Minvat til loftet: Vælg metode til montering af isolering

Vejrforholdene i en kort sommerperiode og en langvarig kølig vinter tyder på brugen af ​​yderligere varmeisolering til opførelse af huse. Det internationale byggemarked er mættet med forskellige varmelegemer, men eksperter anbefaler at bruge mineraluld som et økonomisk og effektivt materiale. Termisk isolering til fundamentets udsmykning, vægge eller gulve adskiller sig i dets egenskaber, så overvej hvad mineralulden er bedre for loftet og hvilke metoder til isolering der er.

Karakteristika for mineraluld

På grund af sine tekniske egenskaber og bekvem til installation blev mineraluldsstørrelsen ikke kun populær blandt professionelle bygherrer, men også blandt ejere af private huse og lejligheder interesseret i isolering af lokaler.

Praktisk taget er alle materialets kvaliteter vigtige for at opretholde varmen i lejlighederne:

 • miljøvenlighed
 • brandmodstand
 • vandtæthed;
 • lydisoleringsegenskaber;
 • modstandsdygtighed mod slid, råtning.

Det optimale sæt af nyttige egenskaber er tilvejebragt af den unikke struktur af mineraluld, som ikke har nogen analoger blandt industrielle termiske isoleringsprodukter. Det eneste negative er den høje grad af fugtabsorption, men med korrekt installation af panelerne mister den sin relevans. For at beskytte mod kondensering er ruller og måtter dækket af et vandtæt lag - tynd uigennemtrængelig folie. I fravær af beskyttende folie kompenseres det af et yderligere lag af polyethylenfilm og glassin, som virker som en dampbarriere.

Blandt den brede vifte af produkter er det vanskeligt at bestemme hvilken mineraluld at vælge loftet i lejligheden, og hvilke - til isolering af et privat hus. Faktisk er den nemmeste måde at fokusere på typen af ​​emballage og lagtykkelse. Normalt produceres produkter i form af måtter, ruller (rullede plader) og cylindre. Sidstnævnte type anvendes til isolering af ventilationsrør, måtter - til ekstern isolering af fundamentet og gulvet i kælderen, så ruller er mere egnede til boliger.

Isoleringstykkelsen på 50-100 mm passer til lejligheder i højhuse, og hytter kræver tykkere og mere tætte ruller - 150-200 mm i tykkelse, da uopvarmede loftsrum oftest findes over stuer.

Oversigt over producenten

Nu er det nemt at købe produkter af enhver konstruktion, og mineralulden til loftet er ingen undtagelse. Mest sandsynligt, i supermarkedet vil du blive tilbudt flere muligheder, der adskiller sig lidt fra hinanden.

Frimærker, kendt for fremragende kvalitetsprodukter og er førende på markedet for varmeisoleringsprodukter:

 • Knauf (Knauf - internationalt selskab);
 • Isover (Isover - International koncern af virksomheder "Saint-Gobain");
 • Technonicol (russisk selskab);
 • Ursa (Ursa - et datterselskab af den spanske gruppe Uralita);
 • Rokvul (international koncern af virksomheder med center i Danmark).

Stenuld, fremstillet på basis af basaltsten og glasuld, som fremstilles efter behandling af kvarts sand og glasproduktionsaffald, vil også være egnet til isolerende lofter.

Sådan opvarmes loftet

Installation af loftfliser skal lægges særlig vægt på, fordi isoleringen fra den forkerte placering af huset på loftet mistede sine isolerende egenskaber - i løbet af det første år forringes egenskaberne med ca. 40%.

Udover isolering skal du bruge værktøjer og fastgørelsesdele:

 • skruer, plast fastgørelsesdele, negle;
 • sæt af counter-rack;
 • metalprofil med suspensioner;
 • shuruprvert;
 • målebånd; hammer;
 • kontorkniv med et tyndt blad;
 • lim til isolering.

Den korrekte beregning af materialet produceret direkte i butikken, hvis du sender data på overfladeområdet.

Instruktioner for intern isolering

Intern isolering udføres oftest i bylejligheder. Vær opmærksom på, hvordan du laver mineralulden i loftet: Det obligatoriske trin er konstruktionen af ​​rammen.

De vigtigste faser af arbejdet:

 • Oprettelse af kasser af metalprofil til ophængte lofter eller plader. Profilen har visse standarder, og for en træramme er plader med et tværsnit på 30 x 100 mm eller 40 x 200 mm velegnede - jo tyngre de varmeisolerende plader jo mere kraftfulde rammen. Profilskinner er fastgjort til loftet med dykker på bøjlerne, afstanden imellem dem er ca. 55-60 cm (mest praktisk til læggeplader).

Fra bundsiden er plader af gipsplader fastgjort til profilen, helt dækker den varmeisolerende pude. Resultatet er en opvarmet ophængt struktur, som senere er udstyret med lamper og dekoreret i overensstemmelse med designprojektet.

Stages ekstern isolering

Til ekstern isolering skal der have loftsrum uden for boligen. Processen med at lægge mineraluld er lettere end med internt arbejde, og tager mindre tid, fordi mineralulden er fastgjort ikke til loftet, men til gulvet.

Overhold følgende procedure:

 1. Vi dækker hele området på loftsbunden med et lag glasin, der lægger lak overlappende (10-15 cm er nok). Leddene er tapet eller forstærket med scotch tape. Effektiviteten af ​​dampspærren vil stige flere gange, hvis den styrkes med ark med 5 cm skum.
 2. Vi sætter den rullede mineraluld af standarden på 150-200 mm. Vi sørger for, at der ikke er huller mellem pladerne. Hvis rullerne på den ene side er dækket af folie, slutter isoleringsprocessen der. Arkene skal placeres således, at folien er på toppen. Materialet er fastgjort med strimler, det anbefales ikke at gennemføre isoleringen med negle direkte.
 3. Over en simpel mineraluld (uden folie) strækker vi en tyk film (du kan bruge et drivhus), fikser det med lameller. Vi lim alle led og samlinger med dobbeltsidet eller almindeligt tapet.

Gulvet lægges oven på ethvert tilgængeligt materiale: spånplader, krydsfiner, brædder. Nogle gange er der også behov for yderligere tagdækning. Termisk isolering udføres på samme princip som muligheden for lejligheder, men med et forbehold - i stedet for en kraftig ramme, sprækker de tilstrækkeligt let modstanderne.

Kombineret metode til opvarmning

Termisk isolering af loftet på begge sider i beboelsesejendomme er yderst sjældent. Det er normalt nødvendigt at udstyre værelser, hvor varme opretholdes i lang tid: dampbad, saunaer, bade. Nogle gange er dobbelt isolering vigtig i boliger med uregelmæssig eller opvarmning af ovnen. Hvilken isolering der skal vælges, eller hvordan man laver mineralulden i loftet, ved du allerede, er det fortsat at vælge arbejdsordre: du kan starte med ekstern og intern isolering.

Resultaterne af isoleringen af ​​boliger er straks bemærkelsesværdige - det bliver varmt, tørt og behageligt i huset.

Måder at fastsætte isolering til loftet

Loftet spiller rollen som ikke kun opdelingselementet mellem gulvene, men har også en opvarmning og lydisoleringsfunktion. Til isolering af loftet ved hjælp af forskellige materialer og værktøjer: polyethylen skum, udvidet ler, mineraluld, skum. Overvej hvordan du klargør isoleringen til loftet og funktionerne i hvert af ovenstående materialer.

Mineraluld

Det vigtigste og mest populære råmateriale til isolering er mineraluld, som har det største sæt positive kvaliteter. Det er en tekstilfiber, færdiggjort i form af blokke eller ruller. Men den bedste præstation har uld, som er lavet i form af et spor. Minwatu er let at montere på loftoverfladen, det har også fremragende lydisoleringsfunktioner.

Lad os overveje mere detaljeret hvordan man laver mineralulden i loftet. Installationen udføres ved hjælp af dykker med en bred hætte. Som en ekstra fastgørelse anvendes skruer og klæbebånd. Derudover skal du bruge: et målebånd, en skarp kniv, en hæftemaskine, træplader, en metalprofil. Montering af mineraluld på loftet sker i følgende trin:

 • måle loftets dimensioner ved hjælp af et målebånd
 • forberede plader af mineraluld i mængden af ​​loftets passende størrelse
 • bore huller til plastdykninger i loftoverfladen;
 • foretage installation af metalprofiler til bunden;
 • kogte plader af mineraluld er placeret på profiler;
 • designet er fastgjort med dowels;
 • Til støtte mineraluld anvendes træplader eller tråd strækket mellem loftbjælkerne;
 • de resterende slots er fyldt med skum.

Opvarmning af loftet med mineraluld har flere fordele:

 • Materialet er ret miljøvenligt;
 • forårsager ikke allergier
 • har lang levetid
 • ikke deformeres
 • det er kendetegnet ved brandsikkerhed, derfor er mineralulden også egnet til opvarmning af saunaen;
 • har høj dampgennemtrængelighed.

Før montering af mineralulden i loftet skal det bemærkes, at det skal placeres tæt på loftet, men samtidig undgå mulig deformation. For at forlænge levetiden for en sådan varmelegeme er det nødvendigt at dække loftet med antisvampemiddel.

Læs mere om vores artikel om isolering af loftet med mineraluld.

Polyplex og skum

Opvarmning af loftet kan ske ved hjælp af folie polyethylen eller polyplex. Det første materiale er skummet polyethylen kombineret med metalfolie. Den findes i salg i form af ruller, hvis standardbredde er 1 m. Materialets tykkelse varierer fra 1 til 20 cm. Polyethylen kan anvendes uafhængigt eller kombineret med mineraluld for at opnå maksimal varmeisolering. Denne kombination vil give beskyttelse mod kræftfremkaldende stoffer, der kan forekomme i mineraluld.

Polyplex optrådte som et resultat af polystyren skum ekstrudering. I butikkerne fordeles den i form af ark 60 cm bred og 120 cm lang. Dens tykkelse kan være op til 20 cm. Hovedfordelen ved materialet er, at den har en høj densitet og dermed gør det muligt at anvende det som grundlag for puttying..

Nu skal vi svare på spørgsmålet om, hvordan man kan lave isoleringen på loftet. Montering af polyethylen udføres ved at klæbe den i loftet med monteringslim eller fastgøres med dowels. Polyplex er monteret i loftet med lignende dowels eller specialholdere.

Polyfoam og ekspanderet ler

Skummets struktur ligner skumplastmateriale med en cellulær struktur. Ofte forekommer det i form af firkantede plader med dimensioner på 1 m × 1 m. Det er særegent, at det bruges ikke kun som en indre isolering, men også som en ekstern. Tykkelsen af ​​skummet varierer fra 20 til 100 cm. Det bruges også som grundlag for kittet. Ved isolering af skumloft fra indersiden er det i stand til perfekt at justere overfladen. Dette materiale har flere andre fordele:

 • universel;
 • har en lav pris;
 • holdbar;
 • pålidelige;
 • giver et godt niveau af varmeisolering.

Udvidet ler er lavet af ler, i udseende ligner det bolde. Princippet om montering af udvidet ler på loftet er at hælde det på loftet på loftet. Derfor er denne metode til isolering kun gældende for private hjem. Men samtidig har det følgende fordele:

 • nedbrydes ikke
 • brandsikre og brandsikre;
 • eliminerer muligheden for insekter og gnavere i materialet;
 • har god lydisolering;
 • vandtæt og frostbestandig;
 • har god varmeoverførsel
 • har en overkommelig pris.

Hvis du har til hensigt at isolere dit loft med udvidet ler, skal du være opmærksom på følgende anbefalinger:

 1. Før der lægges claydite skal der tages hensyn til det vandtætlag, som materialet skal hældes på.
 2. Den første til obkladyvat spærre og skorsten.
 3. For at kunne levere højkvalitets termisk isolering skal det ekspanderede lerlag være mindst 16 cm.

Typer af isolering og hvordan det udføres

Installation af isolering på loftet er produceret på to måder: over og under.

Opvarmning ovenfra

Opvarmning ovenfra giver placering af en varmelegeme på et loft. Denne mulighed er bedst for private hjem. Isætning af isoleringsmateriale fra toppen er som følger:

 • Rens overfladen på loftet af alt overskud og snavs også;
 • lægge vandtætningsmateriale;
 • Udfør placeringen af ​​det isolerende materiale;
 • fuldføre alle ansigter, normalt for dette brug bestyrelsen.

Denne metode er god, fordi du kan isolere loftet med enhver form for isolering, selv bulk type. Desuden vil muligheden for isolering ovenfra ikke besætte boligens rum under loftet, som det er tilfældet ved fastgørelse af materialet nedenunder.

I processen er det vigtigt at sikre, at isoleringsmaterialet er jævnt fordelt over overfladen, og at hulrummen ikke dannes nogen steder.

Bundisolering

Opvarmning nedenunder eller indefra indebærer fastsættelse af isolering til loftet fra bunden af ​​loftoverfladen. Til dette formål vil materialer produceret i ruller, ark eller bjælker fungere bedst. Opvarmning af loftet under betragtes som mere tidskrævende og vanskeligt. Sådan repareres isolering til loftet på denne måde, vi overvejer yderligere:

 • gøre fast med arkivering;
 • Hvis størrelsen af ​​eksisterende bjælker ikke er nok, skal du øge dem til det ønskede niveau; i nogle tilfælde, når der ikke er nogen bjælker, skaber de en ramme;
 • en metalprofil er fastgjort til væggene;
 • fiks de forberedte lag af isolering til loftet med dykker mellem bjælkerne eller rammeelementerne;
 • dekorere loftet med beklædning, gips eller maling.

For at lette installationen af ​​isolering til loftet indefra, er det bedre at vælge skumisolering til isolering. Det kræver ikke kompliceret arbejde at reparere det på loftet. Det er nok til at klæbe skummet med lim og for større styrke rette det med dowels flere steder.

Profiler kan bruges både metal og træ. Hvis loftet er lavt, er det bedre at bruge folieret polyethylen til isolering.

Hvad er forskellig isolering af forskellige typer lofter

Fastgørelse af isolering til loftet indefra kan variere afhængigt af selve loftets materiale. For eksempel, hvis du har brug for at isolere loftet på beton, skal du ikke kun bruge et passende materiale og et sæt fastgørelsesanordninger, men også en hammerboremaskine. Ved installationens begyndelse behandles overfladen med en primer og ledningerne ledes under lamperne. En perforator i betonfladen borer huller til dowels, som efterfølgende vil holde isoleringen. Derefter samles rammen, som materialet vil stole på, og fastgør det til loftet, gør lægningsisolering. Fastgør ark til loftet med plastikskiver. Hvis mineraluld anvendes til isolering, så for at det ikke slynges, bliver tråden eller garnet også trukket under den og også dækket af film for at tilvejebringe fugtbeskyttelse. Afslut processen med at afslutte loftet.

Montering af træ på loftet er meget lettere. Hvis overlapningen sker langs bjælkerne, er deres bredde sædvanligvis nok til at fylde hullerne mellem dem med isolering. Hvis loftets overflade er flad, skal du bygge rammen.

Opvarmning af loftet er meget vigtigt i dag i mursten og panelhuse. Valget af isoleringsmaterialer er meget stort. At kende deres fordele og ulemper, samt funktioner i, hvordan man kan lave isolering i loftet, kan du nemt vælge den bedste løsning for dig selv.

Hvordan tilsluttes mineraluld til loftet?

God dag til alle!

Udtænkt til at lave lydisolering loft. Jeg læser konfu. Jeg tror, ​​at de 5 watt vil være nok til at dempe lyden af ​​tv'et. Huset er gammelt, mursten.

På loftet, et strækloft lavet af vinylfilm.

Spørgsmål: Hvordan vedhæftes bomuldsuld til loftet? Ler arbejde? Hvis ja, hvordan?

Jeg ved ikke om limen. Men fastgjort til væggene af bomuldsuld med specielle dowels med en bred plastikhætte.
Se her "> (anden bundposition)

Bedre gennem gitteret :-)

Og mere om nettet.
Mesh materiale, fastgørelse til profiler?

Og et andet spørgsmål. Minvatu nødvendigvis tæt? I et stykke tid kan du bo i et rum, hvor loftet er beklædt med mineraluld, men ikke lukket ved noget? eller er det dårligt?

maske til glasfiberbaseret forstærkning, eller det er nemmere at lave måtter af n, e film inde i wadding (forstærkede film er ønskeligt) ved kanterne af filmen fastgøres med en hæftemaskine og fastgørelseselementer til loftet - plastikdåse med en hat 50 mm (der er forskellige længder)

Vanadium skrev:
I et stykke tid kan du bo i et rum, hvor loftet er beklædt med mineraluld, men ikke lukket ved noget? eller er det dårligt?

IMHO, bedre ikke. Selvom det ikke er skadeligt, i det mindste ubehageligt. Stykkerne af mineraluld vil flyve og skabe en følelse af scabies.

2 vanadium
Det tror jeg også
i plastposer skal du sørge for at sætte og forsegle
eller termozvukoizol kan vedhæfte, han har en beskyttende kappe
">

Vanadium skrev:
Og et andet spørgsmål. Minvatu nødvendigvis tæt? I et stykke tid kan du bo i et rum, hvor loftet er beklædt med mineraluld, men ikke lukket ved noget? eller er det dårligt?

Nah, luk ikke. køb en god visp - fej det af gulvet. og en blød klud - tør dine små barns ansigter ud.

Imidlertid er tætheden af ​​ofre for svækkelse i dette forum ikke reduceret.

Skriv hjem dig selv:
2 vanadium
Det tror jeg også
i plastposer skal du sørge for at sætte og forsegle
eller termozvukoizol kan vedhæfte, han har en beskyttende kappe
">

Har dette termo-lydsystem bedre lydabsorberende egenskaber end almindelig miniuld på byggemarkeder?

YourOK skrev:
Nah, luk ikke. køb en god visp - fej det af gulvet. og en blød klud - tør dine små barns ansigter ud.

Imidlertid er tætheden af ​​ofre for svækkelse i dette forum ikke reduceret.

Den selvstændige lærer? Petrosyans laurbær giver ikke hvile?

Vanadium skrev:
Den selvstændige lærer? Petrosyans laurbær giver ikke hvile? Vil du gå på x.. med din vittighed

en enklere fyr ville sende dig der med din mineraluld.
Jeg vil ikke - du vil gå, hvis du kontakter hende.

ps Jeg er til din fordel, du er ikke dum.

YourOK skrev:
en enklere fyr ville sende dig der med din mineraluld.
Jeg vil ikke - du vil gå, hvis du kontakter hende.

ps Jeg er til din fordel, du er ikke dum.

Hvis du kender noget og har noget at dele, så kan du udtrykke det på en rolig og velgørende måde. Men du får ære og respekt.

Jeg tror, ​​at den, der arbejdede med mineraluld, er bedre opmærksom på alle konsekvenserne. Yurok har det rigtigt. Det var derfor, at jeg helt overgav ideen om at varme sommerhuset med mineraluld og valgt skumplast. Ja, og mineralulden er også anderledes. og så flyver partikler, og selv fra hvad kafnyannoy Ursa er værre.

WoTSoN skrev:
maske til glasfiberbaseret forstærkning, eller det er nemmere at lave måtter af n, e film inde i wadding (forstærkede film er ønskeligt) ved kanterne af filmen fastgøres med en hæftemaskine og fastgørelseselementer til loftet - plastikdåse med en hat 50 mm (der er forskellige længder)

Tak for svaret.

Fortæl mig, hvor mange plastikdukker har du brug for, dvs. hvor ofte holder de dem?

Skriv hjem dig selv:
2 vanadium
Det tror jeg også
i plastposer skal du sørge for at sætte og forsegle
eller termozvukoizol kan vedhæfte, han har en beskyttende kappe
">

Jeg har lige set og sammenlignet lydabsorptionsegenskaberne hos denne uld med en mineraluldshumonet. Sidstnævnte er meget bedre egenskaber.

adamthe ant skrev:
Jeg tror, ​​at den, der arbejdede med mineraluld, er bedre opmærksom på alle konsekvenserne. Yurok har det rigtigt. Det var derfor, at jeg helt overgav ideen om at varme sommerhuset med mineraluld og valgt skumplast. Ja, og mineralulden er også anderledes. og så flyver partikler, og selv fra hvad kafnyannoy Ursa er værre.

dvs. produkter af ufuldstændig polymerisering af styren og dets nedbrydning i den operation, du er ligeglad med?
Eller har du lagt ekstruderet polystyrenskum?

Jeg sammenlignede ikke de egenskaber, som jeg synes er ensbetydende med
Høringen vil være den samme, med samme tykkelse

adamthe ant skrev:
Jeg tror, ​​at den, der arbejdede med mineraluld, er bedre opmærksom på alle konsekvenserne. Yurok har det rigtigt. Det var derfor, at jeg helt overgav ideen om at varme sommerhuset med mineraluld og valgt skumplast. Ja, og mineralulden er også anderledes. og så flyver partikler, og selv fra hvad kafnyannoy Ursa er værre.

Fra uld (Ursa, Rokvula mv.) Flyver støv, som ikke passerer gennem dampspærren, og gas kan udstråle fra skummet, som er beskyttet, hvorfra det er meget vanskeligere. Problemet med bomuld kun, når det lægges (hvis dampspærren er lagt). IMHO.

2ac_52:
Jeg ved stadig ikke, hvilken af ​​dem der ekstruderes. Jeg sætter en, som Knauf skar godt, og der er en, der hopper ved skæring af bolde. Hvilken af ​​dem ekstruderes?