges kabler i bakker. Denne metode anvendes hyppigere i rammekonstruktion, fordi barberingen af ​​kanaler i trævægge reducerer deres isolerende egenskaber betydeligt. Derudover ændrer træhuset sig konstant, og stive fastkasser kan være et problem. Ved ledninger i træhuse bruger de ofte åbne ledninger i kabelkanaler eller foretager retro ledninger.

Store bundt af ledninger

Ofte, når ledningsføring er nødvendig for at lægge et stort antal kabler. For at minimere den tid, der kræves til montering af store bundt af ledninger, kan du:

 • Opdele dem i bundter på 3-4 stykker og fiks dem med bånd, tapper osv. Metoden er ikke dårlig, men vejstængerne skal være dybe, hvilket er umuligt med en lille tykkelse af væggene (problemet med præfabrikerede huse).

Opdelt i klaser

Brug aluminium perforeret tape

Du kan også bruge en kombination af disse metoder. Ved brug af båndet er det fastgjort ved kanterne. På grund af sin stivhed holder den lige stive ledere eller korrugerede skaller godt. Hvis det er nødvendigt, kan du installere fastgørelsesanordninger og mellem kabler, men det skal sikres, at isoleringen ikke beskadiges.

Sådan repareres kabler på loftet

Hvis kablerne i loftet ikke er meget mange, kan du bruge almindelige fittings - klemmer, bånd, klip, hjemmelavede klemmer osv. Men det er ubelejligt at installere dem - du skal arbejde i lang tid med dine hænder op, og selv holde værktøjet og kablet i dem. Hårdt arbejde

Hvis loftet er ophængt, kan kablerne fastgøres til suspensionerne. I dette tilfælde skal du bruge de sædvanlige plastikklemmer (stramning), som fastgør ledningerne over niveauet for det fremtidige loft. For ikke at beskadige skallen eller endda ledningerne, er det bedre at lægge ledningerne i en beskyttende korrugeret slange. Det vil også gøre ledningerne sikrere med hensyn til brandsikkerhed.

Kabelføringsenhed, når der installeres et hængende loft

Store bundter af kabler på loftet lettere at lægge i bakker. De er tråd og metal (af fast metal og perforeret). I lejligheder og huse bruger der normalt ledning. De står og vejer mindre. De er knyttet til loftet på justerbare suspensioner.

Skuffer til at lægge store kabler af kabler

En sådan kabelfastgørelse kræver også installation af suspensioner, men antallet af fastgørelsesanordninger er meget mindre. En anden fordel ved denne metode til at lægge kabler er, at det er nemt at udskifte eller lægge nye, hvis det er nødvendigt. Minus - bakker er ikke særlig billige.

Sådan arrangeres bundtet af ledninger

I vores huse vises mere og mere udstyr, og det hele har ledninger. Til skrivebordet strækker sig ofte omkring et dusin ledninger. For at de ikke er forvirrede, er det bedre at strømline dem. Til dette er der forskellige typer plastpuder. Nogle indsamler ledningerne i bundter, den anden tværtimod tillader at udføre hver tråd separat.

Kabelfastgørelse til at arrangere ledninger

En del af dette kabelforbindelsesorgan går under skruer eller negle, del - på basis af velcro. Den anden mulighed kan installeres sikkert på møblerne. Selvklæbende sammensætning holder sig godt på den laminerede eller lakeret overflade, og der er ingen grund til at lave huller.

Fastgørelse til søjler og vægge med luftmontering

Når der lægges kabler i luften, skal de fastgøres til stænger, vægge af bygninger og andre genstande. Der er fastgørelsesdele til selvbærende og konventionelle kabler. Konventionelle kabler mellem poler uden støtte kan ikke suspenderes - de modstår ikke belastningen. For sådanne ledere mellem understøtningerne spændes kablet og et kabel er fastgjort til det på suspensionerne. I dette tilfælde falder belastningen på kablet og ikke på kablet. Måder at fastgøre kablet - helst, men det mest almindelige - at lave en løkke rundt i stolpen, fastgør enden. Til mellemliggende poler kan du bruge en tilgængelig metode - to separate kabler, en drevet krog, en passende beslag.

Fastgørelse af kablet til søjlerne

Kablet fastgøres til støttekablet ved hjælp af understøtende klip. De er under kabler af forskellige former, sektioner. Det er også muligt at anvende plastbestandige beklædningsgenstande. Nogle gange, for økonomi, er kablet fastgjort med stykker af tråd, vride det. Denne metode er den mindst pålidelige. Ved store belastninger kan det være, at vridning muligvis ikke holder ledningen, det vil slynges.

Sådan hænges kablet til kablet

Til selvbærende kabler består fastgørelsesdele normalt af to dele - beslag eller klemmer, der er fastgjort til væggen, en stang og klemmer, der klæber fast til den monterede beslag og holder kablerne. Klemmer anvendes kun på poler. De er især velegnede på armeret beton søjler - der er ikke behov for at bore huller, hvilket er meget vanskeligt.

Flere muligheder for montering af kablet på stangen

Beslagene er af flere typer. De vælges afhængigt af typen af ​​base (træ, stål, beton, aluminium) og den planlagte belastning. Til destination er:

 • otvetvitelnye - til montering på søjler og søjler i spor af spor;
 • mellemliggende fastgørelser - til montering på poler og søjler langs ruten uden drejninger og grene;
 • front - til montering på ydervægge.

Suspensionskonsoller eller klemmer er fastgjort til beslagene. De vælges afhængigt af typen af ​​kabel, dens tværsnit osv.

Fastgørelse af kablet til væggen - metoder og teknologier

Hilsner til dig venner og læsere af webstedet "elektriker i huset." I dag kan en moderne persons liv ikke forestilles uden moderne teknologier, som f.eks. Internettet, tv, mobiltelefon, husholdningsapparater. Alle disse enheder fylder vores liv med komfort og hygge. Som du ved, har alle elektriske apparater en fælles karakteristik - de har brug for lysnettet.

Netværket er i sin tur et netværk af ledninger og kabler placeret på bygningsmaterialer (vægge og lofter) og forbundet via beskyttelsesanordninger.

For sikker drift af elektriske ledninger skal kablet være sikkert og korrekt fastgjort til disse strukturer under installationen, så i dagens artikel skal vi behandle spørgsmålet om, hvordan du reparerer kablet til væggen, hvilke enheder og teknologier der anvendes.

Selvom spørgsmålet ved første øjekast synes trivielt, spørger folk ofte mig om at rådgive hvilken metode der er bedre? Det hele afhænger af situationen og metoden til installation af elektriske ledninger. I dag er der mange metoder og metoder fra alle slags dykker, klemmer og klip til de banale improviserede fastgørelsesdele fra ledningen. Lad os se på alle fordele og ulemper ved hver.

Den mest praktiske kabelfiksering

Som jeg sagde, afhænger det også af monteringen af ​​kablet på en eller anden base, afhængigt af metoden til installation af elektriske ledninger.

Hvis installationen af ​​elektriske ledninger udføres skjult, er det vigtigt at sikre ledningerne i sporet, så de ikke forstyrrer fremtidig efterbehandling og plettering af vægge.

For åbne ledninger forsøge at vælge måder og tilbehør, mindre mærkbare for øjnene og ikke tiltrække opmærksomhed.

Kabelføringen afhænger også af færdiggørelsesmetoderne i rummet. For eksempel, hvis lofterne i en lejlighed er spændt eller suspenderet, og kabellinjerne løber nøjagtigt langs loftet, så er der ikke behov for at lave slag på det og dække ledningerne i dem (de forsvinder alligevel under den dekorative finish).

Hvilke værktøjer har du brug for sikkert at fastgøre kablet på væggen? De overflader, som du bliver nødt til at arbejde på, kan være lavet af beton, mursten, træ, derfor er det mindste sæt af værktøjer en puncher, en boremaskine eller en shuropovert.

Dowel kabel klemme

Sådanne fastgørelsesanordninger er designet til at fastgøre et enkelt kabel. Det er meget nemt at fastgøre kablet med dykkerklemmen For at gøre dette behøver vi bare en hammerboremaskine og en boremaskine til beton med en diameter på 6 mm. Først bores et hul i betonen til den ønskede dybde (afhængigt af længden af ​​dybden selv), så klemmen åbnes og et kabel indsættes i det, hvorefter klemmen trykkes ind i hullet.

På siderne af klemmen i en vinkel er der lavet indskæringer, som forhindrer det i at falde ud af væggen. Hvis størrelsen af ​​boret og klemmen vælges korrekt, falder tappen aldrig ud af hullet.

Dowel kabel klemme kan leveres i to versioner: til fladt og rundt kabel.

De positive aspekter er den lave pris, hurtige installationsmetode, pålidelig fixering (du kan være sikker på, at kablet ikke går i stykker under egen vægt).

Ved hjælp af dowel clamp kan kabelfastgørelser laves til beton, mursten, skumblok, dekorativ sten. Velegnet til både åbne og flush fastgørelsestråde.

Monteringssted til kabelfastgørelse

Dette kabelfiks er lavet i form af en firkantet pude. Kan være firkantet eller længere aflangt. Jeg foretrækker at bruge den anden mulighed, da de er mere holdbare. Indvendigt er der et monteringshul til montering. Nogle gange i butikkerne kan du finde forkortelsen som CMP (platform med monteringshul).

Installation er heller ikke svært. Til at begynde med er et hul boret i beton med en diameter på 6 mm, en almindelig dowel er indsat i den, og platformen er fastgjort til bunden (væg eller loft) med en selvdrejende skrue.

Så tager vi den sædvanlige nylonbinde og fastgør kablet til siden. Denne metode giver dig mulighed for at vedhæfte flere ledninger og kabler til et enkelt sted. Det betyder, at færre huller skal bores, hvilket følgelig fremskynder installationsprocessen.

Et positivt aspekt er brugervenligheden, hurtig installation, evnen til at vedhæfte flere kabler til webstedet på samme tid.

Bandage dowel

I udseende har det noget til fælles mellem dowel og skruen. Den er lavet af plastik. Monteringshovedet er udstyret med et hul, hvorigennem du kan skubbe slipset og fastgøre kablet.

Installationsprincippet ligner de tidligere metoder. Vi bor et hul med en diameter på 6 mm og hammer et bandage ind i det. Derefter passere slipset og binde kablet eller gruppen af ​​kabler.

Helt ærligt forsøgte jeg ikke at fastgøre kablet til væggen med et sådant bandage, så jeg kan ikke sige noget om dem.

Dowel cable tie

Dowel screed eller som det hedder klemmen med den dowel praktisk og alsidige enhed. Enheden består af to elementer monteret i en hel: dowel og clamp (screed). Dette forenkler processen med installationen.

For at montere denne type fastgørelsesanordninger er det nødvendigt at klemme de to halvdele af dowel og fastgøre dem med en speciel låse-lås.

Dowel screed klar til installation.

Dowel selv er fastgjort i væggen med en plastikpen, som fungerer som en skrue. Installationsprocessen er også ret simpel. Vi bor et hul i en beton eller mursten, så indsæt en dowel ind i den med en dowel og hammer i en spacer peg. Alt - armaturet er pålideligt fastgjort.

Stram nu slipset og binde ledningerne.

Kabelbinder med et hul

Ud over de sædvanlige nylonkabelbånd har kabelbinderne en tilsætning, sidstnævnte har et ekstra skruehul til fastgørelse på overfladen af ​​vægge og gulve. Omkostningerne ved sådanne fastgørelsesanordninger svarer til omkostningerne ved konventionelle klapklemmer. Under installationen skal man huske på, at klemmen ikke åbnes efter stramning.

Fastgørelse af kablet til væggen med kabelbånd med et hul er også ret simpelt. Vi bor et hul i væggen, indsæt dybden, tag en skrue og fastgør slipset til bunden.

Derefter kan du binde en ledning eller en gruppe ledninger med en klemme. Ulempen ved denne metode er manglende evne til at skifte eller frigive ledningerne, for det er nødvendigt at bryde kobleren og installere en ny.

Kabelclip

Kabelklip er plastik og metal.

Plast kabelclips

Som regel bruges den til udendørs installation af enkeltkabler. Plastikbeslaget er udstyret med en søm til fastgørelse, henholdsvis egnet til montering på bløde overflader, såsom træ, spånplader, plastik (sådan beton kan ikke hamres i beton).

Under min praksis måtte jeg ofte se denne metode til montering af tv- og telefonkabler. Udbydere til fastgørelse af et internetkabel er meget glad for at bruge plastikklip.

Generelt, hvis reparationen allerede er færdig, og du skal omhyggeligt afmontere kablet over basispladen, er dette en ideel mulighed - simpelthen og billigt.

Metal kabel bånd

Denne metode bruges som regel til at fastgøre kabler, der ligger i en metalhylster. Metalbeslag har hul til fastgørelsesanordninger på en eller to sider. Størrelsen af ​​beslagene kan vælges afhængigt af metalslangens diameter. Fremragende modstandsdygtighed over for mekanisk belastning, egnet til at "holde" tunge kabler.

Plus er "genbrug". Du kan nemt udskifte, skifte, tilføj kablet, du skal bare skrue skruen ud.

Kabelklip

Sådanne fastgørelsesanordninger til kabel er egnede, hvis ledningerne udføres i bølgepapirer af plast eller PVC.

Hvis kabelføringen af ​​elektriske ledninger udføres på en betonvæg, udføres klapmontering på dybden. Hvis overfladen er lavet af træ, kan fastgørelsen af ​​klipene udføres på almindelige skruer på træet.

Klipernes størrelse vælges i overensstemmelse med diameteren af ​​korrugeringerne eller plastrørene. Denne metode til kabelfiksere har et plus-klip kan monteres i en enkelt enhed. Hvis du ser tæt på, er der specielle riller (låse) på siden af ​​klip. Med hjælpesklipsne passer de sikkert sammen. Det er således muligt at lægge flere kabelruter ved siden af ​​hinanden, og ledningerne vil være glatte og røde.

Hjemmelavede kabelfittings

Når der ikke er noget passende ok i hånden, kan puderne eller beslagene bruges til at lave hjemmelavede kabelfastgørelsesanordninger. Nok til at vise opfindsomhed. Og for at være klog, er vores mand kendt.

Hvilke materialer vil der være brug for til fremstilling af hjemmelavede fastgørelsesmidler? Enkelt eller dobbelt ledning (fortrinsvis PPV) og dowel skruer.

Det er nødvendigt at skære stykker af tråd med 5-7 cm og træk skruen i midten af ​​de udskårne stykker. Hvis tråden er enkeltkern, skal du blot sætte stikket i stikket.

Det er nødvendigt at bruge en ledning med en monolitisk kerne (den strengede kerne vil ikke give behov for stiv fiksering).

Der er flere fordele ved sådanne fastgørelsesdele:

 1. - nem installation;
 2. - Du kan binde en eller flere kabler på samme tid;
 3. - Mulighed for genanvendelig brug (du kan hurtigt unpinere eller binde denne mount);
 4. - billigt.

Sådan ser den selvfremstillede kabelfastgørelse til væggen ud. Som du kan se intet kompliceret. Forresten, i stedet for ledningen, kan du bruge noget materiale, såsom tynd galvaniseret tape.

Det er alle mine kære venner, ikke alle monteringsmetoder blev nævnt her, men kun de vigtigste. Måske har nogle af jer brugt i jeres øvelsesmetoder, der ikke blev nævnt i denne artikel, vær venlig at dele det med mig, og alle læsere vil være interesserede i at vide.

8 måder at fastgøre kablet på væggen

Udendørs ledninger

For at foretage en åben elektrisk ledning er det nødvendigt at fastgøre kablet over den dekorative vægdekoration. Denne mulighed for ledninger anvendes som regel i træhuse og havebygninger, f.eks. I garagen eller hozblok. Kabler, klip eller specielle porcelænisolatorer kan bruges til at fastgøre ledninger til væggene. Overvej funktionerne i anvendelsen af ​​hver af mulighederne.

Kabelkanaler

I dag anvendes fastgørelsen af ​​ledninger og kabler i specielle plastkanaler oftest. Dette skyldes, at kabelkanaler har et attraktivt udseende, lave omkostninger og vigtigst af alt, de giver dig mulighed for hurtigt at rette en gruppe af ledere på ét sted. At montere uafhængigt ved hjælp af denne metode er det tilstrækkeligt at fastgøre plastikboksen på væggen med selvlukkende skruer.

Hvis du har brug for at forbinde flere elementer i en linje, kan du bruge specielle tilslutninger fra producenten. Efter at kabelkanalen er fast, kan du sætte alle kabler ind i den og lukke frontdækslet (den er låst). Mere detaljeret, hvordan man fastgør kabelkanalen til en væg, fortalte vi i særskilt artikel.

klip

Fastgørelse af ledninger og kabler med klip anvendes kun, når ledninger installeres i rør, og også hvis lederen er yderligere beskyttet af et bølgepap. I dette tilfælde er ledninger til væg og loft meget enkel.

Hvis overfladen er træ, er alt det, der er nødvendigt, at fastgøre klipset med skruer på træet. I betonvæggen eller i loftet skal du forborge hullerne med en perforator, derefter køre i dybden og derefter klare klipene selv. Hele installationsteknologien præsenteres visuelt i videoeksemplet:

Forresten kan klip fikseres ikke kun indendørs, men også på gaden. Denne metode er egnet, hvis du beslutter dig for at udføre gadenes ledninger på cinderblokken eller murstenen af ​​bygninger.

isolatorer

Fastgøring af ledningerne til væggen på isolatoren bruges oftest ved montering af elektriske ledninger i et træhus og bad. For det første skal du reparere porcelænfatene selv, som er fastgjort til træpanelet eller tømmerhuset ved hjælp af selvlukkende skruer, så drej trådene i en stram bundle og send det til isolatoren som vist på billedet nedenfor:

For ikke at dreje ledningerne selv, kan du købe en speciel antik ledning, som allerede er snoet. Sådan laver du retro ledninger med dine egne hænder, læs den relevante artikel.

Neglebøjler

Denne monteringsmetode er velegnet til tv- og telefonkabler samt en linje fra internettet. Der er flade og runde plastikbeslag, som nemt kan fastgøres til væggen ved hjælp af små pinde, der følger med sættet. Meget bekvem installationsmulighed, som bruges til ubemærket at holde kablet over bundkortet i et hus eller lejlighed.

Skjulte ledninger

Når du installerer elektriske ledninger på en skjult måde (i stroben under gipset), er der flere muligheder for at fastgøre ledninger og kabler til væggene. Overvej fra den mest enkle og effektive til den mindst bekvemme.

Dowel clamps

Dowel clamps, faktisk, som dowel-screed, er meget praktisk at bruge. Disse fastgørelsesanordninger har en lav pris og giver dig også mulighed for hurtigt at lave ledninger. Screeds, selvfølgelig, mere praktiske og alsidige, så vi anbefaler at vælge dem til fastgørelse af ledningerne i sporet. Alt der er nødvendigt er at bore et hul i en beton, mursten eller træoverflade, indsæt en speciel dowel-kobler ind i den og derefter køre i en speciel ekspansionsstift.

Fastgør dowel-klemmen i væggen er endnu nemmere. Du skal bare bore et hul og derefter køre et slips i det som vist på billedet nedenfor. For at fastgøre kablet på gipsvæggen anbefaler vi at bruge en speciel dyvel sommerfugl, som allerede er skruet fast (andet billede).

Forresten, hvis du allerede har kablet væggene, og du skal vedhæfte et andet kabel til det, kan du bruge almindelige plastikklemmer. Til montering på denne måde på gaden anbefales det at bruge sorte klemmer, der er modstandsdygtige over for ultraviolet stråling!

Hurtigtørrende opløsning

For hurtigt at montere ledninger og kabler i rillen, kan du bruge en hurtigtørrende løsning: alabaster eller gips. I dette tilfælde er du nødt til at handle skyndsomt, fordi Den klare løsning hærder meget hurtigt, og du har måske ikke tid til at rette hele det valgte område i væggen. Kablet skal som regel "frosne" i den forberedte strobe hver 40 cm som vist på billedet.

Fordelen med denne metode til fastgørelse af ledningen er, at du ikke behøver at bruge mange penge på materialet, og du kan også gøre uden negle og uden at bore væggene. Den største ulempe er hurtig opløsning af opløsningen, derfor er det nødvendigt at fortynde gips eller alabaster i små mængder. Derudover vil det være meget svært at vedhæfte mere end to ledere til væggen.

Hjemmelavede hæfteklammer

Ved fastgørelse af kablet til væggen ved hjælp af beslag vil der være en pålidelig klibning af lederen, og det vil også gøre det muligt at fastgøre flere grupper af kabler på en rute. For at fastgøre ledningerne til beslagene skal du først lave dataene med egne hænder. I dette tilfælde skal du bruge enten tyndt galvaniseret stål, skåret i strimler eller aluminiumtråd PTPZH. Længden af ​​hver hæfteklammer skal være fra 6 til 7 cm. Du skal skære materialet i passende stykker, og derefter bor et passende hul i midten af ​​hver. Så er alt simpelt - væggen er boret på passende steder, hvorefter en dowel er kørt ind og en "hurtig installation" er lavet. Du kan også hamre klammerne i med negle, hvis de er monteret på trævægge.

Ulemperne ved denne metode er den lange forberedelse af improviserede beslag, sandsynligheden for skader på lederisoleringen (hvis der anvendes galvaniserede stålstrimler) og det mulige udseende af røde pletter på tapetet, hvis stålet begynder at oxidere. Vi anbefaler ikke at bruge denne indstilling, hvis du skal rette kablet i væggen under gipset, fordi der er mere moderne og praktiske måder at installere på. Det er rimeligt at bruge hæfteklammerne for at fastgøre systemets varmekabel til det opvarmede gulv.

Forsamlingssted

Nå, den sidste, en af ​​de moderne muligheder, der gør det muligt at fastgøre ledningen til en flise eller møbler (for eksempel et bord), er at bruge samlingssteder med en selvklæbende side. Det er helt ret simpelt, så det er ikke engang fornuftigt at forklare essensen af ​​vedhæftet fil. Du kan se installationsstederne på billedet:

Det er alle måder at fastsætte ledninger og kabler på væggen. Som du ser, er der en bred vifte af fastgørelsesanordninger, der giver dig mulighed for at vælge den mest egnede mulighed for forskellige brugsbetingelser.

Sådan fastgøres ledningerne til loftet?

Vi skal sætte en sele på loftet. Er der speciel hardware til dette formål?

">
Sektionsklemmer. Vælg for at passe til dine behov. De mest "kompakte" fastgørelsesdele kan fås fra.

gør denne selen smukt i korrugeringen, og allerede korrugeringen fastgør holdere til rør
Der er mulighed for kabelkanal

Ændring af opladere og ikke kun

ps1x skrev:
De mest "kompakte" fittings kan fås med dowel-clamp.

Jeg prøvede det. Måske ved jeg ikke, hvordan man laver dem, men de holder slet ikke, selv i væggene.

Start derefter med chefen. Beskriv hvad væggen og materialet er. Det er tilrådeligt at sætte alle linjer i korrugeringen.
ps Måske med diameteren af ​​boringen forkert? Krypil NYM under gipset - et tyndt lag var påkrævet, uden stor indsats var det ikke muligt at trække ud og ledningen lå tæt på væggen. Problemerne skyldes mest sandsynligt, at enten væggen er hul eller fra et meget skrøbeligt materiale. men loftet.

ps1x Hvordan en boremaskine (diameter) blev boret for disse klumper.

ps1x skrev:
Det er tilrådeligt at sætte alle linjer i korrugeringen.

En korrugering er påkrævet? Ifølge belastningen vil der være maksimalt 4 pærer på 100 watt. Wire VVG 2x1.5. Udstationering på et betonplade skjult stofstrækloft.

bvn-2005 I dette tilfælde kræves PVC-"korrugering" - lægning af kablet uden NG-indekset i selen. Kablet er forresten ikke for sent, erstattes med 3x1.5.

ps1x skrev:
De mest "kompakte" fastgørelsesdele kan opnås

. med monteringsbånd. meget tyndere end JH. men dette er en amatør))

greg111 skrev:
. med monteringsbånd. meget tyndere end JH

På dette punkt vil jeg argumentere.

Let. Jeg giver en introduktion (som jeg udtalte mange gange, målrettet kablerne med et monteringsbånd). "Ja, det er vildt at gå - bore et hul til hvert kabel! Fuck it! Vi lavede to huller, trak båndet, hamrede et par dowels-negle - det er det!"
Hvis vi snakker om at fastgøre kablet i stroben - rotbåndet er tykkere - og hele spørgsmålet.
Hvis du bliver blødere - ville jeg være ked af min tid til at bore under hvert kabel. Især hvor det ikke vil være synligt, og hvor opgaven er at "fastgøre kablerne, så de ikke overflade, når skræftet hældes".

avmal skrev:
PVC "korrugering" er obligatorisk - at lægge et kabel uden et NG indeks i bundtet.

Jeg forstår rigtigt, at korrugeringen er obligatorisk for selen, men ikke for en enkelt ledning?

Korrugering bag det uigennemtrængelige loft er påkrævet. Selv for en enkelt ledning.

web-rr For et kabel også, hvis det ikke har et NG-indeks.

web-rr skrev:
Korrugering bag det uigennemtrængelige loft er påkrævet. Selv for en enkelt ledning.

bvn-2005 skrev:
Vi skal sætte en sele på loftet. Er der speciel hardware til dette formål?

Tortsman tape (TUB 10 eller 12 V)

Jeg plejede at lave et bundt af kabler med sådanne fastgørelsesanordninger til rørledninger bag et ophængt loft. Det viste sig at være meget praktisk - hvis det var nødvendigt at tilsætte eller stramme kablerne, skal du blot skrue skruen, skubbe klipset, tilføj og træk igen
Og om monteringstape - det er metal, med skarpe kanter. Endnu ubehageligt, hele mit liv lærte jeg at sætte plastbøsninger i metalrør, når du spændte kablet for at undgå en skarp kant.

ps1x skrev:
">
Sektionsklemmer. Vælg for at passe til dine behov. De mest "kompakte" fastgørelsesdele kan fås fra.

IEK-klemmerne er lidt underlige - de er designet til en 7 mm boremaskine. Meget ubehageligt. Hvis du bor 8 mm bor, så ja, vil ikke holde. I Skt. Petersborg, i butikkerne i "Hardware" -kæden, sælges ikke de IEK-ovskiy dowel-clamps under 6mm bore disse normer.

elecktris skrev:
IEK-klemmerne er lidt underlige - de er designet til en 7 mm boremaskine. Meget ubehageligt.

Ubehageligt at bære ekstra 7 mm bore?

Alex___dr skrev:
Ubehageligt at bære ekstra 7 mm bore?

Ikke kun i dette tilfælde. Selv ved 7 mm klipper ikke alle let, og hvis de gør det, holder de ikke en skamfuld ting.

elecktris skrev:
I Skt. Petersborg, i butikkerne i "Hardware" -kæden, sælges ikke de IEK-ovskiy dowel-clamps under 6mm bore disse normer.

Dette er nok Nizhny Novgorod, som jeg bruger.

avmal skrev:
Ikke kun i dette tilfælde. Selv ved 7 mm klipper ikke alle let, og hvis de gør det, holder de ikke en skamfuld ting.

Så er det slet ikke i borens diameter. Og i kvalitet (mere præcist i fraværet.) Klemmer.

Alex___dr Så om det og samtalen.

avmal skrev:
Så om det og tale.

Så fra denne besked -

elecktris skrev:
IEK-klemmerne er lidt underlige - de er designet til en 7 mm boremaskine. Meget ubehageligt.

Du kan kun lave en konklusion - du har brug for en "ikke-standard" snegle. Og hvis det er, så er der ikke noget problem.

Alex___dr skrev:
Du kan kun lave en konklusion - du har brug for en "ikke-standard" snegle. Og hvis det er, så er der ikke noget problem.

Faktum er at udover borax 7mm, for disse IEC'er har man også brug for stålnerves, jernfinger og et rigt udvalg af svære ord.

avmal skrev:
Og du spørger dig selv spørgsmålet - hvorfor alle bliver holdt, og du er det ikke?

avmal skrev:
Faktum er at udover borax 7mm, for disse IEC'er har vi også brug for stålnerves, jernfinger og et rigt udvalg af svære ord.

Her svarede du selv. :-)

bvn-2005 skrev:
Her svarede du selv.

Og du forsøgte ikke at købe normale dowel-clamps? Ikke IEK?

elecktris skrev:
IEK-klemmerne er lidt underlige - de er designet til en 7 mm boremaskine. Meget ubehageligt. Hvis du bor 8 mm bor, så ja, vil ikke holde. I Skt. Petersborg, i butikkerne i "Hardware" -kæden, sælges ikke de IEK-ovskiy dowel-clamps under 6mm bore disse normer.

Jeg brugte dem for første gang og troede stadig, at de var så dårlige zalazyat i hullet. Men stadig de fleste faste fingre og nogle pasatizhami.

Jeg måtte VVG 3-2,5 prokinut under vindueskarmet. Jeg gjorde det simpelt: Jeg lagde det på limen til loftsplinterne. Holder tæt.
Hvis du ikke har brug for i mange år, og kablet ikke er tykt i armen, så er det muligt

. Og om monteringstape - det er metal, med skarpe kanter...
I mit forslag er fyldt tape fyldt med plast på fabrikken, det har ingen skarpe kanter. Borehuller til fastgørelsesanordninger kan erstattes med OBO dowels, ved hjælp af en doboynik (du kan også OBO) og vores kilo kivaldochka. Mindre tid brugt på ledninger. Minus af disse dowels er gulvpladerne fra ZZHBI. bøje.

Spørgsmålet til de respekterede herrer, renovering af lejligheden, herunder udskiftning af ledninger, vil snart være forbi. Ledninger vil blive latt på loftet, spørgsmålet om montering dem til loftet. Jeg vil bruge kablet BBH-ng, uden korrugeringer. For ikke at bore 100.500 monteringshuller i loftet, vil jeg tage træstænger på 20 * 40 mm og fastgøre dem i loftet, mellem loftet og bjælkerne, hoppe over kabelbåndene i den ønskede afstand i den ønskede afstand. Er det muligt at gøre det? Der er en anden ide: Tag en bred kabelkanal op, opløs i strimler 40 mm bred og fastgør dem til loftet, de vil fungere efter samme princip som stænger.
Hvorfor bruger du ikke straks kabelkanalen? Jeg har bare lave lofter i lejligheden, og kampen går for hvert mm, så jeg vil rette ledningerne så tæt som muligt til gjnjkre /

Fastgør kablet til loftet

Denne artikel vil diskutere de bedste og mest praktiske måder, hvormed du selvstændigt kan reparere et elektrisk kabel eller rør til en væg, et loft eller et gulv.

I min mangeårige elektrikerpraksis har jeg mødt en lang række forskellige monteringsmetoder, men nu vil jeg fortælle dig om de mest praktiske, hurtige og praktiske.

Ved installation af et elektrisk kabel er det nødvendigt at trække sig tilbage fra 40 til 60 centimeter mellem dens fastgørelsesanordninger. Og følg også de almindeligt accepterede ledningsregler, der er beskrevet i denne artikel.

Hvor bedst kan du rette kablet i boliger og lejligheder.

 1. Fastgørelse i strob af alabaster, gips eller anden hurtig-tørrende opløsning. Mange elektrikere sætter et strømkabel eller rør i en strobet hver halve meter ved hjælp af en hurtigmonteret mørtel. Hvad er fordelene ved denne metode.
  • En ret snæver rille med en lille margen over bredden af ​​kablet.
  • Arbejdshastighed
  • Lav pris.
  • Du behøver ikke at søge og købe ekstra specielle fastgørelsesdele.
  • Ingen slag eller øvelse til installation.
  • Det er nødvendigt at fortynde løsningen ofte.
  • Mere end to kabler i en tarm er meget svært at dække.
  • Denne metode er svært at fastgøre røret.
 • Billig og praktisk metode til fastgørelse af kablet vil være at fastgøre dowel clamps. som er til både fladt og rundt kabel. Når du køber, skal du vælge størrelse afhængigt af det ønskede tværsnit og antallet af elektriske kabler. Før installationen borer vi et hul med den krævede diameter med en perforator eller en boremaskine, tag fat i bundtet af ledninger og hammer i dowel-klemmen. Jeg bruger ikke denne metode i mit arbejde på grund af manglen på universalitet eller behovet for at vælge den passende størrelse af fastgørelseselementer for hver enkelt sag.
 • Mere universal mount på dowel - screed. Med det kan du nemt lave både fladt og rundt kabel, hver enkelt eller noget sammen. Det er simpelthen indsat i det borede hul, hvorefter den ekspanderbare plastikpind er hamret.
 • Hurtigt gør det-selv-tilpas kablet, kabletbåndet til væggen og loftet tillader et kabelbinder med et hul til en dowel-negle eller skrue. Vi borer et hul, der spiker dyvelespiken med et øje til slips, og det er kun nødvendigt at indsætte og fastgøre ledningerne ved blot at trække spidsen ind i selvspændingslåsen.
 • At fastgøre til det andet kabel, der allerede er fastgjort, tillader en enkel plastikbinding med lås. De kommer i forskellige størrelser, farveløse eller sorte. Sidstnævnte kan bruges til montering på gaden, fordi de er modstandsdygtige over for UV-stråling.
 • Plast dowel under klemmen. Vi bor et hul, hammer og indsæt en enkel klemme med den ønskede længde og tykkelse. Min yndlingsmetode, der bruges til montering på vægge eller lofter på elektriske linjer, takket være sin alsidighed, kan du altid hurtigt indsætte i plastikpladen eventuelle nødvendige dimensioner af screed, tilføje en anden eller udskifte den med en anden.
 • Til montering i gulvet af rør af metal eller HDPE samt metal slange, ville den bedste mulighed være at bruge metalbeslag af den passende diameter. Til montering i gulvet er der nok mulighed med et hul.
 • Clips jeg bruger til fastgørelse af metal, PVC glatte og bølgede rør til loft og vægge. Klipet er fastgjort til overfladen med en dowel, og rørene er allerede simpelt snappet ind, så det er vigtigt at vælge præcis klippets størrelse for rørets diameter. Ellers vil du ikke kunne snappe det, eller bare rørene holder ikke.
 • Nail parentes bruges normalt til at fastgøre til væggen på et tv, telefon eller computer kabel. De fås separat for flad og rund kabler.
 • Monteringsstedet med selvklæbende basis vil være nyttigt til fastgørelse på allerede klare overflader, ikke kun vægge, men også møbler. Det er sikkert fastgjort til overfladen, som ikke er beskadiget. Du kan altid skrælle puten, hvorefter der ikke bliver sporet tilbage.
 • Til montering på gipsvæg eller PVC-paneler anvendes specielle skruer eller sommerfugle, som sættes i hullet og fastgør fikserne til dem med en selvdrejende skrue. Figuren nedenfor viser, hvordan man kan montere med sommerfugle.

  Jeg anbefaler at læse vores artikel "Hvordan man laver vægge".

  Hvis du har dine egne monteringsmetoder til elektriske ledninger eller spørgsmål, skriv venligst nedenstående i kommentarerne til denne artikel.

  • DIY garage ledninger
  • Installation af elektriske ledninger i rør.
  • Video lektion nummer 3. På valg og installation.
  • Elektriske ledninger i træ.

  Fastgør kablet til loftet: muligheder og metoder

  I stigende grad falder forbrugernes valg på konstruktioner af suspenderet type, som er nemme at montere og giver også en glat og smuk overflade, hvis former kan være så varierede som farver. Imidlertid er lægning af ledninger under lignende genstande ikke en nem opgave.

  Så hvordan laver du kablet til loftet, hvis du monterer en ophængt struktur? Dette spørgsmål vil blive givet instruktioner og svar i løbet af denne artikel.

  Forberedende arbejde

  For at rette ledningerne under loftet skal du vide nogle punkter:

  • Hvor er hovedtavlen
  • Hvilket mærke og kabelafsnit
  • Hvor er udstyret placeret
  • Hvordan man anvender metoden til at lægge ledninger, baseret på rummets specifikationer

  Efter afslutningen af ​​første afsnit kan du begynde at vælge det nødvendige kabel og værktøj. Styret af de anbefalede standarder, bør du vælge kablet VVGng, som kan bruges som forsænket og eksternt system af elektriske ledninger.

  Muligheden for at lægge elektriske ledninger afhænger af, hvor det elektriske udstyr er placeret. Så hvis du ikke kan lægge en skjult elektrisk ledningsføring, er det værd at planlægge en rute, der vil være eksterne kabler.

  Fastgør kablet til loftet udenfor

  I øjeblikket er der flere typer eksterne fastgørelsestråde:

  • Holder dem i en speciel metalliseret eller korrugeret ærme
  • Stålrørpakning
  • Anvendelsen af ​​elektriske rør fremstillet af plast
  • Programkabelkanaler
  • Fastgør kablet til loftet med isolatorer og beslag

  Enhver af de ovennævnte muligheder for kabelens ydre montering kan gå til boligen, men det hele afhænger af situationen. Nogle typer er bedre monteret på en type overflade, mens andre er uønskede for samme overflade.

  Hvad er overfladerne og metoderne til at lægge elektriske ledninger til dem

  Hvert hus har sit eget design og bruges til konstruktion af materialet. Herfra er der en række kabelinstallationsmetoder (læs: "Hvad er lofterne: lad os se").

  Træloft

  Træloftet er bedst udstyret med stålrør. Deres tværgående størrelse er stærkt afhængig af diameteren af ​​de elektriske ledninger. Derudover kan flere kabler placeres i et rør ad gangen.

  Som en gaffel til elforbrugeren er det bedre at bruge IP65 designkasser, som skal monteres af ildfast materiale. Inden i kassen bør du eliminere muligheden for at røre kabelkernerne til væggene ved at anvende isolering. Denne teknik er vigtig, når du installerer både forsænket og åbent ledninger.

  Processen med at installere kablet til træet:

  • For det første udføres markeringen minibusskabler.
  • Dernæst skal du markere placeringen og installere distributions- og passagekasserne.
  • Derefter forkortes rørene til den ønskede længde og fastgøres til loftet. Derefter forbindes rørene ved svejsning.
  • Alle wiggle ledninger er påkrævet i en vinkel på 90 grader.
  • Ved hjælp af en broach strækkes kablet fra boksen til kassen og forlader stifter i enderne, hvis længde vil være tilstrækkelig til desoldering i kasser (vil være ca. 20-25 cm).
  • Derefter boede koblingskablerne i kasserne ved hjælp af svejsning eller lodning. Næste er isoleringen af ​​kablet.
  • Så skal du jorden.
  • Endelig er det sidste trin at verificere integriteten af ​​de resulterende ledninger.

  Sådan fastgøres kablet til loftet af metal

  Loftets metaloverflade er en god ledning af strømmen, så det er nødvendigt at tage den mest ansvarlige tilgang til installationen af ​​kablet for at undgå ubehagelige hændelser. Det er derfor bedst at lægge kablet i plastikrør.

  Dette materiale er perfekt til distributionskasser. Men hvis rummet ikke behøver at installere denne sag, kan du holde kablerne i stålrør.

  • Markeringen af ​​den rute, hvorpå kablet skal passere.
  • Det er nødvendigt at bestemme placeringen af ​​passage og distributionskasser.
  • Det er nødvendigt at afskære de overskydende rør, derefter reparere dem i loftet, og lim dem sammen ved at forbinde strukturen.
  • Det er nødvendigt at bruge et korrugeret rør, når du drejer kabelbaner, som skal laves i en ret vinkel.
  • Påfør en broach, når du lægger kablet fra kassen til boksen, efterlader enderne i enderne, hvis længde vil være 20-25cm.
  • Kabellederne er bundet i kasser ved svejsning eller lodning. Så skal de isoleres.
  • Efter disse trin skal strukturen kontrolleres for integritet.

  Kabellægning på en armeret betonplade

  Disse plader er tilgængelige i gamle huse, fordi deres design er noget anderledes end det, der anvendes i opførelsen af ​​moderne bygninger.

  I øjeblikket udarbejdes gulve under opførelse. Elektrotekniske rør af plast er lagt på forhånd, installation og gennemløbsskuffer lægges i det kommende loft. Næste kommer gulvet. Dette er dog typisk for moderne design, men ikke for gamle huse.

  Anvendelsen af ​​armeret betonplader tvinger kablet til at blive ledet gennem kanalerne, men ofte ved kanterne af pladerne eller indenfor er ledninger hårdere for at lægge ledningerne.

  På en armeret betonplade kan du lægge et åbent kabel på følgende måder:

  • Fastgørelse ledninger til loftet beslag.
  • Fastgørelse af bølgepap med kabelklip.
  • Fastgørelse af et metalliseret rør med kabelklip eller beslag.
  • Fastgørelse i stålrør, fastgjort med beslag eller klemmer.
  • Fastgørelse af et elektrisk rør af plast med kabelklip.

  Efter at have behandlet installationsmetoderne, kan du overveje funktionerne i den eksterne installation af kablet:

 • For det første laves ledningen af ​​ledningerne.
 • Markerede steder hvor fordelings- og gennemkørselsbokse vil blive placeret.
 • De eksisterende rør skæres for at bringe dem til den ønskede længde. Så er de fastgjort til loftet og tilsluttet.
 • Før rørene fastgøres til loftet, strammes de ved hjælp af en broach, der efterlader pins på 20 til 25 cm i enderne (se også: "Fastgør fjernsynet til loftet: en moderne løsning").
 • Snoderne på kabelruten er lavet i en vinkel på 90 grader.
 • Ved hjælp af en broach lægges et kabel placeret i et stål- eller plastrør fra kassen til kassen med intervaller.
 • Kabellederne er bundet ved lodning eller svejsning, hvorefter isoleringen finder sted.
 • Det næste skridt er at mætte ledningerne.
 • Endelig skal du kontrollere ledningerne for integritet.
  Åben ledningsføring er selvfølgelig lettere skjult, men hvis du får mulighed for at udføre den anden mulighed, skal du huske følgende betingelser for installation i en armeret betonplade:
 • Laying bør ske langs kanalerne.
 • Strobit loftet skal være langs pladen. Tværgående strækning kan ødelægge strukturens enhed.
  Nogle funktioner i installationen af ​​skjulte ledninger:
 • Det er nødvendigt at trække sig tilbage fra muren med 5-7 cm og sætte et mærke.
 • Dernæst laves en depression med 2 cm i længden langs væggen og 10 cm langs pladen.
 • På lampens placering skal du udføre den samme funktion.
 • Kablet fastgjort til broachen er gevindskåret gennem kanalen.
 • Efter at trække kablet er skåret, danner et segment på 40 cm.
 • Derefter fastgøres kabelkernerne i forbindelseskassen ved lodning. Dernæst er koblingen isoleret.
 • I slutningen af ​​arbejdet skal du kontrollere ledningerne for integritet.
 • Disse monteringsmetoder er typiske for standardlofter, men ved at lægge kablet bag et ophængt loft vil der være nogle særegenheder og forskelle fra ovenstående teknikker.

  Egenskaber af kablet i gipspladedesign

  Et særpræg ved et sådant falsk loft er begrænset adgang til elektriske ledninger, så det er nødvendigt at planlægge på forhånd serviceforbindelsesstedet. Kablet fastgøres til loftet ved hjælp af den metode, der passer til den eksisterende loftsbase, det være sig metal, beton eller træ. Lignende teknikker er nævnt ovenfor under artiklen.

  Gipsvæg gør det nemt at skjule ledningerne, så der er ikke behov for en skjult kabelholding. Det vil dog være nødvendigt at flytte distributions- og adgangskasserne ud over loftet for at lette adgangen til dem.

  Fastgør kablet under gipspladekonstruktionen, se på videoen:

  Fastgørings- og kabelbeslag

  Ved konstruktion eller reparation af ledninger er det nødvendigt at installere ledninger og kabler. Også, hvis du har brug for at installere et kraftfuldt nyt husholdningsapparat, skal du også trække en separat linje fra tavlen. Under alle omstændigheder skal du på en eller anden måde montere ledningerne på væggene eller i loftet. Hvad kan der være fastgørelse af kablet for hvert af disse tilfælde, og vi vil fortsætte med at forstå.

  Generelle regler

  Med skjult eller åben kabelinstallation, indendørs eller udendørs, er der nogle generelle regler:

  • Den optimale afstand mellem fastgørelseselementer - 40-50 cm.
  • Hvis der anvendes selvskærende skruer, skruer, dowels, drejer de mod stopet - så at den udragende hætte ikke beskadiger isolationen.
  • Kablet er lagt jævnt uden bølger. Hvis du har brug for et lager, placeres det på det mindst synlige sted.

  Læg kabel fortrinsvis i en lige linje - lodret eller vandret.

  I princippet er anbefalingerne alle. De er alsidige og ukomplicerede. Afstanden kan reduceres om nødvendigt. F.eks. På sporets omdrejninger er fastgørelsesanordningerne installeret på kort afstand fra bøjningens sted - 5-10 cm. Opgaven er at sikre en sikker pasform og forhindre sagning.

  Metoder til fastgørelse til forskellige overflader

  Vægge og lofter er lavet af forskellige materialer med forskellig struktur og tæthed. Afhængig af denne egenskab ændres monteringsmetoden:

  • Tæt - træ i enhver form, gips og bløde gipsmørtel (herunder gips). Et søm eller en selvlukkende skrue passer perfekt til alle disse materialer. I nogle spånplader, OSB og nogle andre - er det bedre at forborre et hul med en lidt mindre diameter end en selvdrejende skrue og derefter skrue den ind. Negle hammer ofte straks uden forudgående boring.

  Skruer er skruet ind i træet og dets produkter. Kun til fastgørelse af kablet er det bedre at tage dem med en flad hætte

 • Fast stof. Denne kategori af materialer omfatter mursten, beton, beklædningsgenstande, cement. I dem, selv med et forboret hul, må du ikke dreje skruen. For sådanne materialer skal du bruge dowel-negle (de kaldes også dowels). Det er en fastgørelse bestående af to dele - en plastikdåse og en metal (undertiden plastisk) skrue. I sådanne tilfælde bores et hul med en borediameter, der er lig med eller lidt mindre end diameteren af ​​dybden, i materialet. En plastikhætte indsættes i hullet. Dens øverste kant skal være flush med overfladen (hvis det er nødvendigt, kan du trykke et par gange med en hammer til niveau eller afskære overskuddet med en skarp kniv). Derefter fastgøres et fastgørelseselement (plade, klemme osv.), Som er fastgjort til den indsatte dowel med en skrue.

 • Tynd eller blød. Dette er plast, gipsvæg, fiberboard, luftbeton, skumbeton mv. De holder ikke de sædvanlige fastgørere, vi har brug for en speciel, som har en udvidet "tilbage" -del. Det har et stort område af støtte, som følge af hvilke fastgørelsesanordninger kan holdes. Nogle eksempler på sådanne fastgørelsesdele (paraply, dowel-butterfly og dowel med en boremaskine) er præsenteret på billedet.

  For at fastgøre kablet til tynde vægge har du brug for specielle fastgørelsesdele.

  Faktisk er det alle overflader, der er fundet inde i huset, når du lægger ledningerne. Men nogle gange er det nødvendigt at tilslutte et kabel til en stang, for eksempel når strømmen fra en stang til et hus strækker sig eller til et rør - når kablet stiger langs en brændbar væg.

  Til konkrete søjle

  Kablet er fastgjort til armeret beton søjle med lange plastik bånd af sort farve. De tjener omkring 5 år.

  Én måde at sænke kablet langs betonsøjlen

  Du kan bruge klemmer til at installere kloakerør, men du skal bore huller til dem, hvilket er meget vanskeligt. En anden mulighed - hvis der er en jordledning på stangen - en rund ledning med en diameter på 5-6 mm, kan den fastgøres med bånd til den. En anden mulighed er at lave metalstrimler på en stang - for at gøre noget som klemmer, og fastgør et kabel til dem.

  I et metalrør

  Hvis kablet går op på væggen af ​​huset i et metalrør, løber det simpelthen indenfor. Da der anvendes ret solide kabler til ekstern ledning, er stivheden normalt nok til at holde mere eller mindre inde i røret.

  Læg kablet i røret. Fastgør røret og kablet kun ved udgangen fra det til væggen

  Fra oven og neden er røret lukket med en slags kork (kan skæres ud af skumplast og derefter males med røret). Dette stik vil desuden fastsætte kabels position (tryk ikke på kanten), og så den ikke bevæger sig inde i røret, bliver den fastgjort til væggen ved udgangen fra den.

  Til fastgørelse af kablet til kablet ved hjælp af specielle metal- og plastbøjler. De består af to dele - der er et hul til kablet og mere - til lægning af kabler.

  Kabelbøjler

  Hvilket er bedre - metal eller plast? Metal mere holdbar, men længere indstillet - du skal stramme skruen. Plastikene vil fungere i ca. 5 år, men de installeres hurtigt - "halen" trækkes ind i det tilsvarende hul, strammet. Det er alt sammen.

  Fastgørelsesanordninger til kabler og ledninger: typer og sorter

  Med panden type installation af elektriske ledninger og kabel kan anvendes samme typer af fastgørelsesanordninger. Det er valgt ud fra de eksisterende forhold, muligheder og smag af ejerne. Hovedopgaven er at sikre højkvalitetsfiksering og ikke forstyrre isoleringen enten under installation eller under yderligere arbejde og drift. Og typen af ​​vedhæftning er valgt blandt de mulige muligheder. Der er ganske få af dem - der er specielle der produceres til kabler, der er lånte fra andre områder, der er selvfremstillede.

  Kabelfiksering er mange

  Kabelklip

  Ved hjælp af klip kan du rette kablet på væggen, loftet, på gulvet. Må bare finde det rigtige design, og de er mange. Fastgør kablet med klip er en meget populær metode - det kan vise sig meget pænt og næsten umærkeligt. Dette er hvis du har til hensigt at åbne ledningerne.

  Klemmer til kabelinstallation er metal og plast, med forskellige former. De enkleste ser ud som en bue, som har huller til skruer eller dykker på den ene og den anden side. De er alle gode, men det kræver to huller at installere, hvilket tager meget tid.

  Der er en mulighed, der gør det muligt at modstå et brandgab ved installation af et strømkabel på brændbare overflader (i billedet til venstre). Denne fastgørelse er fastgjort med en skrue til overfladen. Det er godt, at hvis det er nødvendigt, kan du tilføje tråde til samme fiksering. Du behøver ikke at fjerne det, du skal skrue skruerne, der holder toppen af ​​klippet.

  Metal clips til fastgørelse af kabel

  Den tredje mulighed - en slags loop af metalstrimmel. For at installere det skal du først tage kablerne ind, derefter justere hullerne og rette dem på overfladen.

  Alle disse klip kan bruges både på væggen og i loftet. Men når der lægges et stort antal filamenter i loftet, er de ubelejlige - for mange huller er nødvendige til installation. De er lavet af metal, og nogle er derefter malet, så når fastgørelsesmidlet bliver brugt, skifter fastgørelseselementerne mindre.

  Montering på plastikklip

  Plastklip anvendes hovedsagelig til fastgørelse af kabler i bølgede slanger. Der er forskellige størrelser til forskellige korrugeringsdiametre. De kan installeres enten individuelt eller samlet i linjaler - til en mere præcis installation af store kabler af ledninger. Denne type klip anvendes primært til skjult strimmel, men hvis korrugeringen er lagt udenfor, er det mere bekvemt at løse det med deres hjælp.

  Dowel klip

  Dowel-clip er mere umærkelig under installationen. Dette er en buet stribe af plast med karakteristiske grene i enderne, som på grund af den elastiske kraft vil holde fastgørelseselementerne i væggen eller loftet. Formen af ​​disse produkter er til runde og flade kabler af forskellig størrelse. Men du kan ikke rette alvorlige kabler - de er ikke nok. Men meget omhyggeligt ser de på ledere af små sektioner, herunder tv, telefon og til internettet.

  Dowel-clips til kabler af forskellige former

  De installeres simpelthen: Et hul med en passende diameter er boret, en leder er indsat i klipset, enderne er gemt i hullet og indsat med kraft. Virkelig god mulighed - hurtigt monteret, du ser pænt ud. Anvendes hovedsagelig til åbne ledninger.

  Dowel screed

  En anden mulighed for hurtig fastgørelse af kabel - ankerstik. Den er lavet af ikke brændbare selvslukkende blødgørere, så du hurtigt kan montere kabelledninger. Den kan bruges både til åben og til den skjulte installation.

  Dowel-kobler - en hurtig og bekvem måde at sikre kablet på beton, mursten og andre overflader

  Der er en kobler med en aftagelig og en-delt lås. Aftagelig lås gør det muligt at ændre antallet af ledninger. Installationsmetode er det samme som for almindelige dowel. Forskellen er, at dowel er også plast her.

  Kabelbånd med dowel stand (PCB)

  En anden mulighed for hurtig installation. Den består af en dowel med gevind og en platform med en kobler fastgjort til den. Først er dowel installeret, en platform med en kobler er viklet på den. Ledninger er fastgjort til det færdige spor.

  KSP - kabel slips med monteringspude til dowel

  Materiale - ubrændbar blødgører, farvegrå, brugstemperatur - fra -45 ° C til + 85 ° C. Kan monteres på beton, mursten og træoverflader.

  Klip (hæfteklammer) med negle

  En god mulighed for at fastgøre kablet på tætte overflader - træ og dets derivater, gips. På siden af ​​plastikbeslaget er der et hul, hvori nellik er sat ind. Konsolets form er runde rektangulære ledere i forskellige former.

  Plastklammer med negle til åben kabelinstallation

  Fastgørelse af kablet med sådanne beslag er hurtigt og ikke slående. Ofte er der også små ledninger - fjernsyn, telefon, internet.

  U-formede hæfteklammer

  Selv de mindste bøjler og klip er stadig ret mærkbare. Der er en måde at gøre fastgørelseselementer næsten usynlige, i hvert fald i nogle tilfælde. I tilstedeværelsen af ​​en konstruktion hæftemaskine til træflader eller plastering ledninger og telefonkabler kan fastgøres med specielle beslag. De har lange ben og en afrundet ryg. Der er specielle hæfteklammer til montering af kablet med plastikstop (mellembillede). De tillader ikke at overføre ledningen, hvilket sker ved arbejde med konventionelle parenteser, hvis der udøves for meget stress på udløsermekanismen.

  Fastgørelseskabler med hæftemaskine og specialbeslag

  En god måde at høj hastighed - kun et klik på hæftegrebet og beslaget er allerede installeret. I en time kan du lave en anstændig optagelse. Et andet positivt punkt er, at fastgørelseselementerne næppe er mærkbare; ved demontering forbliver meget små huller i skoven, som også er praktisk talt usynlige. Med gips og spånplader er OSB noget sværere - skaden kan være mere, men de er stadig mindre mærkbare end fra negle, selv de mindste.

  Manglen på fastgørelseskabler med en hæftemaskine - væsentlige begrænsninger i størrelse. Sådanne hæfteklammer er ikke store. Maksimumsstørrelsen over bredden af ​​beslaget er 12,5 mm, og endda ikke i alle former. Dette er mere end nok til at installere telefon "nudler", internetkabel eller andre lignende ledere, men det er langt fra altid muligt at lave VVG eller NYM på denne måde. Desuden er isoleringen af ​​disse kabler mere stiv, hvilket kræver hyppigere installation af beslag.

  Fastgørelseselementer til strømlining af lederbundtet

  Det er ikke altid nødvendigt at fastgøre ledningerne permanent. I nogle tilfælde behøver du bare strømline bjælkerne - så de ikke er forvirrede. For eksempel passer normalt en betydelig mængde ledninger til skrivebordet. For at fikse dem stift til ingenting - efter et stykke tid kan der kræves ændringer, og fra de hamrede negle er der huller, som du ikke kan forkæle på bordet. Her til disse formål er der forskellige enheder. De omtales ofte som wire eller kabelholdere.

  Velcro kabel klip

  For eksempel, de samme parenteser, men af ​​en anden struktur. Til højre på billedet ovenfor ses et kabelklip, på bagsiden af ​​hvilket der er monteret dobbeltsidet tape. Til montering på møbler eller plastpaneler er dette meget praktisk - limen kan derefter vaskes, og overfladen forbliver intakt. I midten er den anden variant med samme idé, og til venstre er det såkaldte monteringssted til fastgørelse af kabelbånd. For det første er disse platforme fastgjort til overfladen - de har også en velcro på bagsiden. Så er bunden af ​​ledninger fastgjort til hullerne med en almindelig plastik slips. Ikke så praktisk og pænt (haler af plade stikker ud), men kan også bruges.

  Plastkabelholdere på bordet

  Nogle få muligheder for montering af den elektriske ledningsnet, som du ser på billedet ovenfor. Essensen er den samme, teknikken er anderledes.

  Kabelbakker - til skjult installation af store bundt

  Når belysningsapparatets loftbelysningsenhed skal lægge et stort antal ledninger, og de skal rette sig til loftet. Når det kommer til lejligheder, overlapper de oftest - en betonplade. At bore mange huller i den er hård og lang, og det er ikke meget lettere at fastsætte en til en eller i små grupper af ledninger. Her anvendes i sådanne tilfælde overheadkabler. De er normalt lavet af galvaniseret wire eller perforeret metal.

  Kabelbakker

  De er af forskellig størrelse, der findes flere forskellige typer fastgørelser - på pinde, der er fastgjort til loftet, på suspensioner af "T" eller "G" form.

  Installationsproceduren er som følger: Først monteres strukturen og monteres i loftet, så kabler kastes i den. Om ønsket kan de fastgøres med bånd til gitterene, men det er normalt ikke nødvendigt.

  Derudover er der metalbakker af perforeret og ikke-perforeret metal. Sidstnævnte er nødvendigt, når der lægges kabler inde i brændbare vægge - for eksempel i hushuse.

  Typer af metalkabelfælder

  De samme bakker kan bruges, når der lægges kabler i det underjordiske rum. Men så kan du bruge en perforeret version. Det vil også beskytte mod gnavere og utilsigtet skade.

  Hjemmelavede kabelarmaturer

  Mange fabrik armaturer har en relativt lav pris, men når der kræves hundredvis, er mængden betydelig. Og hvis ledningerne er skjult - det er f.eks. Nødvendigt at fastgøre kablet i porten, hvorfor begrænse de ekstra penge, hvis du kan gøre med improviserede midler. Dette gør det til et hjemmelavet kabelbeslag:

  • Strimler af tin + negle eller dowels - afhængig af væggenes materiale. Blæret er fortrinsvis galvaniseret, og det kan "ekstraheres" fra øl dåser. Den skæres i strimler med en tykkelse på 7-10 mm, der laves et hul i midten, hvorigennem et søm er indsat. Først fastgør fikserne langs ruten med en stigning på 60-100 cm, og klem derefter et kabel eller en ledning med tin strips. For at fastgøre kabeltilslutningen er det tilrådeligt at holde enderne i låsen.

  Eksempel på hjemmelavede kabelfastgørelsesanordninger

 • Fra galvaniseret metal, skåret i strimler med en tykkelse på ca. 1 cm, kan du lave en simpel U-formet beslag. Spik neglene i enderne, brug dem som sædvanlige parentes - greb lederen hver 50-80 cm. Kan bruges til at fastgøre ledninger til vægge og loft.

  Hvordan kan jeg sikre tråden med en stribe tin

 • Også tin strimmel kan bruges til at fastgøre kablet i en loop. Strimlen dækker kablet, hvorefter strimlen er fastgjort til væggen (se billedet til højre). Denne mulighed kan også bruges til at fastgøre lederne i rillen. Fra den sædvanlige udvendige montering vil den kun blive kendetegnet ved trin til fastgørelse af klip - de kan installeres sjældnere, da deres opgave er at holde kablerne, indtil opløsningen hærder, hvormed stroben er forseglet. På samme måde kan du reparere ledningerne i beskyttelseskappen - korrugering, rør osv. Kun strimler kræves længere og muligvis bredder - for en mere sikker pasform. En søm eller en selvlukkende skrue er egnet til træ, en dowel er nødvendig til mursten og beton.
 • Med værktøjer kan du reparere og bundle af ledninger. En længere stribe tin kan fastgøres flere ledere placeret i nærheden af ​​hinanden. Det er mere hensigtsmæssigt at anvende perforeret metal til dette (for eksempel monteringsophængninger til hævede lofter), men du kan også gøre med almindelige strimler af tin.

  Fastgørelse af kabler af ledninger

  Disse er de vigtigste typer af fastgørelsesanordninger til kabel, som kan laves manuelt. Der er sikkert andre muligheder - håndværkernes fantasi er uudtømmelig, men det er det mest almindelige.

  Fastgørelse til skjult pakning

  Hvis kablerne stables på reparationstrinnet, vil de ofte lægge sig ind i væggene, gulvet eller loftet. Da resultatet af arbejdet er usynligt, er der mindst lagt vægt på æstetik. Men der lægges stor vægt på pålidelighed og sikkerhed - adgang til omarbejde er meget, meget kompliceret. Derfor er armaturet til kablet, når det ligger inde i væggen, loftet, under gulvet valgt pålideligt. Disse kan være:

  • Skruer af enhver type - med dykker, monteringsplatforme mv.
  • Du kan vælge den passende størrelse for typen af ​​klip.
  • Lav en hjemmelavet hardware.

  Hvis du laver et loft af gipsplader. Ledninger kan fastgøres til bøjler eller lægges indvendige profiler. Først når du installerer kablerne, må du ikke stable tæt på profilens væg - for ikke at beskadige under drift

  For at lægge store bundt af ledninger på loftet er mere bekvemt og hurtigere at bruge bakkerne, men du kan al den samme hardware. Det eneste der er dårligt er, at du skal bore mange huller til montering af fastgørelseselementer i beton eller mursten. Dette er især ubelejligt, når man arbejder på loftet. Hvor bedst at optimere arbejdet i dette tilfælde lidt lavere.

  Hvis der ikke er tale om falske vægge eller et færdigt gulv, under ledningerne danner de indrykning - spor. De sætter ledningerne i dem og dækker dem derefter med en løsning, og efterfølgende slutter de efterbehandling. Ud fra et æstetisk synspunkt er en ideel mulighed. Fra operationssynspunktet er det problematisk, da det er næsten umuligt at udskifte eller reparere ledninger uden at bryde vægge. Ikke desto mindre er ledningerne gjort på denne måde, og prøver bare at installere kabler af høj kvalitet og endda med en vis mængde strøm eller antal par.

  Lægning og fastgørelse af ledninger i porten

  Ifølge sikkerhedsreglerne i brændbare vægge (træ, panel og ramme) er kablet lagt i et ikke brændbart kappe eller i en metalbakke. Hvis vi taler om en ikke brændbar skal, så er det som regel et korrugeret rør lavet af plasticitet, der ikke understøtter brænding. I dette tilfælde er selve skallet fastgjort, inden i hvilket kablet er placeret. Dette påvirker ikke valget af monteringstype, men det påvirker udvælgelsen af ​​fikseringens størrelse - det er simpelthen nødvendigt, at klemmerne kan dække skallen.

  At lægge kabler inde i brændbare vægge er forbundet med vanskeligheder: kravene er meget stive. De kan laves i ramme- eller panelhuse, men i tømmer- eller tømmerhytter er det meget vanskeligt. Det er nødvendigt at lægge metalplader i væggene. I dette tilfælde er det nødvendigt at fjerne en stor mængde træ, hvilket ikke forbedrer den termiske ydeevne, og udseendet er ikke muligt at gøre det ideelle. Derfor trækker de i træhuse mere ofte til en åben metode til installation - over væggene.

  Fastgørelsesanordninger til åben kabellægning

  Når der lægges kablet udenfor, stilles der strengere krav til armaturet. Da alt i syne skal vælge de mest uhyggelige muligheder, eller omvendt, det mest dekorative som retro ledninger. Dette er et omfattende emne og beskrives detaljeret her. Andre muligheder:

  • Installation i kabelkanaler. Disse er plastikbrætter, der er fastgjort langs væggene. Ikke bedst i form af æstetikmetode, men hvis det er nødvendigt, lægger et stort antal ledninger i træhuse sig nok den billigste til at installere og praktisk i forhold til drift: altid fri adgang til udskiftning, reparation og modernisering.

  Du kan sætte ledningerne i kabelkanalerne

 • Bestilling af en række ledninger i specielle sokkler.
 • Brug af hæfteklammer fra hæftemaskinen. De mest uhyggelige fastgørelsesdele, der også installeres hurtigt.
 • Fastgørelse med hæfteklammer og klip malet i tone med kabel.
 • Der er et valg, men alle metoder er ikke ideelle, fordi alle beslutter sig selv for hvordan og med hvad man skal fastgøre kablet.

  Fastgør kabler til loftet

  Fastgørelse af kabler til loftet opstår hovedsageligt i enheden af ​​hængende lofter eller lofter lavet af plastpaneler og gips. I tilfælde af gipsplast er alt noget enklere: der er et system af suspensioner, som det er muligt at fastsætte ledningsnettet med plastikbånd. I andre tilfælde er alt noget sværere: Du skal bore et stort antal huller til fastgørelsesanordninger, fordi de bruger alle de samme klip og beslag, og for hver skal du installere en dowel (hvis loftet er lavet af en betonplade).

  Fastgørelse af kablet på loftet er tidskrævende.

  Du kan fremskynde installationen på flere måder:

  • Brug af kabelbakker (beskrevet ovenfor).
  • Vedhæftning af en række linjer til loftet hænger små ledningsnet til dem med plastikbånd.
  • Anvendes til fastgørelse af en lang perforeret metalstrimmel.