Jo bedre at varme loftet i et træhus

Træhus - selve designet er varmt. Derfor deler mange byboere sig med trange lejligheder og flytter ind i forstæder. Bygningerne af træ er bemærkelsesværdige for deres bekvemmelighed og anvendelighed samt økologisk renlighed. Om sommeren hersker der en behagelig kølighed her, og om vinteren er det varmt. Selv det varmeste træ vil dog ikke beskytte mod alvorlige frost og vind: det er umuligt at undvære en varmelegeme til loftet på et trærum.

Ofte skyldes alt varmetab indefra et ukorrekt trimmet loft. Hvis du ikke isolerer denne del af huset korrekt, kan du ikke vente om vinteren for hygge og komfort. Moderne vinduer og vægisolering hjælper ikke, alt afhænger af loftet.

Sådan isoleres loftet i et træhus?

Der er adskillige overkommelige og enkle måder at varme inde og ude med egne hænder. Alle er opdelt i to muligheder: Isolering udenfor loftet og inde i rummet. Varm overfladen indefra, du skal forstå, at højden kan reduceres. Hvis gulvet på loftet er isoleret, efter alt arbejde er det nødvendigt at lave gulvbelægning.

Ved isolering er det nødvendigt at være opmærksom på følgende indikatorer: styrke, sikkerhed, støjisolering, brandmodstand

Når du vælger det rigtige materiale, skal du fokusere på følgende indikatorer:

 • styrke og holdbarhed
 • ingen sundhedsskader
 • brandmodstand
 • pålidelige varmeisolerende egenskaber;
 • Tilstedeværelsen af ​​lydisolering.

Hvad kan anvendes?

 • mineral eller glasuld;
 • savsmuld;
 • polyurethanskum;
 • skumplast;
 • ler;
 • udvidet ler.

Brug af savsmuld

De er den billigste og mest overkommelige måde at isolere udefra, samtidig med at de ikke er dårligere i kvalitet til dyre materialer. Selve processen er enkel og kræver ikke meget tid. Alt kan gøres for hånd. Først skal du forberede materialer:

 • flere poser savsmuld;
 • isolerende materiale. Det er nødvendigt at beregne den ønskede mængde. For at gøre dette skal du kende det nøjagtige overfladeareal;
 • cement.
En blanding af savsmuld med cement til loftisolering

Sidstnævnte fortyndes i vand i et forhold på 1:10. Hvordan beregner man det rigtige antal savsmuld? Der kræves et og en halv spand af vand til ti spande af savsmuld. Der bør være en våd blanding, som vil være en varmelegeme. Hvad skal der være savsmuld? De første komere er ikke egnede. Materialet skal opfylde følgende krav:

 • tørhed, mangel på fugtighed;
 • alder på mindst et år
 • fraværet af mug og dets lugt;
 • gennemsnitlig størrelse. Små er ikke egnede, ellers vil de isolerende egenskaber forringes.
Blandingen af ​​savsmuld skal fordeles jævnt over loftets overflade

 1. Rengør overfladen mod støv, snavs.
 2. At behandle basis med den specielle løsning, der beskytter rummet og et loft fra svampe og insekter.
 3. Tag det materiale, der er lavet på forhånd, til vandtætning og kast det gennem hele overlapningsrummet.
 4. Forbered en blanding af cement og savsmuld. Det skal være mættet gråt.
 5. Spred blandingen gennem loftloftet.
 6. Du kan gå rundt i varmeisoleringslaget for at tampe det ned. Dette vil gøre det muligt for blandingen at gribe bedre og ikke lade varmen komme igennem.

Hvis der er adgang til loftet i rummet, er denne metode den mest egnede og billige. Hvis du skal isolere loftet i et træhus kun indefra, skal du vælge en anden metode.

Hvad er gode rulle materialer?

Mineraluld og glasuld samt anden rullet isolering beskytter rummet, men det er svært at arbejde med dem: små partikler falder ned og kommer ind i munden, næse og øjne. For at undgå skade skal du passe på dig selv og forberede beskyttelses tøj samt briller.

Loftisoleringsplan med rullede materialer, måtter og bulkmaterialer

 1. Negle er fyldt på den hårde overflade. I dette tilfælde er det nødvendigt ikke at score på motorhjelmen, men så at de bare sticker ud. Så er de spændt med zigzag teknik.
 2. Opvarmet isolering selv. Det er bedre at gøre arbejdet ikke med en, men med en partner: man lægger rullerne, og den anden vil forsinke tråden. Så det vil vise sig at blive glasuld bedre.
 3. Vedhæftet anti-kondensatfilm.
 4. Nu kan du negle neglene hårdere til mere tæt tryk på laget.
 5. Du kan negle plader af gipsvæg eller fastsætte falsk loft.

OBS: værker kræver pleje og opmærksomhed. Det er nødvendigt at overvåge manglen på huller: de er en kilde til kulde og kondensation.

ler

Bredt kendt materiale, der er i stand til at bevare varmen. Anvendes kun ved tilsætning af andre materialer. Sav og glas er normalt tilsat.

Clay bevarer perfekt varme, så det bruges til isolering

 • læg asfalt eller en hvilken som helst anden analog deraf;
 • bland lej og savsmuld (for at forberede en løsning);
 • Påsæt blandingen med et lag på 15 cm, lad det tørre. Hvis der er revner, skal de tørre med ler.

Opvarmning indefra

Hvad skal man gøre, hvis der ikke er adgang til rummet over loftet? Der er en vej ud. Sandt nok skal du være forberedt på, at højden vil falde noget. Nu vil isoleringen være indefra. Hvordan udfører arbejdet?

Det er simpelt: først er der et dampspærrelag, derefter isolering, så et andet dampspærrelag.

Hvorfor har vi brug for to lag? De forhindrer dæmpning af spærre, loft fra indersiden og isolering. Først efter det kan du allerede hæve et dekorativt loft. Hvordan laver man arbejdet?

Loftisoleringsplan indefra

 1. Den første dampspærre er fastgjort. Passer alle de samme glasin. Det kan smøres med lim på flere steder.
 2. Gennem dampspærren er monteret monteringsskinne. Det er bedre ikke at haste og gøre alt så forsigtigt som muligt: ​​I monteringsskinnerne bores huller til skruer, så skal du forsigtigt stramme dem med en skruetrækker.
 3. Varmeisolering er fast. Skummet indsættes mellem lamellerne.
 4. En anden dampspærre er fastgjort til skinnen.
 5. Hele konstruktionen er maskeret af PVC-paneler.

Udvidet ler

En anden enkleste og mest overkommelige metode efter savsmuld. fordele:

 • miljøvenlig;
 • i modsætning til savsmuld brænder ikke;
 • modstandsdygtige mod ekstreme temperaturer;
 • ikke bange for gnavere, svampe og insekter;
 • enkel installationsteknologi;
 • lav pris;
 • let at gøre med dine egne hænder.
Ordningen med isolering claydite

Alt arbejde foregår udenfor. For det første udføres den allerede nævnte damp- og vandtætning. Selv en simpel PVC-film vil gøre. Det er bedre at ikke bruge tagmateriale: det kan frigøre skadelige toksiner. Arbejdsfaser:

 1. Rørudtag og ledninger er isoleret med ikke-brændbare materialer. Egnede plader af jern eller metal rør.
 2. Over hele området rulle ud vandtætning. Leddene skal behandles. Vandtætningen er sikkert fastgjort med en hæftemaskine eller et specialtape.
 3. Dampisolering. Egnet overlappende teknologi. Så er alt fastgjort med en hæftemaskine.
 4. 5 cm blød ler skal lægges på dampspærren.
 5. Allerede på ler hældte ler. Hvordan bestemmer du tykkelsen af ​​laget? Det kan være fra 15 cm og mere.
 6. På udvidet lerstabelkobler - et lag af cement og sand. Dette vil beskytte materialet.

Nogle nyttige tips

 1. Der er en skumpladeflise - i sig beskytter den temmelig godt fra kulden.
 2. Må ikke dvæle på loftets isolering. Vægge og gulve kan også overføre varme.
 3. Hvis du har svært ved at opvarme dine egne hænder, er det bedre at vende sig til herrerne, der vil gøre alt korrekt. Upålideligt isoleret loft har praktisk taget ikke gavn.
 4. Gipsvæggen kræver brug af en galvaniseret jernprofil. Hvorfor har du brug for det? Hvis du ikke gør dette, kan du snart lide af en nedtrappet struktur.
 5. I et træhus er det bedre at varme loftet i sommermånederne, så i løbet af efteråret og forkølelsen kan overskydende fugt fordampe.

Opvarmning af loftet i et træhus vil beskytte værelset indefra mod varmetab. Hvis loftet ikke er isoleret, skal du gøre alt arbejdet straks ved ankomsten.

Sådan isoleres loftet i et træhus?

Næsten alle moderne træhuse med mineraluldisolering Tehnoblok, under konstruktion og under videre drift, har brug for ekstra isolering.

Materialer og teknologi til loftisolering i et træhus

Til isolering af trælofter i et sådant hus brugte moderne isolering. Desuden er isoleringen af ​​loftet i et træhus med egne hænder styret af sin egen orden og teknologi.

1 Funktioner af arbejdet på loftets isolering

Nu er lofterne i træhuse isoleret med mineraluld, savsmuld eller skumplast. I nogle tilfælde udføres isoleringen af ​​loftet indefra ved hjælp af skum.

Ordningen med det arbejde, der udføres af hænderne på loftet isolering af loftet gulve, forbliver det samme. Før du begynder at isolere loftet i et træhus, skal du først udføre nogle designarbejde.

Dette skyldes, at den samlede grad af effektivitet af isoleringen af ​​savsmuld, mineraluld eller penopleks direkte afhænger af tykkelsesparameteren og kvaliteten af ​​det varmeisolerende lag, der installeres indefra med egne hænder.

Ved arbejde med isolering af loftet indefra med egne hænder skal der tages hensyn til sådanne parametre som:

 • Design af tag og loft;
 • Værdierne for ekstern og intern temperatur;
 • Varmoverførselskoefficient for anvendte materialer.

Resultatet af beregningerne er lagets tykkelse, som skulle have isoleringen brugt til at isolere loftet med egne hænder.

Ved isolering af loftet fra indersiden og isolering af interflooroverlapningen tages der først og fremmest hensyn til sådanne materielle kvaliteter som brandsikkerhed, ubrændbarhed og høj lydisolering.
til menuen ↑

2 Oversigt over materialer, der er relevante for loftsisolering

Termisk isolering til lofter begynder med, hvordan man installerer en dampspærre med egne hænder.

Montering og isolering af loftet i et træhus

I dette tilfælde vil ordningen være den samme som når gulvet er isoleret fra indersiden. Loftets egenskaber kan gøre det muligt at isolere det med savsmuld, mineraluld eller penopleks.

Desuden kan loftets dampspærre i et privat træhus udføres ved hjælp af en film af polyethylen - dette materiale kan også bevare varme, som forsøger at trænge gennem loftet.

Med samme formål kan man bruge vandtæt glasin. Dette materiale forhindrer effektivt kondensdannelse i loftet.

I et privat hus skal dampbarrierelaget med en tilstrækkelig høj grad af tæthed holde sig til loftet og bjælkerne (såvel som til gulvfladen) for ikke at provokere udseendet af "koldbroer". Da isolering af loftet fra indersiden er brugt:

Alle opvarmede varmere har deres eget sæt af egenskaber og funktioner. Den mest almindelige loftisolering er ecowool.

Dette materiale er præsenteret i form af papirmasse. Det er lavet med tilsætning af specielle ildfaste og antiseptiske additiver.

Det præsenterede materiale har for store lydisoleringsparametre, og bredden af ​​dets lag er i gennemsnit 150 mm.

Før du begynder at lægge uld, bør den blive slået godt og derefter udsat for tampning for at undgå yderligere krympning.

Den såkaldte mineraluld, som er lavet med inddragelse af alle slags mineralbergarter, er også blevet udbredt.

Det præsenterede materiale kan ikke antændes og understøtter ikke forbrændingsprocessen. Samtidig viser mineralulden udtalte egenskaber af elasticitet og hygroskopicitet.

Dette har direkte indflydelse på lav modtagelighed for krympning. Det kan også bruges til at opvarme et trægulv.

Minvat som blokke af skumglas kan ikke udsættes for skade fra alle slags insekter og gnavere - for dem er det uspiseligt.

Det kan desværre ikke siges om metoden til isolering af loftet indefra med savsmuld. Det skal bemærkes, at for nylig er sådant materiale til opvarmning som penoplex hurtigt ved at vinde popularitet.

Dette ekstruderede udvidede polystyrenskum kan bruges til at isolere loftet på et træhus indefra.

Dette stof har ret høje egenskaber ved at reducere termisk ledningsevne af træhuse og er i stand til pålideligt at isolere alle dets elementer, herunder taget.

Ved isolering med penoplex er husets ejer monteret et loft, der er lavet af et materiale med høje miljømæssige sikkerhedsegenskaber.

Det præsenterede materiale har en unik struktur, der består af små celler af en lukket type med en diameter på 0,1-0,22 mm.

Opvarmning af loftet i et træglashus

På grund af denne penoplex har næsten nul vandabsorption. Desuden er det fremlagte materiale modstandsdygtigt over for skadelige virkninger af skimmelsvamp og svampe.

Pladerne på denne varmeisolator er lavet på en sådan måde, at de kan modstå langvarige mekaniske belastninger.

Materialet har en høj grad af miljøvenlighed og et højt sikkerhedsniveau. Alle plader af dette produkt er forsynet med en speciel kant, hvis tilstedeværelse gør det lettere at installere arbejdet.

Produktet har en hård overflade, der favoriserer en pålidelig grad af vedhæftning med efterbehandling materialer.

Penoplex som isoleret isolering er nem at installere - du kan klippe den i stykker ved hjælp af en konventionel byggekniv.

Installationsarbejdet kan udføres fuldstændigt uafhængigt. Niveauet af miljøfugtighed påvirker ikke ændringen i materialets tekniske egenskaber.
til menuen ↑

2.1 Opvarmning af et træloft med skum

Ved isolering af loftet på et privat træhus med udvidet polystyren skal det bemærkes, at sådant materiale har høje lydisolerende og varmeisolerende egenskaber.

Det er meget nemt og absorberer næsten ikke vand. En væsentlig ulempe ved den viste varmeapparat er imidlertid en høj grad af brændbarhed, og ved forbrændingsprocessen udsender den store mængder giftig røg.

Det er værd at bemærke, at skumproduktionsteknologien har sprang frem og nu er der brandsikre prøver til salg.

Opvarmning af loftet i processen

Dette materiale har stadig en høj grad af skrøbelighed og bliver ofte angrebet af gnavere og insekter.

Lægning af sådanne plader er lavet på træfladen af ​​loftet, isoleret med film eller perger. Det er nødvendigt at undgå utilsigtet udseende af åbninger og alle mulige revner. Alle led og huller skal forsegles.

Når pladerne er sikkert fastgjort med skinner, skal de strøges med udvidet lercrumb oven på dem. En sådan laminering vil give mere pålidelig beskyttelse af hele strukturen fra virkningerne af vinterkulden.

Spalter og slidser kan efterfølgende fyldes med skum. Hvis dette ikke var muligt, dækkes sådanne deformationer med et lag af ekspanderet polystyren, som er overlejret over glassin.

For at øge virkningerne kan yderligere lag mineraluld anvendes. Anvendelsen af ​​granuleret, løst skum kan være acceptabelt, når det kombineres med andre varmeapparater.

Denne varmeapparat er meget dyrere end almindeligt skum, men dets kvaliteter er bedst. For at isolere loftet er det også muligt at anvende udvidede lerchips, der er i stand til at opretholde varme med en tilstrækkelig høj grad af effektivitet.

Udvidet ler er ikke genstand for antændelse og adskiller sig meget lang tid. Ved hjælp af en kombination af ekspanderet ler og skumplast vil du spare på isolering af loftet, og resultatet vil være ganske tilfredsstillende, på trods af at denne type isolering ikke er den mest populære.

Opvarmning af loftet i et privat træhus

Eksperter anbefaler at være opmærksom på tæthedsniveauet på de steder, hvor lagene af skumplastik støder op til hinanden og til loftbjælkerne.
til menuen ↑

2.2 Nuancer af loftisolering

På trods af den relativt høje effektivitet af metoden til isolering af loftet fra indersiden er det praktisk talt umuligt at implementere det, når lokalerne før loftet og væggene blev repareret.

Hvis huset er på scenen af ​​erektion eller reparation af loftet blev lavet delvist, så den fremlagte metode passer perfekt.

Det er især bekvemt at gennemføre isolering af loftet i tilfælde, hvor det var dækket med gipsplader, lameller, paneler lavet med plastik og andre materialer, der blev monteret med hensyn til rammebasen.

Før installationen begynder, blæses alle fundne slots ved hjælp af monteringsskum. Hvis de er store, anbefales det at lukke dem først, og derefter blæse dem op.

PVC-film er fastgjort til loftet ved hjælp af en konstruktion hæftemaskine. Et lag glasin vil fungere som en hindring for dannelsen af ​​kondensat på overfladen af ​​træloftet.

I første omgang skal du passe på at lægge dampbarrierematerialet og derefter skifte til dannelsen af ​​det isolerende lag.

Det passer mellem loftslagene med høj densitet. Lags kan udfyldes på forhånd. Med henblik på opvarmning af et træloft kan polyurethanskum anvendes.

Opvarmning af loftet med egne hænder

Dette vil imidlertid kræve brug af specielt ekstra udstyr. Træhus er præsenteret i form af bygninger, der har sine egne egenskaber.

For at leve i det med en høj grad af komfort, skal du først beslutte dig for valget af isolering.
til menuen ↑

Hvilken isolering er bedre for loftet i et træhus

Hvis vi analyserer ydeevneegenskaberne i et træhus, kan vi konkludere, at dette er en pålidelig, miljømæssig og komfortabel bygning, hvor du vil føle dig komfortabel når som helst på året. Det eneste problem med disse bygninger er varmetabet i den kolde årstid, men det er hurtigt løst, hvis du isolerer loftet i et sådant træhus ved hjælp af anbefalinger fra eksperter.

Relevans af problemet

Som du ved, stiger varm luft altid op. Hvis der under bygningen af ​​bygningen ikke tog sig af isoleringen af ​​loftet, vil du miste 30-50% af varmen. For eksempel, hvis du brugte fire kubikmeter gas for en dag, så 1,2-2 kubikmeter. meter vil gå til "street heating" (eller loftet).

Ikke-isolerede lofter er hovedårsagen til dannelsen af ​​kondens på deres overflade, hvilket bidrager til udvikling og udvikling af svampe eller skimmel. Hvis dette allerede er sket, gør dig klar til en dyr reparation, men det koster flere gange mere end at udføre arbejde for at isolere loftet.

For at vælge det optimale materiale og metode til isolering er det nødvendigt at overveje følgende faktorer:

 • Designet (funktioner) i loftet og taget.
 • De klimatiske egenskaber i regionen (Bemærk lufttemperaturen udenfor og indendørs på forskellige tidspunkter af året).
 • De anvendte materialers fysiske egenskaber.

Derudover bør du vide, at der er interne og eksterne metoder til isolerende lofter. Effektiviteten af ​​hver af dem bestemmes individuelt.

Materialer til udførelse af lofterisolering

I dag kan følgende materialer anvendes til isolerende lofter:

 • Udvidet ler - Letvægts, holdbart, brandhæmmende materiale, der bevarer varme godt og har fremragende lydisoleringsevne.
 • Savsmuld er et miljøvenligt og billigt materiale.
 • Polyfoam - en af ​​de bedste muligheder for isolering af loftet, med et stort antal positive egenskaber.
 • Mineraluld er lys, giftfri, men det er meget dyrere end andre materialer til opvarmning.
 • Ecowool er et kvalitet, men dyrt materiale.
 • Clay - har fremragende varmeisoleringsevne.

Hvert af de anførte materialer har sine fordele og ulemper. Hvis du har brug for isolering til loftet i et træhus, men du ved ikke, hvilken der er bedst til din situation, skal du ikke skynde dig for at købe det dyreste materiale. For at komme i gang skal du omhyggeligt gennemgå de angivne oplysninger.

Opvarmning lofter indefra

Den største ulempe ved den præsenterede metode til termisk isolering af lofter er, at det er nødvendigt at fastsætte alle elementerne over hovedet, og dette er en meget ubehagelig position.

Vigtigt punkt! Hvis huset allerede er blevet repareret, vil den viste metode være irrelevant for dig. Erfarne eksperter anbefaler at engagere sig i isolering af lofter i forbindelse med udførelse af indvendigt arbejde, i færd med at bygge et hus (eller under større reparationer).

Sekvensen af ​​isolering af lofter indefra:

 1. 1. Hvis der er huller i loftet, skal du sørge for at løse dem med skum. Store huller skal være caulked.
 2. 2. For at eliminere udseendet af kondensat skal du vedhæfte en dampspærrefilm til loftet. For at udføre disse værker har brug for en konstruktion hæftemaskine.
 3. 3. Næste fase er lægningen af ​​varmeisolerende materiale. Gør dette for at føle dig godt tilpas, og stykker af materiale er tæt fastgjort til hinanden og tillader ikke varm luft at lække ud.
 4. 4. Installation af loftbeklædning.

De opførte faser af værker ved opvarmning beregnes ved brug af økologisk og glasuld. Hvis du beslutter dig for at bruge skum (lignende i strukturmaterialer), efter at du har fastgjort dampspærrefilmen, limes stykker af dette materiale til det, og et andet lag af film påføres ovenpå.

Afslutningsfasen af ​​disse værker inkluderer fastsættelse af loftet eller hæmning af loftet med specialfremstillede brædder. Vær opmærksom på, at eksperter i denne industri anbefaler at isolere loftet i et rum på begge sider på samme tid.

Savsmuld - kvalitetsisolering?

For en mere detaljeret analyse af spørgsmålet om, hvordan man isolerer loftet i et træhus, er det nødvendigt at overveje de grundlæggende metoder til at udføre disse værker ved hjælp af forskellige materialer.

Anvendelsen af ​​træ savsmuld til udvendig isolering af lofter er tidstestet.

Dette er en billig og medium effektiv metode, for hvilken følgende komponenter er nødvendige:

 • Vand.
 • Cement.
 • Polyethylen eller dampspærrefilm.
 • Tør savsmuld (optimal størrelse - medium).

Eksperter anbefaler at bruge cement i et forhold på en til ti (i forhold til savsmuld).

Hele processen består af følgende trin:

 1. 1. Overfladen er forberedt: Affaldet fjernes, hullerne sidder fast, og filmen lægges.
 2. 2. Forbered en blanding af cement og savsmuld. Vand tilsættes gradvist.
 3. 3. Placeringen af ​​blandingen udføres (laghøjde 15-20 cm).

Her er en fantastisk video fra en rigtig hussejer, der besluttede at isolere loftet med savsmuld. Se hvad han siger til sidst:

Vær opmærksom! Ovennævnte arbejder skal udføres senest juli-august, så før kulden tørrer blandingen af ​​cement og sand godt ud. Den største ulempe ved den fremlagte metode er, at træet har tendens til at rådne, og hele beskyttelseslaget kan ødelægges af gnavere og insekter.

Anvendelse af claydite

Det præsenterede materiale på mange måder er et af de bedste til brug som et materiale, der opretholder varme i huset.

Det vil ikke blive spist af mus og insekter vil ikke skade, det er designet til en lang periode af drift, rotter ikke og har fremragende lydisolering.

Til installation af isolering udover udvidet ler skal du:

 • Gipsvæg / brædder.
 • Dampisoleringsfilm.
 • Scotch.

Hele processen med at installere isoleringsmaterialer kan opdeles i følgende trin:

 1. 1. Fremstilling af belægningen. Affald er fjernet, leddene er forseglede, og filmen er lagt.
 2. 2. Claydite hældes. Belægningens højde skal være mindst 20 cm.
 3. 3. Over passer dampspærrefilmen og -pladerne.

Forresten er her en meget eksemplarisk video, hvor en foreman med mange års erfaring deler sine tanker om loftisolering med udvidet ler:

Nogle ejere af træhuse lå i udvidet ler til sin højde var 30-50 cm. Jo tykkere det beskyttende lag, desto bedre bliver det varmt, men glem ikke belastningen på gulvet. Denne mængde claydite har en anstændig vægt, ikke hver struktur er i stand til at modstå det.

Mineraluld

Naturen og de første faser af udførelsen af ​​disse værker er de samme som i tilfælde af savsmuld. Efter overfladeforberedelsen lægges ulden, hullerne og hullerne blæser ud (de store er nødvendigvis kæmmet), og så er den dækket af en film. På toppen kan du lægge brædder eller lave en kobler.

Nogle eksperter anbefaler at gøre en kombineret beskyttelse. Til dette er det første lag lavet af skum (dets analoger), og det andet af mineraluld. Yderligere trin udføres ifølge ovenstående scenario.

Isolering af loftet med ler

I dag er ler det samme materiale i efterspørgslen som det var hundrede år siden. Dens vigtigste fordele er holdbarhed, pålidelighed og evnen til at holde varmen godt. Lej som varmelegeme bruges kun med savsmuld.

Efter klargøring af belægningen påføres der en dampspærrefilm, hvortil opløsningen påføres fra ler og træ savsmuld (lagtykkelse 10-15 cm). I første omgang er det nødvendigt at kontrollere, hvordan opløsningen tørrer. Alle revner skal forsegles med ler.

Den ældre generation (især landsbyboerne) husker stadig de gange, hvor de brugte ler blandet med halm som isolering. Men i dag er en sådan løsning praktisk taget ikke brugt.

Valset isolering

Processen med isolering af loftet på et træhus i dette tilfælde er lidt anderledes end alle ovennævnte metoder:

 1. 1. Den første fase involverer forberedelsen af ​​overfladen, kører negle ind i den (ikke helt) og træk af zigzagspændinger.
 2. 2. Læg rullerne.
 3. 3. Fast dampspærrefilm.
 4. 4. Negle er hamret til ende for bedre at presse isoleringen.
 5. 5. Top slået brædder eller gips.

Vigtigt punkt! Hvis du arbejder med rullet isolering (mineral eller glasuld), skal du sørge for at bruge beskyttelses tøj, beskyttelsesbriller, handsker og bandage til næse og mund, så skadelige partikler ikke kommer på huden, øjnene, næse osv.

Ved udførelsen af ​​dette arbejde skal du sørge for, at der ikke er revner overalt.

Nyttige anbefalinger

Hvis du beslutter dig for at lave loftsisolering, skal du læse de råd, der leveres af fagfolk.

 • Før du begynder arbejdet med isolering af loftet, skal du sørge for at kontrollere tilstanden af ​​taget. Hvis der er revner, revner osv., Skal du først rette dem, og kun derefter gå videre til isoleringen af ​​loftet.
 • Hvis du beslutter dig for at isolere loftet indefra, skal du kombinere disse værker med reparationer på værelset.
 • Forsøg ikke at blæse store huller med et monteringsskum, først fyld dem.
 • Til indvendig isolering af loftet er det ret nok at bruge skumplast, hvis tykkelse ikke overstiger 5 cm.
 • Lægning af rullematerialer skal udføres sammen, selv en erfaren specialist vil ikke kunne holde trådene samtidigt og indsætte bomuldsuld.
 • Når du arbejder på isolering af lofter, skal du altid prøve at stable materialet, så leddene overlapper hinanden og hullerne lukker.

Denne artikel forklarer detaljeret, hvordan man korrekt opvarmer loftet i et træhus, så arbejdet er af høj kvalitet og effektiv. Hvis du har omhyggeligt undersøgt de fremlagte oplysninger, vil du ikke have nogen alvorlige problemer i forbindelse med isolerende lofter.

End at varme loftet i huset: tilgængelige materialer

I overensstemmelse med fysikens love stiger luften, når den opvarmes, så isolering af loftet i et hus med et koldt tag er ikke en måde at slippe af med ekstra penge, men en beslutning dikteret af hensigtsmæssighed. Hvis du bor i et privat hus, blev du direkte konfronteret med problemet med et koldt loft i det rum, hvor loftet ligger. Det er normalt ikke opvarmet, og egen varmeisolering er minimal for at sikre normal temperatur i den kolde årstid. Som følge heraf er stuen over kilden til konstant varmeaflækage.

Du kan isolere rummet indefra eller udenfor. Begge muligheder har deres egne fordele og ulemper, hvis anvendelse er dikteret af rationalitet, omstændigheder, tekniske nuancer og andre væsentlige egenskaber.

Opvarmning af loftet udenfor med rullet materiale

Hvorfor isolere lofter i private hjem

At lægge et isolerende materiale, der er optimalt til en bestemt bygning, vil give en termisk barriere mellem rummet og loftet. Det forhindrer afkøling af opvarmet luft, dens udgang gennem mikrokasser i beton eller naturlige porer i et træloft, øger den samlede temperatur i rummet, beskytter gulve og vægge fra frysning og sparer en betydelig sum penge, der regelmæssigt bruges til opvarmning.

Funktioner af loftisoleringen i et træhus

Ved arbejde med træbygninger skal der prioriteres det isolerende lags endelige vægt. Overdreven høj masse øger sandsynligheden for sammenbrud eller revner i loftet.

Nogle forsøger at løse dette problem ved at reducere isolationslaget, men arbejdsstandarderne kræver en vis værdi for hver region i overensstemmelse med temperatur- og fugtindikatorerne. Med et fald i tykkelsen falder de varmeisolerende egenskaber, og følelsen af ​​at lægge isolationen forsvinder.

Opvarmning af loftet i et træhus indefra

Liste over materialer, der anvendes til isolering

Til isolering bruger installatører materialer, der er opdelt i fire store grupper:

bulk-ekspanderet ler, tør savsmuld, økologi;

rullet - mineraluld og dets sorter fra andre materialer;

plade - plader af komprimeret mineraluld, polystyrenskum (skum), korkplade;

Ved at vælge isolering til loftet i et træhus, skal du vide, hvilken har de bedste isolerende egenskaber. Til dette er det nødvendigt at tage hensyn til en række faktorer, der påvirker det endelige resultat:

ekstern eller intern installation

vejrforhold og den gennemsnitlige årlige temperatur i et bestemt område, der påvirker lagets tykkelse;

behovet og listen over yderligere arbejde

tidsforbrug og projektbudget.

Kombinationen af ​​disse funktioner vil indikere rationaliteten af ​​brugen af ​​en bestemt type termisk isolering.

På billedet er bulkversionen af ​​loftisoleringen uden isolering med udvidet ler

Udendørs isolering

I de fleste tilfælde er dette en mere bekvem måde at forhindre varmetilstand. Det giver dig mulighed for at udvide listen over brugte isoleringsmaterialer, reducere arbejdstiden og reducere i forhold til den interne installation omkostningerne ved isolering til isolering i et hus med en finish.

På vores hjemmeside kan du finde kontaktpersoner fra byggefirmaer, der tilbyder service til husisolering. Du kan direkte kommunikere med repræsentanter ved at besøge "Low-Rise Country" udstilling af huse.

Opvarmning af loftet med savsmuld

Den billigste blandt alle varianter af bulkisolatorer. På grund af øreprisen for materialet og minimale ekstraomkostninger er de samlede omkostninger ved arbejdet den laveste blandt de beskrevne.

Der er visse krav til savsmuld.

Mindste fugtindhold er påkrævet, ellers vil skimmelsen begynde at danne sig over tid. For dette holdes materialet i et tørt rum i ca. et år før brug.

Savsmuld blandet med flammehæmmende midler for at reducere brandbarhed.

Forbindelse med antiseptiske stoffer, fungicider og slagtende kalk vil forhindre udseende af svampe og beskytte mod gnavere.

Opvarmning af loftet i huset med savsmuld udføres på to måder. I det første blandes de med tør cement, efterfulgt af en lille mængde vand. Cement fungerer som et forbindelsesmateriale. Den anden metode indebærer den tørre falder i søvn af savsmuld uden tilsætning af et stik, men på grund af materialets naturlige krympning og behovet for regelmæssig tilsætning er det ikke populært.

Loftet opvarmes af savsmuld

Udvidet ler som varmelegeme

Det næststørste bulkmateriale til isolering. Blandt dens fordele:

Varmeisoleringsegenskaber er over gennemsnittet.

Ansøgningen har dog flere begrænsninger:

egen vægt af claydite tillader ikke at bruge det på tynde trælofter, beton gulve er ønskeligt.

Materialet har en lav fugtighedsbestandighed, så dampspærren skal lægges i det første lag.

For at sikre højkvalitetsvarme bevarelse, vil der være behov for et lag på mere end 20 cm tykt (i kolde områder i landet øges det til 50 cm).

Ved hjælp af claydite bruger specialister en blanding af store og små fraktioner for at sikre en høj procentdel af tom pladsfyldning. Ovenfor hældes et lag af materiale med cementmørtel 5-10 cm tykt, hvilket giver beskyttelse mod fugt og tjener som gulvbelægning.

Isolering af loftet uden udvidet ler

Ecowool

Moderne isolering til husets loft, lavet af genanvendt cellulose, med tilsætning af brandhæmmende midler til at give brandmodstand og borsyre, der beskytter mod svampe og skadelige mikroorganismer. De vigtigste fordele ved materiale:

høj kvalitet dækning af hele gulvplads, på grund af den lille vægt af de enkelte dele, er bomuld uld let blæst i alle revner;

sammensætningen indeholder ikke forbindelser, der er skadelige for mennesker

lavt materialeforbrug for at sikre pålidelig varmeisolering.

Ulemperne er:

lav modstandsdygtighed mod fugt, bliver nødt til at bruge penge på installation af dampspærre;

Håndlavet installation uden specielt udstyr er umuligt eller vil være af lav kvalitet;

ecowool er tilbøjelige til at krympe, så du skal lægge med en margin på omkring 15%;

hvis den krølles, mister den sine varmeisolerende egenskaber, derfor er det nødvendigt at dække økologen med et lag bestyrelser for at kunne bevæge sig rundt på loftet.

Tip! Eksperter anbefaler ikke at bruge materiale tæt på skorstene eller andre kilder til høj temperatur, på trods af tilsætning af flammehæmmere til sammensætningen. Hvis dette ikke er muligt, skal du lave et ekstra hegn af brandsikker belægning, der afspejler varme.

Opvarmning af loftet økologisk Det kan være interessant! I artiklen om følgende link læses om loftet i et træhus.

Mineraluld som isolering

Opvarmning af loftet i et træhus med mineraluld har flere fordele:

lave omkostninger ved materiale;

høj lægningshastighed;

gode varmeisoleringsegenskaber.

Ikke uden ulemper:

bomuldsskrumpning er 15-20%, så eksperter anbefaler at tage den rigtige bestand.

Materialet adskiller sig ikke i fugtighedsbestandighed og samler hurtigt vand, hvilket straks øger dets termiske ledningsevne. Du skal lægge et ekstra lag af vandtætning.

mineraluld kan ikke knuses, uregelmæssigheden af ​​termisk barriere afhænger i vid udstrækning af luften mellem fibrene, så du skal bruge penge på at lægge den ydre beklædning, så du kan bevæge dig frit på loftet.

Til isolering med mineraluldsarbejdere skal der monteres træskovle. De vil give mulighed for at opdele rummet i sektorer og blive støtte fra fremtidens gulv.

På billedet er processen med termisk isolering af loftet med mineraluld

Opvarmende penoizolom

Afhængigt af typen af ​​installation sprøjtes penoizol eller hældes. Men for at kunne bruge dette materiale skal du kontakte en specialiseret virksomhed, da der bruges specifikt udstyr på arbejdspladsen, plus du har brug for beskyttelsesdragter til arbejdstagere og faglige kvalifikationer.

Fordelene er:

høj grad af indtrængen i alle revner og mikroskader;

miljøsikkerhed for mennesker

ikke af interesse for gnavere;

Stoffet indeholder et stort antal luftbobler, der giver højkvalitetsisolering.

Ulemperne omfatter materialets høje omkostninger og skørhed, som i sig selv ikke gendanner form i tilfælde af mekanisk skade.

Video beskrivelse

Hvilken varmelegemer deler varme bedre, se på videoen:

Penoizol loftisoleringsproces

Intern isolering

Bolighus, et hus til flere ejere, tilstedeværelsen på forsyningsselskabet og andre situationer, der gør ekstern isolering umulig, kræver isolering fra indersiden af ​​rummet. Bulkstoffer anvendes ikke af indlysende grunde.

Video beskrivelse

Opvarmning af loftet indefra, se videoen:

Plader, rulle eller sprøjtede materialer anvendes. Hvis du vælger isolering på loftet i et privat hus, skal du være opmærksom på de udvidede polystyrenplader eller komprimeret mineraluld. De har det bedste forhold i kategorien af ​​pris / kvalitet / hastighed. Glem ikke om penoisol, som vil være en glimrende løsning, når du øger budgettet.

Processen med isolering af loftet fra skumets inderside

Termisk isolering af loftet fra indersiden af ​​polystyren skumplader

Hvad man skal vælge - ekstern eller intern opvarmning

Valget mellem disse typer arbejde er baseret på en kombination af faktorer:

i mangel af efterbehandling er de ens i graden af ​​varmeisolering;

hvis reparationen af ​​værelset er afsluttet, skal du fjerne loftdækket, hvilket vil øge omkostningerne og arbejdstiden;

lægning på indersiden reducerer krympningen af ​​materialet, men øger tykkelsen af ​​loftet, hvilket reducerer rummets samlede rumfang;

med indvendig isolering loft loftet er ikke beskyttet mod lave temperaturer;

udendørs isolering giver dig mulighed for at bruge et bredere udvalg af varmeisolatorer.

Omhyggeligt overvejer fordele og ulemper, kan du gøre en entydig beslutning om, at det er bedre at bruge i dit tilfælde.

Det kan være interessant! I artiklen om følgende link læses om lofter i et træhus.

konklusion

Når du vælger et bestemt materiale til loftisolering, er det altid bedre at søge professionel hjælp. Hver virksomhed har sine egne faldgruber og snuble over dem, der er afhængige af vores egen styrke, er spild af tid og penge. Det er bedre at gøre reparationen en gang og få et garanteret kvalitetsresultat - det vil spare dig for unødvendige udgifter og vil give huset varme i mange år fremover.

Hvordan og hvad skal man isolere loftet i et træhus?

Træbygninger er varme nok, men i vores hårde vintre har de brug for yderligere opvarmning. Mere end en tredjedel af alt varmetab opstår gennem lofterne, akkumulere varme luftlag i det nærmeste loftrum og gennem naturlige porer i skoven og sprækker forlade rummet. Loftet er naturligvis et af de mest sårbare konstruktioner, hvorigennem der opstår varmelækage. Overvej hvordan man korrekt udfører isoleringen af ​​loftet i et træhus med egne hænder.

Måder at udføre isolering

Grundlaget for overlapning af træhuse er tømmer eller logs, på hvilke brædder er syet. Termisk isolering af lofter udføres på to måder:

 • fra loftet
 • fra inde i rummet.

Hvis det nye hus endnu ikke har færdiggjort indretningen, eller det er planlagt at reparere lofterne i den allerede betjente, så kan isoleringen gøres på en af ​​disse måder. Og hvis lofterne er smukt foret og ikke kræver reparation, så tænk på behovet for isolering indefra, hvor den nye foring vil kræve økonomiske omkostninger. Derudover vil den anden metode reducere rummets højde og er mere tidskrævende i udførelse.

I begge tilfælde er teknologien til at udføre arbejde lignet og består af følgende operationer:

 • dampbarriere;
 • varmeisolator;
 • fugtisolering;
 • efterbehandling.

Valget af isolering

På grund af de mange isoleringsmaterialer er spørgsmålet om hvilken isolering der bedst anvendes til loftet på et træhus tvetydigt, selv for fagfolk.

Ved valg af materiale kræves en analyse af følgende indikatorer:

 • miljøsikkerhed for menneskers sundhed
 • gode egenskaber for styrke, fugtighedsbestandighed og holdbarhed
 • modstand mod ild;
 • pålidelighed af varme- og lydisoleringsegenskaber.

Varmeisolatorer er opdelt i følgende typer:

 • bulk (udvidet ler, savsmuld) anvendes kun til isolering udenfor;
 • ruller (basalt eller glasfiber måtter);
 • stive og halvstive plader (skum, mineraluld);
 • sprøjtet (polyurethanskum, økologi).

Overvej enheden isolering af loftet i et træhus de mest populære materialer.

Savsmuldisolering

Savsmuld er en af ​​de billigste varmeisolatorer, der opnås ved savning af træ, som ofte kan opnås gratis helt, og nogle virksomheder ved simpelthen ikke, hvordan man kan slippe af med dem.

Afhængigt af det udstyr, der anvendes til savning, kan savsmuld være fra 5 til 30 mm i størrelse. Det bedste opnås ved såning af tørrede egstykker i termiske kamre.

Råvarer skal opfylde følgende grundlæggende krav:

 • Partikler skal være af mellemstørrelse; for ubetydelige og støvede er isolerende egenskaber signifikant reduceret;
 • Det er uacceptabelt at anvende materiale med spor af mug og muggen lugt;
 • Anvendelse af friske savsmuld og spåner med naturlig fugt anbefales ikke, før råmaterialerne skal anvendes i tørre rum i mindst et år.
 • Obligatorisk behandling med antiseptiske forbindelser og brandhæmmende midler, efterfulgt af tørring før brug.

Arbejdsfaser:

 1. Demontering af eksisterende gulv på loftet med rengøring af overfladen fra snavs, snavs og støv. Tæt alle sprækker med blæser med skum.
 2. Træbaseret behandling med antiseptiske og brandbekæmpelsespræparater.
 3. Enheden er forseglet vandtæt med overlapning på loftbjælkerne, du kan bruge en tyk plastfilm eller asfalt med dimensioneringskonstruktioner med tape.
 4. I en stor separat tank fremstilles isolerende blanding. For at gøre dette tilføjes en spand cement til de ti bukser af rent vand og blandes grundigt, indtil den resulterende mælk er homogen. Derefter tilsættes savsmuld med konstant omrøring. Det omtrentlige forhold er 10 spande af savsmuld til 1,5 vand med cement. Den resulterende blanding skal være konsistensen af ​​en tyk dej med tæt belægning af alle savsmuldspartikler. Visuelt skal du få en rig grå farve uden at dukker op hvide pletter. I stedet for cement kan du bruge ler, som er gennemblødt i en beholder før hævelse og blandet med savsmuld i forholdet 1 til 0.75. Populære færdiglavede måtter af ler-savsmuld blandinger.
 5. Ensartet fordeling af blandingen mellem lagene med udglatning med en trowel med en lille komprimering.
 6. Hvis loftet er beregnet til at blive brugt til ophold eller som værksted, er der installeret en dampspærre med træskinner på lagene, hvilket vil skabe den nødvendige ventilation til kondensatfordampning, og OSB-brædder, gulvbrædder eller fugtbestandig krydsfiner vil blive lagt. Om ønsket kan en topcoat arrangeres ovenpå (laminat, linoleum, parket).

Godt termisk isolering af lofter er opnået fra savsmuld granuler lavet af råmaterialer af små fraktioner, forseglet med carboxymethylcellulose lim med tilsætning af antiseptiske sammensætninger og flammehæmmere. Sådanne færdige granulater er ikke attraktive for gnavere, praktisk talt ikke krympe og har en lav varmeledningsevne.

I sin rene form anvendes tør savsmuld sjældent på grund af deres konstante selv-komprimering under drift, hvilket kræver periodisk strøelse for at opretholde den nødvendige lagtykkelse. I dette tilfælde udføres nødvendigvis antiseptisk og flammehæmmende behandling, men en høj grad af brandfare bevares.

Sådan isoleres loftet i et træhus med deres hænder penoplex

Penoplex - ekstruderet polystyrenskum, fås i form af plader med en L-formet kant, som sikrer en god tæthed af deres pasform sammen.

Fordelene ved denne populære varmeapparat er:

 • miljøvenlighed uden at fremhæve ubehagelige dampe og lugt under driften
 • kompressiv og bøjningsstyrke (i modsætning til skumplast, der bryder let);
 • næsten nul dampgennemtrængelighed, hvilket eliminerer behovet for at lægge en dampspærre;
 • høj modstand mod ild;
 • ikke rottende
 • lav vandabsorption
 • universalitet af anvendelse både inden for og uden for rummet ved temperaturer fra -50 til +75 grader;
 • holdbarhed ≥ 50 år
 • smuldrer ikke med langvarig brug
 • lille vægt af plader;
 • nemme skæreværktøjer;
 • lav pris

Når der ligger indendørs, skal loftet have en flad og solid overflade. Forrensning af gamle maling- og lakforbindelser, snavs og støv. Derefter anvendes 2 primere. Pladen med et specielt klæbemiddel påtrykkes tæt på loftet, den næste ligger tæt på det. For at øge pålideligheden er det desuden anbefalet at montere med dykker med store specialskiver med en sats på 4 stk. Pr. Kvadratmeter. m. Om nødvendigt udføres puttying og forsegling af eksisterende sømme, og efterfølgende udføres efterbehandling. Du kan montere et suspenderet eller nedhængt loft, samt reparere vægpanelet.

Med ekstern isolering passer varmeisolatoren tæt på batten mellem lagene. Alle sømme er skummet med skum. Selvom loftet ikke bliver brugt, er det tilrådeligt at lægge et vandtætningsmateriale oven på isoleringen med skjulplader af krydsfiner.

Mineraluldsisolering

Mineraluld er tilgængelig i ruller og plader, som kan være stive eller halvstive. Varmeisolatoren har gode termiske egenskaber og er karakteriseret ved lave omkostninger, men i sin produktion anvendes phenol-formaldehydharpikser som bindemidler, der under drift udsender stoffer, der er skadelige for menneskers sundhed. Materialet har en skrøbelig struktur, så hvis der opstår nogen skade i luften, vil den indeholde sine små lyspartikler, hvilket også er farligt. Isolering absorberer vand godt med et fald i varmeisoleringsegenskaber. På grund af disse negative faktorer udføres lofterne kun fra loftet, den eneste undtagelse er basaltuld.

 1. Rengøring af forureningsgulvet med fjernelse af skimmel og svampe. Fyldning med skum, slidserne er fyldt med skum (stor pre-tow). Alle træprodukter behandles med antiseptika og flammehæmmere.
 2. Apparatets dampbarriere for at forhindre fugt i tykkelsen af ​​isoleringen. Membranfilm er lagt med 10 cm overlapning. Samlinger er tapet.
 3. Gøre kasser med træstænger. Trin lidt mindre end isolatorens bredde.
 4. Lægning af plader mellem stængerne. Passer tæt, men uden klemning. Hvis de er anbragt inde i værelserne, lægges de på lim, fastgøres med dykker med en bred hætte eller lameller.
 5. Vandtætning med en lille ventzazor fra isolering. Afsluttende finish. Suspenderede systemer, hængende lofter eller clapboard trim kan installeres inde i lokalerne. I det boligejendom, der kun er et hårdt gulv, og i boligen på brædderfliserne, er laminat eller linoleum lagt.

Anvendelsen af ​​sprøjteisolatorer

Sådanne varmere skaber sømløs sømløs isolering med høje termiske ydeevne og styrkeegenskaber. Den eneste ulempe er materialets høje pris og behovet for at bruge specielt udstyr til applikationen.

Beslutningen om at isolere loftet i et træhus afhænger stort set af materialets pris, men billige materialer er for det meste kortvarige, så det er ikke tilrådeligt at spare i sådanne tilfælde.

Det anbefales at opvarme lofterne på et træhus om sommeren, hvilket vil sikre fordampning af overskydende fugt i vinterperioden.