Jo bedre at varme loftet i et privat hus?

I overensstemmelse med fysikens love stiger luften, når den opvarmes, så isolering af loftet i et hus med et koldt tag er ikke en måde at slippe af med ekstra penge, men en beslutning dikteret af hensigtsmæssighed. Hvis du bor i et privat hus, blev du direkte konfronteret med problemet med et koldt loft i det rum, hvor loftet ligger. Det er normalt ikke opvarmet, og egen varmeisolering er minimal for at sikre normal temperatur i den kolde årstid. Som følge heraf er stuen over kilden til konstant varmeaflækage.

Du kan isolere rummet indefra eller udenfor. Begge muligheder har deres egne fordele og ulemper, hvis anvendelse er dikteret af rationalitet, omstændigheder, tekniske nuancer og andre væsentlige egenskaber.

Opvarmning af loftet udenfor med rullet materiale

Hvorfor isolere lofter i private hjem

At lægge et isolerende materiale, der er optimalt til en bestemt bygning, vil give en termisk barriere mellem rummet og loftet. Det forhindrer afkøling af opvarmet luft, dens udgang gennem mikrokasser i beton eller naturlige porer i et træloft, øger den samlede temperatur i rummet, beskytter gulve og vægge fra frysning og sparer en betydelig sum penge, der regelmæssigt bruges til opvarmning.

Funktioner af loftisoleringen i et træhus

Ved arbejde med træbygninger skal der prioriteres det isolerende lags endelige vægt. Overdreven høj masse øger sandsynligheden for sammenbrud eller revner i loftet.

Nogle forsøger at løse dette problem ved at reducere isolationslaget, men arbejdsstandarderne kræver en vis værdi for hver region i overensstemmelse med temperatur- og fugtindikatorerne. Med et fald i tykkelsen falder de varmeisolerende egenskaber, og følelsen af ​​at lægge isolationen forsvinder.

Opvarmning af loftet i et træhus indefra

Liste over materialer, der anvendes til isolering

Til isolering bruger installatører materialer, der er opdelt i fire store grupper:

bulk-ekspanderet ler, tør savsmuld, økologi;

rullet - mineraluld og dets sorter fra andre materialer;

plade - plader af komprimeret mineraluld, polystyrenskum (skum), korkplade;

Ved at vælge isolering til loftet i et træhus, skal du vide, hvilken har de bedste isolerende egenskaber. Til dette er det nødvendigt at tage hensyn til en række faktorer, der påvirker det endelige resultat:

ekstern eller intern installation

vejrforhold og den gennemsnitlige årlige temperatur i et bestemt område, der påvirker lagets tykkelse;

behovet og listen over yderligere arbejde

tidsforbrug og projektbudget.

Kombinationen af ​​disse funktioner vil indikere rationaliteten af ​​brugen af ​​en bestemt type termisk isolering.

På billedet er bulkversionen af ​​loftisoleringen uden isolering med udvidet ler

Udendørs isolering

I de fleste tilfælde er dette en mere bekvem måde at forhindre varmetilstand. Det giver dig mulighed for at udvide listen over brugte isoleringsmaterialer, reducere arbejdstiden og reducere i forhold til den interne installation omkostningerne ved isolering til isolering i et hus med en finish.

På vores hjemmeside kan du finde kontaktpersoner fra byggefirmaer, der tilbyder service til husisolering. Du kan direkte kommunikere med repræsentanter ved at besøge "Low-Rise Country" udstilling af huse.

Opvarmning af loftet med savsmuld

Den billigste blandt alle varianter af bulkisolatorer. På grund af øreprisen for materialet og minimale ekstraomkostninger er de samlede omkostninger ved arbejdet den laveste blandt de beskrevne.

Der er visse krav til savsmuld.

Mindste fugtindhold er påkrævet, ellers vil skimmelsen begynde at danne sig over tid. For dette holdes materialet i et tørt rum i ca. et år før brug.

Savsmuld blandet med flammehæmmende midler for at reducere brandbarhed.

Forbindelse med antiseptiske stoffer, fungicider og slagtende kalk vil forhindre udseende af svampe og beskytte mod gnavere.

Opvarmning af loftet i huset med savsmuld udføres på to måder. I det første blandes de med tør cement, efterfulgt af en lille mængde vand. Cement fungerer som et forbindelsesmateriale. Den anden metode indebærer den tørre falder i søvn af savsmuld uden tilsætning af et stik, men på grund af materialets naturlige krympning og behovet for regelmæssig tilsætning er det ikke populært.

Loftet opvarmes af savsmuld

Udvidet ler som varmelegeme

Det næststørste bulkmateriale til isolering. Blandt dens fordele:

Varmeisoleringsegenskaber er over gennemsnittet.

Ansøgningen har dog flere begrænsninger:

egen vægt af claydite tillader ikke at bruge det på tynde trælofter, beton gulve er ønskeligt.

Materialet har en lav fugtighedsbestandighed, så dampspærren skal lægges i det første lag.

For at sikre højkvalitetsvarme bevarelse, vil der være behov for et lag på mere end 20 cm tykt (i kolde områder i landet øges det til 50 cm).

Ved hjælp af claydite bruger specialister en blanding af store og små fraktioner for at sikre en høj procentdel af tom pladsfyldning. Ovenfor hældes et lag af materiale med cementmørtel 5-10 cm tykt, hvilket giver beskyttelse mod fugt og tjener som gulvbelægning.

Isolering af loftet uden udvidet ler

Ecowool

Moderne isolering til husets loft, lavet af genanvendt cellulose, med tilsætning af brandhæmmende midler til at give brandmodstand og borsyre, der beskytter mod svampe og skadelige mikroorganismer. De vigtigste fordele ved materiale:

høj kvalitet dækning af hele gulvplads, på grund af den lille vægt af de enkelte dele, er bomuld uld let blæst i alle revner;

sammensætningen indeholder ikke forbindelser, der er skadelige for mennesker

lavt materialeforbrug for at sikre pålidelig varmeisolering.

Ulemperne er:

lav modstandsdygtighed mod fugt, bliver nødt til at bruge penge på installation af dampspærre;

Håndlavet installation uden specielt udstyr er umuligt eller vil være af lav kvalitet;

ecowool er tilbøjelige til at krympe, så du skal lægge med en margin på omkring 15%;

hvis den krølles, mister den sine varmeisolerende egenskaber, derfor er det nødvendigt at dække økologen med et lag bestyrelser for at kunne bevæge sig rundt på loftet.

Tip! Eksperter anbefaler ikke at bruge materiale tæt på skorstene eller andre kilder til høj temperatur, på trods af tilsætning af flammehæmmere til sammensætningen. Hvis dette ikke er muligt, skal du lave et ekstra hegn af brandsikker belægning, der afspejler varme.

Opvarmning af loftet økologisk Det kan være interessant! I artiklen om følgende link læses om loftet i et træhus.

Mineraluld som isolering

Opvarmning af loftet i et træhus med mineraluld har flere fordele:

lave omkostninger ved materiale;

høj lægningshastighed;

gode varmeisoleringsegenskaber.

Ikke uden ulemper:

bomuldsskrumpning er 15-20%, så eksperter anbefaler at tage den rigtige bestand.

Materialet adskiller sig ikke i fugtighedsbestandighed og samler hurtigt vand, hvilket straks øger dets termiske ledningsevne. Du skal lægge et ekstra lag af vandtætning.

mineraluld kan ikke knuses, uregelmæssigheden af ​​termisk barriere afhænger i vid udstrækning af luften mellem fibrene, så du skal bruge penge på at lægge den ydre beklædning, så du kan bevæge dig frit på loftet.

Til isolering med mineraluldsarbejdere skal der monteres træskovle. De vil give mulighed for at opdele rummet i sektorer og blive støtte fra fremtidens gulv.

På billedet er processen med termisk isolering af loftet med mineraluld

Opvarmende penoizolom

Afhængigt af typen af ​​installation sprøjtes penoizol eller hældes. Men for at kunne bruge dette materiale skal du kontakte en specialiseret virksomhed, da der bruges specifikt udstyr på arbejdspladsen, plus du har brug for beskyttelsesdragter til arbejdstagere og faglige kvalifikationer.

Fordelene er:

høj grad af indtrængen i alle revner og mikroskader;

miljøsikkerhed for mennesker

ikke af interesse for gnavere;

Stoffet indeholder et stort antal luftbobler, der giver højkvalitetsisolering.

Ulemperne omfatter materialets høje omkostninger og skørhed, som i sig selv ikke gendanner form i tilfælde af mekanisk skade.

Video beskrivelse

Hvilken varmelegemer deler varme bedre, se på videoen:

Penoizol loftisoleringsproces

Intern isolering

Bolighus, et hus til flere ejere, tilstedeværelsen på forsyningsselskabet og andre situationer, der gør ekstern isolering umulig, kræver isolering fra indersiden af ​​rummet. Bulkstoffer anvendes ikke af indlysende grunde.

Video beskrivelse

Opvarmning af loftet indefra, se videoen:

Plader, rulle eller sprøjtede materialer anvendes. Hvis du vælger isolering på loftet i et privat hus, skal du være opmærksom på de udvidede polystyrenplader eller komprimeret mineraluld. De har det bedste forhold i kategorien af ​​pris / kvalitet / hastighed. Glem ikke om penoisol, som vil være en glimrende løsning, når du øger budgettet.

Processen med isolering af loftet fra skumets inderside

Termisk isolering af loftet fra indersiden af ​​polystyren skumplader

Hvad man skal vælge - ekstern eller intern opvarmning

Valget mellem disse typer arbejde er baseret på en kombination af faktorer:

i mangel af efterbehandling er de ens i graden af ​​varmeisolering;

hvis reparationen af ​​værelset er afsluttet, skal du fjerne loftdækket, hvilket vil øge omkostningerne og arbejdstiden;

lægning på indersiden reducerer krympningen af ​​materialet, men øger tykkelsen af ​​loftet, hvilket reducerer rummets samlede rumfang;

med indvendig isolering loft loftet er ikke beskyttet mod lave temperaturer;

udendørs isolering giver dig mulighed for at bruge et bredere udvalg af varmeisolatorer.

Omhyggeligt overvejer fordele og ulemper, kan du gøre en entydig beslutning om, at det er bedre at bruge i dit tilfælde.

Det kan være interessant! I artiklen om følgende link læses om lofter i et træhus.

konklusion

Når du vælger et bestemt materiale til loftisolering, er det altid bedre at søge professionel hjælp. Hver virksomhed har sine egne faldgruber og snuble over dem, der er afhængige af vores egen styrke, er spild af tid og penge. Det er bedre at gøre reparationen en gang og få et garanteret kvalitetsresultat - det vil spare dig for unødvendige udgifter og vil give huset varme i mange år fremover.

Jo bedre at isolere loftet på et privat hus fra loftet

Sådan isoleres loftet fra loftet

Loftet er det område i rummet, der er ansvarligt for varmenes sikkerhed. Efter alt stiger varmen, og hvis loftet er fejlbehæftet, og der ikke er nogen forhindringer i sin vej, glider det ud. Opvarmning loftsrum plads er muligt, og nu vil vi se på hvordan man opvarmer loftet fra loftet på forskellige måder.

Behovet for opvarmning

Loftet isolering i den private sektor vil blive påkrævet i følgende tilfælde:

 1. Huset er klar til konstruktion, og loftet består kun af bjælker.
 2. Boligbyggeri, men loftet kræver opvarmning, da det giver kulden ind i værelserne.
 3. På loftet er temperaturen meget lavere end i et boligområde, og således at varmen fra et uopvarmet rum ikke går udenfor det opvarmes.

Typer af isolering

Når isolering loftet brugt sådanne materialer:

 • Savsmuld.
 • Udvidet ler.
 • Clay.
 • Dunhammer.
 • Alger.
 • Ecowool.
 • Penoplex.
 • Mineraluld.
 • Polyurethanskum (skum).

Overvej hvert materiale separat.

Loftisoleringsmetoder

Hvad er principperne for opvarmning af loftet? Det er ingen hemmelighed, at den bedste isolering er luft. I de nuværende isoleringsmaterialer er der luft, som er forskelligt lukket i form.

Fra det sidste århundredes oplevelse var luften, der lå på loftet, et fremragende isolerende "materiale", som det ændrede sig afhængigt af årstiderne eller vejrforholdene.

Gulvet på loftet blev isoleret med naturligt fritflydende stof. Og alt dette hjalp med at holde temperaturen inde i det opvarmede rum til + 25 ° С. Det er positivt, at disse materialer på loftet ikke bliver fugtige på grund af regelmæssig luftning.

savsmuld

At spalte vandig ler i trægulvet for at hælde sand på toppen, hvis leret springer på et sted, så falder sand ind i hulen, og belægningenes integritet ændrer sig ikke. Derefter er hovedlaget savsmuld (tykkelsen kan være så meget som 15-20 cm og 25-30 cm). Savsmuld er et brændbart materiale for at beskytte det mod ild, der hældes et lag med affaldsslag på toppen. På toppen af ​​slaggen lå bordet, for nemheds skyld at gå på gulvet.

For at beskytte savsmulden fra skadedyr (mus), hæld et lag hydratiseret kalk blandet med carbonit.

Køn skal beskyttes mod for høj fugtighed. For at gøre dette skal du lægge en vandtætningsfilm på trægulvet med mulighed for at passere damp fra kanten af ​​boligen eller dække gulvet med ler, bland savsmuld og cement (10: 1, hvor 10 dele savsmuld, 1 del cement) og derefter tilsæt 1,5 dele vand. Hæld den resulterende blanding på gulv på loftet eller mellem bjælkerne på underbundspladerne. Det er bedre at gennemføre dette arbejde i foråret, så i sommeren cement med savsmuld vil tørre grundigt. Efter tørring presses savsmulden ikke, men knuser lidt under deres fødder.

Udvidet ler

Udvidet ler - er et tungt stof, de isolerer lofterne af betongulve, fordi der er en mulighed for, at træloftet kan falde sammen under vægten af ​​denne isolering.

Opvarmning af loftet fra loftet begynder med en dampspærrefilm. Det er nødvendigt at dække det med overlapning, og lim joderne med tape. Fyldning på væggene vil være op til 50 cm. Træbjælker og skorsten er limet med samme film.

Det næste trin er den knudede ler. Dernæst på udvidet ler.

For at det varmeisolerende materiale skal være holdbart, skal du tage lille og stor ekspanderet ler (den fine fraktion vil perfekt fylde hulrummet, så fyldningen bliver homogen). I kolde klimaer bør udvidet ler lægges i et lag på mindst 500 mm.

På toppen af ​​Claydite Sand-cement-skræl i et lag på 50 mm. Løsningen er ret tyk. Efter tørring bruges dette loft som et kedelrum. Det er brandsikkert og miljøvenligt.

ler

Clay i sin rene form som en varmelegeme anvendes ikke, fordi det for effektiv varmeisolering skal dette lag være mindst 50 cm. Derfor er leret blandet med halm eller savsmuld.

I første omgang lægges en dampspærrefilm, uigennemtrængelig for fugt, på gulvet (mens savsmuld-lermørtel bliver tilberedt). Derefter i en tønde, med en stor kapacitet, tilføje 5 spande af ler (1 spand ca. 10 liter).

Clay, der er i vand, bør næsten alle opløses. Hæld gradvist en del af blandingen i blanderen og hæld savsmuld. Ved blanding af hele konsistensen tilsættes vand gradvist.

Opløsningen bør hverken være tyk eller flydende. Det skal påføres loftet med et lag på 20 cm. Hele overfladen glattes og efterlades helt til tørring (hvis der opstår revner, smøres de igen med ler).

reed

En god mulighed kan være loftet isolering i et træhus med reed måtter. Disse måtter er sammenkoblet med tråd eller garn, stablede overlapninger. Det er bedre, hvis de lægges i to lag, således vil kulden i husets værelser ikke blive slået igennem.

alger

Alger - et naturligt isolerende materiale. Det er muligt at købe dem i badeområder til overkommelige priser ved at bestille hjem levering. Der er ingen gnavere i tang, de er anti-allergifremkaldende, de brænder ikke eller ryger.

På grund af at algen ikke er bange for fugt, fordampes den ikke. Stiger er lagt på gulvet fra gulvet, i et lag på 20 cm, og brædder er udstyret ovenfra.

Ecowool

Celluloseuld (ecowool) er et fremragende naturligt stof, der sikrer varmenes sikkerhed. Brandsikker på grund af borsyrebehandling. Det absorberer perfekt fugt, derfor er det ikke nødvendigt at lægge en dampspærrefilm. Cellulose bomuldsuld er lagt på både træ- og betongulve.

Ved hjælp af en blæser enhed blæser økologi ind i spalterne. Laget i en sådan varmelegeme er mættet og intakt, med en luft "fange" indeni.

En tilstrækkelig mængde økologi er 25 cm, men i de fleste tilfælde er gulvbelægningens isoleringslag 40-50 cm. Ved påføring af økologi kan der ved afslutningen af ​​arbejdet sprøjtes for at øge dannelsen af ​​et solidt lag.

Penoplex

Penoplex er det ekspanderede polystyren med fremragende styrkeegenskaber. Det bruges i isolering af betongulve, før betonbundet er støbt. Sådant materiale anvendes ikke til trægulve, fordi det ikke vil "trække vejret", som følge heraf vil svampe og skimmelsvamp blive vist på træet.

Før du lægger niveauet på loftet, efter at du har lagt et dampspærre materiale. Læg derefter pladerne op, og overfladen er fastgjort med dykker med en hætte. Fyld leddene med skum, og når det tørrer, hæld et 5 cm lag af sandcementrensning.

rockwool

Det mest populære isoleringsmateriale er mineraluld. Den fås i ruller og hårde plader.

En dampspærre placeres mellem træbjælkerne (da mineralulden er uforenelig med fugt). Filmen er spredt med en overlap, limbåndsbånd.

Fra væggenes side er der 150-250 mm. Så sættes ruller af bomuldsuld i en tykkelse på 200-250 mm. Rullerne skal komme ind i rummet med lidt indsats, så skære med reserver på 20 mm (mere end bjælkens afstand). Derefter er mineralulden dækket af træplader (med et mellemrum mellem bordet og 3 mm watt).

Hvis betonggulvet er nivelleret, efterfulgt af en dampspærrefilm, og en flisebelagt mineraluld sættes på toppen af ​​den. Derefter udstyret med gulvbelægning med træ, krydsfiner eller andre materialer.

Du bør ikke producere et skræl på mineraluld, da betonen har en lav dampgennemtrængelighed, på grund af dette vil de vigtigste regler for varmeisolering blive overtrådt.

Polyurethanskum (skum)

Polyuretanskum er et ikke brandfarligt isoleringsmateriale, der er neutralt for insekter og mikroorganismer, har gode lydisolerende og vandtætningsegenskaber og tolereres godt i temperaturændringer uden kold broer.

Materialet sprøjtes under højt tryk. Så kommer han ind i alle revnerne og hylder alle de fremspringende elementer. Laget af sådant materiale er 100-120 mm.

Processen med opvarmning af loftet i et privat hus er simpelt, og det vigtigste er at afgøre, hvilken slags materiale til opvarmning i dit tilfælde er mest acceptabelt.

video

Du kan lære mere om at isolere loftet fra loftet ved at se videoen:

ordninger

De ordninger, der tilbydes af os, vil hjælpe dig med at varme loftet med høj kvalitet:

Hvordan og bedre at varme loftet i et privat hus

For at holde rummet varmt, er det nødvendigt at udføre aktiviteter for varmeisolering. 15% af alt varmetab opstår gennem loftet. Før du isolerer dit loft i et privat hus med egne hænder, skal du vælge materialet korrekt og blive fortrolig med arbejdets teknologi. Aktiviteter kan gøres på flere måder, alt afhænger af typen af ​​isolerede lofter.

Måder at gøre arbejde

Loftisoleringsteknologi forudsætter eksistensen af ​​kun to installationsmuligheder:

 • uden for rummet
 • fra inde i rummet.

Når du vælger mellem dem, skal du tage højde for flere faktorer. Artiklen omhandler at holde arrangementer i et privat hus. Det er værd at huske på, at isoleringen i lejligheden udføres efter samme princip, men arbejdet kan kun gøres fra bunden, da isoleringen fra toppen påvirker den øverste lejlighed eller loftet - fællesarealet.

Loftisoleringsplan udenfor

Oftest i boligbyggeri kræver æglæggende isolering for at øge lydisoleringen af ​​gulve og isolering af loftet på sidste etage.

I et privat hus er valg af metode kun begrænset af ejeren af ​​huset. Der er ikke behov for foranstaltninger til interfloor overlapninger (som støjisolering). Varmebeskyttelse af loftet på sidste etage udføres i nærværelse af en uopvarmet loft. Det skal bemærkes, at en god mulighed er at isolere loftet udefra, fra siden af ​​kold luft. Det har følgende fordele:

Phased proces med opvarmning af loftet med mineraluld

 • Ud over rummet er loftkonstruktionen isoleret, hvilket øger levetiden;
 • isolering af loftet fra loftet reducerer ikke højden af ​​det øvre etage rum;
 • Arbejdet kræver ikke alvorlige anstrengelser (når du fastgør isoleringen nedenunder, skal du hele tiden holde hovedet op og bruge en stige eller andre adgangsformer);
 • Med forskellige metoder til varmeisoleringsforanstaltninger ændres dugpunktets placering (kondensationspunkt), når det isoleres fra varm luft, falder det i tykkelsen af ​​overlapningskagen, hvilket kan medføre problemer i fremtiden;
 • Metoden påvirker ikke boligindretningen, hvis der i fremtiden er behov for at udskifte isoleringen, arbejdet kan udføres hurtigt og uden yderligere økonomiske omkostninger.

Om nødvendigt kan du foretage isolering af loftet indefra.

Isolering fra loftet

Varme beskyttelse fra den kolde luft side er bedst udført med materialer med høj densitet og stivhed. Loft - det rum, hvor du skal give adgang til menneskets passage. Hvis du lægger et komprimerbart skrøbeligt materiale over loftsgulvet, kan det blive krøllet, deformeret eller ødelagt og ophøre med at udføre sine funktioner. Ved valg af isolering til denne metode er styrke vigtig såvel som termisk ledningsevne.

Ordningen med isolering af loftet på loftet

Før isolering af loftet i et privat hus, skal du gøre dig bekendt med arbejdsordenen:

 1. Loftet er rengjort af snavs og snavs. Isolering skal ligge på en ren og flad base.
 2. Rummet måles, den nødvendige mængde isoleringsmateriale beregnes.
 3. Afhængigt af det valgte materiale skal du forsyne et dampspærrelag. Den skal lægges fra siden af ​​varm luft i forhold til varmeisolatoren. Ikke alle materialer har brug for en dampspærre, hvis isoleringen er modstandsdygtig over for fugt og lav absorptionskoefficient for fugt, er der ikke behov for yderligere foranstaltninger.
 4. Laying sker ved to metoder, hvor valget mellem afhænger af det overtagne materiales styrke. Hvis varmebeskyttelse udføres med højstyrkeisolering, kan den lægges under cementcement. For at øge konstruktionens pålidelighed er kobleren taget mindst 2 cm tyk og yderligere forstærket med trådforstærkning med en diameter på 3-4 mm. Hvis varmeisolatorens styrke ikke er høj nok, udføres installationen mellem lagene. Tilstedeværelsen af ​​en træramme giver dig mulighed for at fjerne belastningen på gulvet i rummet med isolering og overføre det gennem stængerne til loftet.
 5. Efter installationen af ​​det varmeisolerende lag giver vandtætningen. Det forhindrer isoleringen i at blive våd udenfor. Vand på loftet kan dukke op, når der løber ud i dæk eller spild af væske, vandtætning i tilfælde af uforudsete situationer, beskytter varmeisoleringslaget mod tab af ydeevne. Det enkleste materiale til hydrobeskyttelse er plastfolie.
 6. Næste trin er installationen af ​​gulvkagen.

Opvarmning indefra

Inden isolering af loftet skal du vælge et ret let materiale. I modsætning til installationen af ​​varmebeskyttelse udenfor kræver isolering af loftet fra indersiden ikke brug af holdbare varmeisolatorer. I dette tilfælde skal du prøve at vælge varmeren, som fastgøres på en vandret overflade. Jo mindre alle lagene er, desto lettere er det at montere.

Et eksempel på korrekt og ukorrekt installation af isolering

For at forstå, hvordan man korrekt opvarmer loftet i dette tilfælde, skal man gøre sig bekendt med arbejdsordenen:

 1. Som med den tidligere metode bliver overfladen først rengjort af snavs og støv. Beregn den krævede mængde materiale.
 2. Yderligere installation af en træ- eller metalramme er påkrævet. Hvis det under installationen udenfor kan lægges uden ekstra stænger eller planker, så under installationen nedenunder er det bedre at sikre en sikker pasform. Rammen er yderligere fastgjort til rammen. Som elementerne i rammen ved hjælp af træplader eller stænger eller aluminium loftsprofiler.
 3. Isolering passer mellem guiderne. Fastgøring kan klæbe i loftet eller med fastgørelseselementer til rammen. Ofte bruges begge disse muligheder sammen.
 4. Det sidste stadium - installationen af ​​loftet.

Materialer til isolering

Valget af varmeisoleringslag afhænger af isolationsmetoden og de økonomiske muligheder hos husets ejer. For at svare på spørgsmålet, desto bedre at varme loftet, skal du distribuere materialer, der kan bruges til hver enkelt sag.

Til måden ovenfor brug:

 • hårde mineraluldplader (for mere detaljer, se artiklen "Opvarmning af dit loft i et privat mineralvandshus");
 • ekstruderet polystyren skum;
 • højkvalitets polystyren i styrke, lagt mellem lags eller under forstærket skræl;
 • polyurethanskum (kun mellem lagene);
 • savsmuld;
 • udvidet ler.

De sidste to valgmuligheder er velegnede til dem, der er interesseret i bygningskomponenten. Udvidet ler og savsmuld - en billig og naturlig mulighed for varmeisolering.

Når du isolerer loftet fra siden af ​​rummet, kan du bruge:

 • skumplast;
 • mineraluld i måtter;
 • polyurethanskum.

Disse materialer er lette og faste uden problemer. Før du opvarmer loftet korrekt, skal du forberede dig.

Undersøg fordelene og ulemperne ved hvert materiale og gør det rigtige valg. En grundig tilgang giver dig mulighed for at udføre isolering i mange år.

Vi opvarmer loftet i huset med et koldt tag

Opvarmning af loftet i et hus med et koldt tag

Bygherrer beder ofte om mange penge for at arbejde med tagisolering. Det er motiveret af, at det er arbejdskrævende arbejde, der udføres på vægt. For at spare penge kan opvarmning af taget i et træhus gøres uafhængigt. Særlige kvalifikationer er ikke nødvendige her, specielt udstyr er ikke påkrævet. Og det er ikke fundamentalt taget af ondulin, metalfliser eller skifer, dobbeltsidet eller brudt konstruktion. Imidlertid har moderne isoleringsmaterialer og en gennemprøvet teknologi til isolering af et koldt tag mange nuancer, der skal kendes.

For at gøre taget varmt og lokalerne til et privat træhus egnet til året rundt, er det ikke svært at leve. Det vigtigste er at skabe gode betingelser for at bevare varmen inde i loftet. Hvordan man isolerer taget, hvilke materialer der skal bruges, vil blive overvejet i denne artikel. Isoleringsproblemer kan løses både i forbindelse med opbygning af et hus og efter at udføre genopbygningen af ​​øverste etage.

Koldt tag funktioner

I overensstemmelse med lovene i fysik og konvektionsprocesser stiger de varme luftmasser til toppen. I nærværelse af et koldt tag i et træhus går al varmen udenfor. Et sådant varmeforløb er tvunget til yderligere at varme rummet i huset og tilbringer elektricitet eller brændstof. Derfor er højkvalitetsisolering af loftlofter den vigtigste opgave for varmebehandling, rationel brug af varmebærere og skabelse af et mikroklima i huset.

Opvarmning af en mansard tag

Kald kaldes en tosidet eller skrånende tagstruktur, der ikke har en flerlagsstruktur. I sådanne billige og enkle tage er der ingen vandtætning, dampspærre og varmeisolering.

Koldt tagisolering

Designet af det dobbelte hældede koldt tag er meget simpelt. Som regel er gulvet i bjælkerne lavet af plader, og taget er lavet af skifer eller metal uden isolatorer. For at kunne gøre isoleringen af ​​et koldt tag rigtigt, skal du vide, hvilke krav der stilles til konstruktionen af ​​loftet på øverste etage og loftet. Og det er også nødvendigt at vælge opvarmningsmaterialet.

Diagram af tagdæksler

Tagloft krav

Begynd at opvarme taget af ondulin, skifer eller metal, brudt eller hofte, du bør vide, hvilke bygningskoder der findes for overlapning af et privat træhus. For ikke at krænke de grundlæggende parametre, der skal opfyldes ved opførelsen af ​​loftet, skal isolering af loftet og isolering af mansardtaget indefra udføres under hensyntagen til de grundlæggende krav. Til loftsgulve og lofter er dette styrke og overholdelse af brandbestemmelser.

Styrken på loftet gulv bør være i overensstemmelse med karakteren af ​​tagpladsen. Hvis der er et loft på loftet, skal gulvene modstå vægten af ​​gulve, møbler og folk i den. Gulvbjælker må ikke sænke, og den tilladte belastning må ikke overstige 100 kg pr. Kvadratmeter.

Belægning på tagbøsningssystem

Det andet grundlæggende krav - brandsikkerhed er især vigtigt for et træhus. Alle strukturelle elementer skal behandles med specielle flammehæmmere.

Rafter gable roof system

Typer af varmeisoleringsmaterialer

For at kvalitativt isolere opførelsen af ​​et træloft og hele taget af metalfliser anvendes forskellige varmeisolatorer.

 • skum og skumplast;
 • mineraluld;
 • ecowool;
 • glasuld;
 • fiberboard;
 • polyurethanskum;

Hver af disse varmelegemer har deres egne fordele og ulemper. Valget af isolering til loft og metal afhænger af forskellige faktorer. Derfor er det nødvendigt at kende mere om hver type varmeisolatorer, for at forstå det bedre at varme loftloftene og hele øverste etage.

Opvarmning af en mansard tag fra en metal flise

Lavpris muligheder for opvarmning

Udover de angivne isoleringsmaterialer er der billig bulkisolering. Sådanne materialer bæres også af opvarmning af mansardtak. Til bulkisolatorer omfatter:

For at isolationens krummer ikke vågner op gennem revnerne i trægulvet, kan du lægge en plastikfolie.

Men husk at dampspærren vil være fraværende, da polyethylen ikke tillader fugt, som kan kondensere i øverste etage. Fyldning af varme kræver beregninger af gulvstyrken. Det er nødvendigt at sørge for, at bjælkerne modstår en betydelig vægt af en løs isolator, såvel som skifer eller metalfliser.

Opvarmning af loftet uden udvidet ler

En anden økonomisk mulighed for loftisolering er at lægge bølgepap. Plader af materiale er fastgjort med skruer eller bygningsbeslag til loftet. Samlinger og sømme er forseglet med skum. De elektriske ledninger trækkes ind i de bølgede kanaler og beskytter trækonstruktionerne mod ild.

Opvarmning af en bølgepap

Den generelle ordning for isolering af loftet

Tag- og loftkonstruktioner er de mest sårbare elementer til varmetab hjemme. De tegner sig for fra 15 til 40 procent af den samlede varmeoverførsel derhjemme, uanset tagmateriale - metalfliser eller skifer. For at skabe et behageligt klima i huset skal der desuden laves en dampspærre for at beskytte isoleringen mod fordampning samt vandtætning af loftet og loftet.

Dampbarriere, vandtætning og isolering af taget

Det anbefales, at opvarmning af et træhus udføres på en omfattende måde, hvorved varmeisoleringen af ​​taget indvendigt og i loftet samtidig kan tilpasses. Dette vil spare isoleringsmaterialet, da to ti-centimeter lag varmeisolator med et luftgab på loftet erstatter laget af den samme isolering med en tykkelse på 25-30 cm. Således lagres omkring 40 procent af isoleringen. Ekstern isolering af loftet med samtidig termisk isolering af taget på siden af ​​loftet vil give en god effekt og vil tillade at undgå fugt i de nederste rum. En sådan isolering kan udføres uden at adskille taget af metalfliser og loftet på øverste etage.

Reflekterende isolering lofts tag

Funktioner af loftisoleringen

De består i det faktum, at når enheden isolerer, er det ikke muligt at organisere fjernelse af kondensat, som dannes på grund af temperaturforskellen mellem loftet og underværelserne. Hertil kommer, afhængigt af sæsonen, er der en ændring af varme og kolde sider. Derfor skal der sikres, at der ikke er kondens på isoleringen ved konstruktion af termisk isolering af et træloft.

Loftisoleringsplan i et træhus

For at forhindre dannelse af kondensat kan du lægge en speciel dampspærre - filmmateriale, der tillader fugt at passere i en retning.

Den skal lægges på en sådan måde, at der stadig er et mellemrum mellem isoleringsmaterialet og filmen.

Det skal bemærkes, at den korrekte anvendelse af frigivelsesfilmen er af stor betydning i loftets isolering. Nedenfor betragter vi deres sorter.

Membraner og separerende filmmaterialer

Moderne teknologier tillader brugen af ​​mere og mere forskelligartede materialer, så vand, damp og andre stoffer kan overføres eller afstødes. Gennem årene har beviser, pergamin, tagbeklædninger og tjære, der anvendes på skifer tag eller tag af metal, falder ind i baggrunden og anvendes sjældent. Teknologiske membran-type isolerende film er meget lettere, mere bekvem at bruge og vigtigere, mere målrettet og effektivt udfører deres funktion. Derudover er de pålidelige, holdbare og holdbare, og deres tykkelse er meget mindre. Den korrekte ordning for deres anvendelse er vigtig.

Superdiffusion membran til hældning af tag

Forstørrede isoleringsmaterialer kan opdeles i to grupper.

1) Dampbarriere. Til dette formål anvendes såkaldte dampbarrierer - tyndlagsmaterialer, der ikke tillader fordampning. Til gengæld kan de være:

 • film;
 • forpurret;
 • fyldt med et kapillært substrat (folgoizol).

Parobaryer beskytter tagisolering

2) Vandtætning. Gennemført materialer, der ikke tillader fugt og væske, kaldet membraner. Del på:

 • Enkel film med et lag;
 • mikroperforeret med dampindtrængning i begge retninger;
 • superdiffusion med dampgennemtrængning i en retning.

Dampbarrieren er bedst anbragt ved anvendelse af polypropylenfilmmaterialer, hvis tykkelse er 55 mikron. Plastfilm er dårligt egnet til at beskytte mod fordampning, da de ikke er afhængige af tykkelsen af ​​luften på grund af deres strukturelle egenskaber.

PVC film er følsom for temperaturudsving og ændringer i fugtighed, det kan med tiden udføre sin rolle dårligt og endda revne.

Til folie dampspærre kan polyethylen anvendes som base, fordi folien forhindrer indtrængning af damp.

Monteringsfolie dampspærre

Vandtætning kan gøres med en enkel plastfolie.

Men polyethylen er kun egnet i opvarmede huse med skifer eller metal tagdækning.

Når der opvarmes loftet på et koldt tag, er der brug for en film med mikroperforering og en trelags forstærket belægning. Forstærkningslaget tillader ikke filmen at sænke og vil tilvejebringe et ventilationsgab.

Varmt loft koldt tag

Således har man undersøgt egenskaberne af isoleringsmaterialer og egenskaberne ved deres brug, kan det konkluderes, at vandtætning og isolerende koldt loft i hjemmet alene er en ganske mulig opgave.

Korrekt loftsisolering og lofts loft

Sådan isoleres loftet og loftet på loftet

 • Jo bedre at varme loftet
 • Varme trægulve
 • Opvarmning af betongulve
 • konklusion

I et opvarmet privat hus vil en stor mængde varme gå gennem taget, hvis du ikke træffer foranstaltninger, og hvordan du ikke bør opvarme loftet på øverste etage. Processens fysik er velkendt: opvarmet og lettere luft tvinges ud i rummets øvre zone, der grænser op til en kold loftsrum, hvor det afgiver varme til et uopvarmet gulv. For at forhindre dette sker der en barriere i form af et lag af termisk isolering i varmestrømens vej. I dette materiale vil det bare tale om hvordan man gør isoleringen af ​​loftet eller loftsgulvet med egne hænder og bedre til at isolere denne vandrette struktur.

Jo bedre at varme loftet

Når man vælger isolering til et loft under et koldt tag, bør der tages højde for lovgivningsmæssige brandsikringskrav. Faktum er, at disse krav for alle typer gulve er ret strenge, hvilket gør det umuligt at anvende brændbare materialer til varmeisolering. Kort og enkle ord bør isoleringslaget ikke reducere strukturens brandfasthed. Det vil sige, at brændbare materialer ikke kan opvarmes i lofter under et koldt loft, der ligger i træbjælker, såvel som interfloor trægulve og de samme lofter over kælderen.

Til reference. I henhold til kravene i reguleringsdokumenter skal trægulvebjælker og andre understøttende strukturer imprægneres med en særlig brandbekæmpelsesforbindelse, og mellemrummene mellem dem skal fyldes med ubrændbare materialer.

Derfor er svaret på det ofte stillede spørgsmål om, hvorvidt det er muligt at isolere loftet med skumplastik indefra på træbjælker helt klart - det er umuligt. Dette gælder også brugen af ​​ekstruderet polystyrenskum og penoplex. Det viser sig, at listen over isolatorer egnet til termisk isolering af trækonstruktioner er ret begrænset:

 • Ikke-brændbar basalt (sten) uld, solgt i plader og ruller;
 • bulk brandbestandig isolering - udvidet ler, perlite;
 • Traditionelt folkemateriale - savsmuld blandet med ler.

Bemærk. Ikke dårlig mod åben ild og en belægning af polyurethanskum, der påføres ved sprøjtning. Men modstandstid er begrænset, med længerevarende eksponering ændrer isolationen strukturen og falder sammen.

Mineraluld, fremstillet på basis af glasfiber, virker ikke, da det kan modstå temperaturer, der ikke overstiger 200 ° C. Det samme gælder for aktivt annonceret økologi. Selv om det ikke brænder, kan økologien ikke fungere som en loftsisolering og brandbarriere på samme tid. At dømme efter graden af ​​popularitet blandt boligejere er den bedste mulighed for isolering i dette tilfælde basalt mineraluld. Andre listede materialer i sammenligning med det har for høj termisk ledningsevne.

Selvfølgelig kan du krænke brandbeskyttelseskrav og isolere dit private hus med noget, ingen sanktioner for dette leveres. Men det skal huskes, at der som følge af sådanne handlinger øger risikoen for hurtig sammenbrud af gulve i en ild, hvilket fører til meget negative konsekvenser.

En anden ting - isoleringen af ​​betongulve, som selv har en høj grad af brandmodstand. Det er muligt at anvende en hvilken som helst polymerisolering - skum, skumpolystyren og skum. Samtidig anbefales det kraftigt at loftet ikke opvarmes indefra, men udefra, sådan en løsning vil være den mest korrekte i alle henseender.

Varme trægulve

Loftet, som er under et koldt tag, bliver som regel varm fra siden af ​​loftet. For at gøre dette er det første skridt at hæve lofterne nedenunder, således at mineralulden eller den udvidede ler nemt kan lægges mellem bjælkerne. Arkiveringen vil understøtte den, hvilket betyder at den skal være designet til den tilsvarende belastning. Dette gælder især for claydite eller ler med savsmuld, hvis vægt er ret betydelig.

Det andet vigtige stadium er lægningen af ​​et dampspærrelag. Det er velkendt, at mineraluld absorberer fugt godt, så isoleringen af ​​loftsgulvet, der er lavet i hånden, skal omfatte et beskyttende filmlag og et luftgab til ventilation. På grund af dette vil vanddamp fra boligområder ikke komme ind i isoleringen, og de, som kondenserer på dampspærren, vil blive udhulet gennem luftgabet. Den generelle plan om at lægge isoleringslaget på loftet under taget er vist i figuren:

Filmblade skal lægges med mindst 10 cm overlappende hinanden, hvorefter leddet er forsigtigt limet med konstruktionsbånd. Organiseringen af ​​lufteåbningen udføres ved at indrette den indre drejning af stænger op til 50 mm bred, hvorpå lofterens afslutning dækkes. På tagsiden er isoleringen dækket af en diffusionsmembran, som beskytter mod vind og vanddråber, men tillader damp at passere igennem.

Rådet. Dampbarriere kan udstyres med tynde folieisolatorer - izolona eller penofola. Derefter lægges lærredene ende-til-ende, og sømmen er forseglet med specialtape af aluminium.

Fugt, der dannes i tykkelsen af ​​materialet på grund af forekomsten af ​​dugpunkt, fjernes ved ventilation fra loftet, så isoleringen fungerer korrekt og holdbart. Det skal bemærkes, at bjælkens højde ofte ikke er tilstrækkelig til at lægge isolering mellem dem af den beregnede tykkelse. Derfor viser nedenstående skema med loftslofter lægge mineraluld i 2 lag: en mellem bjælkerne, den anden - oven på dem. Udvidet ler er simpelthen hældt i åbningerne oven på dampspærren.

Bemærk. På samme måde bliver loftsloftet isoleret, det vil sige dens vandrette del. Sammensætningen af ​​den isolerende "kage" er den samme som for overlapningen, isoleringens tykkelse - som på loftet på loftet.

Montering af lofter kan laves i omvendt rækkefølge - fra bunden, fra siden af ​​rummet. Der er ingen særlig forskel, kun arbejdet er ikke så praktisk, og selv dampspærren skal udføres med udslip på væggene på 15-20 cm, ellers kan fugt trænge ind langs kanten af ​​kagen. Dette gælder især for våde værelser, såsom et badeværelse. Mere om dette emne er beskrevet i videoen:

Hvad angår isoleringen af ​​interfloor trægulve, så er det ofte ikke fornuftigt at udføre det. Det ser kun ud, når du planlægger at isolere anden sal fra første sal og opvarme dem separat for at spare.

I denne situation skal isoleringen mellem gulve beskyttes mod damp på begge sider, som vist i diagrammet:

Opvarmning af betongulve

Det er bedst at isolere betongloftet på øverste etage udenfor, men det er praktisk at gøre dette under byggeprocessen. Når alt kommer til alt er det på toppen af ​​isoleringen nødvendigt at lægge tagbeklædningen, der beskytter huset mod nedbør. Arbejdsfølgen er som følger:

 • rengøring og udjævning af betonoverfladen;
 • Tilrettelæggelse af skrånende overflader til vandstrømning ved hjælp af en monolitisk skræl;
 • lægning af vandtætning med frigivelse af kanterne;
 • lægning isolering i 1 eller 2 lag;
 • Enhed cement-sand screed tykkelse op til 5 cm;
 • lægning og forsegling tag.

Den "tærte" af korrekt isolering af et betongloft udenfor er vist i diagrammet:

Hvis tagdækningen allerede er tilgængelig, er det ikke tilrådeligt at åbne det for tilrettelæggelsen af ​​termisk isolering, i stedet kan du varme gulvet indefra. Den nemmeste måde at gøre dette på er at tage polystyrenskum eller penoplex, som ikke nødvendigvis er beskyttet mod fugt. Materialeplader er fastgjort til betonfladen på to måder:

 • For det første er træbøger installeret, en varmeveksler indsættes imellem dem, og hullerne er forseglet med skum;
 • Penoplex plader er fastgjort direkte til loftet ved hjælp af dowels i form af paraplyer.

Rådet. Når du installerer en tømmer eller fastgører polystyrenskum, skal du være forsigtig, når du borer huller, således at tappen ikke falder ind i hulrummet.

Når der er logfiler, er det bekvemt at montere nogen topcoat. Samtidig praktiseres installationen af ​​isolering på dowels, når man arrangerer stræklofter. Når mineraluld anvendes som isolator, er tilrettelæggelsen af ​​dampspærre og luftgabet obligatorisk, så der er ingen grund til at gøre uden forsinkelse og forbrændinger.

Betongulve over en uopvarmet kælder behøver også opvarmning, da der i denne situation vil meget varme gå gennem gulvene på første sal. Der er 2 muligheder: at varme loftet i kælderen eller gulvene på første sal.

Valget falder oftere på den anden mulighed, da det er mere hensigtsmæssigt at isolere gulvene på første sal. Der er også to måder at varmeisolere på: på lags og under screed, begge afspejles i diagrammerne:

konklusion

Spørgsmålet om isolering af lofter og loftet er ikke enkelt og kræver en grundig tilgang. Der skal lægges særlig vægt på installation af hydro- og dampspærre, da isoleringstiden er afhængig af disse lags tæthed. Du må heller ikke spare på sin tykkelse, ellers vil du bruge en masse tid og kræfter, og resultatet vil forblive langt fra forventet.