Hvordan og hvad at isolere loftet i et privat hus

Forord. Loftet tjener til at beskytte huset mod kulde, fugt og solens brændende stråler. Derudover går varmen fra huset i større grad gennem loftet. Derfor spørgsmålet - "bedre at isolere loftet i et privat hus?" - ejeren bestemmer først. Vi vil også overveje problemet med loftet isolering i et privat hus med egne hænder i denne artikel og vise en video lektion fra Isover.

Indholdet af artiklen:

Sådan isoleres loftet i et privat hus

Ofte forbliver loftet på grund af dets lidelse ubrugt. Men det er fra loftet, at du kan lave et glimrende hvilestue eller soveværelse, hvis du korrekt nærmer dig valget af isolering og udstyrer selve loftet til boligareal. Disse spørgsmål kan løses uafhængigt, eller du kan invitere et team af bygherrer, der kan tilbyde flere muligheder for at isolere loftet i et træhus samt ventilation på loftsbunden.

Sådan isoleres loftet i et privat hus

Gables og loftet gulve er isoleret ved hjælp af forskellige typer af isolering. Men oftere for isolering loftsrum anvendes tre typer isolering. Overvej fordele og ulemper ved hver:

- Organiske derivater (polyurethanskum)
- Isoleringsmidler baseret på mineraluld
- Bulkisolering type claydite.

Vi forstår jo bedre at isolere loftet i et privat hus

Opvarmning af polyurethanskum (PPU) loftet

Loftisolering med polyurethanskum

Polyurethanskum er den mest populære isolering af tagdækning, pedimenter og loftet. Blandt dens fordele er lav varmeledningsevne med en lille tykkelse. Dens anvendelse er særligt relevant her, fordi reduceret belastning på understøtningsstrukturerne og sparer meget af rummet på loftet.

PU-skum påføres ved sprøjtning, hvor der skabes en monolitisk struktur, som perfekt beskytter huset mod kulde og fugt og forhindrer også varmen i at komme ud af huset. Polyuretanskum absorberer ikke fugt og er modstandsdygtig over for muldvarp, forhindrer indtræk af insekter og gnavere.

Opvarmning af loftet med polyurethanskum øger styrken af ​​hele taget ved at skabe en enkelt sprøjtet struktur uden revner og revner. PUF har også høj styrke og slidstyrke - levetiden overstiger 30-40 år. PPU kræver ikke skabelse af beskyttelse mod fugt og dampbarriere, da den selv udfører sine fugtighedsbeskyttelses funktioner.

Opvarmning med overlappende huse af mineraluld

Loftet isolering mineraluld

Mineraluld er velegnet til loftet gulv og lofts gulvisolering, såvel som til væg- og tagisolering. Opvarmning af mineraluld indebærer dog skabelse af udendørs vind- og fugtbeskyttelse ved hjælp af vandtætning. Mineraluld har en struktur, som helt tillader damp, så isoleringen fra siden af ​​rummet skal beskyttes med hydro- og dampisolering.

Minvata passer i ruller eller måtter. Vanligvis er mineralulden placeret mellem spærrene og på gulvet - mellem lagene. Uundgåeligt dannes sømme mellem fragmenterne af materialet og strukturerne. De skal forsigtigt skummet og forsegles med tape. For det centrale Rusland kræves et lag af isolering på mindst 200 mm.

Minvat har stor vægt - belastningen på de bærende søjler og gulve er signifikant øget. Derfor, inden vi isolerer loftet med dette materiale, er det værd at sikre sig pålideligheden af ​​understøttende strukturer og taget. Du spørger - og det er alt, hvad du kan varme loftet på? Og hvad blev der brugt til at isolere loftsbundet inden opfindelsen af ​​polyurethanskum og mineraluld?

Isolering med udvidet lerhus hjemme

Loftisolering med udvidet ler

Udvidet ler - bulkisolering for at isolere loftsbunden, det er perfekt, fordi det skaber et ventileret rum, mens der opretholdes varme. Udvidet ler er let, hvad angår brandbarhed sikker og miljøvenlig. Takket være fremstillingsteknologien er claydite stærk og holdbar, modstandsdygtig overfor fugt, udsættelse for høje og lave temperaturer.

Udvidet ler varierer i kornstørrelse. Opvarmning af et loft med udvidet ler udføres oftest inden for et gulv. Indenfor har claydite en dampbarrierecoating. Materialet har brug for en ramme, og dette "spiser" en del af loftet på loftet. En speciel "boks" opstår normalt på gulvet, hvor udvidet ler er hældt, og der er lagt et trægulv over det.

Oftere opvarmning med udvidet ler og opvarmning af loftet med savsmuld supplerer mineraluld eller polyurethanskum, især til vandrette overflader. Du bør ikke vælge kun en mulighed end at opvarme loftet i et privat hus - du bør kompetent kombinere materialer. Til vandrette overflader er det bedre at bruge bulkisolering, de er billigere og mere bekvemme i enheden.

Opvarmning af savsmuld og loftsgulvskum

Opvarmning af savsmuld kan bruges som en af ​​metoderne til varmeisolering af loftet. Men denne metode i dag er ikke længere efterspurgt som før. Den største ulempe er brændbarheden af ​​det materiale, der ikke er egnet til husets tag. Isolering af loftet med skumplast er let at implementere, men det har også en betydelig ulempe - brandfare og frigivelse af toksiner under forbrænding.

Sådan isoleres loftet i et privat hus?

For at huset skal være varmt, og vi ikke behøvede at betale for meget til opvarmning, er det nødvendigt at tage højde for kvalitetsvægten af ​​væggene, gulvet og taget. Det er også vigtigt at opvarme loftet på et privat hus på loftet. Der er flere muligheder end at isolere loftet i et privat hus billig og høj kvalitet. Hvordan selv gøres, hvilke materialer kan der bruges til? Overvej dette spørgsmål mere detaljeret.

Hvordan man isolerer loftet i et privat hus korrekt?

Loftet er et rum under et skrånende tag, der ikke bruges til boligformål. Hvis tagens skråninger ikke er termisk isolerede, kan isoleringsmaterialet placeres på loftet, der adskiller rummet under taget fra stuerne.

Tagrum, som ikke bruges til livet, mangler ofte et isolerende lag, hvilket skaber behovet for en bufferzone til isolering af lærredet. Den fuldstændige mangel på sådan isolering er kun tilladt, når rummet er uopvarmet, for eksempel en garage. I andre tilfælde er det nødvendigt at holde varmen, hvor stuerne opvarmes, da varm luft tenderer at stige opad. For at spare penge brugt til opvarmning er det nødvendigt at forhindre, at det lækker gennem taget.

Før man starter reparationer, er det meget vigtigt at lære at isolere loftet effektivt i et privat hus, og mange faktorer skal tages i betragtning. Disse omfatter funktioner i tagkonstruktionen og højden på loftet.

Jo bedre at isolere loftet i et privat hus med et betonggulv

Betongulv - monolitisk eller præfabrikeret er som hovedregel beregnet til boliger. Nogle gange anvendes denne løsning også til boliger. Hvad og hvordan man isolerer gulvet på loftet i et privat betonhus?

Betongulv er isoleret efter konstruktion og tagbehandling. Denne operation vil være enkel, så længe vi har nem adgang til loftet, samt hvis højden på loftet tillader fri bevægelighed.

Det mest anvendte materiale i sådanne tilfælde er mineraluld. Komprimerede måtter anbefales især med dette, som gradvist udfolder sig til den nominelle tykkelse. Den elastiske overflade fylder nemt alle kroge og kroge på loftet. Mats bør være placeret tæt på hinanden, og der vil ikke være huller mellem dem, der kan føre til varme lækage.

Det er meget vanskeligere at opnå dette resultat med mere stive materialer, såsom ekspanderet polystyren, ekstruderet polystyren eller polyurethanskum.

For at skabe konstruktionen skal isoleringen placeres mellem træpladerne, som brædder eller træpaneler, der danner gulvet, vil blive skruet på.

Du kan også lave mineralforing af mineralopløsningen, som hældes på isolering isoleret med folie, men denne løsning anvendes sjældent.

Sådan isoleres loftet i hjemmet løs isolering?

Hvis loftet er for lavt, så arbejdet ikke var meget vanskeligt og tidskrævende, ville en god løsning være isolering ved hjælp af et af de isolerende materialer:

 • granuleret bomuldsuld;
 • polystyren granuler;
 • cellulosefibre.

Tykkelsen af ​​isoleringslaget afhænger af det anvendte materiale og takets varmepermeabilitet. Den gennemsnitlige tykkelse er ca. 20 cm.

Sådan isoleres et træloft?

Hvis loftet er træ, isolere loftet i et privat hus med egne hænder på en lidt anderledes måde. Termisk isolering er primært placeret mellem bjælkerne. Det bruger mineraluldmaterialer eller træderivater. Sådan isoleres loftet i et privat hus med mineraluld? På grund af den fremragende elasticitet af pladen eller måtterne fylder hullerne meget godt mellem loftbjælkerne. Inden du isolerer loftet i et privat hus med mineraluld, skal du installere et foring fra bunden af ​​taget. Hvis dette er et suspenderet gipspladerloft, er det godt at placere et ekstra isolerende lag på undersiden af ​​loftet. Træbjælker vil også blive isoleret, hvilket har en meget positiv effekt på varmeoverførslen af ​​hele laget.

Desuden, hvis loftet er isoleret på denne måde, bliver det lettere at bygge et gulvbræt eller OSB på det. Hvis du beslutter dig for at opgive isolering af det hængende loft, så er et ekstra varmeisolerende lag placeret på loftet. Gulvkonstruktion vil da være vanskeligere af to grunde. For det første skal du vinkelret på loftbjælkerne til neglebjælker med et tværsnit på 4 x 6 cm og lægge et isolerende lag mellem dem. Endvidere vil overfladen af ​​et sådant gulv i sidste ende være højere og derved reducere loftets højde.

Foto. Ved isolering af et træloft placeres isoleringsmaterialet primært mellem bjælkerne.

Polystyren anvendes ikke til isolering af trælofter i traditionel form, men det er muligt at fylde rummet mellem bjælkerne med polystyrengranuler. Imidlertid giver den lette vægt af en sådan genopfyldning på trods af god varmeisolering ikke loftet en tilfredsstillende lydisolering. Denne type isoleringsmateriale giver heller ikke tilstrækkelig brandbeskyttelse til træ.

Blandt bulkisoleringen er meget mere rentable granuler af mineraluld eller cellulosefibre. Begge produkter har meget gode varmeisoleringsegenskaber, giver god lydisolering og beskytter strukturen i tilfælde af brand.

Sådan isoleres loftet på vanskelige steder at nå?

I bygninger, der har ubrugt loftsrum, er det omkostningseffektivt at udføre landbrugerens tagstruktur. Precast elementer erstatter traditionelle spærre. De danner store trekanter, der ligger tæt ved hinanden.

Rummet under taget med dette design er stærkt begrænset af afskårne stænger. Samtidig er det næsten umuligt at isolere et sådant loft ved hjælp af plader eller måtter. Den mest rationelle løsning i dette tilfælde er isolering af en blæser ved anvendelse af polystyrenkorn eller cellulosefibre.

Luften er fyldt med plads gennem hullerne i gavelvæggene, gennem lukken i taget eller gennem det såkaldte synshul.

Bulkmateriale er i stand til at smuldre meget tæt på alle baggader på denne lofts. Isoleringsarbejde skal kun udføres, efter at loftet er færdigt. Det er også nødvendigt at kontrollere, om loftet kan modstå vægten af ​​en sådan isolering, det kan være nødvendigt at tilvejebringe tilstrækkelig forstærkning.

Loftet ventilation

Da mange af de termiske isoleringsmaterialer, herunder mineraluld, reducerer deres isolerende egenskaber som følge af høj luftfugtighed, skal du sørge for, at rummet på loftet er forsynet med tilstrækkelig ventilation. God ventilation er tilvejebragt af luftindtag på tagskæggene og udtagene i gavlmurene. De skal være beskyttet af et net for at undgå indtrængen af ​​fugle og små dyr. Det anbefales at dække det øverste lag af isoleringsmaterialer med høj elasticitet med en vindsikker film, så vil der være mindre varme blæst ude af isoleringen.

Sådan isoleres loftet i et privathus video

Husbygning

Et af de vigtigste steder for varmetab i huset er taget. Denne konklusion kan laves gennem praktiske observationer og indledende fysik, fordi varm luft tenderer til at stige op. Derfor bør loftet isoleres. Hvis du ikke udfører højkvalitets varmeisolering på loftet i bygningsfasen af ​​et hus, senere i vinteren, kan kold luft blæse kraftigt fra loftet. Armstrong hævet loft er en glimrende løsning til et privat hus. Spørgsmålet opstår, hvordan man isolerer loftet hjemme. Samtidig kan husejernes ønsker være helt forskellige: for nogle er det vigtigste billigere, for nogen at gøre arbejdet nemmere, og for nogen, der kun ønsker at isolere med miljøvenlige eller naturlige materialer. I denne artikel vil vi tale om den generelle teknologi af loftet isolering og materialer, der kan bruges til dette.

Før jeg går direkte til materialer til opvarmning, vil jeg gerne præcisere lidt, hvad der er nødvendigt for opvarmning af loftet i et privat hus og hvilken funktion den udfører. Vores forfædre var ikke dumme eller uvidende, hvorfor gamle huse er mere end 100 år gamle, mens huset altid er varmt, og tag og trækonstruktioner er altid tørre. Hvad er hemmeligheden? Faktum er, at den ideelle isolering er luft. Fri, naturlig, altid til stede, og desuden er den også underlagt ændringer afhængigt af årstiden. Tidligere blev taget altid lavet i to hældninger, med en sådan skråning, at sneen nemt kunne dvæle på den. Også forresten, billig isolering. Under tagets hældning lavede et loftsrum med et eller to vinduer i husets gavl. Når det var nødvendigt, blev disse vinduer lukket, da luften klæbede på loftet, fungerede som en varmeisolator. I en anden situation, om sommeren for eksempel, blev vinduerne åbnet om natten, så luften afkølet og derefter lukket før en varm dag og dermed styrede dens temperatur.

Med vinterens begyndelse faldt sneen på taget med en hat. Selv i den stærkeste kulde var denne naturlige isolering tilstrækkelig, så temperaturen på loftet ikke falder under nul, selvom den er -25 ° C udenfor. Luften på loftet og yderligere varmeisolering af loftet var nødvendig for at sikre en temperatur på omkring +20 - + 25 ° С i huset. Samtidig blev taghældningen aldrig isoleret indefra, så sneen ikke ville smelte, og bjælkerne ville forblive åbne for diagnostik og reparation. Opvarmet loftsrum med opvarmet rampe er ikke længere et loft, uanset hvilken form det ville have. Dette er et loft med alle konsekvenser.

I moderne konstruktion arbejder disse principper også. Lad os derfor tale om, hvordan du kan isolere loftet i et privat hus, hvilket materiale der skal isolere loftet, dvs. gulv loft eller loftet af huset.

Hvad kan isolere loftet

Først og fremmest vælges materialet til loftisolering under hensyntagen til, hvad gulvet er lavet af. Hvis det er lavet af træbjælker, og der er lagt et trægulv ovenpå, så kan du bruge lette massematerialer, rulle og plader. dvs. Valget er så stort som muligt. Hvis overlapningen er en betonplade, så er det nødvendigt at bruge tætte pladematerialer eller i ekstreme tilfælde store bulkmaterialer, da man på toppen af ​​dem kan lave en cementplade.

Massematerialer til loftisolering:

 • savsmuld;
 • strå;
 • siv;
 • Boghvede Stipa;
 • Ecowool (celluloseuld);
 • Hør (forarbejdning af hør af høns);
 • Glasuld;
 • Udvidet ler;
 • tang;
 • slagge;
 • Chaff fra afgrøder;
 • Granuler af polyfoam.

Roll materialer til loftet isolering:

 • Mineraluld;
 • Glasuld;
 • Len;
 • Stiger fra tang.

Materialer i plader og måtter:

 • strå;
 • Skumplast;
 • Ekstruderet polystyren skum;
 • tang;
 • Mineraluld i pladerne.

Hvis du vælger det bedre at isolere loftet, bør du styres af materialets isolerende egenskaber, tilgængelighed i en bestemt region, dets evne til ikke at ændre dens egenskaber med temperaturfald, nem installation og derefter brug af rummet og vigtigst også - miljøvenlighed og bedre naturlighed. For eksempel at bygge et træhus og isolere loftet med skumplast ville være i det mindste uklart, fordi træ er et åndbart materiale og skumplastik ikke er. Som følge heraf vil huset være fugtigt og ubehageligt, og med tiden vil træstrukturen begynde at rådne og forringes. Og selvfølgelig vil valget af isolering afhænge af ejerens økonomiske muligheder.

Sådan isoleres en kold loftsrum med fyldmaterialer

Loftet isolering med genopfyldningsmaterialer er den ældste metode, der har bevist sig i århundreder. Oftest bruges den, hvis overlapningen er træ, så falder den bare i lags.

Den generelle teknologi af denne isolering er som følger: Kraftpapir eller andet lignende materiale (asfaltpapir, løs pap) lægges på trægulve eller er overlejret med ler, varmeisoleringsmaterialet hældes ovenpå, laget beregnes ud fra opholdsregionen; vil gå. Lugen, der fører til loftet, er også isoleret.

Ryder på, at den naturlige isolering hurtigt komprimeres, noget overdrevet. Derfor kan du uden frygt vælge den der vil tiltrække mest og vil være tilgængelig.

Loftet isolering med hør

For at isolere loftet med egne hænder er der ikke behov for særlige færdigheder. Nok færdigheder og grundlæggende kendskab til fysik. Det første skridt er at reparere alle revner i trægulvet. De kan dækkes med ler, og du kan bruge moderne materialer. Så er kraftpapir lagt ovenpå eller hele overfladen af ​​gulvet belagt med ler med et lag på 2 cm.

Bål - affald fra hørfrø. Materialet er meget billigt i nogle regioner, resistent overfor svampe og mikroorganismer, rotter ikke, lys. Mus starter ikke i ilden, da det er umuligt at lave et hul (en rede) i det, falder det straks og fylder passagen. Materialet er komprimeret, men det kan altid hældes helt på toppen eller udskiftes med en ny. Den ubestridelige fordel ved linnedmaterialer er, at der ikke er nogen problemer med genanvendelsen, det er nok bare at skubbe ud af loftet og derefter brænde, hvilket ikke kan siges om glasuld.

Branden er dækket af et lag fra 180 til 350 mm. Der er ingen afdækning ovenfra, for nemheds skyld at gå på loftet, kan du udvide brædderne, men ikke fylde hele rummet, ikke lav et fuldt gulv. Dette vil tillade materialet at trække vejret, for at give fugt. På loftet er der altid ventilation i form af små eller mellemstore vinduer. Fra tid til anden kontrolleres materialet, hvis det er lidt fugtigt, åbner vinduerne for at tørre rummet og hør.

Loftet isolerings savsmuld

At stille et spørgsmål om, hvordan man isolerer en kolde loftsrum korrekt, er mange tilbøjelige til den gamle antikke måde - at isolere savsmuld. Dette gælder især i områder, hvor der er træforarbejdning i nærheden, hvor du kan købe savsmuld til latterlige penge eller endda få det gratis i enhver mængde.

Til at begynde med, som i tilfælde af linnedisolering, er alle hullerne i gulvet belagt med ler. Top kan sprøjtes let med sand. Det er nødvendigt at sikre, at hvis leret er revnet, faldt sandet i spalten. Dernæst drys med alt slagt kalk med karbid. Dette vil være beskyttelse mod mus. Fra oven falder vi i søvn med et lag på 100-200 mm. Da savsmuld er et brændbart materiale, sprinkles de sædvanligvis med slagge ovenfra. Især på steder omkring skorstene eller andre varme genstande. I stedet for slagger kan du bruge andre materialer, for eksempel til at behandle savsmuld med flammehæmmere. Intet lægges på toppen af ​​savsmulden bortset fra brædder, der kan gå på.

Loftet isolering med halm

I stedet for savsmuld kan du bruge halm eller korn fra korn. Kraftpapir eller glassin er også lagt under det, men du kan smøre gulvet med ler med et lag på op til 5 cm. Straw hældes straks med et lag på 200 til 500 mm afhængigt af regionen og vinterkuldens sværhedsgrad. For at reducere strålens brændbarhed kan ovenfra det smøres med ler et lag på 1 - 2 cm. Mod mus er den samme metode som med savsmuld eller andre folkemedicin.

Opvarmning loftsofa Ecowool

Ecowool er et moderne materiale, et produkt af genbrug af aviser og andet affaldspapir med tilsætning af mineralbindemidler og andre tilsætningsstoffer, der giver en lav brandbarhedsklasse.

På grund af det faktum, at økologi kan absorbere fugt fra luften i dets fibre, er det ikke nødvendigt at lægge dampspærrematerialet, men det er stadig værd at lægge en film.

Ecowool placeres straks direkte på trægulve, dette gøres ved hjælp af en speciel blæsestøbning. Dette installationsprincip giver dig mulighed for at lave et lag af isolationsmonolitisk, uden et enkelt mellemrum, også i det vil blive lukket i store mængder luft, der tjener som varmeisolator. For mange regioner i Rusland er et økologisk lag på 250 mm tilstrækkeligt, men det er muligt at udstyre både et 300 og 500 mm lag.

Det er vigtigt! Efter ca. 1-3 uger dannes en beskyttende skorpe oven på økologien. Dette er lignin, som blænder fibrene i det øverste lag. Derfor bruges vandspraying nogle gange, når du installerer denne varmelegeme, til at fremskynde processen med dannelse af lignin.

På grund af det faktum, at økologi er revnet, er dets lag reduceret, så når det blæser, skal det bruges af 5-15% mere end den planlagte mængde økologi.

Loftet isolering med glasfiber

En almindelig metode til opvarmning af loftet er at falde i søvnfiberglaslag på 150-250 mm. Dette materiale, men ikke brændende, rotner ikke, er ikke bange for fugt, mus og mikroorganismer starter ikke der, men det er ret giftigt. Når du lægger det på loftet på loftet, skal du være klædt fra hoved til fod i tykke tøj, handsker og åndedrætsværn. Efter alt arbejdet med at lægge tøj bliver nødt til at brænde.

Efter at materialet er blevet revnet, skal det udskiftes med en ny, og her er der nogle vanskeligheder, da materialet ikke bortskaffes på den sædvanlige måde. Den største ulejlighed opstår, når der ikke er vinduer på loftet, hvorigennem det kan smides ud på gaden, og det skal føres gennem huset.

Loftisolering med udvidet ler

Udvidet ler er meget velegnet til isolering af betongulve. Den er fyldt med et lag på ca. 200 - 250 mm, og cementpladen er belagt med et lag på op til 50 mm på toppen. Dette giver dig mulighed for at lave et gulv på loftet, som du ikke kun kan gå frit, men også hvor du kan arrangere eller sprede unødvendige ting. Cement-sandblanding til screed bør ikke have en væske, men en tæt konsistens, for ikke at flyde for meget ind i fyldningen med ekspanderet ler.

Sådan opvarmes loftsrullematerialerne

Valsede materialer er gode til opvarmning, så de kan lægges i mellemrummet mellem lagene op til 180-200 mm. Primært brugte materialer, der er nemme at skære og hurtigt tage den ønskede form.

Loftet isolering mineraluld

Mineraluld - et moderne isolerende materiale, allestedsnærværende. Det bruges meget ofte til at opvarme loftsrummet, da det ikke brænder, rotner ikke, er ikke bange for mikroorganismer og gnavere samt fugt.

Nedenfor er en dampspærrefilm lagt på trægulvet, hvis led er limet med et specielt tape, fordi bomuld absorberer fugt, men giver det næsten ikke væk.

Roller af mineraluld kan lægges oven på filmen. Under arbejdet skal du være klædt i tykke tøj, som det er tilfældet med glasfiber. Vata tager sin fulde størrelse i 15-20 minutter. Fra oven er det ikke nødvendigt at dække noget, men du kan lægge bordet for at gå. Vandtætningsmateriale til beskyttelse af ulden mod lækager er kun lagt under taget.

Loftet isolering med alger stiger

Alger gangways er et fremragende naturmateriale til opvarmning af loftet. Takket være havsalt og jod, der er imprægneret med alger, starter mus ikke, og de rotter heller ikke og er ikke bange for mikroorganismer. Gangways er gennemboret måtter fra seagrass Zostera. Det termiske isoleringsegenskaber af dette materiale på ingen måde dårligere end moderne syntetiske materialer. En af de største fordele er miljøvenlige, og som dræner næsten ikke brænde, smolder kun lidt og ikke afgiver giftige stoffer på samme tid.

Alger er ikke bange for fugt, så der er ikke behov for paroizolitgulv, straks på gulvet kan der lægges stiger med et lag op til 200 mm eller derover. Fra oven kan du udstyre et trægulv eller læggebrætter til at gå.

Brug af alger til varmeisolering på loftet er meget nyttigt for husets beboers sundhed, da de giver ideelle betingelser og indendørs mikroklima og også frigiver nyttig jod i luften.

Loftisolering med linnedisolering

Moderne linnedisolering fremstilles i samme ruller som mineraluld. Kun deres fordel i absolut miljøvenlighed. Hør er et glimrende valg til opvarmning af et træhus i et træhus eller et hus lavet af andre miljøvenlige materialer - f.eks.

Før du lægger det rullede materiale, skal alle hullerne i gulvet forsegles med ler, der er ikke behov for en anden dampspærre. Linnedisolering lægges ovenpå, forbinder jævnligt og giver ingen huller.

Sådan isoleres loftspladens materialer og måtter

Det giver ingen mening at opvarme et trægulv med pladematerialer, selvom det er muligt. Dybest set anvendes sådanne materialer til termisk isolering af betonbundsplader. Med det efterfølgende arrangement af gulvet på loftet.

Loftet isolering med polystyren skum eller ekstruderet polystyren skum

Polyfoam eller polystyrenskum er ikke et meget tæt materiale, men det kan bruges til at opvarme loftsrummet. Men ekstruderet polystyrenskum er ideelt til dette formål, da det er meget tættere. Inden der lægges skum eller ekstruderet polystyrenskum, skal pladen kontrolleres for uregelmæssigheder. Overfladen skal udjævnes, så du kan lægge isoleringspladerne omhyggeligt. Læg en dampspærre på den flade overflade.

Derefter stables pladerne på forskudt måde, og leddene forsegles med skum. Efter at skummet tørrer, er det nødvendigt at lægge cementcementet op med et lag på ca. 4 til 5 cm. Efter at skidtet er tørret, kan det bruges som loftsgulv.

Loftet isolering reed

Vævplader begyndte at blive lavet relativt for nylig, da efterspørgslen efter miljøvenlige materialer begyndte at vinde popularitet. Varmens isolerende egenskaber er ikke værre end moderne materialer. Selv uden at behandle dem med brandhæmmende midler, er klassen brændbarhed G2 - G3, og efter behandling - G1. Du kan ikke sige om skummet og EPPS, som brænder og udsender giftige stoffer.

Reed plader kan opvarmes både træ og beton gulve. Samtidig er en dampspærre valgfri. Og på toppen kan du arrangere et trægulv eller gulv.

Det moderne marked er fyldt med en række isolerende materialer, og sælgere forsøger at rose dem og tilskriver ikke-eksisterende fordele. Afslutningsvis vil jeg gerne sige, når man vælger et materiale til loftsisolering, fokusere på det generelle koncept om hus og livsprioriteter. Hvis dit hus er lavet af miljøvenligt træ, så skal isoleringen være naturlig, så du ikke kun sparer træ, men også dit helbred. Hvis dit hus er lavet af skumblokke eller andet ikke-åndedrætsmateriale, kan du bruge mineraluld, det vil ikke være værre.

Opvarmning af loftet og loftet i et privat hus med isolering Velit

Som vi alle ved, fra skolens fysik kurser, stiger varmen altid. Dette skyldes, at varmluft har en lavere densitet end relativt kold.

Og lige ved toppen af ​​et privat hus, under taget er loftet. I dag skal vi tale om, hvordan man skal isolere loftet i et privat hus og hvordan man isolerer loftet?

Hvorfor er det så vigtigt at opvarme loftsrummet?

Normalt forsøger folk at varme husets vægge for at undgå varmetab og lægge lidt vægt på gulv og loft. Men i virkeligheden går omkring 50% af varmen gennem loftet - loftet i et privat hus. Og glem ikke, at der i loftet er som regel et øget fugtighedsniveau, hvilket fører til udseendet af svamp og skimmelsvamp. Derfor er isoleringen af ​​loftet en prioritet i varmeisoleringsværker.

Hvis du ikke udfører isoleringen på loftet, så så snart kulden kommer, vil husets beboere helt sikkert føle, at varmen forsvinder et sted, og tackvinden begynder at blæse fra loftet. Konklusionen er, at det varme loft, loftet gør huset ikke kun meget varmere og mere behageligt, men også beskytter godt mod skade.

Loftisoleringsmetoder

Den første opgave i isolering af et privat hus er loftsisolering. For at kunne udføre disse værker korrekt og reducere varmetabet i dit hjem, kan du bruge følgende metoder:

 1. Isoler loftet indefra. Dette er muligt, hvis under taget er loftet, og ikke loftet. Rammen er konstrueret af plader, som er fastgjort til loftet med dowels. En varmelegeme fylder rammen inde, isolering kan være anderledes. Glem ikke at lægge en dampspærre mellem varmeisolatoren og loftet. Afslutningsvis skal det isolerede loft være beklædt med gipsplader. Lad os straks sige om de betydelige ulemper ved en sådan termisk isolering, dette er vanskeligheden ved at udføre arbejde og det faktum at du "stjæler" rummet fra dig selv.
 2. Udvendig isolering af loftet. Som du forstår, bruges denne metode, når der er en loftsrum under taget. Arbejdsplanen varierer afhængigt af typen af ​​isolering. Hvis denne plade termisk isolator, såsom "Ordrer", det kan sættes på loftet gulvet, hvorefter gøre afretningslag (forstærket af et gitter), hvis hovedparten eller valset, er det nødvendigt at foretage en ramme af brædder, efterfulgt af æglæggende det ind i rammen.

Udvalg af varmeisolatorer anvendt

 • Skrot af cellulære betonplader Velit.
 • Bomuldsuld fremstillet af cellulose.
 • Savsmuld.
 • Granuler af polyfoam.
 • Halm.
 • Kornaffald.
 • Boghvede skal
 • Affald fra hørforarbejdning.
 • Mineraluld.
 • Glasuld.
 • Linen ruller.

Hvordan og hvad at isolere loftet

Tag plads - en af ​​de risikoområder, hvorigennem aktivt tager varmen ud af huset, så isoleringen af ​​loftet - processen med obligatorisk og nødvendig for at bevare varmen i de områder af huset, hvilket sparer energi, udgifter til opvarmning, og forlænge levetiden af ​​hele lejlighedskomplekset.

Ifølge statistikker kan op til 20% af varmen komme igennem et koldt loft, og det er 1/5 af husholdningsbudgettet. Især vigtigt at isolere loftet rummet, at det meste af den varme luft, ifølge den elementære fysik, altid styrter op, hvilket betyder, at alle forbindelser, revner, loft og loftsrum overflader skal være grundigt isoleret. Der er et logisk problem, hvordan man gør det, så isoleringen af ​​et koldt loft i et privat hus ikke bliver spild og spild af penge.

Loftet isolering loftet mineral pool

Vi vil se på artiklen nedenfor, baseret på brugen af ​​miljøvenlige og naturlige byggematerialer, om hvilken lofts teknologi til loftet, metoden eller teknikken er den mest populære og billige.

Varianter af Attic Construction

Starte loftet isolering i et privat hus, er det nødvendigt at vælge en af ​​de tre retninger af driften af ​​loftet rummet, hvis gennemførelse vil bidrage til at observere den ønskede temperatur og fugtighed:

 1. En uopvarmet loftsrum, hvor temperaturen om vinteren skal opretholdes (på grund af korrekt gennemført varmeisoleringsforanstaltninger) inden for 5-10 0 С;
 2. Komfortabel temperatur på en varm loftsovn er tilvejebragt af strømmen af ​​varm luft gennem ventilationskanalerne fra husets boliger. Et sådant loft (varmt, men uden et loft) er karakteristisk for lave og højhuse;
 3. Loftrum på loftet af den opvarmede type: Det fungerer som et normalt boligområde med opvarmning, ligesom i resten af ​​værelserne i bygningen. For at isolere et sådant rum har du brug for mindre lag varme og vandtætning uden at lægge en dampspærre, men tætningen af ​​leddene og hullerne i leddene i strukturerne skal være komplet.

For privat boligbyggeri anbefales det at implementere den første eller tredje løsning.

Typer af solhuse privat hus

Sådan vælges den bedste materialisolering

Før man beslutter, hvad der bedre er at isolere loftet i et privat hus og dets træstrukturer, er det nødvendigt at udpege en cirkel af formodede varmeisoleringsoperationer på loftet. Nogle henviser til isolering som behovet for at isolere kun loft og taglofter for at reducere varmetabet uden at tage isolering af tagrummet. Gruppen af ​​boligejere er også udpeget, som bestemmer, at det ville være mere korrekt at isolere loftet i et privat hus kun indefra på tagets bakker og lade overlappningen være delvis isoleret, for eksempel at lægge et lag af lerisolering. Men konstruktionstendenser lægger i stigende grad op til opvarmning af hele loftet, så det kan leve i det, og her vil valget af materialer til opvarmning være meget bredere end i de to tidligere versioner. Men lad os begynde med at isolere en kold loftsrum. Dette kan gøres ved hjælp af materialer som:

 1. Udvidet ler og udvidet ler;
 2. Affaldshåndteringsindustrien (chips, savsmuld, spåner);
 3. Mineraluld i forskellige designs - glasuld, basalt eller stenuld (ruller, plader, måtter);
 4. Skummet polymerer: ekstruderet polystyrenskum, polystyrenskum, IPE osv.
Loft- eller loftsisoleringsplan

Hvilke af disse varmeisolerende materialer kan med succes anvendes til isolerende skrånende loftsflader? Ceramsite vil blive kasseret på en gang (de kan kun isolere vandrette overflader), derfor forbliver først pladevarmere, såsom polystyrenskum og polystyrenskum. Dette er tilstrækkeligt billige materialer, men på grund af deres brandbarhed skal isoleringslagene være beskyttet af andre lag, som forhindrer antændelsen af ​​de vigtigste isoleringsmaterialer.

Ifølge gruppen af ​​brandbarhed er det bedst at vælge mineralulden, selvom det skal være dækket af et lag af stærke træk eller dekorative materialer. Derudover absorberer mineraluld hurtigere fugt, så et lag af pore- eller vandtætning er simpelthen nødvendigt for bevarelsen af ​​hovedisoleringen.

Glasuld er ikke helt et optimalt materiale til isolering, det bør ikke vælges til solafskærmning, hvis det kun er fordi glasmikropartikler hurtigt kommer ind i luften og skader mennesker.

Savsmuld eller spåner skal lægges på en sådan måde, at det er muligt at erstatte dem - Over tid bliver laget af en sådan isolering komprimeret og taber dens varmeisoleringskvaliteter.

Tagdækning Isolationskage

Isoleringstrin

Processen med loftet isolering i et privat hus kan opdeles i flere faser:

 1. Lægning af isoleringsmaterialer på loftet på gulvfladerne;
 2. Intern termisk isolering af taget;
 3. Varmeisolering af taggables installation af isolering og efterbehandling. Samtidig kan varmeapparatet straks fungere som en dekorativ overflade, for eksempel en sandwichpanel.

Fremstilling af materialer til isolering

Kort om hvilke materialer der kan bruges til loftisolering, baseret på deres varmeisoleringsegenskaber:

 1. Træspåner eller savsmuld har en varmeledningsevne på 0,05-0,095 W / m • 0 С, hvis savsmulden er lagt med et lag ikke tyndere end 20 cm;
 2. Populær isoleringsmetode - rist, varmeledningsevne er 0,042 W / m • 0 C;
 3. Penoizol - væskeisolering, der er fremragende til alle overflader, har en termisk ledningsevne i intervallet 0,028-0,040 W / m • 0 C. I praksis sprøjtes isolering
 4. Udvidet ler - den mest almindelige af miljøvenlige og brandsikre isoleringsmaterialer med en varmeledningsevne på 0,1-0,18 W / m • 0 C. Laget af claydite til god isolering skal være ≥ 0,2 m, men de kan kun varme gulvfladen;
 5. Mineraluld har en termisk ledningsevne i intervallet 0,038-0,055 W / m • 0 С;
 6. Den mest moderne af isolering - økologi. Materialet rotter ikke, brændes ikke, bliver ikke beskadiget af gnavere og insekter, men på toppen af ​​økologien er det nødvendigt at beskytte det mod mekanisk skade.

Hjælpematerialer til isolering:

 1. Membran til dampbarriere;
 2. Plademateriale til overlapning af gulve - plader, spånplader, fiberplader, OSB og andre materialer;
 3. Antiseptisk til træimprægnering.
Opvarmning af loftet mineraluldskema

Forberedelse af gulvfladen

 1. Gamle gulve på loftet på loftet skal fjernes;
 2. Stråler sug antiseptisk;
 3. Monter takets rulle - pladerne fastspændes til bjælkerne fra husets side, det vil sige fra bunden.

Gulvisolering

 1. Før isolering af loftet i et privat hus lægges et lag dampspærre med en overlapning på hinanden med 10-15 cm på bjælkerne og en boarding roll;
 2. Termisk isolering påføres dampspærre laget, for eksempel mineraluldslab eller EPS-skumpolystyrenplader. Plader, plader, ruller eller måtter placeres tæt på bjælkerne til hinanden;
 3. Det næste lag af dampspærre placeres på toppen ved hjælp af samme teknologi som i det første tilfælde;
 4. På logs går roll fremad af brædderne eller noget ark materiale, som vil være forsynet med en grov loftet gulv.

På loftet med betonloft udføres isolering ved hjælp af måtter af mineralisoleringsmateriale eller EPPS, og en betonplade er lavet 5-10 cm over isoleringen. Et vigtigt punkt: Isoleringslaget på begge sider er vandtæt, især hvis der anvendes mineralisoleringsmidler, der kan absorbere fugt hurtigere end andre materialer.

Loftet isolering med betonloft

Loftet gulve lavet af betonplader og træbjælker anbefales at være isoleret på begge sider - ude og inde, men ikke alle varmeisolerende materialer er egnede til et sådant formål - Claydite og andre løse isolatorer kan ikke bruges, da de kun kan bruges til at opvarme loftsrummet på gulvet.

For at forstå processen med at lægge isoleringsmateriale, overvej at lægge Isover mineralmåtter:

 1. Fjerner den eksisterende hjul fra brædderne;
 2. Et lag af dampspærre er fastgjort til bjælkerne. Membranfilmen bør fastgøres, og den nemmeste måde at gøre dette på er med en hæftemaskine og hæfteklammer 14-16 mm;
 3. Mineralmåtter er anbragt i mellemrummet og er fastgjort med tværgående træplader med et tværsnit på 2 x 5 cm;
 4. Et andet lag af membran dampspærring er fastgjort til lamellerne;
 5. På toppen af ​​bordmonteret spole, og udfør derefter arrangementet af loftsloftet.
Opvarmning af garret overflader "Izover"

Opvarmning af taget i et privat hus

Før isolering af loftet i et privat hus, er det forberedt:

 1. Kontroller trussystemets integritet, om nødvendigt reparere eller ændre dele og komponenter;
 2. Hvis isoleringen til loftet er tykkere end logfilerne, øges de til den ønskede størrelse med stænger eller lameller. Således bliver hele rummet mellem spærrene fyldt med isolering;
 3. Alle elementer af træ imprægneret med antiseptisk. Sådan arbejde vil forlænge levetiden for materialer og strukturer.
Loftet tagisolering

Opvarmning af taget med egne hænder i et privat hus udføres i henhold til følgende regler:

 1. Dampbarriamembranen i rum, der ligger på loftet, må ikke komme i kontakt med tagdæmpning. For at opretholde luftgabet mellem disse lag, er negle hamret ind i fladderbenene, mellem hvilke de strækker tykke syntetiske tråde;
 2. Den dampisolerende membran er fastgjort til spærrene med en hæftemaskine, mens den glatte overflade af materialet lægges på isoleringen, og membrankablernes forbindelser holdes sammen med konstruktionstape;
 3. Termisk isolering passer godt ind i mellemrummet. For at forhindre dannelsen af ​​"koldbroer" bør mineralmatte lægges tæt på bjælkebenene og til hinanden. Når der opstår revner mellem isolationslagene, er de tilstoppet med det samme materiale. Et sådant isoleringslag er igen fastgjort med tykke tråde strækket mellem spærrene;
 4. På toppen af ​​den isolerede isolering påføres et dampspærrelag, der er fastgjort med tape.
 5. På toppen af ​​alle lag af isolerende kage er en trækasse lavet af kraner eller stænger med et tværsnit på 2 x 5 cm. Dekorative finishmaterialer fastgøres til kassen på den ene side.
Lægning af dampspærre på loftet

fund

I praksis er antallet af nye og traditionelle materialer og teknologier til opvarmning af loftet og vægge på loftet meget større, men de der er beskrevet ovenfor i artiklen, gør det nemmest at gøre med dine egne hænder. Til dato er mineraluld og skum de mest populære og overkommelige varmelegemer.

Sådan isoleres loftet i et privat hus

Sådan isoleres loftet og loftet på loftet

I et opvarmet privat hus vil en stor mængde varme gå gennem taget, hvis du ikke træffer foranstaltninger, og hvordan du ikke bør opvarme loftet på øverste etage. Processens fysik er velkendt: opvarmet og lettere luft tvinges ud i rummets øvre zone, der grænser op til en kold loftsrum, hvor det afgiver varme til et uopvarmet gulv. For at forhindre dette sker der en barriere i form af et lag af termisk isolering i varmestrømens vej. I dette materiale vil det bare tale om hvordan man gør isoleringen af ​​loftet eller loftsgulvet med egne hænder og bedre til at isolere denne vandrette struktur.

Jo bedre at varme loftet

Når man vælger isolering til et loft under et koldt tag, bør der tages højde for lovgivningsmæssige brandsikringskrav. Faktum er, at disse krav for alle typer gulve er ret strenge, hvilket gør det umuligt at anvende brændbare materialer til varmeisolering. Kort og enkle ord bør isoleringslaget ikke reducere strukturens brandfasthed. Det vil sige, at brændbare materialer ikke kan opvarmes i lofter under et koldt loft, der ligger i træbjælker, såvel som interfloor trægulve og de samme lofter over kælderen.

Til reference. I henhold til kravene i reguleringsdokumenter skal trægulvebjælker og andre understøttende strukturer imprægneres med en særlig brandbekæmpelsesforbindelse, og mellemrummene mellem dem skal fyldes med ubrændbare materialer.

Derfor er svaret på det ofte stillede spørgsmål om, hvorvidt det er muligt at isolere loftet med skumplastik indefra på træbjælker helt klart - det er umuligt. Dette gælder også brugen af ​​ekstruderet polystyrenskum og penoplex. Det viser sig, at listen over isolatorer egnet til termisk isolering af trækonstruktioner er ret begrænset:

 • Ikke-brændbar basalt (sten) uld, solgt i plader og ruller;
 • bulk brandbestandig isolering - udvidet ler, perlite;
 • Traditionelt folkemateriale - savsmuld blandet med ler.

Bemærk. Ikke dårlig mod åben ild og en belægning af polyurethanskum, der påføres ved sprøjtning. Men modstandstid er begrænset, med længerevarende eksponering ændrer isolationen strukturen og falder sammen.

Mineraluld, fremstillet på basis af glasfiber, virker ikke, da det kan modstå temperaturer, der ikke overstiger 200 ° C. Det samme gælder for aktivt annonceret økologi. Selv om det ikke brænder, kan økologien ikke fungere som en loftsisolering og brandbarriere på samme tid. At dømme efter graden af ​​popularitet blandt boligejere er den bedste mulighed for isolering i dette tilfælde basalt mineraluld. Andre listede materialer i sammenligning med det har for høj termisk ledningsevne.

Selvfølgelig kan du krænke brandbeskyttelseskrav og isolere dit private hus med noget, ingen sanktioner for dette leveres. Men det skal huskes, at der som følge af sådanne handlinger øger risikoen for hurtig sammenbrud af gulve i en ild, hvilket fører til meget negative konsekvenser.

En anden ting - isoleringen af ​​betongulve, som selv har en høj grad af brandmodstand. Det er muligt at anvende en hvilken som helst polymerisolering - skum, skumpolystyren og skum. Samtidig anbefales det kraftigt at loftet ikke opvarmes indefra, men udefra, sådan en løsning vil være den mest korrekte i alle henseender.

Varme trægulve

Loftet, som er under et koldt tag, bliver som regel varm fra siden af ​​loftet. For at gøre dette er det første skridt at hæve lofterne nedenunder, således at mineralulden eller den udvidede ler nemt kan lægges mellem bjælkerne. Arkiveringen vil understøtte den, hvilket betyder at den skal være designet til den tilsvarende belastning. Dette gælder især for claydite eller ler med savsmuld, hvis vægt er ret betydelig.


Det andet vigtige stadium er lægningen af ​​et dampspærrelag. Det er velkendt, at mineraluld absorberer fugt godt, så isoleringen af ​​loftsgulvet, der er lavet i hånden, skal omfatte et beskyttende filmlag og et luftgab til ventilation. På grund af dette vil vanddamp fra boligområder ikke komme ind i isoleringen, og de, som kondenserer på dampspærren, vil blive udhulet gennem luftgabet. Den generelle plan om at lægge isoleringslaget på loftet under taget er vist i figuren:


Filmblade skal lægges med mindst 10 cm overlappende hinanden, hvorefter leddet er forsigtigt limet med konstruktionsbånd. Organiseringen af ​​lufteåbningen udføres ved at indrette den indre drejning af stænger op til 50 mm bred, hvorpå lofterens afslutning dækkes. På tagsiden er isoleringen dækket af en diffusionsmembran, som beskytter mod vind og vanddråber, men tillader damp at passere igennem.

Rådet. Dampbarriere kan udstyres med tynde folieisolatorer - izolona eller penofola. Derefter lægges lærredene ende-til-ende, og sømmen er forseglet med specialtape af aluminium.

Fugt, der dannes i tykkelsen af ​​materialet på grund af forekomsten af ​​dugpunkt, fjernes ved ventilation fra loftet, så isoleringen fungerer korrekt og holdbart. Det skal bemærkes, at bjælkens højde ofte ikke er tilstrækkelig til at lægge isolering mellem dem af den beregnede tykkelse. Derfor viser nedenstående skema med loftslofter lægge mineraluld i 2 lag: en mellem bjælkerne, den anden - oven på dem. Udvidet ler er simpelthen hældt i åbningerne oven på dampspærren.

Bemærk. På samme måde bliver loftsloftet isoleret, det vil sige dens vandrette del. Sammensætningen af ​​den isolerende "kage" er den samme som for overlapningen, isoleringens tykkelse - som på loftet på loftet.

Montering af lofter kan laves i omvendt rækkefølge - fra bunden, fra siden af ​​rummet. Der er ingen særlig forskel, kun arbejdet er ikke så praktisk, og selv dampspærren skal udføres med udslip på væggene på 15-20 cm, ellers kan fugt trænge ind langs kanten af ​​kagen. Dette gælder især for våde værelser, såsom et badeværelse. Mere om dette emne er beskrevet i videoen:

Hvad angår isoleringen af ​​interfloor trægulve, så er det ofte ikke fornuftigt at udføre det. Det ser kun ud, når du planlægger at isolere anden sal fra første sal og opvarme dem separat for at spare.


I denne situation skal isoleringen mellem gulve beskyttes mod damp på begge sider, som vist i diagrammet:

Opvarmning af betongulve

Det er bedst at isolere betongloftet på øverste etage udenfor, men det er praktisk at gøre dette under byggeprocessen. Når alt kommer til alt er det på toppen af ​​isoleringen nødvendigt at lægge tagbeklædningen, der beskytter huset mod nedbør. Arbejdsfølgen er som følger:

 • rengøring og udjævning af betonoverfladen;
 • Tilrettelæggelse af skrånende overflader til vandstrømning ved hjælp af en monolitisk skræl;
 • lægning af vandtætning med frigivelse af kanterne;
 • lægning isolering i 1 eller 2 lag;
 • Enhed cement-sand screed tykkelse op til 5 cm;
 • lægning og forsegling tag.

Den "tærte" af korrekt isolering af et betongloft udenfor er vist i diagrammet:


Hvis tagdækningen allerede er tilgængelig, er det ikke tilrådeligt at åbne det for tilrettelæggelsen af ​​termisk isolering, i stedet kan du varme gulvet indefra. Den nemmeste måde at gøre dette på er at tage polystyrenskum eller penoplex, som ikke nødvendigvis er beskyttet mod fugt. Materialeplader er fastgjort til betonfladen på to måder:

 • For det første er træbøger installeret, en varmeveksler indsættes imellem dem, og hullerne er forseglet med skum;
 • Penoplex plader er fastgjort direkte til loftet ved hjælp af dowels i form af paraplyer.

Rådet. Når du installerer en tømmer eller fastgører polystyrenskum, skal du være forsigtig, når du borer huller, således at tappen ikke falder ind i hulrummet.


Når der er logfiler, er det bekvemt at montere nogen topcoat. Samtidig praktiseres installationen af ​​isolering på dowels, når man arrangerer stræklofter. Når mineraluld anvendes som isolator, er tilrettelæggelsen af ​​dampspærre og luftgabet obligatorisk, så der er ingen grund til at gøre uden forsinkelse og forbrændinger.

Betongulve over en uopvarmet kælder behøver også opvarmning, da der i denne situation vil meget varme gå gennem gulvene på første sal. Der er 2 muligheder: at varme loftet i kælderen eller gulvene på første sal.


Valget falder oftere på den anden mulighed, da det er mere hensigtsmæssigt at isolere gulvene på første sal. Der er også to måder at varmeisolere på: på lags og under screed, begge afspejles i diagrammerne:

konklusion

Spørgsmålet om isolering af lofter og loftet er ikke enkelt og kræver en grundig tilgang. Der skal lægges særlig vægt på installation af hydro- og dampspærre, da isoleringstiden er afhængig af disse lags tæthed. Du må heller ikke spare på sin tykkelse, ellers vil du bruge en masse tid og kræfter, og resultatet vil forblive langt fra forventet.

Vi anbefaler:

Sådan isolerer man selvstændigt garagen Sådan isoleres betonggulv i et privat hus Sådan isoleres en lejlighed

Opvarmning af loftet i huset giver dig mulighed for at spare mere varme inde i rummet, og ikke at bruge det på opvarmning af en kold loftsrum. Det er godt, hvis det bruges som et bryggersværelse (teknisk loftsrum) eller som et loft, og hvis ikke? Så er det meningsløst at spilde ressourcer på opvarmning af et uopvarmet loftsrum.

Derfor er det værd at gøre isoleringen af ​​overlapningen af ​​et koldt loft med brug af varmeisoleringsmaterialer. Du kan udføre isolering fra loftet eller fra siden af ​​rummet (indvendig / udvendig). Det er bedst at gøre dette under bygningen af ​​bygningen, eller direkte inden afslutningen af ​​værelset. Men i processen med at drive huset er der ingen grund til ikke at varme loftet fra loftet.

Opvarmning af garret loft mineraluld, skumplast, savsmuld, ekspanderet ler

Tykkelsen på loftet på loftet er standardiseret ved brug af SNiP II-3-79 "Bygningsvarmekonstruktion". Denne vejledning indeholder detaljerede anbefalinger vedrørende valg og formler til beregning af modstanden mod varmeoverførsel af forskellige termiske isoleringsmaterialer. Beregningerne tager ikke kun hensyn til typen af ​​materiale, men også den gennemsnitlige årlige temperatur, varigheden af ​​varmesæsonen, vægmaterialet i huset.

Teknologien til loftet gulvisolering afhænger af det valgte materiale.

Sammenligningsegenskaber af termisk isoleringsmateriale med en lige tykkelse

I denne artikel vil vi overveje de mest populære varmelegemer.

Opvarmning af garret af en mineraluld

Mineraluld - en varmelegeme, hvis fibre er indrettet på en bestemt måde. Nemlig fører denne tilfældighed til, at der er dannet en airbag mellem fibrene, som informerer varmeren af ​​dens egenskaber. Imidlertid forbedrer denne samme funktion af uld evnen til at absorbere fugt. For at undgå dette skal du vide, hvordan du installerer mineralulden korrekt.

Fordelene ved mineraluld:

 • høj densitet
 • lang levetid
 • brandsikkerhed;
 • nem installation;
 • Anvendelsen af ​​mineraluld til opvarmning af vandrette overflader fører ikke til dens kakning, glidning og dannelsen af ​​koldbroer som følge heraf.

Blandt ulemperne: evnen til at absorbere fugt.

Teknologi til opvarmning loftet gulv mineraluld

Der er tre vigtigste måder at lægge uld på: løbende, i riller eller i celler (se billede). Valget af metode afhænger af, hvilken slags belastning der senere falder til gulvet. Den mest stabile ramme opnås i sidstnævnte tilfælde.

Opvarmning af garret af en mineraluld

Første fase

Begynder med installationen af ​​en dampspærrefilm. Filmen vil tillade at fjerne damp, der stiger fra en varm stue til et koldt loft. For at lægge filmen korrekt, skal du omhyggeligt læse etiketten, der er anvendt på den. Sørg for at overholde overlapningen på 100 mm.

Teknologien til opvarmning af loftsgulvet mineraluld Hvis du opvarmer på træbjælker, skal filmen bøjes rundt om alle de fremspringende elementer. Ellers kan bjælkerne rådne.

Ved krydset mellem film og vægge eller andre fremspringende overflader skal du hæve det i en højde svarende til isoleringens tykkelse plus 50 mm. og lim tape eller wrap på en plade isolering.

Anden fase

Legering af isolering (uld). Dette er en ret simpel proces. Plader eller strimler skæres let med en byggekniv til den ønskede størrelse.

Når du lægger pladen, er det nødvendigt at sikre, at der ikke er huller eller mineraluldmateriale ikke presses stærkt. Både det og en anden vil føre til et fald i kvaliteten af ​​opvarmning. Typiske fejl i billedet.

a) utilstrækkelig tykkelse af det isolerende materiale

b, c, d) tykkelsen af ​​loftet på gulvbelægningen er valgt forkert.

Nyttige tips om installation af mineraluld

 • isolering med folie vil øge materialets modstand til varmetab. Pladen lægges med den foldede side nedad.
 • isolering bør ikke stikke ud over bjælken. Hvis en sådan situation udvikler sig, skal strålen forlænges med en træbjælke eller lath til isoleringens tykkelse.
 • den tynde varmeovn i to lag holder mere varme end en tyk. I dette tilfælde skal pladerne lægges i forskudt rækkefølge.
 • hvis der på loftet er udragende strukturelementer, for eksempel et skorstensrør, skal du hæve isoleringen i en højde på 400-500 mm. og fastgør det.

Tredje fase

Vandtæt gulve udføres, hvis loftet ikke er beregnet til brug, og tagsystemet er ikke beskyttet af en vandtætningsfilm. Hvis tagmaterialet er adskilt fra loftet med en film, kan du gå videre med sluttrinnet.

Grov gulv. Lægning på toppen af ​​isolering og tjener som grundlag for endelig efterbehandling.

Opvarmning af garret overlappende af polyfoam

Processen med installationsteknologi ligner isoleringen af ​​loftet med ekspanderet polystyren.

Fordelene ved disse materialer:

 • lave omkostninger;
 • enkelhed i arbejdet
 • vandtæt

Blandt ulemperne: brændbarhed.

Teknologien til loftet isolering med polystyren skum eller udvidet polystyren

Processen med installation af stiv isolering baseret på skum er mere end simpel og kan gøres manuelt. Værker kan opdeles i to faser:

 • overflade udjævning. For at sikre højkvalitetsisolering på bundgulvet bør der ikke være væsentlige uregelmæssigheder. Det er muligt at fjerne sådanne dråber ved at udfylde slipset med sandcementmørtel.
 • Placering af pladerne sker ved enden af ​​en stødforbindelse eller mellem stængerne. Tilstedeværelsen af ​​tømmer øger gulvets styrke.

Tip: forsigtigt forsegle eventuelle sømme, inkl. samlinger med bjælker. Omgå forhindringen, prøv at skære huller så præcist som muligt. Homogent isolerende lag bevarer bedre varme.

Opvarmning af garret overlappende med skum Udkast til belægning

Polyfoam skal beskyttes mod ødelæggelse af en film på et ubeboet loft. På et ofte brugt eller boligområde skal du på en eller anden måde bevæge sig, så det er bedre at bygge et gulvbelægningssystem med hårdt overflade på toppen af ​​skumplastet eller udvidet polystyren eller at lave en sandcementrensning.

Opvarmning af garretgulve med savsmuld

Savsmuld - fint træ.

 • naturlighed;
 • ingen giftige urenheder
 • lav vægt;
 • tilgængelighed af materiale.

Loftet isoleringsteknik savsmuld

 • inden vi begynder at opvarme savsmuld, skal de forberede os. Blandes med savsmuldcement og vand i forholdet 10: 1: 1.
 • klar blanding hæld gulvet på loftet og niveauet. Det skal bemærkes, at brugen af ​​savsmuld som varmelegeme uden brug af en ramme kun kan være i en bolig udenfor. Ellers, når man går på gulvet, vil savsmulden blive presset, og betonbeklædningen vil falde sammen.
 • bygge en cellulær konstruktion af træ. Hæld opløsningen med savsmuld indeni hver celle. Fordelen ved denne metode er, at der kan lægges et hårdt gulv over træet. Og loftet vil være egnet til brug.

Opvarmning af garretgulve med savsmuld

Opvarmning af overlappende loftsrum med udvidet ler

Udvidet ler produceres ved fyring af ler.

 • lav varmeledningsevne
 • naturlighed;
 • miljøvenlighed
 • lethed;
 • tilgængelighed.

Ulempen er forbundet med vanskeligheden ved at hæve den ekspanderede ler til højden på loftet.

Udvidet ler anvendes normalt i tilfælde af at det er nødvendigt at udføre isoleringen af ​​loftet på gulvet over pladerne.

Loftet isoleringsteknologi med udvidet ler

Værker udføres i tre faser:

 • pladen er inspiceret for revner og revner. De er forseglet med en opløsning eller dækket af tykt papir. Fremspringende elementer af vanskelighederne med udfyldning af ekspanderet ler skaber ikke.
 • Monteret kasse af træ. Et hårdt gulv vil blive lagt på det i fremtiden.
 • Løs isolering hældes på komfuret og udjævnes ved hjælp af en normal rake. Tykkelsen af ​​et lag er 250-300 mm. Det er muligt at flytte på udvidet ler uden begrænsninger.

Opvarmning af loftet med udvidet ler. Tip: Ved udfyldning af ekspanderet ler er det bedre at kombinere granuler af forskellig størrelse (diameter). Så du kan undgå udseendet af hulrum.

I slutningen skal du samle gulvtræket eller hælde sandcementrensning.

Bemærk venligst at isoleringen af ​​loftet i træet har nogle nuancer:

 • træet er rottende, hvilket betyder, at damp opstår skal være fri til at passere. Forkert installation af film eller anvendelse af ikke-åndedrætsmaterialer, såsom tagfilt, vil føre til ødelæggelse af træ i fremtiden.
 • Brug af folieisolering, du skal placere den med folie nedad. Så træet bliver beskyttet mod vand og samtidig opsamler ikke fugtdamp.

Loftet isoleringsfejl

 • "Højre" - brug en superdiffusionsmembran eller dampspærrefilm
 • "Forkert" - at lægge en speciel film uden mærkning eller generelt en almindelig film

Ordningen med loftet overlap isolering til isolering af forskellige typer er angivet nedenfor.

Ordning med loftet gulvisolering - 1 Scheme of loftet gulvisolering - 2

konklusion

I denne artikel stoppede vi ved de vigtigste faser og egenskaber ved loftet isolering af et privat hus med brug af ovne af forskellige slags. Vi håber, at disse oplysninger vil være nyttige for dig.

Sådan isoleres loftet på loftet: egenskaberne ved materialer

Tre ting er kendt for hvert barn fra et skolefysik kursus: afstanden svarer til hastigheden ganget med tiden, billedet tegner faktisk lys på papir, og varm luft er meget lettere end kold luft, og derfor stiger indendørs i toppen under alle omstændigheder. Og på toppen af ​​et privat hus, under taget, er selvfølgelig loftet. Hvis du ikke opvarmer loftsrummet i tide, så så snart som efteråret-foråret kommer, vil husets beboere mærke, at en kølig vind blæser fra loftet, og ingen ved, hvor varmen taber. Men det er hvis loftet ikke er isoleret.

Sikkert husker mange mennesker et sådant problem med moderne arkitektur: Bygninger, der blev bygget i 20-21 århundreder, er skrøbelige og kortvarige, sten kirker, katedraler, gamle palæer har stået i århundreder, årtusinder og altid tør og varme inde. Faktum er, at sådanne opgaver i mangel af moderne materialer og teknologier tidligere havde en arkitektonisk løsning: selve luften opretholder den nødvendige temperatur og fugtighed på sådanne steder. Denne ide er vel implementeret i mange moderne materialer, for eksempel i miljøuld. Bygningernes tage i gamle dage blev ofte lavet dobbeltsidet, så om vinteren ville sneen hvile længere på overfladen og forhindre indtrængen af ​​kold luft ind i rummene; Loftrum blev lavet med specielle små vinduer på siderne - med deres hjælp kontrollerede de temperaturen i boliger både om vinteren og om sommeren. Hældningen af ​​tagisoleringen er ikke længere nødvendig. Men i det 21. århundrede er det urimeligt at stole på sneens varmeisoleringsegenskaber (meget svage, selvom de var nok på det tidspunkt), og behovet for menneskelig komfort er steget betydeligt siden den tid, så temperaturen er + 15-20 grader i rummet om vinteren anses ikke længere for acceptabel.

Hver ejer har sine egne krav til arbejde i huset, nogle stræber efter høje kvalitetsstandarder, andre - for at udføre reparationer så økonomisk som muligt. Derudover kan nogen beslutte at ansætte arbejdstagere og nogen - for at isolere huset selv. Denne artikel er beregnet til den anden type mennesker, selv om det vil være nyttigt for dem, der har besluttet at ansætte fagfolk til at læse det: så de kan forestille sig den fremtidige proces. Se også: "Koldt tag: enhed".

Prisen, kvaliteten og tidspunktet for værker vil direkte afhænge af hvilket materiale ejeren af ​​huset vælger at udføre varmeisolering. Med videnskabelige fremskridt er det blevet muligt at syntetisere en lang række nye materialer, nogle specifikt med forbedrede varmeisoleringsegenskaber. Og nogen, på gammeldags måde, foretrækker at opvarme loftsrummet med halm eller miljømæssigt rent reed. Der er hvor man kan vandre fantasi.

Næsten altid er isoleringen placeret i tre lag: den første er bearbejdning af gulve - nogle gange skal du lægge en dampspærrefilm til loftet. Sommetider blot smøre et lag af ler; den anden er et lag af termisk isoleringsmateriale, hvis tykkelse kan variere fra to til fem centimeter; Det tredje, ikke obligatoriske lag kan være en cement-sandplade, hvorpå gulvet vil blive lagt.

Det er allerede svært at kalde et opvarmet loftsrum et loft, det er helt egnet til titlen på et loft. Den der besluttede at varme loftet har ingen loftsrum, men der vil være et loft, et varmt rum, der i sidste ende kan omdannes til et gæsteværelse, et soveværelse til et barn eller en hyggelig vinterhave, hvor hele familien vil samles. Loftrum er et godt fund for kreative mennesker og kun for dem der kan lide at omringe sig selv med en hyggelig atmosfære.

Materialeklassifikation

Før ejeren, der for første gang troede at isolere loftet på loftet, er der et andet vanskeligt spørgsmål. End at varme loftet i et privat hus. Det er ikke nok at lægge materialet, det er også vigtigt at vælge det korrekt. Der er trods alt en enorm mængde materialer på markedet i dag, og det er ikke altid klart, om de passer til det område, hvor huset ligger. i nogle områder er temperaturen lavere, i nogle - over.

Afhængigt af tagets type og konstruktion kan tre typer materialer anvendes til isolering: "lys", masse eller rulle eller "tung" plade. Den første type er egnet, hvis tagoverlapningen er lavet ved hjælp af træbjælker, så materialet hvorfra huset er bygget vil "ånde" og tillade luft at strømme til gulvene; sidstnævnte - hvis overlapningen er lavet af beton, så er der ingen forskel hvad man skal sætte. Valsede materialer er forskellige, men de fleste er ret miljøvenlige og kan bruges i huset fra naturlige materialer (læs mere artikel: "Hvordan og hvad skal man isolere loftet").

Ofte, hvis ejeren bruger bulkmaterialer, står han over for vanskeligheder efter, hvis han beslutter at dreje loftet op i et fuldt loft og lægge gulvet. Med plader og rullematerialer opstår der som regel ikke sådanne problemer.

Valget er stort nok, så du kan vælge materialet i det ønskede prisklasse, overkommelig og høj kvalitet. Med hensyn til betydning er den første faktor termisk isolationsegenskaber, den anden er modstandsdygtighed mod ekstreme temperaturer, og den tredje er anvendelighed. Derudover har hvert materiale en række yderligere egenskaber, der skal overvejes, når de vælges.

Det koster ikke noget at vælge et miljøvenligt eller endda naturmateriale. Anvendelsen af ​​sådanne materialer, som er vigtig, vil ikke påvirke indbyggernes sundhed negativt, hvilket ikke kan siges om giftige erstatninger. Derudover vil det samme skum bidrage til det hurtige henfald af trætaget. Vælg materiale skal være forsigtig.

Mange uærlige sælgere har tendens til at sælge så meget materiale som muligt og er dyrere uden at bekymre sig om, hvorvidt denne type isolering passer til en bestemt ejer, hvorfor du bør være forsigtig, når du vælger et materiale.

Opvarmning af loftet fra loftet - processen er ret simpel, du kan klare det selv selv en ikke-professionel.

Isolering med bulkmaterialer

Den ældste isoleringsmetode anses for at være isolering af loftet i et privat hus som fyldstof. Det er velegnet, hvis gulvet er lavet af træ.

Som bulkmaterialer kan du bruge savsmuld, halm, reed, glasuld, udvidet ler, hør. De er billige og har en bred fordeling. Økologisk bomuldsuld vil koste mere. Nogle gange anvendes alger, slagge, skum som bulkmaterialer til isolering. På toppen af ​​bulkmaterialer, som regel, er gulvet ikke lagt, for nemheds skyld kan du lægge nogle brædder.

Savsmuld - et af de billigste materialer, du kan endda få dem til ingenting, hvis der er en arbejdende savværk i nærheden. Sawdust som en varmelegeme brugt hundreder af år siden. En væsentlig ulempe ved at isolere loftet med savsmuld er, at de ofte passer til musens smag, og de arrangerer deres hule i savsmuld, så når du arbejder, skal du først hælde et lag af slagt kalk med karbid eller bruge noget andet folkemidlet. Savsmuld hældes i et lag på 1-2 cm. Sagstøv er et materiale, der er så brændbart, at der for at forhindre, at laget tændes, drysses med slaggbehandling eller lignende materiale på toppen. Det er særligt omhyggeligt at bruge savsmuld nær skorstene og andre varmekilder.

Bonfire (hør) - billigt materiale, modstandsdygtigt over for råtnende, letvægts, løs. Liner kan ikke lide gnavere og insekter, da det er ubelejligt at bevæge sig rundt i hørlaget - materialet falder hurtigt væk. Opvarmning af loftet på loftet med brande har en række ulemper, for eksempel kan dette materiale sommetider falde, men du kan altid falde i søvn et nyt lag! Materialet er også meget brandfarligt, hvilket både er et plus i genbrug og minus drift. Hør er dækket af et lag på 1,5-4 cm. Hvis ejeren besluttede at opvarme loftsrummet med ild, er der ingen chance for at lave et flot gulv der, men du kan lægge plader til nem bevægelse. Hør skal tørres, så det er velegnet, hvis der er ventilation på loftet.

Halm hældes i et lag på 2-5 cm. For at undgå brande, skal der smøres med et lag ler før hældning af materialet. Halm, som savsmuld, er underlagt gnaverangreb, så det skal også beskyttes.

Økologisk uld består af genbrugspulp (genbrugspapir) og brændbarhedsreducerende additiver. Ecowool er det mest pålidelige og brandsikkert materiale blandt bulkmaterialer, dets støjisolerende egenskaber vil være en god bonus. Generelt er isolering aldrig overflødig i huset. Ejere af private huse kan til tider høre, i blæsende vejr, som noget bomme falder og ruller et eller andet sted ovenpå på loftet. Faktisk - det er bare et vindspil, hyppigt tilfældighed. Ecowool lægges på dampspærrefilmen, så der ikke findes revner i et lag på 2,5-5 cm. (Det er vigtigt at bemærke, at med tiden økologi er revnet, så mere er bedre i dette tilfælde). Fra ovenstående økologi på kort tid, efter to uger fremstår lignin, en beskyttende skorpe.

Glasuld er en gammel bevist måde at isolere et loft på. Glasuld har mange fordele: sikkerhed, fugtbestandighed osv. og en væsentlig ulempe: høj toksicitet. Lægning bør kun foretages i stramt tøj, åndedrætsværn. Efter at have lagt tøj brændt. Derudover klipper glasuld hurtigt, og det skal ofte udskiftes. Læg et glasuldlag i 2-2,5 cm.

Udvidet ler, om end bulkmateriale, er egnet til isolering af betongulve (læs også: "Isolering af betonloftet indefra"). Det er praktisk, fordi efter læggning er det muligt at lave et fuldt gulv på loftet, hvilket er vanskeligt at opnå med de fleste bulkmaterialer. Læg lejren med et lag på 2-2,5 cm, læg en cement-sandplade på toppen med et lag på 0,5 cm.

Sådan isoleres loftet loft materiale materiale teknologi:

 1. Læg på overlay kraftpapir Som erstatning kan du bruge pap, glassine eller noget andet. Den anden mulighed for forberedelse: At fette overlapningen med ler 2-3 cm. Og drys med sand - så i tilfælde af revner i leret, faldt sandet i søvn.
 2. Fyld materialet op. Lagets tykkelse afhænger af selve materialet og de forventede temperaturer i området.
 3. Det er bedst at producere isolering ikke i en, men i to lag.
 4. På toppen ligger de brædder, som du kan flytte på.

Glem ikke at døren til loftet også skal varmes op!

Pladematerialet vil helt blokere adgangen af ​​ilt til loftet, så det giver ingen mening at bruge loftets isolering fra loftet ved hjælp af plader, hvis huset er bygget af naturlige materialer.

Skummet polystyren, mineraluld i plader, halm, alger, reed er populære som pladematerialer.

Placerede pladematerialer kun på en plan overflade, hvis der er fejl, er det bedre at rette dem. En dampspærrefilm er anbragt over loftet. Efter at have lagt pladematerialet på loftet, kan du lægge et ægte gulv.

Tæt ekstruderet polystyrenskum (ellers skum) er en god måde at opvarme loftet på. En væsentlig ulempe er brandbarhed og toksicitet. Når du lægger hullet på pladerne, skal pladerne fyldes med skum. Der sættes en cement-sandplade med et lag på 4-5 cm på toppen af ​​pladerne. Pladen kan fuldt ud erstatte et fuldt gulv, men hvis du vil kan du lægge planker mv.

Bulrush er et miljøvenligt naturmateriale, der for nylig har været på isoleringsmarkedet. Det er helt ugiftigt, selvfølgelig, sikkert, svagt brændende, efter behandling kan du opnå fuldstændig brandsikkerhed. Bulrush - et af de få pladematerialer, der er egnet til opvarmning af boliger lavet af naturlige materialer.

Valget af materiale til varmeisolering er en alvorlig sag, det er bedre at ikke forveksle med det. Temperaturen i huset, livskvaliteten for familien, der lever i den, og bygningens liv som helhed afhænger af varmeisolering, så isoleringen af ​​loftet fra loftet er en vigtig og nødvendig ting.