Jo bedre at dekorere facaden af ​​huset? Oversigt over det moderne byggemateriales marked.

Indholdsfortegnelse:

Hvordan omdanner du "dit ansigt" og gør det uforglemmeligt? Temaet med at dekorere facaden er uudtømmeligt.

Sortimentet af efterbehandling er dikteret ikke kun af behovet for at dekorere vægkonstruktioner, men også for at beskytte vægmaterialet mod eksterne miljøpåvirkninger.

Almindelig mursten, blindebinder, luftbeton, skum og gipsblokke har enten lave dekorative egenskaber eller dårlig modstand mod virkningerne af nedbør, vind og temperaturændringer. Selv et materiale som silikat mursten, som har et attraktivt og pålideligt udseende, er ringere end den modstående stipendiat i de fleste indikatorer.

Blokhus

Blokhuset er en slags vægpanel, hvis forreste overflade efterligner en afrundet log. Økonomisk og miljøvenligt materiale.

Efterbehandling med et blokhus eller en efterligning af et tømmer udføres bedst på en dobbelt trækasse. Den første er brugt til at lægge isolering, den anden er til at skabe et ventileret hul og montere beklædningen. Ventilation er nødvendig ikke kun mineraluld, men også træ. Derudover skal hvert panel behandles indefra (for at beskytte mod råtning og insekter) såvel som udefra (for at beskytte mod nedbør).

Våd facade

Den bruges til færdiggørelse af vægge med lav dampgennemtrængelighed. Isoleringsplader (polystyren, ekstruderet polystyrenskum) er fastgjort med en klæbemiddelopløsning og fastgjort med dowels.

Det forstærkende maske af glasfiber er monteret på toppen, og de kastes med en opløsning (dette er nødvendigt for at undgå revner i isoleringspladernes led). Det øverste lag gnides af, og efter det tørrer, er facadegips lagt på det, som derefter primeres og males med maling til udvendigt arbejde.

Den eneste ulempe ved denne metode er tilstedeværelsen af ​​"våde" job, som pålægger visse sæsonbestemte begrænsninger. Detaljer om denne type facadefinish findes her.

sidespor

Bogstaveligt fra engelsk er "sidespor" "beklædning". Et af de førende materialer, der anvendes i boligbyggeri.

Montering af sidespor er yderst simpelt og installation foregår normalt med en høj arbejdshastighed.

Der kræves en understøtningsramme (drejning), som f.eks. Kan fremstilles af en metalprofil eller en træstang. Skumtykkelse ikke mindre end 20-40 mm anvendes som varmelegeme.

Anvendelsen af ​​en sådan isolering som mineraluld i forbindelse med dets evne til at absorbere atmosfærisk fugt kræver dannelse af et luftgab.

Typer af sidespor:

vinyl

Det giver bygningen et færdigt, æstetisk udseende. Billig, holdbart og elastisk materiale. Før brug, anbefaler vi dig at afveje fordele og ulemper ved at fortsætte med. fra miljømæssige og brandovervejelser.

Det er også tilrådeligt at foretage henvendelser om præstationsegenskaberne for de valgte producenters produkter, inden de købes. Tilfælde af hævning, forvridning, revner, øget sprødhed om vinteren og ujævn udbrænding om sommeren bemærkes.

Canadiske (af verdensberømte mitten) og tyske (Döcke, Holzplast) producenter har anbefalet sig godt, men prisen i forhold til russisk fremstillede produkter vil være højere.

Forfatteren af ​​denne artikel har arbejdet med det polske mærke af sidespor ROYAL og Tecos (fælles Belgien-Rusland). I løbet af de to år har der været en udbrænding af panelerne på sydsiden, hvilket generelt er ukritisk. Der er ingen klager over de mekaniske egenskaber.

stål

Den øgede omkostning ved relativt vinyl og behovet for ekstraomkostninger til behandling af korrosionskompositioner forhindrer i nogen grad brugen af ​​metalbeklædning til efterbehandling af private bygninger.

Men nogle ejere gør stadig et valg for en mere solid "metal" mulighed. Stålbeklædning opfylder brandsikkerhedskravene og kan bruges herunder. til færdiggørelse af brandfarlige genstande.

Fiber cement sidespor

Tidsprøvet efterbehandling materiale (først anvendt i Europa for mere end 100 år siden). Det er stærkt, brandsikkert, ikke bange for fugt og biologisk korrosion.

For nylig var han i skyggen af ​​sin vinyl modstykke, men den indenlandske forbruger kunne ikke passere materialet på den traditionelt foretrukne cementbase.

På nogle hjemmesider kan du stadig finde forældede oplysninger i dag. at fibercementbeklædningen er uopkrævet inden for privat byggeri og er sundhedsfarlig. Faktum er det tidligere i produktionen af ​​brugt asbest, som virkelig kan true sundheden. I dag er denne komponent udelukket fra den teknologiske cyklus, og dens funktion er uskadelig pulp.

Sementbeklædningen ser fejlfrit ud, og den kan også males efter installationen, hvilket gør det muligt for ejeren af ​​et landhus at bruge ubegrænsede farveindstillinger.

Nogle producenter giver garanti for denne type produkt i op til 50 år!

Træ, i fælles "canadisk" sidespor

Ikke bange for russiske frost og ser fantastisk ud!

Miljøvenligt, æstetisk og hjertevenligt materiale har måske ikke brug for præsentation. Desværre bevarer denne fremragende belægning alle mangler i træ, og derfor er levetiden ikke dens stærkeste side. Relativt dyrt, mindre elastisk og kræver derfor øget nøjagtighed under installation og vedligeholdelse under drift.

Læs her om facadepaneler >>> til udvendig dekoration.

Forreste varmeisolerende paneler (termopaneler)

Relativt ung, men efter at have fået tillid, anvendes metoden til isolering og udsmykning af facaden i vid udstrækning både i EU-landene og i Rusland i overensstemmelse med de nye strengere normer for SNiP nr. 23.02.2003 "Termisk beskyttelse af bygninger".

Det er et let men stærkt panel lavet på basis af polystyren, ekstruderet polystyrenskum eller polyurethanskum, der giver fremragende varmekapacitet. Teknologien giver mulighed for oprettelse af et enkelt monolitisk lag med en termoseffekt. (holder køligt om sommeren og varmt om vinteren).

Tilladelig vedhæftning til enhver overflade: beton, træ, gas og skumbetonblokke, mursten, glasmagnesitark mv.

Keramiske fliser (porcelæn fliser)

Kunstigt dekorationsmateriale med fremragende præstationsegenskaber.

På grund af højdeevneegenskaberne af fliserne beregnet til enheden af ​​gulve, blev det til et universelt efterbehandlingsmateriale, der i vid udstrækning anvendes til vægindretning af arkitektoniske strukturer. Dette er en ideel mulighed for at beklæde ventilerede facader (mere om teknologien i slutningen af ​​denne artikel).

Facade gips

Til denne dag er denne traditionelle løsning fortjent populær.

Den overflod af moderne teknologi gør en behagelig variation i valget af ejeren af ​​et landsted forvirret af den kvalitative aflastning af væggene. Hovedbegrænsningen er den relative arbejdskraftintensitet ved anvendelse af gips og behovet for faglært arbejdskraft.

Forsøg på mekanisering var ikke vellykket her, fordi "bedstefarens" arbejdsmetode ikke undergik væsentlige ændringer.

Mineral (lime-cement) gips

Slidstærkt og budgetgips. Over tid øges belægningenes hårdhed kun.

Denne gips har et højt pH-reagens og er modstandsdygtigt over for udseendet af biologisk korrosion. Et lille udvalg af farver fra producenten er ikke en hindring for brugen af ​​en bred vifte af farver. Hvidt gips anvendes med efterfølgende maling med silikat udvendig maling.

Ulemper: lav elasticitet, lav vedhæftning til bunden. Pris: den mest budgetmulighed. Holdbarhed: ca. 30 år. Frostresistens: 75 cyklusser.

Akryl (polymer) gips

Kræver ikke at blande og eliminerer fejl i doser. Valget af farve er ubegrænset - blandingen er tonet.

Akrylgips sælges som en færdigblandet blanding på basis af vanddispersion. Elastisk, holdbar, har en høj modstand mod aggressive miljøpåvirkninger. Ulemper: lav dampgennemtrængelighed.

Det er uønsket at bruge på facader med en wadded varmeapparat. Pris: Relativ billig (sammenlignet med silikone og silikatplaster), men dyrere end mineral. Holdbarhed: 50 år. Frostresistens: halvtreds cykler.

Silikatgips

Den anvendes til alle typer mineralbaser. Det har neutral elektrostatiskitet - tiltrækker ikke støv og snavs.

Holdbar og holdbar belægning. Det er lavet på basis af flydende glas, som giver høj dampgennemtrængelighed (højere end for mineral og akryl) og modstandsdygtighed overfor biologisk korrosion.

Ulemper: Et lille udvalg af farver. Pris: Over gennemsnitspriskategori. Holdbarhed: 60 år.

Silikone gips

Hvis budgettet tillader det, er dette den mest foretrukne løsning. Indeholder alle tidligere nævnte fordele ved materialer.

Den er lavet på basis af en modificeret silikoneharpiks, med tilsætning af organisk acrylatbindemiddel, mineralfyldstoffer og pigmenter.

Ulemper: bruges sammen med en silicone primer, meget dyrt. Pris: Den dyreste gips. Holdbarhed: 60 år. Frostmodstand: 60 cykler. Blandt facade malinger, analogt med plaster, er der akryl, silikat og silikone maling.

Facing mursten

Ikke den mest populære, men bemærkelsesværdige mulighed.

Keramikvendt mursten har mange fordele, herunder høj mekanisk styrke, modstandsdygtighed mod vand, vind, ultraviolet stråling og temperaturændringer. Desværre har han også ulemper, som for eksempel lav varmeisolering, temmelig stor vægt og høj pris, netop på grund af dem, har han for nylig overgivet sine positioner på markedet for efterbehandling af facadematerialer.

For at tykkelsen af ​​murvæggen skal kunne opfylde kravene i SNiP med hensyn til beskyttelse mod varmetab, skal den være 80 til 90 cm tyk. Og det er dyrt og kræver et mere kraftfuldt fundament. Selv om der er lavtliggende bygninger, har en sådan mur stor styrke.

Det er muligt at lægge en godt lægning på, når et hul fyldt med en varmeisolator er skabt mellem en almindelig mursten og en vendende mursten. Denne teknik gør det muligt at reducere den samlede vægtykkelse med 1,5 gange. Men brugen af ​​varme facadesystemer reducerer denne figur med halvdelen

Kunstig sten

Det ligner en rigtig, men den vejer 1,5 gange mindre.

Denne type finish har en fantastisk dekorativ overflade på grund af dens lighed med den naturlige analoge af naturen. Den vejer dog en og en halv gange mindre og er mere tilpasset til efterbehandling af arbejdet, da en samling allerede indeholder ekstra elementer til vindues- og døråbninger, hjørner og led, hvilket forenkler installationen meget.

Den kunstige sten er nem at behandle, stærk, miljøvenlig (det er vigtigt for nylig), det er nemt monteret på ethvert grundlag.

Det eneste der er bange for en sådan finish - fugtighed. På steder, hvor den høje effekt af naturlig fugt, overfladen, der er foret med kunststen, skal behandles med hydrofobe opløsninger.

Suspenderet ventileret facade

Den mest almindelige metode til vægge med høj dampgennemtrængelighed.

Tanken er at danne en støtteramme, der giver et hul for luftcirkulationen mellem isoleringen og foringen. Mineraluld anvendes som isolering.

Et system af metalprofilbeslag er monteret på væggen, hvis højde er at sikre placeringen af ​​isoleringsmaterialet, en dampgennemtrængelig beskyttelsesmembran og en spalteanordning med den nødvendige bredde.

Mineral-bomuld måtter er forstærket med lim og (eller) plast paraply dowels, membranen er placeret på toppen, hvilket forhindrer materialet i at falde sammen, men samtidig tillader vanddamp at ødelægge.

Metalprofiler er monteret på beslagene, som tjener som grundlag for montering af beklædning. Som beklædningsgenstand kan være ethvert ark eller stativmateriale, der spænder fra bølgepapir og efterbehandling med kompositpaneler eller keramisk granit.

Brugen af ​​hver af dem har sine egne egenskaber i henhold til fastgørelsesmetode, tonehøjde og materiale af beklædningen. For eksempel bør kompositpaneler kun monteres på aluminiumsprofiler. Udsmykningen af ​​facaden vil ikke kun styrke husets ydre vægge og forlænge sit liv, men også dekorere stedet, skabe en unik aura af tiltrækningskraft og fængslende visninger af forbipasserende.

Husbygning

Spørgsmålet, hvad der er billigere at dekorere facaden af ​​huset, er relevant for næsten alle ejere af private bygninger. For det første vil jeg gerne have, at boligens foring skal være af høj kvalitet og æstetisk attraktivt, og på den anden side er det åbenlyst, at uberettigede udgifter i stræben efter et eksklusivt og bedøvende udseende er ubrugelige. Sjældne familier er dem, der har råd til enhver løsning uden hensyn til dets værdi.

Men for at gå til ekstremer, stoppe med det meget budgetmæssige valg uden en objektiv vurdering af det valgte materiales evne til at "modstå" det aggressive gademiljø - vind, regn, frost, sne osv. Er bestemt ikke det værd. Medmindre du i praksis er overbevist om effektiviteten af ​​udtrykket "miser betaler to gange."

At dekorere facaden af ​​huset er billigt, selvfølgelig vil det ikke fungere, men at vælge det optimale materiale, som alle andre ting har samme præstationsegenskaber, vil have en lavere pris, er ret realistisk.

Indholdsfortegnelse

Kriterier for kompetent valg

At afgøre, hvor bedre det er at dekorere facaden af ​​huset og samtidig finansielt ikke fejlberegne, er meget vigtigt at definere de kriterier, der hjælper med at identificere fordele og ulemper ved denne eller den pågældende mulighed.

Først og fremmest bør du være opmærksom på udseendet af den allerede færdige facade. Selvfølgelig er "præsentationen" af foringen et meget, meget subjektivt begreb, der er direkte afhængig af ejerens personlige smag. Imidlertid er sådanne parametre af materialerne anvendt som:

 • antallet af farvevariationer og teksturer, der tilbydes,
 • modstand mod fading og udseendet af andre visuelle defekter,
 • lighed med naturlige råvarer (hvis et efterligningsprodukt anses for at være)

overlade uovervåget under alle omstændigheder. De vil bidrage til at gøre et objektivt indtryk af produktet.

Det næste indlysende kriterium er materialets holdbarhed. Enig, det vil være meget trist, hvis en billig facade af huset viser sig at være en reel hovedpine med behovet for årlige genopretninger. Hvis du kan lide den type ansigt, du har et godt levetid - ved at du er på rette spor.

Det er ingen hemmelighed, at det ikke er nok bare at vælge frontmateriale. Det er også nødvendigt at lave sin installation. Opgaveens kompleksitet, tilstedeværelsen af ​​sæsonbegrænsninger, mængden af ​​hjælpeelementer og materialer - alle disse faktorer skal overvejes.

Og endelig, den samlede pris for den ydre overflade. Dette bør omfatte:

 • materielle omkostninger pr. kilogram eller kvadratmeter
 • Pris på komponenter, farvning, nødvendigt udstyr;
 • omkostninger ved installation (samt om nødvendigt og forberedende arbejde).

Med andre ting er det muligt at blive guidet sikkert efter eget valg på de endelige omkostninger ved efterbehandling af en facade.

Populære ydre finish

Oftest foretrækker ejere af private hjem facaden:

 • sidespor;
 • facade gips;
 • blokhus;
 • står over for mursten - keramik eller klinker;
 • facade fliser.

Er sidespor et godt valg eller ej?

De vigtigste typer af sidespor anvendes til beklædning facader af huse - vinyl og kælder. Aluminium i boligbyggeri anvendes ekstremt sjældent. De vigtigste fordele ved materialet er sikkerhed, relativ let installation, nem vedligeholdelse.

Og den mest oplagte ulempe er det kunstige udseende. Og vi kan sige, at denne kendsgerning næsten forkaster alle fordele. I Europa, for eksempel, vender de sig til sidespor, kun når det er nødvendigt for at forædle økonomiske eller midlertidige bygninger. Og selvom kælderen sidder, i modsætning til vinyl, og simulerer naturlig mursten eller sten, blæser plastikiteten stadig ".

Med hensyn til levetiden hævder sidespecialister, at deres "afkom" kan tjene trofast i 40-50 år. Men i praksis er denne figur normalt meget lavere, fordi materialet er skrøbeligt under kraftige frost, ustabile til deformation, tilbøjelige til at falme. Tilfælde, hvor det er ked af at se på sidespor efter 5 års drift, er desværre ikke sjældne.

Ved montering af sidespor i den kolde årstid skal man huske på, at materialet har en høj termisk ekspansion.

Gennemsnitlig pris

Vinyl sidespor vil koste dig omkring 200 p / kvm. De samlede omkostninger ved en sådan beklædningsgenstand under hensyntagen til installationen og de nødvendige hjælpestoffer er ca. 1500 rubler per kvadratmeter.

Ground sidespor - dyrere fornøjelse. Selve materialet koster i gennemsnit 400-500 rubler per kvadratmeter. De faktiske omkostninger ved at færdiggøre huset med det er 3000 rubler per kvadratmeter.

Fordele og ulemper ved gips

Gips - en belægning, der kan give en facade med et anstændigt udseende; Vandtæt, åndbar. Afhængig af linket er facadeplasterne:

 • mineral (basissement);
 • akryl (base-akrylharpiks);
 • silikat (base - flydende glas);
 • silikone (base - silikoneharpiks).

Sortimentet af teksturer og farver i dette materiale er meget begrænset. I det overvældende flertal af tilfælde skal en sådan foring være yderligere malet. Og tekstur kan normalt vælge enten ru eller rustik.

Facadeets levetid, færdig med gips - 7-10 år. Og selvom gipset over tid bliver stærkere, er det ikke modstandsdygtigt over for mekaniske skader.

Nøjagtigheden af ​​installationen

Det tager 6-8 uger at dekorere et 150-200 kvadratmeter hus med facadegips. På forhånd er det nødvendigt at lave primer af overflader. "Våd" processer gør installationen af ​​facadegips meget afhængig af vejrforholdene og sæsonen.

Vær opmærksom! Den lave dampgennemtrængelighed af akrylgips gør det umuligt at bruge det i en "tandem" med en sådan isolering som mineraluld.

Eksklusivt mineralgips "passer" til gasskumbetonfundamentet.

Gennemsnitlig pris

 1. Mineral gips. Omkostningerne ved materialet er ca. 40 rubler / kg. Gipsforbrug pr. Kvadratmeter - 3 kg. Den samlede pris pr. Kvadratmeter, under hensyntagen til betaling af installation og alle nødvendige materialer - 2000-2200 rubler.
 2. Akrylgips. Omkostningerne ved materialet - 50 rubler. / Kg. Forbrug - 1,5 kg / kvm. Den samlede pris er 2500.
 3. Silikatgips. Omkostningerne ved materialet - 100 rubler. / Kg. Forbrug - 2,5 kg / kvm. Den samlede pris er 2800.
 4. Silikone gips. Omkostningerne ved materialet - 100 rubler. / Kg. Forbrug - 3 kg / kvm. Den samlede pris er 3000.

Funktioner blokhus

Blokhuset er en underart af tæpper, med den forreste overflade imiterer en afrundet log. Dette materiale er naturligt og miljøvenligt, men ret dyrt og kortvarigt. Ikke brandhæmmende. Ud af fejlene i udseendet er knuder, revner, ormhuller og andre defekter, der er karakteristiske for træ, mulige.

Når du køber et blokhus, skal du sørge for, at det ikke er "rå" - ellers er der stor risiko for, at materialet røber.

Det er vigtigt! Et blokhus, som enhver træoverflade, der er i fri luft, skal opdateres med jævne mellemrum - dækket af specielle beskyttelsesforbindelser mv.

Gennemsnitlig pris

Prisen på et blokhus afhænger i vid udstrækning af typen af ​​træ. Omkostningerne pr. Kvadratmeter kan variere fra 400 til 1000 rubler (inklusive installationsarbejde og den nødvendige forarbejdning - 3000-4000 tusind)

Facing mursten - kvalitet og holdbarhed

Facing keramisk mursten er et miljøvenligt materiale fra naturlige råmaterialer (ler), der produceres ved hjælp af en særlig teknologi. Den er frostbestandig, holdbar, demonstrerer lav fugtoptagelse og god lydisolering. Facing klinker teglsten er produceret på nøjagtig samme måde som keramiske dem, men de fyres ved en højere temperatur, som følge af, at der ikke er nogen hulrum i den. Sammenlignet med keramik har den endnu bedre fysiske egenskaber.

Facing mursten har en bred vifte af teksturer, former og farver. Med ham risikerer din facade ikke at falme. Den eneste mulige eksterne fejl er udseendet af udblæsning.

Huset, dekoreret med facial mursten, vil se luksuriøse i mere end et årti. Clinker mursten er en model af holdbarhed, det er i stand til at modstå mere end 150 fryse-optøningscykler.

Teglfodring bør overvejes i designfasen (materialet er lagt på hovedfundamentet). Ellers kræves yderligere styrkelse af fundamentet.

Gennemsnitlig pris

Prisintervallet for materiale er ret stort, men det kan naturligvis ikke være billigt at have status som førende inden for holdbarhed og kvalitet. Professionel murstenlægning er også ret dyrt. Derfor vælger den gennemsnitlige russer denne mulighed for at afslutte facaden sjældent.

En kvadratmeter keramisk mursten koster 1200-3000 rubler, klinker - 3600-4000. En kvadratmeter færdig, smuk og isoleret murstenfacade vil generelt kræve op til 6.000 rubler.

Facadefliser: fordele og ulemper

Frontfladen er et moderne og pålideligt byggemateriale. Ikke bange for fugt, holdbar, holdbar. Med høj kvalitet styling - giver fremragende udseende af huset. Ansigts levetid, dekoreret med keramiske fliser kan være mange år. Sandt nok afhænger meget af kvaliteten af ​​klæbemiddelopløsningen.

Installation af facadefliser er som regel ikke let. Processen bliver kompliceret:

 • behovet for grundig indledende overfladebehandling
 • sværhedsgraden ved at opnå rethed i sømmen
 • høj brummeløshed af materialet før lægning.

Gennemsnitlig pris

Forsiden i forhold til en mursten viser ikke noget dårligere resultat med hensyn til kvalitet og æstetik, men koster meget mindre. Prisen på en kvadratmeter materiale er 1000-1500 rubler, mens den faktiske pris pr. Kvadratmeter af sådan foring normalt ikke overstiger 3000.

Hvordan til at dekorere facaden af ​​huset billig: videoer, tips og tricks

Virkelig billig efterbehandling af facaden af ​​huset kan kun være, hvis du gør det selv. Som du kan se, forekommer nogle materialer ved første øjekast ekstremt billigt, men i praksis er det i praksis, at der tages hensyn til omkostningerne ved alle hjælpeelementer og hele arbejdsområdet, at det ikke er tilfældet. Og kun i tilfælde af at du beslutter dig for at tage op på dette ret vanskelige arbejde, kan du selvstændigt tale om betydelige besparelser.

Denne video vil gøre dig bekendt med installationen af ​​vinyl sidespor:

Det er meget vigtigt, når man vælger materialer til facadefronten for objektivt at vurdere deres "perspektiver" - hvor længe de vil tjene, hvor ofte de skal vedligeholdes og renoveres, hvilke investeringer og hvor hurtigt de måtte kræve.

Det ville ikke være overflødigt at se på billeder af forskellige typer facader på internettet for at føle, hvilken slags "performance style" du kan lide. Udseendet af huset bør ikke bare lide det - du skal være forelsket i det. Det er bevist, at dette øjeblik direkte påvirker den psykologiske trøst at være inde i eller omkring boligen.

Forstå det billigere at dekorere facaden af ​​huset. Billeder af forskellige liningmuligheder er usandsynligt at hjælpe, men en klar ide om hvad der venter dig til sidst når man henviser til dette eller det pågældende materiale, vil selvfølgelig bidrage.

Vi har tankevækkende vejet alle nuancer, vi er sikre på, at du vil kunne træffe den rigtige beslutning, der vil være optimal for din familie, både økonomisk og æstetisk.

Sådan dekorere væggen i køkkenet: design ideer

Valget af materialer til færdiggørelse af væggene i køkkenet var altid akut. Men der var tidspunkter, hvor der næsten ikke var noget valg. Klart at få en flise og takke Gud. I dag er problemet anderledes: hvilket af de mange materialer at vælge?

Organiserer reparationen af ​​køkkenet i et privat hus eller lejlighed, hver af os står over for dette problem. Vi er alle på udkig efter den bedste løsning, så materialet opfylder alle krav, og reparationen var smuk og kostede ikke meget.

Moderne materialer

Moderne materialer skal på en pålidelig måde beskytte væggene mod sod, fedtet spray, snavs, fugt og samtidig ikke forårsage problemer med rengøring. Nå, den æstetiske funktion er ikke blevet annulleret.

De mest populære efterbehandling materialer såsom fliser, plastpaneler, vægpaneler, tapet, dekorative gips og maling.

Lad os se nærmere på hver enkelt af dem, så vil du helt sikkert vide, hvilket materiale der kan bruges til at dekorere køkkenet undtagen tapet og fliser.

flise

Fliser er det materiale, der kan kaldes old-timers i vores køkkener. Vi skylder sit udseende for indbyggerne i de gamle stater.

Siden da er teknologien til fremstilling af fliser ændret mange gange for at øge styrken. Fliserne omfatter fliser, porcelæn, klinker.

I dag er der følgende fordele ved dette materiale:

 1. Tile ser godt ud i enhver design beslutning. Det er ligegyldigt, hvilken stil der er valgt. Under nogen af ​​dem kan du vælge de rigtige farver og tekstur.
 2. I flisens sammensætning er hovedmaterialet ler. Derfor er dette materiale blandt de mest miljøvenlige. Det er ugiftigt og hypoallergent som følge af affyring.
 3. Flisen er modstandsdygtig overfor fugt, aggressive kemikalier, temperaturændringer. Det brænder ikke, hvilket gør det muligt at bruge det selv til dekoration af komfurer og pejse.
 4. Uanset tekstur er ovnen nem at rengøre, samtidig med at den bevarer sin farve og tekstur. Det anbefales ikke at bruge til rengøring af fliser, der kan klare det.
 5. Det moderne byggematerialemarked tilbyder en bred vifte af fliser af forskellig størrelse og farver, herunder til vægindretning i form af paneler.

Ulemperne ved fliser indbefatter dets skrøbelighed. Når det rammes af et hårdt objekt, kan det briste og endda bryde.

Læs i denne artikel om hvordan og på hvilken overflade at anvende væske tapet.

Baggrund til design af køkkenvægge vælges ganske ofte. Selvfølgelig er hver eneste af dem ikke egnet til dette særlige rum.

Baggrunde skal være holdbare, modstandsdygtige over for fugt, let at vaske, opfylder kravene til brandsikkerhed. Papir tapet opfylder ikke disse krav, i modsætning til vinyl glat eller præget (skum vinyl).

Når du vælger farve på tapet, skal du være styret af køkkenets design, såvel som dens størrelse. For den visuelle udvidelse af et lille rum er det bedre at vælge tapet med et lille mønster, og for et rummeligt køkken passer til et stort.

Hvis vinduerne vender mod nord eller vest, er det bedre at holde fast i de varme farver, og hvis belysningen er tilstrækkelig, kan du gøre væggene mørkere og lysere.

Vægmaleri i køkkenet vil ikke blot skabe illusionen om udvidelse af rummet, men også en speciel atmosfære. Især hvis billedet vil være i form af en suite, eller de viser en sti, der fører ud i afstanden. Et pseudovindue vil gøre. Det vigtigste er, at køkkenet har et minimum af møbler og maksimalt ledig plads.

Den største fordel ved wallpapers er deres brede valg, lav pris, muligheden for udskiftning om nogle få år.

Ulemper - papir tapet og billed tapet - godt absorbere fugt, hvilket resulterer i kæde og bevæger sig væk fra væggene.

De kan kun placeres på den modsatte side af væggen, hvorigennem komfuret og vasken er placeret.

maleri

For at male væggene i køkkenet skal du bruge vandtæt maling. En af de mest egnede typer er en vandbaseret emulsion. Det er lugtfri, da der ikke findes nogen opløsningsmidler i dets sammensætning. Dens pris er lille, det tørrer hurtigt.

Efter påføring af maling på væggene, fordampes fugtigheden fra det hurtigt. Bliver vandafvisende belægning. Men samtidig lader den luft og damp, så væggene kan "trække vejret". Og farvespektret af vandbaserede maling er næsten grænseløst.

En række vandbaserede maling - antibakterielle, vandafvisende. Dens farve er hvid, men du kan ændre den ved at tilføje farveskemaer. Det gule ikke over tid og tørrer hurtigt. Antibakterielle egenskaber ved denne maling giver sølvoxid.

En væsentlig ulempe ved vandemulsionen er manglende evne til at fjerne pletter fra en malet overflade. Ja, og anvend det ved en temperatur under +5 grader er umuligt.

Dekorative gips

Gipsets dekorative egenskaber giver fyldstoffer og additiver, såsom stenflis eller savsmuld.

Det kan være monofonisk eller farve. Kosttilskud kan være perlemorøs, skinnende og kontrastfarve.

De positive egenskaber ved dekorative gips er:

 1. Nem applikation og alsidighed. Overfladen under dens anvendelse kan være træ, beton, metal, mursten.
 2. Efter tegning er der ingen sømme tilbage.
 3. Der er ingen grund til at forplan overfladen, da belægningen perfekt maskerer alle uregelmæssigheder.
 4. Der er ingen urenheder farlige for menneskers sundhed som en del af dekorative gips.
 5. Det kan modstå temperaturer op til +70 grader, hvilket er vigtigt for køkkenet.
 6. Dekorative gips er en ugunstig miljø for udvikling af bakterier og svampe.
 7. Belægningen er holdbar, modstandsdygtig over for ild, har ingen problemer med pleje.

Ulemperne ved dekorative gips - høj pris og højt forbrug.

Trævægspanel

Mange i vægpanelet er tiltrukket af den naturlige varme farve af umalet træ, på overfladen hvoraf et mønster af snit er synligt.

Nyttige egenskaber ved træ - miljøsikkerhed, evnen til at regulere fugtighed i rummet.

Træet er godt åndbart. Efter blødgøring med en speciel sammensætning eller lakbelægning er det let at rengøre.

Inden du fastgør vægpanelet på væggene, behøver du ikke at rette dem, men du skal først montere rammen. Fordi rummets rum er noget reduceret, vil det for et lille køkken være en betydelig ulempe.

Pine, cedertræ, lime, eg eller aldervægspanel er den mest egnede til køkkenindretning. Det udstråler en behagelig aroma, og nåletræ fylder også rummet med phytoncider med antibakterielle egenskaber.

Manglen på clapboard - høj pris, såvel som brandbarhed. Derfor skal området omkring ovnen være færdigt med ildfast materiale.

Du kan være interesseret i at vide om sådant materiale til indvendig vægindretning, såsom klinkerfliser. Læs her.

Plastpaneler

Plastpaneler - Et andet fælles materiale til færdiggørelse af køkkenvægge. Deres andet navn er PVC paneler. De sælges sædvanligvis i form af rektangulære strimler af forskellig længde og bredde.

Du kan montere dem på en forudinstalleret ramme, som gipsvæg eller direkte på væggen, hvis den er tilstrækkelig glat.

fordele:

 1. Den har høj fugtighedsbestandighed.
 2. Plast er let at rengøre, selvom det bliver fedtet spray og pletter.
 3. Den udfører ikke elektrisk strøm, hvilket er vigtigt, hvis ledningerne mangler bag panelerne.
 4. Plastpaneler i forskellige farver og teksturer er til salg. De kan perfekt efterligne træ, læder, sten, metal, spejl eller have et hævet ornament.

ulemper:

 1. Når det rammes af et hårdt hårdt objekt, går plastiket i stykker, men det er nemt at udskifte et beskadiget panel uden at adskille hele strukturen.
 2. Nogle typer af PVC falmer i solen.
 3. Når den udsættes for høje temperaturer, smelter plasten og deformeres.
til indhold ↑

Jo bedre at dekorere væggene i køkkenet?

Væggene i køkkenet kan opdeles i arbejdere og dekorative. Arbejdsvæggen er den ene, med hvilken komfur, håndvask, frysere og skabe er placeret.

Da arbejdsvæggen er blokeret af alle disse genstande, forbliver der kun en smal strimmel mellem vægskabene og sideborde. Hun hedder et køkkenforklæde.

Det er på forklædningen, der har den stærkeste udsættelse for høje temperaturer, stænk fra vand og mad, der bliver kogt, rammer metalobjekter. Derfor skal materialer til efterbehandling have en høj modstandsdygtighed overfor vand, brændbarhed, holdbarhed, lethed ved vedligeholdelse.

Disse kan kaldes paneler af hærdet glas - skinnende, fliser, keramiske eller keramiske granitfliser, kunstig eller natursten.

Foring, tapet, maleri - disse typer af finish bruges bedst til udformning af ikke-arbejdsvægge, hvorigennem spisepladsen er placeret, eller som kun udfører en dekorativ rolle.

Design muligheder

I sig selv er materialer til udsmykning af væggene - det er kun et middel til at oversætte forskellige designideer.

Ser godt ud af tekstureret gips i kombination med tapet. Men samtidig bør et af materialerne være monotont. Dette er normalt tapet, mens gips kan omfatte multi-farvede blotker.

Du kan bruge begge materialer lige, eller en af ​​dem vil sejre, og den anden vil spille rollen som et panel.

En af de nuværende tendenser fokuserer på en af ​​køkkenmure. Det kan virke i modsætning til andre vægge i farve eller tekstur. For et sådant design vælges der normalt maleri af vægge eller efterbehandling med plastik.

Hvis ejerne er rigelige nok, kan de dække væggene med materialer som dekorative sten. De udstedes kun fragmenter af væggen, og ikke hele dens overflade. I kombination med sten ser dekorativt gips eller tapet godt ud. Et eksempel kan ses på billedet nedenfor.

Køkken væg design ideer slutter ikke der. Alle kan blive designer af hans interiør, du skal bare følge de generelle principper i denne kunst.

Denne video viser, hvordan du kan dekorere køkkenet hurtigt og smukt.

Jo bedre at skære væggene inde i træhuset

Interiørindretning - en vigtig del og den sidste fase af opførelsen af ​​et landhus. Mange tænker ikke på det under opførelsen af ​​fundamentet og installationen af ​​loghuset, installation af kommunikationssystemer. Men når huset allerede er under taget, færdiggøres de tekniske netværk, spørgsmålet om, hvordan man kan trimme et træhus inde. Efterbehandling "under nul" passer ikke til alle, og det kræver også særlig behandling af vægge med maling og lakforbindelser. Derudover ser et hus med en sådan udsmykning sig tom og ubehageligt.

Det ville være ønskeligt, at materialer var stærke, pålidelige, men samtidig billige. Og det indre var som følge heraf hyggeligt, behageligt og attraktivt. Derudover er det vigtigt, at produkterne er miljøvenlige, ved at arrangere et træhus, bevare den naturlige struktur og opretholde et behageligt indendørs mikroklima. I dag byder markedet meget på materialer. I denne artikel vil vi se på, hvordan man skæver væggene i et træhus inde er billigt og smukt.

Egenskaber ved valg af efterbehandling materialer

 • Vær opmærksom på mærkning. Betegnelsen E1 siger, at byggematerialer er beregnet til boliglokaler, E2 - til gangen, køkken, toilet, bryggerier, E3 - til offentlige og industrielle lokaler;
 • Hvis du bruger træfinisheringsmaterialer, kan du vælge en klasse og kvalitet værre end nødvendigt. Derefter ændrer du produktet og giver dig et æstetisk udseende. For eksempel, slibes og slibes, lakeret og / eller malet, imprægneret med beskyttelsesforbindelser, om nødvendigt trimmet. Således vil du bruge mindre penge, end når du køber højklassematerialer;
 • For værelser med høj luftfugtighed (badeværelse og badeværelse, balkon, kælder, kælder, etc.) vælges vandtætte materialer. Hvis du bruger træprodukter, skal du sørge for at behandle produkterne med beskyttelsesmidler mod de negative virkninger af fugt, rot og meldug;
 • Vælg miljøvenlige naturmaterialer til arrangement af et træhus. I denne struktur vil det være uhensigtsmæssigt at se plastvinduer eller paneler. De vil bryde husets økologiske kompatibilitet, bringe disharmoni og kun forkæle interiøret;
 • Vælg holdbare, pålidelige materialer og glem ikke kvaliteten af ​​arbejdet med efterbehandling. Husk at træhuset gradvist sidder, hvilket kan føre til revner. Overvej dette punkt på forhånd for ikke at foretage reparationer hvert 3-5 år og ikke forandre den skadede hud.

Kan ikke bruge

Før vi bestemmer, hvordan vi skal skære et træhus indefra, lad os se på hvilke materialer der ikke passer. Når du er færdig skal du opgive plastpanelerne og linoleum. Sådanne produkter karakteriserer tilgængelighed og økonomi, høj modstandsdygtighed mod fugt og et bredt udvalg af farver, let installation. Fordelene ved PVC overlapper imidlertid kunstigheden og manglen på miljøvenlighed. De udsender en skarp, giftig lugt ved opvarmning, samler støv, lad luft og damp komme i gang.

Linoleum er en populær overkommelig belægning, men anbefales ikke til trægulve. Det er ikke miljøvenligt og kræver grundig forberedelse af bunden, da materialet kun kan lægges på en plan overflade. Desuden ser det ikke ud i et træhus, det er meget passende. I sjældne tilfælde kan linoleum lægges i vaskerum eller kælder. Men der er det bedre at lægge de sædvanlige træbrædder.

Paneler af OSB, DVP eller DSP er heller ikke egnede, som ved fremstilling af materialer, der anvendes skadelig industriel lim. Derudover er det de mest miljøvenlige produkter, der er fremstillet af træaffald. De har et ikke meget æstetisk udseende, så disse materialer bruges ofte til grov efterbehandling. Herunder anbefales det ikke at anvende laminat til gulvbelægning. Det er ikke modstandsdygtigt mod fugt, glat og koldt.

MDF vægpaneler er en fremmed analog fiberboard, som er mere miljøvenlig, da giftige harpikser og enzymer ikke bruges til at klæbe enkelte elementer. Sådanne paneler er nemme at montere direkte på væggene. De adskiller sig i forskellige designs og farver. De er dog fuldstændig ikke modstandsdygtige over for høj luftfugtighed og slitage.

Ovennævnte paneler er ikke stærke nok og ikke modstandsdygtige over for fugt. Derudover er de brandfarlige og kendetegnes af et ikke meget attraktivt udseende. Når det er foret med sådanne paneler, ser rummet mere ud som et kontor eller kontor end en stue.

Men hvad skal man vælge og jo bedre at skære væggene inde i et træhus? En passende mulighed ville være naturlige træmaterialer med en beskyttende imprægnering. Det kan være planede og polerede plader, foring, finer og andre lignende produkter. Lad os se nærmere på, hvilke materialer der bedst kan trimme et landhus i en bar eller log.

Træfinisheringsmaterialer

Vi bemærker straks, at den mest egnede løsning ville være træforing. Det er et overkommeligt materiale med et attraktivt udseende, miljøvenligt og naturligt, nemt at installere og vedligeholde. Tynde lameller bruges til loft og vægge. Hvis du vil oprette en log house-effekt, skal du vælge et blokhus, der simulerer en rund log. Den ene overflade af blokhuset er halvcirkelformet, og den anden er flad.

Foring - den bedste kombination af pris, kvalitet, udseende og miljøvenlighed. Men hvis du er klar til at betale, skal du vælge elit naturmaterialer. Disse er korkpaneler og paneler fra en matrix.

Korkbeklædning - Moderne materialer, der skelner miljøvenlighed, høj kvalitet, styrke og holdbarhed, luksuriøst udseende. De tåler helt høj luftfugtighed og passer til hver type værelse. Den eneste, men betydelige minus er en meget høj pris.

En massiv bord eller paneler fra et array er også en dyr løsning, men samtidig er den meget pålidelig og af høj kvalitet, da den er helt lavet af naturligt elitræ. En sådan belægning ser dyre, luksuriøse og prestigefyldte ud. Et solidt array, selv under tunge belastninger og høj luftfugtighed, vil nemt vare 30-50 år uden reparation.

Parket bord er en passende mulighed for at afslutte gulvet i et træhus. Dette er et overkommeligt materiale, som karakteriserer nem og hurtig installation. Og dekorative malerier eller lakering vil gøre udseendet af parket raffineret og æstetisk.

Finérpaneler er et fremragende budget materiale, der bruges til at skære mure. Det repræsenterer et tyndt afsnit af en række træ, der bevarer træmønsteret, farven, tekstur og struktur. Til efterbehandling, vælg kun naturlig finer, da den er mere holdbar og pålidelig.

Finer har et attraktivt udseende, er karakteriseret ved nem installation og praktisk, god lyd og varmeisolering, lav pris. Men samtidig er materialets grundlag plader af hardboard eller spånplader, så materialet er ikke 100% miljøvenligt og kan ikke bruges i rum med høj luftfugtighed.

Andre typer budgetmaterialer

Gips - Den traditionelle udgave af loftet, som nogle gange bruges til vægge. Det er et billigt og overkommeligt materiale, nem at bruge og installere. Det giver en glat hvid overflade, men hvid farve er ikke altid passende i et træhus. Sådant materiale anvendes, hvis det passer til rummets designstil. For eksempel kan det være en klassisk eller fransk Provence.

Gipsvæg er en overkommelig og hurtig finish. Disse er plader af cellulose og komprimeret gips, som er nemme at installere og fastgøre. Moderne producenter producerer materiale med en særlig behandling, hvilket øger modstanden mod fugt og ild. Gipsvæg giver dig mulighed for at oprette komplekse designprojekter, installere to niveauer lofter. Dette er imidlertid et skrøbeligt og ikke meget æstetisk materiale, og kræver derfor yderligere arbejde efter installationen (maleri eller vægpapir).

Keramiske eller flisebelagt fliser er egnede til efterbehandling af badeværelse, badeværelse eller køkken. Hvis du lægger fliserne på badeværelset, skal du vælge produkter med en grov overflade for at undgå glide og sikre sikkerhed. Et sådant materiale er kendetegnet ved styrke, holdbarhed og øget modstandsdygtighed mod fugt og fugt. I dag kan du finde mange designmuligheder for fliser, herunder dem, der er dekoreret under træet.

Men når du lægger fliser på trævægge, skal du huske på, at en forstærket base skal laves under materialet, ellers vil produktet ikke vare længe! Det er ikke nødvendigt at udlægge badeværelset helt ud. Du kan kun sheathe enkelte sektioner eller bruge mosaik. Forresten ser kombinationen af ​​mosaik og træmaterialer sig meget imponerende og harmonisk ud.

Støbt - den bedste mulighed

Træforretningen er præget af høj styrke, pålidelighed, æstetik og 100% miljøvenlighed. Sådanne produkter anvendes til vægbeklædning og lofter i et træhus, landhus, bad og sauna, balkon og loggia i lejligheden. Dette er et alsidigt materiale, der er let at lægge, så selv en ikke-professionel kan håndtere installationen.

Smalle tynde lameller tæt ved hinanden, danner en god lyd og varmeisolering, niveauer overfladen af ​​væggene og loftet. Træmaterialer ser æstetisk og udsøgt ud. Hvis du vil spare, køb en klasse B. Efter at have lagt fejlene, kan du skjule ved hjælp af lak eller maling. Klasse A er dyrere og elite, det behøver ikke forbedres, og klasse C er kun egnet til groft arbejde eller efterbehandling af bryggers.

Glem ikke om den beskyttende behandling af vægpanelet. Du kan købe materialer med færdig behandling eller behandle træet selv. Den anden mulighed vil være billigere. Monter vægpanelet på batten, lavet af stænger. Det er bekvemt at installere vand- og varmeisolerende materialer i kassen. Reiki kan lægges lodret, vandret eller diagonalt.

I dag finder du en bred vifte af vægpaneler, der varierer i trætype, bredde og længde, profil og klasse. Den bedste kombination af kvalitet og pris på fyrretræ. Denne type træ er egnet til hjem, have eller havepavillon. For et bad skal du vælge linden eller alderen, da de er godt tolereret af fugt og varme, varme ikke op. Efter installationen kan du male materialet i enhver farve, opnå den ønskede skygge eller glans.

Kan du bruge gipsvæg til at færdiggøre et træhus

Gipsvæg er det mest populære efterbehandling materiale, som bruges i lejligheden og i et privat hus. Disse er fleksible plader med ildfast overflade og høj fugtighedsbestandighed. De skaber en flad overflade og skjuler væggenes eller loftets mangler, kendetegnes ved nem installation.

Gipsvæg huder rør, ledninger og anden kommunikation. Men den største fordel ved dette materiale er dets tilgængelighed og lave omkostninger. Derudover kan du i dag på markedet finde plader af forskellige størrelser, former og farver, som giver dig mulighed for at skabe ethvert værelse design.

Men gipsvægens finish ser ofte ufærdige ud og kræver efterbehandling af maleri eller vægpapir. Derudover er det et ret skrøbeligt og skrøbeligt materiale, der ikke kan klare alvorlige belastninger. Derfor er det bedre at bruge gipsvæg til at oprette skillevægge eller hylder, men ikke at afslutte et træhus.

Hvis du vælger at bruge gipsvæg, skal du kun vælge kvalitetsprodukter fra en pålidelig producent. Ofte tilsættes skadelige giftige stoffer i materialet, hvilket er skadeligt for menneskers sundhed og krænker et træhuss økologiske kompatibilitet. Høj kvalitet ægte gipsvæg er sikker, fordi den er lavet af naturlig naturlig gips.

I firmaet "MariSrub" kan du bestille opførelse af et hus fra en log- eller nøkkelbjælke! Virksomhedens ledere vil kvalitativt og pålideligt udføre alt arbejde på efterbehandling, herunder adfærd og tilslutning af tekniske netværk, vægbeklædning, loft og gulv, installation af vinduer og døre. Bestil en nøglefærdig integreret konstruktion, og du behøver ikke bekymre sig om noget!

Køkken væg dekoration

Udsmykning af væggene i køkkenet er en kreativ og kompleks proces, der sætter tonen til hele interiøret. Køkken refererer til værelser med vanskelige forhold. Der er altid høj luftfugtighed, fordampning af fugt, fede aflejringer sætter sig på væggene. På trods af tilstedeværelsen af ​​udstødningsbeholdere skal forkladen og væggene beskyttes så meget som muligt af de negative virkninger af damp, fedt og brænding. Derfor er kravene til efterbehandling af materialer høje. Hvis du drømmer om et stilfuldt køkkenrum, skal du fokusere din opmærksomhed på vægdekorationen.

Krav og egenskaber ved efterbehandling

Korrekt færdige vægge skal vaskes godt og forringes ikke under indflydelse af vand. Keramiske fliser, marmor, vaskbar tapet, vandtæt maling, MDF paneler og dekorative gips kan bruges til at afslutte arbejdsområdet. Til efterbehandling af materialer stiller store krav. De bør ikke være brandfarlige, udstede stoffer, der er sundhedsskadelige, men skal absorbere fugt og fedt. Holdbarhed - dette er den vigtigste betingelse for kvalitetsmaterialer til efterbehandling.

Et stort udvalg af teksturer, farver giver dig mulighed for at skabe et interessant og usædvanligt rum. I betragtning af at køkkenet er opdelt i to hovedområder - arbejde og spisning udføres og reparation af vægge. Overflader, der vil tage hovedbelastningen, kan laves af bæredygtige materialer og til spisepladsen for at vælge en dekorativ finish.

Behandling af arbejdsområdet er praktisk, pålideligt og let at vedligeholde; spisning - komfort og skønhed. Nær bordet, bag hvilken familien går, er det hensigtsmæssigt at vælge stof tapet, tapet og gips som en finish. Jo mere kreative designere viser, desto bedre! Moderne køkken kombinerer to typer finish, som sparer på materialer og grundlæggende arbejde.

Typer af efterbehandling materialer

Stort udvalg af efterbehandling materialer giver dig mulighed for at skabe interessante interiører. Smukke og originale teksturer ser luksuriøse ud på køkkenets væg. Et stort plus af moderne materialer til dekoration - relevansen og holdbarheden.

Gips. Populært materiale til vægindretning i køkkenet. Det er nemt at anvende, men det er dyrt. Kun fagfolk, som har særlige færdigheder og kunstnerisk smag, kan klare det. Dekorativt gips kan være af forskellige typer: flokk, venetian, polymer, vandbaseret, silikat, strukturel, lime, marmorflis.

Før påføring af gipset på væggene skal overfladen behandles med en speciel primer. Gips ser originale og moderne ud. Dens plus er, at det ikke mister sin relevans over tid. Den største fordel er, at den er perfekt rengjort, bevarer sin præsentabel udseende i lang tid, ikke falmer.

Plader under stenen. Ikke-standardiseret, men original løsning - design af væggene med dekorative eller naturlige sten. Dette materiale skaber et spektakulært køkkenrum. Pladerne efterligner naturligt stenens overflade, de er helt nedlagt. Det er let at færdiggøre væggen med sådanne plader, men visse færdigheder vil blive påkrævet.

Først skal du nive overfladen, inden du lægger materialet. Pladerne holdes på limen, og sømene mellem stenene gnides med en særlig løsning. Efter lagring er pladerne lakeret. Dette forenkler processen med at passe på dem.

Brick. Hvis du drømmer om et loft-stil køkken, prøv at bruge som vægdekoration, herunder et forklæde, mursten. Det kan være en dekorativ eller naturlig mursten, behandlet på en særlig måde. Tekstureret materiale i perfekt harmoni med møblerne med metalelementer. Det er brandsikkert, slidbestandigt.

Wall paneler. Fremragende valg til vægdekoration i køkkenet. Det er kun egnet til køkkenet, i andre rum er det bedre at ikke bruge det. Clapboard er lavet af træ, glas, plast og MDF. Dette materiale har et specifikt udseende, men det ser smukt og stilfuldt ud i køkkenet. Ulempen ved dette materiale er, at det hurtigt antænder. Brune vægpaneler harmoniserer godt med lyse møbler.

Mosaic. Det ser interessant og usædvanligt lille mosaik på væggen. Det kan være keramik, glas, lavet af keramik eller glas. Mosaikken ser ud som en lille firkant. Mange kvadrater limes til væggen i form af et mønster eller billede og skaber en imponerende og stor skala effekt.

Mosaic er dyrere end keramiske fliser. På grund af det æstetiske udseende kan dette materiale afslutte ikke kun arbejdsområdet, men også spisepladsen. For at udforme en designidee vil det tage tålmodighed og tid. Plus mosaik - det er nemt at rengøre og tjener i lang tid.

Plastpaneler. En god måde at lave reparationer hurtigt og billigt på. Plastpaneler er ikke bange for svampe, forme, temperaturændringer, skadedyr. Dette materiale skjuler uregelmæssighederne på væggene, det er billigt og derfor i stor efterspørgsel. For køkkenet er det bedre at bruge fugtsikre, end spejlede plastpaneler. Stort udvalg af paneler giver dig mulighed for at skabe et interessant og moderne interiør.

Baggrund. Den klassiske version af væggene. Almindelig tapet vil ikke fungere i køkkenet, så det er bedre at bruge følgende typer: væske, glas vægpapir, vinyl, ikke-vævet.

Flydende tapet - et nyt fashionabelt efterbehandling materiale. De sælges i pakker, ikke ruller. De skal fortyndes med vand før påføring, og derefter dækkes med vægge. Flydende tapet ser æstetisk glædeligt ud, ikke deformeres og ikke ridses.

Glasfiber er lavet af glasfibre. Den resulterende lærredpasta som tapet på væggen. Materiale fordel: modstand mod skader, brandsikkerhed, holdbarhed, pålidelighed, miljøvenlighed. De er klistret på en speciel lim og er billige.

Vinyl tapet perfekt vaskbar, modstandsdygtig over for fugt, ikke bange for snavs, sod, fedt, sol.

Flizelinovye - et nyt udseende, der har bevist sig fra den bedste side. De er lette, holdbare, gemmer uregelmæssighederne på væggene, er ikke bange for fugt. I dag frigiver de også specielle tapeter til maleri.

Flise (keramisk flise). Arbejdsområdet i køkkenet kan færdiggøres med bæredygtige keramiske fliser eller fliser. Dette materiale er slidstærkt og slidstærkt. Han er ikke påvirket af høje temperaturer, flisen er perfekt rengjort, og et stort udvalg af farve og design tilføjer sine fordele i sparegrisen. Flise kan være glat, mat, tekstur, blank.

Ved hjælp af keramiske fliser kan du lave et forklæde eller en del af væggen nær spisebordet. Designere anbefaler ikke at afslutte med dette materiale alle væggene i køkkenet, da det ser tungt ud og indsnævrer rummet.

MDF paneler. Dette efterbehandling materiale er miljøvenligt og holdbart. Det er nemt at arbejde med ham. MDF paneler er monteret på batten, men de er dyrere end plastik. Paneler er gode til at skabe et forklæde, de kan også tegne en mur nær spisepladsen. MDF paneler er lavet af strimlet træaffald, der presses i plader. De resulterende fliser er dækket af en speciel film med et andet mønster, skygge eller farve.

Parketborde. Smuk og original beslutning i øko stil. Parketbrædder bruges ofte til at skabe et skandinavisk interiør. Bestyrelser fylder effektivt det tomme rum. Brættet bruges ikke kun til vægindretning i køkkenet, men også i badeværelset, stue, soveværelse. Gulvbrættet vasker godt, slidstærk, har et attraktivt udseende. Fordelene ved dette materiale er miljøvenlighed og æstetik. En træplank på væggen ser luksuriøs ud.

Paint. Maling til efterbehandling fra den sædvanlige belægning er forskellig sammensætning, farve, modstand. Når du vælger, skal du styre efter kriterier. Vælg akrylmaling. Det tørrer hurtigt, vasker godt, skaber en beskyttende film på væggen. Efterbehandling maling resistent over for damp og fugt.

Matt godt gemme fejlene i væggene og uregelmæssigheder. Ved hjælp af maling kan du oprette et interessant rum. Før du begynder at male overfladen af ​​væggen, skal den være forberedt - niveau og primet. Velegnet til behandling af vandbaserede maling. De er nemme at vaske og male om. Maling påføres overfladen i flere lag.

En interessant dekorativ teknik er lyse møbler og lyse vægge eller kontrastmøbler og lyse overflader.

Glaspaneler. En sjælden og usædvanlig måde at færdiggøre væggene i køkkenet. Sådanne paneler kan anvendes til forarbejdning som et arbejdsområde og spisning. Dette materiale er smukt og modstandsdygtigt. Glas kan være interessant at dekorere, lægge det på tegning, mønster eller foto. Det betyder, at køkkenet vil erhverve eksklusivitet.

Til fremstilling af glaspaneler ved brug af pålideligt pansret glas, hvilket er vanskeligt at beskadige. Det er nemt at tage sig af glaspaneler, de er ikke bange for fugtighed, temperaturdråber, skimmel og svamp gælder ikke for dem. Fedt og snavs kan let fjernes fra glaspaneler med en fugtig klud. Dette er et slidstærkt og smukt materiale.

Metallisk finish. Metal udad og faktisk tungt materiale, hvilket er svært at forestille sig i indretningen. Men i dag er det ofte brugt til at organisere rum i stil med minimalisme, "high-tech" eller "loft". Metalplader er holdbare, pålidelige, brandhæmmende. De er nemme at passe på (vask og rengør).

Hvordan man vælger

I et privat hus er det bedre at bruge naturlige og teksturerede materialer. Disse omfatter træ, sten, vægpaneler. I et lille køkken er det hensigtsmæssigt at bruge en mosaik til at dekorere arbejdsområdet eller plastisk vaskbart tapet. Hvis du vælger de rigtige farver og mønstre, såvel som producenten, vil disse baggrunde vare i mindst ti år.