Maling loftet i badeværelset: hvordan man gør det rigtigt

Hvis overfladerne i et fugtigt rum males i hvert fald, så kan et svamp om et år eller to "slå sig ned" i hjørnerne.

Derfor vil vi i dag fortælle dig præcis hvad og hvordan man maler loftet på badeværelset. Du vil også lære, hvilken form for forebyggelse der skal udføres, før du bruger farvestoffet.

Hvilken slags maling behøver man ikke tage?

Nedenfor overvejes hvilken maling der er bedre at vælge, og nu skal vi snakke om, hvilken der absolut ikke er værd at tage.

I intet tilfælde må du ikke tage oliemalen eller emaljen, da de ikke trækker vejret, danner de en enkelt film. Vand siver ikke igennem dem, men mikrodråber samles på overfladen, og det betyder kun én ting - en "svamp" er lige rundt om hjørnet eller bare en skrælning af malingen selv. Bogstaveligt bobler.

Du må også ikke spare på de vandtætte egenskaber af maling. Det koster ikke meget dyrere, men det vil tjene meget længere. På dette og alt, hvad der bør undgås, når de køber.

Valg af den rigtige maling

Typer af maling er ikke så meget. Lad os overveje dem, så du går til butikken, der allerede er forberedt.

Vandbaserede maling - den mest kendte og billige løsning. Hun har en stor seng og er helt lugtfri.

Badeværelserne bruger vandfast vandbaseret emulsion, da den sædvanlige er bange for fugt og forringes meget hurtigt under sådanne forhold. Malingen er nem at anvende, det er meget nemt at forstyrre farvestoffet, men det har en betydelig minus - du kan ikke vaske det.

Det er stort set i badeværelset, at der sjældent er behov for at vaske loftet. Det er altid nok at gå igennem det med en tør, ren klud. Dette er ikke et køkken, hvor sprøjter fra mad kan plette overfladen til enhver tid.

Akrylmaling - denne mulighed er allerede bedre. Du kan vaske det, men ikke hver dag, selvfølgelig, og ikke med metal svampe. Malingen passer også godt, den er mere tæt, derfor strammer det bemærkelsesværdigt små revner og uregelmæssigheder i putten.

Det er lille, forventer ikke, at hende dækker det dårligt forberedte loft. Det har en lugt af kemi, i modsætning til simpel vandemulsion. Men han forsvinder hurtigt.

Meget ofte i akryl vandtæt maling er der tilsætningsstoffer mod svampen. En stor sjældenhed, hvis det ikke er, men stadig, sørg for at spørge dette øjeblik fra sælgeren.

Latex maling - af en eller anden grund er de altid kendetegnet i en separat række, men det er den samme akrylmaling. Det er simpelthen endnu mere tæt og elastisk. For resten har den samme egenskaber som den sædvanlige, bortset fra at du kan vaske det lidt oftere (men stadig uden fanatisme).

Silikat eller silikone malinger - disse malinger er så tætte, at de kan skjule en kniv med to millimeter tyk. Generelt er muligheden naturligvis meget fristende, men da denne maling er meget dyr, og to millimeter sprækker ikke forstyrrer livet, er det bedre at komme forbi med noget mere overkommeligt.

Hvis det til denne pris jævnet et loft, i stedet for et kit, så ville det være muligt at tage. Og så... Der er ingen mening.

Generelt viser det sig, at den bedste løsning i dag er akrylmaling.

Med hvilken maling at købe - vi regnede det ud. Nu vil vi røre spørgsmålet om, hvordan man maler loftet på badeværelset.

Hvor bedst kan man male: glat eller struktureret?

Sikkert ved du, at der nu er specielle krøllede ruller til salg, der giver dig mulighed for at anvende maling ikke på en jævn måde, men i en figur en: prikket, stribet mv.

Alt dette er selvfølgelig meget smukt, men glem ikke, at et bad er et bad, og i det er oversvømmelser og andre problemer sker meget oftere end i andre værelser.

Antag, hvis naboer oversvømmer dig ovenfra, en smule, opstår en grim plet på loftet.

I tilfælde af at belægningen er normal, bør du ikke tynde dette stykke, men figurbelægningen er ikke så let. Det samme gælder for et lille sted "svampe".

Det er ikke et faktum, at du efter mange år vil beholde den samme rulle, det er ikke en kendsgerning, at det ikke vil knække (selvom du finder det), og du behøver ikke at købe en anden... Generelt er det hovedpine, men virkningen er, for at være ærlig, næsten ingen.

Glat, glat loft ser altid mere elegant ud end tekstureret.

Hvilken farve at male badeværelset?

Hvis du har et lille badeværelse, som ofte er i typiske lejligheder, er det bedre at stoppe ved den sædvanlige hvide farve.

For det første forstørrer den visuelt rummet og selv højden virker lidt større.

Og det andet, rent praktisk, er det lettere at male og farve det i denne sag. Det er ikke altid muligt at vælge en farvetone nøjagtigt (i tilfælde af samme podtop), derfor skal du "rulle" hele loftet.

Hvad skal man vælge: mat eller glans maling?

Akrylmaling leveres med en mat eller blank effekt. Den anden - lidt dyrere, men de ser mere elegant ud.

Glansen er ikke så mousserende der for at have store reflekterende evner, derfor er der ikke meget forskel i valget.

For eksempel vil det samme strækloft af den glatte type give stor ubehag i badeværelset, da det har egenskaberne at vise blænding fra lysarmaturer. Ligger i badeværelset ser du ofte nøjagtigt op og refleksionen fra pletterne unpleasantly "skærer" øjnene.

I tilfælde af maling opstår sådanne ulemper ikke, da det glitter, men har ingen spejl effekt.

Men der er også en minus: på glans er alle korn og ujævnheder synlige. Enig, en sjældenhed, når loftet er forberedt så godt, at der ikke er en eneste mindste udbulning.

Men den matte overflade er mere fløjlsagtig, så loftet vil se perfekt ud, selv om der er små fejl på det. Desuden, som du husker, er akrylmaling et ret tæt lag.

Hvilket selskab er bedre at give præference?

Vi anbefaler ikke dig at spare meget på maling. Det er altid bedre at give præference til dokumenterede mærker i årtier.

Forresten, hvis de er dyrere, er det ikke så vigtigt, at denne faktor viser sig at være afgørende.

Malerne hos tyske producenter viste sig at være de bedste.

Dækningen holdes i mindst 5-7 år, mens billigere muligheder begynder at forringes efter 3-4 år (hvis ikke tidligere). Så overvej det faktisk billigere. Trite, men miser betaler to gange.

Husk også at tage maling på markederne er yderst farlig. Der er betingelser på byggemarkedet for opbevaring, men i den frysende kulde og varmen gør det ikke derfor selv den friskeste maling der kan blive beskadiget og "ujævnt" på overfladen ujævnt.

I princippet vil vejrfaktorerne ikke påvirke vandemulsionens kvalitet, men akryl kan godt "stratificere".

Hvordan tilbereder loftet før maleriet?

Teorien er forbi, vi vender nu til den praktiske del. Før loftet skal males, skal det udjævnes og forberedes, alle ved det.

Men for at belægningen skal vare længe nok, skal du gøre antifungal profylakse af betonoverfladen. Og her er det ligegyldigt, hvilken maling du vil male: med tilsætningsstoffer fra skimmel eller ej.

Det er stadig nødvendigt at gøre dette, men her ser du allerede graden af ​​"tyngdekraften". Hvis dit badeværelse er godt ventileret (hvilket er meget sjældent), så kan du komme forbi med almindeligt kobbersulfat, som du først skal behandle loftet.

Hvis derimod skimmelsvamp i dit værelse har tendens til at "bosætte sig", så er det bedre at ty til mere effektive og "langvarige midler", for eksempel specielt svampedrække og kitt.

Hvilken kitt at vælge for udjævning?

Hvis dit badeværelse er lille, så overpaying mestre for udjævning overfladen er bare en skam. Disse to eller tre firkanter koster ingenting at gøre alene.

Her behøver du ikke noget specielt netværk eller færdigheder, da der i badeværelserne ikke er nogen mellemrumsforskelle og eventuelle forskelle.

Det vigtigste her er et godt byggemateriale og trowel. Det er tilrådeligt at tage en kitt på en siliconebase, den går bare perfekt, har en ren hvid farve og resultatet er en æggeskalseffekt.

Dette er meget vigtigt, da manglerne i maleri på et sådant grundlag ikke vil være meget mærkbare. Og det vil være nødvendigt mindre lag (ofte er kun et lag akrylmaling nok).

Vi maler med egne hænder

Og endelig vil vi vise dig, hvordan man maler loftet i badeværelset. Denne video forklarer processen godt.

Helt ærligt er der intet svært her: Pas på, tryk på rullen før du anvender og lad os tørre det forrige lag, før du anvender den næste.

Så vælg en kvalitetsmaling, køb det rigtige værktøj, og loftet i dit badeværelse bliver den ønskede måde.

Hvordan male loftet i badeværelset?


Hvis det er nødvendigt, lav en hurtig reparation af loftet på badeværelset uden bekostning af betydelige midler, kan maling af loftet være et glimrende valg.

Lad os tale om, hvordan man korrekt maler loftet i badeværelset, så malingen passer godt uden pletter og pletter.


Badeværelse loft maling

For at male loftet skal du vælge, at malingen ikke kan vaskes med vand, ikke bange for høj luftfugtighed og temperatur.


Vandbaserede maling

Den mest overkommelige valgmulighed for maleri kan betragtes som vandbaseret maling på loftet.

På trods af at vandbaseret maling passer godt og ser ret æstetisk glædeligt ud, hvis du vil vaske loftet, kan malingen simpelthen glide af.


Vanddispersionsmaling

Det bedste valg til at male loftet kan betragtes som vanddispersionsmaling, som igen er opdelt i akryl, silikone og silicat.


Akrylmaling

De passer godt, har god vedhæftning til loftfliser, kan klæbe mindre revner og er helt rene.


Silikone maling

Silikone maling kan også let påføres overfladen, der skal males og har god mekanisk styrke, der danner en film efter tørring på loftets overflade, hvilket beskytter mod mindre mekaniske skader.

Silikatmaling

Det er ret miljøvenligt, har gode indikatorer for vedhæftning, det er fugtbestandigt. Men må ikke male over dårligt forberedt overflade, og alle hullerne og revnerne vil være tydeligt synlige.

Mal bedre for at vælge en mat tekstur. Glansfarve, selvom det afspejler lyset bedre, men samtidig understreger alle uregelmæssigheder af belægningen.


Værktøj og materialer

Før du klatrer på en trinladder med en rulle, skal du forberede alle de nødvendige ting, der måtte være nødvendige for at male.


kit

Det er usandsynligt, at loftet vil se smukt ud med faldet mørtel fra leddene i loftfliserne, gabende sorte huller eller andre fejl og uregelmæssigheder.


underuld

Før påføring af malingen anbefales det at male hele overfladen af ​​loftet med en primer. Primer vil give bedre vedhæftning af maling til overfladen, som efterfølgende vil påvirke belægningens holdbarhed.


spatel

Til anvendelse af putty har du brug for en spatel, som kan købes hos enhver byggemateriale butik. Spatelens bredde kan vælges til din smag, så længe det er bekvemt for dig at arbejde med det.


opløsningsmiddel

Du skal muligvis rense dine hænder efter arbejde. Derfor, i færd med at gøre arbejde, forsøge at holde det tæt ved hånden.


Roller med bakke

For at anvende maling skal du købe en rulle med en gennemsnitlig bunke. Roller påfører maling jævnt fordelt over overfladen ved hjælp af villi, forlader ikke pletter, hvilket sammenligner sig positivt med børster, der også kan klatre, og efterlader håret bagved.

børste

Børster skal bruges til påføring af maling på vanskelige steder - til VVS- og spildevandsrør i hjørner og andre steder, hvor det ikke er muligt at male over overfladen med en rulle.

For at undgå snavs eller maling i dine øjne skal du købe sikkerhedsbriller og gøre alt arbejde i dem.


Forbereder loftet for maleri

Før du begynder at anvende maling, skal loftet i badeværelset være ordentligt forberedt. Sådan gør du det rigtigt, læs videre.


Overflade rengøring

Overfladen af ​​loftet skal rengøres grundigt fra hvidvaskning eller maling. Hvidvasken vaskes af med vand, ved hjælp af en speciel børste lavet af en bast, der dyppes i en spand varmt vand og derefter udføres i loftet, blødgør og vasker hvidvaskningen.


Loft fyldstof

Efter at loftet er rengjort, er det nødvendigt at udjævne uregelmæssighederne og forsegle de forskellige revner med et kit.


Loft primer

For bedre at holde malingen på den malede overflade, brug en primer. Sørg for at få den rigtige type primer afhængigt af maling, som vil male loftet.


Loftmaleri

Maling af hjørnerne

Det er bedst at begynde at male loftet ved at male hjørnerne.


Maler loftet med en rulle

Når hjørnerne er malet, kan du fortsætte med at male det øverste område af loftet med en rulle.

For at male loftet jævnt uden striber og striber, skal malingen påføres to gange. Anden gang malingen påføres efter fuldstændig tørring af maling af det første lag. Anden gang malingen påføres i retningen vinkelret på den, i hvilken malingen af ​​det første lag blev påført.

Det er bedst at male loftet med stilladser ved hjælp af en rulle med et kort håndtag. Denne metode giver dig mulighed for at føle dig bedre instrument og presse end rulle på et langt håndtag, som kan males, står på gulvet.

lofter

Det er ikke svært at lave et æstetisk loft i badeværelset ved hjælp af maleri, men meget afhænger af valg af værktøjer, primer og vandtæt base. Det moderne marked tilbyder et udvalg af efterbehandling materialer til lofter, men kun en lille procentdel er egnet til sådanne lokaler som et badeværelse, badeværelse, mini-pool. Maleri loftet i badeværelset er en ret simpel opgave. Men dette er et bestemt rum, og uden at opfylde visse betingelser og et kompetent valg af primer og farvestof er ikke nok.

Indholdsfortegnelse:

Hvad er vigtigt at vide om at male loftet i et rum med høj luftfugtighed?

Maleri - ved første øjekast er dette den nemmeste form for finish. En sådan præsentation er blevet praktiseret siden sovjetiske tider, da der ikke var noget andet alternativ, og alle overflader blev hvidt, malet med olie eller nitro-maling og klistret over med simpelt papirpapir. Men i dag er der meget ændret, byggemarkedet har usædvanligt udvidet, mere avancerede efterbehandlingsteknologier er kommet.

Loftet har samme fordele og ulemper, men de kan minimeres på grund af det korrekte valg af sammensætning og effektive målemetoder. I komplekset vil de hjælpe:

 • væsentligt forbedre kvaliteten af ​​belægningen;
 • øge holdbarheden af ​​maleri
 • Beskyt overfladen af ​​vægge og lofter mod fugt;
 • reducere sandsynligheden for kondens
 • forhindre skimmel og meldug i badeværelset.

Enig, det vil være ubehageligt efter et par måneder efter at have malet loftet for at se i hjørnerne sorte pletter af skimmel, drypper på væggene og kondens på spejlet. Det er værd at overveje, hvorfor et sådant problem ikke opstår i malet rum med samme fugtighed, mens i andre er det nødvendigt at konstant kæmpe med sådanne ubehagelige manifestationer på vægge og lofter. Hvorfor ser maleriet af lofter i nogle lejligheder perfekt ud, og i andre efterlader det meget at ønske? Hvad skal man gøre for at undgå sådanne problemer:

 • krakning;
 • peeling;
 • løsgørelse;
 • pletter;
 • skilsmisse;
 • svampe;
 • mikrorevner.

Hver hjemmekunstner ønsker også at få et smukt loft på badeværelset, desuden billig, praktisk og æstetisk. Men kvalitativt malede overflade afhænger af flere faktorer:

 • det rigtige valg af maling til loftet i badeværelset;
 • kompetent forbehandling med gips og primer
 • Mal på en tør overflade med en minimal luftfugtighed i rummet.

OBS: Før du begynder at male, er det vigtigt for en dag, i det mindste ikke at bruge vandforsyningen, at tørre og tørre alle overflader for at ventilere rummet godt.

Det er lige så vigtigt at overveje, at overfladen med maleri regelmæssigt skal rengøres, rengøres eller vaskes. Den foretrukne kvalitet vandtæt maling, der danner velegnet til at vaske en glat tekstur. Budgetmaling har ingen garantier for holdbarhed og styrke, derfor anvendes de ikke i lokaler med permanent brug. Billige vandtæt maling kan males i brusebad i landet eller et venterum på et landhus. Og billig vandbaseret maling garanterer ikke holdbarhed og holdbarhed.

Matte loft maling eller blank?

Overvejer spørgsmålet - hvordan man maler loftet i badeværelset, noget har allerede regnet ud. Men der er mange nuancer tilbage, for eksempel med hvilken virkning at vælge maling? Til loftet anvender overflader med varierende grad af lysrefleksion, det vil sige blanke og matte.

Det er kendt, at det blanke loft i badeværelset ikke altid er passende, især hvis det er et lille rum til hygiejneprocedurer i en gammel lejlighed med typisk planlægning. Det vil tåle op og miste sine "spejl" egenskaber. I et rummeligt badeværelse - vil visuelt forstørre det allerede store rum.

Selv om eksperter siger, at loftet med en satinoverflade i et rummeligt værelse ser meget imponerende ud og øger visuelt lofterne, men meget afhænger af væggenes og loftets farve. For eksempel ser det blanke sorte strækloft på badeværelset sig spektakulært, lettere end mat, og det går godt med sort og guld tilbehør. Men hvis væggene er sorte, skal resten af ​​overfladerne være lyse matte, ellers opnås effekten af ​​at absorbere "sorte huller" fra rummet. Hvidt og lysegrå blanke strækloft på badeværelset har en udtalt "spejl" effekt.

Bemærk: Den samme egenskab har en blank maling på en perfekt flad overflade, som tiltrækker opmærksomhed. Men det er vigtigt, at loftet afspejler - helst mindre mørke pletter og indretning!

Med alle sine visuelle fordele er glans i stand til at vise alle uregelmæssigheder og fejl i væggene eller loftet. Derfor er det vigtigt at eliminere alle ulemper ved høj finish af gips, når man maler med en sådan effekt. Det er vigtigt at planere selv små fossae og bump, for ikke at nævne revner og ridser.

Tip: Sørg for, hvor glat taket er - i et mørkt badeværelse skal du placere en lampe med reflektor af retningslys fra loftet og se fra forskellige vinkler. Dette lys viser alle defekter, og hvis de ikke er der - overfladen er velegnet til glans.

Matte maling til ethvert badeværelse - det bedste valg. Imidlertid fremstilles i dag malinger med varierende grad af glans og sløvhed (mangel på glans). Udenlandske og russiske producenter tilbyder malinger:

Det er vigtigt at vide: I interiørdesign ser den samme farve anderledes ud på forskellige teksturer - det glatte og matte røde loft i badeværelset ser anderledes ud. Glans giver mere lys, især med den rigtige belysning, men fokuseret lys giver blændende blænding på en blank overflade, så det er bedre at tage diodepærer og lukkede lofter med diffust lys.

Hyphae af formen svamp rod rodet på en glat filmoverflade. Og hvis sådanne manifestationer ses i badeværelset, er det bedre at forhindre smitteprocessen ved at vælge en blank maling med fungicider og antibakteriel beskyttelse. Derudover er det blanke loft ideelt slankt og lettere at rengøre. Derfor er det nogle gange valgt til disse lejligheder, hvor det ofte er nødvendigt at udføre sanitering eller rengøring, fjerne alle mulige allergener og sorte skimmelsporer.

Udvælgelse af farver til badeværelse loft

Farven på loftet i badeværelset - den personlige præference af designeren eller ejerne af huset. Men han har brug for harmoni med væggene, VVS og tilbehør. I dag fremstilles ensartede malinger i form af en hvid eller mælkebase, som enhver farve eller pigment kan tilsættes.

Klar maling fra forskellige producenter er også tilgængelig i et komplet udvalg af farver og nuancer. Hvis der ikke er nogen ønsket skygge af en vis mætning, for eksempel grå-pink eller blålig-lilla, opnås den ved blanding.

I mangel af det nødvendige færdige pigment eller et farvet farveskil, bestiller indretningsarkitekter i firmaets butikker det fra kataloget og venter på den næste levering. Men hvid anses for universel til loftet i badeværelset, og det passer til både klassisk og avantgarde-interiør.

Malerens lyse tone udvider visuelt det lukkede rum og giver mere lys, og det mørke loft i badeværelset bruges kun til specielle designopgaver. Alle manglerne i mørke nuancer kompenserer tankevækkende belysning. Og hvis du keder dig mod klassikeren, kan du vælge noget ekstravagant. På den anden side, hvis du maler loftet i badeværelset med bløde pasteller, vil det bidrage til maksimal afslapning og afslapning, mens du tager duftbad med havsalt og æteriske olier.

Malingskvalitet

Billige loftmaling fra tvivlsomme producenter er farligt. Det er ingen hemmelighed, at skyggebranchen i dag trives på fakes, og varerne produceres i underjordiske værksteder og kældre, hvor der ikke er nogen garanti for overholdelse af miljøstandarder. Farlige kræftfremkaldende stoffer og aggressive kemiske komponenter giver ofte en effektiv skygge, men deres anvendelse i et lille lukket rum er uacceptabelt.

Advarsel: Denne maling er farlig, ikke kun når den anvendes, men også i drift. Den "eksplosive blanding", der er påvirket af damp, der stiger til loftet begynder at suge og frigive skadelige stoffer i atmosfæren. Køb ikke maling på et marked, hvor det er svært at spore fabrikanten og tvivlsomme leverandører! Det er bedre at spørge konsulenten i firmaets butik - end at male loftet i badeværelset?

Det er lige så vigtigt at være opmærksom på instruktionerne, hvor det er angivet:

 • maling til udendørs eller indendørs brug;
 • opbevaring og brug
 • driftsbetingelser og anvendelsesmåde.

Specialiserede butikker har specielle varehuse, hvor indvendig maling ikke fryser og ikke mister sine egenskaber. Forfaldne eller frosne maling kan ikke kun miste sine grundlæggende egenskaber og konsistens, men udsender også skadelige dampe.

OBS: Køb ikke facade maling eller andre sammensætninger til udvendigt arbejde, hvilket indebærer langvarig forvitring!

"Fordele" og "ulemper" farvning lofter i badeværelset

 • økonomisk måde at reparere badeværelset på;
 • Enkelheden af ​​selvforing overfladen, tilgængelig selv til en nybegynder;
 • høj æstetik af overfladen (med korrekt udvælgelse af basis for sammensætning og farvestof);
 • forskellige nuancer og teksturer;
 • der er mulighed for at bruge monofoniske udførelser og tegne vanskelige tegninger.
 • der er sandsynlighed for et forkert valg, for eksempel uden en fugtbestandig virkning;
 • kræves for at forberede loftet til maling og udjævning af overfladen;
 • behovet for at opretholde et lavt fugtighedsniveau
 • hyppig vedligeholdelse, rengøring og vask af malet lofter - for at opretholde hygiejniske standarder og forhindre svampe og forme.

Hvordan vælger man maling til loftet?

Kompetent valg af loftmaling til værelser med høj luftfugtighed fra en pålidelig producent - garanti for perfekte resultater og langvarig drift. I byggemarkederne i dag er der mulighed for at vælge en vandtæt belægning af enhver skygge, der er let at anvende og behagelig at bruge.

Eksperter siger, at badeværelse maling ikke er værd at spare, især da overfladearealet er lille - en lille udgift. Den lave pris virker fristende for forbrugerne, men manglerne holder dem ikke vente. Det er ikke værd at risikere dit helbred eller snart lave reparationer, og at male loftet er så ubelejligt. Beviste producenter og høje prislister - en garanti for kvalitet. Vær opmærksom på fabrikantens mærke eller mærke.

Advarsel: Gør køb, hvis det er muligt, kun i butikker eller på de officielle hjemmesider for forhandlere for at undgå usunde fakes! Vælg virksomheder, der er veletablerede på det indenlandske og internationale marked!

Indtil videre har der ikke været nogen klager fra forbrugerne, når man køber maling af indenlandske mærker som "Vaskbar akryl superhvid" eller "Interior VDAK-201". De tilhører ikke det dyre segment af farvestoffer, men kvaliteten opfylder alle standarder.

Der er også flere udenlandske producenter, der har et halvt århundrede (og flere) erfaring inden for fremstilling af maling og lak, som er populære over hele verden. Disse omfatter:

 • Finsk fintex20 maling;
 • fabrikant Dulux (svensk-britisk mærke "dlux") med en speciel maling til badeværelser Dulux Realife Kitchen badeværelse;
 • populært mærke Jobi fra Tyskland med tilbudet WaschFest (meget modstandsdygtig vaskbar maling);
 • Finske Tikkurila med vandtæt tilbud til badeværelser Luja (der er også en fugtighedsbestandig primer).

Tip: Dette er ikke hele listen, som kun gives som et eksempel. Spørg i din regionale bygning supermarkeder enhver anden høj kvalitet vandtæt maling til indendørs brug.

Egenskaber af badeværelse maling

Specialiserede malinger danner et lag, der er modstandsdygtig overfor vand og damp. De er fremstillet på forskellig kemisk og naturlig basis, derfor har de forskellige egenskaber og er designet til en anden type overflade, der skal behandles.

1. Silikone-baseret maling giver en speciel beskyttelsesfilm, der er fremragende til rengøring, men bliver næsten ikke snavset, jo mere er det på loftet.

2. Akryl vandbestandig maling passer perfekt på overfladen, og akryllofter i badeværelset er helt vaskbare og dækker mindre defekter. Det bruges oftest af professionelle bygherrer.

3. Til beton gulvplader silikat maling er fremragende, som ikke starter skimmel og svampe. Det er ikke i stand til at maskere små revner, derfor påføres det på den forberedte overflade.

4. Vandig emulsion hvid maling er ofte sammenlignet med hvidvaskning på grund af dens lighed med den naturlige modstykke. Det vaskes efterhånden som loftet er renset. I et uopvarmet rum kan det knække og smuldre, så det er bedre ikke at bruge det i et hjemland, hvor de ikke bor i et halvt år.

5. Tung latex maling bruges også nogle gange til at male loftet i et badeværelse, men deres film "ikke ånde", det vil sige, den har minimal dampgennemtrængelighed. Anbefales ikke til kolde overflader, da det danner kondensat. Men denne maling vasker godt og er ikke bange for vand.

6. Oliemaling - forældet mulighed for badeværelset, og betragter det som en overflade til loftet er ikke det værd. Den eneste sag - et rummeligt badeværelse med brusebad med lav luftfugtighed. Men når den tørrer, bliver den til en helt uigennemtrængelig film og vil ikke tillade loftet at "trække vejret".

OBS: Eventuel maling påføres det tørre loft efter behandling med fungicider og en primer svarende til malingmærket. Maling ved høj luftfugtighed - dette er behandling af dårlig kvalitet, det er let at ødelægge overfladen. Det er uacceptabelt at male i et køligt rum på frosne basis!

Før maleri er det vigtigt:

 • fjern resterende fugt fra alle overflader;
 • luft rummet
 • eliminere udkast
 • varm til stuetemperatur og sluk varmelegeme;
 • Luk vinduet og udluftningen, hvis det stærkt "trækker".

Maling påføres med en rulle, der starter fra de fjerne hjørner, der dækker alle overflader af rummet med gamle aviser eller film.

Maler loftet i badeværelset

Loftfliser, plastpaneler eller kassettehæmmede lofter bruges hyppigere i badeværelset, når loftet er færdigt. Imidlertid kan maling af loftet i badeværelset være en god løsning. Det vigtigste er at vælge det rigtige lakeringsmateriale og observere malingsteknologien, da der lægges særlige krav til kvaliteten af ​​en sådan belægning i et vådrum.

Fordelene ved at bruge loftmaling i badeværelset

Maling er ikke det mest vandtætte, holdbare og endda æstetiske materiale. Men hun har de fordele, som hun kan blive den første kandidat ved at vælge muligheden for at afslutte badeværelset.

Fordelene ved maling omfatter følgende funktioner:

 • enkelhed og høj hastighed på applikationen - dette materiale vil være det bedste valg, hvis reparationer skal udføres på kort tid
 • omkostningseffektivitet - selv kvalitet, det er meget billigere end plast og især fliser
 • det malede loft reducerer ikke rummet, mens de suspenderede strukturer tager mindst 10 cm. Hvis du vælger den rigtige farve, vil det tværtimod visuelt øge mængden af ​​plads
 • Farven på loftet kan til enhver tid ændres - der er mange nuancer, teksturer og teksturer, designmulighederne kan ændres med misundelsesværdige regelmæssigheder
 • hygiejne
 • modstand mod forskellige påvirkninger
 • let opdatering dækning for skade

Disse er kun almindelige fordele ved maling; På badeværelset kan den også udvise sådanne egenskaber som vandmodstand, modstand mod temperaturudsving, lethed og meget mere - du skal bare vælge den korrekt.

Badeværelse loft maling

Tidligere var det kun den bedste idé at maler loftet i et vådt rum, når materialet kun blev brugt. Materialet blev nedbrudt under indflydelse af fugt, frigjort giftige stoffer i luften og blev et ynglegrundlag for udvikling af svampe og bakterier. Men i dag er der moderne maling og lakker, der er egnede til brug under alle forhold.

Krav til badeværelse loft maling

For at det malede loft skal være sikkert for sundhed og for at opretholde dets oprindelige udseende i lang tid, skal malingen opfylde følgende krav:

 • fugt modstand. Dette kriterium er det vigtigste, for uden det vil belægningen simpelthen aftappe fra loftet under dampens virkning.
 • tilstedeværelsen af ​​antifungale og antibakterielle additiver - det tillader ikke skimmelsvamp i loftet
 • modstandsdygtighed overfor husholdningskemikalier, således at belægningen ikke opløses, når du vasker loftet
 • økologisk renhed
 • høj temperatur modstand
 • god vedhæftning til overfladen

Ifølge alle disse kriterier bliver vandbaserede maling, som danner en vandtæt beskyttende film i loftet, det bedste valg. Maleri vægge og lofter i badeværelset kan udføres ved hjælp af tre typer vandbaserede materialer:

 • Baseret på akryl og latex
 • Meget elastisk og kan lukke små revner, hvilket forenkler forberedelsen af ​​hovedoverfladen før maling. Tør hurtigt, afvis snavs. Har fremragende vedhæftning til overfladen.

  De har alkali i sammensætningen, som de pålideligt beskytter loftet mod skimmel og bakterier, der elsker et surt miljø. De er mindre elastiske, men mere holdbare end latex.

  Kombiner fordelene ved andre typer maling. De er vandtætte, men dampgennemtrængelige, modstandsdygtige overfor forurening. Mere elastisk end akryl.

  Et lag af maling lukker sprækker op til 2 mm brede. Ligesom silikat har de mekanisk styrke og modstandsdygtighed mod bakterier. Den eneste ulempe ved siliconebaserede maling er den høje pris.

  Enhver af disse typer af maling vil fungere godt, når de anvendes indendørs med et bad. De mest populære er akrylmaling på grund af det optimale forhold mellem pris og kvalitet.

  Malvalgskriterier

  Valget af maling i dag er maksimalt forenklet - alle nødvendige oplysninger er angivet på dåserne med dem, og det er skrevet direkte, om denne eller den pågældende mulighed er egnet til brug i vådrum. Når du vælger, er det kun at tage højde for farven på maling og producentens omdømme.

  Vandbaserede maler er hovedsagelig tilgængelige i hvid. Den er velegnet til et badeværelse, men hvis den hvide farvetone ikke er kombineret med rummets stil og farverne på væggene, kan den blive klædt ved at tilføje pigment. Dette kan gøres i butikken til et lille tillæg, du kan ændre skyggen og alene - du skal tilføje farve gradvist, straks til hele mængden af ​​maling, omhyggeligt omrøring.

  Hvordan skal man sikre sig, at maling opfylder kravene?

  Du skal kun købe materialer fra anerkendte producenter (Tikkurila, Tex, Deluxe). Hvis prisen for dem virker for høj, kan du være opmærksom på produkterne fra mindre kendte virksomheder. Behov for at tjekke:

  • tilgængelighed af producentens officielle hjemmeside
  • anmeldelser om ham på internettet
  • tilgængelighed af kvalitetscertifikater for produkter
  • Korrekt etiketdesign - På målekanalen skal der være brugsvejledninger, fremstillingsdato, udløbsdato

  Det vigtigste - at købe produkter i gode butikker efter rådgivning med venner - de bliver bedraget der med en meget lavere sandsynlighed end i markedet.

  Loft maling teknologi

  Det er nemmest at male loftet, hvis det allerede er blevet malet før. Det skal tages i betragtning, at ikke alle typer maling er forenelige med hinanden; så falder akryl- og silikoneprodukter ikke på silikatmaterialet til maling. Hvis loftet er rent, skal det forberedes på forhånd.

  Værktøj og materialer

  Til maleri skal du forberede følgende sæt værktøjer:

  • rulle med en kort eller medium bunke - så malingen går jævnt
  • bakke, som anbefales at dække med polyethylen eller folie
  • børste til maling svært tilgængelige områder
  • store og små spatler og sandpapir til forberedende arbejde
  • trappestige
  • beskyttelses tøj og beskyttelsesbriller

  Hvad angår materialerne, skal du bruge en kitt til udjævning af loftoverfladen, en primer - det giver forbedret klæbning af maling til loftet - og malingen selv.

  Loft forberedelse

  Overfladebehandling udføres i følgende rækkefølge:

  1. Gamle omslag fjernes fra loftet med en spatel;
  2. Uregelmæssigheder og defekter af overfladen er fyldt med kitt;
  3. Overfladen er slibet med sandpapir eller en mølle - loftet i badeværelset til maling skal være helt glat, således at belægningen ligger fladt;
  4. Påfør primer i henhold til producentens anvisninger. Normalt brug for to lag. Det anbefales at anvende en antibakteriel primer.

  Før du maler badeværelset, er det tilrådeligt at tørre det korrekt - loftet skal være helt tørt, så finishen er af høj kvalitet, og det er lettere at male. For at gøre dette, bør rummet ikke bruges i et par dage, det anbefales at slukke for vandet og om nødvendigt at behandle overfladen med en varmepistol eller en bygbeviser.

  farve

  Hvis loftet er ordentligt forberedt, tager malingsprocessen ikke meget tid og vil ikke forårsage vanskeligheder. Maling udføres som følger:

  1. Malingen fortyndes med vand til en mælkeagtig konsistens og grundigt blandet;
  2. Om nødvendigt tilsættes Kohler og antifungale additiver til materialet;
  3. Strimler anbringes langs loftets omkreds;
  4. Hovedoverfladen er fyldt med overlappende striber (ca. 5 cm). Fra rullen skal presse overskydende materiale ud;
  5. Når det første lag tørrer, gælder det andet vinkelret på den første.

  Efter at malingen er færdig, skal der ikke være udkast i badeværelset. Temperaturen skal være den samme som angivet i producentens anvisninger - det gør det muligt for malingen at tørre jævnt.

  Således bliver det med det rigtige valg af materiale og overholdelse af arbejdsteknologien, at maler loftet i badeværelset ikke bare et budget, men også en meget høj kvalitet udgave af dekorative efterbehandling.

  Kan du lide det? Del i det sociale. netværk!

  Den store fugtighed i badeværelset kræver kun vandtætte belægninger, der skal bruges som finish, og det gælder især loftet. Der er mindre fugt på badeværelset, fordi al fordampning stiger op først. Det forkerte valg af materiale til loftet vil medføre hurtig delamination, revner og udseendet af mug.

  Den mest komfortable finish i disse forhold er at male loftet på badeværelset. Denne metode er ret økonomisk, enkel og effektiv. Ved hvilke kriterier at vælge maling og andre materialer, samt hvordan man maler, vil du lære ved at læse artiklen.

  Hvad skal vi male?

  For rum, hvor luftfugtigheden er forøget, er loftets dampgennemtrængning af afgørende betydning. Derfor er det umuligt at vælge en oliemaling til badeværelset: Når det tørrer, vil loftet ikke være i stand til at "trække vejret", og snart vil der opstå formstråler på den. Det samme gælder emalje, og derfor anses vanddispersion og vandbaserede malinger at være de mest egnede.

  Blandt disse malinger er det nødvendigt at vælge kun fugtsikker, fordi et sådant medium ikke er egnet til almindelige malinger. Fabrikanter angiver altid på emballagen, om malingen indeholder vandafvisende komponenter.

  Vandemulsionsmaling

  Fugtbestandige maling af denne type er helt sikkert ret god. De er sikre, har ingen lugt, er let tonede i forskellige nuancer, og de er let at anvende.

  Men før du maler loftet i badeværelset, skal du være opmærksom på, at du ikke kan vaske det alligevel. Vandig emulsionsmaling vaskes let af, så eventuelle forurenende stoffer skal fjernes forsigtigt ved brug af en almindelig blød klud uden sæbeopløsninger.

  Akrylmaling

  Akrylmaling anses for at være den mest populære af vanddispersionsmaling. Dens fordele er betydelige: farveskalaen er usædvanlig bred, maleriet afviser ikke blot vand, men også forskellige forurenende stoffer, det kan vaskes, men ikke ofte. Samtidig strammer malingen revnerne godt og udjævner uregelmæssigheder.

  Hendes lugt er til stede, men ikke hård, hvilket også er vigtigt. Akrylmaling har som regel specielle støbeformkomponenter, hvilket betyder, at svampe og bakterier i loftet ikke starter. En slags akrylmaling er latex, som er mere elastisk, tolererer vask, ser fremragende ud i loftet.

  Læs mere: Akryl loftmaling.

  Silikone og silicat

  Disse maler er mere moderne, de har sådanne fordele, at akryl og vandemulsion ikke har.

  De er mere modstandsdygtige over for temperatur, bedre afstødning snavs, og silikone maling kan blokere revner på omkring to millimeter. Eksperter forsikrer, at det er siliconemaling, der er mest egnet til sådanne lokaler, kun omkostningerne er stadig ret høje.

  Matt eller blank?

  Så hvad maling til at male loftet i badeværelset, har du højst sandsynligt besluttet.

  Men der er også en nyanse som malingens sløvhed. Nu fremstilles malinger dybt matte, halvmattede og blanke, som ser anderledes ud på samme overflade. Den særlige egenskab ved matmaling er at skjule alle fejl i loftet, men glossy tværtimod lægger vægt på alt.

  Normalt er loftet i badeværelset lille, så det er let at justere perfekt. I dette tilfælde vil glansmaling afspejle lyset, og rummet vil virke større og mere rummeligt. Og det blanke loft er lettere at vaske, fordi overfladen er meget glat.

  Hvis loftet ikke er perfekt, er det bedre at vælge en mat maling, så manglerne ikke kan mærkes. Da matmaling har en mere porøs struktur, er det vanskeligere at fjerne forurening, men ikke for meget.

  Malingskvalitet

  Og selvfølgelig skal du altid købe maling i de respektive butikker og bygge saloner, hvor de garanteres at tilbyde kvalitetsprodukter.

  Lad det være lidt dyrere, men kvaliteten af ​​maling vil vare længere, og den billige skal males om et år. Så i form af besparelser er det værd at købe et produkt af højere kvalitet, fremstillet af en velkendt producent, holdbar og sikker. Ofte billigt maling til loftet i badeværelset er ikke lavet i henhold til normerne, farlige kræftfremkaldende stoffer tilsættes til det, og som følge heraf begynder loftet, der er malet med lignende blandinger, under damppåvirkning at udlede skadelige stoffer.

  Vær opmærksom på brugsbetingelser og opbevaring. Specialiserede butikker har alle betingelserne for korrekt opbevaring af sådanne materialer, så maling fryser der ikke i modsætning til simple butikker, hvor lageret ikke opvarmes. Men den frosne eller forsinkede maling kan helt tabe dens egenskaber.

  Klargør loftet

  At male loftet oven på den gamle belægning anbefales ikke, især i badeværelset.

  Uigennemtrængeligt snavs kan forblive på belægningen, som senere bliver farvet, såvel som mulige revner og delaminationer. Det er bedre at rengøre loftet til jorden, tørre det med en ren klud og tilrettelægge det korrekt for maling.

  Før maling skal du udføre priming og kitt, fordi maling af loftet på badeværelset kun vil være af høj kvalitet, hvis alt sker i henhold til reglerne.

  Primer er bedre at tage en dyb penetration, og kittet vandtæt. Anvendelsen af ​​fugtbestandig maling garanterer ikke, at kittet under det forbliver helt tørt. Dampen vil stadig trænge dybere ind, kittet vil være mættet med fugt og vil begynde at smuldre og beskadige den nye maling.

  Så det er bedre at undgå sådanne problemer og få en god vandtæt kit. Efter udjævning skal loftet igen primeres, således at malingen holder bedre. Når primeren er tør, kan du male.

  Teknologi og maleri funktioner

  Forbered dig på at arbejde sådanne værktøjer:

  • maling pensel;
  • rulle med et langt håndtag
  • maling bakke;
  • rene klæder.

  Da badeværelser sjældent har højt til loftet, er det ikke nødvendigt at lagre en trinladder. Hele loftet kan let males med en rulle ved hjælp af en teleskopisk eller kun et langt håndtag. Men du skal begynde at arbejde med en børste: Først måler hjørnerne, leddene i loftet og væggene, placeres bag rørene og først derefter tage en rulle.

  Samtidig skal loftmalet i badeværelset være ensartet, ikke for flydende, uden film og klumper. Alle smudder, sagging og andre defekter fjerner forsigtigt kluden og forsøger ikke at smøre malingen.

  Påfør malingen jævnt, tyndt, forsigtigt gnide med en rulle. Efter en stribe maling skal du anvende følgende overlapning med otte centimeter, og gør det, indtil du dækker hele området. Lad dette lag tørre godt.

  Derefter anbringes vinkelret på den første, så loftet bliver malet helt. To lag ville være nok, hvis maling er valgt korrekt, vil loftet være helt beskyttet mod fugt.

  Maleri loftet i badeværelset - det mest budgetmæssige af alle færdiggørelser. Vi har allerede beskrevet processen med at installere lath strukturer og spørgsmålet om omkostningerne ved stræklofter, men i denne artikel vil vi vende tilbage til måske den mest traditionelle måde. Lad os overveje, om det er muligt at male lofter i våde rum overhovedet, hvilken maling er bedre at bruge, og vi vil beskrive processen med at male dine egne hænder med fotos og videoinstruktioner.

  Fordele og ulemper med malede lofter

  Malede lofter er meget populære i mange lande rundt om i verden på grund af deres attraktive udseende, lethed og mange andre faktorer.

  Maler endda lofter, der er multi-level eller suspenderet. Lofter i badeværelset males meget ofte, og til dette formål anvendes en række maling til lofter under hensyntagen til deres tekniske egenskaber.

  Malede lofter har deres fordele og ulemper. Hvis vi taler om fordelene, kan du fremhæve følgende punkter:

  • evnen til at arbejde på egen hånd
  • nem pleje af belægningen;
  • varigheden af ​​brugen af ​​loftet under forudsætning af korrekt maling;
  • modstand af vandbaseret maling for at bære, fugt og dets sikkerhed for menneskers sundhed;
  • relativt lave arbejdsomkostninger
  • æstetisk og attraktivt udseende af loftdækslet.

  Blandt ulemperne ved malet lofter er et antal parametre:

  • Udseendet af pletter efter maling af loftet;
  • coating heterogenitet.

  Sådanne ubehagelige øjeblikke kan forekomme på grund af, at teknologien til at påføre maling på loftoverfladen er krænket.

  Derfor er det ret vanskeligt for begyndere at male loftet i overensstemmelse med alle de teknologiske funktioner. Hvis overfladen af ​​loftet til maleri har betydelige fejl, er det ofte umuligt at fjerne dem med maling. I sådanne tilfælde er det bedst at anvende andre metoder til afslutning af loftets overflade.

  Er det muligt at male loftet i badeværelset

  Stuen Badeværelset er et vigtigt sted for husejere at holde deres udseende og hygiejne. Derfor bør badeværelset designes sådan, at det ikke har en deprimerende virkning på nervesystemet. Af stor betydning i dette aspekt er belægningen af ​​loftets overflade, som kan varieres i betragtning af de store muligheder, som moderne teknologi giver.

  Mange mennesker er ikke sikre på, at overfladen af ​​loftet på badeværelset ikke er ønskeligt at male, men eksperter siger, at brugen af ​​maling i dette aspekt er en af ​​de bedste muligheder. Dette skyldes ikke kun de relativt lave omkostninger ved dette byggemateriale, men også det faktum, at maling af loftoverfladerne i badeværelset med egne hænder er en ret simpel ting, der ikke kræver brug af professionelle malers arbejde.

  Før du måler loftet, skal du vælge den maling, der er bedst til dette badeværelse. Her skal du tage højde for en række aspekter for ikke at forveksle, når du køber maling. Det skal bemærkes, at det korrekte valg af maling til loftets overflade vil give mange år mulighed for at give badeværelset et attraktivt udseende, næsten uden reparationer.

  Ceiling Spray Paint

  Da der er en øget fugtighed i badeværelset, er det nødvendigt at nærme loftoverfladen ret forsigtigt for ikke at foretage reparationer tidligere.

  For at gøre dette skal du bruge fugtsikre materialer, hvoraf man kan mærke og male. Imidlertid kan ikke alle typer maling passe til loftet i badeværelset, så du bør vælge de bedste muligheder. Derfor, hvis vi taler om, hvilken slags maling der er bedre for et bestemt badeværelse, så her skal vi fokusere på flere typer maling.

  For det første kan du bruge vandbaserede maling, som er sikre og nemme at bruge, samt nemt ændre farvefarver. Derudover er enhver vandbaseret maling til vægge og lofter lugtfri. Den eneste ulejlighed er, at de let kan vaskes væk, så du skal være opmærksom på loftet meget omhyggeligt uden at bruge sæbeopløsninger.

  Se også: maling til badet, ikke at købe en ny.

  For det andet kan du bruge akrylmaling til at male overfladen af ​​loftet i badeværelset.

  Dette materiale har et bredt farveområde, der nemt afviser vand og snavs, det kan vaskes. Akrylmaling til loftet kan stramme revner og udjævne forskellige støder. Denne loftmaling har en lille lugt.

  For det tredje anbefaler eksperter brugen af ​​silikone og silicat maling i badeværelser. De er modstandsdygtige over for effekten af ​​temperaturdråber, afviser fuldstændigt snavs og dækker også revner, hvis størrelse er ca. 2 mm. Den største ulempe ved sådanne malinger er deres relativt høje pris.

  Af stor betydning er valget af maling i overensstemmelse med kriteriet for uklarhed. Hvis du ønsker at skjule uregelmæssigheder på loftets overflade, skal du i så fald vælge en matt maling, og hvis loftet er næsten perfekt, så kan du anvende en blank, som selv vask er meget lettere. Med hensyn til den matte maling er det ikke let at rengøre, men med en vis indsats er det også acceptabelt for denne proces.

  Når du vælger maling til loftet i badeværelset, skal du være opmærksom på kvaliteten. Derfor skal du købe dette materiale i specialforretninger og være opmærksom på vilkårene for dets brug og lagringsfunktioner. Det skal huskes, at ved køb af forfalsket eller frosset maling vil dets vigtigste tekniske egenskaber være helt tabt, hvilket gør det praktisk talt ubrugeligt at udføre relevante værker.

  Processen med at male loftet gør det selv

  Før maleriprocessen skal du forberede loftbunden.

  Hvis det er nødvendigt, skal malingen fortyndes ved at tilsætte 5-10% vand til emulsionsvolumenet. Hvis malingen ikke behøver fortynding, skal den blandes grundigt. I tilfælde af vandbaseret maling bør temperaturen i rummet være over 5-8 grader Celsius.

  Loftets maleri begynder med leddene mellem loftet og væggene.

  Til disse steder anvendes en bred pensel. Når alle led og hjørner er malet, skal loftets hovedareal males. I dette tilfælde skal du bruge en pelsrulle, og ikke skum eller velour, fordi du bare kan lave en belægning af lav kvalitet.

  Før du begynder at male overfladen af ​​loftet, skal rullen rulles på papir eller andet materiale, så loftet maling distribueres mere eller mindre jævnt. Dette er nødvendigt, så der ikke er malede områder under maling på loftets overflade.

  Maleri loftet udføres langsomt, jævnt presser rullen til overfladen.

  Intet behov for vedvarende at male et område, fremad langs millimeteren. Overskydende maling fra loftet skal fjernes. Samtidig skal du kigge rundt i hele det malet overflade af loftet for hurtigt at rette op på de problemområder, der er opstået.

  Overfladen af ​​loftet er som regel malet to til tre gange, uanset hvilken slags maling der anvendes.

  Den sidste gang skal være en ny rulle for at få en mere ensartet overflade af loftet. Det er nødvendigt at huske grundreglen: Det næste lag maling skal kun pålægges loftet, hvis det foregående lag er tørret helt. Når rummet tørres efter maling med et andet lag, er det nødvendigt at lukke dørene til badeværelset og slukke for lyset.

  Man må huske på, at hvis der er fundet alvorlige mangler efter færdiggørelsen af ​​muren på loftoverfladen, skal man i dette tilfælde genoprette alt arbejdet (for at polere overfladen, prale det og male det).

  Nyttig artikel? Vurder og tilføj til dine bogmærker!

  • otdelka-expert.ru
  • remontcap.ru
  • potolokexpert.com
  • vashavannaya.ru

  Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.